Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Friky gratulálok a Réka babyhez!

Nagyon erős lány csapat lessz a tiétek. Nagyon helyesek a gyerköcök.Volt valaki a kórházból :?: A képek szerintem nagyon jók ahoz képest, hogy nem volt beállítva. Sajna nem tudtam menni mert ctg-n voltam, pedig jó lett volna.Na majd legközelebb!
Csilla :D

Kép

Kép

Kép
pocilo

Sziasztok!

Szandra! köszi a képeket tényleg nagyon jól sikerültek. Persze Tamóról és Edóról készült a legkevesebb. Tényleg lemaradtam tegnap, de ma megnéztem és JOhannának is tetszik nagyon. Látod pedig ha figyelek láttam volna hogy itt vagy még este a fórumozók között. na mindegy.

Csilla! mi volt a CTG-n? vannak már fájások, vagy minden nyugis még?
JOhanna itt jár oviba a XVII.ker-be kertvárosi részen. már amennyit jár. Sokat van itthon mint pl a héten is. mondjuk most a talik miatt.

Edina
sidney

Sziasztok!

Edina! A ctg-n minden nyugis volt,de ez nálam nem jelent semmit. Az én gyermekeim nagyon nyugissak a pocipa(utána már kevésbé).
De remélem még van időnk. :D

Milyen a Lurdy játszóház?Elég nagy, sok játék van?Nem drága?

Csilla

Kép

Kép

Kép
pocilo

Sziasztok!

Igyekeztem visszaolvasni titeket, de most rengeteget írtatok! :D

Fricky, Zsókuci gratulálok a lányokhoz!

A talis képek nagyon jók, úgy látszik ebben a kórházban csak csodaszép gyerek születnek! :lol:

Bence baba úgy gondolta, hogy mostmár ideje idekinn is szétnézni, úgyhogy január 28-án hajnali 1 óra 50-kor elhagyta összkomfortos kuckóját. 4050 grammal és 53 centivel született.
Sem fogadott orvosom, sem szülésznőm nem volt, ennek ellenére (vagy éppen ezért) maximálisan meg voltam elégedve, mindenki nagyon kedves volt velem. (Bár a második szülés nekem kicsit nehezebbnek tűnt, de ez már más dolog...) A csecsemős osztályon is minden rendben volt, így 31-én haza is jöttünk. Köszönök mindent az osztály dolgozóinak, ha esetleg vállalunk még gyereket, biztos, hogy nem megyünk máshova! :lol:
Csenge imádja a kistesót, csodálkozom is, hogy ilyen egyszerűen megy minden. (Csak el ne kiabáljam...)

További szép napot!

Dettee
dettee

Szia Dettee,

Sok boldogságot a kislegényhez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Örülök, hogy minden jól siekrült:-)

Jó babázást!

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Dettee!
Szóval ezért tűntél el :lol: 8)

Sok boldogságot Bencéhez - gyönyörű nevet választottatok :lol: :lol:

Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Dettee!
Nagyon nagy gratulációnk a "picurkához". Majd mesélj ha lesz időd. Tényleg szép a nevetek, ha nálunk a családban már nem lenne Bence akkor mi is ezt választottuk volna fiú névnek. Persze ahoz egy fiú sem ártana. :lol:
Most már csak vonalzókat kéne csinálnod, hogy lássuk a pontos dátumokat mindíg.

Szandra

szandrakiss

Helló Csajok!

Most végre van egy kis időm írni is, nem csak olvasgatni.
Nem győzlek követni benneteket annyira megélénkült a fórum!
Nagyon klassz lehetett a tali! :D :D Tök jó, hogy vannak képek, mert így már én is egyre több névhez tudok arcot is kötni!!! :)
Remélem a legközelebbi alkalommal már mi is el tudunk menni!

A közös fotó nagyon jó ötlet! Szerintem ne hagyjuk ki!!

Zsókuci, Fricky!
Gratula a lánykákhoz! :D :D

Üdvözlet az Újaknak!

Először is íme egy-egy kép Zsófiról és Zétiről:
Kép Kép

Lassan két hete vagyunk itthon, Zétivel már a szülés után 5 nappal, vasárnap haza tudtunk jönni, Zsófival az azt követő hét keddjén. Zsófi a kis súlya miatt került a koraszülött osztályra, de miután semmilyen probléma nem volt vele, így elég gyorsan haza tudtuk hozni. :D :D (Jelenleg annyit eszik, hogy lassan beéri a bátyját! :lol: )
A napok igen mozgalmasan telnek, egyik etetéstől a másikig. Szinte semmire nincs időnk a férjemmel, pedig napközben anyósom is átjön segíteni. Nem is tudom, hogy lesz jövő héttől, hiszen Ádám már újra dolgozni megy.
Az éjszakák a legnehezebbek számomra: nehezen viselem, hogy nincs módom eleget aludni.
Sajnos nem szopiznak jelenleg :( :( :( , mert bár szépen indult a szoptatás a kórházban bőven volt tejem, de sajnos - talán gyakorlatlanságból is - Zéti nagyon hamar szétrágta a cicimet, ráadásul nagyon keveset szopizott, így ki kellett egészíteni.
Jelenleg már tápszert kapnak mindketten, de fejek, hogy minél tovább fent tudjam tartani a tejcit, így naponta 1 étkezéskor kapnak anyatejet is.
A védőnőm szerint ha elérik a 3 kg-ot megerősödhetnek úgy, hogy esetleg lesz elég erejük szopizni is. Ezért is szeretném fent tartani a tejtermelést.
Egyébként imádom őket, és a legjobb érzés édesanyának lenni!

Lassan kezdenek ébredezni a skacok, úgyhogy vár a munka... :D

Szép esetét Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Dettee! gratulálok Bencéhez. mesélj milyen volt? kinél szültél? /doki, szülésznő/ gondolom megjegyezted a nevüket.
REmélem minden marad így és Csenge nem változik.

Adra! hát gondolom, hogy nem lehet most túl könnyű Neked. Eggyel sem semmi elsőre. De azért két ilyen kis tünemény sem adatik meg egyszerre mindenkinek. nagyon szépek.

Edina
sidney

Sziasztok!

Adra!
Nagyon nagyon tündériek ezek a drága kicsikék! :D :D
Kitartás tejcsi ügyben! Ameddig tudod tényleg fejjél és ha nem is szopiznak akkor is tedd őket többször cicire (ne csak egyszer) persze ne sokáig csak egy kicsit. Hidd el előbb utóbb jól rá fognak kapni. De ha nem jön össze akkor sincs semmi gáz csak szeretet legyen. Tejcsi nélkül sok gyerkőcöt láttam már felnőni de szeretet nélkül nem sokat. :)
Ezek a képek fantasztikusak. Zéti nagyon kis hajas baba.
A lakással ne foglalkozz ha valakinek nem tetszik akkor nyugodtan ajánld fel neki, hogy kitakaríthat :wink: . Amennyit tudsz napközben is próbálj meg aludni. Nekem az első szülés után csak alvásról szólt az életem pedig csak egy gyerkőccel kellett "megbírkóznom".
Sok sikert kívánok, ne parázz, hidd el ennek a két csöppnek az a maximálisan tökéletes dolog amit te csinálsz mert hál istennek nincs viszonyítási alapjuk :oops: :wink: :D .

Remélem Dóri is minnél előbb megajándékoz minket pár képpel.

Most megyek mert altatási idő van.

Sziasztok
Szandra

szandrakiss

Látom jól sikerült a "tali", ha előbb szóltok, lehet, hogy lesz tőlünk is valaki aki elmegy, esetleg a szervezésbe is beszáll. Nem tudom.
Gondolkodjunk róla.

Szeretnék, ha lehet szüléstörténeteket kapni, nem muszáj itt, lehet priviben is, most új szelek fújnak minél több info van annál gyorsabb lesz az átállás, az így leírt történetek mondanivalóját pedig fel fogom dolgozni egy április végi szülésznő-orvos konferencián. (persze név nélkül) Nem csak jót (de azért annak örülünk jobban) És ha van, tanácsot is.
mégegyszer az emil.
csmgy@t-online.hu
gyuri
Szeged

Sziasztok!

Adra!
Gyönyörűek a babák! Zétinek mennyi haja van, de édesek!

Dettee!
Gratulálok Bencéhez! Ha van kedved és időd szívesen olvasnánk a szülésbeszámolódat. :oops: :lol:

Gyuri!
A következőt előbb megpróbáljuk lefixálni és arra is bárki jöhet, szívesen látunk MINDENKIT!!!!!!!!!!!! :!: :!:

Finike

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
finike

Kedves Gyuri Doki!

Szüléstörténet készül, csak picit nehéz a 3 lánnyal, de amint lesz időm megírom.

Íme a fotók.

Nálunk Réka szopizik, Blanka nem, illetve keveset, tejem pedig egyre kevesebb, de most fejek ezerrel, csak azok a fránya éjszakák. A múlt éjjel egyedül voltam velük, egész jól sikerült, csak el ne kiabáljam.

Folyt köv.

Kép
Kép
Vendég

és még kettő

Kép
Kép
Vendég

Dóri, Adra,

El sem tudom képzelni, hogy bírjátok a két aprósággal. Adrának gondolom, még nehezebb, hogy elsőre kapott két csöppséget :?
Nagyon szép mind a 4 törpe. Mióta Danca is volt inkubátorban, mindig meghatódom, ha ilyet látok.
Kitartás a tejjel kapcsolatban, de arra az esetre, ha nem jön össze, teljesen egyetértek Szandrával.
Én is szívesen olvasnék szüléstörténeteket. ha mostanában ismerősöknél kezembe akad egy Kismama újság, mindig hátul kezdem, a személyes történeteknél. a többi részén úgyis csak felidegesítem magam...

Jó éjszakát!

Judit

Kép

Kép
karpijudit

SZiasztok!

Dóri! te hős vagy!!! egyedül éjszaka? nem is tudom mi lenne velem pedig csak kettő van és aránylag már nagyok. Annyira szépek a csajok. Tejcsi biztos be fog indulni. Nálam is volt ilyen alig van időszak. legalábbis én úgy éreztem. aztán belendült aztán megint visszaesett. és végül beállt. Bulcsú még most is szopizniz hajnalban. bár ez már csak színészkedés mert sztem nincs is mit :D

Adra! Neked is sok-sok energiát. Éjszakázás elég kimerítő tud lenni. Sokat vannak fenn bébik? lehetőleg váltásban? el tudom képzelni kitartás. Ilyenkor ne a rend a legfontosabb hanem a pihenés. Majd mikor már átáll a szervezeted a éjszakai ébredésekre vagy a gyermekeid hagynak aludni éjjel /ez lenne a legjobb/ akkor már több időd és energiád lesz. Hidd el hamar eljön.

Judit! sztem Neked is menne. :wink: Danca elaludt hazafelé szerdán? jól meglógott. Hogy szaladt vissza a csúszdához annyira csibész. Alid nőttek ki a földből, de az alkalmat azonnal megragadják :D Így olyan vicces /helyes/ volt, persze mikor az én gyerekem csinálja nem mindig nevetek rajta :oops:
Kismama újságban én is mindig a szüléstörténeteket olvastam el először aztán később már csak azt olvastam el. Engem is úgy fel tud bosszantani. Nem értem pedig több gyerekes anyukák írják szerkesztik. Első terhességnél még teljesen odáig voltam a Kismamáért. Előfizettem, alig vártam hogy megjelenjen stb.

Képzeljétek mikor mentünk haza egy hölgy kérdezte hogy hol találja a játszóházat. Erre Bulcsú elkezdte magyarázni /saját nyelvén/ és közben mutatta kézzel az utat hogy merre aztán mondta ia ia néni. úgy nevettünk rajta.

Gyuri! én pont ma nosztalgiáztam és elevenítettem fel a két évvel ezelőtti élményeimet a szülésről. Érdekes olyan elevenen él bennem. Gondolom frissebb történetekre vagytok kíváncsiak.
és már az új rendszer működik? majd mesélsz nekünk a tapasztalatokról? /hogy vált be stb/

jó éjt Edina
sidney

Sziasztok!

Dóri!
Hát a te csöppségeid is eszeveszetten nagyon tündériek. Ha jól látom akkor ők egypetéjű ikrek? Nagyon cukorfalat mind a kettő.
Ági mit szól hozzájuk?

Edina!
Nagyot nevettem a kismamás újság vásárlásodon majd előfizetéseden. Mintha csak magamat hallottam volna, én is így voltam vele már alig vártam, hogy megjelenjen aztán jól "kiszúrtam" a világgal megrendeltem persze már alig vártam, hogy hozza a postás aztán a végén meg már alig vártam, hogy leteljen az előfizetésem mert annyira idegesített már amiket írkáltak benne. Komolyan mondom azért lesz ennyi depressziós kismama mert telebeszélik a fejét mindenféle hülyeséggel.

Judit!
Danca "akciója" nekem is tetszett gondolom neked kevésbé. :) :roll:
Persze ha a Tami csinálta volna ezt akkor nagyon mérges lettem volna :oops: .

Különben nem fogjátok elhinni milyen szuper :evil: napom volt ma.
Már reggel bal lábbal keltem, semmi nem volt jó mindenki hagyjon békén napom volt. Mivel apa csütörtökön lett 30 ezért a nővére és annak fia átjöttek 11kor. Itt voltak fent nálunk aztán a sógórnőm lement anyósomhoz a fiát pedig később leküldtük, hogy elaltatjuk a Tamit és akkor utána mi is lemegyünk (bedugom az örzőt itt fent) ez volt negyed 2kor. Háromnegyed 2re el is aludt a Tami. Mondta apa, hogy inkább hívjam fel a rokonságot mert itt fent beszélgetnek, lemegyek anyósomhoz erre sógórnőmék sehol, kérdem hol vannak erre anyósom mondja, hogy ő azt mondta nekik, hogy mi lefekszünk a Tamival mert mindig szoktunk vele aludni (mondanom se kell, hogy kb 20 esetből 1x szoktunk vele aludni délután) erre elmentek haza :roll: . Jó az öreg a háznál :wink: :x . Na mindegy gyorsan elmentem a boltba mert Tami alvása után nem sokkal mentünk anyukámhoz akinél ma este alszunk mert holnap megyünk tovább az unokatesómhoz (anyu, Tami, Edó és én), apa meg éjszaka dolgozik és reggel akkor tud aludni anyunál míg mi csavizunk.
Odaértünk anyuhoz kivételesen nem másfél csak fél órát késtünk. :)
Erre szegény drága Edókámra rájött a helyzetfelismerő gyakorlat, hogy ez nem a mi otthonunk is az nem a jól megszokott nappali meg a....., szóval semmi és eszeveszett módon sírt alig lehetett megvígasztalni. Végre megnyugodott eltelt vagy 3 perc erre megint. Na jó lesz ha ez lesz egész éjszaka :oops: .
Mondtam apának, hogy inkább bevinném dolgozni és utána hazajövök az Edóval a Tami meg ott marad a mamánál és ott alszik.
Edóka a kocsiban már tök jól volt (különben a Taminak is volt egy ilyen fejezet az életében mikor 3 hónapos volt :shock: ) hál istennek nem sírt. Apát akkor elvittük dolgozni, a Váci útnál van a melóhelye anyu pedig Zuglóban lakik. Oké akkor irány haza. Mire hazaértünk már 7 óra volt, gyorsan megfürdettem az Edót cici ezerrel tele a pocak :) . Fél 9 felé már bóbiskolt szegénykém, azért anyuval folyamatosan (óránként :oops: :roll: ) konzultáltam, hogy minden oké e (eddig még mindig csak úgy aludt ott a aTami a mamával, hogy az Edóval ott voltunk a másik szobában), mindig mondta miket csinálnak vacsiztak, fürödtek, mesét néznek.....
Egyszer csak hív anyu, hogy a Tami sír mert anya kell neki mondanom se kell, hogy mikor ott voltam a másik szobában akkor simán elaludt a mamával. Mondtam anyunak, hogy adja oda neki a telefont beszélek vele. A nagy beszélgetés az volt, hogy anya anya anya anya...... Kérdem tőle, hogy mi a baj mire mondja, hogy velem akar aludni és haza akar jönni, kérdem tőle hogy menjek érte erre mondja, igen anya gyere anya anya anya anya........
Ez ment vagy 5 percig!!! Na most mit csináljak? :roll:
Oké Edót felöltöztettem be a kocsiba, el Zuglóba mindezt fél tízkor útközben hívtam anyut, hogy mi a helyzet erre mondja, hogy nem akar a Tami felöltözni na mondom öltöztesse mert ha nekem kell akkor zabos leszek mert nem akarom felvinni a kocsiból az Edót aki békésen szunyókál. Aztán mire odaértem már hozta is le anyu a Tamit és jöttünk haza. Persze két percel a hazaérkezés előtt aludt el a Tami az autóban mindez negyed 11kor. Gyorsan felcipeltem mind a két manót Tamit rögtön átöltöztettem pizsibe és betessékeltem az ágyba az Edót meg kicsomagoltam és betettem őt is az ágyikójába. Mint egy kis tündér manó csak nyújtózkodott egyet és észre sem vette a helyzetváltoztatást aludt is tovább, persze a Tamit sem kellett sokáig altatni. :)

Ja és közben lemondtam az unokatesómékhoz való menetelt mert nem akarom húzni szegény Edó agyát ezzel a sok ide oda mászkálással és egyébként sem biztos, hogy nem torkollott volna ordításba az a másik idegen helyszín.
Úgyhogy a nagy hétvégi csavargásból lett egy itthonmaradós buli. :?

Kicsit kesze kusza a sztori de higgyétel el ez az életben sem volt egyszerűbb.

Gyuri!
írok neked sztorit!

Jó éjt mindenkinek

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Adra!
Gyönyörűek a babák, Zéti milyen kis hajasbaba. Viszont nekem Zsófi arcra kerekebbnek tűnik... Ennyire behozta volna a lemaradást? :)
Kitartás és a szopi miatt ne aggódj. Egyébként nekem Bence nem az első gyerek, mégis szétrágta a cicim... Csenge nem volt ennyire vadóc...

Dóri!
Nagyon szépek, hajasbabák a lányok! És mennyire egyformák... Vagy csak nekem tűnnek annak? Nagylány hogyan fogadja a kicsiket?

Köszönjük a gratulációt mindenkinek. Szüléstörténetet igyekszem én is megírni (már a férjem is rágja a fülem érte...), csak most gőzerővel készülök a fősulis vizsgáimra is.

Szép napot!

Dettee
dettee

Sziasztok!

Dóri!
Gyönyörűek a csajszik! Mégegyszer gratulálok hozzájuk és sok kitartást! Remélem a tejcsi megindul és nem lesz gond. Nagyon ügyi vagy, hogy egyedül a három kislánnyal, nem semmi... Minden elismerésem a Tied! :D

Dettee!
Egy kalappal a vizsgákhoz! Hova jársz?

Szandra!
A sztorid tényleg egy kicsit "kesze kusza", de a lényegét lehetett érteni. Nem volt ez a legjobb hétvégéd ezek szerint. Gondolom most kivagy. :( Remélem most este ki tudjátok magatokat pihenni.

Zsókuci!
Veletek mizujs? Hogy vagytok? Hogy bírod?

Eszti!
Bence már várja a kishugit? Mit szólt hozzá, hogy kishuga lesz?

További szép estét Mindenkinek!
Finike

Kép
Kép
finike

Kösz a sztorikat, előre is. Még az a kérésem, hogy írjátok meg melyik évban volt. Kösz.
gyuri
gyuri
Szeged

Sziasztok!

Szandra! háááát nem piti. azt hiszem agyvérzést kaptam volna. persze szegény csajokat is megértem. Ilyen nálunk is volt. JOhanna nem akart ott aludni a mamáéknál. Elment nagy lelkesen anyósékhoz XIII.ker-be aztán apja mehetett érte mert meggondolta magát. /szerencsére ez csak 1x fordult elő/ Viszont anyukámék itt laknak közel, na onnan már többször jött haza. Pedig szeret ott lenni csak alvásilag sokszor meggondolja magát.

Gyuri! 2002es sztori is érdekel? mert én szívesen megírom mindkét élményemet, de untatni nem akarok senkit vele. privibe írjuk vagy ide?
bocsi az értetlenkedésért.

Finike! látod más apróság sem szeret mindig otthonon kívül lenni. Azért jó olvasni hogy nem egyedi a problémátok, ugyi? :D

Dettee! CSengét isten éltesse sokáig névnapja alkalmából.

jó éjt Edina
[/img]
sidney

Sziasztok!

Kisség megkésve, de mi is nagyon jól éreztük magunkat bár sajnálom, hogy a Dórika kicsit hamar megunta. Szerencsére haza fele nem aludt el, így jó volt.

Mindenkinek nagyon cuki a babája, komolyan mondom tisztára kedvet kaptam tőletek, bár kicsit húzosnak tűnik egyszerre két gyerek.

Ennek örömére elmesélem nektek, hogy a tesómnak is megszülettek az ikrei.
Gondolom az mekkora meló lehet :lol:

Most megyek mert alszik a Manócskám és nagyon le vagyok maradva a házi munkával :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Tücsök+Dórika

Kép

Kép
mtücsök

Szandra,

Át tudom érezni, hgoy milyen ideges voltál... Nekem kedd délutánonként van egy lány, aki vigyáz Dancára, vagy mindkettőjöóükre, ha el kell intéznem valami fontosat. (pl. fodrász, kozmetikus :D ). Danca rendszeresen akkor dobja be a durcit, és kedz el "Anyázni", amikor időre megyek, és már az ajtóban állok, és éppen veszem a cipőmet. Amikor csak csavarogni megyek, és nem kell sehol pontosnak lennem, akkor bűbájosan integet az ajtóból, ahogy megyek le a lépcsőn :lol:

Gyuri,

Császáros történet is érdekes lehet? (Bocsi, én sem akarok értetlenkedni...)
Ha senkit nem zavar, én arra szavaznék (bár nem kérdezett senki :? ), hogy ide tegyétek fel a történeteket. Én szívesen olvasnám....

Tücsök,

Tényleg nem egyszerű két gyerekkel, de szerintem nem sokkal nehezebb, mint eggyel. (Persze ikrekkel más, gondolom!)
Több meló van velük, de már sokkal rutinosabb vagy. Nem izgulod magad mindenen halálra. És nincs más olyan jó érzés, mint amikor mind a kettő ott ül/fekszik az ölemben. Talán csak az, ha kettőnél több. (De van egy sanda gyanúm, hogy én ezt nem fogom kipróbálni :shock: )

Most mennem kell, mert nálunk is szalad a ház....

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Kösz az érdeklődést, minde sztori érdekel, de igen, az év is fontos.
illetve 2006, okt. előtt-után.
várom a történeteket, priviben, vagy nyilvánosan mindegy, fontos, hogy őszintén, ahogy TE láttad.
gyuri
Szeged

Sziasztok!

Juditnak köszönjétek :wink: én tényleg felteszem a sztoriaimat. Bocsi egy kicsit hosszú lett :oops: de volt történés rendesen.

2004 év elején elmentem a körzeti nőgyógyászomhoz aki első ránézésre nagyon szimpatikus volt. Csak egy szimpla rutin „látogatást” tettem nála, mert előző évben költöztünk ide Vecsésre ezért úgy gondoltam, hogy felkeresem ezt az orvost. Elmondtam neki, hogy nekem mindig 6 hetente jön meg a menzeszem erre csípőből jött a válasza: - Maga nem akar gyereket? Mert ha így folytatja, akkor nem lesz soha, ugyanis nem 4 hetente jön meg a menzesze, ezért javaslom kezdjen el szedni hormontablettát ami „berendszerezi” a dolgokat és akkor beszélhetünk majd gyermekvállalásról. Kicsit megszeppenve elmeséltem a páromnak a bent hallottakat, levontuk a következtetést, hogy tök felesleges védekeznünk ha nem eshetek teherbe, ezért ezt a részét mellőztük is a dolognak. Mivel még nem akartunk gyereket csak egy kicsit később, ezért a „szabályozást” is későbbre terveztük.
Telt múlt az idő. éppen aktuális lett volna a következő menzeszem ami már kemény két napot késett. Elmentem a patikába vettem egy tesztet (gondoltam felesleges pénzkidobás de olyan izgi dolog) megcsináltam és két pici csíkocska jelent meg rajta. Annyira boldog voltam, hogy madarat lehetett volna velem fogatni, persze azért egy kicsit féltem is, mert egy két szobás házban laktunk anyósommal, aki kemény dohányos és nem szerettem volna a gyerekemet ilyen körülmények között felnevelni. Mikor hazaértem mondtam a férjemnek, hogy van egy meglepim, persze nagyon kíváncsian kutakodott, hogy mit hoztam neki. Nagy „unszolásra” elővettem a tesztet amire hirtelen nem is tudta mit mondjon. Természetesen ő is nagyon örült csak egy kicsit már előre gondolva azon járt az agya, hogy is lesz ezután.
Elmentem a „doktor” úrhoz aki közölte velem, hogy 5 hetes terhes vagyok semmi „jaj hogy lehet ez, hogy mégis sikerült?”, teljesen természetesnek vette. Hát jó, akkor most már tuti a baba akkor mi legyen a házzal ahol lakunk? Gyorsan próbáltunk mindenféle lehetőséget átgondolni de sajnos mindig oda jutottunk, hogy fel kell vennünk hitelt, hogy tudjunk építkezni. Szerencsére anyósom beleegyezett a jelzálogos leterhelésbe így egy kicsit könnyebb volt a helyzet.
Pár nappal a rendelőben való látogatásom után barna pecsétet vettem észre a fehérneműmön. Akkor rendesen megijedtem és szerencsémre aznap rendelt a doki délelőtt így gyorsan elmentem hozzá. Mindenféle vizsgálat nélkül közölte velem (bocsánat a nem pontos idézetért de a lényeg benne van) lehet, hogy elhal a magzatom, felír valami magzatelhalás elleni gyógyszert és este pedig menjek vissza UH-ra ahol megnézik van e még szívhangja a picinek. Hát mondanom sem kell teljesen kétségbe voltam esve. Este elmentünk a párommal, hál istennek minden rendben volt még egy képet is kaptam a drágámról. Másnap reggel éppen készültem a nyelvvizsgámra már bent voltam Pesten amikor anyukámnál észrevettem, hogy még több barna volt a betétemen. Na ekkor már nagyon ki voltam azok után amit tegnap mondott a doki, most tuti elhalt a magzatom. Felhívtam a férjem aki mondta, hogy az egyik kollégájának a felesége most szült és nagyon meg voltak elégedve az orvossal. Kértem, hogy szerezze meg a számot szerencsére már tíz perc múlva a kezemben volt a szám és hívtam is a Csütörtöki doktor urat, aki már a telefonban megnyugtatott, hogy szerinte nincs semmi nagyobb baj, menjek be hozzá és megnéz. Hátrahagyva mindent, ezerrel mentem be a kórházba. Nagyon kedvesen és segítőkészen rendelkezésemre állt a doktor úr, aki meg is vizsgált és közölte, hogy ez egy méhszáj seb, amit lekezelt és még két napig lesz ilyen barnás váladékom a harmadik nap meg mint ha elvágták volna az egészet. Javaslatára az elhalás elleni gyógyit nem is váltottam ki. Persze nem nagyon értette, hogy vizsgálat nélkül hogyan tudta megállapítani az a drága kolléga mi is a diagnózis.
Hál istennek ekkor fogtam fel, hogy mennyire egy megbízhatatlan (nem akarok csúnyát írni) orvossal volt eddig dolgom és végre találtam egy dokit aki nagyon szimpatikus volt. Persze fél méterrel a föld felett jártam aznap.
Persze azért ott lebegett a fejünk felett az építkezés, tudtuk hogy október vége felé már itt lesz a baba, ezért mindent nagyon gyorsan akartunk csinálni, de amíg nincsenek meg az engedélyek addig teljesen meg van lőve az ember.
Május vége felé állhattunk neki egy teljesen külön álló lakást felhúzni és kialakítani magunknak. Végig az hajtott minket, hogy mire jön a baba addigra készen legyen a ház is.
Közben rendszeresen jártam a vizsgálatokra meg mindenre, amire kellett. Nagyon meg voltam elégedve a fogadott orvosommal, tényleg minden úgy és akkor történt, ahogy ő mondta és persze mi kell több egy első gyermekét váró nőnek a sok bizonytalanság közepette?!
Aztán eljött 2004. október 16.-a. Hajnalban alhasi görcsökre ébredtem, én kis naív azt hittem, hogy biztos felfáztam, mert a készülő lakásunkban takarítottam, amiben még nem volt kész a fűtés. Nem bírtam aludni, ezért mindenféle elfoglaltságot kitaláltam magamnak hajnal 4-től. Reggel 8-kor felhívtam az unokatesómat, aki túl volt már egy szülésen, hogy ez az lesz-e vagy tényleg csak felfázhattam?! Persze telefondoktorom közölte velem, hogy nem tudja. Aztán már észrevettem, hogy 5 percenként jelentkeznek a fájások (addig teljesen rendszertelenek voltak) amik szerintem nagyon sokáig tartottak (így utólag belegondolva voltak vagy 15 másodpercesek). Aztán mikor közöltem a férjemmel a diagnózist ő észveszejtve gyorsan kapkodott össze vissza és veszekedett velem, hogy a papucsom miért nincs már rég becsomagolva. Nagyon vicces volt. Aztán tíz óra felé bementünk a kórházba, ahol Hartmann doktor megvizsgált (ő volt ügyeletben akkor szombat délelőtt) és közölte mosolyogva, hogy egy kicsit túl gyorsak voltunk, mert ebből lehet, hogy csak holnapra lesz baba, persze azért előkészítettek a szülésre. Kaptam beöntést ami után közölte a szülésznő, hogy próbáljam meg egy kicsit „visszatartani” a dolgaimat. Mondanom se kell, hogy a görcsök közepette pont nem tudja visszatartani az ember. Közben megjött a dokim is, aki megdicsért amiatt, mert látta, hogy sétálgatok. Ezek a kedves szavak (mind a két doki részéről) olyan jól esnek az embernek ilyenkor. Pontosabban ilyenkor főleg. Telt múlt az idő, kettő óra felé átestem egy burokrepesztésen, a magzatvíz teljesen tiszta volt aminek örültünk, de ami ezután jött az kevésbé tartozott a kellemes kategóriába. Eszméletlen nagyon erős görcsök jöttek, azt hittem megbolondulok, a szülésznő maszírozta a derekam, ami jól esett de csak tőle. Amint a férjem akarta csinálni, már szinte idegesítő volt az egész, sajnos nem tudtam tolerálni a dolgait így hamar beült a sarokba és csak onnan nézelődött. Mondtam a dokinak, hogy adjon valami fájdalomcsillapítót, mert nem bírom tovább viszont ő mondta, hogy már nincs értelme, mert a finisben vagyunk. Közben tiszteletét tette nálunk Hartmann doktor úr is, aki megdicsért, hogy gyorsabbak vagyunk, mint ő azt gondolta volna. Közben a szülésznő jobbnál jobb tanácsokkal látott el, amit már nem nagyon tudtam követni. Ezt a tudtára is adtam, szerencsére elég jól fel volt készülve a hülyeségre, gondolom nem most élte ezt át először. Aztán már csak az instrukciókat kaptam, hogy mikor nyomjak és mikor ne. Volt egy kis pihi, közben 3 fájás az egyik majd 3 a másik oldalra fordulva aztán mindent bele és már jött is kifelé a drága. Annyira kellemetlen érzés volt a kitolási szakasz elején a székelési inger, mert azt ép ésszel nem lehet felfogni hiába ír róla minden újság, de amikor már szinte látszott a buksija akkor már tényleg nagyon szuper volt minden. Nagyon jó érzés volt mikor éreztem, hogy „kipottyant”. A pontos idő 2004. október 16. 16 óra és 15 perc volt. Legnagyobb örömömre mondták, hogy kislányom született ugyanis egész terhességem alatt mellőztük ezt a kérdést. Apa vágta el a köldökzsinórt akiről tudni kell, hogy a legkisebb véres jelenetet (a tv-ben) is rosszul viseli. Megmérték a kis drágámat, aki 3900 grammal és 54 centivel látta meg a napvilágot. Igaz mire lekerült a csecsemős részlegre már csak 52 cm hosszúnak mérték, biztos hideg volt a folyosón és összement. Amíg „összefoltoztak” a gátmetszés miatt addig a kezembe is adták a picikémet aztán sajnos hamar elvitték. Két órát töltöttem a megfigyelőben majd levittek engem is az osztályra. Vártam, hogy mikor hozzák ki az én kislányomat is hozzám aztán már nem bírtam és megkérdeztem, hogy megkaphatnám-e mire mondták, hogy már rég szólhattam volna és akkor már mellettem lehetne. Csak ők arra vártak, hogy szóljak. Mondjuk ha ezt közölték volna velem mikor betoltak a szobába akkor biztos tudtam volna, hogy ez így szokás. Hát ez volna Kiss Tamara születésének a története. Remélem, nem hagytam ki semmi fontos dolgot. A dokimat még a mai napig is imádom, amiért nagyon kedves és türelmes volt velem és a szülés végén közölte, hogy a következő gyermekemet is elvállalja, mert nagyon ügyesen szültem. Így utólag belegondolva messze volt ez az ügyestől de akkor nagyon jól esett.

És a második még csak most jön..... :)

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Dóri, Adra, a babáitok gyönyörűek, gratulálok hozzájuk! Nem lehet betelni a képek nézegetésével.

Mint már írtam egyszer, nem vagyok "fórumíró", inkább az olvasók közé tartozom, és már rengeteg hasznos információt szereztem így - úgymond - általatok. Egyetértek az előttem szóló Judittal, és ha nincs akadálya, én is szíves olvasnék szülés/születés történeteket itt a fórumon.

Üdv. mazsuzs
mazsuzs

Íme!

Második gyermekem története korántsem annyira izgi mint az első, de azért ez is tartogatott meglepetéseket.
Erre a terhességre már tudatosan készültünk, egyeztettem a doktor úrral aki ellátott minden fontos és hasznos infóval a teherbe esés kapcsán. Egyeztetésünk után már a második hónapban meg is fogant a kis csöppség. A második és harmadik hónap egyfolytában rosszullétekkel tarkított volt. Az egyik UH-os vizsgálaton kevésbé jó hírrel szolgált a dokim mert mondta, hogy aggasztóan kevésnek látja a magzatvizemet, ezért elküldött genetikai UH-ra. Egy egész napot vett igénybe míg a Schöpf Merei-ben elbeszélgettek velem majd elmondták, hogy egy UH vizsgálat lesz és azután derül ki, hogy kell-e a genetikai vizsgálat ami némi kockázattal jár. Komolyan mondom semmiféle félelem nem volt bennem, mert tutira tudtam, hogy minden oké lesz, amit az UH vizsgálat első két másodpercében az ottani doktor meg is erősített. Mondta, hogy ez a magzatvíz bőven elegendő akár még két gyerkőcnek is. Szerintem nálunk ez már családi hagyomány, hogy a pocakban lévő manó ráijeszt a szüleire.
Szépen növögettünk, minden rendben zajlott. Alig volt hátra pár nap a szülésig már az egész család lázban égett, mert a Tamara 12 nappal hamarabb látta meg a napvilágot. Az utolsó CTG vizsgálat (pénteki nap volt) már mutatott kis görbéket de semmi jelentős görbület nem volt rajta. A doktor úr elmondta a lehetőségeimet a szüléssel kapcsolatban, mert hétfőre volt megállapítva a szülés és már négy kiló fölöttinek nézett ki a bébi, ezért nem látta értelmét a túlhordásnak. Mondta, hogy gondoljam át mit szeretnék és ha úgy gondolom akkor hétfőn reggel meg is lehet indítani a szülést ha konzultált a főorvossal. Nem nagyon akartam semmiféle külső beavatkozást, és hál istennek nem is volt rá szükség, mert még aznap este be is indult minden magától. A férjem Murphy akarata szerint pont aznap, pénteken volt éjszakás és nem volt otthon. Elaltattam a Tamarát és éppen utána nagyon görcsölt a hasam és hasmenésem volt. Akkor még nem hallottam sehol azt, hogy ez is lehet a szülés előjele. Vagy ötször el kellett mennem vécére és csak ezek után kezdtem felfogni, hogy most már görcsölget a hasam pontosan 5 percenként és fél percig tart. Felhívtam a férjem, hogy valami történés van, de azt is gyorsan felvázoltam neki, hogy hasmenésem is van és lehet, hogy csak emiatt görcsöl a hasam. Este 11-kor haza is ért, ekkor már tuti volt hogy ezek szülési fájások és nem a délutáni ebéd a ludas. Leszóltunk anyósomnak, akivel előzetesen egyeztetve megbeszéltük, hogy ha éjszaka kell menni, akkor ő vigyáz a Tamira, amíg mi bent vagyunk. Éjfél előtt nem sokkal indultunk el a kórházba, közben forró drót a család összes tagjának és persze az orvosomnak. 0:21-re értünk a kórházba, mire átöltöztem addigra pont beért a dokim is, így sikeresen elkerültem az ügyeletes orvos vizsgálatát, aki így utólag megtudva az én kevésbé szeretett volt orvosom volt. Szerintem ha megláttam volna, hogy ő az, akkor nem is engedtem volna, hogy hozzám nyúljon. Felmentünk a szülészetre és a vizsgálat után közölték a folyosón leült férjemmel, hogy siessen be, mert a végén lemarad mindenről annyira gyorsan haladunk. Kiderült, hogy már négyujjnyira ki voltam tágulva, a burokrepesztésnél pedig már „kakis” volt a magzatvíz. Ha jól emlékszem, akkor két-három fájást éltem csak át és már jött is az a bizonyos székelési inger. Most már sokkal jobb volt, mert tudtam, hogy mikor mi történik és nem éreztem kellemetlennek. Felfeküdtem az ágyra és már nem is bírtam felkelni, eközben apa csak állt és várt, mert már tudta, hogy jobb, ha távol marad, mert teljesen kiszámíthatatlan vagyok. Bár most csak a második fájás körül akartam egyszer elájulni, mert annyira leesett a vérnyomásom. (Utólag apa elárulta, hogy ő 3x akart).
Eszméletlen gyorsan jöttek egymás után a fájások. Mondták, hogy ha jön a következő fájás akkor már nyugodtan nyomhatok is. Egy nyomásra már látszott is a fejecskéje a másodiknál már kint is volt a harmadiknál meg már meg is született Kiss Edina 4100 grammal 52 centivel 1:29 perckor. Ismét nagyon örültem neki, hogy kislány lett. Rendesen rácáfolt a világra, mert mindenki váltig állította a pocakom formájából kiindulva, hogy fiú lesz. Szegénykémnek nagyon sok folyadék volt a nózijában, ezért rengetegszer le kellett szívniuk mire rendesen felsírt és ezért csak 7/9 Apgart kapott. De nekem ő igazi 10/10-es manó lett. Most is volt egy kis foltozás de addig legalább apa foghatta a kezében a második kislányát, aki ugyanolyan szép volt, mint a nővérkéje. Doktorúr megint nagyon kedvesen bevállalta, hogy a harmadik gyerkőcömet is szívesen végig kíséri mert egy hangos szó és egy hangos nyögés nem hagyta el a számat annyira „jól” viselkedtem, igaz egy óra hosszába nem sok minden fért volna bele.

Hát ennyi!
Mondjuk azt nem tudom mit kellett volna jobban kifejteni és mi volt túl sok de valahogy így maradt meg bennem ez a két sztori.

Szandra

szandrakiss

Helló Szandra!

Egy perc különbséggel írtam és küldtem a fórumra, hogy én is szeretnék történetet olvasni mint Judit, és miután visszatértem az üzenet elküldése után a fórumra, már fent is volt a tiéd!
Egyáltalán nem hosszú, és én még szívesen olvastam volna többet is belőle, ha nem ért volna itt véget, ugyanis nagyon jól megírtad! Köszi!
mazsuzs
mazsuzs

Szandra!

Egy perc különbséggel küldtem a fórumra a véleményemet, hogy én is szívesen olvasnék történeteket mint Judit, s mikor visszamentem megnézni, hogy elment-e az üzenetem a fórumra, a te történeted már ott várakozott.

Nagyon jól megírtad, még szívesen olvastam volna tovább is, ha nem itt lenne vége. Köszi a történetet!

mazsuzs
mazsuzs

Sziasztok!

Nagyon szeretem olvasgatni a fórumot,gyönyörűek a csemeték.
Én is itt szültem 2004-ben a lányomat,és rengeteg hasznos információt csak most szereztem,ahogy olvasgattam a tapasztalataitokat. A lila szobáról például nem is tudtam. Azt nem tudjátok,hogyan kell arra igényt benyújtani,hogy ott szülhessek? Közeledik a másidok kislányom születése. Amúgy velem is nagyon kedvesek voltak a szülőszobán. A csecsemősök már nem mind voltak segítőkészek,ezért kezdő anyukaként a többi anyukától lestem el pl.a pelenkázást.
Örülök,hogy alapjában mindenki dícséri a kórházat.
A szüléstörténetek is nagyon jók. :)
Az ikres anyukáknak gratulálok!

[url=http://babafalva.huKép[/url]
dalmacska

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni,hogy van-e valakinek tapasztalata túlhordásról? A kislányomat,Jázmint én nyolc nappal túlhordtam,ezért megindították. Mégegyszer nem szeretném. Arra az esetre szertetnék valami praktikákat,ha most sem indulna be magától.
Előre is köszi
Dalmacska

http://babafalva.hu/tickers/7ge.png

http://babafalva.hu/tickers/760.png
dalmacska

[quote="dalmacska"]Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni,hogy van-e valakinek tapasztalata túlhordásról? A kislányomat,Jázmint én nyolc nappal túlhordtam,ezért megindították. Mégegyszer nem szeretném. Arra az esetre szertetnék valami praktikákat,ha most sem indulna be magától.
Előre is köszi
Dalmacska
dalmacska

Dalmacska!

Gratulálok a két kislányhoz!!!
Én a kislányomat négy nappal hordtam túl. Úgy vagyok ezzel, hogy valószínűleg nem jól számolták ki a dátumot - ebben az orvosom is megerősített, hogy valószínűleg elszámolt valamit. Nem minden túlhordás túlhordás. Napra pontosan nagyon nehéz megállapítani, hogy mikor jön a babóca. De inkább hord tovább , mint jóval előbb lássa meg a napvilágot, szerintem. Nekem mondták, hogy lépcsőzzek, takarítsak ablakot, "szeressük egymást a párommal"
:lol: :oops: , de semmi. Végül a dokim indíotta meg. Így szerintem akkor jön az a picur, amikor ő akar. Lehet próbálkozni ezekkel, valakinek bejön valakinek nem. Minden gyerkőc, és terhesség más, így lehet, hogy a második babátok előbb jön. Ki tudja?
A lilaszobában akkor szülhetsz, ha épp ott nem szül senki, és a dokid is beleegyezik, hogy ott szüljél.

Finike

Kép
Kép
finike

Dalmacska!

Gratulálok a két kislányhoz!!!
Én a kislányomat négy nappal hordtam túl. Úgy vagyok ezzel, hogy valószínűleg nem jól számolták ki a dátumot - ebben az orvosom is megerősített, hogy valószínűleg elszámolt valamit. Nem minden túlhordás túlhordás. Napra pontosan nagyon nehéz megállapítani, hogy mikor jön a babóca. De inkább hord tovább , mint jóval előbb lássa meg a napvilágot, szerintem. Nekem mondták, hogy lépcsőzzek, takarítsak ablakot, "szeressük egymást a párommal"
:lol: :oops: , de semmi. Végül a dokim indíotta meg. Így szerintem akkor jön az a picur, amikor ő akar. Lehet próbálkozni ezekkel, valakinek bejön valakinek nem. Minden gyerkőc, és terhesség más, így lehet, hogy a második babátok előbb jön. Ki tudja?
A lilaszobában akkor szülhetsz, ha épp ott nem szül senki, és a dokid is beleegyezik, hogy ott szüljél.

Finike

Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Tegnap elkezdtem írni a történeteimet, csak aztán JOhanna köhögött és a többi is jött vele. utána már csak fogat mostam és kikapcsoltam agépet. Majd megírom, de most már késő van és nem kezdek bele.

Szandra! tök jó a történeted. azt hittem mára mindenki megírja a sajátját.

Dalmacska! én mindkét gyerköcöt túlhordtam. JOhannát indították, Bulcsú az utolsó pillanatban megindult magától. Nagyon örültem, mert rossz lett volna ha egyszer sem élem át milyen az amikor megindul. Nekem az amnioszkópiás magzatvízvizsgálat vált be. :D

Mtücsök Dórija! Isten éltessen sokáig névnapod alkalmából.

Dóri! Isten éltessen sokáig névnapod alkalmából!!!

jó éjt Edina
sidney

Sziasztok!

Igen igen, én is sérelmezem, hogy senki mástól nem jött sztori. Nagy fekete pont mindenkinek. :)

TücsiDóri!

Kép

NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK: EDÓ, TAMI, SZANDRA

Dóri!

Kép

NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK: EDÓ, TAMI, SZANDRA

Képzeljétek most már az Edóka teljesen magától elalszik este mikor betesszük az ágyikójába. :D :D

Különben rájöttem, hogy egy csomó mindent kihagytam a sztorimból de sebaj majd ha lesz JAF buli és ez lesz a téma akkor még mindig tudok nektek új dologgal szolgálni. :wink:

Sid!
Remélem jobban van Johanna és nem ezt a bolond vírusos marhaságot szedte össze.
Sok sok gyógypuszika!!!!

Ma megkaptam a suliból a felvételi eredményét. FELVETTEK!!!!!!!!!!!!!! abba a suliba ahová mégsem megyek :roll: :lol: mert nem ez a suli kell a csecsemő osztályra.
Ja és képzeljétek megtaláltam az apukámat (ha minden igaz) aki nem is tudja, hogy van két ilyen kis gyönyörű unokája és akit nem láttam vagy 15 éve. :(

Na erre a sok izgalomra aludni kell egyet.

Puszi mindenkinek
Szandra

szandrakiss

Dórik,

Nagyon boldog névnapot nektek!

Jogos a fekete pont Szandrától... Ma szinte egy percre sem ültem le, rohangáltam egész nap. Remélem, holnap sikerül, legalább az egyiket..

Jó éjszakát!

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

Köszönjük a névnapi jókívánságokat!

Szandra!

Megmondanád, hogy melyik suliba kell jelentkezni (levelező), ha az ember lánya csecsemős akar lenni????

Nagyon örülök, hogy megtaláltad az apukádat, és remélem, hogy ha sorkerül a nagy találkozásra.

Tücsök

SAJNOS MA SZOBAFOKSÁG, MERT ESIK AZ ESŐ! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok!

Tücsök!
Itt a kórházban ajánlották nekem a Szentágothai János Eü szakközepet (ez az hiszem a Könyves Kálmán Krt-on van) de ott nem adtak semmi féle infót, hogy indítanak e képzést szeptembertől mert szerintem be voltak tojva, hogy megszüntetik a sulit de erre a kérdésemre sem adtak semmi infót. Plusz ajánlották a Kossuth Zsuzsát amit már tuti, hogy bezárnak. Utánna néztem a többi ilyen sulinak is. A legtöbbnél az a baj, hogy csak arra a helyre mehetsz gyakorlatra amelyik kórházzal ők szerződésben állnak de találtam egy sulit a Kanizsai Dorottyát amelyiknél szabadon választott a gyakorlati hely, oda mehet ahová te akarsz. Ők indítanak szeptembertől képzést és egy héten csak egyszer kell bemenni egy délután (kb 1-6 ig). Csak az érettségi bizonyítvány kell hozzá. 3 éves a képzés és 36ezer forint egy félév. Most ezek jutottak az eszembe. Ja és elég csak nyár vége felé jelentkezni. Ha valamit akarsz még tudni akkor kérdezz. Ennyire érdekel téged is a dolog? Én tuti megyek ha csak addig nem történik valami gáz velem :lol: . Na jó ez csak vicc volt. Ha gondolod egyeztethetünk. Tök vicces lenne együtt menni suliba.?

Szandra

szandrakiss

Sziasztok Csajok!
NNNNa, végre van időm a géphez ülni :P

BOLDOG NÉVNAPOT A DÓRÁKNAK!

Szandra!
Örülök az örömödnek - apud és a vonalzód!
És nagyon jó volt olvasni a sztoridat.

Dóri, Adra!
Tündériek a picik, és remélem, hogy nemsokára élőben is láthatjuk őket!

Sztorim:

Eredetileg január 5-re voltam kiírva, tehát a nagy karácsonyi készülődést javában elkezdtem, plusz hozzájött még az év végi zárás - lévén könyvelő vagyok - aminek december 20-a a határideje.
Karira való tekintettel, és a zárás végeztével szépen bejelentkeztem fodrászhoz, kozmetikushoz, manikűröshöz. Bepácoltam a husikat, bekevertem a sütibe való krémeket, és még gyorsban kimostam az utolsó adag textil pelust, amit ki is vasaltam 20-án.
Legelőször 20án mentem CTGre, ami nem mutatott semmit. Pont még izgultam is, mert az a kismama, aki velem együtt feküdt a szobába csak úgy nyomkodta a gombot, nekem meg szinte alig volt egy-két "nyomásom. A görbém teljesen normál, doki zárt méhszájat állapított meg. Mondom ez a dolgok rendje, hiszen van még időnk :lol: Délelőtt felhívtam a családot, hogy mi volt a kh-ban, anyósom elkezdett noszogatni, hogy azért a táskámat pakoljam már össze. Mondtam, na jól! Ha ezt akarja 8)
Hát, eljött a 20-ról 21-re virradó hajnal. 20án szépen bevacsiztam, lefeküdtünk aluszikálni. Hajnalban olyan fél 3 magasságában éreztem, hogy hűha, futás a rötyére, nagyon kell pisikélni, meg a többit is :D Hát ültem is a wc-n vagy fél órát, szépen minden ki is jött. Mint aki jól végezte dolgát mentem vissza aludni. Kb. fél óra múlva megint. Na, mondom akkor gyerünk, biztos a vége bentmaradt. Persze mindezt sötétben-hangtalanul, nehogy apa felébredjen szegény, neki kell mennie reggel korán dolgozni, had aludjon :D Hát végeztem ezzel is, vissza az ágyba. Ez ment kb. 5ig. Ekkor már gondoltam, hogy ez biza nem hasmars. Szerencsémre anyukám korán kelő, így 5kor hívtam telefonon, hogy ugyanmár mesélje el, hogy milyen az, amikor megindul a szülés. Szegény képzelhetitek, ezt nem lehet elmagyarázni.
Na, akkor keltem apát, menjünk be a kh-ba, legfeljebb hazaküldenek, hogy ez még nem az. Fél 6 körül felkeltettem apát, hogy menjünk be, hátha. Ő szépen lezuhanyozott, felöltözött, összerakta a táskáját, hogy ha ez nem az, akkor ő megy utána dolgozni :D
Kb 6kor jelentkeztünk be a szülészeten, még az ügyeletes szülésznő volt - szegénykém hulla fáradtan, az utolsókat rúgta :)
De mielőtt felmentünk, mondtam a parkolóba apának, hogy a nagy sporttáskát csak akkor hozza, hogy ha azt mondják, hogy szülünk, mert ha hazaküldenek, ne legyen már tök ciki, hogy mi meg jöttünk a nagy motyóval :lol:
Hát rám nézett a szülésznő - neki elég volt csak rámnéznie - és mondta, hogy ebből bizony baba lesz ma.
Amíg felvette az adatokat apa lement a táskáért 8)
Szépen átöltöztem, mondtam az ügyeletes dokinak, hogy van fogadott orvosom, ők hívták is rögtön. Ez már olyan fél 7 magasságában volt. Dokim fél 8ra beért, megvizsgált, bő két ujjnyira nyitva volt a méhszáj, mondta, ha elérjük a bő 3 ujjat, akkor burokrepesztés. Én addig gyakorlatilag kint tébláboltam apával, meg anyukámékkal (addigra már ők is odaértek), fájások voltak, de mindig számoltam magamba, és alig értem el 30ig, mindig vége is lett már.
Köszönet a hajnali sűrű wc-knek a beöntést megúsztam!
Nem így persze a burokrepesztés után :D Mondta dokim, hogy ezután kissé felerősödnek a fájások, és akkor itt hagyna az Évikével, míg ő lemegy vizitelni, és majd Évi hívja, ha látja, hogy eljött az idő. Mondtam jó. Beadta az oxitocint, és ment. Évike mondta, hogy szóljak, ha ezután olyan fájás jönne (mostmár tudom hogy tolófájás, akkor még nem) mintha székelési inger lenne. Mondtam neki, hogy ez már olyan. Dokim még ki sem tette a lábát a szülészetről, Évike hívta vissza :) Mondta is neki, hogy szólt, hogy csak akkor hívja, ha action van. Azzal rámpillantott, és már kérte is a steril köpenyt, hogy ez bizony action.
Pici gátmetszés, 3 fájás, és már kint is volt Bence. Reggel fél 9kor megszületett 3400gr-mal, és 51 cm. Hivatalosan két héttel a kiírt időpont előtt, 10/10 Apgar-ral.
A gyermekágyas idő nagyon jó volt, gyorsan telt, főleg, hogy 24én délelőtt már jöhettünk is haza, így szenteste itt volt a fa alatt a mi hatalmas ajándékunk!

Az az igazság, hogy az én szülés-történetemen nem tudok sírni, mindig nevetnem kell rajta! Annyira jó volt, gyors, hogy ... nem is találok rá jelzőt....
Amúgy is egy vidám jellem vagyok, mindig megpróbálom a pozitív oldalát nézni a dolgoknak!
Szerintem az is segített ebben a gyors és problémamentes szülésben, hogy az egész terhesgondozás alatt soha nem gondoltam arra, hogy ez nem így fog történni. Meg tuti biztos az is, hogy sokat számított, hogy 13 évig sportoltam versenyszerűen.
De lehet, hogy ezt csak én mesélem be magamnak, de nem baj, a tudat jólesik :lol:
Mostmár csak abban reménykedem, hogy Rékával is hasonló lesz a felállás :wink:

Gyuri!
Remélem tudod hasznosítani az én történetemet is. Ha igen, használjátok nyugodtan :D

Pá Mindenkinek: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Finike!
Köszi a praktikákat,kipróbálom majd,ha megint olyan lesz a helyzet.Az én dokim is azt gondolta a szülés előtt hogy,lehet hogy elszámolta,de amikor megszületett Jázmin,azt mondta hogy "mosonő kezei" vannak,ami a túlhordás jele. Én nagyon szeretném ha most magától indulna be.

Edina!
Akkor a te babáid sem siették el a dolgot. Egyébként ha jobban belegondolunk,így még mindig jobb,mintha hetekkel előbb születnének mint kellene.Nem túl hülye kérdés,hogy milyen is az az amnioszkópiás magzatvízvizsgálat?

Arról nem tudtok valamit,hogy tervezik-e a kórhában a 24 órás roaming in-t? Jó lenne. Én nagyon szoptatás párti vagyok és úgy egy kicsit egyszerűbb lenne.
Amiről szintén lemaradtam,az a szülés utáni szoptatás(ott a szülőszobán).Azt nem tudom,hogy lehet-e,vagy csak egyszerűen kérnem kellet volna? :roll:

Dalmacska
dalmacska

Sziasztok Lányok!

Fricky! Mint "polyaleső" fórumolvasónak nagyon tetszett a te sztorid is. És sikerült humorosra venned a sorokat. Remélem Gyuri dokinak segítenek a történetek, talán 1-2 hét múlva már én is megírhatom majd a sajátomat és remélem ugyanolyan vidám sorokkal ahogyan te tetted.
Egyébként lenne kérdésem is a tapasztalt anyukáktól. Ha beviszem a mellszívót a kórházba (egyáltalán érdemes vagy be kell vinni?), akkor tudom én vagy valaki más (nővér) sterilizálni? Ugyanis nem lehet mindegyiket a mikrohullámú sütőben sterlizálni csak forralással vagy folyadékkal. Erről tudtok mondani valamit?

Köszi a válaszokat előre is.

mazsuzs
mazsuzs

Szandra,

Egy ismerősöm a Szentágothai Jánosba jár. 22-én derül ki, hogy bezárják-e :cry:

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

A Dóráknak én is BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!!

Eszti,
Nekem nagyon tetszett a Te történeted is. JÓ volt olvasni. :lol: :lol:

Edina!
Johannának jobbulást kívánok, remélem nem rosszabodott az állapota!

Szandra!
Nagyon örülök, hogy rátaláltál az édesapádra, és remélem megismeri a két szép unokáját is!

Dalmacska,
Teljesen megértelek, hogy át szeretnéd élni, milyen az ha magától indul be. Az olyan izgi lehet. Én is így vagyok ezzel. Szurkolok, hogy teljesüljön a vágyad!

Mazsuzs,
Le tudják fertőtleníteni, de nekik nagyon büdös "kórházi" fertőtlenítőjük van. A Chicco-nak van hideg vízbe tehető sterilizáló folyadéka, azzal szívesen kifertőtlenítik. Egy tálba teszel vizet+ ezt a folyadékot, 30 percig állni hagyod benne a mellszívót és kész. Ha van idejük meg tudják neked mutatni, hogy kell használni, de nem nehéz, ha elolvasod, vagy csak ránézel máris rájössz, hogy kell. Én bevittem, de nem használtam, csak amikor hazajöttem, de a következő gyerkőcnél már a kórházban is fogok használni. Érdemes szerintem bevinni, nem kötelező.
Tényleg egy -két hét? Húúú de izgi. Majd megírnád nekünk a történetedet? Első baba? Kívánok Neked olyan szülést, ahogyan szeretnéd, legyen sok tejcsid, sok egészséget és boldogságot az új jövevényhez!!!! Fiú vagy lány? Bocsi, hogy ilyen sokat kérdeztem. 8) :lol: :oops:
Ha van még kérdésed nyugodtan tedd fel, szívesen válaszolunk!!!

Szerintem az én sztorimra nem vagytok kiváncsiak, hisz én már egyszer leírtam, + nem is olyan izgi, mivel nekem indították.

Ma voltunk megint az ortopédián és már nem kell tornáznunk, teljesen rendben van a kiscsaj! :lol: :D :D :D
Képzeljétek, tegnap este 3x is a hasára fordult magától, és már hallani a hangját is! Olyan ügyes!!!! :D :D :D :lol:
Na most már megyek, mert soha sem lesz kész a pörkölt, és apa már éhen hal.
:shock: :roll: :lol:
Finike

Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Az én szüléstörténetem sem izgi,mivel tudtam,hogy mikor lesz,de azért lehet hogy megírom majd.Én is kedvet kaptam tőletek.

Mazsuzs!
Én a kórházban vettem mellszívót,és nagyon jól jött amikor kőkeményk voltak a melleim. Most is magammal fogom vinni.
Én is kívánok neked könnyű szülést. :)

Finike!
Ezek olyan jó dolgok egy szülő életében,amikor megfordul,mászik,majd felül, stb... Emlékszem hogy örültünk amikor Jázmin egy este bekapta a lábújját. És már olyan régi emléknek tűnik... :)

Dalmacska
dalmacska

Utólag szertnék Boldog Névnapot kívánni a Dóráknak én is. :D
Dalmacska

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Sziasztok!

Eszti! ez tényleg gyors szülés volt. Kívánom, hogy Rékával is ilyen legyen.

Finike! azért megírhatnád mégegyszer, már olyan rég volt én már elfelejtettem.

Én is összeszedem magam és megírom.

Dalmacska! Kíváncsian várjuk a történetedet, aztán nem sokára a frisset is. Én a másodiknál örültem hogy még várat magára. Tudtam addig van nyugi és szabadság amíg benn van.

Mazsuzs! Mellszívót sztem érdemes bevinni, akár otthon is kisterilizálhatod. Aztán benn meg a folyadékkal.

Szandra! Edónak grat az egyedül elalváshoz. és persze neked is. Örülök, hogy rátaláltál édesapádra.

Finike! Viki ilyen nagy csajszi már? nagyon ügyi!!!

jó éjt Edina
sidney

Helló Csajok!

Boldog névnapot minden Dórának! :D :D

Szandra, Eszti!
Nagyon jó volt olvasni a szülésetek történetét!
Várom a többiekét is!
Az enyém szót sem érdemel, hiszen nekem programozott császárom volt, így semmi izgalmas.

Finike!
Örülök, hogy Vikivel minden rendben! Látod, a torna megtette a hatását! :)

Mazsuzs!
Szerintem is érdemes mellszívót vinni, mert nekem is nagyon nagy szolgálatot tett mikor teljesen bekeményedtek a melleim. A mikrós sterilizálót sajnos nem tudod használni, mert a gyermekágyas osztályon kicsi a mikró és nem fér bele, úgyhogy a folyadék használatát ajánlom én is.
Lehet, hogy figyelmetlen voltam, de mikorra várod a babát, és fiú v. lány lesz? Hogy viseled a terhességet?

Dalmacska!
Látom neked még jó két hónap hátra van. Te tudom már a babád nemét? Vagy meglepetésnek szánod? Szorítok, hogy a szülésed olyan legyen, amilyennek szeretnéd!

Igazából én is kíváncsi lennék milyen amikor magától indul be a szülés, de miután nekem egyszerre két baba adatott, így nem valószínű, hogy valaha még átélhetem azt, amikor magától megindul a szülés. :(

Azért egy kicsit dicsekszem is, képzeljétek már mindkét manóm megközelítette a 3 kg-os álomsúlyt, :) :) s ami még meglepőbb Zsófikám 6 g-mal lehagyta a tesóját! Úgy kikerekedett a kis pofikája mint valami kis hörcsögé. Zéti viszont hosszába nőtt, de nem tudom mennyit, mert fogalmam sincs hogyan mérik, de a rugikon látom, már szinte végig éri az 56-os rugikat! :D :D

További szép esetét Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?