Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Timi! Gyógyulgassál, pihizz sokat! Tudom, tudom ezt csinálod, de hidd el, hamarosan jobban leszel! :)

Orsi! Nagyon izgiiiii!!!! :D Hú, nemsokára megjön az első baba, aztán csak úgy sorjáznak majd a Többiek is!!! :D Már nagyon várom, hogy babás képeket nézegessünk! :D

Róki, nagyon édes Zsuzsa a pólódban! Úgy pózol, mint egy kis királylány :D
Nati is nagyon édes!

Lin! Nekem is a tüdőmet meg a bordámat tapossa Emma és sokszor ugyanúgy kidugja magát ahogy Te is írtad! Szerintem hacsak nem lesz valami brutál front márciusban, akkor kihúzzuk a végéig! Jól érzik magukat odabent, csak helyezkednek :wink: a hely meg ugye egyre kevesebb...
Vendég

Sziasztok!

Jó régen írtam már nektek, pedig olvaslak titeket rendszeresen :oops: :oops: :oops:

Timocska
mielőbbi gyógyulást Neked. Ami jó izzasztó hatású ha lázad van, és terhesen sem árt a hársfavirágtea :wink: :wink:

Rókica
Zsuzsa meggyógyult már teljesen???
A folyás amit írtál nekem is szokott lenni. Most megint kaptam rá hüvelytablettát :? :? :?
Viszont akenet eredmény még nem jött meg, hogy van e banne valami baci.

Barbus
frontokat nagyon meg lehet ám érezni. Én krisztiánnal és most is 33-35. hétig állandó jóslófájásokkal szenvedtem.
Most már inkább "csak" folyamatosan fáj az alhasam, és derekam :cry: :cry: :? :?

Deako
legyetek ügyesek :wink: :wink:

Kami
ha még sokat mocorog Zsebi akkor valószínű még nem készül kifelé. Mielőtt megszületnek inkább "lelassulnak", kevesebbet mozognak
A császárral ha nem indul be addig a szülés mindenképp megvárják a kiírt időpontot?

Olvastátok mostanában a Tontica által nyitott Élet a vetélés után c. topicot? Jó hírek vannak benne :D :D

Mi jól vagyunk, a gyerekek már nagyon várják a kistesót, hozzáteszem én is :D Mi múlt héten voltunk uh.-on, és 2700 g-ra mérték a picit.

Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Jo reggelt. Miutan most leadtam a disznovagos forditasomat, gondoltam bekoszonok.

Tegnap este megint sikerult kifogni egy szulos filmet. (Jelzem, 3 csatornan is ment embrios/szulos/kismamas musor: Discovery-n, Nat geo-n es Spektrumon...) Megint sikerult elpityerednem persze, mondanom se kell... 3 kismama is szult es az egyiket negyedora valasztotta el a csaszartol (12-14 ora vajudas utan, elso baba), de vegul osszefogtak a gyerekkel es megszuletett a kis csucsfeju... Ilyenkor mindig arra gondolok, na, ilyen nekem nem lesz es kicsit szomoru vagyok (de aztan eszembe jut persze a szenvedes is, ami mindezzel jar, es hat megynugtatom magam, legalabb ez a resze se lesz...)

En tovabbra is csak alulrol erzem a tiprasokat, illetve fekveskor oldalt a "jatekot", apro kis mozdulatokat, na meg a csuklast ugyebar, azt is inkabb alulrol... Holnap utoljara mozizunk, mar nagyon varom. Mehszajat is nezetek Tiba dokival... mosma nem vicc ez, keremszepen, napi nyakdugo-adag...

Hat, legyen szep a napotok, Timo, jobbulast, Lin, kitartast, Orsi, neked meg nagy kalappal :D Gepkozelben vagyok, bekukkantok sokszor!

Kami
kami

Sziasztok!

Lorca,Róki!
Nagyon édesek a csajok!!!! :P :P :P

Timi!
Inhalálj teával!!!!Egyél fokhagymát,vöröshagymát,mézet-tudom büdös,de nagyon jó és ezeket öblítsd le egy kis hársfa vagy kamilla teával!!!!És természetesen homeos bogyó az mehet,nem árt!!!!
Gyógyulgass!!! :P

Hétvégén voltam megint a hobby boltban és foszforeszkálós üvegfestéket találtam,úgyhogy tegnap este gyártottam sok-sok csillagot,holdat,üstököst és az ikeás rizslámpára fogomráragasztani.Tök jól világítanak!!! :P
Ma este megint doki,lehet az utsó magánrendelős találkozás!!! :P
Vendég

Móni! Én nem tudok menni holnap az előadásra :( Majd mesélj, hogy mi volt! Te ugye mész?
Lányok, most én titkolózom egy kicsit, de drukkoljatok nekünk holnap délután! Egyenlőre nem mondhatok többet, de már holnap este tudok nyilatkozni :wink: Remélem pozitív híreim lesznek!!! Szóval gondoljatok majd ránk! :D
Vendég

Barbi!
Új autó,új autó,új autó?!?!?! :P :lol: :?:
Vendég

Linda,
Babóknál soha nem lehet tudni, tesómnak annyira összerugdalta a babó a bordáját, hogy az utolsó hetekben tele volt kék véraláfutásokkal és álandóan ki akart jönni. Nati is úgy kinyomta a popóját oldalt, hogy majd a szemeim ugrottak ki. De mindketten majd betöltöttük a 41. hetet, mire rászánták magukat, hogy megismerik a külvilágot.

Timi,
Gyógyulj meg hamar! Tegnap egy rakás honlapot végignéztem, hogy milyen következménnyel lehet a babóra a láz, sok használható nem volt, próbáltam azért "hitelesebb" forrásokat, kutatásokat keresni. Ami talán biztató, hogy 38.3 alatt említésre méltónak sem találták, veszélyesnek 38.8 fölöttit mondta a legtöbb, de azt is csak az első trimeszterben, ahol rendellenességeket okozhat ha huzamosabb ideig, azaz napokig tart. Gondolom, ezzel nem sokat segítettem, de hátha egy kicsit megnyugtató, még ha jobban nemis leszel tőle :?

Ma megyünk uh-ra. Nem is tudom, hogy tartok-e tőle inkább, vagy várom :roll: . Ha azt veszem, hogy az egyik legokosabb matematikus ismerősöm 1800g volt, amikor született, most meg kb 120 kg, akkor nem is nagy baj, ha csak egy picike babó lesz.
Anyós eltévesztette az időpontot, így nem délre jött, hanem 9re. Három óra teljes szabadság! Talán még vasalok is egy kicsit, ezt úgyis hanyagoltam már vagy két hónapja.

Kép KépKép
lorca

Sági! Nem lelőni! :lol: :lol:
Mondjuk úgysem vagyok az a magamban tartós típus :lol: :lol:
Szóval találtunk egy nagyon jó állapotban levő, keveset futott kis kocsit, ami anyagilag is beleférne most, ha beszámítják a mienket. Érdekelni érdekli őket, de látatlanban persze nem mondtak semmit. Holnap délután megyünk, visszük a kocsit meg mi is átnézetjük amit kinéztünk, aztán ha minden OK mindkét oldalon, akkor marad az alkudozás, amitől nem nagyon félek, mert Gábor beszerző :D és még ért is a kocsikhoz :D
Nagyon jó lenne ha ez most összejönne, mert Gábornak nem kéne napi 5 órát a munkába járásra szánnia, meg ugye nekem is már csak 6 hetem van 2in1 :D
Szóval drukkoljatok!!! :D
Vendég

Sziasztok!

Sajnos hétvégenként a férjem bitorolja a gépet, mert ilyenkor itthon is dolgozik, így én nem tudok szombat-vasárnap írni.

Zsuzsa és Nati is nagyon édesek :D

Orsi,
Tudom, hogy egyre nehezebb, de neked már tényleg nincs sok hátra kitartás!

Timi,
Gyógyulgassál gyorsan! Nekem ami bejött amikor beteg voltam a hagyma tea. Borzalmas íze van és én sem akartam elhinni, hogy ez jó valamire, de tényleg segített.

Barbi,
Jajj de titokzatos vagy :D
Én valószínűleg megyek holnap, úgyhogy mindenképpen beszámolok róla.

Sági,
Nagyon kis kreatív vagy mostanában :)

Kami,
sajna nálunk ilyen csatornák nincsenek, így én csak a német rtl-en szoktam nézni a Mein Baby című műsort, olyasmi mint nálunk a Szülőszoba című volt.

Nem tudtok valahol a XIII. kerületben jó méteráru boltot. Szeretném már megcsinálni a micimacis falvédőt, de még nem találtam hozzá anyagot.

Móni

Kép
móni23

Móni,

Lehel utcán a Dózsa György után a piac felé van a Bétex,most újították fel.Azt nem tudom méteráruban milyenek,a kirakatban van.
Vendég

Na, most kicsit jobb, a fejfájásom elmúlt egy darabig... :)

Barbi!
De jó, lehet, hogy lesz új autó! Majd holnap este mindenképp számolj be az eseményekről! :D :D

Ági!
Hábinál talizunk! :) Neked lehet, hogy már tényleg ez lesz az utolsó magánrendelésed! :D :D

Csajok!
Néha annyira bekeményedik a pocakom, hogy körbe tudom tapogatni, hogy hol és milyen terjedelmű a méhem! :) Nagyon fura... nem tart sokáig, pár másodperc! :)

Lorca!
Kiváncsi vagoyk mekkora a bébid! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, Lorca!
Köszi, hogy utánanéztél a láznak, rendi vagy! :) Ma még nem voltam lázas, remélem nem is leszek! Infralámpáztam is kicsit, szerintem jót tett.

Timi
Kép Kép
timocska

Nya haj.

Hat, Pluto, nemtom mit csinal bent Zsebi, de neha ugy fordul, hogy ugy erzem, mindjart kipottyan... meg akkor ez a nyakozas is itt van... egyre tobbet kell klora jarnom (eddig 2 adagnal tartok es meg csak hn 11 van!) es a kozerzetem is hullamzik, mint a Balcsi szelben. De teny, hogy folyamatosan "hallat" magarol - mozgolodik bent, nem alszik tul sokat...

En ugy kepzelem, hogy van ugye kiskonyv szerinti feb 27 - addig mindenkepp varunk. Ha pedig addig nem erkezik meg, kitalaljuk, mikor jojjon es akkor lesz a csaszi. Holnap minden kiderul...

Lorca, te most attol felsz, hogy picike a baba? Nem orulsz annak, hogy lathatod, hogy mindene OK (meg ha nem is evickel ugy, mint az en orult Zsebim - hidd el, az se mindig leanyalom!!!)? Ne felj, tul kicsi biztos nem lesz... de ha meg picike lesz, se baj, hat majd felhizlalod idekint! Ne parazz annyit, a baba jol elvan odabent, az hotziher, te viszont halalra izgatod magad - mindig mas miatt! :D Mar csak 3-4 het, kitartas!!!!

Moni, en is epp a Sagi-fele Betexet akartam irni, de o mar megelozott :D Anno klassz bolt volt, ha meg fel is ujitottak, hat valszeg megjobb...
kami

Kami!
Holnap hányra mentek?A pároddal mész vagy csak Áronnal?
Vendég

Sági, Kami,
Köszi, ma vagy holnap mindenképpen elnézek és megveszem az anyagot!

Barbi,
Szurkolok, hogy összejöjjön az új autó :D

Timi,
Lehet, hogy ezek már a jóslófájások?
Néha nekem is keménydik a pocakom, ezért most újra szedem a magnéziumot, de azt mondták, hogy a 36. hét után nem ajánlott szedni.

Kami,
Nálad is nagyon izgalmasak az események :)
Tibá már itthonvan?

Kép
móni23

Sagi!
10-tol van CTG, aztan meg Tiba-session, es utobbi miatt jon Gedeiapu is. Megnezzuk UH-n a balnabebinket, a fekveset, a mehszajat szeretnem ha megnezne dokibacsi es akkor szepen megallapodunk, hogy milyen szules, hogyan, mi mennyibe kerul satobbi. En legalabbis igy kepzelem el...
Te hanyra jossz CTG-re? 9 korul? Timo, te is jossz???
kami

Kami,
Én egy amolyan izgulós fajta vagyok :D És most ez semmi Natihoz képest, gondolom nem véletlen, hogy végigémelyegtem az egészet, tuti benne volt a lelkivilágom, az ártott meg legjobban a gyomromnak. Egy szerencsém, hogy kívülről nem látszik, a munkahelyemen is kifejezetten nyugisnak és magabiztosnak hisznek. Ha a gyerkőcök tudnák, mi van idebenn, elevenen megennének :)
Az uh-n mindig azzal küszködök, hogy amikor látom mozogni, normális hangon beszéljek, mert úgy érzem időnként elcsuklik. Ha Nat egy pici bébi lett volna, akkor vszínűleg nem aggódnék annyira, mivel a baba mérete eléggé genetikafüggő is. De így csak arra tudok gondolni, hogy valami nem stimmel. Persze ez is hülyeség, de már alig tudom kivárni azt a pár órát.

Köszönöm a Natidícséreteket :D Részemről teljes a szerelem irányában és totál elfogult vagyok. :lol:

Barbi,
Remélem összejön! Rémes, amikor már hozzászokik a kocsihoz az ember és kiszalad a hátsója alól. Meg az az 5 óra munkába járás is szörnyen hangzik :shock:

Nálatok nincs olyan,hogy pisilés után bekeményedik a poci? Olyan, mintha "lepottyant" volna és tiltakozik. Fura érzés.

Kép KépKép
lorca

Kami!
Én 9-re megyek holnap.
De jó lesz neked,uhu meg minden. :P

Lorca!
De nekem is szinte mindig bekeményedik pisilés után pár másodpercre a pocakom.
Vendég

Lorca! Mennyi volt legutobb a babad sulya, es hanyadik heten neztetek? Lehet, hogy nekem kimaradt valami... Jelzem, a kis suly szerintem nem gond, ha bent toltott 38 hetet a baba es egyebkent mindene OK. Egy kolleganom babaja 3 hete szuletett 2,5 kiloval a 38. terhessegi heten - es akkor mi van? Mar fel is hizott! Ez szerintem annyira fugg attol, ki mennyit eszik (kulonosen a vegen), meg egyeni adottsagoktol. Emiatt tenyleg ne parazz!!!!! Mart csak azert sem, mert babuci is erzi odabent, hogy anyuci nem szazas :D Es az, hogy Natival mi volt anno, semmit nem jelent! genetika ide vagy oda, minden terhesseg mas - meg ugyanannal az anyanal es apanal is! Pl egy masik baratnomnek az elsovel semmi baja nem volt, a masodikkal meg vegighanyta az elso trimesztert... semmit nem jelent! ugyhogy NYUGI! (Egyebkent en is izgulos vagyok, bar mostmar nem annyira... mostmar SEMMIT nem tehetek azellen, ami odabent kialakult, igyhat a legjobb, amit csinalhatok, hogy valahogy eltoltom az idot, hatradolok es varok, hogy Zsebit kizippzarozzak belolem...
kami

Sziasztok!

Nem vesztem el csak egyfolytában takarítok...Szombaton kifestettük a bébi szobáját, majdnem tökéletes lett :D :D :D
Hát hiába nem vagyunk profi mázolók :)
A nagy kupi most már talán rendeződni látszik de még mindig van mit tenni.Ma pl.ablakot pucoltam, port töröltem stb.most ki is nyúltam :shock:

Ma este vagy holnap jön a bútor, apa összerakja és küldöm a fotókat :)

Tegnap azért elmentük Kecskemétre a bababörzére amiben kicsit csalódtam, azt hittem több gyártó ott lesz, de inkább egy nagy turka volt az egész.

Azért sikerült ágyneműt találni, bár rá kellett jöjjek, hogy a "paplant" úgy sem fogom használni, legalábbis a kezdetekben. Végre találtam bélelt hálózsákot is elfogadható áron.
Van most már kád+állvány is , még a pelebkázóra kell szerezzek egy matracot, ja és sapink még nekünk sincs:-)

timocska
remélem jobban vagy már!
nekem a mézes kamilla+hársfa koktél tea vált be.
nekem a doki azt mondta nyugodtan ehetek Algopyrint vagy Aspirint is, sőt bizonyos intézményekben Aspirint adnak tüdőérlelés elősegítésére (még nem néztem ennek utána, de csak tudja mit beszél) .Szerencsére nem lázasodtam be eddig.

lorca
tejpép+cukor:sajna majdnem minden bébiételre ez jelemző.Én a múltjkor az egyik ismerősnek gyerekteát kerestem és miután kongresszusokon gyakran futottam össze a nagy tpszeres gyártókkal körbenéztem ill kérdeztem őket.Azzal magyarázzák a "mindenbe cukrot" elméletet,hogy a gyerek nem issza,eszi meg anélkül merthogy íztelen...Szerintem ez baromság de sajna ez van.
Nézd meg az összes gyerekjoghurtban cukor van...Szóval aggódó anyukák továbbra is aggódhatunk a fogacskák miatt...
Barátnőm szintén a cukormentesség híve 1,5 éves a kislánya és úgy néznek rá mint a földönkívülire amikor közli hogy a lánya nem evett még pl. csokit vagy a jó kis cukros babapiskóta helyett biokekszet ad neki stb.
Mondtam neki tartson ki,néhány hónap és ketten leszünk akikre így bámulhatnak:-)

kméti kh.
nem tudom milyen volt a helyzet,én októberben feküdtem bent 3 napot és teljesen kiakadtam :twisted:
most csak abban reménykedem, hogy sikerül roomin-in szobába kerülni és minél hamarabb itthon lehetünk.
A jövőhéten fogom részletesen kikérdezni a dokit.

barbus
szorítok az autó miatt,mi most próbáljuk eladni a miénket...

Most megyek pihizek egy kicsit 4-re a páromat sebészeti kontrollra kell kísérjem

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi! Én is takarítok ma... Kicsit lassan haladok, mert semmiképp sem akarom megerőltetni magam :)
Már "csak" a porszívózás, felmosás, fürdő, WC, teregetés van hátra... Kíváncsi vagyok, hogy estére végzek-e :lol:
Vendég

Hát én ma nem megyek anyagot venni.

Itt volt a festő lejavítani a repedéseket, és miután element vettem észer, hogy a bútorokat nem tolta vissza a helyükre, így a ruháimhoz sem férek hozzá.
Ja és persze a pórszívót sem tudom elővenni :twisted:

Mazsi, Barbi,
Csak light-osan a takarítással, nehogy megeröltessétek magatokat!

Kép
móni23

Most jövök dokitól, jól feldobott :( . Az uh elmaradt, mivel szerinte vizsgálat előtt kellett volna felmennem hozzá, csak ezt elfelejtette közölni velem a múlt héten, eddig meg mindig vizsgálat után mentem. Holnap kell visszamennem. Natinak nem tudom, hogy fog tetszeni, manótorna délelőtt utána meg kísérhet a dokihoz, mert nem tudom kire bízni. Bár lehet, hogy addig még beszervezem anyóst, úgyis jön délután, mivel van tanítvány. Ja, a doki totál morc volt, az uh-ra annyit mondott, hogy ezt most jól elszúrtam és olyan hamar kidobott, hogy nem is tudtam megkérdezni, amiket akartam.
De legalább a borítékot is elfelejtettem odaadni, csak kint jutott eszembe :twisted: Egyre inkább meggyőződésem, hogy mi szívunk a szabad szülész választással. A dokim ált nagyon aranyos, humoros, csak ahogy a nővérnek ecsetelte amíg én öltöztem, teljesen kialvatlan és harapós.

Mazsi,
Nati 20 hónapos múlt és még szintén nem evett csokit, legalábbis én nem adtam neki. Anyós és anyukám szokott rendetlenkedni, kapott már csokiba mártott kekszet és kakaóport a tejberizsre. Nem hiányolja a cukrot, a Hollénak van cukormentese, szerencsére több fajta is, azt eszi minden reggel, már vagy 6 hónapos kora óta és szereti. Szerintem a cukrot az anyukáknak teszik bele, hogy amikor megkóstolja, neki megfeleljen. Én is cukor nélkül reggelizem, de sajna nagyon édesszájú vagyok, apuka meg pláne. A játszin egy csomó alig pár éves gyereket látni, akiknek nincsenek metszőfogai, csak gusztustalan fekete csonkok. Nagyon tudok haragudni ilyenkor az anyukákra. A mélypont az volt, amikor egy kb 2 évesnek apuka a cumisüvegébe töltötte a kólát és a gyerek azt szopogatta, amíg hintázott. Mondanom sem kell, hogy egy darab foga se volt már. A gyerekeknek szánt joghurt meg egy másik, amitől rosszul vagyok. Tele van szinezékkel, cukorral, magas a zsírtartalma, annyira egészséges, mint egy gyorséttermi kaja (amit sajna szintén szeretek). Annyit cikkeznek az allergia és a színezékek, ételízesítők kapcsolatáról, hogy igazán vehetnék már a lapot egyesek. Nem tudom, hogy szerencse-e, vagy nevelés, de Nati megeszik minden zöldséget, húst, imádja a gyümölcsöket. Persze nála is befigyel néhány krémtúró, ami cukrozott, azért mi is ezen a világon élünk :)

Kami,
Igazából semmi adat nem támasztja alá azt, hogy pici, csak a doki mondta ránézésre és én látom kisebbnek a pocim. A 29/30 héten volt utoljára uh, akkor annyit mondott, hogy a szokásos 1000/1100 körül van.

A vasalással persze nem jutottam semmire. De legalább sikerült addig távol tartanom a játékok tömkelegét, amíg felporszívóztam és rendet rakok. Natival együtt nem olyan egyszerű, ugyanis amint nekikezdek pakolni, ő kipakol, amint porszívózok, ráül a gépre, kapcsolgatja, állítgatja. Isteni egy unokaszerető, ráérő anyós, még ha legszivesebben csokival és virslivel tömné is a gyereket minden szabadidejében. :D :D :D

Kép KépKép
lorca

pihi vége...fitt vagyok és és üde

moni
akkor neked is lesz takarítani valód... :D
ne izgulj, bár nagyon nehezemre esik. beosztom és nem 1 nap alatt csinálok meg mindent...nem ehhez vagyok hozzászokva de be kell lássam fáradok :( esténként már ducibbak a kezek,lábak és a súlypontommal is vmi gáz van :shock:
tegnap guggoltam a hütő előtt miközben pakoltam befelé a cuccot és egyszercsak "seggre" (bocsi) huppantam... :shock: remélem kicsi lányom nem lesz ütődött (ugye?) hisz elvileg a magzatvíz védi na és nem is huppantam magasról (10-15cm) merthogy a popóm is kerekedik mint a hasam :D

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Végre van egy kis szabadidőm. :)
Roki, Lorca, nagyon szépek a lányok! Remélem egyszer nekem is lesz!
:D

Hétvégén összeszereltük a kiságyat, de még nincs a helyén, mivel az a következő hétvége programja - kicsit le vagyunk maradva. :oops:
Itt egy kép róla, az ágynemű csak azért van benne, mert látni akartuk, hogy fog kinézni.
Kép
Vendég

Sziasztok!

Köszönjük a dicséreteket!!! :)

Cukor:

A Hipp bébiételekben nem szokott lenni (és látom Lorca írta a Holle pépeket, amikről meg is feledkeztem - bioboltokban lehet kapni). De úgy is megoldható a dolog, ha SK csinál az ember a gyereknek kaját. Ez persze macerás, és én őszintén sárgulok az irigységtől, hogy más ember gyereke hajlandó megenni az üveges bébiételt, mert az enyém bizony nem hajlandó. De ez mellékvágány.

Zsuzsa se kapott még csokit. Tortát, süteményt, pitét, ilyesmit, amiben van cukor, ilyet persze már kapott. Meg tejes napjaiban kapott joghurtot (Danone Könnyű és finom, nem a gyerekjoghurtot, mert az nekem se volt szimpi), pudingot, stb. De ő pl nem édesszájú, a natúr joghurtot is szerette, az uborkát, olivát, savanyúkáposztát is szereti. Pár nappal ezelőtt marékkal szedte le a tányéromról a balzsamecetes-olajos friss salátát, és azt tömte a szájába.

Teát meg nemcsak granulátumot lehet adni a gyereknek, sőt, szerintem jobb is a frissen főzött. És abba nem kell cukrot rakni. Mindezzel együtt Zsuzsa leginkább a vizet szereti inni, néhanapján kap gyümölcslevet, de igen ritkán, és nem is iszik sokat belőle, egyszerűen nem kell neki egy idő után. Teát csak akkor kap mikor beteg, de mivel nincs hozzászokva, ilyenkor is inkább vizet iszik.

Lehet hogy ő nem mérvadó, de szerintem ez biztos annak is a függvénye, mennyire van felkínálva a gyereknek az ilyen étel. Zsuzsa nagyon gyümölcsös, ezért inkább friss gyümölcsöt kap, de azt bármilyen mennyiségben, amiben hajlandó fogyasztani.

Sajnos ő viszont válogatósabb mint Nati úgy tűnik, mert nem mindent hajlandó megenni. Lehet ez nevelés kérdése, és ha szigorúbb lennék, akkor bizony mindent megenne. Nem tudom. De pl sose szerette a pépes állagú ételeket, a krumplit se, a rizst se...

Barbus!

Drukk hogy összejöjjön az autóvásárlás!

Babasúly:

Nekem eddig az volt az érzésem, Szilvi kisebb lesz mint Zsuzsa. Egyrészt nem híztam annyit én sem, másrészt most is csak annyit volt hajlandó nyilatkozni Siklós, hogy minimum 3 kg, de közelebbit nem hajlandó saccolni. Zsuzsa pedig 4 volt. És hát szülésig még bőven hízhat Szilvi is egy kilót. De ha nem, az sem baj.

kis_plútó:

Hát azt hiszem teljesen meggyógyult... bár még egy icipicit taknyol, szívogatom az orrát. Szerdán megyünk egészséges rendelésre dokihoz, megbeszéljük mi legyen az elmaradt oltásokkal. Az elvesztett súlyából is sokat visszahízott, szerintem egyértelműen az anyatejnek köszönhetően. Az étvágya is sokkal jobb, a székletei is rendeződtek, nem olyan hígak és most csak napi kb 3 van, nem 5-6 mint azelőtt. És hát tejtermékstop van, vadászom le mindenütt a tejfehérjéket, de nem mindig sikerül. Pl kapott olyan virslit amiben volt tejfehérje, meg kiderült a kakaóscsigában is van tejföl, és egyszer kapott pesztós tésztát mielőtt a szitaagyú anyukájának beugrott, hogy abban bizony van parmezán. Szóval nagyon-nagyon oda kell figyelni. Szerintem teljes tejfehérjementesség nem is lehetséges, bár lehet csak bele kell rázódnom. :?

Folyás:

Biztos kell a kúp? Kellemetlen a folyás, úgy értem van szaga van viszket vagy ronda színű? Mert ha nem, akkor úgy tudom, tök normális...

Keményedés:

Braxton-Hix contraktiónak hívják őket, míg fájdalommentesek. Harmadik trimeszterben már ez is normálisnak számít, csak a méh gyakorlatozik. Folyadék, pihenés, pisilés, magnézium (mandula) és kálium (banán), meleg fürdő, icipici alkohol a "megoldás" ha esetleg kellemetlen lenne.

Vádligörcs:

Detto a banán és mandula! Kálium és magnézium.

Tanulnom kéne :?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Na, én végeztem! Erőt vettem magamon és egy szusszra megcsináltam, persze csak szépen-lassan :D Most viszont hulla vagyok... Hogy postára már nem megyek ma, az tuti! :D

Móni! Jó fej ez a munkás... Nem hiszem, hogy nem látta a pocid! És ennek ellenére volt pofája úgy otthagyni mindent! :evil:

Mazsi! Hasonlót műveltem én is pár napja :D Ne aggódj! Nincs olyan kismami, aki legalább egyszer ne esne kisebbet vagy nagyobbat pocakkal...
Vendég

Hát így állunk. Remélem Gergő még nem akar megszületni, mert még van néhány dolog, amit ki kell mosni. :? Kami, lehet hogy most kiröhögsz, de vettem illat és színezőanyag mentes mosóport. Persze lehet, hogy ua., mint a többi, de az összetevőket összehasonlítottam és úgy tűnt, hogy kevesebb dolog van benne, mint a többiben. :roll:

Tegnap volt egy kis meglepi, azt hittük Gergő készülődik kifelé, mivel megjelent a nyákdugó-szerű "izé", + jöttek sorozatban bekeményedések és fájdalmak, együtt vagy külön, de vmi. mindig volt. :roll: Ma de. voltam a dokinál, azt mondta, hogy teljesen zárt a méhszáj, úh. úgy tűnik, mégsem kell számolnunk egy kis koraszülöttel! :D :D Ebből is látszik, hogy mennyire nem tudom, hogy mit "kell" érezni a szülés megindulásakor. :oops: :oops:

Egy hülye kérdés: a mellszívót sterilizálni kéne mielőtt beteszem a kórházi pakkba? Csak mert mire használatba veszem, úgysem lehet majd sterilnek tekinteni, nem? :oops: :roll:
Vendég

Panni! Nagyon klassz a kiságy! :D
Én is gondolkodtam ezen a mellszívós kérdésen, és arra jutottam, hogy sterilizálom, aztán elpakolom és kész... Egyszer legyen sterilizálva azért mielőtt elkezdené használni az ember.
Vendég

Sziasztok!

Pann, dehogy rohoglek ki! Mindenki azt vesz, ami tetszik neki - ennyi. En amikor Sensitive-et vettem Silan-bol, nem azert vettem, mert erzekeny a borom, hanem az illata miatt csakis - de ezt rajtam kivul senki nem tudta :D Szoval csak hasznald nyugodtan a Sensitive-et, ha igy erzed biztonsagosnak. Fo, hogy mi kismamak ne aggodjunk.

Sterilizalas: en csak betettem a pakkomba a mellszivot + 2 db cumisuveget, mivel a korhazban fogjak nekunk sterilizalni (minden mellszivas elott). Innentol itthon nem vacakolok vele. (Na jo, a bizti kedveet tettem be meg fertotlenito tablettat is, elfer, legfeljebb ugyanigy hazahozom...)

Nekem most faj a pocim. Zsebi tok lent van es akarhogy fekszem, nyomom... de inkabb fekszem, minthogy uljek, igy a labam se dagad fol...
kami

Sziasztok!

Lorca, Rókica, édesek a lányaitok!

Barbus, szorítok az autóval kapcsiban! Mi ma kaptuk meg a miénket....:):) Nekünk a páromnak volt/van céges, de az sajna pick-up, úgyhogy a kórházból sem tudtunk volna 3-asban hazajönni. Szóval én is ma nyugodtam meg (eddig sokat őrlődtem ezen, mivel 80 km a kórház), hogy végre itt áll a garázsban a saját és bármikor, bárhová, most már kényelmesen és akár hármasban is... :lol: :lol: :lol:

Pann, klassz a kiságy, + az ágynemű garnítúra. A miénk is hasonló lesz, csak rózsaszín variációban.......

Ma reggel a National G-on volt egy születéses műsor, leginkább az ikrekkel foglalkoztak és hogy azok (néha sokkal) kisebb súllyal születnek, mint egyes szülés esetén. Én azt bőgtem végig, de nagyon klassz film volt. Ja, és a csaszit premier plánban nyomták. Na ott végem volt :cry:

Ti hogy álltok a babakocsi vásárlással? A múlt héten voltunk a Brendonban, és ott ajánlgatott egy kocsit az eladó csajcee. Graco Quattro Travel S. 69.000, - körül, azt hiszem (kuponnal). Hordozóval, textil mózessel. Viszont elég nehéznek tűnt nekem és nem lehet teljesen fekvőbe dönteni......
Aki vett, vagy akinek van tap-a, légyszi írjatok milyet érdemes venni??? Én biztosan nem tudok 100.000-eket fordítani erre a projektre, úgyhogy az ésszerűség határain belül mennyivel számolhatok?

Egyébként néha nekem is van folyásom. Pl. ma is volt és meg is ilyedtem, mert egy összefüggő áttetsző massza darab volt. Elnézést a részletezésért, de én úgy gondolom, ez az egyre bővülő folyás normális....

Na megyek, tovább szörfölök babakocsi ügyben..... :lol: :lol:

Timi, remélem már a gyógyulás útján vagy!!! :wink:

Bea

KépKép
babzsak27

Sziasztok!

Lorca, Rókica, édesek a lányaitok!

Barbus, szorítok az autóval kapcsiban! Mi ma kaptuk meg a miénket....:):) Nekünk a páromnak volt/van céges, de az sajna pick-up, úgyhogy a kórházból sem tudtunk volna 3-asban hazajönni. Szóval én is ma nyugodtam meg (eddig sokat őrlődtem ezen, mivel 80 km a kórház), hogy végre itt áll a garázsban a saját és bármikor, bárhová, most már kényelmesen és akár hármasban is... :lol: :lol: :lol:

Pann, klassz a kiságy, + az ágynemű garnítúra. A miénk is hasonló lesz, csak rózsaszín variációban.......

Ma reggel a National G-on volt egy születéses műsor, leginkább az ikrekkel foglalkoztak és hogy azok (néha sokkal) kisebb súllyal születnek, mint egyes szülés esetén. Én azt bőgtem végig, de nagyon klassz film volt. Ja, és a csaszit premier plánban nyomták. Na ott végem volt :cry:

Ti hogy álltok a babakocsi vásárlással? A múlt héten voltunk a Brendonban, és ott ajánlgatott egy kocsit az eladó csajcee. Graco Quattro Travel S. 69.000, - körül, azt hiszem (kuponnal). Hordozóval, textil mózessel. Viszont elég nehéznek tűnt nekem és nem lehet teljesen fekvőbe dönteni......
Aki vett, vagy akinek van tap-a, légyszi írjatok milyet érdemes venni??? Én biztosan nem tudok 100.000-eket fordítani erre a projektre, úgyhogy az ésszerűség határain belül mennyivel számolhatok?

Egyébként néha nekem is van folyásom. Pl. ma is volt és meg is ilyedtem, mert egy összefüggő áttetsző massza darab volt. Elnézést a részletezésért, de én úgy gondolom, ez az egyre bővülő folyás normális....

Na megyek, tovább szörfölök babakocsi ügyben..... :lol: :lol:

Timi, remélem már a gyógyulás útján vagy!!! :wink:

Bea

KépKép
babzsak27

Most végeztem a teregetéssel, fura hogy semmi illata nincs a ruháknak. Remélem azért tényleg mosószert vettem, nem csak egy liter vizet... :?

Babzsák, én passzolom a babakocsi kérdést. Nekünk a súly/méret volt a döntő, mivel nem vagyok sem súlyemelő sem kosaras-alkat, így egy kicsi és könnyű kocsi kellett (emeleti lakásunk van). Annak idején Roki is javasolta + akciós kuponos volt a Brendonban: Graco Mirage. Aztán majd a használat során derül ki, hogy mennyire volt jó döntés. :roll:

Azért azt jó tudni, hogy nem csak én bőgök minden szülős műsoron! :lol: :D
Vendég

megjött a bútor!!! :D :D :D apa kezdhet legozni :D

babzsák
mi is a 2005 évi Graco Quattro Tour-t vettük meg a brumimaciban 69900-ért
vízszintesre dönthető!!+lábzsák+esővédő+táska.(a hordozó 3kg
a kocsi 10kg körül?-én megemeltem nem gáz és nekem is emeletre kell felcipeljem...
volt egy oldal ahol a paraméterek le voltak írva de most vmiért nem műkszik, ha megtalálom küldöm

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

ja és kaptunk hozzá még egy a kocsiba használatos adaptert is így nem az autóban kell a gyereket ki-be kötnöm, pakolnom, csak kiemelem a hordozóval és kész

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Csak felületesen olvastam vissza!

Bea!
Mi is olyan babakocsit vettünk kuponos akciósan a Brendonban. Totál vízszintesre dönthető és nem annyira nehéz. Úgy, hogy a hordozó, mózes és a kocsit magát is cipelned kell, szerintem nem lesz. De ti tudjátok. Nekem nagyon bejön, úgy ajánlották a családból.

Voltam dokinál.
Méhszáj totál zárt (be van betonozva, ezt mondta Hábi) :), Lilla ugyanúgy ücsörög. Kókusz nincs! :D :D 2 hét múlva uh-ra kell mennem.

Most gyorsan csak ennyi. Ja, és azt hiszem kicsit jobban vagyok.

Reggel jövök! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Pocakkép:

Szilvivel 38 hetesen:

Kép

Zsuzsával 38 hetesen:

Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Babazsák,
Mi Peg Perego Pramette babakocsit vettünk + hordozót.Mózest nem mert a kocsi vízszintesig dönthető és később pedig sportkocsnak alakítható.9 kg.Egy kicsit drága,de ha bevállik akkor megéri.Igaz mi használtan vettük,fél évesen. :P

Timi után én következtem a dokinál.Az én méhszájam is be van betonozva.Zárt,3000 méhszáj! :P Azt mondta Hábi,hogy akár még meg is várhatom őt,aminek igazán örülne ő is. :P Elmondta az eshetőségeket,hogy mikor induljak a kórházba ha van valami.
Holnap ctg! :P
Vendég

Pann,
Jól néz ki a kiságy! Helyeske lesz benne a babó :)
Szerintem ha simán elmosod, az elég. A sterilizálás ha jól emlékszem vagy fél óráig teljes.

Rokica,
Egyben Nati is válogatós: utálja a bébiételeket. Kb 5-6szor próbáltam, soha még a feléig sem jutottunk el. A totál turmixot 6 hónapos kora óta elutasítja (4 hósan kezdtük az első krumplit), a rizzsel volt némi probléma, de ha rendesen van benne borsó, a kedvenc, akkor jöhet, a sima vizben főtt krumplit is lelkesen tömi magába. Egyébként én is inkább abban hiszek, hogy ha olyanokat adok neki, ami egészséges, akkor azokat fogja megszeretni. Meg persze én is olyant eszek, a bort iszik vizet prédikál gyerekeknél nem jön be. Nem hinném, hogy szigorúság hoz eredményt, úgyhogy én sem vagyok az.
Ha a súlya megvan 3kg, akkor én is teljesen meg leszek elégedve, még akkor is, ha mint fiúnak, Natinál nagyobbnak kéne lennie elvileg.
Kolléganőmnek kellett leállnia totál minden tejtermékkel. Hát, nagyon fel kellett kötni a gatyáját :( A legtöbb dologra rá sem írják.
Braxton Hix szerintem messze van a fájdalommentestől :D én a szülést simán összekevertem a jóslófájásokkal :)

Mazsi,
Anyukám 7 hónapos terhesen csinált egy jó nagy hasast nekifutásból az utcán. Szerinte látszik az eredményen is :twisted:

Kami,
A kórházban steril üvegben kapnak babók teát/vizet, ha kérsz. A tej meg valószínűleg a lefolyóban végzi. Ennek ellenére is sterilizálják?

Babzsák,
Kocsit rentgeteget árulnak használtan is és sokszor az sem látszik meg rajtuk, hogy kitolták az utcára. Mivel néhány babót egyszerűen nem lehet benne tartani, némelyiknél ez tényleg igaz lehet. Ha nem is lehetne teljesen vízszintesbe rakni, az még nem baj, lehet venni szivacsot frottír bevonattal, amivel ki lehet húzni az első pár hetet, utána meg ok. A mienk egy Graco Mirage, mint Rokicának és majd két év használat után teljesen meg vagyunk elégedve vele. Az elején nem muszáj bekapcsolni sem, pláne, ha van lábzsák és nem kell buszra, villamosra felpakolni. Ha van hozzá kocsiba rakható hordozó (0-13kg-os) és mózes, akkor sztem nem rossz ár. Én mondjuk nem fogom kocsiba tenni picúrt, legalábbis amíg elbírom, úgy kb 7kgra vagyok szavatolva. Jó lenne, ha a nyárig így kihúznánk. A kocsink ugyanis még foglalt. :wink:
lorca

Lorca, nalunk az Uzsokiban a mi lefejt tejunket adjak a babanak. Ha van tejunk. Ha nincs, akkor tea. Es igen, minden alkalommal fertotlenitenek, ha visszuk a fejogepet + uveget. Jo kis korhazunk van, mi? :D

Babzsak, en Sagival nemcsak a korhazon, de a babakocsin is osztozom :D Meg a szine is ugyanaz a babamobiljainknak :) es tenyleg szuper, bar igazabol hasznalat kozben derul majd ki. De en hiszek benne!

Na, nekem holnap dol el, mennyire vagyok bebetonozva alulrol... es minden egyeb. Mar nagyon kivancsi vagyok...

Roki, milyen jo kis dinnye hasad van! Nekem ennel szolidabb az ive, de en testes vagyok, szoval :D
kami

HaliVoltam ma vizsgálaton, a méhszáj 1 ujjnyira kinyílt, a baba feje szépen beilleszkedett. A dokinő azt mondta, hogy nem vsz, hogy átcsúsznék a köv. hétre :) Utána volt ctg is, amin szépen aktívkodott Csenge, sőt volt két fájásom is, legalábbis a műszer szerint, merthogy én nem éreztem semmit. A szülésznő azt mondta, hogy lehet hogy bőséges a magzatvíz, ezért már megszoktam egy folyamatos feszítő érzést, és lehet, hogy emiatt nem fáj a fájás. Pedig előtte a dokinő olyan "jól megnézte, körbejárta" a méhszájamat, hogy egy kicsit begörcsöltem. Bevallom nem számítotam rá, hogy ez a vizsgálat kellemetlenebb lesz, így nem készültem rá :( De azért megbolygathatta ott benn a dolgokat, mert kora este azért elkezdődtek a menstruációs érzések. De ezek még mindig messze nem voltak olyanok, mint egy nálam szokványos mens. fájás - én mindig masszívan görcsöltem. De ezek is mind bíztató jelek :D :D :D
Na jó éccakát!

Kép
Kép
deako

Deako:

Akkor valószínűleg azt csinálta, hogy az ujjával benyúlt és leválasztotta a magzatburkot a méhfalról... ez prosztaglandint szabadít fel és beindíthatja a szülést.

Azért igazán elmondhatta volna, mit fog csinálni... én erre háklis vagyok. Velem ne csináljanak semmit amit előre meg nem beszélünk...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kami,
Rendesek a kórházban! Szerintem a SOTEn kiröhögtek volna. A szoptatási "segítség" néha annyi volt, hogy a baba fejét belenyomták anyuka mellébe, hogy alig kapott levegőt, aztán leléceltek.
De miért adnak lefejt tejet? Ha van, nem egyszerűbb szoptatni? Másik babának meg úgysem adhatják.

Deako,
Rokicával egyetérek, én is utálom, amikor csak csinálják a dolgokat, nem is szólnak. Meg kéne tán kérdezni, hogy egyáltalán akarod-e. Tipikus szülésbeindító manőver. Többnyire babuc indul egy napon belül.
lorca

Jóreggelt! :)

Orsi!
Nagyon drukkolok, hogy minden simán menjen! És tényleg elég szenyák voltak, hogy nem mondák el, hogy mit csinálnak. Valszeg, ha itt a tapasztalt mamik nem mondják, nem is tudtad volna... :evil: :evil:

Pann!
Nagyon szép kis kuckója lesz Gergőnek! :) Ügyik vagytok! :)

Róki!
Most már tök ugyanolyan pocid van, mint Zsuzsával! :)

Ma be kell mennem a munkahelyre, úgyhogy a délelőttöt ott töltöm! :(

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Teszek fel képet tegnap készültek.
Kép
Kép

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Sziasztok!

Jók a pocakok :) Róki, szerintem akkora most, mint Zsuzsával, nem? csak mintha picit lejjebb lenne.

Mi ABC Design Travel System babakocsit vettünk, kuponnal. Mélykocsi, sportkocsi, ill. autós hordozó. Kuponos áron 35, szerintem így ok, sokkal többet mi se akartunk költeni rá.

Most jöttem vissza a dokitól: azt mondta, h szerinte nem bírjuk ki márc. 3-ig!!! Idézem, bár nem értem pontosan "szépen fel van szedve a méhszáj, kisimult" és egy nagyon picit nyílt... :shock: Nagyon kezdek izgulni...

Kami, te mikor mész Tibához? Mit mond?? Nem akarnálak beelőzni, még gyűjteném a tapasztalatot :D
Deako, írd meg majd!!

Most uh nem is volt, úgyhogy azt nem tudom, h mekkora, és kifér-e. Ja, a CTG-k viszont nagyon jók, semmi méhösszehúzódás nincs, csak vidáman rugkapáló gyerek :D

Kép
Kép
agiboldi

hali!

Most értem vissza a védőnőtől és megvan az uccsó pecsétem is.
Lea továbbra is fejjel lefelé (a szívhang hallgatás alapján) :D
A tegnap elég zűrös lett ezzel a hülye hideg fronttal, délután 20 percenként keményedtem :(
Apa túlélte a seb.kontrollt, varratok egy része kiszedve köv. kör jövőhét hétfő...
Akkor megyek én is dokihoz úgyhogy jól kifaggatom most már a szülésről... :D

Tegnap este megjöttek a bútorok, a nőci olyan rendes volt hogy házhoz hozta,úgyhogy a párom még tegnap este összerakta a kiságyat és a pelenkázót...
Most ezerrel mosom az ágyneműt,gyors szárítás vasalás.A bordőr délután kerül fel a falra, talán holnapra tudok képet feltenni :D

kh-i fejés
nem tudom csajok más kórházban hogy van de a barátnőm 1,5éve szült Kecskeméten és a lefejt anyatejet összegyűjtötték az anyukáktól egy küblibe!!!! :shock: :shock: :shock: és utána megkapták a gyerkőcök.Ha jól tudom csak pasztőrözik de nem szűrik le semmiféle fenevadra....Köszi hello :twisted: Erre is rákérdezek a dokitól hogy most mi a helyzet.

pann
milyen a szopipárna? megy az alvás?

pocakfotó
gyarapodunk gyarapodunk :D :D :D csinik vagytok!

Most megyek gyors ebéd kotyvasztás, van még némi porszívózni való aztán mosok-vasalok-mosok-vasalok ki tudj meddig :D :D :D
Kezd kézzel foghatóvá válni ez a gyerkőc :D
Most már csak azért drukkolok,hogy tényleg csajszi legyen mert különben festhetünk újra...a rucikról nem is beszélve

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

ja és +11,5kg eddig...Lehetne rosszabb is.Ügyi vagyok? :D

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Rókica,Lin!
Szép "kis" pocakok!!! :P :P :P

Mazsi!
Majd tegyél fel fotót!!!Ügyi vagy az a 11,5 kg nem sok! :P
Nálunk az Uzsokiban a lefejt tejet nem öntik össze-remélem-hanem amibe lefejed abból etetik meg a babót éjszaka,de kérheted,hogy hozzák ki neked éjjel és akkor meg is lehet szoptatni.Szerintem ez teljesen korrekt dolog!!!

Ma voltunk megint ctg-n (ahol találkoztam Kami Tibadokijával,szegényre úgy vigyorogtam mintha ismerném,de ő is vissza mosolygott :lol: :oops: ),szóval ctg:minden ok volt és még meg is dícsérték petikét,hogy olyan mint egy sajtkukac,kérdeztem is a nőt,hogy lehet e folyamatosan nyomni a gombot mert Peti meg sem állt! :lol: :P :lol:
Vendég

Sziasztok!

Róki, Lin, tök jók a fotók, szép a pocitok!

Mindenkinek köszönöm a babakocsis hozzászólást!!!! Még keresgélek, bújom az akciókat és hasonlítgatok. Aztán lehet, hogy Graco Quattro lesz a vége (ha nem csúszok le a végén), mert apának nagyon tetszik és az ára sem horror....):) Köszi még1x mindenkinek:lol: :lol:

Mazsi, ügyes vagy! Én nem csinálom ilyen jól, de azért remélem nem vettek ki...: :wink:

Deako! Akkor hamarosan találkoztok Csengével!!!!!!!

Agiboldi, Kami! Most már ti is készülődhettek!!!! JUJUJUJUJJJJJ!

Lehet, hogy kinevettek, de nekem a héten jutott először eszembe, úgy igazán, csontig hatolóan, hogy nemsokára 3-an leszünk és az életünk teljesen meg fog változni és hogy nem tudom, fel vagyok-e erre 100%-osan készülve...?

Bea

KépKép
babzsak27

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?