Új privát üzeneted érkezett!

LadányiKata! Azért remélem, anyósod rátalál minden hozzászólásodra! A férjed nem tudott volna közbelépni?

Laura
p_laura

BSzilvi!
Nálunk is az van, hogy két három korty után továbbáll Luca. Aztán hipp-hopp megint éhes. De amikor elfárad egy kicsit, eszik kitartóan, és szunyál közben egy picit. Ja, és éjjel is eszik egy csomót. Úgyhogy kb. 3-4 nappali és 1-2 éjjeli nagyobb szopi van + egymillió "most eszem pár kortyot". A "kedvenc" az, amikor épp csak beindítja a tejet, és odébbmászik. Én meg ottmaradok szökõkútnak. Kép

PetiMama! Csatlakozom az eddigiekhez: állj a sarkadra. Ne magadat rágd, hanem elõször beszéld le a pároddal, aztán oszd ki anyóspajtásékat is.

Szila! Náthás-piros orra nagyon jó a gyógyszertári orrkenõcs (Unguentum nasale). Fõleg receptre filléres holmi, a babák nózijára is lehet kenni, és elég hatékony kidörzsölõdés és orrdugulás ellen is.

Norci, bocsi! Ma már másodszor írok! KépKépKép

Tornamánok!
Nekünk van CD írónk, és SuperCallentics DVD-nk, de nincs programunk, ami DivX-et csinálna belõle. De ha adtok fellelhetõségi helyet, megpróbálom átmásolni.
(Egyszer megpróbáltam csinálni is, de elég könnyú szívvel abahagytam, amikor Luca megnyikkant)

Nyüszimentes jó éjszakát mindenkinek!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Jaj,mar akartam irni,hogy valamelyik nap valaki emlitette a Hozzataplalas topicban lévô tablazatot.Oktober 18.-nal talalhato a lap aljan,én is szoktam nézegetni.Bocs,ha mar megtalaltatok!!!Kép

Edit
edith16

Zafi,
elõkotortam az archívból a kézkrémreceptedet. Most kiírtam én is, hogy anyósommal felírathassam, de egy dolgot lehet, hogy rosszul értelmezek. De az is lehet, hogy úgy van jól.
laticort 0,1% krém 15g 30.00 db: na ezt a 30.00 db-ot nem értem. Jól lett írva? Csak azért, mert ha anyós rákérdez, mert esetleg nem ismeri, akkor tudjak neki válaszolni.

Köszi
Szila
szila

SZiasztok!

Hát, én kifeküdtem KépKépKép, mindenki gyorsítót szed???? KépKépKép Egyszerûen nem tudok ilyen iramban olvasni!

Laura! Ha felhívod a 476-4400-s számot, kéred az AFP labort, ott bemondod a TAJ számodat AZONNAL! Kép megmondják az AFP-d eredményét, nem kell várnod két hetet! (hétköznap kell hívni, persze) Nekem 28-án vették le és 2-án már megvolt, a barátnõmnek 30-án, neki is megvolt 3-ára!

LKata! ÉN sem vagyok túl bátor, de az anyósom az elsõ ilyen eset után soha többé nem tehetné be a lábát a lakásunkba! SZerencsére András mindenben kiáll mellettem, ha szükséges - mert néha azért nálunk is szükséges!

Danimama! SZoktam csinálni zöldségkrémeket, amik kenyérrre kenhetõek, kapott már Ármin tojást, tejfölt, joghurtot, vajat, kõrözöttet, tonhalat, lekvárt (én tettem el régebben), húskrémet is csináltam már - én is nagyon sokat gondolkozom, hogy hogy tehetem változatossá a kajáját! SZerencsére Ármin szinte mindent hajlandó megenni, amit adok neki - persze, igyekszem finomakat adni! Kép

Norci! Sajnos nem tudok segíteni, mert Ármin azonnal tudott leülni is, vacsit pedig csak kb. 11 hónapos kora óta kap, addig a szopi volt a vacsi és szinte minden egyéb kaja is!

Bocs, elfelejtettem, hogy ki miket írt Kép, remélem, holnap jobban átlátom majd az új infókat!

Márti+Ármin+Kép
márti

Sziasztok!

Képzeljétek, 12cm hó esett nálunk és még mindig esik! Zsanit viszont a köhögése miatt most nem vihetjük ki szánkózni.Kép

Na, még jövök elolvasni az esti termést!

Szilvi
sztigris

Sziasztok!

Köszönöm a hozzászólásokat, és a biztatást. Tudjátok, a párom egyke, és iszonyúan bálványozza a szüleit - és viszont. Amíg csak eggyütt jártunk, szenvettem eleget ettõl, mert úgy nevelték a fiúkat, hogy õ a kisisten, mindig neki van igaza, õ a világ közepe. Noha én is egyke vagyok, nekem nagyon szigorú az apukám, én meg pont fordítva, mindig azt kaptam: biztos te vagy a hibás. Pl: nagyon kicsi voltam, vékonyka. Volt egy bunyó az iskolaudvaron, odamentem bámészkodni. Erre jött a tanárnõ, és mindenki intõt kapott aki ott volt. Jól elvert az apám (amúgy értelmiségi, nem iszik) és nem hallgatott meg, nem érdekelte mi történt, csak az, hogy most mit szúlnak az emberek, az õ lánya intõt kapott.
Szóval, a szüleimnél, ha próbálom mesélni akár régen, akár most, hogy gondunk van csabival: biztosan csináltál lányom valamit, te vagy a hibás. A szüleinél ezerszer volt, hogy csak viccbõl húztuk egymást, és vitatkoztunk, erre odapördül anyós-após: A Csabinak van igaza!!!!!!!!! Volt hogy kiröhögtük õket. Eddig (fõleg az elején) hiába panaszkodtam Csabinak, azt mondta, de jót akanak, nagyon szeretnek minket. Mostanában veszi észre, hogy engem semmibe vesznek, szó szerint, mintha üvegbõl lennék. Amióta a gyerek nyálzik, hisztérikusan törölgetik a száját. (mert ciki, hogy folyik a nyála). Na, úgy megutálta a szájtörölgetést (mert jó erõsen dörzsölték a saját zsebkendõjükkel a pár hónapos babát), hogy csak na. Na, aztán elkezdett enni szilárdat, és hát melyik gyerek eszik tisztán. Észrevettem, ha törlööm kaja közben, abbahagyja, nem eszik többet. Na, ha itt vannak etetésnél, egy kis pötty van a szája sarkán, Após felugrik, törli hisztérikusan. Mondom, ne, mert nem fog enni. Ezt kb 8 hónapja ugatom minden egyes alkalommal, de ugyanúgy törölgetik. Egyetlen egyszer bíztuk rájuk reggel 10-tól délután 4-ig. Egész idõ alatt nem evett a gyeek semmit. Na, a 4 órás etetést megnéztem. A gyerek ugye (persze elrontotam egy életre a nevelését, mert játszik kaja közben) kapálódzott (volna) Egyik kézzel összefogták, lefogták a kezét, másikkal próbálták tömni. Hát nem csoda, hogy nem jött össze. Direkt olyan kaját hagytam kinn, amit tudtam, hogy megeszik tutira. Szóval, következõ gyereknél nem fogom hagyni magam. Az is baj, hogy õk nem fogadják el az új nézeteket, mert anyós szoptatott vagy két hétig, aztán megunta. (az egyik cicijét baba korában megmûtötték, mert valami tej ott összegyûlt, biztos szétvágták a tejcsatornkat), de a másikból nyugodtan szoptathatott volna. Olvasom Csabi baba-füzetét, 2 hetesen már abbahagyva a szopi, tej, tejeskávé!!!!!!! kelkáposzta-fõzelék, meg egy csomó õrültség. Minden második nap végén: sugárba mindent kihányt megjegyzés. Ez nem volt feltünõ nekik?? Na, és akkor megkérdezem, vajon vajon mitõl ekcémás a párom???
Ja, 4 hónapos kori megjegyzés: "Csabika bilizik. Beleületem a járóka sarkába a bilire, textilpelenkával odakötözöm" na, milyen ügyes volt a 4 hónapos???? Hát nem beletalált??????? Aztán öt hónaposan megjegyzés: csabika coca colát ivott!!!! Nagy örömmel beírva. Én mindenkinek ezt meséltem szörnyülködve. (úgyhogy én se adok többet) Aztán 6 hónaposan: "Ül apuci ölében az étkezõasztalnál, felkapja a nagykést, másik kézzel rámarkol a pengére és meghúzza. Három ujja tetejét levágtaKép"
Kérdem én, mit keres a nagykés az asztalon a baba elõtt????? Nem hiszem, ha figyelnek rá, nem lehetett volna elvenni tõle, amikr elõször a nyelét kapta fel. Azóta feltûnõen pakolom a késeket. De õk nem figyelnek erre, mindig én veszem el elõlük.
Vagy, Mondom a gyerek hogy szokott elaludni. Erre kb 2 hete a 12 kilós kis lovamat mint egy csecsemõt, Após nekiáll a karjába ringatni. A Peti már hídba feszült, úgy menekült volna, de csak szorította, szorította. Aztán kimentem, mert nem bírtam nézni, mondom, na hajrá, altassátok el. 1/4 1-tõl 3/4 2-ig bírtam hallgatni a gyerek kínlódását, bementem, kivettem a kezükbõl. beleültettem a hintába 3 perc múlva aludt. Kivettem, be az ágyba. Megsértõdtek, hazamentek. Vagy: (ez az utolsó, befogom utánna) amikor elõször kimondta, hogy mama (nekem) montuk a szüleinek. Csabi mondja:"Képzeljétek, mondja a Peti, hogy Mama." Erre anyós felvidul. csabi gyorsan közbevág: "De a Katának mondja" Erre a gyerek rámnéz, és mondja: "Mammma" erre Após tiszta jóindulattal: "Hát ez nem annak hallatszott"

Szóval a Csabi most kezdi belátni, hogy igazam van, és próbál segíteni, de túlságosan függ a szüleitõl, és fél szólni. Következõ babánál már nem hagyom magam, igérem. Amúgy tudom, nem egy nagy idõ, de 7 hónapos koráig szopott, még 5x, és amikor evett már fõzeléket, aban az idõben tápszer se kellett. 7 hónaposan egyik reggel nem akart szopni, utánna még vagy 3 hétig próbáltam, de nem akarta.Kép

Megyek reggeliztetni.

Puszi: Kata
LadányiKata (ladán

Kata,
nem akartam belemenni, ebbe az anyósos sztoridba, mert a ti magánügyetek, amit úgy döntöttél, megosztasz velünk. Mert így látod jónak, mert jól esik a lelkednek. Szóval nem nagyon akartam igazán saját véleményt leírni, mert nem tudtam volna mit. De most ezt olvasva, meg még egyszer a másikat nem tudom igazán szó nélkül hagyni. Szerintem az lenne a legfontosabb, hogy anyósoddal megbeszéld a dolgot. Még most sem késõ, hátha sikerül. Mondd el neki, hogy te hogy szeretnéd a dolgokat Petivel (meg magatokkal) kapcsolatban, mik az elképzeléseid és azt is mondd meg neki, hogy szívesen veszel esetleg tanácsot tõle, de azt nem biztos, hogy meg fogod fogadni, mert TE VAGY AZ ÉDESANYJA Petinek és nem õ. TE TUDOD, hogy mi a jó neki és mi nem. Ha ezt nem érti (nem akarja érteni) akkor a pároddal is jól meg kell a dolgot még egyszer beszélni, és úgy döntést hozni anyósékkal kapcsolatban. Nem is tudom, valaki itt írta valakinek, hogy csak van valami jó az anyósban, hiszen életed párját is neki köszönheted. Úgyhogy kitartás Kata, tégy mindent úgy, ahogy TE jónak látod, mi veled vagyunk!

Üdv
Szila
szila

Hali,

Nagyon-nagyon sajnálom a L. Katát anyós-ügyben, és muszáj megvédenem. Nálunk anyám ilyen. Kezdte azzal, hogy miért nem alussza át még az éjszakát (ekkor volt 3 hetes), hagyni kell sírni, nem árt az. Miért nem adok már neki feles tehéntejet? Miért szopik még? Most már kellene kicsit forszírozni az egyéb ennivalót! Tessék járókába rakni, egyébként sosem fog felállni! Ha lereagálom, lenézõen kacag, "a Méri csak tudja! Sok gyereke volt már". Hiába mondom, hol olvasom az okosságokat; "hülyeségnek" titulálja, vagy egyszerûen nem hallja meg.
Hozott egy frissen újralakkozott(!) járókát, és nem nyugodott, amíg elõtte bele nem raktam Kittit, pedig én nem vagyok nagyon engedékeny típus. De ha az a mûsor, hogy nem, DE, nem, DE, nem, DE, akkor az ember egy idõ után enged. (Azóta azt hazudjuk, hogy Kitti használja a járókát.) Amikor karácsonykor itt voltak, hagyta, hogy Kitti belekotorjon a tejszínhabba, majd benyomta az ujját a szájába, "milyen finom ugye". Amikor ugrottam, cinkosan kacsingatott Kittire, "ugye milyen buta az anya?". Amikor Kittivel bevonultam a kisszobába szoptatni/altatni, anyám végig fejhangon sipákolt/ordítozott/kiabált a konyhában, közvetlenül a szoba elõtt; eszébe nem jutott volna, hogy lejjebb vegyen a hangerõn, vagy bemenjen a nappaliba. Amikor lehordtam ezért, megsértõdött, és nem szólt hozzám egész az ünnep végéig; mint egy mártír közlekedett azzal az arccal, hogy "de szerencsétlen vagyok, hogy ilyen lányom van!".
És a legrosszabb, hogy ilyenkor másnap apám általában felhív, hogy anyám leitta magát, és fél, hogy esetleg kárt tesz magában Kép
Szerintem nem gyávaság a megadás, mert az ember érzi (vagy ÚGY érzi), hogy ha most összeveszünk, az lehet, hogy (anyós esetén) nagyobb kárt tesz a párkapcsolatban, vagy (anya esetén) a szülõkkel való kapcsolatban, mint amennyit ki lehet bírni. (A helyzet "kulturált" elintézése általában csak a mesében létezik, hisz ha a másik fél kulturált volna, nem kerülne sor a szembenállásra.)
Ráadásul, amikor a gyerek még 1 hónapos, és csak ordít-ordít-ordít, akkor az ember önbizalma is a béka segge alatt van; igencsak könnyû meggyõzni arról, hogy nem neki van igaza, fõleg, ha úgy állítják be, mint egy elõre megfontolt gyerekgyilkost.

Bocs, hogy ennyit regéltem errõl, még órákig tudnám sorolni a sérelmeimet, és olyan jó kiönteni a lelkem.

Üdv:Méri

Amúgy végre regisztráltam magam, fenn van egy kép Kittirõl is Kép. Csá.
méri

Sziasztok!

Irgum-burgum ezt a "csak érettségim" van dumát kéretik befejezni! Sok diplomásnak kevesebb esze van, mint a "csak érettségizetteknek" a butaság nem ezen múlik, ráadás a diplomához észt nem adnak.

BSzilvi!
Szopi: nálunk Vilinek azért még mindig az a kedvenc elfoglaltsága Kép nincs gond, sõt mióta mászik, délben követeli a zöldséget/gyümölcsöt is. Mondja hogy ham-mam, de sajna még nem összefüggéseiben, pedig akkor eggyel könnyebb lenne. Azért ezzel a mászással már kevesebbet van rajtam, sokkal több idõt elvan mással is a szobában, és imádja a társaságot újabban.

Még egyszer megkérdezem, hogy próbálkozzak esete is a fõzivel? Ráadás éjjel ma 5-ször szopizott, mondjuk ez nem mindennapos, újabban általában háromszor szokott, igaz ezt kb. 11-12 óra alatt. A ma éjszakán nem csodálkozom tegnap +10 fok, ma -7, ezért fájt a fejem nekem is.

LKata!
Anyósért sajnállak, velünk is megoszthatod, de erre azt hiszem van külön topic, ha jól esik puffogd ott is ki magad. Az osztálytársaknak meg inkább írj Petirõl, az téged is jobban felvidít majd meglátod Kép

Norci
norci

Szia Méri!

Anyukád miatt neked se lehet könnyû, de hidd el hogy lehet azt úgy csinálni, hogy ne szóljanak bele sem a szülõk, sem a férj szülei.
Hidd el nálunk is próblták beleszólni, de szilárdan, határozottan, akár elutasítóan elmagyaráztam, hogy én ezt azért is úgy fogom csinálni, ahogy jónak látom, néhány kultúrált és néhány kevésbé kultúrált vita után mindenki belátta, hogy ebbõl nem engedek. Anyukám, nõvérem ma már nem ötleteket ad, hanem kérdez, hogy ennek utána néztem-e már, pl. hogy így mászik a gyerek mikortól adhatok húst, tejet,stb-t neki. Múltkor anyukám vett Vilinek babakaját, kedveskedni akart, de olyat vett amiben túró van, no leszídtam, mert elõre megmondtam, hogy nem vehet,(mert nem tudja mit adok és mit nem, hiába vannak ráírva a hónapok) ,elõször rosszul esett neki, aztán becserélte olyanra amit már adok Vilinek Kép .

Megkérdezhetem, hogy mit tanítasz? (Sok barátom járt Szegedre)

Norci
norci

Norci!

Én nem érzem magam kevesebbenk, mert "csak érettségim" van.
Most is lehet, hogy sokszor, de keveset fogok hozzászólni, mert a gép elõtt ülök, és mást is csinálok, de így legalább követni tudom a történéseket.

Zsuzsa

beababa

Sziasztok!!

Most már befejezem az anyós szidást.
Csak a szopiról volt szó, és el akartam mesélni nektek, miért is nem sikerült sajnos. Aztán jöttek csõstül a sérelmek.

Méri! Hát igen. Teljesen jól fogalmaztál azzal kapcsolatban (is) hogy az elsõ hetekben, amikor a gyerek sokat sír, elhiszed, hogy rosszul csinálsz valamit.
Nálunk füstölt sajt szájba dugdosás volt 3 hetesen, hogy: "hadd érezzen más ízeket is". Na meg Peti eléggé érdeklõdött a kaják iránt, és nem örültem, amikor megkinálták, "hadd érezze az ízt" és utánna ugye nem engedtem, hogy kapjon, üvöltött is rendesen, nem csoda, hogy 5 hónaposan a hozzátáplálás kezdetén (inkább fõzi mint tápszer elven) nem ette meg az ízetlen répát, stb-t. Aztán egy nagyon nagy kilengés volt, ami a kínálgatásnak köszönhetõ: a kiscserkész kolbász. Foga ugye nem volt, tehát megenni nem tudta, de szopogatta, és hihetetlenül élvezte. Hát hagytam. A mai napig ez az ász, (csak már eszik is belõle pár centit) nagyon röhögnek az emberek az utcán, amikor kolbásszal a kezében rohangál. Mondjuk, kutyamániás, és ha lemegyünk, inkább a kutyák eszik meg. Mit ne mondjak, nem olcsó mulatság, de a környék kutyái már ismernek minketKép

Norci, azt a topicot ismerem ámKépKépKép mostanában nem jártam arra, nincs is különösebb gondom most már velük, mivel Peti már "megvédi magát" tök jópofa, amikor nyúzzák, és akkor : "hagyjálhagyjál-ozik", mi meg, ha nem is lenne érthetõ (mert persze csak mi halljuk annak), lelkesen "tolmácsolunk, mit is mond a gyerekKépKép

Képzeljétek, beült a komód alsó fiókjába, (kihúzta, bemászott) én háttal voltam (Nektek írtam) erre Anya anya!!! kiabál, és rám mutatKépKépKép Most mondta ki elõször ennyire célirányosan, nagyon örülök neki. KépKépKép
Nagyon édes ám moastanában, pusziosztás van esténként. Mondom neki: van pusziosztás?? Erre rámutat Apára, az odahajol, puszi. Utánna rámmutat, puszi. Igy továbbKép Mostanában azon röhögünk ez a gyerek azért tart minket, hogy szórakoztassukKép Rámutat Apjára, az ugat, rámmutat, nyávogok. Aztán ide-oda-ide-oda.
A kocsiban énekeni kell neki a micimackót, de fõleg apának, mert az a lökött olyan idétlenül énekelKép Egyedül be tudja kapcsolni a cd-tKép Már nagyon unom a mákosrétestKép reggeltõl estig az megyKép

Megyek, lehet, hogy elmegyünk szánkózni.
Voltatok már Dobogókõn a zsindelyes csárdában??? Minden évben allig vártam a havat (tavaly kihagytuk) mert ott fenn a sípálya mellett van egy kis jurta alakú zsindelyes csárda, közepén egy kályhával, egy nagy ló kutyával, meg egy macskával. Voltunk a nyáron ott, Peti teljesen elvarázsolódott a macstól.
imádja amúgy az állatokat, ahogy az anyja isKép
Na megyek, most már jobb kedvem van, írok majd sztorikat a pasiról, történnek vele rendesenKép

puszi: Kata
LadányiKata (ladán

Hali, remélem, most már normálisan jelenik meg a nevem. Bocsi, hülyén jött ki, el*am a regisztrációnál; azt hittem, én kis buta, hogy a teljes névnél tényleg a teljes nevet illik beírni. Na, most már mindegy.
Norci: irodalomelméletet és világirodalmat tanítok (tam?)
Na, csocsi, feltettem egy gulyáslevest a tûzre.

Apropó, van olyan, hogy egy-egy bizonyos kaja után a gyerek NEM SZERETI a tejet??? Tegnapelõtt alig evett szilárdat, tegnap meg egész nap nem volt hajlandó szopni, ha megkínáltam, egész az ordításig elment a tiltakozásban. Ha "tévedésbõl" ivott egy kortyot, úgy kiköpte a cicit, mintha erõs paprikába harapott volna.
Méri
méri

Sziasztok!

BSzilvi: Balu 15 hónapos, és nagyon érdekes pózokban bír szopizni. Az csak a legegyszerûbb, hogy beáll elém a földre, én meg lehajolok hozzá. A legdurvább az, mikor nyugisan ülök a fotelban, õ meg "fekszik" az ölemben. Idõvel a popsija az államnál, a lába pedig a fülemnél van Kép

Az anyós-anyuka kérdéshez: nálunk az anyukám a nehezebb eset, leginkább azért, mert anyós 240km-re lakik. Nekem az a kedvencem, mikor azzal jönnek, hogy Spock szerint is sírni kéne hagyni a gyereket. Erre az elsõ kérdés: "Nektek bejöttek a Spock elvei?" Ugyanis az öcsémet és engem, ebbõl neveltek, de nem lettünk minta gyerekek Kép
Tudom, hogy nehéz, ha az embernek nincs segítsége, de ezeknél, még az is jobb. Nálunk nincs segítség. Balut az apján kivül másra nem tudom hagyni, viszont nem is kellett komolyabban hadakoznom senkivel. Anyukám 2 hetente néhány órára látja Balut, és akkor mi is ott vagyunk (nem is igényli többször).

Ez a "csak érettségim van" dolog érdekes. Nekem is. Én ettõl nem érzem magam kevesebbnek Kép

Leginkább a fiús mamákhoz szól a kérdés: ti hol vesztek a gyerekeknek ruhát?

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Húúú! Már jó ideje csak olvaslak Titeket.
Détár Enikõék itt laknak Telkiben, szerencsére jó messze tõlünk Kép Nekem egyáltalán nem rokonszenvesek, de mindegy. Nehezen tudom eldönteni, mit is érzek irántuk, no meg Szandi iránt, de az biztos, hogy nem az irigység beszél belõlem. Én nagyon élvezem, hogy végre itthon lehetek Tomival! Most utólag sajnálom, hogy a többiekkel nem lehettem együtt ilyen sokáig. Szegény Für Anikót viszont nagyon kedvelem, ezért jól elkeserítettetek a történetével Kép

Most olvastam épp amit Zsuzsa írt a szilváról; én meg ma délelõtt adtam neki szilva desszertet. Utána egész jól elvolt Tomi, aztán feljött neki egy kis adag, aztán meg elkezdett sírdogálni és nem lehetett megvígasztalni. Ráadásul jó álmos is lett, ezért végülis tápszert adtam neki ebédre, most meg alszik Kép

Andysj: javulást Nektek!

Szilvi: gratulálok az új házhoz! No meg ahhoz is, hogy ilyen szerencsések vagytok a lakás-eladással. Mi rengeteget szenvedtünk, amíg végre el tudtuk adni a miénket. Igaz, az a VIII. kerületben volt Kép

Norci: szerintem nyugodtan adhatsz neki estére fõzeléket. A nagyon is azt ettek anno...

Anyós-téma: az enyém imádnivaló, soha nem szól bele semmibe, de mindig segít, ha kell. Most pl. felpakolt egy csomó elõre megfõzött, kisütött, kirántott hússal, rizzsel, stb. Szóval nem is igazi anyós Kép De nem tudom, mit lehetne tenni egy erõszakos, mindent-jobban-tudok anyóssal. Ha az ember lánya nem elég magabiztos (márpedig a szülés után nem ez a jellemzõ állapot általában), akkor könnyen bele kerülhet egy örvénybe, ami csak lehúzza, és nehéz szabadulni. (hú, ez szinte irodalmi szintû volt Kép )
Peti-mamának kitartást kívánok és azt, hogy a többi babával már ne hagyja magát!

üdv
bogancsi (most már a nagyok is megéheztek, muszáj mennem)

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok lányok!

Remélem, emlékeztek még rám. Kép Ezer éve nem írtam, és annyit írtatok, hogy képtelenség behozni.
Az újaknak üdv az osztályban! Kép
Péntek este jöttünk meg Erdélybõl, azóta mosok, pakolok, takarítok, mosogatok.... Féltem az úttól, de szerencsére elég jól sikerült. A három gyerek is jól bírta (sógornõm kislányát is vittük) a sok autózást.
Ha holnap lesz tali, mi is megyünk!
Most mennem kell, de este még jövök.
Puszi
Andi

Andi
andi3

Sziasztok!

Danimama: nem feledkeztem meg a kérdésedrõl! Barni mostanában alig eszi meg a kenyeret sajnos. Sajttal még csakcsak, néha tojással, és persze én is próbálok olyan pulyka- vagy csirkemellsonkát venni, ami "szálas", tehát nem az a nagyon homogén gépsonka szerûség. De ritkán, mert nem nagyon fogy nálunk... Reggelire ezért gyümölcsöt kap, joghurtot, esetleg túró rudit - na itt rontottam el én is, iszonyú édesszájú lett, mint az apja - vagy néha HIPP desszertet, amiben van hozzáadott gabona. Most gondoltam, hogy kísérletezek a zabkásával, köleskásával, eddig nem ettünk ilyesmit, de hátha bejön!
Sajnos, mint mondtam, nekem is sikerült elrontanom, pedig én is megfogadtam, hogy semmi édesség, de a nagyi isteni almáspitéjét nem akartuk sajnálni tõle, apa stikában dugdosott a szájába némi szaloncukrot (ezt azóta megbeszéltük, mert nem akarom, hogy az legyen, hogy szabad, ha anyád nem látja, brrr), a túró rudit pedig kifejezetten kéri már "Dudi, dudi!" felkiáltással, de ennek is próbálom korlátozni a mennyiségét (2-3 naponta 1db). Szóval én vagyok az, aki bort iszik és vizet prédikál Kép Ja igen, és képzeljétek el, szinte meg sem eszi már a bébiételeket, csak amit mi eszünk: rizottó, tészták, mindenféle leves (sok zöldséggel), fõzelékek, húsok... Bár szerintem jobban is jár velük, csak akkor ciki, ha megyünk valahova, és mondjuk nem tudtam aznap fõzni...
Mennem kell tanulni, ne haragudjatok, ha nem válaszolok másnak, majd legközelebb.

Még annyit: Márti, Menta, köszönöm a tippet, a citromlevet nagyon nyeli, de félek: nem fog tönkremenni tõle a foga???

Puszi,
Henke+Barnika, aki egyre késõbb és kevesebbet alszik délután Kép, cserébe viszont nagyon okos

LKata, pusziosztogatás, szórakoztatás nálunk ugyanígy megy! Kép
gesztenye

Sziasztok!

Most tényleg csak gyors bejelentkezés, meg közlés:

HOLNAP LESZ TALI A SZOKOTT HELYEN SZOKOTT IDÕBEN - igyekszünk nem elkésni KépKépKép

.. meg még talán a következõ hétfõ OK, de utána nem tudom .. lehet, hogy csak rövid szünet, amíg itt vannak a tulajék... ha nem adják ki rögtön a lakást, akkor utána is lehet oda menni... ha kiadják, akkor ciki van Kép

Menta... nem tudnál jönni Te is Helenával? Kép .. meg még mások is, akik nem nagyon, vagy csak ritkán jönnek... Olyan jó lenne egy "madár-házas" tali ... KépKépKépKépKép

Rebi - ma megint egy kicsit Csengétlenül Kép

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Norci! Próbáld meg este a fõzit, de egyelõre csak keveset adj neki és könnyût, ami még véletlenül sem terheli meg Vili pociját. Azért a szopi se maradjon el, és lehet, hogy nem kell majd felkelned 3-4-szer hozzá éjszaka. Bár, lehet, hogy csak Te kellesz neki... Kép

Képzeljétek el, Romola ma kimondta az elsõ szavát! Hát, nem tudtam, sírjak-e Kép vagy nevessek Kép . Tudjátok, mit mondott? Vau-vau. Titokban reménykedtem, hogy anya vagy apa lesz az elsõ szó, anyukám a nem-re tippelt Kép , de arra senki sem számított, hogy "ugatni" fog! Kép

Norci: remélem, Kata nem haragszik meg, ha leírom a véleményem az anyósával való kapcsolatukról. Mérihez csatlakozva nekem is meg kell védenem. Szerintem neki azért nagyon nehéz a sarkára állnia, mert volt egy félmondata Katának, amelybõl kiderül, hogy anyós-apósnak Csabi a világ közepe, és Kata azért van, hogy boldoggá tegye az õ kicsi fiukat és megszülje a trónörököst. Ha ilyen helyzetben egy nõ önmaga szeretne lenni, anyós-após mindent megtesz azért, hogy szétcincálja a házasságot és egy engedékeny feleséget keressen a gyermeke mellé.
Nekem a barátnõm járt így, aki - Katával ellentétben - egy nagyszájú, erõszakos, harcias hölgy, és neki is beletörött a bicskája. 14 hétig tudott csak szoptatni, az idegességtõl ment el a teje, mert az anyósa, aki segítség ürügyén volt náluk állandóan, egy tût nem tett arrébb, de reggeltõl estig irányítgatta a barátnõmet, mit hogyan (és hogyan ne) csináljon az õ kicsi unokájával.

Azért Kata, legközelebb próbálj meg ELÕRE kompromisszumokat kikötni! (Látogatás csak du. 2-3-ig, és csak bizonyos napokon, stb.)

Romola már nagyon rámol, mennem kell, sziasztok: Lauráék
p_laura

Sziasztok!

Henke: bár én is azt adhatnám már Tominak, amit mi eszünk ! Csak ne most rögtön, amíg nem tudok fõzni Kép

Tomi ma elég nyûgös. És elkezdett félni, amikor a kutyánk ugat a szerszámosban. Ha kint ugat, akkor nincs semmi baj, mondja vau-vau, de ha a házban ugat, akkor sír és teljesen kétségbe van esve.

Nagyon boldogan mennék talira, de holnap jön elõször a néni, aki a segítségem lesz. Egyrészt nagyon örülök, másrészt viszont ez azt is jelenti, hogy a hétfõm mindig foglalt. Persze majd, ha már összebarátkoztunk, akkor azért itthagyom egyedül is.
Jópofák a gyerekeim: lázasan pakolnak, rendet csinálnak a szobáikban Kép A férjet még majd noszogatni kell Kép Kép Kép

Hát, vége a suliszünetnek Kép Holnap apa viszi be a nagyokat a városba, mert a Volán-sztrájk miatt nem tudnának bemenni egyáltalán itthonról! Remélem, délutánra már abbahagyják és haza tudnak jönni!!! Legfeljebb Budakeszirõl hazahozom õket.

na, pusz, jó talit!
bogancsiék

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

Talira én is nagyon mennék, de Vilimég mindig elég taknyos, bár állítólag nem fertõzõ, csak a fogzás miatt. Szerintetek?

Puszi
Norci
norci

SZiasztok!

Én is nagyon mennék talira, de Ármin orra is szörnyen folyik Kép, így nem merek! Biztosan fogzik is, mert a nyála is ömlik, de szerintem nem csak ez az ok!

Megkopaszttottuk Ármint, nagyon nehezen tûrte, pedig kisebb korában ez havi program volt, de nagyon aranyos lett! Kép Most Andrásra hasonlít jobban! Már szinte annyit gyalogol, amennyit csak akar - és sokat akar! Kép Még a futással is megpróbálkozik néha! Kép

Márti+Ármin+Kép
márti

Sziasztok!

Bogancsi: még jó, hogy nem mondtál rosszat az anyósodról KépKépKép

Andi3: na, végre! Azt hittem, már sosem jöttök haza Kép Remélem, holnap találkozunk Kép

Tali: akkor holnap ok Kép Arra az idõre, mikor nem lehet odamenni, idõnként lehet nálunk is akár. Akkora szobánk van, mint ott, babakocsikat meg csak megoldjuk valahogy Kép

ZKati, GOrsi: mi van veletek?

Laura: gratulálok a "kiskutyátokhoz" KépKép

Balu mostanában visszafejlõdik. Komolyan kezdek aggódni. Néhány hónapja már egy csomó szót mondott, most szinte semmit. Anya megy, meg az ott, de kb ennyi. Mutogat és ha rákérdezek, hgoy mit szeretne, akkor bólogat vagy int a fejével, de nem mondja, hoyg enni, vagy inni, mint korábban. Idõnként megint négykézlábazik végig az elõszobában. Lehet, hogy azért van, mert már nem újdonság a járás, így, ha az kényelmesebb valami miatt, akkor azt választja? Meg eddig fel tudott mászni a kanapéra, most nem. A fickóm szerint ez a növése miatt van, mert már nem tud azzal a technikával felmászni, mint korábban, mert nem a derekánál van a kanapé széle. Szóval nem tudom. Asszem az oltáskor beszélek a dokival meg a védõnõvel, hátha mondanak valami okosat.

Márti: képzeld, nem csokitortát kaptam Kép

Ma voltunk anyukáméknál. Odafelé Balu elaludt, gondoltuk, majd jól kialussza magát a folyosón. Beértünk a házba, erre jön egy nyanya, rázza a kulcsát, majd jó hangosan közli, hogy nem is tudta, hgoy szültem..., és megfogta az alvó gyerek kezét, hogy nem fázott-e. Na, persze ekkor felébredt. Aludt vagy 5 percet. Nagyon felhúztam magam! Grrrrrrhhhhhhhhh!

cory, és Balu, aki persze most alszik

cory
Budapest

Sziasztok!

Andi3: üdv itthon! Mi is megpróbálunk eljutni talira, legalább egy kis idõre, de ne várjatok ránk, biztosan késünk!!!
Barni napközben fél órákat alszik össz, de mostanra kidõlt, éljen!!!

Hahó,
Henke
gesztenye

Sziasztok!

A lányok alszanak, a férjem nincs itthon, így végre leülhetek egy kicsit a gép elé. Talán még az elmúlt hét termésén is sikerül magam átrágni.

Henke! Köszi! Akkor holnap talizunk.Kép

Cory! Nekem is nagyon hiányoztatok.Kép Holnap megyünk mindenképpen, kíváncsi vagyok, használt-e a szemránckrém....Ha igen, lassan veszek én is... Hozzátok is bármikor szívesen megyünk talizni, már csukott szemmel is odatalálok.
Az ilyen kulcsrázós kedves néniket én is imádom.Kép
Lucának is vannak olyan dolgai, amiket korábban csinált, most már nem. Pl régen gyönyörûen mondta, hogy cici, most odajön, rángatja a ruhámat, és kiabál: ajjajjjíííí. A mozgásban viszont tényleg lassíthatna egy kicsit, félelmetes, miket megcsinál. Én meg frászt kapok, amikor látom, mire készül.

Márti! De kár, hogy nem jöttökKép. Remélem, semmi komoly baja nincs Árminnak.

Norci! Gratula Vilinek! Pár hét, és Lucával (akinek szintén gratulaKép) már kergetõzni fognak a talikon.Kép

Megyek olvasgatni...
Puszi
Andi

Andi
andi3

Sziasztok!

Mi is megjöttünk a hétvégézésbõl. Azóta olvasok, de válaszolni nem volt idõm, és mire visszaértem a géphez már megint csak olvasni volt idõmKép

Andi!De jó, hogy megjöttetek!

Cory! Ne aggódj, szerintem mindig az új dolgokat gyakorolja a többit elmenti memóriábaKépKép

Kata! Anyósodról jót vagy semmit alapon nem írok semmitKép

Laura! Aranyos lehet a kiskutyus, de lehet én is jobban örülnék, ha nyávogna vagy ugatna, minthogy egész nap papapapapázik, meg hozza a fényképünket és az apját majd leszedi a képrõl, majd az albumban is végigmutogatja az összes apátKép Szörnyen féltékeny vagyok meg irigy.Kép De ma délután egy összemosódott anyát is hallottam vagy csak már nagyon szeretném.....

Norci! A fogzás simén okoz felsõléguti vackot, Hannának is az van 2 hete, bár 2 napja már csak reggel meg este szívom le az orrát. Amõgy semmi baja nincs.

A többit holnap élõben.Kép Bejával megyünk meg a gyerekekkel persze.

Pussz mindenkinek

Tikk
tikk

Sziasztok!

Szila, én sem értemKép Ezért voltam kicsit bizonytalan, mikor írtam. Most megnéztem mégegyszer, a gyógyszertári blokkon így van rajta, mi mindig ez alapján íratjuk fel, szerintem hozzáértõ biztos érti!Kép
De ez nem gyerekkenõcs, ugye tudod?

MériKép sajnálom, amit anyukádról írsz. Egyetértek abban, ha jól értem, hogy néha jobb a békesség alapon engedni kell! Én sajnos túlságosan is ilyen vagyokKép

Bogancsi! A kórházban egy Telkibe való lány volt a szobatársam, sokat mesélt a D.Enikõról, hogy tanácsadáson mennyite tudott látványosan szenvedni a mínusz hasával!Kép És van ám egy másik ismerõsöm is Telkiben, augusztusban született a 3. gyerekük! Ez csak egy érdekes adat volt!Kép

Laura! Nálunk az elsõ szó a puszi volt!Kép És gyorsan utána a cici és cica!Kép Méghogy a mama-papa az elsõ! Réka nem azt a könyvet olvasta!Kép

Tikk! Réka is inkább papát mond, mint mamát, de csak akkor, ha az apja nem hallja! Lehet, hogy szégyenlõs!Kép

Heninek üzenem Bonyhádra!Kép Tudom, hogy olvasol minket!Kép Miért nem írsz néha? Barnus pontosan passzol ide! Egyébként jövõ héten Bhádon leszünk Rékával, hátha összefutunk! Kép

Többiek bocsi!

Holnap talin! Gyertek sokan!
Pussz,
Zafiék
zafi

Sziasztok

Remélem még van aki emlékszik rám/ránk.

Mi jól vagyunk. Le kellene kopognom, de még egy kis nátha sem kapta el a Mátét amióta megszületett.
Van már 8 fogacskája, és 9 hónaposan elindult.
A célirányos séták nem mennek még, de a lakásba már egészen szép távokat megtesz egyedül.
Mostanában nem igazán eszik rendesen. A szupermozgékonhyság még mindig rajta van, talán ezért.
Talán megunja az evést mert ennél sokkal érdekesebb dolgok is türténnek körülötte.
Nagyon szépen falatozik már "nagyfiús" kajákat is. De igazából jóllakni csak cumisüvegbõl tudunk.
Hát a karácsony nem izgatta fel igazán. Totál természetesnek vette, hogy egy karácsonyfa áll a szobában és még igazából a csomagbontás sem érdekelte.
Modjuk nem is csináltunk nagy faksznit az ajándékaiból mert gondoltam, hogy így lesz. Persze azért neki is jutott valami a fa alól.
De hát a gyermek persze tudja mikor kell hisztis napot tartani. Egyébként nagyon kellemes vele, mert úgy is mondhatnám, hogy jó gyerek. Naponta kétszer kb 1,5-2 órát alszik. Közben pedig még néha egyedül is eljátszik.
Sziveszter után bezzeg, amikor anya és apa egy átmulatott éjszaka után aludni szeretett volna (A nagymama vigyázott a gyerkõcökre szilveszte éjszaka)Máté fiam kb kétszer 20 percet volt képes aludni és közben is folyamatos törõdést igényelt.
Mostanra azért már sikerült kipihenni a fáradalmakat. A család idõsebb férfi tagjai (Apa és a 14 éves nagytesõ) másodika óta síelnek szlovákiába, úgyhogy hármasban vagyunk. Halál nyugis az élet. Azért már hiányoznak és holnap jönnek is haza. Tegnap este halál aranyos volt a gyerek. Telefonált az apja odadugtam a füléhez a telefont. egyfolytában röhögcsélt neki és alig tudtam elvenni tõle mindenáon magához akarta kaparintani apucit.

Ha holnap sikerül a délelõtti alvást kicsit elõbbre hozni akkor mi is elmennénk talizni. Ugyanis ha a megszokott idõben alszik akkor az kb fél 11-tõl 12 ig tart6 utánna ebéd és már nem igazán érdemes elindulnunk. Megpróbálom 9 körül letenni hátha sikerül.

Mindenkinek puszi
zkati
zkati

Sziasztok!

Andi3,
jó, hogy újra itthon vagy!

Zafi,
most már tudom. Van valami tipped, hogy mivel kencézzem Hangát? Mert eléggé száraz a bõre a felsõtestén és a felkarján.

Valami lehet a levegõben, mert ma Hanga is egész nap "ugatott"Kép. Van olyan napja, hogy egész nap apaapaapaapaapa-zik, van, hogy anyaanyaanyaanya-zik.

Szila
szila

Szila!
A gyógyszertárban lehet kapni vmilyen hidratáló krémet csak úgy, recept nélkül is. Majd megnézem, mi van ráírva, hátha olvashatóan írták rá, de most már nem tudom, mert nem akarok Rékánál zizegni, majd holnap. De lehet, hogy a gyógyszertárban simán tudják, mirõl makogok itt!Kép

zafi
zafi

Sziasztok!

Sajnos nincs idõm végigolvasni az utóbbi 2 hét írásait, de az uccsó oldalon azért gyorsan átrágtam magam. Döbbenet, mekkora lett a forgalomKép

Anyós-ügyben szenvedõknek rengeteg bíztató Kép Kép Kép Kép-t küldök!!!

Itt csodálkozom kis magányomban, hogy a 7 hónapos körüli gyerkõcök, Luca, Vili (meg még akit kihagyok) mennyire gyorsan ügyesednekKép!

Az új csatlakozóknak üdv. a körben!

Laura, szija! Ne szomorkodj, mert vau-vau-t hallottál elõször, akkor én az "autó"-hoz mit szóljak? KépKép Semmi apa, anya, hanem autóóóóó... Nagyon megható volt ám! Kép

Saját híreink:
Bálint éppen ma indult el!!! Kép Már kb. 2 hete lépegetett a férjem és köztem, kb. 3-4-5 lépéseket már megtett magától, de a mai nap volt az áttörés. A nap végére már 4-5 kemény métert (!) is megtett, sõt, már kanyarodni is tud Kép, ami nem ment egybõl! Közben izgatottan nyújtogatja a nyelvét, gondolom, nagyon izgulKép. Szóval ez megy mostanában nálunk. Ja… meg gond van az éjjelekkel, egyrészt este is nagyon nehezen alszik el, sírdogál, nyöszörög. De ami igazán szokatlan: éjjel van, hogy 2-3x is fel kell kelni hozzá, mert felsír. Igaz, hogy ilyenkor elég egy kis innivalót adni neki, utána a cumiját, aztán visszaalszik, de ez úgy látszik, eléggé általános lett, minden éjjel ez a mûsor. Egyszer volt egy csúcs is, 5x ébredt éjjel. Tegnap meg éjjel fél 12-tõl fél 2-ig vacakolt, akkor meg egyáltalán nem aludt. Sírt, nyöszörgött, dumált, aztán így tovább. A fogára nem gyanakszom, szinte minden nap átvizslatom a száját, új dudor, foghegy, stb. egyáltalán nem látszik, szóval nem tudomKép Szóval ez van felénk.
Jaj... meg majdnem kihagyok egy lényegeset: nem jön meg, már több, mint egy hete... Egy negatív tesztem már volt tegnap, de hát Bálint is csak harmadjára lett pozitív... Szóval... KépKépKép De egyáltalán nem biztos a dolog, nem is igazán reménykedem, szerintem csak a szervezetem idétlenkedik...

No pusszantás mindenkinek, legyetek jók:
Beja és Bálint

UI: Holnap a talin!
beja

Sziasztok!

ZKati
4-ig általában mindig ott vagyunk, úgyhogy késõbb is érdemes jönni Kép

Szila
Csengének tavaly volt nagyon száraz a bõre, akkor a doki gyógyszertári napraforgóolajat írt fel, amibe rakatott egy kis E-vitamint ... gyönyörûen rendbe is szedte a bõrét, mindig este fürdetés után kentük be (olyan volt, mint egy sütésre elõkészített kismalac Kép) ...

... most csak ennyi, megyek aludni (remélem fogok is).. hogy ne késsek holnap Kép

jóéjszakát
Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Az elôbb irtam,de elszallt!

Csak szomorkodni jöttem egy kicsit,mert az elmult éjjel meghalt a nagymamam.Kép
Sajnalom,hogy nyar ota nem lattam és ô sem latta Rikit.
Pedig 1 honap és megyünk haza!Be akartam vinni hozza Rikit a korhazba.Kép

Tegnap esett a ho,ami itt elég nagy ritkasag!Ma ezért jo hideg volt,majd lefagytunk séta közben.Hiaba sütött ezerrel a nap.
Rikinek nagyon tetszett a hoesés,tatott szajjal nézte az ablakon at.Kép

Most megyek is aludni,mert kimeritô volt ilyen hirre ébredni.

Edit
edith16

Sziasztok!

Huuuuú, egész nap vendégeink voltak, így most Zsani és apuci édes deden szunyókálnak, én pedig lábujjhegyen pötyögök...

LKata!
>>Ja, 4 hónapos kori megjegyzés: "Csabika bilizik. Beleületem a járóka sarkába a bilire, textilpelenkával odakötözöm"
Hát ezen teljesen lehidaltam..., de ami ezután jött...no comment
Vagy mégis! Mint a tûztõl úgy óvd Petit!

Ez az esti pusziosztás nagyon ari, mi is kipróbáljuk. Már próbáltam rávenni Zsanit kisebb nagyobb sikerrel a puszira, de legtöbbször puszi helyett büszkén a saját pofiját nyomja az enyémhez.Kép

Cory!
Gratula, hogy még mindig szopizik BaluKép Az én kislányom éppen betöltötte a 13. hónapot és leszokott rõlamKép Persze kb. 1 hét múlva ismét szeretett volna szopizni, de akkor már késõ volt...Kép Azért annak örülök, hogy ilyen sokáig volt tejcim, anyukám csak 3 hónapig tudott szoptatni.

Laura!
Lehet, hogy kutyául "anya"-t mondottKép!

Beja!
Gratula az elinduláshoz!Kép

Edit!
Ismeretlenül is õszinte részvétemKép

Talán kicsit off:
A Duna Tv-n 5 részes dokfilm megy olyan párokról, akiknek nem sikerült természetes úton a babuci. Van akinek már van sajátja is, de mégsem jött össze a kistesó. Ahogy néztem a párokat eszembe jutott az, amikor még pocakomban Zsanival a kórházban dumcsiztam a többi kismamával. Teljesen ledöbbentem, amikor kiderült, hogy a 10-15 kismama közül csak néhányunknak sikerült a természetes fogamzás. Borzalmas lehet megélni, hogy nem jön össze! Férjemmel hálásak lehetünk, hogy "elsõ nekifutásra" sikerült és reméljük a következõvel sem lesz gond. Viszont biztosan állíthatom, hogy Zsani mellett volt még "valaki" a pocakomban, aki 6 hetesen elment.Kép Kisírt szemekkel hívtam fel az akkori orvosomat, aki fapofával "nyugtatgatott". Miután hajlandó volt végre fogadni teljesen hülyének nézett, miszerint én nem lehetek terhes! Elmeséltem neki, hogy 2 különbözõ idõpontban elvégzett 2 különbözö teszt is babát mutatott ki. Erre õ irónikusan elhúzta a száját és megvizsgált. Azaz úgy nekemesett, hogy még hazafele is alig bírtam megmoccani a görcsöktõl. Ezután kijelentette, hogy õ semmit sem érez és csak a tesztek miatt elküld hüvelyi UH-ra, mert szerinte maximum méhen kívüli terhesség lehet! Ja, és hozzátette még, hogy ebbõl semmiképp nem lesz gyerek! A vizsgálat elõtt is már magam alatt voltam, dehogy még ez is! Bõgve mentem ki a férjemhez, akinek csak a kórházból kilépve tudtam elmondani a történteket. Mondanom sem kell, alig bírtam visszatartani, hogy szét ne tépje a dokit! 3 nap múlva kaptam csak idõpontot az UH-ra, gondolhatjátok mennyit aludtam addig. Végül remegõ lábakkal bementem az UH-ra, érzelmileg a semmi szélén állva. Alig vártam, hogy szóljon valamit a vizsgáló doki és egyszerre csak annyit mondott "Egy db petezsák található". Bután visszakérdeztem "Doktorúr megvan a baba?", mire õ meglepõdve mondta "Hát, persze!" Na, ekkor döntöttem úgy, hogy új orvos után nézek, akihez csak a betöltött 12. hét után mentem el. Idõnként eszembe jut a régi dokim, akinek szívesen elküldeném az immáron 14 hónapos kislányunk fényképét!Kép (Aki ugye nem létezõ terhességbõl születettKép)
Bocsi az offért, de jól esett elmondani Nektek...
Na, megyek aludni, mert a mi apucink csendesen forgolódikKép Hát, igen! Nem tud nélkülem elaludni...KépKép
Jóéjt mindenkinek vagy már mindenki alszik?

Szilvi és KépZsani babaKép
sztigris

Sziasztok!

Edit: õszinte részvétem Kép

Szilvi: az ilyen orvosoktól mindig ideges leszek!! Nekem a kórházi védõnõ szólt be, a szülés utáni 2. napon. Megtapogatta a melleimet, majd közölte, hogy ebbõl a mellbõl nem lesz tej. Éjjel már beindult, és hát ugye azóta is van. Nagyon elmennék hozzá, de valszeg nem emlékszik már ránk.

cory

cory
Budapest

Sziasztok

Menta
Gratula Helenának a fel álláshoz, nagyon ügyi már! KépKépKépKép

Kata
Szomorúan olvastam anyósos történetedet,sajnos tudom miröl írsz bár én nem engedtem öket beleszólni a döntéseimbe ez nem volt könnyü. Napi harcok sorozata volt.Most hogy már mind a ketten /anyós, após/ halottak meg szenté léptek elö akikröl bármit tettek is semmi rosszat nem lehet mondani pedig borzalmasak voltak.Tudod aki nem volt hasonló helyzetben mint te könnyebben írja vagy mondja hogy ö hogyan viselkedne vannak emberek akik jóformán kezelhetetlenek. De sohasem késö hogy a saját lábadra állj! Persze a párod ellen ez biztosan nagyon nehéz!Egy alkalommal mikor az anyósom fel jött hogy miért sír a gyerek, kedvesem mondom neki hogy csak hisztizik mert nem akar össze rakodni a szobájában immáron egy órája / már több mint 4 éves volt a szentem a dac korszak kellös közepén/ és meg mondtam neki hogy amíg nincs rend a szobájában marad, a pici babám meg aludt amíg az anyós el nem kezdett kiabálni hogy hogyan képzelem meg stb. Hideg is volt, tél is, meg sötét is de fel vettem a két gyereket némi cuccot össze szedtem nekik aztán meg mondtam az öreg lánynak hogy ezt a hisztit a fiának játsza le ha meg jön a munkából és elmentem az anyukámékhoz.Hát meglepödött a férjem amikor nem találta otthon éjjel a családját ezt már azért számonkérte ö is.Sosem engedtem hogy mások döntsenek helyettem ami sokszor nagyon rossz is tud lenni mert mindennek én is iszom meg a levét ha nem jön be, de legalább az én döntésem. Sajna a te esetedben én békés megoldást nem látok ha a sarkadra állsz tuti sértödés amire nem tudni a párod hogy reagál tehát érthetö hogy félsz töle. A tápszer adása egy jól szopó csecsemönél tiszta horror, olyan pipa lettem hogy ennyire korlátort emberek még élnek! Remélem ezt is olvassa az érintett.
Ha gondod van írj csak nyugodtan engem ez is érdekel nem csak a baba, persze ö is nagyon KépKépKépKép hiszen nem vad idegeneknek írsz kicsit ismerjük már egymást egy ideje és jó az embernek néha meg írni ami bántja.

Norci
Nincsenek hosszú ü és ö betüim remélem nem bántja ez a halom helyes írási hiba annyira a szemed.

Laura
Ó minö szókincsKépKépKépKép A lányom elsö szavai a NEM és DE. A nagy fiamé meg az abda/labda/ volt.

Zsuzsa
Köszi hogy írtál e-mailt ma még válaszolok mindenképp csak elöbb alszom is egyett!

Jó kis lavinát iindítottam el a "csak éretségim van" dologgal. Én nem ezt szégyellem söt erre büszke vagyok csak az a gond hogy ez kevés a munkába álláshoz ha valakinek nincsen szakmája hozzá!

Nem írom név szerint babákok meg nézve a profilokban egytöl egyig édesek! KépKépKépKép

Digi gép
Menta is írta ugyan de szerintem is a lényeg a kép felbontás, minél nagyobbat tud annál jobb, mert azzal lehet aztán majd a gépen igazán operálni.
Persze ez is pénz kérdés mert az igazán jók gyorsabbak mind a kép készítés mind a vissza nézés terén. A zoom is meghatározó mert azért az sem mindegy hogy közelebb tudsz menni vagy pl.egy ünnepségnél nem viszont a géped szépen közelebb hozza támát, itt nem a digitális zoom a lényeg mert kétszeres szinte mindegyiken van de az nem sokat ér szerintem.Több mozgó képet tudnak készíteni a modernebbek amihez hangot is fel lehet venni, több a beállítási lehetöség, tehát pl. rosszabb fény viszonyok mellett is lehet profibb képet készíteni. Hát ennyi jutott az eszembe de ha válsztani kell mert a péztárca azért nagy úr és a képek a lényegesek feltétlenül a jobb felbontásút válasszátok még ha másik "minden reggel Hellót is köszön" mert ezek mégis csak fényképezö gépek és az a dolguk hogy jó képeket csináljanak KépKépKépKépKép

Pusszancs: Dzsili
dzsili

Edit
Nagymamád miatt KépKépKépKép nehéz bármit is mondani ha egy szívünknek kedves megy el.

Beja
Bálint járásához gratula, drukkolok a következö teszthez ami remélhetöleg már "zebra" lesz. KépKépKépKép
Te írtál annak idején még a "ma megint megjött" topicba ugye?

Szilvi
Sajna vannak ilyen á..t dokik is, szerencsére a kicsi lányod ép és egészséges és ez a lényeg! KépKép

ZKati
Régen voltatok már ügyes a Mátéka hogy már szépen gyalogol! KépKépKép

Most már megyek aludni hátha a holnapi tali miatt amiért nem is vagyok ámm ííííírigy, könnyebb lesz képben maradnom.

Pusszancs:Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Kinek hogy aludt a babája? Az enyém pocsékul, ennek eredményeként, nem vagyok a helyzet magaslatán. Egész éjjel dobálta magát, tele itta magát tejjel és teával. Most bezzeg húzza a lóbõrt. Na de nem sokáig, mert gonosz anyuci megy és felébreszti, hogy délután is tudjon aludni.
A szomszéd asszony is most telefonált, hogy nem biztos, hogy megyünk sétálni együtt, mert az õ pici lánya is nyûgös.

Dzsili!
Várom az e-mailt!

Anyós-Anya probléma!
Eddig nem akartam beleszólni, de épp tegnap ért egy "pofonütés", amit muszáj kiírnom magamból. Nekem NEM az anyósommal van problémám, hanem az anyukámmal.
Mi a város szélén lakunk, úgyhogy ha valami elintéznivalóm van, akkor fölpakolom a Beát, berakom a babakocsiba,és nekivágok. Ma egy ilyen nap van, hogy a gyerekeknek be kell menni bérletért, pénzt kell felvennem, ráadásul a két gyerekem két különbözõ idõben jön haza, mert a nagyfiamék megnézik a Harry Potter címû filmet, ami 17 óráig tart, viszont a kicsinek 3/4-ig van suli. Bérletük még nincs megvéve, tehát ezek szerint kétszer kellene lemennem a városba. Kitaláltam, hogy megkérem az anyukámat, hogy jöjjön ki vigyázzon a Beára, amíg elintézem a dolgaimat.
Válasz: "Majd az apád kimegy hazaviszi a Mikit és a Pityut." Apu 74 éves, tehát neki már ingyen van az utazás. Mondom neki, hogy OKÉ, de pénzt is vesz fel az Apu az automatából? Na, hát azt nem, mert azt nem tudja. Jó, akkor szegény Apu elmegy vesz bérletet, a Mikit hazahozza, majdan itthon marad a Beával és a Mikivel. Én fogom magam lemegyek pénzt felvenni és a Pityuért, mert le kell vinnem neki a bérletét, majd hazajövünk édeskettesben. Ezután szegény Apukám kb este 8-ra talán haza is ér Pestre.
Anyu mindig azt mondja, hogy szóljak neki ha valamiben segíthet. Most szóltam neki, gyors ütemben lepasszolt az Apunak, és õ sikeresen kihúzta magát a dologból. Mindig így van. És még õ féltékeny az anyósomra, mert ha valami gondom van hamarabb megyek anyóshoz, mert ha ma reggel dolgoznom kellett volna menni, és mondjuk a Bea nem lenne, és az egyik gyerekem beteg lenne, akkor csak egy telefon anyósnak, és már viheti is a férjem a gyereket. Anyu ezzel szemben "...jaj most? Hát most nem érek rá...." Kb 2-3 héttel elõbb be kell jelenteni anyunak valamit, ha azt akarom, hogy segítsen. Mamának (anyós), meg elég egy órával elõbb szólni. De ha nem szólok, akkor is vihetném a gyereket, és egy szava nem lenne.

Bocsánat a hosszúságért, már be is fejeztem. Szegény Apu a Paprikajancsi, akit ugráltatni lehet.

Zsuzsa

beababa

Bocsánat az elõbbibõl kifelejtettem, hogy nálunk az Anyukám szól bele mindenbe, míg a Mama legfeljebb magában morog, de az szerencsére nem jut el hozzám. Ha valami nagyon nem tetszõ dolgot csinálok, akkor a sógornõmnek kimorogja magát, és amikor rossz passzban van a sógornõm, akkor megkapom. Erre nagyon ritkán van alkalom.
Még valami, hogy a Mamát (anyóst) dicsérjem. A hétvégén egy kicsit összejöttek a dolgaim, és ott voltak a fiúk nála csütörtökön, és pénteken. Mondta, hogy maradjanak nála a fiúk, amíg utolérem magam. Ez nem jött össze, erre fõzött egy nagy fazék bableveset, hogy ne kelljen fõznöm szombaton. Na?
Anyukám meg valamelyik nap szóvá tette, hogy nekik soha (ez persze így, ebben a formában nem igaz) nem viszünk semmit. Anyuéknak kettõjüknek több a nyugdíjuk, mint nekünk kettõnknek a havi juttatások és fizetésünk. Mindketten mérnöki fizetéssel mentek nyugdíjba 10-12 évvel ezelõtt. A Mama egyszerû kis munkás volt, a lehetõ legkevesebb nyugdíjjal, látja, hogy gáz van hónap végén: "Ne segítsek, majd megadjátok!"

Ennyi. Lenne tovább is, de ennek a topiknak tényleg nem ez a témája, bocsi. Lelöttem magam.
Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Most valahogy mégis bejutottam. Kezdek ettõl megõrülni, néha ötletszerûen bejön a Babanet, de legtöbbször lefagy tõle az egész Netscape, illetve újabban a Mozilla. Szóval ha nem jövök, nem a nem akaráson múlik. Kép
Nem tudom, miért van ez, az alaplap-csere óta tapasztalom, de Életem Párja szerint csak véletlen egybeesés lehet, tutira nem az új alaplap a hunyó. Viszont, ahogy én õt ismerem, csak a jó ég tudja, hogy mit konfigurált át az alaplap csere kapcsán. Kép
Szila, te melyik böngészõt használod? Tud valaki a Microsoft Internet Explorerén kívül olyan böngészõt, amivel megbízhatóan lehet babanetezni?! Merthogy nálunk az IE tiltólistán van, mert Életem Párja szerint inkorrekt módon adatokat szolgáltat a felhasználóiról a gyártójának. Az egészben az a vicc, hogy Personal Firewall is van, meg szvsz nem is képez túl nagy titkot, hogy babanetezni szoktam, de mindegy. Kép
Egyelõre csak a név szerint nekem szóló válaszokra kerestem rá, azok közül is lehet, hogy van ami kimaradt, úgyhogy mindenkitõl bocs, akinek nem válaszolok.
Szopi témában (jó régen) többen írtátok, hogy a mensim miatt lehet, hogy Lacika érdeklõdése csökken a cicizés iránt. Biztosan nem ez az ok, mert egyrészt kb. egy hónapja tapasztalom a folyamatot, másrészt akkor szerintem nem jött meg, vagy ha igen, akkor 3 percig tartott. Talán valami köztes vérezgetés volt. Szóval a szopi most úgy mûködik, hogy reggel és este Lacika addig szopizik, amíg szív-nyel üzemmódban jön a tejecske, azután eltolja magától a cicit, ha meg próbálom rávenni a tovább szopizásra, akkor jól meg is harap. Így persze egyre kevesebb a tej, és egyre rövidebb ideig szopizik, most kb. 2-3 perc/cicinyit.
Danimama! Kisautó formájú csoki torta volt, marcipán bevonattal. Eredetileg nem akartam adni belõle Lacikának, de amikor két Nagymama összenéz az ember feje fölött, hát, az elég megsemmisítõ tud lenni...
Mindenkinek köszönünk minden kedves dícsérõ szót a popsikenõcsös fotóval kapcsolatban, jutalmul felteszek egy tortásat. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Szila!

Látom, nem gyöztél rám várni, nagyon bocsi érteÍKépKépKép, de a saját topicunkat is alig tudtam olvasni, csak nagyon keveset irtam. (Ünnepek, gépszerelés (még most sincs kész teljesen)..., ráadásul a párom itthon volt nagy örömömre).
Nagyon szépre sikerült a tábla!KépKép Azért, ha esetleg kell segitség a továbbiakban hozzá, szivesen segitek (meg persze gyorsan).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Szila!
Nagyon tuti a táblicskuKépKépKép

BMárti!
Nagyon édes a PiciLaciKépKépKép A torta nagyon ötletes, hol csinálnak ilyeneket?

Ma Zsani "almanapot" tartKép, már a 2. almát majszolja itt mellettem, pedig lassan alvásidõ! Mostanában kezdte el, hogy amikor valamit nagyon szeretne (pl. alma) izgatottan ott topog mellettem, amíg végre meg nem kapja.
Te jó ég!!! Amíg ezt bepötyögtem Zsani almamaradvánnyal a kezében elaludt a földön! Kép
Na, a helyére teszem és jövök!

Szilvi
sztigris

Huúúú, Zsanit óvatosan az ágyába tettem, amit szerencsére észre sem vett és immáron alma nélkül alszik továbbKép

BEszti!
Nagyon érdekes és ritka név a Nátán.Kép Honnan jutott eszetekbe ez a név?

Szilvi
sztigris

Sziasztok!

cory: ne izgulj!!! Elõ szokott fordulni, hogy amit már tudnak, azt nem gyakorolják, inkább új elõadásokat tartanak. De azért inkább kérdezd meg, hogy megnyugodj.

Zafi: nem tudod a nevüket,

Beja: gratulálunk az elinduláshoz!!!

Laura: Tomi 1. szava az volt anyanya. Én rettentõ büszkén írtam nektek is. Aztán egyszercsak elhagyta és nem mondott semmi értelmeset, csak dumálgatott. Mostanában azt mondja mamama (de valami fantasztikusan szívet melengetõ hangon!), nagyjából akkor ha jókedve van, és van a vauvau - ez viszont konkrétan a kutyát jelenti Kép

Edit: nagyon sajnálom, hogy meghalt a nagymamád!
Nekem már nagyon régóta nincsenek nagyszüleim. A nagyapáim mindketten elõbb haltak meg, mint ahogy én megszülettem, az egyik nagymamám 9 éves, a másik 17 éves koromban halt meg.
A legnagyobb bánatom viszont az, hogy apukám nem ismerhette meg Tomit. Hál'Istennek a nagyokat igen, és õk emlékeznek is rá, bár Dani 6 éves volt, amikor meghalt.
A nagyszülõség az egyik legfontosabb ok szerintem arra, hogy minél hamarabb jó szülni, mert akkor még ismerheti az ember az unokáit Kép

Szilvi: nem semmi az orvosos történeted Kép Jó, hogy otthagytad!

Reggel negyed 7-kor indult férj a gyerekekkel, hogy a Volán-sztrájk miatt bevigye õket és még a nagy forgalom elõtt be tudjanak érni Pestre. Jó, nem?
További szép napot Nektek!

pusz
bogancsi és Tomi, aki elmélyülten alszik Kép

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

Edit: Kép Szegénykém... Átérzem teljesen a bánatodat, én is nagyon ragaszkodtam a nagymamámhoz. Fogadd õszinte részvétem.

Beja: gratula Bálintnak! Kép

Szilvi: nemrég olvastam a Baba Patika Magazinban az ikerterhességrõl. Megpróbáltam neked elõkeresni, de már azóta rendet csináltunk... Szóval szó szerint nem tudom idézni (pedig érdekes lenne), de az volt benne, hogy minden tizedik terhesség ikerterhességnek indul. (Ugyanis egyáltalán nem olyan pontosan "dolgoznak" a petefészkek, ahogy mi azt tanultuk, hogy egyik hónapban a jobb, másikban a balból indul az útjára egy-egy petesejt. Sokszor össze-vissza mûködnek, ezért rengeteg kétpetéjû ikerterhesség kezdõdik, de nagyon gyakran az egyikük meghal.)

Képzeljétek el, tegnap ebédkor Romi mondta a vau-vau-t, délután megtette az elsõ 4-5 lépését kapaszkodás nélkül, ma pedig egyszer csak tapsolt, pedig nem is tanítgattuk rá. Kép Vajon holnap mit fog csinálni?

Sziasztok: Laura+Romola+Pocaklakó
p_laura

B.Márti!
Szia, Laura megkért, hogy olvassam el a gondjaidat a Netezéssel kapcsolatban, és ha tudok segítsek.
1.Az alaplap cserének nemigen lehet köze a dologhoz.
2.Tapasztalataim szerint a Netscape okoz ilyen gondokat, mert elég rosszul kezeli a JAVA-s dolgokat, és a BABANET JAVA-s felületü. Amúgy sok szempontból jobb mint az explore.(remélem nem a 6-os verzió van fent nektek, mert azt alaposan elrontották, szinte semmire sem jó).
3. Az IE Explorer valóban hajlamos "kémkedni", de nem hinném, hogy pont egy "mezei" felhasználó gépének tartalmára kíváncsi az USA titkosszolgálata Kép Kép Kép
4.egy jó tûzfal progival (Kerio Personal Firewall - ingyenes, azért ajánlom)azért valamennyire megoldható a probléma, de ha nem akarod semmiáron az Explorer-t, akkor vagy az Opera-t, de inkább a Netcaptort ajánlanám, amelyik az Explorer "motorját" használja, de nem jelentget.

Hát ennyit röviden, ha tudtam segíteni örülök, és ha még van valami amiben segíthetek írj Laurának.

Laura párocskája Kép Kép Kép
Laura párja

Sziasztok!

Laura párja

Nekem nem tudnál segíteni? Az Exploreremen valamit el tólhattam mert egy jó ideje már nem ír hosszú ö és ü betüket helyette a következQket teszi be Q q.
Már próbáltam a kódolást változtanni az nem segít azt sem tudom mi állíthatta át.

Köszi elQre is ha van ötleted!

Dzsili
dzsili

Dzsili!
Csak az exploreren csinálja, vagy a gép minden programján?

Laura párja
Laura párja

Sziasztok!

Napok óta nincs idõm a gép elé ülni, de azért most itt vagyok. Raktam fel képet Zolikáról és megnéztem a tiéteket is, mindenkinek nagyon szép gyermeke van.
Képzeljétek Zolika tegnap mondta elõször, hogy Anyucika! Eddig mindig Apát, Apucit mondott.
A mai reggel neki is nyûgös volt, pedig az éjszaka jól aludt. Képzeljétek már milyen kis rafinált, a tévé zsinórt teljesen nem tudtuk elszeparálni hozzá tud férni, mert ilyen 3 polcos állványon van. Ha látja, hogy figyelem akkor úgy csinál mintha csak a játékáért menne oda, el is veszi de késõbb visszamegy hátha nem látom.

Sziasztok: Kata
skata

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?