Sziasztok!
Andi,
tök jó, hogy már nem vérzel! Nagyon vigyázz magatokra továbbra is!!!
Mi voltunk a dokinál. Nagyon rendi volt, részletesen elmondott mindent, válaszolt a kérdéseinkre. Szóval elég jól ment. Persze azért tele vagyok még izgalommal, de még mindig kicsit odébb van a dolog. Ami jó, hogy nem kell ebben a hónapban védekeznünk, mert a következő lépés az, hogy 23-án kell mennem egy vérvételre és abból megnézik, hogy esetleg terhes vagyok-e és csak akkor kezdjük el a szurikat, ha nem. Szóval van esély ebben a hónapban is és ez tök jó, ennek örülök.
Nagyon rossz lett volna, ha védekezni kell. Szóval ez jó hír volt. Tehát akkor, 23-án lesz egy vérvétel, ha nem leszek terhes, akkor 25-én kell elkezdeni egy szurit, Decapeptyl, amit mindig reggel kell beadni, de ez olyan belövős lesz. Na ez is jó hír volt.
Szóval ezt használni minden reggel, ha megjön továbbra is beadni ezt és pluszban el kell kezdeni a másikat is, azt meg este, de az maradt a normál injekciós, az adagot emelte, 3x annyit kell beadni,mint az inszemnél. A mensim 3.napján vérvétel reggel, hogy lássa, hogyan alakulnak a dolgok. Majd továbbra is alkalmazni kell, mind a két injekciót, reggel egyet, este egyet. Ez azért elég durva lesz. Tamara neked is így volt? Jucmuc neked is így lesz? Közben lesz majd sok vérvétel, a középidő felé minden nap, majd jön a tüszőrepesztő szuri. Utána pedig a leszívás, ami ugye altatásban lesz. Miután leszívták, megmondják hány petesejtet sikerült nyerni és elég lesz akkor eldöntenünk, mennyit szeretnénk ICSI-vel. Ez azért jó, mert pl. ha csak 2 db lesz, azzal nem szabad kísérletezni, akkor mindegyikkel ICSI lesz. És még az fontos, hogy nem az embriókat fagyasztják le. Ez azért elég durvának hangzott, hogy van a fagyasztóban x db gyerekünk.
Most a doki elmondta, hogy a fagyasztóba kerülőket azonnal, amint összejöttek, lefagyasztják, nem várják meg, míg osztódnak. Szóval az egyesülés után kialakul egy nem is tudom micsoda. Úgy magyarázta, hogy van egy petesejt, van egy hímivarsejt és miután behatolt a hímivarsejt, akkor azok összekeverednek és kialakul egy harmadik valami, ami még nem osztódott és azt fagyasztják le. Amit vissza fognak ültetni, itt maximum 2 db-ot, azt pedig beleteszik valami jó kis táptalajba és még 2 napig osztódnak, mire visszateszik őket. Szóval azért így jobb érzés, mint az a tudat, hogy van egy pár gyerekem a hűtőben. Hát ennyi. Szóval reménykedem.
Közben megérkezett a könyv is, a Várva várt babák tegnap
, elkezdtem olvasni is, nagyon tetszik, tök jól le van benne írva minden, a lehetőségek, az eljárások, sok-sok történet, szóval nagyon tetszik!
Bocsi, ha túl hosszú voltam
, de hátha mást is érdekel ennyire részletesen a lombik.
Puszi!