Új privát üzeneted érkezett!

Hihetetlen, így megnőtt ez a pocakos, jövő héten egy éves!

Kép

Kép

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sudi, ez tenyleg duhito! En is orjongenek. :evil: Mi meg sose vettunk vadi uj kocsit, ugyhogy nekunk egy-ket karcolassal tobb vagy kevesebb meg se kottyan. A lampaja meg kulonosen idegesito. Na, meg az, hogy fizet-e majd a biztosito. Azert probaljal megnyugodni, gondolj arra, hogy meg rosszabbul is sulhetett volna el az egesz! Ha az oldalahoz vagodik, meg tobb kart csinalt volna. Egyebkent kepzeld el, en az uj kocsikban nagyon rosszul vagyok! Valahogy attol az uj szagtol iszonyu hanyingerem tud lenni. :roll: Biztosan hulyenek nezel miatta, de ezzel mar gyerekkent igy voltam es sajnos nem nottem ki. A ferjemnek viszont nagy orom, mert igy nem konyorgok egy uj kocsiert. :lol:

Kepzeljetek, a ferjem egesz hamar vegzett a korhazban! :shock: Pedig vitt magaval konyvet meg kajat is, mivel azt hitte egesz ejszaka ott fog dekkolni. Kitisztitottak a sebet es kapott egy tetanuszt. Most meg mar alszik is.

Sancsi, nem irigyellek a szemed miatt, de remelhetoleg hamar tul leszel rajta! En is nagyon utalom, ha a szememnel babralnak, kulonosen a szemmutetem ota. Nekem a fejemen van egy nagy szemolcsfele, amit le kene szedetni. Mar voltam vele tavaly borgyogyasznal, de azt mondta, hogy a sebeszetre kell mennem vele. Az meg mar elmaradt. Addigra inamba szallt a batorsag. Mondjuk azert se vagyok ra, hogy leszedjek, mert akkor ott le kell borotvalni a hajam. Amugy meg mar jol osszeszokott pajtasok vagyunk a szemolccsel, mivel egeszen pici korom ota ott van.

Ja, nem is meseltem, milyen hust vettunk tegnap a Tescoban! MAGYAR PULYKA :!: :lol: En szeretem nagyon a pulykat, de mar regen nem veszek itt Angliaban, mivel ahanyszor vettem, mindig olyan iszonyatos hal szaga volt, amikor sutottem-foztem. Biztosan valami hallisztes tappal etetik itt oket. En meg amugy is utalom a halat, hatha meg egy husnak van hal szaga meg ize. Szoval, tegnap meglattam, hogy ez a pulykamell magyar, ugyhogy gyorsan beledobtam a kosarba. Ma este mar el is keszitettem es isteni volt! Ugyhogy mostantol vadaszni fogom a Tescoban a magyar pulykat. :lol:

Na, megyek mozgok egyet, mert Lolli draga ismet nem fer a borebe es mar kezd kellemetlen lenni a sok kalimpalasa. Azt hiszem tegnap megfordulhatott, mert azota allandoan a koldokomnel meg a folott rugdos. Korabban meg mindig ket oldalt ereztem.

Jo ejszakat!

Olvie

KépKép
olive

Sziasztok!

Képzeljétek, Alida már alszik (1/2 7)! Kíváncsi vagyok, meddig... Mostanában annyira összevissza van az alvása meg az evése, hogy már kezdem azt hinni, hogy valamit nagyon rosszul csinálok.

Megnyugodtam, hogy nem csak nekünk volt ilyen a kezdet. Bár szerencsére Alida nem sírt sokat, így mikor ránéztem, mindig megnyugodtam egy kicsit.

Sudi:
Ez ôrület, ami történt a kocsival!! :cry: Remélm sikerül valami pénzt kifacsarni a biztosítóktól!

Rita:
Gyönyörü fiacskád van!!! :D Olyan nyugodtnak tünik! Vagy ez csak látszat? A konyhátok is nagyon szép lesz. Mindig gyanítottam a képek alapján, hogy nagyon klassz házatok van, ez most be is igazolódott. A mi házunk nagyon régi és ablakokat kéne cseréltetni rajta, a festésrôl nem is beszélve. De ez annyi pénz, hogy bele sem fogunk soha. Majd ha eladjuk, csinálhatja az új tulajdonos.

Bogyó:
örülök, hogy jobban vagytok!

Sancsi:
Gondolok Rád holnap! Biztos hamar túlleszel rajta. Holnap lesz anyósom szürkehályog mütétje is. Örülök, hogy negatív lett a vizelet!

Olive:
Kész horrortörténeteket írtál! Azért az a szén-monoxid mérgezés nagyon durva! Már 32 hetes vagy!!! Mikorra vagy kiírva?

Mégegy dolog, amit mindig elfelejtek megkérdezni: mekkora kenyérhéjat adtok a csemetéknek rágcsálni? Múltkor egy kicsit hosszabbat adtam Alida kezébe, aki addig cumizta nagy buzgón, míg egy elég nagy darab a szájában maradt. Alig bírtam leválasztani a szájpadlásáról! Jobb, hogyha csak pici darabkát adok, amit egyben is megehet? Egyébként két perc után sikeresen kidobta az ülôke oldalán, mint mostanában mindent.

Andrea hol vagytok??
zsuzsi 81

Sziasztok!

Dávidkámnak elsőre sikerült abba a gyógyszertári zacsiba pisilnie :D :D :D Most már csak az a kérdés hogy a mennyiség elegendő lesz e a vizsgálathoz! Apa most vitte a laborba!
Szerintetek lemehetünk ma már sétálni? Már teljesen megvagyok kukulva itt a lakásban!

Olive örülj neki hogy ilyen kis virgonc a pocaklakód! Hidd el ha egy fél napig nem mozogna, már tiszta ideg lennél, hogy nincs e valami baja?

Megyek szoptatni, később folytatom!

bogyo75

Sudi, hű, nagyon gáz, hogy megütődött a kocsi. Garázsba betenni ninvcs lehetőség? Valószínű, hoyg nincs, mert akkor gondolom, ott lett volna. remélem, mégiscsak fizet a biztosító!

Rita, gyönyörű a konyhád már most is, hát ha még teljesen kész lesz! A fiad meg nagyon édi kismanó. Már mindjárt "nagymanó"! :wink: :wink: :wink:

Julcsi, örülök, hogy minden rendben Dávidkáva! Ha nem fúj a szél, szerintem nyugodtan mehettek sétálni. Jól felöltözteted, és mehettek. Csak egyáltalán ne legyen szél, mert az hasgörcsöt is tud okozni. Még Kriszta is sokszor kapkodva veszi a levegőt, ha fúj a szél.

itt mindenesetre akkora szél volt tegnap egész nap, hogy én ilyent még nem értem. A parabolánkat majd' leszedte az ablak elől.

Olive, Kriszta is ilyen kis virgonc baba volt már a pocakban, de éjjel mindig hagyott aludni. Ha megébredtem, nem miatta volt. És azt mndták, hogy a vége felé sokkal kevesebbet fog mozogni. Na, nálam nem így volt. Valóószínű, amiatt, hogy nem volt túl nagy baba, volt helye bőven ficánkolni. Olyan is volt, hogy egy-két órát egyfolytában mocorgott, és akkor nem tudtam csinálni semmit. :)
Na, látod, azért az angol egészségügy is tud szerezni meglepetéseket. Még így is legyen. Jobbulást a férjednek!

Zsuzsi, én olyan kb. 3 ujjnyis nagyságú kenyérhéjat adok Krisztának. Az sem jó, ha túl kicsi, mert akkor egyből be tudja falni, tudod? Szerintem ne is adj akkor májat Alidának, ha ennyire kétes eredetű. Bár ha majd libát vesztek, májastól, szerintem megkóstoltathatod vele. Én adtam már pulyka- és kacsamájat is Krisztának, igaz, mindegyik házi volt. :)

Etterke: Itt sajnos nem létezik natúr Danonino, csak gyümölcsízű, ezért vettem felnőttjoghurtot. De ebben sem, és a Danoninóban sincs semmilyen adalék, színezék vagy tartósítószer! Legalábbis a dobozra nincs ráírva! :roll: :roll: :roll:

KAti, elhiszem, hogy bosszantó ez a habtapi-ügy, de mondom, az már nem lesz annyira fontos (legfennebb csak játékként használja majd), amikor az egész házat bebarangolja! Szerintem adj egy réteg plusz ruhát (Kriszta harisnyában és nadrágban van) és hagyd, hogy mászkáljon szabadon, amerre akar. Annál is inkább, hogy padlófűtésetek van. Minél jobban félted most, kicsi korában, annál inkább ezt szokja meg, aztán ha mejd levetkőzteted akár nyáron is, sokkal hamarabb megfázik. Kell erősödnie az immunrendszerének. Természetesen úgy teszel, ahogy jónak látod, de nekem ez a véleményem. Néném még nyáron is harisnyában jártatta a gyerekeket amíg kicsik voltak, és mindig betegesek voltak. Ez sem megoldás végülis!

Na, asszem ennyit akartam! Kellemes napot mindenkinek!

Ja, még Sancsinak: Szorítok, hogy nagyon gyorsan lés rendben zajlódjék le a "műtét".

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Hát horror amiket az utóbbi órákban írtatok!

Sancsi: Neked jobbulást, remélem gyorsan túl esel a beavatkozáson!

Sudi: Ez nagyon durva! Remélem hamarosan megoldódik a gond és fizet a biztosító! Én is ideges lennék! Valahogy az autó nekem is a szívügyem! Nem csoda, hiszen olyan nagy érték!

Riti: Nagyon drága Tomika! Nagyon nagyfiús már! Nem mentek el nosztalgiából pizzázni abba az étterembe?

Zsuzsi: Én kb 10 centis kenyérhéjat adtam Rékának, de mostanában mivel itt nincs jó kenyér, egy fél banánt szoktam a kezébe adni és azt elszopagatja, rágcsálja, de itt is figyelni kell, mert néha nagyobb darabot harap le!

Ma jönnek a barátaink játszani, remélem jól érzik majd magukat a gyerekek!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy ismeretlenül zavarlak Titeket ilyesmivel, de szeretnélem megkérni Titeket, hogy szavazzatok a kisfiamra. Már csak 2 nap van hátra, és 75 szavazattal vagyunk lemaradva az elsőtől. Talán még behozható.
Légyszives még szavazzatok még ma és holnap! Esetleg szóljatok néhány ismerőseiteknek is, hogy szavazzannak a Mátéra.

http://www.jatekfutar.hu/szavazolap.html

Referencia szám: 2006_00776 Máté

Köszönöm, hogy szavaztok.

Zsani

Jaaaa....és a kisfiam is írt Nektek:)

Anyukám azt mondta, rajtad múlik, hogy enyém lehet-e az a sárga quad, aminek a fényképét már lassan egy hónapja mutogatja nekem, kérlek ha nem felejtesz el és nem nagy kérés gondolj rám még 2 napig, nagy örömet okoznál nekem…

Máté
Vendég

Sziasztok!

Sudi: Igazán sajnálom, ami az autótokkal történt, elhiszem, hogy rendkívül bosszantó!!! Remélem, hogy fizetni fog a biztosító! Nálunk ugyanaz a helyzet, mint amit Olive is írt, hogy a mi kis öreg járgányunkon már nem számít 1-2 új karcolás. De azért egy vadiújnál más a helyzet! Tényleg fájhat az ember szíve miatta!

Zsuzsi: Jocinak én is kb. 10 cm-es kenyérhéjat szoktam adni.

Rita: A konyhátok már most nagyon szép, hát még ha teljesen készen is lesz....! :D Tényleg milyen nagyfiú már Tomi! És olyan boldog-vidám arcocskája van minden képen! :D

Bogyó: Én most délután mindenképpen kimerészkedek Jocival az utcára, mert már nekem is elegem van ebből a bezártságból. Legfeljebb előbb hazajövünk, mint szoktunk! :roll:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sancsi: Szorítok!!! :)

Etterke: Remélem jól sikerül a baba-tali! :)

Én a Hab-tapit nem kizárólag azért szerettem volna megvenni, hogy Joci azon mászkáljon, hanem azért is, mert szép színes, jópofa dolognak látszik és biztosan tetszene is neki még a későbbiekben is. (A húgomnak van egy csoporttársa, akinek az öccse "már" 6 éves és még mindig imád ezzel játszani.) De most már úgy vagyok vele, mivel látom, hogy nem is olyan egyszerű hozzájutni, hogy ha lesz lesz, ha nem nem. Már nem akarom mindenáron.

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a drukkot a kocsi miatt, vagyis hogy fizessena biztositó!
Van Casconk is, csak 50ezres önrésszel, vagyis 50ezerig ha kár éri a kocsit, azt nekünk kell fizetni. :(
Garázs itt 2 Milla!, Amúgy nem szokott probléma lenni az ittparkoléssal, hisz a járda túloldalán van a térfigyelő kamera, szóval biztonságosnak is mondható. De hát ez tényleg egy hülye malszerencse!!!! :cry: :cry: :evil: :evil: És az, hogy 2 hetes új autó, hiába vigyáz az emebr ahogy tud, tessék! :evil: :evil:

CsKati! Vicces nekem, hogy Te sehol se kapsz, mert Én meg annyiszor látok habtapit, képzeld a legutóbb szombaton jártam itt nálunk egy játékboltban, és még ott is volt, ilyen ABC-s mint ami nekünk is van, meg olyat is ami Etterkééknek van, olyan Disney-set!!!!Multkor meg a volt MegaToysban is volt egy rakással!!! Itt a soroksári úton.

Rita!!!! Édi a kis Tomi, jó nagy habot tettél a buksijára!!! :lol: :lol: :lol: Én is szoktam!!!!! :lol: :lol: :lol: Olyan kék 'SPORTS'-os pulcsija meg Gerynek is van!!!!!!! UGYAN AZ!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: És még zöldben is van, meg Mikiegersben is!!! Nagyon jó kis holmik, szeretem!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Bizony lassan Te is készítheted Tominak a második Lilly-s vonalzóját!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink:

Zsuzsi!
Ilyet Gery s csinált, csinál még néha, hogy a falat összegyűlik a szájpadlásán. És ahogy írod, Gery is olyan profin köpködi már ki a nem neki való falatokat, hogy csak úgy lesek!!! :roll: :roll: :lol:
Ne aggódj, menni fog ez!!!Én most Győri Édes kekszet adok a kis kezébe, nagyon ügyes már vele, mindig gyorsan elsétál vele, megeszi és jön a köviért!!! De nagyon ügyi már!!!! :lol: :lol: :lol: És ez a keksz hamar szétolvad a szájában. Meg már kezdi harapni szét az első fogaival, mikor beveszi a szájába. Én inkább hajlamos vagyok neki akkora falatokat adni, amik pont jók. Meg sjana még sokszor, ha a kezébe kerül valami kaja, akkor azt biza szétpaszírozza az etetőszékén! :? :?

Rita! A Ti szélvédőcserétek se semmi! :shock: :shock: :shock: :shock:

Sancsi merre????? Dokit megjártátok???

Andrea!!! Merre???
Még képek???

Olive!
Igen ebben a kocsiban is van új szag, de nem olyan vészes, András egyenesen imádja!!! :lol: :lol: Ahogy írtad ezt, hogy hal szagú a pulyka nálatok, nekem is megfordult a gyomrom!Fúúj, Én is utálom a halat!!!!! Egyedül a lazacot eszem meg, és a heringet valami pácban, szaftban!!!! Semmi mást nem eszek, néha még a rántott hekket! A halászlével meg egyenesen ki lehet kergetni a világból!!!

Na asszem ennyi!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!

Mielott vegigolvaslak benneteket hamar irok.

Azt hiszem en meg ott tartok hogy Joci 4. fogacskaja kibujt. Gratulalunk a fogacskahoz.

Rita, Sudi, Sancsi, sajnalom hogy a talalkozas elmaradt. Remelem hamarosan osszejon nektek. En is a Zsuzsi allandoan biztatom :D :D :lol: :lol: :D :D

Emlekeztek irtam hogy Petike kanalazik. Szoval akkor kb 3 napja volt es keveseket evet, de egyre rosszabb lett. 3 hetig probalkoztam, de mar a kanal es a kistal lattan keserves sirasba kezdett. Probaltam en mindenfele kanalat, gumist, muanyag, fem, kicsi, kozepes, nagyobb. Neki is adtam egyet az nem erdekelte. Az almat peldaul probaltam reszelve vagy megfozve es puresitve, barackkal vagy anelkul, sutotokot ami jo edes volt, edeskrumplit, avocadot. Szoval semmi, mindegyiknel szivszaggatoan sirt, ugyhogy 3 het utan azt mondtem hogy meg varok, nem szeretnem ha megutalna az eveszetet. Az almalevet ha uvegbol adom megissza es vasarnap a narancslet is kostolta azt is szereti. Szoval most vettem egy gyumolcscentrifugat es amit mar lehet adni annak a leveit megprobalom adogatni. Majd par het mulva megint probalkozom majd csak elkezdi egyszer. A tejecskebe naponta 2x becsempeszek tejpepet es azt is megisza. Szerintem neki nem az izekkel van gond hanem maga a kanalazassal.

Na mentem olvasni titeket.

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Andrea: Eszembe jutott arról, amit most írtál, hogy korábban anyukám mesélte, hogy annak idején én sem voltam hajlandó kanállal enni, pontosabban nem voltam képes kivárni a két kanalazás közötti időt, olyan mohó voltam! :lol: Így aztán azt csinálta, hogy a főzeléket, persze hígabb formában, cumisüvegből adta, nagyobb lyukat vágva a cumi tetején. Gondoltam leírom, hátha úgy döntesz, hogy kipróbálod és idővel újra megpróbálkozol a kanállal etetéssel. Egyébként pedig köszönjük a gratulációt a fogacskához. :)

Sudi: Hogy őszinte legyek, valóban érdeklődhettünk volna több helyen is, de a férjem nem rajong az ilyen áruházi sétákért , örülök, hogy arra a néhány helyre el tudtam csalni. Viszont hajlok rá, hogy egyik nap buszra üljek -most, hogy a húgom itthon van, van kire bíznom Jocit- és elmenjek a Soroksári útra. De még meggondolom, mert most azt találtam ki, hogy kitisztítom az eddig összegönygyölve tartott kisebb méretű, ugyanakkor elég vastagnak tűnő szőnyegünket -hétvégén akadt a kezembe pakolás közben, már el is felejtkeztem róla, hogy van- és így már bátran letehetem Jocit a padlóra, mert biztosan nem fázik meg. (Még mindig nem tanult meg négykézláb állni, csak hasal vagy a hátán, esetleg oldalt fekszik.) Azért köszi a tippet! :D

Joci ma elég nyűgös, lehet, hogy a fogzás miatt, de szerintem ez a szeles idő is zavarja! :?

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Andrea: Petikének nagyon boldog hófordulót! Már ő is fél éves! :D :D :D

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Szia Andrea!

Boldog hófordulót Petikének!!!!!

Ne aggódj Petike miatt, hogy nem fogadja el még a kanalat, eddig még mindenki megtanulta. Réka is később kezdte, kb ennyi idős volt és semmiről nem maradt le. Azok a babák, akik szopiznak szintén ennyi idős korban kezdenek ismerkedni a kanállal. A tápszerben pedig minden fontos táplálékot megkap! Szóval ne izgulj! Jól csinálod! Majd később térj vissza a kanalazásra! És az anyósod megjegyzéseit is hagyd figyelmem kívül!

Kép
Kép
etterke

Andrea, BOLDOG FÉLÉVES SZÜLINAPOT PETIKÉNEK!!!!

BEUCI, TE NAGYON RÉG NEM ÍRTÁL!!!!!!! A TE KICSI-NAGY FIADNAK IS NAGYON BOLDOG HÓFORDULÓT KíVÁNOK! LÁM-LÁM, MÁR 2 HÓNAPOS Ő IS! GYERE ÉS ÍRJ NÉHÁNY sort magatokról, remélem, minden rendben!!!!!

Kriszta ma este elkezdett taknyolni. Sokszor tüsszentett, és folyt az orra. Nem szortyogott, csak állandóan nedves volt. Ma este a tejpépet narancslével készítettem, abba tettem a tápszerport is. Igaz, hígítottam egy kis vízzel. remélem, reggelre nem lesz semmi baja. És főleg, hogy nem fázott meg ma séta közben. Csak félórát voltunk kint és nagyon jól fel volt öltöztetve. és a száél sem fújt.

jó éjt mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Andrea, boldog hófordulót a kicsi fiadnak!!! :lol: :lol: :lol:
Én is azt mondom, várj egy kicsit, tedd el a kanalakat, majd 1-2 hét mulva próbáld újra! Gery sem nagyon szeret enni, Én sokszor lekötöm közben valamivel a figyelmét, néha muszáj! Türelmetlen Gery is, és sajna minden jobban érdekli mint az evés! Ezt az apjától örökölte az tuti, mert Én világ életemben jóevő voltam. :oops: :oops: :lol:
És próbáld még esetleg azt, hogy ne akkor kanalazz, mikor már nagyon éhes Petike, mert akkor naná, hogy türelmetlenebb!! Kapjon tápszert rendesen és egy óra után próbálj neki valami nagyon finit kanálból!!!! :lol: :lol: :lol: Hátha így megbarátkozik majd a kanállal!! :lol: :lol:

CsKati! Ha elindulnál a városba, elötte azért javaslom, hogy hívd fel aboltot, hogy biztos van e, és ha igen tegyenek neked félre! Nehogy fölösen utazz oda!

Képzeljétek ma a nővéremék befeküdtek a Madarász utcai gyermekkórházba. :cry: Nem tudott szoptatni, és teljesen besárgult a kis Tomi! Így most segítenek használni bimbóvédőt, mert állitólag kicsit befelé forduló bimbója van a nővéremnek és ezért nem ment a dolog, és ugye a sárgaságot le kell húzni, meg fogyott is a baba, így nem engedték Őket haza. :cry: :cry: :cry: Anyuval beszéltem, mondta, hogy szegény nővérem már teljesen kimerült, egész éjszaka csak sírás volt, semmi szunya. De legalább most ott tud valamit pihenni, mert a nővérek mindent megcsinálnak a babával, neki csak szoptatni kell, közte tud pihenni. Úgy sajnálom őket!!! Majd holnap hívom, aztán lehet bemegyünk hozzá, zavarni sem akarom, had pihenjen!!!!!Olyan rossz érzés! :cry: :cry: :cry:

Ma rendeltünk lámpát !!!Kazincbarcikáról!!!! :shock: :shock: Potom 29500-ért ki is szállítják, juhhé! Csütörtökre ígérték! :) :)

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!

Andrea:
Nagyon boldog féléves szülinapot Petikének!! Szerintem se aggódj a kanál miatt, csak lényeg, hogy ne erôltesd a dolgot! Nekünk meg legújabban az a baj, hogy Alida szinte semmit nem eszik a tejen kívül. Készíthetem neki a jobbnál jobb kajákat, még végig is nézi a nagy készülôdést és lelkesen hajtogatja, hogy mam-mam-mam, mégis mikor megkóstoltatnám vele, összeszorítja az ajkait és egyszerüen nem eszik! Ha a fejemre állok sem! És már több, mint 2 napja megy ez.

Sudi:
Nagyon sajnálom a nôvéredet! :cry: Remélem, hogy ki tudja magát pihenni és a nôvérek segítenek a szoptatással. Alida is picit besárgult és fogyott is, de ô nagyobb volt. Ügyesek vagytok, hogy találtatok olcsóbb lámpát!

Mi is végre ki tudtunk menni ma sétálni, nem fúj a szél, nincs is olyan hideg, csak havazik. Úgyhogy havat is lapátoltam, Alida nagyon élvezte.

Köszönöm a tanácsokat a kenyérhéjjal kapcsolatban, az a gond, hogy itt szinte nincs is héja a kenyérnek, olyan puha az egész. Szerintetek az még korai, hogy fôtt zöldséget a kezébe adjak? Mindig meg akarná fogni a kanalat, mikor etetni próbálom, csak fôzelékkel nem merem...

Edith:
Remélem nem lesz taknyos Kriszta!

Etterke:
jó babatalit!

Kati:
Ha megnyugtat, nekünk van habtapink és Alida le se sz..ja. mikor régebben rátettük, folyton lemászott róla, pedig szép színes. Edithéknek sem vált be. Remélem Joci szeretni fogja.

na mennem kell, visít a Rántott Keselyüm!
zsuzsi 81

Koszonjuk a koszontest!!

Ujra itt. Delbe amikor megirtam egy jo hosszu hozzaszolast nem tudtam elkuldeni, allandoan error jott fel. Hat gondoltam elmentem de csak a memoriaba a masolas gombal es csak bejon az oldal akkor meg kuldom. Igenam de kozben szuleim kerdeztek egy weboldal cimet en meg egy-ketto bemasoltam a memoriaba amikor eszembe jutott hogy b..us ott volt az iromanyom. Most irhatom ujra :x , csak minden jusson eszembe :oops: :oops:

Sudi: sajnalom ami a kocsival tortent. Tudom nagyon rosz erzes, mi is egy evvel ezelott a 6 honapos kocsinknak a hatuljat total tortuk amikor egy oz kiugrott az orszagutra es mivel jeges volt meg kod is igy a kocsi pordult-fordult es belecsapodott az elvalaszto falba :cry: :cry: Szerencsere a fejemnek semmi baja nem lett es a forgalom se volt nagy hajnali 4-kor. A biztosito nekunk megcsinalta, de tudod mi mar tudjuk hogy mi tortent. Na de ettol meg imadjuk a kocsit. Es mar olvastam is hogy jo aron kaptatok lampat. Biztosito fizet???

Rita, Sancsi, Sudi sajnalom hogy elmaradt a talalkozo. Remelem minel hamarabb bepotoljatok :wink: En is probalom ravenni a Zsuzsit de nekunk meg dolgozni kell rajta. Igaz Zsuzsi? :D :D :lol: :lol: :D :D

Rita, nagyon szep a konyhatok! En allandoan ott kutyulnek valamit az biztos :D meg kerunk kepeket.

Sudi, sajnalom noveredeket, es remelem megtanitjak a korhazban a szoptatast. Hasonlo volt nalam is a hejzet, de Peti sehogyan se tudta szivni ezert kellett allandoan pumpalnom de nem sok sikerrel jartam :(

Zsuzsi, aranyos lehet Alida ahogy vegignezi a kajacsinalast es a holapatolast :D :D Vited mar Alidat szankoval? Itt mi alig lattunk meg havat 1x vagy 2x, de mar el is olvadt. Igaz mar 1 hete nagyon hideg van, minuszba vagyunk de ez a ti hidegetekhez gondolom semmi. A ferjed ugy erzi mindha Hawaii napsutesben lenne :D Melyik reszen is van NY-nak?

Sancsi, remelem mar jobban vagy a szemeszet utan.

Edith, remelem Kriszta jobban van es nem fazott meg.

Etterke, milyen volt a babatalalkozo? Jut eszembe Edith, hogy alakul a csutortoki babatalitok?

Kati, remelem kapsz habtapit es nem jarod ossze az egesz varost.

Mindenkinek koszi a kanalas hozzaszolast. Abban remenykedem hogy kisfiam nem lesz olyan mnd amilyen az apja volt gyerekkoraban. Barmit eletettek mindig visszakerdezett "Mas nincs?"

Na most mar mentem alukalni. Jo ejt

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sziasztok!

Sehol senki?

Sudi, megkaptad a mailemet?
Sajnálom a nővéredéket, hogy be kellett menni. Na itt a hátulütője, ha előbb hazaengednek. Gondolom őket is hamarabb hazaengedték, mikor én szültem, akkor is sokan voltunk, és ugyanez volt. Bár én nem bántam, de szerencsére Tomi nem lett sárga.

Sancsi túlvagy a "műtéten"?

Eszter:
Megyünk pizzázni 7-én, már régen elterveztük, hogy hagyományt teremtünk. Már szóltunk is a két srácnak, akikkel voltunk. Csak mostmár visszük a nagyfiút is.

Nem tudtok valami jó kis programot, amit Tomi is élvezne?
Hármasban töljük a szülinapját, Norbi nem megy dolgozni aznap, sütök tortát, meg minden, de kéne valami jó kis program. Ha nyár lenne, akkor állatkert, vagy ilyesmi, de ilyenkor, mit kéne csinálni?

Kati, Tomi a mamától egy játszószőnyeget kap, amire házak, meg autóút van rajzolva. Sok helyen lehet kapni 2500 Ft körül van. A nappaliba pont jó lesz, mert ott nincs szőnyeg, viszont ott is van egy kis játéksarok Tominak. Lehet, hogy valami ilyesmit kéne nézned a tapi helyett akár.

Ja, és lehet, hogy nem érkezik meg a sütisbödön Tomi szülinapjára sem? :shock: Levelet már kaptam ugyan, egy hete, hogy hamarosan jön, de még semmi. Azért ez már röhej. Dec elején küldtem be. :shock:

Na, Tomi felébredt....

Rita & Tomi
Kép
ritike

Ja, örülök, hogy tetszik a konyhánk! Igyekszünk...

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok!

Voltunk ma úszni és nagyon klassz volt ismét, utána pedig a kisbarátunkkal találkoztunk, nagyon jót játszottak a gyerekek, érdekes ahogy változnak a szerepek időről időre. Korábban egymás mellet játszottak, utána már megérintették egymást, most kiveszik egymás kezéből a játékot, követik egymást mindenhová és persze a másik cumija kell! Nagyon édesek!

Riti: Milyen tortát készítesz? Majd gondolkodom valami programon! Ugye hétköznap? Nekem elsőnek az uszi jut eszembe, pontosabban valami élmény fürdő ahogy együtt pihenhet a család, a pezsgőfürdő általában tetszik a gyerekeknek. Most hirtelen még játszóház jut eszembe!

Zsuzsi: Előfordul ilyen, hogy a babák nem kívánnak valamit. A kis barátunk is még szopizik és az elmúlt két napban csak cici és gyümi kellett neki :roll: Ki érti ezt?

Sudi: Sajnálom, hogy kórházban van tesód és a baba, de ott tudnak pihenni és nagy segítséget kapnak a szopizással kapcsolatosan. Minden jót nekik! Remélem hamarosan hazamehetnek!

Edit: Krisztának jobbulást!

Kép
Kép
etterke

Sudi: Nagoyn sajnálom nővéredet, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan hazamehetnek! Itt éjjel is vele van a baba? Mert ha igen, úgy nem tud pihenni. Én egy hetet voltam kórházban úgy néztem ki, mint egy zombi amikor kijöttem onnan, a sok virrasztástól.
Ami meg a kocsitókkal történt, tényleg nagyon bosszantó. Nyáron írtam, hogy a nagy szélben nekünk is bezúzódott az ugyan már használt kocsi, de így is mérgelődtem....

Ahogy olvaslak Titeket, én sokkal rosszabb anyának érzem magam nálatok, mert a munka úgy le tud foglalni, hogy csomó mindent amiatt nem tudok megadnia gyereknek, pl. babaúszás, stb. Persze azért elhanyagolva nincs, de napközben nem tudunk elmenni sehová. Még régi barátokkal sem igen tudok találkozni. Mikor este 10 felé Ákos elalszik már hulla vagyok.

Kép
mölli

Bocs, Sudi, a kocsitokat nem tudom hogy írtam hosszú ó-val...

Kép
mölli

Sziasztok!

Mölli:
Szerintem egy percig ne érezd magad emiatt rossznak! Sétálni néha kimentek? Az mindenkinek jó kikapcsolódás lehet. Én is a napokban tök szar anyának éreztem magam (jó is, hogy most írtam az ellenkezôjét), Alida evése és alvása miatt. Most igyekszem sokkal szigorúbb napirendet tartani, amihez persze nagyon nagy önfegyelem kell. Arra is rájöttem, hogy vlsznüleg engednem kéne, hogy egyedül próbálkozzon enni. Ma adtam a kezébe egy kiskanalat és nagyon jól elvolt vele. Az avokádót, amit adtam volna, csak az ujjamról volt hajlandó leenni, mikor a kanalat meglátta, rögtön bezárta a száját.

Etterke:
Nagyon jó, hogy minden héten összejöttök a kis barátotokkal! Alida még nem is igen találkozott vele egyidôs babával. Most én is úgy vagyok az evéssel, hogy biztos nem éhezhet, mivel sok mindennel megkínálom. Most inkább csak egész pici kóstolókat adok sokféle kajából. Reggelinél azt vettem észre, hogy arra fáj a foga, amit én eszem, így kapott kenyérhéjat és avokádót.

Andrea:
Gyula szerintem Manhattan-ben van, bár nem tudom jól a városrészeket. :oops: A Lincoln-Centerben van ez a fesztivál, a hotelje pedig a Broadway-n. Szánkónk nincs még, de ilyen hidegben nem is merném ráültetni Alidát. Nem szabad, hogy a levegôvel kuozvetlenül érintkezzen az arca, így majdnem mindig ráfedem a babakocsi tetejét. Szerintem ennyi idôs babák még nem válogatnak, vagy igen?? Hidd el, hogy én lettem volna a legboldogabb, ha a férjemmel tarthatok! Ja ezt még nem is meséltem! Mikor Alida 10 napos volt, Gyulának hirtelen el kellett utaznia egy elég távoli városba (autóval kb 7 óra). Mivel a szülés után nagyon ki voltam fáradva és el sem tudtam képzelni, hogy mit fogok csinálni egyedül, hát úgy döntöttünk, hogy hármasban megyünk. Elôtte persze kikértük több orvos véleményét, mindegyik azt mondta, hogy nyugodtan menjünk. Így aztán felkerekedtünk és nagyon jól sikerült az út. Alida nagyrészt úgyis aludt, mikor enni akart, akkor meg megálltunk szopizni. Utólag is úgy örülök, hogy így döntöttünk, máskülönben lett volna egy embertelen hetem.
zsuzsi 81

Zsuzsi81: Persze, sétálni viszem minden nap, kivéve ha időjárás nem megfelelő. Szerintem is hagyd Alidát egyedül enni. Ákos nem is hajlandó hagyni már, hogy etessük. Tudom, ijesztő, hogy minden tiszta ragcs és ételfoltos lesz, de hát ha ez az ára, hogy Alida egyen....

Kép
mölli

Sziasztok!

Edith: Remélem Kriszta már sokkal jobban van! :)

Etterke: Biztosan nagyon édesek a babák együtt, sajnos nekem eddig nem volt lehetőségem rá, hogy Jocit ilyen formán társaságba vigyem, de bízom benne, hogy ha az unokatesóm kisfia egy kicsit nagyobb lesz - holnap tölti be a 2 hónapot -, akkor rendszeresednek majd a baba-találkozók! :D

Sudi: Én is nagyon sajnálom a nővéredet, nem lehet most könnyű neki. Remélem hamar helyrejön a kicsi és hazaengedik őket!

Rita: Ezek aztán nem sietik el az ajándékok kiküldését! :evil: Kívánom, hogy már ne kelljen sokat várnotok rá! :) Tudom, hogy melyik szőnyegre gondolsz, az nekem is tetszik már nagyon régóta és ha hiszed, ha nem, pont ma gondoltam rá, hogy akár az is jó lenne. :lol: Addig is holnapra megszárad az a kisszőnyeg, amit tegnap említettem, úgyhogy egyelőre arra rakom a kis Izgő-mozgómat! :D

Megnéztem a sokat emlegetett www.egyszervolt.hu -t. Tényleg nagyon jó kis oldal! :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Voltam tegnap a szemészeten. Közölték, hogy itt nem foglalkoznak, vele, menjek be a Rókus kórházba (oda tartozunk), majd ott leszedik. Köszi!
Cserébe a megvizsgáltak, fél dipotriát romlott a bal szemem, :? de most nem irattam fel szemüveget, a mostanit se hordom. (szégell :oops: :oops: :oops: ) :?

Sudi!
Örülj neki, hogy "csak" 30 ezer!
Nekünk tavaly kellett fékszíjat cserélni, meg volt valami, 90 ezer, most meg olajcsere, fékbetét csere, meg mittudom én, 45 ezer. :?
Köszi! És még valmi kódokat is be kéne ütni, de arra azt mondta a szerelő, azt ingyen megcsinálja. Ha már nem egész 1 év alatt otthagytunk nála 130-at, akár meg is csinálhatja.
Tesódnak, pici Tominak jobbulást!

Rita!
Édes a pici fiad! Imádom!!!! :lol: :lol: :lol:

Tegnap este 7-kor Enéh majd' el akart aludni. Mondtam Sanyának, gyorsan megfürdetem, és leteszem. Persze fürdés közben jól felébredt, így 3/4 10-ig bulizott, amit némi nyafival zárt, ugyanis jöna 9. foga. Jobb alsó rágó, már picit látni-érezni is.
Hulla fáradt voltam, nem is tornáztam, pedig mostanában szoktam. :lol:

Apropó gyed-gyes! Nem tudja valaki hogy hogy is van? Ha Enéh 2 éves kora után megyek vissza melózni, akkor lehet gyes mellett 8 órában is? És akkor jár a fizetésem is, meg a gyes is?
Felhívtam ma a bölcsödét, megkérdeztem hogy lehetne-e, hogy Enéh előbb kezdjen. Azt mondták, az max. október. Annak meg nem sok értelme van, mert úgy tudom, hogy a gyed mellett nem lehet visszamenni, de ha visszamegyek akkor meg nem igényelhetem a gyest. Jól tudom?

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Most sikerült rendesen visszaolvasni is!
Az előzőt még valamikor nem is tudom mikor írtam, de most pótlok még!

Rita!
Én még dec. végén kaptam a pamperstől egyenlegközlő levelet, de azóta se híre, se hamva a játéknak. Már az se érdekel, he meg se kapom.
Program nem nagyon jut eszembe.
Ha közelebb lennétek, javasolnám Dobogókőt. Mi imádjuk.

Olive!
Halszagú hús ellen jó megoldás, ha fokhagymás tejbe áztadod.
Én imádom a halat, de azt is mindig úgy csinálom, és úgy nincs olyan halszaga.

Bogyó!
Kb. 20 ml vizelet elég egy vizsgálathoz.
Mi tegnap is, ma is voltunk sétálni, de Enéh már nagy. Emlékszem, ő olyan 6 hetes volt (a pontos dátumot majd megnézem) ,mikor először vittem ki sétálni, de nálunk gondok voltak a hízással, azért nem is javasolta a védőnő.

Andrea!
Osztom Sudi javaslatát!Várj a kanállal.
És még 1x! Sanya nevében: köszi a fordítást!!!!

Zsuzsi!
Nem lehet hogy jön Alida foga? Enéh olyankor kevésbe jó étvágyú.

Etterke!
Te kérdezted régebben a zeneovit. Szoktunk járni, bár idén még nem voltunk. A környékünkön tombol a bárányhimlő, így nem mertem Enéht elvinni, félek hogy elkapja.
Nem tudom most milyen, mert az a csaj, aki tavaly tartotta az elment szülni, de akikkel eddig beszéltem, azok azt mondták, a mostani jobban tetszik nekik.

Tuti hogy nem reagáltam mindenkire, de bocsi, most megyek, mert kifolyiik a szemem.

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!

Kriszta nincs rosszabbul, de jobban sem. Még mindig folyik a nózija.
Ma kibújt a 8. foga, a bal oldali, felső rágó. Szerencsére nem viselte meg. Az utóbbi napokban kitűnően aludt és ma is csak egyet visított, gondolom, amikor áttörte. Részletesen leírtam a naplóban a mai nap eseményeit, ha akarjátok, elolvashatjátok!

Most nem tudok reagálni, mert reggel korán megyünk édesanyámékhoz. Csak valamikor délután-este fogunk hazakeveredni, gondolom, úgyhogy nem tudom, mikor tudok ismét jönni. Legyetek jók, vigyázzatok magatokra-babócákra. Ha tudok, holnap este benézek.
Jó éjt mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Sancsi! Én úgy tudom, hogy ha a gyerek bölcsibe kezd járni, akkor onnantól nem jár a GYED! Amikor mi most beirattuk Gerytm akkor kitöltettek valami kis papírt, amiben nyilatkoztam és aláírtam erről, hogy amint Gery bölcsis, nem igénylem a GYED-et!!!
A GYES-t szerintem igényeéheted, és igen most úgy szól a törvény, hogy max. 8 órában melózhatsz a GYES mellett, mindket lóvét megkapod. Én ezért tervezem úgy, hogy eleinte csak olyan 5-6 órás meló is elég lesz! Remélem! És akkor amennyit csak tudok még itthon maradok!
Gery is megszenvedte ezt a rágófogat, bár neki a felső jött már ki. Most nyugi van, a kövi szerintem a jobb felső lesz. :lol: :lol: :lol:
Szerintem neked jól állna a szemüveg, néha Én csináltatnék magamnak, amikor olyanom van, hogy tetszik! Csak nekem semmi baj a szememmel.

Rita, neked most írtam, ma még nem jött tőled semmi levél...... :shock: :shock: :?

Hova menejetek?? Én valami jó kis játszóra gondolnék, vagy olyan nagy bevásárlóra, ahol vannak belső játszóterek, csupa jó kis babajátékkal. Pl ma voltunk az itteni Tescoban és a kasszasoron volt egy csomó Disney-s játék, amibe bele lehet ültetni őket és mozognak ha bedopsz egy százast, biztos ismeritek! Meg a Camponában ott a Tropicarium! Az is olyan mint az állatkert, csak zást és telis tele halakkal, meg csupa érdekes állattal! Gery tuti élvezné!!!!! Bár Ő amióta a bevásárlókocsi elején utazik, azóta az összes vásárlást szereti! :lol: :lol: :lol: :lol:

Mölli! Én sem viszem Geryt úszásra, minden nap az utcára, ettől nem érzem magam rosszabbnak! Ne butáskodj már!!! A lényeg a szeretet, hidd el ha sehova sem mentek, csak otthon játszotok, foglalkoztok egymással, neki az mindennél többet jelent!!!! Hisz a legfontosabb az anyuka, aki szeret, puszil ölel és játszik és....... Ő A MINDEN!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jó anya vagy Te, hisz mindent Őérte teszel, a melót is, nem?!?!!! :lol: :lol: :lol:
No asszem elteszem magam holnapra!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Csomó hibát vétettem, bocsi érte!!!!! :oops: :oops: :oops: :oops:
Edit, nekünk a bal felső rágó a 9. fogacska!! Nálatok hogy lehet a 8.???? Kimaradt valami előlről??????? :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Na, itt vakulok a gép előtt, mert keresem, hoyg hánykor indul holnap a vonat. Alig találtam meg. :evil: :evil: :evil:

Sudi, Krisztának kibújt fenn 4 elöl, lenn 2 van eddig. Én is meglepődtem, amikor nem lenn jött a 3., hanem fenn az 5. Így most Krisztának fenn 6 foga (na jó, egy kis túlzással, hiszen a rágóknak csak a csücskei bújtak ki) van, lenn pedig kettő. ez van. Valami nem "menetrendszerű". :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mentem.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Hú de begyorsult az élet estére! :lol:

Sancsi:
Remélem hamar túlleszel ezen a szem-dolgon! Nem értem, hogy értetted azt, hogy nem lehetett kivinni a hízás miatt????? Itt nálunk ilyen szempontból nem szívbajosak, azt mondták, hogy rögtön ki lehet vinni sétálni a babákat. Persze télen én sem vittem volna ki a világért sem! Tényleg jön Alida foga, csak olyan lassan és úgy szenved velük! Mostanra végre teljesen kibújt az egyik felsô, de már a másik is nagyon duzzadt. Ez van. Viszont ma belévarázsoltam egy kis karfiolt.

Edith:
Jó utat holnapra! Remélem Kriszta állapota gyorsan javul majd! tényleg, mi lesz az állással? Kaptál már választ?

Nekünk az egész napunk egy nagy nyügi volt! Alida alig aludt, viszont fáradt volt, de annyira túlpörög, hogy már nem bír leállni. Még enni sem lehet tôle rendesen és mikor WC-re megyek, ô ott kukucskál az ágya sarkában, mert onnan lát a fürdôszobatükörben. :lol: Tényleg azt hiszik ilyenkor, hogy örökre eltününk??? Holnaptól már nem árválkodom egyedül!! :D
zsuzsi 81

Krisztának nagyon boldog 10. hófordulót kívánunk!!!
zsuzsi 81

Sziasztok!

Sancsi, koszi a trukkot a halszagu hus ellen. Azt hiszem azert inkabb magyar pulykat veszek, ha tehetem.
En kb. 5 evig nem mentem szemeszetre, ugyhogy az iden egy kicsit sokkolt, amikor kozoltek, hogy a bal szemem -3-ra romlott. A gep szerint a jobb is, de amikor kiprobaltuk a gep altalt bemert dioptriat, nem lattam vele, ugyhogy azt mondta a doki, hogy akkor azt ne eroltessuk. Meg is csinaltattam a szemuveget, de nelkule jobban latok. :shock: Egyedul a szamitogepet latom szemuveggel, de azt anelkul is jol latom, inkabb tavolra kene a szemuveg. Messzebbre viszont nem jo. Probaltam lassan szoktatni a szemem, de ugyanugy szedulok tole meg mintha minden gorbe lenne es ugy erzem, mintha bekancsulna tole a szemem. Szoval, sok ertelme nem volt, csak felesleges penzkidobas.

Cs-ne Kati, gondoltam ma rad! Voltam egy jatekboltban a baratnom kisfianak angol gyerekdalos kazettat nezni es mi volt az elso dolog, amig meglattam a boltban? Habtapi. :roll:

Kepzeljetek, ebben a jatekboltban osszefutottam a volt szembeszomszedunkkal, aki novemberben szult! Ez azert erdekes, mert masik varosba koltoztek, ugyhogy nem szamitottam ra, hogy ossze fogunk futni. Meselte, hogy 14 nappal hordta tul a babajat. Egy kicsit meglepodtem, mivel ugy tudom, hogy otthon max. 10 napig hagyjak, aztan meginditjak a szulest. Bar lehet, hogy rosszul tudom?

A masik szomszedunk, aki meg vasarnapra van kiirva ma volt a vedononel es szegenynek megfordult a babaja, ugyhogy most farfekvesu. En is az voltam, ugyhogy az anyukamat csaszaroztak, mivel rizikos farkevesu babat siman szulni. Hat, itt kepzeljetek, ez se igy megy! Kozoltek vele, hogy hosszan tarto, fajdalmas vajudasra keszuljon, mert igy nehez szulese lesz. A masik meg amin ma kiaakadtam, hogy nalunk a vedono ott rendel, ahol egy jo par korzeti doki. Ahogy ultem a varoban, hallom, hogy a recepcion sorra jelentkeztek be a baranyhimlos betegek (ugy latszik itt is jarvany van). Belegondoltam, hogy milyen "szuper", hogy a kismamakat egy legterben varakoztatjak a fertozo betegekkel. :shock: En mar voltam ugyan baranyhimlos, de biztosan akad olyan kismama, aki meg nem. Na, meg egyaltalan barmilyen mas fertozest ossze lehetne ott szedni, amig varok a vedonore.

Amugy, kepzeljetek, a vernyomasom, amiota ugy dontottunk , hogy otthon szulok, rendben van! Most meg a vedononel sem szokik fel. :lol:

Mindjart meg visszanezem, hogy miket irtatok. Biztosan kihagytam valamit.

KépKép
olive

Szia Olive!

látom, most sem alszol. :) Itt is megcsászározzák a farfekvésü babát, de csak ha elsô szülés. Hihetetlen dolgokat tudsz írni az ottani egészségügyrôl! :shock: A szemüveget szerintem se hordd, ha rosszabbul látsz vele. Én is úgy hagytam el a szemüvegem gyerekkoromban - mondjuk nekem csak 1-es volt -, hogy egyszer csak rájöttem, hogy jobban látok nélküle! Azóta is kitünô a látásom! hú, nemsokára utaztok!! Jó pakolászást, és pihenni se felejts el!
zsuzsi 81

Zsuzsi, es izlett is Alidanak a karfiol? En nagyon utaltam kiskoromban. Egyszer a bolcsiben belemtomtek a karfiollevest, aztan takarithattak. Sugarban jott ki belolem. Tobbszor nem eroltettek, ha nem akartam megenni valamit. :lol:

Andrea, erdekes ez a kanalasdi. Biztosan elfogadja majd, csak egy kicsit meg varnod kell.

Sudi, sajnalom a novered, de hatha a korhazban kipiheni magat, meg belejonnek a szopizasba. Itt sima szules utan mar masnap kiloknek a korhazbabol. Sot, ha nem az elso gyereked, akkor szules utan 4 orat maradsz, aztan szevasz. Hollandiaban meg a legtobben otthon szulnek. Itt is ismerek olyan angol not, aki otthon szult. En azt azert nem probalnam ki. Valahogy nagyobb biztonsagban erzem magam a korhazban. Ott azonnal tudnak segiteni vagy eppen csaszarozni, ha kell.

Rita, en csak a konyhatokat dicsertem meg, Tomit nem is irtam, mennyire edes, ahogy ott vigyorog a kepen. :oops: Olyan nagy fiu mar o is! Remelem talaltok valami jo kis programot a szulinapjara. Szerintem, amit Sudi irt a Tropicarium a Camponaban, jo otlet. Ott nincs hideg es erdekes is.

Molli, tenyleg ne gondold azt, hogy te rosszabb anya vagy, mint a tobbiek! Egyebkent is, ha ilyen jut az eszedbe, akkor eleve nem lehetsz rossz anya. A rossz anyaknak eszukbe se jut, hogy ok rosszak, tokeletesnek hiszik magukat. Lattam mar ilyet. :roll: En amikor gyerek voltam, hamar bekerultem bolcsibe mivel a szuleim dolgoztak es az anyukamnak is vissza kellett mennie talan 6 honap utan, de ettol meg nem volt rossz anya. A bolcsi, ovi utan egyutt toltott idore, meg a hetvegekre ma is szivesen emlekszem vissza. Az a lenyeg, hogy amikor idod engedi, ereztesd, hogy fontos neked es jatszatok nagyokat egyutt! Na, meg sok-sok puszi, oleles, ameddig engedi, mivel egyszer csak eljon az az idoszak, amikor mar ciki lesz neki anyatol egy puszi. :oops:

Edit, nektek jo utat es kellemes idotoltest edesanyadeknal! Nem egy varosban laktok?

Etterke, edesek lehetnek a babocak, amikor egyutt jatszanak!

Sancsi, tenyleg en el is felejtettem reagalni a forditasra! :oops: Agyaltam rajta egy darabig, meg probaltam utananezni, de nem talaltam semmit. A ferjem se tudta. Valoszinuleg azert, mert amerikai kifejezes.

Bogyo, ugyes Davidka, hogy igy beletalalt a zacsiba! :) Csak kesobb is ilyen ugyi legyen, amikor mar a nagy WC-t hasznalja! :wink: Fius csaladoknal szokott elofordulni, hogy mindenhova megy, csak a wc cseszebe nem. :lol:

Azt hiszem, most kene megprobalnom lefekudni, ugy tunik a babocam is pihizik. Bar, amilyen szerencsem van, ahogy probalnek aludni, be fog indulni. A tegnap ejszakam szornyu volt. Hajnali 5-kor is meg dolgozott a kis dragam.

Puszi mindenkinek:

Olive

KépKép
olive

Kriszanak boldog 10. hofordulot!!

Olive, te aztan irsz remtorteneteket az ottani egeszsegugyrol :shock: :shock: :shock: :shock: Sohasem gondoltam volna ezt angliarol. Itt is a farfekvesu babakat csaszarozzak, de mielott szulne megprobaljak a babat visszaforditani. Meg a dokim is meselte ezt amikor rakerdeztem. A doki a kismama hasfalat nyomkodja es ossztonzi hogy a baba forduljon. Valoszinuleg nem lehet kellemes mert nekem egyszer a Pet szivhangjat kereste es mivel ksifiam allandoan ficankolt, elszokot a doki keze alol :D igy meg kellett akadajozza hogy tudjon mozogni es alzarta az utjat. Hat nem volt kellemes.

Mondtam mar hogy Peti egyedul is ul? Na persze nem tud felulni meg de ha ultetem akkor mar percekig is elvan, neha igaz fujdogal a szel :D :D , hol egyenes hattal hol eloredolve egy kicsit es ha elfaradt akkor kidol. Ma kapot ket labdat. Olyan aranyos volt amikor meglatta.
Kép Kép Kép

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Na egy par dolog lemaradt.

Edith, nektek jo utat es idotoltest szuleidnel. Biztos mar nagyon varnak titeket. Remelem Kriszta is jobban van mar.

Sancsi, hallottal arrol a konyvrol azt hiszem a cime az hogy Dobd el a szemuveget. Kb 10 eve jelent meg es en nem olvastam de azt hallottam hogy kulonbozo szemgyakorlatok vannak benne amik javitjak a latast. Nezd meg konyvtaban.

Ha valakit erdekelnek angol gyerekdalok itt talaltok egy parat es a szoveg is le van irva.En nagyon szeretem maskulonben Barneyt, csak a tv-ben mindig lekesem. :oops: :oops:

http://pbskids.org/barney/children/music/index.html

Na most mentem alukalni, ha lesz idom holnap meg teszek fel kepeket.
Jo ejt

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Meg annyit, amikor Peti nem lat egy rovid ideig vagy az apja eteti en meg nem vagyok korulotte es meglat mindig ugy mosolyog/vigyorog ram mind a kepeket. Ott az apja fenykepezi amikor a labdakat meghoztam. Annyira csodalatos erzes :D :D :D

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sancsi, szivesen a forditast. 8) 8)

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sziasztok!

Én már megint itt kukulok!
Tegnap elfelejtettem írni, hogy ma leutazunk Veszprémbe, ha miden jól megy, csak vasárnap jövünk.

Az éjszakám nem volt valami pihentető. Nem tudom miért, a bal karom folyamatosan görcsölt. Nem erősen, csak olyan tompán, de qrva xar volt, ráadásul tökre fáztam. 2 takaróval takaróztam, és így, ezért feltekertem a fűtést, pedig 20 Fok volt a lakásba.
Enéh 2x felsírt, de szerencsére nem ébredt fel.

Edith!
Semmi törvényszerűség nincs a fogak növésében, nem kötelező „sorba” jönniük, Ha valahol látod leírva hogy hogy nőnek, az csak az átlagot írja. Lehet teljesen eltérő.
Én pl tök meglepődtem, mikor azt mondták, hogy a szemfogak jönnek majd utoljára.

Zsuzsi!
Enéh az első pár hétben nem hízott semmit, azért nem javasolták hogy kivigyem, mondván, az energiáit inkább a hízásra fordítsa, ne a hőháztartásra. Tavaly év elején sokkal hidegebb volt mint most.

Olive!
Szívesen a tippet.
Én is császárral szültem, farfekvés miatt, de ha lehetne, és tudnám, hogy Enéhnek nem lesz semmi baja szülés közben, simán bevállalnám a hüvelyi szülést.
Csak hogy tudd, és most nem akarok kioktatni senkit. Mikor nekem kiderült, hogy császárom lesz, dokim sem örült. Tök sokat beszélgettem vele is, meg egy másik dokival is, mondtam szívesebben szülnék, még így is. Mondták, hogy ők is jobban örülnének, mert a császármetszés egy KOMOLY, NAGYMŰTNEK SZÁMÍT, csak sajnos sokan azt hiszik, hogy az milyen egyszerű. Hát nem az! Gondolj bele! Gyakorlatilag keresztbe vágják az embert! 7 réteg!
Nem tudom Mölli, és Rita hogy vannak (tudom ők is császárral szültek), de én a mai napig szenvedek. Az teljesen normális (már megszoktam), hogy minden kis xar időváltozást megérzek, meg az alhasam azt gyakorlatilag „megszűnt” létezni, de az azért durva, hogy újra meg kellett tanulnom pisilni! Régebben folyamatosan görcsölt a vágásnál, mikor wc-n voltam. Azért az elég gáz.
Arról nem is beszélve, hogy míg rendes szülésnél jó esetben ráteszik a hasadra a bébit, addig nekem egy tálca volt ott, apuka nem vághatta el a köldökzsinórt, meg ami alap, mikor jól esett volna megszorítani a kezét, akkor kinézhettem egy üveg mögé, és nézhettem hogy ott ül.

Andrea!
Nagyon édes Petike!
Látom ő is szeret lablázni! <- nem elírás!
Huh! Dúúúúrva amit írsz a fordításról! Én anno kérdeztem a dokimat, hogy meg lehet-e fordítani a babákat, akkor azt mondta: Igen, de mindketten rámehetünk.
Mondjuk nálunk Enéh meg se fordult volna, mert ő már a 36. héten tökéletesen be volt illeszkedve a szülőcsatornába.
Mondta is az uh-s orvos, hogy ez egy gyönyörű faros szülés lehetne!
Halottam a könyvről, de eddig eszembe se jutott!
Majd megnézem, bár amennyit én szemüveget hordok!
Nem hiúságból, mint ahogy Sudi írta, jól áll a szemüveg, csak egyszerűen kényelmetlen.

Nah! Apa mindjárt itthon van, úgyhogy húzok!

Mindenkinek kellemes hétvégét….

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Rita: Nem is mondtam, hogy milyen szép a konyhátok! Legalábbis én ízlésemnek nagyon megfelelne... Tomi bámulatosan nagy már, majd megmutatom a férjemnek a fotóját, mert tudod, neki nagoyn tetszik. Egy ismerősünk kisfia nagyon hasonlít Tomira, férjem attól a kisfiútól is el van ájulva! :D

Köszi a nyugtatást, hát lehet, hogy nem vagyok rossz annya, attól mert dolgozom, inkább úgy fogalmaznék, az bánt, hogy látom, hogy környezetemben élő kismamáknak több idejük van gyerekre, és azt "irígylem".

Utóbbi napokban mindenféle kellemetlen dolog összejött, nem részletezem (egyik sem volt annyira vészes, de hogy miden egyszerre!!!) így tegnap este lehívtuk a tetőtérben lakó 1ik párocskát, mivel a fiút tegnap rúgták ki munkahyeléről, hogy vidítsuk egymást. Hát ez olyan jól sikerüt, 3 éve nem röhögtem ilyen jót és ennyit! Ezért jó itt lakni!

Kép
mölli

SZiasztok!

Köszönjük a dícsérő szavakat! Tomiról is meg a konyháról Ezen felbuzdulva csináltam még pár képet a házról, mert büszke vagyok rá, mind a két kezünk munkája, meg a saját ötleteink.

Tegnap már úgy el voltam "apátanodva", úgy hiányzik már Norbi.
Tomi meg uúgy látszik áttette az alvását délelőttre, ami annyiból rossz, hogy nehezen bírja ki fürdésig, addigra már teljesen kidől, nem úgy, mintha délután aludna.

Mosta nem vagyok túl jó passzban, a fejem is fáj, meg fúj a szél is megint.

Adrea, nagyon ügyes Petike, de még óvatosan ültesd, vagyis ne sokáig, had erősödjön még a hátacskája.

Most felébredt Tomi, megyünk ebédelni.

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok!

Krisztának boldog hófordulót! Remélem jól telik ez a napja is!

Mölli: Örülök, hogy jobb a kedved! Mindenki életében van olyan időszak, amikor sok rossz dolog összejön vagy nem érzi jól magát a bőrében, de lehet hogy itt nem írja le! Nem hiszem, hogy rossz anya lennél, mert dolgozol és nem egész nap Ákossal játszol! Viszont egész nap a közelében vagy és én úgy látom, hogy imádjátok őt és amikor nincs meló, akkor nagyon sokat adtok neki nem anyagi értelemben! Gondolj arra, hogy ha bölcsibe járna Ákos sokkal rosszabb lenne neki, így viszont a saját környezetében van és a Te közeledben! Én irigyelem tőled, hogy ennyi energiád van és nagyon jó lehet a szomszédsággal is összejárni. Nekünk itt nincs társaságunk, viszont Magyarországon mi is nagyon jóban voltunk a szomszédokkal és ez hiányzik. Egyébként arra nincs lehetőség, hogy heti 1 nap ne dolgozz vagy a napi munkát úgy alakítsd ki mint ha munkahelyre járnál? Nyilván ez függ a cég tevékenységétől is! Mi újság babysitter téren?Itt Spanyolországban nagyon sokat alkalmaznak babysittert, aki vigyázz napközben a gyerekre és a házimunkát is megcsinálja. lehet neked is egy "pótnagyi"-féle nagy segítség lenne, aki Ákossal játszik, ismer sok dalt, játékot, sétálnak, megeteti stb és amikor alszik akkor a házimunkában is besegít, így amikor befejezed a munkát vagy van időd napközben akkor csak Ákossal vagy és nincs egyéb teendőd, mert így nagy sok minden szakad a nyakadba! Ne legyel elkeseredve, mert jó anya és jó ember vagy!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok Lányok!

Először írok pár sort,aztán visszaolvasok!
Sajna nem lett jó Dávid vizelet eredménye, mert a fehérvérsejt magas, (vagy valami ilyesmi) Úgyhogy ma ujból kellett vinni, de ezt már tenyésztésre!
De ez nagyon fura, mert egyébként látszólag baja nincs a babámnak! Étvágya ugyanolyan jó mint volt, szóval semmi jele betegségnek!
De az a vizelet mégse tuti. Most 1 hét várakozás! :cry:

KRISZTA BABÁNAK BOLDOG HÓFORDULÓT, ÉS KELLEMES MAMÁZÁST KÍVÁNOK! Biztos bearanyozza a nagyija napját!

Olive ez brutál amiket írsz! Nem csoda. hogy eszed ágában sincs ott szülni! De egyébként Én nem tapasztaltam a császárnak azokat a káros hatásait amit Sancsi!

Most megyek mert feleklt a kis éhes babám! Szép délutánt mindenkinek

bogyo75

Sziasztok!

Bogyó:
Remélem nem lesz semmi komolyabb baj Dávidkával!! Ha jo a kozérzete, akkor csak nem lehet olyan komoly.

Sancsi:
Nagyon megértem, amiket írsz a császározásról. Alida a 33. hétig "faros" volt és a doki kezdte mondogatni a császár lehetôségét, hát még belegondolni is rossz volt! Persze, mondják, hogy az a lényeg, hogy mindenkinek biztonságos legyen és tényleg az a legfontosabb, de az anyának valahol egy kudarcélmény lehet, legalábbis nekem biztos az lett volna. Mindannyian különbözôek vagyunk és biztos nem mindenkit viseli meg lelkileg. Az nagyon gáz, amit írsz a pisilésrôl! :( Lehet, hogy az, hogy farfekvéses elsô babákat császároznak, sokszor felesleges, de szerintem félnek, mert nem tudják, hogy milyen komplikáció adódhat és inkább biztosra mennek. Nálunk egyébként bent lehet a papa a mütôben és az ô kezébe adják a picurt, vagy rárakják az anya mellkasára, ha lehet. Jó idôtöltést Veszprémben!

Rita:
Fantasztikus lehet, mikor mindent a két kezetekkel csináltok!!! Mi erre nem lennénk képesek, legföljebb megtervezni. Férjem mindigis kör-alapú házat szeretne, utálja a sarkokat! :lol: Még én is el vagyok apátlanodva! Gyula járatát tegnap törölték az utolsó pillanatban, így csak ma érkezik, nem is tudom mikor. Ráadásul már tanítania kéne! Épp tegnap beszéltük egy itteni barátnômmel, akinek a férje másik városban dolgozik és csak hétvégére jön haza, annak is a fele utazás, hogy milyen szar az, mikor nem szólhatsz érdemben senkihez, mindent neked kell megoldanod, bármi is adódjék, még csak ki sem borulhatsz, mert ott a gyerek. Óriási önfegyelem kell, hogy katonásan betartsd a napirendet, mikor fáradt vagy, akkor is. Engem annak a tudata is úgy lehangol, hogy amit én leteszek, az ott is fog maradni... na persze kivéve, ha a gyerök megtalálja. :lol: Jesszusom, de depihangulat lett!
zsuzsi 81

Andrea:
Nagyon édes a kisfiad!! Milyen ügyesen ül már! Ismerôs a mosoly, amit leírsz! :D Érdekes, mert Alida másképp reagál rám és az apjára. Mindkettônknek nagyon megörül, de mikor Gyulát meglátja, rikongatni kezd, mikor pedig engem, akkor rögtön bújik hozzám.

Etterke:
Itt is sok a babyszitter, de általában elég fiatal - és természetesen szakképzetlen - lányok hada, akik még kínozni is szeretik a babákat! Szerintem Magyarországon is egyre elterjedtebb, vlszínüleg mi is inkább szittert hívunk majd Alidához arra a két délutánra, ami nem megoldható másként. Tegnap találtam itt egy topicot (Anyaságról -- Rémtörténetek a bölcsirôl, vagy valami ilyesmi), ahol olyanokat olvasni az állami böcsikrôl, hogy még! Folyton nyitva az ablak, a gyerekek megfáznak, ritkán cserélik a pelust, nem használnak popsitörlôt, nem kapnak gyümölcsöt, össze vannak rakva a nagyobb gyerekekkel, akik bántják ôket, stb.

na mentem reggelizni, ma reggel eléggé vészmadár-hangulatban vagyok, úgy látom. :roll:
zsuzsi 81

Etterke: :oops: :oops: :oops: Aranyos vagy, hogy jó embernek tartasz, biztos azért, mert személyesen még nem találkoztunk... Én nem tartom magam annak, bár a mai világban annyi ember van akik minden alárendelnek pl. pénznek és bizony barátokban is csalódtam, hogy törekszem arra, ne legyek hozzájuk hasonló korrupt, nemtörődöm ember. Visszatérve gyerekre: persze, amennyit tudunk foglalkozunk vele. Az a baj, a munkánk nagy része szervezésből áll, és minden munkanap bármelyik órájában leadhatják a megbízást, így nem tudunk szabadnapot tervezni. Maximum ha épp csendesebb időszak van akkor kicsit elszabadulni babával.

Babysitter most januárban azért nem volt, mert ez kissé csendesebb időszak munkában. Amúgy úgy néz ki hugom barátnője jönne. Én is félek amúgy attól amit Olive ír, hogy pszichopata is vállalhat babysitterkedést, bár hál'Isten mi itt leszünk a lakásban sitterrel és babával, és ismerős jön...

Kép
mölli

Sziasztok!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Edit! Hát persze, nem lehet minden a könyveknek megfelelő, Gery sem tartja be azokat amiket leírnak! :lol: :lol: :lol: Elvileg most alul kéne fogacskát ereszteni, ehhez képest neki felül jött ki! De ettől még nem változik semmi! Igazából csak hülyülésként írtam, hogy neketk kimaradt netán valami!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: De jó, hogy nem értetted félre! :lol: :lol: :lol: Boldog hófordit Krisztának!

Petike nagyon cuki!!! Jók a képek nagyon!!!!! :lol: :lol: Ilyen lasztija Gerynek is van, Ő is szereti, sőt az a klasszikus piros-pöttyös labdája is van, az a kedvenc!!! :lol: :lol: :lol: Meg nagy plüss labdája is van, apa azzal szokta anyát fejbedobálni! :? :roll: :roll:

Rita! A képeket lehagytad!!!! :lol: :lol: :lol:
Majd írok mailt, igyekszem!

Ma vendégeink voltak, egész nap takarítottam, kész van a térdem, nagyon fáj, és fáradt vagyok!
Ma itt forgattak a házunk elött szinte egész nap, a Barátok köztbe egy jelenetet. Szokta valaki nézni? Én nagyon szeretem! Ez már a második alkalom, hogy itt forgattak, az előzőnél még a kocsink is látszott a tévében a sorozatban!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Micccssssöda izgalmak mi!!!!????? :roll: :roll: :roll:
A Géza és az Andi vezet egy autót, a kereszteződésben belemegy egy másik, amiben két személy ül, akik kiszállnak, meg persze a Gézáék is. Az egyik illető leüti Gézát, a másik meg bepattan gyorsan a kocsiba, és ellopják így a verdát.
Ezt a jelenetet vették, meg aztán még azt, ahogy jönnek a rendőrök, és Miki is feltűnt, őt is láttam. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Bocsi, hogy ilyenekkel untatlak titeket! :roll: :roll:

No végezetül Geryről két kép, ami ma készült!

Kép Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?