Sziasztok!
Köszi Orsi, remélem jól fog sikerülni (bár nem szokott rosszul
) Áhh, nem vagyok rutinos kaviározó, most vettem elõször. Mi a különbség amúgy a piros és a fekete kagyló között?
Eddig a "végre lefeküdt a gyerek menü" a következõ volt:
Pezsgõ, piritós, camambert sajt, dió. alma, meg kagyló. (nem vagyunk abszolút gazdagok, de a TESCO-ban 3 doboz konzerv kagyló páclében volt egybe csomagolva akciósan 400-valamennyiért. Vettünk két csomagot, azóta is tart, igaz már csak egy van
)Ja, a pezsgõ meg most fogyott el, ma vettünk elõször a Peti születése óta, mert akkor mindenkitõl azt kaptunk, Peti meg ugye szopizott, nem ihattam, aztán eddig tartott
Majd meséld el, mivel lepted meg a párod ha publikus. Nyithatnánk egy topicot "Hogyan lepjük meg - varázsoljuk el a párunkat a gyeeknevelés mókuskerekében" - nem????
FD! Sajnos, nem tudok lencsesaláta receptet, csak lencsefõzeléket. Azt is minden évben anyutól, mert én bárr tudok fõzni, nagyon bizonytalan vagyok (meg tök hülye, volt, hogy a húslevesbe leveskocka helyett füstölthús kockát tettem
és minden "komolyabb" kaja elõtt felhívom, hiába diktálta le már százszor
De ha akarod, megkérdezhetem, biztos valami hasonló......
vagy nem
Lányok! Mi lenne ha nyitnánk egy olyasmi topicot, hogy könnyû kaják baba mellett (amit összedobsz, és magától megsül, megfõ, stb) ma jutott eszembe, amikor rakottkrumplit csináltam.
Leírom, jó??? Igazság szerint, baromi sikerélményem van, mert a fiam iszonyú finnyás, és nem igen eszi a fõztömet, egy egész tányérral megevett
Szóval, azért egyszerû, mert nyers a krumpli, nem kell elõre megfõzni. Szóval, kivajazol egy teflontepsit, vagy egy nagyobb jénait, vékonyra szeled a krumplit (karikára) rá a karikázott fõtt tojást, itt megszórod delikáttal, (mert a nyers krumpli ugye elég sótlan, ) majorannával, borssal, rá a kolbász (valami jó paprikás, levet engedõs, vékonyra szelt), aztán tejfölt kikeversz egy kis tejjel, hogy fojjon, meglocsolod, aztán újra rétegezel. Az utolsó réteg krumpli legyen, rá a tejföl, majd az egészet meglocsolod zacskós habtejszínnel, én kb 2 dl-el. Lefóliázod, be a sütõbe. Félúton le a fóliát, hogy beszívja a tejet-tejszínt, és megpiruljon. Nagyon omlós lesz, mert tejben-tejszínben fõ meg a krumpli.
Megyek fürdetni.
Puszi: Kata