Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

S.O.S. Komoly hogy csak addig fáj a fog míg át nem törik? Vilikém kibrhatatlanul nyügõs Kép már elõbb én is elbõgtem magam, persza apa is rátett egy lapáttal. Vilit utóljára a hasfájós idõszakban láttam ilyennek, viszont felültettem büfizni és abból a kezembe kapaszkodva felállt!
Nyügõsség létezik attól, hogy napok óta fürdetés után apa nem csinál semmit és csak én altatom?

Alvással kapcsolatban. Tudom, hogy fogzáskor nem, meg egyébként sem tetszik az a módszer, de aki végig csinálta hány hónapos gyereknél kezdtétek el? (Engem nem az éjszakai szopi zavar, hanem az altatás borzalmas, fõleg nappal, de most éjjel is. Ha szopival alszik el és nem sikerül megbüfiztetni akkor fél órákat alszik és kezdhetem elõrõl. Mondjatok valami bíztatót nekem!

Andi! Hajrá mézeskalács.

Közkívánatra tettem fel képet a 2. adagról is az Anyaságról/Karácsonyi menü-te mit fõzöl topicba.

Nyuszimanó! Azt a topicot ajánlom neked is mézes ügyben.
Hóvihar, hát igen én mindig túlzok Vitya szerint is Kép Szívem szerint én is kimentem volna, de nekem sincs sítalpam a babakocsihoz és egyedül a házból a lépcsõkön sem merem levinni a csúszós idõ miatt a kocsit, mert persze nincs eltakarítva semmi Kép

Vili apa kezében elaludt Kép

Norci
norci

sziasztok

na, a nagy eltunes utan tultengek Kép

edit, megertelek nagymama ugyben. az en nagyikam akkor halt meg, mikor en kijottem ide kanadaba, aznap. majdnem beleorultem - ekezetek kellenenek ide. azota azt almodom szinte minden honapban 1-2x, hogy meg el es el tudok bucsuzni tole. ez majdnem 7 eve tart. Kép

laura, mocorog mar a pocak lakoja? bocsi, ha mar irtad volna, de nem mindent olvastam az utobbi hetekben. hogy birod magad?

szerintetek mit lehet tenni az ellen, hogy adam szopja az ujjat? mar nagyon-nagyon csunya. cumi nem kell neki - bar meggyozodesem ellenere adtam neki. kenem etolajjal, de nem sok latszatja van.

kellemes sutisutogetest mindenkinek Kép

eszter
adamama

Sziasztok!

Szila!
Én már megkaptam tõled a karácsonyi ajándékomat!Köszönöm szépen, nagyon aranyos vagy! Csak, hogy értsd, szorongva olvastam, hogy szûkítettétek a táblázatot, és mivel én mostanában elég ritkán jelentkezem, féltem, hogy ki leszünk "zárva", de nagy örömmel láttam, hogy nem! Köszönöm mégegyszer!
Úgy látszik ez a depi mindenkit elér, én is ezt az "úgy sem érdekel senkit, hogy mi van velünk" érzés ért utól. Valószínûleg ebben benne van, hogy fáradt vagyok! De most újra feltöltõdtem. És különben is egy hét és itt a karácsony! Reméljük akkor is lesz hó!
Magunkról csak annyit, hogy Peti teljesen le van maradva fogügyileg, aminek én (lehet, hogy furcsán fog hangzani) de kimondottan örülök, mert ismét elkezdte a cici tépést és az ugyebár foggal elég kemény lenne!
A mászást már mi is gyakoroljuk egész nap és meg van sértõdve, amikor felhúzza magát a kezemnél fogva állásba és én pedig leakarom ültetni.
Már nagyon szuperül tud ülésbõl kúszásba fordulni.
Viszont nagyon keveset alszik, éppen ezért elég nyügi amikor ébren van.
Lányok!
Valaki beadatta az agyhártyagyulladás elleni védõoltást? Nekünk a doktor nénink ajánlotta és csütörtökön megyünk az elsõt beadatni. Van valakinek tapasztalata, hogy mennyire viseli meg a babát?
Hú, ahhoz képest, hogy csak Szilának szerettem volna megköszönni, kicsit hosszú lettem! Nézzétek el nekem!
Jó éjszakát mindenkinek!

Szilvi és Peti

Ui: Norci!
Örülök, hogy nem bántottalak meg a válaszommal, várom a leveledet, ha a lurkód enged neked egy kis szabadidõt! A mézeskalácsod olyan szép, hogy a végén még én is nekiállok.
bszilvi

Sziasztok!
Nálunk meg mikor esik a hó? Amikor besötétedik, nehogymár élvezni tudják egy kicsit a gyerkõcök...Kép
No, azért nem panaszkodom, nálunk nagyon jól telnek a készülõdés napjai. Szpombattól kiveszem az "éves szabit", lógatom a lábam, és csak pihizek. Ugyanis hazautazunk a szüleikhez, és õk fognak sütni-fõzni.
Aztán, hogy irigykedjetek, este leteszem Cumikát és alszik reggelig, akkor szopi és még fél 8-8-ig. Déleõtt séta, aztán ebéd, és délután 3 órás(!) alvás után úgy kell felketenem, hogy lassan vacsora.Kép És a +poén, hogy én is vele pihizek, úgyhogy durmolunk egymás mellett délutánonként.Kép

Norci,
próbáltad már a Dentinox gélt? Vagy a Chamomilla homeopátiás bogyót?
Az Aludj jól módszert 6 hónapos kortól lehet elkezdeni. Én azért húztem úgy 9 hónapos koráig, akkor sajnos már mindegyikõnknek elege volt, élén Cumikával. A könyvet érdemes elolvasni. Nemrég újra kezdtük az altasát, egy utazás, aztán egy beteség bezavart, de mikor újra kezdtük, itt már szó sem volt 1-2 órás sírásról, meg hiszitrõl, ez amolyan emlékeztetõ volt (mint az oltásKép). És azóta látod mint írtam feljebb a délutáni alvások is...Kép
Esetleg a szobájában egy szivacson ha magad mellett el tudnád alatani, aztán becsempészed õt az ágyába...? Ez csak ötlet én nem próbáltam.

Szila,
korábban olvastam a nemevést. Változott helyzet. Ha nem akkor sem aggódj, etesd vele azt amit ti is esztek, egy az egyben, de ilynekor általában visszaesik a kajcsi mennyiség. Gondolom a krémtúró meg a pötidanon az csúszna, igaz?

Menta, köszi a választ.Kép

Edit, levél megy holnap talán, jó kis egyszerû karácsonyi recepttel.

Még sok mindent írhatnék, ha a kedvesem, nem hajtana el, úgyhogy mindnekinke jó készülõdést.

Míra mézeskalács receptjét ajánlom mindnekinke, még annak is, aki úgy gondolja nem tud sütni. Finom, puha és nagyon gyorsan me glehet sütni.
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

BSzilvi,
nagyon aranyos vagy, köszönömKép. De még nem született döntés a táblázat csökkentésérõl, csak beszéltünk róla.

Norci,
mi 9 hónapos korában (már betöltötte a 9-et) kezdtük el aludni tanítani. Azért mostanában én úgy teszem le, ha nem cicin alszik elKép, hogy mindig megsimizem és õ úgy alszik el. Amúgy nappal nálunk is borzalmas az altatás (bár a legtöbbször kint alszik a babakocsiban).

Ügyilista: Képzeljétek, Hanga megmutatja a könyvében a kacsát, a falon a zsiráfot, a macit az ágyán meg a lámpán, és azt mondta a labdára, hogy "da". Meg amikor a pelenka zacsiján látja a babát, mondja is, hogy "ba". Na nem mindig. Viszont mostanában nem integet meg tapsol. Meg mindig a számba akar tenni dolgokat. Meg lekapcsolja a villanyt, ha kérem, amikor végzünk a fürdéssel. Ja, és tegnapelõtt vagy 20 másodpercig egyedül állt.Kép

Jó éjszakát mindenkinek!

Szila
szila

Sziasztok!
Mennyit írtatok! nem is tudtam elolvasni, mert csak azért jöttem, hogy megmutassam nektek, ahogy Dorka elõször szánkózik! Ma este 6-kor apa meglepett minket egy aranyos szánkóval, ki is próbáltuk gyorsan fürdés elõtt. Majd holnap írok rendesen.
Kép
Üdv: zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Menta: úgy néz ki, 30-án lesz legközelebb tali Kép

Bszilvi: örülök, hogy újra itt vagy Kép Gyere talira is! Kép

Megyek üvegmatricázni Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Zafi: BOLDOG SZÜLINAPOT RÉKÁNAK !!!
Remélem, kevésbé náthás, mint Tomi és tudja majd élvezni az ajándékokat és az ünneplést.

bogancsi és Tomi Kép

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Bogancsi, Zafi: boldog szülinapot Tominak és Rékának! Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Na, akkor újra itt vagyok, csak elolvastalak Titeket.

cory: megkérdezhetem anyósomat!!! Kép

Nyuszimanó: lehet, hogy megpróbálok neki darabosat adni, de most náthás, aztán együtt sok lenne a jóból. A többiekkel egyébként nem volt ilyen gondom, mert nekik hamarabb kijöttek a fogaik.

Menta: köszi Kép

Szila: gratulálunk az álláshoz! Most aztán lassan elkezdhetsz futkosni utána, mint én Kép

Remélem, ma nem fog esni a hó, akkor kimegyünk egy jó kis sétára Tomival!

bogancsiék

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat!Arra viszont nem válaszoltatok, hogy csak az áttörés fáj, vagy utána is fájhat a fog?

Ágci!
A homeopátiás bogyót kivéve mindent próbáltam, sõt a szobájában egy ágy van nekem e célre, most kendõben ringatás meg szopi és múködött. Azt hiszem ha én nyugodt vagyok, akkor sokkal könnyebben mennek a dolgok.

Az 1-2 órás sírás, no arra én képtelen lennék.

BSzilvi!
Már, hogy sértõdtem volna meg a válaszodon, sõt inkább én akartam elnézést kérni, a leveled alapján jöttem rá. hogy
nálatok volt, hogy Peti nem akart enni, ezért az X óránkénti étkezés.
Cici tépés, nyugi Vili is csinálta, mióta van foga nem csinálja, eddig Kép

Réka és Tomi!
Boldog szülinapot! Kép Kép Kép

Norci
norci

Sziasztok!

Zafi és Bogancsi,
Rékának és Tominak boldog szülinapot kívánunk!

Kép

Szila és Hanga
szila

RÉKA! TOMI! Mindkettõtöknek nagyon boldog elsõ szülinapot! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Ármin ujját bepiroskenõcsözték, pénteken kell menni kontrollra. Hogy miért bunkó a legtöbb Heimpálos doki meg asszisztens, azt nem tudom, de ezek is azok voltak Kép De a lényeg az, hogy Árminnak nincs nagyobb baja! GYógypuszikat köszi, átadtam, szerintem legalább annyit használnak, mint a kence! KépKépKép

Megyek fõzni, pedig annyit aklartam volna még írni (úgy látszik, ez lesz a rituális vége az írásaimnak!)!

Márti+Ármin+Kép
márti

Sziasztok!

Réka, Tomi Nagyon sok boldog szülinapot kívánunk!

Tikk&Hanna

UI:Késöbb írok, de most megyek fözni.
tikk

Sziasztok!

Bogancsi! Tominak nagyon boldog elsõ születésnpot kívánok!
Zafi! Rékának nagyon boldog születésnapot kívánok!

(((Befejeztem a dolgozatot!!!!! KépKépKép Pocsék lett!!!! - virtuális vállvonogatás)

H.
gesztenye

Cory! Akkor sajnos mégsem megyünk ebben az évben, mert aznap van a házassági évfordulónk és ebéd lesz meg ilyenek. Kép

Henke! Gratulálok a dolgozathoz! Az a lényeg, hogy elfogadják! A többit meg "Ki nem sz.rja le?!" (Ez az életfilozófiám. Kép)

Tikk! Márti! Aztán finomat fõzzetek ám!!! Kép

Norci! Szerintem csak addig fáj, ameddig át nem töri. Állítólag egyes szakboltokban lehet olyan fogkefét kapni, amit a mama ujjára lehet húzni és azza lehet dörzsölni neki, meg persze elõhûthetõ rágóka is jót szokott tenni.

Lányok! Ha minden igaz, akkor ezen a héten megkapom a szoptatós pólómat! Kép Majd beszámolok nektek róla, hogy milyen. Liesel írta, hogy õ akár a Motherwear bármelyik ruháját pólóját megvarrná, de nincs rá igény. Hát, ha ezek a pólók bejönnek én jövõre egy csomót fogok vele varratni a katalógusból. Így legalább lesznek csinos ruháim és még szoptatni is tudok bennük. Kép
Menta
menta

Sziasztok!

Csak gyorsan: Lehet a Corában ablakos könyvet kapni! Úgyhogy, Norci, megoldódott a könyvkérdés.Kép

Henke,
dolgozathoz gratulaKép

Szila
szila

Andi!

Meddig kell pihennie a tésztának? Ha nem túl indiszkrét, tõled is kérhetnék egy receptet? Csak hûtõben? Karácsonyra puha lesz? Nekem olyan receptem van, amit hetekkel Karácsony elõtt kéne elkészíteni, akkor meg csak az ajándékok után rohangálok, így semmi mézes nincs. Pedig jót lehetne játszani sütés közben!

Most megyek és elplvasom, csak akkor fáradj, ha kimaradt onnan vmi! Köszi

Nyuszimanó!

Itt kb. ugyanannyi a Römer, mint otthon, ha nem olcsóbb.
Sajnos húzós, mert kb. 180 euro, de megbízom benne. És nagyon sok az a 850 km! Ti kocsival jártok haza?

Menta!
Merre? Mi odajárunk doktornénihez. Csak sajnos nagyon megbetegedett, azért remélem meggyógyul! És amikor kislány voltam, laktunk a Gulácsyban és a Paisba jártam alsóba. T i korábban is, vagy csak mostanában?
A Csónakház a Pókon van, az is csak egy köpés.
Mi is gondolkodtunk a Concordeban.

Norci!
Ha korábban megszokott dolgok borulnak, mindent kiválthat. Plusz egy ki s fogzás és kész az õrület...
Próbáltad hasra fektetni közvetlenül lefekvés után? (Persze lehet, hogy ez hülye kérdés volt?:o)

Ágci!
Sárga irigység! :o)

Ágci! Norci!

NE! Mi próbáltuk a máshol altatást! Amikor éjjel felébredt Sára, rögtön üvöltött. Amikor már nem volt rácsa, lazán átjött közénk! Most 3 hónapja - költözés, új szoba, közös Mátéval - hogy saját ágyában alszik! Azt modják, ott kell elaludnia, ahol aludni fog. Mi most így csináljuk, van, hogy 1 órán keresztül mesélek, énekelek, de így mégis jobb!

Zsuzsi!

EKKORA HÓ VAN?????????

Réka! Tomi!
Boldog szülinapot!
Sára, Máté no és Solya
solya

Még valami!

Nem tudjátok, hol lehet vízálló anorákot kapni? Ha lehet, nem túl drágán. Nagyobb kéne, Sárának. Kb. 86-92-es. Bár lehet, hogy ez kisebb?

Érzem, hogy elfelejtettem vmit, de mit?

Solya
solya

Sziasztok!

Zafi
NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT Rékának! KépKépKépKépKépKépKép

Bogancsi
NAGYON BOLDOG SZÜÓLINAPOT Tominak! KépKépKépKépKépKépKép

Mi most voltunk kint hóember építeni... elõször nagyon félt a hótól, de a hómanó megbékítette... most az ablakból is állandóan azt akarja nézni KépKépKépKép ... az anorák nem ázott át, úgyhogy szupi... Csenge meg lenyúzta vhol az orrát, de nem tudom, mikor.... tisztára rosszcsontnak néz ki ... Kép

... írnék még, de betrottyolt...Kép

Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!
TOMI, RÉKA! BOLDOG ELSÕ SZÜLINAPOT!
Kép
Beababa! Én is palotai vagyok, a szüleim most is a Kõrakás parkban laknak. Én a kék iskolába jártam. Üdv itt!!
Solya! Jópofákat láttam az Auchan-ban, 3000 Ft-ért. Szemre vízállónak tûntek. Ezen kívül ezért szerintem érdemes a kínai boltokba benézni.
Norci! Lehet újabb fog, mintha montad volna, hogy fönt is duzzadt, de lehet az apahiány is. Luca ezen túl még akkor szokott nehezen elaludni, ha túlfárasztotta magát. Én ilyenkor sötét hideg estében is bedugom a kabátom alá, és megyünk három kört a Bikáson, ha a szobai elnyugtatás csõdöt mond. A kendõ elõnye: nem lehet benne négykézlábra állni!Kép
Eszter, Bszilvi! Jó hogy elõkerültetek!
Cory! Közkincsé tennéd a tapadókorong rajzoló filc pontos nevét és fellelhetõségét? Kép
Eldugulok!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Köszönöm a tippeket. ÉN is fogra gyanakszom, mert a dentinox segített, és azt hiszem nemcsak fönt duzzadt, hanem oldalt is, végül is ez az alsó kettõ is már 4 hónaposan kocogott a doki szerint csak nem akart áttörni.
Ja és hogy én is tök idegbeteg voltam az sem tett jót lurkómnak, viszont ma mint a karikacsapás ment minden Kép, délelõtt aludt kt és fél órát, délután egyet, fõztem, mosogattam, sétáltunk e jó nagyot.
A nap poénja: egyik anyukáról aki itt lakik a mi házsorunkban és szoktun kegyütt cikázni, kiderûlt, hogy évfolyamtársak voltunk a fõiskolán Kép Volt közös témák bõven Kép

Rebi!
Csenge rosszcsont, no nem mond már! Kép
Légy szíves küld el nekem a képet, ahol együyy alszik az ifjú pár+Csenge Kép

Szila!
Örülök, hogy könyv kérdés megoldódott!

Hívnak. Bocs.

Norci
norci

Sziasztok!

Norci, Ágci, és akinek még olyan jó sokat alszik napközben a gyerkõc:
hogy csináljátok????????? Nálunk ha napközben alszik Hanga, nem tud úgy elaludni, mint este. És ráadásul majdnem mindig sírva ébred fel, és nem alszik többet 3/4 óránál. Van valami általános idõ, amikor lerakjátok aludni, vagy csak akkor, amikor álmos? És hányszor alszanak napközben?

Szila
szila

sziasztok

agci, joooo neked Kép nem tudom, miert de en utalok fozni, viszont sutni imadok. pedig mind a kettonel sok a munka es hamar elfogy.

szila, ugyes lany a hanga Kép

norci, nalunk csak addig volt nyug, mig at nem torte az inyet. viszont a kencek nem hasznaltak.

meg otthon is ma van Kép, boldog szulinapot tomi, reka! (nalunk 9 oraval kevesebb van)

kerdes meg egyszer: nem tudjatok, mivel kellene kenni a csopp ujjat, ugy nez ki, mint egy alligator bore.

sziasztok
eszter
adamama

szila, adam altalaban uabban az idoben fekszik, delelott 1/2 12 fele, du. pedig 1/2 4 korul. delelott csak 1-1.5 orat alszik, du. 2 oranal tobbet. nalunk bejott az uabban az idoben valo lefekves. nem mindig alszik el rogton, van, hogy matat a kisagyban 1/4 orat, de csendben van. remelem, segitettem valamit Kép

eszter
adamama

Szila!

Õszintén, sajna ez nem minden napos nálunk. Persze vannak jobb korszakok. Általában 11-12 órát alszik Vili éjjel, így a napközbeni alvás nehéz ügy. Viszont rájöttem ha este fél kilenckor teszem le, mint ma is (ehhez kellett kendõben 10 perc zene hallgatás és ringatás, majd 10 perc szopi, vagy inkább csak "cici cumi") és reggel a hajnali szopi kitolódik kb. fél 7-re, akkor nem szabad visszaaltatnom fél 8-ig, mert akkor tuti nem lesz alvás napközben.
Ha jó napunk van, akkor alszik délelõtt kb. kilenc és 10 között alszik el és 11 és 12 között ébred, utána szopizik, játszás, majd hozzátáplálás rejtelmei. Utána játszás és kezd nyügi lenni, 1/2 2 körül, irány a séta, vásárlással ügyintézéssel egybe kötve, akkor babakocsiban fél vagy egy óra alvás, aztán ha ébred feljövünk, játszunk (és közben szopizunk rengeteget) aztán még alszik 6, 7 óra fele kb. egy vagy fél órát. Ehhez kell, hogy olyan idõjárás legyen, hogy le tudjunk menni. Ja és ez csak itthon mûködik. A kendõben ringatás is elengedhetetlen része a ceremóniának, úgy a büfik is kijönnek. Ha nem jön be a fenti menetrend, akkor délután az erkélyen alszik a babakocsiban. Vagy ha nagyon nyüglõdünk akkor csapot-papot hagyva lemegyünk sétálni. Nekem is jót tesz olyankor kicsit kizökkenek, persze azzal borul a rend.
Összességében két hét volt, amikor folyamatosan megvolt ez a napirend, bár a tegnapi napot leszámítva, mitnha kezdene megint beállni. Az altatásnak fõleg a késõ délutáninak csak akkor fogok hozzá, ha látom hogy nagyon álmos, bár vigyáznom kell, mert a túlpörgés sem jó. Még azt vettem észre, hogy nekem is õrült nyugodtnak és türelmesnek kell lennem, mert pl. ha gyorsan "le akarom rázni" mert fõzni mosogatni, stb. szeretnék no azt nagyon megérzi.
Volt egy idõszak amikor õrült sokat szenvedtem, tegnap bepánikoltam , hogy megint visszatér, volt hogy délben még pizsamában voltam, zuhanyozni se tudtam elmenni, nem hogy fõzni.

Bocs a regényért!
Remélem segítettem.

Norci
norci

Solya!

Mi mindenkinek Németországból hozatjuk a vízálló gatyákat. Talán a C&A vagy a H&M (van ilyen?) boltban veszik a nõvéremék kb 5000Ft magyar pínzben. Amíg kinn vagytok, még beszerezhetitiek. Holnap pontosítok, megkérdem a nõvéremet. Akkor a vasárnapi viszonntlátásig.
ZSófi
szzsofia

Sziasztok,
Szila,
az alvás most változott nemrég. Kb. 1-1,5 hónapja márcsak 1x alszik a kicsi, délben ebéd, utána szopi, alvás. Most ez már 2-negyed 3-ig tolódott ki, ekkor álmos, magam mellé fektetem és vagy elalszik, vagy szopi és utána alszik.
Ma kipróbáltam, átvittem a szobájába, 45 perc múlva felkelt, és hívott. Akkor átvittem, gondoltam nekem is jár egy kis pihenés, lefeküdtem, kicsi szopi, már aludtunk is. Fél 6kor úgy kellett felkelteni, pedig akkor már apukája is itthon volt. Egyébként addig amíg nem együtt aludtunk délután, õ is sírva kelt, uaz volt mint Hangánál.
Én végülis õgy vagyok, ehhez az idõszakhoz ez is hozzátartozik, majd rohanhatok még eleget.
Most áltaslában nagyon "krumplis" a feje, mikor felkelt, de néhány másodperc mólva már mosolyog.Kép

Eszter,
nem tudom mivel lehetne bekenni. Írtad, hogy a cumit nem fogadja el, és esetleg más alakút?
Nekünk szerencsére ilyen gondunk nincs, vagy cumi vagy semmi.
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Bogancsi! Tominak is NAGYON BOLDOG ELSÕ SZÜLINAPOT!KépKépKépKépKépKép

Köszi mindenkinek a jókívánságokat! Jó kis nap volt! Szerencsére apánknak szabad a szerdája, így mi pontban 9.42-kor köszöntöttük fel a Rékát!Kép Olyan jó volt, apa elkezdte énekelni a Boldog szülinapot, és én is be akartam kapcsolódni, de elcsuklott a hangom, úgyhogy inkább elhallgattam gyorsan, nehogy bõgjek!Kép

Anyukám ebédre tudott jönni, a másik nagyszülõk + keresztszülõk délután jöttek. Rengeteg ajándékot kapott Réka, kerekes-huzogatóst, babát, hintát, játszószõnyeget, ruhákat és nem is tudom még mit.

Megsütöttem azt a tortát, aminek múltkor leírtam a receptjét, egész jó lett, Réka imádta, de a felnõttek körében a mézeskalácsnak nagyobb sikeres volt! (szintén Míra receptje és Norci képei ihlettek) Bár eléggé chokitosra sikerült (ronda és finom), de hát életem elsõ mézeskalácsa! És anyukám olyan büszke volt rám!Kép

Most viszont hulla vagyok, úgyhogy el is teszem magam holnapra!

Puszi,
Zafi és az 1 éves RékaKép
zafi

Sziasztok!

Végre itt vagyok lelkifurdalás nélkül, azaz dehogy, hiszen most jönnek a vizsgák... Még egy utolsó poén, aztán nem nyúzlak tovább titeket iskolai ügyekkel, gondolom unjátok: szóval ma, amikor végre felvettem az indexemet, jöttem rá, hogy teljesen elfeledkeztem, hogy még egy elõadást felvettem, amibõl vizsgáznom kell! Se jegyzetem, se nem iratkoztam fel vizsgára, úgyhogy holnap mehetek újra be... Kép
Menta, Szila, aranyosak vagytok! Kép Bogancsi, tényleg Yeats-szel feküdtem és keltem (2-kor és 6-kor...), pedig "Barnabásból" sokkal naprakészebb lettem volna...

Lucának gratulálunk a fogacskához!!! Vilinek is! És mi ez a korai felálldogálás, kérem szépen?! Csak lassan, okosan! Kép

Én is újságolok: Barnabás 4 egész perce (11:16 van) alszik, méghozzá a saját ágyában!!! Ilyen pontosan 7 hónapja nem fordult elõ vele... Most sem tudom, meddig fog tartani a dolog... Nektek, akik ágyban altatjátok a babát, mekkora rácsos ágya van? Azért kérdezem, mert rájöttem, hogy ez a 60 centi szélesség iszonyú szûkös, most így a hátán fekve ok, de ha egyet fordul... Már elhatároztuk, hogy kap igazi ágyat majd az új helyre, de addig marad ez. Bár nem kéne hiú reményeket táplálnom még, megnehezíti a helyzetet ugye, hogy egy szobában alszunk.
Eszter, Ádi mindig magától aludt el? Vagy az 1, 2.. módszerrel tanítottátok meg rá?

Szila! Szép volt az új táblázat, de nekem nagyon sokáig tartott letölteni! Már tényleg beszéltük a lányokkal, hogy picit rövidíteni kéne, mert sokan csak épp hogy bejelentkeztek, aztán egyszer, vagy egyszer sem írtak. De ne én döntsem el.

Bogancsi, Zafi, hogy sikerült a szülinap? (Ha már írtátok, bocsi, én még Eszter írása után tartok... Réka nem beteg már, ugye???

Képzeljétek, Barnabás iszonyúan élvezte a havat, a hóesést is, ha közelítünk az ajtóhoz, hozza a kabátját, hogy menjünk ki! És nem ám babakocsizunk, hanem kétlábon kolbászolva! Néha erre dõl, néha arra, de imádja!

Norci! Köszönöm a részletes tali-beszámolót! Kép

Márti! Hogyan égette meg Ármin az ujját? És mit szólt a kistestvér? Kép

Barni tegnap-ma azt mondta (ismételte utánunk), hogy
1. poc = pocak
2. menj
3. ágy
4. maam = majom
És végre tud nyávogni is, mint a cica, ez a kedvencem!
Ja, és van egy egész élethû nyuszink, és úgy fél tõle! De közben kíváncsi is ám, meg akarja érinteni, de rögtön visszarántja a kezét, nevet, újra próbálja... Irtó drága!

Rebi, örülök, hogy jól vagytok!

Napsugár is meggyógyulhatna már! dzsili, neked is most volt születésnapod, igaz? Isten éltessen!

Nyuszimanó! Kilábaltál már a depibõl, ugye? Érdekes, hogy ti most szembesültetek ezzel a problémával, de ha arra gondolsz, hogy Doncinak mindig ti lesztek a szülei, és a többiek "csak" nagyszülõk, nagybácsik, stb, rögtön sokkal könnyebb! És inkább próbáljatok meg pihenni, amíg a rokonok foglalkoznak vele!

Most megyek, puszilok mindenkit, azt is, akinek nem írtam név szerint!!! Majd next time!
Jóéjt,
Henke
gesztenye

Sziasztok!

Rékanak és Tominak nagyon boldog szülinapot kivanok!

Sietek az irassal,hogy még éjfél elôtt el tudjam küldeni.

Köszönöm a sok lélek gyogyito valaszt!KépMegprobalok valaszolni mindenre.

Zafi!
A nagymamam 80 éves,szegény azota öregedett sokat,amiota a nagypapam 94-ben meghalt.

Eszter!
Sajnos én is ettôl félek!

Marti!
Nem hiszem,hogy terhes lennék,de ebbôl még barmi lehet.Kép

Nyuszimano!
Ha Riki nem szopizna,bizisten rabiznam egy napra az apjara.Fôleg,hogy Riki napközben csak fél orat tud aludni egyhuzamban.Ezért bajos mellette belekezdeni barmibe is.
Mar szerettem volna tôled kérdezni,hogy Doncit nem viselte meg a hirtelen környezetvaltozas?
Mert mi februarban megyünk haza és Riki nagyon szereti a rendszerességet,szereti a megszokott dolgokat.

Laura!
Az anyukam dolgozik otthon,most is azért tudott ennyi idôre kijönni,mert volt egy halom szabadsaga,amit ki kellett vennie év végéig.
Tehat februar 7-én megyünk haza,de most is csak 12 napra,igy mindenre lesz idônk,csak pihenésre nem.Bar nekem az is jo lesz,hogy kizökkenek innen és talalkozok a testvéreimmel,szüleimmel.
A parom a parizsi Lidoban dolgozik,nem tudom mond e neked valamit.Ez Europa egyik legnivosabb revü müsora,aminek ez az egyetlen hibaja,hogy rengeteget dolgoztat(szünnap nélkül),igy karacsonykor is két elôadast tart.Tényleg nagy marhasag!De ezek szerint,jo sok gazdag van,akik Parizsba jönnek eltölteni az évvégét.A mi banatunkra!

Egyébként mar jobb a kedvem!KépMost éjszaka elég rosszul aludtam,de az elôzôn viszont nagyon mélyen és nyugodtan ,ami nagyon jol esettKép
Raadasul ma elautokaztunk 200 km-t,hogy megnézzünk egy elôadast,amiben az egyik volt csoporttarsam dolgozik masik 3 lannyal,akiket szintén jol ismerek.Ezért is jobb a kedvem.
Riki jol birta,csak haza felé nyügösködött egy kicsit.

Jo éjt mindenkinek!
Edit
edith16

Sziasztok

Menta
Úgy néz ki zöldség kérdés megoldódik, vettem neki 8 hónaposoknak való darabosabb fözit ezt megette pedig sárgarépa volt. Ma gesztenyés husit evett az is csúszott rendesen.Persze a vajas kenyér a leg menQbb még mindíg,egy nagy szeletet úgy kajál meg hogy nekem is elég lenne!
Voltunk méreckedni 9kg 65dkg. Nem sokat de azért egyenletesen szépen hízott. Olyan jól néz ki hurkás nem duci de pocakos azért . A fiaim ekkor már jó egy kilóval nehezebbek voltak, nem gond magához képest eleget gyarapodott.

Eszter
Annyit szopja az ujját hogy a böre bánja? Napocska is cumizza de csak a ha fáradt. Szerintem kérdezd meg a gyógyszertárba vagy ha van felétek valamilyen védönö hogy mit javasol. Nagyobbaknak szoktak adni köröm rágás ellen valamiféle iszonyú keserq ecsetelQt amitöl el megy a kedvük tQle. Viszont fel merül a kérdés hogy miért szopizza az ujját hiszen az ilyen picurok többnyire megnyugvást keresnek ebben ha elveszed ezt a mentsvárát lehet hogy lelkileg sínyli meg nem? Nem tudom szerencsére nekem nem volt ilyen gondom. Remélem nem írtam butaságot és megoldódik ez a problémád! KépKépKépKép

Alvás
Most hogy már nem olyan beteg, Napocska is alig alszik nappal pedig jó lenne mert így estére nagyon elfárad. Most azzal próbálkozom hogy melettem alszik el és pihizek vele kicsit délelQtt mert ha felébred de érzi hogy ott vagyok visza alszik pont mint hajnalban / az én párom éjjel dolgozik/, aztán játék kicsit ki viszem és akkor alszik megint egyett,. Nagyon hiányzott neki a friss levegQ ma kint volt aludt is nagyott! Vígan baktatott a hóban szerencsére se a csizma se az anorák nem ázott be, egy ujjal vizsgálta a havat KépKépKépKép édes volt nagyon, közben kis bratyója építette a hó embert neki. KépKépKép

Nyuszimanó
Utazáshoz szerintem valamilyen puha manó kellene esetleg amibe lehet rakosgatni meg hozzá illeszteni részekeket, estleg könyv féle nem tudom milyeneket szeret Donci nézegetni Npsi speciel megeszi a kemény laposokat sajna! Igazából a Duplók is nagyon jók persze azzal otthon lehete jókat játszani akárcak a különbözö építök. Én a Napocskának egy Lego Explorer zene szerkesztöt vettem, üzögetni kell különbözö zenéket lehet vele alkotni. Anyuéktól egy rá ülös bébi vonatot tol amit tud tolni is bele rakodni is meg rá ülve mozogni vele. A többiektöl nem tudom mit kap. Napsüti szerencsés helyzetben van játék ügyben mert a tesóktól volt illetve van nagyon sok neki így nem is igen lehet azt mondani hogy olyant veszejk neki ami még nincs. Persze a bratyók játékait szereti leginkánbb, katonázik meg Action Man-ekkel játszik, tehát voltaképp pucér férfi babákat rágcsál naphosszat KépKépKépKépKép hiába lány babáink még nincsenek na az még hiányzik a készletböl.
Ma egy kicsi kosárral mászkált fel és alá most már át tud lépni a küszöbön is így a szobák között is gyalogol.

Bogancsi
Nekünk is meg van a kazi és "A napsugár" címq számot énekelgetem neki mióta megszületett, ez a kedvence lévén azt hiszi róla szól KépKépKépKép

Tominak nagyon boldog születésnapot kívánunk !

Kép

Pusszancs: Dzsili
dzsili

Zafi
Réka babájáról sem feledkeztem meg csak akartam mind a két szülinaposnak egy kis képet küldeni és nem voltam biztos abban hogy egy üzeneten belül lehet-e. Tehát nagyon boldog születés napot kívánunk neked is nagy lány!

Kép

Márti
Árminnak gyógy puszik a bibijére KépKépKépKép én akartam kérdezni mi történt vele de látom már elöttem meg tették.

Henke
immáron meg könnyebbülve várhatod a Karácsonyt egy darabig legalább is és örülhetsz nagy fiad ügyeskedéseinek! KépKépKép
Nagyon kedves töled hogy emlékszel rá vasárnap volt a születésnapom, a fiúk egy táncot roptak el némi énekkel kísérve sQt még be is öltöztek egyenbe + az elmaradhatatlan rajz a konyhám falára ugyan is itt gyüjtöm a rajzaikat némi fénykép és egyéb gyártmányuk mellett. Amikor már túl sok össze jött frissítem a többit meg el teszem. A páromtól egy szuper fotó nyomtatót kaptam így mostmár a képeket ki is tudom nyomtatni, nagyon szépek. Most készítettem néhány üdvözlö kártyát a csomagokra és az óvónéniknek meg a tanárnönek egy személyre szabott képes lapot Karácsony alkalmából.Húha még a profilomban ki kell javítanom hogy öregedtem egy évet!
Megyek aludni mert reggel még ki kell öltöztetnem kicsi Mátémat Fenyö ünnep lesz az óvodában.

Pusszancs: Dzsili
dzsili

Sziasztok!
Rekanak es Tominak nagyon boldog szulinapot kivanunk!
Danimama es Dani

Kép
danimama

Eszter(adamama)!
Jol latom, hogy Kanadabol irogatsz? Kép Melyik reszrol...?
A 9 orai eltolodas azt sugallja nekem, hogy Ny-i part? Kép
Danimama
danimama

Sziasztok!
cory
Köszi, én már kb. meggyógyultam, Peti még kicsit taknyos.Kép Remélem karácsonyra makkegészségesek leszünk.Kép

Solya
Nekünk azt mondta a dokinéni, hogy a 2. évben átl. 1 kg-t híznak csak a babák.

Megint elfelejtettem, hogy mi mindent akarok írni.
A lényeg, hogy áttört a 2. fog is (felül), de mintha lent is jönne még 1 és Peti néha vígasztalhatatlanul sír.Kép De végre van eredménye ennek a sok nyüginek.

Norci
Gratulálunk a fogakhoz.Kép

Réka és Tomi
Boldog születésnapot kívánunk!!!KépKépKép

Bocs, ha vmi fontosat kihagytam, de szita az agyam.

Gorsi és Peti
gorsi

Zsófi!
Köszi!
Lilit otthon ne hagyjátok!

Megpróbállak hívni! Ma Andris itthon van, így el tudunk menni. Ez az a fajta gatyó, ami csak szimplán polárral bélelt? Vagy anorák?

Most rohanok készülõdni! Már alig várom, hogy induljunk! Még kettõt kell aludni!

Puszi
Solya
solya

Sziasztok!

Továbbra is köszi a jókívánságokat!Kép
Még kicsit náthás a Réka, de jól bírja, eszik-iszik-szopik, mint eddig. Az orrszívás sem olyan nagy tragédia már és próbálom tanítani orrotfújni, de ha meglátja a zsepit, akkor a szájával kezd el fújkodni!Kép És a gyertyáját mégsem tudta elfújni, csak össze-vissza fújkodott a levegõben!Kép És ha valami meleget fog, pl radiátor, akkor is fújkod. Újabban a reggeli kávésbögrémet is fogdosni akarja, hogy fújhasson!Kép

Mi is megvagyunk végre a karácsonyi ajándékokkal, ma megvettem a páromnak is a meglepit. Nagyon aggódtam, hogy nem tudok kitalálni semmit!

zafi
zafi

Sziasztok!

Sajnos most sincs sok idõm, így nem tudok elolvasni mindent, de meg szerettem volna osztani veletek, hogy Máté tegnap felült! Igaziból és ha már ült, akkor úgy döntött 20-25 percig inkább "fentrõl" szemlélõdik!

Zafi!
Irigyellek! Már nekem is csak a meglepi van hátra, de sajnos még nagyon!

Sziasztok!
Solya
solya

Sziasztok!

Kicsit alig élek, mert nem sokat aludtunk. Hanna betaknyosodott, de nem ez volt a fö ok, szerintem. Itt volt ugyanis a az egyik nagyi és nem tudtam vele megértetni, hogy fél 12 kor már ne altassuk el kint a babakocsiban, mert ö már csak egyszer alszik egy nap és a kocsiban nem alszik sokat. Nem sikerült, mármint megértetni így aludt kint egy félórát és fél 6 kor kidölt az ölemben, ennek köszönhetöen este fél 10ig vergödött az ágyban majd nagynehezen elaludt, de 10 percenként sírva ébredt. Aztán éjfélig szenvedtem vele és 7kor már ébren volt. Ma persze délelött aludt egy nagyot és most is hulla fáradt, de nem alszik, pedig ha 10 percen belül nem szundít el, pedig nem fog, akkor ma este is kínlódunk amíg nem jön a lefekvés, szóval jó gyorsan borult a rndszer.
Viszont egyre ügyesebben lépeget, már egyszer 2-3 métert is megtett.Kép Lehet a következö talin ö is két lábon virgonckodik majd.Kép

Henke! A németre jól emlékeztél, de angol volt a másik szakomKép

Solya! Gratulálok a felüléshez!

Gorsi!Már szívesen látnám a kis fogast.Kép

Zafi! Hannának most tanítottam meg, hogy meleg a bögre azóta mindig megsimogatja és ö is fújja.Kép

Képzeljétek elkezdett egyedül enni kanállal, kissé piszkosabbak az evések, de úgy élvezi. csak 2 kanál után inkább engem etet, így aztán 2 kanállal tömjük magunkba a kajcsit.Próbálok nem fintorogni a remek fözelékektöl.KépKép

Nyuszimanó! Lehet igazad van a sálat illetöen, de ne felejtsd mi nem vagyunk nagyon hozzászokva a minuszokhoz.Kép
Meggyógyultatok már?

Dzsili! Fenyö lesz Máté?KépKépKép Vagy csak szépen felöltözik?Kép

Szila! Biztos most próbál átállni az egyszeri alvásra, azért zavart egy kicsit. Próbáld kifárasztani délelött esetleg egy kis sétával, aztán jó kis ebéd és kidöl magától.

Rebi! a talis képeket nem rakod fel valamikor? (tudom nem vagy idömilliomos Csengeúrnö mellett.Kép)
Na megyek, csend lett, hátha elrabolták az álommanókKép

Pussz

Tikk
tikk

Sziasztok!

Norci: az altatással nálunk is állandó küzdelem van. Ha sokat vannak kint a levegõn, az megnyugtatja õket, de okosabbat én sem tudok mondani.
A nagy könyvek azt írják, hogy csak az áttörés fáj, de én ezt tapasztalati úton cáfolnám: Romola sokszor már frissen kibújt foggal is (tudod, amikor még csak a legteteje látszik ki) rettentõen nyûgös, nem-evõs tud lenni.

Egy érdekesség az altatásról: Romola rettentõen igényli a délutáni alvást. Ha valamiért úgy adódik, hogy a délelõtti alvása túl késõn és túl hosszúra sikerül, tehát logikátlan lenne délután aludni, akkor is kivívja magának. Méghozzá úgy, hogy ha mondjuk déltõl 2-ig alszik, és este 8-kor vagy 9-kor fektetem le, alszik egy órát, majd felébred, mintha csak akkor kezdõdne az este. Pont tegnap volt így: déltõl fél 3-ig aludt, este 8-kor lefektettem, 9-kor felébredt, és éjjel fél2-kor aludt csak el. Kép Kép Kép

Eszter: köszönöm, jól vagyok, jól bírom a terhességet. Szegény családom kevésbé, Kép ugyanis szerintük egy hisztis hárpia lettem. Mondtam is nekik: kitartás, már csak fél év. Kép
Ujjszopihoz sajnos nem tudok hozzászólni.

Ágci: jó pihit nektek!

Bogancsi, Zafi: Boldog szülinapot kívánunk Tominak és Rékának!

Borcsa: én is altattam már este Romolát úgy, hogy beraktam a kabátom alá, és sétáltunk az udvaron. Amikor bealudt, bejöttünk, és beraktam a kiságyba.

Edit: persze, hogy mond valamit a Lido neve! Bár engem nem vonz ez a mûfaj, de tudom, hogy a világ egyik legrangosabb mulatója.
Örülök, hogy jobban érzed már magad. Kép

Solya, ha még olvasol: legyetek nagyon óvatosak hazafelé!

Sziasztok: Laura+Romola+Pocaklakó
p_laura

Sziasztok!

Hát, köszönöm az alvással kapcs. dolgokat.

Norci, Ágci, Eszter, Tikk,
Hanga is kb. 10-12 órát alszik éjjel. Általában úgy szokott lenni, hogy felkel olyan 7 körül, és mi a tízóraija után megyünk sétálni, bevásárolni. Na, ezután mindig kidõl, és kb. 2-ig alszik is. Ilyenkor idõnként bírja este 8-ig, idõnként nem. Ha nem, akkor egy kicsit hisztis a délután. Ilyenkor általában 8-kor beájul és alszik reggelig (olyan 10 körül egyszer-egyszer megébred, de csak meg kell simizni). Szóval általában kint alszik a levegõn. Általában. Mert az elmúlt napokban felvette azt a jó szokást, hogy ha reggel fél hétkor kel és cickózik, és amikor visszarakom a kiságyba, mert én még irtó álmos vagyok, olyankor még alszik fél kilencig. Aztán vagy elalszik a vásárlás után vagy nem. Ma délután aludt csak (ebéd után), úgyhogy így tök jól lehet bírni vele most. Szóval most össze-vissza van az alvása. És itthon nagyon nehezen alszik el (nappal). Bezzeg a babakocsiban.Kép

Henke,
gratula Barni dumájáhozKép!

Csajok,
mi legyen akkor a táblázattal?

Jaj, megyek, mert úgy hallom, nagyon forr a vacsora.

Minden beteg gyógyuljon meg hamar: KépKépKépKép, minden ügyeskedõ babcinak: KépKépKépKép.

Mindenkinek:
Kép

Szila
szila

Sziasztok!

lehet, hogy volt már szó róla, akkor bocsi (irányítsatok oda), de szeretnék ajándékötleteket kérni egy 1 éves "nagy" fiúnak.
A párom mondta, hogy még elmehetek körülnéznia bébinek játékot, úgyhogy most várom az ötletket. Lécci!

Szila,
na nálunk a babakocsi lassan kezd a mumus kategóriába tartozni. ott alvásról gyakorlatilag szó sem leeht. Jó a minap a Mikkamakkában voltunk, hazafelé kidõlt a kicsi, de akkor elõtte egy órát minden újdonság volt, mászkált fel-alá, csúszdázott meg minden. Szóval ott már nem igen megy az alvás.

Tikk,
Hannának gratula.

Nálunk már nem kell segítség Cumikának az iváshoz. Nagyon szépen iszik egyedül (nem csõrõsbõlKép ). És egyedül lecsúszik a csúszdán.Kép

Solya,
sütöttél mézeskalácsot. Én csináltam mint fentebb írtam, nagyon fini puha lett, ha kell leírom a receptet. Illetve idemásolom. Egyik nap meggyúrod, hûtõ, másik nap megsütöd.

Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!
Tikk!
Hát sajna nem igazán gyógyultunk meg, ill. jobban vagyunk, de a köhögés állandósult. Ráadásul Donci tegnap reggel lázasan ébredt (38fok) irány a dokibácsi. Kapott antibiotikumot, kicsit piros a torka, folyik az orra, nyála, 1. foga hegye már kint van, ennyi. Nem csoda, hogy lázas. Viszont nagyon jó kedve vanKép Úgyhogy most õ beteg, de eléggé megnyugtató tudni, hogy nincs komoly baja.

Na megyek, mert nagyon álmos vagyokKép Pusz. Nyuszimanó
nyuszimano

sziasztok

ne haragudjatok, kicsit sietek, csak megkoszonom, aki segitett ujjszopas ugyben. elalvas elott szopja a lelkem az ujjat csak, maskor nem. holnap megyek ugyis dokihoz, megkerdem, mit javasol.

danimama, igen, nyugati part, vancouver kornyeke Kép te is?
adamama

agci, mosogatas kozben eszembe jutott valami, gyorsan megirom. van itt - biztosan otthon is aruljak, mert fisher-price termek, az meg van mindenutt - egy nagyon nepszeru kis jatek 1-1.5 eves kicsiknek. egy nagy kocka, ami belul ures, a teteje nyithato. a 4 oldalan 4 kulonfele alaku lyuk van - talan kor, csillag, negyzet es rombusz? - amin be kell dobni az uolyan alaku kis targyakat - amit persze a dobozhoz ok adnak. emellett meg a kocka 4 oldala kulonbozo mintazatu - csikos, hullamvonalas, pottyos es a negyedik nemtudommi - es a kis targyak, amiket be kell dobalni a kockaba, azok is ilyen mintazatuak, vagyis meg kell keresnie, hogy a pottyos csillag menjen a pottyos oldalon levo csillag alaku lyukba. bocs, ha tulbonyolitottam a magyaraztatot es mar ismerted Kép egyebkent shape sorter a neve itt.
sok sikert az ajandekvasarlashoz.

en egy ocean life nevu bigyot vettem adamnak, olyan mint egy bazi nagy homokora, a tetejen egy gomb, amit ha megnyom, felkavarodik a viz es uszkalnak a halacskak. razni is lehet, uazt a hatast ered el vele Kép

eszter
adamama

Szia Eszter!
Igen! Vancouverben lakunk - vagyis egyik reszen. Ti hol? Ha nem akarod itt leirni, irjal maganba! De jo!!!!!!!! Kép

Danimama
danimama

Szisztok!

Tikk
Remélem találkozunk karácsony után és megnézhetjük Hannát a "nagymenõt".Kép

Nyuszimanó
Jobbulást!

Szila
Szerintem szûkítsd le azokra, akik írnak is, nekem a kicsi méret tetszett. A bõvített variációt pedig hagyd meg és amikor egy azóta sem látott anyuka jön, akkor hirtelen húzd elõ a tarsolyodból.Kép

Solya
Gratulálunk a felüléshez.

Ágci
Szerintem célszerû lenne valami építõs dolgot venni pl. duplo vagy fakocka.

Menta
Milyen márkájú kockát és vonatot vettetek?

Ma végre sikerült betekintést nyerni Peti szájába, orrszívózásos ordítás közepette. 3 foga tört át, és szerintem karácsonyra meglesz a 4. is. Úgyhogy most megint fogyózunk, mert csak tejcsit hajlandó enni. Úgy 1 hete tapsolni is tud és olyan édi, mert állandóan mutogatja, hogy neki ez is megy.Kép Ma voltunk mérésen és szóba került, hogy Peti orrába anyatejet csöpögtetek, mivel taknyos és úgy porszívózunk. A nõ teljesen kész volt, hogy honnan vettem ezt a hülyeséget és az semmit nem segít a fehérje tartalma miatt, meg mittudomén. Valahogy úgy érzem magam, mint vmi kakukktojás, aki idõnként eltér a berögzült rossz és kevésbé rossz szokásoktól. Az is szinte csodaszámba megy, hogy még szopizunk. Na mindegy.

Jó éjt!
Gorsi
gorsi

Solya! Ha még csak eztán mennétek autósülést nézni, akkor nézd meg nekem légyszíves, hogy mennyibe kerül ott a Concord Fixmax! (Euroban.)
Köszi!
Egyébként a Jendrassik utcában lakunk. A férjem már 22 éves lakik Békáson, én még csak 2 éve. De nagyon szeretek itt lakni!
Menta
menta

Tikk

Nem lett fenyö csak csinibe ment holnap a a Márkot kell beöltöztetnem, ez van, de jót mulattam a kérdésen bizonyára kitünöen fogalmazok! KépKépKépKép

Gorsi
Oda se neki rám is mindenki furán néz amiért Napocska még ennyit szopizik és mivel csak egy hete eszik normálisabban megint mióta jobban van ezért is meg kaptam a magamét. Itt sem érti semki hogy egy ilyen " nagy lány" minek szopizik ennyit! Szó szerint senki még az apja vagy az én anyukám se képzelheted a kívül állokat. Ne érezd magad csodabogárnak mivel minimum ketten vagyunk aki szerint ha legalább szopizik az jó majd beindul!
Fogacskákhoz gratula, nálunk is megy a nyügi a felsö 4. helyett az alsó 3. jön ki szerintem.
Jobbulást Petinek!

Szila
Köszi hogy ennyit foglalkozol a táblázattal! Nekem a rövidebb színes de nagyobb betüs tetszene.

Pussz: Dzsili
dzsili

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?