Új privát üzeneted érkezett!

Na visszaértem, most volt időm végigolvasni.

Kuki - nálunk apa abszolút a felfelé variációra szavaz, azt mondja így lesz szép felfelé ívelt :D:D:D

Kataa
Hú szegény apud, gondolom anyukád meg halálra rémült mellette! Majd próbáljon meg felkészülni a visszaútra - egy kávé előtte esetleg?

Gumicukor
Nálunk sem jár be sok apuka, a kiránduláson meg egyedül a mi apánk volt, aki kiélvezte a helyzetet a sok anyuka között :) Viszont az ovónénik így meg mindíg megtalálják egy kis javítás-ügyben. Bár van gondnok az oviban, nem is fiatal, meg nincs is szerszám, így itthonról vittünk pl. fúrót a múltkor.
Játszódélutánon meg egyenesen ritkaság számba ment, képzeljétek volt olyan gyerek, aki megkérdezte Doditól, hogy " a te apukáddal így lehet játszeni?" -szegénynél nem tudom mi lehet otthon

Ilke
már többször is akartam mondani, szerintem menj el egy írisz diagnosztikára, a műegyetemen pl van egy tök jó. nem olcsó, asszem 5 rugó, de a szemed írisze alapján megmondja hogy van e valami szervi bajod valahol, vagy esetleg valami pszihés probléma van e a háttérben.

Tali
a mai nálam tutti negatív :( most értem haza a gyerkőcökkel, apa kövez, mi meg megjártuk az obit. Vettem 10 kiló fugázót - mindezt babakocsival és mivel épp volt akcióban molnárkocsi, azt is rákötöztem valahogy.... villamosra meg sem próbáltunk felszálni, így Dodi hulla, már alszik is, viszont Rege nem aludt, így elég nyűgös - bár most épp egy cipővel játszik , de apa nem szeretné bevállalni...
:(

rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Jó volt a tegnapi minitali! Most Solymi kérésére berakok néhány smileyt:
:evil: :evil: :roll: :shock: :lol: 8) :?

Kép

Kép

Zit
parazita

sziasztok
csak egy gyors válasz meló ügyben: igen, jól értitek, férjem unokatesója van a helyemen, csak épp felmondás helyett véglegesítette magát.
Titkárságvezető voltam egyébként. Törvény szerint Tomi 3 éves koráig nem rúghat ki, úgyhogy nagyon kíváncsi leszek, hogy is oldja meg ezt a helyzetet.
Holnap megyek fél 10-re, drukkoljatok légyszi. Már most gyomoridegem van ettől az egésztől.
megyek, megetetem a gyerekeket
szilcsike

Sziasztok!

Annát nagy nehezen leraktam aludni. Délelőtt a McDonalds-ban voltunk, a repülőben szülinapi zsúron. :roll: És tetszett neki, nagyon, a meghívottak is kaptak ajit. Már előre félek, hogy nekünk is ott kell rendezni. Bár, idén egyszerűbb is lenne, hiszen kistesó születése nagyon közel lesz Pancsi szülinapjához. :D

Andi
Köszönjük. Kispapa üzeni és köszöni, hogy jó fej vagy és rá is gondoltál. :wink:
Munkaügyben pedig drukk, hogy megtaláld a megoldást!

Zsuzsa
Hehe. Neeem, nem azért árultam ám el. Esélytelen is lett volna összefutni 8-10 óra meló mellett. :? Kabátban még egyébként sem evidens. Az oviban és a lakón sem tudják még: 8) Bár a börzén tuti, hogy kiderült volna, ott piszok meleg szokott lenni. De addig meg jó pár hét eltelik...Borítók már nálam, a 8. széria viszont asszem csak a jövő héten. Bogikával küldöm majd, ok?
Annál a szemész dokinőnél voltatok, akiről beszéltünk? Műtétet nagyon sajnálnám, de gondolom, mindent megtesznek ha elkerülhető...Te tudod, hogy melyik három kórházhoz tartozunk? Nagyon megXvom majd ha júni 30-ig lehet a választott kórházban szülni ingyen. Fizethetek majd mind a katonatiszt. :twisted:

Csics
Köszi az infót. :lol: Jöhetnek majd ilyen okosságok ha tényleg kiskukisunk lesz.

Ilke
Kedves vagy ezzel a pihivel. Megmosolyogtalak, tudom, hogy nem haragszol. De bagoly mondja verébnek. :lol: A szemészetről jut eszembe, hogy Lili szeme teljesen rendbejött, igaz? Mintha már kérdeztem volna és úgy rémlik, hogy igen és a szemüt is elhagytátok.

Panda
A 2 évet mi alapján adtad? Korkülönbség vagy a te korod miatt? Én jövő hónapban töltöm a 35-öt...

Beszti
Nálunk szinte nagyítóval kellett volna keresni házi készítésű farsangi jelmezt. De itt a vásároltban is nagyon jól érezték magukat a gyerekek. Én nem lustaságból, hanem önismeret miatt hozzá sem kezdtem. A netezésben viszont jó vagyok :lol: olcsón találtam ezt a csibe jelmezt. :wink:

Kata
Nálatok már lezengett a farsang? Vagy még csak lesz? Képet dobsz majd?

Rit
Apátok fiút szeretett volna másodiknak? Vagy lányt?
Itt sajna ma sincs jó idő, megint bebulizott minket az időjós.

Szilcsike
Teljesen megértem, amit érzel. Játszd le magadban, hogy mi lehet a legrosszabb, amit mondhatnak, és sztem arra legyen megoldásod, jó reakciód és akkor nem ér majd ott nagy pofon. No meg egyáltalán ne legyél szégyenlős. És azonnal alá ne írj semmit.
Bocs ha evidens, de ha vki nagyon izgul akkor bármi megtörténhet, főleg ha ők többen támadnak egyszerre. :evil: Nagyon szorítok!!!

Néztétek a koris műsort a TV-őn?? Vélemények?

Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Hali

Vegre meggyogyitottak a gepunket.:)Meg mostmar egyszerre is birunk netezni a parommal...nem mintha olyan rengeteget lenne itthon. Mindegy.
De amugy is el voltam havazva a heten, intezem a koltozest, az onkormanyzathoz kellett mennem ketszer es meg kell egyszer, aztan tavaszi aruert, meg vettunk PVC padlot az uj boltba, meg ilyenek.

farsang

Nagyon jo volt, Emi tunderke, majd mingya dobok kepet rola. Tok jo, hogy nalunk nyilvanos a farsang, mehet apu-anyu, nagymami teso, mindenki. Danny is hulla jol erezte magat. Csak sajna benyalt valami megfazos virust, velem egyutt. Szoval meg ezzel is kuzdunk.
Farsangra visszaterve volt mindenkinek sajat versikeje, azt kellett a nagyerdemu elott egyedul elmondani. Persze ott guggolt mellette az egyik ovoneni puskaval, hogy segitsen ha a kisember elakadna, de alig kellett!!!Minden gyerkoc nagyon ugyes volt. :):):)
Kép

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok
Szilcsike
Drukolok :D :D

Pusz Csics
csics

Halacska!
Megmondom őszintén, hogy nagyon önző vagyok (legalábbis egylőre), ezért nem akarok későn szülni. Én még 24 sem voltam, mikor Noémi született, aztán épp 2 évre rá Ádám is meglett. Aztán szerettük volna a következőt, de a lakás miatt nem vállaltuk be. Gondolj bele, 44 évesen lesz 2 felnőtt gyerekem (Noémi 20 lesz, Ádám 18), és mi még mindig nem leszünk öregek a férjemmel.
Általában úgy gondolkodnak az emberek manapság, hogy amíg fiatalok, élvezik az életet, aztán 30 fölött jöhetnek a gyerekek. Mi másképp gondoltuk: fiatalon lettünk szülők (DIREKT), és később szeretnénk "élvezni az életet". Ha 36-38 évesen szülnék, akkor egész életemben csak gyereket nevelnék.
Persze, ez nem azt jelenti, hogy 18 éves korukban leveszem róluk a kezemet :lol: . Csak akkor már jobban tud mozogni az ember, és nem kell mindig a kezüket fogni.
De ezt csak JELENLEG gondolom így, könnyen lehet, hogy 4-5 év múlva meggondolom magam, és szülök még 2 gyerkőcöt, mivel még akkor sem lesz késő :P . Most így van, de változhat. Lehet, hogy önzőségnek tűnik, de ez van.

Én nem néztem a koris műsort.

Szilcsi!
Megy a drukk a munkához!!!!

Panda

panda
Halásztelek

Tegnap bábszínházaztunk, vidéki lyányka lévén én is most voltam először a bp-iben :) A Minden egér szereti a sajtot bábjátékot néztük, Dani hol az én, hogy a párom ölében. Majdnem másfél órás volt, egy kis szünettel megszakítva, de egy hang nélkül teljes áhitatban végignézte, és a végén tapsolt ezerrel. 2 kis barátjával mentünk, na a szünetben volt a sorok között kergetőzés :oops: A WC viszont totál gáz volt, büdös és koszos, a férfiben a párom elmodása szerint dettó... komolyan öklendezve pisiltem, annyira nem bírtam.. Nem értem miért nem lehet legalább elszívót betenni, vagy valami, pláne, ahol gyerekek is vannak...
Délután meg a mamával elmentek kettecskén állatkertezni, mi meg a párommal lakásavató buliba, éjjel kettőre sikerült is hazaérni :oops: :lol: Annyit táncoltunk, hogy most jó kis izomlázam van.
Ma délután meg anyóséknél volt vendégség, jöttek Dani másodunokatesói volt nagy zsivaly :)

Nálunk azért a számolás még bejön...Ütni amiatt nem, mert én nagyon sokat kaptam gyerekkoromban, és nem szeretném, ha azt élné meg, mint én. Ezért próbálkozok más módszerrel. Ordítani viszont szoktam, ha már elszakad a cérnám, de azt is megbeszéljük, miért csináltam. Meg következetesen neveljük. Meg azt sem szeretném, ha minden szarért rászólnánk, tiltanánk, és minden szólásra összerezzenne.Az úton nincs vele gond, ez az ovis elszaladgálás valszeg a figyelemfelkeltés miatt van, de hát megbeszéltük, hogy sok a gyerek, mindenkivel kell foglalkoznia az óvónénivel, nem kivételezhet. Azóta nem csinálta, de még ki tudja, mit rejteget a tarsolyában...
Apró - szolgálj ki anyu - kérésekből én sem engedek, mint az öltözködés, mert tudom, hogy csak lustaságból próbálkozik be, a hisztire meg nem vagyok vevő, egyszerűen tüntetőleg elsétálok mellette, olyankor hamar lenyugszik, megbeszéljük és akkor csinálja rendesen. Meg az elterelő hadművelet mindig bejön, ezt alkalmazza is az egyik óvónő, akit imád is Dani, de a másik erőszakosan követeli a magáét, na őt nem is csípi... Meg nagyon hasznos tanácsadóm az indigó gyerekekről szóló könyvek, és a kedvenc óvónéni is bújja az ilyen témákat, csereberélünk könyveket. a nem "sztenderd" gyerekeknél sokszor sikerrel járnak az ott javasoltak.

Panda
32 év, még simán lehet 3. később is, van akinek még első sincs ennyi idősen.

Remélem jó volt a tali, majd meséljetek, kik voltatok, mit ettetek? :lol:

Szilcsike
Drukkolok a melóhoz, és légy taplraesett, tényleg ne hagyd magad!!!

Nyuszika
Tök bunyesz vagyok, elfelejtettem reagálni a cipős leveledre. Köszi szépen, közben találtam azt amit mondtam, gumis talpú, arra az egy tornaórára hetente teljesen jó. Még 1x köszi szépen! Szandi témában viszont majd nézelődök, az is aktuális. Cuki a tündérkéd!! A puskával kapcsolatban egészen másra aszociáltam elsőre, :D Nálunk közös nótázás volt, táncoltak is rá.

TV kori
Nekem nagyon tetszett!!Azért nem semmi, hogy pár hét után miket csináltak a jégen, az is aki még sosem korizott. Nekem a Bódy Szilvi, de leginkább A megatáncos csaj jött be. Nagy Ferón és Nacsán viszont olyan jókat nevettem, persze az is tetszett. RR-en viszont jót nevettem, mert szerintem nagyon béna volt, semmit nem csinált a jégen, utána meg még nyalt is a zsűrinek...

na, megyek fürdés alvás, mesemondás a program

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Csak gyors bekukk 8)

Emma beteg, péntek este óta, a farsangot csak kihúzta valahogy, azt nagyon bánta volna ha kihagyja. Péntek este láz, hányás , szombat reggel hányás 2x közel 40 fokos lá, ami semmire sem reagál, még az algopírinre sem, ma már csak 38 fokos, de 1x hasmenés. Szóval nem tudom mit szedett össze, gyanítom valami vírus, holnap visszük dokihoz, utána sajnos be kell még mennem melózni.

Bea!

Azt hiszem te kérdezted és jól emlékszel, próbálkozunk a kistesóval, remélem összejön hamar, bár kost kicsiat aggódok pl hogy mi van ha az elején elkapok valami kórságot pl most Emmától, szóval nem si tudom akarom e ebben a hónapban hogy összejöjjön (a kérdés költői mondjuk, mert már minegy hogy akarom vagy sem, majd kiderüll nemsoká)

Kuki ügyben levontam a következtetést hogy mindegy merre teszem majd neki ha kiskrapek lesz :lol:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

HAli

Panda

En 32 voltam mikor Emi szuletett....
Hat mi meg forditva csinaltuk, na nem csak azert, hogy "elhessunk" elobb, nem mintha gyerek mellett nem lehetne. Sokat buliztunk evekig, folyton mi rendeztunk szilvesztert pl. ,meg utaztunk. A masik ok meg az volt, hogy elobb egzisztencia legyen, haz, auto. Dehat van akinek igy jo, van akinek ugy. Asszem en nem tudtam volna vegigcsinalni amit ti, hogy evekig alberletben, vagy szukosen idosebb generacioval gyerekekkel es kozben epitkezunk....

Gc, Kataa

Nalunk meg pont a Pampers pelus jott be, pedig mindent vegigprobaltam....:)
Tali jo volt, kis pizza, meg profitterol beugrott...:) meg sok pletyo....
Ezt a szolgalj ki dolgot mi egy kicsit elrontottuk,illetve en mar rajottem, csak anyu nem nagyon akarja felismerni, vagyis folyton elfelejti, hogy ne ugorjon nekik rogton. Fura, mert a parom meg a masik veglet, elvar dolgokat Dannytol, amit meg Emi is alig tud egyedul....:)
Ordibalas, hat nalunk is bejatszik neha, vissza is szolnak, hogy ne kiabalj anya... foleg Danny kezd elkanaszodni neha... tipikus pasi, Emi utan neha kiakaszt minket. (pl. beonti az innivalojat a tanyerba, belogatja a sonkat a poharaba, meg ilyenek)

Bea

Orulok hogy kozzetetted, neha ugy bizseregtek az ujjaim, hogy megkerdezzek ezt azt a babaneten, de aztan kapcsoltam, hogy nem szabad...:)

Kata

Kar hogy olyan "kicsit" maradtal a talin...
Fiacskaid nagyon helyesek, Leon nagyon tud aludni. Remelem a szandi bevalik Alexnak.

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Panda! Köszi, majd rákérdezek erre a melóhelyen.
Egyébként én ugyan így gondolkodom gyerektémában, szerintem nem önzőség.
Néztem a koris műsort, nekem nagyon tetszett, csak nem tudom a párbajt mér kellett szombatra rakni. Az már nem tetszett annyira. :?

Kata, Halacska! Köszi a drukkot! Holnap megyünk beíratni Bálintot. Majd megpróbálok a sarkamra állni. :roll:

Nyuszika!Emike nagyon aranyos angyalka. :)

Manó! Emmának gyors gyógyulást :!:

Megyek, mert hiányol a család.

Andi
andrea27

Gc, Nyuszi!
Tudom, hogy nem leszek öreg 32 évesen gyereket szülni, nem is azért mondtam. Ha pl. nem lenne 1 sem, simán bevállalnám, mint a Szulák, hogy 40 felett szüljek.
Furcsa, mert mi annyira szerettünk volna gyereket, hogy nem érdekelt, hogy nincs saját lakásunk. Igaz, mikor összeházasodtunk, úgy volt, hogy csak pár hónapot, max. 1 évet kell a nagyimánl lakni, mert a következő tavasszal vettünk volna (kölcsönből plusz egy kis szülői hátszéllel) lakást. De pont azon a tavaszon mentek fel közel duplájára a lakásárak, úgyhogy esélyünk sem volt. Ádámon meg nem gondolkodtunk, tudtuk, hogy kis korkülönbséget szeretnénk a gyerekek között. Pedig tisztában voltunk vele, hogy ő is a mamámhoz fog születni. De a 3.-at már nem akartuk oda bevállalni, az már nagyon gáz lett volna.

Andi!
Remélem, meg tudod ezt a szabi ügyet beszélni a munkahelyeden.

Minden Zsuzsáinknak boldog névnapot holnapra (plusz Conti Bettijének mára) :!: :!: :!:

Panda

panda
Halásztelek

Szilcsike
Drukkok mennek, majd számolj be mindenről!!!!

Hal
Nem nem nálunk apa abszolút lánypárti, ő harmadiknak is lányt szeretne, csak éppen én nem akarok harmadikat :D :D:D
Aha sz idő itt is xar lett, nem is mentünk, helyette vittem a csajokat Alma koncertre, ahol mi is szuperminitaliztunk :) Mivel csak Csics meg én voltunk jelen :)

Csics
Mi mentünk utánatok a végén, de eltűntetek, aztán meg robogtunk haza mert késő volt. Addigra ti is leléptetek?

Kori
Hát én csak egy kicsit láttam belőle: Bódyt meg Csollányt. Szerintem Bódy egy nay 0 volt, persze úgy könnyű, hogy acsávó tartja, emelgeti, tolja, egy lábon én is simán állok a jégen, aztán tologassanak. Szegény Csollány meg szupermerev volt, remegtek a lábai :) De a legroszabb a zsűri volt, nem értem miért kell mindenkinek benyalni, akkor is, ha vacak... attól az ölengéstől hányingerem lett és elkapcsoltam..

rit
anemona7

Sziasztok!

Rzsuzsa, Conti
Boldog névnapot kívánok nektek!
Bettinek is természetesen! Megünnepeltétek? Nálunk a névanapból nem csinálunk nagy bulit. :oops:

Nyuszika
Annyira szép Emike a képen! Komolyan mondom, nem puncsolok! :lol: A haját mindig megcsodálom! (Lehet, hogy irigylem? :? :D ) Babával kapcsolatban óvatos duhaj lettem. Nem mintha ezen múlna bármi is de engem megnyugtatott. Anyósom is csak az elmúlt hetekben tudta meg. De sajnos nem talizunk sűrűn.

Panda
Értem a döntéseteket. De tényleg nem vagyunk egyformák. :) Szerenécsre ezt a "gyerekvállalósdit, névválasztást, stb." mindenki úgy csinálhatja ahogy akarja. (nagyjából). Én annyi idősen, mint amikor te szültél, azt sem tudtam, hogy hogy születik a gyerek. Na, persze ezt ne szó szerint értsd de nem érdekelt a téma. No meg én is a kényelembe szerettem volna szülni...Majd meglátod, hogy nálatok még belefér-e a 3. :lol:

Manó
Tök jó, hogy te is meggondoltad magad! Vagy apátok!? :P Emmának már említetted, hogy mit szólna egy kistesóhoz? Anna foly. lányt szeretne (már csak Liza miatt is)....

Gc
Még a múltkor akartam írni neked, hogy én is azt írtam, hogy Pancsi nem igazi kislány. Szal ebben egyetértünk.
Bevallom én még sokszor öltöztetem Pancsi. Ő ezt ki is használja. Lehet korbácsolni de nekem nincs türelmem kivárni amíg felöltözik. Meg is szXvtam már érzem, de remélem idővel majd csak többet segít. Ordiba anya is vagyok bár erről kezd leszoktatni mert visszaordít, hogy "anya, ne kiabálj". Tegnap du. mondta, hogy sajnálja ha néha rossz és szeretne engem boldoggá tenni. :cry: Majd megszakadt a szívem, olyan furi volt ez az ő kis szájából. Pedig nem nagyon mondunk ilyeneket. Tisztában van a hibáival csak kontrollálni nehéz még neki, de ha azt látja, hogy én is kiabálok, akkor hogy is kontrollálná? :oops:
b.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok!

Egy gyors bekukk. Sajnos halódik a gépünk, csökkentett üzemmódban működik, így baromi lassú a net. Így még pár napig inkább olvasó üzemmódban maradok.

Tali nagyon klassz volt, ismét JÓÓÓÓT dumcsiztunk. Meg jókat ettünk. Én vasárnap folytattam a nagy kajálást, tesómat ünnepeltük, egész nap nasiztunk valamit :lol:

Nyuszika! De szép a Tündérkéd! Irigykedem a nyílt farsang miatt, nálunk annyira kockafejűek az óvónénik :cry: Én nem láthatom a bulit.

Panda! Én 25 voltam Nórinál, 27 Márknál. Amiket írtál, azt akár én is írhattam volna, én is hasonlóképpen gondolkodom :wink:

Na, bocsi, hogy másra nem reagálok, de megőrülök ettől a géptől, majd jelentkezem, ha normális gyorsasággal tudok netezni.
puszi Mindenkinek:

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Panda,
Jelmezről majd te is tegyél fel képet :) .
Végelgyengülés :lol: , ez jó, a legutóbbi vizsgálaton mondta is a doki, hogy neki az a privát véleménye, hogy kb 1 hónapra el kellene utaznom üdülni és kutya bajom nem lenne :lol: :lol: :lol: .
Kukit mi is lefelé állítgatjuk, pisiszivárgás nagyon ritkán szokott csak lenni :wink: .
Most nézi Bala a Süsüt, és épp a zsoldosok dala ment, hát az olyan kis fülbemászó, amikor megszólal az egész család együtt szokta énekelni :lol: .

Kataa,
Szegény apud, gondolom hogy megijedhettek szegénykék :( . Mitől eshetett le ilyen hirtelen a vérnyomása, vagy máskor is volt már ilyen? Szerencse, hogy volt doki a gépen.

Rit,
Köszi, majd utánanézek.

Zsuzsa,
Hol lehet, jelentkezni a börzére?

Halacska,
Hát igen :lol: :oops: .
Lili szeme úgy néz ki, hogy teljesen rendbejött, néha tesztelgetjük is a látását, és teljesen jó. Bőven előttem meglát mindent :D .

Nyuszi,
De jó, hogy nálatok nyilvános a farsang, mi még mindig nem kaptuk meg a bent készült képeket, még jó, hogy párat elkattintottam míg Lili készülődött és belibbent a csoportba :D .
Bala nálunk is zsiványabb, mint Lili, előre látom, hogy vele pár dolog nehezebb lesz :) .
Méreteket várom a rucihoz!

Manó,
Durva ez a lázas betegség, jobbulást Emmának!

Ordítás,
Nálunk is van néha, kötél idegek belőlem is hiányoznak :roll: . Legutóbb Lili kijelentette, hogy Anya, velem így nem beszélhetsz! Pedig semmi rosszat nem mondtam, csak felemeltem a hangom. (Persze ezt tőlem hallotta, a közelmúltban :) .) De tőle egészen másképp hangzott. Nem is nagyon szoktam mostanában ordibáltozni, tényleg csak ha nagyon dinkák, inkább magyarázgatok. Csak a mostani hangszálgyuszival a fenébe kívánom a sok beszédet :? .

Névnaposoknak, nagyon boldog névnapot kívánok!
Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok,
Talis csajok
Tok jo volt,csak kar hogy 45 percig tartott nekem :roll:

Rit
Hat meg az hianyoztt volna a szulesnel agyverzes...
Erdekes hogy apatol inkabb jatszik Dodival mint Regere vigyazzon.Nekem azert szokott apa siman mindkettore zokszo nelkul.Pl;kozmetikus,fodrasz,manikur...O egyebkent nagyon baba parti, marmint szeret babazni is, nem csak Alexxal.
A tali ideje alatt is setaltak harmasban a fiuk meg jatszotereztek.Alex ezer eve azert nyuz hogyegyszer alljunk meg aTV elotti jatszon ha arra megyunk,na most volt ra lehetosege :wink:
Melyik Obibol gyalogoltok?

Panda
IGazad van, szerintem jol csinalod, jo ideoben elkapni az dolgokat.Az utcai biztonsagot jo idoben kell megatanulni.Akkor kapott eloszor a popojara amikro a jatszorol akart kiszaladni.Nalunk a rendrakas is kozosen megy de aktivan kell reszt venni benne.Szerencsere O olyan hogy addig nem fekszik le amig rend nincs a szobajaban.Sosem kiabaltam e zert vele hanem beleszokott ebbe kulonosebb erolkodes nelkul.
Az ovodaban meg tenyelg fontos hogy onallo legyenmert az ovonoknek sinvs mindig idejuk mindenkire.Az hogymegszok egy napi rendszert csak javara vallhat kesobb is.
En mar lattam olyat hogy a szulo kesobb banta meg hogy a napi rendszert es kovetkezeteseget kihagyt az elso evek nevelesebol,aztan mar keso banat.

Ilke,Rit
Hat az bizti hogy dupla kavet fog inni indulas elott.Egyebkent meg sosem volt ilyen,de ha beteg O siman elajul barmikor.

Szilcsi
Megy a drukk,remelem ugyes voltal!!!

Bea
Na majd Pancsi jol feladja a lecket a szulinaon.huuu en ahogy Zit mondana verenya lennek,mindenhol csak ne a Mekiben.... :oops:
Holnap lesz a farsang,semmi extra a kaloz jemezt veszi fel.De irto boldog tol es es ez a lenyeg :wink:
Sutok muffint meg csokis sutit,meg kaptunk a dediek szomszedjabol (ahol sutode van ) sutit ,azt is beviszem.Nalunk 4-5 kozott nyulvanosa farsang.En megyek,apa addig itthon Leonozik,nem akarom meg oda bevinni,nehogy elkapjon valamit.
Egyebkent autokam elkelt :oops: Evi neni meg beteg ugyhogy szegeny apa a az ovi felelos.En meg maradok a babakocsinal :lol:
En koris musort nem neztem..bar en semmi lyen sztarocsakasat sem sosem.
Oltozesben majd belejon,egyebkent meg hova is isettek,mar otthon vagy most jo kivarni amig egyedul megtanul oltozni es neked kesobb konnyebb lesz, pl:amig mondjuk reggel szoptatod a tesot elkeszul egyedul.Alex mar a ruhakat is kiveszi magatol es feloltozik,csak a szinkombinaciokat kerdezi meg :lol: A kis divat diktator :lol:

Gyerekvallalas tema
Azt hiszem a ketto kozott szultem vagyis 27 voltam Alexnal es most 31. Mar tul a singli es kiprobaljuk az elet surujet korszakomon :oops: 8) :wink: Azert nem elobb mert nem talaltam meg az igazi apa tipust csak akkor :D De jo volt igy mert nem leszek sem fiatal sem korosabb anyuka.Persze nincs azzal baj ha valakinek csak 35 utan jon ossze a sajat hibajan kivul.Csak epp a sok karrieristat nem ertem aki 40 fele szul.Egyebkent kolleginaokn latom akik 35 folott szultek hogy mire iskolas a gyerek kezdenek mar oregnek latszani a tobbi szulohoz kepest.Hiaba ez a terendi mostansag azert sem jo mert akkor mar mindenki csak 1 gyereket vallal,mert kifut az idobol,az meg ugye a gyereknek nem jo.

Gumicukor
Jo sokat buliztok apaval mostanaban,de jo is egy ilyen bevallalos anyos. :)
En az utesen nem azt ertem hogy utom-verem,csak egy jol iranyzott popora utes a kello pilanatban mindig hasznal.MEg tudom szamolni a ket kezemnem mikor ovlt ilyen,:jatszoter miatt, csunya beszed miatt,ilyesmi.Tehat minden aprosagert,mert O az ovoneni szerint is jol nevelt gyerkoc :wink: De kell hogy erezze a hatarokat.
Egyebkent sajnalom ha neked rossz elmeny volt a gyerekkori utes.Olyan sokat kaptal??
En is kaptam neha de annak mindig oka volt es sosem nehezteltem sokaig ezert a szuleimre,sot mai eszemmel jol is tettek.Batyam tobbet kapott de neki egetvero rosszasagai voltak 8)

Mano
Ne aggodj ez mar ugye nem olyan babasag lesz mint elsore,strammnak kel lenni es bizni hogy semmit sem kapsz el.Drukkolok nagyon.Emmanak jobbulast!!!

Nyuszi
Emi nagyon edi a jelmezben,igazi kislany :D
Igen Alexnak tetszik a szandi,ma mar be is vitte.Pont illett a barna kord gatyojahoz :wink:

kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok
Megjöttem, túl vagyok rajta. Összeségében örülünk nagyon a fejleményeknek. Csajok, nagyon köszi a drukkokat, jól jött. Olyan ideges voltam, hogy még haza is kellett jönnöm bölcsi után, mert jött a boáááá.

A tények: nem vesz vissza, de a törvényi előírásokat betartja (úgysincs más választása), úgyhogy Tomi 3 éves koráig + 30 nap+ az éves szabadságom ideje alatt bruttó bért fizet, és én itthon vagyok :D Úgyhogy jövő január végéig, pontos dátumot majd később mond, kiszámoltatja. Akkor pedig közös megegyezéssel elválunk egymástól. :D :D :D
szilcsike

Sziasztok

Szerencsésen hazaérkeztünk, jó volt kiruccani Velencébe. Én mondjuk már többször is voltam, karnevál is ez már nekem a 2. volt, de mindig nagy élmény. Hihetetlen tömeg volt, de mivel nagyon jó hangulatú, sok jelmezes, meg nem volt lökdösődés, ezért nem volt tömegiszonyom sem. Megnéztük Burano szigetet is, ez Velence mellett egy pici sziget, tarka-barka házikókkal. Velencében meg ugye Rialto, halpiac, Canale Grande és a Szent Márk tér, csurig emberekkel, jelmezesekkel. Azért a székesegyházba bementünk.
Na a buszozás azért már nem leányálom.
A gyerkőcök jól elvoltak anyuéknál, csak Gergő sírdogált egyszer este a vacsinál. Hoztunk nekik Pinokkiós velencei pólót meg csörgősipkát :D

Gc
nagyon jó a jelmez, gratula!

Nyuszika
nagyon helyes Emi :)

Szilcsike
drukkolok, és tudod szívesen segítünk, ha kell tanács :)

Ovi: hát nekem úgyis ez a bajom, hogy mindig apa hordja és én ritkán megyek be.
De azért apának is elmondják, hogy jó gyerek :) :) ha bemegyek, nekem is mindig csak annyit mondanak, hogy no problem. én is remélem, hogy elmondanák, ha lenne.
ő mindig az első öltözésben :) :)
na aztán ő itthon adja ki a feszkót.

Panda
3-aska, én is így tervezem, hogy ha még lesz is, akkor max 35-ig.
Gergőnél 26 voltam. Mondjuk az egziszetncia megvolt, én anélkül nem akartam belevágni, de mondjuk ez is úgy, hogy rengeteg hitelből. de úgy voltam vele, hogy inkább ezt törlesszem, mint albérletet fizetni.
Most meg már úgy vagyok, hogy máshogy képzelném el a házat :D :D na, de még maradunk itt asszem jó darabig :)

Bea
Én sem bírnám ki, hogy ne kérdezzem meg a bab nemét :) :) hányinger :roll: :roll: hát, azért jó pocisodást :D

kilók: nekem az a szerencse, hogy eloszlanak a 175 cm-en :D :D :D de én is vigyorogtam itt az 50 kilókon :lol:

puszi
j

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Zsuzsa
Mi a gond a szemecskével, kancsalság?
Szemüveg remélem elegendő és nem kell műteni :)

Szilcsike
Látom már vissaz is értél, akkor ezek jó hírek :)
én is ilyen stressze vagyok :roll: :roll:

Kataa
apukád, remélem már jól van :!: én is ájulós vagyok, a vérnyomim kábé térdig ér, 90/60 meg ilyenek.
Én hasonló elveket vallok, mit Te, ami a korlátokat illeti.
csak sokszor vagyok bizonytalan magamban, ami nem jó.

Ilke
különben én is mostanában többet vagyok beteg, most is megfáztam az utazás alatt.
asszem az egyhónapos kirucc jót tenne nekünk, tényleg :lol: :lol:
ááá, most is hiáynoztak ezek a kölkek, pedig nem volt 2 nap sem.

puszkó

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Szilcsi
direkt miattad jöttem vissza, ezek jó hírek!!!!

Kataa
Azért azt nem mondanám, hogy apa inkább Dodózik, amikor itthoon vagyok rengeteget Zsebizik is, imádja - csak épp a kiscsaj azt a korszakát éli, hogy üvölt ha nem lát - ezt meg nem viseli. Tegnap is inkább a fürdőszobában játszott vele, míg Dodinak hajat mostam meg zuhanyoztam, mert így nincs bőgés.
A soroksáriból :)

Szülés
hát én 30 és 33,5 évesen szültem és most így jó, de emlékszem anno milyen rosszul éreztem magam, hogy az én szüleim a legidősebbek az osztálytársaiméhoz viszonyítva, pedig anya is 30 évesen szült. Ma már ez átlagosnak is mondható, de a 40 körülieket tényleg nem értem. Egyrészt magas a rizikófaktor, másrészt arra is nagyobb az esély, hogy szerencsétlen gyerek fiatalon veszítse el az anyját..... no mg nem minden 50es nő járna koncertekre v. játszana, kirándulna egy 10 éves gyerek kedvéért.

rit
anemona7

Szilcsi,
Drukkoltam neked... Örülök, hogy sikerült megegyezni!

Nyuszi,
Tök ari Emi! :)

Szülés: én is 30 és 33 évesen szültem, és ez így jó volt. Kibuliztam magam, megtaláltam a megfelelő apa-alanyt :), és valamennyire benőtt a fejem lágya - bár nem teljesen :).
Nekem az a véleményem, hogy többedik gyereket nem érdemes "öregen" megkockáztatni, viszont megértem azokat, akik mindenképp szeretnének legalább egyet, és ezért idősebb korban is vállalkoznak az első szülésre.

Zit
parazita

Szilcsike!
Ügyes vagy nagyon!! :lol: Gratulálok! Lesz időd megtalálni az új munkahelyet!

Kata
Úgy leléptél, hogy még köszönni se volt időm. 8)
Annának lesz elég ideje még megtanulni öltözni hiszen kistesó a nyári szünetbe születik bele. Azért anyum remélem besegít és leviszi Pancsi pár hétre Zamárdiba. :lol:
Mc még egy kicsit: Anna a szülinapi bulin nem kért kólát hanem almalevet ivott. Miközben az egyik kislány, akit nagyon tiltanak szinte mindentől és csak egészségeset ehet és ihat élt a lehetőséggel és azt ivott. A gyerekeket kérdzeték meg, hogy ki mit kér és nem a szülőket. Hm. Mondjuk ez elég furi megoldás volt de Pancsi esze a helyén volt. (ugye nem voltunk egy helyen, ők a repcsiben, mi szülők pedig bent a Mc-ben.)

Manó
Én megértelek a nyavajákat illetően. Akár hiszed akár nem de ha bemegyek az oviba akkor azonnal érzem a torkomat. Annyira koncentráltan van ott jelen minden nyavaja...Én a babásság előtt kezdtem el szedni a folsavat és a cetebét. (Lehet, hogy ez utóbbi segített eddig minden idei betegséget távol tartani tőlem? :roll: )
Anyám annó szólt, hogy szívesen magukhoz veszi Pancsit az első három hónapra. Valahogy iszonyúan tart és ezáltal féltett engem a gyerekkori betegségektől. Na ezt azért már én is túlzásnak tarottam, ilyen áron nem kellett volna kistesó...

Készülődök. Barátnőm színházba visz. Még karácsonyi ajándék gyanánt. :)
Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Hát azért ez most extrém eset, hogy ennyit mentünk, inkább csak összetorlódtak az események. Este vittük Danit és másnap már mentünk is érte. De egyébként a barátaink többsége nem veszi zokon, ha gyerekkel megyünk, amit persze mindig előtte megkérdezünk. Viszont kozmihoz, fodrihoz ritkábban jutok el, mondjuk sok mindent magam csinálok meg, azért.Gyantázni már régen nem járok, otthon 1 óra alatt kész, és nem kerül egy vagyonba, még néha Dani is segít, rátenni a lehúzócsíkot. Hihetetlen mennyi és milyen dolgok érdeklik...

Süsü
Mi is anno mindig együtt néztük a családdal. Vasárnap délután. Bezzeg most semmi ilyen nincs. Szerettem a zenélő filmkockákat, mindig délután 5kor kezdődött, addigra végeztem a tanulással. Később meg a Disney délutánok.

Én a rendrakással nem erőlködöm, van, amikor magától elpakol, van, amikor hetekig ott lenne szétdobálva, ha nem tenném el én magam. Egyébként anyukám mindig a rendre nevelt, vigyázzban álltak a játékok a polcokon. Kb. 2. osztályos korom óta nekem kellett a szobát takarítani, minden hétvégén port törölni a polcokról. utáltam egy idő után, főleg akkor, amikor mások korizni mentek... most meg szakaszokban takarítok, sosem egyben, de ennek ellenére rend van, már amikor a 2 pasi nem vétózza meg.
Szerintem is fontos a rendszeresség és a következetesség, és azt utálom legjobban, amikor kedves nagyszülők ezt elfelejtik, aztán én szívom meg, amikor hazajön a gyerek. Mondjuk ez egyre ritkább, mert mindig kinyitottam a számat, és most már egészen jól működik mindkét nagyi :) Persze időnként van, amikor nem kell lefeküdni dálután, vagy fentmaradhat este, de ezek inkább csak a szokásos ünnepek körül fordul elő, vagy nyaralásnál, annyi meg igazán belefér.

Szilcsi
Na, ezek akkor jó hírek, január végére azért biztosan találsz melót!

Halacska
Miért kellene uolyan bulit és pláne uott rendezni, ahol mások? Vagy ez a többi kedves szülő elvárása a másik szülő felé? Mert ez akkor sznobság.

Gyerekbevállalás
Nekem is van sok barátnőm, akinek még nincs, vagy azért, mert még ő nem akar, nincs még egzisztencia, vagy nem megfelelő még (20onévesen szerintem senkinek sincs, pláne ha egyetemet végzett és pályakezdő, hacsak nincs egy kis hátszél, vagy már egzisztenciával rendelkező pasi, de az meg az ő egtisztenciája, ugye), vagy van pasi, csak éppen 2-3 gyerekkel és egy válás után, vagy éppen nincs normális pasi. Nem egyszerű így tervezni gyereket, pedig szeretnének már nagyon, de a bizonytalanságra sem lehet tervezni, ugye.

Rit
Én járnék 50 évesen is koncertre :) Ha hívni fog a fiam, bizony elmegyek :) Valahogy csak kibírom azt a zenét, ami akkor lesz :) De azért bízom benne, hogy amiket mi most hallgatunk, jó hatással lesz rá.

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Hurrá! Bálintot felvették a bölcsibe, és nem is kötözködtek a munkáltatóim miatt. :lol: Nem tudom akkor mi volt az a múltkor a telefonban. :roll: Mostmár csak az kell, hogy Lilit egy közeli oviba felvegyék.

Kata! Igazad van nevelés terén. Nálunk is volt egy ilyen játszóteres történet, csak nekünk a játszótér felé szaladt a nagymamától. Hárman szaladtunk utána, meg kiabáltunk, hogy álljon meg. A végén az út szélénél értem utol. Na akkor ő is kapott a popsijára, leszidtam. Hálistennek azóta sem csinált ilyet.
Nálunk mostanában az utolsó az, hogy leborítom egy kis vízzel. Volt már hogy át kellett öltöztetnem, de idáig nagyon ritkán jutunk el.

Szülés : Én 23 voltam, mikor Lili született, és 25 mikor a Bálint. Én nem bánom, hogy ilyen korán szültem. :) Nálunk így alakult. úgy gondoltuk, hogy jöjön amikor ő akar, és elsőre teherbe estem mind a kettővel. Miközben arra voltam felkészülve, hogy majd biztos hosszú próbálkozások veszik majd kezdetüket. De hálistennek nem így történt. Már az esküvőnkön 5 hónapos terhes voltam. :oops: Viszont meg tudom azt is érteni, aki bevállalja az elsőt akár 40 évesen is, csak hogy legyen gyereke.

Szilcsike: Nagyon ügyes vagy, hogy kisajtoltad belőlük amit csak lehetett. :) Biztos fogsz ennyi idő alatt találni magadnak sokkal jobb állást.

Juti: Velence miatt irigy-irigy. Én is úgy elmennék már kicsit kettesben apával. Bár nem tudom hogy bírnám, mert eddig fél napnál tovább nem voltam tőlünk távol. Lehet hogy elvonási tüneteim lennének. :lol: :oops:

Halacska: Jó szórakozást! Mit néztek meg?

Kuki: Mi is lefelé állítjuk, és így nincsenek is nagy balesetek, csak ha nagyon gagyi a pelus. :?
Öltözködés: Hát nekünk így is úgy is szokott lenni. Van hogy önállóan öltözi, de van hogy elhagyja magát, és öltöztetni kel. Ebből nem csinálok problémát. Viszont volt már olyan, hogy panaszkodott, hogy neki olyan melege van, akkor néztem hogy miért is, hát a pizsomájára vette fel a nadrágját. :roll: Jaj a múltkor mit csinált: Megyek be a fürdőszobába, hát látom hogy folyik a víz. Elfelejtette elzárni kézmosás után, és kiengedte a bojlerból az összes melegvizet. :roll: :shock: Na leszidtam, elmagyaráztam, hogy nem ingyen adják a vizet, és hogy ez most jó pár süti, csípsz...lemondással jár, mert hogy kiengedte a lefolyóba az árát. Hát remélem, hogy nem túloztam el, és lesz valami foganatja. :?
Tegnap viszont olyan aranyos volt. Az mondta miközben fürdés után törölköztünk: Ha én nagy leszek, ti régiek lesztek? Jaj akkor nekem nem lesz apucikám, és anyucikám? :( Nem tudom honnan szed ilyeneket, de próbáltam neki elmagyarázni, hogy mi is megöregszünk igen, de az még nagyon soká lesz.

Andi
andrea27

Sziasztok!

Zsuzsa, boldog névnapot!

Mi is köszönjük a köszöntéseket. Volt ünneplés a hétvégén. Játék, ruha, cipő.
Nálunk pénteken lesz farsang, megy a hányat kell aludni számolgatás.

Szülés: Csak én vagyok a két álláspont között? 1. szülés 21 évesen, 2. 34 évesen. Nálunk az én ágamon ez családi hagyomány, a bátyám 6 évvel idősebb, a hugom 10 évvel fiatalabb, őt 38 évesen szülte anyám. Jó volt újra babázni, mert fiatalon csak sodort az ár, most jobban ki tudtam élvezni, bár parázni most is paráztam mindenen.

Jaj mennem kell, puszi!

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Szülés
Szerintem sokan úgy vannak, hogy a megfelelő apajelölt hiányában hagyják későbbre a gyerekvállalást, amit abszolút megértek. Nekem szerencsém volt, hamar megtaláltam, és a munkám is olyan, hogy (legalábbis itthon) nem nagyon lehet vele karriert csinálni. Szinte az összes konduktor ismerősöm egyből szült, ahogy megtalálta a megfelelő "alanyt". Bezzeg, akik külföldön dolgoznak, szinte mindegyik 30-on fölül szül, akkor is, ha férjestül van kint, mert ugye pont azért ment ki, mert első a munka.

Szilcsike!
De jó, hogy végül oké lett a munka-dolog. Rókakoma :lol: .

Andi!
Bölcsi :) ! Emlékszem, én is mennyit izgultam, hogy Ádám vajon bekerül-e, mert itt csak várólistára rakják a gyerekeket, aztán annak függvényében, hogy mennyien mennek oviba, annyi gyereket vesznek fel a listáról, jelentkezési sorrendben. Abban az évbe, mikor mi mentünk, 33 gyereket vettek fel, Ádám a 31-es sorszámmal futott. Elég necces volt, épp, hogy becsúszott.

Hal!
Színház... Az meg mi? Szép színes házikó? Már azt is elfelejtettem, milyen egy ilyen épület belülről :cry: ... Azért, remélem, jól szorakoztál!!!!

Farsang
Nálunk is teljesen nyílt, csak az a feltétel, hogy aki be akar menni, annak be kell öltöznie :lol: . Az óvónénik szerint azért, mert ők is baromi hülyén érzik magukat jelmezben, főleg a szülők előtt, így legalább mindenki egyformán feszeng :P . De a "szabály" ellenére is sokan mennek, simán felveszik a jelmezt a szülők is.

Én sajna nem tudok menni, mert aznap 2 kolléganőm is távol lesz (suli és lombik-project miatt), így én már nem mehettem el szabira. Ráadásul megígértem annak a csajnak, aki most a pici babákkal foglalkozik, hogy megcsinálom helyette a friss babák vizsgálatát. nagyon izgulok, pedig Ádám előtt én csinálta,, de az már olyan régen volt. Remélem, nem fogom összetörni a pindurkákat :wink: .

Jó éjt,

Panda

panda
Halásztelek

Hali

Emike neveben koszi a sok dicseretet.:)

Boldog nevnapot a Zsuzsaknak es a Bettiknek!!!!!:)

Kata

Nevelesi elvekkel egyetertek, bar seggrepacsi nem nagyon van nalunk. Eminel nemnagyon kellett eddig meg, illetve nala eleg egy rakiabalas neha. Danny mar nehezebb eset, de csak itthon, idegen helyen eszebe nem jutna elrohangalni. Itthon bezzeg csinal hajmereszto dolgokat.... de a bevalt modszer, hogy berakjuk az utazoagyaba nehany percre...:) (abban szokott ebed utan szunyalni, hogy ne kelljen az emeletre a szobajaba menni) A multkor kapott egyet a popsijara, raadasul puceran, mert nem volt hajlando hosszas konyorges utan sem oltozni, sot, erovel ellenallt es kepenrugott.:(

Jaaa, es bugyiprojekt van nalunk, egesz jol haladunk.Mar vannak bepisilesmentes napok. :) Csak alvashoz van pelus. Csak sajna meg noszogtatni kell hogy uljon a bilire, igy is van hogy azt mondja nem kell, aztan 3 perc mulva zokniig osszepisili magat...de bizakodom.:)De semmit nem eroltetek, o akar mindig bugyiban lenni.:)

Panda

Azt meg elfelejtettem irni a multkori temahoz, hogy nektek konnyu, ti mar tinikent ismertetek egymast. Vagy nem jol emlekszem?:) En csak 26 evesen ismertem meg apjukot...:)

Ismeri meg valaki a Naranzs ,Minyon es Dartanyan c. muremeket???? Parazitaval jokat vihogtunk a talin, mindkettonknek marhara tetszett, a Minimaxon jatszottak ,kivancsi vagyok latta-e meg valaki.

Na megyek, mert Emi meg mindig nem alszik, nem tudom holnap hogy fog birni felkelni...

KépKép
KépKép
nyuszika

Hát igen, apát én is csak 29 évesen ismertem meg, így nem is lehetett volna semmi hamarabb :):) + én még 24 évesen rájöttem, hogy ki akarom próbálni, milyen az kimenni a világba egy kicsit, úgyhogy akkor húztam ki Londonba 3 évre, ami tök jó volt, örülök, hogy nem hagytam ki, mert ugye most már nem tudnám megtenni, vagy legalábbis nem úgy, csak családdal. De mindeki más, és ez így jó :) így pl. nem ugyanarra a pasira bukunk :D:D :D

Nevelés
Nálunk is megvolt/van a kellő szigor és következetesség. Így nekem tök jó dolgom van, abszolút megbízható a gyerekem, nem kell utána rohangálnom soha, mégis megvannak a kellő kis csínjai. De azok kellenek is, így imádom. Verés soha, (na jó, eddigi életében azért már kapott ki, de csak 2x vagy 3x, mikor olyan elképesztő hülyeségeket csinált, amire bepipultunk). Hisztizni sem szokott, ilyen földhözvágom magam pedig soha életében nem volt. Én úgy "irányítom", hogy mindíg megadom neki a választási lehetőségeket, így mivel ő választhat, elégedett és csinálja amit kell. Pl. ha nem akar menni valahova, akkor nem abból választhat, hogy megy e, hanem mondjuk abból, hogy melyik cipőjében megy. Így miután kiválasztja a cipőt, eszébe sem jut, hogy dehát ő nem is akart menni...

rit
anemona7

Hát a mi szerelmünk apával diákszerelem. A hónapban ünnepeltük a 12. évfordulónkat. De mi így sem siettünk el semmit, mert már 8 éve együtt voltunk mikor megszületett Lili. :P

A popsira csapást nem úgy kell elképzelni, hogy mindennapos lenne. Nagyon ritkán történik meg. Inkább a megbeszélés, ha szép szóval nem megy akkor büntetés (szobába zavarás, ágyra leültetés) híve vagyok. De időnként kihozzák az emberből. :oops:

Boldog nevnapot a Zsuzsanak es a Bettinek!

Andi
andrea27

Andi
Nálunk a Túró Rudi folyik le a lefolyón :) , illetve már nem, még anyukámnak is beszólt, amikor elfelejtette elzárni a csapot. :oops:

Na, visszalapoztam 2 hetet a naptárban így szeretnék boldog névnapot kívánni a Zsuzsának, Bettinek, Ágotának Bálintnak!

Tegnap Daniban extra energia volt, a koripályán vmi hihetetlen amit művelt :shock: , míg mások megtettek 1 kört, ő addig 3-at. Szerencsére olyan srác tanítja őket, aki szerintem nagyon tutin kezeli az ilyen túlpörgéses gyerekeket. Megcsinált Dani minden feladatot, csak sokkal hamarabb, mint a többi gyerek, és unatkozott, amyg a többiek totyogtak, és alakított, szerepelt. Na a srác, egyből adott neki feladatokat, bólyakerülés, bólyakirakás, plusz körök, persze Dani élvezte nagyon. A végén meg ő lehetett a fogó a játékban. Hát totál elfáradt, szakadt róla a víz. Sajna az oviban most alig voltak kint :? , és ez nagyon meglátszik rajta, ha nem mozog eleget. Elrajzolgat, meg molyolgat a csoportban, de az nem elég, pláne ilyen sajtkukacnak. Délután is megyünk vele mindig játszózni, vagy mocizni, sétálni, de jó lenne, ha délelőtt is kint lehetnének.
Meg óvónénivel is beszéltem, mondta, hogy addig nincs gond a Danival, amíg nem szállnak rá, de mindenki keresi a társaságát, és ha ő éppen nem akar vkivel játszani, akkor van, aki követi, mint az árnyék, szekálja, így ha elege lesz belőle, akkor bepipul. :cry: Megbeszéltük otthon, hogy ilyenkor ne gorombáskodjon, hanem szóljon az óvónéninek, hogy szeretne nyugiban lenni kicsit, és megpróbálnak segíteni neki. Amíg kevesebb gyerek van, pl. csak fél csoport, akkor teljesen jól elvan, de amikor már mind a 25, azt nem bírja valahogy.Pedig még az sincs, hogy kerüljük a tömeget, mert a játszón óhatatlan, hogy sokan vannak.

Nyuszi
Jó olvasni, hogy nálatok sem más a helyzet :) Danny akcióira gondolok...
:)

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok

Szilcsi
Na ezen is tul vagy :D Gondolom ferjed unokatesojat mostanaban nem hivjatok vendegsegbe :lol: Na akor most mindenre van idod az allaskeresesre is :wink:

Judy
Mi is voltunk Buranoban meg a masik kettoo szigeten is, azt hiszem Murano+Torcello szigetek.Irto romantikusak :)
Lenyeg hogy kicsit kimozdultatok kettesben :wink:
En is 90/60 szoktam lenni neha,plane babasan.
Azotam ar jol van,lehet hogy a korai keles nem tett neki jot.Ja meg nem szeret tul sokat repulni...

Rit
Na gondolotam en hogy onnan.Felhivhattal volna, szivesen hazavittelek volna.
Ja ilyen korszak is van??En meg nem tapasztaltam,Alex mindig is mosolygott mindenkire.Remelem kismuki is ilyen lesz :lol:
Hat igen nem most a gaz ,hanem kesobb,amikor lehet hogy a sajat unokajat sem ismeri majd az aki 40 korul szul,nemhogy a dedunokajat....
Hat igen jo is a hisztitlenseg :wink: ,en nem is birnam,nincs akkora turelmem hozza, mint neha latom az anyukakat az utcan....
Nekem mindig ez volt a param hogy elszalad ,de nagyon ugyes mindig es megbizhato.Mostmajd jon a teso...hat remelem ebben is utanozni fogja,mint eddig mindenben :D

Bea
milyen volt a szinhaz???
Bocsika,de Leon sirva kert enni,ugyhogy rohannom kellett.Elso a szolgalat :lol:
Persze meg nyaron nem is kell annyira oltozni,az is konnyebbseg lesz :wink:
Hat en nem adtam Alexot azota hogy megvan a baba.Ketszer aludt ott 1 ejszakat anyueknal az elmult 3 honapban.Az egyiket akkor amikor bent voltal nalam a korhazban.
Nagyon feltettem a kis lelket,pedig tudom stramm gyerek,de nehogy ugy erezze,ezert megy a mamahoz.
A multkor is tokre kivolt hogy nme mehet Z-vel,de azert nem engedtem mert anyu is influenzas lett,nem akartam meg egy gyereket a nyakaba varrni.
Kola:En nem tiltom tole,csak mi nem iszunk.Tudja hogy van ilyen mert anyueknal ha isznak a batyamek ,O mondja hogy nem ker.Kostolta is mar Z poharabol (pont azert mondtam neki hogy tegye meg ,hogy megismerje),de nem izlett neki szerencsere :lol:
O nagyon vizparti,meg frissen facsart gyumilet iszik meg gyumi teakat.

Gumicukor
Mi is minden barathoz gyerekkel megyunk, igy is hinak.Sot ha Ok jonnek tudjak abbol rendes beszelgetes ugysem lesz,csak jatszas :lol:
Rendrakas:Engem meg sosem neveltek rendre,Anyuka ma mai napig irto rendetlen :lol: Magamtol lettem ilyen,ugylatszik a nagyimtol orokoltem :roll:
Viszont segiteni nekunk is kellett,minden szombaton delelott takiztunk harman es anyuval hogy gyorsan kesz legyunk.Az a haz mar akkor is nagy volt 8) En ezert nem haragudtam rajuk,sot hetente parszor 7 eves kormotol en mosogattam reggelente.Persze utaltam neha,de van olyan barinom akit mindig kiszolgaltak es egyszeruen nem ert semmi otthoni dolgohoz :shock: Persze ez extrem eset,de az elkenyeztetes nem gien jott be nala.

Andi
Lili is nagyon erzelmes tipus akkor.
Nalunk is tema, hogy ugye anya ti mindig itt lesztek nekem olyan fiatalon ahogy most.??? :oops: Es erre jon a kiseloadas...

Conti
Tenyelg igazad van masodik gyerekkel tapasztaltabban sokkal nagyobb orom a babazas.

Nyuszi
Hat igen nalunk is azota van pacsi miota ovis.Na ott aztan dol a sok suletlenseg a fulebe...
Elotte meg meg most is elmondhatom hogy nagyon jo gyerek,de azert (es persze ez is kell,mert kulonben nem lenne igazi fiu :wink: )
Na pont az ilyen tulzo eseteknel jon elo a pacsi,amikor tulmegy a hatarokon.
Dannynek drukk a projecthez.

Kata

Kép
Kép
kataa

Ja elfelejtettem irni, hogy ma reggel menta kis kaloz nagy buszken az oviba.Kifestettem az arcat,jo borostasra +egy osszevarrt vagast is szem ala :lol:
Delutan megyek en is bulizni.

Gumicukor
En is irtam hogy Alexxal is akkor nem lehet birni ha nem mentek ki delelott es nem mozgott eleget. Hiaba na pasik :lol: Hetvegen is egyfolytaban megyunk mert itthon egy ido utan csak unatkozik...
Ok csak 18-n vannak es mindig beteg jopar,,mivel nagy a terem eloszlanak,de van olyan hogy Virag szekalja :lol: :wink: (kitarto a kislany :lol: )Szerencsere nem ut hanem megy az ovonenihez es szol,az ovono meg lekapcsolja rola, ami nekem szimpi az ovonotol.
Bar nem tetszik ez az arulkodas sem..de jo megoldas nem igen van ra.

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Szuperek lettek a jelmezek, irigy vagyok, hogy ilyen ügyik vagytok! Gabi kimaradt a farsangból, pénteken 39 fokos láza lett, így nem ment, de nem bánta szerencsére... olyan kis izééé. Mé nem szeret oviban lenni?!
Influenza még mindig jelen a családban, nagyon makacs. Gergit ma vittem orvoshoz, mert féltem, hogy ismét tüdőgyuszija lesz, mondtam a dokinak, hogy nem vagyok az ab mellett, de ha kell akkor kell és adjon. Kellett. Dani szottyog, Gabi hőemelkedéses és folyik. Én szintén és néha fáj a fülem, de egyáltalán nem vészes. Csaba szintén és fáj a füle, neki már kicsit jobban.

Emelett anyukám kórházba került, mert magas a cukra. 5-7 a normális tartomány és neki 20 felett van. A koleszterinje is magas ami meg májanyagcsere zavarra utal. A pajzsmirigye is újra szaraxik. Borítékolhatja anyukám az inzulint szuriban minden nap és nagyon kell majd figyelnie. Már most kétségbe van esve, hogy ő nem bír éhezni és időre enni és a sütikről se bír lemondani. 50 éves elmúl 160 cm éa 62 kg. Egyáltalán nem kövér és mégis ilyen magas a cukra. És rosszul sincs, csak a kórháztól. Megértem. Annyira sajnálom. És már biztos, hogy a héten nem jöhet ki, pedig szombatra buliba volt hivatalos. Hát most ő jön szórakozás terén. Amíg én gyerek voltam sose mentek sehová, most ráérne és lehetősége is lenne, erre beüt a ménykő.

Megyek mert a gergi sír.

Kép
sasha

Zsuzsa!
Igen, én emlékszem, hogy együtt voltunk színházban :wink: .

Sasha!
Betegség :cry: , ráadásul anyukád is, szörnyű :roll: . Remélem, azért minden jobb lesz. A cukorbetegség önmagában nem nagyon vészes, jól karban lehet tartani.

Érdekes, nálunk szinte mindig kint vannak az udvaron. Csak akkor nem, ha nagyon hideg van, vagy dög nagy sár. De pl. ha csak csöpög az eső, simán kiviszik őket, mindenkinek van külön kinti ruhája, amit koszolhatnak. És nem is beteges a csoport, a 33-ból 25-en szinte mindig vannak.

Hiszti
Hát, nagyon jó, hogy az enyémek sem hisztisek. Olyan már előfordult, hogy valamit nagyon akartak, és én nem engedtem, akkor jött egy kisebb hisztiroham, de földhözverős-hányós-üvöltős még sosem volt.

Ami miatt most nagyon ki vagyok akadva, hogy Ádám össze-vissza hazudozik :cry: . Most nem az ilyenekre gondolok, hogy "láttam az erdőben a kiránduláson egy oroszlánt és ez meg az történt". Tudom, hogy ez csak fantázia, minden rendben van vele. De amikor megkérdezem, hogy mosott-e már fogat, simán közli, hogy "igen", majd fél perc múlva mosolygva, hogy nem is mosott. Meg hasonlók.
Az a baj, hogy a hazugságot (még, ha csak füllentés is), nagyon nem bírom. És ha ilyen kis korban nem tanulja meg, hogy nem szabad, akkor mi lesz később? Lehet, hogy ezek még csak banális dolgok, de ha hagyja az ember, akkor ki tudja, mi lesz belőle nagyobb korára? Eddig még nem hagytam szó nélkül, ha kiderült, hogy nem mondott igazat. Eleinte elmondtam, hogy miért nem helyes, de a többedik után már büntetés is volt. Ti hogy gondoljátok?

Kertészek
Ti a magról kelős virágokat szoktátok ritkítani, vagy előbb palántát csináltok a magból, és azokat ültetitek ki? Mert a hétvégén vettem egy csomó virágmagot, és még nem tudom, hogy csináljam. Lassan itt a tavasz, és neki kell állnom, ha valamit akarok.
Hagymákat nem vettem (csak pár fréziát), mert még nagyon képlékeny a kertünk, és nem akarom, hogy úgy járjanak, mint a nárciszaim, amire sódert öntöttek. egyelőre magozok, majd jövőre jönnek a hagymásak és gumósak :) .

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!

Látom másnál is van influenza :cry: Mi talán túl vagyunk rajta, már lázatlan de a héten itthon dekkolunk.

Korban én 25 ugye :lol: Emmánál és remélem 30-nál nem sokkal több leszek majd kistesónál, én 30-nál mondtam hogy idősebben nem szeretnék szülni, legalábbi sokkal idősebben nem :oops: És nem azért mert nem értem meg aki enyi idősen teszi, csak én valahogy korábban szerettem volna. És hát a képlet ugyanaz mint itt sokaknál akik viszonylag korán szültek...17 éves korom óta vagyunk együtt és így is 8 év után született Emma, szóval nem tűnt elsietettnek. Egzisztencia meg úgyis csak egy álom volt, úgysem lesz olyan soha amire várnák, szóval amiatt nem akartam halogatni :lol:

Hiszti mentes gyerekek szüleit irigylem, kipróbálnám én is :lol:
Választási lehetőséget én is mindíg felkinálok, de nem igazán hatja meg :roll: Hiába na, ilyen akartabajnoknak születni kell...mondjuk épp azt beszéltük anyukámmal hogy nézzük a pozitív oldalát, legalább az nem fogható rá hogy befolyásolható gyerek :wink:
Nem hiszitek el de még tanítani is nagyon nehéz, mert pl magyarázom neki hogy az úszásnál hogy kéne a kezét mozgatnia, mire közli hogy de én nem úgy akarok úszni hanem amúgy, és ezzel részéről el van intézve.Mutatom neki az órát, mert mostanában nagyon érdekli, hogy mikro hány óra, a nagy mutatót egy játék órán 12-re tettem, a kicsit 1-re, mondom látod ez az egy óra, a kicsit a kettőre látod ez a kettő, mire kiveszi a kezemből és közli hogy anya ezt inkább ne íg ycsináljuk, hanem úgy hogy...szóval mindnere megvan a saját kis elképzelése, és nem könnyű eltántorítani tőle 8) és mindenben így van.

Tényleg, akartam kérdezni tőletek hogy van még valaki aki kűzd rajtunk kívül az éjjeli bepisiléssel? Kezdek kétségbe esni, mert egysezrűen nem érzi éjjel ha pisilnie kell. Nappal minden ok, de ha alszik akkor úgy bepisil hogy észre sem veszi, alszik simán a pisiben. Ha én ébresztem éjjelente 2x akkor nincs gond, de magától nem ébred. Ha csak 1x keltem már bepisil. Mit lehet ezzel tenni? Már kezd nagyon közelíteni a kritikus 5 év, amit mondnank, de nem javul. Rongyosra pisili éjjel a pelust.

Sasha!

gyors gyógyulást nektek icsaládilag. A cukorbetegség sajnos nem mindíg a súlytól függ.

KépKép
manó

Még azt akartam írni hogy ahsizti nem ugyanaz mondjuk a szófogadatlansággal, Pl Emma is megbízhatóan közlekedik utcán, szinte soha nem fogom a kezét már, el is szaldgál, de nem lép le. Mi sokat buszozunk kettesben és ez mindíg is így volt és soha nem volt vele gond. Ilyenekben szófogadó. na nem mintagyerekként ücsörög, de tudom hogy tudja mi a veszélyes és azt nem csinálja.

KépKép
manó

Manó!

Sajnálom, hogy ti is elkaptátok ezt a francos influenzát. Tudom, hogy a cukorbetegség nem olyan hú de súlyos és kordában lehet tartani, csakhát ez az egész fejben dől el. Ő egyáltalán nem akar cukros lenni. Tudom, ez nem akarás kérdése, de neki a hasa a mindene. Nagyon szeret enni és sütni is finomakat. Ha ő kitalálja este 7-kor hogy valamit enne, akkor megcsinálja, persze ezek általában édességek, sütik, torták. Na most már ezt nem lehet. És ő akkor eszik ha már éhes és nem időre. És nem tud fél zsemlét enni 5 dkg akármivel, hanem pl egy karéj lekváros kenyér... édes szájú de piszkosul. Pl ha lekvárt főz rendszeresen rászólok, hogy amit nekem szán abba feleannyi cukrot tegyen, mint amennyit magának... és ez mindennel így van. És mégis én vagyok a kövér, na mindegy 8)
Az éjszakai bepisiléssel szerencsére Gabifronton nincs gond! Nagyon ritkán kel éjjel pisilni, ha meg mégis, akkor simán kimegy egyedül, úgy hogy senkit fel nem kelt. Reggelente szoktam észrevenni, hogy volt pisilni, mert ő nem húzza le a wc-t, így sárga a lötyi benne és a villanyt se kapcsolja le... A Dani meg még kicsi hozzá. Tudja mi a wc, bili, tudja, hogy pisilni kell bele, de még agyilag nem érett rá és én abszolult nem is erőltetem. Gergi a 10 hónapjával még nagyon messze van ettől.
Drukkolok, hogy megoldódjon Emma problémája. Majd írj a fejleményekről, ha van valami!

Panda!
Tudom, hogy nem vészes a cukorbetegség, csak hát anyám másképp éli meg. MAnónak írtam már, de lehet, hogy neked kellett volna:)

Kép
sasha

Sziasztok - mi nem bírjuk sokáig pöttyök nélkül, jelentem ismét van egy darab pöttyös gyerekem :) A jó hír az, hogy sokkal egyszerűbben éli meg,mint Dodi anno, talán annyi, hogy így éjjel felkel 3-4x, viszont nem vakaródzik (lehet, hogy nem is tudná, hogy kell?) és nem is tűnik úgy, hogy nagyon küzdene miatta. Ha fáradt, akkor nagyon nyűgös, viszont egyébként meg ugyanúgy elvan, mint máskor. Most pl. egy reklámújságot cincál darabokra. A pöttyei is kisebbek és világosabbak (lehet, hogy ez is arányosan csökken a gyerek méretével?) egyedül a jobb szeme körül pirosak és csúnyák.

Manó
Nem, szerencsére nálunk sosem volt éjszakai bepisilés, sőt Dodi sokkal hamarabb volt ágytiszta, mint szobatiszta. Mi viszont a fogcsikorgatással küzdünk. Már utána érdeklődtem, állítólag két féle létezik az egyik a szorongásos, a másik a megszokásos. Nálunk ez utóbbiról van szó, mivel már egész kicsi kora óta csinálja. Néha olyan erősen, hogy azt hiszem kitörnek a fogai, nagyon durva, Így viszont nem tudtam semmi értelmes megoldást találni, hogyan szüntessük meg. Annyit tudunk tenni, hogy mikor nagyon durva, kicsit megfordítjuk az ágyban, ilyenkor felszinesebb lesz az alvása, és abbahagyja. Anyós szerint a párom is ugyanilyen volt, és sokáig hallgatta ő is az éjszakai horrort,aztán egyszercsak megszűnt. De ha valakinek van valami értelmes ötlete, szívesen veszem.

Panda
Nálunk is volt pár ilyen hazugság, de én ezeket nagyon keményen veszem. Megmoondtam, hogy a szememben ez az egyik legcsúnyább bűn, így keményebb büntetésre számíthat, mint bármi más esetében. Összesen 2x próbálkozott, mindkét esetben beküldtem a szobájába fürdésig és aznapra elfelejthette a mesét is. Használt.

Fülfájás
Hát minket nagyon elkerülnek a betegségek, ezért megoldottam, csináltam magamnak :) :( A dokibácsi a múltkor Regének rendelt ilyen fülzsíroldót, de maradt belőle, így gondoltam, kipróbálom, legfeljebb javul a hallásom :) Csak épp voltam olyan balga, hogy a hűtőből kivéve szépen belecseppentettem a fülembe, és olyan klassz hideg volt, hogy azóta fáj a jobb fülem. Viszont marhára tiszta :D:D:D

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Rit!
Nálunk is ez volt, nem volt este meseolvasás. azért volt neki nagyon rossz, mert Noémi viszont választhatott mesét. De talán megérti. Én is úgy vagyok vele, ha valamit csinál, és bevallja, akkor nem büntetem meg úgy (vagy lehet, hogy egyáltalán nem, ez a gyakoribb), mintha hazudik, és sumákol. Ezt nagyon utálom, nem akarom, hogy egy alattomos tinédzser-felnőtt váljon belőle. Én úgy gondolom, ha megszokja, hogy pici dolgokban lehet csalni, akkor később a nagyokban is fog. De cáfoljatok meg nyugodtan, ha nem így van :wink: .

Manó!
Influenza :cry: .
Mi ugyan nem küzdünk a bepisiléssel, de a kolléganőm kisebbik fia még elsős korában is bepisilt, voltak mindenféle vizsgálaton, de nem találtak semmit. Aztán egyszer csak nem pisilt be többet.

Na, ellógtam :oops: , megyek melózni.

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!

Anemona! Bárányhimlő. Legalább mind a kettő korán átesik rajta. Én 16 éves voltam amikor baris lettem, hát nem kívánom senkinek. Az biztos, ha az enyémek nem esnek át rajta gyerekkorban, beoltatom őket.
Fülzsíroldó :lol: De azért biztos kellemetlen lehetett. :roll:

Manó! Estefelé nem iszik nagyon sokat Emma? Mert nálunk bepisilés csak akkor fordul elő, ha nagyon sokat iszik este. Lehet, hogy nem kéne rá pelenkát adni, mert úgy érzi, hogy szabad bepisilnie. Én amikor leszoktattam Lilit a pelenkáról akkor estem ebbe a hibába, hogy amikor elmentünk itthonról pelenkát adtam rá, hogy nehogy baleset érjen minket. És simán belepisilt. Nem tudta, hogy miért van az hogy egyszer szabad bepisilni, máskor meg nem.
Mi a körömrágással küzdünk. 2 éves koráig újszopós volt, majd leszoktattuk, és azóta rágja a körmét. :(

Más! Képzeljétek, mostmár többször úgy mentem be este Lilihez, hogy úgy aludt el, hogy levette a hálózsákját, és azt magára terítette. Én szépen felöltöztettem, és aludt tovább. De tegnap mikor bementem hozzá, megint ez volt, és amikor levettem a ráterített hálózsákot, hogy felöltöztessem, a pólója a nyakában, a bugyija meg a combjánál, és így aludt el. Szerintem elkezdődött az önfelfedezéses korszakunk. :oops: Olyan kényelmetlen volt, megint felöltöztettük apával, és aludt tovább. Ilyenkor hogy kel viselkedni, beszéljem meg vele? Vagy tegyek úgy mintha nem is láttam volna? Hogy kell ezt lekezelni? :oops:

hazugság: Na azt én is komolyan veszem. Bünti jár érte, és szidás. Egy időben csinálta, de mostanában nem.

Andi
andrea27

Sziasztok!

Off:
Színáz ill. a darab jó is volt meg nem is. Valójában nem szeretem az egy szereplős előadásokat és ez az volt. "Azt meséld el, Pista" Az Örkény színházban (volt Madách kamara). Ami miatt viszont mégis tetszett, az Mácsai Pál előadói, színészi képessége. Örkény életét mondta el egyébként.

Ilke
Te kérdezted még annó az msn-t? Én fenn vagyok (néha). mbea72@freemail.hu

Zsuzsa
Nem írtad, hogy melyik szemésznél voltatok! dr. Szedmánnál? Sajnálom nagyon, hogy Lucus szemével gondok vannak!!! :cry: Pancsit kb. egy évesen vittem el először hozzá mert én is szemüs vagyok. Azóta évente, bár tavaly nem voltunk. De eddig minden oks volt. kopkopkop.

Rit
Hajrá barihimlő! Sztem jobb így, hogy átesnek rajta a lányok. Annát is direkt vittem el baris barátnőjéhez még ovikezdés előtt és szerencsére minden izé nélkül megúszta. Előtte elolvastam mindent az oltás mellett és ellen és végül a betegség lezajlása mellett döntöttem.

Betegeknek mielőbbi gyógyulást!! Kistarcsa táblához kitettem az "Influenzavírusoknak behajtani tilos" táblát. 8)

Járt vki kismamajógára? Én holnap megyek először és nagyon kivi vagyok, hogy tetszik majd nekünk. :lol:

Pusz,
b.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Hali

Mano

Emi csak akkor pisil be, ha beteg, akkor is ritkan. Minden lefekves elott pisiles van szigoruan. Nincs nagyon meleg a szobajaban? Ugyertem hogy talan azert nem ebred fel ra, ha bepisil. Vagy mindig pelust adsz ra ejszakara? Probaltad bugyiban altatni es mindig bepisilt?Most tobb kerdes nem jut eszembe.
Lehet am, hogy o is szepen kinovi majd es semmi gond nincs a hatterben.

Panda

Ez a hazudos dolog nalunk is kezd bejatszani. Nem ugy direktbe, hanem kitalal dolgokat,pl. nem azt mondja hogy anya felek, maradj itt egy kicsit, hanem jajj, rosszul erzem magam meg ilyenek....aztan elmagyaraztam neki, hogy nem azert haragszom ha fel, hanem azert ,ha mast talal ki es fullent helyette.... remelem megertette.:)

Zsuzsa

Es ez a szemmutet mar tuti? Ha igen, lehet jobb is ha minel elobb atesik rajta, talan nem fog emlekezni ra kesobb... van ilyen szemproblematok a csaladban? Mindenesetre szoritok, hogy mihamarabb megoldodjon a gond.

Sasha

Hat igen, a cukorbetegseg nagy onuralmat igenyel, mikor Emit vartam valamelyik okos kitalalta, hogy szamoljam a megevett cukrot.... (hatarerteken volt a terheleses vercukim,aztan kesobb mar mikor szulni mentem a felveteles doki nem ertette miert kellett ennyire szigorunak lenni...)
De az biztos, hogy nagyon sulyos mellekhatasai is lehetnek . Persze ha idoben elcsipik kordaban lehet tartani, csak sajna sok onmegtartoztatassal jar. Ket baratnomnel is van ilyen egyik apja,masik anyja cukorbeteg. Sokat panaszkodnak rajuk, hogy nemhajlandoak betartani az orvos utasitasait. Az egyikojuk anyja pedig mar a sulyosabbik eset, mert mar az egyik szemere alig lat, mutottek is a szemet.
Jobbulast az inlfuenzahoz!:):(

EN is dogrovason vagyok farsang ota probalom kiheverni a bacit, de nagyon ragaszkodik hozam.:)Pedig utalom,mert ilyenkor olyan turelmetlen vagyok , meg folyton faradt. Meg azt is utalom hogy a parom minden nyamvadt heten odavan 3-4 napot...:(

na befejeztem...

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok
tegnap csak kicsit voltam mérges :twisted: mikor elakartam küldeni egy szép hósszu hozászolást és közölte lépjek be pedig bevoltam lépve ide a babanetre :cry: .most sajna csak gyorsan és max több részletben tudok irni hátha akor nem dob ki a rendszer :) .

Panda
tegnap petike is fülentetet mert azt mondta hogy nem kell szinezést gyakorolnia mert megkérdeztem töle hogy mit gyakoroltak a logopédián beszédet és szinezést is gyakorolnak finom motorika , :) közöltem vele hogy nem tud becsapni mert beszéltem a logopédusal és kell gyakorolnia :) .enyivel le is zártam a fülentését.

csics
csics

Sziasztok
tegnap csak kicsit voltam mérges :twisted: mikor elakartam küldeni egy szép hósszu hozászolást és közölte lépjek be pedig bevoltam lépve ide a babanetre :cry: .most sajna csak gyorsan és max több részletben tudok irni hátha akor nem dob ki a rendszer :) .

Panda
tegnap petike is fülentetet mert azt mondta hogy nem kell szinezést gyakorolnia mert megkérdeztem töle hogy mit gyakoroltak a logopédián beszédet és szinezést is gyakorolnak finom motorika , :) közöltem vele hogy nem tud becsapni mert beszéltem a logopédusal és kell gyakorolnia :) .enyivel le is zártam a fülentését.

csics
csics

Sziasztok
Megvolt a farsang.Alex nagyon orulthogy mentem,mutatta a tancversenyen nyert kisautojat nagy buszken.
Volt anyuval kozos enek-tanc,meg egyszeru vetelkedok.Nagyon elemukben voltak.4en baratok a csopibol es annyira edesek ahogy osszetartanak.
Volt meg egy kaloz a csoportban :lol: Plusz megszamlalhatatlan kiraylno ,tunder,kiraly,cowboy :lol: Egyiek sem hazi keszitesu jelmez volt,szinte mind kolcsonzott vagy vett.

Panda
Egyet ertek,pontaz ilyen kis fullentesnel kell elkapni a dolgot.Hogykesobb is megbizz majd benne.
Ha soxor fordul elo es latod hogy elvezi is a valaszt akkor a buntetes sajnos kell.Nalnk is van foganatja annak ha nincs mese.
Eddig ketszer volt ilyen :o

Mano
Hat igen Emma aztan nagy muveszno :lol: Hidd el az eletben csak a hasznara valik ez valahogy. :wink:
Remeljuk ketteske azert egyszerubb lesz,rendeld igy :wink:
Alex is rogton lett agy es szobatiszta,ugyhogy nem,de szerintem is porbald meg nem itatni 2 oraval a lefekves elott es kozvetlen menjen a wc-re alvas elott.
Ha bugyiban van is bepisil?
mert olyat mar hallotam hogy azert pisil be mert biztonsagban erzi magat.
Toled akarom kerdezni hogy a bari oltasnal volt valami mellekhatasa Emmanal?Alex penteken kapja,aznap nem is megy oviba.

Sasha
Nektek a szoki gyogyulast!!!!
Anyukad meg csak belejon,hiszen az egeszsegnel nincs fontosabb,meg a stik,tortak sem :wink: :lol:

Rit
Na ez gyorsan ment,Regenek jobbulast.
Es most apa viszi Dodot?Vagy azert kiviszed az utcara?
Fogcsikorgas,hat meg nem hallotam ilyet.
Es nem ebred fel ra?Csak leszokik rola meg kolesz elott :wink: :lol:

Andi
Huha Lili tenyelg koran kezdi :oops: Nalunk meg ilyennem volt,de tudo fiuk keson ernek :lol:

Bea
Tenyleg azon voltal?? Nekem az kedvenc darabom Macsaival :!: .3szor lattam,annyira jol tud eloadni,hat hiaba ez a ^szerelem^ nalam orok :wink:
Holnap jonnek este L-ek :)

Nyuszi
Ne mar meg mindig? Biztos azert is mert nem tudsz pihenni.
Sok erot a bolt koltozeshez a hetvegere :)

Egy hete voltunk profi fotosnal, alig tudtam valasztani a 60 kepbol vegulis a harmadat kertuk.
Ime az eredmeny:
Leon a sarga fotelban:
Kép
Alex a pozolasba nem faradt bele:
Kép
Tesok:
Kép
Egyutt mindenki:
Kép

Kép
Kép
kataa

hali,

Manó
Emma :) és az ő akarata :) Kitartás nektek is, de meglátod milyen jó csaj lesz belőle! A bepisilést érdemes lenne megkérdezni. Egyik barátoméknáél is kelteni kellett a gyereket éjjel, mert nem ébredt fel a pisire. Voltak pszichomókusnál is, de mondanom sem kell, hogy semmit nem állapított meg, teljesen normálisan fejlődik lelkileg a gyerek. Aztán 2 éve már, de kinőtte ezt a pisis korszakot.

Amit írtam, hogy Dani kiszaladt az udvarra az oviban, az csak ott volt, egyébként, amikor mennek bkv-val az ovival, vagy velem jön az utcán, akkor ő is megbízhatóan közlekedik, néha még rá is szól másokra, hogy ne lépjen csak úgy le a zöld lámpánál sem. Ő is előre megy sokszor, de tudja hol a határ, a bringázáskor meg különösen bele kell nevelni, de nyáron már klasszul működött. Az ovi udvarára futott csak ki, az oviból az ucára egyébként sem tudnának, mert zárják a kaput napközben. egyébként tök jót beszélgettünk vele ezekről az ovis dolgokról, és tegnap úgy fogadott az óvónéni, hogy nagyon rendes volt és együttműködő, meg szeretgetős :) Biztos azért, mert úgy adtam elő a mondókámat, hogy az óvónénik szeretik és bízhat bennük. Persze aztán lehet pár hétig megy ez neki, aztán megint elfelejti... Csak hát Dani egyébként sem az a típus, aki folyton sztorizgat az oviról, folyton faggatni meg nem szeretem. Ha játszunk, aközben szeret megnyílni, de akkor sem mindenre kiterjedően. Meg ha bármikor azt mondanám, hogy ma nem kell menni oviba, akkor biztosan nem hezitálna, hanem az otthonmaradást választaná. Elvan az oviban, én inkább azt mondanám, de különösebben nem hatja meg, ha nem kell mennie.

Sasha
Anyukádnak kitartás, tényleg fejben dőlnek el ezek a dolgok. Csak neki ennyi idősen már nehezebb változtatni a berögzött szokásokon. Viszont van pár cukros ismerősöm és nagyon finomakat süt és főz, csak nem mindegy miből és mennyit, de nem kell mindenről lemondania sem.Egyébként meg nem feltétlenül csak a kövérek cukrosak...

Fogcsikorgatás
Én a mai napig csikorgatom :) És kiskoromtól fogva, és nem szorongok. És a fogaim is mindig szépek voltak, nem sérült emiatt. Danit is ritkán, de hallani.

Hazudozás
Nálunk is van időnként, uez a WC-s kézmosásosdi, de másban még nem próbálkozott. Beszélgettünk róla, de külön nem volt bünti, és azóta nem is csapott be.
Anno nekem is volt hasonló, bár akkor már nagyobb voltam, általános 3 osztályos. Egyszer 3-ast kaptam és nem mertem otthon megmutatni, mivel a szüleim szemében csak a szín 5ös volt az elfogadott, már a 4esre is hümmögtek, miért csak 4es. Baromi szar volt ez a fajta elvárás. Így átjavítottam a 3ast 5-re, csak utána a suliban is vissza kellett 3asra ismét, hogy a tanár ne vegye észre, vagyis vica versa. Ennek eredményeképpen szépen kilyukadt a lap az ellenörzőben a sok javítgatástól, még nagyobb galibát okozva, mert utána már nem mertem megmutatni. Persze feltűnt otthon, milyen régen látták már az ellenőrzőt, és akkor kiderült. Mivel ez pont karácsony tájékán volt, így abban az évben nem kaptam ajándékot, de még csak hozzám se szóltak. Mindez a hülye maximalista elvárások miatt, meg az én kis félelmeim miatt... Biztos furcsa ezt olvasni azoknak, akiknél ez sosem volt gond, de akkor nagyon szar volt. Aztán a fősuli évei alatt megtanulták szeretni a görbülő jegyeket is... Mennyivel egyszerűbb lett volna megbeszélni és valahogy máshogy megtorolni....

Szerencsére nálunk se ujjszopás, se rágcsálás nincs, nem is volt. Az oviban két iker kislány folyton cumizza az ujját.

Felfedezés
Na, az nálunk is van egy ideje, kisebb nagyob röhögéseket okozva ezzel nekünk. :lol: Mi nem tiltjuk, nem szidjuk le érte, nehogy valami lelki trauma érje ilyen téren, inkább csak próbáljuk a helyes egyensúlyt megtalálnia. Nálunk most az a menő, hogy a gatyájába gyömöszöli az összes plüss állatot, és közben áll a cerka... :oops: :D Pár hete nagy vigyorral áll az ajtóban, látom rajta, hogy vmin töri a fejét, és súgta, hogy mutat valamit. Hát nem tudtam, röhögjek, vagy sikítsak... A fütyi bőre alá betett egy 100 Ft-ost.... :shock: :shock: Aztán szóltam apjuknak, hogy ez mégiscsak férfi dolog, és beszéljék meg, hogy azért ne perselynek használja a fütyit... A plüss dögöket azért tömködi a gatyába, mert elmondása szerint, szeretné, ha úgy állna rajt a bugyi, mint apán, mert rajta még lobog a bugyika, nincs ami kitöltse még... Szóval azért ilyeneknél szólunk, hogy semmi olyat (kemény, hegyes) ne tegyen oda, amitől megsérülhetne a fütyike. Szerintem ez normális, hogy felfedezik magukat, és kellemes érzéssel tölti el őket. Csak magunkból kell kiindulni, milyenek voltunk gyereknek.

Bea
Én csak sima jógázom, de már az is nagyon jó hatással van rám. A kismama jóga egy kicsit másabb, mint a sima, kevesebb a hast terhelő mozgás, és több a meditációs, befelé forduló gyakorlat.
Majd, mesélj, milyen volt, kíváncsi vagyok!

KépKép
KépKép
gumicukor

Lanyok
Ha valakinke van egy elado utazoagya,ami meg jo allapotu az ne habozzon megosztani velem!!!!

Koszi :)

Kép
Kép
kataa

Szia Kata!

Nekünk van. Csak egy hónapig használtuk mikor a Bálint megszületett. Lefényképezem mindjárt.

Andi
andrea27

Andi
andrea27

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?