Új privát üzeneted érkezett!

Agiboldi! A lakcimkartyan raja van a szemelyi szam is, ne aggodj!
kami

Sziasztok!

Most, hogy mindenki elment, belépek a rendszerbe. :) Kicsit sikerült lebetegednem (torokfájós-tüsszögős), így ma meg tegnap csak feküdtem és néztem az okosat a tévében, meg olvastam. Tegnap azért ki kellett kászálódnom, mert várt a védőnő, de szerencsére nincs messze - kb. a negyedik ház, így ki lehetett bírni. :) Semmi új nem volt, megmért mindent amit szokott, meg kaptunk egy zacsi promót. Receptről meg gyerekorvosról nem beszéltünk, mert ő nem hozta szóba, én meg nem voltam igazán magamnál, és nem jutott eszembe... :oops: Mindegy, legközelebb már ő jön, úh. majd akkorra felkészülök. Persze ha addig még egyben leszek, mert csak a 38. héten jön. :roll:
Ma délután volt egy jó kis jóslófájásom - most már legalább tudom, hogy milyen! :lol: Csak ültem, vártam, hogy elmúljon és erősen gondolkoztam, hogy milyen számon lehet taxit hívni, de egy sem jutott eszembe. :oops: Azóta persze másképp gondolkozom a kórházi holmi összerakásának időpontjáról is: itt az ideje! Most! Rögtön! :shock:
Gergő az utóbbi napokban nagyon beindult, szinte minden nap máshol érzem a csuklásokat, meg a rúgásokat is, úgyhogy teljesen elvesztettem a fonalat, hogy vajon most hogy fekhet, de holnap megyünk a dokihoz, majd megmondja, hogy hogy mi a helyzet.

Sági! Az én párom is hazajött, evett, és most megy squassolni (ezt így kell írni?)....jó, hogy mozog, de rossz, hogy elmegy. :(

Barbus! Nem irigyellek azért, amit át kellett élnetek, de a lényeg, hogy Emma mégis bentmarad még egy darabig! Én olyan jól pánikba estem 3 perc alatt, nem tudom, mit csináltam volna, ha nekem is két órán keresztül tart! Biztos vmelyik kórház ügyeletén kötöttem volna ki. Azért írom, hogy vmelyik, mert ha Gergő mostanában akarna megszületni, biztos olyan kórházba mennék aminek van koraszülött részlege, mert az szörnyű lehet, ha el kell szállítani máshova! :shock:
(Zárójelben megkérdezem, hogy hányadik héttől nem koraszülött a baba? 35-36-ra emlékszem...)

Mazsi! Alvás dolgában mi is rosszul állunk, de én nem merek napközben aludni, mert akkor végképp katasztrófa az éjszaka....
6 kg-os újszülött?!? :shock: :shock: Hát remélem, Gergő nem akar ekkorára nőni, mert akkor se ruhája, se pelenkája! :lol: :lol:
Vendég

Jóreggelt! :)

Remélem mindenki jól van! :) Én most túrom befelé a kakaós csigámat egy pohár tejcsivel! :D :D

Tegnap elmentünk az Ikeába, persze semmi hasznos dolgot nem vettünk. Inkább csak nézelődtünk és vacsiztunk! De jó volt! :)
Ma viszont kinézünk a Cora-ba (baba-mama hetek vannak) és egy-két hiányzó dolgot még megveszünk! :)

Ágiboldi!
Én majdnem mindent szakácskönyvből főzök! Úgyhogy ne aggódj, egykettőre belejössz, nem nagy ördöngősség! :) Néha rámjön és akkor szeretek főzni, de van úgy, hogy napokig semmi... :oops:

Pann!
Hát, most már lassan tényleg készítsd össze a kórházi holmidat! Az enyém egy sporttáskába van bedobálva (teljes a káosz még mindig), de nagyjából egybe van! :) Én úgy tudom, hogy a 37.héttől nem számít koraszülöttnek egy baba. De lehet, hogy már nem így van!

Mit csináltok ma?

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

Ma is kidobott az ágy de talán egy órácskával többet sikerült aludnom, mint tegnap éjjel...

Tegnap este néztem a ffi kézilabda VB német-francia meccsét. Látta vki? Majdnem infarktust kaptam és rádásul kikaptak a franciáim az utolsó percben :cry: :cry: :cry: 1 góllal. A hülye bírók a németeknek fújtak :twisted:
Nagyon szeretem a kézilabdát, jónéhány évig én is játszottam

Délben indulunk pihizni :D :D :D Nem mintha nagyon ki lennék de jó lesz egy kis klímaváltozás.Utálom, hogy itthon "be vagyok zárva".
Már 2.hónapja teszek -veszek itthon de amikor jól vagyok nem nagyon elégít ki...Ennél kicsit pörgősebb,volt az életem :D Persze ennek is megvana jó oldala,mert vhol olvastam, ha végig "pörgöd" a 9-10hónapot bébi is nyugtalanabb lesz.

Na jó
Szép napot nektek és kellemes hétvégét!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi!
Jó pihenést nektek, használjátok ki, mert többé már sosem lesztek kettesben! :)

Tegnap Bali nagyon hisztis volt. Aztán mondtam neki, hogy pár hét múlva, ha hisztisen jön haza a munkából, nem lesz az, hogy nyugisan leül a tv vagy a szg. elé és nem szól hozzá senki, hanem mondjuk egy bőgőmasina fogadja itthon! :D :D Láttam rajta, hogy még bele se mer gondolni... :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

Mazsi:
Jó hétvégét és próbálj sokat piheni!

Barbi:
Te is pihenj sokat. Biztos ez az időjárás teszi.
íínekem is kb két napja főleg délután-este keményedik a hasam óránként olyan háromszor és sokszor van mensi szerű fájásom is.

Baba mozgás:
Ha Gréta baba nem mozog olyan aktívan mindig megilyedek, hogy minden rendben van-e. Ha meg nagyon aktív és belerúg a bordáim közé, meg hasonlók, akkkor meg nyugtatom, hogy ne mozogjon annyira.

Tegnap nem tudtam a géphez jutni, mert apuci telepített, tőltött stb, aztán délután meg kiderült, hogy nem jó a hálókártya, így az internet se. De még jó, hogy két gép van a lakásban, így most öccsémé előtt ülök és próbálok egy kicsit netezni, amig haza nem jön a munkából.

Tegnap minden baba cuccot kimostam, szerintem már megszáradtak és megyek vasalgatom őket. Így mostmár tényleg kész lesz minden.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Lin
Nem jössz fel msn-re?

Kép
Kép
Kép
thymi

Szasztok. En mar masodik ejszaka azt almodom, hogy szulok. Eloszor programozott csaszar volt es epp az erzestelenitesert alltam sorba (???). Most meg elfolydogalt a magzatvizem, szep lassan kipumpalodott belolem, betettem betetet, hogy folfogja, tehat nem komoly mennyiseg jott meg ki... volt idom nyugisan elkeszulni, Gedeiaput kiverni az agybol, osszepakolni es beindulni a korhazba. A legnagyobb problemam az volt, hogy Aron megse Halak lesz...

Mi lett velem? Mostmar nem funi fogok almomban, vagy uszni, hanem szulni???

Timo! Gedeiapu pontosan ezt reggelizte ma - ahogy elnezem, a furdokadban (ott maradt a bogre...)
kami

A felso tickeremet atirtam a hivatalos, feb 27-i erkezesre (az also a 12. heti UH szerinti erkezest, feb 23-at mutatja) - ne lepodjetek meg a kulonbseg miatt!
kami

Most jutott az eszembe, hogy holnap van a drága uram névnapja! :) És még nem vettem semmit! Úgyhogy 10 után elszambázok a Pólusba valami ajándékért! :D :D

Kami!
Én még sosem álmodtam, hogy szülök... érdekes lehetett sorban állni az érzéstelenítésért! :D :D

Viszont folyton parázok, hogy mi van, ha leesek a lépcsőn vagy elesek az utcán stb.! Annyira lökött vagyok! :shock:

Hétfőn uh!!! Úgy várom már!!! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Na, en mar Hikomat-Kamikent mozgok az utcan, metron, itt-ott. Lassitott felvetelben megyek le pl a metrohoz a lepcsokon es nem szegyellek a korlat melle huzodni, hatha valami tortenik... Tegnap csigalepcson mentem fol a Robart Karolyos feluljarora, mint egy idiota - aki lathatott alulrol, biztos jol szorakozott - de ki terdepel??? Fo a biztonsag!

Jaja, futoszalagon ment a programozott csaszar, volt egy rakas kismama, mindenki megkapta a pakkjat: egy tolos agyat, amire majd fekszik, ilyen-olyan cuccokat, erzestelenitot tartalmazo zacskot... :D

De a mostani az nagyon elethu volt... meg is ijedtem, felalomban nem tudtam eldonteni, hogy ez most a valosag-e... De aztan megnyugodtam, hogy csak alom... megis Halak lesz Aron :D
kami

Halak az febr.21-től van, nem? :) Nem biztos, hogy Zsebi benn akar maradni addig! :D :D De miért baj, ha nem halak

Timi
Kép Kép
timocska

A, szerintem tovabb marad bent... marciusi kolkot erzek most, de hat ugye azt is milyen jol megereztem, hogy Nora lesz :) (Latod, megiscsak jo, hogy kek elefanttal jeloltem a stickerben az idot :D)

Hat en is marcius elejen szulettem, Halak vagyok, oszt olyan jo lenne, ha o is az lenne - legalabb Halak, de meg jobb lenne, ha marciusi Halak, mint az anyja...
kami

Sziasztok!

Én "csak" szoptatni szoktam álmomban! :P Nagyon jó érzés!!!
Tegnap este nagy magányomban elkapott az alkotói ihlet és üvegfesték matricákat gyártok.Egyenlőre csak a keretek vannak meg Micimackónak,Zsebinek és félig Malackának és még lesz egy Füles is.Csak nemtom,hogy fogok vele haladni mert most védőnő,utána Tesco,aztán egy kis főzés-sütés-takarítás mert este vendégek jönnek.
Vendég

Ma van az utolsó munkanapom :D

Viszont jól felbosszantottam magam egy maszek munkám miatt, amit a fordítóiroda nem hajlandó kifizetni, mert nem jó a formázás, holott az elején tisztáztuk, h nem lesz jó, mert pdf-ben adták ide, vagyis mindenképp lektoráltassák. Ennek örömére most először görcsölni kezdett a hasam. Tudom, ne is mondjátok, nem ér az egész ennyit (100 ezer Ft...), de tényleg nem ér ennyit, viszont nehéz nem bosszankodni miatta, feltettem a lábam, bevettem magnéziumot, és nem gondolok rá, hogy mennyire szemetek, és mennyire kéne az a pénz.

Én meg azt álmodtam, h nem az én hasamban van Boldi, hanem az apjáéban :D

Kép
Kép
agiboldi

Jó reggelt!

Gábor mostanában hn 6kor kel, úgyhogy én is fent vagyok azóta... Itt aludt a tesóm, úgy volt, hogy megpróbálják betolni a kocsit, de tegnap már a gyújtást se lehetett ráadni... Most próbálunk aksi töltőt szerválni aztán eladni a fenébe - már ha egyszer beindul... Mindenesetre most 1hétig lesz kocsi, mert a tesóm elutazik és kölcsön adja :) Ha mást nem, legalább többet látok majd a férjemből jövő héten :P Ja, tegnap egy csokor virággal jött haza, hogy ne haragudjak rá, hogy ilyen keveset van mostanában itthon :P Persze sírva fakadtam a meghatottságtól :oops:

Nekem már glóriák rodeóznak a fejem fölött: kiporszívóztam, felmostam, kitakarítottam a fürdőt :) Szóval csilli-villi minden, és csak egyszer keményedett közben a hasam :D

Én is sokat álmodom mostanában, főleg reggel, amikor a hajnali (4-5 óra körüli) éjszakai pisi után már csak nagyon éberen tudok visszaaludni. Sajnos ezek általában nem fura, hanem kimondottan rossz álmok :( És sajnos nagyon élethűek, így mindig nehéz ébredés után elhessegetni őket :(

Mazsi! Jó pihenést nektek! Irigyellek :D

Ágiboldi! Micsoda szemetek!! :evil: Elhiszem hogy felhúztad magad rajta! Egyébként sem jó érzés potyára dolgozni, plána ha már meg is lenne a pénz helye :( Az éltessen, hogy ez az utsó munkanapod! :D Mostantól pihi!! Amíg még lehet ;)
Vendég

Agiboldi! Ez az a melo, amit terhesen ejszakaba nyulva csinaltal napokon (heteken?) at???? 100 rugo, gondolom hosszab munka - ez lenne az?
kami

Ma ismét arra riadtam, hogy nincs semmi mozgolódás. Gyorsan felébresztettem minit, aki ezt igencsak zokon vehette, mert jókat rúgott belém. Azt hiszem, most már szülésig így maradok :? Lehet, hogy mégse olyan fontos, hogy tavaszi legyen a babó, jó lesz így februárban is.

Kami,
Adnak pelenkát a kórházban, de jobb a biztonság. Ha pelenkázáskor a kezed között termel, nem akarod majd abba becsomagolni, jó, ha van tartalék.
A terhességi és egyéb kórházi protokoll egy dolog. Szülés után kikértem a kórlapokat. Nagyon vicces volt. Pl szerepelt rajta, hogy a vérnyomásom 120/90 volt. A poén az, hogy vérnyomásmérőt nem is láttam, és ilyen magas soha nem szokott lenni. A hőmérőzés is általában nagyon komoly volt. A nővérke, aki pont elszakította magát az RTL izgi műsorától, megkérdezte, hogy lázas-e valaki. Az egybehangzó nem után szépen ment a következő szobába. A SOTE nagyüzem, nincs idő holmi anyukákra is.
A sorbanállás lehet reális is :) Ismerőst hajnali 2re írták be a menetrendbe, addig várnia kellett.

Mazsi,
A munka nem olyan rossz a terhesség alatt, én végig tervezem, hogy tanítok. Jövő héten már születhetnék, de azért beterveztem 7 dupla órát és egy manótornát is Natinak.
Köszi a dícséretet. Kicsit ront a felálláson, hogy így vagyok 81 kg. Ami igazán gáz, hogy az ízületeim max 80kg terhelést bírnak. Onnantól kezdve fáj a csípőm és időnként majd összeesek, amikor rosszul helyezem át a súlyt egyik lábamról a másikra.
Egy egészséges bébi 3-4 között van, nagyon megrémülnék, ha egy 5-6kgos óriásbébivel találkoznék. Ráadásul ilyenkor többnyire cukorbeteg anyuka, ami szintén nem lehet leányálom. Ráadásul elég rövedke sztem ahhoz a súlyhoz. Még Nati is hosszabb volt, pedig egy dundi baba volt, és 1,5 kgmal kevesebb.

Sági,
Egy kis magány? Én spec irigyellek :D Most apuci elvitte Natit egy kicsit sétálni, mennyei magány!
Ne aggódj, nem te leszel az egyetlen, aki esetleg végigbőgi az elejét. Én alig tudtam abbahagyni napokig.

Pann,
Gyerekdoki kijön szülés előtt?? Azt már hallottam, hogy az orrát se dugja oda, de hogy mamit látogatni! Csúcs dokid lehet.
A szülés "normális" a 36-42 hét között. Ezek betöltött terhességi hétre vonatkoznak.

Timocska,
Nálunk a párommal van egy megegyezésünk az ünnapekről. Amíg nincs pár éves a legkisebb, addig elég felköszöntenem és úgy is jó, ha együt vesszük meg az ajándékokat, nem vár meglepit. De így jár az, akinek dec 20án van a szülinapja.

Agiboldi,
Én tuti nem hagynám, egy csomó meló van egy fordításban (azt utálom a legjobban). Pláne, hogy a formázásba kötnek bele!

Most olvastam, hogy a málnatea azzal, hogy lazítja az izmokat (már ha hiszek abban, hogy valóban van ilyen hatása), beindíthatja a szülést. Lehet, hogy mégiscsak kipróbálom :D

Kép KépKép
lorca

Te Lorca! Miert akarsz most maris szulni???? Hagyd csak Babucot a pocidban amig neki jo!!!! Ha nem rug annyit, hat nem rug annyit. hamarosan hetente lesz DTG, ott kijon, van-e baja, ne aggodj - de hat tudod te ezeket. De meg betoltott 36 hetesek se vagytok!!! Turelemmmmm!!!!
kami

CTG. Termeszetesen.
kami

Na, megjöttem a Pólusból. Vettem Balinak egy bőrkötéses tárgyalási naplót! :) Így legalább nem felejt el semmit! :) (amúgy nagyon hígagyú) :D :D

Hát csajok, nem tudom ti hogy vagytok vele, de én kb. 10 perc séta után majd szét akartam esni, keményedett a pocakom, fájt a szeméremcsontom stb. Úgy látszik, nem nekem való ez már... :(

Kami!
Most egy virtuális merényletet követtem el ellened: volt egy marcipán Kangám, erszényében Zsebibabával és megettem!!! :D :D :D Nagyon jól esett! :D :D :D

Ja, és még egy bűnt elkövettem: Mekiben megettem egy csirkés szenyót ebéd gyanánt! :oops: :oops:

Lorca!
Azt mondják, hogy a terhesség vége felé teljesen természetes, hogy nem mozog annyit a bébi, hisz egyre kevesebb helye van. Nálunk is van úgy, hogy egész nap meg sem áll, következő nap pedig alig jelez. De hát neki is pihenni kell valamikor!? :wink:

Barbi!
Én totál átérzem a helyzeted apahiány ügyileg! :( Bali is egész héten fél 8 előtt nem nagyon ért haza... Kivétel tegnap, de akkor is csak azért, mert elmentem érte és hazacipeltem! :D A virággal rendi volt, biztos neki is jobb lenne otthon!

Timi
Kép Kép
timocska

Jaja, igen Kami, ez az, amin már akkor is tökre ki voltam purcanva mikor csináltam éjszakánként, iszonyú nehéz volt, és most közlik, h nem fizetik ki. És ma amúgy is labilis vagyok, terhes nős szentimentálisos sírós utolsó munkanapos, jaj mileszvelem ezután érzés.. :cry:

Kép
Kép
agiboldi

Agiboldi! Ne hagyd annyiban. Ezt nem a munkaadodnak csinaltad sajat zsebre, hanem egy masik cegnek / embernek?

Komolyan mondom, verlazito, ahogy kiszipolyozzak az embert. Errol tudnek meselni, de most meg nem, de hihetetlen, hany bort lehunak az emberrol (kismamarol is!) es aztan milyen faszan szembekopik. Gusztustalan.

Timo! Zsebibaba boldogsagot okoz az embereknek, neked peldaul felkinalta magat, hogy jobb legyen a kozerzeted. Semmi baj, hogy megetted, ne legyen lelkifurdalasod :D Ami meg a setat illeti, mondom, en tegnap irdatlan nagyot mentem (Uzsoki korhaz-Erzsebet kir.ne utja-Amerikai ut-buszallomas-at a hid alatt a Variete es a Vidampark kozott-fol a Robi Kari feluljarora csigalepcson-KIKA-Lehel ut-Beke ut-kinai piac-Tahi utca) most meg a WestEndbol jottem haza... OK, metroval (es atadtak a helyet :)) Megyek, mint a bolond, egyelore birom minden baj nelkul... de teny, hogy mig regebben (december) minden nap mentem valahova gyalog, januar kozepe ota csak vagy heti 2-3 alkalommal... ennyi mar eleg...

Nekem ma az emberem 5-re hazajon, aszondta. Hiszem, ha latom! Szegenyt allandoan izelgetik egy hulye projekt miatt... remelem telleg el tud szabadulni!!!!
kami

Igen, ez teljesen maszek, nem a munkaadótól való munka, hanem egy külön fordítóiroda, és megmondtam, ha nem fizet megy a hivatalos felszólítás.

Kép
Kép
agiboldi

Es gondolom a forditasodat teljes mertekben folhasznaltak a sajat celjaikra attol fuggetlenul, hogy neked nem fizetnek... valahogy nem tudom elkepzelni, hogy kitoroltek a file-t a gepukrol vagy kihajitottak a CD-t a kukaba...
kami

Sziasztok!

Annak aki meg emlekszik ram, megigertem hogy beszolok majd ha sikerul ujra teherbeesnem, ma pozitivat teszteltem, nagyon boldog vagyok! A harom honap kihagyas utani masodik probalkozos ciklusban jott ossze, 5 honappal a veteles utan. Szurkoljatok hogy ne legyen semmi baj es oktoberben szulessen meg a bebi ne elobb en pedig szurkolok Nektek hogy gyors es szep szulesetek legyen es a babak egeszsegesek legyenek! :D

KépKép
KépKép
tontica

Tonti! Annyira orulok, hogy beneztel!!! Es orias-gratula!!! Szurkolok es nagyon figyelj az idojarasra, az oltozkodesre es keruld a vadvizi meg strandos furdozest! Az a biztos! Menn fog az, ne aggodj - az elso is ment es most milyen hamar osszejott az uj baba! Nem lesz semmi gond, probalj meg nem stresszelni, vidamnak lenni, ne emelgesd a fiad, ha lehet... mit mondjak meg, ELVEZD A BABAVARAST!
Puszi,
Kami
kami

Kami,
A betöltött 36 fontos, de kívül jobb. Teljesen kifejlett, egészséges egy 37-38 hétre született bébi, nem kívánja már a legkisebb porcikám sem a terhességet. Egy babó kint és egy totyogó sokkal egyszerűbb (reményeim szerint). Meg akkor már tutira lehet tudni, hogy egészséges. Addig azért bmi lehet még. Nem ijesztgetni akarok, csak így vagyok összerakva :roll:

Timocska,
Tudom, hogy a 9. hónapban már alig van helye. Azzal, hogy immáron harmadik éve a babavárás, terhesség és hasonlók a fő "kutatási témám" nagyon sok olyan dolgot is olvastam, hallottam ismerősöktől, ami nem a megnyugtató kategória. Az agyam normális része egyébként tisztában van az esélyekkel, és sikerül napi max fél óra pánikkal túlélnem a dolgokat. Meg a terhességgel túl sok időm amúgy sincs foglalkozni. Kb az egészet pánikolással töltöm :D

Tonica,
Remek hír :P :lol: :) :D Hajrá október!!!!

Kép KépKép
lorca

Na de Lorrrrca! A babanak minel tovabb van bent (persze egy bizonyos idokereten belul), annal jobb! Nem veletlen 40 het a terhesseg - a 36. het utan meg jarna neki 4 het. Tudom, hogy egeszseges mar ilyenkor, jo esellyel erett - a baratnom a 33. heten szult es mindene OK volt a babanak - de azert az utolso max 4 hetet mar bird ki szepen a fenekeden ulve! Csak neked jobb, ha hamarabb kint van, nem neki (ha igy lenne, magatol kijonne) - marpedig ez most rola kell, hogy szoljon!!! Utana ha akarod, ha nem kivul lesz es rossz pillanatokban se tudod visszazavarni - orulj annak a megmaradt 4 hetnek!
kami

Jó reggelt!

Látom megy a hétvégi pihi :D
Engem kidobott 7kor az ágy :? Egy nagy bögre kakaó meg 1-2 kakaós muffin társaságában megnéztem a Napsütötte Toszkánát, aztán olvastam egy kicsit, meg "összeraktam" az ebédet, már csak be kell tolni a sütőbe :D

Lorca! Egyetértek Kamival, nem véletlen az a 40 hét! Azt mondják, hogy a pici tüdejének az a jó, ha végig pocakban marad :) Érdekes, hogy azt írod, hogy könnyebb lesz, ha már kint lesz a kisebb - én pont fordítva gondolnám :) De hát nem vagyunk egyformák :)

Tontika! Mi nem ismerjük egymást, de gratulálok a pocaklakódhoz! Vigyázz nagyon magatokra! Drukkolok, hogy minden rendben legyen veletek!

Legyen szép hétvégétek! :)

Barbi
Vendég

Sziasztok! :)

Már én is rég ébren vagyok, csak takarítottam! :) Most épp a függönyt teszem fel.. :D :D

Sajna ma is egyedül vagyok, Bali elment az apukájához ablakot festeni, nem tudom mikor jön haza... :cry: :cry: Már reggel sírtam is emiatt, hogy nem elég egész héten egyedül, még szombaton is! Ráadásul csütörtöktől megint nem lesz itthon, mert Sopronba megy!! :evil: :evil: (bocs a kifakadásért)!

Háát, sokszor én is nagyon várom, hogy kibújjon Buksi. De aztán belegondolok, hogy most még azt csinálunk és akkor, amikor akarunk, mindenhová tudunk jönni-menni, még jó ez így! Kicsit féltem ám a kényelmünket! (löki vagyok?)

Kami!
Kaptam meghívót az iwiw-re, bejelöltelek ám! :P :P

Timi
Kép Kép
timocska

Timi! Megértelek :( Én ígéretet kaptam, hogy amint betanul az új csajszi Gábor mellett (szerencsére azt mondja, hogy nagyon értelmes, meg érdeklődő, sokat kérdez és mindent rögtön megért), és átveszi tőle a munka rá eső részét akkor nincs több estébe nyúló túlóra! Ha meg Emma megszületett akkor meg akármi van, ott a vége :) Csak még ez a kocsi téma oldódjon meg, és akkor minden OK :D
Meglátod, ha megszületik Lilla, Balinak is hamarabb hazahúz majd a szíve ;)
Vendég

sziasztok Bea vagyok.Egy jó ideig nem jöttem mert kórházban voltam.Múlt héten vasárnap feküdtem be mert bevéreztem ma reggel engedtek haza.Úgy néz ki nincs semmi baj a babákkal. Én nagyon gyenge vagyok de gondolom csak azért mert végig feküdnöm kellett és szinte csak wc-re keltem fel.De a lényeg az hogy újra itthon vagyunk. Amint tudok jelentkezem.Sziasztok Bea
kovacsné

Bea!
Vigyázz magadra és a lányokra nagyon! Pihengess sokat, aztán majd jelentkezz! :D

Barbi!
Szegénykémnek most is húzna haza a szíve, de akkora lelke van, hogy mindig mindenkinek megcsinál mindent! Ami nem baj, csak sokszor bosszantó... :x

Timi
Kép Kép
timocska

Na, nem düdögök! Téged is bejelöltelek az iwiwen! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Csatlakozom a letörtekhez: az én párom is elment (vásárolni), és du.-ra is van programja ....pedig arról volt szó, hogy ma megyünk megvenni a kiságyat. :cry: Látta, hogy hogy elszomorodtam, mikor kiderült, hogy nem megyünk és azt mondta, hogy bele fog férni a napba a kiságy vásárlás is, de nem nagyon hiszem. :( :(

Tegnap voltam dokinál, azt mondta, hogy eléggé fent van a baba. Hát mondtam neki, hogy érzem, mivel a gyomromban tapos, nehéz nem észrevenni. :lol: Tényleg nem bánnám, ha egy kicsit elkezdene lejjebb csúszni. Vagy ez nem így megy? Nem csúszik le, hanem "lenő"? Vagy ahogy nő, a súlya lehúzza? :roll:

Timo! Szerintem nem vagy "löki"! :) Teljesen természetes, hogy félted a kényelmeteket! Nem alaptalanul! :lol: Én akkor szembesültem ezzel (gondolatban), mikor elkezdtem gondolkozni, hogy hogy fogok járni futni/úszni/bármit mozogni, ha egyszer itt elsz a baba?!? :shock: Állítsam le a babakocsit a futópálya mellett? Folyamatos pánikban lennék, hogy eltolják! Menjek akkor, mikor az apja hazajön? Pont akkor lehetnénk hármasban! Azt az időt sajnálnám! Kami te ezt hogy tervezed?
Vendég

Pann!
Én meg pont azt vettem észre, hogy nagyon lenn van a hasam. A cicim és a pocakom közé simán befér a tenyerem! :shock: :shock: Még az ex kollégáim is megjegyezték, hogy nagyon lenn hordom a babát!
Elviekben a szülés előtti hetekben "száll le" a bébi. Úgyhogy még nem baj, ha fenn hordod, max.neked lehet kellemetlen.

Azért hátha belefér a kiságy vásárlás. Hol veszitek?

Timi
Kép Kép
timocska

Most jött haza, és megyünk a kiságyért!!!! :D :D :D
A Mini-Manóban vesszük, de ha rendelni kell, akkor ma még nem lesz meg.

Megyünk is! Majd után a jövök és beszámolok! :D
Vendég

Sziasztok!

Most hoztuk el az autosulest, sikerult regi tipusu tofit talalnunk a regi aron (milyen Aron? Gedei Aron! :D), ugyhogy Kami le is csapott ra :D Mar ki is pofoztam, foltettem a fejvedot, es persze beletettem Macikat is (mindent vele probalok ki, bar o csak 28 centi...)

Mi most nagy izgalomban vagyunk, majd megirom jovo heten, hogy miert, mindenesetre fontos dolog tortenik velunk es remelem, minden OK lesz. (Nem annyira Zsebibabas, bocs a titkolozasert, de jovo heten mindent megtudtok.) Ugyhogy az ember itt van velem, igaz, TV-zik, de legalabb itthon van, en meg elmolyolok korulotte: foldbe dugtam a 2. ananaszpalantamat, remelem megmarad (az elso ugy tunik szepen fejlodik). Mosogatok, teat fozok neki, satobbi. Egyutt vagyunk, o pihizik, eleg genya hete volt, en meg elvezkedek es a babara keszulok lelekben.

Pann, en ugy tervezem a visszaallast a sportra, hogy:
- beszerzek egy kengurut es abban fogom hurcolaszni Aront, amikor tehetem, es a babakocsival is sokat fogok menni, foleg vasarolni: dolgozoi bolt, Tesco, KIKA, Duna Plaza - ezek mind megkozelithetok gyalog. Minel tobb idot szeretnek aktivan eltolteni, friss levegon, szoval tervezek sok-sok maszkalast vagy kenguruval, vagy babakocsival.
- amikor Gedeiapu hazaerkezik a munkabol, es az ido is mar jo, akkor lemegyunk harmasban setalni a patakpartra, Gedeiapu tolja majd a babakocsit, en meg seta helyett kocogok mellettuk, ha pedig mar megy a rendes futas, akkor mig ok mennek egy hosszt, en lefutom a kettot es a vegen talalkozunk.
- van 2 DVD (illetve csak az egyik van meg meg, a masikat meg meg kell rendelnem), amik otthon vegezhezo gyakorlatokat mutatnak, az egyik kifejezetten szules utanra (Cindy Crawford - ez van meg), a masik szalkasitasra/nyujtasra (New York City Ballet Workout - ezt kell meg megrendelnem) es ahanyszor csak birok, ellotyogok rajuk majd, valoszinuleg mikor mar mindenki alszik, itt kint a nappaliban. Itt jo nagy a hely es nem zavarok senkit. Heti 3x jo lenne...

Hat, ezek a tervek - hogy mi fog beloluk megvalosulni, ki tudja... de most igy kepzelem el a dolgokat... A regi kenyelmes eletrol mar lemondtam - probalom kitalalni, hogyan lehet a jovot megis elfogadhatova tenni ugy, hogy magamra is jusson ido...

Szerintem a baba csak a finishben sullyed le, a szules elotti heten, nem? A 36. heten van a legmagasabban a meh, azutan kezd csak sullyedni... nekem szerintem meg nem sullyed...

Bea! Fekudni, fekudni, olvasni! Hanyadik hetdben is vagy?
kami

Timi! Persze, nem úgy gondoltam! Remélem nem értetted félre!
Nekem is vizsonylag lent van a pocakom! Ez összefüggésben lehet azzal, hogy faros a baba? :roll:

Bea! Vigyázz nagyon magatokra!!!

Pann! Kérünk majd képet :)

Az én férjem ugyan itthon van, de még mindig alszik :D Most azon dilemmázom, hogy felkeltsem-e ebédre :roll: :lol:
Vendég

Húúú Kami, nagyon titokzatos vagy! :) De azért ha szülni mész ugye előtte szólsz? :)

Tényleg csajok, hogy lesz? A párotok fog majd írni, hogy mi van, vagy valaki küld valakinek smst?
Nálunk majd Bali jelentkezik, már kitanítottam a fórumozásra! :)

Barbi!
Dehogy értettem félre, értem, hogy gondoltad! :)
Bali is sokáig alszik hétvégén, de nincs szívem felkelteni, mert tudom, hgoy hétköznap úgyis mindig hulla... :(

Timi
Kép Kép
timocska

Hú Kami! Nagyon kíváncsi lettem :D Ha Áron nekiindulna, akkor tessék tudósítani!!! :D

Timi, jó kérdés :roll: Én lehet, hogy sms-ezek egyet majd Kaminak, aztán a részleteket meg ha már itthon leszünk :D
Visszajelöltelek ;)
Vendég

Nyeeem, meg nem akarok szulni. En kivarom a 40 hetet (ha rajtam mulik), sot, bizom benne, hogy tobb is lesz es akkor marciusi kolok lesz Aron fiam... Az a baj, hogy mar alig birom magamban tartani, de muszaj :( Szoval nem is irok most errol tobbet, csak annyit, hogy orulok, hogy Gabor itthon van, mert egyedul megkattannek asszem...

Barbi! Szerintem hagy aludja ki magat az a joember - ha ehes, ugyis folkel :) Sok most neki a melo, de amint a csajszi terhelhetobb lesz, o is visszaall a regi kerekvagasba es reggel fog folkelni hetvegen is... (bar akkor meg mar a baba miatt kell kelni :D)

Hat, szerintem majd Gabor ir nektek (bar mivel eleg antiszoci, lehet, hogy magatol csak annyit irna, hogy "megvan Aron" - ugyhogy leirom neki egy papirra, mit irjon nektek es akkor azt begepeli. Vagy SMS mondjuk Barbinak, aki megirja nektek a hirt. Majd kiderul...
kami

Kami!
Azért remélem csupa pozitív dologról van szó! :D :D

Ja, tegnap a Cora-ban megvettük a pelenkázó feltétet! :) :) Akartam még venni Avent mellbimbóvédő krémet is, de nem volt. DM-ben lehet kapni? Ja, és olyan tömeg volt, hogy a baba-mama hetek részleget nem is tudtam rendesen megnézni, mindenhol vagy 5-10 kismami, kispapi álldogált és nézelődött! :evil:

Timi
Kép Kép
timocska

Kami, Barbi,
Nem feltétlenül jobb neki odabent. A túlhordott babáknak meg kifejezetten káros lehet a bentlét. De mostanság úgysem engednék még a 42. hetet sem betölteni. Persze nem egy 36-8 hetesnek káros, de a baba nem mindig jön ki, amikor már nagyon kéne neki. Nem véletlenül kell onnantól hetente majd naponta bejárni. Természetesen nem siettetném semmivel, csak megpróbálom rábeszélni :wink: Magamat soha nem jutna eszembe a gyerek elé tenni, még soha, senki nem szólt rá Natira indulatból, hónapokig bírtam az egyszerre max 2 óra alvást, mert a gyerkőc az első. A teljes kimerülés mellhártyagyulladást hozott 3 hónap után, de mamik gyorsan regenerálódnak. Most két első van. DE: A harmadikorn lakunk, ami kb 15 m magas, nincs lift. Nati, ha fáradt, nem tud egyedül feljönni. Így kb 20-25kg gyerek+cuccot kell felcipelnem, ha nincs segítség. Ha megszületik, itthon van apa, két hét pedig elég, hogy rendbe jöjjek. Mindegy, mikor születik, az eleje nagyon kemény lesz, akkor meg jobb túlleni rajta, nem?
Az a 40 hét pedig 36-42.

A babák teljesen változó időkben szállnak le. Nati ezt elfelejtette. A melltartó alsó pántja végig a pocakomon volt. Amikor ültem, elég vicces voltam. Mell = kis pukli, rögtön utána has = nagy pukli. Szerencsére Szabi jobban viselkedik, hagy némi helyet a tüdőmnek is. Kb 3 ujjamat be tudom illeszteni a kettő közé.

Ti összepakoltatok már? Próbálok visszaemlékezni, hogy mi is kell. A múltkor nem volt nálam tányér és pohár, úgy néztek rám, mint egy tudatlan beduinra. Még jó, hogy a kutya sem törődött a látogatási idővel, így apuci egy nap többször is berohanhatott a feltétlenül szükséges dolgokkal. Pl egyszer hajnali 3körül hívtam fel, hogy reggel első dolga legyen beszaladni a gyógyitárba és utána a kórházba :roll:

Kép KépKép
lorca

Lorca!
Nekem a cuccaim teljesen rendezetlenül egy sporttáskába vannak bedobálva... :shock: Visszafelé valamelyik oldalon (nem tudom hol) Kami leírta az ő listáját. Nagyon hasznos! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Ime az uj szerzemeny
Kép
kami

Kami!
Tök jó és milyen ari benne a mackó! :)

Mintha fejvédőt is említettél volna! Azt a kiságyba vettétek? Arról is tegyél fel képet, ha tudsz! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Nyemnyem, a fejvedot ugy irtam, hogy osszeraktam a babaulest (a fejvedot meg a ket vallpantra huzhato szivacsot kulon kell foltenni, meg a lab koze valot is). Az a feher "gloria" macika feje korul a fejvedo... szukito vagy mi...
kami

Sziasztok!

Hát engem ma nagyon megilyesztett a pici lányom, bent is voltunk délután a kórházban.

Már tegnap is elég inaktív volt, de azért apuci is este megbögdöste, beszélt hozzá és megmozdult.
Na ma reggel olyat öt órakor volt egy kis rugdosás, aztán olyan 11 óra körül mondom mostmár megbögdösöm, mert nem akart semmit mozogni, de sajnos a bögdösésre se. Párom nincs itthon, apukám éppen hazaért, úgy hogy mondtam neki hogy vigyen be a kórházba, addig főlhívtam férjuramat is hogy merre jár és mondta, hogy ő is jön. Addig beszólt a kórházba és szólt hogy menjünk fel a szülőszobára és ott már várnak. Föl tették a ctg-t és már is megnyugodtam egy picit, mert szívhang volt. Öt perc múlva ott is volt apa és a kicsi lányom, ahogy belépet el is kezdett mozogni.
Kiderült, hogy a doktorbácsink is bent van, jött szülni, így ő is jött megnézet.
Utána megnézte a méhszájamat, meg a biztonság kedvéért csinált uh-t is, sőt minden verőért megnézett, hogy rendesen áramlik a vér. Szerencsére minden renben volt, csak valamiért lusta volt a kisasszony, de azért egy hét múlva vissza kell menni kontroll ctg-re és utána a dokihoz.
De ha észlelnék még ilyet, azt mondta akkor be kell feküdnöm.

Megnézte a méreteit is és ő is mondta, hogy tényleg nagy:
súly: 2353 g
BPD: 85 mm
AC: 302 mm
FL: 60
HC: 307 mm

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint