Sziasztok!
Jajj, mennyit írtatok, nem tudom, mikor tudom rendesen végigolvasni...
Szóval röviden a baleset:
Karácsonyra kapott "talkarítószettet" mert imád nekem segíteni, mindig a nagy felmosófát meg a partfist, vödröt, lapátot hurcibálta. Találtunk egy nahyon helyeset, kis felmosófa, partvis, vödör, lapát. Ennek volt a legnagyobb sikere karácsonykor, azóta is, ha reggel felébredt, az volt az elsõ, hogy kereste, és hozta.
Na, kedden pont indultunk az egészséges rendelésre a szomszéd egy éves Olivérrel, itt volt Olivér, anyukája lenn ásta ki a kocsit a hóból. Én itt hagytam Õket a szobában, egy pillanatra kimentem teát tölteni az üvegébe. Jövök vissza, halom, sír. felkapom, orrán, száján dõl a vér. A száját már többször megharapta, de ez az orrvérzés nagyon megilyesztett. Rohanok át az Ildihez (szerencsém van, a bal oldali szomszéd gyerekorvos). Mázlim volt, pont indult, de otthon volt. Megmosdattuk, már nem vérzett, de a szája sarkán kívül egy egyforintosnyi (de csak a külseje, tehát mintha körberajzolnád) seb volt, azt hittük, az vérzett. Mentünk a dokihoz, és mellékesen megemlítettem, hogy ja, ez és ez történt. Nézi, mondja, szépen hízott, tüdeje tiszta, fogai be vanak durranva....és most azonnal megyünk a Heim Pálba, mert fel van szakadva a torka. Na, majdnem elájultam. Még jó, hogy az Andi (Olivér anyukája) volt olyan rendes, hogy elvitt minket. Gondolhatjátok, lépésben lehetett menni, szakadt a hó, Peti meg közben elaludt. Közben telefon Csabinak, jöjjön oda. Már ott várt minket, Andiék hazamentek. A dokinénink direkt felhívta a kórházat, és lebeszélte egy ismerõsével (gégész) hogy megyünk, soron kívül. Odaérünk, bemondjuk a doki nevét, közölték (ez 11-kor volt) hogy 1-kor jön, addig itt a portán várjunk. peti tejet evett 7-kor, meg ivott egy kicist a rendelõben 11 körül, nagyon örültünk. Aztán elkezdtünk egy kicsit erõszakoskodni, hogy nem egy sima mandulamûtétre jöttünk, gáz van. Na, nagy nehezen összeszedte magát, bement. (mert ez egy külön épület a gégészet). Pot a fõorvossal futott össze (szerencsére) aki rögtön megnézte. Felvettek minket a kórházba, szerencsére volt anyukás elhelyezés. Aztán ott húzták az idõt, hogy 11-kor ivott, még nem lehet altatni. Szegény már nagyon éhes-szomhjas volt, ott nyüszögött, de amúgy nem látszott rajta semmi. Végül 1-kor kapott egy nyugi-szörpöt (iszonyú rossz ízû, egy korty) amitõl megnyugodott, aztán elvitték. 1/4 2-kor jött a doki, hogy kész a mûtét, most ébresztgetik, mélyebb volt a seb mint gondolták, két öltéssel kellett összevarni. Utánna még vagy negyed órát vártunk, amire visszahozták (addig a frász kerülgetett, hogy mi van már). Szegény, nagyon kínlódott, mert ment volna(mászott) de félig aludt, meg benn volt az infúzió a kezében, arra vigyázni kellett. Nagy nehezen megnyugtattuk, elaludt. Csabi elment a cuccainkért. Rá 10 percre vizit, menjenek le az anyukák egy emeletet. Lemegyünk, ott beszélgetünk, erre egy ápoló jön: Ki a Peti anyukája? Mondom én. Akkor menjek, mert sír. Nagyon örültem, hogy mûtét után fél órával felébresztették
nagyon sírt, ki akarta tépni az infúziót. Végre a nyakamba borulva megnyugodott. Na de akkor már igy ringattam már vagy húsz perce, amikor látom, nem folyik az infúzió. Kimenni nem tudtam, mert az infúzióálvány+gyerekkel elég nehéz lett volna. Kiabálni nem tudtam, mert aludt. Na végre valaki elment az ajtó elõtt, õt kértem meg, szóljon már egy nõvérnek. Kiderült, vízszintesen kell tartani a kezét. Na, leültem vele, és másfél óráig vízszintesen tartottam a mancsát. Szerencsére aludt. Szegény egy szál pelusban, betakarni nem tudtam, (20 perc múlva arra járt egy nõvét, segített.) Utánna elég sokat aludt, késõbb elég nyüsz volt, de estére már majdnem a régi volt. 8-kor szépen elaludt. 10-kor én is "lefeküdtem" de nem aludtam. A szomszéd szobában volt egy szegény halmozottan sérült kislány, (nagyon durva volt, nagyon sajnáltam) és õt óránként kb 1/4 órán át kezelték. Ugye üveg van a kórhetmek között (noha van függöny, semmit nem ér) felkapcsolták a villanyt. Szegény Peti óránként felébredt, és vagy fél óra volt, míg visszaaludt. Viszont ennek köszönhetõen nem lázasodott be, mert rengeteget ivott, Õ teán alszik vissza. Szinte két ébredésenként megivott egy 250-es teát. Na, aztán regel 4-kor azt mondta, õ köszöni, kialudta magát.
Kiabált, és mutogatott nekem, hogy menjünk ki
Örültek a nõvérkék, gondolhatjátok. Na, aztán 5-kor elkapta a takarítónõt, és el akarta venni a felmosófáját
Addig elég ferde szemmel néztek rám a nõvérkék, hogy persze, a gyerek a felmosófával sértette meg magát (azt egybõl elfelejtették, hogy a saját játékával, nem a mocskos igazival), de látták, hogy tényleg betegesen vonzódik a felmosófához
Aztán 8-kor vizit, és hazajöhettünk. Kedden kontroll.
Amúgy teljesen rendben van, eszik rendesen, csak az éjszakák nagyon húzósak. Nagyon sírva ébred mindig (rosszat álmodik, vagy fél, nem tudom), de köztünk is nagyon-nagyon kínlódik. De reggel meg napközben semmi baja sincs. Mondjuk, rettenetesen jönnek a fogai
No, ennyi a balesetrõl. Mindent elpakoltunk, ami veszélyes lehet. Ti is vigyázzatok, mert egy sima tollat megszerez, már az is veszélyes. Riogattak, hogy mekkora szerencsénk volt, mert mi minden történhetett volna.
Ja, mégvalami: Anyós: - "majd gondlkodjak el rajta, hogy számolok el a lelkiismeretemmel, mert ez egyes egyedül az én hibám. 1.) én akartam a felmosófát. 2.) én voltam otthon vele. 3.) különben is. Szegény petike lelke most komolyan megsérült, hogy ilyen felelõtlen, gondatlan anyja van, és egész életére ki fog hatni ez az élmény.
Amikor itt voltam "Nagybeteglátogatni" pénteken, egy büdös szót se mondtak, kérdeztek a kórházról. Mintha valami nagy bûnrõl lenne szó.
Bezzeg anyuék tegnap még röhögtek is, hogy elkérte a felmosót, meg hogy felszedett egy 7 éves kislányt
Utóhangként zárójelbe jegyeznék meg egy pár sort Csabika naplójából amit az õ "gondos" anyukája írt
nem szó szerint lesz, de így igaz):
- Csabika a leírtakkor 6 hónapos:
"Vacsoráztunk, Csabika Laci (após) ölében ült. Elkapta az asztalon elõtte lévõ nagy, kenyérszelõ kést, egyik kezével megmarkolta a nyelét, másikkal rámarkolt a pengére, és meghúzta. Három ujjának a tetejét levágta...." Kórház, varrás, stb.
Csak pár szó:
1.) Mit keres a nagykés a gyerek elõtt???
2.) Hogy lehetett annyi ideje egy 6 hónaposnak, hogy megfogja, egyik, majd másik kézzel, és még meg is húzza??? Amikor már nyúlt felé, vagy amikor felvette, senki nem nézett rá??????
Azt hiszem, nem kell hozzá kommentár........
Puszi: LadányiKata