Új privát üzeneted érkezett!

Pann!
Én nem fogom engedni, hogy kívülről bármiféle nyomást gyakoroljanak rá, hogy forduljon meg. Mondjuk az én dokim nem is beszélt ilyenekről, szerintem ez már elavult módszer. Nekem is az a meglátásom, hogy oka van, amiért így fekszik. Ha rövid pl. a köldökzsinór és meg akarják fordítani, akkor megfulladhat... én ezt nem akarom és nem is fogom engedni!!! :evil: :evil: :evil:

Timi
Kép Kép
timocska

Pann! Ne felj, nem hagynam en sem. Nekem a dokim se javasolta, pedig - tapasztalatabol kovetkezoen - nagy babafordito. De Aron tuti belegabalyodna fordulas kozben a koldokzsinorba, ami most ott gyuruzik a feje elott. Odabent mondjuk nem fulladna meg, mivel szerintem nem nyomna el annyira a koldokzsinort (bar ki tudja... de ebbol szerintem csak magzatviz-elfolyas utan lehet gond...), csak szuleskor lenne komplikacio... mert akkor, ha bele van gabalyodva, tuti elnyomja... Raadasul en mar a 37. hetben vagyok (URISTEN!!) es nekem mar nem is nagyon lehetne forgatni, ha akarnam se... de nem akarom!!!!

Egyenkent a vedono is rogton elkezdte mondani, mit hogy csinaljak, hogy megforduljon - en meg mondtam neki, hogy nem akarom, hogy megforduljon, neki igy jo, nekem meg mindegy... Kaptam doki nevet, recepteket (csak amultam, hgy anyatej melle meg kell heti 1x K vitamint, illetve napi 1x D vitamint adni a babanak... MIERT??? Az anyatej megse jo mindenre? Hat, aszondta, nem...), nehany jotanacsot, mit hogy erdemes csinalni, volt szivhang 8tokeletes), vernyomas (tokeletes), ennyi... Tobbet halistennek nem kell mennem, szules utan ra kell csorogni es meglatogat bennunket 2x, meg a gyerekdoki is meglatogat 2x... ennyi...
kami

Ime egy foto a baratnom kisfiarol, aki a 33. heten szuletett - ma kibujt a 2. foga...

Kép
kami

Kami!
Nekem semmiféle vitamint nem említett a szopi mellé! :shock: Persze, lehet, hogy majd a következő találkozásunkkor, mert hozzám még akar jönni 3 hét múlva! :) Amúgy a D vitaminról már én is hallottam, hogy szokták adni, de pontosan nem emlékszem, hogy miért is.

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

A barátnőmnek hétvégén megszületett a kislánya, Gréta baba, aki 3.800 g-mal jött a világra. Második gyermekként született. Ő a MÁV kórházban szült. Este 7 körül bementek, 10 perces fájásai voltak, aztán hazaküldték, hogy jöjjön vissza, ha 5 perces lesz. Vicces, nem? Még jó, hogy a közelben lakott rokon. Kb. 1-2 óra múlva vissza és 2 órán belül meg volt a kislány. Nem kapott semmiféle érzéstelenítést, vagy fájáserősítőt, semmit. A dokija azt mondta, csak megnyújtaná a vajúdási időt. Úgyhogy fájdalmasabban, mint az elsőt, de pikk-pakk megszült.

Kami, a D-vitamint a rachitisz (angolkór/fényhiány) megelőzésére adják, a K-vitamint pedig 0-3 hóban előforduló véralvadási problémák megelőzésére adják. Nekem a nagy okos könyvemben hosszan taglalják ezt a témát, de túl sok lenne ide leírni.
Állítólag a szülésznek kellene erről időben tájékoztatást adni a kismamáknak. Vagyis ő majd lehet, hogy részletesen ismerteti is kellő időben.
Azt viszont jó tudni, hogy aki szeretné elkerülni a K-vitamin természetellenes magas adagokban való beadását, készíttethetnek a gyógyszertárban megfelelő arányban hígított vitamincseppeket.
Szerintem kérdezz rá tapasztalt kismamiknál.....

Bea

KépKép
babzsak27

Jaj, nem kerdezek, ha ezt adta a vedono, szerintem ez jo lesz (de mintha valami ampulla lenne... heti 1x... nem egy lo adag... csak meglepodtem, mert aszittem, hogy anyatej oszt kesz!!!)
kami

hát ez a kívülről fordítás elég brutálisan hangzik :shock: :shock: Én tuti nem engedem!

kami
K-vitamit és D-vitamint nálunk is adnak a piciknek, a lényeget babazsák leírta

nekem a védőnő annyit mondott,hogy szülés után 4 hétig ő is és a doktornő is kijön hozzánk hetente.Receptet az első látogatásnál ad a drnő miután az a pici nevére fog már szólni

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Kami:
Nálunk is azt mosndta a szülésznő, hogy a császinál csak felszíni vágást ejtenek és az izmokat meg egymás tetjéről eltólják. Így sokkal könnyebben gyógyúl a sebb és a kismamának se fáj annyira illetve nem kell olyan sokáig feküdnie.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

DEJOLENNE!!!!!!! Jaj, lin, barcsak igazatok lenne Lorcaval!!!

Megszuletett a Nemetorszagban elo baratnom kislanya, Heidi Bergner, ma du 13:00-kor, 3,88 kiloval es 54 centivel. Kb 6-kor kezdodtek a durvabb fajasok... ha lesz foto, teszek fol... 2 nappal tulhordta a baratnom heidit es a szuleszno homeopatias szerekkel beinditota a szulest. Es ahogy elnezem, egesz gyors szules volt...
kami

Erre gondoltok?
"Alternatív eljárások
Sokat hallani mostanság az ún. kíméletes technikával, "alternatív" módon végzett császármetszésről. A műtét lényege, hogy a bőrt a szokásos módon szikével bemetszve a zsírszövetet tompán választják szét. Az izom bőnyéjének megnyitásához éles eszközt (többnyire ollót) használnak. Ezt követően a hasizmokat tompán választják szét, majd a hashártyát is az ujjak segítségével, tehát nem élesen nyitják meg. A magzat és a lepény kiemelése után a méh sebzését többnyire egy rétegben egyesítik (az eddigi elfogadott két rétegű varratsor helyett). A hasfal rétegei közül egyedül a bőnyét (fasciát) és a bőrt egyesítik. A műtét előnyeként emlegetett tompa szövetpreparálást, tompa szövetszétválasztást a szokásos módon végzett műtét esetén mindenben teljesen hasonló módon végezzük. Az alternatív módon végzett császármetszés valódi előnyei megkérdőjelezhetők. A korábban elfogadott technika szövetbarát jellegét a mesterségesen szétválasztott szövetek teljes helyreállításának szándéka adta. Ennek tükrében nehezen érthető az alternatív műtét esetén elmaradó szövetegyeztetés filozófiája. Hitem szerint az operáló orvos felelőssége az általa "megrongált" szövetek lehető leggondosabb helyreállítása. Különösen igaznak tekinthető ez az állítás egy olyan műtét esetén, melynek megismétlődése egy következő terhesség esetén nagy eséllyel várható. A gondos szöveti preparálás, a szövetek megfelelő egyeztetése meghálálja magát egy következő műtét esetén: kevesebb hasi összenövéssel, bél-letapadással kell számolnunk, így a szövődmények kockázata is jelentősen csökkenhet."
Szerintem már mindenhol így csinálják!A Péterffyben biztos!
Vendég

Sziasztok!!!

Bocsi a tolakodásért!!!

Eladó egy teljesen új szopi párna:2500 FT

Új kislány babruhák,56-62-es méretben

Rugik 1000 FT
Pléd 800 FT
Kiskabát 1000 FT
Fürdő lepedő 800 FT
Hálózsák 800 FT

KÉpet tudok mindenről küldeni
.
csanita

Hu, Sagi, ennek nagyon orulnek! Nyugodtabb lennek, ha a hasizmot nem vagnak at...
kami

Sziasztok!

Voltam ma szülésfelkészítőn. Filmet néztünk, ahol 3 nő szülését mutatták be leginkább a kitolási szakaszra koncentrálva. Ahogy olvasom legtöbben császárra számíthattok, de aki rendesen fog szülni, annak ajánlom, hogy nézze meg. Mindent megmutatott a film, és nem tűnt olyan szörnyűnek. Azért egy kicsit elkezdtem parázni a szüléstől.
Én holnap megyek dokihoz, kíváncsi vagyok hogy fekszik odabent Gergőke, remélem fejjel lefelé.

Barbiról nem tudtok valamit? Úgy volt, hogy jön ma az előkészítőre, de nem volt és ahogy nézem nem is írt ma, remélem minden rendben van vele!

Kami,
Én is olvastam, hogy kell vitamin a babáknak, attól függetlenül, hogy anyatejet kap, vagy tápszert.

Timi,
Nagyon szépen nő a pocakod :)

Móni

Kép
móni23

Na, hat csak en voltam akkor ennyire naiv, hogy azt hittem, az anyatej a jolly joker es amelle semmi sem kell... buta Kami...

Hat azert a tobbiek meg eselyesebbek a denever-poziciora, mint en, en a 37. hetben mar nem sok jora szamithatok (de ki tudja... a remeny hal meg utoljara :)) de teny, hogy nem aggodok a csaszar miatt.. ha az lesz, az lesz... csak mar bujna ki, olyan kivancsi vagyok, milyen lesz!!! :) nem is tudom, ki kerdezte, hogy elkepzeljuk-e, milyen lesz. En a pofijat nem tudom elkepzelni, egyebkent mindig feher tipegoben latom magam elott :) Remelem az alakja az apjae lesz: szep szal sudar legeny, gibbon labakkal es karokkal. O persze azt akarja, hogy ram hasonlitson, de hat hogy nezne ki egy fiu hosszu barna gondor hajjal? :) (Hmm, ugy, mint egy olasz, nem is lenne rossz... vakargathatnank le rola a csajokat :D)
kami

Háát, én ma éjszaka Buksival álmodtam... nagyon fura volt. Beleláttam a saját méhembe.. olyan volt, mintha egy földgömbbe néztem volna bele! :) Nagyon szép babát láttam, egyetlen hibája volt csak: a lába között kukac volt! :shock: :shock: :shock: (ez a titkos félelmem...) Szóval, ilyen lököttséget álmodtam. :lol:
De amúgy nem tudom elképzelni milyen lesz. Pici, rózsaszín bőrrel, pisze orral, nagy hajjal? :D

Timi
Kép Kép
timocska

En epp most nezegette, a "kukacos" kepet Aronnak es arra gondoltam, te jo eg, mi van, ha megiscsak a koldokzsinor logott oda es kislany lesz :)
kami

írtátok, hogy képzeltétek el a babát. Szerintem egyszerűbb elképzelni, ha nem a látást próbáljátok ki. Meleg, nagyon puha és megszaglászva nagyon ismerős. Ahogy levegőt vesz, szinte azonnal én is úgy lélegzem, gyorsan, mivel én úgy képzelem el, hogy együtt vagyunk egyedül egy sötét szobában. A mozdulatok ismerősek, hiszen már lassan fél éve ezzel kelek, ezzel fekszem.
A babák is ezt a sorrendet választják. Perceken belül megtanulják a mamát beazonosítani az illat alapján, tapintás is lényegesebb, a száj a legfontosabb érzékszerv, hiszen úgysem látnak rendesen.

A császárnál én is úgy tudom, hogy nem vágnak izmot. Persze attól is függ gondolom, hogy mennyi idő van. Ha faros a baba, szép lassan kihámozzák. Tényleg csak az sos császárnál barbárkodnak, ami annyi, amennyi lényegében nem is oly régen egy normál császár volt. A bikinivonal metszés nem is látszik, tesómnál sem, pedig vele rohantak a műtőbe. Hogy inkább nem vágnak és varrnak, az most a trendi. Szépen félretolják a dolgokat. Erről pl a Kismamában nyilatkozott vmikor az egyik szülészdoki.

Hogy mi indítja be a pontosan a tejtermelést, nekem magas. Persze az alapdolgok ok, azaz placenta stb. Amit ezzel a magyarázattal nem lehet indokolni, az az, hogy szoptathat egy örökbefogadó. Azzal, hogy sokszor mellre teszi egy nem szült nő a babát, be lehet indítani a tejtermelést. Amit olvastam erről még, hogy a mennyiség ugyan nem ér fel egy szülés utánival, de van tej. Ebből nekem az következik, hogy az első lépés a szoptatáshoz: végy egy átlagos babát, és kezdhetjük. Hogy miért jön később császárnál, mint írtam, nem tudom. Nekem egy teljesen normál szülésem volt, mégis nagyon lassan indult be, de legalább megúsztam a tejbelövellés igencsak kellemetlen tüneteit és Nati egy tejreklámnak is elment volna később, gyerekorvosunk szavaival élve.

A baba kikérése, ahogy látom, rámenősség kérdése. A SOTEn volt egy szobatárs anyuka, akinek mondták, hogy csak x óra múlva kaphatja meg a babát. Haláli nyugalommal erre odabandukolt a csecsemősökhöz, megkereste a sajátját és visszabandukoltak. Pár óra múlva jöttek felháborodva, hogy ha már elhozta, akkor maradjon. Ő is úgy gondolta. Nem volt császáros, de nekem is azt mondták a Péterfyben, hogy ha akarom és bírom, velem lehet a császár után is, csak a 6 órát ki kell várni amíg mozogni tudok, de ha akarom, akkor is ott lehet. Tehát csak határozottan.

Timocska,
Gyerekdoki hétvégén? Az enyémet még telefonon sem tudom elérni munkaidőben, nemhogy hétvégén kihívni! És ő még a jobbak közé tartozik, mert HA sikerül elérni, akkor kijön. Amit még érdemes megkérdezni, hogy milyen szűrővizsgálatra küldik el a babát. Csípő és hasi uh az úgy tudom kötelező, de lelkiismeretes dokik beutalnak koponyára is. Nálunk ez utóbbi elmaradt, mert dokink, aki ugyan a lelkiismeretes fajtába tartozik pont lakást újított fel és hetekig nem lehetett elérni, így elmaradt az egy hónapos egészséges vizsgálat. Van, ahol ezt megcsinálja a kórház.

A Spektrumon vagy hol volt egy dok film arról, hogy szülés közben hogy lehet befordítani irányba a gyereket. Kihagynám. Én még attól is rosszul vagyok, hogy egyes dokik "rásegítenek" a kitolási szakasznál.

A K-vitamint az ampullából egy kiskanálra kell tenni, pár csepp anyatejjel vagy tápszerrel. Ha megvárjátok, amíg kinyitja a száját, szépen belemegy. Hogy meddig adják, hogyan, változó, még azonos doki is össze-vissza mond dolgokat. Az első adag tuti, de lehet, hogy még egy kör, kéthetente. Bébik nem tudnak termelni és az anyatejben sincs elég. A védőnő vagy a doki adja a receptet, Konakion vagy mi is a neve.
A D-vitamin napi 1x1 csepp egy éves korig, majd utána télen, azaz napfényhiányos időben kétnaponta egy csepp. Vigantol, szintén védőnő vagy doki. Semmi kanalazás, egyenesen a szájába egy csepp és kész.

A védőnőnek hivatalosan hetente 1x kell jönnie az első hat hétben, utána tán havonta, egy évig, de ez nem biztos. Nálunk nem jött ennyit és volt olyan ismerős, akihez se doki (1x kötelező a hazajöveteltől számított 5 napon belül) se védőnő nem jött. Ezért érdemes szólni nekik már a születéskor, hogy bevegyenek a naptárba.

A védőnőtől kaptatok csomagot? Van még ilyen? A kórházban is fognak repianyagokkal bombázni:)

Kép KépKép
lorca

Sziasztok! :)

Tegnap este apával csinálgattuk Buksi szobáját. Teszek fel képet, hát így néz ki az ágyikója. A szoba amúgy még teljesen üres! :D
Ja, és Blöki a plüskutyám alszik benne egyenlőre! :D :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timocska 2009.12.09 13:22-kor.

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Május3 - köszi a penészgátlós tippet. Egyelőre gombaölővel fújjuk reggel, este, aztán ha elfogy akkor jön a hipós tipp...

Timi, nagyon otthonos a Lilla baba kuckója. Én is szívesen érkeznék ebbe a fészekbe....ide akár még fütyis is érkezhetne, mert elég semlegesek a színek.....:)

Én úgy tudom, felénk meg lehet fogadni a gyerekdokit (pénzért) és akkor x időnként kijön. Alapból már nem hiszem, hogy automatikusan kijönnek....?

Bea

KépKép
babzsak27

Bea!
Köszi! :)

Sajna nálunk is penészedik a konyha... mi már ezer dolgot kipróbáltunk ellene, semmi nem használ. Gombaölő, hypo, domestos, penészgátló festék... minden hasztalan! Remélem nálatok azért a gombaölő hatásos lesz!

Gyerekdokit mindenhol lehet választani. A területileg illetékes gyerekorvosnak kötelező kijönni időnként. A hétvége más. Az egyén függő, hogy ki mennyire lelkiismeretes... legalábbis nekem ez a tapasztalatom!

Timi
Kép Kép
timocska

Jo reggelt!

Ragyogooooon suta naaaap es szikraaaa zika feeeeny... nem is birtam agyban maradni... legszivesebben elmennek setalni, de eszembe jut, hogy hideg is van es hat del korul ugyis menni kell hazidokihoz... ugyhogy maadok a 4 fal kozott es majd megyek, amikor ugyis kell...

Tegnap este olyan jokat vihogtam, olvastam az egyik terheskonyvet es ahogy a csaj leirta a szuleskozeli allapotot, marmint a fizikai allapotot (anyakoca-test, alvas kozben fordulasi nehezsegek Phil-lel, a testparnaval, "aki" emberi meretu, stb), annyira magamra ismertem, hogy nem alltam meg hangos kacagas nelkul... Gedeiapu parszor folebredt, de ilyenkor ugy nez, mint egy lajhar es nem is tud magarol, aludt vissza... nyugodtan kacaraszhattam...

Mit fogtok ma csinalni???
kami

Jó reggelt!

Lea tegnap óta nem tudom mit csinál , de mintha keresné a helyét és keresztbe kasul forgolódik...Lehet, hogy befordul? Tegnap már volt olyan érzésem, hogy négyütemű gyakorlatokat végez, mert a pocakom minden pontja egyszerre dudorodott ki :shock: Elképzelhető, hogy már fejjel lefelé van mert nagyon furi érzésem volt ahogy mocorgot, teljesen más mint eddig. Épp most is furakodik a kis drágám :D Na mindegy ma este remélem kiderül, megyünk a dokibácsihoz.

Nálunk a hétvégi ügyeleteket épp most szervezik át, úgy hogy legyen ügyeletes gyerekorvos is így nem a "100 éves" felnőtt háziorvos jön a gyerkőcökhöz :)

Csajok!
Ti mikor vettétek meg a szopis melltartót? Lehet hogy furi a kérdés, de most már nem igazán jók nekem a sima cicifixek és arra gondoltam, hogy veszek szopizósat egyből, kismami melltartót nem tudnám már kihsználni v. igen? Szóval mikorra érheti el a "végleges " nagyságát a mell? Érdemes most szopis melltartót venni vgy nőni fog még?

timo
tök aranyos a szoba, már alig várom, hogy a miénk is készen legyen, de nem érkeztek még meg a bútorok :( remélem a jövő héten már itt lesznek és a hétvégén neki eshetünk :)

Lehet hogy elkaptam vmi nyavalyát :shock: Kapar a torkom, krákogok egyfolytában...és öntöm magamba a mézes hársfa-kamilla teakoktélt.a citromot inkább megeszem magában mert a citromos teától kiráz a hideg :lol:

babzsák
a gyerekorvosnak szerintem is kötelessége kijönni!!!!(az első néhány alkalommal legalább, ugye, merthogy nem is ajánlott a kicsit 1 hónapig szinte sehová vinni) nehogy már ezért is fizetni kelljen :oops: :evil: menjenek a ....

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Jó Reggelt Kismamik!

Timi!
Nagyon szép az ágy és a bordűr meg minden!Tényleg nagyon jól kis kuckója lesz Lillának!!! :P

Kami!
Én nem ismerem azt a könyvet,de nem lehet,hogy rólam írták? :lol: Valahogy magamraismerek abból a pár mondatból.
Én ma semmit nem fogok csinálni.Talán sétálok egyet a ligetben!Ja meg főzök valami gyorsat,finomat.
Most olvastam,hogy átadták a Béke téren az új gyerek rendelőt és,hogy nagyon jó lett.Külön utakon közlekednek a beteg gyerekek és az egészségesek.Ez jól hangzik,ha működni is fog a dolog!
Vendég

Mazsi!
Én is sokszor próbálom találgatni, melyik részét dugja ki épp Buksi! Van úgy, hogy egyszerre több helyen "kaparász" :shock: De azt hiszem, hogy a csontos kobakja még mindig a köldököm körül van! :D

Kami!
Milyen könyvet olvasol?
Nekem ma be kell mennem a melóhelyre, bevinni a táppénzes papíromat. Pedig egy porcikám sem kívánkozik sehová!

Ja, és nagyon szédülök reggel óta. Vajon mitől lehet? Vérnyomi rendben, kávémat már megittam! :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Mazsi!
Én már vagy két hete megvettem a szopis melltartókat.Azt mondta az eladó,hogy most már nem fog lényegesen nőni a cickóm és elég ha a mostanitól egy kosármérettel nagyobbat veszek.

Timi!
Ne szédülj már?Biztosan jó a vérnyomásod,nem túl alacsony?
Vendég

Ági!
Majd igyekszem nem szédülni! :D :D A vérnyomim az átlagoshoz képest jó volt... :(

Mazsi!
Nekem egy kismama boltban az eladó azt mondta, hogy szülés előtt egy hónappal célszerű megvenni és egy számmal nagyobbat. Ennek ellenére már én is vettem egyet! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Na, hat en pont azt hallottam, hogy a tej termelodese amikor elkezdodik, akkor "durran be" a cici. En egyetlen szopis melltartott vettem ossz-vissz, egy 100 D-t (nem rohog!) most meg lotyog rajtam, de akkor majd nem fog, fogadok!!!

Timo! A "Baratnoim a terhessegrol"-t olvasom Vicki Iovine-tol. Mar a vege fele jarok, a szulest elolvasta mar, a hazamenetel meg nem foglalkoztat annyira. Majd a korhazban :D Nem irigyellek, hogy buliznod kell, nekem se kivanna egyetlen porcikam se :( De hatha a friss levegotol elmulik a kobakfajasod!

Ami a babamozgast illeti,en is szoktam erezni, hogy Zsebi akrobatikaziklassan - neha ugy nekinyomodik a pocakomnak, hogy azt hiszem, kemenyedik a hasam - de nem! Az Zsebi feje, popoja es hata! Hihetetlen fura erzes - egy ekkora kismalac az anyakoca-testemben helyezkedik!!! Szoval en is elgondolkozom neha, hogy most be akar fordulni, vagy mi van??? Meg a vegen fejfekvesu lesz...
kami

Kami!
Ezt a könyvet már 2-szer elolvastam, de mindkétszer szinte halálra röhögtem magam! :D :D :D Szerintem is nagyon találóan ír mindenről! :)

Lányok!
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek: valaki mondja el, milyen elven működik a légzésfigyelő!!!!
Ha beteszem a matrac alá azt a vacak lapot, mit és hogyan fog érzékelni?

Timi
Kép Kép
timocska

Úgy értettem,hogy a szülésig már nem nő és utána duzzad meg,de hogy elég egy kosármérettel nagyobbat venni.
Vendég

Légzésfigyelő:Ha az ágyban fekszik a babó akkor érzékeli,hogy légzik (mozog) és ha nincs az ágyban a babó (ne adj Isten nem lélegzik) akkor pedig a légzés-mozgás hiányára riaszt!Nem próbáltátok még ki?Csak kapcsold be,hangold össze őket,kicsit ráteszed a kezed a matracra és a zöld lámpa villog vagy a hangot is beállíthatod és akkor csipog ha pedig elveszed a kezed akkor piros villog és utána riaszt.Egész kicsi nyomást is érzékel!
Vendég

Timo, nem buliznod hanem buMliznod kell, annak nem orulok:)
kami

Na, sebtiben kipróbáltam! Ha beletettem a kiságyba a kezem és úgy csináltam, mintha mozogna a bébi, akkor okés volt. Amint kivettem a kezem már csipogott is! :D :D Igaz, hogy arra még nem jöttem rá, hogy az ABC fokozat mit jelent! :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Kami!
Most még bulizni sem lenne kedvem! :)

Timi
Kép Kép
timocska

mit tudtok 2007-ben érvényes GYED maximalizált összegéről?Maradt ez a 87500 Ft?
Én úgy tudom a minimálbér kétszeresének 70%-a max és a minimálbért elvileg jan.1-től 65500Ft-ra emelték?
Tehát elvileg a GYED összege is változott...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Nott valamit, Mazsi, de azzal a novekmennyel tudod mit csinalhatunk :)
kami

Timi, tényleg jó a babaágy, a miénk is hasonló, csak még a rácsvédőt nem tettem fel, de már megvettük ám.

És akkor mit kell csinálni a légzésfigyelővel, ha kiveszem a gyereket az ágyból? Ki kell kapcsolni előtte? Mármint, h elkerüljem a riasztást.

Én is vettem már melltartót, akkorát mint most kell, csak a mellet takaró anyagrész olyan anyagú, h abba még nőhet.

Kép
Kép
agiboldi

Mazsi!
91700 Ft lett az új GYED összeg. Ezt a www.magyarorszag.hu weboldalról kukkoltam le! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Ágiboldi!
Mindenképp ki kell kapcsolni, mert amúgy riaszt! :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

közben megtaláltam :D
2 hete kerestem utoljára akkor vhogy nem találtam semmit:-)
kami én ennek a kicsinek is örülök mert így legalább talán kifutja a havi lakástörlesztést :shock:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Jaja, mindennek orulni kell. Egyetertek. Csak ha belegondolok, a tappenzem is mekkora, akkor kapok ettol rohogogorcsot...
kami

Kami!
Te legalább kapsz táppénzt! :) Az enyém kb. akkor jön meg, mire megszülök! :shock: Addig egy fizuból élünk... :(

Timi
Kép Kép
timocska

Hat, eddig en is csak 40e Ft-ot kaptam, a decemberben meg ledolgozott, ill. szabadsagsos napok utan. Tappenzt en se kaptam, nyugi... majd most!!! Az a 40e Ft kb 2 csekkre volt eleg... a tobbit pihentetem a kovetkezo "fizuig"...
kami

Egy új pocakos fotó,kicsit másképp!!! :P

Kép
Vendég

Húú Ági, látom te is jól elkényezteted magad a fürdőben! :)
Tetszik a kép! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Sági, ez nagyon tuti kép :D

Ez a GYED összeg ez felháborítóan kevés, én nemhogy örülni nem tudok neki, hanem nem is kérem egyáltalán, hanem a gyerek 6 hónapos korától napi 4 órában otthonról fogok dolgozni, mert még így is sokkal több pénzt kapok (emellett persze nem jár még gyes se, mert amellett is csak a gyerek 1 éves kora után lehet dolgozni..). Ez nemhogy nem 70%, hanem iszonyat kevés, és borzasztó mérges vagyok, mert mindig tisztességes TB-t fizettem, most meg nem tudom használni egyáltalán. Az embernek van egy fizetése, és ahhoz képes egy életszínvonala (ami nagyon nagyon távol áll a fényűzőtől, de pl. a lakástörlesztés annak megfelelő), és ha tényleg 70% lenne a gyed, akkor az ok is lenne, vagy egye fene, legyen 50%. De egy ilyen limittel még a törlesztést se tudom kifizetni.
Na, jól kidühöngtem magam :)

Kép
Kép
agiboldi

Timi, azt akarod mondani, hogy hajnalban mikor félálomban odatámolygok az ágyához a rácsba kapaszkodva, hogy öntudatlan kiszedjem szopizni, akkor ne felejtsem el kikapcsolni?? :roll: Ez nem tűnik reális elvárásnak :D

Kép
Kép
agiboldi

Sagi! Hudeszexi valaki! Igazad van! En is minden nap ezt csinalom! Csak en levendulas olajjal, nem habfurcsivel - szoval inkabb nem mellekelnek fotot :D Eljen a Baba tusfirdo! Nekem most mandarinos van :)

Agiboldi! Maximalisan egyet ertek veled! No comment. (De ilyenkor mindig gondoljunk arra, amirol mar korabban is szo volt: kulfoldon meg ez sincs! X ideig kapod a total fizut, mondjuk egy even keresztul, pl. Lengyelorszagban, aztan a nagy budos semmit. Szoval meg ez is luxusnak szamit - de nem lennek meglepve, ha mire mi is odakerulunk, eltorolnek ezeket a dolgokat, vagy legalabbis a legutolso kifizetest...)
kami

Sziasztok!

Timi,
Szépen alakul a gyerekszoba :D

Sági,
Nagyon jó ez a kép :D

Lányok,
Ezt az összeget kapjuk kézhez, vagy ebből jönnek még a levonások? Kicsit tudatlan vagyok még ezen a téren.
Most kezdtem el utána olvasni, hogy milyen támogatásokat lehet igényelni a szülés után, hát lehet majd több helyre is rohangálni :?

Timi,
Milyen légzésfigyelőt vettetek? Mi még nem vettük meg, és fogalmam sincs, hogy melyik a jó márka, mindenki mást mond.

Móni

Kép
móni23

Egyetértek Kamival!
mármint, ami a pénzt illeti. Sok országban a szülés után 1-3 hónappal a nők visszamennek dolgozni, mert semmi juttatást nem kapnak! Azért ez sokkal humánusabb, még akkor is, ha nem túl magas ez az összeg!

Móni!
Sajna ez bruttó összeg, ebből még jön levonás! :( De hogy pontosan mennyi, azt nem tudom!
Mi Angelcare légzésfigyelőt kaptunk. Nekem ezt ajánlották, de biztos más is jó. Van egy legzesfigyelo.lap.hu oldal, ott több márka is fel van sorolva!

Többiek!
Tessék képeket feltenni! Pocakról, babasarkokról, szobákról!!! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

moni
azt hiszem a járulékokat(TB,EHOsb.)leveszik belőle csak adót nem vonnak...
így kb 80.000 -t kapunk kézhez

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?