Kami:
Ugye milyen jó az a könyv! Én nagyon szeretem. Mindenre van benne valami józan jó tanács, információ.
És gratula párodnak!
Jó egy kis jó hírt is hallani!
Dagadás:
Nekem is elkezdődött, le kellett venni a gyűrűimet. Zsuzsával már hónapokkal szülés előtt elkezdett dagadtak a bokáim meg a kezeim. A végére már alig fértem be bármi szandálba. Biztos annak is sok köze volt hozzá, hogy akkor nyári hőguta volt, meg talán az is, hogy akkor minimum 17 kg-t híztam, most meg most tartok 11 kg-nál... szerintem ez a baba nem lesz akkora mint Zsuzsa. Bár ki tudja.
Timocska!
Ok! Minden jó ha a vége jó! Gondolom akkor figyelgetnek, ha már találtak fehérjét. De amíg a vérnyomásod jó, addig no para.
Babzsák!
Köszi az infót! Neked milyen tüneteid voltak? Remélem Zsuzsa is kinövi, jó esélye van rá, állítólag a gyerekek 80%-a 3 éves korára kinövi. Remélem ő még előbb is. Mert nagyon sajnálnám, hogy ha emiatt nem ehetne 3 éves koráig fagyit vagy nem mehetne bölcsibe/oviba, nehogy olyat adjanak neki amit nem szabad ennie. Mert ugye tejfehérje MINDENBEN van, még a májkrémben is, igaz, azt úgyse eszi.
És mondd meg a védőnődnek hogy kapja be, csak így szabadosan... mit akar, hogy ne egyél?!?!? A 14 kg szerintem tök jó, abszolút belefér. Mondjuk lehet az édességet érdemes lenne kiiktatni, de hát tudom én hogy nem könnyű.
Ágiboldi!
Nem tudom, mi mégis a nyákdugó, amit Kami leírt az gyanúsan az, de ha te is írtál róla valamit, akkor azt nem láttam! Viszont az erősebb folyás is teljesen normális ilyenkor, ami nem feltétlenül nyákdugó. Az inkább kocsonyás és darabosabb (guszta, mi?) és lehet mindenféle színű a rózsaszínestől a sárgán keresztül a szürkéig. És általában a WC-ben landol. Nekem viszont most a folyásom olyan hogy ha meztelenül leülök az ágyra, foltot hagyok.
És a bugyijaimat amortizálom pillanatok alatt, viszont ha betétet rakok be, úgy érzem, nem szellőzöm. Elnézést ha ez egy kicsit túl sok/részletes info.
Deako:
Az Istvánban nincs rutinszerű beöntés, de szerintem orvosa/szülésznője válogatja, nem tudom mennyire egységes a fellépés. Ha kéred, szerintem megcsinálják. Én nem kértem, de mikor megkérdeztem az orvosomat/szülésznőmet, mindketten azt mondták, tök felesleges. Egyrészt mert a szervezeted már napokkal előtte elkezd "öntisztítani" magyarul enyhe hasmenésed lesz, másrészt pedig a beöntés nem garancia arra, hogy ne "csinálj oda"
Nem tudom, ez mennyire megnyugtató számodra.
Rólunk:
Szilvi baba fejjel lefelé fordult (már egy pár hete), a CTG-ken a nagy semmi lapos csík, méhösszehúzódás nuku, a szívverése tök normális, a lepény is még teljesen jó állapotban van, szerintem márciusiak leszünk!
Nem baj, még van egy csomó dolgom.
Többek között szerdán vizsgázom, ha minden jól megy.
UH-n a fejátmérőjét is megmérte a doki, de most meg nem mondom mennyi volt... talán 10 cm? Az reális? No mindegy, a lényeg hogy kifér, bár ebben sosem kételkedtem. Azt is mondta a doki, minimum 3 kg, de ő nem szeret saccolgatni, mert ilyenkor már nem pontos az UH, nagyokat tud tévedni, és amúgy is nő még míg kijön.
Most megyek vissza tanulni.