Új privát üzeneted érkezett!

moni23
Én már végig jártam az előző szülés felkészítőt a SOTE-n nagyon jó gyerek voltam. :) Még relaxálni is voltam! De a kismama tornát nem próbáltam ki
:oops: Itthon tornáztam a Rubint Rékás légy bomba jó kismamára
:lol: persze azt sem vittem túlzásba. Tényleg ti tornáztok még? Én már nem merek. Sőt már fürdeni sem merek, mert azt mondta a dokim hogy a méhszájam eleje már egy ujjnyira nyitva van. Azóta inkább zuhanyzom bár az nem olyan kellemes mint a jó meleg fürdőzés. :roll:

Egyébként spontán sikerült a terhességem, mert ez az új dokim nagyon alapos és kedves és még sorolhatnám és ő mindenféle hormonvizsgálatot elvégeztetett nálam amiből kiderült hogy alacsony a progeszteron szintem még a betegségem mellé. És akkor egy fél éves progeszteron szint beállítás következett ami alatt nem volt szabad terhesnek lennem majd utána a második próbálkozásra sikerült Pannit összehoznunk apával. :wink: El se hittük hogy sikerült és az elején nagyon féltem is nehogy valami bajunk legyen. Most már nyugodt vagyok mert már nem lesz koraszülött az biztos!

Kép
kukuruc

Sziasztok!

Voltam Siklósnál, méhszáj tök zárt, CTG egyenes csík, szóval baba még sehol. Mondtam neki, hogy engem ne böködjön meg, mondta hogy oké, tudja ő hogy én nem szeretném. Mindezzel együtt újra elmondta, hogy jó lenne ha a jövő hétre már lenne baba. Mondtam hogy közvetítem a gyereknek. ;)

Kis_plútó:

Mint kiderült, a dúlám Siklósnál szülte mind a három? négy? gyerekét, és ráadásul hozzá jár nőgyógyászati kezelésre már évtizedek óta. Úgyhogy ismerik egymást. :) És dúláskodott is mellette. Itt van a bemutatkozása:

http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=186&cid=47974

Egyébként ilyenkor a szülésznő ugyanúgy jelen van mint máskor, de a dúla és a szülésznő feladata nem ugyanaz... a szülésznő egészségügyi ellátásban részesít, és egészségügyi támogatást ad, ha kéred. Gyógyszert, ilyesmit. Bejön félóránként, óránként, vagy amikor hívod, megvizsgál, és ha úgy gondolja, értesíti az orvost (aki még ritkábban kukkant be, és tkp csak a kitolásnál és esetleges fércelésnél van igazán ott). Tehát egyikük sem ül ott veled fogni a kezed órákon keresztül (én 12 órát töltöttem a szülőszobán) vagy amilyen igényed van. A dúla egy tapasztalt szüléssegítő valaki, aki veled van végig és támogat úgy ahogy tud illetve amire igényed van. Van, aki azt szereti ha masszírozzák a hátát, van aki azt szereti ha beszélnek hozzá, szavakkal bátorítják, van aki javaslatokat vár, hogy most próbáljuk ezt, most próbáljuk azt (pozíciót váltani vagy homeopátiás szert vagy forró borogatást vagy labdát vagy kádat, stb, stb), van aki csak arra vágyik, ne egyedül legyen a szülőszobán. És a legfontosabb szerepe, hogy látja és érti a szülés folyamatát és olyan segítséget tud nyújtani, hogy ne akadjon el a szülés, átsegít a holtpontokon. A dúla által kísért szüléseknél sokkal kevesebb a beavatkozás, az elhúzódás, az ezekből fakadó komplikációk. Ez az, amiben ő mást nyújt mint mondjuk az apuka, aki szintén támogat, de ő nem tudja, hogy mikor mi lenne az, ami a szülést előrevinné, mert ő a szüléshez nem ért.

"Röviden" ennyi. :)

Ágiboldi!

Igen, egy kalappal! Aztán várjuk a hiradót!!! :)

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kukuruc!

Üdv a csapatban! :)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rókica!

Köszi szépen! Most nézem neked holnap kéne szülnöd? :shock:

Kép
kukuruc

Sziasztok!

Kata! Üdv a csapatban :P Remélem jól érzed majd itt magad! Ne aggódj, a többség be van sz...va így a végén :D
Én is a SOTE II-n fogok szülni! Ki az orvosod? Lehet priviben is ;)

Ági!!! Nagyon izgi!!! :P Szorítok Nektek!!! :P

Róki! Jó hírek ;)
Vendég

Ja, Móni! Igen a UH lesz jövő héten, utána következőn meg asszem légzőgyakorlatok, de erre nem esküdnék meg... Bea, Te hogy emlékszel?
Vendég

Kukuruc,
Akkor te tényleg nagyon jókislány voltál :D Az az igazság, hogy én akkor még babonából nem mertem menni a szülésfelkészítőre. Nálunk is nagyon nehezen sikerült a babó, végül lombikkal sikerült.
Én is csak ilyen szépeket tudok mondani a dokimról, nem lehet hogy egy orvoshoz járunk?

Róki,
Hát akkor lehet, hogy tényleg márciusi babó lesz Szilvi :D
Szerencséd van, hogy a dokid ismeri a dúlád és elfogadja, hogy ott lesz veled. Sok orvos nagyon tiltakozik ellenük.

Ági,
Ha beindulnak a dolgok mindenképpen értesíts bennünket!

Kép
móni23

Barbi,
Akkor a jövőheti előadást én kihagyom, azt hiszem ez már nem aktuális nekem :D

Kép
móni23

Móni! Én sem megyek jövő héten! Az azutánira viszont szeretnék csak elfelejtettem, hogy mi lesz :oops: :oops: :oops:
Vendég

Barbi,
Én hétfőn megyek a klinikára, és majd rákérdezek. De a relaxáció is érdekel, nem csak a babaápolás!

Kép
móni23

Én holnap megyek! Ha nem felejtem el, megkérdezem! Ki tudja ezt?
Tök jó lenne ha majd egyidőben lennénk bent :P
Vendég

Mármint szülés után
Vendég

Szasztok csajok!

Na, tulvagyunk az elso ejszakan. Izgi volt - Aron ejfelkor folkelt es 4-ig az istennek nem akart visszaaludni: evett-kakalt-evett-kakalt folyamatosan. Ahogy befejeztem a szoptatast, pelusozhattam is, majd ismet bombizett, hogy "ehes"... Aztan rajottem, nem is ehes, csak az lehet a baj, hogy uj a hely, a szagok, a hangok es raadasul nem is lat engem. A korhazban ugyanis mindig egve hagytuk a lampat, hogy lathassuk a babat ejjel is, itthon viszont csak egy incurkapincurka fenyt hagytam, sotet volt es hat ugye a babak szeme nem eppen sas meg, plane nem sotetben... szoval lehet, hogy azert vlt a hiszti, mert felt "egyedul". Amikor az agyunkban volt szopi utan ugyanis kutya baja sem volt, csak mikor visszapakoltam az o agyba es leoltottam a villanyt...
Igy aztan a mi nagy agyunkat odatoltuk az ove melle, megforditottam, hogy ugy fekudjunk, ahogy a korhazbnan is: tok kozel egymashoz, csak a racs valasztott el... es igy el is aludt 4 korul. De kar, hogy hamarabb nem jutott az eszembe! :D Aztan 8-kor kelt, szopi, majd fel 12, szopi, majd jott a vedono fel 2 korul, ami utan jott egy kis nyugtato szopi, es most ebredt fol megint, fel 5 korul es most megint alszik. Remelem az este nem lesz semmi hepaj, kicsit tartok a dologtol, de majdcsak tuleljuk valahogy :)

Kép Kép

Pelus: mi Babylove 2-5 kilosat vettunk es eddig ugy tunik, bevalt. Oszinten szolva nekem a korhazi municios pelussal se volt bajom, de amikor kerdeztem a csecsemosoket, milyen marka ez, lehidaltak, hogy nem Pamperst meg Liberot akarok venni... szerintuk azt kellene, mert a korhazi nagyon szar... hat, tobbet tudnak, mint en, teny...

Udv az ujaknak, es Agiboldinak kulon szoritok!

Barbi, Bea, meg aki meg erintett - 5 agyas szoba 5 babaval REMALOM, higgyetek el! Mi ketten voltunk a szobaban es gyakorlatilag nem sokat aludtunk, mert a ket baba kozul az egyik mindig hepajozott. Amellett, hogy szivszaggato hallani, ahogy egy baba ordit, sokszor szaraz torokkal, kohogesig, a babak meg generaljak is egymas sirasat es 5 (vagy akarhany) baba bombizese egyszerre nagyon rossz. Nemtom hogy merult fol ez az 5 agyas tema, nem minden reszletet tudtam meg visszaolvasni, de aki teheti, minel kisebb fos szobaba menjen...

Fejes, potlas:
Az Uzsokiban az elso 48 ora utan muszaj tapszert adni a babanak, addig viz/limonade az, ami adhato. En ugy csinaltam, hogy amikor magahoz tert a kolok, inden alkalommal probaltam mellre tenni, persze tudtam eleint, hogy hiaba, de megis probalkoztam. Vegul minden esetben limonadet kapott tolem cumisuvegben. Vasarnap aztan muszaj volt tapoznom,ossz-vissz 4szer adhattam neki, liomoval folvaltva, aztan nagy dobbenetemre vasarnap este mar volt ilyen kis sargas elotejem, na, azt kanallal tudszkoltam a bebi szajaba, ugy voltam vele, minden cseppje kincs. Es masnap reggel mar szoptattam, elhajithattam a tapszert. Igy utolag nem banom, hogy tapszereztem, mert ha nem adok neki semmit, az neki nem hasznal, igy viszont eros maradt es kivancsi a tejre. Es azota is azt eszegeti.
Fejni mindossze egyetlenegyszer fejtem, tegnap, mivel kivancsi voltam, mennyi tejci jon ki a cicimbol. Az 30 gramm lett, ugy voltam vele, eleg lesz a babanak. Avent kezim van - technikasabb, mint amilyennek latszi, eleinte azt hiszed, nem veszi be a cicidet, meg hogy milyen gyenge - ne add fol. En is kitapasztaltam, hogy a jo es tegnap egesz jol fejtem is vele. Egyebkent masszirozni szoktam a cicimet, minden eves elott, es neha utana is (de nem mindig, bevallom). Ma este ki fogom mindket cicimet uriteni a fejogeppel, a vedono tanacsara. Ez lesz a hutos/fagyos tartalek es mellesleg kiurul a tar, kepzodhet ujabb, erosebb tejcsi. Ha ne adj' isten epp akkorra nem lesz, mire ejszaka Zsebi folkel, hat majd kap a hutobol, na bumm.

Nya, most megyek, kerdezzetek meg, ha valami erdekel, ha van mit megisztani, megosztom veletek a tapasztalatomat... Legyetek jok, bepisilek, mennem kell!!!!!
Csokesz,
Kamesz
kami

Hali Kami!
Milyen ügyes vagy!!! :P Ettől a szoptatás dologtól egy kicsit félek,hogy hogy melyikből,fejés meg minden más.Sajna én nem számíthatok a védőnőre,eddig sem tudott szegényke okosat mondani,most sem várok tőle többet.
Nagyon ari Áron,lehet rosszul látom,de mintha kezdene változni az arcocskája!? :P

Kuckuruc!
Üdv köztünk!!!!Jól kivártad a végét!! :P

Ági!
Vagy még?Mi a helyzet?De már lehet,hogy lassan babázol is!!! :P

Timi!
Na milyen lett a muffin?Én most a madártejre vagyok rákattanva,de csak hétvégén csinálok,de akkor egy nagy vödörrel! :P
Vendég

Kukuruc!
Bocsika,elírtam a neved!!! :oops:
Vendég

Ne felj, Sagi, fog az menni. Csak nem szabad parazni. Minden alkalommal tedd a cicidre a babt, amikor csak maganal van, hagy szopizgasson egy kicsit, meg akkor is, ha nincs mit. Majd lesz, epp ettol indul be!!!! A baba persze turelmetlen lesz, nyafogni fog, eltolja a cicidet, de KITARTAS! Ez a lenyeg. Aztan megkapja a jol megerdemelt vizet vagy taojat - de a cicid is a szopasi ingert. Mondom, nekem vasarnap beindult az elotejem, mindossze par csepp, de valami - es ennek annyira megorultem, hogy masnap mar jott is rendesen. Pedig a csaszisoknak allitolag kesobb indul meg...
kami

Barbi
Én nagyon be vagyok sz...va :shock: úgyhogy minden nap megdumálom Pannival hogy én még nem vagyok felkészülve, úgyhogy jobban jár, ha vár még egy kicsit, majd szólok ha kijöhet. :oops:
Egyébként pedig Melczer Zsoltnál fogok szülni és Tóth Anna (Panni :wink: ) lesz a szülésznőnk Apa is bejön majd, mondanom se kell ő is be van sz...va. :D Jó páros vagyunk.

móni23
Akkor nektek nehezebb volt ha lombikkal sikerült, de olyan jó most már. Én mikor elkezdtem járni a felkészítőre akkor még úgy igazából fel sem fogtam hogy mi történik velem és kicsit olyan kívülállónak is éreztem magam rajta, aztán mikor már megmozdult Panni akkor felfogtam hogy ez most már tényleg komoly dolog.

Kami
az 5 ágyas szobától én tartok kicsit, mert hogy mi van ha zavarnak a többiek babái, bár a szülésfelkészítőn azt mondták, hogy úgyis fáradt lesz az ember a szülés után és nem fogja érdekelni csak az ő babukájának a sírására fog felébredni. De én nem hiszek nekik.
:?
Szóval én utána érdeklődtem a fizetős szobának, ami viszont azért rossz mert ott egyedül van az ember és én úgy szeretném hogy Panni végig mellettem legyen úgy viszont nehéz lesz majd azt megszervezni hogy majd ott tudjam hagyni amikor zuhanyozni szeretnék vagy ilyesmi...
Egyébként SOTE-soknak a fizetős szoba 8e/nap és lehet egészségpénztárra is kérni és állítólag ez a pénz a klinika alapítványának megy amiből tovább tudják fejleszteni a szülészetet. Mondjuk szerintem már most is elég jó. De még szeretnénk legalább egy tesót Panninak úgyhogy szívesen befizetnénk még egy kis továbbfejlesztésre. :roll:

Pelenka
én a tescoban vettem liberot másfél hónapja mert akciós volt, meg vettem a dm-ben babylove-osat is. Majd látom melyik válik be. De szerintem amíg ilyen picurik úgyis tök mindegy mert pl. nekem az unokahugom olyanokat tudott rottyantani csecsemőkorában, hogy még a nyaka is dzsuzmis volt :shock:

Kép
kukuruc

Ja és még a szoptatáshoz
Nekem olyan tanácsokat adtak tapasztalt anyukák, hogy minden etetés után fejni kell nehogy begyulladjon a mellünk.
Ez olyan furcsa egyébként én még el nem tudom képzelni, hogy majd három négy óránként azzal fogok foglalkozni hogy tejet fejek. :shock:
De majd biztos ez is természetes lesz egy bizonyos idő elteltével.

Kép
kukuruc

Ja és még kérdésem is van :idea:

Ti mivel készültök a szülés utáni vérzésre?
Nekem van tennám, sima betétem nem a 3mm hanem a vastagabb normál, meg még van éjszakaim is... meg még vettem super vastagot meg nedvszívót is. Szerintetek eléggé fel vagyok készülve? :wink:

Kép
kukuruc

Még mindig semmi, sőt már nem is nagyon fáj a hasam.. :? pedig mostmár egész ráhangoltam magam, h essünk rajta túl, de Boldi ragaszkodik hozzám :P

Kép
Kép
agiboldi

Kukuruc! En nem fejek, de mondjuk az is igaz, hogy szerintem a baba kiurit. Inkabb maaszirozok szopi elott, hogy minden tejcsi ki tudjon jonni es akkor Aron kiszipkazza. Nem durrant be a cicim, a csecsemosok azt modtak, akkor mar nem is fog. Lesz allitolag 1-2 het mulva meg egy belovelles, remelem azt is ilyen szepen atveszelem. A korhazban volt egy lany, odemas lett a cicije, epp a fejestol. En azt mondom, akkor szeretnek fejni kizarolag, ha nincs eleg tejem, hogy serkentsem a termelodest. Egyebken inkabb masszirozok. (Kiveve ma este ugye, a vedono javaslatara, amior is betarolok 2 szopinyi adagot.)

Ami a betete illeti, van ugye a Bella, hosszu, vastag. Nem jott be. (Az Uzsokiban egyebkent azt adnak.) Tul keskeny szerintem. Ami a legjobb szerintem, az a Jessa extra. nemtom, hogy inkonti-e, vagy sima betet, es nem is szarnyas, de jo szeles es a szelei is tapadnak, igy olyan, mintha szarnyas lenne. Jo, ha mindel nagyobb feluleten es minel tobb oldalrol rogzul a betet a bugyira... Nekem ez jott be a legjobban. Epp most neztem egyebkent, mostmar csak egy jo eros mensihez hasonlo mennyiseg jon naponta, az elejen ennel joval bovebb volt a verzes. Az ilyen trendi Always meg mittomen milyen esztetikus betetek nem annyira jok erre a feladatra. Eleinte dicsertem az Alwayst, szarnyas, ultramagos meg minden - orankent lehet igy is cserelni.
kami

Kukuruc! En nem fejek, de mondjuk az is igaz, hogy szerintem a baba kiurit. Inkabb maaszirozok szopi elott, hogy minden tejcsi ki tudjon jonni es akkor Aron kiszipkazza. Nem durrant be a cicim, a csecsemosok azt modtak, akkor mar nem is fog. Lesz allitolag 1-2 het mulva meg egy belovelles, remelem azt is ilyen szepen atveszelem. A korhazban volt egy lany, odemas lett a cicije, epp a fejestol. En azt mondom, akkor szeretnek fejni kizarolag, ha nincs eleg tejem, hogy serkentsem a termelodest. Egyebken inkabb masszirozok. (Kiveve ma este ugye, a vedono javaslatara, amior is betarolok 2 szopinyi adagot.)

Ami a betetet illeti, van ugye a Bella, hosszu, vastag. Nem jott be. (Az Uzsokiban egyebkent azt adnak.) Tul keskeny szerintem. Ami a legjobb szerintem, az a Jessa extra. Nemtom, hogy inkonti-e, vagy sima betet, es nem is szarnyas, de jo szeles es a szelei is tapadnak, igy olyan, mintha szarnyas lenne. Jo, ha mindel nagyobb feluleten es minel tobb oldalrol rogzul a betet a bugyira... Nekem ez jott be a legjobban. Vastag, nem hosszu, nem rovid, es jol tapad. Epp most neztem egyebkent, mostmar csak egy jo eros mensihez hasonlo mennyiseg jon naponta, az elejen ennel joval bovebb volt a verzes. Az ilyen trendi Always meg mittomen milyen esztetikus betetek nem annyira jok erre a feladatra. Eleinte dicsertem az Alwayst, szarnyas, ultramagos meg minden - orankent lehet igy is cserelni.
kami

5 agyas szoba. Ne is higgy nekik, Kukuruc, mert ez egyszeruen nem igy van. Sot, inkabb bosszantani fog, hogy ha a te gyereked csendben van es mas miatt kell folebredned (es ebred fol esetleg a te babad is miatta).

Minden baba erdeke azt kivanja, hogy az anyucival toltse a legtobb idot (igy az ejjeleket is) a korhazban. Ha valakinek sirosabb a babaja, nem lehet kizavarni a szobabol, sot meg haragudni se lehet ra, hiszen ez neki a legrosszabb. Az egyetlen, amit tehetsz, hogy probalsz minel kisebb szobaba menni. Ha pedig vegkepp nincs mas megoldas, gondolj arra, hogy par nap es egyedul leszel a sajat babaddal a sajat otthonodban.
kami

Kamimami
Tudtam, hogy nem lehet hinni nekik! :? Igazából a SOTE-n az a rossz, vagyis mindenki döntse el hogy jó vagy rossz attól függ honnan nézzük. Szóval, hogy a sima szobákban 5 ágy van és nem mehet be senki csak a mama és a baba ráadásul a babát nem is szabad kivinni csak egy üvegablakon keresztül lehet a látogatóknak megcsodálni, még az apuka sem mehet be és nem is foghatja meg a babukáját csak majd ha hazamennek. Legalábbis amikor én voltam ezt mondták aztán hogy ez tényleg ennyire szigorú-e azt nem tudom.

betét
én inkább libress párti vagyok, de akkor inkább a tennát fogom bevinni magammal.

Egyébként a méhösszehúzódással hogy állsz. Mert én erről is annyi mindent hallottam. Hogy pl. jó ha a szülés utáni első 24-48 órában van rajtad homokzsák azért hogy a hasfalad visszahúzódjon. Persze a szülésfelkészítőn azt mondták, hogy erre semmi szükség nincsen mert hogy úgyis ez természetes folyamat és nem lehet gyorsítani a méhvisszahúzódását, de én úgy tudom hogy nem is azért kell a homokzsák hanem a hasfal miatt. Ti mit tudtok erről?

Kép
kukuruc

Ágiboldi
Kitartás, akkor biztos nem jött még el az időtök most már nincs sok hátra!

Kép
kukuruc

Sziasztok!

Kukuruc:

Hát holnapra vagyok kiírva. De ez édeskeveset jelent. Ha visszamész az első oldalra, azzal nyitottam a topikot, hogy szerintem ebből márciusi baba lesz. ;)

Móni:

Én nagyon céltudatosan választottam orvost és kórházat, nagyon konkrét elképzeléseim voltak, és ebben a fő dolog az volt, hogy az orvos nyitott legyen a természetes szülés iránt illetve hogy tiszteletben tartsa azt hogy én mit akarok... ne akarjon beindítani, beavatkozni, megcsászározni, befektetni a 40. héten, ilyenek. Amennyire csak a természetre lehet bízni a dolgokat, annyira legyen a természetre bízva, illetve arra hogy én mit találok ki. És mivel ő az István főorvosa, ezért meg is teheti, nem szól bele neki senki, és amiket olvastam róla itt a Babaneten még az első terhességem alatt, mind nagyon biztató volt. Többek között dúlák szültek nála, kádban, stb. Szóval tudtam előre hogy ő ilyen irányból nyitott. Ezzel együtt egy vén róka, és jó szakember. Szóval nekem bejött, bár tény és való hogy iszonyat drága és hát azért ő is mégiscsak orvos, tehát azért az "igazi" természetes szüléstől messze áll az amit ő csinál... bár egy szavam se lehet, mert tényleg amit konkrétan nem kértem, az nem volt, és amit konkrétan kértem, az volt.

Egyébként az otthonszülés tanfolyamon is elhangzott, hogy ő személyesen és az István kórház az, akivel Geréb Ágiéknak a legjobb kapcsolata van az összes kórház közül. Ez szerintem nagyon sokat elárul.

Kórházi elhelyezés:

Én 3 ágyas szobában voltam, tehát 3 anyuka, 3 baba... lehet hogy mázlim volt, de olyan torkaszakadtából ordítás nem nagyon volt, amit Kami ír... mivel az összes babának állandóan be volt tömve a szája cicivel, ezért ordítani nem nagyon volt se indokuk, se alkalmuk. Azért persze előfordult, hogy sírtak, de énbennem ez nem hagyott mély nyomokat, hogy nagyon kellemetlen lett volna. Általában nem tartott sokáig.

Kami:

Remélem a mai már nyugisabb éjszaka lesz!!! Egyébként az első napok aluszékonysága sajna elmúlik! Lehet hogy tényleg az új környezet kavarta fel a babát, de az is lehet hogy egyszerűen kezd élénkebb lenni, és még nem tanulta meg az éjjel és a nappali különbséget, ezért éjjel is aktívkodik. A testközelség jó ötlet, ez szinte mindig aduász.

Fejés:

Én azért óva inteném Kamit is meg a többi leendő anyukát is a fejéssel/pótlással kapcsolatban. Az első 6 hétben jobb nem fejni, hanem ha megéhezik a gyerek, akkor gyakrabban mellrerakni, mert ezzel serkented a tejtermelést, a fejés nem olyan minőségű inger mint a gyerek szopása. És nagyon könnyű elindulni azon a lejtőn, hogy "most nincs a cicimben, akkor inkább nem is rakom mellre" hanem kapjon lefejt tejet/vizet/tápszert, de a legtöbb tej szopi KÖZBEN termelődik!!! És amennyit kiszopik, annyi termelődik újra. Tehát azt akarod hogy több legyen, csak egy megoldás van, hogy többször mellre tenni, mert egyszerre csak annyit tud kiszívni, ami éppen benne van. Ha ez így érthető.

Kukuruc:

Ha minden szopi után fejsz, olyan túltermelést fogsz elérni, amire nincs szükség... és a legrosszabb esetben a fejés csökkentése/abbahagyása tud elég kellemetlen lenni, mert állandóan feszülnek a mellek, esetleg ez maga okozhat pangást és gyulladást. A legjobb az első 6 hétben nem fejni, hanem a gyerekre bízni a szopik gyakoriságát és mennyiségét, hogy beálljon a tejtermelés NAGYJÁBÓL olyan mennyiségre amennyire a babának szüksége van. Most találkoztam egy olyan anyukával aki azon felül amit a babája szopizott még 1 egész litert lefejt naponta és nem tudja abbahagyni mert különben úgy érzi, szétrobbannak a mellei!!! Nekem most nagyon jó hogy ez így van, mert ő adja nekünk a tejet amit az idősebb lányom iszik, de hát nem egy ideális helyzet neki.

Arról nem is beszélve hogy Zsuzsa pl volt hogy félóránként, másfél óránként, két óránként kéredzkedett mellre újszülött korában, én meg örültem ha két szopi között tudtam egy picit szundítani, vagy WC-re menni vagy bekapni valami ennivalót, nemhogy fejni!!!

Betét:

Tena inkontinencia betét!!! Gyógyszertárban lehet kapni a 4-cseppes fajtát, mert az éjszakai betétek se érnek sokat a gyermekágyi folyással szemben, nekem ez a tapasztalatom. SOKKAL több vér ürül mint egy átlag mensinél. És ajánlom mellé az eldobható hálósbugyit. Szintén Tena, és gyógyszertárban lehet kapni.

Kami:

Ja, látom már mit irsz a fejésről. Akkor félreértettem.

Uzsoki:

Nincs átmenet a privát és 5 ágyas szoba között???

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szia Roki!

Buszke leszel ram: Kami nem fej :D Ma este egyszer igen, de tobbet nem szandekozom.

Szerintem a Jessa, amit irtam, is inkonti betet, de nagyon jo. A tobbi nem jott be, Tenat nem probaltam. Vagyis de, de az nem oriasbetet volt, csak sima nagymeretu. Abbol kettot hasznaltam egyszerre, bena volt, igy legkozelebb mar a Jessat hozta Gedeiapu nagyon ugyesen.

Uzsokiban van 1-2-4-6 agyas asszem. En kettesben voltam. Jo volt. A masik baba sokat sirdogalt, szegenyt allandoan szurkaltak ilyen-olyan okokbol, es volt, hogy akkor kezdett el sirni, amikor Aron nekiallt bombolni. Es forditva is elofordult. Ez gondolom tobbagyas szobaknal sincs maskepp.

Elenk baba vs siras: sajna nem elenksegrol volt szo tegnap este. Aron mar napok ota erdeklodo baba, csendes megfigyelo tipus, ezt mar en is lattam. Sajna tegnap este bomboles volt, amikor nem etettem. En nem is ertem,hogy birt ennyit enni. Total tele volt a hasa, folyamatosan tojt, csuklott (az is a tele pocak jele), es megis kovetelte a cicit es szivta is rendesen. Egyszeruen nem volt megallas! Amig nalunk volt az agyban, addig csendben volt es szunyokalt. Ahogy at akartam tenni a kisagyban, nekiallt bombizni es kezdodhetett az egesz elolrol... Remelem ma este mas lesz a helyzet!!!
kami

megvolt az UHU :D
képet majd holnap (nagyon be volt sértődve Lea, igazáán morci képet vágott végig) csak gyors bepötyögöm az adatokat amitől nem tudom hogy sírjak v. nevessek. :shock: :D A doki azt mondta vagy 2 héttel hamarabb szülök vagy egy óriásbébi gyarapszik a pocakomban:shock: :shock: :D
Szerintem ez utóbbi lesz ,ugyanis eddig mindig kornak megfelelőnek találták és tuti az utsó mensi dátuma is.

BPD:9,24cm
OFD:11,58cm
FL:6,44cm
HL:5,83cm
AC:32,93cm

súly:2826g :D

szóval lehet hogy csaszi lesz,majd az első NST-nél meg kell méressem szülésznővel a medenceméreteimet, egyáltalán kifér-e a kis drágám...

most megyek majd holnap reggel teszem fel a sztráfotót

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Szia Róki!

Én még nem tudom hogy fogom csinálni a fejés dolgot. Ahogy írtam már korábban még úgy nem nagyon tudom beleélni magam a dologba. :roll:
Igazából a fejést én arra az időszakra értettem amikor már beindult a tejtermelés. Vagyis aki mondta nekem az arra az időszakra értette csak ezt nem tettem hozzá :oops:
Azt tudom én is hogy a termelődéshez az kell hogy a baba legyen mellen nem is akarom hogy a fejőszerkezettel legyen tejem azt meg végképp nem szeretném ha tejcsárda lennék. :lol:
Igazából én azt gondolom erről az egészről mert ugye tapasztalatom nincs de már annyi féle fajta tanácsot kaptam hogy már lassan magam sem tudom mi lesz a jó. Szóval én azt gondolom hogy ez a szoptatás dolog is egyéni lehet függ a babától is, meg attól is, hogy mit eszem, hogy milyen minőségű a tejem, meg milyen a mellem... majd igazából úgyis kialakul ha Panni megszületik, de addig is persze jól jönnek a tapasztalt anyukák beszámolói mert kitudja valamelyik lehet hogy pont bejön majd nekünk is.
:roll:

mazsi*
tényleg jó nagyra nőtt Lea! :shock: Pannival most kedden voltunk UH-n és az ő BPD-je 9,1cm volt.

Kép
kukuruc

Mazsi,
Az Augmentinnek és a savlekötőknek lehet egymásra hatása?
Szülés közeledtével fél/egy kilót is tévedhetnek.

Kukuruc,
Az, hogy nem lehet bemenni a szobákban, teljesen a te érdeked, helyesnek tartom. Lehet, hogy kicsit kellemetlen, hogy nem jöhetnek be hozzád, de az hatványozottan rosszabb, ha beözönlenek, amikor pont szoptatni akarnál, vagy inkább szárítkozni melltartó nélkül. Még a saját rokonság is fárasztó, vannak neveletlen emberek, akik nem tudják, hogy egy kismamát 10-15 percre szabad látogatni és ott zabálnák fel a déli rántotthúst.

Betét:
Csatlakozom Rokicához. Egy szülés utáni vérzéshez köze nincs a menstruációnak. Én eléggé véreztem, még a Tenát is átáztattam egy óra alatt. Még a kórházban elfogyott, utána monjuk elég volt az éjszakai betét is. A hálós bugyi is életmentő.

Kórhzi elhelyezés:
Mi 4en voltunk egy szobában, nálunk sem volt gond, kivéve egy anyukát, akit legszívesebben lecsaptam volna, de erről már írtam. A babák, amikor sírtak, Natit vagy engem nem zavartak. Olyan eufórikus hangulatban voltam, hogy úgy éreztem, mi vagyunk egyedül a világon, más nem is létezik, beleérteve a pár méterre lévő szobatársakat és bömbölő babákat. Nagyon sokat köszönhetek a mellettem fekvőnek, vszínűleg nem ment volna a szoptatás és egyéb dolog nélküle. Meg amíg letusoltam, jó volt tudni, hogy ott van valaki, aki figyel, hogy esetleg bukott-e. Még így is ideges voltam.

Fejés:
Azt a néhány adag tejet, amit sos esetére raktam a hűtőbe, én is lefejtem, de soha semmi hasznát nem láttam. Szépen kidobtam. Sztem jobb a babával tölteni azokat az értékes perceket, amit a fejéssel kéne.

Kami,
A baba életösztöne súgja, hogy ha nincs melletted, elhagyták, meghal. Sok ezer év alatt kialakult ösztönt nem lehet pár évtized alatt átírni, amióta is gyerekszobák vannak. Nekem onnan, hogy megszületik, legnagyobb parám, hogy nem ébred fel. Még ha csak ezrelékekben mérhető is, nem szeretnék egy statisztika része lenni. Természeti népeknél, ahol eszükbe sem jut külön szobában altatni, szinte ismeretlen fogalom. A légzése még nem tökéletes, az anya légzése is szabályozza, újraindítja, ha baj van. Szerintem az, hogy Áron sír, csak azt jelenti, hogy tudja :) Persze ott van a másik oldal is, hogy aki kicsit mélyebben alszik, ráfeküdhet a babára.
A cici nem csak evésre szolgál, amikor már végzett, ami pár perc, utána jön a kis lelkivilága. Azt is meg kell etetni :wink:
Amikor Nat megszületett, vagy két napig nem is igazán sírt. Szopizott, picit nézegelődött, aludt. Aztán rájöttünk, hogy ez csak a beetetés volt :D :D

Roki,
Dietetikus írta könyvben olvastam, hogy az első napokban adott víz emeli a bilirubin szintet. Mit tudsz erről? Tény, hogy Nat nem fogadott el semmit az elején, de onnan, hogy hajlandó volt egy kis cukros vizet inni, beindult a sárgasága. Eddig ennek csak az ellenkezőjét olvastam :shock: Most próbálok utánanézni, de még semmi sem találtam.

Automatikus pótlás: Ha egy mód van rá, kerüljétek el. Sokszor akár zsarolgatnak is, hogy éhezteted a babát. Roki tett fel nagyon jó linkeket, ezen kívül minden szoptatást pártoló magazin, könyv ellene van. Csecsemősöknél ez sokszor csak régi beidegződés, hagyománytisztelet, ami jó lenne, ha már kihalna. Nat kedden született, szombaton mentem haza, az egyetlen mérhető mennyiségű szopás akkor volt, amikor rádobtam a mérlegre egy kendőt, hogy ne zaklassanak.

Kép KépKép
lorca

lorca
Igen én is egyetértek azzal hogy nem lehet bemenni a kórtermekbe csak a családomat sajnálom, hogy nem jöhetnek be hozzám. :P Főleg Apát!
Engem mondjuk nem zavarnak a családtagjaim, amikor műtöttek én úgy örültem neki, ha meglátogattak hamarabb eltelt a nap. Csak hát mi már 6 éve várjuk Pannit és Apának elég rossz lesz ez a 3 nap, hacsak nem megyünk mégis fizetős szobába, ami viszont azért lesz rossz, amit írtál is hogy egyedül leszek és nehéz lesz megoldani a fürdést meg az egyéb velem kapcsolatos teendőket, de én arra gondoltam hogy majd akkor úgy szervezem a családom látogatását hogy akkor jöjjenek amikor nekem épp zuhanyoznom kell meg ilyenek. Persze lehet hogy naív vagyok de most így képzelem el. Aztán majd meglátjuk. :roll:

Kép
kukuruc

Lorca,
Teny es valo, en is szarul ereztem magam, mikor kiderult, hogy 5 opran keresztul hagytam Zsebit aludni anelkul, hogy tapszert adtam volna neki... en ugy voltam vele, folebred, ha ehes (ahogy teszi is mindig), de olyan k...meleg volt a szobankban, hogy attol beajult es nem ebred fol. Viszont amikor igen, evett is tisztessegesen! megis, igazad van, mintha "rossz anyanak" allitottak volna be a csecsemosok. Megvolt a hatasa - szarul is ereztem magam. (Ennek ellenere ma sem ebresztenem fel, ha o nem kelne fol, nem kajalna. 3-4 orankent mindig folebred, igy asszem bizhatok az osztoneiben. Egyszer ketszer meg belefer, ha kicsit tovabb alszik... maskor meg nem varja ki a 3 orat...)

Timo, Sagi!
Persze, hogy valtozott a kis pofija ennyi ido alatt is. Naprol napra maskepp nez ki. Mostmar nem erik traumak, beall szepen a kis elete, folhizik a tejcitol es egesz mas a kulseje :D Eloszor meg is ijedtem, mikor meglattam, nem az a helyes kis babapofija volt - de mostmar az van :D OK, neha most is tud naggggyonhulye fejeket vagni, de mar csak almaban :D
kami

Kukuruc,
Én nem is a saját családom tagjaira értettem, hogy zavarnak :wink: Ők tudnak fárasztóak lenni (enyémek nagyon is :D ), de egy idegen pasi előtt, még ha tudom, hogy tényleg csak a saját gyerkőcére van szeme, kicsit zavarban lennék. Tény, hogy szoptattam már temetőben is, egy sír szélére lecsücsülve :lol: Meg a szexi kórházi köntös is zavart, ami általában vérfoltos volt rajtam és lógott ki minden részem.

Kami,
Mennyei ég, 5 órán keresztül aludt!!! Szerintem nekem vagy egy évig kellett erre várni :D :D Érezd magad irigyelve. Én sem hiszem, hogy fel kell ébreszteni. Annyi véleményt hall az ember, hogy én inkább azt hiszem, hogy senki nem tudja a választ és inkább megyek a saját fejem után.
Nekem az egyik kedvenc kórházi élményem volt, amikor a csecsemős főnővér megpróbálta Natival megitatni a cukros vizet. Az öt nap alatt meggyőzött, hogy a legjobb szakember az egész kórházban, teljesen odavoltam a szakmai elhivatottságáért és lelkesedéséért. Odahívott, hogy kedves anyuka, maga nem tudja, hogy kell itatni (valóban kedvesen!!), majd ő megmutatja. Nati a hosszas próbálkozása után vágott egy fintort, és tudomást sem vett az üvegről. :lol: Később azért beadta a derekát, de nem aznap :D

MSNt szoktatok használni? Még van két hetem és szeretem kihasználni Nati alvásidejét, úgyhogy lógok a neten. Lesznek majd nagy elvonási tüneteim, ha beindul a cirkus :twisted:

Kép KépKép
lorca

Kukuruc!

Szerintem (tudom, elfogult vagyok) megbízható információt a szopiról csak szopis tanácsadóktól fogsz hallani, védőnőktől, orvosoktól, más anyukáktól nem. Ebbe beleértem magamat is. ;) Menj el, ha van rá kapacitásod és olyan helyen laksz, szopis csoportba, vagy ha ilyenre nincs lehetőséged, akkor olvasd azt az infót, ami a weblapjaikon van. (Itt láthatod, hol/mikor vannak szopis csoportok: http://www.szoptatasportal.hu/esemenyek) De a legjobb a személyes találkozás az ilyen csoportokon, mert olyan mennyiségű hasznos infó jön le, amit különben órák, napok összeböngészni. És szívesen látnak szülés előtt is, után is. Én még mindig rendszeresen járok szopis csoportba, pedig Zsuzsa sajnos már pár hónapja nem szopik. És nagyon-nagyon felkészültem szopiból, mégis kellett segítséget kérnem a kórházban, mert a gyakorlat más mint az elmélet, és otthon is volt hogy kétségbeestem, hogy valami baj van (mindenféle volt: nincs elég, túl sok van, fáj, stb)

Tudom, kicsit monomániás vagyok a szopival kapcsolatban, de mentségemre szolgáljon, hogy Zsuzsával két ilyen fórumot is olvasgattam anno, össz-vissz talán 120 anyuka tapasztalatát láttam így a hónapok során leíródva, és aki nem készült fel a szopira, és rossz információt kapott, rossz szokásokat nyomtak rá a kórházban, rosszat javasolt a védőnője, vagy egész egyszerűen nem kapott semmi segítséget, nagyon megszenvedett a szopival, és nem értette mi is történt, pedig "ő mindent megtett." Csak éppen nem azt, amitől teje lett volna. És annyi de annyi elkeseredett anyuka lett ebből. :(

Lorca:

Ez a mérlegre vetett kendő ez tetszik!!! :) Nekam a méregetéssel az volt az utolsó csepp a pohárban (ez már itthoni digitális mérleggel) hogy szopi után kevesebbet mutatott az okos gép mint szopi előtt. Zsuzsa sose evett egyszerre 80-nál többet, SOHA, de inkább ilyen 40-60 ml-ket, és ez még olyan pici mennyiség, hogy simán belefér a digitális mérleg tévedéshatárába. (Még MOST is, pedig másfél éves, ha megkapja az esti anyatejét, általában 150 ml-t iszik meg belőle, a többit elrakja a következő ébredésre... :?)

Egy újszülött aki első napokban max 5-10-20 ml-ket szopik egyszerre, mert több nem fér a pocijába, nem is értem mit várnak a mérlegtől ilyen pici mennyiségeknél...

De a kendő jó ötlet. :D Bár asszem az Istvánban nem méricskélnek, csak ha "indokolt."

Kami:

Lorca jól megfogalmazta... Áronnak a te testközelséged hiányozhat, szerintem megspórolsz magadnak egy pár óra bömbit ha hagyod magad mellett szuszogni.

Hormonokkal hogy állsz? Nekem szülés után olyan hangulathullámaim voltak, mint a terhesség első pár hetében... nem az a kifejezetten baby blues, "csak" idegbaj. :lol: Teljesen fel voltam kavarva érzelmileg, és ez kb a 4. héten csúcsosodott ki nekem.

A Jessát hol lehet kapni? Azt is gyógyszertárban? Mert a Tenából asszem tényleg nincs szárnyas, és amit a Tescóban lehet kapni az a mensis betétjük (= kicsi), az inkontinencia (= hatalmas) betétet csak a gyógyszertárban lehet kapni.

Nekem még azért is volt jobb a Tena, mert nem műanyag borítású mint a mensis betétek legtöbbje, hanem valami természetes tapintású anyag, meg nem mondom, micsoda...

Bemenetel a kórterembe:

Hát én el nem tudom képzelni, hogy apukát ne engednék be a terembe ahol a gyereke van... de mondjuk bennem nem volt semmi szeméremérzet mikor látogatók jöttek, én szoptattam akkor is. Így is furcsállottuk pl hogy mikor gyerekorvosi vizit volt a szobában, apukákat kiküldték. :shock: Nem az ő gyereke is? Nem hallhatja mi van vele? Mert ha a nőgyógyászati vizit alatt kiküldik az egy dolog, pláne az idegen apukákat... No mindegy. Ezt David úgy fogalmazta meg, hogy lehet hogy az anyukák másodrangúak a kórházi ellátás folyamatában, de az apukák meg harmadrangúak...

Lorca:

Konkrétan nem tudom, mi a cukrosvíz hatása a bilirubin szintre, de utánanézek. Úgy tudom, hogy a bilirubin székletben ürül, és most azt olvasom, ha cukrosvizet adnak a babának, attól ugye csak pisil, de nem kakil, és ráadásul a cukrosvíz elveszi a helyet az anyatejtől, lehet erre gondolt a dietetikus akit olvastál. Tehát a mihamarabbi ürülés érdekében etetni kéne a babát hogy legyen széklete (hallod Kami legalább ez nem probléma nálatok!!! :lol:), és jó esetben anyatejjel. Viszont azt is olvasom, hogy az anyatejes babáknál tovább fennállhat a fiziológiás (normális) sárgaság ideje, mert a szopi mennyisége általában kevesebb az elején mint amennyi tápszert be tudnak tömni a baba pocakjába.

Közhasznú info: Az újszülött és csecsemő cumisüvegből MINDIG többet eszik mint amennyit szopna, mert a mellből egy bizonyos idő után már csak csurran-cseppen a tej míg a baba komfortszopizik, de az üvegből ugyanúgy ömlik. (Ezért sem jó túltermelést fenntartani, mert akkor nem tud komfortszopizni a baba, túleszi magát.) A tápis babáknak ezért kell szigorú időközönként enniük, és maximálva van hogy mennyit szabad, mert különben túlennék magukat.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jóreggelt! :)

Húú csajok, hogy mennyit írtatok! :D Igazából csak kapkodom a fejem jobbra-balra az olvasottakon. Ezeket meg kell emészteni, nem is tudok reagálni.. :lol: :lol:

Mazsi!
Tényleg szép méretekkel rendelkezik a babátok! :D De az uh mérések sem pontosak 1-1 mm olyan kicsi, sokat lehet ám tévedni! :) Meg az is lehet, hogy tényleg korábban érkezik a leányzó! :)

Na, vajon Ági babázik már :?: :?:

Most leurom a boltba valami reggeliért, aztán visszajövök és jó alaposan áttanulmányozom a szopis írásokat! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Kata!
Van egy táblánk, ha visszalapozol egy-két oldalt, ott láthatod. Ha szeretnél bekerülni, írd meg az adatokat! :)

Mazsi!
Megnéztem, 37 hetesnek felel meg méretei alapján a babád! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Végigolvastam újra mit írtam tegnap, és a lényeg kimaradt ott az első bekezdés értekezése után...

Az, hogy mennyire fontos az első időkben hogy legyen támasza, segítsége az anyukának, olyan támasz aki nem mond bődületes baromságokat a szoptatással kapcsolatban. Akihez lehet kérdésekkel fordulni és aki jó tanácsot ad, nem olyat amivel csak ront a helyzeten.

Sajnos hallok szopis tanácsadó ismerőimtől hajmeresztő történeteket. Ők tartják ugyanis az egészségügyi dolgozóknak a felvilágosító tanfolyamokat a szoptatással kapcsolatban (már ahol igényt tartanak rájuk), és a tapasztalat az, hogy tele vannak az egészségügyi dolgozók téves, elavult információval amit a több évtizede nem újított tankönyveikből tanultak még. Ez vonatkozik az orvosokra is, a nővérkékre is. Tisztelet a kivételnek. De a sok más képzés mellett a szoptatást NEM OKTATJÁK, illetve egy-két oldalt szentelnek neki egy tankönyvből. Ellenben a szoptatási tanácsadók többezer oldal anyagból vizsgáznak, és többezer óra gyakorlati tapasztalat után kaphatják meg ezt a címet.

Van olyan ismerősöm, aki szopis tanácsadó és most végzi a védőnői képzést, és hát azt mondta, nem tudja, sírjon-e vagy nevessen mikor a szopis "információt" olvassa a könyvben.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szia Róki!

Húúúúúú de jó, köszi szépen lesz mit át tanulmányozni. :)
Kezdek kicsit megijedni ettől a szoptatás dologtól ám. :D De azért a szülés vezet :shock: még mindig.
Olyan jó, hogy te ennyi minden infót begyüjtöttél róla. Nem tudom milyen lehetőségek vannak vagyis lesznek mert mi most költözünk kis Szigetszentmiklósra Budapestről és még csak az ottani védőnővel vettem fel a kapcsoltot meg a gyerekorvossal. De akkor még van feladatom. Nézek szoptatós csoportot is. Tényleg ezekbe a csoportokba gondolom babákkal kell járni, de az nem rossz az újszülött babáknak mert az elején még nem szabad nagyon közösségbe vinni őket vagy ezt rosszul tudom? Vagy ez hogy van ők nem kellenek - azt fura lenne - :?:

Tenna
Nekem anyukám vett a gyógyszertárban olyan nagy méretűt. Én igazából szerettem volna igazi régi textilpelenkába való pelenkabetétet venni, mert nekem azt mondták, hogy az a legjobb ha gátsebe van az embernek mert abban tud a legjobban szellőzni és gyógyulni az összes többi ilyen betétben sokkal lassabban gyógyul. De anyumnak a gyógyszertáros azt mondta, hogy ez a fajta tenna teljesen tökéletes a vérzésre is meg a szellőzésre is. Úgyhogy nekem most már tenna lady extrám is van :lol: Azt még nem tudom mikor fogom elhasználni ezt a rengeteg betét dolgot amit összegyűjtöttem azért ennyire remélem nem fogok vérezni! :shock:

Kép
kukuruc

Tényleg Kami, leírod mi volt felesleges a kórházi rohamcsomagban? :D

Timi
Kép Kép
timocska

Jo reggelt.

Aron tegnap ejjel fel 12-kor kezdte a paradet, de fel 3-kor mar aludt edesdeden! En ezt sikernek konyvelem el! Es valoban turelmes voltam es hagytam, hogy vagy 1-1,5 oran keresztul csocsaljon, szopizzon (miuan Gedeiapu a lelket is kiteve korzozott vele a lakasban, "puma a fan" masszazst adott neki es ki tudja meg mi egyebbel probalkozott, csak hogy utana vegre alhasson egy kicsit :D), aztan leragadt a szeme, en meg pikk-pakk atvarasoltam ot a babaagyba. Reggel 6-ig meg se nyekkent. Akkor aztan ujabb szopi, kozben irdatlan rotyogtatas, igy aztan fel 7 korul peluscsere (jelzem, nem a normalis kaki volt, hanem fosikas es budos es jo sok!!!), majd vissza szopi, megintcsak testkozelben, beajulas, es most alszik a kis Mikromaki.

Roki, Jessat Gedeiapu a DM-ben vett. Meghozza Tena helyett (mert en azt kertem tole, de nem volt), es nagyon jol beletrafalt. En mar vegig ezt fogom hasznalni!!! Mondom: nagymeretu, vassskosss, nagy feluleten tapad es a szelei mintha visszatartanak a kifolyast ES tapadosak is. Szuper, epp erre a celra valo! (Na meg gondolom inkonti ellen...) Szivbol janalom mindenkinek!

Szopizastol nem kell tartani, lanyok. Szerintem legalabbis. Tegnap fejes kozben kifigyeltem, hogy mukodik a dolog. Eleinte jon szepen a cicibol, jo nagy (es sok) sugarban. Azta kezd fogyni - ekkor egy kis masszzs es kezdodik az egesz elolrol. Nekem ugy tunt, vegefogyhatatlan a keszlet, igy aztan 40 ml-nel abba is hagytam a dolgot. Nem volt kedvem reggelig fejni :D Nem sok ez a 40 milli, de a babam meg csak egy hetes (na majd itt szolok a hormonokrol, Roki!), es az egyetlen alkalommal meg csak 20 milli jott ki, ja, es ez a 40 ml szoptatas utan termelodott am!!! Szoval hiszem, hogy idovel egyre tobb lesz a tejcsi es Aronnak nem kell eheznie. Talan heti 1x - 2 heti 1x full kiuritem mindket cicimet fejessel, majd meglatom. De alapvetoen NEM szeretnek folyamatos fejesre beallni!!!

Szoval a hormonok. Amikor eloszor betettem Aronnak a delfines CD-t, aznap, hogy hazajottunk a korhazbol, irdatlan zokogas fogott el. Eszembe jutott, amikor a discman tappancsait pakoltam a hasamra es vartam, hogy Zsebibaba rugjon ra. Tegnap este pedig ugyanazokat a filmeket "neztem" a TV-n: Nyom nelkul, Miami helyszinelok, Helyszinelok, mint egy hete, amikor elfolyt a magzatviz. Hat ne tudjatok meg, hogy elkezdtem sirni. Igen, engem is elkap a sirhatnek, ha ilyesmi az eszembe jut. Halistennek szuleses filmeken mar legalabb nem pityergek...
kami

Ja, igen, meg akartam irni, hogy tegnap este megvolt az elso furdes. Nagy kadban. Haaaat, nagyon kis lajtos volt, ollllan picike ez a gyerek abban a hatalmas kadban! DE nem felt egyaltalan, jol meg lehetett fogni, csak mi voltunk ugy beparazva :D Csak vizes mosdas volt, semmi furdetokrem, semmi hajmosas - ismerkedes a kaddal, a vizzel. Klasszul ment, ma este megismeteljuk es probalok fotokat is csinalni :D Es talan valami mosdoszert is alkalmazunk ezuttal, meglatjuk.
kami

Sziasztok!

Elnézést kérek, hogy ismeretlenül rátok török. Pontosabban Rokica ismer, ezért is olvastam bele a topikotokba, hogy mi a helyzet velük.

Kukuruc!

Szigetszentmiklóson is találsz megfelelő segítséget a szoptatásban, ugyanis az egyik ottani védőnő, épp 2006-ban tette le az IBCLC vizsgát, azaz nemzetközi laktációs szaktanácsadói végzettsége van. A neve Péhl Tamásné Éva, a telefonja: 24/530-425, mobil: 06-70-615-0269. De ha szerencséd van, akkor pont ő a védőnőd.

Mindenkinek jó babavárást, illetve babázást!

Zita
pzita

Kami!
Örülök, hogy jól vagytok! :) Zsebi "ritmusa" előbb-utóbb be fog állni.. gondolom most a kezdeti nehézségek ideje van, ő is szokja a kinti létet, az új otthont stb. Nagyon jó, hogy tud szopizni, hogy van tejcsid! :) :)
Ja, és tényleg tegyél fel képeket, ha tudsz! :) Olyan jó gyönyörködni egy babában! :D

Bennem is dolgoznak a hormonok, tegnap előtt egész délelőtt csak bődörögtem, a semmin. Zenét hallgattam és sajnálkoztam, hgoy milyen egyedül vagyok, szüleim tök messze stb... :( Liba vagyok! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Hát, volt mit olvasni, végére sem értem még.

Szoptatás-sztem ez az a téma, ami a szülés után állandó beszélgetés és vitatéma anyukák között.
Én nem tom, egyedül vagyok-e, aki nem használt fejőgépet!? :roll:

Volt egy tartalék, amit a kórházban rámsóztak, de nem használtam, talán egyszer egy decit fejtem, azt is röhögve, kínlódva.
És egy évig szoptattam, nem dicsekvés, vagy bármi, csak én attól idegenkedtem és sikerült kikerülni.
Én erre nem buzdítok mást, csak annyi, hogy hát ezt sokféleképpen lehet csinálni. Persze, nekem sok tejem volt, biztos.

Másik-
Kami szia!- mi még nem találkoztunk, mert akkor jöttem, mikor Te szülni mentél, szóval tényleg első pár nap pihenik ki a picik a szülést és az, ha utána sírósak lesznek, az normális, vagyis alapbeállítás.
Amúgy ha nem akarod magad mellé venni, akkor egy próbát megér, hogy a kiságyában jól bugyolláld be, vagyis, hogy olyan kis szoros közeg legyen körülötte, mert ugye ő azt szokta meg és az hiányozhat neki.

Csecsemősök milyenek voltak Uzsokiban? Erről beszéltünk itt uzsokis lányokkal, hogy nem jó hírük van.

Bella
bella2

Jó reggelt!

Egész éjjel a medenceméreteimet mérték de vmi olyan módszerrel ahol beszúrtak vmit :shock: (vszínű azért mert tegnap este a doki mondta hogy vmi körzővel kell megmérje a szülésznő) :D
Na mindegy kicsit felzaklatott az UH. De csak azért mert a doki felhívta a figyelmemet, hogy térfogataránytalanság lehet... :shock: Eddig ez eszembe sem jutott.

Majd kiderül...Szerintem szimplán csak nagy a bébi (mi a tesóimmal mindhárman 4 kg-n felül születtünk :D Én anno vákuummal :shock:
Szóval lehet hogy csatlakozom a csaszis társasághoz,inkább mint hogy bmi baja legyen Leának v nekem. Kép morci Lea:-)

A fotót csak a DVD-ről fotóztam most le...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Közben elolvastam lorca hozzászóléásait szoptatás, altatás, szobatársak, baba az első napokban témában.

Teljesen egyetértek :)

Bella
bella2

kami
limonádé :shock: ezt még sehol nem hallottam.ezt is cukrozzák mint a vizet?

gratula az első fürdetéshez :D ált. a szülök egyik nagy parája.szó mi szó nem egyszerű, kicsit én is tartok tőle mert már régen fürdettem bébiketde csak nem felejtődött el... :shock:

timo
hát igen, nem kicsi a kisasszony, pedig azt mondtátok nincs is nagy pocim :shock: :lol: akkor hol ez a nagy gyerek? :shock: és még mekkora lesz :shock: :shock:
na nem húzom magam :oops: :lol:

gratula a muffinhoz! én nem vagyok nagy sütikészítő de kaptam pár hónapja egy szuper muffin alapreceptet a barátnőmtől és azóta ezt turbózom mindenfélével, most már a család ide jár muffinozni :D

bella
nekem sincs fejőgépem
szerintem a kézi fejést fogom megtanulni aztán majd meglátjuk

lorca
elvileg az Augmentin nem veszik össze a savkötővel
miért kérdezed?

ágiboldi
egyben vagytok még?hogy telt az éjszaka?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Szopis csoportba mehetsz terhesen is! :) Móni volt a legutóbbin itt Káposztásmegyeren, és voltam már más csoportban (I. ker) is ahol nagyon szívesen látták a terhes anyukákat, ők úgymond mindig elsőbbséget élveznek, és akkor olyan dolgokról kezdünk beszélni, ami nekik hasznos lehet majd. És kapnak füzeteket, olvasnivalót is.

Közösség:

Én nagyon bátor voltam Zsuzsával, 11 naposan már babatalira vittem, mert bekattantam otthon a bezártságtól. Igaz, itt volt autóval 5 percnyire, segítettek bemenni is, kijönni is, és csak 1 órát maradtunk, de így is egyrészt hatalmas felüdülés volt, másrészt viszont teljesen kifáradtam bele. Zsuzsa végigaludta az egészet. :)

Kép:

Kép

Zsuzsa most:

Kép

Jaj, most elkezdtem nézegetni az újszülött képeit és olyan nosztalgiám van! :lol: Nem baj, nemsokára itt lesz Szilvi baba, de nem győzöm találgatni, vajon neki is lesz-e haja, milyen színű lesz a szeme, stb. :)

Pzita! :)

A te szemeid tényleg mindent látnak! :lol: Köszi az infót!

Mazsi:

Én már szültem egyszer, és mégis most a dokim nekem is felvetette, hogy meg kell mérni, kifér-e a baba... én meg jól megharagudtam rá, hogy mit paráztat engem ilyennel, NANÁ hogy kifér a baba, egyet már megszültem a maga 4 kilójával és 36 centis fejével, akkor a második már csak kifér?!?! Szerintem ez rutin szöveg, és csak azért mondják, hogy ne tudd utólag azt mondani, de kérem, ezt nem is említette, hogy ilyen lehet. Nyugodtan hagyd figyelmen kívül.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mazsi!
Lehet nem a baba nagy, hanem te vagy vékony? Bár én igazán vékony csajokat is tudok, akik négy kilós kisbabát szültek hüvelyi szüléssel. ez a téraránytalanság kifejezés nekem olyan általános kifogás a császárra.
Az Uh meg annyit téved. na majd kiderül.

Ágiboldi!
Az jó, ha várod a fájdalmat! :) Így már biztos nem fog ki rajtad!!!

B.
bella2

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?