Sziasztok!
Chesti!
Örülök, hogy jó hírt hoztál! Továbbra is nagyon gondolok pici Emesére...
Taptau!
Veruska köszöni a 4hós gratulációt!
Zuzmó!
Sajnos nekünk egyik sem segített, pedig a végén már mindkettőt adtam, szopi előtt az infacolt, utána a gripet. Három hónaposanegyszerűen kinőtte. De addig szörnyű volt, nagyon sajnáltam szegénykét. Nem tudom, a gripe watert hogy szokás beadni, de nekünk a kiskanállal keserves volt. Evés után kellett adni, és mivel már jóllakott, nem akarta kinyitni a száját, és folyt a cucc mindenhova, minden csupa kaorszagú és olajos lett. Aztán apa megpróbálta fecskendővel, és az nagyon bevált (a lombikszurikból maradt elég fecskendő).
A fejés elég bonyolutan alakult, de azért leírom, hátha segít.
Az első pár hétben, amikor még kb. 3 óránként evett, minden evés után fejtem nappal, éjszaka nem, akkor aludtam. Este 11 körül feküdtem le, akkor volt az utolsó fejés, aztán legközelebb reggel. Egy mellből szoptattam, és csak a maradékot fejtem ki,a másik mellből nem fejtem.
Amikor már éjjel nem szopott, csak egyszer, vagy kétszer, tehát este 8-kor evett, és legközelebb csak 2 után ébredt, akkor lefekvéskor mindkét mellemet lefejtem, úgyis tele lett mindkettő, mire fölébredt. Így többször volt, ha 2 után már nem evett, csak reggel 6-kor, hogy reggelre az egyik mellem nagyon fájt.
Most pedig Verus alvókája elromlott, éjjel folyton eszik, 3-4szer is, a tejem meg már kevesebb. Reggelre sok, úgyhogy az első két etetéskor fejek (akkor egy mellből eszik), délután meg van, hogy nem elég az egy mell, akkor meg ugye nincs mit fejni.
Próbáltam, hogy egyáltalán en fejjek,de kezdetben azért nem volt jó ötlet, mert fájt, most pedig nem merek nem fejni, nehogy megint elapadjon a tej (írtam régebben, hogy beteg voltam, és majdnem elapadt, alig bírtuk visszacsinálni).
Jaj, elég bonyolultan írtam, bocsi. De talán érthető ez a "szoptatástörténet"
Jázmin hányszor eszik? És mit csinál éjjel?
Rozus