Új privát üzeneted érkezett!

Dnkata!

Először is hatalmas gratula az esküvődhöz!!!! Nagyon csinosak voltatok mindketten- a te ruhád különösen csodaszép volt!!!! :D :D :D
Megnézegettem a nászutas képeket is, milyen jó lehetett nektek ott- mi meg itthon aszalódtunk. :? :? (A tevés fiú különösen édi volt :wink: :wink: )
steiff

Naniga: Nagyon szép a szobácska! :lol: :P :lol: :P Nagyon tetszik! :lol:

Dnkata: Hűha, milyen csini rucid volt! :lol: Gyönyörű lehetett ez a táj. :lol:

Steiff: Bizti a neten vannak dínós gyerekképek, és arról le lehet rajzolni őket. :lol: :P Ó, csak ilyen mesefigurákban otthon vagyok, annyit rajzoltam már, hogy csukott szemmel is lerajzolom Micimackót. :P

KépKép
ancsúr

Ancsúr, csodálatos lett a babaszobátok. Különösen a kézzel festett képeket dijazom, nem kevés munka lehetett megfesteni a figurákat, nagyon ügyes vagy.

Steiff, Bia mit szól majd a dinókhoz? Nem kéne becsempészni a tirannoszauruszok közé egy Hamupipőt? (Egyébként felvisitottam, amikor a nászutas képekre reagálva megemlitetted azt a helyes szakállas arab gyereket. Vmi ugyanilyet akartam én is irni dnkatának, csak lelőtted előlem a poent :lol: )

naninga, a ti babaszobátok is gyönyürűséges, uncsitesó nagyon ügyes. Csak kapkodom a fejem, mennyi rejtett tehetség lapul közöttünk. Ő milyen technikával készitette a festményeket? Nagyon várom a képeket pici fiatokról, kicsit kanyargós út vezetett benneteket a boldogsághoz...

dnkata, gyönyörű menyasszony voltál, gratulálok (s persze sárgulunk az irigységtől, olyan csodaszép helyen jártatok) nagyon sok boldogságot... (a tevés fiú elérhetősége?....)

Kép
Kép
koko

Ancsúr!
Köszi a tippet meg fogom nézni- őszintén eszembe sem jutott itt keresgélni. :shock:

Koko!
Az a helyzet, hogy nálunk Bia a fő dinós a családban. (Ne tudjátok meg, hogy a Disney féle Dino-s rajzfilmet hány százszor kellett már megnéznünk.) Bia egyébként -szerintem- csak véletlenül lett lány,tuti fiúnak készült. Pl. három éves koráig minden ünnepre valamilyen járgányt kellett neki ajándékozni az egész családnak, a babákra rá sem nézett -most is csak hébe-hóba. Mondjuk ennek is megvolt a haszna, mivel Roli és Norbi egy igen terjedelmes járműparkot örökölt (bár Norbi is csak most kezdett autózni Roli hatására, aki viszont mindent tologat,aminek kereke van :wink: ).
Nemrégen Siminéniéktől kaptuk meg a kiszuperált dinoállományt (Siminéni utólag is nagy köszike :P ) és volt közte egy igen termetes példány,amit Norbi rögtön le is nyúlt magának. Bia teljesen kétségbeesett, csak úgy tudtunk megegyezni, hogy megkapta előre a szülinapi ajándékát, ami na mit gondoltok mi volt? Igen egy majdnem ugyanakkora hasonló dino. :wink: :wink:
A nagyok már nagyon várják, hogy megcsináljuk a szobájukat (igaz,hogy még a kicsiké sincs kész :wink: ). A kicsiknek vettünk egy csomó plüss halacskát , kicsit -nagyot és fellógattuk őket a plafonra, a falra stb. Nagyon klassz lett! + Az Ikeában vettünk nagyon szép vászon anyagot , amiből lesz új függöny, lepedő, takaró huzat, sőt Roli ágyát is át akarom húzni vele, mert már nagyon elhasználódott. Majd ha kész lesz persze mutatok képet róla!
A nagyoknál is marad a bútor, csak átrendezzük a szobát. Úgy gondoltam ott is lógatunk majd dinókat a plafonról, meg majd csinálok képeket a falra. A nagy kérdés a függöny, merthogy dinosat biztos nem lehet kapni (talán veszünk valami sötétszínűt és festünk rá dinókat). Nincs esetleg ötletetek?
steiff

Most lesz a férjem az m1-en.

KépKép
ancsúr

Steiff!

Itt találsz dinós képeket. Ingyen letölthető kifestők.

http://www.ingyenkifestokonyv.lap.hu/

Timi
latimi

Steiff!

Küldtem e-meilt-t egy csomó dínós képpel.

Timi
latimi

Koko

Hűűűű de jól értesült vagy :):):)
Pedig nem sok embernek beszéltem róla és még a történetünket sem írtam meg , de látom terjed a pletyi rendesen :(
De nem baj az már csak a múlt és Ő a mi fiunk , bárki bármit is mond ennek igy kellett történnie.

A technika pedig sima falfestés szinező pasztával van felfestve a falra ezt majd csak a smirgli szedi le ha már elavult :)

naninga
naninga

Latimi! Köszike!!!! :D :D :D
steiff

Ancsúr, nagyon tetszik a babaszoba. Irigylésreméltó helye lesz a babócátoknak, gratula. :lol:

Naninga, a ti babaszobátok is nagyon szép és különleges. :lol:

Nagyzsu, mi első körben január végén február elején számítottunk rá, hogy konkrét infóink lesznek, de úgy néz ki csak február vége vagy inkább március eleje lesz belőle. Már nagyon várjuk. Majd együtt számoljuk a napokat, remélem gyorsan eltelik ez a pár hét. :lol: :D

Dnkata, nagyon tetszettek az esküvői fotók. A ruhád nagyon különleges volt, szerintem nagyon szép. :lol:

Kép
Kép
atan

naninga, a Gólyahires forumra vhol te magad irtad, hogy a ti esetetekből (ha egyszer leirod) nem tudnak majd erőt meriteni az arra vágyók, mert nem általános, ami veletek történt, hála istennek, és elég kacifántos volt az út a boldogsághoz. No nem teljesen igy irtad, de most nem tudom hirtelen előkeresni a pontos szavakat. szóval ha elég empatikus készségem lenne, ennyi is elég lenne, de ezen túl valóban hallottam mást is, hiszen nagyon egy időben kaptunk babát, mi valamivel utánatok és még nagyon friss volt az élmény...

Amúgy meggyőződésem, hogy csakis az a mi babánk, akit végül otthon mi fektethetünk bele a kiságyába, a többi csak délibáb.
szeretettel, koko

Kép
Kép
koko

naninga, nem nyugodtam, megtaláltam...
Zsunak irtad a Gólyahires forumon:
"Te ismred az előzményünk felét hát ha egyszer sikerül megirnom (kisfiam engedi) akkor nem leszünk a várakozók álma az biztos, de már azok a nehézségek is szépek lettek."

És van egy tévedésem, a ti kisfiatok 2 héttel fiatalabb a mi kislányunknál, ti épp a kalamajka közepén voltatok, amikor mi is nagyon tűzközelben voltunk, úgyhogy ezért is hallhattunk a történetetekről.
Némi rosszallást éreztem a soraidból, ezért irok ennyit róla, pedig bennem szemernyi kétség sincs, hogy minden igy van jól, ahogy van. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
koko

Koko

de ezen túl valóban hallottam mást is,

Na látod :):):) csak terjedt valami :):)

No igen azzal a soroddal is egyetértek hogy csak az a mienk ami a kiságyban van .
Szóval nincs is miről beszélnünk akkor legalább mi egyetértünk
amúgy küldtem egy pü-t is a félreértések elkerülésére, hogy tisztázzuk a hallottakat.
És tényleg nincs semmi gond ezen már csak mosolyogni tudok.

Naninga
naninga

Csak hogy irjak magunkról is
Ma voltunk 2 hónapos oltáson és nagyon bátor volt a kisfiam:):)
Meg ugye a doktornéni is nagyon ügyi volt mert olyan gyors volt hogy mire Zalán szája görbült volna már hopp anya vigasztalta is igy egy mukkanás nem volt a szurira:):)
Most mint a jó gyerek kialussza a fáradalmakat és a sérelmét :):)

Vivi
hányszor esztek egy nap ?
Néztem a másikon a mennyiségeket meg a súlyotokat , az nem semmi adag Szabolcskának :)
És nagyon szorítunk hogy minden rendben legyen :)

naninga
naninga

Naninga!

Ha nincs semmi baj, 4-szer eszünk 150-et és 1-szer 180-at. Sajnos egy hete a lágyéksérv miatt nincs valami jó kedve, most is 5-ször eszik, de csak 120- 150 között. Szegénykét annyira sajnálom és féltem. Ha fent van mindig nyűgi, mert a sérve ki-be mászkál, biztos fájhat. :( :( Már nem tudom hogyan kedveskedjek neki, hogy ne sírjon. Ha sír rögtön kijön a sérve. 1 perc alatt megtanultam fogatmosni, fésülködni, öltözködni. Gondolhatod hogy nézek ki! :roll: Ma is fordítva vettem fel a pulcsim, a nadrágom fogkrémes volt, úgy mentünk sétálni.
Legyünk túl rajta és újra mosolyogjon a kismanó! :P

És Ti hányszor esztek egy nap?

Kép
vivi1

Vivi

Mi is 5 ször eszünk 160-170 mikor mennyit de becsuszik nálunk is kevesebb amikor bealszik rajta.
Olyan napi 800-850 az adagunk, de ugye mi eleve 3810 el jöttünk ki a korházból holott 3800-al született Zalán szóval mi már ott bemelegítettünk.

Biztosan minden rendben lesz Szabolcskával , de elhiszem hogy izgulsz nekünk csak egy UH-ra kell mennünk szerdán de izgulok rendesen minden OK lesz-e :(
Szorítunk nektek , nagyon . Az öltözködés ismerős a kisfiam csak alapból türelmetlen szóval ismerős a rohammunka :):):)

Naninga
naninga

Naninga!

Nagyon szép a babaszobátok. Nekem is nagyon tetszenek az ilyen festmények a szoba falán. Csak nekem nincs ám ilyen ügyi uncsitesóm, én meg félnék belevágni.

Atan!
Akkor nagyon izgi nektek is ez az időszak. Drukkolok, hogy minden rendben menjen. Mi is izgulunk kellően. Intézzük a dolgokat. A héten beszélünk a védőnővel és a gyerekorvossal, hogy tudjanak rólunk.
Amúgy meg folyamatosan figyeljük a telefont.Remélem gyorsan eltelik ez a pár hét.

Vivi1!
Remélem Szabolcska sérve minél előbb rendbejön és újra kis mosolygós baba lesz.

Dnkata!
Nagyon jók az esküvői fotók. Szép voltál nagyon. Na és milyen szép helyen voltatok. Szupi.

Zsu
nagyzsu

Szia Mindenkinek!

Sikerült visszaolvasnom.

Tviky!
Gyönyörű a kisfiad! De igazán!

Mirosz!
Nem tudom, hogy olvagatsz-e még minket, de hatalmas gratula a spontán bébihez!

Ancsúr! Naninga!
Nagyon szép a babaszobátok! Ebben tényeg csak gyönyörűeket lehet álmodni egy kisbabának! (Na meg nappal nézegetni!)

Naninga!
Várjuk majd ám nagyon a képeket a kis Zalánról!

Jiny!
Remélem, hogy most már mindannyian meggyógyultatok! Írtam válasz privit.

Nagyzsu!
Drukkolok ezerrel!

Steiff! Koko!
A tevés fiú elérhetősége megy priviben... :oops: (Na jó, ne várjátok, én sem tudom. Csak futó kapcsolat volt.... :P :lol: :P )

Ja, és örülök, hogy tetszettek nektek az esküvői fotók. A ruháról csak annyit, hogy egyszer - réges-régen - kezembe akadt egy fotó egy XVIII. századi magyar női díszruháról. Nagyon megtetszett, és elraktam azzal, hogy ha nekem még egyszer az életben esküvőm lesz (pedig annyira nem volt aktuális, hogy azt elmondani is lehetetlenség), akkor csak ez jöhet szóba.
És most a kép alapján csináltattam meg a ruhát.
Lányok! Ezzel csak azt akarom mondani, hogy tényleg érdemes "készülni" a jövőre ("hívni a csodát"), még ha olyan elérhetetlennek tűnik is abban az adott pillanatban, szituációban.

Na, jó hosszú lettem, bocs.

dnkata
dnkata

naninga, vivi, mondom én, hogy a pasik asztal alá eszik a csajokat. Én a napi 550ml-nél már röpködök, igaz Laura csak anyatejet kap. Időnként kétségbe esem, mert Dorkám ilyen idősen már benyomta a 150-et, de megnyugtatom magam, mert a pici fejlődik, s sokat mosolyog, s ami még ennél is fontosabb, sokat alszik. Márpedig alvás közben nincs szükség annyi energiára. (mondja ezt dr.koko)

vivi, nagyon drukkolunk nektek a műtéthez, majd irjál, ha gépközelben leszel.

naninga, ment a privi.

Kép
Kép
koko

Sziasztok!

Kép Boldog Valentin napot!
tvera

Holnap pénteken, 10-11 között a Petőfi rádióban az örökbefogadásról lesz szó.
Élő adás lesz, be lehet telefonálni!!!
(Ott leszek!)
nikinozso

Sziasztok Lányok!

Próbálom követni az eseményeket, olvaslak benneteket, csak ritkán tudok írni. :cry:

Lenne egy kérdésem:
Mennyibe kerül egy bébiszitter szerintetek 1 órára? Mi a reális ára egy nem szakképzett, nem "referenciás" gyerekcsősznek? (Már nem bébicsősznek írom, mert ugye az én lányom 5 éves. :) )

Köszönöm előre is a válaszokat!

A várakozóknak kitartást! Lassan úgy kitavaszodik itt, hogy tényleg megjönnek a gólyák! :)

Sziasztok:
Judit
struga2

Struga!
Kb.400-500 Ft/ óra!

Kép
kajla

Lányok, ha jól emlékszem nemrégen szó volt a gyerekpórázról (vagy hámról- nem tudom mi a pontos neve). Nem tudjátok hol lehet venni ?
steiff

Struga!
Nálunk 500-600 Ft/ óra!

Kicsit írj magadról, olyan régen jelentkeztél!!!
Mi van veletek? 2.-dik gyerkőc még nincs?
Puszi! :P

Kép
vivi1

Köszönöm a válaszokat!
Holnap akkor ezeken azalapokon tárgyalunk a kislánnyal! :lol:

Vivi!
Minden oké, csak én állást változtattam, és most nem baj, ha kicsit még nyugi van. Az új munka, azt hiszem remek lesz, jól döntöttem, hamarabb kellett volna.
Gyermek ügyben május körül kell találkoznunk TEGYESzszel. Újszülöttről "letettünk", most nem mehetek gyed-re, meg aztán Rebus is öregedett, lehet, hogy egy nagyobb tesó jobban illene ide. :lol:
Szorítok sérv miatt. Szegény babának milyen rossz lehet ez! :cry: :cry:
Azért szerintem 2 percre kitolhatod a toaletted elkészítését! :D

Mindenkinek jókedvű várakozást kívánok!
Judit
struga2

Te Steiff Reni!
Pórázon tartod a gyereket? :twisted: Vigyázz mert megy a védőnéni! :lol: :lol: Meg a TEGYESZ (a főmumusod)!!! :lol:

Szia:
Judit
struga2

Struga! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
steiff

Sziasztok!

Hol van mindenki?
Remélem csak a tavaszi fásultság miatt van hanyagolva a topic!
Mondom ezt én,aki jó rég írtam! :oops:

Velünk minden rendben,még nem házasodtunk össze így még a jelentkezésünk sincs beadva!

Ami a vidéki projektet illeti,úgy döntöttünk nem vesszük meg a telket,mert hiába van nagyon minimális áron,k*va messze van a családuktól!
A héten megyek egy volt ált.isk. barátnőmhöz pénzügyi tanácsadásra,hátha sikerül kiokoskodni valamit!
Még azt sem döntöttük el építkezzünk,vagy vegyünk egy kész házat amit netán fel kell újítani!Gőzöm sincs hogyan járnánk jobban anyagilag!
Sajnos nem nyertem a lottón :( így nem nagyon ugrálhatunk!

Képzeljétek,vettünk egy szipi-szupi mosógépet,(jobban mondva kaptam valentin napra :oops: )légbuborékos csodamasina!14-én szállították házhoz,párom beüzemelte,mostunk vele 2*és bemondta az unalmast!Kiderült hogy gyári hibás! :evil: 15-én hoztak egy másikat ami 2 mosás után nem akart centrizni! :evil: :evil:
Erre bedühödve vissza vittük az áruházba és búcsút vettünk a légbuborékoktól!
Nagyon sajnálom,mert gyönyörű inox volt!
Ma délelött hoztuk haza a 3. gépünket (másik márka)erre mit mond a párom? -nem tetszik ahogy zörög!Kicseréltetem! :twisted:
Jelzem: tök halk!
Nagyon remélem csak viccelt és nincs semmi baja a géppel,és a gépnek sincs velünk! :lol:

Na most már eldugulok!

Tessék jelentkezni mindenkinek!!
tvera

tvera, bocsi a tudatlanságomért, de hátha már nincs sok hátra nekem, s mégse távozzak tudatlanul :cry: : milyen az a légbuborékos mosógép?

Kép
Kép
koko

Tvera!
Mit szólsz egy májusi esküvőhöz? Na?
Hidd el, jó házasnak (is) lenni! :lol: Nekem most elhiheted! :lol:
Na, de tényleg! Akkor tudnátok indítani a papírmunkát.

dnkata
dnkata

Koko!
A légbuborékos mosógép az olyan hogy hideg vízzel is bármit ki tud mosni mert amikor mos sok-sok(pontosan nem tudom mennyi)légbuborék száll fel a gép aljáról!Ez speciel egy autó márkákat is gyártó cég terméke volt.

Dnkata!
Voltam már házas, amíg jó volt,tényleg jó...... :lol:, na de utána :twisted: !
Májusig még van három hónap tulajdonképpen addig bármi történhet!
Az már biztos hogy én nem akarok nagy banzájt,elég volt belőle egyszer,annó 300 személyt vendégeltünk meg! :evil:
Bár ha csak a nagyon szűk család jön akkor is lennénk vagy 50-en! :lol:
Az lenne a legjobb ha csak mi lehetnénk ketten két tanuval,de ezt nem nézné jó szemmel a családom!

Tartanak még a mézeshetek?

Csajok,akik nem jelentkeztetek hol vagytok??
Mindenki a másik topicba ír??? :wink: :lol:
tvera

Tvera!

Én itt vagyok. Igaz néha csak olvasó üzemmódban. Néha meg még abban sem, mert nem nagyon akar bejönni a babanet. Mindig valami hibát jelez ki. Lehet, hogy a többiek távollétének is ez az oka.
A mosógéppel anno mi is így jártunk. Igaz nem légbuborékos volt, de ahogy megvettük egy hónap se kellett máris elromlott, utána két hónapot vártunk a javítására. Úgyhogy nem tudom mostanság hogy gyártják ezeket. De azért a pénzt megkérik értük.
Az esküvő, házasság nem olyan rossz dolog. Ha megtaláltad az igazit, akkor az 5 év múlva is, és mindig ugyanolyan jó. A nagy esküvőnek én se voltam soha híve. Nálunk 60 fő volt, de még ez is soknak bizonyult. Na de persze embere válogatja. Majd látod és akkor amikor tényleg teljes mértékben úgy érzed, hogy jó lenne.Elkapkodni sem szabad. De azért a május az tényleg szép időpont.
Minden jót!

Zsu
nagyzsu

Én is itt vagyok, de legtöbbször csak olvasok, mert este mikor Peti lefekszik, már sokszor nincs energiám írni.
Elég későn járok haza (leghamarabb 6 óra mire hazaérek) és csak annyi energiám van, hogy vacsora, fürdés, egy kis játék, mese.

Tvera, én is szurkolok a májusi esküvőnek. :lol:
A mosógépek manapság már nem olyanok mint régen, (az előző gépem 18 éves volt, a mostani nem fogja addig bírni) most úgy csinálják, hogy 6-8 év után lehetőleg cserélni keljen.

Vivi, örülök, hogy minden rendben Szabolcskával, nagyon ügyi nagyfiad van. :lol:

Hahó lányok merre vagytok elveszve, remélem azért nem jelentkeztek mert meglátogatott benneteket egy gólya. :lol: :P

Kép
Kép
atan

Sziasztok!

Nagyzsu: Mesélj, hogy telik az idő? Gondolom ólom lábakon jár felétek is. Legalább is nálunk nagyon. :roll:

Tvera: Ilyen mosómasináról még én sem hallottam. :roll: Szerintem is jó dolog az esküvő, és főleg azért is mert tudom, hogy csak papírnak számít, ami kell nektek is, hogy elinduljatok a gyermeketek felé. :) Egyébként meg a szerelem a fontos. :lol:

Atan: Én inkább azért tüntem el, mert nincs gólya. Sokszor inkább bömbizek, még akkor is ha tudom nem kéne. A férjem se vidul már. Tegnap este is mondta, hogy amikor belép a lakásba már az ajtóban érzi a babaszoba illatát, olyan jó illatú. Csak az a baj, hogy nincs benne senki, és ekkor könnybe lábadt a szeme. Az én férjemnek!!! Nem egy sírós tipus, egyáltalán, de hogy is lehetne az férfiként. Mostanság viszont előfordulnak az ilyen jelenségek. Na nekem viszont erre nem kell több elkezdek bömbizni. :oops: :cry: Pedig én sem vagyok kimondott bömbis tipus, inkább nevetős. Így telnek az esték nálunk, és nyavajogni meg nem akartam. :oops:

KépKép
ancsúr

Ancsúr!
Ne búsulj, jönnek ám a gólyák! Én láttam, tényleg!
Kb. 2 hete láttam Marokkóban egy északra vonuló gólyacsapatot! Haza tartanak! Fantasztikus volt látni több ezer gólyát együtt! Igaz, ezek a nyugat-európai gólyák voltak, mert Giblartárnál kelnek át. A mieink a Boszpuruszt választják, állítólag. De nekik is úton kell már lenniük! :lol:

Tvera!
A mézesheteink kb. 1 éve tartanak! Akkor költöztünk össze. :oops:
Tényleg, csináljátok meg már azt a papírt! Aztán jöhet annyi gólya, amennyi csak bír! :wink:

Ha már nem tudok szabadulni a gólya-témától, itt egy vicc:
Tudjátok, hogy miért vonulnak Afrikába a gólyák? Mert oda is vinni kell ám gyereket! :P

dnkata
dnkata

Ancsúr!

Hát igazad van elég lassan telik az idő. De szerencsére minden napra van valami.Márc. 5 már nemsokára itt van, de lehet, hogy picit késik majd a baba. A szívem meg ahogy közeleg a dátum egyre hevesebben ver, főleg amikor megszólal a telefonom. Már minden elő van készítve, amit majd vinni kell a kórházba ruci, pelus stb. Csak azért izgul az ember, hogy minden jól alakuljon.
Közben intézem a védőnőt, és a doktornénit is. Ma volt a védőnő. Megnézte a lakást. Illetve eljött mondott pár meglepő dolgot. A doki meg majd ír fel tápit, meg popsikrémet, meg stb. Az jövő hétre marad. Hát kb. ennyi velünk az újság.
Veled mi újság? Tudom nagyon nehéz, de ne szomorkodj, mert mostmár közelít a gólya. Nagyon drukkolok nektek, hogy minél hamarabb megérkezzen a babátok.
Minden jót!

Latimi!

Veled mi újság? Nagyon el vagy veszve.

Zsu
nagyzsu

Ancsúr, elhiszem, hogy nagyon lassan telik az idő.
Én is nagyon türelmetlen vagyok már, pedig nekem sokak szerint könnyebb, mert itt van velünk Peti, de úgy várjuk már a hugit, és sokszor azt veszem észre, hogy már másra sem gondolok csak rá.
Ne bömbizzél sokat, inkább gyere beszélgess velünk, hátha így gyorsabban telik az idő. Az sem baj ha nyavajogsz, mi azt is meghallgatjuk.
Nagyon szorítunk nektek, hogy minél hamarabb hangos babakacaj töltse meg a babaszobát. :lol:

Kép
Kép
atan

Nagyzsu!

Nem vesztem el, csak sokfelé jártunk. Ma nem csuklottál? Emlegettelek ám, hogy hamarosan ott szuszog nálatok egy babóca az ágyikóban.
:D :D :D

Mi volt a meglepő dolog, amit mondott a védőnő? Bocsi, ha túl kíváncsi vagyok.

Timi
latimi

Sziasztok Lányok!

Gratulálok mindenkinek a gyermekéhez, a várakozóknak (köztük nekem is) azt kívánom, hogy minél gyorsabban múljon az idő! :)

Azért írok Nektek mert a Hölgyvilág c. újságban 2 héten belül megjelenne egy cikk az örökbefogadásrol. Teljesen őszinten, pozitívumairól, negatívumairól (sok a várakozás, stb.). A cikkben megszólaltatnának 3 párt (arccal, névvel), akik mesélnének a tapasztalataikról.

Kellene egy olyan pár, aki már kapott babát, egy olyan, aki meg vár, és egy olyan, aki még csak most kezdte a procedurát.

Ha valakinek lenne kedve hozza, akkor írjon a horadi@citromail.hu címre és felvesszük a kapcsolatot az újságíróval.
Nagyon korrekt és segítőszándékú a hölgy! :)

Nagyon szépen köszönöm előre is a segítségeteket!

Puszi
Adrienn
adric
Budapest

Latimi!

Örülök, hogy itt vagy. Ma csuklottam nem is egyszer, ezek szerint te voltál. Köszi, hogy gondolsz ránk.
Kérdezted, hogy miket mondott a védőnő amin meglepődtem.Hát példul. Hogy nálunk a helyzet más, mint egy terhesnél. Mert egy terhes felkészül a baba fogadására, mi meg csak vágyakozunk rá. Nos őszintén ezen leakadtam. Nem mondtam rá semmit, mert ha mondtam volna az lehet, hogy morcosan szólt volna. Mert mi az, hogy nem készülünk. Egy terhes 9 hónapig készül fel, mi meg már több éve várjuk a picit.Ne mondja senki, hogy máshogy készül az ember egy örökbefogadásnál. Igazán az örökbefogadásról nem sok mindent tud. Meg azon is leakadtam, hogy majd hetente fog jönni. Nos lehet, hogy valaki szereti, ha ilyen sűrűn látogatják, én őszintén nem tartozok abba a kategóriába. Szerintem kicsit sok. Na meg ez a megmondom, nem mondom, kinek mondom meg téma kavar fel mindig. A házban már lehet, hogy tudják a védőnőtől, és nem tőlem. Na ez furi nekem. Meg még pár ilyen dolog. De nem is bosszankodom rajta, mert nem ér annyit.Csak olyan furán érintett a látogatás. Ja és a babaszobába max. fél percig volt bennt. Azt mondta jó látja vásárolgatunk. Egy-két dolog kivételével minden megvan, ami kell. Na de úgy látszik az nem lényeg. Hát kb. ennyi volt a látogatás. Vagy én vagyok már túlérzékeny itt a várakozás időszakában és ezért nem tetszett az egész.Nem tudom.
Ti meg ezek szerint utazgattok. Használjátok ki az utolsó időket, mert ha majd jön a babóca, akkor megváltozik minden. Nagyon drukkolok nektek, hogy minél hamarabb megérkezzen.
Minden jót!

Zsu
nagyzsu

Nagyzsu!
Egy baba ellátását egyformán kell biztosítani., ha én szültem, ha nem. A babaágyat, a rucikat, babakocsit, stb. uaúgy meg kell venni. (+ tápszer) Hol a különbség? A szeretet pedig nem attól függ, hogy vkit örökbefogadtak vagy sem.

Mi tartozunk igazán abba a kategóriába, akik teljes felelősségtudattal várják a babát.
Tudod nekem egy védőnő akkor pofázzon, amikor nem azt látom a tévében, hogy a gyerek az istállóban feküdt - mert ott jutott neki hely- és 2 évesen meghal. Az ilyen "anya" mennyire készült a babára a HÓNAP alatt?

Azt észrevettem, hogy az emberek életében a birtoklás nagyon fontos szerepet játszik: AZ ÉN gyerekem. Sajnos így van vele nagyon sok védőnő is.

Timi
latimi

Nagyzsu: Elég elszomorító, és nem te vagy egyedül érzékeny szerintem. Igen is mi várjuk, szerintem sok esetben sokkal, de sokkal jobban a gyermekünket, mintha szülnénk. Mi olvasunk utána, hogy mit kell tennünk, biztosítunk mindent, de a lényeg, az a szívünk. Évek óta egyetlen dologra dobban már, arra az egy pillantra készül, arra az egy másodpercre, amikor végre magunkhoz ölelhetjük gyermekünk. És mindegy ki hozta a világra, mert abban a pillanatban egyszerre dobban a szívünk, hármónknak, apának, nekem és a babának. Ebben biztos vagyok. :roll: Nagyon mérges vagyok az ilyen emberekre, hisz az állítólagos hivatásukhoz nem értenek. :twisted:

Latimi: Teljesen igazad van!

Adric: Köszi a drukkot, és mi is drukkolunk neked majd! :lol:

Atan: Nagyon ari vagy. igazán nem tudom irányítani a bömbit, ha jön, jön magától váratlan, csak egy pillantás az üres kiságyra és ott is van a könnycsepp. :oops: Aztán mikor elképzelem itt a szőnyegen fekve a kiságy mellett, milyen jó lesz majd ha már megérkezik boldogság tölt el. :lol: :P Lehet hogy kicsit könnyebb, mert van már ott egy gyerek, aki eltereli a figyelmet, de azért tudom, hogy aki a második gyermekét várja, ugyanannyira várja mint az elsőt. Következésképpen, ugyanannyit gondol is rá. De mivel még sajnos nem abban a cipőben járok, nem is szögeznék ilyet le. Majd ha már mi is a második kisnyuszkót várjuk, és itt vonyíkolok, akkor elmondom mindenkinek, hogy egy cseppet sem könnyebb. :wink: Inkább csak annyi, hogy a másik gyerkőc tud figyelemelterelő lenni. Én a melót próbálom arra használni, de mondanom se kell, nem megy. Valahogy most nem jön be, pedig eddig elég jól bevált. :roll:

KépKép
ancsúr

nagyzsu, álljon itt egy pozitiv példa is a védőnénikre. Mi abban a speciális helyzetben vagyunk, hogy más körzetben van a gyerekorvos, s megint másban a védőnéni. Nem is ismerik egymást. Szabadon választottunk gyermekorvost Bp. másik szegletéből, ti. a barátnőmet (hátránya az, hogy minden egyes oltáshoz kb. háromnegyed órát utazunk, előnye viszont az, hogy akár karácsonykor is bekukkant a gyerekem szájába, ha éppen egymással ünneplünk).
A védőnő viszont nem szabadon választott, mivel az kötelező, körzet szerinti. A miénk minimum 25 éve a szakmában, rendkivül felkészült, abszolut napra kész, s minden alkalommal szinte csüggök a mondandóján, holott most már a 2.gyerekhez jön. Illetve jövöget... 3 hónap alatt 2x tudtam elcsalni, először muszáj volt neki, mert a gyámhivatalhoz is kellett a vadiúj környezettanulmány. Bárcsak minden héten jönne, de nagyon elfoglalt. Mindig tud valami érdekeset mondani, pl. mitől bukik a gyerek, mivel kenegessem a szárazságfoltot a bőrén, stb.stb.
Az orvosok mellett rengeteg minden rájuk ragad, s ha vki jól csinálja, ez bizony gyönyörű hivatás. amen :lol:

Kép
Kép
koko

Hú Koko- már felkeltél, vagy le sem fekszel éjszakánként??? :twisted: :twisted:
steiff

Koko: Én is ilyen védőninére vágyom. :lol: Na nem a látogatás végett, egész egyszerűen szeretem, ha értenek a hivatásukhoz az emberek. Az egyik helyen ahol dolgozom az oviban szokott kijönni a védőnéni, annyi idős mint én, és rögtön leszűrtem, hogy nagyon is a gyermekekért van. Különvonultunk, mikor volt időnk, és beszélgettünk, adott tanácsot, hogy kit válasszak orvost, elmondta minden gyermekorvosnak a jó és rossz tulajdonságát, és megadta a telefonszámokat is. Nagyon aranyos volt, és sokat beszélgettünk. Ő például mondta, hogy nem volt még örökbeadása, de sokat olvas utána, ha lesz tudjon segíteni, és nagyon örül hogy megismerhetett, mert így még több képe alakult ki, és nem csak könyvekből, cikkekből. :wink: Na őt máris elfogadnám. Van egy barátnőm is védőnéni, csak sajnos elköltöztek, ő is nagyon sok dolgot szokott azért mondani nekem. :wink:

KépKép
ancsúr

Latimi!

Szerintem sincs különbség a várakozásban. Mi is ugyanúgy felvagyunk készülve mind lelkileg mind akármilyen szempontból. A szeretet viszont szívből jön és belülről a kezdetektől fogva és ez nemcsak vágyakozás ez sokkal több annál. Ez az amit, aki nincs benne talán el sem tud képzelni.

Ancsúr!

Ilyen védőnővel érdemes tartani a kapcsolatot, mégha nem is ő a körzetis, bizti sok jó tanácsot ad majd nektek.Ahogy így leírod nagyon aranyos és kedves. Ebből is látszik, hogy nem minden védőnő egyforma.
A dokit én még nem ismerem, majd hétfőn hívom és ha minden igaz csütörtökön fogad. Ő szabadon választható így annyival könyebb helyzetben van az ember. Majd mesélek a személyes tali után, hogy milyen volt.

Koko!

Vannak pozitív példák is ez tény és való. De még az is lehet, ha itt lesz a pici akkor a mi védőnőnk is máshogy viselkedik majd. Lehet teljesen más lesz. Csak lehet, hogy ő sem tudja elképzelni ezt az egészet. Majd kiderül. Bízunk benne.
Minden jót!

Zsu
nagyzsu

Steiff, drága,

általában éjjelente tudok csak a gép elé ülni, ilyenkor végigolvasom mindkét fórumot, plusz a Gólyahireset, plusz a mail-jeimet, és megnézem az iwiw-et. Mire a végére érek, máris hajnali 2 ill. 3 van. Hiába, a nappalok olyan gyorsan elszaladnak :lol:

Nagyon jó hogy bekukkantottatok ma hozzánk. Meséltem életem párjának, hogy Bia pár perc után az ölembe ült, s Dorka milyen féltékeny lett. Tüneményes az összes gyereked, bár nem töltöttetek túl sok időt nálunk, sajna :cry: Küldöm a fényképet is. Apropó: drága uram egy órája mondta, hogy mindjárt itthon lesz.. :twisted: Aztán hazaér, behanyatlik az ágyba, s kéri, hogy meséljek neki a lányokról. Erre alszik el...

Kép
Kép
koko

A várakozás közben írkászni szoktam:
Egy várakozó sorai

Magányba burkolózik az őszi természet,
Avar halk roppanása jelzi léptemet.
Reszkető kezeim az ég felé nyújtom,
Halk szavaimat csak neked súgom.

Az évek oly lassan vánszorognak a léten át,
S közben édesanyád egyre vár reád.
A hideg téli csendben lelkem felzokog,
Parányi életed szívem mélyén hordozom.

Talán a tavasz játszi boldogsága,
talán a nyár őrjítő bolondsága,
talán egy hang mely reményt sugall,
erőt ad, még nem tarthatlak védő karjaimban.

Bánat, öröm, végtelen vágy,
hangos kacaj, tánc, álomvilág,
fájdalom, gyönyör mind érted él,
minduntalan váltakozik
még két kezünk egymáshoz nem ér.

Nagyzsu: Ok, írj is le mindent, mert nagyon érdekel. :lol:

KépKép
ancsúr

Ancsúr!

Emelem kalapom!Nagyon szép verset írtál!!Van több ilyen versed is?Nem gondoltál még arra hogy kellene belőle egy könyv?Őszintén bevallom nem vagyok egy nagy vers olvasó,de vevőd lennék erre a könyvre! :wink:
Ugye elrakod őket??

Ja ,a végére kibújt belőlem az :twisted: írj még sok ilyet!
Tudod mit??Inkább mégse!!!
Szebbeket írj a babád gőgicséléséről! :D

Ui:Remélem nem értesz félre!
tvera

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?