Kami,
A védőnő az első 6 hétben hetente jön, és szeretné tudni a súlyát a babának. Utána havonta, de ha nincs oltás, akár el is lehet bliccelni a havit vagy kihívni, ahogy kellemesebb. Az egészséges rendelésen mérik, pelusban, ha nincs mérleged otthon. Nálunk a havi ellenőrzés tiszta kamu, nem tudom máshol hogy van, de ahogy vizsgálják a gyereket, semmit nem ér szerintem. A másik, hogy a gyerek lehet, hogy egészséges, de a mamik nem mindig. Ezért jó a mérleg, de NE méregesd az etetéseket! Már ha jót akarsz magadnak.
Nat egy alkalommal ált 30-80 g-t evett, ami nem számít túl soknak. Miután nem mértem, sokkal elégedettebb volt. Nem kellett először éhesen, majd teli pocival méricskélni
Nálunk 3 hónapig volt, mértem fürdés után. Amikor visszavittük, kész elvonási tüneteim voltak. De annyiból megérte, hogy nem kellett idegen helyen, váróban vetkőztetni és béna védőnőnk kezébe adni.
Elmo,
Ha szépen rakosgatod jobbra-balra, szépen megszokja a dolgokat. Bimbóvédővel meg elég macerás a szoptatás és más is a technikája a babára nézve. Csak tényleg vész esetén használd szerintem. Ha tényleg gondban érzed magad, jobb látni egy szakembert. NEM védőnőre, dokira vagy anyukára gondolok
Én még ugyan nem beszéltem szoptatási tanácsadóval, de ez az ő területe. Ahogy én is, anyukák a saját tapasztalat alapján gondolkodnak, kevesebb alternatívát tudnak mondani és nem biztos, hogy a neked legmegfelelőbbet.
A bimbóvédő egyik hátránya még, hogy több levegőt nyel, amitől fájhat a poci.
Nem csinálsz egy vonalzót?
A mérlegelést minimum egy hét átlagaként kell nézni. Vannak ugrások, amikor hirtelen hízik, azután hossz és hízik. Amikor ugrás van, számíts arra, hogy "kevés" lesz a tej. Kell pár nap, amíg beáll, de a kereslet kínálat viszony nagyon hatásos. Ahogy barátnőm fogalmazta, nem tudnak két dolgot csináni egyszerre. Meg van néhány baba, amelyik az első hónapokban iszony gyors, mint Nati mások lassabb kezdéssel egyenletesebben jutnak ugyan oda. Nati és két barátnője egyforma magas, pedig születési súlyuk 3700/3500/kb 2 kg volt és emellett fél évesen 2-3 kg különbség volt. A végig legkisebb babó, annak ellenére, hogy egy hónappal fiatalabb Natinál beszél a legjobban és van a legnagyobb súlyban.
Sági,
Sajnálom, hogy ilyen rossz tapasztalataid voltak a dokinál. Remélhetőleg ha nincs túlhúzva, akkor normálisabb. Nem lenne szabad hagyni, hogy egész nap bent legyenek a kórházban, szerintem mindenki robban, ha már második napja dolgozik alvás nélkül.
Meg imádom, amikor ilyen figyelmesek. Nekem a csúcs az volt, amikor meg kellett kérnem a dokim, hogy ha már a vizsgálathoz totál plánban az ablak felé kell fordulnom, legalább csukja be, még ha csak egy fa is van ott, nem pedig egy épület. Utána viccesen közölte, milyen igazam is van, mert időnként gyerekek fel szoktak oda mászkálni.
Most, hogy már készülgetek, végignéztem a SOTEs kórlapokat is. Először olvastam végig normális aggyal, milyen nyilatkozatot is irattak velem alá.
Este 11kor, 4-5 perces fájásokkal nincs ember, aki megért egy kb 7es betűvel sűrűn nyomtatott A4es oldalt. Most jöttem rá, hogy lazán felhatalmaztam őket, hogy kényük-kedvük szerint azt csináljanak velem, amit akarnak. Pedig normális aggyal soha nem egyeztem volna bele csak úgy, hogy pl tanulók bármikor ki-be mászkálhassanak és vizsgálgassanak. Szerencsémre nem voltak, de akkor is! Meg azt is aláírtam, hogy milyen tájékoztatásokat kaptam szóban. Még a nyilatkozat aláírására sem emlékeztem
Azt viszont tudom, hogy tájékoztatás egy nagy nulla volt az említett témákban. Vajon ha nem írom alá, akkor kidobnak a kórházból??
Téraránytalanság, még egyszer:
Nati egyik kedvenc játéka, hogy négykézláb állunk, mászkálunk a padlón és ő időnként átbújik a lábunk között. Ma ezt hárman játszottuk. Az új ötlete: én másszak át apa lába között, a hasa alatt. Na ez az, ami tuti nem fér át