Új privát üzeneted érkezett!

Jóreggelt!
Kivételesen tudtam aludni :D Biztos azért aludtam jól, mert Timi megálmodtad helyettem h szülök és nem én paráztam rajta tovább.. :)

Ági, nekem is folyton mehetnékem van. Mikor mondta a doki, h nem biztos, h márciusig kihúzom, azonnal a moziműsort kezdtem nézni, h akkor még most menni kell amíg lehet :D

Barbi, de jó, h megvan az autó, tök jól rendeződött, időben. Nekem csak a torkom fáj, de már három napja, de nem hiszem, h igazi betegséggé fajulna.

Na megyek kikeresem a Kovácsné babás képeit, nagy gratula nekik :D

Kép
Kép
agiboldi

Na, elalszom és még 2 baba :lol: :lol: :P :P

Bea! Nagy nagy gratula a lányokhoz! Hogy mekkora hajuk van! :shock:

Timi! Nekünk meg eddig nem nagyon jött össze a nyaralás, úgyhogy mi arra gyúrunk, hogy majd Emmával bepótolunk mindent :P

Sági! Értem, hogy mire gondolsz! Bár én ma örülnék ha sehova se kellene mennem :( Még az adózós papíromat is be kell vinni a melóhelyre :( Egyenlőre viszont ahhoz sincs erőm, hogy a lakásban közlekedjek... És a hőemelkedésem nem múlik, amitől a közérzetem is egyre szarabb :x
Vendég

Barbi!
Én a következőképp kúrálom magam: napi 6 db c vitamin (600 mg), csomó méz. Kamillateás inhalálás (ez tök jó), infralámpázás. Tegnap már végső elkeseredésemben fokhagyma teát is csináltam... :( Ja, kalcium pezsgőtabi. Sok tea és víz. Ja, és fekvés.

Nekem most hiperalacsony a vérnyomim, csak kóválygok egyfolytában. Úgyhogy most főztem egy jó adag fekete teát, azt kortyolgatom.

Timi
Kép Kép
timocska

Gyors összedobtam egy kis ebédet...Zöldségs pulykafasírt, párolt borsó+rizs.Levest nem volt kedvem gyártani :wink:

Nekem vhogy mostanra múlt el a mehetnékem.Lehethogy azért mert kb 1-2 hete annyira lefáradok ha sétálnom állnom kell hogy ihaj :D 2-3 napja pedig mintha izomláz lenne a hasam köldök feletti részén és a hátamban :shock: Lehet hogy húzódik lefelé a pocak?Tök hülye érzés, jó nagyokat sóhajtozva kicsit jobb (bár nem tudom még mi az összefüggés...) ill. ha Lea hagyja, az oldalt is fekvés segít. Szóval próbálok minél többet pihizni.

Én nem voltam kismamiként moziban mert amióta Lea hallja a külvilágot és hangosabb a TV, a zene, olyan patáliát csap odabent és csak akkor nyugszik meg ha vége. Gondoltam a dolby hangzás nem sokat segítene ezen, így itthon DVDzünk :)

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

:( :( :(
Most hozta meg a postás az illetékfizetési csekkeket...
12 havi törlesztés havi 50.000 :shock: Remek!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Tegnap mászkálós napom volt és estére annyira fáradt voltam, hogy már nem volt erőm a gépelé ülni.

Milyen jó híreket olvasok most :D
Orsi, Bea,
Gratulálok a lányokhoz és nagyon sok tejcsit kívánok nektek :D

Tegnap voltam LLL szopis találkozón a barátnőmmel, sok érdekes és megfontolandó dolgot mondtak, bár leginkább annak nagy segítség aki már szoptat és konkrét kérdései vannak.
Ja és képzeljétek Róki is ott volt.

Róki,
Nagyon aranyos kislány Zsuzsa, és örülök, hogy most már meggyógyult :D

Barbi,
Voltam tegnap szülésfelkészítőn is. Mondtak pár érdekes dolgot. Például nincs non-stop epidurál spontán szüléseknél. Ha nagyon ragaszkodsz hozzá és mindenképpen szeretnél a szüléshez, akkor előre le kell beszélned egy anesztessel a dolgot.
Csaszinál epidurált, spinált és altatást is csinálnak. Ha előre lehet tudni a csaszit, akkor spinál vagy epidurál előzetes vizsgálatok és beszélgetés alapján, ha spontának indul, de mégis csaszi lesz belőle, akkor attól függ, hogy mennyi idejük van az érzéstelenítésre, és hogy ettél-e előtte.
Spontán szülésnél az epidurált csak akkor kötok be, ha már 2-3 ujjnyira kitágult a kismama.
A klinikán 43%-os a csaszik aránya (én ezt egy kicsit soknak tartottam)
Aztán volt szó a különböző beavatkozásokról.
Ha elfolyik a magzatvíz fontos a szína. ha fehéresen áttetsző akkor nincs gond, de akkor is minél előbb be kell menni a kórházba, mert 6 óra után már antibiotikum kell a fertőzésveszély miatt.
Ha zöld, vagy véres az gondra utalhat. Pl. oxigén hiány, lepény leválás.
Szülés alatt kb. 15 percenként néznek ctg-t. Ha valami gondot mutat, akkor akár folyamatosan is. Ha a ctg szerint fájásgyengeség van, akkor kötnek be oxitocin infúziót.
A klinikán fogót nem használnak, ha gond van akkor vákuum. Ezt akkor alkalmazzák, ha a szívhang lassul és a baba már áthaladt a medencén.
A gátmetszésre annyit mondott a doki, hogy orvosa válogatja, de általában első szülésnél szoktak vágni, de csak 1-1,5 cm-t.
Remélem mindent leírtam és azért egy kicsit érthető is volt.

Gratulálok az új autótokhoz :D Milyen kocsit vettetek?

Timi, Barbi,
Jobbulást nektek!

Mazsi,
Hát elég durva ez az illeték dolog. Szerencsére amikor mi vettük a lakásunkat nem kellett fizetnünk, mert első lakás és új építésű, de azt hiszem azóta ezt a dolgot is eltörölték Nem tudom hogy fizettük volna még ezt is a hitel mellett.

Bocsi lányok a hosszúságért :oops:

Móni

Kép
móni23

Timi!
Szülésfelkészítő?Jössz?
Vendég

Sziasztok.

Most jottem haza. Mert rajtam is rajtam van a mehetnek, ahogy Sagin. Igazsag szerint az Uzsokiban voltam 8-tol 11-ig, onnan pedig hazagyalogoltam (!!!) Illetve csak a KIKA-ig, onnan 3 megallo vilivel (potyaztam, pedig nagyon utalok, felek, nem szeretek csalni, de ugy elfaradtam, hogy nem erdekelt. Raadasul a masik kocsiban volt is 2 ellenor!!! :shock: De meg igy sem erdekelt. Azt mondtam volna, folyik a magzatvizem... vagy valami :oops: ) Gyonyoru az ido, raadasul a KIKA-ba be is akartam kukkantani es amit vettem (agynemu, Valentin-napi meglepi Gedeiapunak, regota szeretne valami szepet) ugyhogy nem volt kedvem taxizni... BKV-zni meg nemtom hogy lehet... maradt a seta...

Jelentem, feb 25-en befekszem a korhazba es 26-an reggel kibontjak belolem Zsebibabat. Ma volt teljes rutin, vizelet es EKG, beszeltem az aneszteziologussal is, Sagi, Timo, ez a no egy TUNDER!!!! Nagyon szimpatikus, vegtelenul kedves es ugyes is, Tiba azt mondta, a korhaz egyik kincse. Ezek utan egyaltalan nem tartok a csaszitol, mindent tudok rola, orulok es turelmetlenul varom a talit Aronnal :D Nalunk spinal van az Uzsokiban, az epidural a spontan szulesre remek, a caszira nem annyira, az altatast meg kerulik, ha lehet mert az atmegy a placentan is (az EDA es a spinal nem) es sok baba alvora veszi, mikor kibujik, pedig hat sirni kellene... Szoval spinal, elotte lidokain szuri, hogy ne is erezd. Programozott csaszi elott van beontes es beretvalas - nekem johet mindketto!

Varga Izabella ma fekudt be, szinten csaszi (azt nem hiszem, hogy azert fekudt volna be napokkal hamarabb, hogy biztosan legyen privbat szobaja), a ferjevel volt is szerencsem beszelgetni a folyoson (akkor meg nem tudtam, hogy ki a felesege :D), kedves srac. Mondta, hogy epp most van bent a parja konzultacin es hat nem tudjak, mikor lesz baba, majd most kiderul...

Aki beteg (Timo, Barbi), ne legyen beteg! Igyatok sok feketebogyos rostoslet (100%-osat, ha lehet), meg kamillateat, inhalaljatok, ha lehet kismamaknak (nemtom lehet-e) es erosodjetek!!!

Hu, egy even keresztuli havi 50 rugo illetekre eleg brutal, bar ha azt vesszuk, nekunk fejenkent 20 masfel even at, a se sokkal jobb... Mi meg most jottunk ra, hogy kb egy eve, miota itt lakunk, nem fizetunk aramot... meg jo, hogy nem kapcsoltak ki eddig :D Kivancsi vagyok, mennyi lesz a dij... Ne is kerdezzetek, ez hogy lehet, a valasz egyszeru: ELBENAZTUK! :D

Barbi, gratula a kocsihoz, fel is tehetsz rola fotot :D Mi rogton lefotoztuk Bubukat, amikor megvettuk es hazagurultunk vele :D

Nya, most kipihenem magam. Ramfer. Legyetek jot, meg azert persze bekukk...
kami

Kami!
Tök jó, hogy szimpi az anesztes. Gondolom majd nekem is kell beszélnem vele, ha úgy alakulnak a dolgok. Lassan én is megbarátkozom a csaszival, sokat olvasgatok róla. Na, meg maximálisan számítok Kami a tapasztalataidra! :P :P

Móni!
Köszi az infokat, igaz nem az én kórházam, de minden hasznos lehet! :)

Mazsi!
Hát mekkora házat/lakást vettetek ti, hogy ennyit kell fizetnetek? Mi is másfél évig nyögtük, de csak az egyharmadát fizettük! :roll: :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, én naponta kétszer inhalálok kamillával, eddig semmi bajom nem volt tőle, sőt, talán ez kezd hatni! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Ági!
Nem hinném, hogy képes lennék elvonszolni magam a kórházba, ott ücsörögni legalább egy órát! :( Meg nem is szeretnék senkit megfertőzni. Úgyhogy inkább itthon maradok!
Te mész?
Ha igen, majd mesélj!

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Először is Bea és Orsi!!!! Gratulációm a lányaitokhoz!!!!!!

Timi, Barbi, jobbulást nektek! A C-vitamint mindenképpen szedjétek, az tényleg sokat segít!

Lorca, nem 3 v. 4D UH-n állapították meg, hogy fiad lesz? És akkor most meg nincs kukija??? Te jó ég! Én eddig azt hittem, az UH-s infók 90-99%-osak....... :shock:

móni23, köszi a kórházi infókat, nekem nagyon hasznosak, mivel nem tudok felutazni az előkészítőkre. De a szülőszoba látogatást nem szeretném kihagyni. Arról van infód, mikor lesz?
Lehet, hogy felhívom a kórházat és érdeklődöm....

mazsi, nálunk száradnak a falak. Egyelőre félúton tartunk, talán jövő hét elejére végez a festő. Bútor még sehol, de majdcsak ideér. Nem semmi az illetéketek..... És ha az ember belegondol, hogy azt a pénzt a gyerekére is költhené az ember, jajjjj nem is cukkolom magam ........ :evil: :evil:

Na megyek meglesem az ikrek fényképeit..... :lol:

Aprópó álmok. Én este azt álmodtam, hogy szülök, de váratlanul ikreim lettek. A doki is meglepetten állt a műtőben és mondta, hogy itt 2 gyerek van. Lett egy 4 kg-os fiam és egy 3 kg-os lányom......... :lol: :lol: na, szép.... :D :D

Bea

KépKép
babzsak27

Bea!
Azért nem semmi egy 4 és egy 3 kilós bébi! :D :D :D Látszik, hogy milyen összevisszaságokat lehet álmodni! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Bea,
Jövőhét kedden lesz a szülőszobalátogatás két turnusban. Az egyik (és szerintem itt kevesebben lesztek) 14:30-tól, a másik 15:15-től. Én már láttam, így én nem fogok menni, de szerintem érdemes megnézni.
Lehet, hogy nem írtam le mindent ami tegnap elhangzott szóval nyugodtan kérdezz.

Bea,
Nagyon szépek a lányok én is meglestem őket :D

Kami,
Egyre izgalmasabb a dolog, akkor már két heted sincs hátra :D
Én sem szeretek jegy nélkül utazni a BKV-n. Eddig egyszer próbáltam és persze rögtön elkaptak, egyszer meg elfelejtettem, hogy előző nap lejárt a bérletem és persze akkor is rögtön lekapcsolt az ellenőr. Nekem nem nagyon van szerencsém ezekkel a dolgokkal a puskázást is csak egyszer próbáltam és lebuktam, szerintem ilyenkor látszik rajtam, hogy rosszban sántikálok.

Timi,
Örülök, hogy azért kezded jobban érezni magadat!

Kép
móni23

Móni, köszi az infót. Akkor ott a helyem jövő kedden!!!!!!

Bea

KépKép
babzsak27

majdnem kész a vasalás... :D Tudja vki mi fenének raknak ezekbe a bébi rucikba ekkora fecniket a méretekkel és kezelési útmutatóval?nem fogja a babát irritálni?gondolkoztam rajtahogy kivágdosom öket, de aztán mégis lebeszéltem róla magam

illeték
tavaly májusban vettünk egy használt családi házat (120nm) 2,5 szoba+nappali+ebédlő+garázs+kert...ráadásul felújítjuk ill. újítanánk de momentán áll a projekt amíg a kocsit el nem adjuk.az illeték?hm nem tudom még mi lesz egyenlőre ki tudjuk fizetni aztán lehet hogy az adósok börtönéből írok szeptembertől (akkortól kapok ugye GYED-et ami elég gáz...ha figyelembe vesszük, hogy hitel is van a házon :x ) Na mindegy nem is hergelem magam most ilyen dolgokon élvezkedem a gyermekvárásban...

most megyek veszek vmi meglepcsit apának Valentin alkalmából...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Na lepihentem egy kicsit és mi lett belőle,két és fél óra. :shock:
Asszem kihagyom a felkészítőt,inkább lustálkodom tovább. :oops:

Kami,
Ez nagyon izgi!!!11 nap :P :shock: :P Dejó,dejó,dejó!!!!
Örülök,hogy szimpi volt az anesztes,nekem is dícsérte a barátnőm!
Vendég

En most tertem magamhoz. Nem is igazan aludtam, inkabb csak elnyultam es halottnak tetettem magam. De azert jo volt. nemsokara jonnek vendegek, addig meg puccba is szeretnem rantani a lakast (na semmi komoly, semmi porszivozas, csak az eltevedt ruhadarabokat es egyeb targyakat segitem a helyukre :D)

Moni! En ugyanilyen potyazo-ostehetseg vagyok! Eddig ahanyszor probalkoztam, MINDIG elkaptal! Most is csak azon mult, hogy melyik kocsiba szallok fol... de most - igy babasan - mellem szegodott a szerencse :) De mondom, akkor se estem volna panikba, ha megis elkapnak... Turtem volna a csalok sorsat, ha esetleg a kidumalas es a hasam simogatasa fajdalmas arckifejezessel megspekelve nem segit... (Gonosz kismama, a kisbabajat maris csalasra hasznalna... :twisted: )

Hat lanyok, igy, hogy elore tudom mi lesz, hogy lesz, nagyon turelmetlenul varom, hogy teljen az ido. Persze telik az, nincs is gond, de OLYAN HIHETETLEN!!!! Hogy 12 nap mulva Aron ott fog kucorogni mellettem a kis uvegtaligajaban es majd nez ram, nyaladzik, nyekereg, rugkapal, en meg azon fogom torni a fejem, na most mi lehet a baja :D
kami

Timocska,
Robit nem rázta meg különösen az, hogy most a lány verzió a valószínűbb. Neki mindegy. Én vagyok az, akinek vannak preferenciái. Én kislánypárti vagyok. Nagyon cuki rózsaszín dolgaink vannak :D

Nyaralás: Én megrögzött utazás mániás vagyok, egy héttel Nati terhesség előtt voltam Angliában, előtte pár héttel Robival Norvégiában, amióta együtt vagyunk, minden évben 1-2x mentünk külföldre + itthon. Azóta a legmesszibb, hely Komárom volt, a múlt hónapban. És most még távolabb kerültek a dolgok :( De sebaj, hajrá nyugdíjas évek!

Ágiboldi,
Jó neked, hogy még tudsz moziba menni. Nati a terhesség végén nagyon utálta, folyamatosan rugdalt. Az utolsó moziélményem (kb 2005 tavasz), hogy fáj a bordám és iszonyúan kell pisilni.

Bea,
Sima uh volt, a múltkor kb fél pillanat alatt kibökte, hogy fiú. Most meg csak hümmögve keresgélt. Eddig még mindig mást mondott, ez volt vele a 3. uh :) Ráadásul nem tőle, de tudom, hogy egész jól diagnosztizál. Úgy látszik, Ketteske szeret játszadozni :D Elég sok ismerősöm van, akinek végig, több uh után meglepi volt a baba. Egyik ismerős mindhárom lányát fiúnak mondták az összes uh-n. Nálam legalább egyszer tuti eltalálta már!
A 3 és 4 kg jól hangzik. Volt osztálytársamnak ikrei születtek, a kettő együtt megvolt 7 kg. Lehet, hogy csak előrevetítetted a jövődet :D :D

Móni,
Amióta nem dolgozom, nincs bérletem és már elég jó bliccelő vagyok. Simán kigombolom a kabátom, megfogom a pocim és kikerülöm az ellenőröket. Eddig még mindig mindenki szépen előreengedett és elsétáltam mellettük. A határozottság a lényeg!

Mazsi,
Ne vagdosd ki a fecniket, átlalában nem zavarja őket, ha mégis, akkor ráérsz. Jó lesz, ha másodszorra be kell lőni, hogy mekkorák. Nekem végig kellett néznem az összeset, hogy emlékezzek a méretekre, pedig nem is volt régen. A babók nagyon utálnak öltözni.

Gabi,
Nati 3720g/58cm-rel született. Most, hogy egy kb 87cm-es törpöt pelenkázok naponta, szerintem még egy 5 kilós szumó újszülött is törékenynek tűnne, nemhogy egy három kg alatti. De addig még van ideje, meglátjuk, kedve megnnyire lesz nőni. A 30. hétben még nem volt lemaradva. Ahogy néztem, a családunkban a második terhesség mindig rizikósabb. Anyukám (=én, fél kg mínusz), anyós(=apuci, nagyon apró, 20 cm mínusz), nagyi (sajna meghalt a baba), tesóm (elvetélt). Ez sem dob fel túlságosan.

Ikrek: A Spektrumon volt egy ikres műsor. Abban volt, hogy az ikrek hetente több, mint 200 óra törődést igényelnek. Úgyhogy lesz ott meló!!

Fertőtlenítés: Bevallom, többnyire elblicceltem. Mellszívót csak 4. hónaptól használtam rendszeresen, amikor is a kajába raktam a tejet, frissen. Cumisüveget kb fél éves korától, akkor meg úgy gondoltam, hogy már elég nagy, elég mosogatni. Cumi volt pár hónapig, de azt sem főzögettem túl sokat. Nem volt energiám fél óráig figyelgetni és nézegetni, hogy mikor kozmál oda. Ráadásul akkor még nem tudtam, hogy citromsavat kéne a vízbe tenni és álandóan vízköves volt. Így nincs sok gyakorlatom benne.

Sági,
Készülj fel, hogy a menekülési ösztön szülés után is kitörhet rajtad!Akkor még ijesztőbb tud lenni :wink:

Valentin nap: Én kicsit póriasan oldottam meg a meglepit: kivasaltam apuci pólóit. Lehet, hogy kiveszőben van belőlem a romantika :D

Ma anyukám jó kis meglepivel állított be. Hozta sógort és unokaöcsit is. Azt sem tudtam, hogy Magyaro.on vannak. A lakásban nagy felfordulás, arra számítottam, hogy amíg anyukám vigyáz Natira, addig lesz időm, még a tanítvány érkezése előtt :evil: Ráadásul nagy udvariasan, amikor megláttam őket, bámultam, mint aki ufót lát. De legalább Nat élvezte a társaságot :P :P :P

Kép KépKép
lorca

Jó reggelt!

Kami
de jó híreket hoztál :D :D így tök jó, hogy már napra pontosan tudod Zsebi-Áron mikor fog megszületni :lol: :lol:
kicsit irigy-irigy :wink: így a vége olyan nem jó, állandóan azon agyalni akkor most mikor. Ráadásul ugye egyedül a kicsivel itthon :roll: nem baj a jövő héttől anyósom is itthon lesz. Két hét szülési szabi, álmodozik, hogy a 3. majd előbb kibújik. Most az egyszer igaza lehetne :oops: :lol:

Lorca
az uh. szerint az én lányom sem lesz hatalmas, amit nem is bánok :shock: Azt úgy érzem, hogy hosszú, mert teljesen kitölti a pocimat :wink: :wink: Azt azért hozzáteszem én érzésileg nem értek egyet a dokival, mert ennyire erősen egyik tesója sem mocorgott :shock: :shock:
Még mi is pelenkásak vagyunk :oops: hát biztos jó furcsa lesz :wink:

Ikrek: nálunk a dédi álmodta, hogy kettő baba lesz nem 1. Hát kissé meglepődnék. Még az előző terhességnél a párom nagyon nem bánta volna :wink: :wink: de jobb ez így. Így remélhetőleg a nagyokra is több időm jut majd :D

Mazsi
cimkéket és nem vágtam ki előre. Viszont van amiből muszály, mert nem elég, hogy nagy olyan durva anyagból is van :? :?
Na meg általában nem csak a nyakánál, hanem az oldalánál is van. Mondjuk én jártam egy párszor úgy, hogy a kivágás után még jobban irritálta a pici bőrét :? :? :?
A jelzálog tényleg jó húzós :shock: :shock:

Timocska
jobban vagy már???

Barbi
Neked is jobbulást!!!

Én majd ma délután megyek nst-re :wink: :wink: utána még meg lesz az esti programom is, mert Adrikáéknál holnap lesz a farsangi bál, és bennszülöttnek öltözik. Be kell fonni apró tincsekbe a haját :D Ezt kérte a családom várjam meg, utána szülhetek :lol: :lol:

Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Jobb reggelt...

Jöttem gyors helyzetjelentésre, aztán mjad igyekszem visszaolvasni!

Nemhogy jobban lennék, de sokkal rosszabb :cry: Iszonyatosan köhögök, annyira, hogy ez többször hányáshoz vezet :cry: A torkom baromira fáj és non-stop hőemelkedésem van. Kaját nem nagyon kívánok, úgyhogy kezdek szépen legyengülni is... Teát azt iszok, de egyenlőre kb ennyire futja :( Nem érzem, hogy olyan hú de gyorsan felépülnék...

Emma tegnap egész nap ficánkolt, de vmi brutál nagy hévvel meg erővel, sokszor fájt is... Aztán a dokinál kiderült, hogy mire ment ki ez az egész: Emma visszacsücsült... Méghozzá az orvos szerint a lehető legrosszabb pózba: keresztbe fekszik a pocakomban (csontos buksi jobbra fent, lábacskák balra lent). Már a metrón éreztem azokat a régi comb-zsibbasztó rúgásokat, amikre akkor még azt hittem, hogy biztos a kis keze, csak már ugye sokkal erősebb. Hát nem...
Mondta az orvos, hogy ilyen pózban fekvő babáknál szinte garantált, hogy szülés közben beakad a keze, meg elakad a feje, úgyhogy ha így marad, akkor nem hagyják természetes úton megszületni, mert túl nagy lenne a kockázat. Valahogy úgy fogalmazott, hogy "Beakadhat a feje meg a keze, úgyhogy nem engedik" én meg félreértettem, mintha azt mondána: "...úgyhogy eltörik"! Kétségbeesve kérdeztem vissza, hogy "Tessék? Eltörik???" Mire akkorát nevetett :) Mondta, hogy azt kb 100 éve csinálták amikor még nem volt császármetszés... :)
Na, a lényeg, hogy a kiscsaj kb 2,5 kiló és egyébként minden OK vele!
Jövő hét csüt. vagy péntek megyünk az első CTGre és akkor lesz egy UH is! Már nagyon várom!
Ami még jó hír volt, hogy az orvos is megnyugtatott, hogy ne aggódjak, a betegségből a gyerkőcnek nem jut, meg ő már egyébként is "kész" van, már szinte csak hízik :) Szóval kúráljam magam, és arra figyeljek, hogy ne lázasodjak be, mert az méhösszehúzódásokat generálhat, arra meg még nincs semmi szükség ;)
Ja, és ha csaszi, akkor a SOTEn is az a szokás, hogy kivárják a kiírás napját (nálam 27), és aznap csinálják meg a műtétet, hacsak nem indul be előbb a szülés - túlhordást ilyenkor nem szoktak hagyni.

Megyek, visszafekszem, mert ülni is nehezen tudok :( Még majd benézek napközben!
Vendég

Jó reggelt lányok!

Én is megnéztem kovácsné babáit, tényleg aranyosak. Kis picikék, nem is tudom hogy fognék meg ilyen pici babákat.

Timi:
Hogy érzed magad?

Barbi:
Nagyon sokat feküdj a meleg takaró alatt, csak pihenges.
Sajnálom, hogy megfordult Emma, de még akár vissza is fordulhat, ha ennyire mozgékony.

Mazsi:
Ez tényleg durva ez az illeték.
Hétfőn voltam a szülőszoba látogatáson. Hát majdnem kidöltek a kismamák. Először is hogy föl kellet mászni a negyedikre, másodszor, hogy rohatt (bocsánat) meleg volt és végig áltunk, kb másfél órán keresztül.
Voltunk a szülőszobán, utána átmentünk az újszülött osztályra, ahol éppen egy baba sem volt, mert pont kajcsi volt és utána bekéretszkedtünk az egyik rooming szobába és azt is megnéztük.

Rólunk:
Kisasszony olyan aktív, hogy már ha nem rugdossa a bordámat akkor is fáj. Tegnap akkorákat rúgot apa kezébe, hogy már ő is azt mondta, hogy ez durva és de jó, hogy nem neki kell kihordania.
Négy napja nem szedem a magne B6-ot és két napja főleg délután, este olyan méhösszehúzódásaim vannak (kb hatszor a 12 óra alatt), hogy alig tudok megmozdulni. Pedig még legalább négy hetünk van (most már a doki szerint is a méretei alapján), nem kéne, hogy hamarabb kijönne a kisasszony.
Holnap megyünk ctg-re, szombaton meg uh-ra, kiváncsi vagyok most mekkora.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Lin
jóslófájások keményedések ilyenkor a 33-34 héten vannak legtöbbször. Készül a méh. Viszont még ez a "mennyiség" amit írsz, az elmegy bőven :wink: Ilyenkor már én sem szedtem rá Mg-ot. ilyenkor próbálj egy kicsit ledőlni, oldalt, sok orvos szerint bal oldalt :wink: :wink:
Majd amikor már kibújhat a kicsi nem lesz annyi :?
Nálunk ez bejött :shock: Gondolom ez valahol pszihés is, hogy nehogy előbb jöjjön. Mikor jöhet az ember megnyugszik.....

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Hali!

Tegnap végeztem a gyerkőc ruháival, de a változatosság kedvéért ma is vasalnom kell,a sajátjainkat... :(

Ma délelőtt megyek a gyerekorvoshoz kérdezősködni. Ismerni ismerem már, de saját gyerkőccel még nem voltam nála :D

Barbi jobbulást! Ne izgulj a csaszi miatt a mai technikával már az sem olyan gáz mint anno. Felénk ha minden rendben 5 nap után csaszival is hazaengednek és az a kis 10 cm vágás gyorsan begyógyul.
És mégegy pozitívum a csaszis bébik olyan szép kis kerek pofival születnek...Nincsenek "megnyúzva".Szóval minden rosszban van vmi jó :D

lin
ez nagyon durva... :evil: szülésfelkészítő és annyi empátia nincs bennük hogy figyelemmel legyenek a kismamikra? :twisted: én tuti beájultam volna.nemhogy 1,5 órát egy felet sem tudok állni egyfolytában...
kedden a gondozóban hasonló szitu ...ezer kismami várja a dokit, fűtenek mint az örült és egy pici ablak nyitva....nesze neked friss levegő :shock: ki kellett mennem az udvarra hogy magamhoz térjek ....De nálam ez mondjuk az első hetektől fogva jellemző volt.

egyébként milyen a szülőszoba? én még vagy 10-12 éve voltam bent a gyakszik alkalmával, remélem kicsit változtott azóta...
ha van hasznos info a helyi szokásokkal kapcs. szívesen venném ha megosztanád, bár próbálom a dokimat hétfőn kifaggatni.

lin az összehúzódások miatt ne izgulj,az tényleg nem sok.Nekem egyes napokon Mg mellett is a duplája a jelentkezik :( ez 6-7/12 óra az alap, s ez szinte minden nap :(
a dokim azt mondta, amíg óránként kevesebb mint 4x van ne aggódjak...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok! :)

Barbi!
Sajnálom, hogy ennyire rossz! Egy vigasztalót tudok mondani csak: 6 nap után úgy érzem kezdek kifelé menni! :) Már tudtam aludni éjszaka, nem kellett felkelnem kifújni az orrom! :D :D (apró örömek). Köhögök azért rendesen, de úgy érzem a napi 2x-i inhalálás és a sok vitamin megteszi hatását, mégha jóval lassabban is, mint az antibiotikum! Úgyhogy kitartás!!!
Emma tényleg nagyon mozgékony. De legalább nem totál függőlegesben van, úgyhogy még lefelé is fordulhat! :D :D
Ja, Barbi! Ha vasárnapra vagy kiírva, akkor is megcsászároznak? Mert általában ezt csak hétköznap csinálják! :shock:

Tegnap este nekem is elég erős görcseim voltak, olyan mensi szerűek. De ahogy írjátok, ez természetes. Magnéziumot én sem szedek.

Lin!
Hát ez jellemző a kórházakra... micsoda hozzáállás! Nekem a 10 lépcső is megterhelő, nem a negyedikre gyalog! :evil: :evil: Kár, hogy egy pici babát sem láttatok, pedig az olyan jó! :) Én is mikor megyek a kórházba valamiért a folyosón a kis bevásárlókocsikban mindig megnézem a bébiket! :D :D

Gabi!
Már nálatok is nagyon megy a visszaszámlálás! :)
Kezdek én is kicsit türelmetlen lenni, de a doki szerint nem jön előbb Lilla, mint amire ki van írva. :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, tegnap a párom beállított egy csomó sütivel és egy 2000 db-os puzzle-val! Úgyhogy most hadiállapot uralkodik a nappaliban, próbálkozunk kirakni! :D :D :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Jo reggelt (reggelt????)!

Neeem, most nem aludtam egeszen eddig, hanem forditottam. Szep kis talajvizes-szennyezodeses-vizsgalatos szoveget. De jo, hogy vege! Ujabb mani, ujabb orom...

Apunak annyura tetszett a Valentin-napi agynemu, hogy ma megyek es veszek egy masik garniturat :) Ugyhogy ma is lesz KIKA-seta, aztan meg hn 4-re hazidokihoz megyek, ahol remelem nem lesz vizitdij-orulet (annal is inkabb, mert nekem majd nem kell fizetnem, mivel kismama vagyok...) Ha jol szamolom, tobbszor hazidokihoz se kell mar mennem, mert 2 het mar nincs a szulesig... HURRA!!!

Barbikam! Tessek jobban lenni! Inhalalj te is kamillateaval, latod Timonak bejott!!! Az meg, hogy faros baba es esetleg csaszar - hat mit mondjak... tojd le! Mindig azt tartsd szem elott, hogy Emma valamiert mindig kijon a fejvegu pozbol. Lehet, hogy szuk ott neki! Igy komfortos, hogy csucsul. Van egy par liyen csucsulos baba :D

Huhuuu, Timo, puzzle! Imadom! Bar most nem esne jol elore hajolni huzamosabb ideig... Mi a kep? Valami allatka? Vagy kisbaba? Vagy taj? Vagy varosreszlet?
Lepcsorol jut eszembe: te lifttel szoktal folmenni a szuleszetre az Uzsokiba, vagy gyalog? En mindig gyalog szivatom magam, valahogy nem mernek beszallni abba a liftbe. Aztan utana szepen leulok a Tiba elotti feher szekek egyikebe es magamhoz terek az oxigenhianybol... aztan bemegyek az osztalyra az emberek koze :D
kami

Kami!
A puzzle-n egy művészeti galéria látható kisezer festménnyel... gondolhatod, marha könnyű keresgélni... :D :D

Én is mindig gyalog megyek fel, azt sem tudom, hol a lift! :shock: :shock: Lehet, hgoy meg kellene néznem, mert ha esetleg fájásokkal megyek szülni, nem biztos, hogy fel tudom vonszolni magam! :)

Nekem a házidoki azt mondta, direkt rákérdeztem, hogy nekem is kell fizetni vizitdíjat, pedig csak a nyamvadt táppénzes papírért megyek! :roll: :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Nem kell, kismamaknak nem kell!!!!!!! Mondjad a hazidokidnak, hogy olvassa el a rendeletet!!!! A terhesgondozas ingyenes!!!!!!
kami

Ok, majd szólok neki! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Barbi,
Sajnálom, hogy ilyen rosszul vagy. Pihenj sokat, igyál sok teát és a kamilla tégyleg nagyon jó a náthára. Ja és ami még jó, citrom nyersen csak magában rengeteg vitamin van benne.
A csaszi miatt meg ne aggódj!

Timi,
Én is imádom a puzzle-t. Nem rég kaptunk egyet, egy Van Gogh kép van rajta, de még nem mertem kibontani, mert ilyenkor éjjel-nappal nem csinálnék mást csak ezt.

Kép
móni23

Aaaa, a citromtol sajna nekem mindig eg a gyomrom :( Kerulom is a citromos teat, pedig de szeretem! De hat Zsebibaba nem szereti... se a szensavas cuccokat... (kiveve a kolalajt - az neki is bejon, attol valahogy SOSEM eg a gyomrom!!!) Na, majd nemsokara kibujik es - remelem - visszaall minden a regi kerekvagasba legalabb gyomorilag...
kami

A puzzle-val sajna én is úgy vagyok, hogy ha elkezdem, alig bírom abbahagyni. Még ma nem is csináltam semmi hasznosat itthon, pedig még főznöm is kellene valamit! :D :D

A citromtól nekem is ég a gyomrom, a teától is. De a szénsavastól is. Pedig most úgy megkívántam egy kis kólát! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Bocsi, csak közben lekellett szaladnom babavigyázóba a barátnőmhöz, amíg leugrott a boltba. Szóval folytatom..

Lorca,
Hát akkor neked nagyon jól megy a bliccelés, nekem ez a kabát kigombolás sem jött be.

Gabi,
Már neked sincs sok hátra. Miért szeretnéd ennyire, hogy előbb jöjjön?
Majd tegyél fel képet a "kis benszülöttről" :D

Lin,
Én is abba hagytam múlt héten a magnéziumot, és nekem is elkezdett keményedni a hasam, pontosabban olyan mensi szerű görcseim vannak néha. A páromnak már nem is mondom, mert ilyenkor mindig azt hiszi, hogy baj van, hiába magyarázom neki, hogy ez teljesen normális.

Mazsi,
Én úgy látom hozzá kell szoknunk a vasaláshoz, a mi holmiaink vasalására is nehezen szoktam rászánni magamat, de most már mégegyszer annyit vasalhatok majd. Gergő cuccaival már én is végeztem, de már megint itt egy újabb adag póló a szárítón :evil:

Móni

Kép
móni23

Timi, Kami,
Sajnos én mostanában már nem tudok olyan dolgot enni vagy inni, amitől ne égne a gyomrom, remélem ez hamarosan el fog múlni.

Kép
móni23

Sziasztok!

Barbi!
Jobbulást,gyógyulgass,pihizz sokat!!!

Puzzle
Ne is emlegessétek,ha elkezdem akkor meg áll az élet és mással nem tudok foglalkozni. :D

Lift az Uzsokiban :shock: Merre van?Ja az éjjel megszületett a Varga Izabella kislánya,az Uzsokiban! :P

Szegények,még ti azzal küzdötök,hogy sok a savatok és ég a gyomrotok és meg pont az ellenkezőjével,minden kaja után valami savasat kívánok,mondjuk fél citrom vagy bármi ami savat termel nekem. :roll:

Kami!
Asszem ma minden ágyneműre 20 % kedvezmény van a Kikában! :P
Vendég

Na meglátogatott a védőnő.Hozta a recepteket.Rendes volt,beszélgettünk a jövőről.Papírok a babónak meg etetés meg minden,de azt mondta bármi gondom van őt nyugpdtan hívhatom. :P
Vendég

Megjottem. Megvettem az agynemut, meg meg egy kis vanilia illatu gyertyacsomagot is :D Imadom a vanilia illatot!!!! Jaja, Sagi, van ma 20% az agynemukre es a lepedokre - de ez mar eleve akcios, ugyhogy erre az nem elt. De nem panaszkodom, mert nagyon olcso volt igy is!!! Es olan ceeeep! Az ido viszont tok trutyi, visszafele megint blicceltem... de ma nem volt ellenor...

Na, akkor Zizabella nem csaszival szult????

Szensavas: en mostanaban rakaptam az izesitett Apentara, a kedvencem a meggy es az afonya de a tobbi is tok jo. Csaj hat ugye ez is nagyreszt edesitos... ovatosan kell vele bannom... ha sokat iszom, ettol is tud egni a gyomrom... de annyira szeretem!
kami

Nemtom hol vagytok, biztos bebujt mindenki a paplan ala ettol a fos idotol...

En most jottem vissza hazidokitol es Timo, neked mondom: NEM kell fizetni a kismamaknak!!! Ha a dokid eroskodik, mondd meg neki, hogy rakosoknak, cukorbetegeknek, kismamaknak, hajlektalanoknak stb a gondozas teritesmentes! Lehet, hogy a szamitogepes rendszerben meg nincs benne a kismama, akkor fol kell vinnie - nekem most ezt csinaltak. http://www.eum.hu/index.php?akt_menu=5096 itt a vizitdij-tablazatot nezd, alulrol a 4. link - ezt a weboldalt ajanld a dokid figyelmebe...
kami

Na, itt vagyok! Kb végig aludtam a napot, mégsem ment le a hőemelkedésem, úgyhogy bevettem egy Algopyrint, hogy ne legyek tartósan ilyen láz-közeli állapotban. Most, hogy elkezdett hatni, kezdem kicsit embernek érezni magam :)

Még a kocsi témára reagálva: egy bordó kis Twingót vettünk! Lefotózni még nem tudtuk, de leszedtem anno a képét, amikor még fent volt a hirdetése :P Azt most feldobom:

Kép

Móni! Köszi az összefoglalót a szülésfelkészítőről! :) Tényleg elsőre kicsit magasnak tűnik a csaszi aránya, de ha belegondolsz, hogy a Klinika koraszülött ellátó is, és ott esetleg sűrűbben adódik komplikáció, akkor talán érthetőbb... Aztán lehet, hogy nem így van ;)

Kami! Hú, micsoda konkrétumok! :D Te mindenesetre már tudod, hogy legkésőbb 26án találkozol Zsebivel :D Csaszitól nem félek, én is úgy gondolom, hogy nem véletlenül csinálja a kis huncut amit csinál, inkább csak a bizonytalanság amit nehezen viselek (tudom, tudom, van még időnk, de akkor is...), mert azért máshogy készül lelkiekben az ember egy természetes szülésre, mint egy csaszira...

Bea, elvileg jövő kedden lesz a szülőszoba látogatás! Arra már én is szeretnék menni :D

Mazsi! Én kivágtam az összes címkét... Mondjuk a sajátjaimból is ki szoktam, mert hülyét kapok tőlük, ráadásul 1-2 ruciba kész kisregényt varrnak :D

Timi! Örülök, hogy jobban vagy!!! :D Remélem a hétvége végére én is kikúrálódom :D Március 27, az kedd - egyébként nem tudom, hogy mi van ha hétvégére esik a kiírt időpont... Valszeg akkor a következő "munkanapon" csinálják!
Most, hogy írtad a puzzle-t, annyira megjött hozzá a kedvem!!! :D Anyunak van egy csomó, nagyon tuti olasz tájképek, gyönyörű épületek, stb! Lehet, hogy a hétvégén lenyúlok tőle egyet és kisajátítom az étkezőt jövő héten :D

Citromtól sajna nekem is ég a gyomrom, de nem bírom meginni a teát nélküle... Most kevesebbet teszek bele, de totál elhagyni nem fogom :) Móni! Nekem is újabban megint szinte mindentől ég a gyomrom :(
Lányok, köszi a tippeket! Ki is adtam Gábornak, hogy hazafelé hozzon feketebogyós gyümilevet, narancsot meg kamilla teát :D

Vizitdíj: becsapós! Tegnap voltam apunál (háziorvos), és mondta, hogy nem úgy van ám, hogy ha pl. egy cukorbeteg megy orvoshoz, akkor semmiképpen sem kell fizetnie, hanem csak akkor mentesül, ha a cukorbetegségével kapcsolatban megy - magyarul bizonyos "betegségek" mentesülnek a vizitdíj alól, nem pedig maguk a betegek akármi is van! :evil: Ez a kismamás sztori persze más: ha a táppénzes papperért mész, akkor az ugye a terhesgondozásodhoz kapcsolódik, úgyhogy nem kell fizetned! De ha mondjuk ne adj' ég eltörted volna a lábad és röntgenre kérsz beutalót, akkor fizetni kéne... Ki van ez találva... :evil: Egyébként apu nagyon fel háborodva, mert írásban szinte semmilyen tájékoztatást nem kaptak, a híradóban meg bemondták, hogy minden háziorvos megkapta a részletes tájékoztató füzetet... :evil: No comment! Ja, és azt is tegnap (!!!) a híradóból tudták meg, hogy az Algopyrin, Quarelin, stb mától recept-köteles! Felháborító... :evil:

Na, megyek, visszafekszem. Nem akarok "visszaélni" a helyzettel, hogy kicsit jobban vagyok :D
Emma egyébként tényleg nem érezhet semmit abból, ami egyébként most rajta kívül "bennem" történik, mert olyan vígan ficánkol, hogy csak na :D Ha kint is ilyen mehetnékje lesz, akkor fel kell kötnöm a gatyámat :P
Vendég

Szisztok!

Mazsi:
Igazánól nem tudom régen milyen volt a szülőszoba, de nem éppen egy túl kellemes látvány. Olyan kórházi. Függönnyel lehet intimebé tenni részeket. Van egy ágy amin vajúdni és szülni is lehet, mellette meg a ctg meg a műszerek. Semmi extra. Középső helységben van az adminisztrációs helység. A folyosó legvégén meg a pihenő, ahol a két-három órás megfigyelést tartják.
Mikor megérkezünk bemegyünk az adminisztrációs helységbe, ott fölveszik az adatokat megvizsgál az ügyeletes orvos illetve ctg-t csinálnak. Ha tényleg beindult a szülés felhívják a választott orvosod, hogy éppen hol tartasz, ha téves risztás akkor befektettnek az osztályra.
Mikor megszülsz elviszik a babát egy olyan fél órára (megmossák, megmérik stb.), téged addig összevarrnak. Majd visszahozzák és átolnak beneteket a pihenőbe, ott már megnézhetik a családtagok is a csöppséget.
Öt napig kell bent lenni, ha délig megszülsz az az első nap, ha dél után az a nulladik nap.
Az újszülött osztályon csak ajtón keresztül lehet megnézni a látogatóknak a baba illetve a rooming szobába is csak ablakon keresztül, még apukának is a fertőzés veszély miatt.
Amit esetleg vinni kell az a popsitörlő, pelenka, textil pelenka. Addnak mindent, de előfordulhat, hogy elfogy.

Csajok:
Ez szőrnyű ez az új rendszer. Holnap megyek ctg-re és a csaj mondta, hogy csörögjek rájuk, hogy kell-e beutaló rá, mert ezt még pénteken nem tudták. Föl is hívom ma délelőtt és igen kell. Akkor nagynehezen becaftatok bussza és millióan állnak a terhesgondozónál, ahol kell kérni a beutalót.
És még a csaj délben még az aznapi beutalókat nyomtatgata, mivel senki nem tudta még tegnap, hogy kell beutaló. Mire odakerülök mondom, hogy én holnap reggel megyek 7:15-re, azt mondja jöjjek vissza reggel(mert még mindig a maikat írj), de közben az ő rendelési idejük csak 8-tól van. Én meg úgy voltam vele, hogy ha már vártam egy órát akkor várok még egy kicsit, holnap úgy is utólag kellene várnom, ha egyáltalán megcsinálják anélkül is a ctg-t. Erre háromnegyedóra múlva kijönn, amikor már nem sokan voltunk. Rámnéz és megkérdezi ugye nekem már odaadta a beutalót. Mondom nem. Hát mért nem szóltam, már olyan régóta várok. Mondom , hogy én már szólta, de Ön visszaadta adta a kiskönyvet, hogy majd holnap reggel.
Erre már nem tudott mit monda és gyorsan megcsinálta.
Elhiszem, hogy most náluk is feje tetején áll minden, de ez már túlzás.

Hú de hosszúra sikerültem. Bocsi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Barbi,
Mihamarabb gyógyulj meg! Elég egy oldalról rugdaló baba, nem kell még egy csúf vírus is :?
Remélhetőleg ha sikerült ilyen jó kis pózba hozni magát, akkor még van arra helye/kedve, hogy szépen visszamásszon.

Linda,
Már ilyen korán ctg? Hogy-hogy?

Móni,
Gyorsan szoktasd hozzá a párod a jóslófájásokhoz, ha apás szülést terveztek. Jobb, ha edződik egy kicsit :D

Tényleg, apás szülést terveztek? Úgy tudom, csaszinál is bent lehet..

Kép KépKép
lorca

Lorca:
Mert két hete a pici lányom úgy döntött 8 óra hosszáig nem mozdul meg, ez szombaton volt, így bementünk az ügyeletes orvoshoz, ott csináltak ctg-t. Közben kiderült, hogy bent van az én dokim is, aki éppen jött be szülést levezetni és mondta, hogy a szívhang jó és közben meg is mozdult a kisasszony, de ő azért megnézné uh-n is. Megnézte a szokásost, illetve a fontosabb artériába, vérerekben a vérellátást. Minden renben volt, valószínű csak lustizott és a szüleit idegesítette.
És azóta küld ctg-re.
Főleg, hogy a méretei alapján ő is úgy gondolja, hogy hamarabb jönn, így kb most járunk a 36. hétben és innentől meg úgy is kell menni.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Sziasztok!

Először is!!!

Deakónak és családjának nagy gratula Csenge babához!!!! :)

Másodszor:

Tegnap is meg ma is zsúfolt nap volt. A nagy hír, hogy levizsgáztam! :) Legalább ez megvan. Előtte (hogy az örömöket halmozzuk) elvittem Zsuzsát a gyerekorvoshoz, megkapta 2 hónap késéssel a 15 hós oltását, ami 7-10 napon belül lázat tud okozni. :? Pont mire szülök... remélem azért hogy nem. VIzsga után meg elmentem dúlát kajtatni az Aranytíz művelődési házba, egyet találtam, ővele nagyon kellemesen elbeszélgettem, de ő nem tud elvállalni, viszont megígérte hogy a dúlatársak közül ajánl nekem valakit. Remélem mihamarabb!!! :lol:

Ma meg egész egyszerűen túlvállaltam magam... volt még egy pszichoterápiás kliensem akinek az utolsó ülését azóta tologatom mióta Zsuzsa megbetegedett, őt muszáj volt még egy utolsó alkalommal fogadni hogy át tudjam adni valaki másnak. Aztán elrohantam a volt munkahelyemre egy számlát leadni és megmutatni magamat pocakostul (helyettesítvén a leveles értesítést, hogy szülök), aztán mobiltelefonügyben kellett intézkedni a Pannonnál a Westendben amihez céges telefon lévén többen is kellettünk, aztán nőgyógyász ahova David odahozta Zsuzsát is, aztán Zsuzsástól, babakocsistól ellátogatni egy ismerőshöz aki tejet ad nekünk. Még sorolni is hosszú, szerintem el voltam tájolva, hogy mit bírok, mert a végére nagyon elfáradtam, totál nem volt erőm Zsuzsa után szaladgálni és megóvni tőle az ismerős lakását, csak néztem mint a partravetett bálna hogy ő hogy szaladgál fel és alá és csinálja nekik a rendetlenséget.

Ebből a szempontból talán jobb lesz ha minél előbb megszületik Szilvi, mert akkor nem leszek ilyen lomha. :?

Kis_plútó:

Egyelőre úgy oldom meg a bölcsis tejkérdést, hogy nem megy bölcsibe. Utána meg nagyon el kell nekik magyarázni, hogy mit/mit nem kaphat és ha kell akkor vinni neki külön kaját. :( Állítólag most minimum 9-12 hónapig tartani kell ezt a tejmentes diétát, és aztán terhelni, hogy bírja-e. A megtévesztő az, hogy a kis mennyiségeket már most is bírja (pl tejeskiflitől nem lesz látható baja), csak a kérdés az, hogy az ilyen kis mennyiségek mennyire tartják "ébren" az allergiát, mennyire tudná ilyen mennyiségek fogyasztása mellett olyannyira kinőni, hogy akár joghurtot is ehessen. Arról nem is beszélve, hogy a kis adagok is hajlamosítják a középfülgyulladásra? Mert akkor végképp nem éri meg.

Mellszívó:

Én sztem be se viszem a kórházba... az ott töltött egy pár nap alatt nem lesz annyi a mennyiség, hogy lehessen mit kezdeni vele, nekem legalábbis ez a tapasztalatom. A másik meg hogy nekem szétnyúzta a mellemet a kézi Avent, én megtanultam kézzel fejni, nem egy nagy ördöngösség, és sokkal kíméletesebbnek és hatékonyabbnak bizonyult nekem...

Most olvasom, Kovácsnénak is nagy gratula az ikerlányokhoz!!! :)

Móni!!!

Ne már!!! :shock: Egyáltalán nem ismertem rád!!! :oops: Iszonyú rossz az arcmemóriám, de ENNYIRE?!?!? Ez nagyon gáz... Kár hogy nem mondtad már ott, hogy hé! :lol:

A 43% császárarány meg egyszerűen megdöbbentő. Az átlag 25% is sok, de majd a fele?!?!

Kami! :)

Akkor te sztem előbb szülsz mint én! :) Azért biztos van valami megnyugtató abban, hogy az ember tudja előre hogy mikor fog történni.

Barbus, Timocska!

Mihamarabbi gyógyulást!!! :(

B.Lin:

Ez szörnyű! Még olvasni is!!! :evil: A legnagyobb baj, hogy mindenkinek az! A dolgozónak is, meg a betegnek is, olyan káoszt csinálnak, szerintem direkt!!!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok.

Ittam egy pohar bort. Megkivantam. Szornyu vagyok...

Lorca, sajna Magyarorszagon csak keves helyen tamogatjak az apas csaszart, mert ez ugyanolyan veres nagymutet, mint barmelyik masik. A vajudoban, illetve a baba ellatasara szuolgalo helyisegben mar bent lehet, tehat nem feltetlenul ultetik ki a folyosora, de nem szeretik, ha a mutet alatt bent van, mert tobb kart okoz, mint hasznal. En ugy vettem ki a dokim szavaibol, hogy ha nagyon akarnam, megengedne, de vannak dokik, akik kategorikusan ellenallnak, akar ugyanabban a korhazban is. A mutet egyebkent rovid, utana bejohet a megfigyelobe, hozhatja a babat is egy idore, de aztan ennyi... es mivel ott mas mutetek utan is vannak megfigyeles alatt, nem tolthet el velunk tul sok idot, azt is maximalisan beoltozve (mivel intenziv reszlegnek szamit a megfigyelo)... Ez az egy sokkal rosszabb a csasziban, ez a hulye 24 ora (meg nem is a nem-apas szules maga, mert ha utana egyutt lehetnenk, az elfeledtetne az akkori hianyt), mint a termeszetes szules eseteben...

Roki, szerintem Zsebi is birna meg odabent egy plusz hetig, de sajna nem varjak meg... (pedig ugyanugy lehetne naponta CTG-re jarni, meg magzatviz-tisztasagot nezni, nem ertem, csaszinal miert kell minel feltetlenul elobb, max idoben kikapni a babat... ilyenkor nem az van, hogy o tudja, meddig jo neki bent? Nya, mindegy...) tenyleg jo egyebkent, hogy tudom, MAX 11 nap es meglesz Zsebi... nyugiban fog telni a hatralevo ido es tudom mikorra kell tenyleg flkeszulni lelkileg... es ez jo!

Barbi, az mondjuk azert egyertelmu, hogy ha kismamakent torom el a labam, annak az ellatasa nem a terhesgondozas resze, szoval nem ingyenes... de a Timo dokija a terhesgondozasra magara mondta azt, hogy koltsegteriteses! Arra, hogy megkaphassa a tappenzes papirjat!!! Ami azert megiscsak fura... mert az valoban feheren-feketen le van irva, hogy milyen tipusu kezelesek teritesmentesek... de amin Lin ment keresztul, az mar brutalis. Orulhetunk, hogy nekunk ebbol mar nem sok jut ki nagy pocakkal, de a keso-tavasziakat-nyariakat mar tenyleg nem irigylem... ok meg elvezhetik az atallas oromeit egy darabig... A mi rendelonkben egyebkent automata sincs folszerelve, kezzel irt bizonylatot kap a beteg a befizetes igazolasara...

Na jo, asszem mara eldugulok. Nagyon elfaradtam es holnap is mennem kell, pedig nincs kedvem, de muszaj taliznom egy baratnommel... megint csak delutan leszek nagyjabol... joccaka, lanyok, pihizzetek, a betegek meg gyogyuljanak!!!
kami

Gyanitom ezt mar csak holnap olvassatok :)
Elfolyt a magzatvizem, ugyhogy indulok be a korhazba. Zsebibaba nemhogy nem marciusi, de meg csak Halak sem lesz :D Kicsit megijedtem, de mostmar jol szorakozunk Gedeiapuval :D Remelem minden OK lesz, szoritsatok! (Egyebkent epp nagyon mozgott...)

Bucsuzom, egyszercsak majd felbukkanok...
Ciao!
kami

Kami,
Hajrá babó, akkor lesz egy 16-i Áron baba is!!!! :D :P :D

Rokica,
A bölcsi elég macerásnak néz ki úgy, hogy Zsuzsa etetése ilyen nehéz. Nem lenne egyszerűbb, ha otthon lenne? Hozni, vinni, aggódni, hogy mikor eszik valami nagyon nem-nem kaját.. Nem is beszélve arról, hogy az környék összes vírusát megkapja :(

Kép KépKép
lorca

Wow, Kami már biztos babázik!!!! :) Mennek a drukkok!!!

Lorca:

Zsuzsa egy ideig tuti nem megy bölcsibe. Nem tudom, meddig...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kéne telefonszámokat cserélnünk, mindenki legalább egyvalaki másnak adja meg a telefonszámát, hogy legyen aki közvetíti a hírt, ha megszült... az én párom tuti nem fog ideülni bepötyögni hogy megjött Szilvi baba.

Mit szóltok?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kami!
Ez hihetetlen!!!!
Nagyon-nagyon drukkolok és várjuk az smst! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D (ha igaz, Lilla névnapon születik meg!)

Timi
Kép Kép
timocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?