Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!

Teljesen tanácstalan vagyok... a hétfõi talit illetõen ... Nagy gond lenne, ha nem lenne? (bszilvi... fõleg miattatok van lelkiismeretfurdancsom)... Csengének valószínû nem szimpla náthája van, hanem a fogai is nagyon gyötörhetik.. és nem csak az a bizonyos 6., mert hátrébb is nagyon kotorászik a szájában .. Eddig is nyáladzott idõként, de most szó szerint folyik a szájából a nyál Kép rém guszta... de ez nem lenne baj, csak nap közben is néha felsikít ...Kép .. aztán persze pörög újra... (sokszor szó szerint)

A napunk az teljesen elúszott... fél11-kor kelt fel délelõtt, 1x aludt kb. másfél órát fél2-tõl... aztán este 9-ig valahogy kihúztuk... azóta egyszer még félkómás szopi volt, de lényegében azóta alszik ... Tegnap éjfélkor még hajkurásztam, mert nem akart elaludni ...Kép Nagyon édes, mert amikor mondom, hogy alvás jön, akkor szépen odamegy a saját matracára, lefekszik, rám vigyorog... aztán felpattan ... Kép .. hogy én ennek hogy tudok örülni... Kép na arra most kiváncsi vagyok, hogy meddig fog aludni (az éjszakai szopik nem számítanak Kép)... ha reggel 6-7-kor dönt úgy, hogy reggel van, akkor nekem végem ... Kép

Menta
azt a táblázatot én sem követném.. szerencsére nekünk nagggyon jó gyerekdokink van, meg ismeri a családot, úgyhogy hozzátáplálás ügyben is 100%-ig elfogadtam a tanácsait (mivel mindkét oldalon van allergia - még ha rajtunk még nem is jött ki - nekem abszolut nem mindegy, hogy milyen eséllyel indul Manó)... Kép
... jajj.. és mit csináljon egy anya az átlagon (jóval) felüli elevenséggel megáldott gyerekkel? Kép Már most kezdjük beosztani, hogy ki hova fogja majd vinni, hogy a fölös energiáit lekössük .. KépKépKépKép

Képzeljétek, annyira oda kell figyelnünk, hogy mit csinálunk ... Csenge rögtön megfigyel és utánoz.. ma pl. anyósom viccesen rávert após térdére egy folpackos hengerrel... utána Csenge ahányszor apóshoz futott, mindig rávert azzal a bizonyos hengerrel a térdére... Kép Az apja viccbõl "rálépett" a lábára... utána mindenkinek rálépett a lábára (.. szandálostól... egy élmény .. Kép)... édesen fûzögeti be a cipõfûzõt, a babáját állandóan "hordozókendõbe" akarja rakni, a macijait+a bohócot folyamatosan eteti stb. ...

Többi szörcsögõnek is gyógyulást, gyengélkedõknek jobbulást... és mindenkinek jóéjszakát! Kép

Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Túl vagyunk a bulin Kép Nagyon jó volt. Kaptam a fickómtól egy nagyon jó tortát. Úgy nézett ki, mint az elsõ fõztöm (piros lábasban zöldborsófõzelék) Kép

Balu rájött, hogy tud kanállal merni. Ezt ma a szoba közepén gyakorolta majonézes salátákkal. A tányérjába próbálkozott, de minden olyan lett Kép

Balu köhög. Elég csúnyán, úgyhogy hétfõi tali nekünk tuti ugrott, akár lesz, akár nem Kép Az éjszakánktól nagyon félek. 9 körül aludt el, éjfélig minden ok, akkor felébredt, nagyon sírt. Cici nem kellett, majd nagy nehezen megnyugodott, akkor cici, majd vissza a kiságyba. De most megint felsírt. Elég volt, hogy odamentem az ágyához, megsimiztem a hátát, de erre nem vagyok kapható egész éjjel!

Betegeknek jobbulást!

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Kialudtam magam végre Kép

Vili kilenctõl, aludt éjfélig, én vele, aztán szopi, majd próbálta visszacsempészni az ágyába, nem engedte, aludt velem, aztán hatig aludtunk, akkor szopi, megint vissza akart csempészni, aludt egy picit, majd felébredt és mellém kérte magát, ott feküdt mellettem, fogta az orrrom és gagyarászott, mint aki épp azt mondja, hogy ha itt maradhatok, akkor alszom, ez történt reggel fél kilencig Kép . Közben többször felsírt, de elég volt félálomban megsimiznem Kép
Hurrá!

Mi is még taknyosak vagyunk, szóval talizni mi sem mennék.

Norci
norci

Sziasztok!

Cory! Szegény Balu! Köhögés elleni gyógypuszikat küldünk neki, jó sokat! KépMilyen volt az éjszakátok? Luca is többször felébredt, szerencsére hamar vissza is aludt.

Rebi! Gyógypuszik mennek Csengének is! Kép A tali szívesen bevállalnám, de a házunkat sajnos nem tudom közelebb tolni. Nem baj, ha elmarad, lényeg, hogy gyógyuljatok meg hamar! Kép

Márti! Kép Hol vagytok?

Puszi
Andi

Andi
andi3

Sziasztok!

Jajj, mennyit írtatok, nem tudom, mikor tudom rendesen végigolvasni...
Szóval röviden a baleset:
Karácsonyra kapott "talkarítószettet" mert imád nekem segíteni, mindig a nagy felmosófát meg a partfist, vödröt, lapátot hurcibálta. Találtunk egy nahyon helyeset, kis felmosófa, partvis, vödör, lapát. Ennek volt a legnagyobb sikere karácsonykor, azóta is, ha reggel felébredt, az volt az elsõ, hogy kereste, és hozta.
Na, kedden pont indultunk az egészséges rendelésre a szomszéd egy éves Olivérrel, itt volt Olivér, anyukája lenn ásta ki a kocsit a hóból. Én itt hagytam Õket a szobában, egy pillanatra kimentem teát tölteni az üvegébe. Jövök vissza, halom, sír. felkapom, orrán, száján dõl a vér. A száját már többször megharapta, de ez az orrvérzés nagyon megilyesztett. Rohanok át az Ildihez (szerencsém van, a bal oldali szomszéd gyerekorvos). Mázlim volt, pont indult, de otthon volt. Megmosdattuk, már nem vérzett, de a szája sarkán kívül egy egyforintosnyi (de csak a külseje, tehát mintha körberajzolnád) seb volt, azt hittük, az vérzett. Mentünk a dokihoz, és mellékesen megemlítettem, hogy ja, ez és ez történt. Nézi, mondja, szépen hízott, tüdeje tiszta, fogai be vanak durranva....és most azonnal megyünk a Heim Pálba, mert fel van szakadva a torka. Na, majdnem elájultam. Még jó, hogy az Andi (Olivér anyukája) volt olyan rendes, hogy elvitt minket. Gondolhatjátok, lépésben lehetett menni, szakadt a hó, Peti meg közben elaludt. Közben telefon Csabinak, jöjjön oda. Már ott várt minket, Andiék hazamentek. A dokinénink direkt felhívta a kórházat, és lebeszélte egy ismerõsével (gégész) hogy megyünk, soron kívül. Odaérünk, bemondjuk a doki nevét, közölték (ez 11-kor volt) hogy 1-kor jön, addig itt a portán várjunk. peti tejet evett 7-kor, meg ivott egy kicist a rendelõben 11 körül, nagyon örültünk. Aztán elkezdtünk egy kicsit erõszakoskodni, hogy nem egy sima mandulamûtétre jöttünk, gáz van. Na, nagy nehezen összeszedte magát, bement. (mert ez egy külön épület a gégészet). Pot a fõorvossal futott össze (szerencsére) aki rögtön megnézte. Felvettek minket a kórházba, szerencsére volt anyukás elhelyezés. Aztán ott húzták az idõt, hogy 11-kor ivott, még nem lehet altatni. Szegény már nagyon éhes-szomhjas volt, ott nyüszögött, de amúgy nem látszott rajta semmi. Végül 1-kor kapott egy nyugi-szörpöt (iszonyú rossz ízû, egy korty) amitõl megnyugodott, aztán elvitték. 1/4 2-kor jött a doki, hogy kész a mûtét, most ébresztgetik, mélyebb volt a seb mint gondolták, két öltéssel kellett összevarni. Utánna még vagy negyed órát vártunk, amire visszahozták (addig a frász kerülgetett, hogy mi van már). Szegény, nagyon kínlódott, mert ment volna(mászott) de félig aludt, meg benn volt az infúzió a kezében, arra vigyázni kellett. Nagy nehezen megnyugtattuk, elaludt. Csabi elment a cuccainkért. Rá 10 percre vizit, menjenek le az anyukák egy emeletet. Lemegyünk, ott beszélgetünk, erre egy ápoló jön: Ki a Peti anyukája? Mondom én. Akkor menjek, mert sír. Nagyon örültem, hogy mûtét után fél órával felébresztettékKép nagyon sírt, ki akarta tépni az infúziót. Végre a nyakamba borulva megnyugodott. Na de akkor már igy ringattam már vagy húsz perce, amikor látom, nem folyik az infúzió. Kimenni nem tudtam, mert az infúzióálvány+gyerekkel elég nehéz lett volna. Kiabálni nem tudtam, mert aludt. Na végre valaki elment az ajtó elõtt, õt kértem meg, szóljon már egy nõvérnek. Kiderült, vízszintesen kell tartani a kezét. Na, leültem vele, és másfél óráig vízszintesen tartottam a mancsát. Szerencsére aludt. Szegény egy szál pelusban, betakarni nem tudtam, (20 perc múlva arra járt egy nõvét, segített.) Utánna elég sokat aludt, késõbb elég nyüsz volt, de estére már majdnem a régi volt. 8-kor szépen elaludt. 10-kor én is "lefeküdtem" de nem aludtam. A szomszéd szobában volt egy szegény halmozottan sérült kislány, (nagyon durva volt, nagyon sajnáltam) és õt óránként kb 1/4 órán át kezelték. Ugye üveg van a kórhetmek között (noha van függöny, semmit nem ér) felkapcsolták a villanyt. Szegény Peti óránként felébredt, és vagy fél óra volt, míg visszaaludt. Viszont ennek köszönhetõen nem lázasodott be, mert rengeteget ivott, Õ teán alszik vissza. Szinte két ébredésenként megivott egy 250-es teát. Na, aztán regel 4-kor azt mondta, õ köszöni, kialudta magát. Kép Kiabált, és mutogatott nekem, hogy menjünk kiKép Örültek a nõvérkék, gondolhatjátok. Na, aztán 5-kor elkapta a takarítónõt, és el akarta venni a felmosófájátKép Addig elég ferde szemmel néztek rám a nõvérkék, hogy persze, a gyerek a felmosófával sértette meg magát (azt egybõl elfelejtették, hogy a saját játékával, nem a mocskos igazival), de látták, hogy tényleg betegesen vonzódik a felmosófáhozKépKép
Aztán 8-kor vizit, és hazajöhettünk. Kedden kontroll.
Amúgy teljesen rendben van, eszik rendesen, csak az éjszakák nagyon húzósak. Nagyon sírva ébred mindig (rosszat álmodik, vagy fél, nem tudom), de köztünk is nagyon-nagyon kínlódik. De reggel meg napközben semmi baja sincs. Mondjuk, rettenetesen jönnek a fogaiKép

No, ennyi a balesetrõl. Mindent elpakoltunk, ami veszélyes lehet. Ti is vigyázzatok, mert egy sima tollat megszerez, már az is veszélyes. Riogattak, hogy mekkora szerencsénk volt, mert mi minden történhetett volna.

Ja, mégvalami: Anyós: - "majd gondlkodjak el rajta, hogy számolok el a lelkiismeretemmel, mert ez egyes egyedül az én hibám. 1.) én akartam a felmosófát. 2.) én voltam otthon vele. 3.) különben is. Szegény petike lelke most komolyan megsérült, hogy ilyen felelõtlen, gondatlan anyja van, és egész életére ki fog hatni ez az élmény.

Amikor itt voltam "Nagybeteglátogatni" pénteken, egy büdös szót se mondtak, kérdeztek a kórházról. Mintha valami nagy bûnrõl lenne szó.
Bezzeg anyuék tegnap még röhögtek is, hogy elkérte a felmosót, meg hogy felszedett egy 7 éves kislánytKép

Utóhangként zárójelbe jegyeznék meg egy pár sort Csabika naplójából amit az õ "gondos" anyukája írtKépnem szó szerint lesz, de így igaz):
- Csabika a leírtakkor 6 hónapos:
"Vacsoráztunk, Csabika Laci (após) ölében ült. Elkapta az asztalon elõtte lévõ nagy, kenyérszelõ kést, egyik kezével megmarkolta a nyelét, másikkal rámarkolt a pengére, és meghúzta. Három ujjának a tetejét levágta...." Kórház, varrás, stb.

Csak pár szó:
1.) Mit keres a nagykés a gyerek elõtt???
2.) Hogy lehetett annyi ideje egy 6 hónaposnak, hogy megfogja, egyik, majd másik kézzel, és még meg is húzza??? Amikor már nyúlt felé, vagy amikor felvette, senki nem nézett rá??????

Azt hiszem, nem kell hozzá kommentár........

Puszi: LadányiKata
LadányiKata (ladán

Sziasztok!

Meglásd, nem is fog emlékezni erre Peti egy idõ múlva. Azt a csajozást én megnéztem volnaKép. Vigyázni kell ezekkel az idõsebb gyerekekkelKép, mert Hangát is egy hasonló korú kisfiú akarta felszedniKép a rendelõben múlt hétfõn. Bár, az igazat megvallva, Hanga kezdte el fixírozni a kisfickót alulról induló csábos pillantásokkalKép (és ez most komoly, mert tényleg így csinálta).

Apropó, köhögés: ez nagyjából meddig szokott tartani a babóknál úgy nagyjából?

Üdv
Szila (aki már teljesen jól van, csak még egy picit köhög)
szila

Szila!

A köhögés 3-7 napig tartott nálunkKép

A csajozás: Ültek a gyerekek sorban a kisszékeken, néztén a minimaxot. Peti odaállt a kislány elé, rátámaszkodott a térdére, és elkezdte nézni. Kislány : - mi az puszit akarsz adni?
Peti ugye meghallotta a puszi szót, elkezdett nyitott szájjal, kidugott nyelvvel közeledni. (kislánynak valószínű lehetett néhány kisebb testvére) odatartotta az arcát. Utánna, ha kérdeztük, na hol a barátnőd, ment a kislány szobájába, vagy ha a közelben volt, rámutatottKép

Puszi: Kata

De amúgy utánna szájoncsókolt egy kisfiút is. Két kézzel megfogta a két fülét, magához húzta...........Kép
LadányiKata (ladán

Sziasztok!

Szila! Remélem már jól vagy! Nem maradtál le semmirõl, nem volt túl nagy a bazár. Igaz, én most voltam elõször, de azt mondták, hogy tele szokott lenni a nagyterem, most meg ki se nyitották, az a pár eladó a folyosón is elfért. Én azért vettem néhány nagyon jó kis kantáros nadrágot 1.000 Ft körüli árakon, de az 5-bõl 4 még két számmal nagyobb mint kellene. Kép Sebaj, majd belenõ Lacika! Kép Legközelebb február 13.-án lesz börze, én akkor is szétnézek, ha itthon leszünk.
A Babanet akkor nem fagy le (nekem), ha elõször a fõoldalt teljesen megvárom, hogy letöltõdjön, és onnan lépek be a társalgóba. Nekem kezdõlapként volt beállítva már maga a társalgó, úgy azonnal fagy. Aztán tutira fagy akkor is, ha a bal oldali menü-félébõl a Témák címszóra kattintok. Nálunk azóta kiderült, hogy az alaplap-csere után egy csomó mindent frissített Laci, pl. letöltött valami új JAVA verziót is, meg az alaplapi hálókártya miatt új driver-eket, stb. Szóval már egészen biztos voltam benne, hogy az új JAVA verzió a ludas, amikor tegnap reggelre kifeküdt az egész gépünk. Be se lehetett kapcsolni. Laci visszatette a régi alaplapot, és csodák csodája, minden klasszul mûködik... Kép

Menta! Én elég késõn értem ki, mert reggel korán kirohantunk még a Cora-ba bevásárolni, utána 9 óra körül megetettem Lacikát, megreggeliztünk mi is, és még el is kellett pakolnom a bevásárlást, úgyhogy elmúlt 10 óra, mikor el tudtam indulni.
A nõvéredéknek szívbõl gratulálok! Kép

Tegnap szétválogattam méret szerint, rendbe raktam és elpakolásztam a kinõtt babaruhákat. Az 56-osokat nézegetve könnybe lábadt a szemem, és mondtam Lacinak, hogy kellene már Lacikának kistestvér... Azután Lacika egész éjjel cirkuszolt, nekem meg egész éjjel fájt a fejem, semmit nem aludtam, reggel nagyon rosszul voltam a kimerültségtõl, szédültem és még hányingerem is volt. Mondanom se kell, az elõzõ éjszakáink se voltak éppen nyugodtak már néhány napja. Szóval az összeesés környékezett, és azon gondolkoztam, hogy terhesen, rosszullétekkel küszködve hogyan tudnám egyáltalán ellátni Lacikát?! Márti, Laura! Mik a tapasztalataitok? Meg azon is tépelõdtem, hogy mennyi lenne az ideális korkülönbség. Most nagyon ellentétes érzelmek kavarognak bennem... Eredetileg úgy terveztem, hogy kb. akkor vállalom be a második terhességet, amikor Lacika 2 éves körül lesz. Így a GYED-rõl átmegyek táppénzre, és anyagilag se járok olyan rosszul, meg Lacika se lesz már olyan kicsi. De a védõnénik szerint a lehetõ legrosszabb egy kisgyereknek, ha három éves kora körül kap kistesót, mert akkor van a fejlõdésüknek egy olyan korszaka, hogy az "én határokat próbálgatják", és akkor nagyon rosszul viselik a konkurenciát. Azt meg semmiképpen nem szeretném, hogy Lacikának rossz legyen. Ugyanakkor el se tudom képzelni, hogy terhesen hogy birnám az éjszakai felkeléseket, a kialvatlanságot, meg Lacika emelgetését. Arról nem is beszélve, hogy mi lenne, ha kettõ cirkuszolna éjszaka, és mi lenne, ha majd a kicsi is 1,5 órákat akarna szopizni, és két szopi között õ is csak 1,5 órát lesz meg cici nélkül, mint ahogy Lacika csinálta egy idõben. Mit csinál majd Lacika, amíg a kicsi szopizik?! Õ még nem nézegeti el nekem a képeskönyvét 1,5 óráig Jó, persze, tudom, ez már szinte a káposztáskõ esete, de mostanában sokat gondolkozok ezen.û

BMárti
BMárti

Sziasztok!

BMárti,
köszi, ma már nagoyn jól vagyok!Kép Kistesóval kapcsolatban hasonló gondolataim vannak, de én arra jutottam, hogy még várunk vele. MOndjuk nem tudom, meddig.Kép

Képzeljétek, amikor Hanga lepakolja a könyvespolc alját, MINDIG Lendvai L. Ferenc: A gondolkodás története c. könyvet pakolja le, és elkezdi olvasgatni. Amúgy tök klasszul olvas, lapoz, akárcsak a felnõttek.Kép.

Most néztük a 102 kiskutyát, és egyfolytában vauvauzottKép, tök édi volt. MOndjuk most pörög ezerrel, mert úgy egy órája kelt fel, aludt apjával vagy másfél órát, úgyhogy nem tudom, mi mikor jutunk ágyba ma.

Ja, és ma egy pöttyös gatyát húzott a fejére, abban kolbászolt össze-vissza a lakásban.Kép

Szila
szila

Sziasztok!

Szila: nálunk az Absztrakt algebra a nyerõ Kép

Én nagyon szeretnék már kistesót. Balu nagyon szereti a gyerekeket, szerintem jót tenne neki egy kistesó Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Szila: nálunk az Absztrakt algebra a nyerõ Kép

Én nagyon szeretnék már kistesót. Balu nagyon szereti a gyerekeket, szerintem jót tenne neki egy kistesó Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!
Most szégyenszemre elõször írok, és aztán megyek csak olvasni, mert különben nem tudnám magam újra rászánni a beszámolóra.
Iszonyú zavaros lett az életünk, nem is tudom, hogy fogjuk túlélni. Szeretnék 2 héttel odább lenni már!!!!

Szóval. Párom cége felbontotta a munkaszerzõdését, így lógtunk egy ideig a levegõben, még a hazatelepülés gondolata is meglegyintett bennünket. Szerettünk volna itt maradni, ebben a kisvárosban, ahol élünk, de nincsen munkalehetõségKép (legalábbis jó nincsen). Miközben Mo.-on voltunk nem is tudtuk, mire jövünk vissza. Utolsó héten jött a munkaajánlat, nagyon jó lehetõség, szuper pénz, csakhát költöznünk kell Helsinkibe.

A múlt hetet fenntöltöttük Helsinkiben (szerencsére barátoknál, így nem volt olyan szörnyû Doncival),: ügyintézés: lakásbérlés, engedélyek, hitel....Párom szerdán kezdett, én meg a mínusz 25 (!!!!!!!!) fokban a bébivel lakásügyet intéztem. Azt hittem, ott fagyok meg az utcán, levegõt is csak minden 3.lépésnél mertem venniKép Bezzeg ma már csak mínusz 6 van!
Most visszajöttünk Doncival Lappeenrantába, párom ma ment vissza Helsinkibe, hiába, dolgoznia kell. Rám vár a lakás teljes összepakolása (persze Donci mellett elég izgalmas kérdés). Kedden tudjuk meg, hogy megkapjuk-e az igényelt lakást, ha nem, akkor nem tudom mi lesz, mert ezt a mostanit holnap jönnek megnézni, jan. végéig legkésõbb ki kell költözni.
Kezdek az idegbaj határára kerülni. Azt se tudom, mihez fogjak, mit kezdjek pakolni....

Na mit szóltok?????

Magunkról annyit, hogy mindannyian meggyógyultunk, Doncinak a repülés elõtti héten még középfül-gyulladása volt, azt se tudtuk, hogy fogunk visszarepülni. Szerencsére az utazásra már teljesen rendbejött a füle is, így nem volt semmi zûr hazafeléKép Donci már megy, egyik kezét kell már csak fogni és mellettünk lépked, tündéri. De még kapaszkodás nélkül nem mer egy lépést se tenni. De gondolom, annak is nemsokára itt van az ideje. Már mondja, hogy gyere (deje), apa, mama, lámpa (lááápa), kaka, pápázik, bucbucol a fejével és nagyon anyás lett. Folyton engem akar, szinte belém fúrja magát. Olyan jóKépKépKép

Na most már megyek olvasni. Ugye megbocsájtjátok, hogy csak most jelentkeztem???? Úgy hiányoztatok!!!!!!!!! (Ugye mi is egy kicsit????Kép)

Puszi, Nyuszimanó és Donci
nyuszimano

Sziasztok!

Nálunk is leterítette a családot a dögvész, bedugult az egész fejem, apa is szörcsög... Barnika viszont jobban van KépKép Tali nálunk is kiesik, de amúgy is suliba kell mennem... Kép

Cory! Tök jó lehetett az a torta! Sokan voltatok a bulin?

LKata! Nem semmi! Ezek szerint nem csak a ceruzától kell félni... Anyósod csúcs, tényleg "önbizalom-növelõ" és "mindenben támogató" bemondásai vannak... Petinek amúgy jó a kedve? Tud nyelni, enni? Varratot kell majd szedni?

BMárti! Windows XP-tek van? Sajnos az nem támogat bizonyos Java-s elérhetõségeket (keresõtõl függetlenül), pl Andris azóta nem tud OTP-n keresztül pénzt utalni... Nekem a Babanet mûködik tõle, de lehet, hogy mégis ez a gond! (Ha nagy hülyeséget írtam, bocsi!)
Testvérrel kapcsolatban nekem is ilyen félelmeim vannak, plusz a féltékenység, mert Barnabás anyásabb már nem is lehetne, de arra gondolok, hogy sokan túlesnek ezen a korszakon, és utána meg sokkal könnyebb lesz! Azt is sokan mondták, hogy a második terhesség jóval könnyebb, nem foglalkozol annyit magaddal, gyorsabban is elrepül, a kistestvérnek pedig muszáj valamennyire alkalmazkodnia a már kialakult helyzetekhez. Tényleg így van, két- és többgyerekes anyukák??? Menta épp nemrég írta, hogy amíg a kicsi szopizik, addig a nagy nem csak olvasni (vagy te neki), hanem építeni, rajzolni, gyurmázni is tud... Õ akkor már egy évvel idõsebb lesz, nem??

Menta, én is éppen így gondolom!!! (Bár nem bánom, ha Barnabás nem a legszebb lesz, hanem a leg...nemtudommilyenebb... Kép)

Da begyek, jaj de vacakul érzeb bagab... Puszi bidenkidek,

Henke

Ui. Andi, kedden akkor is elmegyek, ha hordágyon visznek el!!! (Ma végigtáncoltam az egész Feet of Flames-t Kép)
gesztenye

Nyuszimanó! Szia! Nagyon izgalmas!!! Jó lesz Helsinkiben, meglátod, fõleg, ha túllesztek az egész hercehurcán! Párod mivel foglalkozik? Szorítok, hogy minden rendben menjen!

H.
gesztenye

Sziasztok!
Drukk: szívre hallgatva jó lenne egy újabb pocakpocok, de ez elég nagy kitolás lenne Lucával (pl. még egy éves se lenne mire vészesen lecsökken a tejellátás, meg még amúgy is), Rékával, aki most is vészesen kevesli már a kizárólag ráfordított idõt (azért igyexem!), szóval eszem szerint még akár egy évet is várnék a pocisodással.
Úgy tûnik, pillanatnyilag az ész áll nyerésre, mire végigolvastam a drukkokat, betört a Vörös Hadsereg Kép. Úgyhogy köszi.
Felébredt Luca, folyt. köv.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Henke! Áh, jó a kedve nagyon, enni már aznap evett, nincs ezzel gond. A varratok szerencsére felszívódóak. De elsõ napokban úg csipkedte a száját, mint aki szõrt akar kiszedni a nyelvérõl, biztosan lóg a cérna, és zavarja.

Viszont az éjszakák szörnyûek lettek. Felriad, és nem alszik vissza az üvegen ahogy szokott, hanem kétségbeesve sír. Már az elsõ ébredéskor magunk közé veszem, de sokat pörög-forog-nyüszög, igaz, legalább nem sír. Mondjuk, nagyon jönnek a fogai is, de én félek, a kórház zavarta meg ennyireKép De ha fél valamitõl, miért nem alszik jól, ha velünk van?? Annyira sajnálom szegénytKép Most kéne kapnunk a 15 hónapos oltást, kialkudok + egy hónapot, mert úgy hallottam, hurutos tüneteket okozhat, hát pont a köhögés, ami most nme hiányzik, meg a láz..Kép

Nyuszimanó! Csak nem a Nokiához megy a párod?? Tudod, Helsinkiben laknak a barátaink, ott novemberben született baba. Majd ha ráérsz, és gondolod, szívesen megadom az elérhetõségüket, ha társaságra vágytokKép Nagyon kedves, inteligens pár, meg hátha Robi (a fiú) tud a párodnak szerezni valamit, ha ez nem tetszik, vagy nem jön be. Nagyon ügyes Donci, hogy így beszél!!! Raksz majd fel ha ráérsz a profilodba friss képeket???

Puszi mindenkinek: Kata
LadányiKata (ladán

Sziasztok!

Kata! Ez nem hangzott túl jól. Hogy lehet hogy kiszakadt a torka és nem fáj, meg tud enni? én nem tudnék.Kép

Nyuszimanó! Rendkívül szomorú vagyok, hogy már megint hazamentetek és nem sikerült találkozni. Azért örülök,hogy Donci meggyógyult. Az ottani dolgokért meg nem irigyellek.

Henke!Gyógyulj meg!

Cory! Szóval most volt a buli? Én meg azt hittem múlt héten. A párod ötletesebb tortával nem is állhatott volna elõ.Kép

Borcsa!Mi a helyzet ezzel a pocakkal?KépKép

Lányok, mindenki beindult? Ha itt hamarosan mindenki babát fog várni, én szörnyen irigy leszekKép

Képzeljétek kezd izgi lenni a költözés, holnap mennek az eladók hitelszerzõdést kötni, aztán kapják is a pénzt és már csak el kell menniük és költözhetünk. Ennek úgy megörültem, hogy már egy dobozt össze is pakoltam ma miután 4 órát vasaltam.Kép Jól el is fáradtam.
Hanna iszonyú tempóban szaladgál le-fel a lakásban, önállóan felül a kisajátított fotelébe elolvassa a totókat(autó) az újságban, majd megy tovább. Legújabban kukázik is, fõleg joghurtos poharat.Kép

Rebi! Gyógyuljatok meg, hátha csak a fogai gubancolnak a Kismanónak.

Jóéjt mindenkinek!

Tikk
tikk

Nyuszimanó! Elhiszem, hogy nagyon kivagy, a bizonytalanság és a kupi a legrosszabb! Kép Figyelj! Próbáld meg leszarni az egészet! (Bocsánat! Kép) Tehát kezdj el szépen összepakolgatni, próbáld Doncit is belevonni, de csak annyira, hogy ne nagyon lassítson le. Biztosan át fogtok tudni költözni és reméljük sikerül az a lakás, amit kinéztetek! Ha mégsem, akkor biztos egy még jobb, még szebb lesz a tiétek! Nekem az az életfilozófiám (fõleg vizsgaidõszakban jött be nagyon), hogy én megteszek minden tõlem telhetõt és a többit "Ki nem sz@rja le?!" Szóval hajrá! Ha már pakolni nem is tudunk segíteni, de azért nagyon drukkolunk, hogy a lehetõ legbökkenõ mentesen menjenek a dolgok!

Táncosok! Hajrá! Kép

Kistesó ügyben: van aki direkt egy szopisarkot alakít ki, és mindig valami mást készít oda a nagyobbnak, így mindig elég érdekes. A másfél órás szopikat meg szerintem érdemes kendõben kivitelezni, mert úgy mobilabbak tudunk lenni.
Mi május-júniusra tervezzük a kistesó projectet. Már alig várom!

LKata! Jó, hogy Peti már jobban van! Elég horror, ami veletek történt. És azóta odaadod neki a felmosófáját?

Borcsa! Én is már az elején nagyon akartam újra kisbabát, de engem is az tartott vissza, hogy akkor nem lenne elég tejci Helenának. Persze fene tudja! Lehet, hogy ha direkt próbálkoznánk, még akkor sem lehetne babánk. Kicsit furcsának érzemazt, hogy ennyire "megtervezzük" a babák érkezését. A férjem szerint, olyan sok mindent nem tudunk megtervezni, akkor legalább ezt használjuk ki. Nekem mégis olyan mûnek tûnik, olyan természetellenesnek. Szerintetek?

BSzilvi! Ne aggódj! Peti majd nemsokára megtanul szépen felülni, felállni, mármint esések nélkül! És akkor könnyebb lesz, meglátod! Türelem és kitartás!

Edit! Veletek mi van?

BMárti! Örülök, hogy te is találtál valamit a börzén! remélem legközelebb össze is futunk!

Menta
menta

Sziasztok!

Mielõbbi gyógyulást kívánok a kis betegeskedõ manóknak!

Rebi!
Ugyan már, miattam ne legyen lelkiismeret furdalásod! Remélem valahol majd meg tudjuk oldani a további talikat is és oda végre mi is eljutunk. Én is mondanám, hogy gyertek hozzánk, de olyan kicsi a lakás(36 nm), max. négyen-öten férnénk el.Nagyon édes lehet Csenge, ahogy utánoz.

Norci!
Sajnálom, hogy ti is hasonló cipõben jártok, de legalább most volt egy jó éjszakátok! Remélem most már nálunk is lesz valami hasonló!

LadányiKata!
Hát majdnem elsírtam magam, amikor olvastam, hogy szegény Peti mennyit szenvedett és persze ti is. Látni sem lehetett könnyû. A lényeg, hogy minél hamarabb elfelejtse a kórházat és meggyógyuljon!
Anyósodról már nem írok semmit. Gondolom, úgyis lelkiismeret furdalásod van , ha tehetsz a dologról, ha nem. Mindentõl sajnos nem tudjuk megvédeni a gyerekeket.(De jó is lenne!)

Még csak a mai termésen sikerült átrágnom magam, ma sem engedélyezett a kislegény túl sok szabadidõt.

Sziasztok

Szilvi és alvó Peti(de vajon meddig?)
bszilvi

Sziasztok Mindenki!
Egy napot nem ülök a gép elõtt, és már nem tudom követni a termést.

Bmárti illetve akiket érint a tesóprojekt!
Tesó problémára egy példát írok nektek.
A két fiam között 27 hónap a korkülönbség, azaz amikor terhes lettem, 18 hónapos volt a nagyfiam. A terhesség alatt, ha jól emlékszem nem nagyon tudtam arra figyelni, hogy mi hol fáj, mikor nem vagyok jól, mert a fiam lekötötte a figyelmemet. Féltékeny sem volt, mert igaz, hogy pici volt még akkor, de amikor elkezdett nõni a hasam mindig "beszélt" a pocakomon keresztül a kistestvérével.Kép Sõt. Anyukám már teljesen oda volt, hogy 2 évesen még abban az ágyban aludt esténként, ahová a kis tesót akartuk fektetni 3 hónap múlva. Erre februárban, az volt a névnapi ajándéka, hogy közölte, õ már nagyfiú, és kijön az ágyból, hogy átadja a kistesójánakKép. Amikor hazahoztuk a Mikit, épp akkor ébredt fel du-i alvásából, és rögtön odaadta a takaróját, hogy az legyen a MikiéKép.
Az persze más kérdés, hogy ahogy elkezdtek nõni, úgy jöttek a problémák, és egymás piszkálása, de az tény, hogy õk egymást bánthatják akár szóban, akár testileg, de SENKI más nem bánthatja az õ testvérüket.Kép Azaz, ha én hangosabban szólok rá az egyikre, akkor a másik máris védelmébe veszi. Ha az iskolában valaki bántja az egyiket, akkor a másik rögtön megvédi.KépKép stb.
Ennyit a kis korkülönbségrõl.

Henke!
A Windows XP-t a mi gépünk sem szereti Kép.

Ladányi Kata!
A hideg futkosott a hátamon ahogy olvastam a beszámolót. Remélem én is, hogy Peti nem fog rá emlékezni. Az éjszaka bizony lehet a Kórház következménye szerintem Kép.
A Bea ma kb 5 percig volt egyedül este, és arra mentem be, hogy az ágy tetején táncol. Nagyon ideges és mérges lettem Kép. Ezentúl ha ki kell mennem WC-re, akkor beteszem az ágyába. A fiúk éppen a gépen játszottak, én meg vacsit készítettem.

A betegeskedõ Picuroknak, mamáknak jobbulást kívánunk Beával együtt, aki szerencsére úgy néz ki, hogy átvészelte az elmúlt heti vírusos nyavaját.

Bocsánat a hosszúságért, legközelebb megpróbálok rövidebb lenni.
Sziasztok!
Zsuzsa

beababa

SZiasztok,
tul vagyunk az elso gyerekzsuron Kép, nagyon édes volt az öt kicsi fiú (kanbuli volt), ahogy itt kolbvászoltak fel-le. A legnagyobb másfél éves, a legkisebb most februárban lesz egy, szóval elég egyformák voltak.
Istók kapott mindeféle ajándékot, és volt köztük egy kis teherautó, és teljesen tisztán mondza rá, hogy AUTÓ! nagyon édes volt. Ez már a sokadik szó, amit mond, de azért örülök neki, mert ezt nem én tanitottam neki direkt, mint a lámpát, meg a gombot meg a cipõt, hanem magától szedte fel. Ugyanigy a cumisüvegre mondta ma reggel, hogy INNI - ilyen okos kisfiam van.

Kistesó-project: mi úgy döntöttünk, belevágunk. Karácsonykor határoztuk el, és más vagyok a 38. napon, nagyon izgulok, hátha már elsõre sikerült is...? De a tesztem tegnapelõtt még negativ lett. Most nem tudom, mit gondoljak. Drukkoljatok ti is - már úgy beleéltem magam, hogy megint babánk lesz, hogy még a nõgyógyászomat is felhivtam, de persze õ azt mondta, majd ha pozitiv a teszt... Majd jövõ héten megint csinálok egyet.

Jó éjt mindenkinek

mégegykata és Istók
(Mutatnék nektek képet, de nem tudom, h ogyan kell! Segitene valaki röviden! Kösz szpen!)
mégegykata

Sziasztok!

Segítsetek! Adtunk viburcolt Vilinek, olyan félve adtam be, mert már megint elõtört az az érzésem, hogy pocsék anya vagyok akinek már megint gõze sincs, hogy mi baja a pici fiának, nagyon rossz érzés. Képtelen vagyok eldönteni, hogy a foga vagy a pocija fáj. Õrülteket pukizik, de ha tornáztatom a lábát nem feszíti be a hasát, most apa ölében sírdogál, normális esetben kilenckor szokott elaludni, viszont szerintem a viburcol semmit nem használ, vagy sokára hat, meglátjuk. Ja és az üvöltés hullámokban tõr rá.
Közben végre elaludt.
Valakinek volt olyan tapasztalata, hogy a hozátáplálásnál a babója pocija is fájt? (Ma sütõtököt evett kb. 7-8 mokkáskanálnyit). Ja és amikor lekezdtük a hozzátáplálst nem volt ilyen gond az altatással, és a pukikkal sem, kicsit volt szorulása, késõbb nem és annyi. Igaz akkor még egész nap hason volt, most meg egész nap áll, meg mászik.
Mit lehet ezzel kezdeni? Hogyan döntsem el mi fáj neki? Lécci írjátok meg hogy volt!

Megint nincs erõm ragálni semmire, ezer bocs érte.

Norci
norci

Sziasztok!

Segítsetek! Adtunk viburcolt Vilinek, olyan félve adtam be, mert már megint elõtört az az érzésem, hogy pocsék anya vagyok akinek már megint gõze sincs, hogy mi baja a pici fiának, nagyon rossz érzés. Képtelen vagyok eldönteni, hogy a foga vagy a pocija fáj. Õrülteket pukizik, de ha tornáztatom a lábát nem feszíti be a hasát, most apa ölében sírdogál, normális esetben kilenckor szokott elaludni, viszont szerintem a viburcol semmit nem használ, vagy sokára hat, meglátjuk. Ja és az üvöltés hullámokban tõr rá.
Közben végre elaludt.
Valakinek volt olyan tapasztalata, hogy a hozátáplálásnál a babója pocija is fájt? (Ma sütõtököt evett kb. 7-8 mokkáskanálnyit). Ja és amikor lekezdtük a hozzátáplálst nem volt ilyen gond az altatással, és a pukikkal sem, kicsit volt szorulása, késõbb nem és annyi. Igaz akkor még egész nap hason volt, most meg egész nap áll, meg mászik.
Mit lehet ezzel kezdeni? Hogyan döntsem el mi fáj neki? Lécci írjátok meg hogy volt!

Megint nincs erõm ragálni semmire, ezer bocs érte.

Norci
norci

Sziasztok!

Nyuszimanó: kitartás! Kép

Kata: ez horror! Jobbulást! Kép

Tikk: igen, mert a párom rosszul viselte volna ha szilveszter után 4 nappal újra buli van Kép Meg, hát fizetést is csak most kaptak.
A költözéshez nagyon drukkolok! És aztán igyekezzetek beköttetni a netet is KépKépKép

Menta: hááát, szerintem azért ennyire nem egyszerû a babatervezés. Alapvetõen azt tudjuk megtervezni, hogy mostantól akár jöhet, ha szeretne. Balu nekünk a 3. hónapban jött össze. Kiváncsi vagyok, a kistesó mikor költözik be Kép Meg hát a rengeteg abortuszt látva, jobb lenne, ha mások is ennyire tervezgetnék.

Kisbetegem elaludt, de nagyon csúnyán köhög Kép Holnap doki. Persze a kendõnket kölcsönadtuk, úgyhogy küzködhetek a babakocsival Kép

cory

cory
Budapest

Norci,
sokszor vagyok én is úgy, hogy nem tdom eldönteni, mi fáj Hangusnak. Vili nem evett valami puffasztót, vagy esetleg te? Nekünk a hozzátáplálásnál nem volt ilyen gondunk. Ráadásul a sütõtök az egyik nagy kedvence!Kép Esetleg a Panadolt nem próbáljátok meg, ha már nagyon nem bírjátok?
Az elmúlt három napban Hanga is cirkuszol (üvöltözik) egy órát hajnal háromtól, mire elalszik. És ha bekenem a Dentinox-szal, akkor tök hamar megnyugszik (tényleg a Dentinox-ot próbáltátok?), viszont most olyan jól elrejtettem elõle, hogy nem találom, csak a Calogel-t, az meg szerintem nem olyan jó.

Azért, amikor Vili alszik, te is pihenj!KépKép

Szila
szila

Sziasztok!

Nyuszimano!
Hianyoltalak am titeket és multkor is kérdeztem tôled valamit utazassal kapcsolatban,de mindig archivalodott,mire jöttél.KépKép
Nagyon drukkolok,hogy rendben elsimuljanak körülöttetek a dolgok!Örülök,hogy meggyogyultatok és,hogy Donci ilyen ügyes mar!Kép

LKata!
De jo,hogy Peti jobban van!!Nem semmi,amit at kellett élnetek!Anyosoddal meg ne törôdj!De tényleg!

Tikk!
Nektek is jo költözködést,ami ezek szerint egyre közeledik!
Hanna nagyon édesen mosolyog a képen!Kép

Menta!
Köszönjük,a körülményekhez képest jol vagyunk.
Lehet,hogy sikerül elintézni,hogy par nappal elôbb menjünk haza.
Légyszi drukkoljatok nekünk!!

Mi is beallunk a rosszul alvok soraba!Tegnap éjjel Riki 2 oranként ébredt,nagyrészt sirva.Legtöbbször visszaaludt szopira,de reggel 7-tôl 8-ig probaltam visszaaltatni,végül kivettem és a vallamon sikerült alomba szenderülnie.A legrosszabb az,hogy gôzöm sincs,mi baj lehet.A fogara gyanakszom,mert nagyon nyalzik és a szajaban oldalra dugdos minden létezô targyat.
Raadasul nappal is ilyen nehezen alszik el.Kép

Végre vettünk etetôszéket.A Pegperego Prima Pappa-jat.Szerintem tök tuti.Kicsit még nagy Rikinek és még hozza kell szoknia,de nagyon édi benne.Kép
Le is fényképeztük,amit be is rakok a profilomba.Nem terveztem lecserélni mostanaban a profilos képet,de ez olyan jo lett!Most ez a kedvencem!Kép

Mindenkinek mielôbbi gyogyulast kivanok!KépKépKépKép
Remélem mi megusszuk betegség nélkül az otthon létet!

Jo éjt!
Edit
edith16

Szisztok

Elöször is sok beteg babókának gyógyikat küldünk KépKépKépKépKépKépKép

Menta

Köszi a dícséretet de nem ügyesebb Napocska sem szerintem mint a többiek nézd csak meg Hanga is öltözik, Barni is rajzolgat,Balu szelektálva olvas, Csenge is milyen édes lehet és pesze Helena is nagyon sokat ügyesedett ezalatt a pár hónap alatt mióta ismerjük egymást.
Menyi mindent megtanult már a kicsi lányod, mindegyikük egy kis csoda a maga nemében. Öt ne másokhoz hasonlítsd saját magához! Ha így nézed mindjárt kiderül hogy bizony minden hónapban megtanult valami újat. Én pont azért voltam pipa amikor a srácaimat másokhoz vagy az "átlaghoz" mérték. PL.amikor a nagy fiam írni tanult kevés kéz ügyessége révén nehezebben ment neki, mint sok osztály társának és amikor végre kezdett az írás képe alakulni az a zseni tanárnöje leszidta hogy csúnyán írt. Én meg megdícsértem és felhívtam a tanítönö figyelmét arra hogy vegye a fáradságot magának és gyereket saját magához viszonyítsa ne másokhoz mert ahhoz képest bizony szépen írt.Lehet hogy ez buta példa de biztosan érted miröl beszélek.Ha Helenát is saját magához méred mindjárt látszik hogy ö is nagyon ügyes már!! KépKépKépKép
Ó és ne örülj elöre még lehet belöle zseni! KépKépKépKép
Mi az a relaktációs mama ha jól írtam? És hogy nem hisznek neked, már mint szopis tanácsok terén?
Gondolkodtál már a tortán? Miért gond ha sima mezei rendelhetös tortácskát kap, úgyis csak szét szei picit eszik csak meg belöle nem? Te hogy gondolod, lassan aktuális lesz olyan furcsa! Milyen torta az amiben nincsen se tej se tojás se semmilyen allergén?
Tojást még Napsugár sem sem kapott eddig, pedig már fött tojás sárgáját kaphatna föziben .
Gratula a gyarapodó tágabb családhoz KépKépKép

Norci
Látom nálatok is az anyuval való szunyókálás vált be. Én ezt már a harmadik babánál alkalmazom teljes sikerrel legalább alszom éjszaka és nyugodt a gyermekem álma is.
Sokan attól tartanak hogy nem leht majd átszoktatni a kicsit a saját ágyába. Ez nem volt gond nálunk ahogyan nagyobbak lettek meg lehetett velük beszélni hogy nem velem alszanak.

Szila
Jót nevettünk a srácaimmal a leírásaidon föleg ahogyan elképzeltem ahogyan Hanga pöttyös gatyóval mászkál KépKépKépKépKép Örülök hogy jobban vagy!

BMárti
Szerintem kis tesós felvetésed nagyon érthetö nekem ilyen hasonló meggondolásból van az elsQ kettö között 4 év. Úgy éreztem bár én is vágytam kicsi babára föleg amikor a tesómnak picurkája született de energia is kellett hozzá. A nagy fiammal rengeteget éjszakáztam sokat sírt nyüszi volt nagyon, de ma ö az egyik legjobb barátom.
Azt hiszem hogy aki sokat éjszakázik a gyerköc miatt az inkább vár míg lesz néhány nyugodt éjszakája.

Pocakosok ne is figyeljetek rám bennetek már most annyi energia van ami hegyeket mozgathat meg! KépKépKépKép

Kata
Sajnos minél nagyobb a gyerek annál nehezebb lesz a hasonló balesetektöl távol tartani. Néha olyan dolgok is megtörténnek amiröl azt hinnénk velünk nem történhet meg.
Örülök hogy Peti már gyógyul még csajozik is, anyósoddal meg ne foglalkozz, éppen elég "büntetés" az amit éreztél nem kell még egy okos tojásnak is kis elöadást tartani mire kellett volna figyelni. Ha tudom hogy elesek leülök a földre!

Pusszancs: Dzsili
dzsili

Most olvastam az esti írásokat még reagálok mert holnapra megint nem leszek képbe!

Menta
Szerintem is jó mint ahogyan Cory is írta ha át lehet gondolni mikor hova és miért érkezzenek a babák. Gyereket csinálni többnyire legalább is nem nehéz, normálisan felnevelni annál nehezebb!

Nyuszimanó
Én meg a rosszban keresem többnyire a jót, esetetekben mégis csak sikerült ott maradni, munkát is talált a párod, ugyan vacak a költözés de legalább van hova!
Donci milyen szépen beszélget és a járához is gratula!KépKépKépKép

Mégegykata
Tényleg ügyes kicsi fiad van, és drukkolok a babához is KépKépKépKép

Edit
Nektek jobb éjszakákat kívánok majd amikor elküldöm az irományomat és csatlakozom a NET-re megnézem Rikit az új székében! KépKépKép

Tikk
De jó hogy költöztök pár nap és mindent széppé varázsolsz majd az új lakásba, én is úgy elköltöznék már innen!

Zsuzsa
A bratyók néha úgy bele tudnak feledkezni a játékba hogy se nem látnak se nem hallanak. Ha ki kell mennem a szobából és Napocs nem vágtat utánnam mindíg szólok nekik hogy figyeljenek a kicsire is fél szemmel, mert legközelebb nem lesz vacsora!KépKépKép

Kistesó ügyben
még annyit mondanék hogy szerintem akkor a legjobb amikor Te és Párod egyaránt szeretné. Akkor mindegy hogy hány hónap a korkülönbség a meglévö gyereket kicsit biztosan megviseli ez természetes de okos szóval fel lehet készíteni, érvek és ellen érvek vannak mindenki eldöntheti mennyire bírja a terhelést, mert ugyan dupla munka /esetemben tripla/ de dupla az öröm is ami vele jár!
Menta írt a szopis sarokról hát én nem tudom elképzelni hogy egy másfél két éves gyerek szépen elfoglalja mgát mert anya nem ér rá, és rajzolgat meg ilyesmi, biztosan nehezebb két kicsivel az anyának eleinte, viszont nem lesz a két gyerek között akkora korosztályi szakadék jobban megértik egymást talán,azonos dolgok érdeklik még öket.
Én ha még egyszer kezdenem akkor is a nagyobb kor különbséget választanám mert így mindegyik élvezheti egy kicsit legalább hogy ö a legkisebb, nem kell egy kicsi gyereknek olyan gyorsan "nagy tesóvá" alakulnia két évesen.
De mint írtam mindenkinek nagyon szorítok aki most vállalja a babókát vagy szeretné már a pocaklakót, ök így döntöttek nakik meg így lesz jó!

Nekem is XP van a Javát ugyen nem szerti bár lehet hozzá frissítésben szerezni, nekem nincs gondom vele söt tetszik, hát ezzel egyedül maradok talán, bár eleinte fura volt már ott jártam hogy vissza teszem a jó öreg ME-t a gépre aztán meg szoktam ezt is.

Pusszancs: Dzsili
dzsili

Sziasztok!
Hetvegehez kepest rengeteget irtatok! Kép Csak holnap akartam hozzaszolni, de mire idejutok...

LKata! Szornyu volt meg olvasni is az eseteteket! Remelem, Peti mar teljesen kiheverte. Abba biztos vagyok, hogy idovel teljesen elfelejti - szerintem benned tovabb fog elni vagy kiserteni a dolog. Anyosodhoz nem fuzok hozza semmit; talan kovesd az "egyik fulemen be- a masikon ki" elvet. Kép

BMarti!
Tesver-projekt. Hasonlo problemaim vannak nekem is, hasonlo ketelyekkel. Amit irok innentol kezdve "vak vezet vilagtalan" alapon nem mervado, de azert leirom. Kép Szoval mi ugy gondoltuk, hogy amikor Dani kb. 1.5 eves lesz (nyaron) vagunk bele a teso projektbe. okai: szeretnem addig a Danit egyedul kielvezni Kép A masodik babaval amennyire Danival mar nem fogok tudni foglalkozni. Mas kismamakkal beszelve mondtak, hogy azert 2 eves koruk utan mar egyre jobban megertenek mindent es mar jobban is szot fogadnak, tehat gondolom, egyszerubb. Szinten egyszerubb pl. szoptatas alatt egy kicsit nagyobb gyereket lefoglalni mint egy allandoan felfedezni vagyot. Illetve ugy erzem, hogy szopi utan a szervezetemnek is kellene par honap pihi, amikor feltoltodik. ... Viszont tul sokat varnom sem lehet a korom miatt...

Dzsili! Mar irtam korabban, de ismet leirom, hogy nekem mindig annyira tetszenek a hozzaszolasaid! Minden szavadbol a gyerekeid szeretete es a csaladi osszefogas erzodik.
Nagyon szepen leirtad amit en is erzek (csak neha elfelejtem Kép ), hogy minden gyereket sajat magahoz kell hasonlitani es annak orulni, hogy mennyire szepen fejlodik!

Nyuszimano! En is hianyoltalak! Remelem, megkapjatok a lakast Helsinkiben. Ha mar megszokjatok az is szupi lesz- meglasd! A koltozesert nem irigyellek; drukkolok, hogy gordulekenyen menjen! Kulonben mi is jartunk mar Helsinkiben es speciel nekem nagyon tetszett! Kép

Menta! Csatlakozom az elottem szolokhoz. Szerintem is jobb ha tervezik az emberek, mint a sok abortusz vagy boldogtalan csalad.
Gratulalok a noverednek a pocaklakohoz! Kép

Edit! Riki nagyon aranyos a kepen! Kép

Norci! Igazabol ezzel en is mindig gondban vagyok. Nalunk a hozzataplalas nem viselte meg Dani pocojat nagyon. Bar a legeslegelejen elofordult, hogy uj etelek bevezetesenel szorulas/hasmenes kialakult amig a poci hozza nem szokott. De a hullamokba ratoro siras nekem a fogzasra emlekeztet de persze a hasfajas is okozhatja. Ha bekened az inyet az nem segit? Hogy telt vegul az ejszakatok?

Bogancsi!
Koszi a gratulat - de meg nem vagyok 33! Csak leszek 26-an pontban 4-kor egy perccel sem elobb! Addig ragaszkodom a 32-hoz! Kép

Megyek aludni. Sziasztok!
Danimama
danimama

Sziasztok!

LadányiKata! Élmény lehet az Anyósod! Kép Ezt a füzetet az okulásodra adta oda, hátha feléred ésszel egy kis segítséggel, hogy régen biliznie kellene a gyereknek?! Kép Baleset minden babával elõfordul, akár késes is, szemfényvesztõen gyorsak tudnak lenni, de akkor legalább ne ítélne el téged azért, mert veletek is elõfordult. Kép

Nyuszimanó! Minden együttérzésem a tiéd! Belegondolni is rossz, milyen lenne, ha most el kellene költöznünk. De tarts ki, biztosan jó lesz Helsinkiben! És hiányoztatok, igen!

Henke! Nem XP, hanem NT és W98 alól próbálok netezni felváltva. Most éppen az NT teljesen behalt, a W98 alatt a böngészõt sikerült életre kelteni, de a levelezést nem, szóval nem unatkozok, minden nap vacakol valamit a gépünk. Kép
Azt, hogy a nagytestvér olvas, csak példaképpen írtam, szerintem Lackó semmilyen tevékenységgel sem foglalná el magát mondjuk 1,5 óráig. Persze azt megtippelni se tudom, milyen lesz egy év múlva.
Jobbulást kívánok, és neked is mennek ám a gyógyKépKépKépKépok, nem csak a kicsiknek! Kép

Menta! Egy újszülött naponta mondjuk átlagosan 6-7 alkalommal szopizik. Ebbõl legalább 4-5 ébren találja a nagyobbat is. Ennyiszer valami újat odakészíteni szerintem képtelenség. Kendõben szoptatni meg sajna soha nem sikerült nekem, Lacika mindig azonnal megpróbált belefulladni a cicimbe. Persze a szükség nagy úr, ha itt lesz a kistestvér, akkor úgyis megoldom valahogy. Kép Azon is gondolkoztam, hogy ha ki akarom várni, hogy Lacikát már ne kelljen emelgetni, és megértse, eljátszon, stb., akkor 8-10 év korkülönbséget kellene hagyni, annyit meg semmiképpen nem akarok. Szóval azok az esetleg felmerülõ gondok, amiken én most itt elõre problémázok, úgysem oldódnak meg 1-2 éven belül. Akkor meg?! Kép
Én nem érzem természetellenesnek a tervezést, mert én eddig azt tapasztaltam, hogy minden tervezés arról szól, hogy amit a szívem súg, azt igyekszem észérvekkel alátámasztani. Kép Ráadásul ember tervez, a kisbabák meg akkor jönnek, amikor õk akarnak. Hányan várnak hónapokat, éveket úgy, hogy szeretnék, és nem esnek teherbe, és hányan születtünk úgy, hogy még (vagy már Kép) nem terveztek bennünket? Anyukám se 1,5 év korkülönbséget akart, hanem 3-at, de én becsúsztam egy óvatlan pillanatban. A nõvérem se akart harmadikat, de Gábor másképpen gondolta. Én is itt tervezgetem a korkülönbséget, közben lehet, hogy már itt lapul a pocakomban a kistestvér... Kép

Mennem kell, Lacika hangosan korog. Kép Úgyis rengeteget írtam máris.

BMárti
BMárti

Sziasztok!

Danimama: bocs, nem akartalak öregíteni Kép

Szila: Örülök, hogy jobban vagy! Én is meg Zsófi is szeretjük a nyers tésztákat, és mindig félek is, hogy baj lesz.

LadányiKata: nem lehetett könnyû a kórházban! Még szerencse, hogy Peti már jobban van, és remélem, Te is túlteszed magadat anyós ... (nem is tudom, milyen szóval lehetne jellemezni) Bízz magadban és ne hagyd, hogy egy ilyen anyós beleszóljon a dolgaidba!

Henke: valóban a 2., 3., 4. terhesség egyre könnyebb Kép Bár én egy szót se szólhatok, mert nekem az összes terhességem könnyû és boldog volt, a szülések szintén. Szerencsés vagyok!
Nálunk a lányok között 16 hónap van. Zsófi már a legelejétõl nagyon örült, hogy kistesója lesz. A kétszeres pelenkázás ugyan nem könnyû, de legalább egyszerre van túl rajta az ember. Kép Aztán, mikor Dani jött, a lányok mindenben segítettek a maguk módján - akkor 3 ill. 4 évesek voltak és egyáltalán nem voltak féltékenyek. Most meg... az elsõ döbbenet után boldogan várták Tomit, most meg imádják Kép Kép Kép

cory: gyorsan gyógyuljatok!!!

Tegnap itt volt Dani barátja és hozott nekünk egy szánkót. A fiúk szinte be se jöttek a házba. Még szerencse, hogy tudták, hogy pizzával várom õket, így mégis hazaszánkóztak Kép
Juli egész hétvégén tanult; kedden megy a helyesírás verseny döntõjébe. Szegénykém, ahányszor kijött a szobájából, mindig valami helyesírási kérdéssel jött. Zsófi meg egy szociológiai házidolgozatot írt nagy bõszen, aztán elküldte a tanárának. Apa pedig befejezte a költségvetés összeállítását és este az egészet megmutatta nekem is. Hú, nem volt semmi. Sose szerettem a pénzügyeket ... Kedd-szerdán megy Ausztriába, hogy elfogadtassa a cég vezetõivel. (a magyarországi az egyik leányvállalatuk)

Tomival tegnap megint babakocsiztunk délelõtt egy nagyot. Úgy elaludt, hogy a hazaérkezésünk után is aludt még vagy fél órát a teraszon. Igaz, ötpercenként mentem megnézni Kép

Holnap nem is tudom, hogy csináljam Kép Megyünk a Heim P. bõrgyógyászatára a szemölcsök miatt. Nagyon szaporodnak és csúnyák megint Kép A gond csak az, hogy fél hatkor kellene keltenem Tomit, hogy felöltözzön, megreggelizzen, mert negyed 7-kor vinne be apa minket a többiekkel együtt Pestre. Így legalább egy buszozást megúsznék Kép Majd még meglátom .)

Szép napot mindenkinek!
bogancsi és Tomi, akinek épp most lett elege abból, hogy csak nézzen az ágyából, hogy netezek Kép

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Szila
Eddig is volt netünk, csak apa itthon volt vagy másfél hónapig, így keveset tudtam babanetezni.

Bogancsi
gratula a foghoz!Kép

cory
Gyógyuljatok! A tortád így látatlanban is szuper!Kép

Csengének is gyógyokat küldünk!Kép

A talira mi sem mentünk volna, mert még mindig taknyolunk.Kép

Nyuszimanó
Sajnálom, hogy nem találkozhattunk, mikor itthon voltatok.Kép Meglásd jó lesz Helsinkiben, drukkolunk, hogy minden simán menjen!

Edit
Riki már igazi nagyfiú a képen.Kép

A péntek éjszakát teljesen átaludtuk, az utóbbi 2jjel viszont felébredt Peti, de magától visszaaludt hamar. Tegnap este pedig nem sírt, amikor lefektettük, hanem egy pisszenés nélkül elaludtKép

Kistesó ügyben
Mi megbeszéltük, hogy Peti szülinapjától indul a projekt, de vannak fenntartásaim ugyanúgy mint BMártinak. Ennek ellenére azt gondolom, hogy inkább kevesebb idõ legyen a tesók között, mint több. Apa azt mondta, hogy ha nem bírjuk szusszal, keresünk egy gyerekbarát embert, aki besegít idõnként. Meglátjuk, mindenesetre én sajnálom, hogy ha megint pocakos leszek, nem tudok annyit foglalkozni a picurral, mint annak idején Petivel. Igaz, akkor meg a munka vette ki belõlem a szuszt.

Jobbulást minden betegeskedõnek!
Puszi
Gorsi
gorsi

Menta
Nekem van egy calla kazim, Ditrói Mária alapprogramja, te mire tornázol? Én is el akarom kezdeni már végre, de ált- csak fellángolásszerûen csinálom.

Gorsi
gorsi

SZiasztok!
Nem vesztünk el, csak vendégeink vannak: Ármin ubokatesói Bécsbõl úgyhogy most csak olvaslak titeket, de írni csak akkor fogok, ha elmentek, addig élvezzük egymás társaságát! Kép És persze holnap a genetikai UH után - nagyon izgulok ám! DRukkoljhatok, ogy minden rendben legyen, OK????

Minden köhögõsnek, orrfolyósnak, nyûgösnek jobbulást kívánok, kicsiknek és bnagyoknak egyaránt! KépKépKépKépKépKépKép

Ármin nagyjából meggyógyult, úgyhogy ha lesz tali a jövõ héten, remélem, tudunk menni! Kép

Márti+Ármin+Kép
márti

sziasztok Lányok!

Ezt képtelenség elolvasni!
Bele-bele kukkoltam csak:

LKata!
Jobbulást Petinek! Részvétem az Anyósért! Az a baj a fölnõttekkel, hogy elfelejtik milyen volt gyereknek lenni. És azt is, mit csináltak tegnap.

Mindenki, aki a babaprojektben érdekelt!

Menta!
Szerintem a társadalom nem engedi meg, hogy ne tervezzük a babákat. Szerencsére nálunk Sára kopogtatott kéretlenül, azonban a lehetõ legrosszabbkor: utolsó év az egyetemen, diplomaírás, nyelvvizsga, friss munkahely. Kell ennél több? Nem is volt kérdés, hogy jöhet-e, erre úgy döntött, veszélyesztetett terhesség szeretne lenni. Következmény: no suli, no nyelvvizsga, no diploma, no munka. Azóta Mátét már elõre terveztük, (Németország miatt) csak arra nem gondoltunk, hogy ilyen hamar összejön. Csütörtökön, hat hónappal a szülés után megkérdeztem az orvost, lehet-e. Az igen válasz megnyugtatott, majd pénteken összehoztuk Mátét.

Nem mindegy, hogy pl. GYES-bõl, vagy GYED-bõl tengõdsz, kisgyerekesként nagyon nehéz elhelyezkedni - bár gondolom ez téged nem érint, vagy gondot okozhat?. És hasonló nyalánkságok. Ill. Ha elmész felvételizni, mindig megkérdezik gyerek? és mikor, vagy mennyit akar még.

Korkülönbség.
Nálunk 15 hónap. Nem mondom, hogy könnyû, sok hátulütõje is van, de már tudnak együtt játszani!
Azt mondták az okosok, hogy ekkora korkülönbségnél nincs féltékenység. Én kis buta sajnos cáfolom. Persze ez is valszeg gyerekfüggõ. Nálunk sajnos durvaságok is elõfordultak. Két pici mellett sokkal nehezebb megszervezni az életed, fõleg, ha olyan rendszertelen vagy mint én. Számomra képtelenség. Inkább a gyerekek alakítják a napot.
Szopival nekünk le kellett állni, mikor Sára 7 hónapos volt. Féltem, hogy nehéz lesz, de szinte magától leszokott a leányzó.
Az elsõ terhességem nagyon nehéz volt, féltem, hogy ez is hasonlóképpen alakul, de biztos lesz valami. Nos egyetlen napig tartó erõs görcsölésen kívül semmi nem volt! Se hányinger, se vérzés, se rosszullétek! Az utolsó napon is emelgettem az én 10 kg-os nagylányomat! Persze biztos nagy szerencsém is volt.

Az okosok azt is mondják, hogy az ideális korkülönbség 2 éves kor alatt ill. 4 fölött van, mert a köztes idõben alakul ki a személyiség. Azt hiszem az elmúlt kicsit több, mint 10 hónap nem engedi meg a véleményaékotást, de a sógoromé is hasonló cipõben járnak és nekik bejött. Viszont a húgom és köztem 4 év van és ezt is ideálisnak tartom. Valszeg, ha ennél több, már nem tud kialakulni olyan bensõséges testvéri kapcsolat, mint egyébként. És akkor itt bezavar a személyiség kérdése. Mert lehet nekem kicsi korkülönbséggel is két tök eltérõ személyiségû gyerekem, akikkel bármit csinálok, nem fogják úgy érdekelni egymást, ahogy nekem természetes lenne.

Szóval szerintem ha valaki babát szeretne a pocakjába, akkor hajrá! Nem kell ezen sokat gondolkodni, mert mire eljuttok a gondolatmenet végére, már kifuttok az idõbõl.

És most szerencsétekre muszáj mennem, mert Máté teljesen begõzölt.

sziasztok
Solya
solya

LÁNYOK!

NINCS MEG VALAKINEK KRISTON ANDI HÜVELYTORNA VIDEOKAZETTÁJA?

Ha igen, kölcsönkérhetném? De az is jó lenne, ha látnátok valahol, akkor szólnátok és megvetetném Anyummal. Márciusig ráér, csak akkor megyünk haza.

köszi
Solya
solya

Sziasztok!

Végigolvasni volt idõm az elmúlt napi írásokat, de írásra már alig futja, Bálint megunta, hogy itt ülök a gépnél, nem tudom, mennyit írhatok! Kép

BMártinak még a turkálóhoz: Lehet, hogy Te drágát találtál, szerencsére ami itt van, rém olcsó, mégha ilyen igényes is. Body pl. 200 forint, pulcsi 350-400, kantáros gatyák 5-600 forint. És ami a fõ, hibátlanok a cuccok.

Tikk, szija! Jó ötlet, hogy esetleg erre jönnétek, úgyis kérdezni akartam, hogy nem lenne-e kedvetek meglátogatni a héten minket, és akkor elugorhatnánk a turkeszba is!

Eszter, kérdezted, hogy lehe-e halat adni a gyereknek. Én már elég rég óta adok Bálintnak babakaját, amiben hal van, sosem lett semmi baja tõle, ráadásul imádja. Talán asszem 9 hónapos volt, mikor elõször kapott, ja, azt hozzá kell tennem, hogy Bálint mindent elég korán kapott, mert tápszeres volt, így elõbb próbálkoztam mindennel.

Nyuszimanó, szija! Remélem, szépen lezajlik a költözködésetek, Helsinki biztos jó lesz, lakik ott ismerõsöm nekem is, és egy kolléganõm is járt ott nemrég, mint turista, azt mondta, simán élne ott, annyira tetszett neki. De amúgy mindenkitõl ezt hallom.
És persze hiányoztál nekünk is!!!!!!!

Ladányi Kata, szia! Jobbulást kívánunk, remélem, mielõbb elfelejtitek ezt rossz emléket!

Mi sem mentünk volna talira, mert Bálint még picit csigás (taknyos), meg köhög is még. Lázas nem volt szerencsére. Én is egyébként arra gyanakszom, hogy hét elején volt egy hosszú sétánk ebben a vacak idõben, bár eléggé be volt bugyolálva, úgy látszik, nem volt elég... Kép

Na mennem kell, Bácu kipakolt egy egész tálnyi szaloncukrot, kb. 5 méteres körzetben.

Cupp mindenkinek,

Beja és Bálint

UI: Teszek fel egy új képet!
beja

Sziasztok!

Zsuzsa! Akár rólunk írtál volna, pont így voltunk a tesómmal mi is. Kép Judi megverte az egész kiscsoportot, mert valaki csúnyán nézett rám, két perc múlva már vígan püfölt engem. Az óvónéni kiszabadított a karmai közül, és megkérdezte, hogy mire volt jó az elõzõ nagy cirkusz, ha most meg õ bánt engem. Erre 5 éve minden öntudatával felszegte a fejét, és közölte, hogy "Ez az én testvérem, ezt csak én bánthatom!". Ez a beköpés máig szállóige a tiszasasi óvodában. KépKépKép

Cory! Te még elbírod Balut kendõben?! Melyik formára kötöd? A csípõülést próbálgattam én is, mert ha a hasamon van, akkor már nem bírom. Viszont a csípõülést nem sikerül úgy belõnnöm, hogy kényelmes és stabil is legyen.

Dzsili! Köszönöm, amit írtál, kicsit megnyugodtam, hogy talán nem vagyok egy lelketlen dög mégsem, ha nem érzem még egyértelmûen a késztetést a következõ babára. Persze ha jön, akkor tárt karokkal fogadom, de azért direktben még nem hajtunk rá. Kép
Éppen most dumcsiztam Anyukámmal, és megkérdeztem az õ véleményét is. Azt mondta, hogy egyrészt már így is szörnyen nyúzottnak lát, másrészt a Nõvérem két nagyobb fia között is 3 év van, és semmit nem látott azokból a rémségekbõl, amivel a Védõnénink riogat engem.

Danimama! Tényleg teljesen azonos cipõben járunk. Sok korkülönbséget én se szeretnék a korom miatt Kép, meg azért se, mert nem akarok a két (három? Kép) gyerkõc között visszamenni dolgozni. Nagyon jó munkahelyem volt, elég jól is kerestem, meg TB kifizetõ hely is, így nekem most semmit nem kell ügyintéznem, csak küldenek néha a TB-s lányok ezt azt, hogy itt írd alá Márti, és kész. Márpedig az ügyintézés az itthon elég kemény dió. Szóval jó nekem állományban lenni annál a cégnél, de a város túlsó végén van, egy óra tömegközlekedés oda, és egy másik haza, mindehhez lehetetlen idõbeosztás, szóval gyerek mellett már nem vállalnám. Új munkahelyet meg nem kereshet az ember fél-egy évre. Úgyhogy a kérdés nálunk az, hogy 2 és 3,5 év között mennyi lenne az ideális korkülönbség. Kép
Azzal is teljesen egyetértek, hogy nem árt egy kis regenerálódás, feltöltõdés, esetleg részemrõl némi kis fogyás se... Kép a gyerkõcök között.
Én hajlanék arra, hogy tavasszal elválasztom Lacikát (ha szopik addig), a nyarat végigszórakozzuk, jövünk-megyünk, kirándulunk, csavargunk, lefogyok, feltöltõdök, és õsszel belevágunk a testvér-projektbe. De akkor ha rögtön összejön (Lackóval azonnal terhes lettem), akkor 2,5 év lesz közöttük, a második pont akkorra kaphatna majd gyümiket, mikorra tél lesz, és már nem lesznek, meg az örökölt (és kismama) ruhák se lesznek jók szezonálisan, stb. Azt hiszem, maradok (elvileg) a 3 évnél. Kép

BMárti
BMárti

Sziasztok!

Bogáncsi! Egy kedves barátnõm az ötödik gyermekét várja, és panaszkodott, hogy most elõször hányós... Kép Szóval ne bízd el magad! Kép

Márti! Drukkolok az UH miatt! Azért kicsit irígy is vagyok, meg-meg érint a nosztalgia! Istenem, de jó volt nézni a monitoron, hogy ott mocorog a kisbaba a hasamban... Kép

Solya! Hú, az igen! Ezt nevezem gyorsaságnak! Ehhez képest az semmi, hogy mi egy cikluson belül össze tudtuk hozni Lacikát. Kép

BMárti
BMárti

Sziasztok!

Norci: milyen volt az éjszaka?

Kistesó: én meg úgy vagyok vele, hogy szerintem egy csomó elõnye van, ha még a nagy szopik, mikor megszületik a kicsi Kép Pl. jó elfoglaltság, míg a kicsi szopizik, a nagy meg a másik mellen Kép

Márti: nagyon drukkolok!

BMárti: muszáj elbírnom Balut. A kendõben még mindig egyszerûbb, mint anélkül. Most hogy már sokat jön a saját lábán, sokszor úgy megyünk sétálni, hogy csak a kendõt viszem, mert a babakocsit is tolni, és közben Balu kezét fogni, na ez nem megy! Én a hasamon szoktam cipelni.

Az idegbaj szélén állok. Az éjszakával semmi gond nem volt. Este csak hõemelkedése volt. Éjfélig aludt, akkor szopi, aztán aludt reggel 8-ig ébredés nélkül. Mi 7-kor keltünk, hogy elkészüljünk, mire Balu ébred, és rögtön mehessünk a dokihoz. Persze itt is áramszünet volt, zseblámpával pisiltem. 8-kor már 38,0 volt, kúp, és futás a dokihoz. Ott kaptunk mindenféle gyógyszereket, fickóm kiváltotta, hazajöttünk, visszaszereztem a kendõt. Balu elszundított az ölemben a kendõben, aztán dél körül újabb lázmérés (39,0), kúp. Most alszik. Lelkileg készülök, hogy ebbõl ma még hûtõfürdõ lesz. Félek tõle. Nagyon kis bágyadt. Sosem volt még ilyen. Inkább hisztizne, és csapkodna! Na, abbahagyom a panaszáradatot.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Bocs, egy kicsit elhanyagoltalak Benneteket, de ez a sok hólapátolás teljesen kifárasztott.Kép Folyamatosan próbáltam követni a témákat, de mire reagáltam volna már újabb tucat levél jött.

LKata!
Nagyon izgultam Petiért! Jobban van már?

Zafi!
Remélem sikerült a vizsgaKépKépKép Melyik napra lesz meg az eredmény?

A korkülönbséggel kapcsolatban: nálunk a nõvérem és köztem 1 év és 1 nap van (2 órán múlott, hogy nem az 1. szülinapján érkeztem meg), ami elég húzos lehetett anyunak.
Sajnos anyu emiatt nem vállalhatot több babát, mert olyan túl gyorsan jöttem. Nõvérem még csak 3 hónapos volt, amikor én már befészkeltem magamat anyu pocijába. Én nem is tudom mit kezdenék egy pici és egy pirinyó babával? Anyu nagyon ügyesen kezelte a dolgot, nõvérem korához képest igen "komoly" kislány volt már 1 évesen, így mindenbe belevonta. A féltékenységgel kapcsolatban nálunk is voltak jó és rossz idõszakok, de szerintem mindenhol elõfordul korkülönbségtõl függetlenül.
Anyu a minap olyan aranyos volt, aggódva megjegyezte, hogy várjunk még a kistesóval, mert Zsani is pici még!Kép Erre én mosolyogtam egyet és megjegyeztem, hogy ne izguljon, terveink szerint ebbõl csak jövõ év eleje lesz és akkor már Zsani is nagyobb lesz!Kép

Hétvégi sztori
Na, szombaton szép napos idõben hármasban elmentünk bevásárolni. Persze vittük a szánkót is, de csak a csonagok utaztak benne, mivel Zsani inkább a hóban szaladgált.Kép Az útat (ami elég rövid) nagyon lassan tettük meg, mivel Zsani kacagva futott elõlünk az ellenkezõ iránybaKép A legkritikusabb helyzet az volt, amikor Zsani megpillantotta a cicákat! Óriási lelkendezéssel szaladt feléjük, miközben "tica"-t kiabált és sikongatott örömében.Kép Persze a cicusok ijedten szétszéledtek, de a "leghõsiesebb" minden félelmét hátrahagyva megengedte, hogy Zsani megsimogassa. Ettõl olyan boldog volt Zsani!KépKépKép Csináltunk is képeket Zsaniról, remélem már a héten fel is rakhatom NektekKép!

Legújabb produkció:
Zsani újabban mindenhova felmászik, persze engem meg kerülget a frász! Szombaton nyugisan ülünk az asztalnál, egyszercsak Zsani felpattant és laza mozdulattal felrakta a lábát az asztalra! Alig ocsudtam fel, már hasalt is az étkezõasztalon! Kép Persze utána õ volt megsértõdve, hogy rászóltam.

Szilvi
sztigris

Sziasztok!

Bocs, egy kicsit elhanyagoltalak Benneteket, de ez a sok hólapátolás teljesen kifárasztott.Kép Folyamatosan próbáltam követni a témákat, de mire reagáltam volna már újabb tucat levél jött.

LKata!
Nagyon izgultam Petiért! Jobban van már?

Zafi!
Remélem sikerült a vizsgaKépKépKép Melyik napra lesz meg az eredmény?

A korkülönbséggel kapcsolatban: nálunk a nõvérem és köztem 1 év és 1 nap van (2 órán múlott, hogy nem az 1. szülinapján érkeztem meg), ami elég húzos lehetett anyunak.
Sajnos anyu emiatt nem vállalhatot több babát, mert olyan túl gyorsan jöttem. Nõvérem még csak 3 hónapos volt, amikor én már befészkeltem magamat anyu pocijába. Én nem is tudom mit kezdenék egy pici és egy pirinyó babával? Anyu nagyon ügyesen kezelte a dolgot, nõvérem korához képest igen "komoly" kislány volt már 1 évesen, így mindenbe belevonta. A féltékenységgel kapcsolatban nálunk is voltak jó és rossz idõszakok, de szerintem mindenhol elõfordul korkülönbségtõl függetlenül.
Anyu a minap olyan aranyos volt, aggódva megjegyezte, hogy várjunk még a kistesóval, mert Zsani is pici még!Kép Erre én mosolyogtam egyet és megjegyeztem, hogy ne izguljon, terveink szerint ebbõl csak jövõ év eleje lesz és akkor már Zsani is nagyobb lesz!Kép

Hétvégi sztori
Na, szombaton szép napos idõben hármasban elmentünk bevásárolni. Persze vittük a szánkót is, de csak a csonagok utaztak benne, mivel Zsani inkább a hóban szaladgált.Kép Az útat (ami elég rövid) nagyon lassan tettük meg, mivel Zsani kacagva futott elõlünk az ellenkezõ iránybaKép A legkritikusabb helyzet az volt, amikor Zsani megpillantotta a cicákat! Óriási lelkendezéssel szaladt feléjük, miközben "tica"-t kiabált és sikongatott örömében.Kép Persze a cicusok ijedten szétszéledtek, de a "leghõsiesebb" minden félelmét hátrahagyva megengedte, hogy Zsani megsimogassa. Ettõl olyan boldog volt Zsani!KépKépKép Csináltunk is képeket Zsaniról, remélem már a héten fel is rakhatom NektekKép!

Legújabb produkció:
Zsani újabban mindenhova felmászik, persze engem meg kerülget a frász! Szombaton nyugisan ülünk az asztalnál, egyszercsak Zsani felpattant és laza mozdulattal felrakta a lábát az asztalra! Alig ocsudtam fel, már hasalt is az étkezõasztalon! Kép Persze utána õ volt megsértõdve, hogy rászóltam.

Szilvi
sztigris

Bocsi, de kétszer ment el!???

Szilvi
sztigris

Sziasztok!

Cory! Szegéééény Balu!Kép Lázcsillapító puszik mentek! Kép Mit mondott a doki, mi baja? Remélem, hamarosan megint a régi lesz.

Ma Zsófi is itthon van, szabadnapot kapott. Kicsit benáthásodott, és tegnap este egy kis baleset érte, jól lehorzsolta az egyik lábujját, nagy darabon lejött a bõr. Mára kutya baja, jól tud futni és ugrálni. Legalább a nátháját kúrálgatjuk, és nem szed össze semmit hozzá az oviban.
A két lány igazán elemében van, mást nem is tudtam tõlük csinálni. (Nem baj, a házimunka megvár.Kép) Most szerencsére alszanak.

Márti! Drukkolok nagyon, de biztos minden rendben lesz az UH-n.Kép Majd mesélj! És gyertek talizni, hiányoztok! Kép

BMárti! Én is szoktam még Lucát kendõben vinni, a súlyával nincs gond (pedig nem könnyû gyerek). Téli öltözetben elég szûkös a hely, és az a gond, hogy ha egyszer leteszem, utána saras cipõvel roszz visszatenni. Én is a hasamon viszem.

Nyuszimanó! Jó, hogy jelentkeztél, sokat gondoltam rátok! Nem könnyû egyedül kisgyerek mellett pakolni, költözni, de biztos ügyesen megoldjátok! Drukkolok nektek, hogy minden rendben menjen! Kép

Henke! Rebéleb, jobbad vagy bár.KépKép Szólj, ha vigyem holnap a hordágyat! Kép (Majd kerítek hozzá pár jóképû mûtõsfiút....) Én is megyek mindenképpen!

Kistesó: Én sem akartam túl nagy korkülönbséget, végül 32 hónap lett. Az elején már profi voltam a szoptatás alatti popsitörlésben, mert hát mikor kell a nagynak kakilni, ha nem akkor. Meséltünk, legóztunk, rajzoltunk szoptatás alatt, vagy Zsófi is szopiztatta a babáját.Kép Most az új probléma: Luca is azzal akar játszani, amivel a nõvére, és ez a nagynak nem mindig tetszik. Ilyenkor igyekszünk valamit adni neki cserébe. Már egyre többet játszanak együtt is, ilyenkor annyira édesek.
Én már nagyon szeretnék újra babázni, de sajnos a project határozatlan idõre elnapolvaKép.

Puszi
Andi

Andi
andi3

cory
Sok-sok gyógypuszit küldünk!!!Kép

Gorsi
gorsi

Cory! GYógyuljatok!
Balunak sok puszi!

Én rohanok, amíg Hanna alszik én dobozolgatokKép

Tikk
tikk

Cory!
Mikor Doncinak otthon ilyen magas láza volt, kaptam egy remek tippet a gyerekdokinktól a MÁV kórházban. Panadol szirupot kell adni (vagy más lázcsillapítót) Cataflám cseppel együtt, ez megdobja a lázcsillapító hatását. Nekünk fél órán belül levitte a 39 fokos lázat 36.5-re. Mindig!!!
Egy próbát megér a hûtõfürdõ elõtt.
Szurkolok! És jobbulást!!!

Puszi, Nyuszimanó
nyuszimano

Sziasztok!

Hanga kidõlt háromkor (cicinKép), azóta egszer már felkelt, visszatutujgattam, és most megint alszik.

Cory,
gyógyuljon meg Balu hamarKépKépKép! Milyen gyógyszereket kaptatok?

Tikk,
hajrá a dobozoláshoz!

Andi,
Zsófi bibis lábára is gyógyokKépKépKép!

Ja, azt én is akartam mondani, hogy Hanga remekül le tud mászni az ágyról. Elér a széléig, megfordul és letolatKép.

Üdv
Szila
Szila

Sziasztok!

Csak beszaladtam anyukam munkahelyere a nyelvvizsgaeredmenyt megnezni!
Koszi a sok drukkot: SIKERULT!!!KépKépKépKépKépKép

Mar most latom, hogy ezt a par napot sem fogom tudni behozni olvasasban, nemhogy az egesz elottunk allo hetet!

Puszilok mindenkit, egy het mulva ujra leszunk, addig telelunk! Jo nagy a ho itt is!

Puszi,
Zafiek
zafi

Cory! Gyógyuljatok meg! Kép Kép Kép Megértem, hogy izgulsz, de talán tényleg megér egy próbát, amit Nyuszimanó írt!

Gorsi! Szerintem az a kazetta jó lehet. Nekem nincs meg csak kölcsönbe BGabitól a 15 perces szintentartó torna,, plussz a láb és azt hiszem has gyakorlatok videón. Szóval ezek arra jók, hogy nagyjából lássam mit kéne csinálno, de alakformálásra még nem jók. Most a nõvérem könyvébõl csinálom. Nekem eleinte kb. másfél óra volt, most kb 60-70 perc. Én úgy szoktam csinálni, hogy 1-1 hasizom gyakorlat közé beteszek 1-1 nyújtó gyakorlatot. A csípõ és fenékformálókat birom a legnehezebben, de ma csináltam ötödszörre és érezhetõen könnyebben mennek már. Már nagyon várom, hogy látszódjon a hatása! Eddig kb. 1.5 kg-t fogytam. Bár nekem inkább az a lényeg, hogy újra úgy nézzek ki, mint a terhességem elõtt.

Szila! Azok nem supercallanetics gyakorlatok? Én még az alapból is sokat nehezen tudok meg csinálni.

Menta
menta

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?