Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Képzeljétek, Hanga betegecske lettKép, úgyhogy ma egész nap orvoshoz rohangásztunk. Reggel amúgy is kellett anyóshoz menni receptért, úgyhogy rögtön meg is nézettem Hanga torkát, kicsit piros, vegyek köptetõt neki. Elmentünk Corába, ott vettem Rinatiolt, meg fürdetõkrémet, meg Neogranormon testápolót. Hazajöttünk, megebédelt a jány, megmértem a lázát: (levonva) 38,1 volt. Úgyhogy doki felhív (persze a mienk mától van szabin...), kérdeztem, hogy mikor menjek, mikor nincsenek annyira sokan. Válasz: olyan 4 óra körül. Na, mi ott voltunk, de a váró tele volt 14 év körül kamaszokkal. Na, hát egyik sem mondta, hogy "csókolom, tessék bemenni a babával" v. ilyesmi. Úgyhogy egy órát ültünk ott az álmos gyerekkel, mire végre bejutottunk. Piros a torkaKép, a mandulái picit bedagadva, meg ilyen pici gennyizék kezdõdnek rajta. ---> Kptunk Ospamox-ot, Cvitamin ampullát (2 doboz 2x5ml: 1 115 Ft), Ambroxol Q szirupot. Amúgy semmi különös külsõ jele nincs, hogy beteg lenne. Lehet, hogy jön fogacska is valahol. Este hatra értünk haza, szegénykém hullafáradt volt, úgyhogy fél hétkor vacsi, utána fürdés, és leraktam aludni.

BMárti,
én IE-t használok (nálunk is tiltólistán van, de Apa viszont egyáltalán nem használ "vindózt", õ a FreeBSD-t,OpenBSD-t, esetleg Linuxot használ). Ott Operát használ. Én nem szeretem azt se. Igazán az IE-t se, de azt már nagyon megszoktam. A netscape meg nem bírja a babanetetKép. Miért nem használtok más tûzfalat?

Beszti,
én még vártam ám, hogy jelentkezz, csak közben próbálkoztam, mert nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy mit bénázok, nem igaz, hogy nem tudom megcsinálni. És rájöttem, hogy az volt a baj, hogy nem word-táblázatot csináltam meg képnek, hanem excel-est.

Beja,
gratula az elinduláshoz!Kép

Edit,
õszinte részvétem (részvétünk) a nagymamád miattKép. Gondolj arra, hogy õ most már mindig fog titeket látni, figyelni odaföntrõl.

Laura,
beszél is meg mászkál isKép, nahát, legközelebb már házat is építKép. Tök jó, hogy így nekiindultKép. (Laura párja: én tényleg nem kötözködni akarokKép, de a férjem azt mondta, hogy nem a JAVA-t kezeli rosszul, hanem a Javascripteket, mert valszeg azok rosszul vannak megírva.)

Üdv
Szila
szila

Szila!
Az egyszerûség kedvéért Kép Kép Kép
Laura párja

SZiasztok!

Jó volt a tali? Sokan voltatok? Nagyon-nagyon irígykedtem mindazokra, akik ott lehettek! Kép SAjnos Ármin köhög is a taknyosság mellett, este akartam vinni dokihoz, de elaludt, úgyhogy viszem holnap!

SZila! András sok szeretettel üdvözli Bencét! Kép (Linux, FreeeBSD, OpenBSD) És ne utáljátok a Mozillát, mert András csinálja a magyart belõle! (nálam is nagggyon lassú ám! Kép) És mind gyors gyógyulást kívánunk Hangának! KépKépKép

Edit! Nagymamád miatt részvétem! Kép Nagyon átérzem a fájdalmadat, az én nagymamám akkor halt meg, mikor Ármin 3 hetes volt, máig nagyon fáj, hogy nem találkoztak és csak remélni tudom, hogy Ármin fényképét látva tudta még, hogy ki az!

Skata! Hát, Ármintól sincs semmi biztonságban! Kép

Képzeljétek, ma Ármin semmit nem akart megenni, amit adtam neki! De közben kiabált, hogy "Enni! Inni!" Mutogatott mindenre, hogy "Abbó!", aztán mikor adtam, nem kérte! Még a banánt sem nagyon akarta elfogadni, pedig jobb napokon 3-4 is lecsúszik belõle! REmélem, nem a torka miatt! Viszont, hogy jót is írjak: ma szinte csak gyalog közelített meg mindent, jön velünk kézenfogva is, meg egyedül is - csak akkor más irányba, mint mi szeretnénk! Kép

Márti+Ármin+Kép
márti

sziasztok

laura
kitartas a fogzashoz

zsuzsa
gratula a poharbol ivashoz Kép

dzsili
sok sikert a vezeteshez Kép tudom, milyen rossz, ha az ember roghoz van kotve. en sem tudtam sehova menni itt, mikor kijottunk, mert nem volt jogsim, se autom es itt a buszkozlekedes valami rettenetes (kisvaros). vancouverben ezzel szemben tok jo a tomegkozlekedes.

andrea
gyere surubben Kép jobbulast a kicsinek!

henke
remelem, jobban vagy mar cicileg. sajnos az alvashoz nem tudok okosat mondani, mert adam szerencsere ugyesen elalszik magatol.

ladanyikata
ez borzaszto Kép. oszinten szolva, en megkertem volna oket, hogy tavozzanak a lakasombol surgosen es addig ne jojjenek, mig nem hivjuk oket. ez a te eleted, te babad, te csaladod, ne hagyd, hogy belemasszanak. mas: az en adamom is csaszaros baba es szoptattam siman. igaz, nekem nem volt tejem 5-6 napig sajnos, addig tapszert kapott. a 7 honap szoptatas is szep kulonben. azt mondta nekem anno a nover, hogy ha fel evig szoptatsz, azzal mar eleg jo alapot adsz a picinek.

bszilvi
az is fontos, hogy milyen a gep zoom-ja - jobb, ha optikus, a digitalis szinte semmit nem er, mert csak felnagyobbitja a kockakat, nem lesz jobb a kep, csak 'kockasabb'.

edit
oszinten sajnalom Kép

ja, meg a 'ne szolj bele' ugyhoz: nem is gondoltam volna, hogy ennyire gyakori problema. nalunk is anyukam a beleszolos fajta - mondjuk anyosom nem is tud 10 000km-rol Kép - es rengeteg vita/sertodes volt mar ebbol.

sziasztok
eszter
adamama

sziasztok

laura
kitartas a fogzashoz

zsuzsa
gratula a poharbol ivashoz Kép

dzsili
sok sikert a vezeteshez Kép tudom, milyen rossz, ha az ember roghoz van kotve. en sem tudtam sehova menni itt, mikor kijottunk, mert nem volt jogsim, se autom es itt a buszkozlekedes valami rettenetes (kisvaros). vancouverben ezzel szemben tok jo a tomegkozlekedes.

andrea
gyere surubben Kép jobbulast a kicsinek!

henke
remelem, jobban vagy mar cicileg. sajnos az alvashoz nem tudok okosat mondani, mert adam szerencsere ugyesen elalszik magatol.

ladanyikata
ez borzaszto Kép. oszinten szolva, en megkertem volna oket, hogy tavozzanak a lakasombol surgosen es addig ne jojjenek, mig nem hivjuk oket. ez a te eleted, te babad, te csaladod, ne hagyd, hogy belemasszanak. mas: az en adamom is csaszaros baba es szoptattam siman. igaz, nekem nem volt tejem 5-6 napig sajnos, addig tapszert kapott. a 7 honap szoptatas is szep kulonben. azt mondta nekem anno a nover, hogy ha fel evig szoptatsz, azzal mar eleg jo alapot adsz a picinek.

bszilvi
az is fontos, hogy milyen a gep zoom-ja - jobb, ha optikus, a digitalis szinte semmit nem er, mert csak felnagyobbitja a kockakat, nem lesz jobb a kep, csak 'kockasabb'.

edit
oszinten sajnalom Kép

ja, meg a 'ne szolj bele' ugyhoz: nem is gondoltam volna, hogy ennyire gyakori problema. nalunk is anyukam a beleszolos fajta - mondjuk anyosom nem is tud 10 000km-rol Kép - es rengeteg vita/sertodes volt mar ebbol.

sziasztok
eszter
adamama

Sziasztok!

Annyira készültem ma hozzátok, fõleg, hogy olvastam milyen jó sokan lesztek/voltatok, de kisfiam „közbeszólt”. Kezdte azzal, hogy hajnali ½ 3 és ¼ 7 között 3-szor ugrasztott az ágyból, utána egész délelõtt egy percet sem aludt és délután ¼ 5-ig összesen félórát aludt, így végig nyüglõdte, szenvedte a napot, velem együtt. Pedig nagyon szerettem volna menni, annyira régen láttalak titeket, sõt van akivel még nem is találkoztam, de egy nyûgös gyerekkel inkább nem indultam el.
Rebi, ugye jövõ héten még lesz tali?

Beja!
Gratulálok Bálintnak az elinduláshoz! Nagyon meg tudlak érteni az éjszakázások miatt! Szorítok a kétcsíkos tesztért!

Zkati!
Hát persze, hogy emlékszünk rád! Nagyon gyorsan fejlõdik Máté, gratulálok az elinduláshoz! Sosem volt egy lusta gyerkõc, de ez az elindulás 9 hónaposan, nem semmi!
Olyan jót mosolyogtam, hogy nektek(mármint Máténak) már 8 fogacskája van, pedig csak 5 héttel vagytok idõsebbek és nekünk még semmi!

Laura!
Nagyon ügyes már Romi is!

Dzsili!
Köszönöm a digitális fényképezõgépre vonatkozó válaszodat, az igazat megvallva tõled vártam fõként a választ, mert gondoltam, hogy neked értened „kell” hozzá, hogy mindig ilyen jó képekkel kápráztatsz el minket Napsiról.

Megyek, megpróbálom pótolni a tegnap éjszakát!

Sziasztok

Szilvi és Peti
bszilvi

Sziasztok!
Edit! Fogadd oszinte reszvetemet! At tudom erezni a szomorusagodat. En is nagyon szeretm a nagymamamat.
1 honap mulva vegleg mentek haza vagy csak latogatoba?

Henke! Koszi a valaszt! En adnek Daninak turorudit, ha itt lenne (mondjuk en sem minden nap). O a linzer karikat kostolta meg az iden (en sutottem, nagymamam lekvarjaval) es nagy sikert aratott. En kicsit hizlalasnak is szantam! Kép

Marti! Irnal par otletet a zoldsegkremekkel kapcs (milyen zoldsegekbol csinalod)? Illetve nagyon erdekelne a huskrem is. Milyen husbol csinalod es mit teszel bele! Tudom, nem ide tartozik; ha gondolod a hozzataplalas topicba is irhatod. Koszonom elore is!
En most kiprobaltam vele padlizsankremet, de nem aratott sikert. Az avokadokremet nagyon szereti. Azt adom neki meg a sonka mellet... de jo lenne meg valami masfajta is.

BMArti! Lacika nagyon edes a tortaval! Kép Nagyon jopofanak nez ki a torta. Finom is volt?
A szopinal Daaninak is nagyon lecsokkent az erdeklodese. O is csqak este es reggel szopizik. Neha ki is marad vagy az esti vagy a reggeli. Sokszor ahogy cicire teszem par perc utan legurul, keresi a cumijat; felul es reszerol vege a dolognak... En probalom legalabb az esti/reggeli szopit fenntartani amig lehet, de nekem is erezhetoen lapsabbak a cicik.... ADtal mar tejtermeket Lacikanak?

Jobbulast a betegeskedoknek!
Sziasztok! Danimama
danimama

Sziasztok!
bocsi, 3x jelent meg az uzenetem; pedig nekem azt irta ki, hogy 1x sem ment el.... Kép
Irtam Gabinak, hogy torolje - remelem, menni fog, mert elegge duhit, hogy itt foglalom a helyet!

Kozben eszembe jutott, hogy meg akartam irni:

Beja! En is tisztan emlekszem meg ra, amikor Balinttal a pocakban tobb tesz is negativ lett! Kép Szoval lehet, hogy a kis teso is igy trefal meg? : ) Kulonben hogy erzed magad? Nincsnenek tunetek? Azert en tovabbra is drukkolok!

Norci! Szerintem is nyugodtan adjal neki fozeleket este is, ha igenyli. De mindenkepp vmi konnyut (pl. Cukkini) ami nem uli meg estere a pocijat. Dani szendvicset eszik estere, mert a kanalas kajakat vegignyuglodte, olyankor mar almos. Rendszerint 1.5 szelet (kisebb meretu rozskenyer) kenyeret eszik meg estenkent es jocskan iszik hozza.

Cory!
Dani is szokott olyat csinalni, hogy bizonyos dolgokat amit korabban csinalt megun es egyik naprol a masikre nem csinalja. Azert szerintem is kerdezd meg a dokit. Feltetlenul ird meg, hogy mit mondott!

Danimama
danimama

Sziasztok!

Látom, másnak is gondot okozott tegnap este az üzenet elküldése. Én próbálkoztam egy ideig, kiírt minden h*séget, aztán mérgemben kikapcsoltam a gépet. Most megpróbálom újra.

Márti!
Ma olyan igazi madárházas tali voltKép, jó sokan voltunk. Ti nagyon hiányoztatok, remélem, legközelebb tudtok jönni.
Lehet, hogy Ármin ma azért nem evett, mert Lucának kivételesen jó étvágya volt??Kép Igaz, Árminak ekkora mennyiség nem biztos, hogy elég lenne... A talin majdnem egy teljes üveg bébiételt megevett, este a vacsorát alig akarta abbahagyni, úgy ízlett neki. (Szerintem erre a hétre jól is lakottKép)
Írd meg, mi volt a dokinál! És jobbulást! Kép

Laura! Gratula Rominak.Kép

Szila! Hangának jobbulást, küldünk egy adag gyógypuszit.KépKép

Szilvi! Miért volt késõ 1 hét múlva a szopizáshoz?

Edit! Nagymamád miatt KépKép, engem is nagyon megviselt, még most is nehéz rágondolni, pedig régen volt.

Cory! Hogy értetek haza? Sikerült Balut megnyugtatni?

Megyek, mert Luca kiabál, hogy "hiiinta, ajiiiintaaaa" Kép, úgyhogy hintázni szeretne.

Puszi
Andi

Andi
andi3

Sziasztok!
Én sem tudtam belépni, azt hittm, hogy a gép romlott el. De minden más meg jó volt rajta. Nekem még 1 órával ezelõtt sem akart bejönni.

Márti?
Most nagyon nagy butaságot kérdezek. A Mozilla magyar változatához hozzá lehet-e jutni, és hogyan? Ha jól vettem ki a szavaitokból akkor ez is olyan program, mint az Expoller.

Edit!
Kérlek fogadd részvétemet Nagymamád miatt.

Már kérdeztem, de senki nem válaszolt, hogy hol szokott lenni a tali. Egyszer talán mi is eljutnánk oda.

A Bea tegnap nem volt formában. A banánt õ is szereti, de a felét sem ette meg. Este 3 dl tej megint nem volt elég, úgyhogy adtam neki még 2,5 dl tejet, de csak sírt keservesen. Az ökle könyékig a szájában, úgyhogy egy fájdalomcsillapítóval egész éjjel el volt. A 9. foggal szenved szegénykém.
A Beus még halandzsa szöveget ad elõ. Néha mondja, hogy "mamma", "Cia", "Gyeje", újabban, meg ha valamiért rászólunk, akkor "bocsi". Ennyit a szókincsrõl.
Magára mutat, amikor megkérdezzük tõle, hogy hol a Bea. Puszit nem ad, viszont helyette nagyon ügyesen simogat.

Most ennyi, majd még megpróbálok visszanézni.

Sziasztok! Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Egészen csökkentértékûnek érzem magam, mert a számítógéppel kapcsolatosan már a kérdéseiteket se mindig értem, nemhogy a válaszokat Kép Kép Kép Én csak használom a gépet, meg Word-öt, Excelt, netet, de hogy mi van mögötte, arról halvány lila gõzöm sincs.

Szila: javulást Hangának!!! Kép Kép Kép

OFF: szenzációs a néni, aki mostantól hetente jön segíteni nekem! Olyan alaposan kitakarított, hogy ragyog a ház. Csukjátok is be a szemeteket, mert még Kanadába is kiragyogunk Kép Még a férjem is teljesen odavolt, pedig igazán háklis különben. Most már csak keresni kell rá Kép

Tomi ma sokkal vidámabb, mint tegnap volt. Lehet, hogy a havat érezte elõre?
Mindhárom nagy hozott tegnap ötösöket haza - még a szünet elõtt megírt dolgozatokra! Rendesek ezek a tanarak, hogy így felvidítják az embert Kép

Na, megyek, mert lejárt a kazetta és Tomi reklamál.
pusz
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Szilvi! Lacika tortáját a Daubner cukrászdában csinálták (Bp. III. ker.), de szerintem a legtöbb cukrászdában foglalkoznak ilyesmivel. pl. az Unokabátyám kislányáé egy szentendrei cukrászdában készült, óriási sajtszelet formája volt, és marcipán egérkék kandikáltak ki a sajt lyukain. Kép

Laura Párja! Nagyon köszönöm a segítõ szándékodat! Mint írtam, szerintem se maga a fizikai alaplapcsere lehet a ludas, hanem a Páromra oly igen jellemzõ halálraoptimalizálásra gyanakszom. Kép Az tuti, hogy JAVA-gondok okozzák a lefagyást, csak azt nem értem, miért. Netscape-bõl 7-esünk volt, most "kaptam" helyette tuti legújabb Mozillát és a JAVA-t is újratelepítettük hozzá. A probléma továbbra is fennáll, illetve teljesen 5letszerûen hol elõjön, hol meg nem. Kép Az IE-t én nagyon is szerettem volna, sokáig cirkuszoltam érte, mikor a terhesség végén itthon maradtam, mert a munkahelyemen is azt használtam, ismertem, megszoktam, ráadásul a legtöbb honlap arra van optimalizálva. Életem Párja az, aki meggyõzhetetlen, pedig szerintem is nevetséges, hogy pont utánunk kémkedne a Microsoft. Pláne, hogy elvbõl nincs a gépünkön semmi, ami jogtisztátalan lenne. Tiny a tûzfalunk, az szerintem okés. A Netcaptor-ról viszont még nem is hallottam, köszönöm az 5letet, feltétlenül utánanézek. Iszonyú, ahogy butulok, mióta itthon babázok! KépKép Még1szer köszönöm az 5letet, és a segíteni akarást is! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Szila! Hangának jobbulást kívánunk, és küldünk nagy gyógyKépKépKépokat!
Nálunk kellenek a windózok Életem Párjának a játékai alá. Neki errõl szól az itthoni gépünk, hogy az egész napos szgép elõtti munka után itthon jól leüljön a szgép elé, és pihenés képpen játszon egy nagyot. Kép Mibõl gondolod, hogy a tûzfalunkkal lehet gond? Ja, és az alaplap csere elõtt is ugyanaz a Netscape volt a gépünkön, mint utána, csak akkor még hibátlanul mûködött. Kép

Laura Párja! Ha esetleg további tanácsaidra számíthatok, ne az egyszerûség, hanem a pontosság kedvéért fogalmazz légyszi! "Civilben" informatikus mérnök vagyok. Kép Illetve voltam KépKép Életem Párja meg villamosmérnök (igaz, programozóként dolgozik), úgyhogy szakmai vitáink során végsõ érvként szoktam is mondani neki, hogy húzzon a ragyába, és mérje meg a villamosokat. Kép

Márti! Nagy puszi Andrásnak (átadd ám! Kép), én szeretem a Mozillát, különösen azért (a Netscape-pel szemben), mert beszéli a nyelvemet! Kép Esetleg Andrásnak nincs valami 5lete, miért fagy a Babanet társalgó? Vagy neked nem fagy?

Mindenkitõl bocs az off szakmázásért, de tényleg hülyét kapok már az örökös lefagyásoktól!

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Danimama! A torta belül hagyományos csokitorta volt, naggyon fincsi volt, különösen Lacikának ízlett. Kép
A szopival Lacika is azt csinálja, mint Dani. Pár perc után elfordul, még el is tolja a kis kezével magától a cicit. Tátog a cumijáért, és ha nem kapja meg rögtön, akkor felül, és kiszolgálja magát. (A szopi fotel melletti kis asztalkán szokott lenni este egy altatós cumi.)
Tejtermékek közük mostanában reggelire tejpépet kap, és igazi tejtermékként a fõzelékébe tettem már egy kis kefírt is.

Tényleg, mik a tapasztalataitok a tejpépekkel kapcsolatban? Melyikeket szeretik a gyerkõcök? Érdemes (kell, lehet) esetleg azokat is felíratni, és gyógyszertárban megvenni?

Tejtermékek bevezetésével kapcsolatban tudja valaki, mik lennének a tünetei, ha allergiás lenne rájuk valaki? Mire kell odafigyelni?

BMárti

BMárti
bmárti

Zsuzsa!
Elfelejtettem írni, hogy nagyon örülnénk neki, ha az újak is eljönnének a talikra. A helyszín most még a Molnár utca (13? kapucsengõ: Zámodits) a belvárosban (hála Rebinek), de lehet, hogy hamarosan váltanunk kell. Amíg jön a nyár és lehet ismét a szabadban talizni, addig valamelyik bátor topictársnál leszünk.

Most megyünk ki Lucával szánkózni. Nagyon élvezi. Tetszik neki a rengeteg madár is a kertben a madáretetõk környékén. Csak azt nem érti, hogy miért repülnek el, amikor õ ujjongva odaszalad...Kép
Ha így havazik tovább, nem tudom, hogy jutok el este táncolni. Persze akkor is megyek, ha repülni kell.Kép Henke! Ugye egyszer te is eljössz? Kép Biztos nagyon élveznéd.

Puszi
Andi

Andi
andi3

Sziasztok!

BMárti: én Operát használok, és ha nem akarok ezer képet letölteni, akkor tökéletesen mûködik Kép
Tejpép: én nem értek vele egyet egy még szopós babánál. Fõleg, ha elmúlt egy éves. Miért nem kap inkább joghurtot pl?

Andi: beültünk a Burgerbe, persze nem volt etetõszékük, viszont Balulnak nagyon tetszett a nagy tükrük Kép Ivott egy csomó narancslét, és már meg is érkezett értünk az apja. Olyan felsírást éjjel is alkotott Kép Ma is egész nap nyafi Kép

Zsuzsa: a Ferenciek terénél egy lakásban. Ha érdekelnek a részletek, szólj Kép Minden hétfõn 11-tõl.

Bogancsi: a fickóm erre azt szokta mondani, hogy a tv-szereléshez sem ért mindenki, és ez így van jól Kép A számítügápekkel még nem tartunk ott, de idõvel biztos elérjük azt a szintet, mikor tényleg elkülönülnek a felhasználók meg a szakemberek.

Balu belenyúlt a joghurtos dobozba, majd tartotta felém a joghurtos kezét, és mondta, hgoy hamm Kép És már dugta is a számba a kezét, hogy lenyaljam Kép

Ha csillapodik egy kicsit a szél, akkor este megyünk szánkózni. A fickóm megígérte Kép De most még nagy a szél, úgyhogy szobafogság van Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok,
ahogy bejelentkeztem, elfogyott a netelofizetesem, ezert ki is maradtam rogton egy par napot. Micsoda sebesseg van itt!! AALig gyoztem elolvasni! De jo latni, hogy hasonloak a gondok is meg az oromok is.
Istok holnap lesz egy eve - annyira feljott bennem az egesz terhesseg, meg szules - olyan jo volt ra emlekezni. Szerencsere nekunk tenyleg nagyon jo elmeny volt, minden szempontbol.
Anyos-temahoz: amikor hazahoztuk a korhazbol a kicist, egy het mulva megjelent nalunk anyos es apos, hogy majd ok aznap segitenek, megfoz, meg takarit meg minden, en meg pihenjek. Azt kell tudni, hogy 70 evesek mind a ketten, a nagyszuleim lehetnenek, gondolhatjatok, milyen elkepzelesei vannak anyosnak a csecsesmogondozasrol. Hat semmi nem volt jo, onnantol kezdve, hogy hogyan fogom azt a gyereket - egyfolytaban ment a kritika. Semmit nem pihentem, tok ideges lettem, ettol pesze a gyerek is, sirt egy csomot, attol meg rosszabb volt ahelyzet - este megkertem a ferjemet, hogy dobja mar ki oket mert en megorulok - ejszakara 40 fokos lazam lett es elment teljesen a tejem!! Nem volt semmi. Szerencsere nem doltem be anyosom ujabb dumajanak, hogy nehogy lazasan szoptatni merjek, hanem szoptattam a semmit egyfolytaban, es ettol vissza is jott a tej nehany nap alatt - de az egesz remes volt, remes! Nna, szerencsere viszont anyossal lehet ertlemesen beszelni, ugyhogy megmondtam neki, hogy msot hat hetig fel sem hivhat telefonon, majd a ferjem elmeseli neki mindig, hogy mi a helyzet. Ez jo is volt. Azota rendezodott a dolog es nem nagyon kotyog bele a dolgainkba, mert latja, hogy a kicsi gyonyoren fejlodk es nincs semmi baja. Szerintem nem is erti, hogy ilyen remes anyaval hogy is lehet ez, de belenyugodott...

Nna, szoval vigyazni kell az anyosokkal..

Ti adtatok tortat a gyerekeknek az elso szulinapjukon? Szerintem nagyon izlene neki...

SZiasztok

megegykata
megegykata

Sziasztok!

Laura Párja: Kép

Márti,
csak én nem szeret(t)em a Mozzilát, mert nem ismer(t)em, de becsszó, ezentúl igyexem megismerkedni vele. Köszönjük a gyógyokatKép Hangának, ráfér, mert nagyon kivan szegénykém. A takony csak úgy folyik az orrából, teljesen felesleges szívni, mert mint a víz, úgy csörgedezik a nózijából.

Andi3,
köszönjük Nektek is a gyógyokatKép!

Bogancsi,
Nektek is köszi a gyógyokatKép Milyen okos gyerkõceid vannak! A néniért pedig irígy-irígyKépKép. Õ amolyan bejárónõszerûség? Pl. segít majd a gyerekekkel kapcs. is?

BMárti,
a tûzfalat nem tudom miért kérdeztem, asszem félreértettem valamit, úgyhogy tárgytalan a megjegyzés. A vindóz nekem is a játékok miatt kellKép, de hát játszani meg csak akkor tudok, ha Hangus alszik már. (Párod milyen játékokat szokott játszani?)

Üdv
Szila
szila

Sziasztok!

Mégegykata: nálunk túrótorta volt a szülinapon, Balunak nagyon tetszett, és ízlett is neki Kép Ha érdekel a recept, megírom.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Hát, ez a fránya hó!Kép Alig bírtunk Zsanival eljutni az utcánk végéig! A dokinéni azt mondta minden OK, meggyógyult!KépKépKép

Szila!
Hangának sok-sok gyógypuszi!KépKépKép

BMárti!
Köszi a címet! Az igazság az, hogy itt nálunk ehhez hasonlót sem láttunk, csak "szabványtortákat".Kép

Andi3!
Egyszerûen már nem volt olyan édes a tejcim, mint azelõttKépKépKép Zsani a bal cicimmel szimpatizált elejétõl fogva, de én nem hagytam, hogy csak az egyikbõl szopjon. Ez ment is kb. 12 hónapig, de utána egyszerûen kiköpte a jobbat. Ezután megnéztem mi lehet a baj, de kiderült, hogy már nem volt olyan édes. Persze próbáltam inkább ebbõl adni neki, de továbbra sem fogadta el, így lassan elapadt belõle a tej. A jobb fincsi édes maradt, de az 1 hét kihagyás miatt elvesztette az édes ízét és inkább sós volt, mint édes. Zsanit egyáltalán nem terhelte meg a szopi vége és ez fõként az õ döntése volt. Talán így egyszerûbb is volt nekem, rosszabb lett volna, ha nekem kellett volna X hónaposan elválasztanom.
Zsani 1 hónapos korában már Dunát lehetett volna rekeszteni, annyi tejem volt (napi 4dl fölösleg). Akkor a környezetemben senkinek sem kellett anyatej, így szépen felcimkézve kis adagokban lefagyasztottam kb. 10L-t. Hetek múlva sem apadt, sõt! Végül el "kellett" apasztanom egy kicsit, mivel Zsani 3 óránként evett és én 1 óra múlva már "szökõkút" voltam. Miközben Zsani szopizott, a másik cicim az odatartott üvegbe "dolgozott". Utólag kiderült, hogy Zsani nem hajlandó megenni az anyatejet, ha az nem közvetlen a cicibõl jön, a fõzelékekhez pedig csak nagyon keveset tudtam felhasználni, végül a cicák ették megKépKépKép. Nagyon sajnálom, hogy vidéken nincs anyatejgyûjtõ, pedig biztosan sok babának segíthettem volnaKépKépKép

Ugye vannak köztünk pocaklakókKép, áruljátok el kik azok?

Szilvi
sztigris

Szila!
Gyógyuljon meg gyorsan Hanga. Úgy látszik mégis elkapta tõled. Te már meggyógyultál? Ezeket a kis ábrákat, hogy szúrjátok be. Segítsetek légyszíves! Komolyan már én is úgy érzem kezdek hülyülni. Valamit gyorsan kell csinálnom ebben az ügyben.

Andi, Cory!
Köszönöm a tali hely megjelölését, egész könnyen oda is tudnánk menni, ahhoz csak az kell, hogy bemenjünk Pestre, és a fiúkat is itthon elintézzem. Na majd meglátjuk. Meddig szoktatok ott lenni?

Megegykata!
Szerintem adhatsz Istóknak a szülinapi tortából, a Bea kapott a tortájából, és egy fél szeletet meg is evett belõle.

Egynlõre ennyi! Majd jövök.

beababa

Sziasztok!

Nem semmi ez a hóesés! Bentrõl nagyon szép, de gõzöm sincs, hogy megyek ki a Barnival, még a szánkó tûnik a legjobb megoldásnak, de azzal nem tudok bemenni a közértbe...

Andi, nem értetek be végül minket! Csütörtökön nem értek rá véletlenül? Kép De. elmennénk oltásra (út(v)iszonyoktól függõen), de utána ráérünk! Gyertek el!!!

Nagyon izomlázam van, tegnap annyit cipeltem a babakocsit, ráadásul az angol tanszék a második emeleten van. De a kedvencem az, amikor lépcsõ, és közvetlenül a tetején ajtó van, bazi nehéz ráadásnak.

Klassz volt a tali, nagy volt a csivitelés Kép Mondtam a többieknek, ha itt nem lehet többet, nálunk is tarthatunk egyet-kettõt! Mondjuk ha mindenkinél lenne egyszer, addigra el is jön a nyár Kép

Lányok, engem iszonyúan idegesít, hogy nem bírják abbahagyni ezeket a valóságsókat Kép Tényleg ennyien nézik õket??? Néha azért én is igénylem, hogy "ablakot nyissak a világra", megnézzem a híradót vagy a Dakar összefoglalót Kép, de nem bírom úgy bekapcsolni a tévét, hogy ne lássam a való micsodákat... Kép Bocs az offért, most jól kimérgelõdtem magam.

Edit, részvétem a nagymamád miatt!!!

Sziasztok, most végre alszik Batkamanó, megyek fõzni.

Henke
gesztenye

Sziasztok!

A Mozilla még mindig nem fagyott le, és Lackó is alszik, mint egy kis mormota, úgyhogy végre olvasok! Kép

Cory! Én a Kenguru Gold üzletekben veszem Lacika ruháinak a túlnyomó többségét. Dr. Spock meg azóta megírta a "Szülõnek lenni nehéz" címû könyvét is. Kép

Tikk! Megértelek, nálunk is Apa a sztár! Kép Délután, mikor zörren a kulcs a zárban, még ha az ölemben ült és dajkáltam vagy itattam addig, akkor is veti magát le, és rohan az Apja elé. Ha az Apja mondja Lacikának, hogy "Gyere", akkor sokszor majdnem leejtem, akkora lendülettel fordul és löki el magát tõlem. A legédesebb, amikor a hátán fekszik, és Laci mondja neki, hogy "Gyere", Lacika meg úgy tesz, mintha futna a hátán fekve. Kép Azért persze gyakran megölelget engem is, és nagy, nyálas puszikat ad, nehogy féltékeny legyek. Kép

Edit! Nagymamád miatt részvétem. Kép Mi az esküvõnkre készültünk, amikor meghalt a Nagymamám. Szinte õ nevelt fel, hiszen Anya dolgozott. Olyan szomorú volt a vendég listát összeállítani: Nagyszülõk? Nekem már egy sincs. Kép De azóta is velem van, néha szinte hallom a hangját, hogy erre vagy arra mit mondana... Kép

Ó-óóó, látom, téma volt a "csakérettségi", én meg itt arcolok a diplomámmal. Mondjuk 29 éves voltam, mikor megszereztem, és igazán nem azért írtam, mintha lenézném azokat, akiknek nincs. Én is azt vallom, se észt, se intelligenciát nem ad, csak egy papírt, amivel könnyebb jobban fizetõ munkahelyet találni, és jó esetben egy csomó elméleti ismeretet, amibõl úgyis csak a gyakorlat csiszol igazi tudást. Szóval remélem nem bántottam meg senkit.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

BMárti: a Kenguru Goldot lényegében kinõttük Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Már megint én... Kép

Cory! PiciLaci kb. egy hete kap tejpépet reggelire, mert már nagyon keveset szopizik. Úgy csinálom, hogy adok neki vajas (illetve Delmás) kenyeret, sonkát, ilyesmit, amibõl csipegethet(ne), utána meg egy kis tejpépet, hogy a pocija megteljen valamivel. Átmeneti megoldásnak szánom, mert a tejtermékeket még csak óvatosan mutogatom neki, abból még nem merek annyit adni neki, hogy jóllakjon vele. Egyébként mi a gond a tejpépekel? Az olyan nekik, mint nekem a tejbegríz, nem?
Mekkora most Balu? Én láttam a Kengurúban nagyobb cuccokat is, jó kis totyogókat, olyanokat is, amik még nagyon nagyok Lacikának. Igaz, azokból jóval kisebb a választék, mint a rugikból.

Mégegykata! Nálunk kapott Lacika a szülinapi tortájából, ami csokitorta volt marcipán bevonattal. Imádta, de két napig ment utána a hasa. Kép

Szila! Itt egy nagyon hosszú felsorolásnak kellene lennie, amit nem is értenék teljesen, ugyanis engem hidegen hagynak a számítógépes játékok, (na jó, a Mahjongg talán az egyetlen kivétel. Kép), és nem is nagyon beszélem az angolok idétlen, nyakatekert nyelvét. Kép A széthagyott CD-k alapján próbálok tájékozódni: DIABLO, AGE OF EMPIRES, ICEWIND DALE HEART OF WINTER, S.W.I.N.E., POOL OF REDIANCE, most éppen ezek hevernek itt az asztalon. Azt hiszem, ezek játékok... Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Én is itt vagyok újra, Luca elaludt...

Szilvi! Örülök, hogy Zsani újra egészséges.Kép
A fagyasztott anyatejjel még Zsófinál én is így jártam. Elõtte gondoltam, hogy majd fõzök belõle, ha már nem szopizik. De egy majdnem 3 évesnek?Kép Lucánál már el sem kezdtem a fagyasztgatást, nem is fejtem, csak az elsõ pár napban, meg jóval késõbb, akkor próbából egy kisfiúnak, aki már nem szopizhatott. Nagyon ízlett neki.Kép

Cory! Éjjel Luca is elég nyûgi volt, sokszor felsírt. Ma kicsit jobb. Lehet, hogy csak a havazást érezte? Igaz, tegnap áttört a maradék 2 metszõfoga.

Bogancsi! Néniért irigy vagyok egy kicsit.Kép

BMárti! A Daubner a gyengém...Kép Ha arra járok, mindig meg kell állni.Kép
Nálunk is APA a sztár. Olyannyira, hogy Luca tegnap a boltban a pénztárnál elõttünk álló "bácsit" (egész jóképû voltKép) is apának szólította, és a tali Rebi férjét is.Kép Zsófi is sokáig csak apázott, én csak cici voltam...Kép

Henke! Pedig igyekeztünk, de nagyon gyorsak voltatok. Talizni is szívesen megyünk hozzátok, nekünk közel vanKép. A csütörtök elvileg jó lehet, attól függ, hogy haladok holnap az itthoni dolgaimmal. Pénteken viszont a tánc miatt mindenképpen megyek a városba. Majd megbeszéljük.
(Izomláz ellen gyere el táncolniKépKép)

megegykata! Istóknak elõre is boldog szülinapot!Kép

Még mindig hullik a hó.... már nem látom az utat. Szurkoljatok, hogy valahogy leérjek a hévig!
Puszi
Andi és az alvó Luca

Andi
andi3

Sziasztok!

BMárti:
Kenguru Gold: Balunak most a 92-es ruhákat próbálom beszerezni, eddig kevés sikerrel. Szombaton voltunk a Megatoysban, és hát a Kenguru Goldban elég gáz nadrágok voltak ekkora méretben. Csúnyák voltak és még drágák is.
Tejpép: Balu kb 10 hónapos kora óta kap savanyított tejtermékeket és semmi gond nincs velük. Néhány kanál natúr joghurttal kezdtünk. A tejpép számomra nagyjából a tápszerrel egyenértékû, a tejbegrízt meg nem tartom értelmes kajának. Ha belegondolsz, nincs benne semmi. Tej, de a lényeget kifõzöd belõle, meg gríz, ami meg igazából csak laktat, de ennyi.

cory

cory
Budapest

BMárti!
A tejallergiával kapcsolatban ajánlom a http://www.babaszoba.hu az Allergia címszó alatt. Én is most olvasom...Kép

Szilvi
sztigris

Sziasztok!
Végre úgy ahogy, hiányosan átrágtam magam ezen a rakás irományon.Kép

Edit
Fogadd részvétem!Kép

cory
Köszi a hiányolást, olyan jó érzés.Kép

A tali szerintem is szupi volt.Kép

Ahogy olvastam itt az anyós problémákat, szerencsésnek érzem magam, hogy nálunk a nagyszülõk nem nagyon szólnak bele a gyereknevelésbe, igaz min. 80km-re vannak. Apám az egyedüli, aki néha csülköt adna Petinek, volt már némi szóváltásunk is ilyen ügyben, de nem vészes. Anyósomat viszont meg sem ismerhettem, amit inkább veszteségként élek meg. Mindig úgy gondolok rá, hogy biztosan jól kijöttünk volna.

A talin ugyan beszéltem róla, de azért elmondom megint, hogy 3 napja elkezdtük az Aludj jól, gyermekem alapján az alvástanítást. Nagyon bízom benne, hogy sikerrel járunk majd. Eddig nem volt olyan vészes, nem volt állandósult üvöltés.
Szila, Ágci
Nap közben is alkalmazzátok az esti lefektetést, vagy akkor mindegy hol alszik a gyerek? Én nappal is leteszem Petit a macijával, amikor álmosodik és kopp-kopp úgy tûnik, bejön a dolog.

Igyekszem ezután rendszeresen válaszolni.
Gorsi és Peti
gorsi

Persze már vagy 4 órája állok az oldalon, úgyhogy most elolvastam a mai termést is.Kép

Szila
Jobbulást!

BMárti
Nyugodtan adj joghurtot PiciLacinak. Mi is úgy csináltuk, mint coryék és pár napja egy egész dobozzal megeszik reggeli-tízóraira. Eddig semmi rosszat nem tapasztaltam.
A tejpép szerintem nem rossz, de csak mértékkel. Nekünk a védõnõ azt mondta, hogy akkor szokta ajánlani, ha már ilyen nagyobbacska a baba és kevés a tejcsi. Olyankor jó kiegészítésként. ezen kívül azonban semmilyen infót nem hallottam/olvastam róla.

Andi3
Gratula az új fogakhoz. Talán ezután nyugisabb lesz Luca és döntögetni fogja a fõzelékevés rekordját.Kép

Gorsi és Peti
gorsi

SZiasztok!

Nem mentünk dokihoz, inkább kihívtam Kép Amíg itt volt, Ármin egyzser sem köhögött, de elõtte és utána is ugat, mint egy öreg mérges kutya Kép De a torka nem piros, a tüdeje tiszta, kapott ghörgõtágító kúpot, meg Fluimucilt (azt már kapta néhány napja), most meg alszik a jól lehûtött szobában, nehogy kruppos legyen, nyakig bebugyolálva Kép

Andi! Én majd inkább azon drukkolok, hogy haza is érj tánc után! KépKépKép De ha nem megy, aludhatsz nálunk! Kép

Nekem tetszik ez a hóesés, Árminmentesen ki is mennék egy kicsit, de vele + babakocsival nem!

A Mozillás kérdéseket továbbítom az illetékesnek, aki máris sokkal elismerõbben néz a babanetre, és örül, hogy ilyen okos és mûvelt lányokkal barátkozom! KépKépKép Na, eddig sem volt rossz véleménnyel épp, csak örömmel "hallja" a bûvszavakat nõi szájakból is! Kép

A tejpépek csudijóságáról én sem vagyok meggyõzõdve, de mióta nagyon nincs tejem, én is adok néha Árminnak (Hippet). Kap mellette többféle más tejterméket is, de mikort este 11 körül megéhezik, akkor talán - de lehet, hogy ez csak az én tévhitem - ezzel terhelem meg legkevésbé úgy a hhasát, hogy közben jól is lakjon. A tejbegrízt én magam utálom, nálunk sosincs, gyerekkoromban sem volt, az iskolában ismerkedtem meg vele, elég gyászos körülmények közt! Kép Uis napközis voltam és ezt adtak ebédre. Én nem akartam megenni, de mondták, hogy kötelezõ Kép 5!!!! szelet kenyérrel ettem meg, hogy elnyomjam az ízét - de a látványát is utáltam sajnos - aztán ebéd után olyan nagyon rosszul lettem (talán érthetõ KépKépKép ), hogy kihánytam mindent! Na, onnantól kezdve miondenkinek mindent meg kellett ennie, kivéve nekem! Kép REmélem, Ármin sosem kerül brutálpedagógusok karjaiba!!!

Danimama! Írok majd krémrecepteket, amint egy kicsit több idõm lesz! Kép Na, jó, egyet most is: céklakrém: hagymát kell dinsztelni, olajon, a céklát héjában megfõzni, majd meghámozni, botmixerrel a hagymával összedolgozni, kell bele egy kicsi só + egy kis ecet. Hûtve kenyérre kenhetõ, kb. 10 nmapig eláll. Arányok: kb. 1/3 hagyma, 2/3 cékla, vagy fele-fele.

Cory! Én fiúruhákat, elsõsorban jópofa nadrágokat turkálóban veszek - de úgy emlékszem, neked ezzel kapcsolatban fenntartásaid vannak. De a boltiak általában tényleg rondák, én meg olyan jókat találok! Kép

Majd még jövök ám! Kép

Márti+Ármin+Kép (Henke! Ma töltöttem, be a 18. hetet!)

UI: tudom, hogy most nálatok nem aktuális, de hogy vélekedtek az amniocentézisrõl? Annyit vívódom ezen!
márti

Sziasztok!

BMárti: tejtermékekre allergiánál - piros foltok vagy pöttyök és viszketés. Tomi Milupa HA pépeket kap (vaníliás és rizspép) és nagyon szereti. Sokszor nem is vízzel keverem, hanem gyümölcslével, akkor mindig más lesz az íze. Szerintem sokkal jobb inkább tejpépet adni, mint egy életre allergiásnak lenni.

megegykata: Boldog szülinapot Istóknak!!!

Szila: az jó, ha kijön a "lé" az orrocskából Kép A néni ismerõs ismerõse; lényegében takarítást vállal, de szerintem Tomit is rábízhatnám, ha elõbb megbeszélnénk. 3 unokája van.

Szilvi: juj, de irigyellek a tej-ügyért!!! Nekem sosem spriccelt "úgy", legfeljebb folydogált.

Henke: Igazán nem értem a lépcsõ tetején az ajtót. Mi a gondod??? Felmész, kinyitod, bementek Kép Kép Kép

cory: one way üzletekben vannak nagyon jó minõségû babacuccok (nagyobbaknak - pl. Dani fiam - is). Van 2 jó bizományi a XIII. kerületben: a Duna mozi utácjában és eggyel mögötte (Hollán Ernõ az egyik utca). Ismerek még 1 bizományi boltot az V. Károly krt-on, a 16-os szám körül van egy átjáróház; ráadásul mellette van egy új babaruha bolt is.

Fogalmam sincs, hogy jönnek haza a gyerekeim Pestrõl Kép Daninak meg focija is van ma fél 5-ig. Zsófi meg az osztályával moziba megy; ami negyed 8-kor kezdõdik. Éjfélre tán haza is ér. De még megpróbálom rávenni, hogy inkább a nagyinál aludjon. Na, bocs, ez off volt.

Ki akarok menni egy kicsit!!! Tomi épp egy székkel közlekedik. Mindjárt elõveszem a teherautót, azzal könnyebb és vidámabb lenne Kép

bogancsi és Tomi, aki épp zsákutcába került

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

Hogy mit fogok én kapni Norcitól a mai termésemért.. Kép

Márti: a turkálókkal az a bajom, hgoy nincs hozzájuk türelmem Kép De én úgy gondolom, hogy azokat a ruhákat, amiket a turkálóban lehet kapni, valaki egyszer megvette újonnan egy boltban, nem? Persze most legközelebb vasárnap van esélyem körülnézni boltügyben Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Cory! Hát, a tejpép dobozára a gyártók egy csomó jól hangzó dolgot írtak, hogy van benne... Persze lehet, hogy humbug az egész. Én semmi tehéntejbõl készült dolgot (tejpépet sem) adtam Lacikának 1 éves kora elõtt, mert sok a családban az allergiás. Pici baba korában attól is ronda kiütéses lett, ha én ittam egy korty tejet. A tejpépet eléggé mû-dolognak tartom, úgyhogy remélem, hamarosan rájön a gyerekem, hogy a darabos dolgokat is meg lehet enni, meg a joghurt is terítékre kerül már, szóval átmeneti megoldásként adom neki.
A Gengurúban én bele voltam szeretve egy mohazöld kordbársony totyogóba (vagy minek nevezik ezeket a kantáros helyett talán inkább mellényes cuccmákokat Kép), aminek az elején a Kisvakond virított. Nekünk 80-as kellett volna, és annál legalább 3 nagyobb méret volt, csak éppen 80-as nem. Kép Ezért gondoltam, hogy vannak nagyobb cuccaik is, de tényleg nem néztem meg komolyabban.

Szilvi! Köszi az 5letet!

Gorsi! Majd számolj be, hogy hogyan sikerül az aludni tanítás! Joghurtot meg kezdek már adni, csak nagyon óvatosan, de ezt már leírtam Corynak. Kép

Márti! Jaj, én is de kimennék sétálni egy kicsit!!! Kép Olyan kár, hogy Lacika nem jár még, a mi babakocsinkkal meg képtelenség ezen a terepen közlekedni. Kép
A tejbegrízt én imádom, talán az a baj, hogy te menzán ismerted meg, és az azért biztosan nem olyan volt, mint egy igazi Nagymami fõzte nyamnyam. Kép
Ja, és mi az az amniocentézis?

Bogáncsi! Piros foltok, pöttyök, ok, de hol, és milyenek? Azt meg honnan tudom, hogy viszket-e neki? Bocsi, de én egy nagyon elsõ-babás vagyok... Kép Szóval vannak kis piros pöttyök az arcán, körben a szája körül, de ahogy elnézem a cumival fedett területen, szóval lehet, hogy csak a nyálas cumi okozza.

BMárti

BMárti
bmárti

Hali!

Ármin megszerezte a TV távirányítóját, ráirányította a lámpára és mondta: "ámpa!" KépKépKépNem tud valaki segíteni, hogy miéééért nem mûködik????? Kép

Egyébként tud "dalt kérni", sajnos csak kettõt, úgyhogy most azokat énekelem reggeltõl estig. Az egyik a Csip-csip csóka, ezt úgy kéri, hogy összecsippenti a két kezét dúdol ésdülöngél! A másik a "Lóg a lába, lóga, nincsen neki dolga" kezdetû darab, ennél felmutat a fali bohócra, közli, hogy "ÁÁba", szintén dúdol és táncikál! Kép

És mi9kor kinéz az ablajkon a székrõl, cipeli magával az oroszlánját (kb. 3 napja, mert elõtte a plüss állatokkal nem volt vmi baráti viszonyban) és az oroszlán orrát is az üveghez nyomja!

És ma már megint eszik!

Muszáj írnom! Kép REmélem, nem untok nagyon! KépKépKép

Márti++
márti

Sziasztok!

Mi voltunk kint, bibibíííí!!! Szánkóztunk, azaz Barnika szánkózott, én voltam az igavonó, de nagyon élveztük ígyis!!! Ez már amolyan igazi, komoly hó!!!

Andi: végül nem tudott jönni a Domó, de így sem tudtam volna menni sajnos, mert Apáék leltároznak a boltban, késõ este lesz, mire hazaér. A csütörtök változatlanul rendben lenne, de pénteken muszáj bemennem a suliba jegyet beíratni, 1/2 2-tõl vizsgáztat Ferencz Gyõzõ, tehát valahogy így, plusz akkor könyvtáraznék kicsit, nagyi vállalja Barnit. Apával utána találkoznánk, átvenné a kölköt, és mehetnék táncolni!!! Kép De nem kiabálom el, nehogy közbejöjjön valami...

Márti! Krémrecepteket én is szívesen olvasnék... Bár sajnos a céklát pont nem enné meg Barni, tuti.

Képzeljétek, hogy jártam ma: megfõztem a kedvenc levesét, meg héjában sült krumplit tejföllel, zöldhagymával, reszelt sajttal, mindenre fintorgott. Kínáltam bébikajával, köpte ki azt is. Kínomban kérdeztem: Akkor mit adjak neked, kicsim? A válasz: DUDI! Hát, meg kellett mutatnom neki az egész hûtõt, hogy nincs benne túrórudi, de így is megvizsgált minden pirosat Kép Végül körtét ebédelt reszelt sajttal... Kép

Amniocentézis-ügyben én is teljesen tanácstalan vagyok. (BMárti: ez az a vizsgálat, amikor mintát vesznek a magzatvízbõl hasfalon keresztül, és ezáltal megállapítható, nem down-kóros-e a baba, vagy nincs-e nyitott gerince, stb. Van bizonyos esély (0,5-1% kb?) a spontán vetélésre, de 35 felett ált. kötelezõ)
Tudom, hogy kiszûr olyan dolgokat, amik máshogy nem biztos, hogy kiderülnek, én mégsem tudom, megcsináltatnám-e... És nem kizárólag a vetélés miatt, hanem nem tudnám, elvetetném-e akkor, ha mondjuk kiderülne, hogy down-kóros a baba, még ha mindenki ellenezné, akkor se, tényleg nem tudom...
De nem akarok belemenni ebbe a témába, vagy vitát indítani felette, már sokan megtették itt a babaneten is. Szerintem beszéld meg az orvossal, mennyire látja szükségét: ha az egyéb leleteid rendben vannak, talán felesleges megcsináltatni. És ne aggódj feleslegesen!!! KépKépKép (Bár ezt is könnyebb mondani...)

Bogancsi: és a babakocsi átrepüli magától, benne a 12 kilós gyerekkel + a 3 kiló ruhával rajta??? KépKépKép

Cory! Jut eszembe, ha arra vetõdtök, Auchanban is ki lehet fogni francia gyerekruhákat olcsón, pl múltkor láttam korbársony nadrágokat 1200 Ft-ért.

Na, lelövöm magam, pedig még kérdezni is akartam volna.
Csak annyit, hogy mintha javult volna Barni alvókája, mert már aludt ma 2 órát, és most 4-tõl újra kidõlt, de nem tudom, így este mi lesz!!! Lehet, megint kimegyünk szánkózni egyet Kép

Sziasztok!

Henke
gesztenye

Sziasztok!

Gratulálok Romikának a járáshoz, biztosan aranyos, ahogy totyogKép Dóri is olyan édesen koncentrál, hogy el ne essen.

Márti: úgy tudom, hogy te Ármint beoltattad meningitis ellen (a C-ellen), holnap szeretném beoltatni Dorottyát, mire számítsak, mennyire fogja megviselni? Különben sokan le akartak beszélni az oltásól, de ebben a terrorista világban én azért látom az értelmét. Az a mániám, hogy a legegyszerûbb támadás egy háborúban pár kihalt betegséget, ami ellen ugye nyugaton nem divatos oltatni, szétterjeszteni, így csomóan megbetegednének, nem lenne hadsereg... Na jó, ez az én agyrém fantáziám...
Nincs szánkója Árminnak, az orczy kertben azért tudnátok ilyenkor is szánkózni?!

Tejpép: Dorka nem hajlandó megenni, pedig milyen egyszerû is lenne akkor a reggeli! Sõt még mindig nem hajlandó gyümölcsöt, gyümölcslevet enni-inni, csak játszik velük és készKép Mit csináljak? 13 hónaposan igazán elvárható lenne, hogy rendesen egye a gyümölcsöt és nem a pépes bébiüvegest. (Pedig van 8 foga).

bogancsi: Pázmányra jártam ki Piliscsabára, így ismerem, milyen tél lehet ott most kint nálatok. Mindenki hitetlenkedett, hogy nem fogunk tudni közlekedni, de mindig hazaértünk, igaz volt mikor 2,5 órát vártunk a buszon, mert keresztbecsúsztunk. Ez akkor volt igazán kellemes, mikor másnap Zh és nincs veled semmi tanulnivaló és csak nézed az arcokat a fülledt levegõben. Nem is tudom, hogy bírtam ezt 5 éven át csinálni. Ezért sem akarunk vidékre költözni. Bocsi, ez csak kiszaladt a számon. De fiatalon sok mindent elvisel az emberKép

Edit: részvétem. Remélem a babanet sokat segít neked, hogy most egy picit is jobban érezd magad! Írj nyugodtan nekünk, még ha szomorú is!

Gorsi: kitartás a alvásszoktatással! Nálunk tényleg 3 nap kellett és rászokott Dóri az új rendre. Az a lényeg, hogy következetes legyél és ne lelkizz, ha hallod sírni. Nekem az a tanács sokat segített, hogy próbáljam hamarabb megszoptatni este, hogy a baba ne az altatással hozza össze a szopit, hanem az étkezéssel. Egy picit hamarabb ettünk, utána szopi (de nem a saját szobájában) és ezután jött a rituális altatás: mese, ének. Nálunk az is számított, hogy lecsökkentettem estére az intimitásokat, csak az elköszönésnél egy puszi és simogatás, az altatás közben is csak fekszem az ágya mellett, de nem simogatom. Most már Dorka 3 dal után megnyugszik, tudja itt az alvás ideje, és hagyja, hogy elbúcsúzzak tõle és magától elalszik. Meglátod nektek is sikerülni fog!

Henke: egyszerûen magyar tévét nem nézek, sõt most már magyar rádiót sem hallgatom. A magyar híreket a netrõl úgyis megtudom, a külföldieket pedig a német adokon nézem. És olyan nyugodt vagyok, amióta így élekKép !

Megegykata: nálunk is turótorta volt, meggyes. De nálunk Dorka nagyon keveset evett belõle, talán 3 kanálnyit a töltelékbõl.

Szila: az én férjem annyira programozó, hogy nem játszik, hanem itthon ha nincs dolga (nagyon ritkán), akkor elkezd csak úgy valamit programozni!!Kép

Bébiüveg: Lányok, nekem csomó üres bébiüvegem van. Ha valakinek szüksége lenne ilyenre, mert eltesz valamit vagy fagyaszt benne, akkor szívesen odaadom! Nem lehet ezeket valahol beváltani?

Márti: Ármin simán megeszi ezeket a krémes kenyereket vagy katonában adod neki? Dorka csak kis katonában hajlandó sonkás kenyeret vagy vajas kenyeret enni, de nagyon lassan.

Van baba-receptes topic itt a babaneten? Jó lenne pár ötlet. mert szegény lányom mindig ugyanazt kapjaKép

Üdv: Zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Gratulálok Romikának a járáshoz, biztosan aranyos, ahogy totyogKép Dóri is olyan édesen koncentrál, hogy el ne essen.

Márti: úgy tudom, hogy te Ármint beoltattad meningitis ellen (a C-ellen), holnap szeretném beoltatni Dorottyát, mire számítsak, mennyire fogja megviselni? Különben sokan le akartak beszélni az oltásól, de ebben a terrorista világban én azért látom az értelmét. Az a mániám, hogy a legegyszerûbb támadás egy háborúban pár kihalt betegséget, ami ellen ugye nyugaton nem divatos oltatni, szétterjeszteni, így csomóan megbetegednének, nem lenne hadsereg... Na jó, ez az én agyrém fantáziám...
Nincs szánkója Árminnak, az orczy kertben azért tudnátok ilyenkor is szánkózni?!

Tejpép: Dorka nem hajlandó megenni, pedig milyen egyszerû is lenne akkor a reggeli! Sõt még mindig nem hajlandó gyümölcsöt, gyümölcslevet enni-inni, csak játszik velük és készKép Mit csináljak? 13 hónaposan igazán elvárható lenne, hogy rendesen egye a gyümölcsöt és nem a pépes bébiüvegest. (Pedig van 8 foga).

bogancsi: Pázmányra jártam ki Piliscsabára, így ismerem, milyen tél lehet ott most kint nálatok. Mindenki hitetlenkedett, hogy nem fogunk tudni közlekedni, de mindig hazaértünk, igaz volt mikor 2,5 órát vártunk a buszon, mert keresztbecsúsztunk. Ez akkor volt igazán kellemes, mikor másnap Zh és nincs veled semmi tanulnivaló és csak nézed az arcokat a fülledt levegõben. Nem is tudom, hogy bírtam ezt 5 éven át csinálni. Ezért sem akarunk vidékre költözni. Bocsi, ez csak kiszaladt a számon. De fiatalon sok mindent elvisel az emberKép

Edit: részvétem. Remélem a babanet sokat segít neked, hogy most egy picit is jobban érezd magad! Írj nyugodtan nekünk, még ha szomorú is!

Gorsi: kitartás a alvásszoktatással! Nálunk tényleg 3 nap kellett és rászokott Dóri az új rendre. Az a lényeg, hogy következetes legyél és ne lelkizz, ha hallod sírni. Nekem az a tanács sokat segített, hogy próbáljam hamarabb megszoptatni este, hogy a baba ne az altatással hozza össze a szopit, hanem az étkezéssel. Egy picit hamarabb ettünk, utána szopi (de nem a saját szobájában) és ezután jött a rituális altatás: mese, ének. Nálunk az is számított, hogy lecsökkentettem estére az intimitásokat, csak az elköszönésnél egy puszi és simogatás, az altatás közben is csak fekszem az ágya mellett, de nem simogatom. Most már Dorka 3 dal után megnyugszik, tudja itt az alvás ideje, és hagyja, hogy elbúcsúzzak tõle és magától elalszik. Meglátod nektek is sikerülni fog!

Henke: egyszerûen magyar tévét nem nézek, sõt most már magyar rádiót sem hallgatom. A magyar híreket a netrõl úgyis megtudom, a külföldieket pedig a német adokon nézem. És olyan nyugodt vagyok, amióta így élekKép !

Megegykata: nálunk is turótorta volt, meggyes. De nálunk Dorka nagyon keveset evett belõle, talán 3 kanálnyit a töltelékbõl.

Szila: az én férjem annyira programozó, hogy nem játszik, hanem itthon ha nincs dolga (nagyon ritkán), akkor elkezd csak úgy valamit programozni!!Kép

Bébiüveg: Lányok, nekem csomó üres bébiüvegem van. Ha valakinek szüksége lenne ilyenre, mert eltesz valamit vagy fagyaszt benne, akkor szívesen odaadom! Nem lehet ezeket valahol beváltani?

Márti: Ármin simán megeszi ezeket a krémes kenyereket vagy katonában adod neki? Dorka csak kis katonában hajlandó sonkás kenyeret vagy vajas kenyeret enni, de nagyon lassan.

Van baba-receptes topic itt a babaneten? Jó lenne pár ötlet. mert szegény lányom mindig ugyanazt kapjaKép

Üdv: Zsuzsi
zsu26

Sziasztok

Laura párja
Igen csak az explorer csinálja, ha pl. Word-ben megírom és átmásolom ide teljesen rendben vannak az ékezetek.
Köszi hogy segítesz már többször is írtam hogy ez a gondom nem igen tudott/vagy akart még segíteni senki, illetve mégis egy ember ajánlotta a kódolást de azon már túl voltam.

Szila
Hangának gyógyulást KépKépKépKép

Felénk már igen nagy a hó, nálatok nem fúj a szél hogy kint vannak a babák?
Én nem mertem ki vinni Napocskát akkora szél van alig látni úgy szórja a havat, pedig tetszene neki biztosan sebaj talán holnap.

Napsugár eszik tejpépeket szereti, a joghurtot egyálltalán nem eszi meg bármilyen is legyen, pudingot és krémtúrót meg nem szívesen adok neki az adalék anyagok miatt. Szerintem semmivel sem rosszabb /feldolgozás, íz ,hasznosság szempontjából/ mintha egyéb tejterméket kapna. Talán egyedül maradok ezzel a véleménnyel de én örülök hogy változatosabb az étkezése ez álltal, szerintem számára nem egyenértékü azzal mintha mi ennénk tejbegrízt, a tej sem annyit jelentene ha kapna, mint nekünk.

Márti
Gondolom azért kérdezted az amniocentézist hogy véleményt írjunk, és nem érzed a magán ügyeidbe való turkálásnak. Szerintem ha megtartanád a babát akkor is ha beteg nem érdemes kockáztatni, ha gondolkodnál rajta csak akkor vágj bele. Persze nem mindegy a betegség fajtája és mértéke és még rengeteg dolog, de szerencsére a babókák nagy része ép és egészséges mint a te kis pocaklakód is. Neked kell dönteni nem beszélve arról hogy manapság már az UH és az AFP is elég jól mutatja ha egy kicsivek nincs minden rendben, de nálatok eddig minden OK. Természetes hogy aggódsz ezért vagyunk ANYUK.

Picikém felébredt megszabadultok most tQlem:

Van valmelyikötöknek digitális kamerája tapasztalat szerzés miatt mert én még mindíg nem kaptam másikat egyszerqen ami nem három- négyszáz ezrekért fut az nem valami minöségi képet ad még az analógom isjobb felvételt készít nem is beszélve arró hogy nincs hozzá USB kábel. Hát kicsit OFF volt, de hátha valakinek van tapasztalata.

BSzilvi
Örülök ha segíthettem. Kép

Napsugár engem is megkínál szendvics katonákkal ha kérek tenné a számba, olyan édi.
Most éppen gumilasztiznak mind a hárman mert az lányom nem apás inkább tesós, szíve szerint le sem szállna róluk egész nap.
Ahogy kinyitja a kis csipáit már megy is a fiúk szobájába és veri az ajtót hogy engedjék be.

Pusszancs: Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Dzsili: én nem azt mondtam, hogy a tejpép ugyanaz, mint a tejbegríz. Leírtam, hogy melyikkel miért nem értek egyet. Lehet, hogy egyedül vagyok ezzel. Balu nem kap, ennyi.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Márti,
nem lehetséges, hogy férjeink ismerik egymást valamelyik IRC csatornáról?Kép Egyszer Hanga is távirányítóval akarta a lámpát felkapcsolniKép.

Zsuzsi,
Bence is szokott itthon - pusztán kedvtelésbõl programozni. Ha nagyon unatkozik, akkor kipróbálja, hogy mit bír az Apache terhelésbenKép.

Én csináltam Hangának honlapot, ott tervezem, hogy hónapokra bontva összegyûjtök recepteket. Esetleg küldhetnétek mailben egy párat, és a végén klassz kis receptgyûjtemény lenneKép.

Mindenkinek köszönjük a gyógyokatKép. Szegénykém ma nagyon kivolt. Semmi sem volt elég jó, ha felvettem baj volt, ha nem, akkor meg az volt a baj. Sírt egész nap, tiszta nyûgi volt, ezzel szemben, amikor az apja megérkezett, kivirultKép.

Bogancsi,
gyerkõcök hazaértek?

GOrsi,
csak akkor nem úgy fektetem nappal, ahogy este, ha elalszik cicinKép. De sokszor elõfordul, hogy fél óra után felkel, és aztán a nagyágyban alszik még vagy egy órát.

Dzsili,
elképzelem Napsit, amint dörömböl az ajtónKép.

Tejpép: már Hanga sem szereti.

Kép

Üdv
Szila
szila

Sziasztok!

Cory, hát szóhoz se juttok. ALig tudtam elolvasni a termést, de nem csak a tiedet Kép Igyekszem én is hozzájárulni.

Elõször mesélek:
Vilit ma vittük a Bókayba uh-ra, még a pyelon tágulat miatt (magzati uh-n vették észre, 5 naposan megnézték, minimális tágulatot láttak, ma kontroll) semmi gond, el lehet felejteni az egészet Kép

Viszont, van sok Kép is. Ebben a havazásban, szélviharban mentünk, apa hazajött értünk, hogy elvisz kocsival. Elvitt, nekem kilyukadt a cipõm Kép , sebaj autóval megyünk. Odafele mikor leparkoltunk Vitya fel akart ugratni a járdaszegélyre ehelyett neki ment valaminek. Megnézte nem tört-e össze v.mi a kocsin. Semmi gond. No visszafele mikor elindulunk érzi, hogy valami gond van a jobb elsõ kerékkel, defekt Kép , kereket kellett cserélni, ebben az idõben. Vili jó gyerek volt, végig aludt a kerékcsere és a hazaút alatt. Lábam majd lefagyott Kép
A passat pótkereke kisebb, mint a többi kerék, no az is jó ilyen csúszós idõben Kép és akkor hab a tortán, hogy ezzel a kocsival Vitya véletlen ráhajtott a villamos sín melletti "pogácsára" ( mert a hótól már nem lehetett látni) ennek az lett az eredménye, hogy keresztbe álltunk a Karinthy Frigyes úton Kép. Szerncsére a dugóval ellenkezõ irányba voltunk és megúsztuk koccanás, karcolás nélkül.

Na én már nem vágyom ki ebbe a hóba egy darabig.

Más. Vilinek ugye hasi uh-t csináltak most, és mondta a doktornõ, hogy szerinte éhes is. Furcsáltam mert egész délelõtt szopizott, meg nem nagyon kérte a pempõt délelõtt, de azért gyorsan megszoptattam a rendelõben. Kicsit elszégyelltem magam, hogy akkor éhezik a gyerekem és azért van ez a sok ébredés, stb. Ma adtam neki este is pempõt evett, de nem túl sokat és milliószor szopizott ma is és megint nem nagyon akar elaludni. Már aludt, de amint betettem az ágyába felébredt, pedig sosem szokott. (Most apa kûzd vele, õ el tudja altatni cici nélkül is.) Lehet délelõtt ronottam a helyzeten, mert összebújva aludtam vele, ki akartam próbálni, hogy így is felébred-e olyan hamar, hát fel (fél órát aludtunk).
Biztos, hogy jön a foga szegény Vilinek, ez a szortyogás is zavarja, de még mindig nem vagyok biztos benne, hogy ez a baj. Hasfájás is elképzelhetõ. Tegnap ugyan elaludt fél nyolckor, ébredt kétszer, majd 1/ 6 körül nem tudtam visszaaltatni, szortyogott nagyon, leszívtam az orrát, aztán semmi nem volt jó, fent voltunk kb. 1/2 7-ig ölbe vettem és pukizott, majd kakilt. De még csak maszíozni sem kellett a hasát. Ilyen már volt máskor is, csak nem ennyire hajnalok hajnalán. Olyan érzésem van, hogy nem ébred fel teljesen és nem jön rá, hogy kakilni kell, mint amikor én annyira álmos vagyok, hogy nem megyek ki a mellékesbe aztán rosszat álmodok.
Tényleg nem tudom lehet a hozzátáplálás is bekavar, ezért is félek az esti kajától. Kiváncsi vagyok a ma éjszakára.

Idõközben apa elaltatta Vilit. Az a baj, hogy nappal is annyira nyügõs és éjjel is annyit ébred, hogy én nagyon kivagyok ettõl már. Még rosszabb, mint a hasfájós idõszak Kép

Edit!
Részvétem.

Heni!
Valóság show, én úgy örültem, hogy vége, erre látom hogy még sem. Nálunk a kereskedelmi tévék bojokotálv vannak itthon, mert ninics arra idõnk, hogy megnézzünk 30 perc músorért, 40 perc reklámot.

BMárti!
ÉN konqueror -ral babnetezem, de itt is linux van, másik gépen windows ott opera, vagy explorer amit használok.

Cory!
Ruha, itt nálunk a sarkon én olyan helyes gatyókat láttam, ráadás fiút és nem túl drágán, igaz 80-as volt, de biztos van nagyobb is.

Zsu!
Bébiételes üvegekkel kapcsolatban én is akartam kérdezni a visszaválthayóságot?

Bocs, tudom sokakat kihagytam, de bedõlök Vili mellé.
Jõ éjszakát!

Norci
norci

bojktálva, visszaválthatóságot

bocs.
Norci
norci

Sziasztok!

Én is idetaláltam, de nem sokáig, mert elfáradtam a hólapátolásban.
Sajnos a Bea belázasodott ma estére. Lehet, hogy az oltás hatása? Most 8 napja kapta az oltást. Holnap jön a doktor bácsi a szomszédba, lehet, hogy ide is be kell hogy jöjjön hozzánk. Majd reggel meglátom, hogy lesz-e láza, és hogy alszik az éjszaka?

Most kipoihegem magam, aztán lehet, hogy még jövök.
Zsuzsa

beababa

Hali!

Szila: a 4-bõl csak 2 gyerekem van itthon, a másik kettõ - Zsófi és Dani - nem tudtak hazajönni!!! Zsófit rávettem, hogy aludjon anyósomnál, Dani meg csekély másfél órás gyaloglás-metrózás-gyaloglás-trolizás után eljutott a XIII. ker-be anyuhoz. Most csak azon van kiakadva, hogy Juli nem fog tudni bemenni holnap és nem visz neki váltás ruhát. Juli is utazott vagy másfél órát, mire hazaért, de legalább itt van Kép Azóta is folyamatosan esik ahó, így holnap el sem engedem. Remélem, azért holnap már haza tudnak jönni a többiek, mert különben rájuk... az alsónemû Kép

BMárti: leginkább a ruhával fedett részeken van az ekcéma. Mellkas, könyök belsõ hajlata, térdhajlat. Ja, vakarja!

Márti: Nagyon aranyos lehet Ármin az oroszlánjával!!! Kép

Henke: egész jó lehet a körte reszelt sajttal!

Hóhelyzet: délután több mint fél órát lapátoltam, söpörtem, aztán 2 óra múlva kinéztem és alig látszott, viszont kb. 90 centis hódûnék keletkeztek az ablakunk alatt! Juli alig tudott bejönni a kapun, végül csöngetett, hogy lapátoljam el Kép Férj is alig tudott beállni az autóval. Félig ráment a sziklakertre, majd tavasszal meglátjuk...

Jó éjt mindenkinek!
bogancsi

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

Bogancsi! Tegnap küldtem mailt a nevekkel, megkaptad? Nem akartam a nagy nyilvánosság elé tárni!

Szila, sajnos olvashatatlan az írás a kenõcsön.Kép Sikerült találni valamit?

Tejpép: én kipróbáltam korábban, este fürcsi elõtt adtam Rékának egy fél órával és pár napig úgy tûnt, hogy azért alussza végig az éjszakát, mert megtömtük a pociját. Kép De kiderült, hogy mégsem. Nekem különben ízlik, de feleslegesnek tartom hízlalni a gyereket - fõleg az enyémetKép
De én szeretem a tejbegrízt is, sõt, a férjem kollegája néha meg is szokta kívánni, amilyet én csinálokKép

Márti, a férjemet az oviba májjal tömték meg, azóta útálja!Kép
Dalkérés nálunk is van: van egy HupikékTörpikés függöny a szobájában, megáll elõtte és táncolni kezd. Nekem ilyenkor énekeleni kell. Meg ha rámutat egy malacra és riszál, akkor az Egy kis malac... kezdetû nótát kell énekelni!Kép Nagyon édes!Kép

Andi, gratulálok a fogakhoz! Nagyon szeretnék én is túl lenni rajta!
3/4 9-kor fektettem le Rékát, azóta már 3x voltam nála vigasztalni!Kép
Miért ilyen pici korban jönnek a fogak? És miért fáj nekik ennyire?KépKépKép

Zafi
zafi

Sziasztok!

Szörnyen érzem magam... Kép
Romola tanul egyedül aludni. Kép
40 perce sír, mi Apával felváltva bemegyünk hozzá a meghatározott idõközönként, én itt olvaslak benneteket, de fogalmam sincs, mit írtatok. Kép
De el kellett kezdeni, borzasztóak voltak már az éjszakáink, ez nemcsak bennünket, hanem Romolát is megviselte.

Jaj, csak éljük túl valahogy!

Sziasztok: Laura Kép
p_laura

Edit!

Nagymamádat nagyon sajnálom!Kép Nekem 25 éves koromig élt az összes nagyszülõm, és mikor már látszott, hogy nagymamám nem épül fel egy tüdõgyusziból 89 évesen, már nem tudtam hazamenni hozzá, hogy mégegyszer lássam! Azóta is furdal a lelkiismeret, mert csak 2 nap szabit kellett volna kivennem!Kép Idézd fel a közös szép emlékeket, az segít!

Zafi
zafi

Sziasztok!

Laura,
Kitartás, meglásd, pár nap és mindenki aludni fog!Kép

Zafi,
végül Neogranormon testápolót vettem, úgy néz ki, bejön. Legalábbis egy kenés után, észrevehetõen jobb a bõre. A doki is írt fel vmi hidratálót, azt majd csak a recept lejárta elõtt akarom kiváltani, addig felesleges, mert csak állna itthon, és lejárna, mielõtt felhasználnám.
Fogakkal kapcsolatban egyetértekKép, Hangának is tuti jön vmelyik. Szegények nem elég a takonykór meg a köhögés, még a foga is. Azért gondolom, hogy fog is, mert állandóan a szájában a keze, és nagyon-nagyon sír (mert már álmos is), de amint bekenem az ínyét, megnyugszik és elalszik.

Tényleg a fogzási gélhez ugye nem tudnak hozzászokni? Én egy nap max. 3szor kenem be (ebbõl egy nappal, egy lefekvés elõtt, egy éjjel (ha megébred és úgy érzem, fáj neki).

Bogancsi,
de jó, legalább jó helyen vannakKép. Nálunk is akkora hó van, hogy nem is látszik a hólapátolás. Apósom a múltkori havazáskor beígért egy szánkót, amit még nem kaptunk meg, de ráugrasztom Bencét a dologra, mert remélem hétvégére meggyógyul Hanga és tudunk majd szánkózni, mert ez a hó biztosan jó sokáig megmarad még.

Norci,
biztos nem rontasz a helyzeten, ha velealszolKép. Szerintem így nyugodtabban alszanak, mert érzik, hogy ott vagyunk mi is. NÁlunk is az van, hogy kb. fél órát alszik, aztán vagy sikerül visszaaltatni vagy nem. Én is szoktam velealudni délutánonként (ma is aludtunk 1 órát).

Üdv
Szila
szila

Sziasztok!
A tegnapi 3x-i hozzaszolasom latom meg ott virit (pedig irtam Gabinak, csak gonodlom enelkul is sok a dolga...).
Most rovid leszek, nem szeretnem az egesz oldalt en "birtokolni". Kép

Bogancsi! Ma reggel napsutesre ebredtem de meg azt is elvakitotta vmi nagy csillogas! Akkor mar tudom, hogy Toletek jott! Kép Kulonben gratula a nenihez. En is orulnek egynek.

Marti!
Koszi a kremreceptet. Meg nem probaltuk a ceklat. Eloszor kiprobalom vele a fozeleket es ha az bejon utana johet a krem.
Ha lesz idod akkor aprankent irjal mar meg egyet-egyet legyszi!
Koszi elore is!
amniocintezis: most lehet, hogy nepszerulten leszek. En megcsinaltatnam ha felmerulne vmi problema gyanuja. Lehet, hogy lelketlennek tartotok, de en nem tartanek meg beteg babat. Szerintem akkor szenvedes mint a szulo mint a beteg egesz elete. Ez az en szubjektiv velemenyem, mindenki mashogy gondolkodik. Ha felmerult nalad, Marti ennek a vizsgalatnak a lehetosege (gondolom, ezert irtad) azt probald meg eldonteni magadba, hogyha bermifele rendellenesseget talalnanak megtartanad-e a babat. Ha igen, akkor felesleges a vizsgalat, mert nagy a veteles kockazata.

Megegykata! Boldog szulinapot Istoknak! Kép En is emlekszem am ratok a friss kismamakbol.

Zsuzsi! En csak a hozzataplalas topicot ismerem. Ott neha felmerulnek jo recept otletek.
Bar MArtitol kerdezted, en is valaszolok. Nalunk Dani a kenyeret apro kockakra (katonakra) vagva eszi.

BMarti! Lacika elindult mar egyedul? Irtad, hogy szalad az apja ele. Ezt kepletesen kell erteni? Tehat meg maszik (negykezlab?).

Bocsi, ismet hosszura nyult.
Sziasztok, Danimama
danimama

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?