Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Timi, nagyon ügyi vagy! A csaszinak meg annyi előnye van, h próbálj meg azokra koncentrálni és örülni neki :) Ja, és csini kiscsaj lesz, nem olyan pocakos mint a nagysúlyú fiúk.

Lányok, én is itthon :P Szóval tali is ok mostmár.

Persze elvileg pihenni vagyok itthon, de pörgök és pakolok még mindig folyamatosan. A munkahelyen legalább ültem a fenekemen és fordítottam, most meg.... :roll:

Nekem ma este remélem elmagyarázza a szülésznő, h ha szülni megyünk mit kell csinálni, de úgy tudom, h őt kell hívni nem a dokit (aki ennek ellenére megadta a számát már rég), és majd ő eldönti, h a dokira mikor van szükség.

Kép
Kép
agiboldi

Barbi, akkor szerintem is megfordult Emma. Boldiról tudjuk, h fejjel lefelé van, és pont úgy csinál ahogy írod: fent megjelenik egy kis dudor, szerintem tappancs, és vándorol jobbra balra. Alul nem érzek mozgást, középen meg nekifeszül néha a hasfalamnak.

Ma kezdem a babaruhamosást :D

Kép
Kép
agiboldi

Kami!
Nekem a kezét jobbra fenn szokta kidugni, a lábacskáját pedig balra lenn... érdekes, de így van. A feje középen a köldököm fölött van. Ja, és az uh szerint jobbra nézeget! :)

Barbi!
Még elfelejtettem írni, hogy csini kerek pocid van! :) És hátha megfordult Emma! Mikor mész dokihoz?

Tali ügyben: mit szólnátok egy szerdai naphoz??? Akár napközben is lehetne talizni, hisz tényleg mindenki otthon van! HOL randizzunk?

Ági!
Ülj le a fenekedre! :) Persze, mondani könnyű! :) Nekem most annyira nincs kedvem semmihez... pedig már neki kellene állni kimosni a babaruhákat is...
:roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Róki: Örülök, hogy már jól vagytok.

Barb: Nagyon szép a pocid.

Timi: Tényleg kis pindurka a pocaklakód, főleg az enyémhez képest pedig te előréb jársz. Nekem nagyon tetszik, amit csináltál.

Mi úgy néz ki jól vagyunk, túlságosan is. Tegnap nagyon hancúrt csinált este, teljesen eldeformálódott a hasam. Ráadásul gondolom ahogy nagy erőkkel mozgott, olyan méhösszehúzódásokat "gerjesztett", hogy meg se tudtam mozdulni. És ezt megismételte vagy ötször-hatszor. Persze ahogy megindultak az összehúzódások, megindult a tejem is, úgy hogy a végére cserélhettem pólót.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Na, nekem az osszes mozgas (kis mozgas) alapvetoen alulrol jon, font csak ilyen lomha fordulasok vannak. Vegtag lent, fej font. Neha oldalt kidug valamit, nemtom mit... en nem tudom kivenni, hol mije van eppen... bena kismama vagyok, nem ismerem fol a gyermeke tagjait :( A fejet folismerem, nagy tokfeje van es kemeny :)
kami

Kami!
Kiss Buddhának is kemény kobakja van! :) (még jó) :D :D Én sem ismerem fel, csak most, hogy láttam az uh-n, visszagondolva a mocorgásokra, reálisan a végtagjai lehettek! :)

Lin!
Nekem is van egyszer-kétszer olyan mensis érzésem (bár nem görcs). Nem tudom, ilyen-e a jósló fájás vagy milyen. És tök érdekes, hogy megindult a tejed is! :D :D Én azóta hiába lesem, hogy van-e előtejem, eltűnt... :shock: :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok köszönöm mindenkinek a jókivánságokat.
Képzeljétek ma voltam NST vizsgálaton.Hát ne tudjátok meg.A szülőszoba mellett a vajúdóban voltam mert ott van az ikres NST. Az egész gusztustalan.Mindent láttam mert nyitva volt minden ajtó. Úgy nézett ki mint valami második világháborús kórház. Kérdeztem is az egyik szülésznőt hogy ezt még talán Hitler hagyta ránk?Csak nevetett pedig inkább sírnia kellett volna hogy ilyen körülmények között kell dolgoznia 2007-ben.Felétek milyenek a kórházak?
Én kb 1 hete állandóan aludnék nappal de éjszaka meg nem tudok olyan jól.Ti is sokat tudtok aludni?Én a terhesség elején voltam ilyen de aztán megszűnt.De most kezdődik előlről.

Timócska
Megpróbálok pihenni amennyit csak tudok.Az a szerencse hogy anyu vett ki 1hét szabadságot azért hogy itt legyen velem és így nem kell semmit csinálnom,Csak már a fekvéstől is fáj minden porcikám.

Kami
Most 34hetes vagyok.Még nagyon messzinek tűnik a vége. Amikor bekerültem a kórházba akkor kaptam egy injekciót ami erősiti a babák tüdejét mert attól tartottak hogy megindul a szülés. Azóta nagyon megerősödtek mert nem olyan finoman ficánkolnak hanem szinte minden mozdulatukkal fájdalmat okoznak mert nagyon erőssen és durván mozognak.Ti hogy vagytok?
kovacsné

Timi,
Nagyon szép amit alkottál, nekem nagyon tetszik.

Látom itt mindenki kedvence Micimackó, a párom is imádja, így én is Micimackós faliképet szeretnék csinálni Gergőnek.

Tali: Ha lehet, akkor most már én is mennék. Vége a vizsgáimnak és már dolgoznom sem nagyon kell.

Előtej: Nekem eddig még egyáltalán nem volt, ugye ez nem befolyásolja, hogy tudok-e majd szoptatni.

Kép
móni23

Bea,
Melyik kórházban fogsz szülni?
Szerencsére nálunk nem olyan régen újították fel a szülőszobákat így azok nagyon szépek. A kórtermek viszont még a régiek és eddig nem sok jót hallottam róluk.

Kép
móni23

Lányok, nekem a csütörtök jobb lenne a talira! Gond ha eltoljuk?
Vendég

Nekem is jobb a csutortok...
kami

Nekem a csütörtök és péntek nem jó, ugyanis jön anyukám...

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!
Megjöttem és már neki is láttam a matricáknak. :P
Nekem is jobb lenne a szerda!
Itt tartok,csak szegény Zsebi lett nagyon sötét. :P Kép
Vendég

Ági!
Nagyon aranyosak a figurák! Szerintem Zsebi se "annyira sötét" :D :D
Ja, és mit csinálsz velük? (tudom, hülye kérdés...)

Timi
Kép Kép
timocska

Kimostam egy adag babarucit! :D :D
A színeseket lehet együtt mosni? Mármint arra gondolok, hogy pl. a rózsaszín rugit a kékkel? :shock: :shock: (nem ér most úgy "nézni" rám, mint egy ufora!!!)

Timi
Kép Kép
timocska

Van Peti szobájában üvegesszekrény és arra fogom ráragasztgatni. :P Meg az ablakra meg bárhová fel lehet ragasztani.
Hétfőn hányra menjünk?Telefonálok,hogy biztosan legyen helyünk.
Vendég

Nekem mindegy, bármikor jó.

Timi
Kép Kép
timocska

Na sikerült.17.15 és 17.30! :P
Vendég

Nekem a kedd és a péntek nem jó, a többi nap igen.

Sági,
Aranyosak a figurák. Szerintem sem sötét, ha az ablakra ragasztod, akkor meg úgy is világosít rajta a nap.

Timi,
Én együtt mostam őket, de az élénkebb színűeket azért megnéztem előtte, hogy nem eresztik-e a színüket.

Kép
móni23

Timi, ez vicces, hogy ne nézzünk rád úgy, mint egy ufóra, mert én ma délelőtt felhívtam az anyukámat, hogy ugyanezt megkérdezzem :D illetve, h a színeseket is 60 fokon mossam-e, mert a fehéreket, pl. halovány színű rugi, stb, és a rengeteg tetra pelenka ok, h 60 fokon mosom, de a színeseket is??

Deako, voltam a védőnőnél, majd csak akkor adhat recepteket ha megvan a gyerek, mert kell a taj-száma, ill. az én taj-számomat kell ráírni, meg elé egy 8-ast, ha még nincs meg a száma csak a gyerek. Mondjuk ezt most is megtehette volna nem? Fel kell hívni ha megszületik, és akkor jön, és hozza a recepteket. Az orvos meg Rapi Edit. Nektek is? Most nem volt ott, majd ő is kijön ha már megszületik a páciense :) Azt mondta a védőnő, h meg lehet vele beszélni, h kijárjon hozzánk, vagy besétálunk kölköstül.

Na kicsit ledőlök, mert azon apropóból, h nem dolgozok, többet járkáltam ma, mint máskor egész héten.

Kép
Kép
agiboldi

Ja, és a védőnő szerint annyira lent van a hasam, h bármikor szülhetnék... :roll:

Kép
Kép
agiboldi

Ági!
Nekem kihozza a védőnő a recepteket még Peti születése előtt és amikor megszületik csak ki kell váltani az Ő nevére az én taj számommal.Nem is értem miért nem ad nektek recepteket!

Akkor mi legyen a talival,mikor?Szerda vagy csütörtök??? :?:
Vendég

Nekem ha délután, akkor bármelyik jó.

És nektek nem mondott ilyet, h a receptek a gyerek nevére fognak szólni de egy 8-ast kell a saját taj számod elé írni?

Kép
Kép
agiboldi

De igen!A recept a gyerek nevére ha megszületik és az én taj számom első száma helyett egy 8-as kell.
Vendég

Akkor nekem nagyon rendi védőnőm van, mert ő már ideadta a recepteket. Nekem is mondta, hogy a baba nevére kell megírni, de az én taj számom első száma helyett kell egy 8-as! Mikor megszületik a baba és hazajövünk, akkor aznap kijön a védőnő. Nekem azzal a mondattal adta oda a recepteket, hogy mi van, ha szombaton vagy vasárnap jövünk haza, akkor rohangászni kell ügyeletes gyógyszertár után. Így, apuka ki tudja váltani a recepteket, míg mi kórházban vagyunk! :)

Ági!
Köszi Hábihoz a bejelentést! :)

TALI :?: :?: :?: :?:

Timi
Kép Kép
timocska

Agiboldi,
Kérhetnél bianco receptet, a védőnőknél szokott lenni. Nem jó halasztgatni és ahogy Timocska mondja egy ügyeletes gyógyi után szaladgálni. A steril vattával és gézzel együtt szépen apuka ki tudja váltani, amíg te kórházban vagy, és otthon már vár vele. Meg mi van, ha vmi indokból pár napig nem ér rá a doki?! Mi is egy 8as tajszámmal váltottuk ki.

Timocska,
Inkább 40 fokon mosd ki a rucikat, a 60 fokot még jobbak sem mindig bírják. Pedig ami létező márka van, sztem már kipróbáltuk. Első alkalommal koszosnak amúgy sem mondhatók. A vasalással nem szokott probléma lenni a fertőtlenítést inkább az intézze el, mint a mosógép. Csak a jövőre vetítve: Trottyos rucit meg hideg vízben először, különben "belefőzöd". (és a makacsabb marad és kész) A tetrákat általában 90en lehet mosni, de abból is vannak, amit jobb 40en. Az öblítővel nagyon kell vigyázni, még a Sensitive-nek kikiáltottak is gondot okoznak pár babánál és nagyon kevés mosóport érdemes használni.
Ha esetleg felcsapja a lábait, megpróbálnál egy természetest? Szerintem nagyon rendes a dokid, hogy hagyja, hogy Lilla baba irányítson.

Móni,
Az előtej nem fontos, kb egy kávéskanálnyi kell. Az újszülött gyomra akkora, mint egy cseresznye és tele van egyébkéntis magzatvízzel. Amikor az elején nő a cici, az jelenti, hogy bekapcsolódott a tejtermelés funkció.

Kovácsné,
Jó, hogy minden rendben. Van esély természetes szülésre?

Egyetértek Rokicával, hogy a szopi onnantól jó, amikor már eszik és egy év után jön az igazi bónusz. Amíg csak szopi volt, halálra tudtam izgulni magam, hogy van-e elég tejem, megittam-e a "kötelező" három litert. Kb fél évesen, amikor már kijönnek a fogacskák, az sem mellékes sztem, hogy a tej nem érinti a fogakat, hanem egyenesen a torokban landol.

Rokica,
Igazad van, hogy a három újság eltérő módon szopipárti, de azért van egy kis bibi. A Kismama inkább ferdít, csak nehogy be kelljen vallania, hogy egy-egy interjúalanya nem szoptat és nekem ez az újság teljes hitelességét aláásta.
Még mindig az otthonszülés mellett vagy?

Ma voltunk az első NSTn, ami rendben is ment. Említettem a dokinak a múlt heti lustaságot, mire megnyugtatott, hogy a szíve végig ok volt és mozgott is eleget a mérés alatt. Utána közölte, hogy a pocim nem néz ki akkorának, mint egy 9. hónapban lévőnek. Szerintem is kisebb, mint előzőleg volt. Miután szívbajt kaptam, mondta, sebaj, majd a jövő héten megnézzük. Még az se baj, ha fél kilóval kisebb lesz, még akkor is 3000 fölött van, de pont jót tett a paranoiámnak. Most egy hétig rághatom a körmöm.

Ja, és egy újabb cukorterhelést rendel el. Csak tudnám, minek? Mire megjön az eredmény, akár meg is szülhetek. Nálatok kell a 9. hónapban cukorterhelés? Határozottan lázadóban vagyok.

Kép KépKép
lorca

Én csüt délelőtt ráérek biztosan. Ha valaki szeretne talizni Bp belváros közepén, sok szeretettel várom. (Keleti, 8.ker) Magas 3.on lakom, nincs lift, de szép lassan túlélhető. Nati miatt elmenni nemigen tudnék. A gyerek elég strapabíró, hamar barátkozik. Csak nézzétek el a rendetlenséget, amit egy törp okoz :D

Ha ok, emilben vagy priv üzenetben küldöm a címet és a telefonszámot.
lorca

Kami:

Hogy mit kapott Zsuzsa 6 hónaposan? Hát az első étele az konkrétan sárgarépapüré volt anyatejjel keverve, nem aratott nála osztatlan sikert... gyümölcsökkel kezdtük, almával, körtével, krumplival, ilyesmivel. De nem igazán érdekelte őt a kaja (az üveges bébiétel meg pláne nem), csak akkor kezdett nagyobb mennyiségeket enni, mikor már saját maga tudott csipegetni. És mindig is nagy gyümölcsfaló volt, hálistennek most is az. Most éppen a mandarin és a banán a nagy szám, de nyáron a nektarint falta, aztán a szőlő lett a sláger... Szóval én nagyon lassan adagoltam neki az ételeket, és a tejterméket is csak akkortólkapta, amikortól mondják hogy lehet: 10-11 hónapos kortól. Imádta a joghurtot is meg a sajtot is. Teljes tejet egy éves kora után kapott, azt is nagyon szerette.

Tali:

Én is szívesen taliznék, nekem ez a szerda meg jövő szerda nem jó, mert a tanfolyamom most fejeződik be, és vizsgák vannak meg esettanulmányokat kell leadni. De a hét bármely más napja jó. A filmvetítésre amit beígértem nektek, elnézéseteket kérem, de a körülmények között nem vállalkozom már... Zsuzsa betegsége miatt csúszott is a dolog, be se tudom már szerezni szerintem időben a filmeket, másrészt még most fog következni nálunk David szemműtétje, úgyhogy szülésig nekem már nem alkalmas. Nagyon sajnálom, hogy így beharangoztam, és nem lett belőle semmi, de mentségemre szolgáljon, hogy az elmúlt 6 hónap a mi életünkben kb Murphy törvénykönyve szerint zajlott le.

Császár és vajúdás:

Azért célszerű vajúdni hagyni az anyukákat császár előtt, mert olyan hormonok szabadulnak fel, amik előkészítik a babát a kinti életre, érlelik a tüdőt, stb. Nemrég olvastam egy tudományos cikket, aminek az volt a konklúziója, hogy programozott császár után kétszer olyan valószínű, hogy a babának légzési nehézségei vannak, mint egy programozott hüvelyi szülés után.

Sági:

Jelenleg a legnehezebbek a rejtett tejfehérjék, mert egy csomó péksüteményre meg felvágottra nincs ráírva, hogy mi van benne. Kakaós csiga? Bécsi virsli? Ki tudja, van-e bennük tejszármazék. Cukrászáruról nem is beszélek. Most még nem olyan nagy gond, hogy egyes dolgokat nem kaphat, de ahogy egyre idősebb lesz, elég nehéz lesz szegénynek hogy ő nem kaphat fagyit vagy túró rudit mint más gyerekek, és nagyon oda kell figyelni, hogy pl vendégségben mit adnak a kezébe. Remélem mihamarabb kinövi ezt a fránya allergiát, az lenne a legjobb. :(

Timocska! :)

Igen, oda gyakrabban szoktam írni, Zsuzsa miatt... mikor sűrű az élet, két topikkal nehéz lépést tartani. És nagyon jólesik, hogy gondoltál ránk és átnéztél oda! :)

Móni!

Ne aggódj, nem jelent semmit, hogy szülés előtt jön-e valami a melledből! Nekem első terhességem alatt nem jött, mégis tudtam szoptatni. Most meg jön valamicske áttetsző sárga folyadék, hogyha megnyomom,de csak ha nyomom. És gondolom most is fogok tudni szoptatni.

Lorca!

Ez nekem új! Hogy eltitkolták a Kismamában hogy interjúalanyok nem szoptatnak. Tudsz konkrétumot mondani?

Nem, lemondtam az otthonszülésről, egész egyszerűen nincs energiám/időm foglalkozni vele, mindennek a beszerzésével, megszervezésével (pl olyan gyerekorvost keríteni aki hajlandó újszülötthoz házhoz jönni és beadni neki a BCG-t meg ilyesmi), meg pláne az utána levő bürokráciára nincs lelkierőm. Megint elmozdultam a legkisebb ellenállás irányába, ha kórházban szülök, mindez futószalagon megy. És mióta Zsuzsa beteg lett, annyira eltörpült mellette, hogy milyen lesz a szülés. Lesz, és túlleszek rajta, és remélem mihamarabb itthon leszek két egészséges babával.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica,
Nevet, cikket tudom, de inkább nem mondanám. Véletlenül évek óta ismertem a szopis sztoriját és az egyetlen, akinek elhittem, hogy tényleg nem rajta múlt. PL anyukája felszívódott ikerterhessége részben benne landolt és így jó sok gond volt, nehezítette a dolgokat egy nagyon brutál terhesség. Több hét totál felesleges küzdelem után adták fel.

BCGről jut eszembe. A januári gyógyszertári újságban olvastam, hogy gyermekkorban az emberek jelentős része átesik egy tbc jellegű fertőzésen, ezért ellenállóbb felnőttként. Akkor meg minek kell ennyiszer még oltani is, ha egyszer úgyis elkapjuk és ennek ellenére belehalhatunk egy rezisztens formájába?!

Taliról még két mondat: Bocsánat azoktól, akik nem érnének rá csüt, de nekem csak az jó, igencsak korlátolt a mozgásom Natival. És ha már csak egyvalaki is eljön, máris öten fogunk talizni :D
lorca

Agiboldi: mi is Rapi Edithez tartozunk. A recept miatt már nem aggódom, mert pl. a vitaminokat nem kell rögtön az első naptól szedni. Szerencsére van patikus ismerős, aki az egyebekben tud segíteni.
Ma voltunk megint ctg-n - Csengebaba ügyesen mozgolódott! Előtte meg rákukkantottunk az UH-gal. A feje már tök lenn van, a méretei teljesen jók. Mondjuk az UH becslése szerint 2914g, de szerintem husibb lesz - kb.3,5 kg. Majd kiderül :)
Holnap asszem beszerzem a homeos bogyókat, meg a Cora-ba is elnézek, hátha találok vmt.
Sziasztok.

Kép
Kép
deako

Jóreggelt!!! :evil: :evil: :evil:

Remélem nektek jobban telt az éjszakátok, mint az enyém! Balázs baromira meg van fázva, jobban szörtyögött, szüttyögött, horkolt egész éjszaka, mint valami mormota-medve-kazánház keveréke! Eddig bírtam! :cry: :cry: :cry: Úgyhogy ma este tuti különalvás lesz!!!!

Lorca!
Nem vállalnám be a természetes szülést... eleve nagyon félek az egésztől, nagyon új, fogalmam sincs, mire kell számítani stb. Mindenképp kockázat minimalizálásra törekszem! :wink: De majd ahogy Róki mondaná: anya tervez, baba végez! :D :D

Deako!
Nagyon drukkolok neked, lehet, hogy napok kérdése és talizhatsz Csengével! :) Ki fog értesíteni minket? Vagy majd csak utólag tudjuk meg a jó hírt?

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

Ági! Nagyon jók lettek a matricák :D Majd tegyél fel képet akkor is, ha felragasztottad! :)

Tali! Megbeszélhetjük a szerdát, de én még nem tudom biztosra ígérni!

Mosás: együtt mostam őket, de én is megnéztem, hogy amiben van sötétebb, az nem ereszt-e ;)

Ágiboldi! Nálunk is úgy lesznek a receptek ahogy Ságinál! Azért találták ki, hogy a Te TAJ számod elé egy 8as amíg nincs meg a picié, hogy ugyanúgy tudd használni a cuccokat! Nem is értem...

Róki! Ne izgasd magad a filmezés miatt! Sokkal fontosabb dolgaitok vannak! Remélem Zsuzsa baba mihamarabb visszatér a régi keréékvágásba! :)

Timi! Én ma hajnali 3 óta vagyok fent, onnantól csak rövidebb időszakokra tudtam visszaaludni... 2-3 napja reggelre iszonyatosan elkezd fájni a derekam (párna heygek ide vagy oda...), de annyira, hogy arra ébredek, és nem is tudok fekve maradni :( Ez eléggé megnehezíti a pihenést :( Na meg ez a szemérem csontnál érzett nyomás nekem nagyon durván felerősödött! Akkor a legrosszabb, amikor próbálok megfordulni az ágyban, de egyébként is megvan már konstans... Azt mondta a barátnőm, hogy ez azt jelenti, hogy elkezdtek távolodni lent a csontok, hogy Emma majd könnyebben kiférjen. Az meg sajna alkati kérdés, hogy ezt ki mennyire érzi - vki semenyire... Hát az nem én vagyok...
Vendég

Barbi!
A szeméremcsontom nekem is fáj, főleg, ahogy írtad, forduláskor. Ami nekem még nagyon rossz, az a csípőmnél a forgóm! Néha éjszaka annyira meg tud fájdulni, hogy majd kiesik a szemem.... Na, vajon ez mitől van? :shock:

Ma folytatom a mosást! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Én ma éjszaka ettől a szétszakadó érzéstől fordultam le majdnem az ágyról :shock:
A forgón állítólag segít ha párnát teszel a lábad közé! Legalábbis a barátnőmnél bevált ;)

Az én mai projektem, hogy bejussak az előadásra :lol: Remélem összejön :D
Vendég

És ma hogy érzed Emmát mocorogni? :)

Timi
Kép Kép
timocska

Jó kérdés :) Hajnalban amikor felébredtem, akkor iszonyatosan nagy hévvel elkezdett "pakolni" - járt az egész hasam ide-oda, nem volt olyan rész, ami ne mocorgott volna :) És ma reggel megint féloldalas volt a hasam, de most a másik oldalon és nem vagyok benne biztos, hogy nem a fejét éreztem megint fent... bal oldalon közép magasságban dugta ki a popsiját (szerintem), előtte meg jobb oldalon közép tájt mintha a fejét éreztem volna egészen az oldalamnál, szóval olyan mintha keresztbe feküdne :shock: már nem tudom eldönteni... Lehet, hogy "lement", körülnézett, de meggondolta magát :lol:
Vendég

Mindenesetre nem lehet túl nagy baba, ha még ennyi helye van forgolódni :D Azért jó lenne, ha döntene, mert a bizonytalanságot nehezen viselem. Ha csaszi, akkor csaszi, de ne viccelődjön velem, hogy 2 naponta forgolódik :lol:
Vendég

Sokszor én sem tudom, hogy mi micsoda! :) Néha a köldökömnél akkora pukli dudorodik ki, hogy mondom magamban, ez nem lehet a feje! :shock: :shock: Aztán hanyatt fekszek és megbizonyosodok róla, hogy de bizony, az a feje! :D :D Jó kis kemény! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Én is nagyon rosszul aludtam, hajnalban arra ébredtem, hogy görcsöl a hasam, de csak az egyik oldalon lent, lehet hogy a forgómból sugárzott ki a fájdalom, nem tudom. Szóval én is fél hat óta fent vagyok, de azóta már kimostam egy adag babaruhát:)

Timi,
Mi is külön aludtunk pár hete 2 éjszakát, mert Krisztián úgy meg volt fázva, hogy nem lehetett aludni tőle, na és én sem akartam elkapni tőle a betegséget.

Deako,
Hú nagyon izgalmas, már lehet, hogy a héten megszületik Csenge baba?

Lorca, Rókica,
Köszönöm a válaszokta. Megnyugtattatok, hogy attól még szoptathatok :)

Rókica,
Hát megértem, hogy lemondtál az otthonszülésről. Jó sok utánajárást igényle ez még nálunk, pedig más eu-s országokban egyre gyakoribb az otthonszülés.

Barbi,
Akkor jössz ma az előadásra?
Én, ha csak nem lesz túl sok szülés, ma ismerkedem meg a szülésznőmmel.

Móni

Kép
móni23

Móni! Van most egy SOS dolog, ami most ma reggel jött közbe, azt el kell intéznem, de ha időben végzek, akkor megyek! Szeretnék,de nem tudok biztosat ígérni! Most mennem is kell!
Vendég

Móni!
Nekem meg eltűnt az előtejem... pár hete még megvolt, most meg hiába nézem, nincs! :shock: :shock: :shock: Viszont nagyon érzékeny a mellbimbóm... :(
Nekem is most mosódik egy adag ruci! :) Aztán kivasalom és felteszem az új függönyt is Buksi szobájába! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Jo reggelt... vagy mit... en tudok aludni, bar ma reggel fel 8-ra teljesen kialudtam magam es hamarabb ebredtem, mint Gedeiapu.

Ha ez megnyugtat benneteket, a szemeremcsontos nyomas nekem is megvan es bizonyos esetelben tok eros. Maskor viszont egyaltalan nem - en ugy vagyok vele, Aron fekvesetol is fugg, hogy mikor faj.

ES az utobbi 2-3 napban elefantmeretre dagad a bokam-labfejem :D Tobb, mint vicces a latvany. Olyankor bemaszom az agyba es vizszintesen vagyok es az segit. Estere jobban nezek ki. Reggelre meg egesz jol.

Szerda - tali. Megprobalom megoldani, bar sokat fog segiteni, ha tudom, hol es mikor :D
kami

Na, én eddig nem tudtam belépni server error miatt! :D

Mit szólnátok holnap délután 2-höz? Valaki találja ki, hogy hol, mert én nem tudok semmi ötletet! :) Esetleg Duna Plaza? Kami, te ott tudsz valami jó kis beülős forrócsokizós helyet? :D :D [color=red][/color]

Timi
Kép Kép
timocska

Ráér valaki csüt délelőtt talizni?

Timocska,
Nem tudom, én hogy döntenék, de ha megnyugtat, sztem mindenki tart a szüléstől. Ha még nem volt, akkor az ismeretlen, ha volt, akkor pedig pláne. Engem sem véd meg a második általában könnyebb szlogen, pedig az elsőt elég jól túléltem.
A forgó sztem a súly miatt fáj. A másik, hogy hormonálisan ellazul minden ízület. Se háton, se hason nem alhatsz, így a teljes súly egy lötyögő ponton nyugszik, rossz szögben. Én apucira szoktam felpakolni a lábam, úgy kényelmesebb :D nem lelkesedik az ötletért, de túl hamar visszaalszik ahhoz, hogy tettlegesen is tudjon tiltakozni.

Barbus,
A hétfájást tudod picit lazítani tornával. Ha a hátadon fekszel, kb térd magasságig húzd fel a lábad. óvatosan tedd le oldalra, pihi. Majd a másikra úgy, hogy a hátad maradjon lent. Naponta többször, lassan csinálj néhányat. Az első pár olyan érzés, mintha ledöfnének. A fájdalom az izomgörcsből is ered, a többivel nemigen tudsz mit kezdeni. Több hasonló lazító gyakorlat van, ha van energiád és lelkesedésed érdemes utánanézni. Nálam ez vált be a legjobban.
A csípőt tartó összenőtt csontok szép lassan szétjönnek szülés előtt, pl emiatt sem fog egy darabig rád menni a régi naci, de legalább babó könnyebben kifér. Nálam az lett az eredménye, hogy a nem egészen négy kilós gyerkőcöt is alig bírtam felemelni pár napig, szerencsére rendeződött magától.

Nálunk is elég zűrös volt a nap. Ha hagynának, én boldogan átaludnám az éjszakát minden gáz nélkül, csak most pár óránként felébredtem, mivel törp nyugtalanabb volt én meg mint a nyúl, azonnal fent vagyok ha moccan. De legalább az nem zavar, hogy apuci horkol, méghozzá rendesen. Az nincs bekódolva, mint veszély :P Nati 7 előtt lelkesen elkezdett motorozni körbe a lakásban és hozta a zoknimat. Ált 8 után kel, ezt egy kicsit rossz néven vettem, de nemigazán lehet tenni ellene semmit, ha már egyszer beindul a szekér. Manótornán is voltunk, egy kicsit le lettünk szúrva, hogy nem öltöztettük be jelmezbe a gyerekeket. Még szerencse, hogy a 9. hónapban járok, legalább volt mire fogni a lelkesedésem hiányát. Hazafelé még esett is és azt hittem soha nem jutunk fel a harmadikra. Az addig iszony fáradt gyerek szeme kinyílt és nagy rohangászásokat csapott. 12-1 között alszik normál esetben, most 1,5 óra altatás után dőlt ki, 2 után. Egyik pillanatban még Zümit csapdosta a földhöz, a következőben pedig előrebukva elaludt a szőnyegen. Remélem, addig alszik, amíg apuci haza nem jön és akkor szépen átveszi. Mára nekem ennyi bőven elég is volt.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok
Móni23
Tapolcán fogok szülni de ha ezen a héten vagy a jövőhéten megindul akkor veszprémbe szülhetek csak mert ott van koraszülött intenzív és 36hét alatt nem engedik hogy tapolcán szüljek.

Lorca
Nem szülhetek természetesen mert az egyik baba farfekvésű meg a doki ikerterhességnél nem kockáztat azt mondta.

Az alvásról annyit hogy Én már nagyon régóta nem alszok jól éjszakánként 5-6-szor felkelek és mindig fáj valahol.
kovacsné

A szoptatáshoz: jó, ha van egy telefonszám, amit felhívhatsz, ha gond van. Legyen az ismerős, barát, bki. Nálam ezt a funkciót az az anyuka látta el, akivel egy szobában voltam szülés után. Szerencsére orvos volt, második gyerekes és ráadásul segítőkész. Nem tudom, hány emiljébe került, hogy tartsa a lelket bennem az elején, de tuti nagyon sok.
lorca

Én se tudtam eddig bejutni a rendszerbe..

Timi, nekem is jó a holnap (szerda) 2, akár a Duna Plázánál is, ha kitaláljátok, h pontosan hol, mert nem ismerem annyira.

Tegnap este a CTG ok volt, de aztán már nem volt idő beszélgetni a szülésznővel mert elrohant valakit szüleszteni. Úgyhogy majd jövő héten.

Már a második adagot mosom, az elsőt meg közben vasalom. Szerintem tetra pelenkával fogok álmodni, annyit kivasaltam már. lLe a kalappal az anyukáink előtt, h ők pelenkázásra is ezt használták..., még jó, h nekünk már kitalálták az egyszer használatosat.

Kérdés: szerintetek az apuka taj kártyája kell a szüléshez vagy elég a száma? Vagy csak az enyém kell? Merthogy a sajátját nem találja...

Kép
Kép
agiboldi

Lorca!
Nem tudsz Natiról képet feltenni? Jó lenne látni.. most magam elé képzeltem, ahogy Zümit csapdossa a földhöz, aztán meg kidőlve alszik! :D :D :D

Ági!
Szerintem apa tajkártyája nem kell!

Nemsokára jön anyósom, bepótolni Balázs névnapozását...

Timi
Kép Kép
timocska

sziasztok!
most csak gyorsan a tali miatt írok, mert én is úúúgy szeretnék már! de sajnos, mint elfoglalt otthonlevő kismami :lol: én a héten már nem érek rá. lehetne egyet jövő hétre is szervezni??? légyszi beszéljetek róla holnap! esetleg egy olyat, amikor kreatívkodunk egy kicsit? régebben volt erről is szó, hmm? mert n tetszenek a keresztszemesek és üvegmatricák, vlki kioktathatna, nekem csak alapanyagom és lelkesedésem van... :oops:

majus3

Sziasztok!

Tali - Plaza: sajna a plazaban van ugyan egy nagy cukraszda, de dohanyzo, illetve egy masik hely, ahova BE lehetne ulni, de az is dohanyzo - egyebkent olyan nyitott rendszere van, mint a WestEndnek. Azt lehetne megcsinalni, hogy asztalokat osszehuzunk es akkor ugy le tudunk ulni.

Most rohanok, de jelezzetek vissza, hogy ez OK-e holnap du 2-kor, vagy uj helyszin lesz.

Puszkany,
Kami
kami

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?