Új privát üzeneted érkezett!

Nercsi !

Én azért örültem,hogy nyári baba , mert tényleg nem kellett annyit öltöztetni és 1 hét után amikor hazajöttünk a kórházból jött a védőnönk és mondta akár már másnap kivihetem a szabadba sétáni nem kell úgy szoktatni mint pl. a téli babákat.Ha mentünk valahova mindig vittük magunkkal sose volt probléma,hogy kicsi sőt talán még csak másfél hónapos lehetett amikor már vonatoztam is vele.Nekem az könnyebbség volt, hogy mire bejöttek a rosszidők már nagyobb volt az öltöztetéshez.Talán még az is,hogy nyáron talán kevésbé fázhat meg vagy kaphat el valamit mint pl. akik most születnek ebbe bacis, influenzás időszakba.

Gabóca, nekünk a védőnő az ambrocol-q ajánlotta.Picurom inkább olyan mélyről jövően kezd el köhögni erre szokták mondani olyan ugatósan talán most már nem annyira száraz és az az érdekes,hogy inkább akkor köhög amikor alszik és ha kimegyek vele a levegőre.Napközbe csak elvétve köhint egyet- egyet.Majd meglátjuk holnap mit mond a dokinőnk.

Zília

Kép
kertész ákosné

Zília!Nekünk multkor felírta még a Sinecod szirupot,de ez éjjelre van,hogy tudjon aludni!
Én asszem majd bemegyek a TB-hez megkérdezni mindent,de félve megyek hátha bunkók lesznek!Az irodisták valahogy más világban élnek sokszor hülyének nézik az embert!

Nercsi!Igen megyek melózni már nyáron ha Levit beveszik a nyári bölibe ha nem akkor majd Szeptemberbe így 3-hónapig kapnám a GYES-t!
Én azért akarok tavaszi-nyári babót,mert mikor olyan kis törékeny picurka volt és jöttek azok a marha melegek elég volt rá csak egy kis bady meg zokni és a pocijára egy pelenka!Könnyebb volt és mire jöttek a hidegek megerősödött!
De mindenki azt tartja jónak amilyen időben szült!
Vendég

Sziazstok!
Megjöttünk Győrságrol.Jól kipihentem magam a semmitevésben.Gyerekek jól érezték magukat,kutya,cica...nagy ház!!
Mikor mentünk volt egy balfasz,vagyis kettő az uton.Megyünk szépen .,elkezd előzni egy auto,azt meg egy másik.NA szépen néztünk ki 3 autó ment egy irányba az uton.Szerencse nem jött szembe auto,mert húzos lett volna a dolog.Dúdálás,meg anyázás az volt.... :twisted:

Gabó
most akkor Ti adjátok el azt a házat,vagy mi???Én most már belekeveredtem...A tietek lesz a pénz amit a házért kaptok?És abbol nézel házat? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Nekem a Réka őszi,a Petra téli,de mindkttő jó volt,mert mire ehettek gyümit arra volt friss,és sok fajta.Én ezért ezekre hónapokra"szavazok".Ja és jok voltak a ruhák mindkét gyerekre.HA nyári gyerkőcöm lenne,és kislány nem tudnám ráadnia rucikat...(a kicsik mind plüssök,és hosszuujjuak)

Petra még mindig kicsit náthás,az éjjel egy csomoszor felekelt,és még cseppentenem is kellett neki.
:cry:
A kedve viszont jo.

Na pakolászok,majd reggel jövök..
Jó éjt!
Vendég

Sziasztok!

Nálunk még tart a köhögés, szinte semmit nem javult pedig már gyógyszert szednek. Mirának tök jó a kedve, rajta semmi nem látszik de ugye köhög, még nem viszem oviba. Noel viszont sokszor megébred a köhögésére és nyűgösebb is.

Mira tavaszi, Noel őszi. Nekem a tavaszi szülés a szimpatikusabb. Hazajöttünk, csicseregtek a madarak, 1-2 hetesn már kitudtam ülni Vele a teraszra, engem is feldobott a napsütés, jó volt. Noellel hidegbe jöttünk meg, borongós, ködös volt, jött a tél, hideg.
Gyümölcs szempontjából tényleg jobb volt az őszi szülés.
De nekem kedvesebb a tavaszi-nyári szülés. :-)

KépKép
KépKép
mirama

rik!Isten hozott itthon!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Ez az apósom háza ezt adták el a fiúk és abból a pénzből veszünk magunknak egy kerteset,mert ez amiben most vagyunk az anyósé!
Ruha ügyben én is így vagyok ha netán téli babám lenne semmi ruha nem lenne jó neki.Anno jó volt,mert a barátnőm kislánya is nyári volt így nem volt gond a ruhaméretekkel.A szomszéd csajnak mind a kettő téli ő arra esküszik!És ahogy Kriszti írta mi is melegben jöttünk haza volt 30-fok és 2-nap múlva már kint voltam a picivel a jóidőben!
Akkor te is anyáztál keményen?Én soha nem tudom megállni,hogy ne ugassak be valamit ha olyan történik ami nem tetszik vagy veszély! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Na íme!Aztán nem megijedni!De szerintem tuti nem fog tetszeni,de bírom a kritikát csak bátran nem vagyok sértődős!
Kép
Kép
Vendég

Jó lett a hajad, jól áll ez a szín. Szerintem fiatalít is, olyan tinis vagy. Ez olyan bohémabb, a barna meg finomabb, nőiesebb. Ha megunod még mindig lehetsz barna. :wink:

KépKép
KépKép
mirama

És még két bújós!!

Kép
Kép
Vendég

Mirama!Köszi aranyos vagy!!
Vendég

Gabó,
nekem tetszik a hajad :lol:

Kriszta,
nem jöttél. Gondolom azért mert betegek a gyerekek. Azért, ha tudsz gyere, és jobbulást a kölköknek.

Kép

Kép
ábibaba

Mirama!Jobbulást a picuroknak!
Vendég

Ábibaba!Köszike!Hogy vagy?
Vendég

Köszi, már jobban.Holnap már megyek dolgozni.
Viszont a hányingerem köszöni, ő is megvan :cry:

Kép

Kép
ábibaba

Talán most már elmúlik! :) :) :) :) :) :)
Most megyek Lostot nézni!!
Szép estét!!
Vendég

Mirama , jobbulást a gyerkőcöknek!

Gabó, szerintem is jó lett a hajad !

Jó éjszakát

Zília

Kép
kertész ákosné

Sziasztok!
Gabó
még mindig van amit nem értek:apos veletek költözik?Vagy ő hol fog lakni?Tudom buta kérdések,de Te türelmes vagy! :wink: :lol: :roll:
Nekem a hajad tetszik.Én szeretem a vidám szineket!A másikkal viszont szolidabb,anyásabb vagy! :shock: Ez szinező vagy rendes festék?És te csak ugy nekiállsz?Én attol félek,hogy olyan sok hajam van,kimarad egy tincs aztán irtó hülyén nézek majd ki,inkább fodrászra bizom.Most esedékes lesz ugyis. :wink:
Anyos beszolt ugyis:Sápaszt ez a hajszin! :shock: Ő már csak tudja!! :x
Nektek is olyan szivacsos festés van a háttérbe a falon?(a képeken látni)

Mirama
jobbulást a gyerkőcöknek!
Míra harkai oviba jár?Bizti irtad már,de lemaradtam!

Ábizsani
szegénykém,akkor tényleg ugy lesz ahogy az elején irtad:végig kisér a hányinger???
Ábel jol van?

Zsani
jol vagytok?Nem lett beteg a kiscsaj?Hivj!!!!!!!
Vendég

JAj a legfontosabbat elfelejtettem:
CAjok!
Megbolondult a mobilom!Nem ir ki semmit a képernyő néha,nincs térerő azt mutatja,éjjel meg átment egy másik mobilhálozatba is,valami mobilkom-ba.Engem lehet hivni,de én nem tudok hivni...Mi a szar lehet a baja?Aksit dec-ben cseréletem(gyárira).Asszem ujat kell vennem,ez már amugy is régi,meg ne kérdezzétek milyen gyártmány.
Ugyhogy megvan a helye a fizumnak asszem!!
:twisted:
Járt már igy valaki?
Vendég

Köszke akkor nektek is bejön ez a szín!!

rik!Apósom 2005. karácsony napján meghalt azért árultuk a házat! :( :(
Ez rendes hajfesték soha nem használta színezőt!Nem félek nekiállni lessz amilyen lesz!Nekem is baromi sok hajam van,de bőven elég rá!!
Igen olyan szivacsos van a falon meg a szobában is az van más színnel!
Vidd be szervízbe a telcsit addig ne vegyél másikat!
Vendég

Közi Gabó a választ!Huu,nagyon hülye volta akérdésem ,hisz ezt tényleg irtad!!!Ne haragudj. :(
A Telefon vételt Gyula erőlteti,mert szülinapomra nem tudott semmivel se meglepni( :cry: )és ezzel akar kiengesztelni.Igy is bevigyem a telcsit szervizbe? :wink: Kinézett nekem egyet tegnap:Nokia6070-est.KAmerás.Ez a szivem vágya szerintem azért akarja.

És milyen szin volt a dobozon?Mármint a neve?
Vendég

CAjok
Petránál azt veszem észre,hogy néha dadogva mondja az aaaanya,aaaapa kezdetü mondatait.Szerintetek ezt kinövi?Foglalkoznom kell vele ilyen kiskorba?Az előbb irtam egy védőnőnek is,kiváncsi leszek mit ir vissza.Aggodom.
Vendég

rik!Semmi baj!
Hát akkor ne vidd be ha annyira megakarja venni neked!Bár annyiból lenne jobb,hogy mindíg van otthon egy tartalék!Kérdés mennyiért csinálnák meg!
Simán Vörös volt ráírva!Ha az emlékeim nem csalnak,de én nem igen szoktam nézni a nevét!
Ebben én nem tudok mit mondani neked,de a védőnéni úgyis ad majd tanácsot ha kell!
Vendég

Sziasztok!

Gabo!

Nekem tetszik a hajad, bär nekem a hosszu tavaly jobban tetszett, evvel a szinnel meg meg jobban tetszene hosszabban :wink:
En szemely szerint imädom a göndör hajat.
Bizti azert mert az enyem szög egyenes :cry:

Rik!

En is a szülinapomra telcsit kaptam Nokia 6003, most fogom visszavinni, egy hete vettem eszre, hogy nem csörög :evil: Szoval ki vagyok akadva :evil: :evil: :evil: Mindig le van älltaläban halkitva, de eddig jol müködött, szoval värtam egy fontos hiväst, es nezem mär hivtak, es akkor vettem eszre hogy nem csörög, ki tudja miota ilyen, de az elejen müködött az biztos. :cry: :cry: :cry:

Minden kis betegnek jobbuläst!

katus78

Katus
vidd vissza,kérj helyette másikat,ezt meg csesszék meg!! :evil:
Máté jol van?
Vendég

Rik!

Az a baj, hogy Pecsett vettük, most meg akarom kerdezni, hogy ide is bevihetem-e, mert ugye meg garanciälis.

Mäte köszi jol van.

Petra? A dadogäs, nem tudom baj-e ebben a korban. remeljük a vedönö megnyugtato välaszt add.
Mäte meg nem beszel semmit, a mamän kivül, neha räm mondja, neha mäsra, szoval nem tudom de szerintem nekem szol. :?

katus78

Szerintem itt is elfogadják,végülis egy cég :wink:

Köszi,Petra jol van már,mi nem kaptuk el.
A dadogás abban merül ki,hohy az anyát,meg az apát mondja ugy mást nem!Reménykedem!
Vendég

Akkor bizti nincs semmi :)

En is abban remenykedem, hogy egy ceg.

Mi most kicsit lemegyünk szaladgälni, färadni :lol:

sziasztok

katus78

sziasztok!!

köszönöm a kajás dolgokat! a gát az, hogy dorkának az ebédje sz@r, mert főzelék abszolút nem kell neki. utálkozik mindenre. mindegy, hogy üveges vagy házi, nem kell. max 3-4 kanállal.

gabó,
nekem tetszik a hajad!! :) tudod, engem is elkapott nemrég, be is sötétedtem. de aztán vissza. nyomás hatására. ti is meg mindenki szerint jobb volt a világosabb. :P de sztem jó ez neked!! talán én is kicsit hosszabbítanám! :wink:

zília,
jobbulást alexandrának is!! dorka már jobban van, egyre kevesebbet porszívózom az orrát, még ma van egy adag antibigyója a torkája, köptetőt még adom neki - szintén ambroxol q - de összességében jobb a helyzet. újra szopizik - kippkopp - reggel és este vagy éjjel. viszont főzelék most sem megy. reggeli már jobb volt, megevett egy olyan kb 3/4 virslit zsemlefalatkákkal, ivott rá tápszert is, egy decit. :roll: :P
majd mesélj mi volt a dokinál!

erika,
dorka is tavaszi ugye, viszonyítani nem tudok, csak elmondani, hogy nekem jó volt a tavaszi dolog. jó idő volt, olyan kellemes. tényleg nem kellett beöltöztetni nagyon, hamar ki lehetett vele menni sétálni és nem csak pár percre. viszont beleestünk abba a hülye forró nyárba is... de legalább nem akkor született! :wink:

erika,
új telefonra szavazok!!! :wink: :P

KépKép
viol81

katus,
szép délelőttöt nektek! :)

erika,
sztem még ne aggódj. ha majd több mindent mondana és azokat folyékonyan kellene és még akkor is észreveszed, akkor érdemes elgondolkodni rajt, hogy ez probléma-e. de sztem ez most még nem az. sztem. de tudod, tapasztalatom nulla. :roll: :P

óóó, és jobbulást minden betegeskedőnek!!!

kriszti,
nálatok is!!

KépKép
viol81

Köszi Viol a szavazatot!Átadom Gyulámnak!! :lol: :lol:
Mi is lemegyünk szaladgálni,motorozni.Szép napot!!
Vendég

Sziasztok!

Hát, minket is utolért a betegség....Kincső reggel 39,2 fokos lázzal ébredt, adtam neki Germicidet, és egy óra múlva 38,6 lett. 11-re megyünk a doktor nénihez. Azt mondta, hogy itassam sokat, amiben teljesen tanácstalan vagyok, mert Nyuszi szopizik. Fél órája próbáltam a teát, azért nagyon tiltakozott, a víz az bejött. Előtte kiskanállal adtam neki anyatejet, majd ugyanabból vizet, így lenyeli, de elég utálkozó arcocskát vág hozzá. Cumisüvegünk nincs, kiskanalazunk, mert a pohárból még kifolyik a szája szélén a folyadék. És óránként szopizunk.
Jaj, remélem semmi komoly nem lesz!!!

Bocs, most csak erről írtam,nem reagálok semmire, majd du. visszaolvasok.

Anikó

Kép[/url]
quito

anikó,
jobbulást nektek is!!! és tényleg igyatok sokat!
anno mikor mi is kipróbáltuk a teát, gond volt, mert dorka sosem használt előtte semmire üveget mert szintén csak szopizott. de gyakoroltuk sokat és ment, ízlett is neki, most már egész jól nyomja. szóval próbálkozzatok!! :)

KépKép
viol81

Kép
Kép Most lettem kész a hajammal!Teljesen bele vagyok szerelmesedve a vasalóba!! :) :) :)

Katus!Most megnövesztem pláne,hogy itt a hajvasaló! :lol: :lol: :lol: Kifogtad biztos a széria hibásat!
Szerintem is beveszik itt és amíg szervízbe van kell,hogy adjanak egy cserekészüléket!Legalábbis a Balázsnak anno adtak!
Próbáld meg!

Viol!Azóta sem eszik Dorka semmi?BEszéltél a dokival erről?

Aniko!Jobbulást Kincsőnek!
Vendég

Tudom nektek így nem tetszik,de hát nekem igen,mert extra göndör vagyok!! :D :D
Vendég

Úgy döntöttem,hogy megkereszteljük a Husit mikor kijön a jóidő!
Több mint valószínű,hogy otthon lesz,mert a Legjobb barátnőmet szeretném keresztanyukának(aki most fog szűlni)ő hozzá ragaszkodom,de ide nem tud eljönni,mert picike lesz még a babája!
Úgysem akarok nagy banzájt csinálni nekem nem kell,hogy étterembe menjünk majd anyu főz valamit!
Egyábként muszáj utánna ünnepelni,Kajálni?
Vendég

Sziasztok!!!

Gabó, nekem is tetszik az új hajad!!!! :lol: Csini lettél!
A keresztelő után nem kötelező semmi felhajtás, legyen úgy, ahogy nektek a legkényelmesebb!!!!

Anikó, remélem Kincső hamar meggyógyul. Ha a víz jön be neki, adj neki azt!

Erika

Kép
Kép
nercsi

Sziasztok.

Minden kis betegnek jobbulást!

Anikó,azért szerintem próbáld többször szoptatni most,az csak segít.

Rik,sajnos ebben a témában én sem tudok segíteni.Lakás-ügyben nincs változás?

Viol,ez tényleg nagyon kevés.Az üveges gyümölcspépeket sem fogadja el?Vagy a sütőtököt?Bence nagyon szerette az üveges alma-banán keveréket meg a sütőtököt is.

Katus,jó futkosást! :D Bosszantó lehet ez a dolog a telefonnal!Kíváncsi vagyok mit mondanak,szerintem is nyugodtan viheted ide is!

Nálunk elég vacakul kezdődött a hétvége,mert péntek éjjel hányt a Bence 5ször is,de kicsi diéta után már szombat du. semmi baja sem volt.szerintem csak túlette magát.

Mi is készülünk a keresztelőre,de annyira macerás!A sógoromat akartuk mindenképp keresztapának,de ő nincs megbérmálva.Ezért a keresztelővel együtt lesz az ő bérmálása is.Csak így meg most neki kell bérmaszülőt keresni...

Kép

Kép
hajnus

Ja és nálunk sem lesz semmi felhajtás,keresztelő után hazajövünk és alszunk egyet :lol: :lol: :lol: Aztán megesszük a húsvéti ebédet,amit anyukám főz.

Kép

Kép
hajnus

Hajnus!

En sem vagyok megbermälva megis lehettem keresztanya, ki erti ezt???? Szerintem ezt papja valogatja,elvalalja -e igy vagy sem, na de en ehhez nem ertek, nem vagyok valläsos, majd anyost megkerdezem ö ert ezekhez a dolgokhoz........vagy tudja valaki hogy megy ez???

katus78

Én meg sem vagyok keresztelve!!
Akkor nem lesz semmi felhajtás!!
Vendég

Gabó,szerintem az azért "kötelező".

Katus,én két pappal beszéltem,a másik is ezt mondta,plusz ott még tanfolyamra is kellett volna járni a sógoromnak.

Kép

Kép
hajnus

Hajnus!Itt megkeresztelnék úgyis hogy én nem vagyok!Most anyu beszél Rákoson egy pappal aki anno összeadta őket ha elválalja akkor otthon lesz ha nem akkor eltoljuk egy évet arra a barátnőm kisfia már egy éves le tudnak jönni!
Vendég

Gabó,akkor csak mi vagyunk ilyen szerencsétlenek :?

Kép

Kép
hajnus

gabó,
na, így meg még jobb a séród! :)
dorka tulképp a tejpépet nem eszi meg és a főzelékeket. darabosat, amiket én csipegetek neki, azt igen. pl felvágottak, virsli, sajt, kenyérfélék, péksütik. de kb 2 hétig ezekkel is bajban voltam, mert pár falat után utálkozott ezeknek is. talán a torka miatt. danonino-t próbáltuk ki, az is megy. még nem nagy kedvvel, de eszegeti. meg a gyümit is. poharasat is. banánból tegnap megevett volna egy egészet is, de annyit nem akartam. volt, hogy egész szeleteket harapott le belőle... nekem az ebédjével van gondom, mert az a nem normális. ma sem kellett neki a főzelék.

keresztelő után egyáltalán nem muszáj nagy dínom-dánom-ot csapni! ki hogy érzi, mihez van kedve, ideje, pénze, hangulata... :roll: itt anno hegykőn pont búcsú volt, meg 25. szülinapom, nem lehetett nem két pofára zabálni... :oops: :lol:

hajnus,
anno, az elején megette a sütőtököt is, de mostanában nem próbáltam, mert az még ha egy üveggel meg is enne - de úgysem - azért 10 hónaposan már tápanyag szempontjából lehet, hogy kevés. vagy?
az egyház nagyon meg tudja bonyolítani a dolgokat... :? nem hogy örülnének, hogy eggyel több báránykájuk lesz... papírok hegye, meg mindenkinek meglegyen mindene, stb...
hűű, szegény bence!!! de akkor már jobban van, ugye? na, dorkánál nem kell félni a túlevéstől!! :roll:

ja, meg ez a röhej. próbálnak marha szigorúak lenni, hogy csak az lehet keresztszülő aki áldozott is, bérmálkozott és miegymás, de közben meg vannak engedékeny papok is... ami nem baj... :roll: :P

dorka keresztszüleinek nem volt templomi esküvőjük. amikor elmentek a lakóhelyük szerinti plábánoshoz, hogy írja alá az igazolást, miszerint lehetnek keresztszülők, egyenesen letámadta szegény sógornőmet, hogy hogyan képzelik és egyáltalán, az ő gyerekeik eszerint szentségtelen házasságban születtek és hasonlók, akkor hogyan képzelik, hogy keresztszülőséget vállaljanak... szegény sógornőm még bőgött is. aztán elmentek a nyárligeti paphoz. gábor és tesói ott nőttek fel, szülei ott élnek, ő meg simán aláírta a papírt... ennyi. csak annyi, hogy az első pap egyszerűen nem ismerte őket és kész. ja, azért nem volt nekik templomi esküvőjük, mert a srác sincs megkeresztelve és minden ami ezután jönne, nincs, és nem akarták bonyolítani - útban volt a baba - így nem lett templomi. de bezzeg amikor mennek hozzájuk beszedni az egyházi adót, az nem érdekes, hogy két főre fizetik be, pedig ő nem is katolikus... az nem baj a fertődi plébániának, hogy kicsivel több lé megy be... mondjuk én tuti nem fizetném be, ha nem lennék az.
bocsi, hosszú lett.

katus,
ilyenkor merre császkáltok?

KépKép
viol81

Sziasztok csajok!

Nem voltunk az orvosnál ,mert vonattal kellett volna mennünk a férjem nappalos én meg nem vezetek (ugyan van jogsim) gyerekorvosunk meg Sopronba mert Lövőn nincs .Éjszaka Picur átment bagolyba 2-1/2 5-ig ébren volt utánna elaludt fél hétkor ismét felébredt én örültem,legalább nem kell keltenem (8-kor ment volna a vonat) átvittem a mi ágyunkba szopizott aztán elfordult és elaludt nekem meg nem volt szívem felébreszteni.Felhívtam a dokinőt, hogy másfél héttel ezelött amit felírt gyógyszert adahtom-e most azt mondta igen és adjak neki köptetőt és csak szerdán vagy csütörökön vigyem el hozzá akkor megnézi ha nem lesz rosszabbúl.Ma idáig mág nem volt hőemelkedése sem és a nózija sem folyik annyira,de a gyógyszert csak holnaptól tudom adni neki a gyógyszertárban ugynis nincs csak erősebb. :twisted:

Ábizsani sajnállak,hogy még mindig hányingered van nekem hál isten nem volt.Első terhességedet hogy viselted?

Rik, én is az új telefonra szavazok ha egyszer felajánlották,hogy kapsz nem szabad visszautasítani.A dadogáshoz nem tudok hozzászólni ,de arra kiváncsi vagyok a védőnő mit válaszol neked.Írd majd meg légyszi.

Katus, szerintem is vidd vissza a telefonodat,az enyém is volt javítás alatt és adtak egy cseretelefont .

Anikó, ha nem fogad el semmi más folyadékot szoptasd gyakrabban az a legjobb neki.Alexandra a vízet a mai napig nem issza meg a teát is pár hónapja kezdte el iszogatni,de csak pohárból és ha mi is iszunk csak a gyümölcsleveket issza.

Gabó, a keresztelőt papja válogatja szerintem nálunk egy fiatal pap van Alexandrát megkeresztelte minden további nélkül pedig az apukája meg sincs keresztelve.De hallottam már olyant, hogy ezmiatt nem keresztelték meg a gyereket.Nálunk sem volt semmi felhajtás részben különböző csládi konfliktusok miatt részben mert mi sem szerettük volna ) nem kötelező úgy csináljátok ahogy nektek jó.

Viol, látod ahogy gyógyul úgy kezd el többet enni és szopizni is.Nem próbáltad még a gyümölcspépeket Alexandra imádja őket még most is vagy pudingokat joghurtot.Én direkt az ilyen piciknek valót vettem és bejött.Egyébként a bolti főzelékeket Alexandra sem ette meg max.3 kanál.Rossz lehet hogy nem eszi meg a főzelékeket hála nálunk ilyen nem volt mert mindent megevett és eszik a paradicsomon kívül.

Na megint egy kisregényt írtam.
Szép délutánt mindenkinek betegeskedőknek jobbulást!

:)

Zília

Kép
kertész ákosné

Viol!A sóginőméknek sem volt templomi és azt mondták pogáynok,mert nem esküdtek isten színe előtt,de hát istenem ők nem akartka és nagy immel-ámmal keresztelték meg a gyerekeket!
Hiszen akkor csak az ebéddel van gond!!az amit meg eszik hidd el elég neki.Ha éhes lesz akkor nefélj azt is megszi amit utál!Levisnál így volt!!

Zília!Talán akkor megy kifele belőle a csajszid!!
Én eddig azért nem akartam a husit (főleg azért,mert nem vagyok megkeresztelve és úgy tudtam ahoz nekem is megkell amit én nem akarok),de anyó megkérdezte és azt mondták nem szügséges így úgy voltam vele akkor miért ne!!!
Vendég

zília,
szegény kicsi lány, fáradt volt, beájult... :roll: :P
és ilyenkor milyen rendelésre mennétek? privátra? hova? mert itt sincs kimondottan gyerekorvos, a sima, havi vizsgálat, amire kijön a védőbe a somogyi jolán meg már talán két hónapja nem volt. sőt, karácsony előtt... az meg több, mint egy hónap. szal jó lenne keresni egy dokit.
dorka eddig ette a főzelékeket, üvegeset is, szal nem azzal lehet baja. vagyis az lehet, hogy megunta. de korábban ízlett neki. :roll:
gyümölcspürékre milyenekre gondolsz? dorka frutapura-t kap, az is ízlik neki. ill két alkalommal kapott olyan pici danonino-t. mi van még, amit ők ehetnek?
óó, ezt meg már olyan rég akartam írni, csak mindig elfelejtettem :oops: :P nekem volt egy kertész ákos nevű osztálytársam általánosban :wink: ti hány évesek vagytok? :P :wink:

KépKép
viol81

gabó,
ma, mivel nem evett főzeléket, adtam neki sajtfalatkákat... sima keménysajt, asszem gouda. ette, mint a rossebb...de ez normális? úgy értem szabad? nem lesz baja tőle??

KépKép
viol81

Úgy érzi, hogy folyamatosan a baba orrát kell törölgetnie? Sajnos előfordulhat!

Az egészséges csecsemők nagy része ugyanis 1 éves kora előtt legalább hatszor megfázik.A megfázás tulajdonképpen felső légúti vírusfertőzés, mely általában egy-két hétig tart.

..........

Idősebb csecsemők megfázását otthon is el lehet kezdeni kezelni.
Ügyeljen az átlagosnál több folyadékbevitelre!
Gyakran kínálja meg a babát anyatejjel (idősebb csecsemőket vízzel, teával, gyümölcslével), mivel a bő folyadék segít oldani a váladékot. Ráadásul az anyatej fokozottan védi a babát a kórokozók ellen.

Hasznos a levegő nedvességtartamának növelése, lehetőleg valamilyen párásító berendezés segítségével. Vigyázzon, azért a baba ágyneműje ne legyen nedves!

Sós orrcseppet vagy orrsprayt lehet használni az orrváladék lazítására.

...............

Mikor kell orvoshoz fordulni?

- 3 hónaposnál fiatalabb csecsemő megfázása esetén mindig!
- 3 hónaposnál idősebb csecsemő megfázása esetén akkor, ha
- a megszokottnál kevesebbet pisil a baba (kiszáradás jele lehet);
- 3 napnál tartósabb hőemelkedés (a popsiban mért
hőmérséklete magasabb 37,5oC-nál;
- úgy tűnik, hogy fáj a baba füle vagy egyéb fájdalma van
- több mint egy hete köhög;
- legalább két hete sűrű, zöldes az orrváladéka;
- bármely egyéb tünet esetén, amely nyugtalanítja Önt.

Mikor kell azonnal orvost/mentőt hívni? Ha

- a baba nem akar szopni vagy visszautasítja a folyadékot;
- annyira köhög, hogy hány vagy megváltozik a bőrszíne;
- véres a felköhögött váladék;
- nehezen légzik vagy kék az ajka, szája körüli rész.

Hogyan lehet a megfázást megelőzni?

A vírusok köhögés vagy tüsszentés kapcsán kerülnek a levegőbe, és ott terjednek tovább. Hogyan védekezhetünk hatékonyan? Józan ésszel, valamint sok vízzel és szappannal.
Lehetőleg tartsa távol a babát a beteg emberektől, főként betegségük első napjaiban.
Mosson kezet szoptatás vagy babaápolás előtt!
Gyakran tisztítsa a baba cumiját és játékait!
Szükség esetén figyelmeztesse a családtagokat, látogatókat, hogy zsebkendőbe köhögjenek, tüsszentsenek.

(kisalfold online)

KépKép
viol81

Viol!

Papreten, voltunk :D

katus78

Anikó!

Kincsö, hogy van?

Zília!

Hovä järtok gyerekorvoshoz?

Gabó!

Tetszik a hajad, kivasalva is, tenyleg jol äll, hu es mennyivel hosszabb, tenyleg jo göndör.

katus78

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?