Új privát üzeneted érkezett!

Lin,
Szörnyű lehetett. Nekem legnagyobb félelmem, hogy egyszer csak arra eszmélek, hogy nem mozog a pici és nem is tudom felébreszteni. Hiába tudjuk, hogy nem sok esély van arra, hogy bmi gond legyen, de azért olyan jó, hogy meg lehet arról győződni, hogy valóban minden rendben. Egy uh után napokig tudok vigyorogni.

Hol jó szülni?
Ma beszélgettem egy decemberben szült ismerősömmel, a szori akkor történt, amikor pont bent volt a szülőszobán. A szülésznő az ablakon kukucskált ki folyamatosan, egy másodjára szülő anyukát próbált kiszúrni, akivel folyamatos telefonbeszélgetésben volt már egy ideje. Miután anyukát hazaküldték a kórházból, éjszaka már a tolófájásokra ébredt. Rohanás a kórházba...csak nem voltak elég gyorsak. Szépen megszült a kocsiban, a Lánchídon. Hálás vagyok, hogy a kórház itt van két utcányira! Annyi időm csak lesz :D

Kami,
Jól néz ki a macival. És hamarosan egy babuci fog benne pislogni! :P

Kép KépKép
lorca

szevasztok! csak azért írok, hogy nem tűntem el, s még mindig egyben vagyunk - igaz a kiírásig már csak másfél hét :!: Most már azért rendesen terhes vagyok: akár ülök, akár fekszem, olyan mintha le akarna szakadni a hasam. Jól sajnáltatom magamat, pedig nem is fájok (annyira :lol: ) csak kényelmetlen.
Kérdés: ti hogy álltok hozzá a szülés alatti homeos bogyók szedéséhez?
Majus: mikor lesz a relaxációs, légzéses előadás a kórházban?
Jóccakát mindenkinek!

Kép
Kép
deako

Sziasztok!

Na tegnap vettünk Peti szobájába új,occsó szőnyeget amit le lehet majd csinálni mindennel! :lol:
Alkottam egy kicsit a matricákat is,de szegény Zsebi sötétbarna lett,na meg a Micimackó sárga az elfogyott és csak neon sárga van itthon,úgyhogy csak Füles lett jó,de majd folyt.köv.
Ma azt álmodtam,hogy fürdetem Petit csak egy baj volt,hogy szőke volt,namármost nálunk nincs szőke csak az anyukám olyan szőkésbarna amúgy mindenki sötétbarna,mármint a haja. :wink:
Timo!
Képzeld azt is megálmodtam,hogy hová megy a Hábi.Hát Ausztráliába és már 12-én sem fog rendelni hanem a Lukács lesz ott.Igaz még sose láttam őt,de az álmomban tudtam,hogy ő az. :lol:
Daeko!
Már gondoltam Rád,hogy mi van veled.Már azt hittem,hogy azt írod,hogy itthon vagyunk,minden simán ment....De már csak másfél hét.... :P Én hiszek a homeos bogyókban,szoktam szedni és már a vajúdáshoz és a szülés utánra is beszereztem őket!!! :P

Tegnap még voltunk szülőpozíciós jógán.Tök jó pozíciókat mutattak meg az apukáknak ötleteket,hogy miben tudnak segíteni.Ajánlotta a csaj a gátmasszázst,de csak intimtornával és ajánlott egy illóolajat,úgynevezett muskotályos zsálya olajat amit a vajúdás alatt egy forróvizes ruhára kell csepegtetni és vagy a pocakodra rakni vagy a gátra.Állítólag segít.Kipróbáljuk azt is!!! :lol:
Na megyek fürcsizni!
Sziasztok!
Vendég

Sziasztok :)
Sagi, Timo, Habi is lelecel???? Lukacs egyebkent szerintem nagyon jo es tapasztalt, es szimpatikus is. Ha ot kapjatok, hat nem lesz mitol tartanotok...
En most azt almodtam, hogy a Yummy Mummy-s csajszi (Club TV) valami tornatanarno volt es mennem kellett vele tornazni es kenguru-ugrasokkal kellett megtennem nemtom hany kort... Jo mi????
Ehes vagyok! Zoldseges rizst csinalok, Gedeiapu pedig fekszik az agyban, mint egy dolgott lo, es focimeccset nez... Nincs szivem kirangatni, inkabb megfozok en...
kami

Sziasztok!

Deako, már csak 1,5 hét????? Hú de izgi!!!!! Boldog névnapot Csenge babának!

Én tegnap megfőztem és a mai nap a semmittevésé. Apa autót mos az udvarban. Mindjárt csatlakozom hozzá és szurkolok neki a napon.....:):)

b.lin, jó nagy a babód. Remélem most már megnyugodtatok és minden rendben azóta. :wink:

Na, további szép hétvégét!!!!

Bea

KépKép
babzsak27

Sziasztok! :)

Én is vagyok ám! :)

Lin!
Biztos nagyon rossz lehetett, de lényeg, hogy minden okés, kicsit pihizett a lánykád! Én is tuti bepánikoltam volna! :shock: Szép nagy baba lesz! :)

Háát, azért még 12-én szeretnék Hábival találkozni, akkorra hozza a labor és a kókusztenyésztésem eredményét is! :) Na, meg nem utolsó szempont, hogy Buksi hogy helyezkedik el! :)
Jaj, képzeljétek, tegnap annyira kidugta a kezét vagy a lábát az oldalamon, hogy simán meg lehetett fogni. Kb. 3 centire kidudorodott az a kis valami. Inkább a keze lehetett! :D :D Annyira édi volt! :)

Deako!
Boldog névnapot a lányodnak! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Ági!
Te is jössz 12-én még Hábihoz?

Timi
Kép Kép
timocska

Timi!
Persze mennem kell nekem is 12-én még egy utolsó találkozásra.
Kami!
Nem lép le Hábi csak szabira megy febr.15-től március 1-ig és Lukács "helyettesíti".
Lin!
Tényleg jó nagy baba lesz!Már biztosan kicsi a hely azért mocorog kevesebbet.Nyugi!!! :P
Vendég

Hali! Köszönjük a névnapos gratukat, bár terveim szerint nem ezen a napon fogjuk tartani a neve napját. A magyar eredetű utónevek könyvben e mellett szerepel egy júli 24-i névnap is. Az mégiscsak kedvezőbb, nemde?
Sági: te milyen bogyókat vettél?

Kép
Kép
deako

Daeko!
Vettem Caulophyllum 5 CH-t és Cimicifuga racemosa 5 CH-t a vajúdásra,ezeket felváltva félóránként 5 bogyót lehet bevenni.A Caulophyllumból lehet erősebbet is venni,én azt kaptam a barátnőmtől.Ezeknek méhnyakizom-tágító hatásuk van.
Szülés utánra vettem az Arnica montana 15 CH-t,ez szülés utáni vérzéscsillapító és vettem a Staphysagria 30 CH-t ami pedig sebgyógyulást segítő és fájdalomcsillapító.
Tejserkentőnek pedig az Urtica urens-t vettem.
Sőt szólt a patikus,hogy mindenféle bogyó van újszülött kortól-hasfájás,láz,álmatlanság.Majd azokat is fogok beszerezni,de csak Peti születése után.
Vendég

Sziasztok!

Igen jól vagyunk azóta, megnyugodtunk. Valószínű már tényleg a hely miatt nem mocorog annyit.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Sziasztok!

Lin, tök jó, hogy mostmár minden OK!

Sági! Én meg azt álmodtam, hogy a dokim azt mondta, hogy márpedig ő csinál faros szülést, úgyhogy készüljek lelkileg :shock: :lol: Szerencsére nem szoktak valóra válni az álmaim :lol:

Teszek fel pocis képet, tegnap készült:

Kép
Vendég

Sziasztok Kismamák!

Elnézést a zavarásért csak hátha valakit érdekelne:

eladó légzésfigyelő:

- 1 db Angelcare légzésfigyelő 15 000 Ft

- 1 db AngekCare légzésfigyelő+ bébiőr 25 000 Ft

én maximálisan elégedett voltam velük.Iker lányaim egy évig használták.(dobozába vissza tettem hibátlanok)
,
Takács Zsuzsanna 06 30 211 55 23 (Budaörs)
takacszsuzsanna@vipmail.hu
tunka

sziasztok!

sági!
mennyibe kerültek a homeós bogyók? én is szeretnék, de a bába válaszol c. könyvben ah néztem, kicsit kusza volt, h melyiket melyik szakaszban kell szedni. te honnan okosodtál ki?

deako!
a relaxációs most szerdán (7-én) lesz -eljössz, v te már élesben csinálod? :D . honnan lehet infót szerezni, h milyen papírok/cuccok kellenek spec. az istvánban?

nálam nincs semmi extra, mióta nem dolgozom, folyton serénykedek, konyhaszekrény-takarítás, egyéb "fontos" dolgok, amik nélkül pedig remekül elvoltam évekig :oops:

még annyi, h ma totál összevesztem az anyámmal, aki halálosan megsértődött azon, h nem akarom,h ottlegyen a kórházban. egyszerűen nem bírtam vele megértetni, h engem igenis feszélyezne a tudat, h ott várakozik. én jobban szeretném, ha csak akkor jönne, amikor már megvana baba (15 percre lakik a kórháztól). de csak annyit értem el, h totál megbántódott, én meg jó szarul érzem magam :?

voltunk vigyázni az unokahúgom kislányára (4 hónapos) és úgy láttam, h nem használják a légzésfigyelőt. konkrét választ nem kaptam a miértre, de most elgondolkoztam, h kell-e nekünk egyáltalán. van vlki aki nem vett? v itt végül mindenkinek van :?:

majus3

Sziasztok!

Lin, jól megijedhettél, átérzem, mostanában én kb minden reggel pánikba esek, h miért nem mozdul azonnal, pedig szerintem csak annyi van, h Boldi velem együtt átalussza az éjszakát, és csak utánam fél órával hajlandó ébredezni, amit pedig mindenféle böködéssel és rázással és ütögetéssel próbálok kétségbeesetten sürgetni.

Holnaptól én is itthon vagyok :) Pénteken persze világvége hangulatom volt, de mostmár ok, csak azt nem tudom, mit fogok csinálni, ugyanis amit a jövő hétre terveztem, pakolás, szekrényürítés, hűtőkimosás, sb, azt ma minden végrehajtottam délután. Szörnyű ez a fészekrakó hormon, Május, örömmel olvasom, h te is takarítasz... nem csak nekem ment el az eszem? :roll:

Holnap lesz először CTG, este. Előtte meg védőnéni. Előtte meg megpróbálok nem takarítani, hanem a kanapén üldögélni nagy mennyiségű sajtótermékkel, és könyvekkel hátha az leköt.

Ja, és mivel árleszállítások vannak, tegnap vettem egy csomó itthoni "játszósruhát" a Women'secretben, hogy mégse érezzem magam a következő évben elhanagolt slampos nőszemélynek :P

Kami, olyan titokzatos voltál, hogy mostmár irtó kíváncsiak lettünk mind, szerintem :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Május,
Nem kell aggódni anyukák miatt, bébi születéskor hamar megbékélnek. Nálunk dupla sértődés is volt. Először, amikor elzöldültem a gondolatára is, hogy ő bent akar lenni, amikor Nati születik. Második, amikor hazajöttünk a kórházból és szerettem volna egy nap papás mamásat játszani. Ez még rosszabbul sült el, mivel bejelentés nélkül jött a kórházba, ahol közölték, hogy már otthon vagyunk. Amikor meg hozzánk érkezett, pont nem voltam otthon, mivel akkor jött rám a "menekülős" szakasz. Mire rá 15 perccel megérkeztem, már teljesen kiborult, hogy még egy hete sem szültem, csatangolok a városban és biztos valami bajom esett. Mert itt a pesti belvárosban dél körül olyan magányos az ember az utcán.
Mi nem vettünk és nem is szerzünk be légzésfigyelőt most sem.

Agiboldi,
A CTGhez készíts be enni és innivalót. Kb egy fél órával az evés után felébrednek. Így megúszod a pocaklökdösést, ha esetleg pont aludna.

Mi is holnap meggyünk az első NSTre. És pont tegnap olvastam ki a könyvemet :( Remélem, most nem fog 2 órát késni a doki, mint a múlt héten.

Ha bárkinek felesleges takarítós fészekrakó hormon van, szívesen felajánlom a lakásunkat! Nati után fél óránként lehet takarítani és mosogatni is imád, ami 3x annyi idő, mint rendesen, plusz az öltöztetés.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Én is szeretnék homeopátiát használni a vajúdás alatt. Én ezt találtam róla itt a neten http://www.mimnet.hu/0100_hun/index.asp ... ew/&pid=18 és már be is szereztem a bogyókat.

Barbi,
Nem voltál a héten szülésfelkészítőn. Módosítottak a programon és most kedden lesz a Normál szülés történései című előadás, ha esetleg érdekel.
Szép nagy pocod van :D

Lányok,
Ti választottatok szülésznőt? Nekem a dokim ajánlott egyet, kedden találkozom vele, kíváncsi vagyok, hogy mit mond és mennyire lesz szimpatikus.

Lin,
Örülök, hogy minden rendben veletek, én is biztosan megijedtem volna.

Végre elkezdtem a ruhákat kimosni, jövőhéten összerakok mindent, ja és végre a kórházi táskámat is össze kéne raknom.

Móni

Kép
móni23

Szasztok. Megkivantam a lagytojast es foltettem kettot foni. Mindketto zap volt es az egyik tisztitas kozben meg ram is froccsent. Sirni tudtam volna - a buztol egyreszt, meg attol, hogy hoppon maradtam :( NAGYON BUDOS A ZAPTOJAS!!!! Na de hogy 2-bol 2...! Magyar termek, teszkos...

Na, mindegy. En is surogtem-forogtam ma egesz nap. Pedig en ezt csinalom mar 3. honapja :D De mindig van mit csinalni. Nem is banom, igy jol eltelik az ido, mire eszbe kapok, mar mehetek is a korhazba...

Legzesfigyelo: mi nem vettunk volna, de kaptunk egy baratunktol kolcson. Majd azt hasznaljuk - oszinten szolva fogalmam sincs, milyen, egyelore a taroloban van, nemsoka betesszuk a kisagyba biztos...

Nekem is kevesebbet (inkabb kevesebbszer) mozog Zsebi. Kesobb kel, mint en, de kb akkor alszik el, amikor en is. Napkozben is folkel neha es olyankor forgolodik, meg csuklik... de ez igy a 38. heten szerintem normalis... ugyhogy nem is aggodok.

CTG: nalunk nem olyan nagyon veszes, ha epp akkor nem mozog a kolok. 4-5 mozdulat eleg is. Mozgatni nem szoktak, max a hasam elott tapsikol a szuleszno. Legutobb bevittem egy mandarint, boztos ami boztos. Legjobb, ha valami koffeinosat eszik-iszik az ember, akar kozvetlen elotte is (kave, kola, csoki), mert attol jo hamar foleled a gyerkoc... En legkozelebb csutortokon megyek (Sagi, aszondtak egy het teljen el :(), mar a harmadikra... Utana heten pedig CTG ES UH - remelem kapok pofifotooooot!!

Sagi! Igy, hogy nem is a Habinal szulsz, tuti, hogy lesz meg egy UH, mert Lukacs sajat maga akarja majd megnezni, hogy mi a helyzet!!!!

Na csovaz, megye pihizni. A domani, ragazze.
Kami
kami

Sziasztok!

Csak ezt a lapot futottam át gyorsan, de majd mindjárt megpróbálok tüzetesebben visszaolvasni.

Múlt héten hazaengedtek a kórházból Zsuzsával, de úgy hogy még mindig voltak hőemelkedései, de most már ezek is elmúltak hálistennek. Voltunk azóta gasztroenterológia magánrendelésen (Veres doktornál, aki olvassa a Kismamát, biztos ismerős a neve), és megerősítette, hogy a tünetei alapján sajnos valószínűleg tejfehérje allergiás Zsuzsa. Kedden megyünk vérvizsgálatra, amiből kimutatják pontosan, hogy (még) mi mindenre allergiás az ételek közül, mert sajnos gyakran halmozódnak az allergiák, és addig kicsit félek neki pl tojást vagy szóját adni, amíg nem tudom biztosra, hogy még mire lehet allergiás. Sajnos a tejfehérje allergia okozhat középfülgyulladást és más felsőlégúti megbetegedéseket, ezért is fontos nekem, hogy tutira tudjam, hogy tényleg allergia, és hogy mennyire komoly, mert bár Veres doktor azt mondta, hogy azt eheti amitől nem hány (és Zsuzsa "csak" a tejtől, sajttól, joghurttól hány, de pl tejes kiflitől nem), ellenben az allergia rovatok amiket online olvasok mind azt írják, hogy az allergia kinövése szempontjából az a legjobb, ha teljesen kiiktatok MINDEN tejfehérjét az étrendjéből, és még olyan felvágottat vagy péksüteményt sem kap, amiben van tejfehérje. Szóval ellenkeznek a tanácsok, de ebben talán semmi meglepő nincs, mert mindennel így van.

Időközben Zsuzsa hálistennek jobban van és kezd visszajönni az étvágya is, aminek nagyon örülök, mert már a hajamat téptem, hogy volt fél tucat ennivaló amit hajlandó volt megenni és slussz. Most már eszik húst is, úgyhogy nem aggódom annyira a tejtermékek hiánya miatt, így sokkal könnyebb tartani a tejfehérjementes diétát hogy nem állandóan azon aggódom, vajon elég fehérjéhez és zsiradékhoz jut-e a szervezete.

Egyébiránt pedig tápszer helyett most anyatejet kap, két ismerős és egy Eszterláncos anyuka ad nekünk anyatejet, amit általában rizstejjel higítok neki, mert nem mindegyiket hajlandó meginni miután le lett fagyasztva. Nagyon-nagyon örülök hogy ezt sikerült elérni, hatalmas megnyugvást jelent számomra, hogy addig is amíg az enyémet nem kaphatja újra, azért megszerezheti az anyatej által nyújtott tápanyagokat és mindenféle védettséget.

Szóval mi vagyunk a nagy tanulság arra, hogy szinte mindent a nagykönyv szerint csináltunk, és mégis allergiás lett Zsuzsa. 6 hónapos koráig kizárólag szopott, 13 hónapos korában választódott el, 10-11 hónapos korában kapott először tejterméket, sem David sem én nem vagyunk allergiásak semmire, nincs háziállat, relatíve tisztaság van a lakásban, de nem óvtam őt agyon a kosztól... és mégis. Az biztos, hogy Szilvi babával még óvatosabb leszek, és tuti 1 éves koráig nem kap semminemű tejterméket, és akkortól is csak nagyon lassan fogom bevezetni. Remélem nála sikerül elkerülni. Ja, és tinédzser koráig szoptatom... Ahhoz már sajna nincs lelkierőm hogy magam is tejmentesen éljek. :( Pedig lehet az lenne a legtutibb, és akkor az anyatejen keresztül se nagyon találkozna tejfehérjével.

Én és Szilvi baba tök jól vagyunk... még mindig csak 10 kg-nál tartok "hála" a sok idegeskedésnek Zsuzsa betegsége körül, úgyhogy ahhoz képest tök fürge és fitt mint amilyen Zsuzsával voltam ilyenkor. Szilvi rendkívül aktív, néha olyanokat rúg, hogy azt hiszem, a fal adja a másikat... lefordult fejjel lefelé, és már kétszer voltunk NST-n, ahol minden a legnagyobb rendben, és egy árva méhösszehúzódásom se volt. Szerintem ő márciusi baba lesz... nem is baj, mert kell nekem még az a plussz idő. A sok gond és baj miatt pl még mindig nem tudtuk elintézni az apasági nyilatkozatot, holnap megyek hogy a hajadonságit megszerezzem, aztán remélhetőleg még aznap meg tudjuk csinálni az apaságit is, mert azért már ketyeg az óra. Végre elkezdtem összepakolni a kórházi táskámat is, és Daviddel felhozattam az újszülött cuccokat a pincéből, csak azt nem tudom, hova a fenébe rakjam őket, mert már Zsuzsa cuccai is ki akarnak omlani a szekrényéből. Szóval van még mit tenni szülés előtt, jó lenne ha nem korábban hanem mondjuk egy kicsit később jönne Szilvi baba... bár mostanában olyan lomha és lassú vagyok, hogy ebből a szempontból biztos megkönnyebbülés lesz, ha már kivül lesz, hogy legalább én nem leszek olyan mint a lajhár...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Majus: kösz az infót, terveim szerint elnézek az előadásra, ha a lányom közbe nem szól. Remélem hasznos tanácsokkal szolgálnak majd. A papírok: személyi, lakcímkártya, TAJ kártya, házassági anyakönyvi kivonat (300 napnál nem régebbi ) vagy apasági nyilatkozat . +terhes kiskönyv +Hepatitis vizsg. eredménye + vércsoportról papír +streptococcus tenyésztés eredménye.
De ezeket a választott szülészorvosod/szülésznőd is elmondja. Vagy ha elmész az előadás után szülőszobát nézni, akkor az ott lévő szülésznő, aki körbevezet elmondja, főleg ha rákérdeztek.
Az uccsó előadás a babaápolásról lesz, ott elmondják, hogy milyen cuccokat kell a babának bevinni, az alapelv az, hogy minden saját, de persze, ha kell tudnak kórházi cuccot adni - gondolom az olyan is...
Ja, és mi sem vettünk légzésfigyelőt. Majd mi figyelünk a légzésére, de biztos nem lesz semmi gubanc, főleg ha egy teljesen egészséges baba születik :)
Sági: kösz a bogyó-listát !!

Kép
Kép
deako

Roki! Frankon mondod, hogy tinedzser koraig szoptatni akarod a picit?????
kami

Kami:

Szerinted? :wink:

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Addig fogom szoptatni, amíg csak tudom... Zsuzsát se akartam elválasztani, kényszer volt, mert elapadt a tejem a terhesség 4-5-ik hónapjára teljesen. És érdekes módon azóta betegeskedik. Persze akkor (és emiatt) kezdett több tejterméket is kapni, és akkor kezdett bölcsibe is járni. Szóval sok minden összejött és a végén nagyon rosszul sült el.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

OK, vagom, ameddig birod (bar attol meg lehet tinedzser :) Van, aki 5-6 eves gyereket is szoptat - na az szerintem mar nem OK...). En kb 1 evet tuztem ki celul - aztan majd meglatjuk, hogy megy egyaltalan... Szoritok neked, hogy Zsu rendbe jojjon es persze hogy a picurral ilyen dolgok mar ne is legyenek!!!!
kami

Kami:

Én is úgy kezdtem, hogy először csak az volt a cél, hogy 6 hónapig szoptassam. Az én anyukám egyikünket se tudott szoptatni, mondjuk azóta nagyon jól látom, hogy azért nem, mert ő alkatilag nem tejcsárda, és az akkoriban javasolt módszerek csak annak nem apasztanák el a tejét akinek veleszületett talentuma hogy ömlik belőle a tej. Tudod: éjjel csak tea, napközben szigorúan 3-4 óránként, ha sír a gyerek, akkor cumi... ennek megfelelően engem kínnal-keservvel kb 2-3 hónapig sikerült szoptatni, a húgomat talán még ennyit sem, az öcsém elejétől kezdve tápszeres volt.

Én igény szerint szoptattam, és Zsuzsa sokáig kb 2 óránként szopott, éjjel-nappal, tehát ő nem volt az a mintababa aki beállt volna a szép rendszerre. És még így is emlékszem, az első 4-6 hét szenvedés volt. Hol az volt a bajom, hogy nincs elég tejem, hol az volt a bajom hogy túl sok tejem van... de emlékszem, hogy írtam a kétségbeesett leveleket a fórumra, hogy hogy a francba fogom én ezt még 6 hónapig csinálni, mert egész egyszerűen ki voltam borulva tőle.

Aztán rendeződtek a dolgok, és mire Zsuzsa egy éves lett, eszem ágában nem volt őt elválasztani... addigra lett igazán élvezetes a szoptatás, amikor már nem volt kényszer, mivel mást is evett, hanem igazi öröm az összebújás.

Egyébként ebben a témában jut eszembe, hogy én szoktam olvasni a három főbb babalapot: a Kismamát, az Anyák Lapját és a Baba Magazint. Kb ilyen sorrendben haladnak az igény szerintiségtől a Dr. Spock szigorú rendszere felé. Az Anyák Lapja az a középút általában, a Kismama az egyértelműen a "liberális" mindent igény szerint csinálunk lap. A Baba Magazintól égnek áll a hajam sokszor, annyira távol áll tőlem. Van benne pl egy olyan rovat, ahol egy újdonsült anyuka tapasztalatait írja le hónapról hónapra a Bruni nevű kisfiával. És szemet szúrt nekem már az elejétől fogva, hogy ott is szigorúan időre lett etetve a kisfiú, cumizik, azt nem tudom, teáztatja-e így fejből. De emlékszem már először mikor olvastam, az ugrott be "na vajon meddig lesz teje emelett a módszer mellett?" És sajnos be is igazolódott a megérzésem: Bruni kb 3-4 hónapos lehetett mikor az anyukája elkezdett panaszkodni, hogy apad a teje. Mostanra már tápszert is kap pótlásként Bruni. Az igény szerinti szopit, ami ugyan felszaporította a tejét, pár sorban elintézte azzal, hogy hát teljesen felborította a jó kis napirendjüket.

Szóval valamit valamiért. Én őszintén bevallom, szopi-örült vagyok, nekem nagyon fontos volt a szoptatás, klasszisokkal fontosabb mint hogy napirendünk legyen. De tudom, ez temperamentum kérdése...

No mindegy, ez mellékvágány volt, kicsit kisiklottam. :)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Roki!

Hat, nekem ugyebar semmi tapasztalatom - csak elkepzelesem. Igeny szerint szeretnek szopiztatni, ha ez eleinte 2 ora, akkor annyi, ha 3, 3, ha ejjel nem ebred fel Aron, nem fogom folkelteni (hiszek abban, hogy ha ehes, szol!). De aztan par honapos koraban szivesen atallnek egyfajta napirendre... nem ritkitani akarnam a szopikat, csak rendszeres idokozokre attenni, illetve az estieket idovel beszuntetni... Remelem sikerul majd valahogy, vegulis sokaknak sikerult - meg persze utana kell olvasnom, hogy is celszeru belevagni... Ki kell tapasztalni, az az igazi...

6 honapos kortol miket kezdtel el zsuzsanak adni a tejcsi mellett?

Nya, most megyek alukalni. Jocaka neked is, puszi!
Kami
kami

Jó reggelt!

Rókica!
jó,hogy jelentkeztél.Örülök,hogy már jól vagytok!!! :P Sajnálom,hogy mégis tejallergia,de remélhetőleg nem lesz másra allergiás Zsuzsa baba!Azért nem lesz egyszerű a táplálása szegénykének.Nem?

Május3!
Homeopátia: www.homeopatia.lap.hu
Én itt böngésztem ki nagyon sokmindent,aztán egy homeos bogyókat is forgalmazó patikába bementem elmondtam,hogy mit szeretnék és nagyon készséges volt a nő és még értett is hozzá.Kaptam egy kis katalógust is:Homeopatia babáknak-mamáknak I. a várandósságtól a szülésig.Végül ebből válogattam ki.Nem vészes az ára,egy dobozka 400-500 ft között van.

Ma elmegyek az Üllőire a nagy Kreatív Hobby bolt boltba.Imádom azt a helyet!!! :P
Vendég

Jó reggelt!

Róki, remélem mostmár egy kis nyugi lesz körülöttetek :) Biztos nem lesz könnyű betartani Zsuzsának a diétát, de még mindig jobb lesz, ha már tudjátok, hogy mire kell odafigyelni!

Sági! Tök jó az a bolt, én is nagyon szeretem! Ami még hasonlóan jól felszerelt, az a Margit híd budai hídfőjénél levő boltjuk! Én is pont tegnap gondolkoztam, hogy ma mielőtt talizom a barátnőmmel, lehet, hogy elmegyek az egyikbe :D

Móni! Köszi az infót! Lehet, hogy elmegyek akkor a holnapi előadásra! Te jössz?

Képzeljétek, lehet, hogy megfordult Emma! Még nem vagyok benne biztos, mert ma még nagy mocorgást nem rendezett, viszon a pocakom tetején tapicskolt reggelt, amit eddig a kis kezével nem csinált, csak oldal irányban, és még nem dugta ki fent a fejecskéjét, amit viszont szokott! Majd írok ha már tuti jelek vannak, egyenlőre alszik a kis manó :)
Vendég

Sziasztok! :)

Önző módom most először magunkról írok: voltunk vérvételen, kókusz levételen és ultrahangon is! Buski a változatosság kedvéért vígan csücsül a pocakomban, mint egy kis Buddha! :) Ráadásul Hábi szerint a lehető legrosszabb módon, mert még a lábacskáit is maga alá húzza, törökülésben pózol! :( Mondta, hogy innentől kezdve minimális esélye van a megfordulásra. Kérdeztem a császárról is, azt mondta, mindenképp megvárjuk, míg magától indul meg a szülés (programozott csaszi nem lesz), de mondjuk olyat nem akar, hogy 10 óra vajúdás után császároz meg, holott már most tudjuk, hogy valszeg ez lesz.
Kicsit most le vagyok törve... :( :(

Íme a méretek:
BDP: 86,4 mm
OFD: 112 mm
AC: 263 mm
HC: 308 mm
Súly: 1955 gramm (kis picúr) :D

Amúgy minden rendben van velünk! :)

Róki!
Örülök, hogy jelentkeztél, bár azért én beleolvasgattam a 2005-ös őszi babák topicba is! :wink:

Barbi!
Na, ez jó lenne, ha megfordulna Emma! Én határozottan érzem a csontos kobakját! :)

Ja, megvan az első időpontom CTG-re is, február 19 hétfő, 8:45!

Ági!
Menjünk együtt! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Timo, nem ertem: ha tudjatok, hogy csaszi lesz (azert addig hatha megis megfordul!), miert kell varni vele? Ugy ertem, ha idon belul vagy, valszeg ugyis akkor megy be a korhazba, mikor elfolyik a magzatvitz / 5 percesek a fajasok. Ez eddig rendben is van. De miert kell varni, ha UGYIS csaszar lesz? Na ezt nem vagom.

En meg nemtom, mi lesz Tibaval a menet, jovo kedden beszelek vele a reszletekrol, penzrol, mindenrol. Mostmar tenyleg tudni akarom, mire szamithatok. De azt szeretnem, hogy ha bemegyek, mert jon a baba, akkor nekem ne szarozzon itt a vajudassal, ha tudjuk mindketten, hogy nincs ertelme. Kinek jo az??? En csak turelmetlen lennek es ideges, ami raragadna a babara is... Jajdebonyi ez!!!!!

Ja, azt nezem, nem tul nagy am a sulya a csajszinak! Ma beszeltem egy kollegaovel, aki 2 hete szult, o 38 hetre szult es 2,5 kilo volt a kislanya... a tied is ilyen pinduri lesz :D 54 centi volt a hossza, teljesen jo...

Az UH meg a regi gep volt, vagy mar az uj?
kami

Sziasztok!

Barbi,
Igen én megyek mindenképpen kedden, már csak azért is, mert akkor találkozom a szülésznővel, akit a dokim javasolt.
Az tényleg jó lenne, ha megfordulna Emma :)

Róki,
Örülök, hogy Zsuzsa végre jól van.

Timi,
Sajnálom, hogy nem fordult meg Lilla, de a császár sem annyira vészes.

Sági,
Mit készülsz venni a hobby boltban?

Na megyek folytatom a babaholmik rendezését (mosás-vasalás :D )

Móni

Kép
móni23

Kami!
Hábi is pont az mondta, hogyha elfolyik a magzatvíz és bemegyünk a kórházba, akkor jöhet a csaszi. Nem akarja, hogy feleslegesen vajúdjak, hisz nincs értelme. Viszont előre nem beszélünk meg időpontot, hogy akkor majd március 16-án reggel 8-kor szülünk! :D Viszont fura volt, de nem zárkózna el a természetes szüléstől sem. De mivel első baba, azért nem ez lesz. De ha visszajön szabiról, akkor részletesen megbeszélünk mindent.

Ja, hát tényleg nem egy birkózó a lányka! :) De majd megnő idekinn! :D :D

Az uh gép még a régi volt, viszont a 4D is benn volt már a vizsgálóba egy paravánnal elválasztva, szembe az ajtóval. De még nem műkszik! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Timi!
Az a lényeg,hogy minden ok Lilla babával.Ha csaszi akkor csaszi!Az ok,hogy nics tervezett csaszi,de akkor tényleg ne szenvedtessen benneteket és ne veszélyeztessen benneteket!!!
Persze,hogy együtt megyünk :P ,sőt ctg-re is mehetünk együtt legközelebb mert én keddenként fogok járni! :P
Móni!
Üvegfestéket akarok venni,mert nagyon kifogyóban vagyok és most kitaláltam,hogy a Micimackó minden szereplőjét megcsinálom matricából. :P
Vendég

Szerintem programozas csak akkor van, ha tulhord az ember - legalabbis akkor tunik nekem logikusnak... erted, ha nem hordod tul, ugyis bemegy szulni :D Szerintem nekem progi lesz. En marcius 3-i babat szeretnek, de az sajna szombat :( marc 1 is jo lesz persze :D 2-4-et nem szeretem, 5-ig meg szerintem nem birja ki odabent :D

Az izgi, hogy Habi bebi bevallalna a termeszetest - kulonosen ugy, hogy labbal elore jonne a baba - Tiba nem vallalna be :D Tokos gyerek ez a a Habi :D Mondjad neki, hogy TE nem akarsz kockaztatni. De varjal: mire te szulsz, mar nem lesz szabin? Csak Sagi alatt?
kami

Kami!
Én is szeretném kivárni még visszajön Hábi "Ausztráliából". :P
Győzködöm Petit,hogy március 1-ig bírja ki,utána bármikor jöhet!!! :P
Vendég

Kami!
Elviekben március 1 után már itthon van Hábi! Én 18-ra vagyok kiírva! Ja, amúgy mondtam neki, hogy kockáztatni semmiképp sem szeretnék, úgyhogy inkább bevállalom a csaszit! :) Amúgy kicsit beijedtem ettől a szüléstől: mert nem tudom hogy zajlik, (hülye módon nem kérdeztem meg), hogy Hábi megadja-e a mobil számát és rögtön hívjam őt, ha mittudomén elfolyik a magzatvíz, vagy a kórházba hívják a szülészek vagy az ügyeletes. Mert ha az utóbbi, akkor még a kórházban kell bohóckodnom, hogy nekem faros a babám, császár lesz... vagy hogy van ez? :shock: :shock: :shock: :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Ki fogja birni, nyugi. Meg majdnem 4 heted van, az marc 4, ha jol szamolok - elsejeig bent marad Peti!

Halistennek Tiba most "nyaral" - jovo hettol megint van. Mondtam neki, ne siessen vissza, megvarjuk...
kami

En ezeket is akarom Tibaval jovo kedden megbeszelni. Ha megis tarifat mond (amirol meg nem volt szo, de nem banom, persze, legyen meg az ara), teloszamot kerek. Mert hat ugyebar valamit valamiert... nem??? Kivancsi vagyok...
kami

Timi!
Hábi nem adta meg a barátnőmnek a számát és ő a kórházzal tárgyalt,hogy hol tart és amikor bement ott az ügyeletes vizsgálgatta déltől és Hábival telefonon tartották a kapcsolatot és ő csak éjfél előtt ment be a kitolási szakra.de szerintem nem kell majd ott magyarázkodnod,úgyis benne lesz minden a kiskönyvben!!!De azért nem árt ezt tisztázni Hábival!!!
Vendég

Ha nem röhögtök ki, felteszem megmutatni életem első kézimunkáját! :) Keresztszemes öltésekkel készítettem, kicsit gnóm, kicsit kezdetleges, de az enyém!!!! :D :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Na, íme! :) És várom a dicséreteket! :P :P

Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Ugyan már miért nevetnénk ki!Lássuk-lássuk!!! :P
Vendég

Timi!
Menjél már,ez tök jó! :P Nagyon ügyes vagy!!!Én is én is akarok ilyet is csinálni.Nehéz?Na majd nézek a hobby boltban valamit. :P
Vendég

Nagyon joooooooo!!!!!!! Na ugye, hogy meg tudtad csinalni????? Megy ez neked, kislyanyom!!!!
kami

Ági!
Nem nehéz, bár én egy csomószor elrontottam és bonthattam vissza! :) De gondolom minél többet csinál az ember, annál jobb lesz! :D :D Én is hobbi boltban vettem! :)
Ja, és köszi a dicséretet! :oops: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Nem szervezünk még egy talit a szülések előtt???Most már szintye mindenki otthon van,találkozhatnánk.NEM?Mit gondoltok?akár napközben is nem csak este.
Na mennem kell,majd jelentkezem ha megjöttem.
Vendég

Nekem is volt eszemben a tali! Én benne vagyok! :) Mikor és hol?

Timi
Kép Kép
timocska

A tali-otlet nekem is tetszik.

Na, Zsebibaba most eppen a koldokom folott kozepen nyomja ki a fejet. Ilyet nem tul gyakran csinal... Timo, szerintem o is torokulesben ucsorog... bar fogalmam sincs, de ebbol a pozbol nekem ez jon le... hova nyijtana a labat, ha a feje van kozepen???
kami

Timi! Ne viccelj, tök jó lett! Nekem is megjött a kedvem :D

Tali! Én benne vagyok :D De még a héten vagy jövő héten nyélbe kéne ütni, hogy tényleg mindenki tutira tudjon jönni! :P
Vendég

Csajok! Határozottan vmi kis végtagot érzek dudorodni fent, ami vándorol a felszín alatt ide-oda :D Fejecske sehol (mármint fent) és ma még egyetlen comb-zsibbasztó rúgás sem volt! Gyanús nekem ez a kis pocok ;)
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?