Új privát üzeneted érkezett!

Megnéztem a fizu papíromat

nyugdíjjárulék 8,5%
munkavállalói 1,5%
Eg.bizt. term 4%
Eg.bizt pénz. 2%

szóval -16% :shock: lehet hogy mégsem lesz elég a törlesztésre :(

de ez nem tuti

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Jajj, en ilyenekkel nem is hergelem magam! Marmint a penzekre most nem is gondolok. Jon a fizu jovo heten, akkor raerek emiatt idegeskedni... ugyse fogom erteni, miert pont annyi az amennyi (ahogy a draga fonokasszonyom mondana :D) es akkor hivom majd a berosztalyt es jol elmagyarazzak... vagy bemegyek szemelyesen - ugyis fogytan a malnalevel-team, a Plazaban kell ujat venni...
kami

Timi, Mazsi
Hát igen, gondolhattam volna, hogy ez a bruttó összeg :evil:

Timi,
Már néztem azt az oldalt, végülis mindegyikről olvasni jót és rosszat is. Mi mindenképpen elmegyünk a Madarászba arra a tanfolyamra, kíváncsi vagyok a véleményükre. Ők a Babysense Infant Respiratory Monitort forgalmazzák, de ahogy néztem az az egyik legdrágább.

Kami,
Mióta iszod a málnalevél teát?
Azt hiszem te írtad még régen, hogy milyen olajjal kell a gátmasszázst csinálni, le tudnád írni nekem megint, mert próbáltam visszakeresni, de nem találtam.

Kép
móni23

Moni!
A 36. het eleje ota iszom (bar neha elgondolkodom, minek legyen puha a mehszajam, ha ugyis csaszi lesz :D), normal forro (tehat forr-o) vizbe kiaztatk pupos teaskanalnyi szornyedvenyt es 2 teaskanal cukrot dobok hozza. Ihato siman. Citromot nem teszek bele - azota a gyomrom se eg. nem is tudom, mikor nyultam Rennie-hez utoljara hala az egnek!!!

A masszazst nem csinalom, de extraszuz olivaolaj javallott, mivel az a legtisztabb termeszetes olaj. Ebbe ha meg egy kis E-vitaminport is beleszorsz kapszulabol, allitolag nincs ennel jobb...
kami

Ugy ertem normal meretu bogreben aztatom a forro vizbe a malnalevel-tormeleket...
kami

Kami,
Akkor én még ráérek beszerezni a teát, de a gátmasszázst azt hiszem csinálni fogom. Tegnap az előkészítőn azt mondták, hogy tényleg segít a gátvédelemben, de előtte meglátom mit mond ma a doki, hogy fekszik Gergő :)

Kép
móni23

Sziasztok!
Bár rég nem jártam erre, és nem is fogok sűrűn, de ezt a beszélgetést elolvastam és gondoltam bemásolom!

A málnalevéltea (3dl víz és 1 teáskanál szárított málnalevél) a szülés természetes elõkészítésére használatos módszerek között annak ellenére az egyik legismertebb, hogy hatásmechanizmusát még nem tisztázta a tudomány. Mégis széles körben alkalmazzák, hiszen a gyakorlott bábák tapasztalatai szerint erõteljesen fellazítja a kismedence izomzatát, és így megkönnyíti a tágulást.

A málnalevéltea méregtelenítõ és salaktalanító hatással is rendelkezik;az anyagcsere folyamatát a beleken keresztül serkenti, és salaktalanítással hozzájárul ahoz, hogy a szervezet egészséges maradjon. Hatásának titka valószínûleg az, hogy az intenzív bélmozgások ingerlik a méhet , s ez fokozza a méh izomtónusát. A várandósság 34. hetének végétõl érdemes rendszeresen fogyasztani (napi 2 csésze tea elegendõ).Szülés után is kortyolgathatjuk, hiszen a korai gyermekágyban esetlegesen lomhább bélmûködést hatékonyan serkenti.

Sziasztok!

KépKép
KépKép
akíra

Gyed - A maxból 73 körüli marad, arányaiban ki lehet számolni, mennyi marad az emeléssel. Ez persze akkor, ha kéred a 9000es adókedvezményt. Én is egyetértek Kamival azzal, hogy örülni kell, hogy van ez a lehetőség. Az EUban azt hiszem csak Svédország kedvezőbb, ott még apuka is sokat lehet otthon. Angliában van fél éved fizetve (és ha nem szabadulnak meg tőled addig) esetleg maradhatsz még fél évig fizu nélkül otthon. Lengyelországban meg huszon hétig fizetnek és utána húzz vissza.
Próbáljátok rávenni a dokit, hogy minél tovább írjon ki betegállományba és a Tgyás minél később kezdődjön. Úgyis az alapján ír ki, hogy mit mondasz. A GYED úgyis kevesebb, mint a táppénz vagy a TGYÁS.

Sági,
Jó a kép :D Fő a kényelem. Nekem is nagy kedvencem a lubickolás.

Légzésfigyelő - igazából csak addig jó, amíg nem mozog a gyerek. Van, akinél csak 3 hónap, és utána kezd lemászni róla, aminek az a következménye, hogy szépen beriaszt. Ha meg bizonyos súly alatt van babó, nem tudom ugyan, hogy mennyi, akkor sem megbízható.

Kami,
A beteg és egészséges rendelés szinte soha nincs egyben, más rendelőt is használnak. Rosszul hangzik, hogy van, ahol ez nem így működik.
A könyv nagyon aranyosan írja le a dolgokat és tényleg mond jó dolgokat, nekem is nagyon tetszett.

Szopis melltartó - Ha vesztek, akkorát kell, ami most jó. Minek kéne egy kismama melltartó, azt nem tudod semmire sem használni pár hét múlva. A boltokban az eladó elsősorban eladni akar, nem fogja azt mondani, hogy nincs szükséged egy sokezer forintos cuccra, inkább rábeszél hat másikra. Ha meg nem jó a szopis, pont ugyanannyit költöttél feleslegesen. Igaz, hogy általában jól bedurran a mell, amikor beindul a tejtermelés, az nem csak a tej miatt van, hanem főként ödéma és lemeg max pár nap alatt. A terhesség alatt egy csomó vizet visszatart a szervezet, ami szülés után nagyon gyorsan távozik (lesz majd klotyóra rohangálás). Ezért a méret esetleg nemhogy nőni fog, hanem esetleg csökkenni. Szerintem egyetlen egy elegendő, max pár napig kimosod és hajszárítóval megszárítod, és amikor beáll, akkor vehetsz, amilyen csak kell. Meg a szoptatás nem csak akarat kérdése, van, hogy nem műkszik és kész.
Ja, és az elején spriccel össze-vissza, beindul, ha látsz egy babát az utcán, de ez is hamar elmúlik. De pár hétig tuti nem mertem kimozdulni betét nélkül, és még így is volt, hogy átáztam. Ezért már a kórházba is érdemes melltartóbetétet vinni.

A minap rémülten nézegettem magam a tükörben. A kórházban viszont összefutottam egy leendő anyukával. 5 hónapos terhes volt és már felszedett 25 kgt. Most egyész karcsúnak érzem magamat!

Kép KépKép
lorca

Gyógyszerész vélemény a málnateáról:

"A málnalevél cserzõanyagokat (tanninok), gyümölcssavakat, flavonoidokat és C vitamint tartalmaz. Tudományosan igazolt belsõleges alkalmazása hasmenéses állapotokban van. Külsõleg fekélyek, krónikus bõrbetegségek kezelésére ajánlott. Helyileg használják a szájüreg és a garat gyulladásaiban öblögetõ-szerként.
A 70-es években néhány cikk jelent meg a málnalevél kedvezõ hatásairól a szülés körüli idõszakban. Ezek szerint a málnalevél tea csökkentheti a méhirritációt, így a vetélés kockázatát és a szülési fájdalmat is enyhítheti. A málnalevélben eddig beazonosított hatóanyagok az utóbbi hatásokra nem tudnak magyarázatot adni. Egyedül a tanninok terhességi hányást csillapító hatása elfogadott."
lorca

Bocsi, egyenesen a cikkből vettem ki, nem tudta átvenni a hosszú ö-t cserzõ pl cserző
lorca

Jó(bb) reggelt!

Nagyon ramaty éjszakám volt... :(

Tegnap este voltunk dokinál. Lea (jól éreztem) befordult fejjel lefelé. Arról, hogy így is marad nem győzőtt meg mert az éjjel szintén hancúrkodott :D
Alapvetően minden rendben bár a keményedéseknek köszönhetően rövidebb méhszáj mint kellene, de legalább zárt.A doki elsütött egy ilyen mondatot, hogy ő elégedett lesz ha a 37. hétig kihúzzuk így :shock: :shock: :shock: Mire én: akkor készüljek korábbi szülésre?Erre azt mondta nem bztos...Na köszi.
Úgyhogy beparáztatott, mondtam is neki mindenesetre amíg zárt a "lik" odalent addig nincs baj :D

Tegnap délután Lea kidugta az egyik kis tappancsát (de úgy igazán....meg tudtam volna csikizni :D ) a köldököm fölött jobbról :D Aztán megcsinálta mégegyszer apának is, aki odáig volt meg vissza :P

Húúú nagyon nics kedvem ma semmihez....!
De holnap indulunk pihizni egy hosszúhétvégére :D Ez egy kicsit jobb kedvre derít :D

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Jóreggelt! :)

Hogy vagytok?

Mazsi!
Nagyon irigyellek most a hosszú hétvége miatt! :) Én is emlegettem apának, hogy menjünk még el kettesben valahová, de már nem nagyon szeretne.. :(
Örülök, hogy a lánykád "irányba" állt! :) Uh is volt, vagy csak tipi-tapi? :D

Kami!
Nem küldenél egy sms-t Barbinak, hogy mi van vele??? Biztos csak nagyon elfoglalt!

Lorca!
Mennyit híztál eddig?

Én mostanában már rá sem állok a mérlegre, igazából nem érdekel a dolog.
Tegnap a bútorokat is bepakoltuk a babaszobába, lassan alakulunk! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!
Először pár szó magunkról, aztán igyekszem visszaolvasni.
Szóval kedd este nem sokon múlt, hogy a kórházban kötöttünk ki... Gábor reggel elutazott 2 napra Csehországba, én meg egyedül voltam otthon, és vártam, hogy anyu este kiérjen, mert megbeszéltük, hogy nálunk alszik, hogy ne legyek "felügyelet" nélkül :) Egész nap rossz volt a közérzetem, alig álltam a lábamon, leginkább csak feküdtem. Aztán este, mielőtt anyu megjött volna, elkezdett nagyon keményedni a hasam. Először csak sűrűn és egyre sűrűbben, majd egy jó 1-1,5 óra után folyamatosan kemény maradt és beindultak a mensis görcsök is... Na itt paráztam be, de úgy rendesen. Hívtam a védőnőt, mondta, hogy hajtsak le gyorsan egy felest, feküdjek le, próbáljak megnyugodni és lazítsak. Igaza volt, de ez akkor elég nehezen ment, tudva, hogy Gábor külföldön, kocsi nem megy, anyu még sehol, stb... Azért legurítottam egy Jagert :) bár addigra már hányingerem is volt rendesen, és próbáltam eleget tenni a javaslatoknak. Közben felhívtam Aput, hogy lehet, hogy be kell menni a kórházba, és jöjjön értem ha kell. Meg persze felhívtam Gábort is. Hamar kerített egy kocsit és mondta, hogy azonnal tud indulni ha kell, de 3-4 óra kell neki, hogy hazaérjen. Mondtam, hogy ne induljon, még nem szabad történnie semminek, még nagyon korán lenne! Ezt szerettem volna én is elhinni, mert addigra már 2 órája ment ez a cirkusz és nem akart múlni a keményedés meg a görcsök sem - tény, hogy ez utóbbi elég rendszertelen volt, ez tartotta bennem a lelket. Közben megjött anyu, próbálta elterelni a figyelmemet. Aztán szép lassan (a Jager után szintén 1-1,5 órával) "visszapuhult" a hasam és a görcsök is alább hagytak. Utána még fájdogált a hasam, de már sokkal ritkábban. Valószínűleg ezt a nyamvadt frontot éreztem meg én is meg Emma is :evil: Mindenesetre nagyon megijedtem, és rájöttem, hogy én még lelkileg nem vagyok felkészülve a szülésre...
Remélem veletek minden rendben!!!
Megyek, visszaolvasok...
Vendég

Barbi!
Jól rádijesztett Emma! :( Majd ha visszaolvasol, láthatod, ez a szeles idő engem is nagyon megviselt, 2 napja szinte folyamatosan kemény a hasam... :( Most talán már jobb!
Nagyon vigyázz magadra! Talán egy-egy melegvizes fürdő is segít, az ellazítja az izmokat! Még tényleg korai lenne a szülés, próbálj meg pihizni és a fürdőt tényleg próbáld ki!

Timi
Kép Kép
timocska

Most csak tipi-tapi volt de egyértelműen érezte a kis buksiját.
Egyébként én is éreztem amikor megfordult a héten :D ügyes vagyok? :)

barbus
ez a hülye front és szél és...stb. mindenkit kikészít :( én is azon szurkolok, hogy még egy pár hetet tartson ki Lea
Épp tegnap mondtam a páromnak, hogy hiába szedem ezt nyamvadt magnéziumot alig használ vmit....(bár a doki tegnap zt mondta,hogy enélkül még gázosabb lenne a helyzet) Nyilván át kellene állnom a konyakos módszerre (vagy a Jägerre? :D )a gond csak az, hogy egyiket sem szeretem igazán.Lehet,hogy vörösbor lesz belőle :D

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Timi, nagyon szép a pocid :P És Lilla kuckója is nagyon klassz! Én is elgondolkozom néha, hogy mi lesz ha mégis ott lesz a kukac... Már annyira lányra készülünk!

Ágiboldi! Nem semmi méretei vannak Boldinak :D Tök jó, hogy már fejjel irányban van ;)

Pann! Nagy gratula a vizsgaidőszak végéhez meg persze a diplomához! Mostmár irány a pihi! :D

Baba befordulása: Emma tegnap mintha próbálkozott volna: keresztbe feküdt és nagyon ficánkolt, de végül mégiscsak újra "felült" :) Én sem hagynám, hogy kintről megfordítsák! Biztos megvan az oka, hogy miért így van a pocakomban és nem fejjel lefelé! 2 hét múlva megyünk dokihoz, kíváncsi vagyok, hogy akkor mit lát majd, mert szeretnék vele beszélni a "hogyan tovább"ról! Csaszi vs normál szülés: mindkettőnek megvannak az előnyei meg a hátrányai mama és baba szempontjából, és ugye semmi sem törvényszerűen történik mindenkivel, úgyhogy szerintem kár előre parázni ezen.

Szülésznő választás: ha normál szülés lesz, akkor én mindenképpen szeretnék, de egyenlőre nem úgy néz ki :)

Vitaminok: nekem is mondta a múltkor a védőnő!

Bea, úgy tudom, hogy az viszonylag általános, hogy 5 perces fájásokkal kell bemenni a kórházba! Mondjuk ezt nehéz kisakkozni, ha az ember messzebbről megy... Az azért nekem furi, hogy hazaküldték...

Csaszi: tök jó lenne, ha nem vágnnak izmot!!! :D

Móni, írnál egy kicsit az előadásról? Sajnos nem tudtam bemenni, annyira gyengus voltam :(

Baba elképzelése: az arcát sosem látom magam előtt! A buksiján sok-sok "hosszú" fekete haj és relatív kis méretek: ötvenegy-két centi és nem túl magas súly. Aztán majd meglátjuk mi lesz a valóság :D

Szopis melltartó: én már vettem egyet, majd kiderül, hogy jó lesz-e, mindenesetre az enyémnek is olyan a kosár anyaga, ami tágulni tud.

Sági! Tuti a fotó! :D :D :D

Légzésfigyu: Ágiboldi, egyetértek az aggodalmaddal, hogy félkómásan, főleg mondjuk babasírásra ébredve nem az lesz a legnagyobb gondom, hogy kikapcsoljam a szerkenytyűt... Aztán lehet, hogy csak túlparázzuk, és automatikus lesz :D Ha meg nem, akkor edződnek a szomszédok :D :D

Mazsi, tök jó, hogy befordult Lea! Még meg is érezted ;)

Én ma megyek szülésfelkészítőre, amit a védőnők tartanak itt Dunakeszin :) Csak az út túloldalára kell átsétálni, az még belefér ebben a nyamvadt időben is :)
Vendég

Barbi!
És Gábor mikor jön haza? Vagy már itthon van?

Balázs jövő héten szintén elutazik, de csak Sopronba megy. Viszont csütörtökön jön anya, hogy ne legyek egyedül! :D Már előre látom, hogy össze-vissza vásárolunk majd mindent! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Tegnap este jött haza :D Ma végre kezd az új asszisztense! Remélem, gyorsan tanul a lány ;) :D Szeretném ha már kicsit többet látnánk egymást hétköznap...
Vendég

Sziasztok!

Barbi!
Örülök,hogy jól vagy!Pihenj nagyon sokat és ne stresszeld magad!
Ez a szél mindenkit megvisel és még ha izgulsz a párod miatt is....

Találtam olyan szülésfelkészítőt ami a jógán alapszik,a 36.héttől ajánlják,légzéstechnikát,testhelyzeteket (vajúdás és szülés alatt) tanítanak és az apukának megtanítják,hogy mivel-hogyan tudnak segíteni-masszázs,akupresszúra a vajúdás alatt.Azt hiszem mi szombaton elmegyünk egy ilyenre!Tetszik,hogy Szabolcs is akarja mert nem akar tehetetlenül ott állni és várni,hogy mindig mondják neki mit csináljon! :P

Légzésfigyelő:Mi egy 10x10 üres dodozt tettünk rá és már azt is érzékelte,ettől azért súlyosabb egy gyerek.És a matrac minden pontján kipróbáltuk,még a legtávolabbi sarokban is érzékelt.Igaz ez csak egy doboz,majd meglátjuk mit produkál Petikével! :P
Vendég

A légzésfigyelővel kapcsolatban én még mindig nem értek valamit: (lehet, hogy nagyon szőke vagyok)!
Érzékeli a légzésfigyelő, ha a matracra ráteszünk valamit, ezért nem csipog. De a bébi annyira minimálisan lélegzik, a mozgásról meg ne is beszéljünk, hogy azt hogyan érzékeli? Vagy ha csak azt érzékeli, hogy van rajta valami, akkor egy mozdulatlan test esetében miért nem jelez? Nem tudom értitek-e mit akarok írni!

Ági!
Tök jól hangzik ez a felkészítő. Én addig nem akarok menni, míg nem tudom, hogy Buksi hogy dönt: megfordul vagy nem! Hétfőn az uh-n kiderül! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Légzés=mozgás!
Amikor légzik ici-pici mozgást végez a mellkasa és "nyomást" gyakorol a matracra-légzésfigyelőre.Ha nem légzik akkor nincs mozgás,ha mozog akkor van légzés.Nem tudom erre gondoltál -e?
Vendég

Ági!
Ja, valahol igen. Ezt az icuri-picuri mozgást is érzékeli a légzésfigyelő? Nekünk pl. a kókuszmatracon valami aloe-verás mosható huzat van, jó puha és legalább 1 cm vastag. Ez nem lehet gond? Vagy vegyek másik huzatot?

Timi
Kép Kép
timocska

Próbáljátok ki tényleg valami könnyű dologgal,pl az adapter üres doboza.Ráteszed majd leveszed a matracról vagy még pici nyomásokkal a légzést is utánozhatod és akkor látod,hogy érzékel-e.
Vendég

Kellene főznöm valamit! De mit??? Adjatok tippeket! Gyorsan és könnyen elkészíthetőt! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Nálunk borsóleves lesz -kedvencem :lol: -és túróstészta sok tejföllel,a másik kedvencem.Nincs kedvem nagy főzőcskéhez. :?
Vendég

én tegnap sajtos tésztát csináltam, ma pedig egy kis rizses húst dobtam össze...
aztán megyek próbálok aludni egy kicsit, hátha behozhatok az éjszkán egy keveset :)

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

kami még mindig alszik? :D

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

kovácsne is tök régen járt erre, remélem jól vannak csajokkal

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Én tegnap csináltam túrós tésztát...
A rizses husi jól hangzik, kár, hgoy Bali nem szereti... :( :( Olyan válogatós!!! :evil: :evil:

Kami most van ctg-n, ha jól emlékszem.

Timi
Kép Kép
timocska

Szasztok!

Kami nem alszik - sportol. Nem semmit setaltam ma: az Uzsokitol egeszen hazaig, beiktatva egy kis KIKA-t es kinai piacot (ha mar ott jovok el, nehogy ma ne vegyek Orias Milkat!!!) Volt ebben meg hidi gyaloglas is (na akkor kb 5 percig alig kaptam levegot). Most buszke vagyok, hogy siman kibirtam a setat, de azert mingyan ledolok...

CTG OK, kerdeztem Tibat a csaszirol - nem vag hasizmot, meg surgosseggkor sem! Felretolja az izmokat. Hurrraaaa! Sagi, Timo: holnap erkezik a 4D UH az Uzsokiba, nekem 13-an lesz egy UH-m, nagyon remelem, hogy megnezzuk a kis pofijat Aronnak es foto is kapok! Ez a gondolat fog eltetni 13-ig. Szegeny dokim holnap akart indulni szabira, de csusztatja egy nappal, mert hat az uj UH erkezesekor neki itt a helye! Tovabbi info: popsitorlot megiscsak vinni kell majd a korhazba, azt az egyet nem adnak. Es meg valamit megkerdeztem... ja, spinalis az ezestelenites az Uzsokiban. Es homokzsakot adnak, ha kered, ha nem. "Kotelezo" a mutet utan.

Kepzeljetek, hazafele jovet bementem egy ABC-be valami innivaloert es a sorban Betty Love moge kerultem (nemtom ki tudja, ki o - en nagyon sokat buliztam anno a Soho Party zenejere :D) es elore engedett, mivel latta, hogy csak egy szmoityit veszek ellentetben az o teli kosaraval. Nagyon kedves volt!!!! Olyan jol esett :) (Ja, es ha a hiressegeknel tartunk, Varga Izabella meg mindig nem szult meg - Baratok kozt Nora - es ma is ott volt UH-n es CTG-n :D)

Barbi! Hat ne ijeszgessen mar teged ez az Emma-lany! Egyebkent nalam is elkezdodott a pocikemenyedes, asszem tegnap eloszor ereztem tisztan: mensis erzes + kemeny poci. Mindenhol kemeny. Vegulis holnap lepek a 38. hetbe - epp ideje, nem? :D Nem siettem el, teny...
kami

Timo! En tegnap ilyet csinaltam: repa-feherrepa zsulienre vagva, + 1 fej hagyma 1 centi vastag szeletekre, + 7-8 fej gomba szeletekre. Keves olivaolajban megpiritottam, hozaadtam egy darabka pulykamellet siman sozva es igy osszeparoltam-sutottem fedo alatt. ISTENI! Egeszseges, nem nehez, csupa zoldseg (ilyenkor nem is kell puhara parolni a zoldseget, izles szerint, fo, hogy a hus megpuhuljon) es NAGYON GYORS!!! Ha fentiek kozul valami nincs hozza 8de van mas, pl zoldborso, cukkini stb), ugy is jo!
kami

Kami!
ez nagyon jó, mármint hogy holnap jön 4D-s gép! Lehet, hgoy akkor hétfőn Hábival megnézzük úgy is Buksit? :lol: :lol: Majd szépen mosolygok rá, és akkor lehet... :oops: :oops:

Varga Izabellának fia vagy lánya lesz? :)

Ja, nekem meg tegnap a buszon volt tök pozitív élményem, ráadásul egy pasival! 30 körüli pasas lehetett, ahogy felszálltam a buszra, már ugrott is fel és még meg is fogta a karomat, hogy míg le nem ülök és elindul a busz el ne essek! :) Kis kedves volt! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Bizony jo :) En is nagyon orulok neki, meg tudom "hasznalni"!! Hurra!

Te, a Magosanyi meg mindig ott van az Uzsokiban!!!! Ma is volt, lattam, dolgozott.

Nemtom mije lesz a Noranak, mert sosem velem van egy CTG-n, mindig elkeruljuk egymast, o jon, en megyek - ma en indultam haza, o jott CTG-re... (igaz, a 9 oras idopontom helyett fel 9-kor mar bent voltam...)
kami

A kis szemét! Pedig annak idején engem azzal adott le, hogy januártól nem lesz! :evil: :evil: Mindegy, most már örülök neki, hogy így alakult!

Apával jól vagytok? A kis összezördülésetek óta nem volt semmi komoly?

Timi
Kép Kép
timocska

Szia Kami!
Gratula a jó ctg-hez!
Csak nem az Amerikai Erzsébet krné sarkán vásároltál?Betty Love két házzal odébb lakik a közérttől,egy házban lektam vele 2 évig.Tényleg tök normális csaj!
Új uh,de jó.Csak sajna engem azzal már senki nem fog megnézni. :( Ügye már nincs több uh és a Hábi sem lesz....
Vendég

Sagi! A 38. heten van egy kotelezo UH! Az a "terarany-felmeros" UH! nekem az lesz 13-an, amikor Tiba visszajon! meg kell, hogy nezzenek, egy hettel "fiatalabb" vagy, mint en, neked is jar!!!

Igen, ott vasaroltam :D

Timo - en mondtam neked, hogy az a csaj nem szazas :D Es neztem a tablan, uj rezidens van a korhazban, valami krapi, szerintem Fruzsit allandositottak... most o az ugyeletes, ha jol lattam... es Habi helyett Csapo lett az ugyeletvezeto... Tiba szerencsere maradt az osztalyvezeti :D

Jaja, emberrel minden OK - nincs vele baj alapvetoen, csak neha, de akkor nagyon kiakaszt :D Most kicsit sok odabent a dolga, de inkabb most legyen sok, mint akkor, mikor itt van Aron (hmmm, jol megetettem joghurtos crispy Milkaval :D es magamat is)
kami

Sziasztok!

Barbi, de jó, hogy megvagy és egyben maradtatok Emmával :D Nekem képzeljétek, nincsen mostanában keményedés. Pedig decemberben volt, paráztam is akkor egy sort, de azóta semmi, tényleg, mármár azon aggódom, h miért nem edzi magát valami ártatlan móson a méhem. De Kami ha neked se volt eddig, akkor ez megnyugtató. Holnap töltöm a 36. hetet :P
Ééés, holnap dolgozok utoljára! Kicsit tartok tőle, h szomorú leszek, én olyan szentimentálisan tudok kötődni még egy munkahelyhez is.. :?

Timi, én értem mit nem értesz a légzésfigyelővel kapcsolatban, azt én se, vagyis ha egy álló üres dobozt is érzékel akkor egy levegőt nem vevő testet miért nem érzékel? Na majd ha meglesz (kapunk ismerősöktől), akkor megértem, pedig Ági már elég érthetően elmagyarázta :)

Hétfőn megyek CTG-re, este fél 8-ra. Én mindenhova ilyen extrém időpontokban megyek :roll: Ez persze jó, mert így ketten mehetünk.

Deako, hétfőn du megyek a védőnénihez is, kíváncsi vagyok, h nekem ugyanaz a gyerekorvos van e kiosztva mint nektek, mert ha az, akkor ugyebár nem lesz ott.. És a recepteket is megkérdezem.

Főzés: olyan fura, hogy itt mindenki tud és szokott főzni csak én nem. Ez aggasztó, előttem áll ez a feladat, hogy mire a gyerek ehet szilárd kaját, valahogy megtanuljam. (Mondanom sem kell, h a pasim kaján vigyorral közölte, h talán nem a gyereken kéne majd kipróbálni :D , szerintem viszont a gyereknek nem lesz összehasonlítási alapja, eszi és szereti az anyja főztét és kész. :P )
Segíthettek majd kezdő receptekkel, a köv. hónapban elkezdem a tanulást (ezzel párhuzamosan rendelek magamnak ebédet...a biztonság kedvéért). Szóval Kami, a fenti recept követhető még nekem is, csak mi az a zsulienre vágva. Mondjuk asszem ez nem komoly dolog, felvágom valahogy és kész..
De azért érdekel.
És mivel hétfőtől otthon ülök, remélem mindig akad valaki a neten aki tanácsot ad főzésben ha bénázok...

Kép
Kép
agiboldi

Ági,Timi!
Akkor most már én nem értem azt amit ti nem értetek.Azt honnan tudjátok,hogy egy levegőt nem vevő testet nem érzékel?Vagy akkor mire gondoltok?
Vendég

zsulien - olyasmi mint a gyufaszal. Amellett, hogy esztetikus, az elonye inkabb az, hogy hamarabb megpuhul a repa meg a feherrepa (vagy gyoker vagy mi), ami jo, mert a gomba nagyon hamar megvan - ami idot elveszitesz a szeletelessel, az bejon a fozesnel... maga a fozes kb negyedora-20 perc egy nagy adaghoz.

En se vagyok am egy fozoguru, ne felj, illetve fogalmazzunk ugy, hogy neha ramjon es akkor megcsinalom, amit kitalaltam. Pl fank a multkor... vagy linzer meg mezes karacsonykor... en azelott SOSE csinaltam ilyeneket, ez szerintem nalam a feszekrakas reszekent jelentkezett... amiket szoktam es szeretek csinalni az rizs minden formaban es mennyisegben (zoldseggel hussal, ezzel-azzal, mikor hogy) es ilyen zoldseges husok... vagy teszta tejfollel + sajttal, na, az igazan nagyon egyszeru!!!
kami

Timocska,
Eddig 9 kg. Állítólag a 9. hónap nem a hízásról szól, de Natival is felszedtem akkor még két kilót. A kórházból 9 mínusszal jöttem ki, és az össz 15 lement 3 hét alatt. Csak utána a szoptatáskor szedtem fel egy kis extrát.

Mazsi,
Én inkább örülnék, ha ne kéne túlságosan sokat ráhúzni a 36. hétre. Azt a pár napot azért feltétlenül egyben akarom átvészelni. Nálam inkább az a para, hogy nem látom, ha valami gond van. Kevesebbet tud mozogni, nem érzem annyira, mint előtte, nekem ez egy hónap stressz. Reggel is, amikor nem kezdett el azonnal rugdosni, kész szívroham kerülgetett. Én már nagyon várom, hogy idekint legyen. Rossz belegondolni, hogy esetleg még több, mint egy hónap van hátra. Bízom benne, hogy előbb jön.

Kami,
A homokzsák nem olyan rossz. Olyan érzés, minthogyha tele hassal gyomorba vágnának épp elalvás előtt. A jó hír az, hogy segít a poci visszahúzódásában. Poén terhesen nagy pocisnak lenni, de az oviba menet már egyenesen kínos. Nincs az a torna, ami felér a jó kis homokzsákkal.
Az, hogy a 38. heti uh kötelező, nem jelent semmit. Nekem sem csináltak a SOTEn.

A kórházba pelenkát is érdemes vinni. Általában 5öt adnak, de egyenként, és ha van egy trotyi fél perccel csere után, azonnal újabb csere kell, nem három óra múlva. A pelenkacsere és a szoptatás után a legvalószínűbb a kis fekete trutyi, napjában akár jó sokszor is. Törlő is szokott lenni, csak néha elfogy.

Ágiboldi,
A kedvenc receptem: Tegyél egy csirkét/csirkemellet/combot bőrrel felfelé kb egy kg sóra és amikor szép színe van, vedd ki a sütőből.

Kép KépKép
lorca

Lorca, az Uzsokiba csak torlot kell vinni, hivatalos info. Minden mast adnak. Szerencsere.

Nekem nincs is bajom a homokzsakkal, tokos csaj vagyok :D ki fogom birni. Nem szeretnek a vagasra ralogo hasat - de ahogy ismerem magam, nem is hagynam, amint lehet, mozogni fogok - sokat setalni es ha belejottem, megint futni... na meg ugyis emelgetem majd a kolkot eleget, hogy kondiba jojjek... szoval nem felek attol, hogy amit folszedek, rajtam is marad...

Minekutan a terhessegi protokollban vagy miben szerepel a teraranyos UH a 38. heten (4 kotelezo UH van az egesz terhesseg soran - a kotelezo az mindenkire nezve kotelezo, nem?), tuti, hogy erre hivatkozva kernek egyet, meg ha nem is ajanljak adott korhazban. Egy probat meger, nem???? Halistennek Tiba doki tudja a kotelesseget... es szerintem kockaztatni se akar... Meg nekem vegulis faros Zsebi, valszeg csak az utolso pillanatban akarunk a csaszar mellett donteni vele, ezert mindenkeppen kell meg egy UH...
kami

Jajj, mozog ez a kis Minimaki a pocimban, olllllan eeeedes, ucccceretem! :D
kami

Sági! Meghoztad a kedvem a túrós csuszához :P Miután befaltam, úgy aludtam el, mint akit leütöttek :D

Kami! Örülök, hogy minden OK :D

Ágiboldi! Szerintem ne aggódj a főzés miatt! Amíg dolgoztam, addig én is csak hétvégéken főztem, és akkor sem mindig. Én pl.nagyon szeretem a sütős dolgokat: bepakolsz mindent a tepsibe, aztán csak benyomod a sütőbe ;) Nagyon tuti dolgokat lehet baromi egyszerűen csinálni! :D

Szerencsére én ma csak Emma mocorgását érzem :D Úgy imádom, amikor kidugja fent jobb oldalon a kis buksiját, és amikor elkezdem simizni, akkor tolja bele a tenyerembe a fejecskéjét :D
Vendég

halihó

sikerülte alucikálnom egy kicsit, félig ülő testhelyzetben :D Amióta ez a kis béka megfordult nem nagyon hagy oldalt feküdni...
Na mindegy aludtunk 1,5-2 órát és ez a lényeg.

ágiboldi
ne izgulj a munka miatt!épp ideje hogy csak magatokkkal törődj!
mindig irigyeltem zokat a kolléganőket kik hősiesen,minden probléma nélkül végig dolgoztak az utolsó hetekig.Nekem vszínű akkor sem sikerült volna (a bolond időjárás miatti keményedések stb miatt) ha dec elején nem kell táppénzre jönnöm.de jobb is így.

főzés
a gyereknek kezdetben úgyis csak egy kis főtt krumpli, sárgarépa, reszelt amlam kell :D ezen nincs mit nagyon elrontani :D :D :D mire komoklyodik a helyzet belejössz :)

38.heti UH
nálunk is kötelező, elvileg az lesz az uccsó, de addig még lesz a 34.héten egy 4D-s ! már alig várom :oops:

lorca
nagyon ügyi vagy ezzel a +9 kg-val 35 hetesen!!!!!én már +10nél járok,bár nekem néha túl soknak tűnik, a doktorom megdícsért, hogy ügyesen tartom súlyom

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

most olvastam a mamneten, hogy Szegeden 6 kilós :shock: :shock: :shock: kissrác született 55 cm-el, egészségesen

a déli hírekben egy mexicói babát mutattak 6,6kg :D :D :D

persze mindketten csaszival, de akkor is köszi :D

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Ennemakarok6kilosbabat!!!!!!
En is aludtam. Hudejovolt!!!! Kaba vagyok, remelem Gedeiapu mingyan jon haza... mar negyed 7 van :( Arvakucu vagyok!!!!!
kami

Na, megjöttem a szülésfelkészítőről amit a védőnőtartott! Sok újdonság nem volt, de legalább kimozdultam :)

Kami, Gábor n7-kor indult és neki min. 2 óra kell hazaérni... Mindehhez reggel f7kor ment el... Bennem van a hiba hogy ezt mostmár nagggyon de nagggyon nehezen viselem?????
Vendég

Sziasztok!

Ma vásároltunk egy picit Apával. Megrendeltük a baby bútorokat és megvettük a bordűrt, meg a tapétát.
Apa ragaszkodott a mályva színhez, mivel a sárgamániám már abszolút teret hódított egy pár helységben.
Úgyhogy most már felakadna a mi szemünk is egy picit, ha jövő héten kis kukis UH-t produkálnánk...... :shock:
Azért még benne van a pakliban, max nekilátok festeni.........
De már úgy beleéltem én is magam a kislányba!!!!!!!!!!!!!!!!

Pann, utólag is gratulálok a vizsgádhoz! Ez egyébként is nagy dolog, de így, kismamaként, le a kalappal!!!!!!

Én úgy olvastam, hogy Varga Izabella kimondottan nem akarta tudni születendő gyermeke nemét, úgyhogy csak a szüléskor fog náluk kiderülni a neme..... Legalábbis a bulvársajtó így adta le.

Most olvasom, hogy hódítanak a tészták mindenkinél..... Én ma reggel vettem túrót és alig várom, hogy holnap dél legyen. :lol: Csorog a nyálam egy jó kis szalonnás túrós csuszira.......

Barbi, vigyázz magatokra, pihenj le gyakrabban. Nálam ez vált be.
Azért hál'Isten semmi gáz nem történt veletek!!!!

Azt mondták ma a SOTE UH-os csajok, hogy jövő héten kérdezzem meg a dokimat az UH felvételről, ugyanis hamarosan lesz rá lehetőség ebben a kórházban is.
Egyelőre se fotó, se felvétel, mivel a video is tönkrement. :cry:

Na jó éjszakát mindenkinek!!!

Bea

KépKép
babzsak27

Hát én is árva vagyok.Szabolcs csak hazajött,átöltözött és már ment is focizni.De mindig hoz nekem egy nagy epershaket vagy fagyit ha jön haza a fociról. :lol:
Állandó sorozatom a Vészhelyzet :? a Viasaton.Na a mai részt sikerült végig bőgnöm.Megszült Carol.Mi lesz ha majd én szülök vagyis akkor amikor megszületik Petike,mennyire fogok sírni.... :oops: De jó lesz,már annyira várom! :P
Holnap megyek a védőnőhöz,remélem ad receptet és nem kell mégegyszer menni.
Vendég

Valahol olvastam, valami listán, hogy a kórházas papírokhoz kell a szülők személyi számát! igazoló papír is. Ez igaz?? Valaki, akinek már van gyereke, kell az is?, mert na az a papír tuti, h nincs meg, és én már nem szeretnék hatóságokhoz futkosni.

Köszönöm a kezdő recepteket, esküszöm egész kedvet kaptam a főzéshez, lehet veszek is valami alap szakácskönyvet :D

Barbi, a tepsis témára a jövő héttől térjünk vissza részletesen is :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?