Új privát üzeneted érkezett!

Zafi! Nagyon gratulálok! Szuperügyes vagy!!! Kép

Edit! Akkor mikor jöttök haza? Jó lenne találkozni veletek élõben!

Menta
menta

Sziasztok!

Köszönjük a gyógyokat! Már nem vagyok olyan, mint Hapci Benõ! Kép

Zafi, gratulálok!!! Ügyes vagy!

Borcsa, én is szurkoltam a pozitív eredményért, de úgy látszik, ez a baba még várat magára egy picit. (Múltkor épp így jártam, csináltam egy tesztet, rá két napra megjött Kép)
Régebben akartam írni, hogy a XIV. kerület, Bolgárkerék utcában adnak tanácsot kisfiú-, ill. kislány-gyártáshoz, valamint ott csinálnak genetikai vérvizsgálatot is (amirõl régebben szó volt). Mi is részt vettünk a 3 hónapos felkészítõ programjukon, aranyosak voltak. (Ez utóbbi ingyenes, a többit nem tudom.)

Márti, szorítunk holnap, de minden rendben lesz!

Menta, egy kicsit én is érzem ezt, amit írtál a tervezéssel kapcsolatban, csak sajnos manapság annyi mindent figyelembe kell venni! De megfogadtam, hogy a következõ babának nem fogom megkérdezni a nemét, legalább az legyen meglepi!

Cory, jobbulást nektek is!

Szila, de jó, hogy meggyógyultatok!

BSzilvi, te írtad nemrég, hogy vetettek házat? Mikor költöztök és hova?

Tikk, de jó nektek! Kép

Puszi mindenkinek, még egy csomó drámát el kell olvasnom.

Henke, akinek SEGÍTSÉG, TÚRÓRUDI-FÜGGÕ A GYEREKE!!! Kép
gesztenye

Sziasztok!

Elaludt Vili! Hú Kép A kendõben ringattam el zenére és mûködött. Ma estétõl újra így próbálom meg, az elõzõ fogai elõtt is ez volt a mûsor, de akkor már 8 fél kilenc körül aludt!

Aranyosak vagytok, hogy kérdezitek az éjszakát,túrhetõ volt aránylag. 1/4 11-kor aludt el, ébredt negyed kettõkor, akkor szopizott, levettem a cicirõl sírt, bukott egy nagyot, aztán újra kérte a cicit, visszaaludt és még az ágyába is sikerült visszatennem. Nincs kifogásom ellene, hogy velem aludjon, csak nem akarom azt, hogy nappal is csak rajtam tudjon aludni (sógórnõméknél ez van), másrészt ha kibújtak a fogak ne legyen olyen drasztikus az aludni tanítás (ha szükség lesz rá), harmadrészt nem szeretném, ha pl. míg kimegyek a mellékesbe õ lebukfencezne.
Visszatérve az éjszakára, aztán ébredt 5 körül, mgint szopi, közben mászott rajtam, úgy büfizett, utána visszaaludt, kb. fél óra úlva újra ébredt. Gondoltam picit "dödög"abból vissza tud õ aludni egyedül, hallom egyre hangosabb, keresem az ágyában ahol aludni szokott erre az ágy másik végében áll Kép Kép no akkor magam mellé vettem és aludtunk fél kilencig.

Én megõrülök már itthon! Ebbe a mínusz tizenben nem megyünk sehova, pedig úgy hozzá vagyok már szokva a másfél órás sétákhoz, meg Vili is, annyira hiányzik.

Olyan furcsa régen Vili csak megébredt, most viszont fel is ébred éjszaka, amint azt az ácsorgás is bizonyítja, gondolom ezért is nehéz visszaaltatni. Egy-egy ébredésnél majd annyit vagyok fent vele, mint pár hetes korában. Jaj nekem.

Tényleg akik aludj jólt alkalmaztok, vagy akik énkeltek, mondókáztok altatás gyanánt, nem áll fel a baba közben? Vilinél tuti nem múködne, mert feláll örökké a kiságyban (és mindenhol) leülni nem tud, vagy én szerelem le, vagy elesik, mindkettõnek ordítás a vége, ebbõl meg nem igen lesz elalvás.

Cory!
Balunak jobbulást!

BMárti!
Kistesó project, hát hasonló gondolataim vannak mint neked, fõleg a cirkuszolós éjszakák után. Mondjuk nem hiszem, hogy a védõnénire kellene hallgatnod, lehet a gyerek érdekeit kell nézni, de ha te nem érzed még érettnek magad a feladatra akkor hiába a gyerek érdekében az "ideális" korkülönbség, az idegbaj szélén álló anyával nem sokra mennek! Ugyan ezt gondolom a bölcsirõl is (nyilván nem pár hónaposan), ha az ember besokal otthon, akkor inkább menjen el dolgozni, baba bölcsibe, mert ha még kevesebb idõt tölt is egy baba az anyával, de annak egészséges a személyiségek, akkor jobban jár (mint egy beteg lelkú mamával egész nap). Én ezért sem akarok annyira tervezgetni, persze apa meg igen és a szívem nekem is azt diktálja, kb. jövõ szeptemberben indul nálunk a project. (Nekünk Vilihez 5 hónap kellett).

Szila!
Dentinox, panadol szirup, viburcol, mindet próbáltuk, persze. Csak tudod azért is van mindig bennem a félsz ezeket adni, mert ha még sem az a baja én meg feleslegesen adom. Talán most a dentinox segített.

Menta!
Mi az hogy elõre látod Helena nem lesz zseni? Nem is szeretnél te zsenit igaz? De neked mindig mindenben õ lesz a leg... (én így vagyok Vilivel, csak mostanában sajnos a legnyügõsebb is)

Zafi!
Gratulálok! Kép ÉS írigy vagyok, ám!

Bogancsi!
Olyan jó nektek, írigy vagyok a sok gyerekért, úgy szeretem ahogy írsz a családodról. Mindig érezni, hogy Tomi mellet a többiek is milyen fontosak neked és nem csak a lurkók! Juli mit tanul, hogy szociológia házi dolgozatot kell írnia?

Heni! Rebi!
Nálatok hogy telnek az éjszakák mostanság?

Andi3!

Zsófina gyógy Kép ÉS egy hõs vagy szerintem is, hogy eljöttél Coryhoz! Kép de Luca mégnagyobb hõs.

Felébredt Vili, megyek.

Norci
norci

Sziasztok!

Elsõsorban Zafi: szívbõl gratulálok a nyelvvizsgádhoz!!! Kép
Jó túllenni rajta, igaz?

Norci: Zsófi írta a szociológia dogát, 11-dikes gimnazista a Fazekasban. Végül 4-est kapott, de nem izgatja, mert van már egy csomó ötöse Kép Juli ugyanott tizedikes gimnazista, Dani meg hatodikos - felsõtagozatos. Julinak a matekórán szóltak, hogy azonnal öltözzön, menjen a helyesírásversenyre, mert nem kedden, hanem ma lesz. A gyerek úgy ahogy volt, azaz nem csizmában, hanem félcipõben rohant a tanár után a néhány utcával arrébb lévõ helyszínre. Szerintem egyszerûen disznóság, amit mûvelnek a gyerekekkel a versenyekkel kapcsolatban! Nem ez volt az elsõ eset, hogy aznap szóltak nekik, hogy akkor lesz a verseny. Különben a Fazekasnak szólnak mindig késõn, hátha mégse tud elmenni a gyerek. Na, mindegy, csak a düh szólt belõlem. De azért mégis... Kép Különben jó nehéz is volt, és Juli szerint nem sikerült valami fényesen neki. Igaz, ezt mondta akkor is, amikor tavaly második lett az országos angol versenyen Kép Kép Kép

Tomi szédületes pofa: ma négy lépést megtett önállóan az ágyában, ami ugye nehezített terep Kép Ja, és szerintem mindent ért: ugyanis ma este már fél 7-kor olyan fáradt volt, mint máskor 1 órával késõbb, meg is fürdettem, vacsizott, lefeküdt és 5 percen belül aludt. Holnap nem lesz probléma a fél 6-os kelés Kép

Norci még egyszer: én csicsija-bubuját énekelek Tominak úgy, hogy a karomban van, közben árnyékokat mutogatok neki a falon és õ is integet a kezével az árnyéknak. Aztán a második, de néha a harmadik versszak után fordul ki a kezembõl - szinte - és nézi a maciját, "aki" már fekszik az ágyban és "alszik". Leteszem, simi és kész Kép

Henke: szeretnék én már túró rudit adni Tominak!!!

cory: gyógyuljatok!!! Kép Szerintem a hûtõfürdõ nagyon jó és nincs mellékhatása!!!

Jó éjt!
bogancsi és vidám bandája Kép

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok, köszönjük a drukkokat.
Ma az volt a vicc, hogy Istók megtalálta a fürdõben a terhestesztet, amit holnap akarok csak megcsinálni (hátha...), nezem mivel jatszik a gyerek... Hihetetlen megsertodott, a mikor elszedtem tole.
Viszont reggel odaallt mellem a konyhaba es hatarozottan megszolalt: inni! En eloszor nem is vettem a lapot, kapott egy puszit, mosogattam tovabb. Erre megint megfogja a nadragom szelet: inni! Es nyujtogatja fel a kezet az asztalhoz - hat ott volt a cumisuveg. Teljesen odavagyok, hogy miket nem tanul meg magatol!

Legyszi meg egyszer: segitsetek, hol tudom megnezni, hogy hogyan mutathatok nktek kepet!
megegykata
megegykata

Bogancsi!

És ott már tanítanak szociológiát? Nõvérem kislnya, unokahugom, akirõl néha írok is a Fazekasba jár, negyedikes! Kép

Vili elaludt apa vállán, majd felébredt rögvest, állt a kiságyban aztán vagy 20 perc szopival, küzben egy nagy büfivel alaludt! Reméelm nem akkor most jó sokáig alszik. (Most az õrült pukik sem jöttek) Akkor mégis csak éhes volt? Most, hogy mászik simán lehet nem elég a csak tej, de alig fogad el mást, akkor most mi van? Vagy lehet nem jól idõzítem a hozzátáplálás idõpontját? Ráadás nõvérem magyaráza, hogy az õ gyereke már fél évesen 200 g fõzit megevett. Igaz nem szopott. Plusz anyukám is elmopndja minden nap, hogy õ bizony hallott egy rádiómûsort ahol egy orvos azt nyilatkozta, hogy egy ekkora csecsemõ értelmi fejlõdéséhez a hús elengedhetetlen. A zöldségeket jóformán most kezdem csak bevezetni, mert gyümölccsel kezdtünk.
Azért ha van építõ ötletetek számomra, akkor várom.
Nekem miiárt nem jutott normális védõnõ meg orvos, akivel lehet konzultálni?
Ha tudtok építõ ötleteket adni, akkor várom, akár mailben is.
Most értelek meg Márti. Emlékszem te is mindig elõvetted a témát. És azt is tudom, hogy rendszeresen kínált gyerek nem fog éhenhalni, no de a rendszeresen kínált az naponta hányszort jelent?

Cory!
Nálatok nem azért volt, hogy Balu nem fogadta el tõled a kaját, csak este Csalától, mert elég votl neki a tej délben, de estére már nem. Szóval még sem a személyeddel volt a gond?

Henke!
Boglárkerékbe mi is jártunk optimális családtervezésre.

Norci
norci

Remélem akkor most jó sokáig alszik.

Norci
norci

Sziasztok!

Andi, GOrsi, Tikk, Nyuszimanó, Szila, Menta, Henke, Norci, Bogancsi:
Köszönjük a gyógyKépokat. Most jól van, láztalan, de gondoljatok ránk holnap is, mert tegnap este is teljesen jól volt. A köhögése még mindig elég csúnya, de majd csak elmúlik Kép
Gyógyszerek, amiket kaptunk: Halixol, Augmentin Duo, meg kapott új lázcsillapító kúpot a Germicid helyett (Suppositorium antipyreticum pro parvulo a neve).
Már eszik is KépDélelõtt semmit nem evett, de délután megevett 2 banánt Kép

Zafi: gratulálok! KépKépKépKép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönjük az együttérzõ sorokat, a drukkolást, nagyon kedvesek vagytok, hihetetlenül jólesikKép

Peti "túl jól" van, virgonc, ész nélkül rohangál, csak annyi ami feltûnõ, hogy állandóan kéredzkedik fel, akkor meg dülöngél jobbra-balra hogy ezt kéri, azt kéri...azért a majdnem 12 kg-jával nem egyszerû menetKép
A varratok felszivódóak, nem kell kiszedniKép A dokinéni mondta csak ilyen csúnyán, hogy "felszakadt a torka" tudom, nagyon horrornak hangzik, és csúnya dolog lehetett volna belõle, de inkább nem részletezem, mert még mindig ez jár éjjel a fejemben alvás helyettKép Meg magam elõtt látom a síró gíyereket, hogy orrán-száján dõl a vér.....be is fejezem inkább. De kérlek benneteket, tényleg tegyetek el mindent, aminek nyele van!!!! Vagy hosszúkás egy picit is! ceruzát is! Mindent! Nálunk most csak a 0-6 hónaposig puha játékok meg könyvecskék vannak elõl. TÉNYLEG TEGYETEK EL MINDENT LÉCI!!!!

Zafi! Nagy nagy gratula a nyelvvizsgához!!!!

Cory! Jobbulást Balunak, nagyon ijesztõ délben a 39 fokos láz! Mit mondtak? Vírus? Sok sok gyógypuszi!!

Norci: Ez az éjszakázás már engem is kimerít. Tényleg egyszerûbb volt pici korában, maikor legalább tudtam, hogy 1,5 óránként szopizik, addig csönd van. Most megKép A kórház óta velünk alszik, a múlt éjszaka már elég jó volt, de még mindig többször volt fenn, mint kórház elõtt. Viszont jön a két felsõ szemfoga, és jobb hátsó örlõ, úgy, hogy már fehéredik. Itt - ott még vagy 2-3 foga be van dagadva, de ezek vannak a finisben. Úgyhogy lehet, hogy ez is közrejátszik.

Henke! Tényleg van tanácsadás fiú-lány gyártáshoz???Kép de jól hangzikKép Tök jó, hogy a tied szereti a túrórudit. Az enyém 2x evett eddig, és 2x taccsolt tõle, meg a Monte-tól is.. hogy miért??

Nyuszimanó!! Hûû de jó ötlet a Cataflam csepp + panadol!! MegjegyeztemKép KösziKép

Szilvi!! Hûha...ez a produkció (asztalra mászás) nálunk is most lett divatKép érdekes nem? Nagyon határozottan kellene fellépned. Nekünk még nem sikerültKép Multkor is egy pillanatra kisértem ki a barátját, keresem, fenn gugol az étkezõasztalon.. kész életveszély ez a gyerekKép Nagyon édes lehetett Zsani, ahogy "tica"-zottKép Peti egyenlõre gágog, de azt már 3 napja. Meg arra, hogy:-"mit csinál a kígyó" vicsorog, meg sziszegKép Még "halacskául" tud, meg az összes állatos kép közül kikeresi a tigristKép Na meg okos feje, pocakja, kukija hol van. Hát hiába, a lányok cserfesebbek. Kép Ma például átment kiskutyába, végigruhanta a lakást, (elõlem, mert rohantam utánna a bilivel) és odapisilt vagy 3 sarokba gugolva, és mutogatta, hogy ugye, milyen ügyes. Aztán visongva szaladt elõlünk, hogy el akartuk kapni, mert csupa pisi volt a zoknija, meg az alul kigombolt bodyjaKép A csúcs az volt, amikor a sárga szõnyeg közepén gugolva elkezdett erõlködni, és pukizniKép

Solya! Teljesen igazad van. Én anyukámat azért (is) imádom, mert még mindig gyerekKép Azt hiszem, az infantilis vénát örököltem tõle, ami sokakat idegesít (fõként anyóst) de ha a fiam is olyan jól fog szórakozni velem, mint én a mai napig anyuval (ne tudd meg, milyen idétlenségeket csinálunk ma is), akkor megérte, hogy az emberek minimum 1/3-a hülyének tartKép

Mindenki másnak, akinek most nem jutottam el külön írni, még egyszer köszönöm az együttérzéstKép Nagyon aranyosak vagytokKép

A tesó projectrõl legközelebbKép A múlt keddi baleset jelentõsen csökkentette a babaproject kedvemetKép

Puszi: Kata
LadányiKata (ladán

Sziasztok!

Solya,
videokazetta Tescoban lehet kapni,
vagy itt meg tudod rendelni anyukád címére
[url=http://www.hazipatika.hu/store/product?pid=812" TARGET="_top]http://www.hazipatika.hu/store/product?pid=812[/url]

Norci,
ne izgulj akaja miatt. Hússal ráértek, nekem védõnõ mondta a 9. hónaptól (ha nagyon akarom), esetleg elõbb bébikajában, ha Vilike megeszi. És nem fog értelmileg elmaradni, ne félj. Az anyatej nagyon sokminden nagyon jó, nem beszélve a betegségeket amiket, addig amíg sokat ezt kap, nagyobb az eshetõsége, hogy elkerülik a bacik, vagy legalábbis kevésbé lesz beteg.
Az, hogy tesód gyermeke ennyi idõsen megevett 200-at nem jelent semmit. Az én kisfiam kb. 10 hónapos volt, mikor megevett egy-másfél üveggel, de azért azt nem mondanám, hogy bármiben is hiányt szenvedett. A profilomban van egy kép, 1 éves volt. Azt hiszem, sem értelmileg, sem rtestileg nem mondhatnánk hogy nincs a topon...Kép
Miket adsz neki enni? Mik a kedvencek? Este mit adsz vacsira? És te miket eszel? Van vmi új, amit eddig hanyagoltál, most pedig megint eszel? Müzli, tej? Összeszedem a gondolataimat és írok. De azt hiszem üdvözölhetlek a "7 hónapos lettem, azért sem alszom éjszaka" babaklubban. Igaz Szila?

Menta,
én már a második oldalon feladtam a könyvet, vissza is kellene küldeni, majd ha magyarul meg lesz. Pedig úgy kellene a tudás.
Épp tegap kaptam egy anyukától levelet, akinek sikerült a tápitól megszabadulni. Mondjuk õ csak este pótolta. Hát ez is kész röhej, hogy miért...
Elég jó az arány nálam, vhogy sikerül megtalálni a közös hangot a mamákkal, mondjuk én leginkább az interneten keresztül levelezek.

Ágci

Kép
Ágci

Mégegykata!

Ahol regisztráltad magadat, ott alakíthatod ki a prfilodat. A különbözõ rád, illetve babádra vonatkozó adatokat tudod oda beírni.
Ott van egy rész, hogy kép feltöltés. Ott tudod feltölteni a képetKép)). Ha valami nem megy szóljál, hátha tudunk segíteni.

Norci és mindenki akinek nem alszik jól a babája!
Nem okostojáskodni szeretnék, de nálunk az jött be mindegyik gyerkõcnél, hogy az elsõ nyikkanás után nem ugrottam rögtön. Az elsõ szülött fiamnál persze még én is megjártam, mert egy szobában aludtunk, ráadásul az ágyunk mellett volt az ágya, és csak félálomban átnyúltam, és ezzel szerencsésen fel is ébresztettem a fiamat.
Például a Bea a múlt éjjel egykor felkelt, és elkezdett beszélni. A villanyt nem kapcsoltam fel, hátat fordítottam a leányzónak, és eszmbe jutottatok ti, hogy biztos a Ti csemetétek is éppen elrendezi az éjszakátokat. Kb 5-10 percig "beszélgetett", "énekelt", aztán megunta, hogy nincs nézõközönsége, és elaludt. Egyébként be volt készítve a szobába az itóka, hogy ha komolyabbra fordul a dolog, akkor megkapja az itókát, és azon elalszik.

Próbáljátok ki! Bár azon is elgondolkodtam, hogy ez már nálatok, akiknél ezt szokták meg a babák, hogy rögtön ott vagytok mellettük, már nem fog mûködni. De a köv. babánál lehet, hogy meg lehet próbálni. Ha éhes, vagy szomjas, akkor úgysem fog vissza aludni, amíg nem kapja meg ami hiányzik neki.

Minden betegeskedõ gyógyuljon meg mihamarabb! KépKép

Zsuzsa + a most éppen alvó Bea. (De meddig alvó?)

beababa

sziasztok

nem birtam teljesen atragni magam rajtatok, csak rovid leszek.

zsuzsa, danimama
en februar 13-an. 1970-ben az pentekre esett Kép amugy nekem is januar vegen kellett volna szuletnem, de kestem 2 hetet.
danimama, szombati emailem magkaptad? kezdek paranoias lenni, hogy elmegy-e.

beja
mivel volt keverve a hal a bebikajaban? en nezem folyton, de nem talalok halasat itt kanadaban. gondoltam, veszek a boltban es majd en megfozom neki.

lkata
orulok, hogy peti jol van. az ejszakak is kialakulnak lassan, meglatod. meg a felnotteket is megviseli a korhaz, hat meg egy picurt.

turorudi
jajjj, de szeretnek enni, de itt nem lehet kapni Kép

sziasztok
eszter
ádámbaba

Sziasztok!

Norci: nem valószínû, hogy a tej mennyiséggel volt a gond, mert tõlem késõbb sem fogadta el este, mikor az apjától már 100g-okat evett. Ha kettesben voltunk este, és próbálkoztam, akkor nem nyitotta ki a száját, vagy kiköpte. Az apjától akár 2 perc múlva ugyanazt a kaját elfogadta. Aztán kb 8 hónapos volt, mikor elfogadta már tõlem is, akkor bevezettük az ebédet is Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Jaj tudom mit hagytam ki!

Tikk! Nyuszimanó!

Költözködéshez enrgiát küldök Kép Kép

Ágci!
Én nem izgulok a hús miatt, inkább csak idegesítenek. Meg nem szeretném ha Vilike éhezne. Mailben válaszolok neked.

Zsuzsa!
Én sem ugrok rögtön, csak éppen álldogál a fiatalember, csak vissza kell fekteni, egyedül még nem tud. Az egyszoábban alvás nekem akkor jön be mikor sokat ébred, azt ha rendezõdik a helyzet akkor kiköltözöm. Különben irtó karikás szemmel kelünk mindketten.

Norci
norci

Cory akkor 7 és fél hónapos koráig alig evett, utána 8 hónaposan meg már kétszer?

Norci
norci

Cory akkor 7 és fél hónapos koráig alig evett, utána 8 hónaposan meg már kétszer?

Norci
norci

Norci!

Jaj, elfelejtettem, hog yVili még nem tud leülni magától. Bocsi. Hát ez egy kicsit rázósabb így. Kép

Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Menta,
de igen, supercallanetics. MÉg nem próbáltam, csak belenéztem. Ha esetleg kell, szólj, leírom, hogy honnan tudod letölteni.(GOrsi, neked isKép!) Vagy kiírom cd-re, és vmikor találkozunk és odaadom.

Zafi,
gratulaaaaaaaaaaaaaaaaaa!Kép

Henke,
Hanga is szereti a túrórudit, én leszedem a csokit róla, és kidobálom, mert én azt nem szeretem, õ meg még ne csokizzon.Kép

Norci,
dehogynem, feláll, sõt, lepakolja az ágy melletti pelenkázót isKép, én szépen visszamegyek, lefektetem, megsimizem, duruzsolok, és kijövök. Jaj, nekem is vannak ám ilyen gonolataim az önállóan beadott gyógyszerekkel kapcsolatban. Bár én esténként mindig (csak mostanában) bekenem Hanga ínyét. Panadolt én mondjuk még sosem adtam. Viszont a sógornõméknek a dokinéni azt javasolta, hogy mivel nagyon sokat sír a kisfiú (7 hónapos múlt õ is, jún. 3-án született) éjjel és napközben is, és keveset alszik, jó nagy zabák mellett (õ tízóraira cici után eszik egy üveg gyümit, ebédre cici után egy üveg fõzit, vacsorára cici után egy jó adag tejpépet), hogy adjon be éjszakára Germicid-C-t, a nyugtató hatása miatt. Én ezzel mondjuk nem teljesen értek egyet, de hát úgyis az anyuka dönt.

Bogancsi,
Tominak a lépésekhez gratulaKép, viszont a hajnali kelésért nem irigyellek.

Ágci,
KépKépKépKépKép, na igyen, minden kornak megvannak a maga szépségei.Kép Csak hát elõbb ki kell zárni, az esetleges okokat.

Tikk,
akkor végül mikor költöztök?

Üdv
Szila

Kép
szila

Sziasztok!

Menta,
de igen, supercallanetics. MÉg nem próbáltam, csak belenéztem. Ha esetleg kell, szólj, leírom, hogy honnan tudod letölteni.(GOrsi, neked isKép!) Vagy kiírom cd-re, és vmikor találkozunk és odaadom.

Zafi,
gratulaaaaaaaaaaaaaaaaaa!Kép

Henke,
Hanga is szereti a túrórudit, én leszedem a csokit róla, és kidobálom, mert én azt nem szeretem, õ meg még ne csokizzon.Kép

Norci,
dehogynem, feláll, sõt, lepakolja az ágy melletti pelenkázót isKép, én szépen visszamegyek, lefektetem, megsimizem, duruzsolok, és kijövök. Jaj, nekem is vannak ám ilyen gonolataim az önállóan beadott gyógyszerekkel kapcsolatban. Bár én esténként mindig (csak mostanában) bekenem Hanga ínyét. Panadolt én mondjuk még sosem adtam. Viszont a sógornõméknek a dokinéni azt javasolta, hogy mivel nagyon sokat sír a kisfiú (7 hónapos múlt õ is, jún. 3-án született) éjjel és napközben is, és keveset alszik, jó nagy zabák mellett (õ tízóraira cici után eszik egy üveg gyümit, ebédre cici után egy üveg fõzit, vacsorára cici után egy jó adag tejpépet), hogy adjon be éjszakára Germicid-C-t, a nyugtató hatása miatt. Én ezzel mondjuk nem teljesen értek egyet, de hát úgyis az anyuka dönt.

Bogancsi,
Tominak a lépésekhez gratulaKép, viszont a hajnali kelésért nem irigyellek.

Ágci,
KépKépKépKépKép, na igen, minden kornak megvannak a maga szépségei.Kép Csak hát elõbb ki kell zárni, az esetleges okokat.

Tikk,
akkor végül mikor költöztök?

Üdv
Szila

Kép
szila

Sziasztok

Menta
nekem nem válaszoltálKépKép igaz hogy már megint archív vagyok!

Danimama
Köszönöm nagyon kedves vagy igazából tényleg a gyerekeim a legfontosabbak nekem és ha ez érzQdik annak örülök.KépKépKép

Cory
Jobbulást Balunak bízom benne hogy a láz nem jön vissza és most már gyorsan meggyógyul küldünk neki Napocskával gyógyikat KépKépKépKépKépKépKépKépKép

BMárti
Megnyugodtam hogy nem értetél félre és senki sem akinek már pocaklakója van, én is sokszor éreztem úgy mint te vágytam ia babára meg féltem is töle jobban mint az elsötöl.ÉN több olyan családot ismerek ahol 3 év körüli a korkülönbség szüken mérve nálam is mert Máté augusztusi Márk pedig októberi és semmi probléma nem adódott. Olyan azért volt sajna hogy a Mákot csak este 9 kor tudtam megfürdetni és ágyba dugni már nagyon álmos volt mert a kicsi 7-tQl nyüszi volt és ha leraktam ordított amit jó háromnegyed órán át mégsem vállalhattam tehát mire végre elaludt a nagy már ki volt bukva. Persze mi egy olyan család vagyunk ahol apuka többnyire nincs mert dolgozik és nem lehet rá ilyen gyerek dologban nagyon számítani ahol nincs ilyen probléma ott ketten azért meg tudnak mindent oldani.

Azért most már lényegesen könyebb volt Napocskával mert a fiukat csak ki kell küldenem vacsorázni a nagyobb segít az öccsek ha kell, no meg ugye fürdetnem sem kell öket.

Többen írtátok a korotokat mint tényezöt hát ez egy olyan érv ami teljesen érthetö hiszen aki több gyerköcöt szeretne és harminc fele közeleg az ezt is számításba veszi. Nekem ezen nem kellett gondolkodnom, mert bár szerintem ideális a nagyobb korkül. egy jó munka mellett föleg ha szeretem is csinálni és/vagy megfizetik ezt nem igen tehetem meg.
Így viszont nincs anyagi függetlenségem már mint a férjemtöl és biztos szakmám mint nektek! Ha már ovisok lesznek vissza mehettek dolgozni, én meg majd most leszek munka vállaló harminc valahány évesen hát ez sem túl jó.
Ha szigorúan azt nézem ezeket az éveket soha senki nem fogja megköszönni, hiszen a srácaimnak ez a természetes hogy mindíg itt vagyok viszont nem lesz mindíg szükségük ennyire rám....akkor meg majd jönnek az unokáim!
Már megint írásban gondolkodom itt nektek, bocsi!

Napsugárt megtanítottam ugatni én is kutya újságot nézegettünk közben. Ma sétáltunk is nagyot, szerintem a hideg levegö kevésbé árt, ha jól fel van öltöztetve, mint az eljövö melegedés mert a fagy a bacikat is kinyírja.

Pusszancs: Dzsili
dzsili

Dzsili!

Lehet, hogy messze lakunk egymástól, de azért sok hasonlóságot vélek felismerni a két család között.

Pl.:
1. Apuka nincs itthon, amikor a kicsit fürdetni kéne már. sokszor, mint ma is már csak az alvó pici babáját látja.
2. A fiúk önellátása.

Kérdésekkel teli e-mail ment Márknak. Bizony még sokat kell gyakorolni, hogy mit, hogyan kell megfogalmazni egy levélben. Na, mindegy. Pityu alig várta, hogy írhasson. Bocs de most nem írok emailt, csak benéztem még lefekvés elõtt.

Jó éjszakát!
Zsuzsa

beababa

Sziasztok!
Zafi! Gratula a nyelvvizsgahoz!

Bogancsi! Mi ez a tizedik meg tizenegyedik gimnazista?! Az en idomben Kép meg csak 4 gimi es 8 altalanos volt...

Eszter! Megkaptam, es ma sikerult valaszolnom ra. Most kuldtem el. Kép
En Daninak halat kb. 9 honapos kora kornyeken adtam. Doki mondta, hogy lehet. Lazacot vettem es azt foztem neki. (de azt modnta a doki, hogy lenyegeben bmelyik halat kaphatja) Izlett neki es semmi baja nem lett tole.

Norci,
En is talaltam mar Danit ejszaka allva az agyaban. Olyankor tudom, hogy "minden elveszett". Kép Vagyis egy hosszasabb altaltas kovetekzik... Kép Ja, o le tud ulni, csak nem akar. Kép

Marti! Drukkolok nagyon! Feltetlenul ird meg, hogy mi volt UH-n! Hogy dontottetek az amnioval kapcs?

Mennem kell, mer jon a fiam szamitogepezni. Kép

Sziasztok, Danimama
danimama

Sziasztok!

Képzeljétek Vili ma tök jól aludt, csak megébredt, mint régen, szopizott jó soakt és aludt tovább és csak kétszer kelt, és a saját ágyikójában alszik. És most megint alszik Kép Kép Kép Megyek gatyába rázom a lakást. Hátha rendbe gyünnek a dolgok! Drukkoljtaok! Ez volt korábban is a napirendünk csak az ebéd utáni játszás utáni séta ma is elmarad! Kép Borult hideg idõ és a múló takonykór miatt, azért az erkélyen levegõzünk megint.

Az lemaradt múltkor!
Márti! Én is drukkolok, majd írd meg az eredményt!

Norci
norci

Sziasztok!

Zafi!
Nagyon ügyi vagy!KépKépKép Milyen szintet állsz most?

Tikk! Nyuszimanó!
Kitartást a költözködéshez, tudom milyen õrültekháza van ilyenkor! Nálunk ilyenkor kerültek elõ a régen keresett dolgok, úgyhogy jó "kincskeresést"!Kép Már 3x költöztem én is, de hetekig csak dobozokkal álmodtam. Nyár végén remélem mi is beköltözködünk az új házunkba!Kép

LKata!
Hát ez a sarokba pisilõs jelenet nagyon mókás lehetett!Kép Zsanira is nagyon figyelni kell, fürdés után megtörölközünk és már sikítozva rohan a szobába, hogy lepisilhesse a szõnyeget! Pedig mindig "megpisiltetem" elõtte, de mindig van egy foltnyira való.Kép Ti már próbálkoztok a bilivel?

Sok gyógypuszit a betegeskedõknekKép és hadat üzenek a ronda baciknak!Kép

Szilvi
sztigris

Sziasztok!

Szilvi! Próbálkozni próbálkozunk, de amilyen sajtkukac, nem marad rajtaKép Na majd ha melegebb leszKép Egy ismerõsünk jól megjárta a hiperszuper bilivel. Tudjátok, olyan fogója van, mint a kismotornak, meg lecsukható fedele. Na, volt a kölyöknek kismotorja is, felnyitható csomagtartóval.......Kép Anyja csak szagolgat, szagolgat, mi ez a büdi, benéz pelusba, semmi. Eltartott egy ideig amíg megtaláltaKép
De én amikor kicsi voltam, a nagyinál csak a szobában "esett jól" mert ott félhomály volt, meg nem fázott a talpam a szõnyegen. Jó kemény bogyócskákat kakiltam, és végigraktam a kanapén szép sorbanKép

Puszi: kata
LadányiKata (ladán

Sziasztok!

Zafi
Gratulálok!Kép

Norci
Peti mondjuk másfél-2 hónapig csak 2-3 kiskanálnyi gyümit fogadott el, csak utána jött a harmad üveg, és csak most (kopp-kopp) 11 és fél hónaposan jutottunk el oda, hogy úgy 1 hete egész üveget megeszik, igaz, most akár 3 étkezésnél is. Szerintem amikor te eszel gyümit, akkor kínáld meg, hátha kéri, de ne parázz. Peti hol evett, hol nem, totál kivoltam tõle idõnként, hogy nem tudtam, hogy mikor enne szopin kívül. Mégis jól van, pedig 10 hónaposan szinte csak szopizott még, mondjuk szerintem a nagy fogzás is jelentõsen visszavetett minket kajaügyileg.

Most lehet, hogy megdobáltok, de vállalom. Ugye én is igény szerint szoptattam-szoptatok, de ez egyben nagyon meg is nehezítette a hozzátáplálást. Nem alakultak ki idõpontok, amikor mondjuk vacsorázik a gyerek, vagy ebédel. Vagy 2-3 hónapig azzal "szórakoztunk", hogy vajon mikor kínáljam meg Petit, mert amit kitûztem pl. ebédidõnek, akkor nem fogadott el egy falatot sem, de mondjuk 2 óra múlva már igen. Közben fél óránként vagy gyakrabban próbálkoztam és majd megõrültem. Az idõpontokat persze próbáltam változtatni a tapasztalataim alapján, de kajaügyben napirendünk sosem alakult ki, legfeljebb rövidebb idõszakokra. Most, hogy elkezdtük az alvástanítást, valahogy jött vele a rendszeres étkezés is, így eljutottunk oda, hogy 4x nagyjából ugyanakkor eszik Peti és mennyiségileg is megeszik 1 üveg bébikaját/étkezés, ami úgy 2-3 hete még elképzelhetetlen lett volna. Most nem az altatás kapcsán vetem ezt fel, csak nekünk spec. ez a kettõ így jött össze.
Csak arra akarok kilyukadni, hogy vajon hol van a határ az igény szerinti és a "szabályozott " étkezés között? Mert úgy érzem, hogy ezzel az igény szerinti szopival átestünk Petivel a ló túloldalára. Mit gondoltok? Nálatok hogy alakult?

cory
továbbra is gyógyokat küldünk!Kép

üdv: Gorsi
gorsi

Szila
A szupercallanetics miben különbözik az alaptól? Sokkal nehezebb?

Gorsi
gorsi

LKata!

Mi is majd csak nyáron próbálkozunk a bilizéssel, remélem télre már minden a "megfelelõ helyre" megy majd.Kép A bogyókkal kapcsolatban nemrég történt Zsanival a következõ: édesen pancsolgat és közben fel-felálldogált, ez még OK is. De! Furcsa grimaszokkal álldogált, mire én gyanakodni kezdtem, hát jobb híjján a kezembe érkezett a csomag... a víz tiszta maradt.Kép

Szilvi
sztigris

GOrsi,
õszintén halvány gõzöm sincs, mert az alapot én nem igazán ismeremKép. Csak most teljesen bevadultam ettõl a tornázástól, fogyástól, meg rosszul lettem a mérlegen a súlyomtól, és ezt pont olvastam, hogy letölthetõ (persze onnan már nem, hanem SzaBorival közösen - õk töltötték fel, mi a helyet biztosítottuk - megoldottuk a dolgot), és úgy gondoltam, nosza rajta. Persze tegnap nem tudtam kipróbálni, de igyexem.

Szila

Ui.: nálunk voltak/vannak nagyjábóli idõpontjai a kajáknak, de ezek között is sokszor elõfordul az extracicizés is. Még most se iszik olyan sok egyéb folyadékot ám a jány, pedig sûrûn kínálom.
szila

Sziasztok!

Gorsi! Nálunk is akkor állt be az étkezések rendje, amikor minden szopit kiváltottunk és maradt a reggel és este és délután amikor kért. Szóval lehet, hoyg van köze egymáshoz, de pl. ha szopi mellett nem kér enni, akkor jóllakott, nekem viszont Hanna hirtelen elkezdett minden kajálásra szilárdat enni, nagyon hamar belejött és kuncsorgott mindig, szóval nekünk nem volt a könyvszerinti egy íz 1-2hét, ezért aztán nem is lett annyi tejem már, amikor szopizott, mint most is, nagyon ritkán jut el a leadóreflexig.Kép igazából õ már nem annyira függõ. Ha kínálom mindig elfogadja, de 2-3 perc és megy is tovább, szóval õ már szinte csak reggel és este szopizik.

Lkata!Már biliztek? Örülök, hogy Peti jobban van. Teljesen ogazad van, hogy semi toll, meg ilyen dologgal ne mászkáljon a gyerek. Nem riogatni akarok senkit, de az anyukám gyerekorvos volt és volt egy olyan esete amikor a ropi átszúrta a gyerek arcát belülrõl kifelé.

Menta! Mi ez a Helena nem zseni történet?KépKép

Nem tudom ki kérdezte, hogy mikor költözünk, nem tudom vagy a jövõ hétvégén vagy az azutánin vagy sohaKép de én már pakolgatok és most hogy drasztikusan kidobálok mindent, már nincs is olyan sok cuccunkKép

Beja! oks, hívlak és megbeszéljük.Kép

Cory! ha már banánt eszik nagy baj nem lehet.Kép jobban van ma is?

Bszilvi, de jó lenne találkozni, de úgy tudom jövõ héten már nincs lakás.

Norci! ez a állva sírás nem könnyû idõszak, de majd elmúlik.Kép Kaja ügyileg én úgy tudom, hogy sajt, túró, tojássárgája, husi kell az agyfejlõdéshez.

na megyek mert miss düh itt örjöngKép

Tikk
tikk

Sziasztok!

Gyermekem papírokat pakolgat a dömperébe, úgyhogy villámsebesen jelentkezem.

Legújabb hírünk, hogy épp az elõbb Bálint felállt kapaszkodás nélkül, elõször! Kép Úgy csinálta, ahogy Rebi Csengéje szokta, fenék hátra, mintha leülni akarna, de felállás lett belõle, aztán diadalittas vigyor, pár lépés anya felé, pusziért. TökjóKép

Csigavonal-húzás nálunk még mindig van, köhögés is, már abbahagyhatná igazán. Az étvágya szerencsére még megvan.

Igény szerinti szopi témához, fõleg GOrsinak:
Na, én aztán abszolut lajikus vagyok, nem is kéne hozzászólnom, engem is megkövezhettek nyugodtan, fujolni is lehet bátran. Szóval az én véleményem is az, hogy a "túlzott" igény szerinti szoptatásnak tényleg hátránya, hogy késõbb elég nehéz lehet az étkezési rendet kialakítani. (Mások példájából látom ezt, azért merem leírni.) Én a következõ babámnál minden követ meg fogok mozgatni, hogy szoptatni tudjam (másodszor sikerülnie kell!!!Kép), de nagyon szeretném, hogy valami rend kialakuljon már a szoptatásnál is. Persze kivétel ez alól, amikor pl. beteg, vagy amikor átmenetileg kevés a tej, akkor sûrû ciciztetéssel igyekszik az ember lánya megnövelni a tejmennyiséget. Zárásképpen azért szeretném hozzátenni, hogy mivel én tényleg tapasztalatlan vagyok e téren, ez csak a meglátásom és a "tervem", aztán lehet, hogy az élet teljesen másképp hozza...
Remélem nem bántottam meg senkit a véleményemmel, nem a felháborodáskeltés volt a célom.

Pusszantás mindenkinek:
Beja + Bálint
beja

Tikk! Semmi különös, csak annyi, hogy szerintem itt többeknek is zseni-gyanús a gyereke és Helena nem az. De nem bánom, dehogy, dehogy! Kép

GOrsi! Szerintem az igény szerinti szopi arra is vonatkozik, hogy ha az anyukának jobb egy kicsit hamarabb, akkor rá is legyünk tekintettel. Na ezt jól megfogalmaztam. Szóval nálunk ez úgy van, hogy a regeli cici után Helena velünk reggelizik. Nem eszik túl sokat, de jóllakottnak tûnik utána. Utána kb. 10 körül ha jelzi, ha nem megciciztetem és utána egy alma, aztán vagy az alvás elõtt vagy utána, kb. 13 körül cici után ebéd, majd 4 és 5 között uzsonna, 6 és 7 között vacsi. Mindig megkínálom elõtte cicivel. Ha nagyon nem kéri, akkor kihagyom, de általában kéri. De volt már olyan is, hogy cici nélkül evett. Szócal nagyjáboli idõpontjaink vannak és ez nekünk így bejött. Valamennyire rugalmas, és valamennyire azért idõponthoz kötött. Este és éjjel viszont mindig pótól. Kép

Szila! Csak hajrá a tornával!!!!

Dzisli! Most nincs idõm már visszanézni az archívot! Ne haragudj itt sír Helena! Légyszi írd meg a kérdésed megint!
M.
menta

Dzsili! A relaktáció az, amikor megpróbáljuk visszahozni az elapadt tejcsit. Nem tudom miért nem hisznek nekem? Ez a kismama inkább magában nem hitt, de sajna nem is nagyon bíztatta a környezete. Az én ismerõsemnél meg azt hiszem arról lehet szó, hogy tudod: senki sem próféta a saját hazájában.
Torta-ügyben: mindig nagyon figyeltem a többiek tortaleírásait, hogyha majd aktuális lesz, akkor tudjam hasznosítani. Na a férjem karácsonykor elmesélte, hogy õ pedig egy olyan különleges tortát akar, amin rajta van Helena fényképe. Ezen jól össze is vitatkoztunk. Aztán már azóta adtam Helenának tojássárgáját és majd egy hét múlva teljes tojást is adok. Hogy kiderüljön, a szülinapjáig, hogy ehet-e abból a híres tortából. Azt hiszem ez a két hét ide vagy oda már nem számít. Viszont sokkal fontosabb az, hogy Gyõzõvel jól legyek!
Puszi!
M.
menta

Sziasztok!
Most csak beszámolok a Heim Pálról:
A bõrgyógyászaton elsõk voltunk: jövõ héten 21-én, kedden kell 12-re visszamennünk Tomival és ott az osztályon lévõ kismûtõben fogják leszedni a "számtalan" szemölcsöt. Addig is kenni kell egy a kórház patikájában már kiváltott kencével. Lesz érzéstelenítés, meg minden. Tomi fantasztikusan jól viselkedett, mosolygott mindenkire, puszikat küldött a doktornõnek és hagyta magát vizsgálgatni - ami most persze nem volt semmi különös, csak nézegetés meg tapizás Kép
Még 8 elõtt a bõrrel szemközti urológiáról kikukkantott egy orvosnõ: Zsófi osztálytársának anyukája. A múltkor is
találkoztunk és akkor kérdezte, szóljon-e, hogy hamarabb bejussunk. Akkor nemet mondtam. Most viszont megkértem, hogy szóljon a szemészeten, hogy ugyan idõpont nélkül vagyunk, de itt és most, nézzék már meg Tomit. Mondta,
hogy máris telefonál és szól nekik. Erre amint végeztünk a bõrön, odamentünk a szemészetre, ahol kb. 15 gyerek lehetett elõttünk. AMikor kijött a nõvérke összeszedni a TAJ-okat, rámnézett és azt mondta: á, igen már szóltak. Néhány perc múlva kijött egy kisfiú óriási kötéssel a szemén, lehetett vagy 5 éves. Épp öltöztették, amikor elájult. Lefektették a szülõk én meg odakiabáltam, hogy
lábát föl! Meg is tették, mire kijöttek, körülnézett az egyik orvosnõ és megkérdezte: ki volt az, aki tudta, hogy fel kell emelni a lábát a gyereknek? gratulálok! Rá 10 percre kb. 4 gyerek között minket is hívtak, hogy menjünk egy másik vizsgálóhoz. Elsõnek hívtak be minket. A doktornõnél voltunk az összes többi gyerekkel is, de már nem emlékezett, de örült, amikor megemlítettem neki. A lényeg: nincs különösebb gond!!! Márciusban
kell visszamenni egy vizsgálatra, amihez elõzõleg atropinnal kell csepegtetni 5 napig reggel és este. Azt mondta, hogy egyáltalán nem vészes a dolog, még ki is nõheti. Nagyon lelkiismeretesen megvizsgálta és Tomi ismét
a legjobb formáját hozta!

Délután olvaslak is Titeket, addig is pusz
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

SZuiasztok!

Most jöttem meg az UH-ról, mindenrt rendben találtak KépKépKép De azért mégis adott a doki beutalót a genetikai tanácsadásra, hogy inkább õ javasolná az amniot Kép, persze, szerintem is jobb biztosat tudni, de annyira félek KépKépKép Már bõgtem egy csomót - most egyébként is meindenen tudok, hát, ezen pláne! Azt sem tudom, mit csináljak Árminnal, mikoer pihizni kell amnio után, akkor ugye nem szabad emeljgetni, hajolgatni 1-2 hétig, ráadásul szerintem szoptatni sem Kép, és hárt persze a babó miatt meg nagyon aggódom, hogy nehogy baja essék! Úgyhogy nagyon köszi a drukkolkat, most majd (nem tudom, mikor, mert csak 2 után lehet hívni a genetikát idõpontért - a Schöpf Mereibe kaptam - nagyon nagy szükségem rá, hogy dgondoljatok ránk! Ugye, gondoltok és drukkoltok? Úúúgy félek! KépKépKép

Bocs, nem tudtam olvasni, így írni sem senkinek külön, de aki beteg, gyógyujon meg, természetesen, mihamarabb! KépKépKépKépKép

Márti++
márti

Sziasztok!

Az igeny szerinti szoptatas es a kanalas etetes temahoz: amit Beja es gorsi irt, mi pontosan ebben a cipoben jarunk. Emese 8 es fel honapos, igeny szerint ettunk, ot es fel honapos koratol probalkoztunk massal is, es meg most sem mondhatnam, hogy kotottek az etkezeseink. Szerintem ez nagyban fugg a mama hozzaallasatol. Regebben en is falra masztam, mert soha nem tudtam, mi kovetkezik, szopizik? eszik? vagy nem? De mostmar nem idegesitem magam, hagyom, hogy magatol alakuljanak a dolgok, ha a tizorait nem delelott esszuk meg, hanem kora delutan akkor ugy...Szoval szerintem mindenki a vermersekletenek megfeleloen probalja meg kialakitani a dolgokat, mert a Piciknek sem jo, hogy ideges a mamijuk emiatt.

Kati es Emese
katkamano

Beja
Gratulálok a felálláshoz!

Menta
A tortán én is filózok, de szerintem csinálok egy kekszes aljú túrós gyümis bigyót, amilyet kb. 15 éve anyukám is csinált, és úgy rémlik, hogy az jó lesz Petinek is. A sárgát mi is próbáltuk hétvégén, nem történt semmi baj. Ez a fényképes torta is jó ötlet, nem lehet ezt házilag szépen kivitelezni?

Köszi a válaszokat!Kép

Szila
Akkor maradok az én kazimnál. A bevezetõben azt mondja, hogy kb. 1 hónap alatt mindenképpen van változás, ehhez min. heti 3x kell az 1 órás tornát végigcsinálni. Az 1 óra amúgy több, ha mindenbõl meg akarom csinálni a 100-at.
Az a baj, hogy csinálom mondjuk 4 napig, talán még köv. héten is, azután meg abbahagyom. lusta dög vagyok.

Menta
Helena biztos csak megfontolt. A férjem is ilyen és ami azt illeti irtó okos. Kép

Gorsi

üdv: Gorsi
gorsi

Márti
Drukkolok ezerrel!
gorsi

Sziasztok!

Márti,
én is drukk nagyon!KépKépKép

GOrsi,
valahogy én is így állok a lustasággal. Legalább az elsõ látható eredményekig kéne bírni, aztán már biztosan menne.

Szila
Szila

Márti!

Ne félj, minden rendben lesz!!
Nem látták, hogy mi a neme?Kép

Pussz

Tikk
tikk

Sziasztok!

Márti,
én is drukkolok.KépKépKép

GOrsi,
nálunk úgy lett az igény szerinti szopi, hogy akkor volt igénye,a mikor én úgy gondoltam. Ez most így vadul hagzik, de nálunk így alakult. Mindig elfogadta, amit elterveztem, kiszámítható volt, ha változott a napirendünk, elõbb-késõbb kelt, nem aludt már annyit, akkor megváltoztattam én is, de az alaoktól nem tágítottam. Reggeli, 10órai, ebéd, uzsi, vacsi. Mikor úgy láttam, elég a napi 3xri szopi, akkor nem kínált meg 10órai és uzsi elõtt, hanem mentünk a konyhába, és evett. Aztán mostmár, ha szeretne szopizni napközben, akkor úgyis jelzi, és akkor van egy kis +. De nagyjából most is 3x szopizik egy nap. Egyébként valóban akkor jobban letisztult a kaja ügy nálunk is, mikor el kezdtük altatni. Kiszámíthatóbb volt a reggeli ébredés, az esti lefektetés amúgy is az volt, és ebbõl már automatikusan jött a többi. Azt hiszem nem csak anyuka, hanem jócskán gyerkõc függõ is ez. Mert pl. az én kisfiam szinte 10,5-11 hónapos koráig mindig normális adag kaját elfogadott szopi után is, utána meg egy ideig izgatott, miért nem eszik, többiek is mondták nem eszik a csemetéjük, aztán nem izgat. Bonyolult ügy.Kép

Menta,
ha jól emlékszem a kúp volt a kérdése Dzsilinek. Ez engem is érdekel. Lehet az antibiotikumokból kúpot kérni? Meg tudják csinálni a gyógyszertárban. Már csak azért is érdekel, mert a baromi drága gyógyókat sorra öntözgettem ki, mert az én lurkóm egyszerûen nem hajlandó bevenni (olyan mint a nagyapja), összezárja a száját. Vagy kifolyatja, vagy rámköpi...

Torta kérdés:
és akkor felvágjátok Helenka fényképét a tortán...?

Szila,
küld el "lécci" a torna címet. KÖszi!Kép

Ágci

Kép
Ágci

Márti!
Sok-sok drukk!KépKépKép

Szilvi
sztigris

Ágci!
A kúpot Szilának írtan és a válasz sajnos az, hogy nem tudom. Vannak olyan gyogyók, amiket ki lehet keveretni, de én még nem találkoztam antibigyós kúppal, de ez még nem jelenti azt, hogy nem is létezik. Én egyébként ha nagyon be kellett adnom vmi löttyöt, akkor fecsibõl próbáltam.

A fénykép a tortán állítólag ehetõ. Nem tudom, mert én még nem láttam olyat, a férjem szemelte ki vhol, nem tudom pontosan hol?

Szila! GOrsi! Nem lustálkodni ám! Pont ezért lenne jó, ha együtt csinálnánk, mert akkor tudnánk egymást bíztatni!
Nekem már mintha látszódna vmi a hasamon (a hurkákon kívül Kép) Eddig 6x csináltam végig. Remélem, hogy a tizediknél már egyérelmûen látszódni fog egy kis javulás. Egyébként elõször nekem is másfél óra volt, mert mindig el kellett olvasnom a könyvbõl a feladatokat, de mára már fejbõl tudom, így ma is csak 70 perc volt. A számolgatósokat én mindig a másodperc mutató ütésére csinálom. Így jön ki a 70 perc.

Hájrá lányok! Szépüljünk! Tavaszra csodaszépek leszünk! Kép Kép

Márti! Biztos megcsináltatod az amniót? Mert nekem ebbõl nem derült ki, hogy most mit döntöttél? Mindenesetre drukkolok!!!!!

Menta
menta

Sziasztok!

Ágci,
a kúpot én kérdeztem Mentától, mert nálunk is pontosan ugyanaz a helyzet, mint nálatok, hogy nem akarja a kanalast bevenni. Ezért gondoltam, hogy biztos csinálnak kúpot a patikákban, ha a recept megvan hozzá.

Innen tölthetõ le a supercallanetics (34 db fájlból áll, egyenként kb. 14,3 Mb) http://domino.ngo.hu:8080, magyar nyelvû egyébként.

Márti,
na, most már tudom, mit felejtettem el: amit Tikk is kérdezett: Láttak valamit a lába közt v. sem?Kép

Üdv
Szila

Ui.: ez csak olyan elvi kérdés: szerintetek érdemes lenne esetleg a bilivel megpróbálkozni? A kakijait ugyanis szinte óramû pontossággal végzi.
szila

Márti!
Drukkolok! Kép

Beja!
Bálint ügyi nagyon Kép
Következõ gyerkõcnél persze, hogy sikerül a szopi Kép

Gorsi!
Köszi a tanácsokat. Épp ez lett volna a következõ kérdésem. Hogy akinek ilyen nonstop cici függõ csemetéje van, mint nekem azok mikor kínálják a normál kaját. Mert hát én azt se tudom mikor éhes igazán. Manó még mindig egymilliószor szopik. Szóval Cory, Borcsa, Rebi, Andi3, Heni írjatok a tapasztalataitokról e téren.
A ló másik oldalát én is érzem.

Egyébként nekünk normálisan, az extra hisztis idõszakokat leszámítva viszonylag jól követhetõ napirendünk van. ÉS ma újra múködött, de még nem bízom el magam.
Szóval: este legkésõbb kilenckor alvás, deinkább 8 fél kilenc, éjszaka max. kétszer szopi, aztán reggel 7fél 7 fél 8 körül kelés. Szopi, kb. két óra játszás, közben szopi, aztán szopival bealvás (elõtte kendõben ringatás), utána átlag másfél két óra alvás és utána játszás, ha kéri pici szopi, picit várunk és dél fele kaja, aztán játszás, majd séta, vagy erkély. És van hogy este még egyszer elalszik egy fél órát, órát. No ezek a jól sikerült napok. Ha kizökkenünk belõle írtó nehéz visszaállni, de általában sikerülni szokott. Meg ha csak fél órát alszik délelõtt akkor és nyügõs akkro, hogy ne lógjon félpercenként cicin (poci miatt is) levegõzünk és utánakínálom meg mással.

Lehet, hogy séta után, ill. este is kellene próbálkoznom megkínálni gyümölccsel pl.?

Cory!
És milyen kaja volt amibõl Balu elsõnek sokat megevett? Ha emlékszel.

Norci
norci

Szila!

Bili ügyrõl már leveleztünk itt, még ráérsz ha majd szól, hogy kakilnia kell. Tudod megfelelõ idegrendszeri fejlettséget igényel. Ráérsz két éves kora körül, meg jobb nyáron.

Norci
norci

Köszi KépKépKépKépKép

Én annyira aggódtam amiatt, hogy minden rendben legyen, hogy elfelejtettem megkérdezni, hogy fiú-e vagy lány KépKépKépKép

Menta! Azt hiszem, igen (bár nagyon félek tõle)! De még a genetikai tanácsadás "eredményétõl" is függ...de jó lenne már rendben túllenni rajta! Ugye, így lesz????? KépKépKép

Bocs, hogy képtelen vagyok másról írni, de másra gondolni is!

Márti++
márti

Sziasztok!

Márti
Biztos nem lesz semmi baj!!!! KépKépKépKépKép nyugi .. Kép

Voltunk ma Tücsökzenén... én nem ájultam el tõle....

Norci
A hozzátáplálásról is írtunk már elég sokat ... a ki mikor mit téma eléggé ki lett vesézve ... Kép Amúgy meg nincs 2 egyforma gyerek... próbálkozni kell ... Kép

... na megyek romokat takarítani.... Kép

Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Márti

Norci
A hozzátáplálásról is írtunk már elég sokat ... a ki mikor mit téma eléggé ki lett vesézve ... Kép Amúgy meg nincs 2 egyforma gyerek... próbálkozni kell ... Kép

Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Márti

Norci

Rebi

rebi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?