hali,
Manó
Emma
és az ő akarata
Kitartás nektek is, de meglátod milyen jó csaj lesz belőle! A bepisilést érdemes lenne megkérdezni. Egyik barátoméknáél is kelteni kellett a gyereket éjjel, mert nem ébredt fel a pisire. Voltak pszichomókusnál is, de mondanom sem kell, hogy semmit nem állapított meg, teljesen normálisan fejlődik lelkileg a gyerek. Aztán 2 éve már, de kinőtte ezt a pisis korszakot.
Amit írtam, hogy Dani kiszaladt az udvarra az oviban, az csak ott volt, egyébként, amikor mennek bkv-val az ovival, vagy velem jön az utcán, akkor ő is megbízhatóan közlekedik, néha még rá is szól másokra, hogy ne lépjen csak úgy le a zöld lámpánál sem. Ő is előre megy sokszor, de tudja hol a határ, a bringázáskor meg különösen bele kell nevelni, de nyáron már klasszul működött. Az ovi udvarára futott csak ki, az oviból az ucára egyébként sem tudnának, mert zárják a kaput napközben. egyébként tök jót beszélgettünk vele ezekről az ovis dolgokról, és tegnap úgy fogadott az óvónéni, hogy nagyon rendes volt és együttműködő, meg szeretgetős
Biztos azért, mert úgy adtam elő a mondókámat, hogy az óvónénik szeretik és bízhat bennük. Persze aztán lehet pár hétig megy ez neki, aztán megint elfelejti... Csak hát Dani egyébként sem az a típus, aki folyton sztorizgat az oviról, folyton faggatni meg nem szeretem. Ha játszunk, aközben szeret megnyílni, de akkor sem mindenre kiterjedően. Meg ha bármikor azt mondanám, hogy ma nem kell menni oviba, akkor biztosan nem hezitálna, hanem az otthonmaradást választaná. Elvan az oviban, én inkább azt mondanám, de különösebben nem hatja meg, ha nem kell mennie.
Sasha
Anyukádnak kitartás, tényleg fejben dőlnek el ezek a dolgok. Csak neki ennyi idősen már nehezebb változtatni a berögzött szokásokon. Viszont van pár cukros ismerősöm és nagyon finomakat süt és főz, csak nem mindegy miből és mennyit, de nem kell mindenről lemondania sem.Egyébként meg nem feltétlenül csak a kövérek cukrosak...
Fogcsikorgatás
Én a mai napig csikorgatom
És kiskoromtól fogva, és nem szorongok. És a fogaim is mindig szépek voltak, nem sérült emiatt. Danit is ritkán, de hallani.
Hazudozás
Nálunk is van időnként, uez a WC-s kézmosásosdi, de másban még nem próbálkozott. Beszélgettünk róla, de külön nem volt bünti, és azóta nem is csapott be.
Anno nekem is volt hasonló, bár akkor már nagyobb voltam, általános 3 osztályos. Egyszer 3-ast kaptam és nem mertem otthon megmutatni, mivel a szüleim szemében csak a szín 5ös volt az elfogadott, már a 4esre is hümmögtek, miért csak 4es. Baromi szar volt ez a fajta elvárás. Így átjavítottam a 3ast 5-re, csak utána a suliban is vissza kellett 3asra ismét, hogy a tanár ne vegye észre, vagyis vica versa. Ennek eredményeképpen szépen kilyukadt a lap az ellenörzőben a sok javítgatástól, még nagyobb galibát okozva, mert utána már nem mertem megmutatni. Persze feltűnt otthon, milyen régen látták már az ellenőrzőt, és akkor kiderült. Mivel ez pont karácsony tájékán volt, így abban az évben nem kaptam ajándékot, de még csak hozzám se szóltak. Mindez a hülye maximalista elvárások miatt, meg az én kis félelmeim miatt... Biztos furcsa ezt olvasni azoknak, akiknél ez sosem volt gond, de akkor nagyon szar volt. Aztán a fősuli évei alatt megtanulták szeretni a görbülő jegyeket is... Mennyivel egyszerűbb lett volna megbeszélni és valahogy máshogy megtorolni....
Szerencsére nálunk se ujjszopás, se rágcsálás nincs, nem is volt. Az oviban két iker kislány folyton cumizza az ujját.
Felfedezés
Na, az nálunk is van egy ideje, kisebb nagyob röhögéseket okozva ezzel nekünk.
Mi nem tiltjuk, nem szidjuk le érte, nehogy valami lelki trauma érje ilyen téren, inkább csak próbáljuk a helyes egyensúlyt megtalálnia. Nálunk most az a menő, hogy a gatyájába gyömöszöli az összes plüss állatot, és közben áll a cerka...
Pár hete nagy vigyorral áll az ajtóban, látom rajta, hogy vmin töri a fejét, és súgta, hogy mutat valamit. Hát nem tudtam, röhögjek, vagy sikítsak... A fütyi bőre alá betett egy 100 Ft-ost....
Aztán szóltam apjuknak, hogy ez mégiscsak férfi dolog, és beszéljék meg, hogy azért ne perselynek használja a fütyit... A plüss dögöket azért tömködi a gatyába, mert elmondása szerint, szeretné, ha úgy állna rajt a bugyi, mint apán, mert rajta még lobog a bugyika, nincs ami kitöltse még... Szóval azért ilyeneknél szólunk, hogy semmi olyat (kemény, hegyes) ne tegyen oda, amitől megsérülhetne a fütyike. Szerintem ez normális, hogy felfedezik magukat, és kellemes érzéssel tölti el őket. Csak magunkból kell kiindulni, milyenek voltunk gyereknek.
Bea
Én csak sima jógázom, de már az is nagyon jó hatással van rám. A kismama jóga egy kicsit másabb, mint a sima, kevesebb a hast terhelő mozgás, és több a meditációs, befelé forduló gyakorlat.
Majd, mesélj, milyen volt, kíváncsi vagyok!