Ma ismét arra riadtam, hogy nincs semmi mozgolódás. Gyorsan felébresztettem minit, aki ezt igencsak zokon vehette, mert jókat rúgott belém. Azt hiszem, most már szülésig így maradok
Lehet, hogy mégse olyan fontos, hogy tavaszi legyen a babó, jó lesz így februárban is.
Kami,
Adnak pelenkát a kórházban, de jobb a biztonság. Ha pelenkázáskor a kezed között termel, nem akarod majd abba becsomagolni, jó, ha van tartalék.
A terhességi és egyéb kórházi protokoll egy dolog. Szülés után kikértem a kórlapokat. Nagyon vicces volt. Pl szerepelt rajta, hogy a vérnyomásom 120/90 volt. A poén az, hogy vérnyomásmérőt nem is láttam, és ilyen magas soha nem szokott lenni. A hőmérőzés is általában nagyon komoly volt. A nővérke, aki pont elszakította magát az RTL izgi műsorától, megkérdezte, hogy lázas-e valaki. Az egybehangzó nem után szépen ment a következő szobába. A SOTE nagyüzem, nincs idő holmi anyukákra is.
A sorbanállás lehet reális is
Ismerőst hajnali 2re írták be a menetrendbe, addig várnia kellett.
Mazsi,
A munka nem olyan rossz a terhesség alatt, én végig tervezem, hogy tanítok. Jövő héten már születhetnék, de azért beterveztem 7 dupla órát és egy manótornát is Natinak.
Köszi a dícséretet. Kicsit ront a felálláson, hogy így vagyok 81 kg. Ami igazán gáz, hogy az ízületeim max 80kg terhelést bírnak. Onnantól kezdve fáj a csípőm és időnként majd összeesek, amikor rosszul helyezem át a súlyt egyik lábamról a másikra.
Egy egészséges bébi 3-4 között van, nagyon megrémülnék, ha egy 5-6kgos óriásbébivel találkoznék. Ráadásul ilyenkor többnyire cukorbeteg anyuka, ami szintén nem lehet leányálom. Ráadásul elég rövedke sztem ahhoz a súlyhoz. Még Nati is hosszabb volt, pedig egy dundi baba volt, és 1,5 kgmal kevesebb.
Sági,
Egy kis magány? Én spec irigyellek
Most apuci elvitte Natit egy kicsit sétálni, mennyei magány!
Ne aggódj, nem te leszel az egyetlen, aki esetleg végigbőgi az elejét. Én alig tudtam abbahagyni napokig.
Pann,
Gyerekdoki kijön szülés előtt?? Azt már hallottam, hogy az orrát se dugja oda, de hogy mamit látogatni! Csúcs dokid lehet.
A szülés "normális" a 36-42 hét között. Ezek betöltött terhességi hétre vonatkoznak.
Timocska,
Nálunk a párommal van egy megegyezésünk az ünnapekről. Amíg nincs pár éves a legkisebb, addig elég felköszöntenem és úgy is jó, ha együt vesszük meg az ajándékokat, nem vár meglepit. De így jár az, akinek dec 20án van a szülinapja.
Agiboldi,
Én tuti nem hagynám, egy csomó meló van egy fordításban (azt utálom a legjobban). Pláne, hogy a formázásba kötnek bele!
Most olvastam, hogy a málnatea azzal, hogy lazítja az izmokat (már ha hiszek abban, hogy valóban van ilyen hatása), beindíthatja a szülést. Lehet, hogy mégiscsak kipróbálom