Új privát üzeneted érkezett!

Emese
ez nem a mi hetünk volt,sajnálom hogy neked sem jött össze :( :( de tudod az ut végén mindenkinek ott egy kisbaba :oops: :oops: kivánom hogy nektek ne ezzel a negativ eredménnyel érjen véget :oops:

Lukrécia hiradó!!!!!!!!!!
4 babót olvasztottak fel,abból 2-ő élte tul és gyönyörüek maradtak,egy 8 meg egy 7 sejtes :D :D mind a kettö a pociban van már,jó helyen :D :D :D szoritsatok neki,végre valaki a fagyisok táborát is gazdagitsa :D :D

Gabicsibe
szuper hirek,lassan neked is drukkolhatunk :D :D :D

Kriszti
köszönöm megkaptam :D :D :D a másik kettő is szuper,ha vannak ilyenek küldjél légyszi nekem,olyan szuperek :D :D

ma megvolt az első munkanapom,hát mit mondjak jobb volt itthon :shock: :shock: de a gyerekek kárpotoltak,ugy örültek nekem hogy ezért érdemes volt bemenni :D :D

Málna drága
sajnálom hogy negát teszteltél,de tudod,csak pozitivan :oops: két hét mulva talán megint talizunk a bmc-ben?puszi

bibar

Málnám
én sajna nem tudom milyen vizsgálat kell,én a szabolcsból hoztam az inszemes papirokat és csak a hormonvérvételt kellett ismételni,szerintem más nem kell :oops: az én barátnőm szilveszterkor mondta meg hogy terhes,persze örültem,de annyira fáj hogy nekem még nincs,szerintem ezt mindannyian átéltük már :cry: :cry: puszi a lelkednek és fel a fejjel,hátha azok közé tartozol akiknek hazudik a teszt,én szoritok :oops: :oops:

bibar

Emese
Sajnálom. Nem látom át a történeted, megkérhetlek, hogy priviben írd meg nekem!!??? Esetleg nem válaszolnál a kérdéseimre? Olyan elkeseredett vagy, mint én. Biztos sok rossz történt veled is.
Szia
Vendég

Kedves Kriszti, Lányok!
Nem vesztem el, csak pénteken rossz híreket kaptam a BMC-ben, és nem bírtam beírni ide. Szóval elvileg kezdhettük volna az inszemet, minden rendben volt, egy dolgot kivéve: magas volt a terheléses vércukor értékem. Szűcs doki szerint így nem lehet belevágni egy terhességbe, ezért elküldött a házidokihoz, hogy csináljon a vc-mal valamit.
1 hónap múlva kell visszamennem a BMC-be, addig is szigorú diétára és mozgásterápiára vagyok fogja. nem tehetek mást, csak reménykedem, hogy én is kezdhessem végre.
Szóval, Krisztikém, írd be légyszi, hogy 1. inszem 2007. március, de három kérdőjellel:-(
Természetsen minden nap benézek, és szurkolok Mindenkinek, akinek éppen szükséges.
Sok puszi: Brumi
brumi_30

Sziasztok!

Emese :cry:
Maradj velünk, szerintem nagyon sokat tudunk ill. tudnak a lányok segíteni, mivel én ritkán jövök!

Kriszti
Remélem a helyzet csak jobbra fordul. Bennünket szerencsére a lombik még jobban erősített, igaz még sok mindent szeretnénk, de majd apránként.

Nem tudom írtam-e nektek, nálunk is az egyik kolleganőm múlt héten jelentette be, hogy 3 hónapos terhes. Ő tipikusan olyan nő, aki nem akar gyereket és még házasságot sem. Múlt hétvégén (két hete) eljegyezték és ápr.-ban lesz az esküvője.
Igazából örülök neki, de bennem is felötlik, hogy miért épp neki jön össze ilyen hamar, hisz nem is akarta.
Egy másik munkatársnőm már 1 hónapja fekszik otthon, sikerül teherbe esnie, csak megtartania nehéz a babát. Hát sajnos az élet igazságtalan nagyon sokszor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A mi sorsunk az, hogy küzdjünk mindig, még azért az apró babócáért is, akit olyan nagyon szeretnénk!
Ezzel nincs is baj, csak már látnám az út végétt?! :roll:

manda

Lukrécia :lol:
Nagyon ügyesek voltak a bébik!!! Hajrá, küldöm a babanövesztőket++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Málna
Helyedben még nem adnám fel.
Amikor a harmadik beültetés után mentünk vissza eredményhirdetésre, ott is volt egy lány, aki előző nap tesztelt negatívat és másnap a HCG-je kb 50-60 között volt.

Lexi
Ha érdekes még, én is szívesen segíteném a munkádat.

manda

Lányok!
Akik felajánlották a segítségüket, azoknak priviben elküldtem a kérdéseket. Köszönöm a közreműködéseteket.
puszi Mindenkinek
Vendég

Sziasztok!

Emese,
Sajnálom hogy nem sikerült :cry:

Lukrécia :lol:
Jaj de izgulok érted :lol: , szoritok neked nagyon nagyon,
egyél sok sok fehérjét!!!! Én 4 hétig birtam hogy minden nap
ettem 25 dkg túrot :lol: .
Küldök neked sok sok tapit+++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Holnap megyünk 4 D -re már nagyon várom, majd irom a jelentést
hogy mi volt :wink: .
puszika
bibike27

Emese!

Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült!!! :cry: :cry: :cry:
De miért mondod, hogy az út vége ez? Még lenne két lehetőség nem? Szerintem se hagyj el minket, szerintem mindenki erőt merít ezen a fórumon. Én azóta kevesebbet bőgök emiatt, és kevésbé nyaggatom a kis férjemet ezzel a dologgal.
Szóval most még maradj velünk!!! És írd ki a bánatod!

Málna!

Na, nehogy feladd, tessék még reménykedni!!!!!!!!!! Még kettőt alszol, és meglesz az igazi eredmény!!! Annyira korai még, hogy bármi lehet, ahogy olvashattad, sok babót nem mutatott ki a teszt!

Juci!

Köszi az infókat, még ha bármi eszedbe jut, írd meg, ez az én kedvenc témám!!! Remélem, jól vagy!!!
gil

Brumi, sajnálom, hogy csúszik az inszemed, de ha Szűcs doki így látja jónak, akkor biztos megvan az oka. Gyorsan eltelik ez a hónap. Te pedig tartsd be szigorúan az orvosi előírásokat és akkor nem lesz semmi probléma!! Fel a fejjel!

Lukrécia, de örülök a jó híreknek! Nagyon-nagyon szorítok!

Bibike, várjuk holnap a beszámolódat!
süni76

sziasztok!

Málna,
sajnálom, de azért még tényleg ne add fel, hátha meglepi ér:)
Kitartást!!!!
Lukrécia,
tök jó, hogy megkaptad őket, gratulálok, már ez is nagy szó, aztán majd a pozitív eredményhírdetés, mint Juditnak. Ezt kívánom neked:) Pihenj és tudod...túró, folyadék:)
Gabi,
na ügyes vagy, hogy nincs ciszta, tehát kezdhetsz, nagyon örülök, hajrá!!!
Lexi,
szióka, ha még kellek én is megnézném azokat a kérdéseket:) Hogy érzed magad? Nem soká kezdheted a szurikat, ugye?
Én meg megyek pénteken,már alig várom:)
Kriszti,
köszike az új táblicskut, de örülhet most Judit, annak amit lát rajta, meg persze mi is nagyon:) Te hogyan tudod vezetni ezt a táblát, ilyen ügyesen és naprakészen?
Kívánom, hogy legyen úgy minden, ahogyan szeretnéd:)
Bibar,
mivel foglalkozol, hogy írtad, a gyerekek mindent kárpótolnak, tanítónéni, vagy óvónéni vagy? Egyébként hogy érzed magad? Én már nagyon izgulok:) Ez a fagyis dolog, én úgy látom, hogy nem az igazi, nem? Nyugtass meg, hogy rosszul látom:)
baby.81

Lányok!

Holnap megyek Uh-ra. Ki lesz ott? De nem reggel, hanem fél egy-egy körül leszek ott, hátha kevesebben lesznek. Írjon, aki jön holnap!!!

Gabi!

Örülök, hogy felszívódott!!! Lehet, hogy holnap már én is szúrom magam, ha minden ok. Bár, nem biztos, hogy most rögtön folytatjuk, mert lehet, hogy az utolsó inszem ez, és akkor nyugisabb időre halasztanám. Szóval holnap kiderül! Sok sikert az új stimuhoz!!!

Bibar!

Csak nem pedagógus vagy, hogy írtad, örültek a gyerekek? Jó, hogy erőt tudsz belőlük meríteni!

Lukrécia!

Remélem, jól vagy! Örülök, hogy jól sikerült a beülti! :D Vigyázz magadra!!

Brumi!
Sajnálom, hogy várnod kell, de már hamar itt a március!!! Kitartás!
gil

Gombahölgy!

Látom, W-hez jársz te is, lehet, hogy amíg a záróra vársz, addig összefuthatunk. Fél egy-egy között érek oda. Hogy lehet felismerni téged??? Persze lehet, hogy már rég nem leszel ott...
gil

Szia Gil!

Rózsaszín táska lesz nálam, hosszú szőkésbarna a hajam, és a férjemmel leszek.

És te?

Remélem, összefutunk, nem tudom, mikor végzünk!
gombahölgy

Sziasztok!

Pár napja nem voltam már fenn és ilyen szomorú hírekkel vártatok :cry: :cry: :cry: Sajnálom, akinek nem sikerült :cry:

Jucicuki, neked viszont nagy-nagy GRATULA!!! :) :) :)

Lukrécia! Ügyesek azok a fagyibabók, vigyázz rájuk :)

A jövő hét közepe táján megy valaki a BMC-be? Tudom, még messze van, csak úgy kérdeztem :?

Gil, küldök privit, megtudtam valamit :wink:

Majd még jövök és próbálok viszaolvasni minden lemaradást és mindenkihez "szólni" pár kedves szót. :) Puszi
nellike

Sziasztok,

Emese,
sajnálom :cry:

Lukrécia,
nagyon mennek a mega drukkok Neked is!!! :D
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kriszti drága,

NAGYON SOK BOLDOGSÁGOS SZÜLINAPOT KÍVÁNOK NEKED!
Remélem, hamarosan MINDEN vágyad teljesül!!!!! :D
Kép

Mindenkinek millió puszi!

Kép

Kép
zsókuci

Lukrécia
Küldöm a babanövesztö angyalkát! Kép Ez most sikerülni fog hidd el!!!!

Gil
Neked megy a ciszta űző és remélem azért elkezditek!! Kép

Brumi
Miért nézték meg a cukrodat?Ne bánkódj tényleg el megy gyorsan az-az egy hónap!És a babának is jobb ha te jól vagy!!
gabicsibe

Nellike
Én kedden megyek megint.

Kriszti

Kép Nagyon Boldog szülinapot kívánok!És őt kapd végre ajándékba!! Kép

Zsókuci
köszi,hogy legalább te figyelsz!!
gabicsibe

Kriszti,
szülinapod van?! Akkor isten éltessen nagyon sokáig és hozzon szerencsét!!!!!!
Nellike,
én majd szerintem megyek jövőhéten szerdén is, de ezt még megírom pénteken, mert akkor válik biztosá vagy sema dolog!? Érted? Ok. Neked mi is lesz? Bocsi, hogy ilyen zizi vagyok, de tényleg olyan sokan vagyunk,sajna:( De hát nekünk csak így megy!!!
Gombahölgy,
sok sikert holnapra, remélem minden ok lesz nálad!!!!!!! Majd jelentkezz!! És utánna mehet a pihike, meg tudod....t..-ró, meg itóka:) Szorítok!!!!!!!!!!!!!!
Brumi,
sajnálom, tudom nehéz kivárni, most én is várakozóban vagyok, de egyszer majd csak eltelik:) És akkor már jobb, ha minden ok veled:)
Tényleg, hogy merült ez fel, hogy egyáltalán megnézik? Nekem még sosem volt ilyen vizsgálat!
Lexi,
ja nem sokára megyek a BMC-be és remélem meg is kapom őket:)Hamarosan:)
baby.81

Gombahölgy
neked egy nagy kalappal holnapra :D

Mindenkinek jó éjszakát kívánok!
gabicsibe

Kriszti, Boldog születésnapot kívánok én is!

Lássuk csak, ki van soron, kinek mikor kell szorítani?

Gil és Gombahölgy - Szerda
Málna - Csütörtök
Baby - Péntek
Gabicsibe - Kedd

Szóljatok, ha valakit kifelejtettem! Így legalább el tudom osztani a drukkolásra szánt pozitív energiáimat :D
süni76

Kriszti!

Utolértél :?:

Nagyon boldog szülcsinapot!

Puszi!

Judit

jucicuki

Lexi!
Szívesen válaszolok a kérdéseidre! Küld át mailon az efarnady@freemail.hu-ra!!!! :wink:

Gil
Én folyton bőgők, ha ilyen lapra megyek fel! Nem hiszem, hogy nagyon megváltozna ez az érzés! :cry:

Kriszti!!!!
Nagyon boldog születésnapot és kívánom, hogy egy vagy két babát pottyancson a hasadba a dokid és a biológusod!!!!

Sziasztok Emese
tûriné emese

Kriszti:
BOLDOG 18. :shock: SZÜLINAPOT NEKED!!! :D :D :D

Brumi:
Ne keseredj, nálam is tolódik állandóan az inszem. Úgy volt, hogy január, aztán apa eredménye nem lett jó, aztán úgy volt február, most már minden rendben csak épp nem akar megjönni...ha így haladok március lesz ebből.
Lányok! Látom minden nap megy valaki a BMC-be, szóval ha a héten kell mennem akkor találkozok legalább valakivel. :)
Lexi:
Miért írtad azt, hogy nem megyünk együtt? Lemaradtam valamiről? Na majd pénteken megdumáljuk. Mi lenne ha a Corsóba mennénk?
Vendég

Kriszti

Én is nagyon sok boldog szülinapot kivánok neked, és
remélem hogy hamarosan minden vágyad teljesül!!!! Kép
bibike27

Krisztike!!!!!!!!!
nagyon boldog szülinapot kivánok neked!!!!!!!!!!!!! :D :D

Baby
óvónéni vagyok,és az én kicsi gyerekeim nagyon hiányoltak ám :D :D annyira jo érzés volt,ugy szorongattak majd meg fulladtam :D :D
az hogy nekem nem sikerült a fagyi az nem jelent semmit,a te szuper fagyikáid nagyon fognak hozzád ragaszkodni :D :D a drága doktorom is csak dicsérte a fagyikat,igenis tessék bizni benne :D :D /nekem az a baj hogy eddig csak a friss stimus indult el/de nézd Brigit,ő legyen a szemed előtt,na és persze az én drága Lukrécia barinőm,akinek most tuti sikerül :D :D szoval csak pozitivan,te kismama leszel mindjárt :D :D

Gil
bizony,ha ők nem lennének,imádom őket,persze sokszor kiboritanak :shock: holnapra egy kalappal :D :D

Gombahölgy
neked is mennek a drukkok holnapra :D

bibar

Kriszti ,nagyon boldog születésnapot kívánunk! :lol: :lol:

Máté és Andi Kép

Kép
taptau

Baby!

Szóval nekem inszem lesz, az első, ha minden igaz. Jövő hét elejére várom a mensit, úgyhogy vagy kedden, vagy szerdán megyek a BMC-be. Jó lenne összefutni veled is, meg a Gabicsibével is:) Persze az is lehet, hogy mindannyian kedden megyünk:)

Kriszti! Boldog Szülinapot!!! :D :D :D

Juci! Micsoda vonalzód van :wink:
nellike

Sziasztok Lányok!!!

Mindenekelőtt nagyon nagyon köszönöm a születésnapi kívánságokat!!!Nagyon aranyosak vagytok!!!!!!!Kicsit el is érzékenyültem.....

Juci!
valóban utolértelek!!!! :wink: :lol: :lol: Sajnos már fiatalabbak nem leszünk!!!

Estrella!
Édes vagy!!Szeretnék újra 18 lenni!!!Sokmindent másképp csinálnék!!! :roll: :lol: Corsó nekem megfelel, de nem tudom hol van!!!! :roll: :oops: :oops: :lol:

Emese!
Nagyon sajnálom!!!De tényleg ne add fel!!!

Mindjárt visszaolvasok, mert már nem tudommit olvastam az elején!! :oops: :oops:
Vendég

Na, már itt is vagyok!

Itthon sajnos nincs meg a táblázat, így megpróbálok holnap szerkeszteni egyet, délután valamikor, hogy ne maradjak le nagyon, és ha sikerül az öcsémet kilöni a gép mellől...Mert amióta van net, egész nap a gép előtt ül..

Juci!
Azért én nem mertem 2 szivecskét tenni, amíg meg nem erősíti az uh is hogy bizony ketten vannak!!!de kívánom, hogy így legyen!!!Még nagyobb boldogság lenne!!!!

Málna!
Még ne add fel, én is egy kétcsíkos tesztet kívánok holnapra!!!!!!+++++++++++++++++++++++++++++++++

Gabi!
Most jön majd a legnehezebb, a döntés...Józanul át kell gondolni mindent, bár már hetek,hónapok óta jár az agyam...Most viszont választ kell adnom, minden kérdésemre...remélem jól döntök!!! :wink: :roll: :lol:

Bibar!
Küldök még van egy pár, csak otthon, így majd csak hétvégén tudom átküldeni! ÉN is nagyon szeretem az ilyeneket!

Brumi!
sajnálom, hogy csúsztok, átírlak majd, de talán ha a doki tényleg ezt javasolta, oka van!!!Ne keseredj le!!!Tudom, könnyű mondani, de 1 hónap már tényleg nem a világ!!!

Manda!
Én sem tudtam soha megérteni, hogy azoknak az embereknek, akiknek ad a sors egy pici babát, és nem szeretnének, ők mennyivel különbek mint én vagy Te???? Mi vajon mit követtünk el, hogy ezt érdemeljük??? Tenni ellene nem tudunk!Sajnos!Kivárjuk a sorunkat, míg mi is boldog szülők leszünk! :wink: :lol:

Bibike!
Várunk holnap a jó hírekkel!!!Elvileg már látni is fogjátok, hogy milyen nemű???? :roll:

Lukrécia!
Neked mennek a babaragacsok+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Baby!
Hogy hogy bírom követni????Minden nap szoktam nézni, figyelek, ki mikor megy...És rögtön írom a táblába...De most lesz egy kis lemaradás, hisz nem hoztam el a táblát...Így holnap este megpróbálok valamit összedobni, hogy ne maradjunk le nagyon!!! :lol:

Na, szép éjszakát mindenkinek!Lépek is, mert öcsém végzett a zuhannyal, és csak adig kaptam időt!!! :lol: :lol: Ilyen az ha a kicsik dirigálnak!!! :lol: :lol:
Vendég

KRISZTI!

NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sajnos én nem tudok olyan szép képeket kreálni, de szívből kívánom, hogy Isten éltessen sokáig és teljesítse a legnagyobb vágyadat!!!
gil

Gombahölgy!

Nekem is szőkésbarna hosszú hajam van, én egyedül leszek :( , és olvasni fogok valószínűleg vagy irogatni. A fekete táska gondolom nem segít :D Remélem, összefutunk! Drukkolok honapra, remélem, minden simán fog menni!!!!!!!!!!!!
gil

Nellike!
Köszi, visszaírtam! :D
gil

Gil!

Párom mondta, hogy feltétlnül írjam le nektek, hogy az első négy napban szinte egész nap horrorsorozatot nézetett velem :lol:
Akkor még morogtam is vele, hogy kiesnek a gyerekek, ugyanis néha majd kiugrottam az ágyból ijedtemben, de ezek szerint bejött :wink: kapaszkodtak rendesen.

Kriszti!

Semmi gond én is gondolkodtam rajta, hogy feltegyem-e a kettőt, de Szűcs doki annyira biztos volt benne...de a szerda a tuti. Már úgy szeretném látni :!: :!: :!:

Emese!

Sajnálom, hogy nem sikerült, de ne add fel :!: :!: :!:
Gyűjtsetek erőt és pénzt és hajrá ( tudom én könnyen beszélek :roll: )

Gombahölgy szorítok!

Judit

jucicuki

Sziasztok!

Gombahölgy,
szorítok nagyon:) Drukkolok:) Olyan jó neked:)
Judit,
na hogy van a friss kismama? Annyira boldog lehetsz:) Én is úgy szeretném, ha sikerülne nekem is majd!
Pénteken megyek, megnéz a dokibá, aztán remélem kiderül, hogy mikor mehetek értük!
baby.81

Kriszti! :D
Kicsit megkésve, de annál nagyobb szeretettel
Nagyon boldog szülinapot kívánok neked!
Kívánom, hogy álmaid és vágyaid hamarosan teljesüljenek!!!!

manda

Baby!

Köszi, jól vagyunk!
Kicsit fáradékony vagyok, este nyolckor rendszeresen kidőlök :D
Szorítok, hogy minden rendben legyen pénteken és minél hamarabb megkaphasd a babókat.
Én is nagyon ideges voltam, mikor csúsztunk a bacik miatt, de lehet, hogy így kellett lennie :lol:

Judit

jucicuki

Drága Lányok!
Köszönöm jóleső, biztató szavaitokat.
A magas vércukor véletlenül derült ki, úgy volt, hogy a kivizsgálások során egy picivel magasabb volt az éhgyomorra mért vc. szint, ezért Zeke doki azt javasolta, hogy csináljunk egy terhelésest, biztos, ami biztos alapon.
És hát a 3 napi UH-n derült ki (amit Szűcs doki csinált), hogy az éhgyomri vc. szint teljesen normális lett, de a terheléses viszont magasabb maradt mint az átlag, ezért kell ezt ez az egy hónapi pihi.
De már jól vagyok!!! szigorú diéta, napi félórás séta és tudom, hogy minden rendben lesz, csak kellett ez a kis ráijesztés, így legalább jobban odafigyelek:-)
Mennek a drukkok Mindenkinek, nem merem a neveteket felsorolni, nehogy valakit kifelejtsek:-). Azért itt vagyok, naponta legalább kétszer benézek ide, hogy mi a helyzet!
Sok puszi, Krisztinek boldogságos szülinapot!
brumi
brumi_30

Sziasztok!

Új vagyok köztetek, sajnos kiderült, hogy csak lombikkal lehet a párommal közös gyerekünk.
Kérdezni szeretnék töletek. Közületek valakinek már csináltak SMART lombikot?

Köszönöm a segitséget.

csibe
csibe32

Csibe,
üdv köztünk:) Ti hova jártok, ti is a BMC-be? Én még nem is hallottam ilyen lombikról!? Ez mit takar?
Sok szerencsét!!!!!
baby.81

Szia Csibe!

Üdv a fórumon! Hát ilyenről még én sem hallottam.
Nekünk long protokoll volt és bejött :lol:

Judit

jucicuki

Kriszti!
Boldog Szülinapot kívánok én is Neked!!
Millió puszi!!
vicuska1977

Csibe :D
Szia! Üdv. a topicban!
Azt a lombikot, amiről írtál, nem a tanár úr ajánlotta?
Nekem volt egy ismerősöm, aki elég drága kb.300-400 ezer Ft-os lombikban vett részt és a fagyis sikerült neki. Rajta kivül előtte 2-en vettek részt ebben.
Ez lehet az?

manda

Baby 81, juci, manda köszönöm kedves fogadtatást.
Jelenleg a Schöfis meddőségibe járunk. Ott derült ki, hogy nagy az apabaj. Közös gyerek, csak herebiopsiával nyert anyagból lehet.
Biopsiával nyert anyaggal termékenyitik meg a petesejtet. Ez a smart eljárás. Keresem a lehetőséget, helyet ahol ezt az eljárást végzik. Úgy hallottam, hogy a BMC-ben végeznek ilyen beavatkozást. Tudnátok ajánlani valakit BMC-ből, aki ezzel foglalkozik, illetve akit felkereshetek ez ügyben?

Csibe
csibe32

Helló lányok, csak azért írok mert reggel "piros lapot" kaptam, így most már értem kár szorítani. De viszont Lukréciára és a többiekre nagyon rá fér!

Kriszti én is nagyon boldog szülinapot kívánok neked!!!!
málna79

Csibe :D
Biopsziás lombikja azt hiszem a Vikiéknek volt, ők már a másik topicban írnak, mivel jan.elején megszületett két iker lányuk.
Kérdezd meg őket!
Amúgy én a Konc tanár úrat ajánlanám vagy Zeke dokit a BMC-ben.

manda

Akiknél egyáltalán nincs spermium az ondófolyadékban, azok kerülnek az úgynevezett SMART-eljárásra. Ennek során az andrológus mûtét útján a herébõl szövetdarabot, ún. bioptátumot vesz ki. Ez egy fantasztikusan jó módszer, nagyon jó lehetõség azok számára, akiknél látszólag már semmi remény nincs spermium nyerésére. Elaltatják a pácienseket, és egy vagy két borsónyi darabot kimetszenek a páciens heréjébõl. Ezt a bioptátumot dolgozzuk mi fel annak érdekében, hogy a benne lévõ spermiumot kinyerjük. A kezelés során centrifugáljuk, mindenféle maceráción megy keresztül, tubulussejtekre bontjuk. A petri-csészében egy speciális alakzatot hozunk létre a táptalajból – ezt mi fedeztük fel, a formája szakmai titok ! -, olajjal lefedjük, a közepére tesszük a már megkezelt, tubulussejtekbõl kiválogatott spermamasszát, és ha van benne spermium, az biztos, hogy ki fog úszni a szélére. Csak így lehet ezeket összeszedni, más módszer jelenleg nincs. Ha nem úszik ki azon a napon, akkor még várunk a következõ napig. Gyakran elõfordul, hogy csak másnap úszik ki, és akkor tudunk petesejteket szúrni. Ha nem úszik ki, az azt jelenti, hogy egyáltalán nincs spermium. Olyankor már csak a donor kerülhet szóba. A páciensek tudják ezt, így már elõre bebiztosítják maguknak a donort a spermabankból.
Ezt találtam a Smartról.

Csibe
Szerintem Koncz tanárúrhoz kellene menned!A Dévai intézetben is csinálnak ilyet.

Málna
Sajnálom!
gabicsibe

Málna :cry:

Lukrécia :D
Drukkokat küldöm és a babatapikat +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

manda

Málna :cry: :cry: :cry:

Csibe!

Csinálnak a BMC-ben is ilyet, csak nem tudtam, hogy így hívják, gyere nyugodtan.

Judit

jucicuki

Lukrécia! Küldöm a babaragacsokat! Nagyon drukkolok Neked!
Kriszti, mától én is beléptem a 30-sok táborába, átírhatod a táblába a koromat. :lol:
vicuska1977

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?