Új privát üzeneted érkezett!

Hello Lányok!

Zsókucikismamipajtás!
Szívből gratulálok a kiscsajhoz! :D

Este jövök a hírekkel, és remélem fülig érő szájjal.
Addig is puszi mindenkinek!

lanett

Sziasztok!

Zsókuci, éljen Emese! :lol: :lol: :lol: Olyan kis picuri!!!!! És egészséges, ami a legfontosabb!!!
Kíváncsi vagyok, hogy érzel-e majd változást a kapcsolatotokban.

Hoztátok ti is a statisztikát! Lombik-babák többsége kislány, inszem-babák többsége kisfiú, spontán-babákról még nincs elég adat. :wink: :lol:

Zuzmó, pihi-pihi-pihi!!! :lol: Nagyon izgalmasak ezek a napok! Képzelem, milyen izgatott-furcsa érzés lehet ez most neked! Rám is átragadt valami belőle, pedig még messze járunk.

Lanett, drukkolok, hogy Réka/Zsombor is ügyes gyerkőc legyen, kövesse Emese példáját, és mutassa meg magát! :lol:

Szuszi, örülök, hogy van tejcsi! :) Ez a lényeg, a pótlás már csak ráadás! :lol: :lol:
Pihensz eleget napközben? Nem okoskodni szeretnék, csak mindenhol azt olvasom, hogy sokat kell pihenni, semmivel nem foglalkozni, és az jó hatással van a tej mennyiségére, aztán, ha beáll, már lehet mozgékonykodni.

Agnesm, kizárólag koordinálni fogok a pakoláskor, na és főzöm a marhapörit a fiúknak! :wink: Bár, nehéz lesz megállni, hogy csak dirigáljak, és ne csinljam meg, ha valami ötletem támad. Bár lemértünk mindent, csak élesben derül ki, ha mégsem stimmel valami. A szekrényekből történő kipakolás-bepakolást viszont én fogom csinálni. Apa rengeteget dolgozik. :cry: Majd feliratozom a szekrényeket, hogy mi hol található. :wink: :wink:
Jól hangzik a golyó-recept! :D

A kimerültségem tetőfokára hágott, ennek köszönhetően kis megszakítással (éjfél körül pisilés) végigaludtam az éjszakát. :)
Megyek ma védőnőhöz. Kapom az utolsó laborvizsgálathoz a beutalókat, és majd jól lecsesz, hogy sokat híztam. :wink: :wink: Ez a mániája, de már nem érdekel. Ha neki 2 hónap alatt a 3 kg sok, akkor tehet egy szívességet. Érdekes, hogy a dokim teljesen elégedett a súlyommal!

Szép napot! :P

Kép
Kép
share

Zsókuci!

Gratulálok a kislányhoz.
bibike27

Végeztem is a védőnőnél. Nem tudom, hogy azonos protokoll szerint járnak-e el az egész országban, de nekem még egyszer sem szólt, hogy szeretne eljönni hozzánk. Én biztos nem fogom hívni. :wink: :wink:
3 hét alatt 1 kg 30 dekát híztam. :lol: :lol: Ez még éppen elmegy, szerinte!! :roll: Nagy nehezen megegyeztem vele, hogy Máté receptjeit ideadja előre, és én majd kitöltögetem, ha megszületik. Viszont a terhesgondozásról szóló igazolást csak szülés után adják ki. 36. héttől hetente kellene járni hozzá. Nem elég nekem a heti 2 NST! Azzal magyarázta, hogy a toxémia veszélye miatt kell a gyakori vérnyomásmérés, vizelet vizsgálat. Nekem pedig az a véleményem, hogy, ha eddig nem vizesedtem, alacsony volt a vérnyomásom, feltűnne, ha valami gond van.

Most tudtam meg, hogy szüléshez saját hálóinget vagy nagy inget kell bevinni. Inget jobban szeretem, szoptatni is könnyebb lenne belőle először a babát. Viszont, ha már beöntés, zuhanyozás megvolt, akkor nem lehet felöltözni, csak úgy lehet lenni, hogy alul nincs rajtad semmi. Gondolom, a szülőszobán már olyan mindegy, hogy meddig ér a ruhád. Hálóinget mindig is utáltam, szülés utánra is csomagoltam pizsamát - majd vizitre szépen felveszem a csini hálóinget, utána átöltözök.
Ti mit javasolnátok, miben szüljek? Hálóing vagy ing?

Legújabb szerzeményünk Máté úrfinak! :lol: :lol:
Kép Kép

Kép
Kép
share

Sziasztok :lol:

Nagyon édes minden baba!!!!!
További jó növögetést nekik!

Zsókuci :D
Én is tiszta szívből gratulálok a kislányhoz! Nagyon szép neve lesz!

PUSZI
Andi
manda

Ezt olvastam egy másik topicban és nagyon megtetszett! :D
Közkinccsé teszem, fogadjátok szeretettel!

Két kis magzat beszélget egy anya hasában:

- Te hiszel a születés utáni életben?
- Természetesen. A születés után valaminek következnie kell. Talán itt is azért vagyunk, hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik.
- Butaság, semmiféle élet nem létezik a születés után. Egyébként is, hogyan nézn e ki?
- Azt pontosan nem tudom, de biztosan több fény lesz ott, mint itt. Talán a saját lábunkon fogunk járni,és majd a szájunkkal eszünk.
- Hát ez ostobaság! Járni nem lehet. És szájjal enni - ez meg végképp nevetséges! Hiszen mi a köldökzsinóron keresztül táplálkozunk . De mondok én neked valamit: a születés utáni életet kizárhatjuk, mert a köldökzsinór már most túlságosan rövid.
- De, de, valami biztosan lesz. Csak valószínűleg minden egy kicsit másképpen, mint amihez itt hozzászoktunk.
- De hát onnan még soha senki nem tért vissza. A születéssel az élet egyszerűen véget ér. Különben is, az élet nem más, mint örökös zsúfoltság a sötétben. -Én nem tudom pontosan, milyen lesz, ha megszületünk, de mindenesetre meglátjuk a mamát, és ő majd gondoskodik rólunk.
- A mamát? Te hiszel a mamában? És szerinted ő mégis hol van?
- Hát mindenütt körülöttünk! Benne és neki köszönhetően élünk. Nélküle egyáltalán nem lennénk.
- Ezt nem hiszem! Én soha, semmiféle mamát nem láttam, tehát nyilvánvaló, hogy nincs is.
- No, de néha, amikor csendben vagyunk, halljuk, ahogy énekel, és azt is érezzük, ahogy simogatja körülöttünk a világot. Tudod, én tényleg azt hiszem, hogy az igazi élet még csak ezután vár ránk.
-
manda

Sziasztok Lányok! Német barátnőmnek dr. Wiegandt-t ajánlották szüléshez. Tdutok vmit róla? Köszi

pp

Zsókuci! :lol: Gratulálok Emeséhez,Én is lányos vagyok szeretnék legalább 1-et!! :lol:

Nekem még egy kis idő mire megtudom, hogy kik laknak a pocimban, de hamar el telik majd.

HÚ, Zuzmó, nagyon a finisben vagy,HAJRÁ!! :D

Üdv mindenkinek!!

Brigi :wink:

Kép
brigii

Pocak 33. hetesen. :lol:

Kép Kép Kép

Kép
Kép
share

Sziasztok!

Mindig csak olvasgatlak benneteket, de most írok is!
Share!
Atya ég!!!Mekkora pocid van!Biztos hogy csak Máté lakik benne???? :roll: :roll:

Zuzmó!
Sokat gondolok Rád!!!Könnyű szűlést kívánok Neked!!!Mostmár csak napok kérdése, és Te is babázhatsz!!!
Puszi minden kismaminak, kisbabának!!!Csodaszépek vagytok!!!!
Vendég

Hello Lányok!

1,03 mom az Afpm!:lol: :D
És a 3 markeres eredményei is tökéletesek a doki szerint.
A vérképem is szuper.
Megnyugodtam!

Az UH szerint is minden oké, de csakazértsem mutatta meg magát. Hátát mutatta kifelé, lábacskáit pedig Xben összezárta. Du. 3 felé nagy rugkapálások közepette fordult meg szerintem, mert azt nagyon éreztem. :D
Köszönöm a drukkokat mindenkinek.

Share!
Csini pocid van!
Jó kis védőnőd lehet :? 3 kg egyátalán nem sok.

Hmmm Zuzmó még ma nem jelentkezett? Csak nem... :wink: ?

lanett

Sziasztok!

Bocsi LAnett, de sajnos még nem, bárcsak a próféta beszélne belőled.

Szenvedek és mindenki azt kérdezgeti "még egyben"? Úgyhogy inkább ki sem teszem a lábam, úgyse bírok menni öt percnél tovább mert leszakad a derekam.

Aki tud valami csalogatót - "csiga-biga gyere ki" félét gyerekre, a küldje izibe.

Kép
Kép
zuzmó

Sziasztok,

Annyira aranyosak vagytok, köszönöm szépen a gratulációkat! :D Nagyon boldogok vagyunk! :D A DVD-t már 3x megnéztem itthon, nem győzök betelni a kisasszonnyal :D

Mamm drága,
De aranyos vagy! Nagyon jó hallani felőled!!!!! Jó érzés, hogy olvasol Bennünket! Néha írj egy-egy sort, hogy hogy vagy…
Megnéztem, hogy akkor mit írtál (110.old) te kis Boszi! :wink: :lol:

Manda,
Drága vagy, köszönöm! Édi amit küldtél :lol:

Lukrécia
:D,
Neked is nagyon köszi!

Lanett kismamipajtás,
Köszönöm! És nagyon-nagyon örülök, hogy minden eredményetek szuper lett!!!!!! :D:D:D

Share,
Nos igen… Emese még elég kicsike, de nőttön nő :lol: Már most egy kicsit más amúgy a kapcsolat, hiszen nevén szólítom, illetve kislányomnak szólítom. Annyira jó, hogy tudom. Ha fiú lenne is ugyanennyire örülnék, csak TUDNI annyira fantasztikus. Tényleg teljesen más az egész :D
Nagyon édik a snoopy-s lámpák :D
Húúú, nagyon szép nagy a pocid… Neked is gigapocid lesz, mint Zuzmónak :lol: :wink:

PP,
Szió, én Wiegandt dokit nagyon ajánlom mindenkinek, nagyon-nagyon jó doki, viszont nem tudom, hogy vállal-e szülést. Ha igen, a barátnőd nagyon-nagyon jó kezekben lesz, hidd el :D

Brigii,
Meglásd, olyan gyorsan eltelik az idő, hogy nem is gondolnád… Én is csak kapkodom a fejem, most jöttem el szinte a BMC-ből, és már félidős vagyok… Kíváncsi vagyok, hogy a pocidban milyen ikerpárocska lakik… :D

Zuzmó,
Pihizz tényleg, amennyit tudsz, gyűjts erőt, mert a hercegnőtök hamarosan kibújik… Trükköt sajna nem ismerek, de hidd el, Jázmin jönni fog, amint itt lesz az ideje :wink: KITARTÁS! :D
Drukkolok, hogy ne kelljen sokáig nyűglődnöd.
Kép

Szép álmokat kismamik-anyukák!
Puszika!

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok!

Ne haragudjatok nem tudok jönni mostanság, Nikit megviseli ez az idő, szinte mindig kézben van.
Zsókuci azért láttam ám Emesét, GRATULÁLOK!!! :lol: :lol:

Kép
Kép

chesti

Sziasztok!

Chesti, kitartás ehhez a nyűgös időszakhoz! Kis Lencsilánynak nehéz lehet most, neki nem lehet magyarázni, hogy csak a hülye frontoktól nem érzik jól magát. :cry:

Lanett, szuper hírek! :lol: Csak így tovább. Amit írtál a babácska viselkedéséről, egy az egyben mintha Mátéról olvastam volna. Ugyanezt csinálta. 20. hetes Uh előtt szépen elhelyezkedett a hasamban ülve, lábakat keresztbetéve és felhúzva. Utána pedig nagy dirrel-durral megfordult. :wink: Nagyon kis huncutok tudnak lenni. Pár hét múlva már nagyobb lesz, és könnyebben el lehet kapni. :D
Védőnőm a papírforma megszállotja, erre jöttem rá tegnap!:wink:

Brigi, csatlakozok Zsókucihoz, hogy gyorsan el fog repülni az idő félidőig. :lol: Viszonylag sűrűn vannak vizsgálatok, amiket vársz, és így észre sem veszed. Utána a 28-32. hétig nekem lassabban telt, de most mintha rohannának a napok.

Zsókuci, számomra nagyon megható volt, amikor először mondtam a pocakomnak, hogy "kisfiam". :)
Háát, v.szeg nem nagyon fogok már ugrálni az utolsó hetekben, ha így marad a növekedés.
Pedig az utolsó UH szerint Máté teljesen korának megfelelő méretű, tehát nem óriásbaba, én is +11 kg-nál járok, semmi extra. Még csak azt sem lehet mondani, hogy családi vonás, mert anyukám kb. ekkora pocakkal ment be szülni. :wink: Arra gondolok, hogy nem elég erősek a hasizmaim, és emiatt jobban "lóg" a pocakom, ami miatt nagyobbnak néz ki. Hmmm.... :roll:

Kriszti, aranyos vagy!!! :lol: Éppen mostanában kérdezte egy ismerősöm is ugyanezt, amikor megtudta, hogy még 2 hónap van hátra. :wink: Szoktam olvasni én is a másik topikot, de az írásig már nem jutok el. Örülök, hogy sikerült az új munkahely, és jól érzed ott magad. Nagyon sokat számít!

Zuzmó, ajánlhatom a természetes prosztaglandint - ugorj rá apára este. :lol: :lol:
Más ötletem nincs. "A bába válaszol" c. könyv szerint lehet még: homeopátiás szerek, beöntés, és utána egész nap bőséges folyadék; ricinusolaj; soroljam még???? :shock: :shock:

Most, hogy nem kell minden nap szaladgálnom valahová, egész jól aludtam már két napja. Kopp-kopp-kopp. :lol:
Megyek, kiteregetem Máté színes ruhácskáit. :wink:

Kép
Kép
share

Sziasztok csajszik!

Gyors bejelentkezés, mindjárt reklamálnak uzsonna után a törpördögök... Már nagyon-nagyon édesek, Luca folyton vigyorog, meg grimaszokat vág, tüneményes! Zsombor kicsit morcibb, el nem mosolyodna a világ minden kincséért sem, viszont szuperügyesen lepisili a falat, a mamáját, na meg amit éppen ér. Szegény kicsit taknyos, és komolyan szavam sem lehet, az orrszívó porszívót úgy tűri, mintha az a világ legjobb dolga lenne.. És jelentem Luca 3040, Zsombor 2700 gramm!! Majd teszek fel képeket.

Zsókuci, gratulálok Emeséhez!

Chesti, Zsombor is hasfájós, mi most éppen az Infacolt próbáltuk, és lekopogom, eddig jó. Meg imád hason lenni, úgyhogy úgy altatom, hogy hason, és aztán átcsempészem hátra.

Mary, gratulálok!!! Tök jó!!

Share, örülök Máténak, bár nem bántm volna ha lesz még egy Luca. Sebaj, legközelebb. Ha lesz egy kis időm, leírom a szüléstt, nagyon jó volt, nagyon bensőséges, szülni bármikor, csak a terhesség ne lenne előtte..

Zuzmó, mi újság veled?

Vikikém, hogy boldogulsz? Nálunk zömében anyatej van, de persze pótolni is kell, annyi tejem nincsen, hogy kettőnek elég lenne.. Sok mindent próbáltam már, most éppen az van, hogy felváltva szoptatom a két bébit, egyszer az egyik, egyszer a másik mellemen, a többit lefejem, és a másik bébi lefejt tejet plusz tápszert kap.. Éjjel nem szoptatok, csak lefejt tej vagy tápszer. Átlag éjjel három óránként kelnek, de általában van egy 4 órás időszak is, vagy éjfél és 4 között, vagy 3 és reggel 7 között.. Persze aludni én is tudnék egyfolytában minimum 3 napot. Na mindegy, majd egyszer..

Na puszz, jók legyetek!

Lucia
lucia1

Sziasztok!

Lucia,hát nagyon ügyik vagytok és szépen gyarapodnak!
Igen a fiúk külön tudnak ám alkotni ,minket is jól körbepisilt párszor Máté!
Puszi nektek! :lol: :lol: :lol:

Share,nagyon szupi lámpája lesz Mátéúrfinak!Csini a poci!
Én sem tudtam aludni már a végefelé ,a poci folyton bezavart!Meg az állandó pisi!A védőnő nem tudom mit parázik,nem vagy elhízva! :wink:

Szép napot!

Kép
taptau

Chesti, a Mátét a szél zavarja általában,lehet ezért nyűgös Niki???

Kép
taptau

Sziasztok!

Most van egy kis időm, Nikim alszik :) Hát ez a hülye idő kikészíti szegényemet :( Ma kaptuk a 3 hós oltást, remélem estére nem lázasodik be!
65 centik vagyunk és 5,94 kiló. Nem semmi a kis csaj :)

Zuzmó anyu csodálkozom, hogy Jázmin a frontokra sem indul meg :) Én csak azt tudom tanácsolni, hogy találd meg a szépséget az utolsó napokban is, bármilyen nehéznek érzed most magad, meg kényelmetlen. Én annyira várom megint, hogy pocakos legyek, ez egy csoda Zuzmó, ami rövid ideig tart :)
Nagyon szép lett a babaszoba :) Igazi csajés :)
Amugy magamra emlékeztetsz :) Ugyan ez volt, :) most rugott szét, tuti szülünk, hűűű meg jóslófájások is vannak... :) Nem emlékszel itt izgult már mindenki, 1 hét telt el, és jött Niki :) Kezdi feszegetni a határt hol is kell majd jönnie, hogy smint legyen :)
Gondolom a málnalevél teát iszogatod, a szex amire azt mondják még hogy jó módszer, de őszintén megmondva én rohadtul nem kívántam akkora pocival, és pedig neked nagyobb mint az enyém volt :)

Zsókuci mi azért értekezünk msn-en, de ide is leírom, édes tündér kismami vagy :) Szerintem a mozizást kezd el hanyagolni :) Állitólag megijednek a nagy zajoktól, mi is voltunk anno, háát szétrugott Niki, biztos félt :( Olyankor mindig az: Élet az anya méhben, jut eszembe. Amikor a nő bekapcsolja a turmix gépet, és belül a kis magzat karoló reflexel rémüldözik benn :(

Taptau, hogy van Máté? Meggyógyult? A kádas képek szuperek, az a nagy hab a fején :lol:
Lehet, hogy a szél zavarja Nikit, ez a hülye idő :evil: gggrrrr

Brigi tessék jelentkezni többet, akkor most már lesz kiskönyved is :) Képet kérünk majd a babukáról :)

Rozus szegény Verus :( Remélem jobban van már, és örülök, hogy a pocijával minden rendben! Képet kérünk ám :)

Share Te csak ne szüljél még :) Arra még van időd :)
Köszönjük Nikivel minden rendben van, leszámítva a frontokat. Jövő héten viszem kontrollra a csipőszűrésre, ez kötelező, de múltkor is rendben volt, remélem nem változott a dolog :)
Bölcső téma: Őszi babásokkal megbeszéltük tök jó dolog, de szinte senkinek sem jött be a ringatás benne. Nekünk se :)
Alvás témában nem tudok segíteni, nekem ebben is mákom volt, iszonyat jó az alvókám, a nagy poci sem zavart meg ebben :)
Az pedig, hogy miben szüljél :) ami neked a legkényelmesebb, hidd el ott abban a pillanatban mindent lesz*rsz, csak jöjjön már a gyerek :lol: Én egy nagy polóban voltam ami combközépig ért, gyors fel lehet húzni, de ha felállsz akkor takar, és kényelmes :)
Édes a snoopys lámpa :)
A pocid hatalmas :) tényleg mintha ikrek lennének, nem mérted még a körfogatot? :)

Viki hát az első hónapok fárasztóak amig nem alakul ki rendszer, pláne ikrekkel, hűűű le a kalappal :) Amugy nekem azt mondta védőnő legalább 2 hónapos koráig keltsem Nikit 3 óránként, mert pici a gyomruk, és vannak olyan babák akik ettől függetlenül mélyen alszanak, és nem érzik ha éhesek, valami olyasmi a meghatározás, hogy "csendesen éhező". Ez igy elég durván hangzik :? én azért megfogadtam a tanácsot, és karácsony előtt kezdtem el hagyni, hogy ő ébresszen ha éhes. Karácsony óta már végig alukálja az éjszakát. Este fél kilenckor rakom le, és reggel 7-8 körül kel.

Agnese Milán gyönyörűűűű pasi! :lol: Amelyiken komolyan néz bele a "jövőbe", meg amin huncutul somolyog :) Megzabálom :)

Lucia gyönyörűek a babák, és szépen fejlődnek! Zsombor biztos komoly kis pasi lesz, de hidd el napok kérdése, és ő is vigyorog majd :)
Infacolt sajna mi még most is használjuk, sokat és mohón eszik a lelkem.

Szuszi Share tényleg nem mond hülyeséget, az alvás a legjobb dolog tejtermelésre. Tészta, alkesz mentes sör, csoki és rengeteg folyadék.

Manda :lol: megkönnyeztem a kis párbeszédet :) köszönjük, hogy megosztottad velünk :) Remélem jól vagytok, puszi :)

Lanett örülök, hogy minden rendben van veletek :) Nikire emlékeztet, ő is keresztbe rakta a lábacskáit, csak azért sem mutatta meg magát :) Én lányra tippelek, ha ilyen szégyenlőske :)

Kismamik nektek kell életben tartani a topicot, mert az anyukák most kicsit el vannak havazva :)

chesti

Szia Share, tudom, hogy nem okoskodni akartál :). Én is tudom, hogy pihenni kell és a lehetőségekhez képest pihenek is. Anyukám és a férjem sokat segítenek. Illetve nem segítenek, hanem közreműködnek :)
És képzeld, tegnap olyan napunk volt, hogy nem kellett pótlást adni neki. Elég volt a tejem. Nagyon nagyon örültem neki.
Én vállpántos trikóban szültem. Nekem baromi melegem volt, így nem is lett volna jó a hálóing. A szülés után meg abban vagy amiben jól érzed magad. Ha nincsenek sebeid – nekem voltak – akkor pizsit vegyél, ha azt szereted.
Ja, a fotókról hol van a fejed???? :)

Zsókuci, gratula Emeséhez :)

Chesti, úgy veszem észre Olivér is nehezen viseli az elmúlt napokat. Többet bömböl. Remélem hamarosan itt a tavasz.

Zuzmó, én is csak azt tudom mondani, amit Share. Apával bujatok kicsit össze. :) A frontokra Olivér is legyintett. frontmentes időszakban jött, viszont arra emlékszem, hogy aznap kivételesen sütött a nap.

Lucia, rád és Vikire is gyakran gondolok. Sokszor eggyel is nehéz, hát még kettővel. Van segítséged?

Olivér is szanaszéjjel pisil, amint lekerül a pelus. Viszont a második éjszaka óta nem kel fel enni. És teszi mindezt magától. Így 6-7 órát tudunk aludni. Reggel 6kor eszik először és utána még durmol 2-3 órát velem együtt. (lekopogom, remélem így is marad)
szuszi

Sziasztok!

Zsókuci, gratulálok a Kislányodhoz!

Üdv. mindenkinek!

Ági

Kép
agnesm

Hello Lányok!

Zuzmó drága!
Mi zujs? Remélem jól vagy! És remélem már Jázmint puszilgatod nagy boldogan! :D

Share!
Jól vagy? Mostmár te is finiselsz erősen.

Chesti!
Remélem a kis lencsilányka jól viselte az oltás utáni időszakot és nem lázasodtt be.

Lucia, Viki!
Le a kalappal előttetek, meg minden ikres anyuka előtt.
Örülök, hogy ilyen szépen fejlődnek a csöppségek!

Szuszi!
Olivér nagyon ügyes, hogy hagyja anyukáját pihenni!

Taptau!
Mi újság nálatok?Látom mindjárt itt a nagy szülinap!
Nem csodálom hogy megviseli a gyerkőcöket is ez az idő.

Zsókucikismamipajtás!
A Kleopátra házba megyünk 4Dre. Ti is ott voltatok ha jól emlékszem. Mesélsz róla?
Meg most azt nem értem, hogyha DVDre kérem akkor 13.000 és akkor nem kapok fekete fehér képet? És vinni kell DVDt vagy ott adnak? Mert videokazit vinni kell és akkor kapunk 2db képet.Legalábbis én így értem.

Ma végignéztem a Brendon katalógust, és összeírkáltam miket kell venni. Mondjuk nem mindent ott fogok megvenni mert akkor tényleg rámegy a gatyám is. Háááátttt... fel lehet kötni az alsóneműt. Még jó hogy kapok egy vastag adóvisszatérítést, lesz hová elkölteni
Alig várom már hogy rendezkedhessek, pakolódhassak... Ez már a fészekrakó ösztön szerintetek?

Kérek egy kis segítséget:
szerintetek 3 ágyneműhuzat elég elsőre? GOndolom, ennél többször csak nem bukja pisilja össze egy nap.... vagy végülis lehet ezt a számot is überelni.
És 4 fürdőlepedő?
És 2 kicsi pléd? Egy a babakocsiba alá, egy a lakásba és ha esetleg megyünk valahová akkor ezt rá is lehet teríteni... vagy abból is jobb lenne 3, nem?

Ja nekem van egy csomó lepedőm, ami normál méretű ágyra van, de azt mi sosem használjuk, mert franciaágyunk van és akkor ahhoz kettőt kéne tenni... Jó lezs az a baba alá nem?

Jaj tisztára be vagyok sózva! Tudom hogy még rengeteg időm van, de....

Mindenkinek nagy pusszancs, a picurkákról fotókat kérünk lehetőség szerint -bár megértjük, hogy most aztán non-stop helyzet van :lol:

lanett

Szia Lanett,
Olivérnek 4 lepedője van, de nem bukta és nem pipilte le egyiket sem. a feje alá mindig rakok egy tiszta pelust bukás esetére, de még azt sem kente össze soha. nem egy bukós gyerek. a pisi-kaki meg a pelusba megy.
ágyneműhuzata nincs, mert nincs is még ágyneműje. van 3 takarója, 1 vastag és 2 vékony. 1 van alatta, mert a lepedő sokszor olyan hideg tud lenni és a másik kettővel takarom be nappal. éjszakára hálózsákba dugom és így olyankor nem kell annyira betakarni.
fürdőlepedőből is elég a 4 szerintem. nekünk is annyi van. néha lepisili az aktuális darabot, de ez nem rendszeres.
amit mi sokat használunk az a textilpelenka. az fogy rendesen. abból táraztam be sokat és valóban használom is rendesen.
remélem tudtam segíteni.
Szuszi
szuszi

Szaisztok!

Lucia, de jó, hogy jelentkeztél! :lol: :lol: Nagyon ügyesen csinálod! Csak így tovább. Nem tudom elképzelni, hogy megy két babával. :roll: Időnként varázslónak kell lenni!. Örülök, hogy van tejcsi, szépen gyarapodnak. Várom a képeket! :wink:
Ha lesz kistesó, és kislány lesz, akkor biztos, hogy Luca lesz (kicsit sok a "lesz"-ből :wink:)
Ismét egy "nem okoskodásnak szánt" gondolat a kisfiúk pisiléséről. :roll: Valahol olvastam, hogy rögtön a pelenka levétele után rá kell teríteni egy textilpelust a pocakjukra, és akkor nem éreznek késztetést a pisilésre. Ha mégis, a pelus felfogja, és nem megy mindenfelé. He-he, én ki fogom próbálni. Persze, azért hagyom majd Mátét meztelenkedni is, azt tudom, hogy nagyon szeretik. :lol:

Clexane-t neked meddig kell szúrni szülés után?
Kórházban magadnak adtad vagy rábíztad a nővérkékre? Én már a bal oldalamba nem tudom beszúrni normálisan. Apa szokta intézni, ha itthon van. Ha nem, akkor marad a combb, és utána a foltok. Jobbra még kézre esik. Már nagyon várom a végét, de 8 hétre ítélt a főrovos szülés után. Leghamarabb valamikor májusban lesz vége.:? :?

Chesti, még nem szerepel a közeljövő terveiben a szülés. :wink: A pocakom készülődik nagyon, de már nem izgatom magam. Időnként nagyon durván bekeményedik, aztán elmúlik. Többet fogok pihenni, és kész!
Niki csípőjével minden rendben lesz. Ha eddig nem volt semmi gond, nem hiszem, hogy most derülne ki valami.
Köszönöm a szülő-ruhával kapcsolatos véleményedet.
Pocakot még nem mértem, de kíváncsivá tettél. Tuti 100 fölött van jóval!
Bölcső: kíváncsi vagyok Máté mennyire bírja majd!

Szuszi, nagyon jól belejöttél! Csak így tovább! :lol:
Neked is köszönöm a véleményedet szüléssel kapcsolatban.

Azt hiszem döntöttem: szülni nagyméretű ingben, ami elég hosszú.
Kórházi napokra végig gombos pizsama. Kiderítettem, hogy nem ragaszkodnak a hálóinghez. Anyukám vett nekem egy szoptatósat, azt azért bepakolom.

Lanett, célnál járunk, de mint Chestinek is írtam, még néhány hétig jó lenne kihúzni. :lol:
Bizony, bizony, félidő környékén már elkezd nézelődni a kismama. :lol: Nekem még csak elméleti "tapasztalataim" vannak a vásárlással kapcsolatban. Úgy értem, vásároltam, de nem tudom, jól döntöttem-e.
Ágynemű: egyelőre nem vettünk. Első hetekben pólya, később hálózsák. Azt hiszem, Chestivel elmélkedtünk ezen a témán korábban.
Fürdőlepedő: 4 biztosan elég. Nekem 2 pelenka-anyagú van, és egy frottír, illetve vannak olyan törölközők, amiket még nem használtunk, ha szükséges, azokat is tudom használni.
Pléd: 1 kicsi vékony, 1 kicsi vastag, és 1 nagyobb vastag a babakocsiba, ha nagyon hideg lenne, és a kocsizsák (vagy hogy a csudában hívják) nem lenne elég. Overálból és zsákból vékonyabbat választottunk, remélem, hogy már jó idő lesz. Vagyis a zsákot nem választottuk, mert apáé megvan még, és tökéletes állapotban. Naná, hogy nem fogom kihagyni, hogy abban tologassam a fiát. :lol:
Hát, mi egy tavaszi babánál így gondoljuk, aztán, meglátjuk, hogy az élet mit hoz... :roll:
Lepedő: ugyanez a dilemmám. :roll: Kétgyerekes barátnőm szerint jobban járok, ha gumis lepedőt veszek, mert a kókuszmatracra sokkal könnyebb felhúzni. A szivacsnál lehet dugdosni a sima lepedőt, de kókusznál macerás. Kipróbálom a sima lepedőt (nekem is többletem van), és, ha nem jön be, gumisat ráérek később is venni. Azon kiakadtam egyébként, hogy a gyerekágyba való méretű (sima, egyszerű, fehér) gumis lepedő, drágább, mint a 160x200-as ágyunkra való. :shock:

És a legfontosabbat nem is írtam! Azt hiszem Máté keresztbefordult! :cry: Csinált már ilyet, de néhány óra múlva vissza is tért a régi pozícióba. Tegnap reggel arra ébredtem, hogy így fekszik, azóta semmi változás. Nem vagyok 100%-ig biztos benne. A rugdosását nem a köldököm feletti területen érzem, hanem oldalt, ellenben a hasamon keresztben simán kitapintható a háta - mi más lehetne egy hosszúkás, kemény dudor? :) Most nagy mocorgásban van, remélem, visszatér a helyére. Mondtam már neki, amikor beindult, hogy jobb, ha nem ugrál, mert kevés a hely, és a végén úgy marad. :roll: Hát beszélhetek én ennek a gyereknek! :wink:

Chesti, látod, én igyekszem életben tartani a topikot! :P Csak a kismamatársaim nem tudom, merre járnak! :?:

Puszi mindenkinek!

U.i.: Mot még mindig nem ért át a szomszédba! :lol: :lol: Remélem, minden rendben velük!

Kép
Kép
share

Lanett de édes vagy :) Igen szerintem ez már a fészekrakó ösztön :)
Ahogy Szuszi is írta a feje alá textil pelust kell rakni ha bukna, de nekem se kente még össze, hogy ha meg ha. Néha néha, de az belefér. Abból tényléeg jó ha több is van, nekem kb 15 darab tuti van, de lehet, hogy több is. :) (igaz én cicibe azt teszek :lol:, akkora dudáim vannak tőle hajjajj :lol: )
Ágynemű huzat...nekünk sincs, hálószákban alszik, takarót én nem merek már használni mert magára húzza.
Ha Brendonban akarsz vásárolni, akkor tényéleg kösd fel a gatyókát :) horroor brutál. Vannak olcsóbb helyek is, de ha nagyon Brandon fan vagy (én is az lennék ha lenne pppiiinnnzzzz :lol: ) baby-outlet-et ajánlom, valamivel olcsóbb.
Itt van pár cím amit érdemes szerintem megnézned, csak hogy mondjak egy példát ugyan az a kis ágy Brendonban 36ezer, máshol 16e....durva nem?

http://babyfun.fw.hu/
http://www.babyoutlet.hu/index.asp
http://www.babaholmiolcson.hu/shop.php?kat=mind&akcio=1
Mi itt vettünk meg jó pár dolgot, jó áraik vannak.

Ha minden igaz kaptál kelengye listát nem? Ott részletesen le van írva miből mennyi kell az induláshoz.
Itt egy jó oldal ha mégis be lennél sózva, é sérdekel mi is kell :)

http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/listamama.html

Szuszi Olivér hogy van? Jó lenne ha láthatnánk képet rólatok :)

chesti

Chesti!
Köszi, nagyon jók a linkek.
Egy másik topikon is szóba került ez a téma és ott is már ajánlották a babaholmiolcson.hut. Elképesztő hogy egy-két dolog feleáron van mint a Brendonban. Valószínű ide el fogunk látogatni.

Az ágyneműbe viszont beleszerettem egy Brendonosba, szerintem az az egy lesz amit ott veszek meg.
Kép

lanett

Sziasztok!

Chesti,úgy néz ki mostmár rendbejött a Máté!Gyorsan le is kopogom.
Csak most az idő zavarja kicsit,igaz engem is,egész nap fáj a fejem!Biztos valami front van.Ja,és úgy tűnik lassan a hetedik foga is készülődik.Na,azt hiszem most bőven van mire fogni miért nyűgös.

Ma megvettük első igazi cipőcskéjét!Van egy csizmája ugyan,de az csak lábmelegítésre jó,menni nem igazán lehet benne.
Na már most főpróbát tartottunk,szegénykém,még úgy botladozott.Remélem hamar megszokja majd.

Share,hogy beindultál,be is pótoltad a lemaradást!
Én egyébként kórházi ruciban(hálóingszerű valamiben) szültem,végülis nem a sajátomat véreztem össze!

Tényleg Motpapa nagyon eltűnt.Remélem azért jól vannak!

Zsókuci??????Te hol vagy?Meddig dolgozol még?

Lanett,nagyon aranyos vagy, ahogy így bezsongtál,jaj de jó is ez a része(is)!! :lol: Azt hiszem előttem szólók mindent elmondtak,textil pelusból tárazz be bőven,én is azt tanácsolom.Mi még most is használjuk erre-arra!

Ikresmamikák,nagyon ügyik vagytok ám!Elképzelni sem tudom ,hogy boldogulnék kettővel,mikor néha Máté is lefáraszt egymaga!
Sok-sok energiát kívánok nektek! :lol:

Szuszi,tényleg tehetnél még képet ,alig láttuk Olivert!

Zuzmó??????????????????

Jó éjt!

Kép
taptau

Sziasztok!

Mi is megvagyunk, de most inkább csak olvasás üzemmódban, épp a minap közölte velem a munkahelyem hogy nem csinálja meg az adóbevallásom mert már nem kötelező nekik, így most ezzel szórakozom, mintha nem volna jobb dolgom.

Fészekrakók
Így a másodiknál is rátör az emberre.
Amit még érdemes szerintem venni, nekünk van a lepedő alá frottíros gumilepedő és néha bizony jó szolgálatot tett amikor kibuggyant a kaki, vagy pisi így a matrac nem lett olyan(főleg ha kókusz matrac van), sőt majd a szobatisztaságnál is jól fog jönni. Nekünk olyan ágyneműje volt amire nem kellett huzat, amíg mosásban volt takarót használtam. Túl sokat nem érdemes belefeccölni, mert mire két éves lesz simán kinövik a gyerektakaró méretet(egyet fordul már nincs is rajta), 2 éves lányomnak a nagy ágyában már felnőtt méretű takarója van.Viszont ha valaki hálózsákhoz szeretné szoktatni a csemetét picinek kezdje,így megszokja később nem lesz furi neki. Mi csak a telekre vettünk egyet, de sose bírt elaludni benne így mindig álmában adtam rá nehogy megfázzon. Lepedőnk kezdetben csak kettő volt, később vettem én is normál ágyra valót és félbevágtam,beszegtem sokkal olcsóbb volt így. Feje alá textilpelus, ahogy már többen is írták.

Most ennyi jutott az eszembe.

Jó éjt mindenkinek!

csibe
csibe31

Sziasztok,

Megjöttem. Na, megjártuk ma a Corát, megnéztük az akciót… Hát… sajna a babakocsi, amit kinéztünk korántsem olyan volt, amilyen mi szeretettünk volna, mert nem volt teljesen vízszintesre dönthető, na meg a hordozó, csak hordozó nem autósülés, úgyhogy hiába a kedvező ár…
Persze rucikból vettünk néhányat, meg megvettük a kókuszmatracot is, és egy zenélő felhúzhatós barit is, teljesen kész vagyok a cuccoktól, annyira édesek :D
Ha nem gond, a rucikról fel dobok majd néhány képet :D :wink:
Amúgy pont most írta az egyik barátunk, hogy ő a babakocsiját + ülést szívesen kölcsönadja, úgyhogy jobb is, hogy ne kaptunk :lol: :lol:

Örömmel láttam, hogy nagyon beindultatok ma az írással! :D Végre :D

Agnesm,
Köszönöm, nagyon aranyos vagy! :D

Lanett kismamipajtás,
Igen, mi is a Kleopátra házban voltunk a 4D-n. Ha DVD-re kéred, akkor 13 ezer, és kapsz egy képet ajcsiba (fekete-fehéret). Nem, nem kell vinned lemezt, ott adnak. Amúgy nagyon szép hely szerintem, és a doktornő is rettentően kedves. Én mondjuk azt hittem, hogy lesz vagy 30 perc az egész, de csak 15-20 percig tart (ez fel is van az árjegyzékben tüntetve), mindössze ennyi volt, ami lehetett volna másképp, de mindenképpen ajánlom őket, nagyon rendesek.
Teljesen megértem, hogy rád jött a vásárolhatnék, rajtam is rajtam van :wink:
Ágynemű téma: jól gondold meg, hogy tényleg szívesen kiadsz-e ágyneműre 17 ezret, mert ha jól láttam a Brendonban annyi… Én a neten találtam, és hamarosan rendelni is fogok, szerintem iszonyat szépek, és nagyon jó áron vannak: www.szopiparna.hu – „ágyneműk, kiegészítők”. Amit pl. mi fogunk venni, az egy 5 db-os szett, de lehet, hogy a 6-os lesz végül, és az kerül 8300 Ft –ba illetve a 6-os 12000 Ft-ba. De a 6-osban már a szopipárna is benne van +1 huzattal… Gondold át.

Taptau,
Február végéig, március elejéig dolgozom még… de már nagyon várom, hogy itthon legyek. Az első hetet tuti át fogom aludni :wink:
Pont ma mondtam Apának, hogy nem bírom már túl jól. Főleg, hogy szinte minden nap van még valami munka után. Ma pl. ugye a Cora, így reggeltől 8 után értünk haza. Így sok. Ráadásul a cora oda-vissza 70 km tőlünk, így eléggé kifáradtam. A lakás meg fut, mert arra már hétköznap nincs időnk. Szóval nagyon jó lesz már itthon, nem fog hiányozni a napi stressz-adag a melóhelyemen, és szerintem Emesének sem :D

Na és néhány kép (előre is bocsi a sok hely foglalásért, de mindenképpen meg szerettem volna osztani veletek :D )

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
zsókuci

Agnesem!

Ádámnak nagyon boldog 8. hófordulót kívánunk!

Máté és Andi :lol: :lol: :lol:
Kép

Kép
taptau

Jó reggelt!

Zsókuci,akkor már vágod a centit a melóhelyen.Nagyon helyes,lesz otthon is mit csinálni,nem fogsz unatkozni!
Nagyon szép babaholmikat vásároltatok! :lol: :lol:

Szép napot!

Kép
taptau

Gyors bekukk :lol:

Zsókuci :lol: szívből gratulálok Emeséhez! Éljenek a Csajok! /no meg persze a fiúk is :lol: /

Lucia :lol: élményeim hasonlók: kaki szőnyegre, ruhára, kezemre, pisi szintén,pedig egyiknek sincs fütyije, alvás nuku, nekem is óránként kelnek, ja és persze nekem sincs annyi tejem, hogy mindenkinek elég legyen. :lol:
Hétfőn a Lili 2930 gramm volt a Bogi meg 3300. Nőnek mint a gomba :lol:
Melyik tápszerrel pótolsz? Én a Humanaval kezdtem, de most a Beba-t használom.
Kitartás Neked is! Puszi

Üdv. a Többieknek is :D

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Viki!

De jó hallani felőletek is!
A csajszik is szépen gyarapodnak ,puszi nekik! :lol: :lol:
mi a Humama HA-t használtuk!

Kép
taptau

Csajok, a gumis babalepedővel kapcsolatban. mi is baba boltban vettük az elsőket horroráron 1500ért és az auchanban kaptunk ugyanolyan márkájút 500ft-ért.
érdemes ott is megnézni, hátha.

Chesti, Olivér jól van és szépen fejlődik, már több mint 4,5 kg, bár az előző napok hatottak rá is. nyűglödött rendesen. csak úgy tudott megnyugodni, ha magam mellé vettem. de úgy látom ma már nincs az az őrült szél, lehet megyünk sétálunk egyet.
Egyébként Olivér átállt a napi 5x-i evésre. vagyis a délutáni kajálásokat átalussza és persze az éjszakákat is. így pont 5 alkalmat hagy evésre.
Az oltások helyei nálatok is piros dudorokká váltak?

Zsókuci, nagyon helyesek a ruhák, amiket vettél.

itt megy két kép róla meg apáról.
Kép Kép
szuszi

Üdv!

Még mindíg itt vagyok - egyben. Mostmár egyre biztosabb vagyok benne, hogy az előírtnál hamarabb nem akar kijönni a csajszi, akár mit is csinálunk.

Ma nekiállok egy jót porszívózni, úgyis kell, de szerintem a kis komisz-boszi csak röhög rajtam. Egy ismerősöm aki 3-ra volt kiírva tegnap megszült, jó írigy vagyok.

A szex, nos az sem "használt", csak nekünk :lol: , de mostmár legalább nem aggódunk az miatt, hogy nem szabad. Persze nehezen kivitelezhető, de leleményesek vagyunk :D
Chesti - hiába a gigapoci, nem tudok ellenállni a bőre illatának.

Amúgy tegnap voltunk dokinál, méhszáj már megrövidült, de még zárt, bár a doki azt mondta, hogy két perc alatt kinyílhat, de szerinte még néhány nap. Ha szerdáig semmi, akkor megint megnéz.

Én meg lesem a fájásokat, hogy jönnek-e már. Tényleg, amikor jelentkezik ez a mensi szerű fájdalom akkor a poci is keményedik ugye?Merthogy ez valójában méhösszehúzódás. Bocsi ha hülyeségeket kérdezek, gondolom észre fogom venni, hogy ez már az-e vagy sem, ugye? :oops:

Hát röviden ennyi, ma du. nst.

Bocsi, hogy nem írok külön, de pillanatnyilag elég egysíkú a gondolkodásom, persze azért képben vagyok, kivel mi van és örülök a jóhíreknek.

Puszi mindenkinek, ígérem mindennap jelentkezem, amíg egyben vagyunk.

Kép
Kép
zuzmó

Sziasztok Mamik és Kismamik :lol:

Zuzmó
Hát még mindig egyben?
Drukkolok, hogy Jázmin minél előbb megszülessen.

Zsókuci
Nagyon édesek a ruhácskák!

Szusz

Nagyon szép ez a kisember! Olyan édes!

Viki és Lucia
Le a kalappal előttetek! Sok-sok erőt és kitartást küldök nektek!

Mindenkit üdvözlök és sok puszi!
Ha egyszer netalán lenne tali szívesen elmennék!
manda

Szia Manda!

Jó hogy megint itt vagy!
:lol:
Mármint örülök, hogy újra nekifogtok! Sok sikert és kitartást!

Kép
Kép
zuzmó

Drága Zuzmó
Még egy kicsit odébb lesz, de ha mindenki úgy akarja talán tavasz vége, nyár elején újból neki látunk.
Bár az egyik kolleganőm szerint mindig valami miatt arréb tolom :wink:
Neked is sok sikert!
manda

Lanett, tudom a Brendonos ágyneműktől Én is elolvadtam, nagyon szépek, na de horrrrroorrr :) Aztán bele gondoltam se a párnát, se a takarót nem használnám, és akkor már tényleg nagyon durva, hogy csak a baldahin, meg a rácsvédő ennyi. :)
Zsókuci linkje viszont tetszik :)

Taptau, örülök, hogy Máté meggyógyult, sajna az idő ellen meg nem tudunk tenni. :( Jön a 7. fogacska? :) Gratula, hogy viselitek amugy? Mire készüljek ?:) Niki nyáladzására annyit mondott a doki ez már igy marad amig nem jönnek a fogak :) Mintha egy bulldog volna, annyira édes :)

Zsókuci mami :) Édeeesek a kis ruhák :) Corásak? Én javasolni tudom, nézd meg mennyire praktikusak ha vásárolsz, mert én bele futottam 1-2 olyan rugiba, hogy totál le kell hámozni a gyerekről, ha tisztába akarom rakni.... minek gyártanak ilyeneket :shock:

Agnesm boldog 8 hónapos fordulót nektek :)

Nviki minden csodálatom a Tiétek :) Olyan jó olvasni, hogy gyarapodnak, növögetnek a picurok :) Ha belegondolok Niki 3350-en volt, és olyan picinek tünt, Ti meg most tartotok itt, sőt Lili még kisebb :) Képeket kaphatunk ?:)

Szuszi Olivér tündéri :) Igaz téged nem láttalak még, de nagyon apára hasonlit :)
Niki is 5* eszik, amire tegnap elött felkapta a fejét a doki, lehetne többször is, de az 5 a minimum... :?
Nálunk kezd ki alakulni valamiféle rendszer. Eszik: 8,11,14,17,19:30-kor. Abból 12-15-ig most aluka van úgy néz ki, igy a délután kettes kajáláskor álom etetek. ( lassan be is kúszom mellé, idő van :) )
Nálunk nincs dudor, se pirosság az oltások helyén, kérdezd meg védőnőt vagy dokkert legközelebb szerintem.

Zuzmó anyu :D Hidd el, nem fogod összetéveszteni :) Nekem például elötte lévő napokon már rendszertelenül de jöttek a fájások, az annyit jelent, hogy 5, 8, 15, 30 percenként és folyamatosan. Ha 5 percesek akkor már finishben vagy elvileg, bár barinőmnek leállt. Bementek a kórházba este, és hajnalra csend lett.

Manda, de jó látni :) Remélem mihamarabb ebben a táblában is köszönthetünk :)

MOT hahóóóó érj már át a szomszédba :)

Na megyek is etetni :) puszi mindenkinek :D

chesti

Csajok nyugi!
Ha jók lesztek hétvégén teszek fel képeket.
üdv
wolves

Sziasztok csajszik!

Wolves, várjuk a képeket!! Én is teszek fel egyet, most ez a kedvencem.

Kép Zsombor és Luca
lucia1

Viki, BEBA koraszülött tápszert használnuk. Megkóstoltam, förtelmes.

Puszi mindenkinek, a bébik gyönyörűek, bocsánat lányok hogy nem írok mindenkinek személyesen. Megyünk fürdetni.

Lucia
lucia1

Zuzmó, de még mennyire észre fogod venni :)

Chesti, nálunk ez az álometetés nem vált be. Ha alszik, azt úgy teszi mint akit kupán vágtak. Hiába próbáltam, nem ment.
Nálunk az 5x kajálást a védőnő 2 hónapos korától javasolta (most 6 hetes), de nem bánom, hogy így alakult. Nem keltem fel azért, hogy meg legyen a napi 6 kajálás, arról nem is beszélve, hogy olyankor nem eszik olyan intenzíven és nincs is olyan sok tejem, ha nem telik el legalább 3óra a két kajálás között.
A dudorokat megkérdeztem. Ez a bcg oltás következménye, ilyenek kell lennie. Mondjuk azon csodálkozott a védőnő, hogy miért van 2pukli, de majd megszakérti hétfőn.
Nikinél vannak/voltak apró piros pöttyök az arcán? Olivérnek vannak, amik állítólag a tejemtől vannak.

Lucia, gyönyörűek a babák :) és ez egy nagyon jól sikerült kép.
szuszi

Hali!

Csak jöttem jelenteni, nst. megvolt, semmi újdonság, legközelebb hétfőn kell menni. Már hegyesebb volt a görbe, de a szülésznő szerint ez még mindíg semmi ahhoz képest, amilyen majd lesz.

na pussz

Lucia, édesek a bébik. Én is akarok már ilyen képet..... :D

Kép
Kép
zuzmó

Sziasztok!

Lucia,gyönyörűek vagytok!Még több ilyen csodaszép képet!És mennyi haja van Lucának. :lol: :lol:

Szuszi,Olivér is tündérpofi.Tényleg Apára hasonlít,nem??
Nekünk még halványan most is látszik a bcg helye.De hónapokig volt,hogy bedurrant,lelohadt,aztán megint,megint.Azt mondták 6 hónapos koráig is elhúzódhat.Hát így is volt.De különösebb tennivaló nem volt vele.

Zuzmó,ügyeskedik már Jázmin is,szépen,csendben!Puszi!
:lol:

Chesti,a Máté kb. 4 hós korától nyálzott,tényleg, mint valami kis bulldog.Aztán 8 hósan jött ki az első foga.Egyébként elég jól tűri a fogzást,akkor rossz,mikor megduzzad és már épp áttörni készül,feszíti az ínyét.Hát ilyenkor jön egy kis hűsítő gél,homeós bogyó.Kinek mi jön be.Na ,ekkor nyűgösebbek picit.Aztán hipp-hopp kibújik és már semmi gond.

További szép estét!

Kép
taptau

Lucia meg kell zabálni Őket, hát nagyon husik, és formásak :) Egy ágyban alszanak amúgy? Hogy bírod? :)

Szuszi nálunk az esti etetések igy maradtak el, mert az álom etetés sem kellett neki, de nap közben simán megy :) Valószínű akkor nem éhes Olivér, Én úgy vagyok vele, ha szépen gyarapodik, jó kedélyű akkor nincs gond. Ezért is utáltam a mérlegelést, francnak idegesiti magát az ember. Persz evannak kivételes esetek, amikor tényleg kell! :)
A BCG persze hogy bepirosodott, meg dudor is volt/van, ki is fakadt párszor. Azt hittem a többi oltást kérded, de most jövök rá, hogy nálatok még a két hónapos sem volt meg :) Bocsi :) Két pukli van? Az izgi, ird majd meg mit álmodott meg róla a doki :)
Piros pöttyök voltak/vannak néha az arcán, szerintem függ attól is mit eszem, mert hol vannak, hol nincsenek :roll: Azt mondták ez természetes.

Zuzmó nyugi :) Majd meglátod az NST-n végig szinte fent lesznek a csúcsok, és lihegsz majd össze vissza, 3at be 4-et ki vagy hogy is van :D Már el is felejtettem :) Nekem amúgy bevállt, egész jól át lehet lihegni a fájásokat vele :)

chesti

Sziasztok, szép estét mindenkinek!

Köszönöm mindenkinek a rucikra a szép szavakat, én is totál kész vagyok tőlük :wink: :lol: Persze legszívesebben szinte mindegyikből vettem volna… :D
Mi jól vagyunk, Emese egyre többet mocorog, már van amikor napközben is többször érzem. Egyre erőteljesebb a mocorgás, néha teljesen meglepődöm, hogy már ilyeneket érzek. :lol:
Amúgy kérdésem lenne – bár gondolom tök normális –, sokszor van úgy, hogy ha ülésből felállok, vagy megyek, akkor néha úúúúúgy érzem, mindjárt bepipilek. Ilyenkor már lehet, hogy most nyomizza a hólyagomat? Mert van, amikor emiatt fél óra kihagyással megyek ismét mosdóba, és persze csak néhány cseppért, de olyan érzéssel, mintha egy napja nem pipiltem volna. :shock: :D És nekem az éjszakai kijárkálás is megmaradt (legalább 1x – bár már rettentően rutinosan megyek a sötétben :D ), bár az is tény, hogy nagyon sokat iszom is. :P

Taptau,
Jaja, már nagyon vágom a centit a melóhellyel kapcsolatosan. Hihetetlen, hogy mennyit csökkent a munkabíró képességem, sokkal fáradékonyabb vagyok. Persze, tudom, hogy ez normális, de akkor is :D Ma is pl. délután simán aludtam 3 órát. :D

Viki, Wolves,
De jó, hogy írtatok! Jó hallani felőletek is. Gondolom nem semmi lehet egy napotok, meg sem álltok. De hát az öröm is dupla :D:D

Szuszi,
Mennyire helyes és aranyos Olivér!!!! :D És látszik, hogy az apukája imádja – ami nem csoda :wink:

Zuzmó,
Annyira ari vagy… minden sorodban ott a nagy-nagy várakozás-vágyakozás, hogy Jázmin véééégre kibújjon :D Gondolj arra, hogy tényleg napok kérdése, és a kezedben tarthatod a kiscsajt :wink: Puszillak!

Manda,
Remélem hamarosan (tavasszal) lesz tali, és akkor naná, hogy ott a helyed/-tek! :D

Chesti,
Köszönöm, pont ma mondta ugyanezt a barinőm a rucikkal kapcsolatosan… Hát, nem igazán figyeltem eddig, de mostantól résen leszek ez ügyben. Még egyszer köszi :D
Puszi a mini-bulldognak :wink:

Lucia,
Ez a kép… nem csodálom, hogy ez a kedvenced. Nagyon helyesek a gyerkőcök!!! Nagy egyetértésben alszanak :wink:

Szépséges álmokat mindenkinek! Puszi!

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok!

Hogy telik az idő!Viki ,már ti is egy hónaposak vagytok! :lol: :lol: :lol:

Lili és Bogi,nagyon boldog 1. hófordulót kívánunk!

Máté és Andi

Kép

Kép
taptau

Sziasztok,

Szia Taptau. Igen azt mondják tiszta apja, de az orrom szakasztott ilyen volt nekem is. Én nem látom, hogy különösebben hasonlítana bárkire. :)
Ez a nyálazás mit jelent pontosan? Konkrétan folyik, vagy csak nyálbubikat fújnak? Mert Olivér legújabb szórakozása a nyálbuborék gyártás.

A bcg helyével kapcsolatban, tegnap fürdés közben az egyik (kisebb) dudor kifakadt. Olyan volt, mint egy bazi nagy pattanás és folyt belőle vmi fehér váladék. 7főn meglátjuk mit mond rá a védőnő.

Chesti, most látom, hogy Niki este 8-tól reggel 8-ig alszik??? Az finom lehet. Erre magától állt be? És nem kel fel éjszaka? És nappal teljesen magától kel ezekben az időpontokban (kivéve dél körül)? És napközben mennyi alvást igényel? 12-15ig és annyi? 1-1 kajálás mennyi ideig tart? Sok a kérdés, bocs. :)

Zsókuci, ez teljesen normális. Így volt nálam is. :)
szuszi

Sziasztok! Én még a másik topikhoz tartozom, de néha szoktalak benneteket olvasgatni.
Nagyon szépek a gyerekek, szépek a pocakok. :D

Zuzmo, én is csak a kellemes összebújást illetve egy kis lépcsőzgetést tudtam volna ajánlani. Szorítok, hogy minden zökkenőmentesen történjen.

Nviki, Wolves, Nektek szeretném megköszönni a sok bíztatást (ugyebár elég hasonló cipőben jártunk). Nagyon sokat segítettetek. Tegnap volt a beültetés. 2 lurkóval a pocakban jöttem haza. :) 13-án lesz a vérvétel. Szorítsatok!!! Addig is néha biztosan benézek ide erőt gyűjteni.

Puszi mindenkinek!
süni76

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?