Új privát üzeneted érkezett!

Kiliman!
Teljesen igazad van, valóban több időt és takarítást igényel az önálló evés, de szerencsére nem olyan gáz a helyzet. Van egy ikres barátnőm aki kifejezetten cikiz azért, hogy milyen tisztán esznek az én gyerkőceim.
Az önálló evésnél mindig figyelek arra, hogy olyan ebédet kapjanak, ami nem folyik le a kanálról, ha esetleg nem pont megfelelő szögben jut el a szájukig. Eddig bejött. Ja, és néha azért be kell segítsek abban, hogy a kanálra kerüljön a kaja.

Annyira jó olvasni, hogy többen is próbálkoztok az önálló wellness-sel. Mi febr 9-11 a prüntyikkel együtt megyünk, de álmaimban már elképzelem a kettesben típusú pihit is. Csak ehhez még hiányzik a teljes cici-nélküliség...bevállalós és megbízható babysittereink már vannak!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Az oltással kapcsolatban több ilyen véleményt is hallottam, hogy egy éves kor után adatták be, mert előtte túl gyenge a bébik immunrendszere, és előfordulhatnak szövődmények. Na, akkor megrémültem egy kicsit, mert nem tudtam, hogy itt válogathat az ember lánya, azt hittem ez kötelező oltás, aztán mikor olyan rémtörténeteket hallok, hogy agykárosodás az oltás után... :shock:

Kiliman,
nehogy már vének legyünk, azt majd a srácok eldöntik! :lol:

wellness: mi vasárnap voltunk olyan szerencsések, hogy fel tudtunk menni Visegrádra a Silvanusba. Már évek óta járunk oda a tepidáriumba, nagyon szeretjük, és már baromira hiányzott egy jó kis szaunázás. Csajokat átvittük apósékhoz, indulás előtt délben kaptak cicit, aztán uccu neki! :P Nagyon klassz volt, majdnem 3 órát ott tudtunk tölteni, 4-kor indultunk haza, közben a lányok kaptak 3 körül gyümölcsöt meg tejpépet. Így nagyon szuperül jött ki időben a dolog, még enni is tudtunk apóséknál a következő szopi előtt. És mindenki boldog volt és elégedett. :lol:

Kép
baba888

Kiliman!
Nem is tudtuk hogy volt nyilt nap,igazából még azt se tudom hol van.(utca,házszám,hogy néz ki?)
Szivessen átadom a helyet ha ugy döntünk,de egyre inkább döl a mérleg nyelve a menjünk felé.
DE,most jut eszembe,hogy egy barátnöm foglalt,de már máshova kezdtek járni ami tetszik is nekik.Majd utánna nézek.

Cat!
Te adsz Zymafluort a srácoknak?
Szeptember óta járunk Gekkoba és ott sokan adják,onnan hallottam.

Rita
bellissima75

Cat!
Még v.mi.
Az étterembe való evéssel nagyon telibe trafáltál.
Már komoly veszekedéseink vannak a férjemmel azon hogy a lányok kriminálisak(felugrálnak,elszökdösnek,vagy ha ott üllnek egy helyben akkor kártékonyak és még véletlenül se esznek).
Ezért a csodás változásért már megéri menni.Alig várom a hatást!
Rita
bellissima75

Sziasztok!

Én is új lennék... Már egy ideje olvasgatlak titeket. Most döntöttem úgy, hogy csatlakoznék....
Szóval 15 hónapos fiaim vannak, Vendel és Gergő. Természetesen a legmozgékonyabb, legakarnokabb fajtából

Oltással kapcsolatban. Az agyhártyagyuladás elleni oltás (Menjugate C) mi megkaptuk 3 hósan és 5 hósan. Úgy emlékszem, mintha azt mondta volnaa dokink, hogy kell még 15 hó körül is, de erre már nem emlékszem pontosan. Ezt még a régi orvosunk ajánlotta, de azóta már elköltöztünk, új orvosunk van. Az újat most fogom kifaggatni, lassan úgyis mennünk kell a 15 hós kötelezőre.
Ami még érdekelne, az a bárányhimlő elleni oltás. Azt hány éves korban szokták beadatni és hogy érdemes e?

Kata

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Oltások: mi is úgy csináltuk, ahogy többiek: agyhártyát kiváltottuk 1 éves kor előtt, aztán vmikor 14-15 hósan kapták meg. Beadattuk a bárányka ellenit is. Nyárra én még a kullancs ellenin fogok gondolkozni. Egyik oltás se okozott semmiféle problémát, meg se érezték a gyerekek.

Remélem betegek gyógyulnak. Mi szerencsére nem lettünk azok, Dávid 1 napig volt lázas, tegnapra elmúlt. Gőzöm sincs mi volt ez. Remélem véglelg megúsztuk. :)

Hétvége kettesben: mi május végére tervezzük. 2 évesen már azért kibírnak nélkülünk 3-4 napot, ugye? Természetesen itthon, így még a környezet se lenne szokatlan nekik. Mentsetek fel: nem vagyok ettől önző dög, ugye? :oops:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok :)

Húú! Nagyon felpörgött a topic. :)

Nálunk minden alakul. A költözés nem, de majd lesz valami. A kezemmel már elérem a fejem. :) Már fel tudom kötni a hajam. Naggyon utáltam, hogy csak lóg. Két kézzel gépelek, tudok mosogatni (minő boldogság :wink: ), gyereket pelenkázni, szóval kezdek önellátó lenni. :lol: :lol: :lol: El se hiszitek, hogy mi mindenhez kell mind a két kezünk. Én legalábbis most vettem észre, hogy pl. a kézmosás bajos egy kézzel, és még sorolhatnám. A kinyújtás sajna még nem megy, de harcolok. Kicsit félek nehogy túlerőltessem, vagy aluldolgoztassam, de azért javulóban.
A torkom meg már szinte a régi. Remélem nem lappang a gyerekekben, mert ezt még az ellenségemnek sem kívánom. Még szerencse, hogy ráfoghattam a kezemre, hogy nem csinálok semmit. :wink:

Kata :)
Üdv közöttünk. Mesélj magatokról. Minket már úgyis ismersz. :)
Én a bárányhimlőn gondolkodtam tavaly nyáron, amikor itt beszélgettünk róla, és említettem a dokinak, de aztán nem adattuk be. A bárányoltás még nem 100 %-os hatékonyságú, és én úgy gondolom, hogy jobb, ha kiskorban átesnek rajta, mintha később bejön, amikor már rosszabbul viselik. De ez az én magánvéleményem.

Lilla :)
Nem vagy önző dög. Bár én mehetnék, de amíg férj suliba jár reménytelen. :cry:

Na megyek, mert lassan fürcsi van.

Puszi,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

De jó, hogy csatlakoztál! Mesélj a palikról!

A barihimlő elleni oltást 1 éves kor után lehet beadatni. Mi a közösség miatt adattuk be, mert bölcsibe mentek, na meg azért mert láttam, hogy itt a fórumon Edit73 mit szenvedett amikor elkapták a fiai. Sajnos a mai barihimlőnek sok a szövődménye, és többeknek hegesen gyógyult. Tudom, hogy nem 100%-os, de azt mondta a dokinénink, hogy aki elkapta oltás mellett a praxisában, az megúszta 2 napos lázzal, és pár nem viszkető pöttyel.

Baba :)
A babaszobán meghalt az egyik lány kislánya 7 hónaposan agyhártyagyulladásban. Na én ettől megijedtem, és ezért oltattam őket be. Semmi szövődménye nem volt, de nálunk egyik oltásnak sem.
1 éves kor alatt 2 oltásból áll a védettség, 1 éves kor felett 1-ből.

A pneumococcusra azt mondta a dokinénink, hogy csak gyenge immunrendszerű gyerekeket vagy rossz szociális körülmények között élőket támad meg, például krónikus betegeket, és az oltás csak a streptococcus pnaemuonia 13 vállfaja ellen véd a 90-ből. Ráadásul tévhit, hogy a felsőlégúti betegségeket ezzel ki lehet védeni.

Valószínűleg az agyhártyagyulladás elleni oltással is ez a helyzet, de én megijedtem a babaszobás eseten, és ezért adattam be.

Cat
Kép
cateye

Mi is ekkor mentünk el 3 napra Zalakarosra, és isteni volt. Idén is tervezzük nyáron, hogy 3 nap csak a miénk lesz. Szerintem nem vagy önző dög, nekünk is kell pihenni, hogy feltöltődjünk, nem beszélve róla, hogy a házasságainkat sem árt megtámogatni. :D :wink:

Rita :)
Mi az a Zymafluor? Még nem is hallottam róla!

A Gekko-ba fejlesztésre jártok? Nem iszonyat drága?

Cat
Kép
cateye

Szió Kata!

Üdv Neked velünk. Én sem vagyok túl régi itt, de én külön örülök Neked, mert közel egyidősek a gyerkőceink. Nekem egy vegyespárosom van, Luca és Bence. Itt a topikon még Kiliman ikrei egykorúak a mieinkkel, de én bizony nagyon sokat tanulok a korban előttünk járó ikrek anyukáitól is. Köszi mindenkinek.

Nem is újságoltam Nektek, hogy tegnap voltunk zenebölcsiben. Már régóta gondolkodtam rajta, de egyedül nem mertem bevállalni. Most itt van nálunk az unokaöcsém, és eljött velünk. Nem mondom, hogy elsőre teljes siker volt, de a jövő héten újra próbáljuk.

Csajok, mi az a Gekko?

Megyek... dógom van!
Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Valamiért megadta magát a fényképezőm, így nem tudok képet feltölteni, meg kell várni a Zuram :(

Az újaknak üdv :)

Oltások:
Én a meningitist nem akartam beadatni, mert kb. az agyhártyagyulladást okozó bacik 10 %-a ellen véd, ráadásul nem is a leggyakoribbak ellen. Aztán az apjuk rábeszélt, így mi is, a többiekhez hasonlóan 1 éves kor előtt irattuk fel, 13 hónaposan adattuk be. Ennek egyébként egy a lényege: 1 éves kor alatt is beadható, de akkor 3 oltás kell, 1 éves kor után meg csak egy. Így szerintem érdemesebb 1 éves kor után adatni, mert egyrészt olcsóbb, másrészt 1 szúrással megússzák a gyerkőcök. Feliratni viszont 1 éves kor előtt kell, mert úgy jár rá támogatás. (Bár mostanában annyit változtattak, hogy ezt meg kell kérdezni) Semmi szövődménye nem volt egyébként, még csak be sem lázasodtak. A bárányhimlőt be fogom adatni mielőtt közösségbe mennek, nem azért mert véd vagy nem, hanem mert meg akarom kímélni őket a vakarózástól :wink: Meg magamat az ápolgatástól :wink: Még ha elkapják, akkor is gyorsabb lefolyású és kevésbé kellemetlen.
Pneumococcus ellen nem fogom oltatni őket, épp azért amit Cat leírt.

Hétvége kettesben: úgy látom egyedül maradok a "gyerekkel mindenhová" elvemmel :oops: Én valahogy nem tudom elképzelni, hogy ne legyenek velünk. Persze néhány óra az más, de valahogy egy egész nap, vagy napok az egyelőre elképzelhetetlen számomra. Ebben nyilván benne van az is, hogy nincs senki akire igazán nyugodt szívvel rábíznám, de ha lenne, valószínűleg akkor sem. Majd ha maguk kérik, hogy "Anyu ne má' ugye nem gondolod komolyan, hogy ilyen lepra helyre veletek megyünk, olyan égő..." szöveget hallom, akkor maradnak :lol:

Bőrszín: én mikor születtem nagyon sötét bőrű voltam, egy cigányasszony állítólag megjegyezte a kórházban az anyukámnak, hogy lehet, hogy összekeverték a gyerekeiket :shock:
Aztán azóta persze fehéredtem :P De Petra ugyanilyen, kicsit sötétebb bőrű, hajú, Csenge meg apja-fajtája , ő volt szőkés gyerekkorában, de most már ő is barna.

Brigi!

Gratulálok a hajfelkötéshez :D Csak ügyesen :)

Épp a hétvégi wellness alatt gondoltam sokat Rád, mert az uram (aki ugye nyár óta most töltött el egy egész hétvégét velünk) kiakadt, hogy mennyi baj van a gyerekekkel. És mikor az étteremben kimentem a wc-re utána közölte, hogy máskor ott ne hagyjam, mert ketten háromfelé szaladtak az alatt az egy perc alatt. Nem tudom mit csinálna ha eltörne a karom... :?

Ditke
ditke62

ja, és még ezt el akartam mesélni:
A lányaim nem túl nagy állatbarátok: ma énekelték a csiga-bigás dalt, így hangzott:

"Csiga-biga gyere ki,
Ég a házad ideki,
El ne aludjék,
Aki lángot látni akar mind leguggoljék" :lol:
ditke62

Cat!

A Zymafluort a fogszuvasodást megelőzendő ajánlják.
Viszont az adagolásában nagyon eltéröek a vélemények,és abban sincs egyetértés hogy akkor lesz csikos a fogzománc ha valaki rendszertelenül adja vagy akkor ha tuladagolják.
Ráadásul az adagolást a helyi fluor viszonyokhoz mérten kell beállitani,de hát ki ad csapvizet manapság?!
Legalább 2 hónapja felirattam,kiváltottam és nézegetem a polcon de nem merem beadni.
A szájsebész,ahol jártunk a Dorisz fogával,Ő azt mondta elég heti 2×.
Most mégis mit gondoljak???

A Gekkoba szeptembertöl járunk,heti 1×,1 órára,nagyon szeretik a lányok.
Inkább programnak mondanám mint fejlesztésnek.
Nagyon klasz játékaik vannak,ötletesek.
Nem az a cél hogy irjanak-olvassanak,de állitolag ad egy alapot minden készség fejlödéséhez.
Mozognak,zenélnek,festenek,énekelnek,szin és forma felismeréses játékokat játszanak.
Tényleg,ti hogy álltok a szinekkel?
Hát az ára....nos az elég húzos,de engem meggyözött amit látok.
Rita

Egy kisfiu van még rajtunk kivül egyszerre és nagyon jó nekik hogy alkalmaszkodni kell még vkihez.
bellissima75

Jaj most olvastam Ditkét.
Az én kedvenc mikulás nótám a lányoktól:

"Jöjj el hozzánk
Várunk Rád
Kedves öreg mogyoró"

A versszak elött és után orditva,átköltve:

"Kedves télapó hoooozzál nekünk sok ajándékot"
bellissima75

Rita :)
A színekkel úgy állunk, hogy a közlekedési lámpa színeit ismerik, mert ugye nagy autó mániásak. Ezen kívül Samu a kéket tanulta meg, mert azt ki tudja mondani. De keverik még a színeket. Próbálom úgy kérni tölük a dolgokat, hogy a zöld kisautót hozzák oda, vagy a narancssárgát, de nem mindig sikerül. Én azt olvastam, hogy 3 éves korukra szokták elvárni tölük aza alapszíneket, de mondjuk a barnát, szürkét, kekit nem. :lol:

Hát én azt a fluoros cuccot nem merném adni nekik. Szerintem hagyd csak ott a polcon. :D

Jól hangzik ez a Gekko, csak én az áraktól visszahököltem. :roll:

A Mikulásos mondóka nagyon tetszett. 8)

Ditke :)
Érdekes, hogy írod, hogy a párodnak jobban van türelme a lányokhoz, mint kisebb korukban. Az enyémnek meg mintha most nem lenne már annyi. Kifáradt, eddig tartott az energiája. Igaz, mostanában nagyon sokat dolgozik, meg a fiúk is jobban igényelnék a játékokban a szerepjátszás miatt, mint régen. Sokszor ingerült velük, és néha igazságtalanul is rájuk ordít, látszik kivannak az idegei. :oops: Pedig régen mintaapa volt, mostmeg sokszor érzem, hogy menekül a fiúk elöl, csak ne kelljen velük 3-asban otthon maradni, nincs türelme hozzájuk. Inkább elmegy mindent elintézni, bevásárol, házimunkázik, csak ne kelljen játszani.

Mi március elején megyünk Alsópáhokra a fiúkkal. Hát kíváncsi leszek, hogy fogja bírni.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Köszönöm a kedves fogadtatást, nagyon örültem neki.
A fiúkról: 2005.10.20-án születtek császárral 31.héten. Vendelnek szivárgott. majd elfolyt a magzatvize. Innentől már nem volt visszaút. Vendel 1490 g, Gergő 1480 g-mal született. 4 hét kórház után jöhettünk haza. Szerencsére minden oké, egészségesek. Még a szemüket kellene megnézettetni, úgy hogy ha van aki tud ajánlani egy jó szemészt, azt szívesen fogadnám.

Még mindig az oltás: Mi egy éves kor előtt kaptunk kettőt, akkor ezek szerint még kellett volna 1 ? Ditke szerint. Én már nem értem... A doktornővel kéne konzultálnom, úgyis fel kell hívnom időpontot egyeztetni 15 hós oltás miatt.
Bárányhimlőnél 50-50 %-ban gondolkodom, minkettő felé hajlok. Ezt még átgondoljuk.
Nálatok volt valami rosszabb hatás 15 hós oltásnál, mint a többinél? Mindenki riogat, hogy ez a legdurvább, mert egy részét tyúktojásban tenyésztik. A többi oltást mi simán megúsztuk, Vendel hőemelkedés, Gergő pici láz, de semmi komoly.

Vikóka!
Igen, tényleg 1koruak vagyunk, nagyon jó. Olvastam, hogy kanalaztok? ha jól emlékszem.... Mi még nem. Én még nem adtam kanalat nekik, így is annyi takarítanivaló van utánuk. Bár lehet, hogy lassan megpróbáljuk.

Brigi!
Igen, én már tényleg ismerlek titeket...

:D

Kata

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!
Kata!
Mi is itt vagyunk (néha) a 15-16 hónapos korosztály között, Vikóka és Kiliman mellett.
Azt hiszem az én srácaim inkább a tieidhez hasonlítanak temperamenrumban. Nekem igazán 13 hónapos korukban indultak be, addig egész könnyen kezelhetőek voltak. Azóta sokkal többet kell velük foglalkozni. Bár valami már dereng, kb 1 hete újra feltalálják magukat egyedül is.
Hát puszi!

Enikő
Ágoston/Ábel + Zsófilány
roen

Enikő, Vikóka, Kiliman ( a velünk egyidősek ) és a Többiek ( a tapasztaltabbak )!

Ennyi idős korban hogy ment az alvás? Naponta hányszor és mennyit?
Nálunk az a baj, hogy délnél tovább nem tudom ébren tartani őket és ebédelni sem tudnak. Ekkor lerakom őket és kb. 1-ig, fél 2-ig, néha 2-ig alszanak, utána ebéd. Jó lenne, ha aludának délután is, mert 4 után már alig bírnak magukkal. Aludni viszont nem hajlandóak, csak nyűglödnek, sirnak. ha elmegyünk sétálni, akkor kétesélyes a dolog, vagy alszanak vagy sem. De legalább nyugi van.
A legjobb lenne, a napi egy alvás, csak kicsit később és hosszabban. Remélem ennek is eljön az ideje.

Kata

Kata

Kép
kateduo

Kata, látom közben Te is írtál.

Kanalazás még nálunk sem megy, de villával enni pici falatokat imádnak.

A 15 hós oltás után 1-2 héttel mindkettőnél volt úgy 1 hét iszonyú nyűgös időszak. Mivel az oltást 1 hó csúszással kapták, a nyügi is 1 hó csúszással jött. Érdekes. Persze lehet, hogy semmi köze nem volt hozzá, bár semmi más látható betegségük nem volt. A fogzás meg ugye folyamatos már jó ideje. Ábelnek 16 foga van.

Tudsz képet felrakni?
Kép A nővérkénk szobájában

Üdv!

Enikő
Ágoston/Ábel + Zsófilány
roen

Kata, nálunk összejön az egy alvás úgy 1 éves koruk óta. Nekem mag az a problémám, hogy fél1-1 fele lerakom őket, de néha még 2-kor is ébren vannak, nem álmosak.
Alszanak 2-3 órát, aztán estig jól megvagyunk.
Reggel fél8 fele ébrednek. Lehet, hogy nálatok korábban és ezért álmosak már ebéd előtt?

Enikő
Ágoston/Ábel + Zsófilány
roen

Nem kellnek korán, 1/2 8 - 8 között ébrednek. Csak nekem korai....
Nem tudom miért nem bírják tovább. 2-3 órás alvás?? Nem semmi! Bár nálunk lenne, de bízom benne, hogy eljön az ideje.
Ha lerakod őket, elvannak a kiságyban? Nekem sem mindig alszanak el rögtön, kicsit csevegnek, matatnak, isznak, aztán elalszanak. Van, hogy ez fél óráig is eltart.

Fogak: Vendelnek most jön a 7. foga és minden egyes fogat megszenvedünk, nagyon alacsony a fájdalomküszöbe. Viszont sokkal jobban rág. Egy falatot dupla olyan gyorsan megeszi, mint Gergő. Ja és csukott szájjal eszik, mint a felnőttek. Amilyen szépen eszik, akár előke nélkül is etethetném, Gergő pedig túltesz mindenen, neki ruhacsere is követi az evést. Ja és 10 foga van.

Nagyon nagynak látom a fiaidat korkhoz képest. Én is megpróbálok képet felrakni, csak még sosem csináltam. remélem sikerülni fog.
(ezt elküldöm, nehogy újra kelljen írnom)

Kata

Kata

Kép
kateduo

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1170333432.58.jpg[/img] [/img]

Kata

Kép
kateduo

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1170333552.67.jpg[/img] Gegő a cumis [/img]

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok4

üdv újak!!!

Kata

Akkor jól megúsztátok a kórházat, mi 7 hetet voltunk bent, igaz, hogy még Dávid is csak 1340-nel született, pedig ő volt a nagyobb. :?
szemész: Tömő utca, dr Sényi Katalin. Állítólag Pesten ő a legjobb. Nekünk bejött, a stílusa is. Dorisék is hozzá járnak. Koraszülött kontrollra nem jártok? Ott nem nézik a szemüket?

Alvás: 1 éves koruk óta 1-szer alszanak. Az átállás elég könnyen ment, 1 hét alatt megszokták. Először kicsit korábban ebédeltek, most már simán húzzák dél- fél 1-ig. Utána rögtön alvás, kb 3-ig.

Mi is ez a Gekko pontosan? Hol van ilyen?

Cat, Brigi

Köszi a megnyugtatást! Amúgy az én gyerekeim eddig mindig jól elvoltak nélkülünk is- persze csak napközben. De ahogy sikerült beállítani a délutáni alvást, bárki lerakhatta őket, ezzel se volt gond. Meg mással se. Szóval ha addigra szépen elalszanak szopi nélkül, nem hiszem, hogy gond lesz este se. Azért anyámat nem irígylem.... Utána biztos kér majd pár gyerekmentes napot. :lol: De hát úgy kell neki, aki évente csak egyszer látja az unokáit, az olyankor használja ki az időt, nem igaz?! :wink: Szerintem még most is az őszi látogatást pihenik ki. :lol:

Brigi

Hajrá, fog ez menni! Szerintem addig erőltesd csak a kezedet, amíg nem fáj nagyon, akkor nagy baj nem lehet. Azért pihennie is kell sokat, hogy gyógyuljon. Szedsz vmi fájdalomcsillapítót? Vagy már nem is fáj alaphelyzetben?

Enikő

Jó a kép

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla!

Jártunk koraszülött kontrollra, de 1 évesen volt az utolsó. A Schöpf-Mereibe jártunk, ott születtek. A szemüket pedig kb. 2 hónapos korukban megnézték, hogy minden rendben és nem kell többet nézni, csak 1 éves korban. Azóta meg halogattam a saját lustaságom miatt. Igazándiból nem aggódom, mert a legmesszibb dolgokat is észreveszik, viszont Gergő kancsalsága nem tetszik. Mindenképp szeretném megmutatni valakinek.
Köszi az infót, tel.számot is tudnál adni?

Kata

Kata

Kép
kateduo

Kata

A te képeid is jók, most láttam hogy raktál fel.

Ja, még el akartam mesélni, hogy jártam ma. Szagolgattam az etetőszékünket, hogy mitől lehet olyan büdös. Letakarítom minden nap, de most jó alaposan átsikáltam mindenütt. Csak nem múlik el a szaga. :shock: Már tényleg minden szegletét lepucoltam, mikor felhajottam az ülőrész párnáját (peg Peregonk van). Hát, ne tudjátok meg, mi volt alatta!!! :evil: Valami befolyt oda, szerintem Niki joghurtitala lehetett. És elkezdett rohadni. Embertelen! Mint vmi hullatelep, olyan szaga volt! Még jó, hogy rájöttem mitől volt büdös, még mielőtt a szék magától elmászott volna. :? Párnát leszereltem, kimostam, de még úgy is lehetett érezni azt az öklendetes szagot. Most ott ázik a Domestosban.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Kata

számot majd előkerítem vhonnan. De a tudakozó bizti meg tudja mondani a klinika szmát, ott meg már kapcsolják...

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla!

És reggel mikor kellnek? Érdekes, hogy ilyen sokat alszanak....

A kórházból nagyon hamar kitettek minket, nekem is fura volt. Ahogy elérik a gyerekek a 2 kilót, már mehetnek is haza....( na persze, ha nincs semmi komolyabb baj)
Jó sok az a 7 hét......de a lényeg, hogy mindenki egészséges!

Na most ébrednek....

Kata

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Köszi az infókat oltás ügyben, azt hiszem én is úgy fogom csinálni, ahogy a legtöbben, feliratom, aztán majd egy éves koruk után adatom be. Amúgy is van még egy jó honapom, mert jövő szerdán kapja Anna a BCG-t újra, utána meg várni kell.

Már elmúlt a taknyosságuk, erre Zsófi tegnap előtt reggelre jól belázasodott. Beszéltem a dokival, adtam neki a kúpokat, mindig visszajött a láz, úh tegnap este kijött megnézni és a jobb fülét bajosnak találta. Most kapja a gyógyszereket, remélem nem lesz komolyabb baj belőle.

Ja, és azt nem is mondtam még, hogy így négykézlábazunk, és kúszunk hátrafelé:

Kép

Kép
baba888

Nem semmi mozgásfejlödésüek a csajok, hogy már így kúsznak, 4kézlábaznak. :D
Jobbulást a kis fülesnek!

Kateduó :)
Tényleg kisebbnek néznek ki a fiaid Roenénál, de nagyon helyesek! :D

Az enyémek 13hós koruktól 1* alszanak. Elöször 11-kor ebédeltek, 1/2 12-kor mentek aludni, ma meg délben ebédelnek és 1/2 1 fele mennek aludni, a bölcsiben is. És kezdetektöl fogva 3 órát alszanak, a mai napig. Este 8-kor mennek aludni, és reggel 1/2 7-kor kelnek. Nálunk este van tiltakozás, hogy nem akarnak 8-kor menni, ezért 1/2 9-ig molyolnak az ágyukban.

Cat
Kép
cateye

Üdv neked Kata!
Én is a Söfiben szültem, nekem 32+4 napra jöttek, 1840, 1990-nel, két és fél hétig voltunk bent.
Helyesek a srácok, nem egyformák (csak a ruhájuk :) ), kétpetéjűek, ugye?

Cat,
hát igen, ez az eset is borzasztó, a párom meg pont egy oltás utáni sztorit olvasott egy fórumon, ahol a gyereknek maradandó agykárosodása lett.
Így legyen okos az ember. :cry:

Lilla,
ez elég büdösen hangzik, gyerkőcöket nem zavarta, hogy valami bűzlik kaja közben? :wink:

Kép
baba888

Sziasztok!

Nagyon lendületes a topic, szuppppper! :lol:
Mi kimásztunk ebből a nyavalyából, bár Zsombi csak tegnap kezdte egy kis lázzal, de nála annyi is volt.

Hol is kezdejem? Olyan régen voltam.... :oops:

Kateduo!

Szia, üdvözöllek én is köztük. Nagyon cukik a pasik, egyformába szoktad őket öltöztetni?
Az alvás váltás nálunk is nehezen ment. Pedig már 11 hónaposan ( ! ), egyszer aludtak. De, szerintem is, az lesz majd amit CAt ír, hogy a déli lefekvési időt kell jobban kihúzni, s akkor beáll a rend. :wink:
Mindig egy kicsivel tovább, amihez hozzá szoknak, s végül már nem lesz probléma a 1/2 1-1 órai alvás kezdés.

Cat!

Nálunk is szépen megy az evés, nincs utána " háborús övezet".
Viszont az étvágyuk csökkent, sőt szerintem rossz. Ez nem csak most a betegségük ideje alatt ( ez ugye érthető lenne ), már előtte is.
Volt nálatok ilyen?HA, igen, mit csináltál?
A beszéd.... Nálunk nagyon megy, de néha jobb lenne, ha még nem ennyire! Tegnap a boltban Zsófi hangosan kifejtette, hogy neki csak lányos szinű rágó kell . Mondtam neki, hogy nem veszek semmilyen rágót. Erre kioktatott, hogy az jó a fogaknak.
Nálunk is Apa ici-pici korukban jobban megtalálta önmagát gyerekeim körében!Pedig sajnos akkor sem mondhattam soknak!
Ma is, mikor Zsombi nyüszizett valamiért totál kiakadt.
De, az is igaz, amikor mindenki jó passzban van ( apa és a gyerekek is) nagyon elvannak!Gyerekek játszanak, apa olvas melletük.

Baba!

A mozgás kultúrájuk csajaidnak korukat meghaladó, szerintem is. Olyan kis ügyesek.Kristóf nagyfiam volt ilyen "korai", 10 és 1/2 hónaposan járt!
Jobbulást Zsófinak!

Brigi!

Kezed? Gyógytornára jársz?

Ditke!

Én is arra a listára íratkozom, ahova te, hogy egyenlőre a gyerekekkel. Az okaim ugyan azok!
Pedig eddig úgy gondoltam, hogy anyukámra rátudnám hagyni, de most rájöttem, hogy nem.
2 napig egyedül voltam a gyerekekkel lázasan, ráadásul akkor már ők is nyűgösebbek voltak. Átszaladt, megnézett bennünket, aztán jobbulást kívánt. De! Ő is beteg lett, és bevallotta, hogy nem tudja, hogy hogyan bírtam. De, nem gondolta.....
Viszont, abban is biztos vagyok, hogy azoknak van igazuk, akik külön is elmennek! Nekünk is nagyon kellene!

Most ennyi, mert éhesek a gyerkőcök, hátha esznek!

Meme
szinta

Sziasztok :)

Meme :)
Én sem tudom hogy bírtad. Én nem tudtam magammal sem mit kezdeni, nemhogy három gyerekkel. Persze tudom a szükség. De akkor is. Én estére már csak nyöszörögni tudtam. És a radiátor mellett két pulcsi takaróban vacogtam.
Gyógytornára nem küldtek, de mikor a nyavalyámmal voltam a házidokinál, mondta, hogy kérjek beutalót, vagy ha az övét elfogadják, akkor ad ő is. De nem érek én erre rá. :(

Hát nem elrettentésül, de Borkám a mai napig nem állt át rendesen az egy alvásra, de kettő már sok. Rengetegszer alszik el ebéd előtt, 11-kor, aztán alszik egy órát. Onnan meg azért nagyon soká van 6 óra (nálunk fürdés). És hiába próbálom húzni, nem megy, mert ha álmos, dörömböl a hálóajtón, hogy be akar menni, és onnantól semmivel nem lehet elterelni. Réka abszolút normális ebből a szempontból. Fél 1-1 között elalszik és alszik 2-2,5 órát. Borka egy héten, ha kétszer alszik 1-nél többet, akkor már boldog vagyok. De azért így sem olyan katasztrófális a délután, mint régen volt, mert már többet bírnak. Viszont nálunk ritka az olyan alkalom, hogy hétkor még nem alszanak. Nekünk szerencsére nyárra esett ez az időszak, és így a séta kicsit könnyebb volt. Uzsi után/vagy előtte, ha tudtam vinni kaját, elmentünk a játszira és ott elvoltak fáradtabban is. Utána vacsi és bedőltek az ágyba. Meg is őrültem volna, ha nem tudunk kimenni. Nem irigyellek.
Nagyon édesek a kispasik.

Tényleg nagyon ügyesek a csajok. Csak ámulok. Elgondolkodtam, hogy az enyémeknél hogy volt, és még Réka is, aki hamarabb mászott, kb. karácsony előtt kezdte és akkor azért már hét hósak múltak. Na aztán karácsonykor már felállt, az nehéz időszak volt, mert nem tudtam lefekteteni, mint a keljfeljancsi állandóan állt vissza.

Már nem szedek fájdalomcsillapítót. Hétvégén a láz miatt úgyis kellett, de alapból már nem fáj, csak ha erőltetem. A mazochizmusra meg nincs hajlamom. :wink:

Ma egyébként katasztrófális napom volt. Teljes letargia. Még jó, hogy jött a barátnőm, így ketten elbírtunk a lányokkal. Borka is kicsit nyűgibb volt az idő miatt gondolom. Jaj, de utálom ezeket a napokat. A semminél is kevesebb dologhoz van kedvem. Bepakoltam pár doboz könyvet, de még mindig több van kint, mint eltéve. De így, hogy az alsó polcok kiürültek, megnyílt az a szoba is a lányok előtt. Nagyon élvezik és ez könnyít a helyzetemen, mert egyel több újdonság, ami leköti őket.
Réka ma nagyon édes volt. Rajzoltatott egy autót a barátnőmmel. De hiányoztak részek, pl. hátsó ülésről a baba, a kocsiról a lámpák, a kerékről a belső tárcsák (én ilyeneket is rajzolok rá), úh ezeket berajzolta maga. :) Kis precíz. Tegnap a könyveket állította egymásra nagy műgonddal, de kétszer visszafordult, ha kicsit félrecsúszott valami. :shock:

Na megyek és rendbeteszem a játékokat.

JÓ éjszakát nektek.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Nagy nyüglődésünk volt délután, de szerencsére apa nálunk negyed 6-kor már itthon van, úgyhogy együtt húztuk az igát....

Mindenkinek köszönöm a dicséretet.

Lilla!
Köszi a szemész nevét, felkutatom.

Meme!
Általában nem egyformába öltöztetem őket, ruháik többsége használt, így egyformát meg nehéz lenne kifogni, sőt, szinte lehetetlen. Persze azért van egy pár egyforma ruhánk, főleg amiket ajándékba kaptunk. Én azt szeretem a legjobban, ha egyforma a ruha, csak más színű. persze ehhez is az kell, hogy új legyen...

Baba!
Jól látod, 2 petéjűek. teljesen mások, szerintem még testvéreknek sem hasonlítanak egymásra. Azt mondják egyikük rám, a másikuk az apjukra hasonlít.
Tündériek a csajok! Most úgy hiányzik egy pici baba... nosztalgiázom...

Szívem szerint bevállalnék még egy kislányt, (ha tuti kislány), de a józan ész lebeszél róla. Na meg a férjem is közölte, hogy szó se lehet róla. Erről ennyit.... :(

Brigi!
7-kor alszotok este? Jó korai. Mi akkor megyünk fürdeni, de elég nehéz addig kihúzni. Ha 7-kor alszanak, akkor reggel mikor kellnek?

Roen!
A fiúk 1 vagy 2 petéjűek? Nekem teljesen egyformák.

Jó éjszakát Mindenkinek!

Kata

Kata

Kép
kateduo

Hűha, tegnap este óta jól felpörgött a topik! ;-)

Kata!
Nálunk sem ment egyszerűen az alvás-átállás, de most már szinte minden nap 1X alszanak napközben. 7:30 körül van ébredés aztán 13:00-15:00 alvás, és este 20:30-tól van az éjszakai alvás. Kb. 14 hónaposak voltak, amikor átálltak, de még most is vannak kétalvásos napok (ha sétálunk délelőtt, akkor szinte mindig bealszanak, ilyenkor a du-i alvás átcsúszik 15:30-17:00-re). Szerencsére még ez sem zavarja meg az esti elalvásukat.

Amúgy édesek a Fiaid, majd holnap megmutatom Lucának a képeiket, hogy lássa milyen jóképűek!

Ja, és Roen, bocsi, hogy kihagytalak a velünk egykorúak közül! ;-)

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

sziasztok!

Alvás, napirend:
A fiúk kb. 4 hónapja alszanak egyszer. Reggel fél 7-kor kelnek, isznak most már kakaót (1 héttel ezelőttig tápszert kaptak ébredéskor), fent vannak fél 8-ig, bent a kiságyukban, játékokkal, zenét is kapcsolok nekik. Fél 8-tól alszanak fél 9-ig. Délben kaja, aztán fél 1-től fél 3-ig alszanak. Maguktól elalszanak, csak be a kiságyba és kb. 5 percen belül alszanak. Fél 4kor megyünk a kislányomért az oviba, 5-re érünk haza általában, mert sétálgatunk, ha jó idő van, kis játszótér is belefér. Este 7kor fürdenek, fél 8-kor már alszanak.

Olvasom, hogy szó volt a szülésetésekről is:
A fiúk a 39. héten születtek, természetes szülés volt, 3 és fél óra alatt lezajlott. Méretek: Levente 2700 gr, 50 cm. Péter 2850 gr, 50 cm. Hétfő hajnalban születtek és péntek reggel mentünk haza.
Nem kellett befeküdnöm a kórházba (máv kórház), a dokim nagyon pozitivan állt hozzá a dolgokhoz, a kislányom is gond nélkül, gyorsan, 3 és fél óra alatt született, igy volt alap arra hogy ez a szülés is okés lesz. Itthon elfolyt a magzatviz december 26-án éjszaka negyed 2-kor, negyed 3-ra értünk a kórházba, Levente 4.35-kor, Péter 4.44-kor született hajnalban.
agnes77

Sziasztok!

Alvásos témához egy kis érdekesség.
A lányaim mikor már átaludták az egész éjszakát (3-4hó.) rászoktak arra hogy kelltek 8-fél9,cici-késöbb babatej,kis játék a szülöi ágyban(kb.1óra)majd vissza az ágyba és alvás délig!
Majd du.4 körül ujra alvás 6-ig,aztán nyomtuk 9-ig,néha 10-ig is.
Nekünk igy alakult ki,nekik igy volt jó.
Nem csoda hogy kisimulabb voltam mint sok 1 gyermekes anyuka.
Ja és ez a rendszer most szeptemberben szünt meg,1 hónappal a 2.szülinapjuk után.
De azért a du.alvás most is meg van 2-3óra mindig.
Ezért aggodom ,a bölcsi-ovi még jobban kifárasztja öket akkor majd mennyit fognak aludni, 5órát?

Kiliman!

A barátnömék átadják a helyüket nektek ha érdekel még az alacskai eu-s bölcsi.

A Gekko egy képesség fejlesztö játszóház,korosztálynak megfelelöen,kiscsoportos(max.2-3fő),irányitott foglalkozásokkal.
Ahova mi járunk láttam már 6-7 hónapos babát is,és iskolásokat is.
Nem gyerekmegörző,nem játszóház,nem tanfolyam,v.mi komplexebb.
Szinte minden kerületben van,frencsrájz(bocsi) rendszerben müködnek,és ha jól tudom felsö foku képesitéssel rendelkezö ovoda pedagogusokat,konduktorokat vesznek csak fel.
Rita
bellissima75

Tündéri az összes baba!! :D
Gyönyörüek, vidámak, öröm nézni a fotókat. :D

Roen! A kislányod mennyi idős? Ovis már?
Nem semmi szobája van:))

Lilla!
Szerintem egyáltalán nem vagy önző dög, ha van kire bizni a gyerekeket, és az ember 100% tudja hogy jó helyen vannak, menjetek csak kettesben!!! A kislányom pl. 13 hónapos volt amikor elmentünk a férjemmel egy baráti házaspárral mallorcara. Egy hétre. Semmi hátránya nem volt a kislánynak ebből, a szüleimmel volt, jól érezték magukat.
agnes77

Annyi mindent írtatok már az alvásról, hogy leírom nálunk most hogy áll a dolog.
Hajnalban 4 körül van egy "álomszopi" (ha az egyik felébred, eszik, akkor a másikat is kiveszem álmában) utána alszanak tovább, 7-8 között kelnek. Van, hogy ezután még rögtön visszaalszanak, de többnyire ébren vannak úgy egy órát, és utána alszanak vissza, 11 körül kelnek. A nap további részében nagyjából másfél-két órás ébrenlétek után már nyűglődnek és el is alszanak, ha leteszem őket. Ilyenkor kb. másfél órát alszanak, van hogy egyet, van hogy kettőt. Este 9-kor fürdés, 10-kor az utolsó szopi.
Szerintem amúgy elég sokat alszanak, aminek örülök csak nem tudom ez normális-e.. :shock: Mit gondoltok, ebben a korban?
(bellissima, nekem is mindenki mondja, hogy nem is látszom lestrapáltnak :) , pedig sokszor annak érzem magam! :) )

Ami a mozgásukat illeti, két hete, mikor voltunk a Söfiben azt mondta a dokinéni, hogy ugye most csak 4 és fél hónaposak lennének, de a mozgásuk olyan, mint egy tényleges 6 hónaposé. Persze dagadtam a büszkeségtől! :wink: :lol:
Szerintem ez azért van, mert egész pici koruktól sokat hagytam őket küzdeni hason is, meg nagy helyeket biztosítottam a mozgáshoz, sosem volt pl. "pihenőszékük", inkább olyan helyre tettem őket, ahol mozoghatnak.
Aztán lehet, hogy semmi köze ehhez, csak adottság kérdése...

Kata,
nálunk is így van, Zsófi apja, Anna én. És sokszor én is úgy látom, hogy még annyira sem hasonlítanak, mint normál tesók, de hidd el, azért mégis nagyon. A tieid is! Csak a mi szemünk látja másképp. :wink:

Ágnes,
hát nem semmi a szüléstörténeted, meg is irígyeltem! :oops:

Kép
baba888

Sziasztok!

ÚÚÚgy irigykedem alvás terén :roll:
Nekem 18-19 hónapos korukig kétszer aludtak, viszont mindig is korán keltek, akkoriban 5-fél 6-kor, mostanában fél 7-kor. Nappal már egyszer alszanak, kb. 1.5 órát, de Csenge max. 1-et, mert neki mindig nagyon sokáig tart elaludni, 20-30 percet forgolódik mire elalszik :( Viszont Petra ha felébred megy és ébreszti :(
Este fél 8-kor fürdenek, kb. 8 mire ágyba kerülnek, akkor még mese, aztán kb. fél 9-re alszanak el. Így éjszakára kijön kb. 10 óra, napplara 1-1.5. Azért lehetne több is :wink:
Most Cseni felfedezte az ágyneműtartót, be is költözött :lol:

Kép

A két alvásról egyre való áttérésnél Petra volt, hogy délelőtt felment a szobájába mire észrevettem már lefeküdt és aludt is, így volt, hogy ő kétszer aludt, de egy ideje ez már elmaradt.

Kata!

Helyesek a srácok :)
Az agyhártyagyuszis oltásnál nem vagyok biztos a háromban, lehet, hogy tényleg csak kettő, én már csak arra emlékszem, hogy több mint egy :?

Én is bevállalnék még egyet, igaz, én inkább kisfiút, de nálam jöhetne akár lány is, csak babázhassak még egyszer :wink:
De a férjem a Tiédhez hasonlóan hallani sem akar a dolgoról, így eldöntött a kérdés :(

Baba!

Hú, tényleg nagyon jól mozognak a lányok! Nekem hat hónaposan még nem is ültek rendesen, kb. egy hónap múlva kezdtek el csak négykézlábazni . (Már ha jól emlékszem :oops: Nektek is kiesik szép lassan minden? :oops: Talán mégis kellett volna egy babanapló...)

Cat!

Nekem nem nejéz a férjemnek jobban bírni most a csajokkal mint régebben, mert születésük után egyáltalán nem viselte a dolgot, így már kicsi javulásnak is örülök :wink:
Akkor nem tudott mit kezdeni velük, nem tud gügyögni, max. néhány percre tudták lekötni, aztán csinálta a dolgát. Nem fürdetett, nem pelenkázott, nem vitte el őket sétálni, így persze ahogy nagyobbak lettek időnként már csinált valamit. Mióta meg beszélnek már egész jó, elmegy néha velük sétálni, épít nekik garázst a kocsiknak, vonatosat játszanak, olvasnak mesét, szóval mióta kommunikálnak azóta ő is jobban megérti őket. Még a fürdetésbe is besegít mióta már elvannak egyedül is a kádban, tehát szinte csak öltöztetni kell őket :lol:
Persze a mai napig megmaradt, hogy nem szívesen marad egyedül velük, pl. a boltban nem szaladhatok vissza egy sort, hogy elfelejtettem a tejfölt, akkor megyünk mindannyian vagy megy ő egyedül, de nehogy már otthagyjam két gyerekkel :shock:
Vagy ha menni kell a postára, bankba, boltba, stb. olyan nincs, hogy hazajön és vigyáz a gyerekekre én meg elszaladok, vagy ő megy vagy az egész család, én egyedül nem :cry: De olyan sincs, hogy ő egyedül etet, öltöztet, fürdet - jön, segít, de nekem ott kell lennem, meg kell oldanom a konfliktusokat, ő csak a "szép" részét csinálja. De legalább már valamit csinál :)
No meg persze nem mindegy, hogy a férjurad gondolom minden nap hazamegy, hétvégén otthon van, így jobban kimerítik a fiúk, az enyém meg legközelebb majd kb. májusban lesz itthon megint egy egész hétvégét :( Ma is elment dolgozni, legközelebb vasárnap jön :( Persze ilyenkorra esnek a bevásárlások, ügyintézések, egyedül ezeket nem szívesen vállalom ha nem muszáj, így még ilyenkor sem kell otthon unatkoznia velük, könnyebben eltelik ígyaz idő. Szóval azért még mindig nem egy ősapa, de alakul.
Hiába, el kell hinni egy pasinak, ha nem akar gyereket, max. rááll egyre - aztán ne szüljön az ember ikreket :lol:

Ja, még a fotók a hétvégéről:
Próbáltunk biliárdozni, de a terroristák nem hagyták :

Kép

Cat: ha a Te fiaid furulyáznak, az én lányaim meg sakkoznak :lol:

Kép

medencézés:

Kép

Kép

A fránya kapucni mindig leesik :(

Kép

így szeretik egymást :)

Kép

Egyébként nagyon jó hely :)

Jó éjt, mert már megint hajnal van és alig alszom 4 órát :(

Ditke
ditke62

Baba!
Szerintem egy ennyi idős baba pontosan tudja hogy mennyit szeretne aludni. Úgyhogy nyugi:))
Nagyon ügyes, mozgékony lányaid vannak, a mi fiaink szerintem e leglustább pasik az egész világon, csak annyit mozognak amennyi feltétlenül szükséges, főleg Péter.

Ditke!
Elképesztően gyönyörüek a lányok!! Egypetéjűek, ugye?
agnes77

Sziasztok!
Kata, nagyon helyesek a Te kispaiaid is.
Mi nem tudjuk, hogy hány petéjűek. Hogy is írta a M. Júlia: a kétpetéjűséget lehet bizonyítani, az egypetéjűségnek csak szűkíteni a valószínűségét. Hát nálunk egyikre sincs egyértelmű bizonyíték.
Szerintem azért tűnnek nagynak, mert olyan komoly hajzattal rendelkeznek (a minősége apjuktól van, csak a színe nem) és marha komolyan tudnak a gépbe nézni.
Mivel szept.4-én születtek, azért majd 2 hónap van köztük a tieiddel és nekem eleve 2.80 kg körül születtek. De mindegy, mert nem lóverseny. :wink:
Alvásilag meg vannak kevesebb alvásigényű gyerekek, de azért fel a fejjel!

Ditke, szuper lehetett a hétvége, jók a képek!

Lilla, mi is a néha gyerekek nélkül is utazunk szülők táborát gyarapítjuk!!! Ha jó mindenkinek, miért ne? Ha bárkin is látszana, hogy megviseli, nem tennénk!

Tényleg, nem ismer valaki 2006 őszén született fiú ikerpárt, akiket érdekelnek szép, német ikres használt ruhák? Eladnám a tavaly tavaszi-nyári kollekciót egyben, mert nincs energiám egyesével árulni őket. Persze lehet, hogy marad a teszvesz, de jobban passzolna ikreknek.

Pusz!

Enikő
Ágoston/Ábel + Zsófilány
roen

Baba!

Az enyém gyerkőcök is mormota fajták! :wink: A mai napig szeret Kristóf ebéd után szundítani! ( lassan 10 éves! )
A picik pedig éjszaka 12 órát egy huzamban délután pedig 2 -3 órát alszanak.
De, mi is ilyenek vagyunk ( apa és én), így nem csoda.

Ditke!

Te sem alszol túl sokat, a csajok ezt is örökölhették, nem?
Múltkor kérdezted a keresztszemezést. Hát még nem csináltam, de Zsombikám kedvéért megtenném. Nagyon nehéz? Átküldenéd privibe?
Képzeld, ha már nagyon nem bírok gyermekeimmel, idehívom őket, s ha jók lesznek megnézhetik Csengét és Pepét, meg a többi kis ikerpárt!
Na, mondanom sem kell, kérik is őket gyakran!
De, hogy miért nem azt mondják mint én, hogy kérik Csengét és Pepét, hanem : Anya mutasd meg Pepééket! Lacikám szerint átsüt képeken, hogy Pepe a vezér! Szerinte nem hasonlít Csenge és Zsófi, de gyönyörűek a lányok!!!
Az a kép hatalmas, ahol apukájuk a vízben fogja őket, és ahogy Pepe már azt nézi mit akar csinálni!!!

Cat!

A fiaid sem maradtak ám ki, de Zsófit a triciklijük nyűgözte le leginkább. Mert nekik is van, és azt hasonlítgatta össze.

De, mindenkiről mutogatom a képeket, nagyon bejön!!!!!
Utána olyan kis jók lesznek, mert tudják, ha rosszak nem láthatják a kis iker társaikat!
Most azon gondolkozom, hogy lementem őket saját gépünkre, ne csak mostanra, hanem egy örök emléknek!

Kata!

Tudod, mikor megtudtam, hogy ikrek nagyon egypetéjűeket akartam, hogy egyformába tudjam őket öltöztetni. Utána már az egyneműeket is jónak véltem volna. De, így hogy különböző neműek már csak így tudom elképzelni az ikreségüket. Majd teszek fel képeket, frisseket. Ők még tesónak sem mennének el, nem hogy ikreknek?!?!

Megyek, pihizek, még nincs 100%-os erőnlétem.
:wink:

Meme
szinta

Enikő!

Most olvaslak, s azonnal reagálok is.
Nekem van egy ismerősöm akinek 2006 júniusi babái vannak. Elég nagyok a fiúk, méretileg mekkora ruhák? Árakra milyenekre gondoltál? Mert azonnal ezeket fogja kérdezni, szerintem. :wink:

Meme
szinta

Szia Ágnes!
Zsófi már nagy, 6,5 éves múlt, de még ovis. Jövőre megy suliba, s ez utólag nagyon jó döntésnek bizonyult, mert hát nem egyszerű az ikrekkel, nem lenne erőm még egy elsőssel is komolyan foglalkozni.

Igazából nekem Cat a példa (szia Cat :wink: ), kb 1 évvel jár előbbre a fiaival és a beszámolóiból sok mindenben a fiaimra ismerek. Bár most hogy azt írta két év után egyre többet kell velük játszani "megrémített". Esküszöm arra készültem, hogy 2 év után, mint egy vízválasztó, sokkal könyebb lesz 8)

Enikő
Ágoston/Ábel + Zsófilány
roen

Meme! Én is épp írtam :)

Szóval a ruhák 74-es méretűek. Kb 100 darabos a kollekció, 20.000 Ft-ra gondoltam.
Minden van benne a zokni-cipő-szandi-body-naci-póló...-dzseki-sapi vonal mentén.
Nekem fél és 1 éves koruk között hordták őket.
Ha megkérdezed megköszönöm!!!

Enikő
Ágoston/Ábel + Zsófilány
roen

Csak egy példa a rucikból, de nem akarok senkit untatni Kép persze duplán Kép

Enikő
Ágoston/Ábel + Zsófilány
roen

Ditke :)
Nagyon édesek a csajok! :D A köntösöket ott kaptátok, vagy az Tiétek? Mi is megyünk Alsópáhokra március elején, és gondolkodom rajta, hogy vegyek-e nekik köntöst. Hol lehet ilyen minit kapni?

Roen :)
Én meg nálatok szeretnék kislány lenni. Már a múltkor is úgy megfogott a kislányod szobája, olyan igazi királylányos! :wink:

A ruhák nagyon szépek! Az ikres fórumra is felrakhatod, tuti elviszik. Ha kell én felrakom.

Cat
Kép
cateye

Enikő!

Beszéltem barátnőmmel. Most jól állnak ruha ügyileg, így most nem aktuális.
Meg a 7 hónapos fiai 10 kg-osak és már 86-os ruhákat hordanak!!!! :roll:
Ha, tavaszi és nyári ruhák lesznek majd ilyen méretben akkor majd arra vevők.
De, ha egyben elviszik add oda nyugodtan!
Szuperek a cuccok, szerintem veszekedni is fognak érte... :lol: :lol: :lol:
Jó Cat ötlete, az ikres fórumon való hirdetés !!!
Zsófi lányodról nincsenek véletlenül ilyenek??? Zsófi lányomnak.
:wink:
Kristófom is 7,5 évesen ment suliba! Életem nagyon jó döntései közé sorolom. 6 évesen az iskola érettségi teszten megfelelt, volt egy-két apró hiba. Ugyanez 7 évesen kitűnően sikerült. Megkérdezték, hogy családi okok miatt tartottam vissza?
Bár, így pont akkor volt elsős, mikor az ikrek érkeztek, és nagyon nehéz volt, de az ő szempontjából mindenképpen a jobb. Nálam pedig ez a lényeg!

Cat!

Nekünk is van 2 garnitúra köntös. Az egyiket a DM-ben vettem, egy szett részeként. ( kis papucs, fürdőjáték és köntös akciósan 1.990.-).
A másik garnitúrát úgy turiztam. ( angol turi)
Mondanom sem kell melyik a jobb minőség, melyik néz ki jobban, ugye?

Meme
szinta

Sziasztok!

Én már csak olvasgatlak titeket. Az enyémek nagyobbak és már más gondokkal küzdünk. ;)
De mindig gyönyörködök a sok kis gyermek képeiben. :)

Cat!
Ősszel vettem a fiúknak köntöst a Bosnyák tér közelében a Nagy Lajosnál a kínaiban.

Eri
simones

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?