Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Először is köszönöm a hozzászólásokat!Bár még nem beszéltem a Dáviddal,mert nem volt erre alkalmas idő,de én is hasonlóan gondoltam. Mindig célravezetőbb őszintének lenni!

Szdkata!
Üdv itt és gratulálok!

Kata!
Bizony,bizony!Igaz a mondás: kis gyerek kis gobd,nagy gyerek nagy gond!Most még nem tudod,milyen áldás,hogy legalább nem beszélnek vissza! Én sokszor úgy érzem,hogy az 1 naggyal több a probléma,mint a 3 kicsivel. Most már abban a korban van,hogy naponta meg kell küzdenünk azért,hogy tudja hol a helye a világban.
Szóval másképp,de mindig nehezebb lesz!Ez benne a szép!Hogy ha leküzdesz 1-1 feladatot,sok örömed lesz!A gyerekeidben is és magadban is!

Andi!
Én is csak csatlakozni tudok Vadvirághoz! Praktikák és rugalmasság! Ez kell a sok gyerek mellé!
Ja és az,hogy kihasználd gyermeked azon gyarló tulajdonságát,hogy nem szeret várni. Így inkább megcsinálja maga,mint hogy kivárja a sorát. Nekem a Dávid ovisan nem tudott ennyi mindent megcsinálni (öltözés,evés terén),mint most a picik.

Szép napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

Szdkata1!

Üdv itt a fórumon, bár még én is elég új vagyok!

Edit!

Na igen, én is úgy vagyok vele, ha kihoznak a sodromból vagy kevés a türelmem, ami elég sokszor előfordul, mindig azt mondom magamnak, hogy most kell kihasználnom ezt az időt, mert nagyon hamar elmúlik....., most visszasírom, amikor picik voltak. bezzeg akkor, alig vártam, hogy teljen az idő.

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Na, nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik, végre kilábalnak a náthából.... Úh. holnap magkapják a hepatitis A+B oltást és utána márc 7-én irány Egyiptom!!!! :D Nagyon remélem, hogy legalább ott nem lesznek betegek. :twisted: Nyaralás alatt Ti 1 szobában szoktatok aludni velük? Nem zavarjátok egymást, simán elalszanak? Kicsit tartok ettől, de nincs más megoldás. :? Amúgy meg már nagyon várom!!! Már rájuk próbáltam az összes nyári cuccot, hát van elég, hála a turizásnak. :lol:

Ja, és köszi mindenkinek a névnapi jókívánságokat! :D

Baba

Mi habtapit az Ázsia centerben vettünk, ott volt olyan, amire a Rút kiskacsa mese van rárajzolva és egy db-ból állnak a részek, nem puzzle-os. Nekünk ez nagyon bevált. Bár, mikor később vetttünk hozzá állatosat is- ugynígy 1 darabos- az nem jött be, mert jön le róla a fólia. De ha kiskacsásat találtok, azt bátran vegyétek meg, az jó! Amúgy számosat, betűset ott tuti találtok.

Brigi

Költözés hogy áll?

Meme

Jók a farsangos képek! Most is megyek majd szombaton túrni, ha találok vmi jót, elhozom Nektek!

Kata

Elhiszem, hogy jól megijedtél a gyógszeres eseten. Anyu tavaly egyszer a Vas helyett D vitaminból rakott valamelyikük tejébe 10 cseppet. :shock: Hát, nem dicsértem meg, az tuti!!! Még jó, hogy időben kiderült! :evil:

Kiliman

Jobbulást a családnak!

Ditke

Akkor Ti is jöttök a talira ugye? A férjedet meg fütyüld le, egyszer talán rájön, hogy ő veszít többet, ha nem vesz részt az életetekben.
Ja és már rég akartam írni, hogy nagyon jó lett a fürdőszobátok!!!

Edit

Sajnálom hogy Apukád beteg. Remélem Dávid jól veszi majd az akadályt...

Huhhh... remélem nem hagytam ki senkit. Hétvége után mindig felszaporodik az írnivaló....

Lilla

Kép

Kép
cicamica

ja, igen!

Nekünk is van rengeteg rajzfilmünk, bár legtöbb Disney-s, ami nekünk még hosszú. Ezen kívül van még pár: Süsü, kisvakond, kockásfülű nyúl, meg elvileg lesz Thomas is. Szívesen cserélgetnék, ha valakinek kell ezek közül vmi, vagy van olyanja, ami nekünk nincs. Majd összeírom, hogy mik vannak meg, de Disney-ből szinte minden, csak a legújabbak nem. (ezek nem DVD, hanem DIVX, de lejátsszák ezt is a DVD lejátszók.)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla!

Ha DIVX, akkor csak a DIVX-es DVD lejátszó játsza le, a sima nem. De nekünk olyan van, úgyhogy érdekelne a listád....... 8)

Egyiptom????? Nekünk nagy álmunk, de még nem jutottunk el oda. Én félnék gyerekekkel, mindenki ijesztget, hogy ott mindenkinek hasmenése lesz egy pár napig...., hát nem tudom. Nagyon drukkolok, hogy sikerüljön és remélem nagyon jól fogjátok magatokat érezni. Kiváncsi vagyok milyen lesz. Amúgy mi is nagy utazósok voltunk a párommal a gyerekek előtt és most is szeretnénk folytatni. Remélem sikerülni fog így gyerekek mellett, jobban mondva gyerekekkel.

Kata

Kép
kateduo

Szdkata,
üdv! A "3 kislányunk mellé most várunk még kettőt" azt jelenti, hogy még két kislányt, vagy két gyerkőcöt?
Nevek megvannak már?
Ha április 21-ig jönnének, két kos... háááát nem lesz egyszerű. :wink: Mi a nővéremmel mindketten kosok vagyunk, anyukám szegény meg volt áldva velünk. :lol: :P

Na, asszem holnap elmegyek a csajokkal a Kikába. Ha ott nem kapok, akkor megyek csak az Ázsiába, mert csak egyszer voltam ott, de olyan zsúfolt labirintus, hogy az ikerkocsival nehezen bolyonganék.

Lilla,
ez az egyiptomi út elég jól hangzik! Nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz majd nektek a két gyerkőccel, remélem jól fog sikerülni minden!

Kép
baba888

Sziasztok!

Kivételesen jól eljátszanak a lányok, szóval jöttem írogatni (amíg lehet :) )

Kata!

üdv :) Még egy tapasztalt anyuka :)
Mondjuk én is csatlakozom az előttem szólókhoz, minden elismerésem :)
Én magam elképzelni sem tudom 3-nál több gyerekkel :oops: Az világos, hogy mosógép, mosogatógép, szárítógép... de azért még mindig rengeteg dolog marad. Pl. azt a rengeteg ruhát azért csak szét kell válogatni, mikor bekerül a géppe, utána meg vasalni... brrr ... szerintem a legszörnyebb házimunka a vasalás. (Mindig áll is egy nagy kupac ruha itthon, kampányszerűen szoktam nekiesni, mikor már muszáj :( )Vagy mekkora adagot kell főzni? Nem mindegy, hogy egy tepsi pogácsát szaggatok, vagy hármat. Vagy hogy 2x annyi rántott húst panírozzak, annyi krumplit pucoljak... Ha meg mindent készen veszel az egy vagyon., meg nem is olyan finom, mint a házikoszt :wink:
Nem beszéve, hogy elég két gyerek közt is igazságot tenni, hogy épp melyik cd-t hallgassuk, vagy hogy ki üljön az egy szem stzabadon levő hintába a játszótéren.... bár lehet, ha több gyerekem lenne ezen már nem aggódnék :lol:
Meg a szervezés, ha kicsit nagyobbak lesznek: ki viszi úszni, tornázni, zeneórára, farsangra, ki megy szülőire...
Babához csatlakoznék, én is kos vagyok, volt is velem baj. Bár egy doktorbácsi (aki miatt évekig Fehérvári doktor bácsi akartam lenni ha nagy leszek :lol: ) azt mondta: "Anyuka, az akaratosságból akarat lesz, és az még előnyére is válik majd a kislánynak :) " Igaza lett :)

Lilla!

Én voltam egy hónapot Egyiptomban, igaz, gyerekek nélkül, de nagyon jó hely :), még tuti visszamegyek párszor!! És egyáltalán nem volt sem hasmenés, semmi, pedig ettem mindenféle kaját, éttermit, menzait, házikosztot... Igaz, csak ásványvizet ittam, meg azzal mostam fogat, de egyébként nem figyeltem különösebben oda.
Mi nyáron egy kis házat béreltünk, ott külön szobában aludtak a lányok, de most a wellnessen együtt voltunk és nem volt gond, igaz, míg elaludtak lekapcsoltunk a villanyt és mi is lefeküdtünk. Aztán mikor csend lett szépen kiosontunk a bárba koktélozni :wink:
A talira megyünk, remélem sikerül olyan időpontot kitalálni ami mindenkinek jó. Márciustól szombatonként suliba járok megint, de májustól már úgyis vizsgaidőszak, majd meglátjuk.
Dvd-ink nekünk is vannak, jó sok mese, de én nem tudok másolni :oops: de ha valaki priviben leírja hogy hogy kell, megpróbálom :wink: De úgy kezdje, hogy hol kell keresni a számítógépen a dvd meghajtót :oops: :P ...

Kiliman!

Jobbulást Nektek!

Ennyire futotta, mennem kell.

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Ditke!
Az ovi-suli-edzés, stb. is simán megoldható, hiszen az ember úgy intézi, hogy kb. egy útvonalon legyenek, nagyjából úgy legyen vége hogy egymás után "begyűjthetők" legyenek a gyerkőcök, stb. :D :D

És nyilván kocsival indul útnak az ember, nem BKV-val... :D :D

Na és ott van az ember férje, a gyerekek édesapja, akire bármikor bármiben számíthat az ember. :D :D

Nagyon szépen össze lehet szervezni a dolgokat, egyáltalán nem bűvészmutatvány ez az egész. :D :D

Szerintem 3 gyerek után már nem ennyire aggodalmaskodó az ember, sokkal rugalmasabb minden téren és tulajdonképpen nincs is ideje annyit gondolkodni egy-egy dolgon, hipp-hopp dönteni kell és csinálni, mert különben úszik az egész nap. :D :D

Mi hétköznap kizárólag kész ételeket fogyasztunk és esetleg hétvégén főzünk időigényesebb étkeket.
(Hiába finomabb, szerintem nem ér meg annyit hogy másra emiatt kevesebb idő jusson.)

Na persze mindez az én véleményem. :D :D
Mindannyian más mentalitással bírunk...

Vadvirág
Vendég

Vadvirág :) ,Kata :)

Leszögezem, hogy abszolút felnézek rátok, tisztelem, becsülöm a nagycsaládosokat. DE én képtelen lennék egy ekkora családot kordinálni. Bennem mindig az van, amit egy barátnöm mesélt, akinek 3 testvére volt, hogy nekik nagyon rossz volt, mert 1 Ladájuk volt, és mindig csak 3 gyerek mehetett a szülökkel, egy mindig otthon maradt. És például sokszor kimaradt állatkertezésböl meg városligetezésböl stb. A Milka csokit is mindig sokfelé kellett osztaniuk, így amikor elkezdett dolgozni vett az elsö fizujából egy tábla Milka csokit, és beült a WC-re és behabzsolta. :D Ezek után Ö csak 1 babát vállalt, akinek mindent meg tud adni. :? Na ezzel sem értek egyet, de ez is egy nézöpont.

Nálam az lenne a gond, hogy rengeteg kérdést felvet a több gyerek. Hogy oldjuk meg a nyaralást, nem férünk be az autóba, nagyobb autó kell, akkor kell a nagyobb lakás. Hogy szervezném meg, hogy a nagyobbakat elvigyem bölcsibe/oviba/isibe, ráncigálnám magammal a kicsit/kicsiket, délután különórákra vinni öket stb.
Meg az önmegvalósítás, hogy akkor nekem fel kellene valszeg adnom végleg a munkámat, amire képtelen lennék stb.... :roll:
Sajnos ilyen szempontból anyagias is vagyok, szeretném én is megadni a gyerekeimnek amit mások is megkapnak, nem szeretném ha vágyakoznának valami után, amit én nem tudok megvenni nekik. Persze mindent mértékkel, mert elkényeztetni nem szeretném öket.

Valószínüleg úgy van, ahogy Vadvirág írja, hogy nem szabad sokat gondolkozni ezen, lazán kell felfogni. Ha ott van az ember elött az akadály, úgyis megoldja, mert rá van kényszerülve. Érzelmi oldalról kell megközelíteni és nem úgy mint én racionálisan. Na és képzeljétek el az én pasim még racionálisabban közelíti meg a dolgokat. :lol: :lol: Ezért nem lesz 3. gyerköc, pedig azt még én szerettem volna. :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Szerintetek attól, ha jön egy fog , mondjuk rágó, ami durvább, attól lehet 39 fokos láz? Vendel úgy ébredt a délutáni alvásból, hogy fenékben mérve 39 fokos láza volt, vagyis akkor 38,5. Már adtam neki kúpot, ugyhogy le is ment. Amúgy más baja nincs, csak folyton a szájában turkál. Na meg péntek éjjel, és most éjszaka is állandóan nyöszörgött. Nem tudom.....
A doktornőnk pont most van szabin :roll:
Ha estig újra felmegy, akkor az utolsó rendelő dokihoz bekérem magam.

Mindig van valami....

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Cat!
Hát ebben teljesen egyetérek, anyagi háttér mindenképpen kell (iskoláztatás, stb.) ehhez.

És persze tényleg nem kell túlzásba vinni a "mindent megadok neki" jelszót... :D :D

Az egészen bizonyos, hogy nem a felesleges "rongyrázástól" lesznek boldog, a világra nyitott, optimista, felelősség teljes, széles látókörű, segítőkész, intelligens felnőttek.

És nagyon valószínűnek tartom, hogy nem attól gondol vissza valaki a későbbiek folyamán a gyermekkorára úgy, hogy az feledhetetlenül nagyszerű volt, mert évente kétszer voltak síelni és még két alkalommal nyaralni külföldön luxushotelekben...

Persze nyilván sokmindent meg kell ismertetni velük, ez így van. :D :D

Azt hiszem amit említettél (az a csokis dolog) eléggé kirívó eset, nekem hála istennek sok 4 gyerekes barátnőm van és mindenhol minden a lehető legnagyobb rendben van, mindenki boldog.

Tudnak külön-külön is progikat szervezni egy-egy gyerkőccel (szóval nem mindig csapatostul mennek mindenfelé) amikor kizárólag csak a Mamiról és adott gyerekről szólnak a dolgok, mindig jut mindenre pénz amire kell, minden gyerek jár külön foglalkozásokra ovi-suli után. Ráadásul az sem jelent problémát ha éppen Budapesttől távol eső helyen van a kiszemelt edzés.) :D :D

Szóval szerencsére előttem csupa-csupa jó példa áll.
És itt vagyunk mi is. :D :D

Plusz nekem is két öcsikém van és isteni jól éreztük magunkat gyerekkorunkban, meg most is felnőttként.
És amikor találkozunk, ugyanúgy hülyéskedünk ha összejön a nagy csapat és megint 10 évesnek érezzük magunkat. :D :D

Na persze isten őrizz, senkit nem akarok meggyőzni a felől, hogy több gyerkőcöt vállaljon, mint amennyit optimálisnak érez. Csak szeretném más szempontból is megvilágítani ezt a kérdést, hiszen vannak akik nem találkoznak sűrűn boldog nagycsaládosokkal. Pedig vannak ám bőven... :D :D

Igaz, teljesen más az életmódjuk mint mondjuk egy átlagos kétgyerekes családénak, sokmindent máshogy látnak, máshogy valósítanak meg gyakorlatban, stb. :D :D

Szerintem a megfelelő anyagi háttér mellett erre az egész nagycsaládosdira születni kell a Maminak és a Papinak egyaránt. Ez is feltétele annak hogy jól tudjon működni hosszútávon. :D :D

Vadvirág
Vendég

Kata!
Én mindenképpen levinném ahhoz az orvoshoz aki helyettesít, úgy legalább nyugodt lennék és nem izgulnék tovább. :D :D Hipp-hopp gyógyulás!!! :D :D

Cat!
Aaaaaah, az előbb elfelejtettem, hogy mi két autóval indulunk messzebbre. :D :D

Különórák, stb. esetén amig én elviszem Dávidot vagy Dominikát, addig általában Apa vigyáz a legkisebbekre, szóval nem kell magunkkal hurcolászni Őket feleslegesen sehova. :D :D

Amikor pedig az ikreink is 3 évesek lesznek én visszamegyek dolgozni a médiába mindenképpen. :D :D

Ha netán alkalomadtán valaki éppen megbetegszik, vagy ovi-suli szünet lesz, akkor is Attila segít, az Ő munkája (DTP-operátor, grafikus-restaurátor) és munkaidő beosztása mellett mindez simán megoldható. :D :D

Szóval mindent összegezve úgy látom, hogy nagyon fontos szempont az is, hogy a gyerekek édesapja éppen úgy álljon a kérdéshez, ahogyan az édesanya. :D :D

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Meme!
Köszi. :) Nézhetnek filmeket. Most is éppen nézik a Notre Dome-i toronyőr 2-t. Ezt pénteken nyertük nekik tombolán az oviban a szülők-nevelők bálján. Ez sajnos kazetta. Listákat majd magánban. ;) majd én is készítek, csak most lebetegedtem. A fiúk hamar átvészelték a virust, de én nem. Persze dolgozom mellette.

3 vagy több gyerek: Egyetértek, minden tiszteletem a tietek :), és hát 2 szülőre van hozzá szükség. Nálunk mindent nekem kellene csinálni.

Eri
simones

Sziasztok!

Nagycsalád..... 3-at még bevállalnék szívesen, de Robi azt mondja, hogy ők éppen elegek, így is kevés időnk jut egymásra. Hát, azért mikor vágtam a tavaly felvett videot róluk, ő is nosztalgiázott és elérzékenyült- úh 3. gyereket még nem írom le teljesen. :wink:
Többet viszont nem szeretnék- ahhoz túl önző vagyok. És nem vagyok es "ősanya" típus. ÉS amellett, hogy próbálok nekik mindent megadni (ezalatt leginkább a szeretetet és a törődést értem) a hétköznapokban, NEKEM van igényem a külföldi nyaralásokra és arra, hogy jusson arra, amit szeretnénk. Ettől én érzem magamat jól, lehet, hogy a gyerekek elégedettek lennének itthon is. :wink:

Egyiptom: oltás beadva, nátha teljesen elmúlt! 8) Bevallom, ezúttal luxusszállodába megyünk a tengerhez. De csak azért, mert Egyiptomban olcsóbb az 5 csillagos, mint Európában a 3* félpanizóval :shock: és a szálloda színvonala isteni!

Kata

Mi Egyiptomban voltunk nászúton, akkor egyénileg bejártuk a főbb nevezetességeket. Hát, tuti nem vinném őket az ország belsejébe, irtó nagy a kosz, elképzelhetetlen. Szerintem biztos ami biztos, ki se fogjuk tenni a lábunkat a szállodából. Azok tényleg nagyon tiszták és rendesek.

Na, mennem kell, Nikci hiányol.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

http://mesedvd.hu

most találtam.....

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Győzelem! A budaörsi Kika beváltotta a hozzá fűzött reményeket és a csajok már az új szőnyegen játszanak. :D

Kép
baba888

Lilla!
Teljesen megértelek, hogy visszavágysz Egyiptomba. Mi is Egyiptomban voltunk nászúton, és olyan klassz szállodában, hogy már akkor mondtuk a párommal, hogy ha majd egyszer lesznek gyerkőceink, akkor tutira visszajövünk velük ide. Még nem tervezzük...de majd felbuzdulunk Rajtatok!

Ami a több gyereket illeti: nálunk dilemma van a legyen-e 3. gyerkőc kérdésben. Én a szülőszobán közöltem a dokimmal, hogy még visszajövök, és ez az érzés tartott az ikrek 1 éves szülinapjáig. Akkor azt hiszem egy kicsit besokalltam, és azt mondtan, hogy no harmadik. A párom még nem foglalt állást a kérdésben egyszer sem, de úgy érzem lelkileg ő is nagyon szeretné, csak a racionalitás tartja vissza. Most úgy áll a dolog, hogy majd az ikrek 2. szülinapján elbeszélgetünk a dologról. ;-)

Nálunk is van némi betegség: Luca bal szeme vasárnapra bepirosodott, és azóta se lett szebb. Nem vakarja és nem csípás, de elég csúnya. Ma elkezdtem szemcseppezni neki. Remélem elmúlik majd. Ja, van egy kis láza is!

Kiliman, Ti már meggyógyultatok?

Kérdés mindenkihez: Ti mit tapasztaltatok ha vágom a Lurkók haját akkor sűrűsödik, vagy nem oszt nem szoroz a dolog?
Köszi ha tanácsot adtok. ;-)

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Vikóka!

Azt hiszem mi 13 hósan vágtuk le először a hajukat, szívem majd meg szakadt. Gergőnek olyan jó hosszú volt, imádtam. Az igazság az, hogy nagyon jót tett a hajuknak ez az egy hajvágás, főleg Vendelnek. Neki annyira semmilyen, vékonyszálú volt, most viszont sokkal jobb tapintása van. Szóval nálunk jót tett.

Luca szeme belül piros, vagy a szemhéja?

Lilla!
Én is felbuzdultam Egyiptomon...., de még várunk... Így nagyon jó, hogy ti már bejártátok az országot és akkor most "csak pihentek", már amennyire a gyerekekkel pihenés.... :D Nekünk mindent meg kellene néznünk ott.

A betegeknek jobbulást!
És jó éjszakát Mindenkinek!

Ja Vendelnek azóta semmi baja....remélem nem is lesz kopkopkop.

Kata

Kép
kateduo

Baba!

Tök jó!!!!!!!!!! Kérünk képet!!

Kata

Kép
kateduo

Baba!
Örülök, hogy sikerült a haptapi-akció. Akkor nem hiába írtam a Kikát. Én is várom a képeket!

Kata!
Lullinak nem a szemhéja, hanem a szeme piros, és egy kicsit váladékos is már. Most arra figyelek, hogy amíg a bal szemét gyógyítom ne fertőzödjön a jobb.

Hajvágás: Mi eddig már kétszer levágtuk mindkettőjük haját, Bencének meg azóta már levágtuk harmadszor is. Lucának nem vágtuk le most utoljára, mondván legyen csajos. Aztán azóta is rágódom rajta, hogy inkább most legyen rövid haja, mint később gyenge hajjal küzdjön (mint én).

Szép estét Mindenkinek!
Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Vadvirág :)
Igazad van a magycsaláddal kapcsolatban. Teljesen más szemléletmód, pénz, és 100%-ban segítö apuka kell hozzá, akinek ezt a munkája lehetövé is teszi. Nálatok minden adott ehhez.

Nekem a párom késön este ér haza, bár mindenben segít, de csak este 1/2 8 után. :D Rám hárul minden szervezés, logisztika stb. és ez nem menne több gyerekkel.

Érzelmileg meg teljesen úgy vagyunk vele mint Lilláék. Lilla=én Robi=Zoli. :D Az is igaz, hogy 10* többször veszekszünk amióta a fiúk megvannak, én bizony érzem a sárkányosodás nyomait magamon. :D Tudatosan próbálom visszaszorítani, csak nem mindig sikerül. Amióta dolgozom, a párom szerint is sokkal kiegyensúlyozottabb lettem.

Vikóka :)
Lehet, hogy kötöhártyája van a lánykádnak. A törülközövel is vigyázz, mert azzal is tovább viheted a másik szemére a fertözést.

Kata :)
Szerintem ilyen magas láz nincs fogtól. Max. höemelkedés. Lehet, hogy ez valami kósza vírus. Nekünk sosem volt höemelkedésünk sem a fogaktól.

Hajvágás: Mi sokszor nyirattuk már a fiúk haját, így elég erös már nekik. Egyébként a hajsürüség az genetika, sajnos adott dolog.
Én nem szeretem azt a semmi babahajat, ami olyan mint az árvalányhaj, inkább legyen rövid, sportos nekik.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Még elfelejtettem megemlíteni egy újabb előnyét (igaz csak azt tudok) a nagycsaládnak... :D :D

A bővebb értelemben vett család nálunk: Anyukám, Öcsikéim és az Ő barátnőik, Attila előző házasságából a nagy gyerkőcök (Viki és Kristóf) valamint a sógorom. :D :D

Bármikor bármelyikünk bármiben számíthat egymásra. Mindannyian tudjuk hogy amikor másoknak pár perc örömet szerzünk (bármilyen aprósággal is) az nekünk plusz boldogságot, energiát jelent. :D :D

És mivel mindenkinek más a szakmája is, általában "házon belül" mindent megoldunk. Egyikünk az informatikában segít, a másikunk pedig autó alkatrészben-autó szervizelésben. :D :D Mindezt boldogan és örömmel tesszük. :D :D

Nem is beszélve a rendszeres összejövetelekről amikor mindannyian együtt találunk ki progikat. Pl. élményfürdő, strand, Velencei-tó, Balaton, kirándulás, egyebek. :D :D

Mindig van aki a kicsikre figyeljen, óriási nevetések, bolondozások és sorolhatnám a végtelenségig. :D :D

Múlthéten szombaton úgy kezdődött a reggel, hogy átjött egy kis időre az egyik kedves ismerősöm, aztán megérkeztek Vikiék is, majd még Anyukámat és kisebbik Öcsikémet vártuk aznapra.

Ehhez képest meglepetésként megérkeztek velük együtt a nagyobbik Öcsém és a barátnője Edit is. :D :D

Aztán pár órával később Dominika lovagja és annak az (egypetéjű)ikertestvére is. :D :D

Külön-külön klikkek alakultak ki. Dominika és a két ikerpasi, meg a két Öcsikém örömzenélést folytattak. (A kisebbik Öcsém, Dominika szerelme és Dominika is gitározik.)

Anya, Viki, Én és Edit nőcis dolgokról beszélgettünk, míg Attila, Kristóf és Dávid számítógépes jétékokkal, internettel múlatták az időt, közben a két legkisebb hol itt, hol ott nézelődött. :D :D

Azt hiszem mostmár tényleg mindent elmondtam, nem untatlak ezzel a témával tovább benneteket. :D :D

Mindent összegezve azt mondhatom hogy teljes mértékben elégedett vagyok az életemmel (minden pillanatban ezt látom a családom többi tagján is) nagyon-nagyon boldog vagyok, remekül érzem magam a bőrömben és nem cserélnék semmi kincsért senkivel. :D :D

Kata!
Voltatok orvosnál végül, vagy megoldódott a dolog magától?

Vadvirág
Vendég

Cat!
Hihi! Most láttam hogy írtál...

Igen, igazad van, Attila nélkül nekem sem menne és nem is vállaltam volna ennyi gyerkőcöt, az egészen biztos. :D :D

Egyedül szinte lehetetlen összeszervezni és megvalósítani ennyi mindent szinte egyidőben és nagyon fárasztó is.

De tényleg nagyon szerencsés vagyok a családommal hála istennek. :D :D

Anya már fel is ajánlotta, hogy majd amikor hazajövünk a kórházból az ikrekkel, akkor pár hétig szívesen átjön segíteni (4 órában dolgozik) munka előtt, vagy után. :D :D

És Attila is mondta hogy majd akkor Ő hozza-viszi Dávidot a suliba. :D :D

A két Öcsikémre és a sógoromra, valamint Vikire és Dominikára is bármikor lehet számítani. :D :D A legnagyszerűbb és legmegbízhatóbb bébiszitterek, ráadásul tényleg imádják a kicsiket. :D :D

(Decemberben a fenyőfát is úgy választottuk és hoztuk haza, hogy közben Maci (sógorom) vigyázott a gyerekekre. :D :D )

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

4 nap hasmenés után úgy néz ki, hogy meggyógyultak a gyerekek, kb. egy-egy kilót dobtak le magukról. Az étvágyuk egyelőre csapnivaló. :(

A hajvágás nálunk is használt. Most fogjuk másodjára levágatni nekik.

Sokgyerek: racionalisták (+ önzők :)) pártján vagyunk.

Kiliman

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Kilman!
16 éve azt gondoltam, hogy nekem tökéletesen megfelelő lesz a szingli életmód. :D 14 éve pedig meggyőződésem volt, hogy bőven elegendő lesz egy gyerkőc. Sőőőőőőőőőt...!!! :lol:

Aztán ahogy teltek-múltak az évek, teljesen megváltozott körülöttem és bennem minden... :D :D

Tehát: soha ne mondd hogy soha! :wink: :wink:

Örülök hogy jobban vannak a gyerkőcök. :D :D Az étvágyuk pedig majd visszatér, bepótolják amit most elmulasztanak, a szervezetük biztosan tudja mi a jó. :D :D

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Végül is nem voltunk orvosnál, mert este nem volt láza és hőemelkedése sem.
Viszont most reggel ismét 38,4 levonva....
Úgyhogy ma mindenképp meglátogatjuk a helyettesítő dokit. 1/2 10-kor telefonáltam, hogy ki tud e jönni valaki, erre közölték, hogy 9-ig kellett volna szólnom, mert addig kell leadni a "rendeléseket" és a doktornő már úton van.
Gondolom, ahogy Cat mondja, valszín valami vírus...., ha nem a fog. De egyébként kutya baja, a kedve meg, mintha semmi baja nem lenne, ugyanolyan eleven.
Majd beszámolok mi volt a dokinál. Ja és a Germicid C lázcsillapító kúp csak recetre van......, nem semmi!!!!!!!

Vikóka!
Mivel cseppented a szemét, csak úgy magadtól vagy doki látta?

Hát Vadvirág, nem unatkoztok, az biztos. bár azt hiszem mi sem, kétgyerekesek....Egyébként nekem is könnyebb, ha többen vannak nálunk, sokkal jobban elvannak a törpök..., meghát nekem is könnyebb.

Kiliman!
Örülök, hogy kilábaltatok....

Kata

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Betegeskedők táborához tartozunk mi is.
:cry:
Hétfőn délelőtt még csak annyi látszott, mintha benáthásodnának . Még kora délután sem volt több, aztán robbant a bomba. 6 órakor Zsombort ledöntötte a láz, 39,4. Hűtő fürdő, lázcsillapító. Miután valamennyit csökkent ( 38,7 ) , megnéztem a torkát, hát a mandulái nem látszottak a gennytől.
Doktornéninket már nem értük el, irány az ügyelet.
Azóta jobban vagyunk, meg nagyon jól viseli, 1 napig volt levert, utána semmi.
Zsófi azóta is csak náthás, de szivatnom kell neki rendesen. Hiába ennyit tesz, hogy ki milyen hajlamot örököl.

Nagycsaládos téma:

Ugye mi ahhoz tartozunk, de ha a kis manók nem ketten jöttek volna, nálunk a tervezett kettőn kivűl több nem lenne.
Így is 7 évig az egy gyerekre voltunk berendezkedve, s ennyi évig tartott, míg Lacikám és Kristóf meggyőzött, kell még egy.
Aztán mikor kiderült, hogy kettő, akkor már tudtam, hogy az életről szőt terveimet módosítani kell.
Ahogy Cat írta: autó csere ( mert minek is férne el egy átlag autó hátsó ülésein egyszerre 3 gyerek ülés?), ház bővítés, s tudtam, hogy 3 gyerek mellett a régi munkámba nem térhetek vissza.
Nagyon zizegtem is emiatt, hogy hogyan tudom ezt magamban elfogadni, de eddig jobban megy mint gondoltam.
Viszont mi akkor megbeszéltük, hogy akkor ennyi, 3 gyerekkel tökéletes lehet az életünk.Ebben nagyon egyetértünk azóta is.
A kis racionalisták....
De, nekünk is ennyi fér bele ahhoz, hogy magunknak, ill. egymásnak is jusson idő.

Cat!

Sajnos a " sárkányosodás" nálam is előjött. De, én ezt a hormonokkal magyaráztam.
Sajnos, hogy ezt akkor teljesen felvállaltam, most is minden erre van vetítve.
Ugyanis, mindent túl reagálok, bele magyarázok stb...
Bár, az utóbbi 1 évben rengeteget javult a helyzet itthon.

Vadvirág!

Jó olvasni, ahogy a nagy családodat bemutatod. De, tudod nekem is az jön le, hogy ehhez ilyen család szükséges.
Sajnos nálam is a férjem nagyon elfoglalt, ill. elég felelősség teljes a munkája. Igy ha hazajön, nem mindig tudnám megbízni azzal, hogy segítsen.
Pihennie kell. S mivel az ikrek előtt én is ilyen helyen dolgoztam, tökéletesen megértem.
Sőt, már annak örülök, hogy a picik körüli teendőket egyedül is el tudom látni.Mert mikor picik voltak a vitáink 90 %-a ebből volt, hogy én szerettem volna ha segít, míg neki ez nem mindig ment.
Aztán ha van szabad ideje segít, játszik velük.
Bár sajnos, a mostani hiszti-dac korszak keverékével nem tud mit kezdeni.
Inkább az ügyintézési feladatokat látja el.
De, neked a tágabb családod is sokat segít. Nálunk ez sem működik, mert mindenki robotol,dolgozik.Örülök, ha egy picit is jönnek és játszanak velük.

Vikóka!

A haj mindenképpen genetika. Viszont, ha le van vágatva valamennyit erősít.
Mi is Zsombinak nyáron teljesen kis rövidre levágattuk, s most télen sem hagytunk neki olyant mint tavaly.
Zsófimnak viszont van olyan lobonca!!!Nem győzöm neki csinálni a frizurákat!

Kata!

Én is orvost javasolok!!!!

Lilla!

Egyiptom, irigy vagyok ám!!!! Szerintem a picikkel nem lesz gond. Nyáron a tenger partot is tök jól bírták, ugye?!

Mindenkinek további szép napot:

Meme
szinta

Sziasztok!

Meme!
Persze, persze, tökéletesen megértem, nagyon is igazad van és tényleg nem győzködni akartam senkit, csak nagyjából bemutatni nektek, milyen is körülbelül a mi életünk. :D :D

Vadvirág
Vendég

Vadvirág!

Az előbb lemaradt, hogy sajnos a mai rohanó világ is erre ösztönöz bennünket, erre hajt. Szerintem.
De!!!!
Minden tiszteletem azoknak, akik nem így élnek, vállalnak, mernek!
Tehát nektek is és minden hasonló szép nagy családnak!

Lilla!

Itt volt dédikém, olyan jót beszélgettünk!!
Csak olyan gyorsan elfárad, hogy már el is ment, nem várta meg a kis dédunokáit míg azok felébrednek.

Meme
szinta

Sziasztok!

Hű, mindenkinek gyors jobbulást, aki lerobbant, látom sorban dőlnek ki a népek. :oops:

Itt vannak a kért képek :lol:

Kép

Kép

Velem ma nagyon jó dolog történt, már jó ideje tervezem, hogy mozogni fogok, nyárra szeretnék valami formát magamnak, legalább, mint terhesség előtt, ha nem jobbat. :P Van is a közelben egy jó hely, csak pár hétig nem tudott jönni szerdánként a pótnagyi, de ma visszaállt minden a megszokott kerékvágásba, és végre el tudtam kezdeni. Nagyon jól esett a mozgás, és szóltam, hogy szoptatok, így egy lightosabb edzést állítottak össze nekem. Heti két alkalommal megyek majd, és ennek most nagyon örülök. :D :D

Kép
baba888

Sziasztok!

Remélem összes betegeskedő hamar túl lesz rajta. :)

Vadvirág

Nagyon érdekes volt olvsni, hogy milyen az életetek. :D Ez sajna nem mindig így működik másoknál. Robiék is 5-en vannak testvérek- 5 fiú- Hát, lehet, hogy ha lányok is lennének, más lenne a helyzet, se így azt látom, hogy az anyjuk a házirabszolga és senki 1 fűszálat se tesz keresztbe rajta kívül. Pedig 5-kor kel minden nap és megy dolgozni, ha hazajön meg állhat neki főzni. Pedig már nagy az összes- még 3-an laknak otthon- mégis elvárják ezeket a dolgokat. Így nekünk esélyünk sincs arra, hogy a segítségéből jusson- bár hétvégén odavihetjük őket "leadni". De mióta megvannak, szerintem 5-ször se volt(ak) nálunk.
És valahogy nekem nem az igazi az ünneplős része se. Mindig van valakinek a szülinapja, meg egyebe, amire összecsődítik a családot. Az anyja külön figyelmeztet, hogy kinek kell ajándékot venni. DE!!! A fiúk senkinek nem vesznek soha semmit, se szülinapra, se Karácsonyra, sose! És ezt meglehetősen furcsának találom, lévén, hogy a legkisebb is 14 éves, a legnagyobb pedig már 2 éve dolgozik. Nem kéne semmi nagy dolog, inkább csak azt várom el, hogy visznonozzák a figyelmességemet. De az egséz családban nem szokás elgondolkozni azon, hogy minek is örülne a másik, Karácsonykor is vagy 5 üveg piával tértünk haza és szinte mindenki más is azt kapott. Én jó darabig törtem magamat, hogy vmi jó ötletet kitaláljak, személyre szóló ajándékot, hátha a jó példa ragadós lesz, de már elment a kedvem az egésztől.
Ja, és mikor még nem laktunk együtt, gyűlöltem ott aludni, mert a 3 szobás panellakás totál tele volt velük, sorállás volt a fürdőszobáért. Brr....
Na, ilyen is lehet egy nagycsalád.

Baba

Arik a képen a lányoki. Már nem is hasonlítanak annyira.
Tök jó az edzés! Tavaly én is visszamentem edzeni, de nyár óta Robinak annyi munkája van, hogy nen ér haza időben. Így most itthon próbálom rávenni magamat némi tornára. Most, hogy felpróbáltam a fürdőruhámat, megvan hozzá a kellő motiváció is. :oops:

Tényleg: torna DVD-je nincs valakinek? :D

Kép

így készülünk Egyiptomra :D

Meme

Tavaly Horvátországban Dávid elkapta a 3 napos lázat- szerencsére az utolsó napon dőlt ki. Azért most jó volna ha nem lenne semmi ilyesmi.... :twisted:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla,
DVD-m nincs, de van egy Alexandra videókazim, elég kemény, én még jó ideig nem fogom használni, ha érdekel.
Küldtem neked privit, megkaptad?

Kép
baba888

Sziasztok!

Lilla!
Hát igen, ilyen is van biztosan rengeteg.

Dehát ehhez persze nem feltétlen kell nagycsalád, előfordulhat 1-2 gyerekkel is hogy nem úgy működik egy házasság, meg a rokonság, ahogy optimális esetben elvárható lenne...

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Na voltunk lent az orvosnál. Azt mondta a doktornő, hogy nagyon piros a torka, azért lázas, kaptunk gyógyszert, úgyhogy remélem elindultunk a gyógyulás útján.

Torna?? Ne is mondjátok!!!! Lusta dög vagyok, pedig rám is rámférne...... :roll:

Lilla!

Tüneményesek ebben a szerkóban!!!!!!! Kár, hogy nem látszik az arcuk, gondolom a ruhákkal voltak elfoglalva.. :D :D :D

Baba!!

Nagyon nagyot nőttek a csajok!

Ne megyek, lefekszem, olvasok még egy kicsit.
Jó éjszakát Mindenkinek!

Kata

Kata

Kép
kateduo

Lilla :)
Nagyon csinosak a gyerekek! :D Niki kalapja halálos. :lol: Tényleg nincs véletlenül elfekvöben 98-as Next kertésznacid ? Imádom ezeket, de ebben a méretben már nagyon nehéz kapni. Visszadom, mire nektek kell.

Jó utat és vigyázzatok magatokra! Bár ott tuti nem lehet bajotok a kajától, ha a szálloda parkjából ki sem mozdultok. Mi is egy ilyenre gyúrunk nyáron, csak Törökországba.

Kata :)
Jobbulást a pörcöknek!

Baba :)
Nagyon édesek a lányok! Gondolom élvezték a színes kavalkádot. Ilyenkor mindig nosztalgiázom, mert az enyémek is a habtapin nöttek fel. Ha meglátják valahol mindig mondják, hogy babáké lett, mert odaadtam más babáknak. :D

Cat
Kép
cateye

Cat!
A barátnőm most ugrott fejest a használt gyerekruha business-be. Óh, de hülyén hangzik, de így van. Már izítottam, hogy azonnal értesítsen, ha van 98-as Next kertésznacija, pláne ha 2 db!

Lilla! Jó utat Nektek, és gondolj egy pillanatra az itthoni ikres bandára, amikor először belépsz a tengerbe! ;-) Köszi.

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Nagyon rendes vagy, köszönöm. Minden jöhet ami Next és 98-as. :D :wink:

Cat
Kép
cateye

Cat!

Én is imádom a Next cuccokat, na meg nagy Gap párti is vagyok.

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok :)
csak egy rövid üzi. kiköltöztünk, nincs internetünk, úh nagyon l le vgyok maradv, de majd igyekszem bepótolni, ha lesz lehetőséem. hiányoztok, tiszta félkarúnk érzem mgam net nélkül.
sajna most csak ennyi telik
puszi,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!

Gondoltam, hogy nagy költözésben vagytok........ majd jelentkezz, ha tudsz.

Kata

Kép
kateduo

Cat!
Most hoztak Angliából vagy 500 kg ruhát, folyamatosan pakolják ki, majd jelzem ha lesz valami.

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Kata,
hát igen, gyorsan nőnek, néha rendezgetem a gépen a fotókat, és mindig megdöbbenek, hogy nemrég még milyen aprók voltak, pedig még csak 7 hósak, mi lesz késeőbb..? :D

Cat,
élvezik, kaprigálják, amitől feláll a szőr a hátamon! :lol: Amúgy jó volt, összeraktam, rátettem őket, erre Zsófi két perc múlva már lent volt róla, és az alatta lévő rendes szőnyeg rojtjait rágcsálta... :? Kár ezeknek pénzért venni bármit. :lol: :lol: A játékoknak is a cimkéje a legérdekesebb... :lol:

Brigi,
sok sikert, és azért vigyázz még a kezedre!

Vikóka,
[quote]M írta:ost hoztak Angliából vagy 500 kg ruhát, folyamatosan pakolják ki
hol is? :)

Kép
baba888

Baba!
Dunakeszi. Mivel az én lurkóim nagyobbak a Tieidnél, ezért nem igazán tudom, hogy van-e 7 hónaposokra való ruha. Rákérdezek, és ha érdekel a dolog, priviben leírom részletesen, hogy hol van.

Szép estét Mindenkinek!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok :)
Most csak egy gyors üzire futja aztán este megpróbálok többet irni.
Szóval a Nat.Geo-n ma este 21.00-kor ismétlik az Élet az anyaméhben - Ikre c. filmet amiről itt irogattunk egy hete :)

Puszi:Doris
doris

Mindenképpen érdekel, ha van valami, akkor írj privit, a számoddal, és felhívlak. :D

Cat

Cat
Kép
cateye

Doris!

Jaj, de jó, hogy szólsz!!! Mindig elfelejtem...., én még sosem láttam!!!!

Baba!

Nálunk a címke még mindig megy........ :roll:

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Köszi az üdvözletet. Bocs, de örülök, ha hetente be tudok nézni, úgyhogy nem garantálom, hogy mindig képben leszek, de igyekszem hírt adni majd magamról, magunkról. Úgy néz néz ki 2 lány lesz, szóval most már 5 kislányunk lesz. Jó lenne kisfiú is, de hát az anyagiak miatt igencsak meggondolandó. Már így is gondban leszünk a kocsi miatt, 3 ajtós Suzukiba nemigen férünk be, és a férjemnek muszály a kocsi, tehát én maradok nélküle a gyerekekkel. MÉg kb 8 hét, ha minde jól megy. Aztán császár. A 28. héten 1300 grammosak voltak a babók. Meg is dícsért a doki. A család sajnos meg van fázva, úgyhogy kicsit most kivagyok.... De nem vészes már, én kifelé járok belőle.

MOSt sajnos nem tudok többet írni, de majd még igyekszem. e-mail címem: szdkata@t-online.hu , ha privit küldenétek..

Puszi: SzDKAta

Kata
KépKép
szdkata1

Sziasztok Kedves Ikres Mamik. :) Csatlakozhatom hozzátok?? :)

Kép
Kép
kiscsillag

Sziasztok!

Nemreg kerdeztem itt Toletek hogy Nalatok hogy kezdodott a terhesseg, nekem mar az 5. heten latszott a ket petezsak aztan izgultunk mert hallottam hogy nagyon gyakori az ilyesmi es hogy az egyik altalaban felszivodik. Nem szivodott fol, dobog mindeketto szivecske es mar csak fel mm. van koztuk.
Remelem mar minden rendben lesz!
Az elozo heten elkezdtem verezni es utrogestant kell szednem napi kettot. Mar ket napja nem pecsetelgetek remelem mar nem is fogok.

Kiscsillag: nem raknad fol nekem az uh. felveteledet! Olyan kivancsi vagyok! 1 het van a babaink kozott. De izgi!!! :D

Az elozo uh.:
Kép
A szerdai, legutolso:
Kép Kép
Egyik baba 6,8 mm a masik 7,4 mm volt szerdan.

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!

Üdvözlet itt Kiscsillag! :D :D

A 12. heti genetikai UH-n kiderült, hogy minden a lehető legnagyobb rendben van a babácskákkal!!! HURRÁ!
:D :D

Vadvirág
Vendég

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?