Új privát üzeneted érkezett!

Timi:
Én ezt a 2 tel.számot tudom:
458-4579
355-2736

Remélem segítettem :D
Vendég

Köszönöm lányok! Sikerült telóznom, és visszahívtak :) Megnyugodtam :) Később jövök!
Szép napot mindenkinek!
timy28

Sziasztok! 2007. januárban kezdtünk járni a BMC-be, de már 6 éve nem esem teherbe. A férjemnek nagyon jók a leletei.
Nálam volt endometriozis, CIN II (méhnyakhámelváltozás), letapadás, prolaktin szin emelkedés.
Most minden leletem jó a teljes kivizsgálást megcsináltuk egy hónap alatt, igaz itthon Miskolcon nagyobb részt.
Most szerdán megyünk fel konzultációra, hogy mit fog ajánlani az orvos. Kb. mennyibe kerül egy kezelés?( a gyógyszerekre gondolok.)
Köszi
Helló :oops:

Terry
terry

Sziasztok!

Megjöttünk!

Kicsit el vagyok keseredve, mert csak hat petikém lett jó, de Szűcs doki szerint, ha ügyesek a megtermékenyüléskor, még testvérkére is jut belőle.

Kicsit jobban véreztem, mint mások, kaptam plusz vérzéscsillapítót, ha gáz van, menni kell a fehérvári kórházba, de jól vagyok.
Kicsit most lefekszem.

Puszi!

Judit
jucicuki

Juci, gondoltam Rád sokat. Ne aggódj, biztosan ügyesek lesznek! :) Pihenj sokat!
Nekem meg egész nap nem volt még csak hőemelkedésem sem, erre most 38 fok. Kezdek aggódni :( Holnap lehet, hogy megnyugtatás képpen megejtek egy telefont a BMC-be, bár segíteni nagyon úgysem tudnak, de nekem a megnyugtatás is jól jönne.

Terry, ezek az összegek általában egyéntől függnek. Nem reagálunk egyformán a kezelésekre. Én most csak lombikról tudok beszélni. Mi kb. 120 ezerből megúsztuk. De ez lehet akár a többszöröse is. Sok sikert kívánok Nektek!
süni76

Juci, szerintem nem rossz a hat, ne szomorkodj.
Inkább pihenj, gyűjtsd az erőt, mert hamarosan kismami leszel!
Holnap kell telefonálnod?

Süni, a priznic tegnap is bejött, ma nem segített, vagy még nem próbáltad?

Terry, pontosan úgy van, ahogy Süni mondta, kezeléstől, és azon belül is egyéntől függ.
Sok sikert hozzá!
naposoldal

Lukrécia
Köszi hogy beirtad,látod nagyon sokan reagáltak rá,de nem baj :lol: :lol:

Kriszti
irj be légyszi szerdai transzferre :D :D köszi

Jucicuki
lestelek de nem láttalak,jó az a 6,nem a mennyiség számit hanem a minöség :D :D

bibar

Judit!

Ne legyél elkeseredve, ügyesek lesznek meglátod, és megtermékenyül majd mind a hat, de legalább 4-5 biztosan:)
Izgatottan várjuk, hogy holnap mit mondanak!! Szorítok:)
Pihenj és persze az ivást se feledd:)

Süni,
na ne már, hogy itt beteg leszel?! Férjed most már otthon van? Hogy bírod nélküle? Kúráld magad, ügyesen csináltad eddig is, így tovább. Erős gyerkőcök, kibírják:)
De jó mindenkivel történik minden féle jóság, csak én vagyok parkoló pályán:( Olyan türelmetlen vagyok:(
Jobbulást!!!

Naposoldal,
jaj, de jó holnap nagy nap lesz:) Gondolok majd Rád:) Jó lenne, ha megtudod a jó hírt, hogy minden ok, akkor értesítenél:) Úgy izgulok értetek. Minden rendben lesz, de tényleg, mint ..tudod...az eredménynél is:)

Gica,
csak ügyesen azzal a munkával, vigyázz nagyon magatokra. Gondolom ki fog írni a doki táppénzre, ilyenkor csak jobban kell vigyázni, míg betöltöd a 12. hetet. Nekem egyik ismerősöm kismama, de spontán, és mégis 12 hétig táppénzen volt:)

Lexi,
hát olvastalak, de mintha nem is te írtad volna ezeket, amit írtál. Mi ez a negatív hozzáállás? Ne csináld ezt velem:( Benned van minden reményem, szóval én nagyon bízom benned, bennetek:) Minden ok lesz, így kell lennie. Légyszike csak erre gondolj most, utánna, ha mégsem (de nem így lesz!!!!!!!!!!!!) akkor majd ráérsz szomorkodni. Addig mindenképpen bízni kell, az használ, de az ellenkezője NEM!!!!!OK? Szorítok!!!!!!!!!!!! Nagyon!!!!!!!!!!!
Én meg ma melóztam és jó volt, de komolyan, olyan gyorsan elment az idő:) Jó sok munkám volt:)

Kriszti,
hogy vagy? Dolgozol?

Bibar,
ez tök jó hír, hogy szerdán visszakapod őket! De jó:) Sajnos a gyógyszerben, vagy szuriban, nem nagyon értettem hogy mi is kellene, nem nagyon tudok segíteni,mert hamarosan (remélem) nekem is szükségem lesz rá:) De most neked a GYnazol kellene? vagy félreértettem? Áh, majd mindjárt visszaolvasom mégegyszer:)
baby.81

Bibar,
bocsika, elolvastam mégegyszer, értem már, valami hüvelyzselé kellene, de nem a Gynazol! De sajna akkor sem tudok segíteni neked:( Hogy hogy nem bírod az utrot?
Gondolok rád szerdán, annyira jó neked:)
baby.81

Baby
ari vagy,én allergiás vagyok az utróra,és helyette egy 85 eurós hüvelyzselét használok :oops: ma irta fel a dokim hogy mátol adjam,de ez is külföldröl jön és csak csüt.-ön jön meg.jo mi?mátol szurom a progi szurit is,még jó hogy az volt itthon :D :D

bibar

Judit!

Remélem, jobban vagy! Vigyázz magadra!

Naposoldal!
Várjuk a holnapi híreket!!! :D

Bibar!
Sok sikert szerdára!!! :) Örülök, hogy ma minden rendben volt. Nekem még nem kellett ilyen hüvelyzselé, úgyhogy én se tudok segíteni :( . Egyébként mi tud az? :roll:

Süni!
JOBBULÁST!!!!!!!!

Lányok!

Miért is kell annyit innotok a beültetés után? Az is furcsa, hogy az inszem után az Utron kívül(az is "csak" napi 3) nem kell semmit se csinálni, nem is mondanak semmit. Ezt az ivást se, progiszuri sincs.... Olyan mintha azt nem tartanák komoly dolognak, csak a lombik előkészítésének. Nem?

Gil
gil

Sziasztok Csajok!

Itt vagyok ám, csak dolgoztam.

Baby:
Örülök, hogy jól vagy.

Lexi:
Remélem Te is jól vagy.

Jucucuki:
Mit akarsz jó az a 6 petike is!

Mot család:
Tiszta apja ez a gyerek :D

Terry:
Az anyagi dolgok sokmindentől függnek, de biztos elmondják majd ha megkérdezed. Most pár gyógyszernek emelték az árát is.

Kriszti:
Csak nem Kecskeméten vagy? :D
Vendég

Sziasztok!

Nagyon izgulok a pénteki konzultáció miatt. Remélem nem találnak más problámát azon kívül amit eddig is tudtunk, alacsony progeszteron, magas prolaktin ( ez egyszer már magas volt nekem de magától lement, most megint fel ki érti ezt???), ja igen és a kromoszóma eltérés. A sperma vizsgálat jó lett szupi! Ahogy olvasom más is fél az AIDS tesztől és a Hepatitistől.
nikó

Estrella!

Látom a táblázatból, hogy te is most mész majd a hatodik inszemre, mint én. Jövő héten kezded a stimut? Nem tudod, hogy a spermavizsgálatnak mennyin időn belül van meg az eredménye? Nekünk is kell újat csináltatni, látom, ti most voltatok, a múltkorira nem emlékszem.

Gil
gil

Nikó!

A prolaktinra nem kell szedned Bromocriptint? Péntek meg már mindjárt itt van! :D
gil

Ne haragudj Bibar, teljesen igazad van :oops:
Én nyugtáztam magamban, hogy sajna nekem olyan nincs, aztán megírni már elfelejtettem, bocsi mégegyszer :roll:
Klassz, hogy szerdán már veled lesznek!!

Örülök, Baby, hogy hamar ment a munkaidő, meglátod, a többi nap is elszalad hamar!

Gil, külön nekem sem mondták sosem, hogy igyak, és mennyit, csak a zárójelentésen van rajta, hogy bő folyadékfogyasztás ajánlott. De úgy emlékszem, az az inszemes zárón is rajta volt, nem?
Azt hiszem a sokat ivásnak a túlstimunál van nagyobb jelentősége.
naposoldal

Naposoldal!

Megnéztem, nekem nem volt rajta. Na, mindegy! Csak ti annyit isztok :lol: , hogy már azt hittem, lemaradtam valamiről...
:roll:
gil

Gil
ez a megtapadást segiti elő,de remélem hogy kibirják a picúrok csütörtökig :D :D

Naposoldal
semmi baj :D :D ugy látom senki nem ismeri sajna ezt :( :( na mindegy most beszéltem Lukréciával és 3 napra potolom utrogestánnal,aztán csüt-ön már lesz a zselé.nagyon várom már hogy velem legyenek :D :D

bibar

Gil!

Egyenlőre nem kaptam rá semmit, amikor voltam a 20. napi hormon és nőgyógyászati vizsgálaton akkor mondta a Konc dr. az aszisztensének, hogy a 3. napi hormonnál magas a prolaktin nézzük meg mégegyszer. Annak az eredményét már nem tudom. Olyan 3 éve voltam endokrinológusnál azzal, hogy magas a prolaktinom megismételtette a laborvizsgálatot, az meg jólet. Azt mondta biztos streszesebb voltam kicsit az is emelhet, hát én már nem tudom. De eléggé elvagyok keseredve mert nem elég, hogy genetikailag nem vagyok rendben közben még ez sem jó meg az sem jó! :cry: Szóval kicsit depi vagyok ez miatt.
nikó

Naposoldal,
akkor holnapra egy kalappal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Szorítok nagyon:)

Süni,
jobban vagy már? Remélem!

Lexi,
mizu? Jól vagy?

Mindenkinek szép álmokat:)
Megyek fürcsizni, holnap meló!
baby.81

Sziasztok Lányok!

Megvolt a munkanapom. Kicsit szokatlan volt. Voltam a dokinál, ki is írt, majd 1 hónap múlva kell mennem ellenőrzésre. Addig pihenhetek itthon Örülök neki nagyon, mert az egyik kolleganő beteg és most úgy érzem, sikerült tőle összeszednem valami kórságot. Úgyhogy ezerrel kezdem enni a C vitamint és a gyümölcsöket.

Bibar!
Nekem utrom van, úgyhogy sajna zselével nem tudok szolgálni... :(
Nem semmi ára van ennek a zselének...

Judit!
A 6 tökéletes. Nem lettél túlstimulálva, és ha mindegyik megtermékenyül, semmi gond nem lehet. Nekem csak 5 volt, de csak három termékenyült meg, most pedig úgy tűnik a pocakomban még mindig ott vannak ketten - remélem most már ott is maradnak még vagy 8 hónapig!
Gondolom holnap kell telefonálnod. Szorítok, hogy minden rendben legyen.

Süni!
Jobbulást! Azért lassan csak kikecmeregsz ebből a megfázásból.

Lexi!
Szorítok a férjednek holnapra! Vigyázz azért magatokra is!

Naposoldal!
Remélem minden rendben! Nagyon várom a holnapi híreket!

Mot!
Remélem mindannyian hamarosan követünk a babázásban! Nagyon édes a kicsi!

Gica
gica1

Lexi,
holnap lesz a férjed műtéte?! Nagyon szorítunk, hogy minden rendben legyen:) Írtad már hogy ez milyen jellegű műtét, vagy ez nem publikus?
Te is vigyázz magatokra:)
baby.81

Bibar!

Köszi a választ, akkor inszem után se árt inni, gondolom. Hát persze, hogy a picúrok összeszedik magukat addigra! :wink:
Sok sikert!

Nikó!

Én évek óta szedem ezt a Bromot, azóta minden újabb doki ahogy meglátta a prolaktineredményt, rögtön mondta, hogy napi felet szedjek. De mikor azt válaszoltam, hogy azt már szedem, mind csak annyit mondott, hogy az elég. De engem is aggaszt egy kicsit a dolog, mert ezek szerint még mindig nem az igazi, de nem emelik az adagomat :roll: .
Próbálj kevésbé aggódni, hiszen pénteken már sokkal okosabb leszel! :) Akkor minden kiderül!

Gica!

Nyomasd a vitaminokat, csak nem kapod el! Vigyázz magadra!
gil

Mot!

Gratulálunk, nagyon szép a babó! :D :D :D
nikó

Sziasztok!

Úgy látszik, hogy ez a magas prolaktin szint nem egyedi. Én is tegnaptól szedem a Bromot. Reggel volt enyhe hányinger, meg nagyon durva álmosság. (úgy kellett felráznia a férjemnek)

Csajok! Akit érdekel majd felteszem a muffin receptet, nem nagy ördöngősség, de ma nincs kedvem begépelni :?

Baby! Ez az időszak nekem is átmeneti, velem se történik semmi:)

Málnáról tud valaki valamit? Ma fontos esemény volt! Hol vagy? mi volt?

Juci! Tényleg a minőség a fontos, nem a mennyiség, úgyhogy fel a fejjel, drukkolok.

Bibar! Én sem szolgálhatok zselével, de nagyon szorítok szerdán! :)
nellike

Sziasztok
Hazajöttem a suliból, írtam egy regényt, de nem tudtam elküldeni, mert lefagyott a gép. Azóta most jutottam el idáig. Nem is biztos, hogy tudok írni az elkövetkező napokban, mert ugye a "Szerelőm" nem lesz itthon.

Baby, majd írok privit. Nagyon köszönöm a bíztatást. Örülök, hogy már ügyesen feltalálod magad és agyonütöd az unalmas hétköznapokat.

Naposoldal
Holnap jelentkezz, és remélem be tudok lépni, hogy elolvassam.

Juci
Nem kevés a 6, gyakorlatilag az már egy jégkorongcsapat, vagy ha Nálatok is a foci a menő, akkor kispályára már jók vagytok.

Nikó
Írtad, hogy valami genetikai gond is van Nálatok. Hol voltatok genetikai vizsgálaton? Kell beutaló? Csak vérvétel van? Éppen most határoztuk el, hogy elmegyünk genetikai vizsgálatra. Ha időd engedi néhány sorban leírnád az ezzel kapcsolatos tudnivalókat. Előre is nagyon köszönöm

Málna, hol vagy? régen jelentkeztél.

Bibar, gondolom már visszaszámolsz...

Asszem én is bekaptam valami bacit, mert fáj a torkom. Azt nem tom, hogy lázam van-e, mert mielőtt megmértem volna, sikerült eltörnöm a lázmérőt, de úgy, hogy Rodolfó is visszanézné videon, mert a kezem tuti egyedi trükköt vitt véghez.

Most lépek, mert nagyon fáradt vagyok. Muszáj aludnom egy kicsit, aztán reggel 6-kor indulás Bp-re. Jó éjt Nektek!
Vendég

Gil:
Hát igen, ez lesz a 6. inszem. :(
Nem tudom mikor lesz meg a sp.vizsg. eredménye, de szerdán hívom a dokimat és majd megmondja. Ha (végre) jó lesz az eredmény akkor kezdjük a stimut, de hogy ez pontosan mikor is lesz, az attól függ melyik napon jön meg. (nálam ugye ez 32-42-ig bármikor lehetséges :? )
Mindenképp üzenek ha megyek a BMC-be, hátha összefutok valakivel.
Lexi:
Drukkolok holnapra, majd azért jelentkezz mi történt, persze csak ha publikus, ahogy Baby is írta.
Nikó:
Örülök, hogy Te is jelentkeztél. Hát ez a prolaktin úgy látom mindenkit megszivat. :(

NA CSAJOK ÉN MÁRA LELÉPTEM!
MINDENKINEK POZITÍV HOZZÁÁLLÁST ÉS SEMMI NEGATÍVOSKODÁST KÍVÁNOK!!! :D
Kép
Vendég

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, ezt nem hiszem el...Írtam egy csomót, és elszállt...Kezdhetem előlről!!!!!!!! :cry:
Vendég

Helló csajok!

Csak két szót írok, mert nagoyn fáradt vagyok. Túl vagyok rajta, már rutinosan, kicsit még fájdogál a hasam. A kiskatonáktól el voltak ájulva a doki, meg a laboros csaj.

Bibar, sajnálom, de én sem tudok segíteni. Holnap bővebben írok.

Jó éjt
málna79

Na, akkor kezdem újra!!!!
Pedig már majdnem kész voltam...Most aztán teljesen kész lettem!!! Így is alíg élek, és most minden írásom elszállt!! :twisted: :twisted: Na, most kimérgelődtem magam...
Szóval, hosszú leszek, hisz 2 napja nem voltam fent...Igaz erőm sem volt mostanában jönni!
Ezzel az ostoba vizitdíjjal most mindenki ki akarja vizsgáltatni magát, még mielőtt bevezetik....Így tumultus van a rendelőkben...
A lábam lejártam ma! :(

Gica!
A szomszédoktól én is ki vagyok akadva...Alattunk eg y öreglány, aki azt mondja mindig hogy beáztatom(lemegyek, sehol nincs ázás), majd azt találta ki, hogy hajnali fél 2-kor zenét hallgatok(ami lehetetlen, mert valamelyikünk korán kel, így fél 2-kor alszunk), és a legjobb az volt, amikor kitalálta, hogy a klíma a meleget lefele nyomja hozzá és nem tud aludni(mindezt tél elején, amikor nem is használtuk, a másik dolog, sztem a meleg felfele száll)...A felettem lakó szomszéd 2 havonta eláztat(2 havonta jön a kárszakértő), és állandóan hangoskodnak(italoznak)..Szóval, én megértem a gondodat..Mi is szeretnénk családi házba menni, de egyenlőre esélyünk sincs! :(

Úgyhogy ne hagyd magad, verd nekik a falat....Én is mindig azt teszem!!! :wink: :lol:

Baby!
Olyan kis guszta a kajcsi amit leírtál..Lehet én is kipróbálom! Én szeretem az ilyen kajákat, párom nem! Igen, dolgoztam ma.... És arra nem volt időm, hogy Wc-re menjek! :roll: :lol:

Manda!
természetesen javítalak! Sajnos magamat is kell lassan...Hiába, az idő telik! :(

Vicuska!
Téged mikor is kell javítanom???? :roll: :wink:

Lexi!
Küldök neked egy virtuális rázást!!!!! Igenis hinni kell benne, majd ha a doki azt mondja, hogy nem sikerült, akkor kell feladni!!!Hááát, kell egy depis anyuka a 2 kismanódnak???......Na ugye!!!
Eddig éreztél, és nem sikerült...Most nem érzel, és lehet most sikerül????
Látom már ma este jobb hangulatban vagy!!!Vagyis a soraidból ez jön le!!Örülök neki! PÁrodnak kitartás, hamar túl lesz rajta!!!És jó híreket kapsz(remélem)Szorítok, hogy így legyen!!!!

Süni!
Én meg mostanában eszem mindne nap negyed kiló túrót, és fél liter joghurtot...Nem tudom mi van velem...Mandarin, narancs, és ezek mennek, de normális kaját már 1 hete nem ettem...Szédelgek, mindig azt hiszem összeesek...
De nincs semmi, laborjaim negatívak...Így izgulnom nem kell... :(
És persze izzadok, mint a ló!! :lol: Nevetnek is rajtam a kollegáim, hogy biztos klimaxolok!!! :lol: Hááát, nem tudom, milyen az, de ez nagyon rossz...Majd megnézetem a hormonjaimat is, mert lehet azokkal van gond.... :(

Lukrécia!
De jó hallani felőled!!!
Sajnos én nem tudok segíteni Bibarnak, bár tehetném...

Bibar!
Természetesen beírom atranszfert...Holnap ha Juci is megtudja az eredményt, teszek egy táblát....

Mot!
Csodaszép kislányotok van!!!Nagyon jó egészséget, boldog fejlődést kívánok!!!!!!! :lol:

Terry !
Üdv köztünk!Kihez jársz???

Juci!
Ez nagyon jó hír!!!!Nem kevés...Nem kell neked sem egy focicsapat, ugye???6 gyerek nem lesz elég??? :roll: :lol: Szurkolok nagyon, hogy sokan ellinduljanak a nagybetűs életben!!!!!

Estrella!
:oops: :oops: Édes vagy!!!Sajnos nem! Robotoltam... :lol: :lol: 15-én Békéscsaba(tetoválás), majd 16-án reggel 8-tól este 6-íg Kecskemét.... :wink: :lol: :lol: Majd intézkedem.... :lol: :lol: (tudod)Remélem Lexi már nem tud jönni!!!!! :roll: :lol:

Húúú, remélem senkit nem hagytam ki...Ha igen, bocsika, még egyszer átolvasom.... :oops: :oops:
További szép estét!
Vendég

Gomba!
Te ma voltál UH-n..Mit látott a doki????

Vicuska!
Neked mindjárt eredményhírdetés...Mennek a drukkok!!!!!!!!!

Numato!
Merre vagy???????????
Vendég

lexi 1975

Szia!

Nem nem kellett beutaló ugyanis a T.B. nem támogatja ezt a vizsgálatotot vagyis semelyik genetikát. Nekem ezt mondta a nőgyógyászom aki elküldött genetikára. Itt voltunk: http://www.gendiagnosztika.hu/. 10.000.-/ fő a vizsgálat ja igen ha van egészségpénztárad akkor adnak számlát a vizsgálatról, mert visszafizeti az E.P. A biológus aki csinálja kapcsolatban van a B.M.C-ben Konc tanárúrral, ha olyan gond van egyből tudnak is konzultálni. Nálunk is igy volt. Na rohanok dolgozni, alig látok ki a fejemből.
nikó

Sziasztok!

Most beszéltem Kanyó doktornővel, 6-ból, hat megtermékenyült!!!! :lol: :lol: :lol:
Kettők kapok vissza csütörtökön 10 órakor és szerinte lesz belőle még fagyasztásra is jó minőségű :lol:

Süni!

Remélem jobban vagy! Képzeld most néztem, hogy pont a szülinapomon tudod meg az eredményt. Ti lesztek a szülinapi ajándékom :wink:

Mennek a babatapik Mindenkinek!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Puszi!

Judit
jucicuki

Lányok!

A lombikbaba.hu-ról loptam, van még bőven...

Török túrókrém
1/8 l tej, 3 dkg őrölt kávé, 5 dkg vaj, fél kg túró, 4 ek rum, 8 dkg cukor, reszelt csokoládé.
A tejet felforralom és leforrázom vele a kávét, állni hagyom, majd leszűröm és hideg helyre teszem. A vajat simára keverem, hozzákeverem a túrót és a hideg tejeskávét és az egészet rummal és cukorral ízesítem. A krémet megszórom reszelt csokoládéval.
Túró Rudi
1/2kg túró2 csomag vaníliás cukor2 evőkanál cukor1 tasak étkezési zselatin2 dl tejföl1 csomag étkezési csoki (Katica)extrák: lekvár vagy mazsolaElkészítés: A túrot a tejföllel, a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem. Felfőzöm a zselatint, beleöntöm a túróba, majd jól elkeverem. Őzgerinc formába öntve irány a mélyhűtő. Kb3óra múlva megdemed, de vigyázat, nem szabad, hogy megfagyjon! Az őzgerincből kivéve egy tálra rakom, a csokit felolvasztom, és a végén jól nyakon öntöm vele.
Extra: Ha úgy rakod az őzgerincbe ezt a kész túros masszát hogy az őzgerincbe csak a felét rakod, utána rá egy réteg lekvár és utána rá a maradék túró, úgy a legfincsibb.
Túró-kaviár kence
20 dkg túró, 1 tojássárgája, 10 dkg kaviár, 2 kk citromlé, bors, citromcsíkok.
A túrót elkeverem a citromlével, a borssal és a tojássárgájával. Óvatosan belekeverem a kaviárt és leheletnyi vastagságú citromcsíkokkal tálalom.
Túrókrém 1.
4 ek őrölt mogyoró, fél kg zsíros túró, 2 dl tejföl, 5 ek lekvár, 1 citrom, 2-3 ek méz, csipetnyi fahéj.
A mogyorót egy serpenyőben gyakran kevergetve megpirítom. Egy tányéron hagyom kihűlni. A túrót elkeverem a tejföllel. A mennyiséget elkeverem és két tálba osztom. Az egyik felét 3 ek lekvárral, citromlével és reszelt citromhéjjal keverem el és mézzel ízesítem. A másik felét elkeverem a maradék mézzel és fahéjjal. A kétféle túrókrémet egy evőkanállal váltakozva desszertes tányérokra adagolom. Megöntözöm lekvárral és megszórom pirított mogyoróval.
Túrókrokett
30 dkg túró, 1 tojás, 2-3 ek liszt, 1 mk só, szerecsendió.
A hozzávalókat villával alaposan összenyomkodom és kroketteket formálok belőle. Ezeket lisztbe hempergetem és forró olajban megsütöm. Köret, vagy önálló étel egyaránt lehet.
Túró-retek kence
20 dkg túró, 1 csomó hónapos retek, 1 kis fej hagyma, 1 csomó apróra vágott petrezselyemzöld, só.
A retket megtisztítom, megmosom és finom csíkokra gyalulom. A hagymát apróra vágom, sózom és elkeverem a többi hozzávalóval.(M)
Túrós-fokhagymás dresszing
2 gerezd fokhagyma, 20 dkg sovány túró, 4 ek tejszín, citromlé, só, bors.
A fokhagymát átpréselem, összekeverem a túróval, a tejszínnel. Citromlével, sóval, borssal ízesítem, majd tetszőleges salátára öntöm.
Világbajnok túrós-ropogós
0.5 csomag túró 10 dkg vaj 20 dkg liszt 1 tojás 1 tk sütőpor só köménymag 0.5 dl tej paprika szezámmagOlyannyira bejött nekünk ez a túrós anyag, hogy upgrade-eltem, mind az összetevőit, mind a formai megjelenését. Részint tovább egyszerűsítettem az amúgy is egyszerű dolgot, részint pedig még finomabbá, puhábbá változtattam a tésztát. Egy negyedkilós túró felét úgy szemmértékre szétvágtam, egy vajat mikróban felolvasztottam, mindehhez annyi lisztet kevertem, hogy gyúrható tésztát kapjak. A liszthez egy teáskanál sütőport kavartam és az egészhez egy tojást, sót, köménymagot is adtam. A tésztát kettéosztottam, a sütőt begyújtottam, egy nagy gázos tepsibe bevágtam sütőpapírt, majd az egyik tésztát a sütőpapíron kinyújtottam amennyire tudtam, négyzet alakúra. A tészta tetejét megkentem piros paprikás-szezámmagos tejjel, sütőpapírostól a tepsibe raktam, majd derelyemetszővel hosszú, hüvelykujjnyi csíkokra vágtam. Forró sütőben pár perc alatt pirosra sütöttem; amíg sült, egy másik sütőpapíron a tészta másik felét hasonlómód elkészítettem és amikor az első adag elkészült, a következőt simán csak betoltam a tepsibe. Egy óra alatt cakk und pakk elkészült, finom, puha, szétválós lett, tejjel isteni.
jucicuki

Juci:
Ez tök szuper, gratulálok! :D
Vendég

sziasztok... :( nem tudtam elmenni tegnap a KOnchoz, mert a főnököm bekavart!!!!!!!!!!!! aszittem megőrülök!!! lemondtam, nagyon kedvesek voltak, jövő héten remélem összejön a dolog!!!!
kokor

Juci,
gratulálok, hogy ilyen szépen megtermékenyültek:)
Sok sikert csütörtökre és persze az utánra:)
Most melózok:)
Este jövök:)
Lexi,
remélem jól vagytok:)
Naposoldal????????????????Ugyan mi újság?????????
baby.81

Juci
Gratulálok, a 6 szuper!
Nekünk az elsőnél 7 petike lett, és mind meg is termékenyült.
így lett két szalmaszálunk a fagyasztóba!

manda

Sziasztok!
Juci, ez nagyszerű hír!!!!! Gratulálok!!!

Én kezdek jobban lenni. Bár este is felment egy félórácskára 38 fokra, de aztán le is ment. Csak ez a fránya köhögés ne lenne... Szerintetek csörögjek a BMC-be, vagy felesleges, mert segíteni úgysem tudnak?

Este nagyon görcsölt a hasam. Nem tudtam eldönteni, hogy a 2 Manó vagy az a marék savanyúkáposzta, amit C vitamin pótlásra vittem be a szervezetembe :) Aztán jobb lett szerencsére.

Férjem holnap reggel jön haza!!! Már nagyon várom!!
süni76

Szép Kép -ot mindenkinek!

Juci
Látod kár volt úgy izgulnod,ez tök szupi :D

Bibar
Ne haragudj ránk,hogy nem válaszoltunk neked,de ha valaki tudna segíteni biztos megírta volna. :oops: Én nem is hallottam erről a zselérő.

Naposoldal
Kiváncsian várlak!!!l
gabicsibe

Judit!
Szuper hírek! Gragulálok! Mikor lesz a beültetés?

Süni!
Szerintem a köhögés biztosan nem árt. Saját megnyugtatásodra viszont szerintem nyugodtan hívd fel a bmc-t.

Naposolda!
Várjuk a híreket!

Kriszti!
Hát igen sajnos a szomszédjait nem tudja megválogatni az ember. Dörömbölni mi is szoktunk, de nem hallják a tv-től... :lol:

Gica
gica1

Jucicuki
ez szuper,reméljük ugy jársz mint Gica,és csak testvérkéért kell visszamenned :D :D drukkolok nagyon

Málna
olyan jó hogy taliztunk tegnap,remélem már sikeres lesz ez az inszemed,és következönek már nem ott talizunk :D :D pihizz sokat

Lexi
sok c-vitamint nyomjál gyümi formájában,nehogy beteg legyél :( tessék kurálgatni magad és meleg tea :D :D

gabicsibe
haragról szó sem volt :oops:

Lukrécia drágám
hát tessék gyogyulgatni,ha ilyen szarul vagy ne menj dolgozni sem.
gopndolj rám holnap,irok ha láttam őket :D puszi

naposoldal
már nagyon várom a hireket :D :D :D

bibar

Sziasztok Lányok!
Én egész délelőtt nem tudtam belépni! Vagyis délben keltem fel, akkor próbáltam.... :oops: :oops: :lol:

Juci!!!
Grtaulálok!!!MOndtam én, hogy szépen elindulnak a nagybetűs életbe...Látod, látod!!!Akkor csütörtökön a nagy nap!!!! Gondolunk Rád nagyon!!!!!!
Kép
Kép
Kép

Még most látom, Zuzmót nem tettem a babásoknálelső helyre...Na, majd legközelebb!! :wink:
Vendég

Vadászom a túrós recepteket, azt hiszem, ezt holnap ki is próbálom.

uhtúrós-sajtos muffin recept
Kategória:
Sütemények, édességek

Hozzávalók:
15 dkg juhtúró

10 dkg füstölt sajt

10 dkg trappista sajt

2 tojás

15 dkg finomliszt

15 dkg teljes kiőrlésű liszt

1 dl olaj

1 pohár natúr joghurt

1 csomag sütőpor

1 teáskanál szódabikarbóna

ízlés szerint só, fehérbors

Elkészítés:
Összekeverem a nedves és a száraz hozzávalókat. (A túrót a nedveshez, a reszelt sajtokat a szárazhoz teszem.) A két keveréket elegyítem, majd az előkészített formákba adagolom. A tetejüket reszelt sajttal megszórom. Előmelegített sutőben 160-180 fokon 20-25 percig sütöm.

Van benne minden, ami fehérjedús :wink:

Teljesen jól vagyok, hasfájásom elmúlt, vérzés semmi, bennem van már 2,5 l folyadék és 25 dkg túró.

Meg hat utrogolyó BRRR.

Apu szerint lehet kapni a gyógyszertárban valami kúpot, amibe szobahőmérsékleten bele lehet nyomni a gyógyszert és talán könnyebb lenne felhelyezni. Nem hallott valaki róla?

Judit
jucicuki

Sziasztok!

Hát most épp egy fránya náthával kűzdök,mindig van vmi... :D

Bibar

Hát drágám,holnap minden erőmmel rád fogok összpontosítani,nagyon-nagyon szorítok,de úgyis tudom,hogy minden szuper lesz!!!! :lol: :lol: :lol: Azonnal írj,amint tudsz!

Juci!

A 6 az nagyon szuper,szorítok neked is! :D

Gica!

Hallottam a jó hírt,hogy ketten vannak,Nagyon szuper,gratulálok,biztos nagyon boldog vagy most.... :D :D :D

Naposoldal

Nálad mizu?Mi volt az UH-n?

Baby!

Kitartást neked,megértem,hogy csalódott vagy,de ne szomorkodj,pik-pak elszáll egy hónap,tényleg....Nem könnyű,tudom...
lukrécia

Na, azt hiszem megmaradok :D
Egyre jobban érzem magam. Férjem reggel jön haza, véééégre. Már nagyon hiányzik.
Anyu hozott a gyógyszertárból homeopátiás szert köhögésre. Egész jónak tűnik. Nyomatom a sok folyadékot is, de a túró picit kifog rajtam. Azért körözöttes kenyeret fogok vacsizni hagymával és pritamin paprikával :D Egy ideje ez a sláger, a pritamin paprika. Bármihez, bármennyit meg tudok enni.
Köhögés is javul, hőemelkedés sincs, pocak szúrogat, de nem keresek semmiféle jelet...

Jól láttam, Vicuska holnap megy vérvételre????? Jajjj de nagyon izgulok!!!! Bibar pedig transzferre!!!!!

Juci, nagyon ügyes vagy. Látom betartod az összes tanácsot :)

Baby, remélem minden oké veled!

Szurkolok mindenkinek, vigyázzatok magatokra!
süni76

Süni!

Olyan bosszantó pont ilyenkor egy betegség!Kúráld magad,sok tea,méz,ágyikó....Jobbulást neked!

Mot!

De édes,gyönyörű babátok van! :D
lukrécia

Süni

Egyszerre írtunk...
Örülök,hogy jobban vagy!!!!

Vicuska!

Holnap mész??????Szorítok nagyon
lukrécia

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X