Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok, szeretnék érdeklődni, hogy van-valaki ezen a környéken, akitől tanácsot kérhetnék?? előre is köszi
kokor

Kedves Kokor!

Kérdezz hátha tudok segiteni:))))

Kép
dorcacs

szia dorcacs! köszi, hogy irtál. igazából arra lennék kiváncsi, hogy milyenek a kilátásaink. akinek van hasonló tapasztalata, mit gondol? csak sajnos kiderült, hogy a dokinál maradtak a férjem papirjaim, igy csak kb-re emlékszem a számokra. van vm 50 meg 40 százalék, (ezek asszem nem olyan rosszak), viszont a mozgékonyságra mondta, hogy na ez kevés, és arra viszont emlékszem, hogy 13%. szóval, hogy milyen esélyeink vannak vajon a spontánra? van akinek ilyesmi adatokkal összejött? vagy nem jellemző?? nekem ez azért "sürgős", mert nem akarom nagyon húzni az időt mert nem vagyok túl "ifjú", viszont nagycsaládos álmaim voltak. szóval ha azt mondjátok, hogy na, ezzel aztán várhatok évekig, és akkor sem biztos, akkor mihamarabb belevágnék az inszeminációba. a doki csak annyit mondott, hogy nem reménytelen, de nem fejtette ki bővebben. nagyon köszönöm, ha tudsz segiten!!
kokor

Szia!

remélem még nem kések a válasszal.:)
Nekünk elvileg még a lombikhoz sem volt elég a sperma,és az utolsó vizsgálaton egy sperma volt ami mozgott,és most vagyok terhes a 2-ik kisfiunkkal :) Szóval fontos a pozitiv hozzáállás.
Nem elég mozgékonyak:Ha ebben a topikban egy kicsit visszaolvasol akkor van pár olyan természetes gyógymód amit ha szedtek,javulhat a helyzet.Mi semmit nem alkalmaztunk.
Jó lenne tudni a pontos adatokat,de az biztos,hogy én a helyedben elmennék egy másik dokihoz,és kérnék egy másik vizsgálatot.
Mi a János kórházban voltunk az andrologián.Nagyon rendesek voltak.
Ott csak a férfiakat vizsgálják.
Ezekkel az eredményekkel mondanám,hogy várjatok és probálkozzatok,de mivel sürget az idő,azt mondom,hogy közben járjatok is utána.Ez a biztos:)
Veled egyébként minden rendben van?
Mindenképpen egy beszédesebb orvos véleményét kérjétek ki.
Megkérdezhetem,hogy mennyi idős vagy?
Addig is sok drukk nektek!!!!!

Kép
dorcacs

szia! én 33 leszek. de Neked, hogy jött össze végül? lombikkal? leirom miket szedünk: e vitamin, q 10, gingseng, maca vibe. ha tudsz ezen felül bármi mást, kérlek ird meg!!! mindent szivesen beszedünk, ami segit.
nem hiszem, hogy a férjemet még egy vizsgálatra rá tudom venni. a dokival valamikor megint találkozom, de azóta meglett minden eredményünk, és nem tudnak tovább segiteni. de azért még megpróbálok belőle valamit kiszedni.
ja, és hétfőn megkapom végre a leleteket, és akkor leirom, hogy pontosan mi van benne!!!
köszi
kokor

Szió!
Ha a leletek megvannak akkor többet tudok én is mondani.
Nekünk két és fél év alatt jött össze spontán.
Én mindent kiolvastam,megvettem ezzel kapcsolatban.
Van egy könyv,a cime:Fogamzásképesség zavarai.
Ha még nincs meg akkor probáld megvenni.
Ebben minden benne van.
Hol voltatok orvosnál?
Az én férjem sem nagyon akarodzott vizsgálatokra menni,de ez ezzel jár sajna....
Mikor másodszorra mentünk dokihoz,és ő mondta,hogy a lombikra sem sok az esély,nagyon elkenődtünk.Ez egy szombati nap volt.
Rá egy hétre szombaton megtudtuk,hogy terhes vagyok :D
Két évig szoptattam,és szoptatás alatt lettem szintén spontán,nem tervezetten ujra terhes :D
Azok amiket szedtek elég bőven.
Peteérésed van rendesen?Hömérőzől?
Az,hogy nem tudnak tovább segiteni,nem értem.
Tovább küldtek valahová?
Vagy csak azt mondták,hogy várjatok?
Szió!

Kép
dorcacs

hát úgy értem, hogy megvizsgálták, és nincs visszere, és a hormonjai is rendben vannak. mert abban biztunk még, hogy hátha hormonális probléma okozza a gondot, amin viszont gyógyszres kúrával könnyedén lehet segiteni. igy viszont maradt az, hogy "ő már csak ilyen,", genetikusan, vagy mittomén, és ezzel nem tudnak mit csinálni. hát szóval eléggé csalódott voltam. annyi mindent tudnak már gyógyitani, ezt meg mér nem?? és a férjem tök egészséges, majd kicsattan, akkor meg mi okozta ezt?? mondjuk régen sokat dohányzott, és elég sokat is dolgozik, de pl. nem nagoyn stresszel, nem izgulós egyáltalán.
nekem volt már egy hormonvizsgálatom, az orvos szerint nagyon jók a leleteim, szerinte gyönyörű peteérésem van. de én itt sem vagyok teljesen nyugodt, mert a hőmérő nekem soha semmit nem mutat, meg az a pisilős teszt is csak párszor egészen halvány csikot. de amúgy iszonyú pontos a ciklusom, mindig 28 nap, percre .pontos, és mindig napra pontosan a 16. napon beindulnak a premens fájdalmak, igy én peteérés után 2 nappal tudom, hogy meg fog jönni :(( mi a krióban voltunk és ma meg bejelentkeztem a budai meddőségibe, hétfőn megyek, de közben úgy tűnik, meggondoltam magam az inszem ügyében, igy egyelőre csak kikérem annak a dokinak a véleményét. de úgy néz ki, inkább a spontánra hagyatkozom, csak nem tuodom, mivel edzzem a lelkem, hogy még ki tudja mennyit kell várnom.... Te, hogy birtad a várakozást??? a könyvet megpróbálom megvenni... minden érdekel..
kokor

A Budai meddőségi az jó,és bármit mond az orvos vágj bele.
Persze a spontán a jobb,de ha ő ugy látja,hogy elkezdene veletek egy kezelést akkor mire várj? :)
Hamarabb beköltözik a babó :D
A férjemnek visszere volt,és van is.Ráadásul gyerek korában az egyik tojglija elbujt,és megkellett müteni :) Ez valoszinüleg nem is termel spermiumokat.
Én a margitba jártam meddőségire,és ott azt mondta az orvos,hogy a fogamzáshoz egy sperma kell igazából:)
Szóval biztos van nálatok is ami befutna,csak kivárni nehéz.
Én probáltam más elfoglaltságot keresni,persze mindig kiborultam mikor megjött.Nekem nem ajánlottak semmi segitséget egyenlőre.
Nem vagy öreg egyáltalán,várhatsz is nyugodtan,de nekem ha azt mondták volna hogy inszem,ugrottam volna.
Egyébként a spermák gyorsaságát injekcióval tudják turbozni,ezért nem értem,hogy miért nem segitenek ott?
A meddőségibe jó lenne az eddigi leleteket is elvinni.Mindent ami infotok van magatokrol.
Probálj meg ne rástresszelni a dologra,tereld a gondolataidat,és nyugodj meg.Ezzel a problémával biztosan lehet babátok :)
Csak várja bébike,hogy mikor költözzön be a pocakba,de ott lesz,és ez a lényeg.
Szóval ne aggódj. :D

Kép
dorcacs

szia, köszi. ezt én sem értem, hogy ha injekcióval lehet javitani, akkor miért nem volt erről szó. még megpróbálok rákérdezni a dokinál, csak olyan nehéz vele beszélni. mindig hadar, és mitután elmodta a magáét, kész, vége a beszélgetésnek. de van még egy hely, amiről hallottam, oda még lehet, hogy elmyegyek. inszemet egyelőre elvetettem, de még nem vagyok teljesen biztos. de hétfőn azért elmegyek szépen az orvoshoz:)) Te egyébként mennyi idős vagy?
kokor

Szia!
Én idén leszek 30 éves.
Az a doki egy bunkó,már bocsánat:)))De kötelessége teljes felvilágositást adni.Nektek ez egy fontos dolog,az egyik legfontosabb az életben,és sajnos rutinból beletojik.
De vannak ennél jobb orvosok is szerencsére.
Ilyenekkel találkoztunk mi is sajnos:(
Az a fontos,hogy egy normális orvost találjatok,mert az sokat segit.
Melyik kórházba fogsz járni,hova tartozol?

Kép
dorcacs

a nőgyógyászom a Szentimrében van, a meddőségi meg a jÁnos kh. hétfőn megyek egy első beszéltetésre, kiváncsian várom, mi lesz. meg végre a kezemben lesznek a leletek is!! majd megirom!!
kokor

Szia Kokor!
Voltál valahol?Sikerült intézni valamit?
Majd ird meg:)
Ahogy tudok válaszolok.
Szia.

Kép
dorcacs

szia, irtam Neked privive, nem kaptad meg?? vagy nem küldtem el??
kokor

de elküldtem, na,most már kétszer is, ... :)
kokor

Sziasztok Lányok!

Én elég ritkán írok, de most átolvastam az írásaitok és gondoltam firkantok pár sort. Elgondolkodtam, hogy a Krioban mondták nekünk is ugyanolyan szenvtelenül ezeket a híreket... :cry: Később pedig a választás lehetősége nélkül küldtek egy kórházba egy adott dokihoz, egyenesen lombikra. Róla később kiderült, hogy indokolatlanul műtött és szedett be pénzeket a betegektől. Már nem főorvos, de még praktizál... Nem tudom ezek az orvosok, amikor "itéletet hirdetnek" fölöttünk, egy pillanatra elgondolkodnak-e milyen kétségek közé löknek minket. Én két hónapig nyugtatókon éltem mert idegösszeomlást kaptam a sikertelen lombik, és az előbb leírt bánásmód miatt. Volt, aki azt mondta mindenhol ilyenek ezek az orvosok, de én nem akarom elhinni... Júliustól mostanra sikerült elhinnem ismét, hogy lesz spontán babánk. Tudom, érzem :D

Dorcacs,
nagyon köszi, hogy leírtad a storydat. Ezektől mindíg új erőre kapok :D Esetleg azt is meg tudod mondani, ki a könyv szerzője? Vagy így is tudni fogják a könyvesboltban?

Korkor,
ne aggódj és hidd el, hogy sikerülni fog. Nagyon fontos a hit a sikerben!! Egyébként én már elmúltam 33, igaz még nem rég. :D Nehogy már öregek legyünk! :D

Mindenkinek sok sikert!
T
tapedli

hát én azért máshogy érzem már magam, mint 23 évesen :)) csak azért félek az idő múlása miatt, mert szerettem volna több gyreket. most már persze ott tartok, hogy egynek is örülnék :)) na próbálok jókedvű lenni. csak utálom a ciklus második felét, ilyenkor már fáj a hasam, és tudom, mi vár rám. az első 14 napban még lehet reménykedni, az azért jó :))
kokor

Tapedli!
Előveszem majd a könyvet,de a nőgyógyászati klinikáról irta egy doki,szóval magyar a szerző.
De szerintem a könyves boltban tudni fogják.
Én három éve vettem,remélem még lehet kapni.
De a neten is érdemes körül nézni.
Szió!

Kép
dorcacs

Megyek is és benézek egy Libribe meg egy Bookline boltba, remélem valamelyikben megkapom. Neten már rákerestem a címre, de nem találtam olyan helyet ahol kapható. Nem baj, hátha így nagyobb sikerrel járok :D
tapedli

Tapedli!
Sikerült megvenni a könyvet?

Kép
dorcacs

Sajnos nem sikerült, Libriben nem volt...bár a Booklinehoz nem jutottam el. Még próbálkozom :D
tapedli

sziasztok

Dorcacs
milyen injekció tudja turbózni a spermiumot? :roll: Páromnak decemberben volt vizsgálata, akkor 70% nem mozgott, igaz genny is volt benne, ami akadályozhatta. Gyógyszert kapott a gyulladásra, jövőhéten nézeti meg magát újra. Mondjuk a mennyisége sem volt sok, 10millió/ml, arra jó a szuri?
Már eldöntöttem, ha most sem lesz bíztató az eredmény, akkor inszemmel próbálkozom, de ez a szuri bíztatónak hangzik :wink:

Kép
gaby25

A férfi hormonális stimulációja, melyhez - épp úgy, mint a nőknél - gonadotropinokat, (ill. esetleg tesztoszteront) használnak. Ez a kezelés a spermiumok érését és a saját tesztoszteron képződését serkenti. Mivel a férfi ivarsejtek nem két hét, hanem 3 hónap alatt érnek be, a stimulációnak is legalább ilyen sokáig kell tartani. Ez nagyon hosszú és fájdalmas procedúra (kb. heti 5 injekció).

Lehet mégsem olyan jó ez az ötlet :shock:

Kép
gaby25

Szia Gabi,

én is inkább az inszem felé hajlok, nem hiszek az ilyen hormonos izékben...már :cry: De azért a vitaminok, biztosan nem árthatnak :wink:

T
tapedli

Sziasztok!
Az injekciós megoldásról hallottam csak,én nem tudok ilyen részletesen erről beszámolni,mert nem jutottunk el addig.
A gyulladás az kellőképpen okot adhat a rossz eredményre,és ilyenkor nem jó a házasélet sem,mert oda-vissza fertőzhetitek egymást.
A 10 millió annyira nem rossz,nekünk 9 millió volt,és most már a 2-ik baba van a pocakomban ami közös.
Hát ha inszemre van lehetőségetek akkor én biztos belevágnék,mert oké,hogy jobb a természetes módszer,de ha nem megy?
Minek szenvedni annyit?Én emlékszem,hogy mennyire megviselt voltam minden hóban.
Tapedli:Te is már régóta vagy ezzel a problémával nem?
Mert már régen is láttam a neved.
A rossz tapasztalatoktól függetlenül probáljatok pozitivak maradni.Tudom,én már könnyen beszélek.
Csak a stressz a szaporitó szerveket blokkolja először.A "túlélés" érdekében.
Nagyon sok Drukkot küldök nektek!!!!!
Gaby25:Irj majd,hogy mi volt a férjeddel?

Kép
dorcacs

Tapedli!

Most néztem a libri.hu-n,hogy elvileg a neten is meglehet rendelni a könyvet.580 ft.Ott nézted-probáltad már?

Kép
dorcacs

dorcacs
direkt megkérdeztem a nőgyogyimat, hogy nekem nem e kéne szednem gyogyit, de azt mondta nem, és hogy nem fertőzzük egymást oda-vissza, mert a hüvelyflóra sok bacit megöl :roll:
A biztonság kedvéért megcsináltattam a chlamydia tesztet, hogy nem e amitt van gyulladás páromnak, mivel akkor nem jó az a gyógyszer amit kapott, de hálistennek negatív lett az eredmény :D

Kép
gaby25

dorcacs,
mi bő egy év próbálkozás után, 2006 áprilisában jutottunk el egy Meddőségi Centrumba, így azt mondhatom már több mint 2 éve kínlódunk. Most tényleg érzem, hogy megint kezdek elszánt lenni, és ha haza jöttünk az utazásból, mindenképp megkeresem azt a dokit. Szeretném, ha ellenőrizné a hormonjaim és a párom is meg kellene néznie. Ha lehetséges az inszem, mindenképp belevágunk :) De azt tényleg nem tudom, hogy ha voltunk már lombikon, lehet-e még inszemre menni...Vagy ezt mindenképp a sejtszám dönti el?
T
tapedli

Sziasztok!

Gaby25:Drukkolok,hogy csak ennyi legyen a baj.De egy gyulladás az tényleg okozhatja a problémát.
És még azt kéne megkérdeznetek a dokitol,hogy a gyulladás következtében nem-e jött létre összenővés a párodnál?Mert az is előfordulhat.De bizzunk benne,hogy semmi ilyenről nincs szó.

Tapedli:Azt szokták mondani,hogy egy embernél többször kell az adott vizsgálatot elvégezni,mert mindig más eredményt mutathat.Ez főleg igaz a sperma vizsgálatokra.
Ha téged,és a párodat is megvizsgálták akkor ennek tükrében derül ki,hogy milyen megoldás lenne a legjobb.
Nekem a kisfiam két és fél év után jött össze.
Mi indokolta a lombikot nálatok?
Mindenesetre uj vizsgálatok kellenek,és ez döntsön.

Kép
dorcacs

Szia Dorcacs,
hát igazából az alacsony sejtszámon kívül nem indokolta semmi. Elmentem egy nőgyogyihoz és mondtam, h egy éve próbálkozunk. Engem elküldött egy 21. napi hormonvizsgálatra, a párom pedig sejtszámlálásra és szintén hormonra. Mivel a párom eredménye alacsony sejtszám lett, konzutációra mentünk az andrológushoz. Ő azt mondta, a 9 millió (bár nagyon jó minőségű) annyira kevés, hogy ez már inszemre sem elég, de a legnagyobb gáz, hogy "idősek vagyunk" Én akkor voltam 32, a párom 37. :) Azt mondta, az inszem csak időhúzás, felesleges megpróbálni. Ezután még a páromnak volt egy méregdrága UH vizasgálata, ahol kiderítették, hogy sem visszere, sem más baja nincs. Az andrológus megadta egy főmufti doki összes elérhetőségét, aki aztán szintén nagyon drágának bizonyult...Tulajdonképpen áprilisban voltam először dokinál és olyan gyorsan lezajlott ez az egész, hogy júli 26-án már megvolt a beültetés is. Igazából csak akkor kezdünk elgondolkodni rajta, h miért is fogadtuk el egyetlen andrológus véleményét egyetlen vizsgálat alapján és miért fogadtuk el annak a dokinak a számát. Ő egyébként szintén azt mondta, hogy idősek vagyunk! Ez azért is vicces, mert engem még így 30 fölött is sokan néznek huszonévesnek. :lol: Szóval nagyon tudatlanul engedtük magunkat az orvosok döntései szerint sodródni...valójában nem is gondoltunk rá, hogy máshová is mehettünk volna. Az egyetlen percre föl sem merült, hogy valamivel a "problémát" oldjuk meg és ne rögtön hormonbombával támadjanak az én szervezetemre. Mellesleg ez a doki később azzal bukott le, hogy a betegektől jogtalanul vett el pénzt vizsgálatokért....mi is fizettünk ilyeneket, volt pl. 45.000 forintos vizsgálat is. Később aztán amikor telefonon (!) közölték, hogy meg fog jönni és nem akar már a FŐORVOS ÚR mengvizsgálni, nem kíváncsi mi jött ki és mi nem, megértettem, hogy nem ez az én utam. Nekem ennél nagyon sokkal több emberség kell...

És már azt is tudom, hogy a 9 millió, azon belül 8,25 millió jól mozgó sejt egyáltalán nem kevés. Az inszemhez nagyon is elég, ez biztos.

Jaj, bocsi, hogy ilyen hosszú lettem :oops: de időnként "kifordul" belőlem ez a történet...mert sajnos még mindig magamban hordom

T
tapedli

Mellesleg nem tudok ajánlani valami hatásos módszert, hogyan tudnék megszabadulni a lelki sérelmeimtől? :cry: Néha tényleg nagyon gyötörnek, bár néha már nem érdekel...
tapedli

Szia Tapedli!
A páromnak is 9 millio volt az eredmény,és szerintem nekünk nem is volt ilyen sok mozgó.
Ami volt az szép kerek sejt volt,de kevés.
A páromnak még visszere is van szóval van baja :) Még is sikerült.
Minket is probáltak pár helyen lehuzni anyagilag,de tudtam,hogy mit támogat a tb.
Elég szemét az orvostársadalom, minden a pénzről szól,és még akkor sem biztos,hogy ugy bánnak veled....
Mi a János kórház andrologiáján voltunk.Elég vicces volt,mert az anyagot ott kell leadni,előcsalogatni,de nagyon profin kivan találva az egész.A doki is kedves volt,egy ft-ot sem adtunk neki.
Ahol ti voltatok szerintem azt nézték,hogy van problémátok,és a lombik az amivel jol letudnak huzni titeket.
Mindenképpen menjetek másik orvoshoz,másik helyre.
De a párodnak a János kórházat ajánlom.
Ami a lelki sérelmeket illeti:
Hát igen,az a legjobb,ha nem érdekelnek,de félő,hogy csak elnyomod magadban.
Nekem az a módszerem,hogy megprobálom megérteni a dolgok miértjét,és elfogadni.
Nem tudom pontosan neked ezek milyen eredetüek?Mik váltják ki szóval nem akarok hülyeséget irni.
De vagy kiirod magadbol vagy megbeszéled valakivel,ez a legjobb.Én sosem tartok magamban semmit :D
Minden bánatom elmondom mindig.
:D

Kép
dorcacs

Dorcacs,

köszi a bíztató szavakat, de az a legdurvább, hogy én ezt töviről-hegyire kibeszéltem a családommal jó párszor már...Máskor segítenek is ezek a "kiborulások" de most nem igazán vagyok önmagam. Totális káosz :roll: Remélem az utazás majd segít egy picit. Közben a mensim is jelentkezget, szóval ismét jól éreztem...még várni kell

T
tapedli

Na megjöttünk
Eredmény:
koncentráció: 22millió/ml
mennyiség:2,2 ml
vitalitás: 76%
motilitás: 6% progr. gyors, 42% nem progr., 52% nem mozog
morfológia: 3 % norm., 95% fejeltérés, 2% farokeltérés
Gyulladást most nem mondtak

Az előzőhöz képest jobb a koncentráció (10 millió/ml) és a mennyiség(1ml), viszont akkor 10% volt progr gyors és lassú, igaz 70% nem mozgott. Viszont alaki rendelennégre decemberben azt írták, hogy normál arányban, ehhez képest most 95% fejhibás
Inszemre alkalmas, azt mondta a doki. Javasolt a hormonvizsgálat és spermiumtenyésztés, erre bejelentkezünk.

HAJRÁ INSZEM!!! ELINDÍTOM A FOLYAMATOT

Kép
gaby25

most írta egy lány a hőmérős topikban, hogy az ő párjának is valami 96% fejhibát írtak rá a leletre a szabolcsban, és mikor magánhoz mentek, akkor ott 60% volt :wink: nem értem én ezt a dolgot, mert decemberben nekünk is azt írták, hogy normál arányban van :roll: javaslat??? Nyírőbe is el lehetne még menni :roll:

Kép
gaby25

Sziasztok
jó látni, hogy feléledt a topik :)

Dorcacs
Gratula a második babához :). Kérdezted, hogy mizújs velünk (Lazarus), nos túl vagyunk a 2 lombikon és a 3. belültetésen és sajnos még mindig nem láttam pozitív tesztet :(
A nődokim azt mondta, hogy bizzak a csodákban, csak olyan nehéz elhinni, hogy sikerülhet spontán is. Már 4 éve éleslövészeten vagyunk de semmi.....
monyo

Sziasztok
jó látni, hogy feléledt a topik :)

Dorcacs
Gratula a második babához :). Kérdezted, hogy mizújs velünk (Lazarus), nos túl vagyunk a 2 lombikon és a 3. belültetésen és sajnos még mindig nem láttam pozitív tesztet :(
A nődokim azt mondta, hogy bizzak a csodákban, csak olyan nehéz elhinni, hogy sikerülhet spontán is. Már 4 éve éleslövészeten vagyunk de semmi.....
monyo

szia monyo!

ennyi töltény nincs is, mint amennyit a párjaink lövöldöznek ránk :D De azért a tűzvonalon is nyilnak virágok :lol: Bocsi, most ilyen képekben látom a világot :lol:
Sajnos megint itt a hónap vége és ezt már nem lehet, csak rötyögve kibírni...
Örülök, hogy itt vagy Te is! Erősítsük egymást, hátha tudunk segíteni egymásnak!
A harmadik beültetés miben más mint a lombik? Vagy azalatt is lombikot értettél?

És igenis vannak csodák! :D
T
tapedli

Sziasztok! Még új vagyok, de eljutottam odáig, hogy tanácsot kérjek olyanoktól, akik már tapasztaltabbak.
Megpróbálom röviden, dióhéjban megfogalmazni, mi is a problémám.
Több éve szeretnénék babót, sikertelenül.
A hormonkivizsgálás során emelkedett lett a tesztoszteron-szint.
Múlt héten voltam HSG, jelenleg átjárható mindkét petevezető.
A legrosszabb hír (igazi hidegzuhanyként, sőt sokk-ként) tegnap ért bennünket: párom spermatogram eredménye, ugyanis 100%ban patológiás alakok vannak, és mindössze 0,5M, semmi mozgás... :cry: :cry: :cry:
Mit gondoltok, ezen lehet még segíteni :cry: :oops: :cry: :oops: ??
Ma beszéltem a nőgyógyimmal, aki (mivel Zalai vagyok) a tapolcai Pannon Reprodukációs Intézetet javasolta. Van onnan valakinek tapasztalata?
Válaszotokat előre is köszönöm, és bocsánat a hosszúságért..

Era

(A remény hal meg utoljára..)
thunderstorm

szia thunderstorm,
elsőre tényleg sokkoló amit írsz :shock: , de arról nem szóltál, hogy voltak-e egyéb vizsgálatok még a párodnál. Mindenképp ki kell deríteni ez elváltozás okát...visszér, gyulladás bármi lehet. Sajnos az említett intézményt én nem ismerem, de egy próbát biztosan megér. Szerintem mindenképp a lehető legkörültekintőbb kivizsgálásra törekedjetek.
A legfontosabb pedig, hogy ne idegeskedjetek!
Kérlek mindenképp jelentkezz majd, hogyan alakulnak a dolgok!
T
tapedli

Tapedli,
két lombik között volt egy fagyasztott embriós transzferünk is, így jött össze a 3 belültetés.

Dorcacs,
visszaolvastam a hozzászólásokat és hihetetlen, hogy a párod eredményeivel sikerült a spontán :). Szinte hasonló a helyzetünk, az én páromnak is gyermekkorában nem szállt az egyik golyesza és valószínűleg nem is termel, látóterenként átlag 3-4 sperma :)

thunderstorm
tapolcai tapasztalatunk nincs, de legalább két különböző andrológusi véleményt gyűjtsetek be. Amikor mi megtudttuk a párom sperma eredményét, csak sírtam....és nem akartam elhinni...és nem tudtam, hogy mi fog történni velünk, velem.... nagyon féltem a lombiktól, mint egyetlen esélytől...
monyo

szia Monyo! szóval Ti vagytok a lazarus? épp gondoltam, hogy vajon mi lehet veletek, mert régen olyan sokat irt.
szia thunderstorm! fel a fejjel. nincs valahol ilyen pannon topic?? mindenesetre menjetek el minél hamarabb!! biztos segitenek!!
én kedden megyek dokihoz!!!
kokor

Szia kokor :)
ti hol tartotok?? BMC-s vagy? melyik dokihoz mentek?
monyo

Sziasztok!

Először is köszönöm a bíztatást. Nem adtunk fel semmit, csak talán "erre" az ember nem tud előre felkészülni..
Nem voltunk itt még andrológusnál, az ittenieknek nincs túl jó híre.. :oops: és Tapolcáról vannak emlékeim, mert ismerősöméknél is hasonló volt a probléma, és nagyon dícsérte őket minden téren..
Reménykedem abban, hogy valamiféle anatómiai elváltozás okozza (pl. visszérsérv, stb), de ha igen, akkor meg attól, hogy párom vajon belemenne-e egy műtétbe.. Ui retteg mindenfélétől ami összefüggésben van az orvosi szakmával :lol: Bár meg tudom érteni.
Hétfőn kérünk időpontot, remélem jövő héten már el is tudunk menni Tapolcára.
Bízunk a legjobbakban.

Kép
thunderstorm

nekem nem olyan rossz az eredmény, állítólag nem reménytelen a spontán sem. igy még várok, mert nem vagyok biztos benne, hogy akarom az inszemet. még ninics is egy éve, hogy próbálkozunk, igy nekem a hsg-t még meg sem csinálták. most akarom kiküzdeni magamnak, a férjem leleteire hivatkozva. csak nem tudom, hogy akkor is megcsinálják-e, ha megmondom, hogy nem szántam el magam még az inszemre... hát igy... szóval egyelőre vitaminok, gingseng, meg ezek minden mennyiségben :D
kokor

Sziasztok lányok!

Nem gyözök visszaolvasni :D

Monyo:Nagyon örülök neked :) Sajnálom,hogy még mindig semmi,de tényleg azt tudom mondani,hogy nem szabad feladni.
Igazából én sem értem,hogy hogyan hoztuk össze a bébiket,de a 2-ik az szoptatás alatt,három hónap alatt jött össze.Szóval nem tudom.....Kiváncsiságból elmennék a párommal egy spermavizsgálatra.
Átlagosan mennyi Lazarus sperma száma?

Gaby25:Koncentrácio az nagyon jó.A mennyiség az nem sok,és a farok meg fej probléma sem hangzik tul jol.Viszont!!!Ha a doki azt mondta,hogy inszem akkor futás :D Az jobb is mert én mindig attól féltem mikor terhes lettem,hogy egy hibás sperma termékenyitett meg,és erre mondta a doki,ha ez igy lenne akkor kilöködne.Azaz vetélés.Szóval kiváncsian várom a fejleményeket :D

Szia thunderstorm!
Jó bonyolult nevet választottál :)
Bár nálunk nem ez volt a probléma,de átérzem a bánatotokat :(
Biztos én sem térnék magamhoz egyhamar.Velünk a doki ugy közölte a rossz hireket mintha ez természetes mindennapi dolog lenne.
Az általad emlitett intézetről még nem hallottam,de lehet hogy van honlapjuk,nézz utána.
Amit leirtál az tényleg nem tul jó eredmény.
Én nem akarok hülyeségeket mondani ezzel kapcsolatban,mert nem vagyok orvos,de a véleményem az,hogy visszér és hasonlok nem okoznak ilyen hibákat sajna.
A visszér csupán melegebben tartja a zacsi és környékét,és ezáltal csökken a spermaképződés.
De mindenképp menjetek tovább és érdeklődjetek a lehetőségek felől,és legalább mégegy spermavizsgálatot kérjetek,mert ez mindig más eredményt mutathat.Drukkolok nektek is nagyon.

kokor!
Majd irj mindenképp,hogy mi volt dokinál? :D

Közben előszedtem a fogamzóképesség zavarai c.könyvemet.
Nem tudom kinek van már meg,de pár dolgot leirok belőle.

A normál ondokép(spermatogramm)jellemzői a következők:

Küllem:higan folyo,higitott tejszinü,jellegzetes gesztenyevirágszagu.
Ondómennyiség:1,5-6,0 ml.
Spermakoncentráció:legalább 20 millio/ml.
elfolyosodási idő:legfeljebb 20perc
életképesség:min:60%
célirányos mozgás:min:40%
Összecsapzott sejtek aránya:kevesebb mint 10%
egészséges alaku sejtek:legalább 50%
vegyhatás:enyhén lugos(ph 7,2-7,8
fehérvérsejt:látóterenként legfeljebb 1-2.

Majd a könyvből kinézek még ezt azt ami hasznos lehet,bár nem hiszem,hogy sok ujdonságot tudnék mondani.

Sziasztok!

Kép
dorcacs

kokor,
én is a természetes utat tartom a legjobbnak :lol: Számomra az a legmegnyugtatóbb. Mi is ebben bízunk, de ha nem megy, az is megnyugvás, hogy az inszem működhet...és még mindig nem olyan drasztikus, mint a lombik.

Gaby25,
Nekünk a lombiknál is azt mondták, hogy ha genetikai hibája van velamelyik sejtnek, akkor az tényleg úgyis kilökődik. Szóval az inszem tök jó, mert ott (ha jól tudom) csak az ügyes kisfickókat engedik harcba. :lol: Asszem előtte ennél is kiválogatják őket. Vagy nem? :roll: A lombiknál tudom, hogy van valami centrifugálós válogatás.

dorcacs,
már eljutottam odáig, hogy egy Libriben nem csupán egy gyors válasszal intéztek el, hanem megnézték gépben és kiderült, hogy csak egyetlen boltjukban kapható a könyv. Csak az orvosi könyvekre szakosodott üzletükben :? Oda még nem jutottam el, így még most sincs könyvem :cry: A neten pedig úgy láttam, most nem rendelhető... Holnap elutazunk, de jövő héten elmegyek és megveszem.

T
tapedli

Tapedli
inszem előtt is válogatnak, és a jókat fecskendezik fel :D jól tudod, ha fejhibás termékenyít meg, akkor az elvetélhet.

Kép
gaby25

Dorcacs,
nem tudjuk pontosan mivel minding látóterenként adták meg, de szerintem olyan 100 és 500ezer között vannak.

Tapedli,
centirfugálós válogatás volt nálunk a legutolsó lombiknál, mivel alig találtak megfelelő spermát, ha ezzel sem sikerült volna, akkor új mintát kellett volna adni a páromnak....de hát a centrivel sem jött össze a baba.... :(
monyo

nekem a legnagyobb gondom az inszemmel, hogy félek, hogy beteg gyerekem születik. nem tudom, van-e valami statsztika, hogy inszemnél milyen arányban vannak a beteg gyerekek, a spontán megtermékenyüléshez képest. jobb-e a helyzet azáltal,hogy a centrifugáláskor válogatnak?? van-e egyáltalán mindig centrifugálás? szóval mi már nem vagyunk nagyon fiatalok, nálunk amúgy is nagyobb a kockázata a dolgonak. de lehet, hogy el kéne fogadnom, hogy nem lehet gyerekem, és nem megerőszakolni a természetet, és esetleg egy szegény kis beteget a világra hozni. hát ilyen gondolataim vannak, amikor hezitálok, hogy belevágjak-e az inszembe.
félreértés ne essék, azt gondolom, hogy önmagában az inszem miatt nem nagyobb a kockázat. én a korunk miatt gondolom csak.
kokor

na mi van,mindenki eltűnt?? holnap megyek dokihoz... :(
kokor

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?