Új privát üzeneted érkezett!

Kukucs!
Csak feldobom a képeket! :)
hát ezek vagyunk mi! :D :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timocska 2009.12.09 13:24-kor.

Timi
Kép Kép
timocska

Kami!

Dehogynincs annyi nyákdugó! Újratermelődik!!! Úgyhogy bőven lehet az nyákdugó. Hű de izgi! Én meg még azon drukkolok, csak PÉNTEKIG ne induljon be a szülés, mert most akkor intézzük az apaságit...

Talis képek nagyon jók! Kár hogy nem tudtam rá elmenni...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jujj, akkor az a nyakdugo? Szep sargasfeher es nyakos, de minden nap van belole... es akkor aszondod Roki ujratermelodik???? Meddig termelodik ujra? Ugy ertem, mikor tavozik vegleg?

En jovo keddig szeretnem kibirni, mert Tiba bacsi akkor lesz megint... nala szeretnek szulni!!!
kami

Kami:

Hát a szülésig termelődik újra. :) Ez "csupán" annyit jelent, elkezdtél valamennyire tágulni. Én hetekig 1-3 centire nyitott méhszájjal rohangásztam Zsuzsával, így is túlhordtam 8 nappal, úgyhogy semmit nem jelent a nyákdugó olyan szempontból, hogy mikor fogsz szülni. Azt úgyis tudod, hogy hamarosan. :)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Na de mi az a remsztori, hogy veres-nyakos nagy nyakdugo tavozott a kismamabol? Es utana par nappal megszult? Mondjuk igy a 39. hethez kozel nem aggaszt, ha korzoznak a nyakdugoim, csak hat meglepo, hogy tobb is van ill. ujratermelodik... en aszittem egyszer kijon oszt kisz... eeeeen buta!
kami

Na hello!
Majus: Hát én is ott voltam :) Az a bálna, aki fél 4-re ért oda, na az voltam én :lol: Azért örülök, hogy ezt az előadást még elcsíptem, mert ennek még hasznát is vehetem. Elmeséltem az uramnak is, hogy tudja mikor, hogy kell lélegeznem. Kicsit megnyugodott, hogy lehet, hogy mégsem töröm el a kezét a fájásoknál. De mondtam neki, hogy a kitolásnál még símán eltörhetem :lol:
Sajnálom, hogy nem taliztunk.Talán majd egy baba-mama talin :wink:
Jók a képek, lányok!
Amúgy én már nem számolom a napokat, csak figyelem magam, hogy vajon ma szülök, vagy nem. Igyekszem minden napra vm programot csinálni, hogy ne egyfolytában a jelzésekre figyeljek, mert ez egy kicsit idegörlő.
Na jó éjt!

Kép
Kép
deako

Nanica! szerintem minden vérvétel éhgyomros (kivéve a cukortesztes). Vagyis, ha külön nem mondják, hogy egyél, akkor éhgyomorra kell menni.

Kép
Kép
deako

Sziasztok! :)

Hogy vagytok?
Én tegnap este elég ramatyul voltam, olyan mensi jellegű görcseim voltak, tök kemény volt az egész pocakom, kicsit megijedtem... a keményedés ma is megvan, de nem görcsölök... :)

Na, tegnap beszélgettünk a kéz és lábdagadásról. Titokban tök büszke voltam, hogy simán fel tudom venni a gyűrűm, semmi bajom. Erre reggelre olyan buckóra dagadtak az ujjaim, hogy nemhogy a gyűrűt nem tudtem felvenni, de összezárni is alig bírtam!!!! :shock: :shock: :shock: Mitől lehet ilyen hirtelen?

Apa elment... szombatig itt fogok lógni... :)

Orsi!
Huh, nagyon izgulok értetek! :)

Kami!
Akkor lehet, hogy már folyamatosan a nyákdugódat hagyod el? És lehet, hogy a hasmenés is jelent akkor valamit? :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

Timi, nekem is keményedett tegnap a pocim, de olyan erősen, mint eddig még sose: ha hozzáértem, nem is éreztem :shock: Állítólag kettős fronthatás volt tegnap, biztos azt éreztük!
Én holnap este leszek szalma, majd dumcsizhatunk :)

Hú Kami, ez nagyon izgi! Azon az előadáson mondta az egyik csajszi, hogy a más szült barátnői mondták, hogy ugyan nem törvényszerű, de mindegyiküknél a szülés előtt pár nappal kezdődött ez a hasménes dolog!
Orsi! Egyébként hogy érzed magad? Ki tudod rendesen pihenni magad? Lelkileg teljesen rá vagy már hangolódva a szülésre?
Húúúú! Most kezd izgi lenni! Lassan elkezdenek "potyogni" a babók :P
Vendég

Sziasztok!

Nagyon jók a talis képek, kár hogy nem tudtam elmenni! :( Remélem a következő alkalommal majd tudok menni, bár - ahogy Deako is célzott rá - az már egy kicsit más jellegű lesz: baba-mama tali! :D
Nekem még mindig hihetetlen, hogy lesz egy babánk.... :oops: :oops:

Nyákdugó: megkérdeztem anyukámat, hogy ez nála hogy volt, erre rámnézett és visszakérdezett, hogy "Az mi?" Három gyerek után! :lol: :lol:
Vendég

Hát nem is biztos, hogy tényleg mindenki észreveszi a nyákdugesz távozását vagy lehet, hogy nem is mindenkinél távozik... :shock: :shock: Lehet, hogy ha Kami most nem említi és Róki nem válaszol, akkor sosem tudjuk meg, hogy az-e! :)

Pann!
Nekem is sokszor hihetetlen, hogy hetek kérdése és már nem ketten leszünk...

Remélem tényleg lesz baba-mama tali is! Sok-sok édes kis csöppséggel! :D

Barbi!
Remélem tényleg csak a frontot éreztük. Nekem most is keményedik rendesen a pocakom! :roll: :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

Nagyon aranyosak a talis képek.

Orsi: Nagyon drukolok, nem félsz egy kicsit semm?

Na az én pici lányom szombat óta be tudta bizonyítani, hogy tud ő rugdosni. Azóta folyamatosan nappal éjszaka, teljesen mindegy és elég erőteljesen.
Tegnap olyan aranyos volt apuci, este rátette a pocimra a kezét és Gréta baba intenzíven rugdosott apuci meg elaludt rajta. Persze ez anyucinak nem sikerült.
Egyépként nálunk is apuci már napok óta mondogatja, hogy már úgy szeretné láttni Gréta babát, mikor születik már meg? Meg ilyenek és ilyenkor olyan aranyos.

Csajok:
Van valakinek rajtam kívűl megint hányingere, meg szédülök is? Most az utolsó hetekben megint ez lesz? Elég volt az első három-négy hónap. Vagy ez valaminek a jele?

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Lin!
Nekem hányingerem nincs, szédülés van. A védőnő mindig megkérdezni, hogy szoktam-e szédülni. De mivel eddig nem igen tapasztaltam, ezért nem is kérdeztem, hogy mi okozhatja. :shock: :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Lin!
Én is észrevettem, hogy szédülősebb és fáradékonyabb lettem, de tegnap utaltak itt rá a lányok, hogy ez megint vmelyik hormonnak tudható be.
Vendég

Nekem a szédülés kevésbé, a hányinger annál inkább visszajött... Vasárnap ki is jött belőlem a reggeli :oops: :( Mondjuk én az elején nagyon sokáig hánytam naponta többször, úgyhogy számítottam rá, hogy ez a végén még visszaköszön :(
Vendég

Szasztok.

Visszajottem CTG-rol (ahol Sagival taliztunk :D) Jelentem, Varga Izabellea is meg egyben van :D

Na es a titok: (valszeg ugy fogjatok erezni, ez nem is hir, kit izgat, de nekunk nagyon fontos ez a dolog - szoval bocsika elore is) Gaboromat folvettek egy ceghez kozepnagy managernek. A fizetese kb duplaannyi lesz, mint most, igy nem fogjuk megerezni, hogy en nem dolgozom, sot, meg jon melle az en tappenzem is meg a tobbi vacak, szoval ugy nez ki, jobban leszunk, mint idaig. Emellett a karrierje szempontjabol ez hatalmas lehetoseg, szoval... oszinten szolva meg el sem hisszuk. Klassz ceg, fejlodik es ove a lehetoseg, hogy a tapasztalatara epitve kialakitsa / atalakitsa a rendszert - ami nem lesz konnyu, de a siker az ove lesz. Es rengeteget fog tudni tanuli. Ahh, nem akarok aradozni, mindenesetre nagyon-nagyon boldogok vagyunk. Ma este asszem megint be fog rugni Zsebi, megisszuk a 3 decis pezsgot, amit szilveszterkor nem mertem... ez nekunk olyan nagy szo, csajok!!! Es mostmar megnyugodhatunk, vegleges is.

Nekem se hanyinger, se szedules es ujabban gyomoreges is semmi. A nyakdugommal ma reggel meg nem talalkoztam, de ami kesik gondolom nem mulik. Ma nemhogy hasmenesem nem volt, de szekletem se - tegnap biztos elore kakaltam :D (bocsika) Kemenyedni se nagyon kemenyedek, max napi 1x... Zsebi ma nagyon szepen mozgott a CTG-n, tokeletes a kis szive... Es jovo kedden az is kiderul, hogy s mint lesz a szuleses menet... mar csak 5-ot kell aludni... Megkerdeztem: nem 10, hanem 6 nap lesz a csaszar!!! Es sajna az elso 24 oraban elegge eselytelen, hogy talalkozunk a babankkal :( Utana viszont akar ruming-in is.

Hat ennyi.
kami

Kami!
Nahát, ez tényleg jó hír! :) Főleg meg az, hogy anyagilag is jobban álltok majd! :D :D Gratula apának, büszke lehetsz rá! :)

Ja, csajok!
A CTG-ből nem lehet megállapítani, hogy mikor lesz baba?

Na, 6 nap az azért nem annyira vészes! Meg nagy duzzogva kibírjuk a 24 órát baba nélkül is! :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Jaja, csak pont az elso 24 ora... ami tok fontos lenne - nekem legalabbis, meg gondolom a babanak is...

Hat buszke is vagyok, mint az allat!!!! Gondolhatod :D Minden szemponmtbol elorelepes es motivacio is, hogy fejlodjon, tanuljon... ez mar nagyon hianyzott... es sajna a jelenlegi cegnel egyre kevesbe van erre lehetoseg, senki nem tudja, mi lesz, tok nagy a bizonytalansag, pedig hires (mara mar inkabb sajna hirhedt) multiceg es megis sok szempontbol olyan amator... Az uj is multi, de messze nem ekkora nagy - es nem biztos, hogy ez baj... meglatjuk.

CTG-bol szerintem csak arra lehet kovetkeztetni, mennyire jol mukodik a mehlepeny. Ha a baba szivhangja nem szazas, valszeg oreg a lepeny es akkor lehet fontolgatni a meginditasat a szulesnek... de gondolom ilyen esetben konzultacio, UH, stb is van...
kami

Sziasztok!

Én is megjöttem!
Kami!
Nagy-nagy gratula a párodnak!!!Méghogy ez nem olyan nagy hír?sajna a mai világban ez igenis nagy dolog ,új meló,jobb meló,több pénz! :P

A dokim bemutatott a helyettes dokinak.Irtó szimpatikus volt a Lukács doktor.Már megbeszéltünk egy időpontot amikor megvizsgál ő is amíg Hábi nincs itthon.Megadta a mobilszámát,bármi kérdés-ohaj-sóhaj felmerül.
Megkaptam a strepto tenyésztést az szerencsére negatív viszont candidam az van.Igaz azt mondta a Hábi,hogy akár a normális flórában is benne lehet,de azért felírt rá kúpot.Szerencsére nincs tünetem-folyás,viszketés-és az jót jelent,csak jelen van de nem okoz megbetegedést.
Nem tudom mi van velem,olyan jól aludtam,de most is majd elalszom,olyan nyomi vagyok.
Vendég

En is nyomi vagyok, Sagi :D tudnek aludni, de akarok valami finit fozni az embernek vacsira es meg ki kell talalnom, mi legyen az...

Nya, orulok, hogy szimpi a Lukacs doki. Egy tok szereny, csendes kis ember, de annal tobbet tud. En lattam, mit meg nem tett azert a rakos leanyzoiert, akivel egy szobaban fekudtem egy napot es mar akkor lattam,hogy nagyon alapos es figyelmes. Jo kezekben lesztek, ha nala lesztek.

Hat igen, de tudod Sagi nem is csak a mani (bar ketsegtelenul nagyon fontos, kulonosen most, hogy jon Aron is), hanem a szemelyes dolgok: a mostani helyen egyaltalan nem becsulik meg, pedig ugy leredukalta a korabbi veszteseget a munkaja, hogy ihaj. Megse kapott egy jo szot sem, az eves ertekeles is egy nagy elcseszett dolog, az a fo, minel jobban lehuzzak az ember erdemeit, hogy ne kelljen sok manit adni, mert nagyon kicsi a budzse a fizuemelesre / jutalomra. Most nem megyek bele a reszletekbe, de az utobbi idoben nagyon rosszul erzi / erezte magat Gab a munkahelyen, kiszipolyozva es semmibe veve. Es azert ez az ember onertekelesenek sem tesz tul jot hosszutavon... Remeljuk itt jobb lesz a helyzet.
kami

Cuki! :D

Kép
kami

Kami: Nagy-nagy gratula a párodnak!

Mazsi a hétvége után nem jelentkezett. Remélem nincs semmi baj.

Mi holnap megyünk control ctg-re, utána a doktor bácsihoz meg a védőnőhöz. remélem mindent renben talál.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Sági!
Na, tök jó, hogy szimpi Lukács bácsi! :) Még az is lehet, hogy a második gyerkőcre lecseréled Hábit, ha Lukinál szülsz! :)

Én is nyomi vagyok, de én azért, mert 3/4 4-től nem tudok aludni és a tv-t kuksiztam! :shock: :shock:

Lin!
Tényleg nem jelentezett Mazsi, remélem tényleg minden okés velük!

Timi
Kép Kép
timocska

sziasztok!

kami!
én is gratula, tökjó, h ilyen jó feltételekkel talált új állást, biztos jót fog tenni az általános hangulatának is, a pénzről nem is beszélve, szvl hurrá!!!

babaügyben tényleg nem hangzik túl jól a 24órás babanélküliség, de sztm azért túlzott jelentőséget sem szabad neki tulajdonítani. nyilván vannak ideális helyzetek (apuka benn a szülésnél, nincs gátmetszés, oxitocinadás, baba rögtön mellre, stb.,stb), de azért ha bármi kimarad v akármilyen okból nem úgy alakul, még nem okoz visszafordíthatatlan hátrányt. én legalábbis így gondolom, és ah a szülésfelkészítőn kivettem a nő szavaiból, ők is ezt hangsúlyozzák, h azért készüljünk fel, h egy szülés n sokféleképpen alakulhat.

tényleg barbi, ah írtad, h miket hallottál a szül.felkészítőn tök röhögtem, h vajon ugyanaz a nő roadshow-zza-e végig az összes kórházat, mert nálunk a múlthéten szóról szóra uezeket mondták, de tényleg, még a szófordulatokat is felismertem :)

deako!
én is n sajnálom, h nemtali, de hát képtelenség annyi kmama között felismerni egymást :) írnál nekem arról, h ki a dokid és a szülésznőd? n megköszönném, jöhet priviben is. én két szülésznő között vacilálok, de fogalmam sincs, mi alapján dönthetek, mind a kettőnek csak a nevét tudom :? béna egy helyzet, főleg, h dokit meg szívem szerint nem is választanék, de nem tudom, ezt így lehet-e. mármint lehet, csak, h vállalják-e vajon?

lin!
én folyamatosan szoktam émelyegni, nem olyan durván, mint a terhesség elején, de van sokszor. főleg, ha veszek be vitamint, v vasat. ha meg nem émelyeg, akkor ég a gyomrom, szvl én vagyok aki végigsóhajtozza a terhességet, már sokszor engem is idegesít.

taliképek tök jók, mindenki milyen csini!! én is n sajnálom, h megint nem voltam ott, tényleg jövő hét v azután nem szervezünk mégegyet vlmelyik délelőtt?

:?: és mégegy kérdés a végére
bababolt
van favorit bababoltotok? egyszerűen nincs erőm végigvizslatni az ár-választék arányt. két jelöltem van, az egyik a brendon, mert az normális méretű, nem kell szűk polcok között egerészni, ami a halálom, a másik a brumimaci, mert az n közel van hozzánk. csak hát ugye a brendonról azt mondják, h drága. ez tényleg így van? szvl van olyan bolt, amit összességében ajánlanátok :?:

majus3

Timocska!

Az ilyen nagyon hirtelen vizvisszatartás/ödéma nem jó! Pláne ha szédülsz is és hányingered is van hozzá! Hívd fel a védőnődet/orvosodat, de az lenne a legjobb ha bemennél és kérnéd hogy nézzék meg a vérnyomásodat meg a vizeletedben a fehérjét. Nem ijesztgetni akarlak, de jobb az óvatossáb. A hirtelen vízvisszatartás toxémia jele IS lehet, de csak akkor tényleg az, ha magas vérnyomással és fehérjével a vizeletben párosul. Ezért lenne fontos ezeket megnézetni. Ha jól olvastam (nagyon felületesen), akkor nálad voltak az elmúlt hetekben gondok, ezért is javaslom inkább, hogy nézesd meg a védőnővel.

Most erre van időm, esettanulmányt kéne írni, tanulni a jövő heti vizsgámra, postára menni meg CTG-re... :?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Druszám!
A Brendon tényleg drága, viszont ott is ki lehet fogni jó és nem túl drága dolgokat! Én sokmindent vettem ott. Ja, és az Anyák Lapjában és a Babamagazinban mindig vannak akciós kuponok is! :) (pl. a babakocsit úgy vettük).
A másik boltot nem ismerem, de ha jól tudom az a Minimanó tesója! :) A Minimanóban voltunk többször is, ott is vettünk ezt-azt. De pl. Corában is vásároltunk.
Szóval nekem nincs kedvencem... :) (most jó sokat segítettem, mi?) :wink:

Timi
Kép Kép
timocska

Róki!
Köszi, jól megijesztettél! :D :D (csak vicceltem). Reggel megmértem a vérnyomim, az rendben van. Fehérje már a múltkor is volt a vizeletemben sajna.. :(

Sági!
Küldöd a receptet? :P

Timi
Kép Kép
timocska

Osztom a véleményt: a Brendon drága. Most csak szopipárnát nézegetek (nekem most kezd problémássá válni az alvás) és a Brendonban 12E, a Mini-Manóban pedig 5E. Mi a Mini-Manóban vettünk sokmindent, de ebben az is döntő volt, hogy ez esik hozzánk a legközelebb. Ami még így eszembe jut, az a Mária nagyker, ami nagy is, meg normális áraik is vannak, de ott sincsenek éppen sugárutak a polcok között....
Vendég

El is megyek, megveszem a párnát, hátha ma éjjel már jobban tudok aludni. Most legalább még süt a nap, rá tudom venni magam a "túrára". :)
Vendég

Kami! Ez szuper! Nagy-nagy gratula Gedeiapunak!!! :P Amit meg a cégről írtál, azt nekem nem kell magyaráznod... Meg ugye az én párom is innen lépett augusztusban hasonló okokból és hasonló körülmények közé ment, mint Gedeiapu :D Nagyon sok sikert és örömöt neki az új helyen!!! :D

Május! Nekem sincs kedevncem... Na meg attól is függ, hogy mit akarsz venni...
Én pl nagyjából így vásároltam:
ruhák: túlnyomó részt C&A
ágyneműk, takarók: Mária Nagyker
babakocsi: Brendon
apróságok: teljesen vegyesen...
Mi is vettünk ezt-azt Cora-ban és Auchan-ban is :)

Sági! Tök jó, hogy szimpi volt a Lukács doki :D
Vendég

Sziasztok!

Nem tűntem el , de a nagy semmittevős hétvége után a mai napon lett időm leülni egy kicsit a gép elé.
A hétvége szupi volt, Hőgyészen jártunk az Apponyi kastélyszállóban.A kezdés mondjuk nem volt túl szívderítő, ugyanis nem olyan szobát kaptunk, amit lefoglaltunk aztán persze kivertük a balhét és rájöttek, hogy ők a ludasak...A kiscsaj jött, hogy nem tud mit csinálni teltház stb. ezért vmi engedmény kínál fel aztán kicsit csúnyábban néztünk rá :twisted: :twisted: :twisted: és meglett a megoldás egyből :D így aztán egy nagy apartmant kaptunk a szoba helyett.Érdekes módon mégiscsak lett megoldás :wink:
Sétáltunk nagyokat, finomakat ettünk, ittunk, fürcsiztünk (a párom szaunázott ami a náthájának kifejezetten jót tett) dumáltunk és tényleg semmit tettünk.

Nem tudom, hogy a vacsinál elfogyasztott 1-1 pohár vörösbornak köszönhetően de istenien aludtam mindkét éjszaka :D Pisilés volt ugyan, de visszaaludtam mint a bunda nem úgy mint itthon.
Lehet hogy ez lesz a nyugodt alvás titka? :D

A héten kedden laborban jártam, hát így szétcseszni a (bika!!)vénámat... :twisted: :twisted: :twisted: Már amikor beszúrta a tűt éreztem, hogy fáj, aztán még nem engedte ki a leszorítást de kivette a tűt, a vér spriccelt...akkora véraláfutás lett a karomon mint a ház! :evil: AMATŐR!!!
Labor után a páromat kellett tüdőgyógyászhoz kísérni az asztmája miatti kontrollra utána pedig sebészetre egy mini műtétre...Miután kedden hajnalban fél4kor már felébredtem (velem együtt Lea is) -így hazaértünk 1 körül és kidőltem...

Tegnap Pestre kellett a céghez felmenni mindenféle leszerési dolgot elintézni, leadni egy csomó dolgot.
Jártunk az RS bútornál és a KIKA-ban is vmiféle kényelmes fotelt keresek a szoptatáshoz...Aztán úgy döntöttem, hogy fotelágy lesz belőle, mert így ha nem jól alszik Lea kihúzom és itt tudok vele aludnia szobájában nem kell apát zargatnunk.
Szóval tegnep is kellemesen elfáradtunk.
A lábaim miután egész nap csatangoltunk kellően bedagadtak estére...

Na ennyit rólunk

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok, egy csomót vissza kellett olvasnom, jó sok minden történt itt az elmúlt napokban.

Először leírom, mi van velünk, hátha valaki olvassa :D
Mi hétfőn lettünk 30. hetesek és kedden voltunk dokinál, ill. UH-n. Az UH-n mindent rendben találtak, mért méreteink:
BPD: 81mm
AC 274 mm
FL: 58 mm
Azt mondták, kb 31 hetesnek felel meg a babónk és fejvégű. Azt mondjuk már 1-2 hete éreztem, hogy mostanában a bordám felé rugdos a huncutka.

Az UH-n azt hittem eltöröm az orvos kezét. Borzasztóan nyomta a hasam és alig vártam, hogy végezzünk. Szóval nem nagyon tudtam koncentrálni a kislányomra és 100%-osan élvezni azt, hogy láthatom. Ennyit a kórházi futószalag UH-ról...... :evil:

A dokim megvizsgált és mindent rendben talált, a m.szájam az eddigi 1100-as nyitottságú. Vagyis nem nyíltam tovább az utóbbi 5 hétben.

Róki, nekem is volt allergiám gyerekkoromban, bár az kizárólag tojásfeh. all. volt, de miután kiderült, kerültem mindenféle találkozást vele. Aztán nem tudom mikkora, de kinőttem és mára semmi gondot nem okoz. Szerintem Zsuzsa is idővel ki fogja nőni! Tuttti! :D

Aranyosak vagytok a képeken, biztos jó volt a tali. Legközelebb én is elmennék! De még egyben!

Ja, súllyal nincs valakinek gondja? A védőnőm beírta a kiskönyvembe a DIÉTÁT, csupa nagy betűvel. Eddig +14 kg, a dokim viszont próbált nyugtatni, hogy mindenkinek máshogy tartja vissza a szervezete a vizet, és nehogy ne egyek!
:shock: Help!

Bea

KépKép
babzsak27

Látom kicsit felpörögtek az események :D
Mindjárt babaeső... :lol: Kicsit irigyellek benneteket, már nagyon szeretném látni Törpillámat.

babamozgás
amióta Lea befordult fejjel lefelé tök érdekes érzés amikor ficánkol...hullánzik az egész hasam. újabban a gyomrommal focizik nagyokat na ilyenkor jön a hányinger :shock: amit eddig 1,5 hét (utána segített a Magne B6) kivételével eddig megúsztam.
az oldalakat váltogatja ő is ez tuti úgyhogy ezek szerint még bőven van helye

barbus
Emma befordult végül?

sági,timo
tök jók lettek az alkotások
hímezni tuti nem fogok (a kézimunkához nincs türelmem)-anno kötögettem télen, de amint kitavaszodott abbamaradtak a pulcsik, így van vagy 2-3 félkész pulóver anyuéknál a régi "kincsek"között :)
az üvegmatricázást viszont próbáltam már és készülök én is a kreatív boltba anyagért...

szeméremcsont,tomportáji fájdalom
nekem a láb közötti párnák sokat segítettek ill. van egy nagy fitt ball labdám amire ráülve tehermentesítem medencémet és isteni érzés...ha nagyon fájok akkor próbálom kimozgatni a labdán a derekamat, csípőmet és eddig segített.
ha jól tudom vajúdásnál is jó szolgálatot tesz,nem tudom Kméten van-e a szülőszobán ilyen labda de kiderítem és ha nincs viszem az enyémet, bár érdekes látvány lesz vele bevonulni :D

pann
nekem a szoptatós párna sokat segített az alvásban, de az áráról ne is beszéljünk én 7500-ért vettem (itthon) és csak utána láttam a neten, hogy már 4-5 ezerért is lehet kapni :oops: :twisted:

kami
nagy gratula a párodnak ez tök jó!!!

kovacsne
sajna a kórházak állapota, a körülmények hagynak némi kívánnivalót maguk után... :twisted:
engem csak az éltet hogy azt a pár napot vhogy kibírom...

majus3
a brendon tényleg drága szerintem is ,mi ott inkább ötleteket gyűjtöttünk, aztán a brumimaciban vásároltunk ill. a hétvégén Kméten bababörze lesz és még benézünk néhány uccsó dologért.

Most hétvégén babaszoba kifestése pakolás, most hívott a bútorboltból a nőci, hogy hétfőre itt a kiságy, pelenkázó úgyhogy a jövőhéten én is nekiállok mosni,vasalni.Nekem azt tanácsolta a védőnő, hogy egyáltalán ne használjak öblítőt és mosószert is csak keveset.szerintem egyébként elég 40°C-on kimosni a rucikat,most még úgyis csak legfeljebb porosak,aztán persze kivasalom őket így talán annyi a bacikank és egyéb rosszakaróknak :D
Ha kész a rezidencia teszek felképet...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

látom a talin nem foglalkoztatok a kalóriákkal... :D :D :D

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi, biztosan jó volt a pihi. Irigykedem is.
Nálunk is babaszoba festés, ha kész lesz, mindenképp tegyél fel képet!

Bea

KépKép
babzsak27

Mazsi, biztosan jó volt a pihi. Irigykedem is.
Nálunk is babaszoba festés, ha kész lesz, mindenképp tegyél fel képet!

Bea

KépKép
babzsak27

babzsák
neked 1100 as a méhszájad?mitől?
én meg aggódtam, hogy a normál 3000-ről 2000-re rövidült az enyém :(
nekem a keményedésektől van mindez de legalább zárt és addig elvileg nincs gond , gonodlom Te is ezért szaladgálhatsz még kint és nem kell befeküdnöd

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Na megjöttem! :) Szopipárna megvásárolva, de majd bepisiltem, mire hazaértem. :oops: :oops: Szerintem a baba boltokat fel kellene szerelni wc-val, mert a kismamiknak KELL!

Mazsi! Mik ezek a számok a méhszájjal kapcsolatban? Nekem még soha nem beszélt róla senki! :( Ezt a doki állapítja meg vmi műszerrel? Vagy? És mit jelent? Minél rövidebb, annál közelebb van a szülés?
Vendég

Jav: wc-vel
Vendég

Timi!
Átment a recept priviben?Mert nekem nem jelenik meg az elküldöttek között.
Vendég

ezek a számok a méhszáj hosszára utalnak
manuális vizsgálat során a doki mondja meg ők már tipi-tapira érzik
3000~3cm=normál és ahogy rövidül a méhszáj (ahogy tűnik el) úgy csökkennek az értékek
nekem 2000 ~2cm miután sokat keményedik a pocakom de addig amíg zárt nincs gond,legalábbis ezt mondta a doki

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

most nézem babzsáknak már nyitottságot jelez?
na akkor nem értem :shock:
ha vki okosabb szóljon!!

csajok
a lágy sajtokat nem javasolják terhesség alatt a listeriosis miatt,a mozarella is ide tartozik? ugye nem? annyira megkívántam, muszáj volt ennem egyet :oops:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Hahó,

dejó Kami, ez tuti jó hír! :D

Hát igen, a talin jól megetettük a babákat mekis kajával :) de jól esett, utána volt némi gyomorégés, de ezúttal megérdemlem :)

Bea, én simán híztam 15 kgt, és semmi baja nem volt vele a védőnőnek, ne foglalkozz vele

Nekem azt mondta, h használjak nyugodtan mósószert, öblítőt, ha lehet sensitivet, valószínűleg semmi baja nem lesz tőle, ha meg pirosodik a bőre úgyis az öblítőt hagyom el először.

Jaj, Róki, akkor ez mégis a nyákdugó? Na jó, akkor mégjobban pihizek :D , mert a doki csak kedden jön vissza...

Kép
Kép
agiboldi

Mazsi, és szoktam enni mozarellát gyakran, szerintem azt lehet.

Pann, meglátod a szopipárna megváltás lesz! :lol:

Kép
Kép
agiboldi

mazsi, pann, nekem kb. a 25. héttől 1100. Valahogy úgy magyarázta a doki, ahogy fent írta Mazsi. Hogy az első szám a hossza, vagyis igen, el van "laposodva", ennek hosszabbnak kellene lennie, illetve elég laza a külső méhszáj (vagyis nyitva van). Ezért kaptam a 2 helyen is 1-est. Legalábbis ezt én így értelmezem.

A doki egyelőre kímélő otthoni életmódot javasolt. Pihi, fekvés de. és du., persze azért járkálok, teszek-veszek, de minimálisra van csökkentve. Lépcsőzés teljesen tiltva. Dehát mit tehetek, ha az I. em-en lakunk?

Én azért jó eredménynek értékelem, hogy tovább nem nyílt 5 hete. Bezáródni, már nem hiszem, hogy fog, csak szülés után. :wink:
Illetve, úgy tudom, van akinél be is szokták varrni, de az a belső méhszáj nyitottságától függ....

Bea

KépKép
babzsak27

Szasztok. Koszi mindenkinek a gratulat. A nap hose nemsokara jon haza :D

Egesz nap lustalkodtam, kicsit pakolasztam... nemsokara kezdem a fozest, hogy friss legyen, mire hazajon... sima rizses hus lesz, azt szeretne, irta emilben :D Ugyhogy azt kap :D

Hat, remelem nekem is megnezi Tiba doki a mehszjamat. Legutobb meg teljesen zarva volt, de hat azota mar ugral kifele a nyakdugom (a mai napi is utolert persze), nyilvan kezdek tagulni...

Ismet egy TV-musorral jovok nektek: Zone Club - Szulesnap. Most kezdodik 5-tol es 2 rest nyomnak le, tehat 6-ig tart. Remelem megeri megnezni, en mostanaban bujom a szulos musorokat...
kami

agiboldi, köszi a támogatást. Akkor nem ilyedek meg annyira, de oda fogok figyelni a kajára, mert még jó esetben van 2 hónap....... :roll:

Bea

KépKép
babzsak27

Úgy is most akartam lefeküdni a TV elé, akkor jöhet a Szülésnap..... :wink:

Bea

KépKép
babzsak27

köszi a bababoltos infókat, akkor a máriába mindenképp elnézünk, a többire meg marad a brumimaci. a brendon meg ha van vlmi akciós kupon, ami tetszik.

most pl. a hidegpárásító! néztétek? ti vesztek? ha igen, milyet? ez a brendonos szerintetek megéri?

:?: bocsi, úgy látom, ez ma a béna kérdéseim napja. de tényleg nem értem, ah elnéztem a babaágyneműket, mindenhol paplan+párna kombót látok, ami tök jó, de ehhez külön vesztek huzatokat? mert olyan szép mintásak (sokszor egyeznek pl. a fejvédő v a baldachin mintájával), szvl erre külön még huzat is? v ezeket kell magukban használni és így kimosni?

babzsák!
az 1100 az tényleg n kicsi szám, de az tökjó, h 5 hete változatlan, a télieknél is volt egy lány, ha jól emlékszem, aki a huszonakárhanyadik hétig volt így, és simán kitartott a kiírásig. összevarrni sztm már semmiképp se fogják, végülis már "csak" 10 heted van :)

mazsi!
nekem is csak a feta, camambert, tatárbifsztek, nyerstojásos kaják rémlenek mint tiltotak.

majus3

huuu!akkor megnyugodtam :D bár vhol lehet, hogy olvastam korábban egy kismami menüt amiben volt mozarella, de aztán nem találtam és nem mertem enni. ma annyira rákattantam! kicsit hasonlít az első időszakhoz amikor lépten nyomon kívántam vmit :D

babzsák
a lényeg hogy zárt, ezt a kb 2 hónapot kibírod vhogy :)

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?