Tisztelt Rakoczi Agnes!
En most akadtam erre a topicra,es a korhazuk mellett szeretnek szolni.Nekem nehany baratnöm ajanlotta Dr.Szabo Tibor föorvost,akik szinten nala szültek.Igy hozza kezdtem jarni terhesgondozasra.Vele maximalisan megvoltam elegedve,emberileg es szakmailag is.Nagyon jonak talaltam a korhaz altal inditott tanfolyamot is a kismamaknak,ezenbelül a szülöszoba es a gyermekagyas resz megtekinteset.A varandossag utolso idejeben eltem a szülesznövalasztassal is,Varnaine Gabi szülesznöt kertem meg.Azt mar soha nem tudom meg milyen lett volna nelküle szülni,de azt kell hogy mondjam hogy ö felejthetetlen jo emlekke tette kislanyom születeset
Mi külföldön elünk,de szülni otthon akartam.Mivel ferjem sajnos pont akkor nem volt velünk mikor elfojt a magzatvizem(hajnali 2-kor),ezert edesanyammal indultunk a korhazba.Mikor beertünk az ügyeletes orvos vizsgalt meg(a nevere mar nem emlekszem)miközben ömlött belölem a ver.Erre senki semmit nem mondott,ugyhogy gondoltam ez normalis.Nem sokkal kesöbb Gabi is beert(miutan hivtam telefonon),s bementünk a szülöszobaba,ahol megtörtent az altalanos ellatas.Fajasaim elviselhetöek voltak,ezert harmasban(en,edesanyam,Gabi)szepen vartunk,mondhatnam jol ereztük magunkat,beszelgettünk,Gabi mindig mindent elmondott,mi es miert törtenik.Koran reggel mar erös fajasaim voltak,8-kor Szabo doktor is megerkezett,oxitocinos infuziot kaptam mivel fajasgyengesegem volt.9.05-kor megszületett a kisbabam,a tolofajasok nagyon fajtak,de ez csak az utolso egy oraban volt.Ezutan összevartak,kicsit kesöbb Gabi segitsegevel sajat labamon setaltam ki a szülöszobabol,a kint UH-ra varakozok nem kis csodalkozasara
Miutan ferjem csak egy hetre tudott jönni,ezert hataroztunk a privat szoba mellett.Hogy minel elöbb a picivel lehessen.Ez az egy dolog nem tetszett,ez a szoba a masik folyoso legvegen volt,a legmesszebb a gyermekagyas resztöl.Igy a kisbabamat mindig vegigcipeltek a hideg huzatos folyoson.Nekem is nehez volt a gatsebbel setalni hozza..Raadasul a szobahoz tartozo fürdö-wc-t epp akkor ujitottak fel,s igy pihenes helyett egesz nap a furast-kalapalast hallgattam,raadasulta masik folyosora jartam wc-re.Hat nem ezert fizettünk
(Nem beszelve arrol a katonas fiatal csecsemös növerröl akit mar többen emlitettek.Egy kedves szava nem volt,igaz szakszerüen de erzelem mentesen,ridegen magyarazott el nehany dolgot.Nyiltan megmondta hogy nehezere esik atgyalogolni az osztalyon hogy kihozza a Picit,es egyaltalan en hogy mertem a privat szobat valasztani elsö szülö letemre,mikor semmi tapasztalatom sincs,es ott kellene hogy legyek a
gyermekagyon!!Kisbabam pici sulyu volt,nagyon fontos lett volna hogy szopizzon,de ez nehezen ment az elejen,es ez a növer olyan mergesen vitte el a Picit etetni mintha az en hibam lenne. Nagyon megalazo volt.Sajnos ezek miatt nem szaz szazalekban pozitiv a velemenyem,de az orvosom es Gabi szülesznö segitsege,tudasa,embersege ezeket a problemakat mind feledtette.Ezuton is köszönöm nekik,es ha tehetem,masodszorra is itt fogok szülni
Tisztelettel kernem Agnes,emlitse meg Gabinak hogy puszilom Svajcbol,é biztos emlekszik majd a nagymamas szülesre 2001.szeptember.13-an!
))Es ha hazamegyek,mindenkepp meglatogatom,ö tudja miert..
Tisztelettel:Szilvia