Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Jó nektek, hogy összejárhattok, én úgy sajnálom, hogy Kittinek nincs/nemigen lesz egykorú cimborája!

Norci: honnan tudta (gondolta) a dokinéni, hogy Vili éhes?
Amit az alvásról írsz, az tuti Kitti. Régen esti szopi után mindig rögvest szunya volt, szopni is félálomban szopott, most meg esti szopi után kurjongat, s míg lassan álomba szenderül, addig gurul egyik oldalról a másikra, míg vagy egy métert meg nem tesz. Néha hozzám gurul szopni, és ha a tátogásra + kaparászásra nem termek ott elég gyorsan, felébred, makog, cincog, majd kezdõdik az egész elõlrõl.
Szerintem ez a rosszabb alvás életkori sajátosság.
Kicsit álmosabb vagyok, mint általában, mert néha én is jobban felébredek éjszaka, mint máskor, de még mindig nem vészes így - az együttalvásnak köszönhetõen.

A valóságsókról jut eszembe, hogy a (Kittivel közös) ágyból én látom a TV-t az esti szopi + altatás alatt; régebben, amikor Kitti 2-3-4-5 hónapos volt, mindig a Star Treket néztem, és nemrég azt vettük észre, hogy a film zenéjére Kitti elnémul, minden egyéb tevékenységet felfüggeszt, és elmélyülten hallgatja a melódiát. Lehet, hogy Einstein-felolvasásokat kellett volna hallgatnom elalváskor? Kép

Na, pá, mert kezdi a makogást!
Méri
méri

Szila!
András is mondta, hogy biztos ismeri Bencét, csak biztos "álnéven". IRC-zni András nem szokott, de azért elég zárt kör foglalkozik ezekkel a dolgokkal!

ZSuzsi!
Nálunk a meningitisz elleni oltásnak semmiféle utóhatása nem volt, sem hõemelkedés, sem nyûgösség Kép meg is lepõdtem rajta, de persze nagyon örültem! Ármin csak úgy eszik bármit is, kenyeret is, hogy kis falatkákban kapja, az egésszel egyszerre nem nagyon tud mit kezdeni - kézzel tudja marcangolni a nagyobb falatokat, de arra még nem jött rá, hogy a harapás mire való! Kép András is sokat gépezik itthon, pld. Mozillát fordít, egyéb Linuxos dolgokat csinál, de szerencsére sokat játszik Árminnal is!

Amniocentézis: bocs, hogy szóba hoztam, tényleg nem ide való, csak annyira gyötrõdöm, hogy mit tegyünk! A dokimmal már jól kiveséztük a dolgot, mindent elolvastam, csak dönteni nagyon nehéz! De tényleg nem akarlak ezzel terhelni benneteket, fõleg nem erkölcsi vitát kirobbantani, hogy van-e és mi a jó megoldás! Felejtsétek el! Kép

Dzsili, Henke! Azért presze köszi a hozzászólást Kép

Cory! Persze, hogy a használtakat is megveszi vki újonnan, csak sajnos többnyire külföldön! Persze, itthon is vannak nekem tetszõ holmik - bár nem sok! - azokra viszont olyan árcédulát ragasztanak, hogy nem tudom, komolyan gondolják-e? Kép De én élvezem a turkálást, ha nem muszájból csinálom! Kép

ZSuzsa! A Mozilla ingyenesen letölthetõ a mozilla.fsf.hu-ról!

Andi! Hazaértél? Kép

Végül én is kijutottam a nagy hóba - egész a patikáig merészkedtem (vagy 20 méter), én mentem volna messzebb is, de a fiúk nem engedtek el hosszabb idõre!

Henke! A céklakrémnek nincs ám hagyományos céklaíze, lehet, hogy Barni is mnegenné, mert a színe nagyon szép! De azért írok egy lencsekrémet is: meg kell fõzni vízben lencsét, sárgarépát (arányaiban jó sokat!), fokhagymát, hagymát, babérlevelet, néhány szem borst úgy, hogy minden teljesen puhára fõjön. Aztán a lencsét és a répát, esetleg a fokhagymákat össze kell turmixolni lé nélkül! egy kis olajjal, lehet oliva is, tenni bele sót, kakukkfüvet és még nyers zúzott fokhagymát ízlés szerint - ki kell hûteni és már kenhetõ is! Kép EZ is eláll sokáig!

Márti+Ármin+Kép
márti

Danimama! Most láttam, hogy te is írtál amnio-ügyben, neked is köszi! Hát, ez az, hogy nincs semmi rossz eredményünk KépKépKép szerencsére, remélem, a 14-i genetikai UH is teljesen rendben lesz Kép - viszont február 2-án 35 éves leszek, és ugye ez az a korhatár, amikortól nagyobb a down-kór rizikója, mint az amnioé. A dokim azt mondja, határeset, ha szeretném, téríti a TB és õ ír beutalót, ha nem akarom, akkor senki nem fogja felvetni, mert "terhesség közben" érem el a 35-öt és így senkinek sem tûnik fel. Ha bármi kétes vagy rossz eredmény felmerülne, nem vacilláljnék rajta ennyit, megcsináltatnám. Így, hogy minden rendben Kép, nagyon félek attól az 1-2%-nyi "veszteségtõl", ami elõfordulhat. De komolyan írtam, hogy nem akarlak ezzel terhelni titeket!

Márti++
márti

Sziasztok újra!

Bocsánat az elõzõért, hogy itt nyûglõdtem nektek, de olyan feszült voltam!
Végül is 1 órát sírt szegénykém, majd 45 percig játszott a játékaival, és elaludt, EGYEDÜL. De azért már elõre félek a holnaptól, gondolhatjátok.

Aludjatok jól: Laura
p_laura

Sziasztok!

Laura: csak 3-4 nap és megtanulja Romi, meglátod! Nálunk is az elsõ nap 45 perc sírás volt, 2. nap csak fél óra, 3. nap 20 perc, és 4. nap már szépen elaludt, ahogy rendesen illikKép Fontos, hogy mikor bementek hozzá, a kiságyában maradjon és ne vegyétek fel. Hajrá!

Márti:szerintem ez a vizsgálat azoknak szól, akik az elsõ terhességükkel 35 felett vannak. Mivel te a 2. terhességeddel leszel 35, így szerintem semmi okod az aggodalomra, hiszen a szervezeted már berendezkedett a babavárásra, így biológiailag is minden kész és rendben van a második terhességnek. Persze ez egy nehéz kérdés, nektek kell eldönteni. Úgy tudom, hogy fent oly sokszor említett Détár Enikõ (de õ 39) is elvégeztette ezt a vizsgálatot és látod milyen szép babájuk van. Barátnõmnek pedig, aki 30 alatt van, mindkét babájával rossz AFP-i voltak, rossz eredményei voltak, de az uh szerint nem látszott semmi, vállalta a babákat, mind egészséges szép nagy gyerekek (hatalamasak)!

A krémeket kenyérre kened vagy úgy simán adod Árminnak?

NÁLUNK MOST GYÖNYÖRÛ NAGY PELYHEKBEN HULL A HÓ!!!!!

Dóri nagyon elfáradt már most, így alszik, ha felébredt megyünk szánkózni.

Szánkó: nekünk karfás van, Tescoban vettük csupán 7500,-Ft-ért, szerintem ez nagyon drága.

Tettem fel karácsonyi képet Dorkáról a profilomban, most megnézem a többit.

Gyed: ez most hogy van? a nagyobb összegû pénzt csak 2 éves koráig kapjuk, aztán meg mit és mennyit? Mert ha ez így van, akkor biztosan elmegyek dolgozni.

Remélem minden nagy tesó most otthon játszik és nem a suliban sorvad...Kép

Üdv: Zsuzsi
zsu26

Zsu!
Nagy tesók nálunk a suliban sorvadnak. Elvileg körzeti iskola, lakótelepi, tehát a legtöbb gyerek betud menni akár gyalog is. Kivéve az enyémeket, mert õk nem abba a körzetbe tartoznak, dehát amikor oda beírattam õket tudtuk ezt a hátulütõjét, hogy akkor is el kell valahogy jutni a suliba.

GYED: 2 éves koráig jár az anyukának, utána GYES van 3 éves korig. A GYES ha jól tudom tavaly nettó 18ezer valamennyi volt nettóban. Ez állítólag emelkedik idén, és ha a hírek igazak, akkor kb 26 ezer ft lesz a GYES összege. A GYES nem a fizetésedtõl függ, hanem ez egy megállapított összeg. Éhenhaláshoz pont elég, ha apuka nem jól keres.
Mondjuk én elmegyek GYES-re áprilistól, akkor lesz másfél éves a Bea, mert mellette fogok dolgozni itthon, ez nekem megéri.

Szia Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Márti! Létezik olyan villanykapcsoló, amit a távirányítóval lehet kapcsolgatni. Kép
Édes lehet Ármin, ahogy "dalt kér". Kép Jaj, úgy várom már, hogy Lacika is elkezdjen kommunikálni velem! Kép

Henke! Ja, így már emlékszem! Nekem amikor Lacikát vártam (31 évesen), azt mondta az orvosom, hogy 1% az esélye annak, hogy valami ezzel a módszerrel kimutatható baja van a Pocaklakónak, és szintén 1%-os valószínûséggel okoz a vizsgálat vetélést. Csak az a baj, hogy az a két 1% nem esik egybe. Kép Azért szerintem ez durva, hogy a veszély és a haszon %-osan ugyanannyi... Még így is sokáig hezitáltam miatta, azután a Nõvérem megkérdezte, hogy elvetetném-e, ha beteg lenne... Gondolkoztam a dolgon, azután nem mentem el a vizsgálatra. Kép Hála Istennek Lackó egészséges. De ez az én pillanatnyi helyzetemben az én döntésem volt, minden eset más és más. Második gyermekként bevállalni egy esetleg beteg babát már egészen más kérdés. Teljesen egyetértek veled, ha ez a kérdés újra felmerül Kép, akkor az orvosom véleményét fogom megkérdezni. Kép

Zsuzsi! Lacika se eszik meg semmi darabosat, csak a teljesen pépes kaja az ennivaló. A 7-8 hónapos kortól ajánlott darabosabb bébiételeket is le kell neki turmixolni, különben egyenként megszopogatja a darabkákat, és kitolja a szájából. Imád széttépkedni, rágcsálni a fogaival bármit, úgyhogy mindig adok neki evés elõtt valami darabos kaját, hátha rájön végre, hogy azt is meg lehet enni. Õ meg szétcincálja, megszopogatja, és a partedlijére potyogtatja, vagy körben szétdobálja a darabkákat. Kép Takarításkor néha úgy tûnik, több a maradék, mint amennyit egyáltalán adtam neki. Kép
Ahogy az altatási módszeredet olvasom, azért nem túl sarkosan követed a könyvben leírtakat. Jól értem, leteszed Dórit az ágyába, melléfekszel, és énekelgetsz, amíg meg nem nyugszik, csak utána hagyod magára, mikor már kezd elkókadni?

Mennem kell, de (remélem) jövök még!

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Bogáncsi! Köszi! Kép

Danimama! A beteg babának nagyon sok fokozata van. Persze, egy súlyos beteg baba nagy teher az egész családnak, ebben igazad van szerintem is. De az amniocentézis is csak bizonyos betegségeket mutat ki, az se garantál semmit. Kép Szóval szerintem ha az UH és az AFP jó, akkor kár vele veszélyeztetni a babát. De ez tényleg mindenkinek a saját döntése kell legyen.
Lacika még állni se áll kapaszkodás nélkül, nemhogy járna a kis lusta! Kép Az Apja elé szaladást egy gyíkocska és egy kiskutya minden ügyességével és fürgeségével adja elõ. A játszószõnyegen, ami nem csúszik, négykézláb üget, mint egy bolondos kiskutya. Amikor leér a parkettára, és ki a kõre, akkor hasra tottyan, és fürge kis gyíkocskaként kotor tovább. Nem is csodálkozom, mindent kb. 2 hónappal késõbb csinál, mint egy átlagos baba. Viszont akkor tökéletesen. Õ már csak ilyen, kis megfontolt. Kép Dani miket tud már?

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

mégegykata,
Istóknak nagyon boldog 1. születésnapot kívánunk!Kép
Kép

Márti,
Bence=BoB v. BoBz0r

BMárti,
Hanga sem mindig eszi a darabost, már mostanság már gyakrabbanKép. Nestlé tésztás menüit bírja, meg a rizses dolgokat is, csak az a lényeg, hogy jó csúszós legyen: tehát legyen rajta valami szószféle.

Méri,
esetleg ha gondolod, az Anyaság/Szegedi anyukák topikba http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/1694.html?1042021057 ellátogathatsz, ott biztosan találsz hasonló korú babcikat, és õk is szoktak ám talizniKép. De azért tõlünk se szakadj el!Kép

Üdv
Szila
szila

Nem tudom, hogy ezen a topikon ígértem-e, hogy a fogfájásra való kúp összetételét leírom. Most volt itt a doki bácsink, kértem tõle egy receptet, amire rá van nyomtatva, úgyhogy megpróbálom hibátlanul lemásolni.

Papaverini Hydrochorici centi grta 0,10/decem/
Phenobarbitali centi grata 0,30/triginata/
Amidazopheni grta 1.5/unam et semis/
Butyri cacao q.s.
Ut. fiat l.a.supp. X/decem/
S: fájdalomcsillapító

Mindent leírtam a receptrõl. Nem tudom, hogy más patikákban összeállítják-e. Próbáljátok meg.

Rákérdeztem, hogy ami most a Beának van (valami virusos nyavalya), az lehet-e az oltás utóhatása? Azt mondta, hogy közvetlenül nem, csak közvetve. Akart felírni szirupot, de mondtam,hogy azt valószínûleg kiköpi, Apa meg nincs itthon napközben, hogy lefogjuk. Erre felírt egy saját összeállítású kúpot, és azt kell a Beának adni 4 napig. Ebben van fájdalom-, lázcsillapító, és gondolom valami gyógyszer is. Nem tudom, mert itt írta, olvashatatlan az írása. Már meg is kértem a szomszédot, menjen el a patikába a kúpért. Pechére pont akkor szállt ki a kocsiból, amikor ment el a doki.

Egyenlõre ennyi, mert megint az ölembe kéredzkedik, és akkor nem tudok írni.

Déli alváskor, ami remélem lesz, bár 1/2 10-kor kelt fel, majd még jövök.

Sziasztok!
Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Zsuzsi
Köszi.Kép

Istóknak boldog szülinapot kívánunk!KépKépKép

Márti
Ugyan nem szoktunk céklát, meg lencsét sem enni, de olyan jól hangzik amit írtál, hogy azt hiszem, kipróbálom.
Köszi.Kép

Gorsi
gorsi

Tettem felkarácsonyi képet.Kép

Gorsi
gorsi

Zsuzsa! Én azt a kúpot csak akkor adnám, ha egyfolytában üvöltene a fájdalomtól, mert azért nem piskóta ám, ami benne van.

Cory! Én úgy tudom, hogy a gríz, az tulajdonképpen szétmorzsolt búza. Az pedig nagyon értékes tápanyag.

Méri! Mi is mindig megnézzük a Star Treket! Kép Helenának az a kedvenc zenéje. A fõcímzenét mindig megengedem, hogy megnézze. Olyankor vigyorog és még vezényelni is szokott. Még akkoor is felismeri, ha én dúdolom neki. És ha csak mondom, hogy Star Trek, akkor már nagyon figyel. Kép

Márti! Ha a Down kórra vagytok kiváncsiak, akkor miért nem nézetitek meg vérbõl? Én úgy tudom, hogy Magyarországon is lehet, de megmondom õszintén, nem tudom pontosan hol.

Egyébként rettenetesen sokat írtatok, aminek örülök is meg nem is. Azért nem mert egyfolytában megy a gép, hogy egyátalán el tudjalak olvasni titeket. Szörnyû. Kép Kép Kép

Menta
menta

fel karácsonyi
gorsi

Menta!

Ezt a kúpot, aminek az összetebõjét lemásoltam, csak a fogfájásra kapta a Bea, nem nyugtatónak, hogy tudjunk tõle aludni. Szokott hatni, de nem kap minden nap. Én eleve nem szeretem a kúpot sem adni, sem kapni.
Igaz most mégis kúpot kértem gyógyszernek, mert a szirupot viszont kiköpi. Ejnye-bejnye.

Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Márti!
Igen, hazaértem!Kép Nem ez volt a nehezebb, hanem bejutni. Én balga, nekivágtam babakocsival, ami öreg hiba volt. Szûz hóban, elõttünk csak egy ember járt az úton, autó egy szál se..... Te ismered az itteni viszonyokat. Szegény Luca félúttól már üvöltött, nagyon zavarta, hogy a hó verdesi az arcát. Én húztam magam után a babakocsit, Luca az ölemben, azt hittem, soha sem érünk el a hévig. A végén szerencsére egy meglehetõsen piaszagú ember segített tolni a kocsit.
Az héven Luca már nagyon virgonc volt, az Örsön meg csak két letakarítatlan lépcsõt kellett megmásznunk (az emberek sajnálkoztak, hogy szegény anyuka mindjárt leesik..., persze jól messzirõl...), és beültünk az autóba.
A tánc persze kárpótolt az összes szenvedésértKép. Remélem, péntekre jobb lesz az úthelyzet, de mindenképpen bemegyek már reggel a városba.
Most reklámozlak egy kicsitKép: én már kóstoltam a krémeidet, tényleg nagyon finomak! Kép (A sajtos receptjét kééééreem!)
Árminnak még egy adag gyógypuszi! Kép
Nálam a répafõzelék a feketelistás (szegény dadusnéni sokat takarított utánam), Zolinál a kelbimbó.

Vár a vasalnivaló...
Puszi
Andi

Andi
andi3

Sziasztok!

Reggel sorra bejelentkeztek telefonon a gyerekeim, hogy rendben vannak. Mindketten élénken érdeklõdtek, Juli be tud-e menni. De nem tudott Kép

BMárit: de jó, hogy Lacika is csak pépeset eszik! Kép Engem már eléggé kiakaszt ezzel Tomi, de végül is 2 alul lévõ foggal nem nagyon lehet rágni, ezért megértem.

Zafi: Nálunk a karfiol nem jöhet be a házba - apai ovis élmények miatt Kép Mondjuk én sem szeretem különösebben.

Amniocentézis: Amikor Tomit vártam, többen elszörnyedtek - a korom miatt, a negyedikség miatt. Én éreztem, hogy abszolút egészséges baba, jól van és semmi baja. De hát ugye kötelezõ, meg a dokim is megkért szépen, hogy az õ kedvéért is menjek már. Aztán meg a bátyám mondott valamit, ami végül eldöntötte, hogy elmegyek. Azt mondta, hogy mivel nagyon kicsi az esély (1%, ahogy írtátok is), hogy baj legyen, jobb elmenni és túlesni rajta, mint a következõ 4 hónapban izgulni, nincs-e baj, nem kellett volna-e mégis megnézetni. Az az izgulás rosszabbat tesz a babának és a mamának is. Persze könnyen beszélek így utólag. De ez is egy szempont.

Lassan hazaér Zsófi és Dani is. Aztán holnap reggel meglátjuk be tudnak-e menni a suliba - este meg, hogy haza tudnak-e jönni Kép Kép Kép

Olyan szépen süt a nap! Olyan jó lenne egy kicsit babakocsizni Tomival, de ez reménytelen, mert kilpni is alig tudunk a házból. A bob meg tele volt vízzel, befagyott, ráadásul igazság szerint nem is tudom, hol van, mert olyan hó-dûnék vannak a kertben, hogy nem tudom, melyik alatt lehet Kép

Megint nõnek és szaporodnak Tominak a futószemölcsök Kép Kép Kép Holnap délután tudnék elmenni a doktornõhöz megmutatni, de csak gyalog és az egy kicsit húzós nyakban Tomival. Na, majd meglátjuk.

Sok puszi mindenkinek!
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Menta,
ha már a kúpoknál tartunk: nics a szirupos gyógyszereknek kúpos változata (most speciel az ospamox meg az ambroxol q érdekelne kúp formájában). Kész közelharcot vívunk, mire bekerül vmennyi az elõírt adag szirupból a szájába. De komolyan. Pedig a c-vitamint meg a vasat nagyon szépen eszi kanálból. Vagy ha nincs kúp formában, azért el lehet vhol készíttetni?

Lányok,
akiknél volt már ilyen (köhögés + takony), egy kis fogzással fûszerezve, meddig tartott nagyjából. Úgy megy a gyerekeknél is, mint a felnõtteknél, hogy nagyjából a 2-3. nap a csúcspont és utána már enyhül?

És még egy:
Ti szoktatok párásítani? Ha igen, akkor hogy, mivel? Illóolajat is használtok?

Üdv
Szila és a köhögõ-takonypóci Hanga
szila

Szila!
Nekünk a kúp összetételét a doktor bácsi határozta meg, amit most fog kapni a Bea szirup helyett. Azt nem tudom, hogy konkrétan a sziruposoknak van-e kúp változata.
A Bea is kiköpi a szirupot, nincs mit tenni, jön a kúpozás.

A jelenség amit artál, nálunk is így szokott lezajlani kb. 2 nap a csúcsig, aztán az enyhülése a dolgoknak.
Zsuzsa

beababa

SZiasztok!

Ármin elaludt, én meg ahelyrett, hogy végre nekilátnék az ebédkészítésnek, írok nektek! Kép De a konyhában olyan hideg van, itt meg meleg, a nap is besüt - hátha valami titkos házimanók fõznek helyettem! Kép De még jobb lenne, ha mosogatnának és takarítanának, mert fõzni én is szeretek!

Andi! Akkor ezek szerint jól drukkolt mindenki! Kép Nem lehetett semmi Lucát levonszolni tõletek! Emiatt egyikõtöket sem irígylem! Köszi a krémdicséreteket! Kép A sajtossal az a gond, hogy elõre nem megfontoltan is gyártok krémeket, és szerintem az úgy készült. De emlékeim szerint volt benne reszelt trappista és karaván, vaj (esetleg margarin, bár azt ritkán használok, csak ha muszáj), szerecsendió és bio zöldségkeverék (a bioboltokban és a DM-ek ben kapható, sok szárított zöldség só és adalékanyagok nélkül) _ hát, nagyjából ebbõl állhatott össze. Esetleg még só + pirospaprika? Hát, próba - szerencse! Kép

Gorsi! Megnéztem a karácsonyi Petit - nerm tudom, még hová tud szépülni, de nagyon tetszik! KépKépKép Kíváncsi vagyok, hogy ízlenek majd a krémek! Lehet nagyon mini adagokat is gyártani belõlük, és ha mégsem ízlik, hát, szerencsére nem túl drága alapanyagokból van!

ZSuzsi! Kenyérre kenem! Szerintem anélkül elég tömények lennének!

Menta! Igen, én már utánaérdeklõdtem a vérvizsgálatnak! Csakhogy az is "csak" 90%-os biztonságot mond, és hûát 40.000 FT, mert ugyan itthon veszik le a vért, de Angliába küldik ki elemezni, onnan küldik néhány nap múlva az eredményt. De még nem vetettük el teljesen ezt a lehetõséget sem! Ma volt épp a rádióban szó errõl, végül is az is megnyugtatóan hangzott Kép

Mégegykata! Istóknak én is boldog szülinapot kívánok! Milyen tortát kapott végül?

Tikk! Elköltöztetek már? Milyen az új lakás?

További krémek:
karfiolt meg kell fõzni sós vízben nagyon puhára, alaposan! lecsöpögtetni, villával összetörni, kell hozzá apróra vágott petrezselyem, apróra vágott vöröshagyma, zöldhagyma vagy snidling, felnõtteknek kicsi törött bors, és vagy vajjal, vagy tejföllel, de legfinomabb majonézzel krémállagúvá tenni! Ez nem áll el, csak 2-3 napig!

májkrém: májat (disznó vagy marha, de lehet, hogy jó csirkébõl is) meg kell fõzni babérlevéllel és egész fej vöröshagymával. Miután kiûlt, ledarálni/botmixerezni (lé, babér és hagyma nélkül!), mustárral, majorannával, sóval ízesíteni és tejföllel simára keverni. Persze a máj "kérdéses" élelmiszer, de én nagyon szeretem, nehezen tudnék a májkrémrõl is lemondani, így hát a bolti helyett ilyet eszünk! Ármin még nem kapott, de a legközelebbit (holnap?) lehet, hogy megkóstoltatom vele is!

Megéheztem! De hogy mitõl??? KépKépKép És baromira fáj a fejem, olyan, mintha egy vasabroncsot szorítanának rajta egyre szorosabbra! Karácsonyra megkaptam a HOmeopátia nõknek c. könyvet! Úgyhogy beveszek egy-két bogyót, nekem használni szoktak! Kép

Márti+Ármin+Kép
márti

Sziasztok!

Menta: lehet, hogy sima búza, de azt gondolom, azt máshogy is megkaphatja, nem kell hozzá a cukor. De ez igazából mindegy is. Nálunk fontos volt az is, hogy a "súly" problémákra odafigyeljünk, mert tõlem elég rendesen örökölhetett ilyesmit.

Szila: nekünk van hideg- meg melegpárásítónk is. Alapvetõen a hideg megy 24 órában. Ha valami miatt illóolajat is akarunk használni, azt csak a melegpárásítóval tudjuk. Ja, meg a hálószobában szárítjuk a ruhákat is Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Csak büszkélkedni jöttem, megjelent a neten egy irományom, ha érdekel benneteket, olvassátok el:
[url=http://www.kaleidoskop.hu/programszuret/index.html" TARGET="_top]http://www.kaleidoskop.hu/programszuret/index.html[/url]

a tücsök-zenés cikk.

Dorka mostanában nagyon jól alszik, jó kedvû, pedig nem nõtt ki foga. Létezik, hogy megállt?

Majd este elolvaslak benneteket, most drága net.
Üdv: zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Vili végre elaludt. Én is jöttem egy kicsit, rendrakás helyett.
Ma is olyan nyügõs Vili, szörnyû, ráaád most aztán tényleg 24 órás szolgálatban vagyok, vagy ordít vagy eláll a legveszélyesebb helyeken, se nappal, seéjjel nem alszik, már én is bõgök lassan Kép

Bocsánat, hogy tegnap bõlére eresztettem a defektes sztorit, de nagyon gáz volt ebben az idõben, rég féltem így autóban.

Márti!
Én padlizsánkérmet szoktam csinálni, bár azt nem tudom ehetik-e a babák. Ha kéritek a receptet szívesen leírom.

Mégegykata!
Istóknak boldog szülinapot!

Orsi!
Tényleg gyönyörû Peti a karácsonyi képen Kép Alvás ügyben mi volt tegnap?

Kúpok ügyben: valaki használta a viburcol homeopátiás kúpot fogzás esetén? Használt?

Méri!
A doki onnan gondolta, hogy éhes Vili, mert el is kezdett sírni, meg õ bele nézett Vilike belsejébe az uh-val és talán az epehólyagok? állapotából.
Szila is írta vannak itt a bananeten szegediek, sõt topicjuk is van, és ide szokott írogatni Ágci õ is szegedi.

Nálunk az éjszaka: Vilike vacsizott pempõt, de ugyanúgy ébredi, ill. talán egy órával késõbb. Aztán még egyszer ébredt, akkor volt sírás-rívás, aztán jött két büfi, egy puki és aludtunk fél 8-ig.
Tényleg valaki, ha emlékeztek kb. 7 hónaposan mekkora volt a bébitek alvásigénye?
Vili átlagban egy nap kb. 14 órát alszik, ill. inkább csak aludt Kép , ehhez képest most igencsak mínuszban van. Remélem egyszer csak kialussza magát, és akkor én is.

Cory!
"Jófej" szomszédnénivel kapcsolatan akartam mesélni, hogy itt ennél sokkal hülyébb emberek is vannak. Dec. 30-án volt még, hogy a nagy ünnepi hangulatban két autó hajtott bele egymás után a pocsolyába (akkor épp nagyon olvadt), hogy a puszta poén kedvéért jól lefröcsköljön engem Kép meg a babakocsit. Vilike arcába is jutott Kép . Mindezt a 30-as tábláknál. A harmadik autó kibírta kerülni és még jelezte is nekem, hogy igencsak rosszalja az elõzõeket.

Gondoltam bejelentkezek egészséges rendelésre, úgy is rég voltunk, meg hátha mond a doktornõ valami okosat. Nálunk idõpontot kell kérni, ill. ha nem kérek mehetek egy másik nap, de akkor jobb ha három napi hideg élelemmel megyek, mert annyian vannak.
Hívom a rendelõt közlik, hogy már nem is ott vannak ám ahol eddig, mert felújítják a rendelõt. (Ezt ugyan mikor összefutottam a védõnõvel megjegyezte, de nem mondta hogy mikortól. Nem az õ feladata lett volna értesíteni?) Majd közölték, hogy ja és itt csak beteg rendelés van, az egészséges, az jó messze és most különben is csak egy nap, és nem lehet idõpontot kérni és inkább ne is menjek, mert úgy is felesleges!!!! Kép Kép Kép Ezek után köttem az ebet a karóhoz és mondtam, de mégis mennék csak árulja el, melyik nap, hova, nem árulta el, hanem adott egy számot ahol felhívhattam a védõnõket. A védõnõknek új száma van, no errõ se éresítettek! Beszéltem végül egyikükkel és végülis jövõ hét kedden megyünk a doktornõhöz (ha bejutunk).
Úgy felhúztam magam! Kép

Norci
norci

Sziasztok!

Mégegykata! Istóknak én is nagyon boldog szülinapot kívánok! Kép Kép Kép

GOrsi, Zsuzsi: megnéztem a karácsonyi képeket, nagyon szépek és nagyot nõttek a gyermekek!

Lányok, nem tudjátok, mi lehet Virággal? Nagyon eltûnt!

Sziasztok: Laura+Romola+Pocaklakó
p_laura

Sziasztok!

Mégegykata: Boldog szülinapot Istóknak Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

A tejbepapiról:
[url=http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=53" TARGET="_top]http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=53[/url]

Szila és Hanga (aki úgy néz ki, mintha javulna, mert elkezdett rosszalkodniKép)
szila

Sziasztok!
Boldog elsõ szülinapot, Istók!

Ha minden igaz, Romolának és Bálintnak még nem gratuláltam a lépkedéshez! Pótolom!!
KépKépKép Gratula az ügyesedfõknek!!! KépKépKép

Virág megvan, fõleg a Túl az elsõ napokon-ba irogat.

Márti! Tök jók a krémreceptek!! Ki fogom próbálni, hátha kenyérre kenve Réka eszi a zöldségeket.

Magunkról: Luca egyre bátrabb, vagánykodik, fél kézzel kapaszkodva álldigál, kapaszkodva lépeget párat, kezemet fogva meg rengeteget gyalogol.
És úgy tûnik, eszeget is. Öszibarack papit, naturba és rizzsel sûrítve is - pedig ez utóbbi elég sûrûre sikerült, és ma Hipp áfonyás almát is. Persze minimális mennyiségeket, mert a kostolgatás nagyszabású cicizés után következik.

És kérdeznék is! Mikor is kell a babókat ortopédia kontrollra cipelni? Amikor állnak, amikor járnak?

Jók legyetek!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Borcsa
Nekünk azt mondták, hogy amikor már önállóan megy ... Mi beutalót kaptunk anno (dátum nélkülit), hogy akkor menjünk, ha már teljesen rendben van Csenge - naggggyon fogja utálni az UH-ot, ha arra is kell menni, de a sima vizsgálatot is elkerülné asszem .. Kép

Istóknak BOLDOG SZÜLINAPOT! Kép

Norci
Mi használtuk a Viburcolt, és segített is, mert olyankor Csengu mindig kicsit jobban aludt.... Viszont most azért nem tudom neki adni, mert egyszerûen annyira fél a kúptól... Amikor beteg volt, elég sokat kapott (lázcsillapítót is, meg Viburcolt is), hogy utána hetekig alig tudtam tisztába tenni, úgy összeszorította a combiját, és persze minden pelus cserét végig hüppögött/ordított... Azért most Chamomilla bogyózunk, és szerintem az is használ, mert amióta elfogyott, nagggggggggggggyon nyûgös volt ...

tegnap voltunk kint vele kicsit szánkózni .... addig tetszett neki a dolog, amíg itthon a hóban-séta közben szó szerint arcra esett... nem ütötte meg magát, csak tiszta hó lett az arca is meg a keze is, és hát az uuuutááálja .. Kép Ma is havazott egy kicsit... Kép

ja .. áttört végre a jobb felsõ 2-es foga .. Kép .. cserébe meg végig nyafizza a napot, semmi nem jó, ha felveszem, le akar menni, ha leteszem felkéredzkedik.. egyedül az tetszene neki, ha egész nap táncikálnék vele, nade ahhoz most nincs erõm ... Nameg a válogatott extra-csibészkedéskor is hirtelen elmúlik minden baja ... Most egy kicsit elvitte az apja, mert már kezdtem nagyon türelmetlen lenni vele, meg fáradt is vagyok ... csak aludni már nem érdemes, mert akkor éjjel nem alszom, és akkor meg a holnapi napom is teljesen tönkre megy... (ami még így is elõfordulhat, ha a kisasszony nem alszik rendesen...) .. még a másik oldalon kijön a felsõ foga, aztán talán egy kis nyugi lesz...

Jövõ héten akkor még lehet tali a Molnár utcában!

Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok

Gorsi
Nagyon aranyos Peti a karácsonyi képeken.KépKépKép

Cory
Én meg csupán annyit írtam hogy szerintem nem hátrányos ha ilyesmit is eszik, nem veszekedésként, pusztán vitaként, vagy inkább egy megvitatandó témához való hozzászólásként.

Rebi
Gratula a fogacskához!KépKépKép
Napsugár is rosszabbul alszik manapság én mellém veszem ilyenkor akkor láthatólag megnyugszik és szunyókál tovább.

Borcsa
Luca is aranyos lehet ahogyan ácsorog már nem sokára elindul ha így egykezezik! KépKépKép

Zsuzsa
Javulást Beának küldök neki gyógyokat KépKépKépKép
Márk már vési a levelet nagyon örült neki!

mégegykata
Istóknak boldog elsö születésnapot! KépKépKépKép:

Kép

Pusszancs: Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Menta, Cory köszi a segítséget.
Ahogy beszéltem veletek vilinek olyan jókedve lett Kép, no meg mikor megjött az apja!
ÉS ma én altattam este Vilit, nem az apja és jött belõle millió büfi, és fél kilenckor aludt el,, ami nálunk a szabályos Kép Remélem most bepótolja az eddigieket. A nyála, az ömlik szegénynek.
Kiváncsi vagyok a ma éjszakára! Drukkoljatok! Akkor lehet eltünnek a fekete karikák a szemem alól.

Rebi!
Köszi a kuppal kapcsolatban. Ma még nem adtam neki, ha ma is szörnyû éjszakánk lesz, akkor holnap kap.

Gratula Rominak, Bálintnak és Lucának is!
Vili elleste Lucától, hogy az ágynál is fel lehet állni, no meg a dohányzóasztalnál is simán megy neki, anélkül, hogy beverné a fejét.

Borcsa!
Vili már vacsira is evett 7 kiskanál barackot. Az álldigáláshoz kell az energia Kép

Norci
norci

Sziasztok!

Laura
Köszi.Kép Drukkolok ám az altatáshoz.

Márti, Norci
Nektek is köszi, hízik a májam.Kép

Norci
Tegnap kb. negyed óra után aludt el, pedig elõzõ nap csak 3-5 perc volt, ma pedig 10 perc. Azt hiszem, most kezd dacolni az alvás ellen, most volt elõször, hogy kidobta a maciját a kiságyból. Nappal viszont 2 perc múlva alszik is, akkor is ugyanúgy beteszem az ágyába, mint este. Kíváncsi vagyok, mi lesz éjszaka. Szóval nem annyira fokozatos a javulás, kicsit ingadozunk, de kitartunk. Már így is többet és mélyebben tudtam aludni, mint az utóbbi hónapokban bármikor.
Totál ledöbbentem, hogy be kell jelentkeznetek egészséges rendelésre. Nálunk bármikor lehet menni, de havonta egyszer kérik is, hogy megmérjék, meg ilyesmi.

Gorsi
gorsi

Dzsili
Köszi.Kép Napsiról is tök jó ez a kép.Kép
Gorsi
gorsi

sziasztok

boldog szulinapot istoknak! az alldogalo, elindulo piciknek gratula Kép mi meg mindig fenyevekre vagyunk az ilyesmitol.

bogancsi
szoval toled jott a feny Kép tenyleg marha szep ido volt tegnap itt, mintha a tavasz akarna jonni - otthon meg, hallom a radioban is, hatalmas hoesesek vannak. ma egyebkent itt is vacak ido van, de ho nincs, csak olyan csunya borus, felhos, almos ido.

dzsili
szuperjok a kepeid! hogyan csinalod a szelet? nem a vizszintes iranyu legmozgasra gondolok Kép

tejpep
otthon mibol vannak? itt azt ajanljak, hogy rizspehellyel kezdjed a szilard taplalast, en hulye meg ugy is csinaltam. majd a kovetkezo babanal okosabb leszek Kép

norci
adam 7 honaposan este 9-tol aludt reggel 7-ig, akkor az ehseg keltette es csak nagyon rovid ideig volt ebren, csak mig cumikazott es aludt 1/2 10-ig. napkozben aludt meg 2x2 orat, del korul es delutan.
a lepocsolyazashoz: allitolag ez a muvelt nyugat itt, ehhez kepest a nyaron, mikor adammal setalok, kikanyarodik egy mellekutcabol ezerrel es millio decibel kerekcsikorgassal egy kocsi es az ablakbol egy vizzel toltott lufit dob felem az allatja. nem talalt el szerencsere. a par meterrel arrebb setalo oregembert viszont eltalaltak utanam. persze tudom, isten allatkertje nagy, mindenhova jut belole peldany. en csak azt nem szeretem, hogy annyira ajnarozzak egyesek a 'muvelt nyugat'-ot, ugyanakkor itt is van majdnem annyi barom, mint otthon. na, jol kiduhongtem magam, bocs. :@

viszont jo hir: van vegre ablakunk, most ment el az uveges srac. fiatal, velunk egykoru lehet. adam vadul mutogatott neki, majd odakiabalt neki, hogy 'dadi' (daddy = apa), jot vigyorgott a srac rajta. nem akartam lehervasztani, hogy a gyerek nem beszel angolul (meg) - magyarul se, az igaz Kép

kellemes estet
eszter
adamama

Istóknak nagyon boldog születésnapot kívánunk!

B+H+A
gesztenye

Sziasztok!

Csak röviden: Most jöttünk meg a kórházból, Peti tegnap felszakította a lágyszájpadjátKép Elaltatták, két öltéssel összevarták, benn kellett aludni. Nem volt túl jóKép

Majd írok. Puszi:

Kata
LadányiKata (ladán

Sziasztok!

Hihetetlen mennyit írtatok. Mindent elolvastam, szépen lassan, 3 napomba telt, mire a végére értem és én is írhatokKép

Borcsa! Ha így halad a szép szemû Luca, hétfõn õ is szaladgálni fog.Kép

Rebi! Gratula a foghoz, akkor ez már a 6.?KépKép

Dzsili! Nagyon jó ez a kép. A technikát elárulod?

Norci! Ez remek történet az eltünt védõnõkkel és a rendelõvel. De mi ez a bejelentkezés?? Nálunk akkor lehet menni amikor akarunk, 2 idõpontban. Aztán vagy kell várni vagy nincs ott senki.

Andi! a mai nap után már el tudod képzelni milyen lehetett tegnap eljutni a hévig, vagyis tegnap akkor level 10 volt, hogy a hó is esett.Kép Ma azt hittem, nem jutok haza, többet kellett cipelnem a kocsit mint tolni. Kétszer akadtam el az út közepén, de sikerült a kocsiknak megállni.

Hanna ma egyszer felállt guggolásból, feltolt fenékkel.Kép Nagyon édes volt. És ma már nagyon ügyesen sétálgatott, bejárta az egész lakást, amióta megy azóta sokkal többet elvan egyedül, sokkal többet játszik.

Mégegykata! Üdv itt, én is emlékszem rád. Boldog szülinapot Istókodnak.Kép

Na megyek, mert emberem holnapi ebédjéhez még nincs köret.Kép

jóéjt nektek!

Tikk
tikk

Sziasztok!

Mégegykata! BOLDOG SZÜLINAPOT ISTÓKNAK!KépKépKép

Zsu! Elolvastam az írásodat, nagyon tetszett!Kép Eddig is nagy kedvem volt, hogy Rékával elmenjek oda, mert nálunk mindeki zenélt valamit a családban, de most megint nagyon lelkes lettem! Szerintem most már belevágunk!Kép

Borcsa! Mi pont ma voltunk Rékával ortopédia kontrollon, nekünk úgy mondták, hogy amikor már stabilan jár egyedül, akkor kell menni! Végeztettek vele egy-két gyakorlatot, cipõbe kellett gyalogolni, meg mezítláb is, a földrõl fel kellett vennie egy játékot. Nagyon megdícsérték, hogy milyen kis ügyes!Kép De ha Luca már most kezdi, akkor ti is bezsebelhettek jó sok dícséretet!Kép Gratula!Kép
UH nem volt.

Dzsili! Nagyon édes a kép!Kép

LKataKép Nagyon szar lehetett. Mi történt?

Tikk! Gratula Hannának! Hajrá, csak így tovább!Kép

Pussz,
Zafi
zafi

Cory, Babybell üzeletek ismered? Mi az Árkádba szoktunk járni és ott egész jó cuccokat lehet összeszedni nem túl vészes áron. A méreteket ugyan nem tudom, de mintha lennének nagyobbacskák is. (ez az éjszakai szopizás közben jutott ám eszembeKép)

zafi
zafi

Sziasztok, köszönjük a sok szülinapi jókivánságot.
Végülis csokitorta-klasszik volt, kapott egy egész szeletet a kutyagyerek, es szabad volt kezzel dzsamalni. Nagyon elvezte, foleg a maszatolast...
Felhivtuk a szuleszorvosunkat, csak ugy megemlekezni aze gy evvel ezelotti esemenyekrol, es nagyon meghatodott! Tok orult!

Vasarnap lesz zsur is nalunk: baratnok hasonlo koru gyerekei - remelem jol fog sikerulni.
Istok amugy egy hete jar, nagyon ugyesen es nagyon elvezi, es most mondogatja az elso szavakat: pámpa, bomb, tönyv, tele stb. AZ elso szo, amit megtanult es mondott, az a NEM volt - nem tudom, mit szolna hozza egy pszichologus...

Na jo ejt mindenkinek,
Kata es Istok
megegykata

Sziasztok!

Eszter! Tikk!
Köszönöm a dícséreteket azt hiszem csak egy jó szoftver kell hozzá én a Photo Studio 2000-t használom.

Tikk
Én is pont azt akartam újságolni hogy Napsugár mostanában guggolásból is fel tud állni meg visza ha lehajol valamiért, de úgy látszik össze beszéltek a lányok Hanna is nagyon ügyi! KépKépKépKép

Kata
Szegény kicsi Peti, remélem gyorsan rendbe jön majd.Biztosan meg írod majd mi történt sok-sok gyógy puszit küldünk nektek KépKépKépKépKépKép Tud most eszegetni?

Pusszancs :Dzsili
dzsili

Mégegykata!

Olyan a fejem, mint egy szita!
Nagyon-nagyon boldog szülinapot kívánunk Istóknak Beával együtt, és jó szórakozást vasárnapra. (Nagyon tetszik ez a becenév az Istvánnak. A nagyfiam is István, de már nem tudunk átszokni erre a becenévre, mert 10 év alatt már megszokta(tuk) a Pityukázást.)
Amikor 1 éves lett a Beus, akkoriban mentem épp ellenõrzésre a dokimhoz, én meg fotót vittem Beáról. Annak is nagyon örült. Szerintem a szülészeknek ez nagyon jól esik, hogy legalábbis az egyéves születésnapon, megemlékeznek az õ tevékenységükrõl is.

Szia Zsuzsa+Bea

beababa

Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek a részvétet,nagyon sokat segitettetek atvészelni ezt a par napot!Napközben ugy ahogy el voltam,mert Riki lefoglalt,meg hat nem akartam elôtte szomorkodni.Csak az esték elég rosszak még mindig.

Danimama!
Februarban csak latogatoba megyünk haza.

Istoknak nagyon boldog szülinapot kivanok!Kép

Megnéztem a közben felkerült képeket és nagyon szépek a babocak!Kép

LKata!
Hat ez kész horror!Hogy történt a baleset?

Gratulalok minden gyerkôcnek,aki a napokban allni,jarni!Kép
Sajnos nem tudok név szerint irni,mert borzalom mennyiséget kellett elolvasnom nap,mint nap!

Nalunk egyenlôre valtozatlan a helyzet.
Riki csak a babakocsiban all fel,a lakasban még mindig nem talalta meg a megfelelô segédeszközt.Az agya nem jöhet szoba,mert utazoagya van.Kép
Mostanaban apja nem tud reggel aludni,mert Riki addig kiabal,amig fel nem ébreszti.
Szinte minden nap mas hangsort produkal.Eddig volt az ebe-ebe,most a daj-daj-daj van soron.Nagyon jopofa,mert altalaban "menet" közben mondja.Kép

Most nalunk is nagyon hideg van,szerintem itt még ilyen nem is volt.Holnapra -3-at mondanak délutanra.Azért még mindig jobb,mintha otthon lennék.Igaz?

Nyuszimano!
Hogy vagytok?Merre vagytok?

Jo éjszakat mindenkinek!
Edit
edith16

Bocs!
Szoval gratulalok minden gyerkôcnek,aki a napokban tanult meg allni,jarni!Kép

Még egy javitas,azt hiszem igy értelmesebb!:
Holnap délutanra -3-at mondanak.

Nézzétek el nekem,kicsit dekoncentralt vagyok.

Edit
edith16

Sziasztok!

Zafi: köszi! Kép Az van egy a Mester utcánál, már dumáltam is róla a fickómmal Kép

LKata: mi történt? Mesélj! Jobbulást!!

Elegem van apám gépébõl!!! A fickóm idén már vagy 4-edszer ment át szerelni. Tegnap fél 2-ig vártam éjjel, akkor lefeküdtem. Nem tudom, ma meddig bírom!

cory

cory
Budapest

Sziasztok!
Tegnap voltunk dokinal; megkapta Dani az 1 eves oltast. Helyettesito orvos volt; nagyon fiatal es ugy adta be Daninak a szurit, hogy okolre fogta a tut es beledofte. Persze ezutan ugy uvoltott Dani, hogy alig tudtam megnyugtatni, vegul en is vele sirtam. Kép
Megmertek 8.8 kg es 75.5 cm, ami meg persze alatta van az atlagnak, de az utobbi 2 honapban 1.2 kg-t hizott es az azert szep. Kép

Marti!
Tegnap sokat gondolkodtam az amnio dolgon. El sem hiszed, mennyire aterzem a problemadat. En is hasonlo cipoben leszek ha nem igyekszem a masodikkal, hiszen par nap mulva betoltom a 33-t! Kép Nem tudom, mit tennek a helyedben. Valoban az AFP es az UH sokmindent kimutat, de az meg messze nem 100% - viszont gondolom, soha nem bocsatanad meg magadnak, hogyha a teljesen egeszseges kisbaba elmenne egy vizsgalat miatt. Akarhogy dontesz rizikot vallalsz - azt kell eldontenetek, hogy melyik riziko a nagyobb veszteseg... tudom, kicsit nyersen fogalmaztam. Drukkolok nagyon, hogy jol dontsetek!
Koszonom az ujabb recepteket! Ezekkel fogom kezdeni. Leven a karfiol a kedvencem es en is imadom a majkremet! Kép

Apropo: lehet nekik adni mustaros dolgot? Es makot?

BMarti!
Persze a betegseg a merteketol fugg. En valoban ugy hallottam, hogy bar sokmindent kimutat az UH es az AFP is meg tudja hatarozni a valoszinuseget, de sajnos egyik sem 100 %-os pl. a Down szindromat illetoen. Ezt viszont az amnio ki tudja mutatni. En pl. ettol valo felelmemben hajlanek az amnio fele - de tenyleg nagyon osszetett es nehez kerdes es ezt valoban mindekinek magaban kell eldonteni, hogy mit kockaztat...
Dani szerintem ugyanott tart mint Lacika! Kép Meg egyaltalan nem indult el, nem is erdekli a dolog! Negykezlab maszik - azt is ugy kezdte el, hogy sokaig csak gurult, utana kuszott aztan szinte gyakorlas nelkul egyik nap negykezlab "ugetett" vegig a lakason! Kép Most allandoan allni akar, de ha megfogom a kezet, hogy vezetgessem akkor leul es negykezlabra ereszkedve indul el. Neha oldalazva lepked; illetve atkapaszkodik az agytol az asztalig es nagy-nagy ritkan par masodpercre megall kapaszkodas nelkul, ha eppen valami nagyon izgalmas van a kezeben.
Lacika eszik mar darabos kajat- kanallal? Elkezdett mar beszelni? Dani meg nem csak gagyog; de anyosom mondta, hogy a ferjem is 2 evesen kezdett el beszelni, igy annyira nem izgulok.

Altalaban a tobbi babanak meg turmixoltok (egy ev korul) vagy mar siman esznek baba-villaval, kanallal darabosat?

Sziasztok, Danimama
danimama

BMarti!
Bocsi, bocsi, bocsi!!!!!!!! Nem volt idom vegigolvasni a hozzaszolasokat csak azokat olvastam amik nekem szoltak... most latom, hogy mar valasozltal is a feltett kerdesemre, hogy eszik-e Lacika darabosat... Legkozelebb elobb olvasok... Kép
Danimama
danimama

Danimama!

Mikor leszel 33? Lehet, hogy közel egyidõben leszünk annyi? Én ebben a hónapban, a hónap végén.
A mákkal még vigyázzál. Van egy kis kábítóhatása. MAjd Menta megmondja, hogy kb mikortól, de szerintem még várjál vele. 1 évesen én még turmixoltam az ételét Beának, mert nem volt hajlandó darabosat enni. Most se nagyon, de azért próbálkozunk, és már nem turmixolok. Én kb 13 hónaposan döntöttem úgy, kb 1 hét leforgása alatt, hogy vége a turmixolásnak.

Állítólag azt mondják, hogy a fiúk késõbb érnek meg a beszédre, szobatisztaságra. Ez valahol igaz is lehet. A nagyfiam 2 évesen kezdett beszélni, 3 évesen lett szobatiszta. A Miki azért már korábban kezdte a beszédet kb 1,5-2 évesen beszélt, 27 hónaposan szobatiszta volt. Mikinek azért könnyebb dolga volt, mert kicsi a korkülönbség a bátyja és közte, ezért tanult a Pityutól sokat. Beánál még nem tudom mi lesz.
Mindenesetre tegnap a dokibácsinak elmondta a véleményét, hogy a szájában mert turkálni a kanállal. Persze csak a maga nyelvén. Doki meg is jegyezte, hogy cserfes kiscsaj lesz belõle.

Sziasztok
Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Mégegykata! Istóknak (kicsit megkésve) mi is boldog szülinapot kívánunk!

Szila! Köszi az 5letet, a Nestlé tésztás kajáit még pont nem kóstoltuk a tészta miatt, de mostmár jöhet akkor is, ha tojásos az a tészta. Pont jó lesz a tojással távolról való ismerkedéshez. Kép

Andi! Nem semmi a kalandtúra, amit leírtál! El is szégyeltem magam, amiért én itt a lakótelepen se mertem kimozdulni. Kép

Bogancsi! Lacikának már 6 foga lenne az evéshez, de még csak tépkedésre használja õket. Megõrülök tõle, kihúzgálja a fürdõlepedõje szálait, tönkretette a kendõmet, apró fecniket tépked ki a hancúrszõnyeg anyagából, de enni, azt nem. Tegnap kínomban adtam neki egy fél virslit (tudom, hogy nem a legjobb babakaja, de egyszerûen nem tudok már mit kitalálni), de csak hadonászott vele. Akkor megpróbáltam brokkoli+krumpli pempõvel etetni, azt úgy köpte ki, mintha kakát tettem volna a szájába. Azután elkezdte a virslit úgy belenyomkodni, mint én a mustárba, és lenyalta a fõzit a virslirõl. Kb. egy óra hosszáig tartott, de az egész pempõt beszopogatta a virslirõl. Kép Én meg azt se tudtam, sírja-e, vagy nevessek. Minden csupa morcs volt, de a gyerkõc evett végre. Kép

Szila! Nálunk állandóan megy Lacika szobájában a hideg párásító, ráadásul szemben van a szobája a fürdõvel, ahol mindig szárad valami, mégse éri el az optimálisat a páratartalom a szobájában, csak nagynéha. Persze ez ugye lakótelepi panelház és fûtésszezon. Iszonyú, amilyen száraz a levegõ. Illóolajat a hideg párásítónkba nem lehet tenni, azt külön aromalámpában szoktam párologtatni az étkezõben, az kb. a lakás középpontjában van, és onnan elég jól bejár mindent az illat. Én nagyon szeretem, sokat javít a hangulatomon. Kép

Norci! Nálunk a Viburcol az égvilágon semmit nem használt. Kép

GOrsi! Mi azóta nem voltunk az egészséges rendelésen, hogy Lacika kukiját feltépkedte az a banya. Ennek kb. fél éve...

Eszter! Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkerje, hanem hogy alacsony a kerítés! Kép

Kata! Jaj, a hideg is kirázott! Hogyan történt? Jobbulást kívánunk Petinek!

Danimama! Tényleg szinte pont ott tartanak a gyerkõceink! Kép Annyi a különbség, hogy Lacika imádja, ha kézen foghat, és sétálni vihet. Kép Néha õ is megáll 2-3 másodpercre kapaszkodás nélkül, de csak akkor, ha nem veszi észre. Kép Pl. amikor azt akarja, hogy felvegyem, akkor feláll a lábamba kapaszkodva, és mindkét kezét felnyújtja. Közben van, hogy a lábamhoz támaszkodik a hasikájával, van hogy nem. Kép Beszélni se beszél semmi értelmeset, illetve semmi olyat, amit én megértenék. Egyedül a nyam-nyam megy, amikor valami nagyon ízlik neki, meg a tyikam-tyikam-tyikam hangsorban vélem felfedezni az unokatesója vonatának hangját. A darabos kaja miatt meg ne Kép, ekkora termést végigolvasni nem piskóta. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Kata! Mesélj ha tudsz, hogy vagytok.

Dzsili! Azért nekünk még nem megy annyira. Megjegyzem azóta se csinálta.Kép

Viszont nagyon aranyosan félretanítottam Hannát. MIvel a kakasra mindig csak azt mondta kaka így én mindig utána mondtam az s betüt, meg is tanulta, hogy kakasz, azóta van még papasz, babasz, pápász, totosz. Szóval görögül beszélKép

És a változatosság kedvéért megint taknyos.Kép Egész éjjel nyöszörgött és már 7-kor útrakeltKép

Párásítani én is párásítok, meg illóolajozok mécsessel, amitõl a párom ki van, mert csípi a szemét.Kép Hannának kis levendulát szoktam párologtatni este, attól megnyugszik az ember.

Márti! Még nem költöztünk. Kedden kifizettük a lakást teljesen, talán a jövõ hétvégén ki tudnak menni eladóék, aztán mi is mehetünk.

Bmárti! az etetés nagyon sok türelmet igényel, úgyhogy fel a fejjel, elõbb utóbb majd csak rájön Lacika, hogy milyen jó majszolniKép

Zsuzsi! Nekem is tetszett a cikk és én is elviszem Hannát, ha elköltözünk, ki is néztem, hogy a budakalászi mûvközpont elérhetõ távolságban van.

Na megyek dolgomra, van bõven. Még önéletrajzot is kell írnom. Nincs valakinek ismerõse békásmegyeri iskolában?Kép

Szépnapot mindnekinek

Tikk
tikk

Sziasztok!

Lassan de biztosan vegigolvasom a lemaradasom Kép.

Udv. az ujaknak!

Boldog szulinapot Istok!

Szerencsere mi is tul vagyunk mar a betegeskedesen Kép Szegeny Madike elkapott egy franya influenza virust, negy napig nagyon magas laza volt, majd tele lett szegenyke kiutessel es kohogott. De mar tul vagyunk rajta. O sokkal jobban viselte mint en.

Mostanaban meg napkozben szinte nincs egy perc nyugalom sem itthon KépKép Madike mar mindenhol felall es lepeget. Minden veszelyben van. Es mar kibujt a harmadik fogacsi is, igaz ez is lent, ugy nez ki neki csak also fogsora lesz Kép Sebaj, majd felsot meg veszunk. Kép

Latom minden baba milyen ugyes. Es milyen szep (megneztem a profilokat) Remelhetoleg hamarosan en is eljutok oda, hogy friss kepet rakjak fel. De ez nem tolem, hanem Maditol fugg. Na meg persze attol is, hogy mikor erek a nagytakaritas vegere.

Lassan megyek olvasgatok meg,
de mostantol mar igazan leszunk,
puszi
Andysj
andysj

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?