Új privát üzeneted érkezett!

Szila!

Hogy csinálod a sütõtöktortát?
A táblázat szuper és már mi is benne vagyunk! :o)

Edit!
Két kis ördögfióka, gondolom mint minden gyerkõc! Imádják egymást, de sajnos küzdünk a testvérféltékenységgel!
Sára a nevéhez méltóan egy kis hercegnõ. Be sem áll a szája! Néha megdöbbent, hogy milyen szavakat ismer! Már énekel, de még cumizik. (Amióta az öccse megszületett. Korábban ránézni sem bírt!)
Máté sem a csendes gyerekek közé tartozik, mindig karattyol, de legalább nem "egész napos gyerek", mint a nõvére volt. Bár lehet, hogy csak azért, mert már nincs rá egy egész napom? Kicsit aggódom miatta, mert már ugyan hat foga van, éppen kibújóban a hetedik, mégsem állt még fel egyedül. Pedig már a tizedik hónapot tapossa. Csak feláll egyszer. A kezünkbe kapaszkodva már 7 hónapos kora óta feláll, de végülis megfordulni is csak hat hónaposan sikerült neki. Azzal vígasztalom magam, hogy azok a gyerekek, akik másznak, késõbb állnak fel! Sára nem mászott, 1 évesen már segítség nélkül járt, majdnem szaladt. De minden gyerek között van különbség...

Lányok mekkora hó van? Lehet már szánkózni is? Remélem megmarad, mire hazaérünk, itt még nincs se híre se ha(m)va!
Pedig azt hittem, ki sem látunk majd a hóból!

Nagyon köszönjük a fogadtatást! Rendesen feldobott!!!

Most mennem kell, vár a konyha! :o(

Solya

Ui.: hogy csináljátok a smile-kat és a varázslatokat?
solya

Sziasztok!

Üdv itt Solya!!! Ne izgasd magad a felálláson és egyebeken. Tominak még csak 2 foga van 12 hónapos korára és kizárólag pépeset hajlandó enni. Viszont áll, és most kezd járni.

Nyuszimanó: milyen itthon???

Szila: tetszik a táblázat, de be kell valljam, a régi jobb volt és olvashatóbb is.

Edit: gratulálok a csücsökhöz Kép

Ma reggel apa felvitt minket a doktornénihez 1 éves kontrollra. Hát... Kép Nem nõtt 1 centit se 3 hónap alatt és a súlya se gyarapodott annyit, mint "kellett" volna Kép És ekcéma... és csak 2 fog... és a doktornéni szerint a heréi még mindig nem szálltak le eléggé Kép és a fütyije is szûk egy kicsit Kép És kakit kell küldeni vizsgálatra az ekcéma és az utóbbi 2 napos hasmenések miatt Kép És lehet, hogy kevés tápérték van a nem-darabos kajáiban. De mit csináljak, ha SEMMI mást nem eszik, csak pépeset??? Hiába fõzök neki és turmixolok, meg trutyizok, csak az üveges bébiételt szereti. És abból is csak a 4-5-6 hónaposoknak valót, mert késõbb már mindben van egy kis darabka. Na, most jól elkeseredtem... (kis szünet, meg orrfújás...)
Viszont nagyon jó a mozgása, reflexek rendben, szépen gagyorászik, mutogatott is rendesen mindenfélét, értelmes, tüdõ, torok, stb. rendben. Akkor meg mi a fenét akarok?????

Na, bocs Kép
bogancsi és Tomi, aki most békésen alszik és nem tudja, hogy anyja kiakadt

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok Mindenki!

Én most találtam ide erre a fórumra teljesen véletlenül Az én lányom 2001. szeptember 25-én született a kistarcsai Kórházban. Nálunk már van két nagy fiú, akik most éppen az utolsó hetet kezdték a suliban a téli szünet elõtt. Õk 4. és 2. osztályosok. Mi Gödöllõn élünk.
Ennyit röviden, kérdezzetek, válaszolok.

beababa

Láttam a listát, hogy ki hol lakik. Láttam sok XV. ker-i van. Mi a férjemmel odavalósiak vagyunk, a férjem Rákospalotai, én Újpalotai vagyok. Ha valakinek ismerõsnek tûnik véletlenül a vezeték nevünk, akkor szintén várom hozzászólásaitokat.

beababa

Sziasztok Lányok!

Hirtelen eszembe jutott, hátha tudtok segíteni! Hosszú útra készülünk, 850 km az út haza és kocsival megyünk. A kérdés, hogy megvegyük-e most a gyerekülést, vagy késõbb? Römer Kinget szeretnék, már egyszer bevált, Sárának is az van. A gond, hogy annak idején azt mondták, 9 kg feletti, már biztosan ülõ gyereknek vegyük csak meg. Most a Graco Travel System bébihordozóját használjuk. A bibi ott van, hogy Máté még nincs 9 kg és eddig csak kétszer ült fel egyedül, abból az egyik ráadásul a kádban, így csak félig ér. Ja és ha ül, inkább támaszkodik még.
Szerintetek mi a jobb neki, ha a hosszra már kinõtt bébihordóban visszük, vagy ha reckírozok és veszünk egy gyerekülést? (Biztos ismeritek, több fokozatba dönthetõ az alváshoz, tehát elvileg kényelmes is lehet.) Nem tudok dönteni. Azt sem tudom, ilyen feltételekkel melyik a biztonságosabb?
Ti hogy csináltátok?

Szia Beababa!

Még én is új vagyok, csak tanulom a lányokat! De sok szia! Vagy ahogy a többiek írták nekem: Üdv!
hogyhogy válallkoztatok még egy babára? Egyébként én is így tervezem, hogy mikor Máté kb. 6 éves lesz bevállalok még egy-két lurkót. Ha Apájuk is úgy akarja.

Sziasztok!
Solya
solya

Üdv neked is Solya!

Az az igazság , hogy az elsõ kettõ fiú, és amikor a második a Miki megszületett, ott a szülõágyon elhatároztam, hogy amikor õ suliba fog menni, tehát 6 éves lesz, én megpróbálok még egy babát szülni, hátha sikerül egy lány. A Miki, amikor elkezdõdött az iskola, 2001-2002-ben volt elsõs, számon is kérte, hogy miért nem született meg még a testvére. Erre csak 25 napot kellett várnia, és sikerült a kislány, Bea Viktória. Nem bántam meg, a fiúk, az apjukkal együtt nagyon sokat vannak együtt a Beával, és nagyon szeretik, elkényeztetik.

beababa

Sziasztok!

Beababa,
üdv itt!

Lányok, akkor visszatérjünk a régi táblázathoz?

<pre>
Anyuka neve Gyerkõc neve Születési idõ Születési hely Lakóhely (város-kerület) Többi gyerkõc
Zsuzska(Mazsi) Bence 2001.június 16 Budapest, Schöpf-Merei Kórház Budapest, XIV. ker.
Sophi Robert 2001.június 18 Budapest, Szent Margit Kórház tesó(3 múlt)
Zsorka Zsófi 2001.június 20 Budapest, Szent István Kórház Budapest, Soroksár
Katus Peti 2001.június 30 Budapest, SOTE II. Üllõ
ÉvaIII Máté 2001.július 18 Budapest, SOTE II. Budapest, Óbuda
Goanna Andris 2001.július 25 Budapest, MÁV Kórház Budapest, XVIII. ker. Peti(1998)
Moni Viktória Kitti 2001.július 31 Szombathely
Andi3 Luca 2001.augusztus 16 Budapest, Kútvölgyi Kórház Kerepes Zsófi(sz.: 1998. december 25.)
MancsiManó Dorka 2001.augusztus 17 Budapest, Szet István Kórház Budapest, Rákoshegy
JéJé Panna 2001.augusztus 30 Frigyes (7), Kamilla (4)
Cory Balu 2001.szeptember 12 Budapest, Szent Imre Kórház Budapest, XXII. ker.
Heni (Henke) Barnabás 2001.szeptember 21 Budapest, MÁV Kórház Budapest, X. ker.
Peni Benedek 2001.szeptember 23
Zsoldosné Egry Zsuzsanna Bea 2001.szeptember 25 Kistarcsa Budapest, XV. ker. 2
Remama Réka 2001.szeptember 25 Debrecen, Kenézy Kórház Debrecen
Ági Bálint 2001.október 1 Budapest, BM Kórház
Momo Timi 2001.október 8 Budapest, Szent István Kórház Albertirsa
Ladányikata Peti 2001.október 17 Budapest, SOTE II. Budapest, XIX.ker.
Lara Hanga 2001.október 24 Szeged, Nõi Klinika Szeged
Ildianyu Lili 2001.október 28 Szeged Szeged
Orsi Sziszó 2001.október 29 Pécs Budapest
Bencemama Bence 2001.november 1 Budapest, Kútvölgyi Kórház Diósd
Norcsi Bánk 2001.november 1 Budapest, Schöpf-Merei Kórház Budapest, Kispest Annus(6), Julcsi(3)
Rebi Ildikó CSENGE 2001.november 7 Budapest, MÁV Kórház Budapest, II. ker.
Christi Bálint 2001.november 9 Nagykanizsa Nagykanizsa
Márti Ármin 2001.november 15 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IX. ker.
BGabi Noémi 2001.november 18 Nyíregyháza Nyíregháza Flórián(2000.január 24.)
Tikk Hanna 2001.november 21 Budapest, Schöpf-Merei Kórház Budapest, XIX. ker.
Nyuszimanó Donát 2001.november 25 Helsinki
Bea Ajsa Soreya 2001.november 29 Budapest, MÁV Kórház Bicske
Laura Romola 2001.november 30 Budapest, Péterfy Kórház Budapest, XVI. ker.
Zsuzsi Dorottya 2001.november 30 Budapest, MÁV Kórház
Ágci Gábor 2001.december 4 Szeged Szeged
Beja Bálint 2001.december 12 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IX. ker.
Kata Sári 2001.december 17 Budapest, Kútvölgyi Kórház Budapest, Gazdagrét Dani (2)
Zafi Réka 2001.december 18 Budapest, MÁV Kórház Budapest, Kõbánya
Bogancsi Tomi 2001.december 18 Budapest, MÁV Kórház Telki Zsófi (1986), Juli (1987) és Dani (1990)
Danimama Dani 2001.december 20 Vancouver, Kanada Kanada
BMárti PiciLaci 2001.december 23 Budapest, Szent Margit Kórház Budapest, III. ker.
Szila Hanga 2001.december 25 Budapest, Péterfy Kórház Budakalász
Ádimami Ádám 2002.január 3 Budapest, Szent István Kórház Budapest, XIII.ker. Dani (majdnem 5)
Sylvike Bence 2002.január 9 Budapest, SOTE I. Budapest, Kelenföld (XI.)
Pocaklakó(Andi) Liliána 2002.január 21 Cegléd Nagykõrös Dávid(3múlt)
Jucusmamus Soma 2002.január 22 Budapest, Budai Honvéd Kórház Budapest, Kelenföld
Dzsili Napsugár 2002.január 28 Budapest, Szent Imre Kórház Márk László (1992), Máté Richárd (1996)
Gorsi Peti 2002.február 1 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IV. ker.
Menta Helena 2002.február 3 Budapest, MÁV Kórház Budapest, III. ker.
Jandora József (Kisjósti) 2002.február 15 Budapest, MÁV Kórház Budapest, Kelenföld
Borcsa Bátor 2002.február 25 Budapest, Kútvölgyi Kórház Budapest, XV. ker.
Eszter Ádám 2002.március 7
Solya Máté 2002.március 8 Budapest, SOTE II. Ravensburg Sára (2000. december 11.
Kuga Balázs 2002.március 14 Budapest,
Virág Ráhel 2002.március 14 Budapest, MÁV Kórház Budapest, XV. ker. Ruben (5), Rebeka (4), Abigél (2)
Annamari Balázs 2002.március 20 Budapest, SOTE II. Budapest, VI. ker.
Andysj Madison Shannon 2002.március 22 Carrolton, TX USA San Jose, CA Fatime(8)
Jáhneszter(sztike) Anna Júlia 2002.március 25 Budapest, Schöpf-Merei Kórház Zugló Judit Réka (7)
Zkati Máté 2002.március 27 Budapest, MÁV Kórház Budapest, XV. ker. Gábor(14), Barbara(8)
Lola Ákos 2002.április 7 Budapest, SOTE II.
Teno Bálint 2002.április 12 Budapest, BM Kórház Budapest, XVI. ker. Nóri (3)
Edit Henrik Sándor 2002.április 29 Budapest Párizs
BSzilvi Peti 2002.május 1 Budapest, II. Nõi Klinika Budapest, XIII.ker.
Zsunya Peti 2002.május 8 Budapest, Szent János Kórház Budapest
Dojika Máté 2002.május 10 Budapest, Schöpf-Merei Kórház Budaörs
Borcsa Barbara Luca 2002.május 24 Budapest, HIETE Budapest, Kelenföld Réka Sarolta (1993)
Kanga-Zsebibaba Blanka Flóra 2002.május 27 Budapest, Szent István Kórház Budapest, VII. ker. Gergõ Tibor(3)
Kata007 Dóra 2002.május 29 Miskolc, Megyei Kórház Miskolc Anita(15), Daniella(7)
Norci Vili 2002.május 31 Budapest, Szent István Kórház Budapest, XI. ker.
Ildikó (Áfonya) Réka 2002.június 6 Gyõr Gyõr
Csics Peti 2002.augusztus 8 Budapest, SOTE I. Budapest, XIX. ker.
Évi Csongi 2001. Március
</pre>

Üdv
Szila
szila

Ja, és Solya, a sütõtöktorta receptje fent van Hanga honlapján, aminek a címe a profilomban van.Kép

Szila
szila

Szia Szila!

Mi Gödöllõn lakunk, csak XV. ker-t azért írtam, mert ott nõttünk fel apával. A fiúk adatai, ha úgyis javítasz: István Gábor (1993), Miklós Bence (1995)
Ha és a táblázatot majd megkaphatjuk e-mailen is?

beababa

Sziasztok!

Sziasztok Újak, Solya és beababa!

Solya te vagy kint Németországban? Merre vagytok, melyik tartományban, mihez közel? Én is éltem egy darabig Güterslohban, Hannover alatt, jó is volt meg nem is, most, hogy itthon vagyunk felértékelõdött a kint létünk, kint meg nagyon honvágyunk volt. Most megint gondolkodunk, hogy ki kéne menni, mert a lakás problémánk még mindig nem oldódott meg. Mennyi ideig lesztek kint? Vannak nagyon jó nõi-klubok a település kultúrházaiban, nem drágák, a Volkshochschule is majdnem mindenütt van, ott is nagyon jó programok vannak, nyelvet is tanulhatsz, és a bolhapiac is jó élmény hétvégente!

Beababa: már régen sokat beszélgettünk itt, mia receptje a lány ill. a fiúgyártásnak, ha neked van valami jól bevállt recepted, aztán ide vele, mert sokan nyárra tervezik a 2. babaprojektet!Kép

Dorka elég morcos (nõ a 9. és 10. foga), pedig kint voltunk a hóban legalább 2 órát, azt játszottuk, hogy belenyomtam csizmástul a hóba és ott maradt a nyoma, nagyon élvezte, így elrontottuk az összes szûz havat, tele van 19-es csizma nyomokkalKépJa és a corás overál tényleg nem vízálló, így vehetünk még egyet, igazad volt Márti! Tudtok valami jót?

Zafi: én nem tanultam semmit még a nyelvvizsgára, azt hiszem nagyot fogok szívni, de egyxszerûen foglamam sincs mit tanuljak. Német idegenforgalmi szaknyelvvizsga lesz, itt is lehet azért nagyokat nyögni... A legviccesebb az, hogy kb. 3 éve tanítottam/készítettem fel egy lányt közgáz szaknyelvvizsgára, neki sikerült, most meg nekem kellene ebbõl levizsgázni és lehet, hogy nem fog menniKép Feledékeny az ember...

na sziasztok! Jó hóember építést!
zsuzsi és Dorka
zsu26

Sziasztok!

Eléggé kivagyok, úgyhogy írok nektek. Kép Ez az esszé nagyon kibabrált velem, összehordtam már hetet-havat, 7 oldal körül van, de ebbõl alig-alig akad összefüggõ, értelmes szöveg... Az angol szókincsem siralmas, folyamatosan magamat ismétlem (ezen még a szinoníma-szótár sem segít)... Nagyon nem akar összeállni egy kerek egésszé...
Közben vár a mézeskalács tésztája, meg kisfiam itt rángatja a ruhámat... Témaváltás.

Üdv itt, Solya és Zsuzsa! Solya, Ravensburg, az a puzzle, ugye? Kép
Zsuzsa, Gödöllõn hol laktok? Mi Szadára költözünk (február környékén), férjem 20 évig Újpalotán lakott (Zsókavárban).

Ne haragudj, Edit, rám/ránk, amiért nem mindig tudok/tudunk válaszolni mindenkinek! Mire az íráshoz jutok, elfelejtem, kinek mit akartam. Kép Ti kint maradtok az ünnepekre? Párizs biztos gyönyörû lehet ilyenkor! Gyakran bejártok a városba? Vannak kedvenc helyeitek?

(Miért helyekrõl írok gyerekek helyett??? Úgy tûnik, mindenhol szívesebben lennék, mint itt, esszé nélkül...)
Egyébként én alapból ilyen zúzós vagyok Kép Az a csoda, ha nem török össze semmit... (Ha mást nem, magamat vágom be mindenhova, most is szereztem a kezemre egy sebet)
Riki mostmár nagyon be fog indulni!

Bogancsi!!! Ne izélj már!!! KépKépKép Semmi világrengetõ!!! Meglátod, egyik-napról a másikra elkezd falni Tomi, mint Ármin! A nagyobbaknak való bébikaját nem próbáltad leturmixolni? Amit a nagyok esznek, az sem izgatja?Barninak is szûk a fütyije... Ha ez vígasztal... Kép

Beja! Örülök, hogy jól sikerült a buli! Pont egy ilyesfajta teknõcöt akartam venni Barninak, nem eladó a tietek? Kép

Képzeljétek, Barni megtanult hátrafelé kúszni. (Ugyanis ez kimaradt nála) Irtó vicces, igaz, idõnként feltörli nekem a konyhát... Kép

Megyek, nehogy elszálljon, mert már ezt a kis levélkét is alkotom egy ideje... (Ahelyett, hogy Yeats öregkori kicsapongásairól mesélgetnék Kép)

Borcsa, ha te mondod, hogy más nem fontos! Na de hogy tanulja meg, hogy ne turkáljon az orrában?! Kép

Jó volt a tali?

Sziasztok,

Henke+Barnabás
gesztenye

Sziasztok!

Solya, Beababa: üdv. közöttünk! Kép Kép Kép

Solya: hordozó/gyermekülés ügyében segíteni sajna nem tudok, csak a tapasztalatomat írom le: mi is pont itt tartunk, hogy a hordozó már kicsit, az ülés talán még nagy lenne... De egy biztos: az én kislányom már egy éves lévén túlnõtt azon a koron, hogy elaludjon az autóban, és a hordozóból nem lát semmit. Így nagyon hamar elunja az utazást, még így, városon belül is. Készülj fel arra, hogy ha nem lát ki majd az autóból, a babaszórakoztatás rettentõen széles skáláját kell majd felvonultatnod 850 km-en keresztül! Kép

Szila! Nekem az új táblázatban az tetszett, hogy kisebb volt, tehát egyszerre több adatot lehetett látni, ezáltal számomra áttekinthetõbb volt... Sokszor mire a végére érek, nem tudom, ki volt az elején. Kép

Ha már táblázat: szerintetek nem udvariatlanság az, hogy akik nem szoktak már írogatni, azokat vegyük ki?

Bogancsi: én is azt szerettem volna tanácsolni, hogy nyugodtan vegyél darabos bébiételt, és turmixold össze. Így tudod bõvíteni a választékot.

Edit: ne haragudj, ha idõnként nem válaszolunk. Sokszor úgy írok (pl. most is), hogy Romola itt "randalírozik" körülöttem, az egyik szememmel õt nézem, és sajnos kimarad egy-egy válasz... Kép

Volna egy kérdésem is a végére: szerintetek a fogzás okozhat étvágytalanságot? Romolának jön a 3. foga és kb. 3. napja alig eszik. Ma reggelire evett egy fél banánt, és akármivel kínáltam, este 5-ig semmit nem evett. (Illetve egyetlenegyszer cicizett.) (Hallod ezt, Ármin? Kép ) És ha bekenem az ínyét evés elõtt Dentinox-szal, akkor sem kell neki a hami.

Sziasztok: Laura
p_laura

Sziasztok!

Laura: Igen, okozhat étvágytalanságot a fogzás, kérdezd Andit, azt hiszem Luca is egy jó ideje leginkább csak cicizik.

Beababa: neked is üdv itt.

Zsuzsi!
Lakás: az új védõnõ kapcsán írtad, hogy elköltözteek, épp akartalak kérdezni, hogy ezek szerint megoldódott a kérdés. Vagy akkor még sem?

Edit!
Ne szomorkodj, bár nekem is vannak ilyen érézkeny korszakaim, amikor rosz, ha nem válaszol senki. Riki nagyon ügyes már! Ja és ebbõl hamarosan nektek is fog lesz.

Bogancsi!
Te se szomorkodj! Ha Tomi kiegyensúlyozott, akkor nincs gond. Ezekkel a hülye adatokkal csak az orvosok rémiszitk halálra az embert. A növekedési, hízási ütem változó, tényleg gondolj ÁRminra Kép

Solya!
Hordozó, vagy bébi ülés. Mi megkatptuk karácsonyra az új ülést 0-18 kilóig, Vilinek (még nem ül) nem tetszett (vagy ki tudja akkor is a foga miatt nyüglõdött ?) Egyenlõre maradtam a hordozónál lelógó lábbal, az Vilit egyáltalán nem zavarja, jókat szundizik benne. Szvsz. hosszútávon, olyan babának aki nem ül benne, nem lehet túl kényelmes, még ha dönthetõ is. Ráadás nekünk azt mondta az eladó, hogy amíg nem ül, és elfér a lába, addig menetiránynak háttal tegyük, hát hiába dönthetõ, mivel még a kocsióülés is lejt háháttal betéve igencsak ül a gyerõc. Viszont menetirányban jó lesz, és amíg lehet én dönthetõt szeretnék használni. Persze nagy a szám, pedig én vagyok a legtapasztalatlanabb, mert Vili a legkisebb az osztályban Kép

Heni!
Tali jó volt és madárházas Kép Csenge, Luca (Borcsáé) és Vili együtt aludtak az ágyon, Luca és Vili még egy takaró alatt is Kép Aztán Ármin is ráhajtott Lucára Kép Balu tud az asztalon táncolni, meg Vili orrára karikát tenni Kép Vili úgy döntött ha már van foga, akkor elmászik Luca fogkeféjéért és ki is prõbálja Kép Hanna és LUca (Andié) ugyanolyan beszédesek mint együtt, Csenge még mindig nagyon huncut és még mindig szereti Balut Kép Bálint meg nagyon csinos volt a szülinapra kapott melegítõjében Kép

Na mindenkirõl írtam valami szépet, remélem nem hagytam ki senkit, javítsatok ki, ha igen.

Norci
norci

Laura!

Sára mikor fogzott, sokszor csak onnan tudtuk meg, hogy csak pépeset vagy tápszert volt hajlandó enni! Azt mondták nem étvágytalanság miatt, hanem mert kényelmetlen az evés. És ha nem akar enni, figyeljek jobban a folyadékbevitelre, ne negyon erõltessem.

Henke!
Igen, többek között a puzzle, meg egy csomó ravensburger játék.

Zsuzsi!
Ravensburg. Baden-Württenberg. (Jól írtam?) Itt van nagyon közel a Bodensee, meg Svájc. Meg a nagy hegyek. Meg sajnos a tél is, úgyhogy muszáj lesz valamit kitalálni. Egyelõre a játszóházra gondoltam, csak az a baj, hogy nem beszélek németül! Másfél évre jöttünk csak. Pont a GYED miatt, végülis mindegy hol nem csinálok semmit? Meg itt egy kicsit más az élet. Egyrészt No., másrészt kisváros. Egy kicsit féltem, de már imádom. Voltunk Münchenben és olyan hihetetlenül elveszettnek éreztem magam, mint még soha. Hozzá kell tennem, hogy Krist Kindles Markt volt. (ha jól írtam. ha meg nem, karácsonyi kirakodóvásár. Mennyivel egyszerûbb így! :o)

III. kerületiek, merre laktok? Mi otthon a Csónakház utcában.

Szile!
Köszi a receptet.

Solya
solya

Sziasztok!

Lányok! Olyan jó volt ma a tali. Olyan jó volt találkozni mindnekivel és annyit változtak a gyerköcök, leszámítva, hogy mindenki ugyanolyan aranyos volt mint szokott.Kép

Menta! Nem szép, hogy lustizol.Kép

Henke! Most jut eszembe, hogy ha tudok valamiben segíteni szólj, elökergethetek valami régi angol irodalom esszémet, még nem tudom hol vannak, de megnézhetem.Kép

Laura! A fogak okoznak étvágytalanságot! Tegnap Hanna sem evett de ma bepótolta. A hideg levegö is jót tesz, próbáld meg levinni kaja elött.

Szila! Jobb volt a kicsi táblicsku, tényleg áttekintehtöbb volt.

Üdv az újaknak! Érezzétek jól magatokat köztünk.

Jóéjt mindenkinek!

Tikk és Hanna
tikk

Sziasztok!

Solya,
Szila vagyokKép.
Autósülés: Mi olyat vettünk, ami 18kg-ig jó, és amikor nem tudott ülni, akkor olyan kagylószerûen lehetett megdönteni. Nagyon szeret Hanga bennelenni.

offkérdés: szerintetek milyen család az, ahol a 3éves kislányt apuci este fél kilenckor elviszi focimeccsre???????????

meg még egy kérdés: szerintetek hogy magyarázzam/tanácsoljam/javasoljam egy anyukának, aki a gyerek szája elé teszi a sálat, hogy ne tegye, mert az nem jó?

Táblázatügyben nekem az a javaslatom, hogy mivel tényleg kezd már nagyon áttekinthetetlen lenni a hosszúsága miatt, csináljunk egy kisebb osztálynaplót is, amiben a sûrû látogatók vannak benne, persze tartsuk meg a nagyot is.

Jaj, még egy kérdés: akiknek a babó már eszi azt a kaját, amit a felnõttek: ti hogy csináltátok? Szépen apránként kóstoltattátok?

Üdv
Szila
szila

Szila!

Sál: mekkora gyereknél? Miért nem jó? Vili maga vicánkol úgy, hogy a végén odakerül a sál, én annyira nem bánom, mert örökké nyitva a szája (én ha nyitva feljtem a számat ilyen hidegben, tuti megfájduk a torkom), meg így nem a bundazsákot folyatja össze nyállal.
Ha vannak érveid akkor azokkal magyarázd el.

Miért ki viszi a kiskölköt focimeccsre?
Egyébként sajnos nem tudjuk a világot megváltani Kép Hülye szülõbõl sajnos sok van Kép

Norci
norci

Szila!

Sál: mekkora gyereknél? Miért nem jó? Vili maga vicánkol úgy, hogy a végén odakerül a sál, én annyira nem bánom, mert örökké nyitva a szája (én ha nyitva feljtem a számat ilyen hidegben, tuti megfájduk a torkom), meg így nem a bundazsákot folyatja össze nyállal.
Ha vannak érveid akkor azokkal magyarázd el.

Miért ki viszi a kiskölköt focimeccsre?
Egyébként sajnos nem tudjuk a világot megváltani Kép Hülye szülõbõl sajnos sok van Kép

Norci
norci

Sziasztok

Edit
Szerintem az a gond a válaszokkal hogy nem mindíg van rá idö mint azt a többiek is írták. Ennek ellenére piszok rossz tud lenni amikor nem jövök egy kicsit és senkinek nem tünik fel. Valahogy kicsit feleslegesnek érzem magam néha, aztán mégis írok megint hátha valakit élrdekel és válaszol. Én a magam részéröl mindenkit olvasok és örülök de öszintén a babáknak ahogyan ügyesednek csak néha lemarad a gratula bocsi és ne add fel, azért írjál kérlek!!!! KépKépKépKépKép

Menta
A fiaim erre az evészeti dologra mondják azt hogy Napocsnak a börtön sem ártana jól el van kenyéren és vizen! KépKépKépKép Örülök hogy hallok felQletek, aranyos lehet a picur lány ahogyan mászik! A sárga répa levet nagyon szereti a rápát nem?! Zöldségat sem, kicsit tartok attól hogy nem lesz e gond ha csak húst meg rizst meg kenyeret meg ilyeneket eszik? Persze még mellette legalább 4-szer szopik, de csak nappal éjjel nem kel már fel viszont késQn fekszik le. Ha hajnalban ébred magam mellé veszem és rögtön alszik mellettem tovább.

Bogancsi

Ne keseredj el, persze könnyen mondom de ne tudd meg milyen golyó van a gyomromban mi holnap megyünk méreckedni, már lassan két hónapja nem voltunk az állandó betegségek miatt. Kicsi kukija rendbe jön hidd el talán némi segítséggel mint a fiaimnak.Ha több fogacskája lesz eszik majd darabosabbat is szerintem, meg kínálod minden nap aztán majd csak rá érez az ízére tuti!! KépKépKépKép
Fogak is kinQnek elöbb utóbb, ne hagyd le lombozni magad. Tudod te ha gond van tapasztalt szülöcske vagy már, akkor segítséget kérsz megfelelö orvosoktól de az nem gond ha valaki nem a nagy könyv szerint fejlödik! KépKépKépKép Olvasd el miket írtál pár napja hogy milyen ügyesen tologatja a tárgyakat maga elQtt ahogyan lépeget, meg a többi kis okosságát Tominak! KépKépKép

Ó riadó van mennem kell pedig annyi mindenkinek tudtam volna még sokat írni megint!

Solya! Beababa!
Babanetesen szólva Üdv. !

Pusszancs: Dzsili
dzsili

Na most én is úgy jártam, hogy a végére elfelejtettem kinek mit akartam írni. KEzdem elõlrõl az olvasását, aztán apránként írok.

Henke! Mi nem Szada felé lakunk, hanem a Mûvelõdési Háztól Aszód felé. Gyalog a Mûv. háztól kb. fél óra. Amikor jó idõ volt haza sétáltunk az iskolából, ami a HÉV állomásnál van.
Újpalotán én a Neptun u-ban laktam, és a piros suliba jártam a 8 általánost.

Laura! A fogzás klasszul okozhat étvágytalanságot. A Beának a 9. foga jött az elmúlt napokban, és kb 10 napig szinte nem evett semmi daraos kaját. A forralt tej, joghurt az lement, sõt jut eszembe a joghurt is volt, hogy nem ment. A banánt nagyon szereti, 2 napig azt sem ette meg. Folyadék, folyadék folyadék minden mennyiségben.

Szila! A Bea ha éppen nem fogzik már jobbára azt eszi, amit mi. Szépen apránként kis falatokban kapta. Aztán a saját pépes kajáját adtam. Fokozatosan adagoltuk neki a darabosabb kaját. Egy éves amikor elmúlt hirtelen úgy döntöttem, hogy nem fogok pempõzni, megpróbáljuk a rendes eledelt megenni. Egyelõre próbálkozunk, de azért már elég sokszor sikerül rendes adagot enni.

A hirtelen ötletekrõl jut eszembe. A középsõ gyerkõcöm 2 éves elmúlt, nyár volt amikor egyik percrõl a másikra úgy döntöttem, hogy szobatiszta gyereket varázsolok belõle. Õ akkor bölcsis volt. Jó idõ volt és csak alváshoz adtam rá pelust. Megkértem a bölcsiseket is, és egy hét múlva már délben sem kellett a pelus, aztán nagyon hamar éjszakára is szobatiszta lett.

Zsuzsi! az elevenembe tapintottál ezzel a lány-fiú kérdéssel. Mi nagyon szerettünk volna egy kislányt a két fiú mellé. Javasoltak egy étrendet, amit a tervezett babavállalás elõtt 3 hónappal elkezdtem betartani. És állítólag az együttlét mennyisége is lényeges. A kislánynál sokszor, legalább két naponta együtt kell lenni. Ez azt hiszem nem gond.
A lényeget nem mondtam még el ezzel kapcsolatosan: a férjem és a huga között 8.5 év korkülönbség van, az apai ágon lévõ unokatestvérüknél a fiú és a lány között 8.5 év van; a fiú unokatesónál szintén ugyanez az arány. Mindenhol két gyerek. Nekem csak az okozott fejfájást, hogy nekünk melyik fiútól kell számolni a 8.5 évet. Végül is a nagyobbtól számítottuk, és bejött. Ez azt hiszem egy kis genetika.
Ja, az anyósom, az unokatesó felesége és én is 30 év felett voltunk, amikor a kislányt szültük. Na ez csak egy mellékes megjegyzés volt, ennek aztán semmi köze a lány-fiú gyártásához.

sziasztok, majd többször benézek hozzátok is. Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Norci,
magamból kiindulva: huzamos ideig nekem sem jó, ha a sál v. bármi a szám elõtt van, mert teljesen bepárásodik a szám és a sál között minden, és nekem az nagyon kellemetlen. Meg valahol már hallottam errõl, hogy nem jó, de úgy konkrétan én sem emléxem, hogy miért. A gyerek amúgy a focimeccses hároméves.

Zsuzsa,
lánygyártóKép technika: nekünk Hanga úgy jött össze, hogy abban a hónapban éppen nagyon keveset voltunk együtt!Kép

Bogancsi,
még neked akartam írni, de lemaradt. Szóval. Mi is megyünk egyéves státuszvizsgálatra szerdán. Hanga sem úgy hízik, mint kéne, két foga van neki is. Fütyije viszont nincsKép. A darabos kajákkal csak idõnként van hadilábon: az én rizsemet pl simán megeszi, de a bébikajában nem mindig.Kép

Üdv
Szila
szila

Sziasztok!

Szila! Romola - ha éppen nem fogzik - eszi a darabos hamikat, a mindössze másfél fogával. Kép A gyakorlatban úgy csinálom, hogy amit mi eszünk, azt összevágom neki ici-pici darabkákra, és õ elmajszolgatja. Mondjuk szerintem ez egy kicsit rossz idõszak ebbõl a szempontból, ugyanis szívesen majszolgat velünk, de hamar elunja és így végeredményben kevesebbet eszik, mintha pépeset enne. (Bár Tonci szerint a pépek hígabbak, a darabosabb tartalmasabb, tehát egálban van a kettõ).

OFF OFF OFF OFF OFF OFF OFF OFF OFF - Bocsánat a többiektõl

Márti! Múltkor szólt nekem a védõnéni, hogy kérjek a nõgyógyitól egy igazolást, amely szerint elmúltam 90 napos terhes, mert két gyermek után már 8.000,- Ft adókedvezmény jár (ugyanis a GYED is adóköteles).
Szerinte lehet havonta is és a végén, adózáskor egy összegben is igényelni, hasonlóképpen az elsõ babánál kapott 3.000,- Ft-os adókedvezményhez.
Te tudsz errõl valamit?

Mennem kell, sziasztok: Laura
p_laura

Sziasztok!

Jaj,nagyon köszönöm,hogy irtatok nekem,de bocsanatot kell kérnem!
Szoval ne haragudjatok,de mar napok ota érzem,hogy valami nincs rendben velem.KépTalan azota,hogy anyukam haza ment.
Azt hiszem kicsit magamba zuhantam,biztos ezért is van a törés-zuzas is.
Talan volt igy közületek is valaki,hogy reggel felkeltem és "rosszul lettem",hogy mar megint egy ugyanolyan nap.
(Mar a kavémnak se örülhettem,mert apa tegnap elfogyasztotta a tejet.Valahogy tejszinhabbol krealtam ihatova.)
Tök szerencsétlennek és elhagyatottnak érzem magam,nincs kedvem semmihez.
Rikivel nincs semmi gond,aranyos,imadnivalo.
Raadasul a nagymamam korhazban vanKép,semmi különös,csak öregkori leépülés.Nem eszik,nem iszik,mar felkelni sem tud,összevissza beszél.
Erre elôzô éjjel azt almodtam,hogy ott vagyok nala az udvaron,ott allunk mind a ketten és sirva bucsut veszek tôle örökre.Sajnos ez meg is pecsételte a mai napomat.
Tetôzés képpen közölte velem a parom,hogy borzalom,hogy nem csinalok itthon semmit,nem igaz,hogy képtelen vagyok észre venni,hogy koszos a szônyeg.Ne fogjak mindent a gyerekre!Ezek utan elment dolgozni és én itt maradtam gomboccal a torkomban.Kép
Na,mindegy!
Ne haragudjatok,hogy feltartottalak titeket a bajommal!

Henke!
Igen,itt leszünk Karacsonykor,bar a paromnak szenteste is két elôadasa lesz.Remélem azért idôben elkészülök majd a vacsival.
Parizs tényleg szép,nagyon-nagyon kivilagitottak!
Amiota van Riki sajnos nem sokat voltam a varosban,de elôtte rengeteget.Igazan kedvenc helyünk nincs,talan egy-két park,ahol mindig szivesen sétalunk.

Norci!
Riki foga mar rendesen szur,ha benyulok a szajaba.
Laura!Neki viszont szépen van étvagya!

Ma mar mindenhol sikerült négykézlabra allnia.KépMég rugozik is hozza!

Megyek lefeküdni,talan csak egy kiados pihenésre lenne szükségem.

Edit
edith16

Sziasztok!

A Próbaterület/Tábla alatt csináltam egy kisebb osztálynaplót. Nézzétek meg, remélem nem maradt ki senki aktív anyuci. Meg úgy egyáltalán, hogy milyen így akkor. Sajna, ha nagyobb képfelbontásút csinálok, akkor még jobban összemosódott lesz. Még ez a legoptimálisabb méret szerintem.

Most már megyek aludni, mert már annyit szöszöltem ezzel, hogy el is felejtkeztem az idõrõl.

Sziasztok

Szila
szila

Sziasztok!

Gorsi: jobbulást!

Menta: ezért egyszer igazán eljöhetnétek talizni, már ezer éve nem láttunk titeket Kép

Solya: ne aggódj, hogy késõn áll fel... Én 18 hónaposan indultam el, és felnõttem, itt vagyok Kép

Bogancsi: és ha pl a 8 hónapos kaját leturmixolnád? Ami Balunak még ma is bejön az a Mildi 6-7 hónapos kajái. Nem darabosak, de jóval sûrûbbek, mint a többi.

Beababa: üdv a fedélzeten Kép

Solya: én még a hordozóban vinném. Ha nem ül stabilan, akkor szerintem még nem az igazi neki fõleg ilyen hosszútávra az a póz.

Laura: táblázattal kapcsolatban teljesen egyetértek. A keskeny sorok is tetszettek, és szerintem is naygon sok olyan ember van a táblázatban, akik egyszer bejelentkeztek, és azóta sem írtak egy sort sem. Így már teljesen áttekinthetetlen az egész.
Bocs, hogy beleszólok, de adókedvezmény: tényleg a 91. naptól jár, de én úgy tudom, hogy nem számít, te gyeden vagy-e vagy sem, mert a párod is igénybeveheti. Kell egy igazolás a dokitól, és be kell jelenteni apehnál, hogy mi a helyzet.

Edit: egy kis lélekgyógyító mosolyt küldök neked KépKépKépKépKépKépKép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Szila!
Nálunk bejött a gyakori együttlét. Persze mindenkinek az jön be amiben hisz, vagy hinni akar. Ez amit leírtam nem szentírás.

Laura!
Nekem is az az érzésem, hogy a darabos kajából mintha kevesebbet enne ez a lány, mint a pempõbõl, és halálra unja, hogy meg kell rágni azt a kaját. Én is azzal biztatom magam, hogy a darabos kaja laktatóbb, mint a pépes. Hízni, hízik, most kb 11,5 kg, és 86-os, 92-es rucikat adok rá.

Edit!
Ez a férjed hozzászólása, mintha a saját férjemet hallottam volna 10 évvel ezelõtt. Ne is törödj vele. Tudom, nagyon rosszul tud esni, de ne is hallgass rá. Emlékszem én akkor vesztem össze a férjemmel nagyon amikor az elsõ szülött gyerekünk 8 hónapos volt, s beteg lett, éppen rosszkor, rossz helyen szólalt meg a párom, én meg haza küldtem az anyjához mérgemben. Ez az ifjúkori hevességem hamar elmúlt, 3 nap múlva hazajött Apa, és minden ment tovább rendben, azóta 3 gyerkõcöt nevelgetünk, beletõrödött abba, hogy néha neki is kell valamit csinálni ebbe a házban takarítás címén, mert különben lehet, hogy én nem tudom megcsinálni. Idõ kérdése az egész. A karácsonyi nagytakarításból is csak egy kicsi lesz, mert a Beust nem merem benn hagyni hosszabb idõre a szobában, mert a TV, video, és minden más nagy veszélyben van már. A gyerekrõl nem is beszélve.

Sziasztok Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Akartunk talira menni, de reggelre benáthásodott Réka + a hóakadályok miatt nem indultunk el. De ahogy látom, jobb is, mert estére még be is lázasodott. Fürdetésre lement megint, kíváncsian várom az éjszakai fejleményeket...Kép

Norci! Tényleg nagyon felszabadultam, mert nagyon nyomasztott már, hogy semmi mással nem tudok a szabadidõmben foglalkozni, csak az angol! Nem olvastam már 2 hónapja semmit, a lakás állapotáról meg jobb nem is beszélni. Gyakorlatilag már megvan a 2. diplomám, csak a teljesség kedvéért, hogy igazi bõrkötéses papírom legyen róla, kell ez a nyamvadt nyelvvizsga. Külkereskedõ lettem PR szakirányon.

Danimama! Szívesen a receptet! Réka túrót már eszik egy ideje, most már vajaskenyeret is, tehát nincs semmi olyan a tortában - szerintem - amitõl félnem kellene. Meg aztán amin mi keresztül mentün kiütésügyileg tök fölösleges diétázással... na de ezt most hagyjuk.

Zsuzsi! Ne is mondd! Amióta ennyire az angol foglalkoztat, németül már meg sem bírok nyikkani, pedig még terveim között szerepel a magántanítása! Múltkor a földalattin egy nõ németül megkérdezte, hogy segítsen-e vinni a babakocsit, én meg még arra sem voltam képes, hogy egy nein danke-t kinyögjek, szégyen szemre magyarul válaszoltam! Ennyit a feledékenységrõl!Kép

Bogancsi! És mik azok a nem kielégítõ paraméterek? Errõl jut eszembe, bár nem akarlak még rosszabb lelkiállpotba taszajtani Kép, mi is voltunk 1 éves kontrollon: 10,72kg, 78cm. És 8 foga van!

Szila! Mi most a kajáltatással ott tartunk, hogy kezdi kinézni a szánkból a falatot a Réka! Így amit még úgy gondolok, hogy nem nagyon kéne még adni, azt csak megkóstoltatom vele, az íze kedvéért. Ami meg már mehet, azt különösebb szoktatás nélkül adom és kész. Bár nálunk az evéssel igazán nincs gond, eddig olyan kaját még nem tudtam adni neki, amit ne falt volna fel!Kép

Solya, Beababa! Sziasztok!Kép Gyertek sokat!Kép

Beababa! Fiúcsinálásra nincs tuti tipped?Kép

Edit!Kép Nálunk nagypapám áll úgy, ahogy nagymamádat írtad. Õ 90 éves és most már egyre többet képzelõdik. Újabban a háborús élményeit éli újra!Kép Nagyon szar érzés, tudom. Éppen a napokban volt, hogy én is teljesen magamba fordultam! Gyere sokszor ide, itt mindig találsz valakit!Kép

na, ma nagyon hosszú lettem!
Bocsi és jó éjszakát!

Zafi
zafi

Szila!
Megnéztem a táblázatot, köszi, hogy kijavítottad az adatokat. Most már csak a kötöszködés kedvéért, nem lehetne a Beust lányosítani? Fúj de undok vagyok, de úgy láttam, hogy a lányok neveit pirossal(?) írtad, a fiúkét meg kékkel. Bocsika, tudom nem szép dolog az elsõ nap mindenbe belekötni.

Zafi! Az elõbb a Szila már az egyik "tudományos" leírásomba már talált hibát. De ez még egyszer írom nem szentírás, amit én írok.

Fiú: ritkább együttlétek; étkezés: sok banán, sok csoki, sós eledelek, most hirtelen ennyi jutott eszembe, de majd megkeresem a paíromat holnap, ha le nem felejtem.
Lány: gyakori együttlétek; étkezés: sok alma, sok cukor, sós eledelek mellõzése, kalcium-dús étrend.

Sziasztok, Jó éjszakát Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Hannácska felébredt, aztán mire elkészültem minden reggeli teendömmel, úgy döntött, hagy nekem még idöt, hogy elolvassalak benneteket, mert visszaszundizott.Kép

Edith! Csak semmi elkeseredés!! Ismerem az érzést, bár házimunkával én nem nagyon vagyok lemaradva, mert felesleges energiámat csak ezzel tudom levezetni, de nekem olyan tündéri emberem van, hogy nem azt mondja csináljak valamit, hanem hogy üljek már le pihenni.Kép Szerintem nyomás sétálni én akkor szoktam álmodozni, meg gondolkozni az engem nagyon kikapcsol, aztán hazafelé vegyél egy sütit a cukiban és otthon szépen uraisan edd meg.KépKépKép A nagymamádnak meg jobbulást.

Zafi! Remélem Réka baba nem lett beteg, kár hogy nem jöttetek.

NOrci! Nagyon helyes volt a beszámolód a kicsikröl.Kép

Mi darabos kajcsinál ott tartunk, hogy már a kenyér falatkák varázsa is elmúlt és most egész szelet kenyeret kellneki adni, mint a nagyoknak, ahogy látja tölünk és azt szépen megeszi, persze itt is figyelnem kell, mert képes a sonkát leszedni a vajaskenyérröl és csak azt enni.Kép

Képzeljétek itthon is lépegetett Hanna, már 5-nél járunk.Kép Olyan édesKép

Na megyek pakolászni, mert jön anyósom és még ebédet is kell fözni. Mivel mi nem megyünk haza karácsonykor, mert párom nyugati én meg keleti vagyok és mindenki messze van, így hozzánk jönnek ünnepek elött és kicseréljük az ajándékokat.Kép

Pussz mindenkinek
Tikk
tikk

Jó reggelt!

Szila! Bocsi!
Szerintem a Römer King is ilyen. Majdnem ugyanannyira "elfektethetõ", mint a bébihordó. Nálunk Sára még mindig alszik kocsiban.

Én úgy tudom, hogy a nedvesség, ami lecsapódik, könnyen megfagyhat. nem csak a sálon, az állán is. Persze lehet, hogy tévedek, de most ez tûnik a legvalószínûbbnek.

Sára és már Máté is! (tegnap muszáj volt neki virslit adni!)egyértelmûen jelezték, hogy márpedig õk kóstolót kérnek. Igaz nálunk nagyon hamar jöttek/jönnek azok a fogacskák! (sajnos!) Ált. 1-2 falatig jutotak és megunt/ják, de így szépen lassan hozzászokt/nak a felnõtt kajához.

Cory!

Köszi a biztatást. Az a baj, hogy Sára picit oxigénhiányos volt, (ennekmár semmi nyoma) és amikor a neurológus a kontrollon felajánlotta, hogy megnézi Mátét, én kerek-perec elutasítottam, mondván semmi baja. Ehhez képest mostanában iszonyú lelkifurdalásom van, hogy mégis meg kellett volna mutatni? Mondani nem mondtak semmit mikor megszületett, (igaz Sáránál is én kellett észrevegyem! :o() csak olyan fekete volt, mintha szénbányából jött volna. Nem is maradhatott nálam, mondván hogy adaptációs zavara van, ami valahogy útközben elkopott, mert a zárón már nem volt rajta. Na ezt jól elsírtam!

Lányok!
Olvasok itt sorban az egyéves kontrollokról, és megint parázok. Sára kb. 11 kg, pedig két éves. Ugye ez is normális. Meg az is, hogy 1 év alatt 1-1.5 kg-t gyarapodott? Ilyenkor már nem kell turbózni, ugye?

Edit!
Legfeljebb piszkos lesz a szõnyeg! Nálam volt egy idõszak, mikor megvártam, hogy mikor teszi el, veszi fel, stb. a cuccait. Mert olyan elhagyós típus. És amikor hatalmas kupi volt már (igaz szerencsém van, sosem szól semmiért) nos akkor rendet tettem, kitakarítottam. Egybõl észrevette és még meg is jegyezte, hogy milyen szép rend lett. Aztán elmeséltem neki, hogy mi munka van benne...

sziasztok
Solya
solya

Sziasztok!
Most nem válaszolok, csak újságolok!
Luca bal alsó-elsõ fogacskája áttört!!!
Borcsa+Luca

Borcsa
KépKépKép
borsts

Szila!

Elfelejtettem írni, hogy én úgy tudom, hogy -5 fok alatt kell tenni a szájuk elé valamit, mert az a nagyon hideg levegö nem tesz nekik jót, könnyen megfázik.

Tikk
tikk

Most csak a receptet írom Bogancsinak, majd késõbb olvasok.

Mandulás-narancsos lapocskák
280g liszt, 200g margarin, 130g porcukor, 180g darált mandula, 1kk.õrölt fahéj, 1/2-1/2 citrom és narancs héja, 1 tojás, narancslekvár, porcukor a szóráshoz: a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, mandulát, fahéjat, reszelt citromot és narancsot, végül a tojást. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, cipót formálunk, majd fóliába csomagolva 1 éjszakára betesszük a hûtõbe. Másnap a sütõt 180 fokra elõmelegítjük, sütõbe sütõpapírt teszünk. A tésztát 4mm vastagra kinyújtjuk és derelyevágóval 5*2,5 cm-es téglalapokra vágjuk. 12-15 percig (nekem tovább tartott) sütjük. Amikor kész rácson hûlni hagyjuk és ha kihûlt, megkenjük narancslekvárral a lapocskák felét, majd ráillesztjük a párjukat. Tálaláskor lehet rá porcukrot szórni. Sütõpapírral rétegezve jól záródó fém-, vagy mûa. dobozban tárolható. Sokáig eláll.

Mákos-vaníliás kifli
1 vaníliarúd, 330g lágy margarin, 140g porcukor, só, 1 tojás, 1 narancs reszelt héja, 400g liszt, 140g darált mák, 100g vaníliás porcukor a hempergetéshez, 100g tortabevonó a mázhoz: A kézi mixer dagasztóspiráljával a margarint, a porcukrot, egy csipet sót és a kikapart vaníliát habosra keverjük. Hozzákeverjük a tojást, a reszelt narancshéjat, lisztet és a mákot, majd összegyúrjuk. Fóliába csomagolva 1 éjszakára a hûtõbe tesszük. Másnap a cipót 4 részre osztjuk és 25 cm rudakat sodrunk belõle, azokat 1cm vastag szeletekre vágjuk és kifliket sodrunk-hajlítunk belõlük. Lehet mindenféle sütiformákkal is bûvészkedni (virág, szív, stb.). Sütõpapírral bélelt sütõlapokra rakjuk és fél órára hidegre tesszük. 180 fokra elõmelegített sütõben 15-18 percig sütjük. A kiflik egyik felét hagyjuk teljesen kihûlni, a másik felét még melegen a vaníliás porcukorban meghempergetjük. A tortabevonót megolvasztjuk és megmártjuk benne a hihûlt, nem porcukros kiflik két végét és rácsra téve hagyjuk megdermedni. Tárolása uaz, mint az elõzõnek.

üdv: Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a biztatásokat!!!
Most már magamhoz tértem, bár éjszaka azt hittem, hogy Tomi még csak néhány hetes, ugyanis este 8-tól aludt 9-ig, onnantól folyt az orra, köhögött, félóránként sírt, dobálta magát. Ringattam, lehoztam hozzánk, semmi sem segített. Teljesen éber volt, mint nappal. Aztán fél 2-kor elaludt és egészen fél 4-ig csönd volt, akkor újabb menet, de akkor már segített a tea. 6-kor ébredt, evett, aztán aludt fél 10-ig. Mint egy csecsemõ Kép
Különben lehet, hogy a doktornéni várójában fázott meg, mert - õrület, hogy létezik ilyesmi! - ott nincs beépített fûtõtest, csak egy villanyradiátor, de mivel közvetlenül az udvarról nyílik, képzelhetitek, mennyire tudja kifûteni Kép

Henke: Zsókavár utcában lakott a gimis legjobb barátnõm, a szülei most is ott élnek Kép
turmixoltam, nyomkodtam is már Tominak a kis darabos kaját, az se használt. De ma megint megpróbálom, lesz, ami lesz Kép
Kérjük Yeats aggkori kicsapongásait! Ha lehet, angolul Kép

Solya: Létezik olyan autósülés, ami több fokozatban dönthetõ. Mi is ilyet vettünk a Megatoysban. 9-35 kg. Lehet az anyósülésre, menetiránnyal szemben is betenni és hátulra is rendesen. Fektethetõ és ültethetõ is benne a baba. Nekünk bevált.

Laura: fogzástól lehet étvágytalan, de ezt már mások is megírták Kép De azért mindenképpen próbáld meg itatni!

Zsuzsi: nekünk is corás overálunk van. Milyen jó, hogy Tomi még nem önjáró Kép

Norci: sál - nedves lesz és azt hiszem, a tüdõnek nem jó, ha nedves levegõ jut bele.

Szila: mi az, hogy nincsen neki fütyije??? Hiányos a gyermek??? Kép Kép Kép

Zafi: Hiáby, no. Aki tud, az tud! Kép De vigyázzatok, mert majd késõbb ráhajtunk és akkor aztán úgy, de úgy lehagyunk benneteket, hogy csak pislogtok Kép Kép Kép

Edit: nálunk férj szinte naponta úgy búcsúzik: aztán legyen egy kis rend! Ehhez tudni kell, hogy én eléggé rendmániás vagyok. Még a gyerekekhez is bármikor benézhet váratlan vendég, mert õk is nagy rendet tartanak. Viszont vasalni és takarítani nem szeretek. Kép

Dzsili: Épp most hallgattunk egy kis Halász Jutkát, az Amikor én még kislány voltam c. kazettát. Van rajta egy szám, Bródy János "A napsugár", annyira kedves dal! Rögtön rátok gondoltam!

Tikk: gratula a lépésekhez!

Tomi üdvözletét küldi és üzeni: reszkessetek! fogok még én nõni! Kép

bogancsi

bogancsi
bogancsi

folyt.
Gorsi: KÖSZI!!!
Borcsa: gratula!!!
bogancsi

bogancsi
bogancsi

Bogancsi,
na, én is vhogy így akartam megfogalmazni a sálas dolgot, csak nekem nem jött össze.

Szila
szila

Sziasztok!

Solya! Zsófi (most 4 éves) 10 és 11 kg között mozgott nagyon sokáig. 2 évesen még õ sem volt több 11 kilónál.

Laura! Fogzás alatti étvágy: hát, errõl tényleg tudnék mesélni. Luca kb két hónapja szinte csak cicizik, meg néha csipeget ezt-azt. Vacsárnap pl a tárkonyos pulykaragulevesbõl annyit evett, hogy még Ármin is megirigyelhette volna. Kép Biztos elég is lesz neki egy hétre..Kép

Borcsa! Gratula a fogacskához. Hát igen, álldogálni nem lehet csak úgy, fog nélkül.Kép

Zafi! Nyelvvizsgádhoz gratula. Egyszer nekem is illõ lenne nekifutni az angol szakmainak... Eddig sehol sem kértek papírt, inkább gyakorlatban használtam. Kényltelen voltam, az angolok a kedvemért nem tanulnak meg magyarul, bár nagyon igyekeztek, de ez nekik túl nehéz.Kép (Tényleg volt olyan, akinek mined nap küldtem a nyelvleckét emilen, és szorgalmasan tanulgatta is. Persze nem a szaknyelvet...)
Rékának gyógypuszikKépKép.

Henke! ha olvasod: Jössz ma????? Na??????? Kép Cipõt tudok adni, van egy pár, ami nekem kicsi.Kép

Tikk! Gratula a lépegeséshez! Kép

Beababa! Üdv itt az osztályban! Mi sem lakunk túl messze egymástól.

Lusta Menta anyuka! Kép Mi lesz így a furulyázással? Tényleg eljöhetnétek máááááá egyszer talizni!! Kép

Gyorsan elküldöm, a többit majd késõbb, most rohanok...
Puszi
Andi

Andi
andi3

Sziasztok!

Az én fiam csak hétfõ délelõtt alszik mindig 2,5 - 3 órát, hogy elkéssünk a taliról, ma délelõtt csak 25 percet sikerült neki. És itt õrjöng, a hóviharba meg nem akarok kimenni vele.

Borcsa!
Gratula, tudtam, hogy nem maradtok le, sõt majd be is elõztök, bár Vilinek már mindkettõ áttört és azt hiszem a felsõ kettõ is jön, legalábbis doktornõ szerint az is meg volt dagadva egyhónapja és én is úgy látom. Mondjuk ha kétnaponta növeszt egy fogat akkor elég gyorsan túl leszünk rajta Kép

Sál ügy, nem tudom, ti sem egybehangzó dologkat mondtok. ÉN amit errõl olvastam, hogy egészen picinél szélben nem szabad a szája elé tenni semmit, bekavarhat a légzésbe, már nem emlékszem miért. Amúgy nekem még sosem jutott eszembe a szája elé tenni, de a kis Bumbikám belenyomja az állát, meg odarángatja magának önhatalmulag, ja és még egy dolog a kesztyû, azt nem lehet rádni mínusz akárhányban sem, képes kibjni belõle, meg a szájával lerángatni.

Kimostam a rácsvédõjét, most tettem vissza az ágyára, no azt imádja babrálni, hátha belealszik.

Edit!
Nagymamád miatt Kép

Orsi! Zafi!
Jobbulást!

Zafi!
Németül alig megszólalni, hát én is átérzem, elég bajba lennék. Kép

Norci
norci

SZiasztok!

Túúúúúl KépKépKép sokat írtok! Hogy reagáljak így egyáltalán bármire is? Ármin meg egyre csak enne, fõznöm is kéne, takarítani is - ez már nem András igénye, már az én ízlésemnek is túl nagy a kupi Kép, készülni kellene a karácsonyra is Kép, meg délután el kell mennünk a dokihoz, mert szerintem nem gyógyul, hanem csúnyul Ármin megégetett ujja Kép

Solya, Beamama! Üdv nektek! KépKép

Szila! SZerintem szebb az új táblázat, mert színes, de jobb volt a réginek a nagysága, mert jobban lehetett olvasni - nem lehetne ötvözni a kettõt? És szerintem is nagyon jól tetted, hogy kivetted azokat, akiket kiíratak a szüleik az osztályból, szerintem a velük is kiegészült egész táblát elég max. havonta egyszer megnézni!

Edit! Ne hidd, hogy mikor olvasom az írásodat, nem reagálok rá azonnal - gondolatban Kép -, de sajnos mire íráshoz jutok, én is sokszor megfeledkezem arról, ki mindenkinek akartam írni! Remélem, tegnap óta javult a kedved! Törni-zúzni én fõleg terhesen szoktam - nem lehet????? KépKépKépKépKép

Mindenkinek puszi, muszáj Ármint elaltatni, mert nyafizik!

Márti+Ármin+Kép
márti

Luca! Gratulálok!
Andi!
Köszi!
Solya
solya

Sziasztok!

Hát, sajnos elég náthás Réka, úgyhogy itthon kuksolunk, pedig ma van az utolsó torna idén és annyira szerettem volna elmenni! Már csak a nosztalgia miatt is! Ugyanis éppen egy évvel ezelõtt nagy pocakkal eldöcögtem terhestornára és bizton állíthatom, hogy ennek hatására indult be másnap hajnalban a szülés!KépKépKép

Bár ebben a hóesésben amúgy sem indultam volna el!

Bogancsi! Ezek a kölkök minek betegednek meg a szülinapjukra? Neked mint sokgyerekesnek tudnod kéne, nem?Kép

Pussz,
Zafi
zafi

Sziasztok!

Andi: sajnos nem megy ma!!! Még mindig nincs kész a dogám, anyukám pedig felajánlotta, hogy átjön lefoglalni Bait, amíg én írom. Pénteken már megkönnyebbülten mennék, (addigra csak meglesz, igaz, már holnap muszáj lesz leadni), de akkor Andrisnak bent kell lennie a boltban, nem fog tudni Barnizni. KépKépKép Talán két ünnep között, ha lesz, vagy jövõre?
Még annyit, hogy Tikk, nem is tudtam, hogy te is angolos vagy! Meg voltam gyõzõdve róla, hogy te némettanár vagy, igaz, ezzel Mártit is meggyanusítottam már... Sajnos más nem megy, csakis Yeats (néha Yeast-nek írom, ami élesztõt jelent - ez vajon freudi elszólás?), merthogy ez egy róla szóló szeminárium...
Bogancsi, biztos izgibb lenne még a Faludy-féle esetnél is...
Most tényleg nem reagálok több mindenre, végre elaludt a kisördög...
Puszi: Heni
gesztenye

Sziasztok!

Zafi: jobbulást!

Solya: szerintem nem kell 1 éves kor után turbózni. Balu már fél éves kora után lelassult. Fél évesen 8 kg volt, 1 évesen meg 9,6kg. Utána meg csak tovább lassul ez.

Borcsa: gratulálok Luca fogához Kép

Bogancsi: én meg attól vagyok kiakadva, hogy a dokinál a váróban olyan meleg van, hogy egy szál bodyban rohangálhatna a gyerekem. Így jól kimelegszik, aztán csak lesek, ha megfázik Kép
Ha rád hivatkozom, nem akar az anyósod néhány jegyet adni nekem specikbõl? KépKépKép

Voltunk egyetemen, fénymásoltam jegyzetet. Január 23-án vizsgázom. Holnap kezdjük elõlrõl az egészet egy másik tárggyal.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Heni! Kár. Kép Két ünnep között ott is szünet van, majd januárban...

Még én sem tudom, hogy megyünk el itthonról, mindent belepett a hó. Gyönyörû fehér minden, de a babakocsihoz nem kaptunk sítalpat. Megpróbálom kendõben levinni a csöppségemetKép.
Végre a hûtõben pihen a mézeskalács tésztája 2 kg lisztbõl, holnapt nekiállok (ha Luca is úgy akarjaKép)

Márti! Ármin bibis ujjára nagy gyógypuszi! Kép

Edit! Gratula Rikinek a fogacskához meg a négykézlábazáshoz! Küldök neked egy kis jókedvet is! KépKép Miért haragudnánk, ha panaszkodsz? Megértem, az én kedvem sem túl jó mostanában, nyûgösebb, ingerlékenyebb is vagyok miatta. (A karácsony közelsége meg csak rátesz még egy lapáttal.) Nekem a babanet már eddig is nagyon sokat segített.

Puszi mindenkinek
Andi

Andi
andi3

Sziasztok!

Solya!
Mi most cseréltük le a hordozónkat, mert anorákban beöltöztetve már alig fért el a bébi, no meg igencsak kilógott a lába is. 0-18kg-os Brevi ülést vettünk. A hangsúly a 0 kg-on van!!!! Újszülöttkortól használható. 9 kg-ig a menetiránnyal szemben kell bekötni, 9 kg-tól lehet a babát menetiránynak megfelelõen bekötni. Nem tudom, Németo.-ban mennyibe kerül az autósülés, de mi azért nem Finno.-ban vettük meg, mert ott 200 Eurón alul nem kapni, itt Mo.-on meg megúsztuk 18000 forintból (még 100 euró se). Szóval gondold meg! (Na jó a Römerek -nálunk Finno.-ban Britax a neve-itt is drágák ám.)

Bogancsi!
Miért nem adsz darabos ételt Tominak? Hidd el, nem fogkérdés, hogy megegye, csupán szoktatás. Nálunk Doncinak még nincs egy darab foga se, de már nem eszi meg a pépeseket, remekül elmajszol mindent az ínyével (no meg az ínyén lévõ fogdudrokkal): kenyérhéj, virsli, keksz minden jöhet. Szerintem kezd el a szoktatást, eleinte biztos öklendezni fog, de pár nap és rájön, mi a csízió.

Norci és Szila!
Valóban nem szabad a száj elé sálat tenni (nemcsak gyerekeknek, nekünk sem), mivel a ki-belélegzés során párás meleg közeget biztosítasz a baktériumoknak, így sokkal gyorsabban tudnak szaporodni és kész a kis torokgyulladás. (uis a torokgyuszi nem a hidegtõl van ámKépSzóval ha lehet, tényleg NE tekerjük a gyerek szája közé a sálat...egyéb ruhadarabot.

Henke!
Hallod-e, te lassan már Yeats-szel fogsz együttélniKépKép De ugye nem fogtok együtt karácsonyozni?
Mit sütsz mézeskalácsból??? Házikót építesz vagy karácsonyfadíszek lesznek??? Receptet közzéteszed????
Még valami. Lehet itthon cukorszirupot kapni????? (Uis nekem is van egy finn mézeskalácsreceptem, de ha nem kapok itthon szirupot, akkor kellene egy kis segítség)

Dzsili!
De igen hiányzolKépKép Úgy látszik, mostanság mindenki eléggé lehangolt, pedig most kéne igazán felpörögve lenni, hiszen mindjárt itt a KARÁCSONY! Ajándékokkal hogy állsz??? Mit kap Napsi????
Én most Doncival vagyok bajban. Valami olyan kéne, amit repülõvel majd tudunk vinni magunkkal, de nem olyan játék, amit 2-3 nap alatt megún. Van ötleted?

Edit!
KépKépKépKépKépKépKép Csak neked meg Rikinek, a párodnak meg irgum-burgum..... Tudod mit, bízd rá Rikit egy napig, meglátjuk, mi mindent tud majd mellette csinálniKép

Ugye most jó sokat írtam????? Máris jobban érzem magam!!!!
Puszi: Nyuszimanó
nyuszimano

Tikk!
Akkor sem kell. A -5 nem hideg, sõt a -10 se. Ha meg már -15 van (na az már hideg), nem viszed ki a gyereket.

Ezt nem csak a skandi módi mondatja velem, hanem tényleg.

Norci!
Jót nevettem. "hóviharba meg nem akartam kimenni vele". HÓVIHAR?????? Ez csak havazás, mi másfél órát örjöngtünk kint családostul. Tök jó, uaz a dolog más nézõpontból, mondjuk a magyar idõjáráshoz képest ez már tényleg havazásKépKép

Nyuszimanó
nyuszimano

Dzsili! Nekem szoktál hiányozni, amikor sokáig nem írsz, és szerintem a többielnek is! Kép Tudod én azzal nyugtatom magam, hogy mivel még sokat cicizik, ezért a tejbõl minden fontos vitamint és ásványianyagot megkap, meg persze még kalóriákat is és innivalót is. A többi meg valóban kiegészítés és biztosan tudja az õ kis szervezete, hogy mi kell neki. Én még azért aggódtam, mert hát ha nem eszik zöldséget és csak almát, akkor nem lesz eléggé puha széklete, de úgy látom nincs ezzel sem gond, így már nem parázom. Egyszer majd ezeket is csak elfogadja. Kép

Márti! Ármin ujjára: Kép

Borcsa! nagy gratula az elsõ foghoz!!!!

Solya! Mi valószínûleg Concord Fixmaxot veszünk majd. Állítólag az se túl jó, ha dönthetõ az ülés, mert úgy akkor ha a menetiránynak van beállítva, akkor hátulról ütközésnél kicsúszhat annyira a gyerek, hogy védtelen maradjon a csípõje.
Egyébként mi Békáson lakunk a hegy felöli oldalon.

Nyuszimanó! Helenának is csak 2 foga van és õ is remekül elmajszolja a darabosat. Sõt, a pépeset el sem fogadja. Mi fa építõkockát vettünk Helenának. És a nõvéremtõl szintén fa vonatot kap sínnel és ugynaz gyártja, mint a fa játék kockát és így összepasszolnak.

Jaj! Andi! De jó neked, hogy már kész a mézeskalácstésztád. Én még csak gyõzögetem magam.

Cory! Ígérem, hogy elmegyünk majd az egyik talira. Talán még idén, ha lesz a karácsony elõtt., vagy a két ünnep között. Így jó? Kép

Zafi! Bogáncsi! Kívánhatok már így a szülinap elõestéjén Nagyon BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!???
Rékának és Tominak!!!!!! Kép Kép Kép
Hû most megyek, mert elkezdõdött a kedvenc sorozatomKép A Sar Trek!
Menta
menta

Sziasztok!

Menta,
Sar Trek Kép?.

Márti,
Ármin bibis ujjára sok gyógypusziKép, Hanga is csókoltatjaKép. Ezen a táblázatötvözésen én is gondolkodom, de nem tudom hogy lehetne megoldani. Az a színesúgy van, hogy kép lett csinálva a táblázatból, és azért olyan elmosódott.

Mindenki: Akkor csökkentsük le a táblázatot, a hosszút is pluszban megtartva?

Andi,
én is irígy a mézeskalácstésztáértKép.

Beababa,
Beát lányosítottamKép.

Mi voltunk ma is kint a nagy havazásban. Hangának rettenetesen tetszett. Ahogy hullott a hó az arcára, roppant mód élvezte, csak úgy nyújtogatta a nyelvét és nyalogatta a hópihéket. Azért mondjuk ráraktam az esõvédõt, vagyis csak annyira, hogy az arcába ne essen a hó. Aztán szépen elaludt.Kép

Na, most mennem kell, mert rángatja a pólóm a lányom, hogy vele is foglalkozzak már, majd este még bekukkantok.

Üdv
Szila
szila

sziasztok lanyok

olvasgattalak benneteket, de nem volt erom irni, koltoz(t)unk ugyanis. kicsit ugy ereztem, mint dzsili, hogy nem tunik fel ugysem senkinek, ha nem vagyok Kép
irigyellek benneteket a talalkozok miatt, hogy szemelyesen is ismeritek egymast, ugy egesz mas irogatni.

nalunk azota annyi ujsag van, hogy nott meg egy fogunk es vegre jol megy a forgolodas is Kép

menta, a ferjemmel ossze kene titeket kotni, ot se lehet levakarni a tv-rol, ha star trek van Kép

szerintetek mikor erdemes elkezdeni poharbol vizet adni a kicsinek? adam mar 9 honapos is elmult, de meg nem kapott vizet, baj?

koszi
sziasztok

eszter
adamama

Sziasztok!

Edit! Szegénykém... Olyan borzasztó az, amikor az ember ennyire egyedül érzi magát! Anyukád nem tud visszamenni hozzátok? És mikor tudtok hazajönni pihenni? És különben is: Szenteste elõadás? Ki az a hülye, aki olyankor cirkuszba megy???

Szila: köszönjük a sok munkát és idõt, amit a táblázattal töltesz! Mindjárt megnézem!

Cory: köszi a belekotyogást! Kép

Zafi: Rékának jobbulást! Kép Kép Kép

Menta: már hiányoltalak! Papamackónak is a Star Trek a kedvenc sorozata! Kép

Eszter, szia! Máskor azért ennyi idõre ne tûnj el! Kép Vízadás: gondolom, észrevetted volna, ha szomjas a babád. Kép Én azért megkínálnám vízzel, talán már igényelné.

Köszönöm a hozzászólásokat étvágytalanság ügyben! Ma kétszer is jó sokat evett, úgy tûnik, 3 nap nem-evés után kezd visszajönni az étvágya. (Kopp-kopp-kopp...)

Sziasztok: Laura+Romola+Pocaklakó
p_laura

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?