Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! :)

Gyorsan felteszem az új táblát és egy pocakfotót, aztán majd még jövök! :)

Kép

És íme: +8 kg
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timocska 2009.12.09 13:27-kor.

Timi
Kép Kép
timocska

Gabi!
De azért aranyosak voltak a gyerkőcök, nem? :) Hát ők meg csak ilyenek, nem tudják, hogy egy nagypocis mamira vigyázni kell. Nem figyelnek még ilyenkor erre! :?
Ma tessék pihizni, főzzön apa! :)
Ezt az ötletet én is felvetettem tegnap, de annyira nem aratott sikert. Úgyhogy szilvásgombóc lesz ebédre! :D :D

Holnap viszont megyünk Dunaújvárosba ügyet intézni, aztán az ottani halászcsárdában ebédelünk! :lol: :lol:

Lorca!
Én már nem tudom, mennyire lehet hinni az uh szerinti becsléseknek. Kami Zsebijét kedden 3200 gr-ra becsülték. Csütörtökön meg megszületett 3600 gr-mal.. :shock: :shock: Úgyhogy lehet hogy a te lánykád is nagyobb, mint amennyinek mondják! De ezen ne parázz! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

Tegnap belázasodtam, de estére mintha már jobb lett volna, éjszaka meg kimondottan jól aludtam: 3 órákat egyben!!! Reggel meg megkívántam megint a tejeskávét, amit azóta nem bírok meginni, mióta tart ez a betegség, úgyhogy ezt jó jelnek veszem :D Szegény Gábor viszont kidőlt tegnap :( Alig tudtuk 3 lázcsillapítóval meg hideg fürdővel lenyomni a 39 fokos lázát hőemelkedésre :( Remélem ő legalább tényleg hamar túl lesz rajta!

Lányok, Kami még "bejelntkezett" tegnap, hogy este felkelhet már, és haminden jól megy, akkor ma reggel megkapja Zsebit!!! :P
Timi, mit szólsz ha a táblázatban a sorrend módosulna a tényleges szülési időpontok alapján? ;)

Timi! Nem is írtam tegnap, de utólag boldog névnapot Lilla babának! :P
Te meggyógyultál már teljesen?

Lorca, Gabi! A sterilizálásról eszembe jutott, amit anyukám mesélt a textil pelusokról: első gyereknél még mindkét oldalát átvasalja az ember, másodiknál már csak az egyiket, harmadiknál meg jól kihúzogatja teregetésnél :D
Gabi, látom, nem unatkoztál! ;) Nem semmi lett Adri haja! Ma pihenj egy kicsit!!!

Ágidboldi! Tegnap pont ezt mondta Gábor is, amikor lázasan fújtuk egymás mellett az orrunkat az ágyban, hogy reméli, hogy Emma nem most akar nekiindulni :D Azt mondta, hogy nem így akar bemutatkozni a lányának :D

Róki! Szerintem is a hajad a különbség a 2 kép között ;)
Remélem jól sikerült az estétek! :P

Sági! Amit írtál fájás-érzés, az tisztára olyan, amire nekünk azt mondták a kórházban, hogy na ilyen, amikor beindul a szülés :shock: Úgy látszik Peti meggondolta magát, és marad még egy kicsit :P
Szép a pocid! Rajtad is csak az nőtt ;)
Ja, szerintem azt a tatyit néztem én is! Olyan világos színű, apró virágos, nem?

Timi! Nekem is ilyen érzés, amikor keményedik a pocakom! És ha finoman hozzáérek, azt nem is érzem, úgy el vannak nyomva ilyenkor az idegek :shock:
Egyébként tudom, hogy közhely, de szerintem neked igazi lányos pocid van: szép kis kerek :P

Bea, akkor a szülőszoba látogatáson talizunk! :D Most kezdem úgy érezni, hogy addigra kilábalok ;)

Mazsi! Klassz lett Lea szobája! És tényleg kis pici pocid van :P De ez persze alkati kérdés! ;)

Én jövő pénteken megyek az első CTGre! Sikerült úgy időpontot kérnem, hogy Gábor is el tud jönni velünk :P Utána még lesz UH, meg a dokimhoz is "benézek" :D
Na, én is centiztem: köldöknél 100 cm kereken :P

Megyek, főzök egy kis kamilla teát :D
Vendég

Sziasztok!

Köszönjük, jól telt a gyerekmentes este!!! :) Csendesen. Rendeltünk pizzát, filmet néztünk, is kialudtuk magunkat. :) Az élet apró örömei. Anyukám meg meséli, úgy aludt ott Zsuzsa mint itthon is szokott, magyarul kiszámíthatatlanul. Kétszer ébredt, egyszer háromkor, egyszer hatkor, mindkét alkalommal megitta az anyatej adagját és aludt tovább, aztán háromnegyed nyolckor jókedvűen ébredt. :) Úgyhogy sikernek lett minősítve az ottalvás.

Táska:

Én is egy egyszerű hátizsákot használok Zsuzsa cuccainak, kocsitáskát nem is vettem. Így aztán nem tudom, miről maradtam le velük, mert persze lehet hogy borzasztó praktikusak... nem tudom, de én is úgy vagyok vele, kell mindkét kezem.

Indítás:

Én nagyon ellene vagyok, de szerintem most engem is megböködött az orvosom, mert sokkal durvábban nyomigálta a méhszájamat mint azelőtt, meg is éreztem, ilyen nagyon enyhe mensiszerű görcseim lettek utána estére. Persze ez lehetett a túlhajszoltságtól is, meg hogy Zsuzsát rángattam babakocsistul ki-be az autóba. De majd jövő héten szólok neki, hogy ne is böködjön mert szeretném ha magától indulna be a szülés.

Dúla:

Még mindig nincs, úgyhogy lehet nem is lesz. Arról nem is beszélve, hogy nem biztos hogy pont most erre kéne költenünk (30e forint amit kér a Module egyesület, azt mondják, ebből a dúla 20-at kap, a többi marad az egyesületben, számlát is adnak róla, tehát teljesen legális. Mondjuk azt is mondta, nem ragaszkodnak az összeghez, lehet több is kevesebb is és még senki nem maradt dúla nélkül pénzhiány miatt, de hát azért mégis...). Szóval most eléggé szűkösen vagyunk anyagilag, az orvosom is borzasztó drága, és még David szemműtétje is következik.

:roll: Szóval nem tudom, bár jó lenne ha lenne... megbeszéltük az ottlevő dúlával hogy amire nekem leginkább szükségem van szülés alatt az a "duruzsolós" dúla, aki mindig mondja nekem, hogy az úgy van jól... hogy ne az legyen mint múltkor hogy megijedek a fájdalomtól és "eldobom" magam hogy ide nekem a fájdalomcsillapítást és próbálok menekülni az egész élmény elől. Meg aki ötleteket ad, hogy mikor mit próbáljak, hogy jobban bírjam a fájdalmat.

Mivel nem biztos hogy lesz több gyerekem, ezért jó lenne most megtapasztalni, hogy milyen is egy jó szülésélmény...

Kis_plútó:

Otthonszülésről letettem, nincs energiám megszervezni és utána megküzdeni a bürokráciával, egész egyszerűen nincs... szóval maradok a kórháznál.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kis plútó,
Nálam az a pár nap eltérés egy hét minimum. Nem is értem, miért ragaszkodik annyira a mensi időponthoz, amikor 2004 aug és 2006 május között 3x volt, és nekem soha nem volt a számolás alapját képező 28 napos mensim. Már beszéltünk róla, hogy túlhordás esetén befektetne. Épp, hogy betölteném a 39. hetet! Na azt már nem. Hogy pár száz méterre feküdjek az ágyikómtól egy dög kényelmetlen kórházi ágyon, egyem a kajájukat, csak azért, mert nem érdekli a dokikat, hogy mikor is kéne ama babónak jönni. Akkor inkább indítsanak.

Timocska,
Szerintem ez a kis idegesség simán a finish érzése. Mint amikor már látod a szülinapi tortát, csak még végig kell várni amíg eléneklik az utolsó köszöntéseket is.
Az uh-n tudom, hogy többnyire alábecsülik a súlyt és Nati is nőtt 1,3 kgmot az első hónapban amellett, visszahozta a szokásos visszaesését is. Őt is kb fél kgmal kisebbre becsülték, úgyhogy próbálok racionális maradni. Meg az a minimum 2.2 már messze van az életveszélyesen alacsony súlytól, sőt nem is veszélyes.
Jól festesz a pocifotón :D

Anyós elhozta apuci régi kórházi zárójelentését. Nagyon furcsa volt látni, hogy mennyire megváltoztatta a jó 30 év a szokásokat. Etetés: szoptatás-3x, lefejt anyatej-4x (azaz jó 3 óránként), tea (feltételezem szokásos koffeines fekete, még ha híg is), citromlé (!!). Gondolom a cukor olyan automatikus volt, hogy még felírni is felesleges volt :)
Ehhez képest Nat szintén 10 napos korában: etetés, szopi kb 20x, fejés elfelejtve, teát még majd 1,5 évig nem lát, citromléről ne is beszéljünk.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Hatalmas gratula Kaminak! Pusza a kis Zsebinek!

Most már ti jöttök, nálunk mindenki lebabázott már !!!

Üdv. cic (téliektől) :lol:
cicmerák

Sziasztok!

Sajna nem tudok adatokat mondani a tegnapi uh-ról. Nem csinált leletett a doki, csak megnézte, hogy minden renben van-e. Meg csinálni akart a kis pofijáról egy 4D-s képet, de sajnos nem sikerült. Teljesen belefurta az állát és a száját a méhlepénybe, meg a jobb szeme elé tette a kis kezét is. Vagy hatszor nekifutott, picit megmozgadta a a pocim is, de így se sikerült.
de még szerencsére mindig fejjel lefelé van a kis drágám.
Ja és azt mondta apuci, hogy szép kis formás pofija van és hogy mennyi gondja lesz még a kisasszonnyal ha nagy lány lesz.
Már csak egy uh lesz, három hét múlva.
Ja és mennem kell terheléses cukora, mert múlt héten a védőnő talált egy picit a vizeletemben és azt mondta a doki, hogy a biztonság kedvéért menjek el vérvételre.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Sziasztok!

Gedei Áron első éjszakája az anyukájával!!! :P
Kép
Vendég

Kis édes, drága!!!! Gratulálunk KAMI!!!!

A kezükre automatikusan ráhúzzák a zoknit, vagy valamit, hogy ne karmolják magukat????

Bea

KépKép
babzsak27

Gönyörű kis dundi Áron baba! Reméljük, olyan nyugis is marad, mint itt a képen! Egyszerűen tündéri :D :D :D :D :D

Linda,
Azt sem tudtad kiszedni a dokiból, hogy kb mekkora? Nekem is csak a 4-5. konkrét kérdésre adott választ. Biztos tudják, mennyire tipp az egész, nem akarnak tévedni túl nagyot, pláne így a végén, amikor már könnyen kiderülhet :)
A cuki reméljük rendben lesz. Azért remélhetőleg nem a 120 percest csinálják? Azt naaagyon utálom.

Bea,
Ha akarsz, húzol rá kis kesztyűt, ha nem, nem. Nekünk nem volt, nem is tervezem. Még teljesen puha a körmük, olyan, mintha egy bőrdarabka lenne és koruktól függő hosszú. Levágni szinte reménytelen, főleg a mindenre alkalmatlan biztonsági babaollókkal. Amikor megkeményedig, főként ha picit sérült és éles a vége, akár komoly sérülést is okozhatnak maguknak, pl ha belekapnak a szemükbe. Ezért én is a szokásos anyuci tippet alkalmaztam. Bekapom az ujját, a nyelvemmel érzem, hogy hol éles és azt lerágcsálom. Ha nem tetszik a rágcsálás, sztem a körömcsípő jobb megoldás, csak csúnyán el lehet vágni az ujját. Nekünk is sikerült 2x :oops: , úgyhogy már csak ezért is maradt a rágcsálás. Babót nem rázta meg, alig vette észre, de csúnyán tud vérezni, viszonylag lassan gyógyul, így napokig emlékeztetett a bénaságomra. Apuci hónapokig nem volt hajlandó utána megpróbálkozni vele. A lábujjköröm vágás meg tényleg kész horror! De az szerencsére pár hétig várhat, nagyon lassan nő. Ellenben az ujjacskákat naponta le kell ellenőrizni.

Ha valaki küld egy teliszámot, én is beszámolok, ha van valami. Nem hinném, hogy Robim leülne pötyögni. Szerintem én azért még vagy 2-3 hétig nem kerülök sorra. Addig is nőhet Babó. Csak ne a gyomrom felé próbálkozna, már napok óta felnyomja a fülemig, már második éjszaka mászkálok kis savlekötőért és tejecskéért. :(

Kép KépKép
lorca

Jaj de nagyon cuki Áron, Kami nagyon nagyon gratula!

Lorca, jó tipp ez a rágcsálás :D

Én tegnap egész nap azon tipródtam, h a korábbinál hígabb lé ami kifolyt belőlem reggel nem magzatvízszivárgás-e. De aztán mivel nem volt több úgy döntöttem, h még nem... fene tudja, és ma sincs olyan. Gondolom ha szivárogna, akkor az továbbra is szivárogna. Tudom, h állva és ülve nem tud, mert a feje bedugaszolja a lyukamat, de éjszaka se.

Kép
Kép
agiboldi

Nagyon édes Áron!
Látszik hogy jó helye volt odabent :D
Gratula Kaminak!Remélem már élvezkedik Áronban és eszébe sem jut a csaszi :D

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Rég jártam erre, de gondoltam benézek, és látom, hogy már két baba is megszületett, legutóbb Kamié, ugyhogy így kívülállóként is szeretnék gratulálni és sok örömöt, és egészséget kívánni!

KépKép
KépKép
akíra

Kami írt.Nagyon jól vannak,Áronka nagyon jó kisfiú,órákat alszik csak tegnap este volt egy pici hiszti mert Kamimami elfelejtette átcsomagolni Áront. :P Sajna még nics teje Kaminak,de rajta van az ügyön! :P Ja és ma leveszik a köldökcsipeszt is! :P
Sok puszit küld mindenkinek!!! :P
Vendég

Kami! Gyönyörű baba Áron! De jó neked! :P
Még mindig nem fogtam fel, hogy már Kami is babázik :D
Vendég

Ágiboldi,
Mennyire nyugtat meg a magzatvízzel kapcsolatban, hogy ha csak pici a lyuk, akár be is forrhat? :) És ami addig kifolyt, folyamatosan pótlódik.

Kezd beütni nálam is a fészekrakó ösztön. Lepucoltam a szekrényeket, a parkettát a szekrény mögött, mosás, mosogatás... És most, hogy apuci játszóházazni vitte Natit és bőven lenne időm olvasgatni és lustálkodni.

Most hivatalosan Roki jön, ugye? Meg látom, Ági is elég közel van :D

Kép KépKép
lorca

Jaj, Lorca, jó, hogy írod. Mert tényleg ezen filóztam tegnap egész nap, h nem csinálok e bajt ha nem rohanok kórházba, mert mégis mi van ha magzatvízszivárgás. De ez most megnyugtat :) és azóta semmi, és Boldi ficánkol, úgyhogy szerintem ok.

Ez a fészekrakós hormon nagyon rossz, azonnal heveredj le és kezdj lustálkodni! Én mióta itthon vagyok folyton a pormacskákat lesem, felugrálok felszedni, észreveszem, h port kéne törölni a polc tetején, és le kéne mosni a tükröt. Ez elmebetegség, remélem elmúlik, mert mit fog gondolni rólam a gyerek később?, abszolút indokolt lesz a tinédzserkori lázadás ha így maradok... :lol:

Kép
Kép
agiboldi

sziasztok!

naaaaagy gratula kaminak!!! n izgi volt így egyszerre olvasni először a tervezett dátumot, aztán a magzatvízfolyást, majd a szülést, most, h több napig nem voltam.

roki!
neked is minden elismerésem, gratula a vizsgához, igazán nem könnyű időszakon vagy túl!

betegeknek most már mielőbbi gyógyulást, izgőmozgóknak meg jó mászkálást, én is szeretnék még apával egy pár napot vlhol eltölteni, mert nekem is sokszor eszembejut, h vajon mikor lesz erre legközelebb alkalmunk...

nálunk minden rendben, beszéltem a szülésznővel, akit választottam, n ari volt, úgyh most már 99%, h így maradunk, választott szülésznő, ügyeletes doki.

köszi mindenkinek, aki ajánlotta a mária nagykert, tökre meg voltam elégedve, majdnem mindent megvettünk. most kezdtem neki a mosásnak, irtó sok ruhánk van 50-65 méretben, viszont én alig látok köztük különbséget, sőőt, szvl nem. :oops: rem, a babához majd tudok viszonyítani és rááll a szemem. szvl nálunk a cimkekivágás egyelőre kizárt :D

majus3

Kukucs! :)

Kami!
Tényleg nagyon cuki Áronbaba, holnap majd megkukkolom élőben is! :) Szerintem hasonlít rád! :)
Reggel 8:45-re megyek az első CTG-re, kiváncsi vagyok milyen lesz! :)

Nálunk nagy lustulás volt egész nap, étteremben ebédeltünk! :D :D

A fészekrakás működik rendesen, én is 3-szor kitakarítok, elmosogatok, vasalok, ahelyett, hogy kihasználnám az utolsó pihenős napokat-heteket! :shock:

A védőnéni a körömvágásról annyit mondott nekem, hogy az első két hétben lehetetlen, mert ahogy Lorca is említette, teljesen puha a körmük. Aztán meg ő a körömcsippentőt javasolta. A babaollót már csak akkor, ha nagyobb lesz.

Mindjárt kész a 2000 db-os puzzle!!! :P :P :P :P

Timi
Kép Kép
timocska

Ági,
A fészekrakó takarító kedv sajna elmúlik, de a szülés után még tart egy picit. Azután jön a masszív alváshiány és nem is emlékszel egy darabig, milyen is volt a tiszta lakás.

Május,
Nem is a hosszaban van méret, inkább a szélességben és egy picit az ujjméretben. 50-es méret? Nálunk még az 56os is majdnem pici volt születéskor. Van baba, amelyik eleve 62-sel indít :D

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Nem tudom, ki hogy van vele, de én borzasztó morcos vagyok mostanában. Semmihez nincs türelmem, de főképpen a bálnaságomhoz nincs... elegem van a lomhaságból, hogy minden olyan nehézkesen és lassan megy... nincs kedvem igazán semmihez mert tudom hogy bármibe fogok bele, iszonyúan kifáradok még mielőtt belekezdek. Szóval asszem kezd elegem lenni a terhességből... de attól félek, lesz ez még így se Szilvi születése után mégannyira nem fogok tudni moccanni semmilyen irányba, csak más miatt.

Bajban is vagyok, mert anyukám állandóan le akar menni a vidéki házába amit most vernek szét csőtörés miatt, én meg parázom, hogy visszaér-e időben ha beindul a szülés, mert nincs más aki Zsuzsára vigyázzon. És ha ő nem ér vissza, akkor David nem tud bejönni velem a kórházba... De anyukám állandóan azzal jön, hogy még nincs lent a hasam, meg hogy ő visszaér Budapestre másfél óra alatt, stb. De engem meg idegesít, miért nem tud megmaradni a fenekén, vagy legalább akkor menne minél előbb, mert most szerdán akar menni, de mondtam neki, minél tovább vár, annál valószínűbb, hogy akkor már szülök!!! Csütörtök/péntekre vagyok kiírva!!!

Na most jól kidohogtam magam...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica,
Nálunk is hasonló helyzet van Natifelügyelettel. Anyós kb 20 perc alatt itt van taxival, HA elérjük. Már volt olyan, hogy túl hangos volt a tv, így nem hallotta meg a telefont, utána meg reggel elment bevásárolni, úgyhogy kb 12 órába került, míg utolértük. Még Nati születése sem tartott ennyi ideig. Bár ha minden kötél szakad, el tudna jönni anyukám is, csak épp ők Agárdon laknak. Nincs egy szomszéd, aki át tudna ugrani arra a monjuk két órára, amíg anyukád akár vidékről is, de befut?
A bálnaságból nekem már bőven hetek óta elegem van :wink:

Kép KépKép
lorca

Jó reggelt!

barbus,timocska
remélem már vígan szaladgáltok és majd ki csattantok az egészségtől! :D

timi +8kg? na ez a művészet :D :D :D csini vagy :D

majus
tök jó, hogy sikerült mindent beszereznetek.ugye milyen élvezettel pakol az ember a kosarakba? :D nekünk úgy kellett visszafogni magunkat :lol:
mi nem is vettünk csak 56-os és 62-es méreteket.kiindulva amit lorca is ír ill. a családból (nálunk a min. cm 57 volt...de az öcsém 62cm!!) szóval lehet, hogy még az 56-os is kicsi lesz :shock:
én is láttam még 44-es méretett ,na az igazán pöttöm :P

rokica
elhiszem hogy ki vagy akadva én is ki lennék.anyukád nem szívbajos...nem tud vkit leküldeni a házhoz aki felügyeli a dolgokat?
Apás szülést terveztek?

fészekrakás
1-2 hete amióta elkezdtem én is jobban fáradni (de mitől? :shock: :D ) nálam már alább hagyott :oops: a porcicák elleni harcot már rég feladtam, reménytelen :twisted: naponta 2x kellene port törölnöm és talán (de csak talán!) győzhetnék :lol: úgyhogy örülhetnek :D

Tök jó éjszakánk volt...Csak 1x, negyed 5 kötrül kellett kelnem pisi miatt :D Ilyen nem is tudom mikor volt utoljára.És Lea is végigaludtam az éjszakát, most kelt velem egy fél órája :D
Szóval fitt és üde vagyok.
Ma este megyünk kontrollra adokibácsihoz, jól kifaggatom mindenféléről.
Nem tudom lesz -e most UH de csütörtökön tuti 4D-re megyünk és akkor már adatokat is tudni fogok :D Sőt látni fogjuk végre :D Most győzködöm egés héten hogy mutassa majd a legjobb formáját és ne bújjon el a méhlepénybe mint legutóbb... :wink:

Szép napot mindenkinek!

Ja és BOLDOG NÉVNAPOT a ZSUZSÁKNAK :P :P :P

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Jó reggelt!

Éppen most boldog vagyok. Anyunak a lottóját most néztem és a hatoson öt találatuk van. Már nagyon rájuk fért, igaz most sok volt, de az is szép összeg. A pót számot meg csak eggyel lötte arrébb, ha azt is eltalálja akkor több milliót nyert volna. De ez is jó, nem búsulunk.

Egyépként minden renben velünk, tegnap egy kicsit nehéz napom volt, kicsit fájdogált a fejem, meg egész nap melegem volt, pedig renben volt a vérnyomásom is. Ma reggel már jobban ébredtünk, tuttam is éjszaka piheni. Én is csak egyszer voltam kint pisilni.

Bálnaság:
Én is már nagyon nehezen viselem, már lassan egy lépcsőmászástól is elfáradok. Éjszaka fél óra a megfordulás, amit még óvatosabban csinálok mióta egyik éjszaka a combom tövében csípődöt be egy ideg.

nagyon sok boldog névnapot kívánok a Zsuzsáknak, különösen Rókicáéknak!

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Rókica!

Nagyon sok boldog névnapot kívánunk ZSUZSÁNAK!!! :P

Kép
Vendég

Sziasztok!

Én is tök jól aludtam, csak 1 x pisiltem, aztán folytattam a durmit...:) Kicsit még vissza is lustiztam ma a TV elé. Olyan szomorú szürke itt az idő, hogy kedvem sincs semmihez, pedig ki kell hogy mozduljak ma a védőnőhöz..... :(

Timi, te jó korán keltél! Hú te már lehet, hogy túl is vagy az első CTG-n...:) Majd mesélj milyen volt.

Róki, nem csodálom, hogy izgulsz egy picit a felügyelet miatt.
HÚúúúú, már csak alig 4 nap, vagy annyi sem???
Zsuzsának boldog névnapot kívánok!

Bea

KépKép
babzsak27

Kedves lányok!
Ne haragudjatok hogy zavarlak benneteket, de szeretnék csatlakozni ha megengeditek. Sokat gondolkodtam hogy jó ötlet-e ,lévén nem Budapesten élünk, aztán mégis úgy döntöttem hogy talán így is bevesztek a csapatba. Tudom hogy van lakóhely szerinti topic, de itt lesznek egy korú babák ezért jönnék hozzátok ha lehet.

Először is bemutatkozunk. Andinak hívnak, Szegeden élünk.31 éves vagyok. Pici fiút várunk, Bencikét. Most 37+3 naposak vagyunk. (Szerintem, de ezzel a korral állandó harcban állunk az orvossal, aki szerint 37+6, de mi tudjuk hogy ez nem lehetséges... mindegy pár nap ide vagy oda nem számít...)

SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK A ZSUZSÁKNAK!

[size=9]Valamint [color=red]sok tejcsit, és még nagyobb BOLDOGSÁGOT Áron és Csenge babának, vmint Kovácsné ikreinek és családjaiknak!!!!!!![/size][/color]

Magunkról annyit hogy most nagy cidribe vagyunk, mert az elmúlt héten már három cm-re tágultunk, így keddig kaptunk haladékot hátha beindul a szülés magától, ami eddig nem következett be. Benci nem akar jönni, jól érzi magát bent és mi sem akarjuk még épp ezért. Viszont a doki bácsi azt mondta hogy ha tovább tágulunk a héten, akkor nem ment meg bennünket semmi hogy holnap beindítsák a szülést. Csak mi ezt nem szeretnénk!!!!!!! Fogalmam sincs mit csináljunk... Ugráljunk a lépcsőn, hátha így magától beindul? :lol:
Na jó, csak vicceltem...
Azt hiszem most már lelépek, még csomó dolgom van holnapig....
Később jelentkezem.
Mindenkinek jó pihenést, jó főzőcskét, és egyáltalán szép napot!
Andi+Benci
g.andi

Jó reggelt!

Én viszont egyáltalán nem aludtam jól. Én, aki eddig 31 éve folyton fázom, olyan hőhullámtól szenvedek, h nem tudok aludni se. Állítólag hideg van a lakásban, úgyhogy nem merek teljesen kitakarózni se nehogy megfázzak, de kb folyik rólam a víz..

Ja, és tegnap délután sétáltunk egyet, utána pedig olyan szorító feszítő érzésem volt a hasamban, h már azt hittük menni kell. De nem ilyennek képzelem, mert ez teljesen lent volt, és húzódott ugyan, de szabálytalan időközönként, én nem fentről lefelé ahogy Barbiéknak 'tanították'. Csak alul feszített, mint régen a petefészekfeszítéses menstruációs érzés, de nem a görcs. Na? Aki már szült szóljon hozzá. Ugye ez nem az amit érezni kéne? Ok, persze ez esetben nem az volt, mert elmúlt egy zuhanyozás és egy korty whisky után (már mióta várom az alkalmat, h indokolt legyen egy kis whisky :D )

Kép
Kép
agiboldi

Újra én. Látom kicsit zavaros és béna a levél, de remélem a lényeget azért sikerült belőle kihámozni....
g.andi

Sziasztok! :)

Önző módon először magunkról írok! Voltunk ctg-n, de eléggé elkeseredtem... Buksi szive a normális 130-150-es tartományon kívül 30 percen keresztül 190-210 között dobogott. Nem tudják miért. Megmérték a lázam is, hátha attól. De nem vagyok lázas! Úgyhogy délután vissza kell mennem megismételni. Ha most is ugyanilyen lesz, akkor nem tudom mi van! :shock: :shock: Remélem csak izgult kicsit! :)

Aztán beugrottam Kamimamihoz is! Ott volt ZSebi is, annyira cukiiiii! Hiába 57 cm-rel született, olyan aprónak látszott! :D :D Nagy fekete haja van, csuda formás kis bébi! :D :D Mindketten jól vannak, ma már szopizott is Áron! :) Szerdán mehetnek haza! :)

Andi!
Üdv közöttünk! Remélem jól érzed majd magad és Bence is kibújik magától! Mondjuk nem értem, hgoy miért kellene megindítani idő előtt, hisz még van 2 hetetek vissza. Maga az, hogy tágulsz, szerintem nem indokolja a szülésmegindítást. De ezt a dokik biztos jobban tudják!

Lin!
Gratula anyudéknak! :) Nekem eddig csak kettesem volt az 5-ös lottón, ez volt a max. nyereményem! :D

Róki!
Boldog névnapot Zsuzsának! :D :D Vajon Szilvi is olyan kis lusti lesz, hogy legalább egy hetet késik? :wink:

Mazsi!
Most már tuti nagyon jól látszanak a vonalak a 4D-n, kivéve, ha nagyon szégyenlős a lányka és nem mutat semmit! :) Azért bízzunk benne, beszélj a lelkére! :)

Na, megpróbálok utána olvasni, hogy mitől lehet ennyire magas a szívhangja a babának!

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok Andi és Benci, üdvözlet itt, jó sokáig vártál a csatlakozással :D Húú, ez már nagyon izgi, én nem is tudtam, h azért is beindítják ha már nyitva vagy... dehát nyilván tudja miért. Én múlt kedden voltam a dokinál, és mondta, h egy picit nekem is nyílt, holnap megyek megint, kíváncsi vagyok. Pont tegnap (lásd fent) olyan kellemetlen volt alul, h csak arra tudtam gondolni, h biztos nyílik.
A terhességi kort meg az utolsó menzesz első napjától számítják, ez egy elég objektív mérce az orvosok számára, maga a fogantatás ebből a szempontból nem is számít.

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Nagyon szép kis babaó Áron. Kami, mégegyszer gratulálok hozzá :D Nem tudjátok mikor mehetnek haza a kórházból?

Róki,
Hát érthető, hogy bosszús vagy anyukád miatt. Ha mégse lenne itthon amikor beindul a szülés nincs más aki Zsuzsára vigyázna?
Boldog névnapot Zsuzsának!

Mazsi, Lin, Bea,
Irigy vagyok, hogy ilyen jó éjszakátok volt. Nekem most is megvolt a 4 pisi éjszaka és ráadásul ilyenkor olyan nehezen tudok visszaaludni.

Ági,
Nekem azt mondta a szülésznő, ha meleg zuhanytól elmúlik a fájás, akkor az csak jóslófájás, amúgy nekem is csak a pocakom alja szokott fájni, de az egész kemény ilyenkor.

Andi,
Persze, hogy befogadunk. Nem csak Pestiek vannak köztünk, az egyáltalán nem számít.
A fertőzésveszély miatt akarja beindítani a dokid a szülést, vagy miért?

Bálnaság: Én csak az utóbbi napokban kezdem érezni, hogy már nem bírok annyit. Ráadásul estére fáj a lábam és a derekam, és persze a lakást sem tudom már végigtakarítani egyhuzamban.

Hétvégén megcsináltam a falvédőt, majd teszek fel róla képet, már csak azt nem tudom hogy rögzítsem a falra.

Móni

Kép
móni23

Timi, Lilla biztos bosszankodott valamin. Mikor mész vissza? Írjál utána! Addig meg próbálj lazítani :)

Kép
Kép
agiboldi

Ági!
Tegnap nekem is voltak mensis érzéseim, közben meg keményedett a pocakom. De szerintem nem igazi görcsök voltak.. csak olyan "mindjártmegjön" érzés. Vajon ez mi? :) Honnan fogom tudni, hogy ez már igazi érzés? Mert jól le van írva, hogy fentről sugárzik lefelé... de vajon a valóságban is így meg lehet különböztetni?

Timi
Kép Kép
timocska

Majd 3 körül visszanézek. Ja, most olvastam, hogy a magasabb szívhang lázas állapot vagy fertőzés miatt lehet. Azért remléem, hogy délután rendben lesz! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Na, hát ez azért megmagyarázza. Még ha ma pont nem is vagy lázas, egy hétig kínlódtál, lehet, h éjszaka is magasabb volt kicsit és azért, ne aggódj!

Kép
Kép
agiboldi

Timi,
Én is pont azt akartam írni, mint Ági, lehet hogy a betegséged miatt volt csak, délután biztosan jobb lesz.
Hát ezen már én is gondolkodtam, hogy honnan fogom tudni mikor kell menni, de a dokim szerint úgyis fogom érezni, ha ez már az igazi fájás. Hát remélem igaza lesz :D

Kép
móni23

szia andi!

üdv nálunk!tényleg csak a végszóra jöttél :D de sebaj!
nem mindenki budapesti (többek között én sem) úgyhogy ne izgulj!
szerintem a fertőzésveszély miatt nem várnak még 2 hetet és talán jobb is ilyenkor már úgyis készen vannak a bébik és az egészségük a legfontosabb, de érdezz rá miért akarja beiindítani a szülést az a tuti.

timocska
ne izgulj biztos rendben lesz du-ra, vki v. vmi felbosszantotta önagyságát :D ,de az is lehet hogy az elmúlt hetes kínlódásod most csapódik le nála...

agiboldi
szerintem csak megérezzük azokat a bizonyos fájásokat... :shock: legalábbis remélem de állítólag nem lehet összetéveszteni :wink: mondom ezt én mint "rutinos" kismami, aki tulajdonképpen már egy hónapja "szülési" fájásokat észlel :D :D :D
szóval magam megnyugtatásásra is írom mindezt csak megérezzük a tuti indulást :D

moni
rám is vár még egy falvédő felszerelés
nem tudom a tiétek milyen, én egy vékony fehér kis rudat fogok venni két végét egy falba rögzített tartókába kell bedugni és már kész is.lakásfelszerelés vagy függöny boltban biztosan tudnak segíteni

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Hát nem tudom most már hogy leheg izgulás nélkül menni a ctg-re. Már most úgy be vagyok tojva,hogy csak na! Hát még ha odaérünk! Akkor meg tuti azért nem lesz jó, mert halálra izgulom magam! :shock: Apa is jön velem nyugtatgatni! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Csajok!
Pann és Barbi sem jelentkezett tegnap!
Remélem minden okés! :)

Ilyet már nem illik csinálni, lehet izgulni, ha valaki egy-egy nap nem jön! :P :P

Timi
Kép Kép
timocska

Andi,
Üdv itt! Nem csak bpestiek vannak itt, nem zárt körű a buli :D
Ha nem akarod, hogy indítson a doki, tiltakozhatsz is. Végülis a te beleegyezésed szükséges az indításhoz. Babó meg nem fog kiesni magától. Tulajdonképpen miért is akar indítani? Ha ép a magzatburok, semmi veszély nem fenyegeti a picit. Még ha kor szerint meg is születhetne, attól még nem muszáj.

Szülés?
Az a fentről lefelé jól hangzik, de szerintem nem lehet belőni, hogy tulajdonképpen mit is kellene érezni. Ez olyasmi, hogy magyarázd el valakinek, milyen lesz, amikor majd először megmozdul a baba. Vannak hasonlóságok, de egy teljesen ismeretlen érzés, amit különböző anyukák másként írnak le. Az, hogy rendszeres, elég jó tipp, de nem feltétlenül rendszeres a szülési fájás. Alkohol egész jól mutatja, hogy jóslófájás-e, mivel oldja a nem szülési görcsöt, de szerintem nem a legjobb ötlet. Ha mégsem az, én minimális alkoholt sem szeretnék magamban tudni a szülés előtt. De még védőnő is van, aki ajánlja. A szakirodalom egyébként sikít a gondolatra és tiltakozik. Végülis nem lehet tudni, hogy akár minimálisan is, de van-e valamelyik szüléskor beadott gyógyszernek emiatt mellékhatása.
Az, hogy tudni fogod, nem biztos, de nem is számít. Sokan bemennek vaklárma miatt és ezen nem csodálkoznak a kórházban. A másik, hogy olyan sokáig tart, hogy az kezd gyanússá válni, nem is maga az érzés. Ha már sokadik órája érzed, akkor erősen gyanakodhatsz :D Még ha egy ml magzatvíz sem jött.

Egyébként én sem tudom pontosan, hogy mit is kéne éreznem. Csak sejtem, hogy amikor beindul, akkor fogom tudni. Végülis elvajúdgattam már jónéhány órát :lol: Ennek ellenére, ha a jóslófájások kicsit gyorsabban jönnek, én is gyanakszom. Sietni szerencsére a második babával sem kell, annyira meg pláne, hogy ne tudjam valahogy megtenni azt a pár száz métert a kórházig. Annyi talán még tolófájásokkal is menne. Persze ha nem kell átrohanni az úton kocsikat kerülgetve, mivel az aluljárót azért nem biztos, hogy bevállalnám. A jó az, hogy ahogy néztük, kocsival sokkal bonyolultabb, ráadásul a kórház előtt többnyire nincs is parkoló.

Timocska,
Nagyon aprók tudnak lenni. A mérésnél követik a láb vonalát, úgyhogy esetleg még hetek-hónapok, mire tényleg elérik fekve azt a hosszt. Amellett, hogy helyes az érték, az szól, hogy amikor végre hajlandóak kinyújtani a lábikójukat, csak nem nőnek hirtelen vagy 10 cm-t
Elég magas az a 190-210, de gondolom nincs semmi gond, mert akkor simán bentfogtak volna. Manapság inkább többszörösen bebiztosítják magukat. Natinak is szokott 200 fölé ugrani, de a doki még csak megjegyzést sem tett, csak amikor kérdeztem, akkor mondta, hogy ez normális. Gondolom inkább az a gond, hogy elég sokáig. Remélem délután jó híreket hozol, este még feltétlenül benézek, hogy tudjam.

Számítás: Igaz, hogy az utolsó menszesz alapján számolnak, de pl figyelembe kéne venniük a menstruáció szokásos hosszát, amit nem szoktak. Pl egy 35 naposnál hozzá kéne adni még egy hetet, mint pl nálam, mivel a peteérés nem az elejéhez, hanem inkább a végéhez képest van 14 napra. És ekkor még mindig egy rendezett ciklusról beszélünk. De tény, hogy 3 nap ide vagy oda nem sokat számít, hacsak nem pont emiatt akar indítani.

Kép KépKép
lorca

Timi, hányra mentek? Gondolunk majd rátok!!! Biztos a betegséged miatt volt elevenebb a kiscsaj, vagy valamit elbénáztak a vizsgálat során. Mert ugye az sem kizárt!!!!
Nem ittál kávét? Mindenesetre próbálj megnyugodni! :lol: :lol:

Igen, Pann is Barbi is el vannak veszve...... :shock: És Róki sem jött még ma.... :lol:

Üdv itt Andi+ Bece!!!!!

Bea

KépKép
babzsak27

Bea!
3 körül megyünk vissza! :)
Tejeskávét ittam reggel fél 7 körül, de azt mindig szoktam, mert anélkül nem működök! :D Annyira alacsony a vérnyomim, hogy muszáj! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Akkor majd gondolunk Rátok! :lol: :lol: :lol:

Én most lépek a védőnénihez, már előre rosszul vagyok, ha a mérlegjére gondolok...... :x :x :x :x

Bea

KépKép
babzsak27

Sziasztok!

Megjöttem én is.Voltam ctg-n és minden ok,Peti megint aktív volt. :P
Én is bementem Kamihoz.Nagyon jól néznek ki mind a ketten.Áron nagyon édes,kis hajasbaba.Na és a Gábor...Lányok az a pasi 3 méterrel jár a föld felett. :P Bejött a szobába és már le sem vette a szemét Áronról,kezetmosott és már vette is magához és csak nézték egymást....Annyira aranyosak voltak!!!

Timi!
Mondtad nekik,hogy beteg voltál?Szerintem is csak attól ver
gyorsabban Lilla szivecskéje.Nyugi nem lesz semmi gond.Délután már ne igyál tejeskávét,hátha azt sem szereti :P .
Lukács volt,beszéltél vele?

Andi!
Üdv köztünk!Jól kivártad a végét.Akkor lehet,hogy már holnap nem is jössz!!! :P
Vendég

Mazsi,
Ez nem rossz ötlet, lehet hogy varrok rá, akkor ilyen kis bujtató füleket.

Timi,
Tudom, mondani könnyű, de tényleg nem kellene izgulnod, mert az befojásolhatja a ctg eredményét. Gondolok majd rátok 3-kor.

Lorca,
Pnt ezt kérdezték tőlünk a szülésfelkészítőn, hogy kitől kérdezte meg a dok, hogy milyen hosszú volt a ciklusa, és a kb 30 emberből, csak 2 jelentkezett, szóval úgy látszik ezzel nem nagyon törődnek a dokik.
Megnyugtat, hogy te is bizonytalan vagy, mikor indul a szülés, pedig te már átéltél egyet :)

Bea,
Ne foglalkozz azzal a mérleggel, majd szülés után leadjuk a felesleget, most csak a baba számít.

Kép
móni23

Újabb sztárfotók Gedei "Zsebi" Áronról!!! :P

Kép Kép
Vendég

Ági!
Mondtam, hogy egy hete dögrováson vagyok... :) Én konkrétan nem beszéltem Lukival, de a szülésznő odavitte neki a ctg eredményemet és ő mondta, hogy mindenképp ismétlés délután! Mindjárt jön haza Bali és megyünk együtt! :) Majd igyekszem nem nagyon izgulni! :wink:

Zsebi szerintem is nagyon édi, kis pindurinak tűnik! :)

Megyek, bedőlök egy kád vízbe.. :)

Timi
Kép Kép
timocska

Készen vagyok a matricákkal.Íme:

Kép
Vendég

Nagyon szép baba Áron és milyen sok haja van :D

Sági,
Nagyon jók lettek a matricák :D Nagyon ügyi vagy!

Timi,
Nem tudom hogy jó-e most a ctg előtt melegvízben fürödni? De aztán lehet, hogy nincs igazam.

Kép
móni23

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?