2007.01.30 23:57
Szerző: lorca
írtátok, hogy képzeltétek el a babát. Szerintem egyszerűbb elképzelni, ha nem a látást próbáljátok ki. Meleg, nagyon puha és megszaglászva nagyon ismerős. Ahogy levegőt vesz, szinte azonnal én is úgy lélegzem, gyorsan, mivel én úgy képzelem el, hogy együtt vagyunk egyedül egy sötét szobában. A mozdulatok ismerősek, hiszen már lassan fél éve ezzel kelek, ezzel fekszem.
A babák is ezt a sorrendet választják. Perceken belül megtanulják a mamát beazonosítani az illat alapján, tapintás is lényegesebb, a száj a legfontosabb érzékszerv, hiszen úgysem látnak rendesen.
A császárnál én is úgy tudom, hogy nem vágnak izmot. Persze attól is függ gondolom, hogy mennyi idő van. Ha faros a baba, szép lassan kihámozzák. Tényleg csak az sos császárnál barbárkodnak, ami annyi, amennyi lényegében nem is oly régen egy normál császár volt. A bikinivonal metszés nem is látszik, tesómnál sem, pedig vele rohantak a műtőbe. Hogy inkább nem vágnak és varrnak, az most a trendi. Szépen félretolják a dolgokat. Erről pl a Kismamában nyilatkozott vmikor az egyik szülészdoki.
Hogy mi indítja be a pontosan a tejtermelést, nekem magas. Persze az alapdolgok ok, azaz placenta stb. Amit ezzel a magyarázattal nem lehet indokolni, az az, hogy szoptathat egy örökbefogadó. Azzal, hogy sokszor mellre teszi egy nem szült nő a babát, be lehet indítani a tejtermelést. Amit olvastam erről még, hogy a mennyiség ugyan nem ér fel egy szülés utánival, de van tej. Ebből nekem az következik, hogy az első lépés a szoptatáshoz: végy egy átlagos babát, és kezdhetjük. Hogy miért jön később császárnál, mint írtam, nem tudom. Nekem egy teljesen normál szülésem volt, mégis nagyon lassan indult be, de legalább megúsztam a tejbelövellés igencsak kellemetlen tüneteit és Nati egy tejreklámnak is elment volna később, gyerekorvosunk szavaival élve.
A baba kikérése, ahogy látom, rámenősség kérdése. A SOTEn volt egy szobatárs anyuka, akinek mondták, hogy csak x óra múlva kaphatja meg a babát. Haláli nyugalommal erre odabandukolt a csecsemősökhöz, megkereste a sajátját és visszabandukoltak. Pár óra múlva jöttek felháborodva, hogy ha már elhozta, akkor maradjon. Ő is úgy gondolta. Nem volt császáros, de nekem is azt mondták a Péterfyben, hogy ha akarom és bírom, velem lehet a császár után is, csak a 6 órát ki kell várni amíg mozogni tudok, de ha akarom, akkor is ott lehet. Tehát csak határozottan.
Timocska,
Gyerekdoki hétvégén? Az enyémet még telefonon sem tudom elérni munkaidőben, nemhogy hétvégén kihívni! És ő még a jobbak közé tartozik, mert HA sikerül elérni, akkor kijön. Amit még érdemes megkérdezni, hogy milyen szűrővizsgálatra küldik el a babát. Csípő és hasi uh az úgy tudom kötelező, de lelkiismeretes dokik beutalnak koponyára is. Nálunk ez utóbbi elmaradt, mert dokink, aki ugyan a lelkiismeretes fajtába tartozik pont lakást újított fel és hetekig nem lehetett elérni, így elmaradt az egy hónapos egészséges vizsgálat. Van, ahol ezt megcsinálja a kórház.
A Spektrumon vagy hol volt egy dok film arról, hogy szülés közben hogy lehet befordítani irányba a gyereket. Kihagynám. Én még attól is rosszul vagyok, hogy egyes dokik "rásegítenek" a kitolási szakasznál.
A K-vitamint az ampullából egy kiskanálra kell tenni, pár csepp anyatejjel vagy tápszerrel. Ha megvárjátok, amíg kinyitja a száját, szépen belemegy. Hogy meddig adják, hogyan, változó, még azonos doki is össze-vissza mond dolgokat. Az első adag tuti, de lehet, hogy még egy kör, kéthetente. Bébik nem tudnak termelni és az anyatejben sincs elég. A védőnő vagy a doki adja a receptet, Konakion vagy mi is a neve.
A D-vitamin napi 1x1 csepp egy éves korig, majd utána télen, azaz napfényhiányos időben kétnaponta egy csepp. Vigantol, szintén védőnő vagy doki. Semmi kanalazás, egyenesen a szájába egy csepp és kész.
A védőnőnek hivatalosan hetente 1x kell jönnie az első hat hétben, utána tán havonta, egy évig, de ez nem biztos. Nálunk nem jött ennyit és volt olyan ismerős, akihez se doki (1x kötelező a hazajöveteltől számított 5 napon belül) se védőnő nem jött. Ezért érdemes szólni nekik már a születéskor, hogy bevegyenek a naptárba.
A védőnőtől kaptatok csomagot? Van még ilyen? A kórházban is fognak repianyagokkal bombázni:)