Új privát üzeneted érkezett!

Na ilyen lett a falvédő:
Kép

Kép
móni23

Jajjj, Áron nagyon cuki :D :D olyan fura, h kijbújik, és már ennyire saját arca van. Értitek mire gondolok? Vagyis hogy ezek szerint Boldinak (akit még csak kidudorodó tappancsokon és popsin keresztül érzékelek a hasamban) is már igazi arca van, nem csak egy magzat, hanem igazi kisbaba van bennem. Na, így már értitek?

Ági, jók lettek a matricák! Itt rajtam kívül mindenki olyan kreatív :D

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!
Már megint én. Köszönöm a kedves szavakat..Igen a fertőzésveszély miatt, erre két hete már kaptam golyót, meg azt is mondták hogy 4 cm nél már automatikus.... Majd holnap du meglátjuk...
Timi!
Ha innál előtte vmi nyugtató teát ? Esetleg vmi nyugtató zene nem tudom zavarná-e a készüléket. Hátha megengedik. Mindenesetre szorítok, vigyázz magatokra nagyon!!!! Biztos nem lesz semmi baj, lehet tényleg a kávé. A babák szervezetébe jóval később kerül bele és a hatása is tovább tart.+ Lilla biztos érezte hogy izgultál.

Áron baba pofikája tiszta anyuci...

Ágiboldi, Timi
Nekem is menszesz szerűen szokott fájni a hasam, mivel ez már két hete tart, nem lehet az a bizonyos.

Babzsák!
A mérleggel ne törődj, ráérünk azon még aggódni a szülés után...

Lorca, Róki!
Gyönyörű kislányaitok vannak!!!
Lorca igazad van, a doki is annyit mondott hogy mit parázunk, a baba már "kész" van. Jó kérdés ez egy először szülni menőnek...

Sági!
A fentebb leírtak miatt lehet hogy holnap du már nem jövünk, bár megpróbálok azért egyezkedni.Valóban jól kivártuk a végét, apa folyamatosan bíztatott hogy jelentkezzünk be , meg hogy milyen nyuszik vagyunk... igaza van...

Lányok öröm olvasni milyen kreatív mindenki. Hát rólam ez mostanában nem mondható el...
Remélem mindenki jól van aki mostanában nem írt...

Mazsi!
Biztos jó lesz az UH, ilyenkor már olyan nagyok és szépek rajta...
Lin!
Ügyes a mamid!Gratulálok!

Most már nem zavargok, kitartás mindenkinek. Megyek sterilizálni, de hogy mi fog ebből kisülni? Hiába a nagy gyakorlat...
Holnap de még jelentkezem biztos, csak 14 h-re megyünk...
Ha vmi lesz majd apa jelentkezik.

Kitartást, sok pihenést, kevés idegeskedést mindenkinek!
g.andi

Ez az Andi, a sterilizálás! Tudtam, h valamit csinálni akartam még ma!! Kipróbálom a gőzös mikrohullámús sterilizálót a cumisüvegen amit be kell vinni a kórházba.

Móni, klassz a falvédő is! Mondom én h itt mindenki kreatív rajtam kívül :P

Kép
Kép
agiboldi

Nem tudlak benneteket utólérni. Mire beszenvedem amit akarok, már az addig írottakat is alig győzöm olvasni. Mint a rakéta...
Nagyon szépek a matricák, és a falvédő is Sági, ügyi vagy!
Ágiboldi!
Nem hogy csak " saját arca van", hanem mér saját önnálló egyéniség...saját akarattal, meg minden...Tényleg hihetetlen...
Benci éjszakánként rendszeresen" társalog" a tengerimalaccal, aki ha unatkozik mondja a magáét és kuruttyol,Ő meg visszarugdos neki.
Most már tényleg mentem...
g.andi

[quote="timocska"] írta:timocskagi!
Tegnap nekem is voltak mensis érzéseim, közben meg keményedett a pocakom. De szerintem nem igazi görcsök voltak.. csak olyan "mindjártmegjön" érzés. Vajon ez mi? :) Honnan fogom tudni, hogy ez már igazi érzés? Mert jól le van írva, hogy fentről sugárzik lefelé... de vajon a valóságban is így meg lehet különböztetni?

Timocska
tegnap nekem is pocsék napom volt. Sokat keményedett nekem is hasam, de szüléshez még kevés.

Ja, és biztosan fogod tudni ha már beindul a szülés. Általában az erősebb, de legalábbis redszeresebb szokott lenni :wink: :wink:

Visszaolvasás után a többi dologra is reagálok :wink:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!

Na, akkor most már bővebben :wink:

Rokica
Zsuzsának nagyon boldog névnapot!!!!
Kép
Remélem sikerül anyudat meggyőzni. Én most nem is bánom, hogy anyósom már szabin van. Így ha van valami akkor van aki a kicsivel legyen :wink: Szülés után a párom itthon lesz 3-4 hetet, majd addig megerősödünk.

Andi
üdv. köztünk :wink: :wink: :wink:
IndÍtás: hát nem tudom. Volt részem benne, bár nekem túlhordás miatt. Gondolom én is, hogy a fertőzésveszély miatt nem akarnak kockáztatni.

Timocska
csak nyugodtan!!!Minden oké odabennt :wink: :wink:

Kami-Áron nagyon szép formás kisfiú.

Sági
szép lett a szekrény :wink: :wink:

Móni
a falvédő is szép :wink: :wink:
Én színes anyagokból csináltam, remélem a picinek is tetszik majd, a tesói imádták a színes dolgokat.

Lorca
én is talán legjobban a beéréstől félek. Bár nem voltak villám-szüléseim, de mégis :oops: 2 hete, nagyon gyorsan szült a barátnőm, azóta jobban félek én is.

Van valaki aki szokott szédülni? Én egyre többször. Holnap bemegyek a védőnőhöz, bár a dokim mondta volna ha alacsony avasam, na mindegy inkább megnézem. Holnap megyek én is nst-re, de úgy nem szeretem, nem bírok annyi ideig hanyadt feküdni, a múltkor is olyan rosszul voltam utána :evil:

Bálnaság: ismerős, pedig talán most van legkisebb hasam :? Viszont ezzel a terhességgel volt a legtöbb "rossz" élményem.
Most már legalább a csontjaim(medence) nem fájnak annyit, és annyira.
Takarítással úgy vagyok, hogy a nagytakarításon túl vagyok 2 hete, bár újra lehetne, de már nem érdekel. Majd a párom megcsinálja ha megszültem.

Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!

Köszönjük szépen a Zsuzsa-napi köszöntéseket!!! :)

Mazsi, Lorca,

Sajna nincs ilyen szomszéd aki tudna vigyázni Zsuzsára, egyedül a húgom jönne szóba, de ő meg Pécsen van egyetemen, tehát neki még több idő felérni, vagy más aki le tudna menni anyu helyett a házba, én ezt belátom... de akkor is idegesít, most már ezt a kb két hetet igazán kivárhatná... no mindegy, nem morgok többet.

A nagy hír, hogy szerdán találkozom a dúlámmal, beülünk a Rádayban a Vörös Oroszlán teázóba elbeszélgetni. Addig meg tán csak egyben maradok... legalább a dúla van, nem egyedül megyek a kórházba.

Igen, apás szülést tervezünk. :?

Andi!

Üdv a csapatban!

Szerintem nyugodtan utasítsd vissza a beindítást! Mit nyertek vele? HOgy MÉG korábban jöjjön a baba mint magától jönne? Nem mintha túlhordásban lennél. Nem is értem az orvosodat, szerintem (már elnézést) csak nem szeretné hogy véletlenszerűen riaszd az éjszaka közepén, hogy menjen szülni... de lehet rosszindulatú vagyok.

Mindenesetre, én hetekig pár centire nyitva voltam mielőtt megszületett Zsuzsa, de 8 nappal túlhordtam, ez még nem indok arra hogy terminus előtt beindítson!!! Jobb a babának ott bent! Legalább kérdezd meg, miért akarja beindítani terminus előtt?

Ágiboldi:

Nekem is szokott úgy feszíteni... sajna az még nem szülés. :) Mert az fáááááj is :) Pedig milyen jó lenne ha ilyen kis feszítésekkel megúszná az ember. :)

Timocska!

Hát nem tudom. Zsuzsával nagyon ráérős voltam, akkor nem zavart ennyire a vége. Most már nagyon elegem van... hisztis vagyok, na. :) Most már úgy vagyok vele, az se baj ha nem márciusi lesz, pedig nagyon arra gyúrtam az elejétől! Persze ettől még lehet az.

Megy a drukk hogy minden rendben legyen veletek ma délután!!!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Móni,
A szüléssel lejön egy csomó felesleg. Csak hogy legyen hova pakolni a szoptatáskor keletkező felesleget :evil:

Timocska,
Áron pinduri? Nekem meg pont óriásinak tűnik :)

Ági,
Értem mire gondolsz azzal, hogy "már igazi arca van, nem csak egy magzat". Engem az döbbentett le, hogy mennyire különböznek a babák. Nincs még két hasonló sem. Én az első csecsemőosztályos élményemig azt hittem, hogy mindegyik egyforma :wink:
Én is nagyon boldog lennék, ha már nem csak a kis csuklását érezném és a feneke lenyomatát látnám a hasamon.
Nyugi, ha nem érzed magad túl kreatívnak. Nálam rosszabb azért nem lehetsz.

Gabi,
Messze van a kórház tőletek? Mennyi idő kell? Én is aggódok emiatt egy kicsit, de inkább azért, mert meg kell várni, amíg anyós ideér. Nem lehet rábeszélni, hogy hordja magával az egyik mobilunkat és én napközben többnyire egyedül vagyok Natival. Még szerencse, hogy a szomszéd is babás és elég jóban vagyunk. Az azért kicsit gáz lenne, hogy beindul a szülés, én felöltöztetem a gyereket, felkapom, leszaladunk a lépcsőn és bemegyünk szülni. Bízom abban, hogy a természet hívó szavára, valamikor sötétedéskor indul be. Akkor legalább apuci itthon van.
Hogy tudd, nem csak te vagy kicsit paranoiás: Ma megszámoltam, kb 500 lépésnyire van a kórház, ha az aluljáróban megyek. És egy csomót tudok spórolni, ha nem jön autó :D
NSTn ne feküdj hanyatt! Nem is lenne szabad. Fordulj oldalra vagy ha jobb, ülj fel az ágyra és rakd a kabátod a hátad mögé, ha még egy párnájuk sincs.

Kép KépKép
lorca

Lorca
Pásztó nem olyan nagy város :wink: Ha apa itthon van 5 perc alatt beérünk a kórházba, ha nincs akkor mire hazaér akkor is az "csak" kb. +5 perc. Viszont napközben kórház környéke tele van, vagy beengednek az udvarra, v. nem. Na meg ott sem biztos, hogy meg tud állni :shock:
Az osztályon nagyon hülyén van megoldva, mert a szülészeti részre nem mehetsz be, a nővérpult bennt van, de a nővérszoba a folyosó végén :? Szóval néha ott 10 perceket kell várni :?
Jó, ha éjszaka indul be nincs gond, mert a portás beenged, és elvileg fel is szól :wink: :wink:
Én is folyton agyalok, mintha már dolgom nem lenne :evil: :evil:

Nálam fenn állt az, hogy megszüntetik a szülészeti osztályt, meg is fogják, de csak márc. 31-én, és 15-ig lesz betegfelvétel, szóval mindenképp beleférek :D :D
Ennek örülök, mert a másik kórház jó 30 km, jó autópályán még lehet is haladni, viszont a város tele van lámpával :shock: :shock:

Nst-n majd kitalálok holnap valamit, mert ez így nem oké.
Gyöngyösön (ott szültem a lányomat) fotelba kellett ülni és mit ne mondjak sokkal kényelmesebb volt :wink: :wink:
Nem is tudom a szülőszobán mi lesz velem ha hanyadt kell feküdni, bár elvileg Esztike addigra nem lesz teljesen a gyomromnál :shock:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Lorca
Pásztó nem olyan nagy város :wink: Ha apa itthon van 5 perc alatt beérünk a kórházba, ha nincs akkor mire hazaér akkor is az "csak" kb. +5 perc. Viszont napközben kórház környéke tele van, vagy beengednek az udvarra, v. nem. Na meg ott sem biztos, hogy meg tud állni :shock:
Az osztályon nagyon hülyén van megoldva, mert a szülészeti részre nem mehetsz be, a nővérpult bennt van, de a nővérszoba a folyosó végén :? Szóval néha ott 10 perceket kell várni :?
Jó, ha éjszaka indul be nincs gond, mert a portás beenged, és elvileg fel is szól :wink: :wink:
Én is folyton agyalok, mintha már dolgom nem lenne :evil: :evil:

Nálam fenn állt az, hogy megszüntetik a szülészeti osztályt, meg is fogják, de csak márc. 31-én, és 15-ig lesz betegfelvétel, szóval mindenképp beleférek :D :D
Ennek örülök, mert a másik kórház jó 30 km, jó autópályán még lehet is haladni, viszont a város tele van lámpával :shock: :shock:

Nst-n majd kitalálok holnap valamit, mert ez így nem oké.
Gyöngyösön (ott szültem a lányomat) fotelba kellett ülni és mit ne mondjak sokkal kényelmesebb volt :wink: :wink:
Nem is tudom a szülőszobán mi lesz velem ha hanyadt kell feküdni, bár elvileg Esztike addigra nem lesz teljesen a gyomromnál :shock:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Szisztok!

Tényleg nagyon édes a kis Áron.

Tényleg nagyon kreatívak vagytok, nagyon szépek a matricák is és a falvédő is.

Andi:
Üdv. köztünk.

Gabi.
Én előfordul, hogy mostanában szédülök, de nekem ilyen volt az eleje is. Sajnos nem túl magas a vérnyomásom, a vasam rendben van, de a doki így is szedet velem vastabletát. Illetve reggel szoktam inni egy kávét, mert annélkül még alacsonyabb lenne a vérnyomim, de múltkor a ctg-s csaj jól leszidott, mert az én kicsimnek is 190-nel vert a szíve reggel, de utána egy pár perc múlva visszaállt.

Timi:
Biztos nincs semmi gond. Írj mikor hazaértél.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Nekem nem ülve vagy fekve van ctg, hanem álldogálva. Ez fura. Azt mondta ne üljek le, h ne aludjon el a gyerek.. pedig ő nem alszik el ha ülök, sőt, akkor van igazán elemében. Nem is értem, és állni meg nem jó, mert én nagyon ájulós vagyok.

Kép
Kép
agiboldi

Ctg:
Nekem ülve csinálják,de azt mondta a nő ott,hogy úgy helyezkedjek el ahogy nekem jó:állva,séta,kicsit oldalra fordulva,de még le is lehetne feküdni. :P
Gabi!
Ha fekve is csinálják az ctg-t attól még nme szólhatsz,hogy neked ez így nem kényelmes és szeretnél felülni vagy legalább oldalra fordulni...

Móni!
Tök jó a falvédő!Hol vetted az anyagot?Bétex?

Barbi és Pann nem jelentkezett régen vagy csak én emlékszem rosszul?
Vendég

Sziasztok!

Visszatértem a (gonosz mostohámtól) a védőnőtől és megdícsért, mivel az utóbbi 2 hétben nem híztam egy grammot sem. Most 3 hétig békén vagyok hagyva.... :lol: :lol: :lol:

Sági, klassz lett a matricás szekrényke! Tényleg nagyon kreatív!

Móni, neked is klassz a falvédő!!!

Igen, nagyon ügyesek vagytok. Nekem valahogy a terhességgel elszállt picit a türelmem ilyesfajta dolgokhoz, bár karácsonykor még festettem én is egy két ablakmatricát.....

b.lin! Gratu anyukádnak!

Ahogy a tali fotóra emléxem, Zsebi inkább anyukájára hasonlíthat, bár Gedeiaput még nem láttuk.... :D

Bea

KépKép
babzsak27

Most néztem,hogy Pann február 13-án jelentkezett utoljára.Tudja valaki pann teloszámát vagy elérési lehetőségét???? :?:
Vendég

Hali! csak egy gyors bejelentkezés. bocs, de nem igazán értem rá visszaolvasgatni :lol:
Csengebaba egy tünemény: tulajdonképpen az első itthon töltött éjszakát leszámítva, amit végig sírt, eszik-alszik :wink:
Akórházban ugyanis azt mondták, hogy ameddig a baba elvan a cicin, addig hagyjam rajta.Ebből az lett, hogy Csenge órát-másfél órát is lógott rajtam. Itthon ráadásul, mivel már volt tejem rendesen, így túlehette magát.Lényeg, hogy nem tudott elaludni. Azóta csak fél órát hagyom a cicin, így is rendeset kajcsizik és alszik utána szépen.
Bevallom ezidáig a legnehezebb a szopiztatás, mert sajna tiszta sebesek a bimbóim. Asszem mégiscsak beruházok egy bimbóvédőre, mert szörnyű, hogy ez az amúgy gyönyörű élmény ilyen iszonytató fájdalmas.

Agiboldi: Ma volt itt a gyerekorvos. Háááááát :? :? :? Őszintén szólva nem lopódzott a szívembe. Ez van. Kaptam egy rahedli receptet, meg 20 perc tömör ismertetőt mindenféléről - azt sem tudom, hogy sikerült-e bármit is megjegyeznem (épp aludtunk, mikor csengetett) És szegény pici Csengét is föl kellett zargatni, hogy megvizsgálja, aztán meg várnia kellett egy csomót a tejcire :cry: :cry:
Azt is mondta, hogy tejet inkább ne igyak, vagy csak nagyon keveset, mert az egy az egyben megy át a gyerekbe. De az egyéb tejtermékeket meg fogyaszthatom????Nem értem én ezt. :(
Na megyek, mert Csenge mindjárt fölébred. pussz

Kép
Kép
deako

Azt hiszem át kéne írni a vonalzóm :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
deako

Köszönöm a dícséreteket :)

Sági,
Végül a Váci úton a nyugatinál lévő méteráruboltban kaptam ilyen színű anyagot.

Gabi,
Szívem szerint én is színes anyagból csináltam volna, de a párom ragaszkodott az eredetihez.
Te leszel akkor az egyik utolsó kismamája az osztálynak :D

Róki,
Már nincs sok hátra :) Amúgy miért szeretnéd, hogy márciusi legyen?

Lorca,
Igen a barátnőm is most mesélte, hogy rögtön a szülés után lement róla 8 kg, de azóta 1,5 hónap alatt visszaszedte, annyit eszik a szoptatás miatt.

Timi,
Na mi volt a ctg-n?

Pann és Barbi már tényleg régen jelentkeztek!

CTG: Én majd csak egy hét múlva megyek először, kíváncsi vagyok nálunk hogy is történik ez, mert ahogy nézem mindenhol máshogy megy ez.

Móni

Kép
móni23

Deakó
ha esetleg olvasod :wink:
Bimbóra van krém is olyan amit nem kell lemosni, és jó, a neve nem jut eszembe :oops:
Viszont ami nekem többnyire elég volt, az az, hogy minden szopi után fejtem ki tejcsit, és jól végigkentem vele a bimbómat :wink:
Biztos a sok szopizás "áztatta" ki a bimbódat, valószínűleg a végén már csak cumizott rajta Csenge baba. Egyébként ez a rossz szopizás csak átmeneti, később olyan ügyesen tudnak szopizni :wink: :wink:

Most telefonált a párom ő sincs valami jól :cry: , ráadásul Adrinak is fáj a torka. a francba, hogy ennek most kell jönnie. Én sem vagyok valami fényesen :cry:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Ma voltam dokinál és elég lehangoló volt. Eddig csak azt mondta, hogy kicsit a baba. Most szépen gennyes a vizelet, vszínűleg a vesék az utolsókat rúgják. Kérdezte, hogy nem vizesedek-e, mondom ááááááá. Erre csak úgy rutinból nem hitt nekem, megfogta a sípcsontomat, és szépen ott maradt a keze nyoma :shock: Ráadásul a szívgörbe sem úgy alakult, ahogy kéne (=nem megfelelően oszcillál). Ha azt nem is tudom, hogy kéne kinéznie, az biztos, hogy laposabb, mint az elmúlt két heti. Úgyhogy most Augmentinkúrán vagyok és jövő héten uh. Nem tudja valaki, hogy egy ab át tud-e menni a placentán? Pont az kell a lelkivilágomnak, hogy szegény babó már most kapjon, még azelőtt, hogy megszületett. Nem beszélve, hogy akkor elég jó eséllyel hasfájós :(
Kezdem úgy gondolni, hogy nem is akarok harmadik gyereket, túl sok ez az izgalom nekem.

Ági,
Ez még jobb, mint a hanyattfekvés! Ácsorogjon ő!! Szerintem te se hagyd magad.

Deako,
A szétrágáson a bimbóvédő annyira nem fog segíteni. Meg nem sokban enyhíti a fájdalmat. Hol sebes? Vérzik szoptatáskor/utána? Így egy kicsit macerás leírni, de attól függ, hogy mit kell csinálni vele. Pl ha a bimbó vége sebes, akkor a szájpadlásához ér, tehát túl fent van. Remélem, a védőnő azért ezeket elmondta és nem olyan kuka, mint az enyém. Használsz krémet? Egyébként ne aggódj, csak ki kell várni, elmúlik, de addig tényleg nagyon tud fájni. Emlékszem, eleinte nem mertem levegőt venni, annyira fájt, amikor elkezdte. Nekem kicsit el is fertőződött. Szellőztesd minél többet és hagyj rajta egy kis tejet :D
Tej sokszor okoz gondot, az egyik legerősebb allergén, a többi tejtermékben viszont másfajta fehérjék vannak, az nem megy át. Sok babának gondot okoz, de emiatt azért nem feltétlenül kéne sztem leállni, hiszen a többi értékes anyagot viszont nem tudod egy hajtásra bedobni valami helyettesítővel. Nekem inkább az epertilalom volt a mélypont, a tejjel soha semmi baja nem volt egyikünknek sem.
Meg ha nagyon gáz a szopi, és tudsz fejni, azzal legalább egy kis pihit kaphatsz.

Móni,
Ha ilyen gyorsan visszament, az nagyon gáz. Szinte lehetetlen megszabadulni tőle. Azt nem tudom, hogy utána mennyire egyszerű, nekem a terhesség és szoptatás között nem volt szünet (2 hónapja hagytam abba). A szopi plussz kilók sokkal rosszabbak, mint a terhességik. Ráadásul a terhesség után van egy rövid szakasz, amikor még jól lehet fogyni, mert az anyagcsere kicsit lassan alkalmaszkodik a szüléshez és állítólag elég gyors. Nálam ez kb 3 hét volt, addig ugyan annyi kajával szépen fogyogattam, aztán megállt, majd dög módon kezdtek visszamászni.

Tudja valaki, hogy miért CTG az egyik helyen és NST a másikon? Már hetek óta meg akarom kérdezni a dokit, csak mindig elfeljtem.

Kép KépKép
lorca

Deako, dejó, hogy itt vagy :D Csengéről annyira jók a képek, mind irigykedünk, h már babázol :)

Hát kíváncsi leszek erre a gyerekorvosra, pedig ez nálam kulcskérdés, mert eléggé hipochonder vagyok, gondolom ez csak rosszabb lesz egy újszülöttel, nem bánnék valami empatikus megbízható nőt... :shock:

Ha lesz egy kis időd megírhatnád mit éreztél ami kórházbamenésre indított... :)

Kép
Kép
agiboldi

Lorca
amikor Adrit vártam szülés előtt én is kaptam antibiotikumot, de nem Augmentint.
Szerencsére nem vettem észre, hogy bármi baja lett volna tőle, ő nem volt hasfájós sem.
Viszont Augmentint akkor szedtem amikor 2-3 hetes volt, mert begyulladt a cicim, szerencsére akkor sem lett gond tőle :wink: :wink:

Tejet én is úgy tudom szoptatás alatt nem nagyon ajánlott, bár én azért egy-egy pohárral megittam :oops:

A Ctg Nst közötti különbséget én nem tudom :oops:
A Ctg-nél is nézik a keményedéseket is????

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Na, megjöttem a ctg-ről! :)

Buksi szívverése klasszisokkal jobb volt, mint reggel. Kb. 150-160-nal ketyegett! :) Viszont, ami aggodalomra adhat okot, hogy 10 perc alatt két olyan méhösszehúzódásom is volt, hogy a szülésznő csak lesett! :shock: :shock: A skálán 100-as... remélem értitek mit brekegek! :) Szóval, Lukács doki megvizsgált, méhnyak 1500-ra megrövidült, a bébi még mindig faros. Felírt egy fél vödörnyi magnéziumot, napi 4x2-t kell szednem. Azt mondta, legalább egy hétig maradjon még benn Lillus! Holnap újra kell mennem ctg-re és pénteken uh-ra! Azért kicsit megnyugodtam, bár a keményedések azóta is tartanak rendesen! :(

A ctg és nst között az a különbség, hogy az egyik magának a vizsgálatnak a neve, a másik pedig a gépé, ami csinálja.

Pann elérhetőségét nem tudom sajna, Barbi telszáma viszont megvan. Lehet, hogy küldök neki egy sms-t! :)

Orsi!
Nagyon jó, hogy Csenge baba ilyen kis édi, hogy nem zavargatja feleslegesen a szüleit! A kisebesedett mellbimbó ellen nem tudok semmit... :(

Lorca!
Én úgy tudom, hogy az augmentint pont azért adják, mert nem megy át a lepényen, úgyhogy nem káros a babára! Emiatt ne izgulj! Még ti is bírjátok ki egy kicsit egyben! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Küldtem Barbinak sms-t, de ki van kapcsolva! :shock: :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Timocska,
Örülök, hogy jól vagytok. Az a 150es már jól hangzik. Én már nagyon szeretném LÁTNI, hogy minden rendben van. Még ha pici is, de idekint nem kaphat el tőlem bacikat olyan könnyen.
Az Augmentinnel remélem, igazad van. Nem sokat tudok róla, annyi, hogy egy szélesspektrumú ab, amit többnyire akkor adnak, ha fogalmuk nincs, hogy mire kéne lőni és egy lórúgás. Remélem, használ, de jobb szerettem volna gyógyszer nélkül megúszni a terhességet. Elég jól fejlett gyógyszerfóbiám van :wink:

Kisplútó,
Neked nem volt amolyan lelkiismeretfurdalásod az idősebb gyerekek felé az új tesó miatt? Engem mostanában kapott el. Ma is, ahogy próbáltam játszani Natival, olyan kis boldog volt, még akkor is, ha a hasamtól alig fért az ölembe. Hangosan kacagott, sikítozott, próbált rajtam ugrálni, jónéhányszor a pocakomon landolt, én meg néha alig kaptam levegőt, csillagokat láttam. Fürdik az osztatlan figyelemben, ami hetek/napok kérdése, és megszűnik. Tudom, hogy kell a tesó, de most ebben a pillanatban nem sok hasznát veszi, csak hátránya származik belőle. :(
Korán kezdem a gyermekágyi depit :wink:

Kép KépKép
lorca

Lorca!
Idekinn meg mástól kaphat el bacikat! :? Ez ilyen ördögi kör. Most akkora szimbiózisban él velünk, hogy ezek elkerülhetetlenek. Aztán meg átmegy az anyatejjel a mindenféle! :roll:
Ne izgulj a tesó miatt, Nati biztos nagyon fogja szeretni, a szeretet pedig olyan, hogy mindig annyi van, amennyi kell belőle! Tuti, hogy két gyereknek is jut elég! :) Először biztos nem lesz könnyű, de aztán belejöttök és úgy megy majd, mint a karikacsapás! :)

Engem a szülés előtti pánik kerülget már napok óta...

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Bocs, hogy belekotty.. remélem nem bánjátok. Szoktam olvasni ezt a topikot, mert valahol én a tavasz és nyár között vagyok a május 4-i kiírásommal. :D Meg Kamival szoktunk beszélni, akinek ezúton is nagy-nagy gratula Áron babához! :)

Szóval, amiért írok, Lorca

én a lányomat arcüreggyulladással szültem, 4 nappal hordtam túl, és mivel annyira brutálul rosszul voltam elküldött a dokim a gégészhez, és a szülés előtti napomon még röntgeneztek is (arcüreget), mert muszáj volt. :( És antibióval szültem, meg iszonyatosan köhögtem és arra is kellett gyógyszert szednem és nem lett semmi baj, úgyhogy ne izgulj, ha kell, hát kell, ilyen késői időszakban már nem ártalmasnak a babának.

Mindenkinek kellemes babavárást és könnyű szülést kívánok! :)
Vendég

Lorca
hát amikor Krisztiánt vártam már Adrika anygon szeretett volna kistesót. Nagyon örült neki. Állandóan lerajzolt engem a picivel a pocimban, mondták ezt akkor, hogy nem lesz jó :shock:
Hát tényleg lett féltékenység. Nálunk nem is az volt a gond, hogy nem kapott annyi figyelmet. próbáltunk max.-san rá is odafigyelni.
Na meg ugye anyósommal lakunk, bár ő dolgozik még, de bármit megcsinál a gyerekeknek :wink: :wink:
A párom 2 műszakban dolgozik, és így ő is azért jó pár órát itthon van velünk.
A gyerekorvos akkor azt javasolta 2 hónapig ne vigyem oviba, de ő már akart nagyon menni, így egy jó hónapot volt itthon a pici születése után.
Most vele szerintem nem lesz gond, nagyon akart kistesót, és nagyon várja.
Hát a kicsitől félek, ő nem tudom mennyit ért meg mindenből. Gondolom a kórházban töltött napok nem lesznek könnyűek :cry: viszont a párom itthon lesz vele, és az azért jó lesz neki.
Majd megpróbálok vele is többet foglalkozni, és apa babázik. Valami majd lesz :wink: Az volt már jó amikor ő megszületett, hogy ki lehetett menni két hét után. Adri is sokkal jobban érezte magát, sokat sétálgattunk, nem messze tőlünk van egy focipálya, ami mellett rengeteg ibolya van, na azt díjazta. Próbáltam minnél több olyan dolgot csinálni amiben ő is kedvét leli. :wink:

Jó hosszú lett, bocsi :oops:

Timi
örülök, hogy jó lett a szívhang :wink: :wink: keményedés meg lehet az izgalomtól is, na meg front is van :? :?

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Timocska
szülés előtti pánik van nekem is :oops: :oops: :oops:
na tapasztalt anyukaként jó példával jövök, ugye??? :oops:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!

Deako!! :)

Jó hallani felőletek!

Osztom Lorca véleményét, szerintem bimbóvédő helyett egy szopis tanácsadó véleményét kérd ki, mert ha sebes a mellbimbód, akkor igen valószínű hogy Csenge nem jól kapja be, és az szadizza sebesre. A bimbóvédőről utána le kell szoktatni, és nem biztos hogy flottul menne. Mobilis vagy? Mert Budapesten van több szopis csoport is, meg tanácsadók is, akik akár házhoz mennek. Sztem a bimbóvédő árát inkább erre költsd...

A krém pedig Avent-nek a bimbóvédő krémje, azt nem kell lemosni, a Garmastan-t igen, és azt már te is látod gondolom hogy szopi előtt nem a melledet akarod mosogatni. :)

Tej: Ugye Zsuzsáról kiderült hogy tejfehérje érzékeny. Ennek ellenére én azt olvasom, hogy szoptatás alatt nem feltétlenül kell kerülni a tejtermékeket, mert az a kicsi fehérje ami átjut az anyatejen át lehet hogy inkább edzi a csecsemő szervezetét, nem szenzitizálja. (Ez akkor igaz, ha nincs a családban allergia. Ha van, akkor érdemes az ismert allergéneket kerülni.) És teljesen igazad van, hogy ha tejet nem szabad, akkor ebből a szempontból tilos lenne a tejtermék is. Szerintem ha nem viszed túlzásba, és nincs Csengének baja tőle, akkor mehet a tejtermék. Viszont ha pöttyös lesz, hasfájós, vagy nem gyarapszik rendesen, akkor első körben a tejterméket érdemes kiiktatni az étrendedből, mert az szokott ilyen galibát okozni.

Móni!

Nem tudom miért szeretném hogy márciusi legyen. :) Talán egyrészt mert Zsuzsa szeptember 7-én született, és olyan szép csinos lenne ha Szilvi meg március 7-én. Bár tudom, ilyen túlhordást nem fognak nekem engedni... bár... asszem az 12 nap lenne. Mindenesetre most már magamnak se kívánom a 12 nap túlhordást, Zsuzsát is "csak" 8 nappal hordtam túl és úgy éreztem, a dokim kezd presszionálni, hogy indítsuk be. De nem akartam. Most se akarom.

Lorca:

:( Sajnálom hogy ilyen gondjaid vannak igy röviddel a szülés előtt... én is valahogy így voltam vele mikor Zsuzsa beteg volt, hogy nem is kell nekem harmadik, mert azt se bírom idegileg, hogy a kis egykém beteg...

Tej: Nem igaz hogy a többi tejtermékben más fehérje van!!! A tejcukor mennyisége kevesebb a tejtermékekben, de a tejfehérje nem változik! Kétfajta van, ami a savóban van és ami a "sűrűjében" van, és mindkettő igen jól ellenáll a mindenféle hőkezelésnek és savanyításnak. Tehát a fehérje tényleg egy az egyben átmegy az anyatejbe, de nem mind! És ha nem literszámra issza Deako a tejet, és nincs a családban allergiahajlam, akkor úgy tudom, nyugodtan fogyaszthat bármit.

Epertilalom??? Bajuk volt tőle a gyerekeknek? Én sose vettem észre, hogy Zsuzsa megérzett volna bármit amit ettem, pedig ettem mindent. Tejterméket is. :( Most Szilvivel (pont Zsuzsa allergiája miatt) korlátozni fogom, illetve ki lesz iktatva. :( Mondjuk így hogy Zsuzsának se szabad, könnyebb lesz tejmentesen élni, de azért biztos hiányozni fog... a reggeli teámból a tejszín, a vajas pirítósról a vaj... én ilyen szempontból elég sznob vagyok, nem szeretem a margarint. No mindegy, ha Zsuzsa kibírja, én is ki fogom.

NST vs. CTG:

NST a vizsgálat neve (non-stress test), a CTG (cardio tocograph) pedig a masináé. Azért non-stress mert nyugalmi állapotban nézik a babát. Ellentéte pl az oxitocin terhelés amikor anyuka kap egy próbaadag oxitocint és úgy nézik CTG-vel a baba szívhangját, hogy hogy reagál rá.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hali! Idáig az Aventes b.krémet használtam, de nem sokat segített. :( Mondjuk biztos ami sicher én az is leöblítettem. Most kipróbálom a Garmastant is. A bimbóm tetején van egy csík seb: ahogy szopik, egy kis csőrt csinál, és annak a széle fáj. Upsz, mennem kell, szólít a lányunk :lol:

Kép
Kép
deako

Deako!!!

Ezt találtam neked. Remélem van időd átolvasgatni. A következő üzenetembe rakok egy képet a helyes mellrehelyezésről, meg arról, milyen mélyen kéne bent lennie a baba szájában a mellbimbónak... mert ha a tetején van egy seb, valószínű az történik, hogy nincs bent elég mélyen a szájában, és ott megtörik vagy súrlódik a bőr...

Addig is:

Érzékeny, kisebesedő mellbimbó

Az első gyereknél még nincs felkészülve a mell a szopás igen erőteljes fizikai igénybevételére. Szopás közben a baba nyelve úgy súrolhatja a mellbimbót, akár egy finom kis smirgli, és ez bizony néhány nap múlva komolyan fájhat. Az a legfontosabb, hogy kezdettől fogva helyesen tedd mellre a babát. Ha jól kapja be a mellbimbót, kicsi az esélye annak, hogy sérülést okozzon. Szopás után hagyd csupaszon a melled, a baba nyálát és az anyatejet ne töröld le róla, hanem hagyd rászáradni, mert mindkettő tartalmaz sebgyógyító összetevőket. Az egész nap melltartóba és szoptatósbetétekbe csomagolt mellek nem levegőznek kellőképpen, elhúzódik a gyógyulás, a sérülések pedig felülfertőződhetnek.

A kezdeti mellbimbó-érzékenység csupán átmeneti jellegű (három nap-két hét), ám amíg fáj, esetleg vérzik a mellbimbó, addig nagyon kellemetlen. A pici seb vérezhet, beleragadhat a melltartóba, a nedvszívó melltartóbetétbe és fájdalmas, ha bármi hozzáér, ami súrolhatja. Ilyen esetben jelent segítséget a két részből álló, a kellő szellőzés érdekében lyukacsos mellkagyló, amely megakadályozza, hogy a bimbó bármihez is hozzáérjen. Csak akkor viseld átmenetileg, ha muszáj felöltöznöd. A sebgyógyulást akkor segíted, ha a melledet fedetlenül hagyod, és anyatejjel kened be a bimbót.

A felsebesedett mellbimbót nem szabad és egyébként sem kell szappannal mosni és fertőtleníteni, mert ez szinte lehetetlenné teszi a gyógyulást. A szappanos lemosás ugyanis eltávolítja a mellbimbó Montgomery-mirigyeinek váladékát, azt a természetes balzsamot, amely a mellbimbót puhán tartja, óvja a felázástól és segíti a kisebb sérülések gyógyulását. A szoptatás előtti langyos vizes lemosás, sőt, a későbbiekben a rendes napi tisztálkodás bőven elegendő.

Ha a babának szájpenész fertőzése van, a mellbimbót is kezelni kell, mert felsebesedett állapotban könnyen behatolhatnak a kórokozók, és csúnya mellgyulladást vagy elhúzódó sebgyulladást, gombás fertőzést okoznak. Ebben az esetben indokolt lehet a szappanos mosás.

Amíg a sebek begyógyulnak, szoptass alkalmanként viszonylag rövidebb ideig, például csak tíz-tíz percig mindkét mellből. Csak a komfortszopást korlátozd egy ideig, ha muszáj.

Ha az első hét elteltével sem javul vagy éppen rosszabbodik a sebesedés, vagy rögtön az első napokban súlyos sérülés alakul ki, feltétlenül kérj segítséget tapasztalt szoptatási tanácsadótól. A fájdalom nem tartós velejárója a szoptatásnak! A gyógyulni nem akaró, fájdalmas sebek oka sokféle lehet. Íme a leggyakoribbak:

- Ha a baba nyelve le van nőve, nem tudja eléggé kinyújtani, és nem képes körülölelni a bimbót. Helyette a szájpadláshoz szorítja, ettől lesz sebes.
- Ha a baba cumizavaros, ugyanúgy akar mellből szopni, mint a cumisüvegből: nem kapja be eléggé, ínyével rászorít, nyelvecskéjével kifelé löki a bimbót. Kerüld a cumihasználatot!
- Próbálj javítani a szoptatási testhelyzeten, a szopástechnikán. Fekve nem lehet minden mellformával jól szoptatni. Ülve talán jobban tudsz segíteni a kezeddel.
- Ha elfertőződnek a kezdetben csupán jelentéktelen sérülések, viszketést, váladékozást, fokozódó fájdalmat tapasztalsz. A sérülés mellgyulladás kiindulópontja is lehet!

Mit NE tegyél, ha sebes lett a mellbimbód?

- Ne használj szoptatás közben bimbóvédőt, mert rossz szopási technikához vezethet, és meghosszabbodik a mellbimbó alkalmazkodási ideje is. A fájdalom bimbóvédő akalmazása mellett is jelentkezik. Használata nem gyorsítja a gyógyulást. Ha csecsemő megszokta a bimbóvédőt, nehezen szokik vissza a csupasz mellre.
- A hámosító kenőcsök használatát mellőzd. Hatásukra pörkös sebfelület képződik, amely a szopások során újból és újból bereped. Az egyszerű mellbimbókenőcs nem gyógyít, hiszen nem képes megszüntetni az okot, ami a sebesedést létrehozta.
- A szoptatást sebes mellbimbók esetén sem célszerű abbahagyni, mert így csak elhúzódik az az időszak, amely alatt a mell megszokja az újfajta ingert. A babát vérző mellbimbóval is szabad szoptatni, de feltétlenül meg kell keresni az okát, hogy miért sebes a bimbó, miért nem gyógyul?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Naszóval...

Szóban leírva nagyon macerás, de majd rakok képet.

A lényeg, hogy a baba szája HATALMASRA nyitva legyen, ekkor fogd úgy a melledet, hogy a mellbimbó az ORRA felé mutasson, és a felső ajkakat szinte súrolva helyezd be jó mélyen a szájába. Olyan mélyen, hogy a mellbimbó érzékeny része már a PUHA SZÁJPADnál legyen. Ha kell, dugd be az ujjad a szájába, hogy érezd, az milyen hátul van. Ha a kemény kis ínyével vagy a csontos szájpaddal csócsálja a mellbimbódat, akkor az tud olyan sebet okozni, mint amit leírtál.

Helyes mellrehelyezés:

Kép

(Remélem működik, mert animációs...)

Tehát akkor jó, ha a baba orra szabadon van, ellenben az álla benyomódik a mellbe. Ez ahogy te látod felülről ha a bal mellre rakod.

És így kéne kinéznie keresztmetszetben... látszik, hogy a bimbó bent van már majdnem a torkánál, és az ínyénél már csak a bimbóudvar van...

Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

lorca
ne izgulj az Augmentin( amoxicillin+klavulánsav) nem nagyágyú az egyik AB amit kismamik is szehetnek,miután penicillin készítmény .Nőgyógyászatban az egyik leggyakrabban használt AB miután sok bacira hatásos.
Szóval nyugi!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

És itt van egy pár letölthető videó... a kommentár angolul van, és a doki bácsi férfi, de ha ez nem zavar, akkor itt lehet látni "élőben" egy pár mellrehelyezést:

http://www.asklenore.info/breastfeeding ... ovies.html

Tejmentes blog
Életkör
rokica

nem nagyágyú=persze sok bacira hat de elsőként ajánlott AB egy csomó fertőzésnél

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

timo
örülök hogy jól vagytok!

remélem az "elveszett" csajok is jól vannak

most megyek alucikálni

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Ja, és azt is nézd, hogy mindkét ajka kifelé forduljon...

Így:

Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Dóri,
Szerintem nyugodtan irogathatsz ide is. Én sokáig a tavasziakhoz irogattam Natival (máj 24). Volt baba, aki januári volt, de ez nem jelentett (nem ez) problémát.
Egy szülés amúgy sem egy egyszerű dolog, nem lehetett egyszerű egy arcüreggyulladással megspékelve :shock:

Mazsi,
Nem szokásom gyógyszert szedni, kicsit tartok az olyan dolgoktól, ami "mindenre jó" és amihez nem értek. :wink: Olyan érzésem van, hogy nehéztűzérséggel lövöldöznek. Azért megnyugtat, hogy nem ártalmas.
És az is meglepett, hogy kétszer annyiba került, mint amikor legutoljára vettem nagyobb adagban. Látszik, hogy mennyit kaszál rajtam a gyógyszeripar :D

Timocska,
Szerintem teljesen normális, ha szülés előtti pánik kerülget. Lásd Kisplútó! Azért a reakcióimból szerintem látszik, hogy én sem állok ettől túl messzire :D
Ha megnyugtat, mikor Natival terhes voltam, titkon valahol reméltem, hogy mégiscsak császár lesz, kisebb hasműtétet végülis egyszer már túléltem. Utólag persze nagyon örülök, hogy nem így történt, és a racionálisabb énem akkor is nagyon császárellenes volt. Amikor viszont beindult a szülés, és már tudtam, hogy igen, történik, kb megnyugodtam. Szépen átpakoltam néhányszor a kórházi tatyit (kifelejtve a fényképezőt) és órákig elvoltam, hogy ne ijesszem halálra a páromat. Nagyon érdekes, olyan érzés volt, hogy aki ott van, nem is én vagyok, hiszen velem nem történhet ilyesmi. Sikerült egész jól megnyugtatni magam, ami szerintem segített abban, hogy viszonylag jól viseljem. Amíg még voltak szünetek, még csodálkoztam is, hogy mire fel ez a nagy felhajtás.

Eper: Elgé komoly mennyiségben tudom enni és pöttyös vagyok tőle. Egyébként nincs semmilyen allergiám, a családra sem jellemző. Dokinénimnek ez volt az első, amiről letiltott (és szót is fogadtam, szinte el sem csábultam) Mivel nekem tünetet okozhat, inkább nem próbálkoztam. Pont akkor született Nati, amikor kitört a szezon, nem volt túl egyszerű. Szomszéd babán viszont láttam, hogy szép élénkpiros pöttyöket produkált pár szem eper után is.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

a 2006 tavasziaktól vagyok! Lenne néhány kérdésem, azokhoz a kismamákhoz, akik csemetéi között nincs nagy korkülönbség.:
Kisfiam, a héten lesz 11 hónapos. Még mindig szopizik, reggel és este, néha délben is. Néhany gyanús jel alapján, 9 hónap múlva megérkezik a kistesó :D :D :D .
- Várandósan ti meddig szoptattatok? Mikor kell leválasztani a csemetét?
Szóval, mostanában, ehhez hasonló kérdések foglakoztatnak!
Köszönöm szépen előre a válaszokat, és megköszönöm azt is , ha ellátnátok jótanácsokkal.
Szertintem, legjobb ha priviben írtok, mert nem szeretnék betolakodni közétek!!!

Boldog babavárást és könnyed szülést kívánok mindenkinek!

Era

KépKép

KépKép
lingelera

Timi, örülök, hogy minden rendben veletek!
Pihenj sokat és próbálj nem lépcsőzni, hajolgatni, stb.... Még így is lehet, hogy kivárja lányotok a 40. hetet, nem? :wink:

Deako, örülök, hogy jelentkeztél. Milyen jó már neked! :lol: És már otthon is vagy!Nagyon édes a lányotok! :lol: :P

Én is pánikolok egy picit, de még nem annyira. Majd az utolsó heteket elég lesz végig izgulnom..... :lol:

Sági, Ágiboldi, Róki, vannak már szüléshez közelítő jeleitek?

Ma megyek szülőszoba látogatásra, Barbi is jelezte, hogy majd jön. Megpróbálom majd megkeresni, ha ugyanabban az időpontban megyünk. Remélem semmi gond nincs vele.., :wink:

lingelera, én első babásként nem tudok neked mit tanácsolni, de biztosan segítenek neked majd tapasztalt anyukák.... :wink:

Bea

KépKép
babzsak27

lorca, már tök rég meg akartam kérdezni, hogy hol szülted Natit? Már többször említetted a Sotét és a rossz körülményeket. Melyikbe szültél?

Bea

KépKép
babzsak27

Sziasztok!

Hú, micsoda termés volt tegnap! :D
Mi egész nap csavarogtunk, bár eredetileg nem így terveztük, de nagyon jól sikerült kis nap volt :) Olyan jó volt együtt lenni :) És ma még megyünk szülőszoba látogatásra is :D

Fészekrakás nálam is megvan... Kitaláltam még pár dolgot a gyerekszobába, ahhoz szereztük be a cuccokat, és most addig úgysem nyugszom, amíg nem lesz kész :D Arról nem is beszélva, hogy állandóan rendet rakok...

Bálnaság: így a betegség után fele annyira sem érzem "terhesnek" a szitut :D Minden relatív ;) Együtt az influenza meg a 8. hónap vége, az kicsit sok volt, úgyhogy most másképp látom kicsit a helyzetet :D Persze nem mondom, hogy szaladgálok és pihe könnyűnek érzem magam, csak átértékelődtek kicsit a dolgok ;)

Róki! Zsuzsának Nagyon Boldog Névnapot így utólag! Érzel vmit Szilvi babával kapcsolatban? Ne aggódj, anyud biztos ott lesz, amikor kell majd! :)

Andi! Üdv a csapatban! Remélem jól érzed majd itt magad :D Hú, ennyire ki vagy már nyílva? Nem semmi!

Ágiboldi! Én ugyanolyan fázós volt, mint Te: a lakásban 25-26 fok kellett, hogy legyen és én még pulóverben is fáztam itthon - most meg 21, max. 22 fok van és rövid ujjúban vígan elvagyok... Nem bánnám ha ez megmaradna, mert annyira utáltam a telet a több hónapos non-stop fázás miatt, hogy csak na! Nem mintha most tél lenne... Remélem nem most köszönt be majd a nagy fagy!

Timi! Örülök, hogy Lillussal végül minden rendben! Jó, hogy Bali elment veled!! Húha, Te is ennyire keményedsz? Nyugi és pihizz sokat! Nekem a fekvés jött be leginkább!
Köszi az sms-t! Jól esett, hogy gondoltatok rám :) Nem terveztem, hogy eltűnök ennyi időre :) Tegnap este meg egy apás szülésfelkészítő beszélgetésen voltunk, azért voltam kikapcsolva ;)

De szép gyerek ez az Áron baba! Tiszta Kami!!! Hú de cuki :D

Sági! Szuperek lettek a matricák! Nagyon ügyi vagy! Mi is ma tesszük fel a képeket, amiket csináltam, majd én is teszek fel képet :)

Móni! Tök jó a falvédő! Ügyi vagy :)

Bea, jössz ma szülőszoba látogatásra? Mert akkor ott talizunk :D

Lorca! Ne aggódj ennyit! Ezzel "ártasz" a legtöbbet a picinek! Fel a fejjel! ;)

Róki! Nekem azt mondta a védőnő, hogy a Garmastant sem kell lemosni! Most akkor mi van??? Nagyon jó a cikk, amit feltettél! Le is mentettem ;)
Vendég

Sziasztok mamik!
Egy kicsit beleolvastam a 2006 tavasziaktól!
Minden elképzelhető szépet és jót kívánok nektek az elkövetkezendő időszakra!...

Olyan furi egy éve én pont (többek között) Rókica hozzászólásait olvasgattam... és arról ábrándoztam, hogy vajon milyen lesz... :)
Hogy rohan az idő! :roll:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Lingera!

Gratulálok a terhességhez! :) Az én kislányom 9 hónapos volt mikor teherbe estem újra, és 13 hónapos koráig sikerült őt szoptatnom. Addig szoptatsz, amíg jól esik (ha nem vagy veszélyeztetett terhes), de a legtöbb nő azt észleli, hogy 4-5 hónap környékén elkezd csökkenni az anyatej mennyisége. Van aki ennek ellenére fent tudja tartani a szopit végig és az új baba születése után mindkettőt szoptatja (nekem is van ilyen ismerősöm), de nekem pl nem sikerült, elapadt. Pedig nagyon próbálkoztunk mindketten. Másfelől pedig megváltozik az anyatej íze, és van olyan gyerek aki már nem fogadja el. Harmadrészt a hormonális változások miatt te magad is lehet hogy türelmetlenebb, ingerlékenyebb leszel a szopi alatt. Szóval sok tényező van... és a rövid válasz hogy addig szoptathatsz amíg mindkettőtöknek jólesik.

Bea:

Nem nagyon... hacsak az nem jel hogy egy hét alatt felugrott rám 2 kiló! :evil: Meg hogy nyűgös vagyok de nagyon... Hébe-hóba keményedik, hébe-hóba fáj, de szerintem ez inkább a hirtelen súly miatt van. Meg talán a rosszkedvem is.

Barbi:

Örülök hogy tetszett! A www.szoptatasert.hu weblapról származik, ott van egy csomó jó cikk, meg a www.lll.hu oldalon is meg a www.szoptatasportal.hu oldalon is. Érdemes most mazsolázni, mert baba után lényegesen kevesebb idő lesz rá.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jóreggelt! :)

Barbi!
Örülök, hogy jelentkeztél, majd várjuk a képeket is! :) Nekem is fura, hogy a ctg ennyi fájástevékenységet mutatott ki. Mert én eddig abban a hitben éltem, amit Hábi is mondott, hogy a faros babák nem születnek előbb.. :shock: Persze, vannak kivételek, lehet, hogy én leszek az! :)

Nemsokára indulok az újabb ctg-re, remélem mniden okés lesz! :)

Róki!
Nekem is tetszik a cikk, szoktam olvasgatni a www.lll.hu oldalon! :) Csak így még elég nehéz beleképzelni magam abba, hogy milyen lesz szoptatni egy babát! :?

Bea!
Lehet, hogy már írtad, de miért nem Gyöngyösön szülsz? Hogyhogy Pesten?
Jó szülőszoba látogatást! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Timi, voltak korábban szépszerivel nőgyógyászati problémáim és kezeléseket is kaptam, amiket Gyöngyösön nem kaphattam. Így felirányítottak a Sote-ra. Ez történt 2,5 éve és azóta oda járok. Aztán voltak egyéb eü-i problémára utaló jelek is és attól tartottam terhességem elején, hogy ez egy problémás terhesség lesz esetleges koraszüléssel. Ja, és volt rossz tapasztalatom Gyöngyösön..... :cry:
Mindezeket figyelembevéve döntöttem úgy, hogy ott van koraszülött osztály, tapasztalt gárda, azért ez csak egy klinika és egyébként már megszoktam, hogy feljárok nőgyogyihoz. Bízom a dokiban és kórházban is...... :lol:

Remélem a szülés után is megmarad a jó véleményem. :wink:

Barbi, igen megyünk ma Apával!!!

Bea

KépKép
babzsak27

Sziasztok!

Timi!
Klassz,hogy Lilla szivecskéjével minden ok.1500?Akkor már rövidült is és ki is nyílt a méhszájad?Pihizz sokat,feküdj és szedd a magnéziumot!Akár hetekig is ki húzhatod még!!!Milyen volt a Lukács doki,tetszett?

Rókica!
Klassz a link amit feltettél!!!!!!!!Köszönjük szépen!!! :P

Babzsák!
Semmi különöset nem érzek,esténként vannak jóslófájásaim és hozzá keményedik a pocakom,de semmi több.Az anyukám ránézésre azt mondta a hétvégén,hogy még simán van két hetem mert még jó magasan van a pocakom.Hát nem is tudom.Én már annyira kiváncsi vagyok és szeretnénk Petit a kezünkben tartani,de hát ha hízik még két hétig hát legyen! :P
Vendég

Most kivételesen nem is olvastam, h mit írtatok.
Csak kérdezek: ma reggel voltam a dokinál, nagyon enm esett jól a vizsgálat, azt mondta, h már küszöbön a szülés, mert kicsit nyitva. Hazaértem, és friss piros vér egész sok a betéten. Persze a dokit nem lehet elérni, a szülésznő azt mondta telefonon, h a vizsgálat után ez normális, majd elmúlik. De én mindenhol azt olvastam, ha friss vér az nagyon nagy baj. Most micsináljak? De a szülésznő azt mondta, h figyeljem, ha egyre kevesebb az ok, estére elmúlik, ill. hívjam 1-kor megint. Most meg kéne ijednem és berohanni a kórházba? Csak nem akarom felülbírálni a nőt, a doki meg ki van kapcsolva..

Kép
Kép
agiboldi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?