2003.01.09 00:15
Szerző: Anonymous
Tegnap írtam volna választ, de elrepult és nem kezdtem újra.
Kedves Banyus!
Úgy gondolom, hogy volna esély a természetes teherbeesésre. De az elzáródás arra utal, hogy fennáll a krónikus gyulladás (ami egyébként is azoknál, akik nem tudnak terhesek lenni, 85%-ban megtalálható). Ennek megszûntetése növeli az esélyt. Javaslatom: Gynevac vakcina férjjel együtt. (Olyan terhesség is sikerült spontán a Gynevac után, akinek elõzetesen 6 sikertelen inszeminációja és 3 sikertelen lombikja volt.)
A PCT állítólag attól javul, ha elõzetesen fél évig óvszert használtok.
Névtelen 01.08. 02ó15.
Van 1-2 javaslatom. Írj e-mailt, válaszolok (lehet, hogy nem azonnal).
Lindus!
Én adok a terhesség elején is olyan hüvelykúpot, ami Nystatint és Neomycint tartalmaz, ami a gomba és a bakteriális gyulladás megszûntetésére is alkalmas, és nem árt a babának, mert nem szívódik fel, csak lokálisan hat a nyálkahártyán.
Egyébként a gomba nem árt a terhességnek, de kellemetlen a mamának. A bakteriális gyulladás viszont árt a babának is (vetélés, koraszülés, méhen belüli sorvadás). Sose biztos, hogy amire azt mondják: gomba, az valóban gomba, illetve csak gomba és nem vegyesen.
Valaki (H.Kriszti)!
Nem jött meg az e-mail dec. 14-én, illetve egy másik számítógépre ment, és én nem láttam. Tegnap este megkerestem, válaszolok.
Bella!
Ahhoz, hogy a hormonokat meg tudjam magyarázni, a mértékegységek is kellenek.
Ami biztos: a prolactin magas. Most is szeded a bromocryptint, vagy csak egy ideig szedted? Még a 24 is csak a felsõ határon van. Biztos még, hogy magas a tesztoszteron (Bármilyen mértékegységben), a DHEAs is valószínûleg.
Azt nem tudom, miért nem mérnek progeszteront. Miskolcon vagy közelében élsz? Ott a megyei kórházban úgy látszik, nem ismerik a progeszteront, mert ott nem mérik. (Fogalmam sincs, miért?) A Semmelweisben viszont mérik.
Valószínûleg ilyen hormon eredményekkel hiába csinálnak inseminációt.
Cinci!
Csak az ébredési hõmérséklet az irányadó, a napközbeni nem. Az értékeléshez viszont helyesen kell mérni. Hónaljban vagy szájban nem értékelhetõ. A pontos kivitelezés technikája megtalálható: "...már megint megjött..." 2001.julius 21. szombat 22ó 05. Ha helyesen van mérve és 36,2-36,8 a szélsõ értékek, akkor bizonyára van peteérés. (De lehet alacsony a progeszteron). Biztosat egy teljes ciklus hõgörbéjébõl lehet mondani.
Becsi!
Intim torna nem erõsíti a méhszájat. Ez nem akaratlagos izmokból áll! Helyreállító méhszájplasztika viszont, amit nem terhes állapotban végeznek el, bizonyára segít.
Tamara!
Hüvelypesszárium (szeretkezés elõtt kell felhelyezni) Pharmatex anyagokkal (kúp, zselé, krém) kiegészítve jó hatásfoku. Maga a Pharmatex a leírások szerint azonos hatásfokú a spirállal.
Éva! Remélem, csak a hüvelyi ultrahangtól bvan a pecsételés, bár ha más probléma nincs, nem csabadna vérezni tõle. Lehet, hogy van egy kis gyulladás vagy méhszájseb.
Nina!
Az UH nem mutatja ki azt, ha valami elváltozás maradt a méhben vagy petevezetékben. Nem tudom, miért kellet adni a Clostylbegytet és Profasi-t.47 napos ciklusnál nem csoda, ha ilyen alacsony a19-26 napon a progeszteron: ebben az esetben csak csak a 33. nap után kezd emelkedni! A progeszteron értéket akkor lehet megfelelõen értékelni, ha azt tudjuk: utána mikor jött meg a menses. A menses elõtt 7 nappal mért értéket kell alapul venni.
A méhben keletkezett összenövés nem hat ki a ciklusra. A méh egy végsõ szerv, nem termel hormont, hanem a hormonok hatnak a méhre.
Ditke!
A zsebedben felejtett Gynevacnak 1 nap alatt nem lett semmi baja. Hosszabb ideig szobahõn tartva már elromolhat.
Ha nem volt elég egy kúra: feltétlenül adass a férjednek is. Egyébként nem tudom biztosan, mit jelent az, hogy "nem volt hatása?" Ha azt, hogy nem lettél terhes, az nem baj, hiszen ez nem inszemináció vagy lombik bébi: nem derül ki 2 hét alatt, hogy sikeres-e vagy sem. Van, akinek már a kúra aatt sikerül a terhesség, és van, akinek egy fél év múlva, amikor minden krónikus gyulladás teljesen felszívódott. Minden esetre érdemes a kúra után 1-2 havonta adni 1-1 emlékeztetõ injekciót.
Mindenkit üdvözlök
Erazmusz