Sziasztok!
Köszönjük a dicséreteket!!!
Cukor:
A Hipp bébiételekben nem szokott lenni (és látom Lorca írta a Holle pépeket, amikről meg is feledkeztem - bioboltokban lehet kapni). De úgy is megoldható a dolog, ha SK csinál az ember a gyereknek kaját. Ez persze macerás, és én őszintén sárgulok az irigységtől, hogy más ember gyereke hajlandó megenni az üveges bébiételt, mert az enyém bizony nem hajlandó. De ez mellékvágány.
Zsuzsa se kapott még csokit. Tortát, süteményt, pitét, ilyesmit, amiben van cukor, ilyet persze már kapott. Meg tejes napjaiban kapott joghurtot (Danone Könnyű és finom, nem a gyerekjoghurtot, mert az nekem se volt szimpi), pudingot, stb. De ő pl nem édesszájú, a natúr joghurtot is szerette, az uborkát, olivát, savanyúkáposztát is szereti. Pár nappal ezelőtt marékkal szedte le a tányéromról a balzsamecetes-olajos friss salátát, és azt tömte a szájába.
Teát meg nemcsak granulátumot lehet adni a gyereknek, sőt, szerintem jobb is a frissen főzött. És abba nem kell cukrot rakni. Mindezzel együtt Zsuzsa leginkább a vizet szereti inni, néhanapján kap gyümölcslevet, de igen ritkán, és nem is iszik sokat belőle, egyszerűen nem kell neki egy idő után. Teát csak akkor kap mikor beteg, de mivel nincs hozzászokva, ilyenkor is inkább vizet iszik.
Lehet hogy ő nem mérvadó, de szerintem ez biztos annak is a függvénye, mennyire van felkínálva a gyereknek az ilyen étel. Zsuzsa nagyon gyümölcsös, ezért inkább friss gyümölcsöt kap, de azt bármilyen mennyiségben, amiben hajlandó fogyasztani.
Sajnos ő viszont válogatósabb mint Nati úgy tűnik, mert nem mindent hajlandó megenni. Lehet ez nevelés kérdése, és ha szigorúbb lennék, akkor bizony mindent megenne. Nem tudom. De pl sose szerette a pépes állagú ételeket, a krumplit se, a rizst se...
Barbus!
Drukk hogy összejöjjön az autóvásárlás!
Babasúly:
Nekem eddig az volt az érzésem, Szilvi kisebb lesz mint Zsuzsa. Egyrészt nem híztam annyit én sem, másrészt most is csak annyit volt hajlandó nyilatkozni Siklós, hogy minimum 3 kg, de közelebbit nem hajlandó saccolni. Zsuzsa pedig 4 volt. És hát szülésig még bőven hízhat Szilvi is egy kilót. De ha nem, az sem baj.
kis_plútó:
Hát azt hiszem teljesen meggyógyult... bár még egy icipicit taknyol, szívogatom az orrát. Szerdán megyünk egészséges rendelésre dokihoz, megbeszéljük mi legyen az elmaradt oltásokkal. Az elvesztett súlyából is sokat visszahízott, szerintem egyértelműen az anyatejnek köszönhetően. Az étvágya is sokkal jobb, a székletei is rendeződtek, nem olyan hígak és most csak napi kb 3 van, nem 5-6 mint azelőtt. És hát tejtermékstop van, vadászom le mindenütt a tejfehérjéket, de nem mindig sikerül. Pl kapott olyan virslit amiben volt tejfehérje, meg kiderült a kakaóscsigában is van tejföl, és egyszer kapott pesztós tésztát mielőtt a szitaagyú anyukájának beugrott, hogy abban bizony van parmezán. Szóval nagyon-nagyon oda kell figyelni. Szerintem teljes tejfehérjementesség nem is lehetséges, bár lehet csak bele kell rázódnom.
Folyás:
Biztos kell a kúp? Kellemetlen a folyás, úgy értem van szaga van viszket vagy ronda színű? Mert ha nem, akkor úgy tudom, tök normális...
Keményedés:
Braxton-Hix contraktiónak hívják őket, míg fájdalommentesek. Harmadik trimeszterben már ez is normálisnak számít, csak a méh gyakorlatozik. Folyadék, pihenés, pisilés, magnézium (mandula) és kálium (banán), meleg fürdő, icipici alkohol a "megoldás" ha esetleg kellemetlen lenne.
Vádligörcs:
Detto a banán és mandula! Kálium és magnézium.
Tanulnom kéne