Új privát üzeneted érkezett!

na jó :D továbbolvastam :d
jó ez a krios vonal :D

én úgy vagyok vele, hogy ne adja isten, hogy szükség legyen rá... de ha mégis, akkor nehogy az legyen, hogy nem vetettük le.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Andi:)
Csatlakozom Orsihoz.
Mi is úgy voltunk vele, hogy reméljük soha nem kell használni és csak az éves díjakból jut mindig eszünkbe, hogy tényleg nekünk ilyen is van, de ha ne adj isten mégis szükség lenne rá, akkor egy életen át vernénk a fejünk a faba, hogy ezen próbáltunk spórolni.....

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit, Orsi! Köszi! :lol: Megtanácskozom apával a dolgot!
Tali milyen volt?

Kép Kép
Kép[/url]
pandi28

Andi28 :)

Itt van 2 cikk a köldökzsinór vérröl. Szerintem érdemes elolvasni öket.

http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=488

http://www.hazipatika.com/topics/ossejt ... 0606170510

A tali nagyon szuper volt!!!! :D Szerintem reggelig el tudtunk volna ott diskurálni, a felét sem beszéltük meg a dolgoknak, repült az idö. :lol: :lol: Javaslom, hogy rendszeresítsünk egy 2 havonkénti beszélgetést. :idea:

Noémi :)
Merre jártál? Vártunk. :wink:

Cat
Kép
cateye

Cat :D
megbeszéltük :D
tényleg nekem az tetszett, hogy 10kor elindultunk, hogy OK megyünk, majd valamikor f és 3/4 11 körül sikerült tényleg elindulni.

szerintem is jó volt kicsit dumálni :D

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sokan voltatok a talin?

Mi 5,5 hét után újra betegek. Nálunk ez már szuper hosszú egészséges időszaknak számít.
Bekaptuk az influt. Remélem hamar kikeveredünk és semmi extra szövődményünk nem lesz. én mint egy ügyeletes ápoló nővér ugrálok a pasik között :) A női sors :roll:

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Annyira sajnálom, egyszerűen nem tudtam elindulni itthonról. Már harci díszben indulásra készen álltam, és olyan nyűgös volt a Dani, hogy nem mertem itthon hagyni apára. Aztán egész 10-ig sirdogált az ölemben, és nehezen aludt el. A kis dög, biztosan tudta, hogy mennék valahová.
Hétvégén nőttem egy évet megint, meg szülinapoztunk a családdal, nagyim pedig 70 éves lett. Meg házassági évfordulónk is volt, szóval zsúfolt nekünk a február :). Gyorsan eltelt. Most meg próbálom behozni az elmúlt egy hét alatt felgyülemlett email lemaradásom. Most jutottam a babanet elé. Nem lesz ez így jó :evil:

Legközelebbre remélem nem lesz ilyen gond, 2 hónap múlva Dani már 9 hónapos lesz, akkorra talán itt tudom majd hagyni. Nagyon szeretnélek megismerni titeket.

Őssejteket elolvastam, nagyon érdekes tanulmány. Mi Daninak nem vetettük le. Sok a ha, és bízom benne, hogy nem lesz rá szüksége soha.
Árak:
Krio: 289.000 Ft (egy helyen őrzik)
Sejtbank: 349.000 Ft (két különböző helyen őrzik).

Ma találkoztam egy kismamával, aki végül a sejtbankkal szerződött le. FYI.

Puszi mindenkinek.

Karmen :) hogy vagytok a babócával????

Puszi
Noémi
Vendég

Editke! Remélem hamar meggyógyultok!

Noémi! most 2 napja kicsit jobban vagyok, máskor meg egész nap csak nyögök, annyira fáj. Doki 38. héten akarna befektetni ha nagyon nem birom már akkor megkérem kicsit hamarabb hogy legyünk tul rajta, persze fontos hogy szerinte is elég fejlett legyen hozzá a baba. Sokat tudok feküdni hogy Orsi bölcsis, hétvégén meg apukája viszi usziba, du. meg egyéb program, szoval azért a pihenés sokat számit. De néha nem elég. Sajna ugye harántfekszik, de nekem a méhem nem is elég fejlett tágulni sem tud ugy, most nöne sokat a baba, hát megérzem rendesen. A seduxennel most kicsit jobb, de van amikor felkelni sem birok annyira fáj, szur. Görcs nem tudom milyen, az lenne az amikor nem az egész pocim fáj, csak alul a holyagnál (akkor is ha üritettem) mintha száz tü szurná, ez a görcs?

Nem is gondoltam ilyen sokan levetetitek a köldökzsinor vért. Ha tehetném mi is, de a házépités miatt tele vagyunk hitellel, adosággal igy ez megint el fog maradni. De igazán nem is aggodok hogy annyira fontosnak tartanám, de ha telne rá azért bebiztositanám én is.

Neveket elkezdtük már beszélni, még nem dölt el mi is lesz, tanakodunk:) Lehet megint ugy lesz mint Orsinál, amikor már vittek a mütöbe akkor tudtunk csak dönteni. :lol:

Talit irigylem, valamikor nyár végén, összel akarok menni a gyerekekkel az állatkertbe, esetleg akkor is lehetne:)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Talis lányok- örülök, hogy jól telt a tali! Majd egyszer én is jövök, ha már társaságba való leszek megint.

Bea-még nem is reagáltam, hogy szuper hír ez, hogy megint belevágtok! akkor lesz kétéves Csenge!

Karmen- szabad seduxent szedni? az nem nyugtató? Kitartás Neked, sztem nekem is harántfekszik a gyerek, mert jobbról balról bököd, és bizony nekem is szúr alul. Amúgy egyik héten így fekszik, másik héten már fordítva, pedig ilyenkor már be kellene helyezkedni, de valahogy nem találja a helyét.

Egcsi- gratulálok Bencéhez!

Andi!- Mi sem vetettük le a köldökzsinőrvért, most sem fogjuk. Így alakult...

Noémi!
Még valóban elég kicsi a fiad, ilyenkor még én is vissza-visszafordultam az ajtóból.

Bella
bella2

Sziasztok!

Cat! Köszi a linkeket, érdemes volt elolvasni. :)
Noémi, neked is köszi az infót, eldöntöttük apával, levetetjük, és a Krioba visszük.
Karmen! nem irigyellek ezért a sok küzdésért, kitartás még egy kicsit! Azért az nagyon jó, hogy sokat tudsz pihenni. Drukkok mennek továbbra is.

Mi tegnap voltunk doki bácsinál. Babóca szépen fejlődik, méhszáj zárt, minden ok. Továbbra is csücsül a popóján, remélem legközelebbre már befordul, én nyugodtabb lennék. Nemét most sem mutatta. Mi továbbra sem akarjuk tudni, csak doki bácsi kiváncsi. :lol:
Ma délelőtt voltunk Péterrel a választott oviban, nagyon tetszett neki, haza sem akart jönni. :lol: Megyünk hetente egyszer, aztán áprilistól indul élesben a dolog. Én azért félek tőle.

Kép Kép
Kép[/url]
pandi28

Bella! A 12. hét óta kell nyugtato, csak eddig gyengébbet szedtem, most váltottak. Azért van erre szükség, mert ez nem csak nyugtat, hanem lazitja méh izmait is, megelözi ill. csökkenteni tudja a görcsöket. Nekem mivel a méhem fejletlen, tágulni sem tud ugy, enélkül nem is igen tudnám kihordani a babát, még igy is sokat kell feküdnöm (söt most már szinte egész nap csak azt teszem, még a saját orvosomhoz sem tudom beutazni 20km-re, mondtam csak szülni fogok nekiindulni)

Talirol van fent valahol kép? (esetleg feliratozva kiket látok :D )

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!

Orsival is szedted végig, már nem emlékszem?

Andi!
Magánoviba mentek? Csak, hogy ilyen egynapos megoldást vállalnak?

Bella
bella2

Bella! Nem, nem magánovi. :lol: Rendes önkormányzati. Csak mi faluban lakunk, itt szerintem teljesen más a helyzet. Ezek csak ilyen apró látogatások. (ingyért!!!)

Andi

Kép Kép
Kép[/url]
pandi28

Karmen:)
Kitartás! szorítok nagyon itt a háttérben a hátralévő időhöz. Névválasztás:) minek is elkapkodni :lol: mikor Bálintot szültem, volt egy csaj, akivel együtt vajúdtunk, ő is 36 hétre szült mint én, de ők még nem tudták a nevét, olyannyira, hogy 3 nappal szülés után sem döntötték még el, végülis az anyakönyvezés néhány nap után történik meg :lol:
Köszi, koppkopp nem olyan vészes most ez a vírus. köhögünk meg taknyolunk, de ha ennyivel megússzuk, akkor én már boldog vagyok.

Andi :) örülök az UH-s jó híreknek. Doki bácsi kiváncsi :lol:

Noémi :) olyan jót mosolyogtam az otthon maradásodon. Igazából magamon és az emlékeken. Olyan fura ez, volt is egy kör email régebben, hogy az ember mit hogy csinál első-második-harmadik gyereknél. Abban volt az, amit én is tapasztalok. Bálintot még nem mertem itthagyni néhány órára se jó ideig, abból való félelmemben, hogy rossz lesz neki nélkülem, éhenhal, és hasonló okosságok. Amikor meg mégis elmentünk valahová férjemmel, akkor egész úton róla beszéltem és kb 15 percenként csörögtem az otthon maradottra, hogy minden oké-e.
Milán születése után 1 héttel volt egy "iszogatás" a haverokkal, pont az ő egészségére, ahol már ott voltam (anyuék itt nálunk a 2 gyerekkel). Sokkal, de sokkal könnyebben ki tudtam már mozdulni itthonról, ha volt rá lehetőség (azért ezt nem úgy kell érteni, hogy napi vagy heti rendszerességgel csavarogtam fél napokat, de az elsőhöz képest sokkal többet).
És, ma már ha elmegyünk valahová, mindig meghagyom a bébiszitter csajnak, hogy nem baj, ha hiszti van, sírás van, nyűg van, mert az akkor is van, ha én itthon vagyok. Csak akkor hívjon, ha úgy érzi nagyon gáz a helyzet és nem fog megoldódni addigra mire hazérek.
Úgy szoktam mondani, én nem telefonálok, ő meg csak akkor hívjon, ha vér folyik :lol:

Dugultam.

Edit
Kép

Kép
reditke

Bella! Igen Orsival is végig kellett nyugtato de akkor elég volt a Pipolhen, most viszont 2 hete lecserélték Seduxenre. Amugy a korházban láttam, hogy a problémás esetek nagy részénél kell ilyeneket szedni.

valaki irja már meg milyen az a görcs? Az egész has fájna? Nekem irtam csak alul a holyagnál szokott mintha száz tü szurná, akkor is ha üres, pisiltam már. De az egész hasam végig nem szokott fájni, csak ott lent. NEm tudom mit neveznek görcsnek, a doki miindig azt mondja mint a menszis de (szerencsére) azt sem tudom milyennek kellene lennie

Hát a név tényleg ugy néz ki majd szüléskor döl el. Akkor meg ugyis muszáj választani

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen-
Ezek szerintaz egyszer már megnőtt ekkorára a méhed, tehát, másodszorra már az is lehetett volna, hogy nem tiltakozik, nem? Erre most még jobban? Na, mindegy, nem logikus itt semmi sem.
Lényeg, hogy, ha Orsinál rendben volt, most is úgy lesz.

Hát amikor megkeményedik, akkor az olyan mintha egy betonlabda lenne a hasadban, de ez nem fáj csak, kellemetlen.
Ha fájással együtt keményedik, akkor ( ez biztos sokféle erősségű lehet), de az az igazi, amikor nincs visszaút és nyílik a méhszáj is, az olyan, hogy kilök az ágyból egy pillanat alatt és sugárzik mindenfelé...
És azt hiszem, biztos nem egy ponton fáj.
Ez a lenti szurdalás- lehet, hogy a baba valamelyik szervedet rugdalja. Ilyen nekem is van, ilyenkor felkiáltok, mert fáj, de gyorsan elmúlik és ez nem görcs. Hát, majd biztos mások is megfogalmazzák ezt az érzést.
Lehet csaszim lesz ezúttal. Faros a gyermekem. Persze megfordulhat...

Andi-szinte hihetetlen, hogy csak úgy beviheted az oviba-ráadásul ingyen! (ilyen komoly reformidőkben! :wink: ) Rendesek az óvónők.
Biztos tetszeni fog a fiadnak, haza se akar jönni.

Bella
bella2

Karmen:)
nekem sajnos sok tapasztalatom van a görcsökkel.
14 éves korom óta minden mensesem iszonyat görcsöléssel telt (volt hogy orvosi injekció segített csak, hogy nem ájultam el folyton), meghát mint tudjuk Bálintnál extra hosszú ideig vajúdtam.
Na, az én értelmezésemben a görcs, olyan fájdalom, mintha egy erős férfi marok ökölbeszorítaná a belső szerveidet odabenn a has alsó részén és olyan jó erősen elkezdené csavarni, majd egyre gyengébben csavarná és aztán abbahagyná a csavarást.
Az a típusú szurkálás, amit te mondasz szerintem nem görcs, az szúrkálás, szerintem ha görcsölnél rögtön tudnád, hogy na ez az. Amikor időnként elkezdi ezt a tekerést-csavarást és közben muszáj összegörnyedned.
Valami ilyesmi. Többiek?

Edit
Kép

Kép
reditke

Karmen! Gondolkoztam hogyan lehetne ezt a görcs dolgot megfogalmazni, mert sajnos nekem is ismerős a mensis szenvedés, de nekem csak az összegörnyedés jutott eszembe. Viszont Edit olyan profin megfogalmazta, hogy át is éreztem egy pillanatra. :lol:
Edit! Jobbulást! Első gyereket én se nagyon hagytam itthon, de a másodiknál már most tervezem, hogy majd hova megyek kettesben Péterrel. :D
Bella! Igen, nagyon aranyosak az óvónők. Remélem később is ez marad a véleményem. :roll:

Kép Kép
Kép[/url]
pandi28

Egy idézet a HVG eheti számából (eü reformmal kapcs):

"Mindenképpen figyelemre méltó teljesítmény a minden miniszteri listán bezárásra jelölt Schöpf-Merei kórházé, amely a fővárosi közgyűlés kormánypárti többségét, a Magyar Kommunista Munkáspárt elnökét, a 8-9 kerület Fideszes képviselőit állította ügye mellé. Jóllehet a szülészet-nőgyógyászati szakma szakfőorvosi tanulmánya szerint korszerűtlen, megfelelő intenzív ellátási hátteret nélkülöző intézményre a karnyújtásnyira lévő klinikák és nagy kórházak mellett nincs szükség blablabla......."

Tudom, hogy felesleges boncolgatni, főleg akkor ha tényleg bezárásra kerül a kórház, de engem mégis izgat a kérdés, hogy vajon a politika beférkőzik ilyen szakmai szervezetekbe is vagy én gondoltam rosszul, hogy azért választom ezt a kórházat, mert jól felszerelt a intenzív részlege és ha valami gáz van a picivel, akkor jó kezekben leszünk. Most itt meg azt olvasom, amit fenn kiemeltem.
Szerintetek? nem politizálni akarok, távol álljon tőlem, csak ez így most megfogott.

Edit
Kép

Kép
reditke

Lányok köszi, akkor a szurkálás mégsem görcs, megnyugodtam. SZerencsre hogy nem tudom milyen, csak idegesitö hogy folyton kéri az orvos, védönö van-e görcs és azt sem tudom mi lenne az.

Bella! Orsi a bal méhüregben volt, az nött akkor meg, most a pici a jobb üregben van, ennek kell nagyra nönie, ilyenkor ez nyomja el a másikat, az csak eleinte nött vele kb. a 12. hétig, szoval amit mondtál logikus lenne egy egészséges nönél, de nem annál akinek több méhürege van. Amugy szerintem ha megint a balban lett volna a baba, akkor is fenn állna a veszélye mivel kisebb a méh ezen területe hogy a köv. növekedésnél is nehezen tudna tágulni, de ezt nem kérdeztem, csak én gondolom.
Remélem ügyes lesz a picikéd és még befordul!

Dokim szerint még szülhetek a korházban. Viszont sehol nem találok a neten betegjogi képviselöt akinek kérdést lehetne feltenni, ugyanis ha mégsem mehetek a korházba akkor a klinika a programozott császárnál kijelenti (most sem engedték barátnöimnek hiába kérték) hogy csak epidurál lehet, mert igy szokták, altatás csak sürgösségi császárnál van. Szerintem meg nem kötelezhet erre senki hogy ne választhassak, tudja valaki mivel tudnám ha oda kerülök kieröszakolni, van ilyen jogom? Mert szerintem kellene legyen.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Néha én is idetévedek, látom most volt mozgás a topikon. :)

Edit :)
Tuningolt változat vagy nem, haláli jól nézel ki! :)
Remélem már jobban vagytok, bennünket is elért a héten a takonykór, némi hasmenés-hányás kíséretében. :roll:

Noémi :)
Mióta Berci jár bölcsibe, azóta látom, hogy mennyire túlaggódtam magam a babysitter dolgon. Persze egy kicsi babánál más, de a gyerekek sokkal jobban alkalmazkodnak mint mi. Elég ritkán hagyom itthon kettesben a fiúkat, de mire hazaérek, a férjem teljesen ki van purcanva. Berci leszívja az energiáját 2 óra hossza alatt. :lol:

Karmen :)
Kitartás a pocidhoz! Szerintem, ha a dokid kitalál valamilyen orvosi indokot, akkor elkerülheted az epiduralt. Kérdezz rá nála. :)

Orsi :) Andi :)
Hogy vannak a pocaklakók? Az enyém egyre virgoncabb, egyre nagyobbakat rúg. Egyenlőre még én is élvezem a megmozdulásait. :D

Cat :)
Hogy vagytok? Magatokról tényleg soha nem írsz! Szobatisztaság? Berci már elkezdett pisilni bilibe, persze csak akkor, ha odaállítom. :)

Most ennyi voltam, megyek nézni a szappanoperámat. :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!
Ígérem visszaolvasom az összes lemaradást, de most csak egy köszönés erejéig tudok beugrani. 4 hónaposok lettünk, minden OK, csak k....va nehéz két kölökkel.....
Lujza Kép Luca baba
lujza

Még dobok fel közöset is a lurkókról. Kép
lujza

Kép
lujza

Sziasztok.

Cat hozzád lenne egy kérdésem.
Ti ugye igénybevesztek bébiszitter segítségét ha jól tudom.
Nekem is januárban lejár a Gyed és bizony a mostani Gyes mellett, mit az állam nyújt vissza kell mennem dolgozni (ha nem jön a kistesó :) )
A kérdésem az, hogy ha mondjuk beteg a gyerek és el kell hozni a bölcsiből és betegen vigyázni rá. Ilyen feladatokkal is meg lehet bízni egy bébiszittert? Nekem sajna a munkahelyem nem nagyon értékeli a gyermekes anyukákat, na meg gondolkodom, hogy más helyet is kellene találnom, de annak tudatában, hogy van erre leetőség biztosan jobban mernék és tudnék is lépni.

Kép

Kép
pkagi

Lujza :)
Tündériek a gyerkőcök! :)

Kép

Kép
pkagi

Ági :)
Mi bébiszitterezünk, a bölcsiböl minden nap Ö hozza el a gyerköcöket. Nagyon megbízunk benne, rá merjük bízni a lakást és ugye a legfontosabbat a gyerekeinket. De ha betegek a gyerköcök, akkor az elsö 1-2 napban Ö nem vállalja öket, és nem is lenne szívem ráhagyni a fiúkat, mert akkor nagyon anyásak, és az én lelkem is akkor nyugodt, ha én ápolom öket. Krisztát 1*2* kértem meg, hogy adjon be nekik gyógyszert, amikor egyedül volt velük, de szegény 100* megnézte, hogy biztos jót ad-e be, és jó mennyiséget, mert ugye az nagy felelösség is. Szóval ezzel számolj azért, hogy inkább csak akkor tudod szitterre hagyni, ha már kifele lábalóban van a betegségböl.

Nagyon szépek a gyerköcök! Boti ágyáért meg az én fiaim megvesznének. :D Azért ha van egy kis segítséged akkor gyere számolj már be a 2 gyerekes életröl.

Egcsi :)
Ígérem magunkról is írok majd délután. :D :wink:

Cat
Kép
cateye

Na most van egy kis idöm. A hétvégén voltunk a Kolpingban. Összehasonlíthatatlanul jobb volt mint 1 éves korukban. Egyrészt szuperül megcsinálták a Kolpingot, másrészt már ügyesen elvoltak a fiúk a játszóházban, a kajánál is simán végigülték velünk a többfogásos vacsit, nem szaladgáltak, és nem dobálóztak a kajával. :D Még talán azt is megérjük, hogy 1 év múlva könyvet olvasgatva a játszóház szélén pihenünk. :lol: Majd Edi megerösít, hogy így van-e. :lol:

Samuért meg voltak veszve a kislányok, én meg az édes kislányokért. :lol: :wink: Oli hatalmasakat játszott, igazán elemében volt. Sajnáltam a kis korkülönbséges gyerekes családokat, na azok vért izzadtak, és nem a picike miatt, hanem ahogy a nagyok viselkedtek. Ilyenkor nagyon örülök, hogy ezen már túlvagyunk. Na az nekik minden volt, csak ne élvezetes idötöltés. :D

Dobok pár képet:

Samu a hódító:

Kép

Oli a vadóc
Kép

Kép

A testvérszeretet
Kép

Kép

Anya is pihen

Kép

Na elég lesz? :lol: :lol:

Cat
Kép
cateye

megnyugodtam :lol: :lol:
akkor nekünk is lesz esélyünk arra, hogy jobban teljen ez az idő, mint anno 1.5 éve :D :D
jók a képek!

Orsi
KépKépKép
icsilya

Na Orsi :) én csak a szép oldalát írtam le, hogy nehogy elmenjenek a kedvetek. :lol: :lol: Azért küzdöttünk néha velük derekasan. Például az alvással voltak gondjaink. Amikor letettük öket az utazóágyba hullára kifáradva (este 9-ig az uszodában fárasztottuk öket), majd megjelentek a szobánk ajtajában, ordítva, hogy haza, haza. :D Ezt minden elalvásnál eljátszották, így végül a franciaágyon aludtak el végkimerülésben, és utána nyomban mi is. :lol: :lol:

Ez csak egy apró szösszenet volt. A másik gond az volt, hogy rengeteget kellett gyalogolniuk, lépcsözni az uszoda-szobánk-játszóház-étterem között. Szó szerint már mi is untuk, hát még ök. Nemes egyszerüséggel többször lefeküdtek a földre, lépcsöre, hogy Ök aztán nem mennek tovább. Hiába hagyjuk ott öket, nem érdekli a dolog a pasikat. Ezt a közlekedést valahogy okosabban is megoldhatták volna a Kolpingban. Túl tekervényes a dolog.

Cat
Kép
cateye

De jó, hogy jelentkeztél! Gyönyörűek a kölykök :lol: Luca nagyon csajszis, kis copfikkal, tünemény. És látom őt is szórakoztatja nagytesó. mesét olvas, ez olyan édes. Nálunk mostanában, ha Milán elkezd sírni Bálint rögtön jön és énekel neki vagy hozza az itatóját, mert biztos azért sír, mert szomjas.

Cat :) A sármos és vadóc pasijaid :) Nagyon jók a fotók, de nem elég!!!!! :lol: Örülök, hogy jókat írtál a Kolpingról, mi május elején megyünk 1 hétre. Kiváncsi leszek milyen lesz a 2 fiúval. Amikor szeptemberben voltunk, akkor Milán még csak 6 hónapos volt, most viszont már 2 szaladó gépem van.
Bálint meglátta a medencés 2 fiús fotót és megszólalt, Nííízd csak anya, ott van Milán meg a testvére Bálint a medencében úzzzskálnak. Nagyon jó volt anya, megyünk megint :lol:

Képzeljétek! Most várom a fogorvosom visszahívását, mert ilyet még nem láttam egyiknél sem, amit most Milánnál.
A két alsó 4-es foga (azt hiszem kisörlőnek hívják talán) annyira van beduzzadva, hogy olyan magas a duzzanat mint egy rndes fog és két fognyi helyet elfoglal széltében. Teljesen kinn van a fog, de nem szakadt át az íny, csak elvékonyodott és tiszta fehéren átsejlik alóla. és 3 napja csak sikítva zokog icipici szünetekkel. Tuti át kell neki vágni. Úgyhogy kapunk majd még egy adag antibiotikumot a beavatkozás előtt az fix. Őrület!!!!

Edit
Kép

Kép
reditke

Melyik házban voltatok? Sokan voltak így tél vége-tavasz eleje időszakban is?

Miért volt gond szerinted a nem alvással? Nem nagyon szoktak fiúk máshol aludni (mamáknál pl) vagy mi lehetett a gond?

Edit
Kép

Kép
reditke

Lujza, Cat! nagyon szépek a gyerekek! Orsi nem szereti a karuszot, fél vele, uszógumival egyedül viszont 2 hete mer uszni

Ma voltam itt vizsgálaton, sajna itt nincs CTG a doki kiakadt hogy nem akarok ezért beutazni Szegedre, szerinte akkor be kellene feküdnöm a korházba. Hivtam az orvosomat, jövö hétföt beszéltük meg, és onnan még 2 hetet szeretne ha kibirnánk:)
Szerencsére itt engedik hogy Orsi meglátogasson és itt altatnak is!

Kép

Kép

Karmen
karmen

no, így azért már kerekebb :wink: de bízom benne, hogy nagyságrendekkel más, mint 1.5 éve volt.
azért annyival értelmesebbek már :)
(az enyémek 1.5 éve nem voltak hajlandóak vacsorázni... náluk akkor ez volt a "haza. haza" reakció.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Cat :lol:
Jót mosolyogtam a fiúkon. Annyira aranyosak. A mászkálást anno én is untam, mindig attól rettegtünk, hogy a kiscsaj is megunja, amire odaérünk, és a kaja végig ordítás lesz. Volt is rá példa. :twisted:

Edit :o
Látom, nálatok is mindig van valami, csak hogy ne unatkozz :x A cikket már én sem értem. Az igaz, hogy a kórház eléggé lepukkant, de akkor a szakmai színvonal sem jó? Eldönthetnék már "szakmai körökben", mi a hivatalos álláspont, annak azért elég objektív feltételei vannak.

Lujza :lol:
Nagyon édes Luca :lol: Gondolom, sok a meló.

Bár jó későn, de én is írom, hogy a tali szupi volt, fussunk össze máskor is :lol:

Karmen :lol:
Kitartás! Őrület, ami a mai egészségügyben van

Bea
regibeus

Reditke :)
A Gizella házban voltunk. Ez az Ulrich mellett van. Vigyetek háti hordozót, mert rengeteget kell mászkálni a folyosókon, lépcsökön.
Teltház volt, és van is folyamatosan. Akartam helyet foglalni júniusra egy hétvégére, mert Apósomék elvinnék a fiúkat, ha mi fizetjük, de már nem volt hely. Most gondolkodnak egy kelet magyarországi Kolping létrehozásában, annyira megy a bolt.

Nem szoktak a fiúk idegen helyen aludni, csak a bölcsiben, vagy néha ha elutazunk. Azért is gond lehetett, na meg azért, mert bárhova megyünk, az elsö nap az horror velük. Nem bírják a környezetváltozást.

Orsi :)
Azért sokkal jobb volt mint 1,5 éve. Föleg az átalakítások miatt, meg amiatt, hogy a fiúk sokkal értelmesebbek, járnak, nem kell cipelni öket. Nagyon szuper a játszóház-bölcsi-ovi rész!

Nagyon durva ami most az eü-ben megy. Akik most szülnének a Schöpfiben azoknak már szóltak, hogy 130-150 ezer lesz a szülés, de lehet rá hitelt felvenni. :evil: :twisted: Miért kell altatásban szülnöd? Spinál nem lehet?

Cat
Kép
cateye

Cat! De lehetne, de pont én vagyok az aki erösködtem nagyon, ragaszkodok hozzá hogy altassanak. Nem birom pszichésen elképzelni hogy mikor mit csinálnak, még az anyajegy levétel után is korterembe kellett vigyenek 1 órára, olyan rosszul lettem.
AMugy meg irtam a mütét kockázatos, lehet erös vérzés (ami másnál is) de nekem nagyobb az esély, lehet méhcsonkolás, kivétel ezeket meg pláne nem szeretném ébren végighallgatni, ha kell elmegyek az ország másik felébe is ezt mondtam de csak altatásban engedem a szülést. Tudom EDA-nak is van elönye, én azt gondolom tettem már annyit a gyerekimért hogy ennyire lehetek és vagyok is önzö:)
Irtó mérges vagyok, hogy ilyen árakat szabnak majd a szülésért! Irreális!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Lujza! Kiscsajod gyönyörű! :lol: Drukk a könnyebb napokért!
Cat! Örülök, hogy jól sikerült a pihitek, és most össze is jött. Az én fiam szerencsére nagyon jól birja a gyaloglást. Néha talán jobban, mint én mostanában. :roll: Apósékkal való nyaralásra nem próbáltad Zalakarost? nekünk nagyon bejött tavaly, egy 2.5 éves gyerekkel szerintem már az is szuper hely.
Karmen! Drukk, hogy szülésnél minden úgy legyen, ahogy szeretnéd! És kitartást még a hátralévő napokra! Eü-i reformról nem irok semmit, mert ... :( Szomorú, hogy ide jutottunk. Bár úgy tűnik, a kórház, ahol én szeretnék szülni, megmarad. Legalábbis a szülészeti részleg. :D
Egcsi! Én babám is néha nagyon aktiv. Máskor meg lustizik. :lol:
Edit! Ez nagyon durván hangzik, ird majd le, hogy mi volt fogorvosnál.

Kép Kép
Kép[/url]
pandi28

Na itt vagyok, mert szuszálnak a kis pöcsik :)

Andi, Bea :) köszi az érdeklődést. hát ma elvittem a helyi fogdokihoz (enyém nagyon messze és nem is tudott fogadni, gyerekfogászt kapásból nem ismerek, az itteni fogászt meg barátnőm ismeri, azt mondta ő is elvinné hozzá gyerekét simán, ráadásul szájsebész is). Na szóval, megnézte. Mondta, hogy tényleg nagyon durva a kinézete és nem túl jellemző, hogy ennyire bedurranjon, meg hogy tuti marhára fáj neki, de szerinte nem a fehér fog, ami átsejlik az ínyen, hanem vízhólyag van benne és amiatt néz ki ilyen szarul, de szerinte a teteje vékonyabb és át fogja törni magától, lehet ma, lehet 1 hét múlva. Nem tartotta indokoltnak, hogy megvágja, főleg azért nem mert szives baba és akkor megint antib és macera stb. De egyébként sem. Figyeljem, hogy nem lesz-e lázas, mert ha igen, akkor alsó gyulladás és akkor hozzá kell nyúlni. Szóval így állunk. Várunk.

Andi - és Cat :) Catnek nem egy db 2,5 éves :lol: , hanem 2 :lol: :lol:
Nekünk Zalakaros meg nagyon nem jött be. Főleg Kolping után voltunk közvetlenül. Szinte rajtunk kívül nem is volt gyerekes, az étteremben úgy néztek ránk, mint valami bűnözőre, hogy a 2 éves jött-ment, a forgóajtó kapásból hókon nyomta a gyereket, az apartmanból nem lehet zárt folyosón átmenni a fürdőrészbe babakocsival (Milán fél éves volt), mert csigalépcső vezet le. De mondjuk ez 2,5 évesnél tényleg nem számít.
Szóval, itt látszik, hogy mindenkinek más jön be. Vagy nagyon belenyultunk és épp hülye volt a személyzet meg már elegük volt a nyári sok gyerekből és rosszul lettek, hogy na még egy csapat :twisted:

Karmen :) továbbra is drukk!

Cat :) Köszi, pedig a Gizella nem is tűnik olyan messzinek. Mi az Erzsébetben leszünk (az indián tábor melletti), tavaly a bioházban voltunk, de már akkor sem volt Bálintnak gondja a sok jövés-menéssel. Bár, akkor nem volt zárt folyosó mindenütt, így a kinti utakat róttuk. Remélem idén is jó idő lesz. Kiváncsi vagyok, hogy idén mi lesz, de meglepődnék, ha feladná, van hogy 3,5-4 órákat gyaloglunk egyhuzamban a faluban meg a gáton. Meglátjuk. kiváncsi vagyok a szeptember óta létrehozott új dolgokon. Bár az ovi-bölcsi-játszóház már megvolt akkor is.

Egy új Kolping jó ötlet, nem is értettem eddig, hogy miért nem csinálnak, ha így pörög.
Most pl. 1 hetet mondtak, hogy visszaigazoljákl a megrendelésünket és küldik a fizetési meghagyást, de már több mint 2 hét eltelt és sehol semmi. Rájuk is kérdeztem tegnap, hogy minden oké-e, de sorry-sorry, csak el vannak havazva, de minden oké.
Na dugulok.

Edit
Kép

Kép
reditke

És még egy Cat:)
babakocsival nem lehet közlekedni ezeken a zárt részeken? Nincs akadálymentesítve? Sok a lépcső?

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit :D
nekem is több, mint 2 hét volt, mire visszaírtak. sorry-sorry sok a dolguk.

vannak rámpák a babakocsihoz, nem?
nekem még régebbről is ez rémlik.
az ikerkocsi volt gond (mi kint közlekedtünk mindig), mert a sima ajótkon nem fér át, de szerintem a hagyományot végig lehet tolni.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Reditke :)
Nem mindenhol használható a babakocsi, mert sok a lépcsö. Többször is le-fel kell menni. Például ha az usziba mész, akkor az éttermet kell kikerülni, és ott is felterelik az emeletre a bandát. Ha szebb idő lett volna, inkább kint megyünk el, mert arra sokkal rövidebb az út, de sajnos esett. :(

Pont ott voltunk az usziban amikor jött egy Apuka reklamálni, mert tolókocsis a gyereke, és nem készültek erre fel, hogy nem lehet akadálymentesen eljutni bent az uszodába. Ordított, hogy ennyi pénzért ezt elvárná, és, hogy előre erről miért nem tájékoztatták.

Na mindegy, mert Bálint akkor tuti bírja a strapát, Milánt meg tudjátok ölben is vinni. Sajnos még nálunk is előfordult, hogy cipeltük őket. :?

Andi28 :)
Zalakarostól azért félek, mert ellentmondó infokat kaptam róla. Mindenki a Kolpingra esküszik, aki egyszer is kipróbálta. Mi nem szeretünk egész nap ázni, pancsizni, és a Kolpingban más szórakozási lehetőség is adott. Pl. bölcsi, ovi, játszóház, állatsimogató, kinti játszóterek stb.

Cat
Kép
cateye

köszi az infokat, azért ez elég fura tényleg, hogy gyermekbarát, most épült a benti folyosórész nagy része 2006-ban és nincs akadálymentesítve és ráadásul aranyárban mérik :(

Igen, mi kipróbáltuk már Kehidakustányt, Kolpingot és Zalakarost is, és "egyéb" programokban abszolút Alsópáhok vezet.

Edit
Kép

Kép
reditke

Csajok :)

Most olvastam egy másik topikon, hogy egy kismami aki májusra van kiírva volt az Arninál a Schöpfben. Az Arni közölte vele, hogy úgy számoljon, hogy 130 ezer lesz a szülés, plussz az Ö munkadíja. Megrökönyödve kérdezte töle a lány, hogy mégis mi az Ö munkadíja. Az Arni mondta neki, hogy 70 ezer Ft, ez az Ö munkabére, a 130 ezres kórházi díjon felül, ami a szobát, kaját, vizsgálatokat, csecsemögondozást fedezi. :evil: :twisted:

Cat
Kép
cateye

Cat! jesszum, én akkor ki sem tudnám fizetni a szülést (igy épitkezés után gondolhatod hogy naprol napra élünk), amugy én munkadijat nem kérdeztem, adok 40e ennyi van rá és kész.
Igaz ez nem tul anyagias orvos, mindenki annyit adjon mondja amennyit tud, szán rá.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Cat! Kisebb gyerkőccel biztos, hogy a Kolping sokkal szuperebb, de nekünk Zkarossal sem volt gond (pedig mi sem pancsoltunk egész nap). De legközelebb a kicsivel mi is Páhokra készülünk majd, bár ha ott mindig ilyen teltház, tömeg van, akkor nem hiszem, hogy páromat rá tudom szedni, azért szoktunk szept-ben menni nyaralni, sokkal nyugisabb mindenhol az élet (ezek szerint a Kolpingban már akkor sem).
Ja, és ha véletlenül vkit érdekel Kehidán egy nagyon szuper apartmanban voltunk tavaly (különálló ház), ide készülünk még máj. közepén, utoljára Péterrel 3-ban.

Ez a fizetős dolog nagyon durva!

Kép Kép
Kép[/url]
pandi28

Úgy látszik, teljes a káosz az egészségügyben. A ma esti híradóban egyértelműen azt mondták, hogy bezár a Schöpf-Mérei.
Akkor most mi van?
Cat :), amúgy amit az orvos munkadíjáról írtál, az nagyon kemény....

Lujza :) Csuda helyes ez a lányka. Nagyon komoly frizurája van!

Alena
alena9

Sziasztok

Cat
Köszi a választ.

Schöpfi: Én tegnap voltam Arnold dokinál és megerősített abban, hogy magánkórház lesz. Mivel nekem jövő hónapban inszemináció következne azt mondta nézelődjek másfele kiad minden papíromat, mert horibilis összegűek lesznek az ilyen beavatkozások.

Kép

Kép
pkagi

Hát, igen kiváncsi lszek, hogy mint magánkórház hogyan fog üzemelni. Bár biztos megvannak a fejlesztési és egyéb üzleti tervek, de a jelenlegi állapotában én kétlem, hogy túl sokan választanák magánban :(
Meglátjuk.....

Edit
Kép

Kép
reditke

Nagyon helyesek a gyerekek! És a lánykád hajzata! :D Biztos nem könnyű 2 gyerekkel. Nemsokára majd én is megtudom. :)

Olyan aranyosak a fiaid! :) Ez a Kolping tök jó hely! :D

Kitartás! Most már tényleg nincs sok hátra! :)

Andi :) Orsi :)
Sziasztok pocaktársak! Megkérdezhetem ki mennyit hízott? 8)

Tegnap megírtam a 3. témazáró tesztet a suliban. Már csak 5 van hátra. Az a bajom, hogy kb. 36 hetes terhesen kezdenénk a röntgen csínját-bínját tanulni és az a babának nem tesz jót. Ha halasztok akkor legközelebb januárban tudom megcsinálni. Ennyi szünetet azért nem akartam, de majd meglátom találok-e jobb megoldást. :roll:
Megyek, mert hiszti van. :shock:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?