Új privát üzeneted érkezett!

bocsi.... épp halódott a rendszer, azért mehetett el 3x ...
Rebi

Sziasztok!

Márti
Biztos nem lesz semmi baj!!!! KépKépKépKépKép nyugi .. Kép

Voltunk ma Tücsökzenén... én nem ájultam el tõle....

Norci
A hozzátáplálásról is írtunk már elég sokat ... a ki mikor mit téma eléggé ki lett vesézve ... Kép Amúgy meg nincs 2 egyforma gyerek... próbálkozni kell ... Kép

... na megyek romokat takarítani.... Kép

Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Rebi!

Ezer bocs érrte, hogy ennyit rágódom ezen és mindig elõveszem a témát, de akkor bizti nem figyeltem eléggé, Vili a legkisebb az osztályban Kép és még nem voltam érintett!
Azért a konkrét kérdésre várok á válasz, na jó ha nincs idõd manó mellett írni, akkro jó lesz talin is Kép

Norci

Ui. Vili mér két órája alszik az erkélyajtóban! (Ill. 20 percig az erkélyen volt)
norci

Rebi!

Ezer bocs érrte, hogy ennyit rágódom ezen és mindig elõveszem a témát, de akkor bizti nem figyeltem eléggé, Vili a legkisebb az osztályban Kép és még nem voltam érintett!
Azért a konkrét kérdésre várok á válasz, na jó ha nincs idõd manó mellett írni, akkro jó lesz talin is Kép

Norci

Ui. Vili mér két órája alszik az erkélyajtóban! (Ill. 20 percig az erkélyen volt)
norci

Sziasztok!

Norci: lehet, hogy ilyen kevés idõ telt el. Nem emlékszem már pontosan. Balu elég egyértelmûen jelezte, hogy mikor kell neki még egy fõzelék. Nyáron (10 hónaposan) már tuti, hogy háromszor evett normálisat. Az elsõ kaja, amibõl sokat evett a paradicsomos krumpli volt Kép

GOrsi: nálunk is nagy káosz volt ciciügyben az étkezés, úgyhogy a hozzátáplálást nem is úgy csináltuk, ahogy a nagykönyvben van. Szopi után Balu nem fogadta el. Elõtte sem, mert nem volt türelme a kanálhoz, úgyhogy nagyjából kitûztem egy idõpontot 2 étkezés között, és akkor kapta. Ez elõször este 7 körül volt, és ez a mai napig nagyjából fix. És teljesen beállt Balu a normál napirendre Kép Most megvannak nagyjából fixen az étkezések, és amikor kér, akkor kap egy kis cicit.
Az igény szerinti szopit én is kihasználtam arra, hogy ha mentünk valahova, akármennyi volt az idõ, megszoptattam Balut, mert akkor kb 2-3 órát kibírt utána, azalatt akárhova el lehet jutni KépKép

Bilizés: én azt vallom, hogy majd a gyerek jelzi, mikor érett a dologra. Szerintem nem mûködik a "bilire szoktatás". Akkor látom értelmét, ha már jelzi, hogy pisil, kakil, és akkor jöhet a bili, addig szerintem felesleges. Ráadásul úgy tudom, 2-3 éves koruk elõtt nem is érettek erre a dologra.

Márti: nyugi! Én nagyon drukkolok nektek!!!!!!!

Fénykép a tortán: a fickómnak olyan tortája volt Kép Egy vékony ostyára nyomtatják nyomtatóval, csak normál festék helyett ételfestékkel. Most már nagyon sok helyen csinálnak ilyet.

Az éjszakánk nagyon jó volt! Fél 10-tõl reggel 7-ig aludt egyfolytában, aztán cici, és negyed 11-kor ébredtünk Kép Remélem, az alvás nemcsak a betegség miatt van. MOst megint alszik. Ma már láztalan volt. Még kis bágyadt, sokat alszik, evett egy banánt, sokat iszik, és cicizik ezerrel Kép
Viszont 2 napja nem kakilt, ez normális??

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Norci

archív Kép

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

cory
... ha fõleg cicizik, akkor szerintem normális .. nem is nagyon lenne mit kikakilnia ... Kép

ma extra alvós nap lehet .. CSenge is beiktatott egy rendkívüli másfél órás déli alvást ... Kép

R.

rebi

Sziasztok!!

Tikk!!!! Dehogy bilizik!!!!!!!!!!Kép mindenhová, csak bilibe nem. Van bilink. De csak itt tartunk. Pár napja azzal szórakozik, hogy jókisfiúként hagyja, hogy levetkõztessem badira, pelus le, abban a pillanatban felpattan, és rohan elõlem visítozva, és végigpisili a sarkokat, utánna jön értem, és mutogatjaKép Ma is volt szerencsémKép Dehogy akarom én biliztetni!!!! Csak gondoltam ha nagydolgot pottyant egy ilyen elszökéskor, azt nem árt, ha alátartomKép De nem követem anyós példáját (4 hónaposan kikötni a gyereket fél napra a járóka sarkához, ügyes Csabika, beletalált!!!! - idézvén a naplót)Kép

Márti! ne félj, semmi baj nem leszKép

Puszi: Kata
LadányiKata (ladán

Hali!

norci: Zsófi fakultatív tárgyként vette fel a szociológiát a történelem és az olasz mellett.

cory: olyan jó, hogy jobban van Balu!!! Itasd ezerrel!!! Ha keveset evett meg banánt, akkor lehet, hogy bedugult egy kicsit.

Kata: azért ne mondj le a babaporjektrõl Kép

eszter: küldöm a túrórudit (az arhívban van már az elõzmény) Kép

Szila: a fél 6-os kelés csak Tominak volt fura - bár pontosan úgy itta a tejcit, mint máskor Kép -, mert én minden nap akkor kelek .)

Danimama: A Te idõdben, hihihi Kép Akkor mit mondjak én??? Szóval Juli másodikos, Zsófi harmadikos gimnazista, csak most így mondják.

Márti: Drukkolok!!! És ne félj, minden rendben lesz!!! A nyugis mama a legjobb mama a babócának!!!

biliügyek: már én is gondolkoztam azon, hogy kellene egy bili, mert Tomi is aránylag pontosan termel reggeli után.

Jókat szórakozom a tempónkon és az arhiváláson Kép Szerintem Gabi nem is csinál mást, csak "minket"!!!

bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!
Zafi! Gratula a nyelvvizsgádhoz!

Tikk, Nyuszimanó!
Megy a sok Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép a költözködéshez!

Márti! Neked is extra drukk!!! Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép
Minden rendben lesz!! Ha netán az amnio mellett döntenél, valszeg meg kellene szervezni a 24 órás Ármin pótmami szolgálatot a pihi idejére. Mondjuk kölcsönveszem, hogy Luca elcsábíthassa!!KépKép

Bili: Ej, ráérünk arra még! Lehet, hogy most pár hétig-hónapig el tudjátok csípni a termést, és pár pelust megspóroltok, viszont esetleg nehezebb lesz a valódi szobatisztává válás.

Norci!
Luca uzsonnázik. Vagyis a du. alvás után - valahogy 4 és 5 között - van egy nyugis idõszaka, amikor elvan egyedül, amig én papizok, v. melegítek, és utána viszonylag türelmes a kanál iránt. Ébredés után cicizik, meg gyümievés után is, ha kér. Rékával egész más volt a helyzet, õ ugye program szerint el lett választva.
Az lehet, hogy a tej/tojás/hús nagyon hasznos az idegrendszer fejlõdéséhez, de a legjobb az anyatej, mivel pont a megfelelõ mennyiségû és minõségû fehérje és többszörösen telítetlen zsírsav van benne. Ezek az "ekkora gyereknek már kell..." kezdetû dumák abból az idõbõl származnak, amikor még ritkaság volt a 7 hónaposan még szopizó baba. ('94-ben engem marslakónak néztek, hogy Réka 9 hónaposan még szopizik!!! Körbe lett mutogatva az egészséges rendelõben!)
Azt meg, hogy kinek a gyereke/unokája/szomszédjának a gyereke mennyit evett és mikor, TILOS figyelembe venni. Vilid csak neked van, és õ úgy eszik, ahogy neki tetszik! Vili?!Kép (Amúgy megvan a kimunkált magánvéleményem ezekrõl a "bezzeg az én ..." dumákról is!)

Balu, Bálint! Gyógyulni, egy, kettõ!!! KépKépKép
Ez azokra is vonatkozik, akiket a GYES-butulás miatt nem soroltam fel.

Bogancsi! Csudi ügyes gyerkõceid vannak!

Réka olvasó-versenyre megy, Fekete Istvántól kell majd felolvasni valamit.

Asszem billentyûmenést kaptam! Jó PageDown nyomkodást!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

sziasztok

danimama
fagyasztott halat vettel? adsz daninak uveges bebikajat? email ment.

marti
remelem, minden rendben lesz/van.

zafi
gratulacio Kép nem semmi baba mellett nyelvvizsgazni!

bogancsi Kép
tejet is kernek melle, ha lehet, mert az is vacak itt Kép minden elismeresem a gyerekekhez! nem nehez 4 gyerekre odafigyelni? nekem ez az egy is telerakja a napirendem Kép

lanyok, ti megengeditek, hogy a gyerek turkaljon kezzel a kajaban? azt irja a nagyokos program, amit oltason adtak, hogy hagyni kell, mert az a tanulasi folyamat resze, de en nem szeretem, mikor nyakig fozelekes.

sziasztok
eszter
ádámbaba

Sziasztok!

Szila,
köszi a linket. Majd a párom.
Az egyik barátnõmnek febr-ban lesz 1 éves a kislánya, 7 hónapos kora óta a bilibe rakja a nagy dolgot. Nem erõltették, így jött. Most már jelzi is, megtanították neki kaki=aaa. Mondja, hozzák a bilit, le a pelust és kaki a bilibe. Azért jó ügyes, nem?Kép
Én valszeg várok nyárig, mert Cumikánál hol ekkor, hol akkor.

Norci,
írok.
Ágci

Menta,
bocs, figyelmetlen voltam kúp ügyben.
Torta:
gondoltam, hogy meg lehet enni. Az egyik tanítványom szülinapi tortáján, azt hiszem Kis hableány volt még 3-4 évvel ezelõtt, akkor láttam ilyet. Csak az elv: felvágni, megenni... BOCS!

Kép
Ágci

Rebi!
Bevallom sosem kerestem még az archívban, nem is tudom , hogy kell. Vagy lusta vagyok hozzá.

Ez itt a reklám helye: sógornõm családja cukrász, az õ cukrászdájukban is csinálnak fényképes tortát. Én nem vagyok oda érte, ételfestéket babának? Én mondjuk már azon is kiakadtam mikor Vityáéknál votlam elõször családi rendezvényen, és hozatott torta volt. Imádok én sütni az ünnepeltnek, majdnem fontosabb, mint az ajándék nem is értettem, hogy más családban ez nem így van.

Ágci!
Na azért ezt a hét hónapos bilizést ne hidd el teljesen, hogy nem erõltették én nem hiszem. 7 hónapos baba épp, hogy ül, a felfedezés érdekli akkor nem hiszem, hogy még egy kaki erejéig is ott ücsörög nyugodtan. Mondjuk Vilinek is megvan a kaki rituáléja olyankor nyugodtan el van és a plüss játékának a cetlijét (hogy hány dokon kell mosni) matatja.

Norci
norci

Csak gyorsan beköszönök, vegre sikerült regisztraltatni magamat - lassan csak lesznek kepek is rolunk.
Viszont nalunk meg nincs kisteso - pedig mar ugy beleeltem magamat... Mindenesetre probalkozunk tovabb Kép

mindekinek puszi
megegykata es Istok
megegykata

sziasztok!

Ágci! Ügyes ez a 7 hónapos baba, Hannának akkor még az ágytál jött volna be, mert még nem tudott ülni se.KépKépKép

Bogancsi! Büszke lehetsz a gyerekeidre, hogy ilyen ügyesek a versenyeken. Majd adj hírt a helyesírás eredményérõl.Kép

Beja! Gratulálok a felálláshoz. Hannának is ügyesen megy már a Csenge féle felállás.KépKép

Norci! Egyet értek Borcsával, ne olvass és kérdezz túl sokat, figyeld Vilit és meg ráfogsz jönni mire van szüksége, úgy mint eddig.Kép

Rebi! HOgy érted, hogy nem voltál elájulva? Én is bele akartam vágni. Mesélj róla!Kép

Cory! Örülök, hogy jobban van Balu.

Tikk
tikk

Sziasztok!
Mar regota szeretnek reagalni par dologra (lehet, mar leragott csontok)...
Gyogyszer babanak: Irtatok, hogy kanalasak a gyogyszerek es azt neha nehezen lehet beadni. Itt a gyogyszerek cseppentosek (pipettaval) es igy Dani siman eszi - a D vitamin a kidevence. Ha nem probaltataok esetleg erdemes kiprobalni...
Zseni gyerek: azt olvastam valahol, hogy Einstein 4 eves koraban tanult meg beszelni! Igy soha nem lehet tudni... Kép

Marti! NAGYON, NAGYON DRUKKOLOK! Teljesen aterzem a helyzetedet! Tutira nem lesz semmi baj! Nekem tobb baratnom esett at amnio-n es egyikkel sem volt semmi gond! De valoban utana a pihenest vhogy meg kell oldanotok. Meg hazafele vigyazva vezessen a ferjed. Feltetlenul amint tul vagy rajta!

Eszter! Kép E-mail megjott, gyartom a valaszt. Kép
Halat en frisset vettem neki (superstore) - de szerintem a melyhutottel sem lehet gond.
Adtam neki parszor uveges babakajat. De a gyumiket egyaltalan nem eszi (a szilva kivetelevel) a fozelekeket meg valtozo... Igy most mar csak en fozok neki (korabban is akkor kapott babakajat ha nem volt idom, vagy mentunk vhova). Ja, es a Milupa pelyheket (Milupa cereal)imadja! Most az a vacsi nalunk, meg a reggeli is az volt (ma kivaltottam szendviccsel). Eddig a 3-as fokozatot ettuk (tenyleg finom ize van, gyumis tejbegrizre emlekeztet. van benne tejpor, de ennek ellenere szerintem siman adhato. A dokineninket megkerdeztem es o nagyon tej ellenes volt megis ajanlotta. Daninak semmi baja nem lett tole es imadja!)es amit meg kap: Farley-s Biscuit - ezt beledaralom a gyumijebe.
En sem engedem a fozelekjeben turkalni. O mindig bele akar csapni. A darabos kajakat (pl. cherriost kap regota) egyenkent eleteszem.

Bogancsi!
Tenyleg fantasztikus ahogy 4 gyerek mellett van meg idod babanetezni is. En meg az egy mellett is alig birok! Meg annyira tetszik az eletvidamsag ami minden hozzaszolasodat atjarja! El tudom kepzelni, hogy nalatok mindig ilyen vidam a hangulat es ez olyan jo! Kép

Sziasztok, Danimama
danimama

Sziasztok!

Örömmel látom, hogy már a gyógyulás útjára lépett szinte mindenki!

Norci!
Úgy látszik Peti és Vili összebeszéltek, mert a mostani éjszakánk teljesen olyan volt, mint nálatok. Viszont az azt megelõzõ katasztrofális, a 6. kelés után már nem is számoltam, hogy hányszor sírt fel Peti.

Márti!
Nagyon-nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen!

Zafi!
Gratulálok a sikeres nyelvvizsgádhoz!

Henke!
Telket vettünk és most építkezünk Alsógödön, ha minden jól megy akkor június végére már szeretnénk kiköltözni.
Nálunk a párom túró rudi függõ, úgyhogy Petinek valószínûleg már a génjeiben benne van, hogy imádni fogja.

Beja!
Gratulálok a felálláshoz!

Edit!
Milyen nagyfiúsan ül Riki az új székében!

Lányok!
Az mögöttünk lévõ korosztály topic-jában olvastam, hogy õk a Mikkamakka játszóházban tartják a talikat, ha nálunk sem jön össze más, mit szólnátok az ötlethez?

Végre sikerült feltennem Petirõl karácsonyi képet!

Sziasztok

Szilvi és Peti
bszilvi

Sikerült feltennem Petirõl karácsonyi képet!

Szilvi
bszilvi

Sziasztok!

Na túl vagyunk két klasszikus hisztirohamon .. Kép A zord anya az álmosságtól szédelgõ gyerekét le merészelte fektetni... délután is, meg este is .. pfujjjjjjjjjjj... anya az ilyen? Kép Délután már csak az használt, hogy egy kis vizet öntöttem az arcára ... Kép aztán fél perc sem telt el, már aludt is.. csak még álmában is hüppögött... Kép

Norci
Segédletek - keresés.... Kép .. vagy archív június-július.... augusztus .. Kép

Tikk
Rövid volt, semmi új, amit eddig nem csináltunk itthon (még a dalok/mondókák nagy része is uaz volt...) .. visszavették 2 perc után a gyerek kezébõl a zeneszerszámokat (bár a kasztanyettát nem adta a lányom .. sõt begyûjtött mégegyet... Kép) Nyúlfarnyi zenéket tett be, épp elkezdtek rá mozogni a gyerkõcök, amikor vége lett a "számnak".. élvezték, de ez nem érdekelt senkit, jött egy mondóka, ami viszont hidegen hagyta õket ... ha a talikon beteszünk zenét, meg mondókázunk, énekelgetünk kicsit velük/nekik, szerintem többre megyünk ... zörgethetõ eszköze meg minden manónak van úgyis, nem kell a puccos mûanyag rumbatök meg kasztanyetta... mondjuk annak a csengõs izének jó hangja volt Kép De azért érdemes megnézni, az elsõ foglalkozás díjmentes .. Kép ... Gondolom, hogy uazok csinálják, mert átjárhatóak a helyszínek uazzal a "bérlettel"... Kép

... na beájulok... kicsit fárasztó volt a mai nap .. Kép

pusssz
Rebi

rebi

Borcsa
Tetszett a Norcinak írt hozzászólásod én is így gondolom a dolgokat, és képzeld el engem is majdnem hogy kitüntettek még 92 -ben mert a 9 hónapos fiam szopizott.

Mondjuk az rossz, hogy most meg jóformán az egész környezetem amibe a férjem és anyukám mint nekem számító emberek is bele tartoznak furcsálja hogy egy majdnem egy éves gyerek ennyit szopik még, mert hogy minek.

Gorsi
Én olyan lökött vagyok mindíg elfelejtem hogy Peti is velünk egy idQs, talán Helenka mert kicsi lány ö is azért nem felejtödik el. Én kérdeztem eredendöen a tortát Mentától és köszi hogy mind a ketten válaszoltatok.
Szopi és evészet terén jól látod a dolgokat mertnálunk is gond hogy a tejcsi megzavarja szerintem a lányom étvágyát. Ö nem mindíg eszik meg egy egész üveg fözit! Azt veszem észre hogy a szopitól már nem lakik jól mert ált. hajnalban szopizik, aztán reggel is de kb. fél óra múlva úgy reggelizi meg a szendvicsét mint ha még ma nem is evett volna. Nálunk nincsenek idöpontok, pedig kellene mert így szerintem túl gyakran kínálom meg valamivel egyszerüen nem lesz elég éhes, bár ez így bután hangzik. Szinte két óránként eszik vagy szilárdat vagy szopit. Azt hiszem meg kellene próbálniom kicsit határozottabban etetgetni de ö szívesen szopizik többször napközben is amitöl meg nem szeretném megfosztani hiszen húst még rengeteget ehet életében de szopizni már nem tud ha most abba hagyja.Nem? Nehéz dió ez nekem is most, ha kevesebbett szopizna többet enne és valószínüleg rendszeresebben, de tutira kevesebb lenne a tejcsim is,és vége lenne a szopizásnak tejecske nélkül ua. nem megy.

Menta
Köszi a választ, szerintem te egy határozott emberke vagy tele jó szándékkal és sagítö készséggel csak még a tapasztalat hiányzik a tanácsadói tevékenységhez, ami meg csak idövel lesz meg. Remélem nem adod fel mert ha nincsenek ilyen emberek mint Te meg Ágci, Iboly és a többiek már én sem tudnék szpotatni, mint a fiaimnál 10 hónaposan abba hagynák mert a kevés szopi miatti kevés tejcinél a gyorsabb cumis üveges lötyi könnyebb lenne.
Én is mondogatom itt a környezetemben a dolgokat különben van aki elfogadja van aki nem. A bátyámék júliusra várják elsö babájukat, a párja megkérdezte mi most a "divat" szoptatás meg evészet terén. Én elmondtam a véleményem mire parázs vita alkult ki olyan okos tojások és szuper gyermek nevelök közt mint apám, a férjem és bátyám.Hihetetlen volt a három férfi pusztán elméleti síkon beszétek egy olyan dologról amiröl gözük sincs. A h...e pesze én voltam szerintük a témához aki már három gyermeket nevelget immáron.
Hát erre varjál gombot! Látod nekem sem hisznek még azok sem akiknek pedig kéne. A bratyóm barátnöje még fogékony remélem legalább is, elég értelmes hozzá szerencsére.

Cory
Napocskánál is volt úgy egy hónapja, hogy két napig nem kakilt, ö is beteg volt és lábadozott már éppen sokat szopizott és keveset evett,talán ezért nem "termel" mert feldolgozza a tejcsit.
Küldünk még gyógyikat a buksijára KépKépKépKépKép

Márti
Látom már eldöntötted a dolgot nagyon drukkolunk neked remélem lesz segítséget és gyorsan rendbe jössz!
Az én környezetemben többeknek volt és minden rendben ment!
Annyira megéretelek próbálj meg ne nagyon aggódni az lehet hogy rosszabb a babának mint a beavatkozás.
Nem tudom leírjam e de én ha lesz negyedik vállalom majd ha az orvosom ezt javasolja, de ne feledd el hogy Te döntessz ha nem szeretnéd senki nem bírálhat érte! Én könnyen okoskodom itt remélem nem értessz félre de annyira rossz látni hogy így szenvedsz.
Küldök neked sok-sok drukkolást meg ezt:

Kép

Pusszancs:Dzsili
dzsili

Megint én

Zsuzsa
Emilek mentek! KépKép
Beja
Gratula Bálintnak! KépKépKép
BSzilvi
Aranyos a kis autós! KépKépKép

Ágci
Kicsit durva ez a hét hónapos dolog hogy ügyes e? Hát ha neki ez jó és senki nem piszkálta érte akkor igen. Nekem eszemben sincs még bilit sem venni neki másfél éves kora elött, pedig az én nagy fiam is szobatiszta volt 18 hónaposan szerintem ez is elég korai és ügyes volt tQle de hét hónaposan? Napsugár még csak akkor állt fel és kezdett kapaszkodva lépkedni tutira nem érdekelte volna a bili lévén hogy éppen azzal volt elfoglalva hogyan tudna fejre esés nélkül vissza huppanni.
A kicsi fiam meg két és fél éves volt mikor érdelkelte a bili, és szerintem ez is ügyes hiszen a lényeget megtanulta mikorra kellett.

Pussz: Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Multkor irtam, hogy mostantol surubben jovok Kép igaz nem ugy alakult. Kép Kép Ugyanis Madike fogacskainak szama 3-rol 5-re emelkedett es uton van a hatodik is. Kép Kicsit nyugosebb volt ezert is nem jottem. Na meg persze meg nem all egy percre sem napkozben, azaz csak a kis delelotti alvas idejere. Es mar nem csak felall, de le is tud utana ulni es mar kapaszkodas nelkul is megall rovid ideig, a problema csak az ha megprobal elindulni.

Marti!
Orulok, hogy minden jo volt az UH-an es millio drukk az amniohoz! KépKépKépKép Biztos nem lesz semmi baj.

Szila!
En is csatlakozom hozzad, azaz a fogyashoz. Minap en is ramereszkedtem a merlegre es majd elajultam a szamok lattatan. Igy en is eldontottem, hogy nekiallok tornazni.

Menta!
Fenykepes tortarol mar lattam kepet is. Igen eheto a fenykep azaz az egesz torta. Menj a kovetkezo oldalra: http://www.tuttifrutti-palmaicukraszda.hu/main.php?m=kulonleges, kattints az Alkalmi feliratra es ott keresd meg a 478-as, 482-es kepet. Azok pont ilyen tortak. Bovebb felvilagositast pedig szivesen ad a mazsi a chat-en itt a babaneten. Ok csinalnak ilyen tortakat.

Biliztetes:
nalunk bevalt az elso gyereknel es az itteni babakonyvek is es az orvos is azt ajanlja, hogy amig a gyerek nem tudja jelezni (mondani) hogy biliznie kell, addig nem erett ra. Ez gyereke valogatja ki korabban ki kesobb, azt mondjak 2-3 eves kor a jellemzo.

Megneztem megint a kepeket. Minden baba nagyon szep!

Koltozkodoknek sok sikert! (sajna van tapasztaltom, 3 ev alatt 4-szer koltoztunk Kép Kép )

Na most lassan megyek,
puszi,

Andysj
andysj

Sziasztok!

Hûha, ez ám a termés! Kép Egy napot kihagytam, és már alig gyõzöm bepótolni! Kép

Tegnap voltunk a munkahelyemen, alá kellett íratni egy papírt, hogy Laci kapja meg a +2 nap szabit, meg legalább benéztünk a volt munkatársaimhoz is. Tök jó volt. Kép Néha kültem nekik e-mail-t, képeket Lacikáról, élménybeszámolót, ilyesmit. Egyetlen egy volt közülük, aki 1-2 szóban válaszolt néha. Úgy éreztem, le se kakkantanak már, le vagyok írva, el vagyok felejtve, senkit sem érdeklünk. Így aztán le is szoktam az írogatásról. Erre most bemegyünk, hát, az egyik kolléganõm gépén Lacika fotói a háttérképek, a másik meg eltrappol kávét fõzni, és még emlékszik, hogy hogyan szeretem, stb. Úgy örültek nekünk, és olyan kedves volt mindenki, hogy egészen meghatódtam! Kép

Közben minket is utólért valami takonykór féleség, nem folyik Lacika orra, de naponta többször is bedugul. Az éjjel is bedugult szegénykémnek, nem akartam porszívózni, csak nyomtam neki bele a Sterimart újra meg újra, míg ki nem dugult valamennyire. Már két órája küzdöttünk, az orra már kidugult, de csak nem akart elaludni, csak nyûglõdött. Egyszer vágre feltünt, hogy olyan furán csettintget a nyelvével, mintha szomjas lenne. Felhúztam a hálópólóm, hát, az én kis cici-hanyagolóm már a melltartón át támadott. Alig tudtam addig visszatartani, amíg a cicit is elõvettem. Úgy szopizott, hogy a másik cici is elcsöppent tõle! Kép Ez nálunk már vagy 2 hónapja nem fordult elõ. Mindkét cicit horpadtra leszlopálta, böfizett egy diszkrétet, sóhajtott egy nagyot, és már aludt is. Kép Még arra se ébredt fel, mikor az apja felkelt. Kép

Megyek, megreggelizünk, azután nekihasalok az olvasásnak. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Bili:
félre ne értsétek, én csak leírtam. Mondjuk lehet, hogy fõ szempont volt, hogy rászoktassák minél elõbb, mert a nagyi vigyázz a babára (az anyukának elég hamar vissza kellett menni dolgozni-legnagyobb bánatára). Szóval, alényeg a lényeg, hogy mi várunk nyárig.
Gyermekem lefeküdt az asztal alá a lábamhoz hajtotta fejét. Lehet, hogy álmos?Kép

REbi,
lemaradtam:
hol voltatok ezen a foglalkozáson, megírnád még1x?

Eldugult orrú babáknak nagyon ajánlom a Baby Luf balzsamot, nálunk nagyon bejött.
Szólt a fõnök, mennem kell:
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Szila! Nálunk is kb. két hete mûködik az ügyesen, popsival való lemászás. Viszont ha a mi franciaágyunkról van szó (elég magas, majdnem Lacika válláig ér), akkor kimászik a szélére, lelógatja az egyik lábát, ezzel jelezve, hogy le szeretne menni, és visszanéz rám. Kép Nem szoktam neki segíteni, csak a hátára teszem a kezem, nehogy elveszítse az egyensúlyát, mikor földet ér. De ezt eddig még mindig megvárta. Kép Mondjuk Lackóra mindenben jellemzõ a biztonságos megoldásokra való törekvés. Kép
A legeslegújabb tudománya, amit más babák már félévesen elõadnak: fel tud ülni! Kép Kb. 10 hónapos korában állt fel elõször, és álló helyzetbõl szinte azonnal tudott visszaülni ügyesen a popsijára. Ezután ha ülni akart, szépel felállt, visszacsüccsent, és meg volt oldva a feladat. Néhány napja jött rá, hogy fekvõ helyzetbõl is fel tudja magát tornázni ülésbe. Jobb késõn, mint soha... Kép

Zafi! Gratulálok! Kép

Henke! Bocs, azt hiszem, én lemaradtam az elõzményekrõl. Mire készít fel az a tanfolyam a Bolgárkerék utcában?
A túrórudit csokistól adod Barninak, vagy meghámozod?

Norci! Részvétem az éjszakák miatt, jaj, de ismerõs, amit leírtál. Vígasztalásul azt tudom mondani, hogy nálunk olyan 8-10 napig tartott "csak" egy-egy ilyen korszak, utána egy hét béke, és hopp, egy új fogacska. Kép
Amit arról írtál, hogy a kicsiknek leginkább egy kiegyesúlyozott mamira van szükségük, azzal teljesen egyetértek. Az mit sem ér, ha a megõrülés környékén itthon kinlódok vele. Mondjuk nekem a nyár végén, õsz elején volt egy nagyon rossz korszakom,a mikor úgy éreztem, hogy megbolondulok, ha még négy óra múlva megint végig kell csinálnom ugyanazt, amit most csinálok, és amit négy órával ezelõtt is csináltam. Mostanában vidámabb az életünk, amióta Lacika ilyen kis felfedezõ lett. Jobban el is van egyedül, meg szórakoztatóbb társaság is lett. Kép
Hozzátáplálás ügyben meg ne aggódj, egy jócskán szopizó baba értelmi fejlõdéséhez én se hiszem, hogy elengedhetetlen lenne a hús. Ez az õrület, mikor mindenki okos, és mindenki kioktat, az ember lánya meg áll ott rámülten, hogy akkor most mi is lenne a legjobb az õ kicsikéjének. Mondjuk én is befoghatom a szám, Lacika is kapott (Nagymamai nyomásra) csokitortát a szülinapján. De nálunk eddig ez az egyetlen eset volt, amikor engedtem. Kép

LadányiKata! PiciLaci kedvenc játéka a csavarhúzó készletem. VOLT. Elkobozva. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Zsuzsa! Nekem éppen az ellenkezõje jött be éjszakánként, mint neked. Kép Ha az elsõ nyikkanásra ugrok, akkor Lacika még nincs ébren, és nem is ébred fel a motoszkálásomra, hanem éppen hogy megnyugszik tõle, és újra elmélyül az álma. Ha nem ébredek fel az elsõ nyûglõdésekre, akkor viszont felébred teljesen, feláll, és teli torokból sír, amíg fel nem veszem. Akkor már nem segít más, csak az ölben való eldajkálás. Persze lehet, hogy ez azért van, mert õ már megszokta, hogy egy nyekkenés, és Anya már itt is van. Kép

Dzsili! Sajnos Apakommandó támogatására én is csak este számíthatok a fürdetésnél. Most pl. már második hete nem siekrült egyszer se úgy hazaérnie, hogy ne kellett volna azonnal a vacsorázáshoz fognunk. Kép Szombaton meg, amikor olyan vacakul voltam, elmentem reggel letusolni, hátha attól jobban leszek, Lacikát meg az Apjára bíztam. Jövök ki a fürdõszobából, a gyerek a konyhában rosszalkodik, az Apja meg a nappaliban olvasgat. Kép Akkor fogalmazódott meg bennem egyértelmûen: csak magamra számíthatok, szóval köv. baba majd akkor, ha úgy érzem, egyedül is boldogulok a kettõvel. Aztán bónusz, ha egy-egy kis segítséget mégis kapok, de erre nem építhetek.
Anyagi függetlenségrõl nálunk se lehet beszélni, a GYED a mindennapi bevásárlásokra sem elég, pedig minden rezsit Laci fizet, és a nagyobb dolgokat is õ veszi meg, de még így is rendszeresen fel kell töltenie a bankszámlámat. A jó szakma meg nézõpont kérdése, mert pl. az enyémben olyan gyorsan avul el a tudás, hogy máris gondot okozna, ha vissza kellene mennem dolgozni. Szinte elõrõl kell majd kezdenem a tanulást, ha pár év múlva újra dolgozni kezdek.

Gorsi! Nálunk az igény szerinti szopi úgy alakult, hogy Lacikának valahogy magától kialakult a szabályos idõközönkénti evése. Õ ilyen kis rendszeretõ. Kép Elõször kijöttünk a kórházból az "okos" 3 óránként 20 perc szopizással. Na, ez nagyon nem jött be, 6 hetes korában már a hozzátáplálás kérdése is felmerült. Na, ekkor lett elegem minden "okos" tanácsból. Szépen cicire tettem PiciLacit, és addig hagytam rajra, amíg magától el nem engedte. Ezzel a módszerrel eleinte 1,5 órát szopizott, és 1,5 órát nem, aztán újra elõrõl. Szóval Lacika amint rábíztam a döntést, valamiféle rendet alakított ki, és miközben fokozatosan rövidültek egy idõ után a szopik, és a köztük eltelt idõ is egyre több lett, valahogy mindig viszonylag rendszeres maradt. Így aztán én könnyen beszélek reggelirõl és ebédrõl, mert Lacika már akkor is így evett, mikor még csak szopizott. Mondjuk az is igaz, hogy én két evés között, amikor tuti biztos voltam benne, hogy éhes nem lehet, adtam neki inni, ha szomjasnak láttam. Vígaszként soha nem tettem cicire, ha sírt, de tudtam, hogy nem az éhség miatt sír, mert tartottam attól, hogy kialakul nála a bánatomban eszek probléma nagyobb korára. Szóval én azt gondolom, hogy az igény szerinti szoptatás nagyon jó dolog, de szerintem is létezhet a ló túlsó oldala, szóval azért nem kell minden sóhajtásra cicit rántani.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

BMárti! Köszi. Hogy elkoboztad!

Torta: Mi végigjártuk a környék cukrázdáit, hogy olyan micimacis (donáld kacsás stb-s) ostyalap legyen a tetején, de egy helyen ki is néztük már 3 héttel elõtte, 3 nappal elõtte odamentünk, hogy megrendeljük, de elfogyott az összes (vagy 150 volt még akkor, és ez egy külvárosi kicsi cuki), ami ugyan nagyon érdekesKép
Végigrohantuk a környék cukijait, sehol nem volt ostyalap, csak marcipánbevonat, arra nyomtatott kép (iszonyú drágán), ahol meg volt, ott csak pokemonos volt.
Kínunkban vettünk a TESCo-ban, mert ott volt ostyás. Hát, TECSO tortát nehogy vegyetek. FÛÛÛÛ iszonyú mû volt, és rossz.
Viszont majd megütött a guta, mert a "helyi topicban" írták a lányok, õk a villanytelepnél a CBA-ban rendelték, és nagyon klassz. Õszintén megmondom, akkor nem igazán fogott meg a dolog (pedig a szülinap elpõtt mondták) mert én CBA-s ismereteim a köki végállomáson (Kõbánya-kispest M3- metró végállomás) egy kis szutyok CBA-t ismertem, mondom, ilyen helyrõl nem rendelnék.
Na, aztán 2 hete elmentünk a szomszéd lánnyal + kisfiával (akinek most volt a szülinapja) megnézni azért. Hát, majdnem akkora mint az europarki interspar. Csodás torták voltak!!!! Kisvonat, katicabogár, hasaló kacsa, stb. A kisfiú egy 20 szeletes autót kapott fehér-piros marcipánból, a bele csokitorta volt. 3200 ft voltKép Ja, és isteni fini volt. Szerintem megérné megnéznetek, bár nem tudom, ki merre lakik. Ja, pénteken rendeltük, vasárnap reggelre kész volt.

Úgyhogy kárpótlásul a szülinapomra kapok egy hasaló kacsátKépKépKép-persze fõleg a PetiKép

Pusz, mert letámadott egy kisördögKép

Kata
LadányiKata (ladán

Sziasztok!

BMárti!
Gratula a felüléshez!Kép Zsani elõször állt és utána tanult meg fel- és leülni. Persze addig kétségbeesetten sírt, amikor már elfáradt, mert nem tudta, hogy kell leülni. A babák jobban tudják, hogy mikor mit kell csinálni.KépKépKép És különben is valakiknek meg kell cáfolni a "nagy könyveket"Kép!

LKata!
Az archívban végre megtaláltam a Petivel történt baleset leírását, hát borzalmas voltKép! Zsani is állandóan fel akar mosni és nem is gondoltam, hogy ilyen veszélyes lehet! Most mégjobban odafigyelek rá, de ha hiszitek, ha nem azóta egyre merészebb dolgokat csinál! Ma odaadtam neki egy alma felét, de neki a másik fele kellett.Csak néhány másodpercre fordítottam hátat neki és már fenn is volt az étkezõn. Persze az alma másik felét csak azért is elvette az asztalról és boldogan majszolta! Azt hiszem egyre jobban kezdi az akaratát érvényesíteni, most kell észnél lennünk.

Bili téma
Szerintem is a gyerekre kell hagyni, de nyárra azért beszerezzük a bilit, hátha szükség lesz rá.Kép

Már kérdeztem, de nem kaptam választ rá: vannak köztünk olyanok, akiknek ismét baba költözött a pocakjába?

Most megyek pihizni, mert nem vagyok valami jól. Amíg szoptattam nem volt semmi gondom a mensivel, de azóta visszatért a régi kerékvágásba.KépKépKép

Szilvi
sztigris

Sziasztok!

A budagyöngyében voltunk Tücsökzenén... viszont senkit ne riasszon el a mi rossz élményünk, mert minden helyszínen más tartja! Kép

... most megyünk dorbézolni... Páromnak szülinapja van, úgyogy ma mozi, andalgás kettesben, meg még ki tudja, hogy mi minden .. KépKépKépKépKép

pussz
Rebi

rebi

Sziasztok!

Menta! Teljesen igazad van torta ügyben! Én is úgy gondolkoztam akkor, hogy inkább legyen vidám szülinapi buli, amire mindenki szívesen emlékszik majd vissza, minthogy nekem legyen igazam, és ne kapjon Lacika csokitortát marcipán bevonattal. Igaz, hogy õ nem fog emlékezni rá, de mindenki más igen, és az viszont már Lacika érdeke, hogy a családi béke szent legyen. Kép Ennél sokkal nagyobb dolognak kell ahhoz történnie, hogy akár Anyukámmal, akár Anyósommal (aki nem is Anyós igazán, inkább egy tündér, én egy ilyen mázlista vagyok! Kép) összerúgjam a port.
Lacival meg úgy vagyunk, hogy a legtöbb dologban én döntök Lacika körül, õt meg csak tájékoztatom, persze indoklással, hogy mit hogyan, és miért úgy. Az esetek 90-95%-ában rábólint, és azt mondja, persze Szívem, legyen úgy, ahogy te akarod, úgyis te tudod a legpontosabban, hogy mi a jó a kisfiunknak. Viszont ha egy kicsit is ellenérzése van valamivel kapcsolatban, és azt mondja, hogy DE, akkor én engedek, vagy legalább kompromisszumos megoldást keresek. Ilyenkor még boldog is vagyok, hogy beleszólt, vagyis ÉRDEKLI a dolog, és FOGLALKOZIK VELE, hurrá! Kép

Márti! Drukk-drukk nektek ezerrel! Tuti minden rendben lesz!

Szila! A Nagymamám azt mesélte, hogy Apa és az Öccse is mindig akkor kakiltak be, amikor szopiztak. Mivel akkor még nem az eldobható pelekák és az autómata mosógépek korát élték, nagyon nem volt mindegy, hogy mit kell kimosni a pelenkából. Szóval õ azt csinálta, hogy levette róluk a pelust, a térde közé vett bilire "ültetve" szoptatta meg õket, õk meg szépen beletrottyoltak a bilibe evés közben. Ez annyira rögzült bennük, hogy késõbb már nem is tudtak úgy kakilni, hogyha nem érezték a bilit a fenekük alatt, úgyhogy amikor pl. kiment a Mama a határba dolgozni a totyogó korú fiaival, akkor is vinnie kellett a bilit. Más parasztgyerekek vígan elintézték a dolgukat egy bokorban, de Apámnak kellett hozzá a bili. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Szilvi

Laurának és Mártinak van pocaklakója ... Kép ... eddig Kép

R.

rebi

Köszi Rebi, remélem én is csak pár hónapig szenvedek a mensi miatt és utána legalább 9 hónap szünet.KépKépKépKépKép

Szilvi
sztigris

SZiasztok!

Reggel írtam egy félhosszút Kép nektek és most látom, hogy nem ment el! KépKépKép Nem értem, hogy miért????? Na, mindegy, csak most megint csak olvasgatni jöttem, mert Ármin még nnem alszik. De ha elaludt, írok végre egy rendeset és megpróbálom elküldeni is! Meggyógyult már mindenki? Remélem! KépKépKép

Borcsa! Szerintem Ármin szívesen csábítgatja Lucát (vagy hagyja magát elcsábítani általa ? KépKépKép )

Olyan jólesett a sok drukk, és teljesen meghatódtam Kép, mint mostanában mindenen, perze, bõgtem is egy sort (mint mostanában mindenen Kép). Holnapra is kérek további drukkokat! Kép És jövök írni még!!!!

Ha Ármint megkérdezem: "Ki az ördöngöcske?" Nevetve magára mutat: "Eeet" Ez a "TE" Vagyis õ! Kép És megszerette a plüss állatait, kiváltképp az oroszlánt: puszilgatja, bújik hozzá, olyan nagyon édes! KépKépKép

Márti++
márti

Sziasztok!
Én is szomorúan látom, hogy a tegnapi mondandóm nem ment elKép Mondjuk sejtettem, mert azt írta ki, hogy az xy fájl jelenleg más mûveletre van lefoglalva, próbááljam meg késõbb, viszont a szöveg már nem látszódott. Na mind1.

Márti!
Sok-sok drukk!!!!!!! Miért froclizzák annyira nálad az amniót??? Nem csak akkor kellene, ha elsõ babát várnál ennyi évesen??? Örülök, hogy az UH-on mindent rendben találtak, és biztos az amnion is így leszKépKép Szurkolunk nagyon!!!!!!!!!

Szila, Menta, Gorsi!
Én is szeretnék csatlakozni a tornához!!! Lehet valahonnan letölteni programot? 4 hét otthonlét után megint hájas disznó lettemKép De én csak jövõ héten tudok kezdeni. Addigra ti már tuti fittek lesztek!!

Köszi a sok lelki támogatást a költözéshez. Jelentem: használt!!! Bár jó lenne, ha már jövõ hét vége lenneKép
Ja és képzeljétek, úgy tûnik, hogy a hétvégén (holnap vagy holnapután) kijön anyósom 10 napra-2 hétre segíteni, unokára vigyázni. Hát hihetetlen, olyan tündér lett anyósom, hogyKépKépKép Már otthon sem volt semmi galiba, sõt. Annnyit de annnnyit törõdik Doncival és olyan szuperül, hogy bátran rá merem bízni. Szóval az anyósok is képesek alakulniKépKép (hallod Ladányi Kata???? Hátha egyszer nálatok is fordul a kockaKép)

Puszi, megyek pakolni, végre elaludt a bébi.
Nyuszimanó
nyuszimano

Sziasztok!

Dzsili
Nálunk is sokáig ez ment, de most tök jó. Reggel szopizik egy nagyot ébredés után, majd 1 óra múlva reggeli-joghurt, aztán délben fõzelék, 4 körül gyümi és 7-kor vacsi, majd 1 óra múlva szopi. Nap közben is szopizik persze délelõtt, és délután 1-1-et általában. Az alvások mondjuk nagyon bezavarnak. Ma pl. visszaaludtunk reggel, így 9 körül keltünk (máskor 7-kor). Így persze elmaradt a délelõtti alvás, délben tök nyûgös volt ebédnél, így nem sokat evett a fõzibõl, inkább szopizott és elaludt. Félek, hogy este ugyanez lesz.Kép Lehet, hogy amúgy is átállásban vagyunk 2-rõl 1 alvásra.

cory
Nálunk is szokott kimaradni kaki 1-2 napig. Sõt eddig minden másnap volt termés, de mióta rendesen eszik Peti, azóta napi 1-2 kaki is van. Amikor meg betegen csak szopizott szinte, akkor visszatértünk a régi 4-5 naponkénti kakihoz. Nekünk ugye ezzel annak idején voltak gondok. Szerintem ha nem puffadt, akkor semmi gond.Kép

BMárti
Az már igaz, hogy szinte mindenre cicit rántottam, ami így utólag szerintem is hiba volt. Rendes gyerek ez a PiciLaci.Kép

üdv: Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Ágci! A BabyLuf balzsam nagy 5let! Hogy nem jutott eszembe hamarabb?! Ezt biztosan használhatom én is!!! Kép

LadányiKata! Én köszi a figyelmeztetést! Kép Rágondolni is rossz, hogy mi történhetett volna, én meg büszkeségtõl dagadozó kebellel néztem, hogy milyen ügyes az én Kicsi Fiam. Ugyanis rendkívül szakszerûen csavarhúzózott, a felületre merõlegesen tartotta az eszközt, és még forgatta is. Kép Na, de erre ráér még!

Rebi! A párodnak boldog szülinapot! Vadul irígyellek a moziért és az andalgásért! Kép

GOrsi! Ez azért túlzás... Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Lányok! Pocok megszült!!! Most érkezett a nagy hír: Ajsa Zsófia ma reggel 9 órakor született meg, tervezett császárral, 3600g és 57cm, és gyönyörû! Kép Pocok a körülményekhez képest jól van.

Igaz, hogy Pocok nem íratkozott be az osztályba, de biztosan sokan emlékeztek még rá. Jaj, nekem most bõgnöm kell... Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!
Végre megcsinálták a fõzõlapomat!!! Igaz, volt balhé a gázszerelõ, az Elektroluxot képviselõ reklamációs fõnök és az asztalosunk között, de végül megegyeztek és ingyen kicserélték Kép Kép Kép Már kész a krumplipüré, elõkészítettem a mustáros húst: este igazi vacsora lesz Kép

Én is irigylem Pockot!!!

A többit majd késõbb olvasom. Szép estét mindenkinek!
bogancsiék

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Itt is nagy gratula Pocoknak a 2. kislányhoz!!!!!KépKép Nagyon irigykedek!!!

Én is-én is-én is babát akarok!!!!! (bár mi csak õszre tervezzük a projektet, de akkor isKép)

Puszi: Nyuszimanó
nyuszimano

Sziasztok!

MIndenkinek köszönöm a bilizéssel kapcsolatos írásokat, tapasztalatokat. Azért most kérdeztem rá, mert lassan kezd aktuális lenni, meg hát ugye pontos idõben kakil. Eredmény: bilit veszek, de elõször csak nézegetni meg ilyesmi, majd nyáron úgyis pelenka nélkül fog rohangászniKép.

Pocok 2. kislányához én is gratula!Kép

Bogancsi,
hurrá, hurrá fõzõlap!Kép Fini lett a vacsora?Kép

GOrsi,
Kép, nálunk is nagyjából így van a kaja, csak Hanga de. eszi a gyümit, ebéd fõzi, uzsi cici + egyebek (mikor mi), vacsora fõzi.

Nyuszimanó,
[url=http://domino.ngo.hu:8080" TARGET="_top]http://domino.ngo.hu:8080[/url] : innen tudod letölteni a tornát (34 fájlból áll, egyenként 14,3 Mb, az összeset le kell tölteni)

BMárti,
ez a bili-dolog a nagyapáddal nagyon tetszettKép. Hiába no, az úr, az mindenütt úr.Kép

Na, mennem kell, mert a vacsim odaég. (JObb késõn, mint sohaKép)
Szila

Sziasztok!

Köszönöm még egyszer a sk bíztatást! Kellett nekem aggódni. Vili ma fél üveg alam-barack pempõt bevacsizott Kép Cory figyelj! Apától fogadott el ennyit Kép

ÉS Vili ma megtanult nem csak mászogatni, hanem mászni, jó gyorsan Kép Szabályosan fogócskáztunk és nagyon tetszett neki. Gurgulázva nevetett hozzá. Ezt egy kiadós szopi után tette, alig aludt napközben, már a hajam is égnek állt õ is üvöltött, picit pihent szopi után a cicin (3 percet) és akkor rájött, hogy tud gyorsan mászni.
Ráadás én is egésznap ezen az igény szerinti szopin filóztam, amit Gorsi is írt. Mondjuk én a nyekkenésre már nem adok cicit, meg pl. ha elesik olyankro gyorsan adok valami érdekes dolgot neki, rögvest megnyugszik.

BMárti!
Honnan lehet azt tudni, hogy tutira nem éhes egy csecsemõ? Fõleg egy olyan kölök aki a cicit bármikor elfogadja?
Mikor anyukák határozottan mondják, hogy mi baja az õ manójuknak, no én akkor szoktam úgy érezni, hogy hú én nem vagyok túl jó anya, mert nekem sosincs róla fogalmam, fõleg, hogy eleinte mindenért úgyanúgy ordított.
Azért azt nem hiném, hogy késõbb az ilyen "túlzottan" igény szerint szopizó babákból ha v.mi bajom van eszek típusú emberek lesznek. Másrészt régebben mindig teával vígasztalták a babókat, ezen az alapon õk meg majd isznak bánatukban?

Cory!
Hogy van Balu?

Rebi!
Párodnak boldog szülinapot Kép

Nyuszimanó!

Nálunk apóssal voltak gondok, de mikor terhes lettem, ill. fõleg mikor kiderült, hogy fiú lesz/lett azóta pláne fordult a kocka. Arról nem is beszélve, hogy mióta Vili megszületett Kép

Norci
norci

Hû, most vettem csak észre, hogy elfelejtettem, aláírni.

Üdv

Szila
Szila

Sziasztok

Gratulálok Pocoknak a babácskájához! KépKépKépKépKépKépKép

Gorsi
Mi is ott tartunk hogy kezd át állni a leányzó az egyszeri alvásra így legalább idöben lefekszik aludni este. Most mondjuk ezerrel fogzik szegénykém így elég gyakran ébred és jobban nyálzik mint az elsQnél.Ma kapott elöször narancsot nagyon ízlett neki.

BMárti
Én is erre gondoltam mint amit te is írtál most amikor arról beszétem régbben hogy csak magamra számthatok mert apuka vagy dolgozik vagy pihen vagy....ha segít jó ha nem meg már megszoktam. Persze nem egy szívtelen dög ö sem csak férfiból van másképp látja a dolgokat, fontos dolgokban azért lehet rá számítani csak a mindennapokban ilyen nyögve nyelös. Az én párom nem szeret rá bólintani a döntéseimre ez is bosszant hogy ha nem foglakozik vele csak elméletben miért üti bele az orrát midenbe?
Apukád bilis sztorija tetszett tudod miért kellett a bili a földekre is? Mert ö már akkor is egy igazi úri ember vol! KépKépKépKépKép

"Ördöngöcske" anyukájának
még mindíg sok drukk úgy látom rád fér fel a fejjel! KépKépKépKépKépKép

Lányok
abba azért belegondoltatok hogy ennyi erövel szinte mindent el kellene pakolni mert vagy ezért vagy azért veszélyes. Sajna baleset elöfordul még akkor is a gyerek popójába lógunk egész nap de elvesszük töle a felfedezés és az utánzás örömét, a szerepjáték pedig fontos. Most ezt azért írom mert itt pakolva tényleg egy csomó dologra rá lehet mondani hogy veszélyes, hiszen ha elesik bármi van nála / kivéve a plüss állat talán/ megsebezheti magát vele söt ha csak simán minden nélkül vágodik el is beverheti bármilyét.
Nem riogatni akarok csak szerintem mindent nem lehet eldugni 3 éves koráig vagy még tovább. Napocska is szokott szerelni, kalapálni meg ilyenek látja a tesóitól és utánozza öket,de tölük mégsem vehetem el, vagy zárhatom ki onnan a kicsit.

Tegnap is olyan dolgot produkált amitöl megállt bennem az ütö. Elkezdett lábujjhegyen nyúlkálni az asztalon lévö dolgokért mindent mot már az asztal közepére kell raknom mert addig nyújtózkodik míg le nem szedi.
Szóval, reggeli után bementünk a szobába apával beszélgettünk ö meg játszott körülöttünk egy pillanat alatt el tünt ki a konyhába, elérte a nagy szúrós kést az asztalról és úgy fogta hogy pont a hegye állt a pocakja felé.Persze mindjárt kint termettünk mi is és apja elvette töle ügyesen de rossz rá gondolni mi történhetett volna ha elesik vagy csak meginog és beleszalad a kés.
Ez az én butaságom volt amire viszont lehet söt kell is figyelni csak azért írtam le hogy az én példámból tanuljunk ne a magunk kárán!

Pusszancs: Dzsili
dzsili

Norci
Aranyos lehett Vili ahogyan mászva fogócskázott KépKépKép

Neked alapban is ilyen kevés az önbizalmad vagy Vili születése óta rendült kicsit meg? Persze hogy senki sem tudja pontosan mi a gond a picijével, tippel aztán próbálgat módszereket amik korábban már beváltak nála vagy másoknál.Miért lennél rossz anya azért mert nem tudod eldönteni hogy most pl.mit kellene tenned hozzátáplálás ügyben? Látod nekem a harmadikkal is olyan gondot okoz ez a szopizik többször akkor kevesebbet eszik és mikor mennyi az elég neki akár csak neked. Ezért beszélgetünk róla és én legalább is próbálok leszürni gondolatokat tapasztalatokat a többiektöl amiket aztán átültetek az én családomra, ha múküdik jó ha nem akkor mással próbálkozom.
Napsugár idösebb mint Vilike és még mindíg igény szerint szopik és eszik, mert neki így jó azt hiszem még ha egész nap eszik is. Nem gondolom hogy ettöl még kényszeres evö lesz belöle a fiaim sem lettek "tea alkoholisták", persze az igény is tág fogalom azért.
Remélem nem vetted kioktatásnak nem annak szántam!

Pussz: Dzsili
dzsili

Jó estét mindenkinek,
ez az alvás dolog nálunk sem egyszerû.
Istók teljesen hektikusan néha alszik hajnalig, néha nem, van hogy felébred az éjszaka közepén és egyszerûen ÉBREN VAN bármit s csinálok vele. Egy darabig odevettem hozzánk, de ott hietetlen rosszalkodásba kezd (hajamat tépi, szememet kinyomja, fülemet letépi), és tovább viéckedik. Most már inkább hagyom sirni - akkor félóra sirás után elfárad és elalszik. Különben két és fél, három órás cirkusz. De szerencsére ez nincs minden nap, épp ezt nem értem: amikor van, akkor miért?
Végigaludni az éjszakát: hát ezt sosem csinálta. Most viszont elhatároztam magam, hogy nem fogok többet eteti éjjel - végülis egy éves múlt. 25-án elmegyünk sielni, ottm ég minden a mostani módszerrel lesz (éjjel egyszer megetetem), de utána megpróbálok elõbb áttérni a teáztatásra és aztán azt is elhagyni. Szerintem ugyanis csak megszokásból kér enni, nem azért mert éhes. Egyszer a mamaám vigyázott rá, és simán visszaaltatta - de rólam persze a kaja jut az eszébe a kis büdösnek... KépKép

Kicsit el vagyok kenõdve, hogy nem lett kistesó, szurkoljatok hogy legközelebb összejöjjön...!!

VAn valaki aki megy sielni babástól? Mi csak tavaly hagytuk ki (barátokkal megyünk mindig ugyanoda), és a többiek is gyerekekkel szoktak jönni, d azért izgulok, hogy hogyan fog sikerülni és mindn rendben lesz-e.

Nna, jó éjt mindekinek
mégegykata
megegykata

Sziasztok!
Pocoknak en is gratulalok a 2. kislanyahoz! Kép

Nyuszimano!
Ezek szerint megkaptatok a kiszemelt lakast? Kép

BMarti! Altatas nalunk is pepitaba uaz. Ha az elso nyekkre beerek a szobajaba akkor cumival visszaalszik (meg fel sem ebred igazan) ha kesve erkezem mar all az agyaban es uvolt... akkor hosszadalmasabb..
Mar regota szeretnem kerdezni, hogy Te miket szoktal jatszani Lacikaval?

Illetve mindenkitol kerdeznem, hogy miket szoktatok jatszani az egy ev koruli babokkal? Kép

Mennem kell, szolit a fonokom! Kép
Sziasztok, Danimama
danimama

Sziasztok!

Most csak rohangászni volt idõm a sorok közt, tisztára parás vagyok, mindjárt mondom, de elõbb Pocoknak gratula a 2. kislányához! Érdekes... december elején még együtt fetrengtünk a baba-mama tornán, csak Õ a "lájtos" tornát csinálta, mi meg a normált... Most meg már babázik... Én meg egyenesen haladok a "kérek egy új babát"-szindróma felé!

Szóval egyébként meg az van, hogy visszavittem Bácust a dokihoz, mert irtó randán köhög és hülyén veszi a levegõt, erre doktornõ: "ez egy majdnem-tüdõgyulladás"... Én meg majdnem elsírtam magam. Aztán próbáltam kikérdezni, hogy hogyhogy, meg ilyenek, hiszen lázas sem volt, stb., aztán aszonta, hogy néha nem jár lázzal, amikor nem jól dolgozza fel a szervezet a betegséget, és nem lázzal küzd a bacik ellen... Kaptunk egy rakat gyógyszer, én meg itt vagyok teljesen betojva... Olyan durva, hogy egy 1 éves gyereknek van egy majdnem tüdõgyulladása... Állítólag idõben érkeztünk, ez már az eleje... Úgy félek! Ha vmi szövõdménye lenne, nem tudom, hová lennék elkeseredettségemben. Most meg 10 percenként járok be a szobájába, nézni, hogy hogy veszi a levegõt, kap-e az orrán rendesen levegõt, stb...
Ugye nem lesz komolyabb baj???
Menta, lécci mondj vmi bíztatót!!! (Tudom, "Hajrá, Kovácsnéni!" Ismeritek amúgy ezt a viccet?)

Na megyek, tök fáradt vagyok...

Puszi mindenkinek!

Ne legyetek betegek!!!!

cupp,

Beja és SzörcsBácu
beja

Sziasztok!

Hat az alvassal mi is küzdünk napok ota.Megprobaltam azt,hogy tegnap adtam vacsorat Rikinek és igy csak kétszer ébredt cicizni.Egyszer pedig csak mocorgott,amikor is nem mentem oda hozza és magatol visszaaludt.Ma is kapott vacsit,kivancsi vagyok!
Egyébként meg szegénynek elég nehezen ment ma a kakilas.Négyszer kakilt,de csak 2-3 kemény bogyot és ezt jo nagy erôlködések közepette.Ugy sajnaltam szegényt.KépTegnap nem is kakilt.

Norci!
En is sokszor tanacstalan vagyok és sokszor el szoktam keseredni.Fôleg,hogy nem is tudok a babaneten kivûl senkihez fordulni.Ezért tudom,hogy nagyjabol csak magamra szamithatok.Ha probléma merül fel,akkor el kezdem figyelni Rikit és elkezdek gondolkodni,mi lehet neki a legjobb.Persze ez korantsem ilyen könnyû!Van,hogy napok telnek el,mire rajövök a megoldasra.
Mint azt mar irtam,most a rosszul alvas van soron,de ha bejön ez a vacsi dolog,akkor boldog leszek.
Csak az a bökkenô,hogy napközben is olyan nehezen alszik el.Sokaig dobalja magat,kinlodik.Barmivel probalkozom,nem jo.
Lehet,hogy BSZilvinek van igaza és ez csak egy atmeneti allapot,életkori sajatossag.
Sajnos addig kisérletezni kell a dolgokkal!
Kivanok neked sok-sok türelmet!KépKépEzzel magamat is tuningolom egy kicsitKép,mert ahogy latom hasonlo gondokkal küszködünk.

Mégegykata!
Drukkolok neked a kistesoért!Kép

LKata!
En mult héten dugtam el Riki elôl egy jaték lapatot és gereblyét,amik egy homokozoszett tagjai.Egyszer latni véltem,amint Riki kezében valamelyikkel nyéllel felfelé indult neki ülésbôl.Akkor még nem igazan ment neki ez a mûvelet és fraszt kaptam,amikor bele gondoltam,hogy akar a szemét is kiszurhatja vele,ha ugy tamaszkodik le.Vagy ha nem sikerül letamaszkodni.Amugy imadta ragcsalni,dörzsölni vele az inyét.Lapat,gereblye talonban!Kép

Menta!
Bar drukkot nem kaptunkKép,de sikerült!
Elôbb haza tudunk menni,igy két hetet leszünk otthon.Harmadikan este ékezünk,ha minden jol alakul utközben.Most itt elsôsorban természetesen Rikire gondolok.Nagyon aggodok,hogy kibirja az utat!
Volt mar valaki ilyen hosszu kocsiuton babaval?
Mar most annyi minden jar a fejemben,hogy mire lesz szüksége Rikinek az uton.El ne felejtsek valami fontosat!Kép
Masodsorban pedig az idôjaras is jo legyen!Kép

Talira nagyon szeretnék elmenniKép,remélem net közelbe is jutok majd,hogy megtudjam tôletek,hogy lesz e.Mar nagyon varom!Kép

Marti!
Nagyon drukkolok neked az amnio miatt!KépKép
Délutan is eszembe jutottal,amint épp elmerengtem a tanyér levesem felett!KépKépMinden rendben lesz!!

Dzsili!
Ne ijesztgess!Rémisztô volt ez a késes sztori!

A betegeknek gyogyulast,a tornazoknak sok-sok energiat kivanok!

Edit
edith16

Sziasztok!

Beja: egy kis biztató: nekem 6 hónapos koromban volt kezdõdõ tüdõgyulladásom (nyáron), és simán túl lettem rajta! Kitartás! Nyugi! (még, jó, hogy én mondom, aki 2 napja itt volt beparázva Kép)

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Baja!

Bálintnak sok-sok gyógy! Kép Kép Kép Neked kitartás! Kép

Dzsili!
Alapbõl az önbizalmammal nincs hiba Kép (néha sok is) , viszont a bizonytalanságot igen rosszul tûröm. Na meg azt is, ha az én édes Vilikémnek valami baja van és nem jövök rá mi és nem tudok segíteni neki. Annyira imádom õt Kép

Edit!
Drukk a hazaúthoz Kép

ÉN is azt hiszem, hogy életkori sajátosság, bár vili most már csak kétszer ébred. Este apával alszik el, nem cicin. Bár elõbb is megébredt nem vettem ki és visszaaludt, szóval éjjel ha nem félálomba vagyok, akkor lehet egyszerûbb kivárni míg magától visszaalszik?
Nappal mi is kûzdünk. Többnyire levegõn alszik csak el. MEg kell tanítani cic nélkül elaludni nappal is, remélem sikerül.

Norci
norci

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?