Szaisztok!
Lucia, de jó, hogy jelentkeztél!
Nagyon ügyesen csinálod! Csak így tovább. Nem tudom elképzelni, hogy megy két babával.
Időnként varázslónak kell lenni!. Örülök, hogy van tejcsi, szépen gyarapodnak. Várom a képeket!
Ha lesz kistesó, és kislány lesz, akkor biztos, hogy Luca lesz (kicsit sok a "lesz"-ből
)
Ismét egy "nem okoskodásnak szánt" gondolat a kisfiúk pisiléséről.
Valahol olvastam, hogy rögtön a pelenka levétele után rá kell teríteni egy textilpelust a pocakjukra, és akkor nem éreznek késztetést a pisilésre. Ha mégis, a pelus felfogja, és nem megy mindenfelé. He-he, én ki fogom próbálni. Persze, azért hagyom majd Mátét meztelenkedni is, azt tudom, hogy nagyon szeretik.
Clexane-t neked meddig kell szúrni szülés után?
Kórházban magadnak adtad vagy rábíztad a nővérkékre? Én már a bal oldalamba nem tudom beszúrni normálisan. Apa szokta intézni, ha itthon van. Ha nem, akkor marad a combb, és utána a foltok. Jobbra még kézre esik. Már nagyon várom a végét, de 8 hétre ítélt a főrovos szülés után. Leghamarabb valamikor májusban lesz vége.
Chesti, még nem szerepel a közeljövő terveiben a szülés.
A pocakom készülődik nagyon, de már nem izgatom magam. Időnként nagyon durván bekeményedik, aztán elmúlik. Többet fogok pihenni, és kész!
Niki csípőjével minden rendben lesz. Ha eddig nem volt semmi gond, nem hiszem, hogy most derülne ki valami.
Köszönöm a szülő-ruhával kapcsolatos véleményedet.
Pocakot még nem mértem, de kíváncsivá tettél. Tuti 100 fölött van jóval!
Bölcső: kíváncsi vagyok Máté mennyire bírja majd!
Szuszi, nagyon jól belejöttél! Csak így tovább!
Neked is köszönöm a véleményedet szüléssel kapcsolatban.
Azt hiszem döntöttem: szülni nagyméretű ingben, ami elég hosszú.
Kórházi napokra végig gombos pizsama. Kiderítettem, hogy nem ragaszkodnak a hálóinghez. Anyukám vett nekem egy szoptatósat, azt azért bepakolom.
Lanett, célnál járunk, de mint Chestinek is írtam, még néhány hétig jó lenne kihúzni.
Bizony, bizony, félidő környékén már elkezd nézelődni a kismama.
Nekem még csak elméleti "tapasztalataim" vannak a vásárlással kapcsolatban. Úgy értem, vásároltam, de nem tudom, jól döntöttem-e.
Ágynemű: egyelőre nem vettünk. Első hetekben pólya, később hálózsák. Azt hiszem, Chestivel elmélkedtünk ezen a témán korábban.
Fürdőlepedő: 4 biztosan elég. Nekem 2 pelenka-anyagú van, és egy frottír, illetve vannak olyan törölközők, amiket még nem használtunk, ha szükséges, azokat is tudom használni.
Pléd: 1 kicsi vékony, 1 kicsi vastag, és 1 nagyobb vastag a babakocsiba, ha nagyon hideg lenne, és a kocsizsák (vagy hogy a csudában hívják) nem lenne elég. Overálból és zsákból vékonyabbat választottunk, remélem, hogy már jó idő lesz. Vagyis a zsákot nem választottuk, mert apáé megvan még, és tökéletes állapotban. Naná, hogy nem fogom kihagyni, hogy abban tologassam a fiát.
Hát, mi egy tavaszi babánál így gondoljuk, aztán, meglátjuk, hogy az élet mit hoz...
Lepedő: ugyanez a dilemmám.
Kétgyerekes barátnőm szerint jobban járok, ha gumis lepedőt veszek, mert a kókuszmatracra sokkal könnyebb felhúzni. A szivacsnál lehet dugdosni a sima lepedőt, de kókusznál macerás. Kipróbálom a sima lepedőt (nekem is többletem van), és, ha nem jön be, gumisat ráérek később is venni. Azon kiakadtam egyébként, hogy a gyerekágyba való méretű (sima, egyszerű, fehér) gumis lepedő, drágább, mint a 160x200-as ágyunkra való.
És a legfontosabbat nem is írtam! Azt hiszem Máté keresztbefordult!
Csinált már ilyet, de néhány óra múlva vissza is tért a régi pozícióba. Tegnap reggel arra ébredtem, hogy így fekszik, azóta semmi változás. Nem vagyok 100%-ig biztos benne. A rugdosását nem a köldököm feletti területen érzem, hanem oldalt, ellenben a hasamon keresztben simán kitapintható a háta - mi más lehetne egy hosszúkás, kemény dudor?
Most nagy mocorgásban van, remélem, visszatér a helyére. Mondtam már neki, amikor beindult, hogy jobb, ha nem ugrál, mert kevés a hely, és a végén úgy marad.
Hát beszélhetek én ennek a gyereknek!
Chesti, látod, én igyekszem életben tartani a topikot!
Csak a kismamatársaim nem tudom, merre járnak!
Puszi mindenkinek!
U.i.: Mot még mindig nem ért át a szomszédba!
Remélem, minden rendben velük!