Új privát üzeneted érkezett!

Jó lenne.
Most a bdp:95mm;ofd:110mm;hc:322mm-és ez még csak a fejecskéje!
Vendég

Ági!
Örülök, hogy minden okés! :)
Itt van egy táblázat a kb. magzati méretekkel:
http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8

A szülésfelkészítő jövő héten szerdán indul délután 5-kor. De pontosan megnézem mégegyszer! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Aha, megnéztem, február 7-én délután 5-kor kezdődik a faházban. Sági, Kami, megyünk? :)

Timi
Kép Kép
timocska

Sági, mi ma este megyünk uh-ra, ez érdekes lesz, hogy hozzátok képest mi mennyi (persze tudva. h minden pontatlan), de mégis, ugyanazon a napon két két nap híján ugyanolyan idős baba... :D

Kép
Kép
agiboldi

Timi! Hogy vagy? Megnyugodott kicsit Buksi? Nálunk most egy kicsit nyugi van :)

Ágiboldi! Neked ez az utolsó heted, igaz?!!
Vendég

Igeeeen, már csak péntekig dolgozom :) most kezdődnek az adminisztratív procedúrák :shock:

Kép
Kép
agiboldi

Barbi!
Köszi kérdésed, aludtam egy kicsit, most jobb. De a keményedések nem szűntek meg... :shock: Most csuklik a drága!

Ágiboldi!
De jó!!! :) Már csak 4 nap!!!

Timi
Kép Kép
timocska

De jó! :) Lassan Mindenki már csak a babákra koncentrálhat! :)

Ja, Sági! Én a múltkor a kezemmel próbáltam szemléltetni, hogy mekkora lehet Emma fejecskéje, és hát hasonlóan sokkolóan hatott rám a dolog :shock: :lol: :lol:
Vendég

Én is kiváncsi vagyok, mennyit nőtt Buksi! Egy hét múlva kiderül! :)

Barbi!
Te mikor mész legközelebb uh-ra?

Timi
Kép Kép
timocska

Szerdához 2 hétre megyünk a dokihoz, és ott lesz UH - mindig szokott lenni, de csak annyit néz meg, hogy szívhang OK-e meg telítődik-e a hólyagja, stb. Méricskélni nem szokott. Viszont kíváncsi vagyok, hogy addigra megfordul-e Emma (a betöltött 34. hét után leszünk addigra), és ha nem, akkor mit mond a doki!
Császárral kapcsolatban igazából 2 dolog foglalkoztat:
1. ha már csaszi, akkor EDA-t szeretnék, mert azzal nem "bénulok le" teljesen, és a műtét után velem lehet a picúr, meg állítólag könnyebben is magához tér az ember szervezete, mint a spinális után, és asszem nincs is az a mozdulatlan fekvés x órán keresztül...
2. katéter - ami összefügg az előző ponttal, vagyis ha EDA, és nem kell utána hullát játszani, aki remélem a katéter sem kell, mert annak a gondolatától is kiráz a hideg :shock:
Vendég

Barbi!
Nem akarlak kiábrándítani, de a katéter mindenképp kell, függetlenül attól, hogy melyik érzéstelenítési formát alkalmazzák! :( De tegnap pont azt olvastam, hogy akkor kötik be a katétert, ha már az érzéstelenítő hat, tehát érezni nem lehet. Nálunk az Uzsokiban úgy tudom spinálisban csinálják a műtétet és 24 órás fekvés van! :(

Timi
Kép Kép
timocska

A kateter nem nagy kaland, lanyok, meg akkor sem, ha erzitek. Nekem volt mar egyszer, oriasfelfazas miatt - semmiseg az egesz. Csak el kell lazulni.

Hu, az elobb keltem fol, de kaba vagyok!!!!

Timo, en mar nem hiszem, hogy elmegyek szuleselokeszito tanfolyamra. Ha nem 2 hettel a szulesem elott kezdenek, aszondanam, OK, de igy... A szuloszobat lattam, megkerdeztem ami erdekelt - innentol mar mindegy... nagyobb macera oda eljarni, nem eri meg nekem mar...
kami

Timi!
Én szeretnék menni a felkészítőre,legalább az elsőre,hogy megtudjam mikor mi lesz még és mire lesz érdemes elmenni.

Ági!
Na mivolt??? :P
Vendég

Elrettentésképp itt egy mai pocifotó! :D

Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Jó sokat vissza kellett olvasnom, hogy követni tudjam az eseményeket. Nálunk is sza..kodott a net.

Timi, nekem a védőnő azt javasolta vizesedésre, hogy minél többet inni és inni. Ha a kezed vizesedik, szívmagasság felé kell emelni, a lábat pedig a már jól bevált felpolcolással kezelni.
Én a gép előtt is 2 székkel ülök (inkább félig fekszem), a lábam alatt is szék és + 2 párna, biztos ami tuti alapon.
Nekem eddig bejött.

Nekem is parám a spinális érzéstelenítés és leginkább a bénulás gondolata. Másrészt én szívesebben aludnám végig a műtét (ha kell), minthogy halljam a műszerek hideg csörgését, a törlést, szikét, tampont, defibrillátort stb eszmecserét.... Ha műtétet látok a TV-ben én vagyok, aki biztosan elkapcsol.... :lol:

Szofi egész nap aludt odabent és most kezd ébredezni, vagy inkább boxolni. Olyan, mintha a gyomromba öklözne, vagy rugdosna? :shock:

Nálunk ma kezdődött a tapétatépkedés. Penészedünk itt-ott, aminek nagyon nem örülök. A gombaölő kevésnek bizonyult, úgyhogy már csak az új ablakokban bízom.

Délután sétáltam egyet, mert bentről szépen sütött a nap, de haza kellett jönnöm, mert életveszélyesnek találtam a fákat. Az egész utcánk tele van faágakkal, nem kicsikkel.

Aprópó, már mindenki kiváltotta a kezdő csomagot? Hamarosan én is felveszem...... :lol:

Na jó éjszakát mindenkinek!

Bea

KépKép
babzsak27

Szép a pocód, Timi!!!!!!

Bea

KépKép
babzsak27

sziasztok

babzsák!
neked (asszem te írtad már a múltkor is) akartam írni, h penészfoltokra érdemes kipróbálni a hipós bespriccelést. az anyámnál van ilyen gond, és egy-egy lefújás hónapokra megszünteti a foltot. persze a legjobb, ha meg tudjátok teljesen szüntetni, de időlegesen megpróbálhatjátok, ez legalább nem drága.

sági!
gratula a méretekhez, hááát petibaba igen jó súlyban van már!

ma megnézhettem a barátnőm babáját (29. hétre született). most 6 hetes és annnnyira cuki. persze n apróka, de irtó formás és arányos, olyan jó volt látni. "már" 1300 gr.... 2000grnál mehetnek haza a kórházból. szvl minden viszonyítás kérdése...

apa nálunk ma megérezte a fészekrakást, úgyh egy sima porszívózásnak indult takarításból kialakítottuk a babasarkot. sztm tökjó lett, én nem is reméltem, h ilyen jól elférünk majd. persze kell még egy csomó minden, polc, képek, stb., de olyan jó látni már az ágyat összerakva.

deáko!
jársz még erre? hánykor kezdődik szerdánként a szülésfelkészítő az istvánban? és hova menjek? most már mindenképp el akarom kezdeni...

timo!
szép a pocid!

majus3

Na itt vagyok, csak elbóbiskoltam a tévé előtt: voltunk dokinál, és minden ok :D Boldi szépen fejjel lefelé, mindene jó, áramlás vagy mi is jó.
Sági! A fejméretek majdnem hajszálra akkorák mint a Petié :) BPD: 93.6; OFD: 111.4; HC: 323.4
És tudjátok milyen nehéz? :lol: Egy sózsák: 2856 g :P (Már amennyire ez pontos lehet ugyebár..)

Viszont ki is aggódott a lepény öregedése miatt? Szóval az érettsége már 3. szakaszba lép lassan, erre én ijedten kérdeztem, h és ez baj-e, de mondta, h ez a 36. héten teljesen ok.
2 hét múlva kell mennem hozzá megint, és addig két ctg-re a szülésznőhöz. Úgy tűnik sínen vagyunk.

Ja, és nemcsak a gyerek nehéz, hanem én is... :oops: már 69 kg. Ami az eredeti 54-hez képest ugye +15. De sose szól érte a doki, végülis sztem még csini vagyok nagy hassal és kis támasztékkal fenékben.

Na megyek, mert ülve elalszok itt, jó éjt!

Kép
Kép
agiboldi

Hali!
Majus: du. 3-tól van a felkészítő, kb. fél 5-ig tart. Helyszín: ebédlő - ahogy mész a nőgyógy. épülete felé, az út pont nekivisz egy épületsaroknak (félköríves lépcsővel), s ott fölmész az emeletre. Az előadások után lehet menni szülőszobát látogatni, s ott például tudsz beszélni az aktuális szülésznővel is.
Agiboldi: ma sikerült eljutnom a védőnőhöz, de persze pont nem tudta bemutatni a gyerekorvost, mert szabin van, s csak febr. 12-től van újra.Remélem Csenge baba nem akar ennél hamarabb kipottyanni. Szóval ő egyébként a területi - körzeti - házi - gyerekorvos, akihez lakhely szerint tartozom; 42 éves, 3 gyermekes anyuka. Remélem beválik, majd meglátjuk. Sajna most, hogy olvastam- már nem tudom kinél - hogy a védőnő felírta a kenőcs-recepteket: na ez nálunk elfelejtődött. Holnap hívhatom újra :twisted:

Kép
Kép
deako

Ma megvolt egyébként a második ctg-nk is. Csenge babát nagyon megdícsérték, mert szépen ficánkolt. Persze előtte most is aggódtam, mert egész délelőtt lusta volt, csak néha fordult egyet kommótosan - de aztán ahogy rákerült a tappancs, egyből majd' lerúgta :) Nagy szerencsém volt azzal is, hogy nem igazán jöttek a páciensek a rendelőbe, s így végülis négyszemközt tudtam felkérni a szülésznőt. Nagyon aranyos volt, mondta, hogy tegeződjünk, mert úgy mégiscsak egyszerűbb, majd megadta a mobilszámát, hogy mostantól bármi van, hívhatom éjjel-nappal. "Tarifája" nincsen, csak ahogy én gondolom. Szóval szép lassan minden elintézendő kipipálódik, s ez megnyugtató. A nagy nap viszont egyre közelebb, és már kezdek izgulni. :oops:
Na mindenkinek jóccakát :D

Kép
Kép
deako

Sziasztok!
Köszi az üdvözléseket! És örülök, hogy van még valaki, aki ilyen hosszú idő után is emlékszik.

Az illetékről annyi, hogy vannak még csodák, nekünk egyszer nem kellett kifizetni, mert elévült. Sajnos azóta egy kicsit jobb a rendszer, de amíg leveleztek, addig is lehet gyűjteni és így hónapokkal el lehet tolni a dolgokat.

Timocska,
Nagyon jó védőnőd lehet, érdemes megbecsülni! Ritka kincs. Nálam is bejöttek már a jóslófájások. Lehet, hogy kicsit sportosabb vagyok már középtájt, most sokkal jobb. Elsőre simán összekevertem a szüléssel, jó rendszeresek voltak már a fájások, mire leesett, hogy ez nem csak a szokásos.

Sági,
Nem szabad gondolkodni, arról, hogy mekkora a feje. Ha azért akarsz egy kicsit rémüldözni, gondolj bele, hogy odafele egy kis spermácska épp, hogy befért, és mi jár a returjeggyel. Natinak egyébként 34cm volt a feje és simán kifért, 10 perc volt az utolsó szakasz. Nekem a kitolásnál nagyon jó volt, hogy ott végre csinálnom is kellett valamit, nem csak várni arra, hogy vége legyen a fájásnak és kezdődjön a következő. Ami még volt, hogy az edával szépen kikecmeregtem a wc-re előtte. Senki nem szólt, hogy az már a baba, aki ki akar jönni.

Ma voltam dokinál és kérdezgettem a császárról. Itt szinte soha nem altatnak, spinálisról szó sem volt. Ha csaszi és van még min 20 perc, bekötik az eda-t, ha nincs akkor úgyis altatnak. egy edás császárnál pedig 6 órát kell feküdni, de a babó ott lehet.

Írtátok a tömegközlekedést. Ma volt az egyik legfurcsább tapasztalatom. Metróval jöttem és mire odaértem volna, két idősebb nő levágódott a két szabad helyre. Erre szemben átadta a helyét egy nő. Nem ez volt a furcsa, hanem az, hogy az egyik nő bocsánatot kért! Először, amikor leültem és jól látszott, mekkora pocim van, majd amikor leszállt, megint elnézést kért az udvariatlanságáért! De volt már olyan esetem is, hogy nem állt fel senki és egy vadidegen, álló pasi szólt rá a mellette ülőre.

A kórházban megkérdeztem, hogy miután elviszik a babót méregetni, utána megkaphatom-e. Sok péterfys mondta, hogy csak másnap. A szülésznő meg mondta, hogy természetesen, csak kérni kell, ha akarom. Ha akarom?!?! Furcsa, hogy én kepesztek, hogy minél előbb bambulhassak babámra, és van aki nem akarja.

Agiboldi,
Kaptam egy leszúrást - :) - azért, mert azt mondtam, hogy a lázas gyerek ordít. Igaz, helyesbítek, nem mindegyik. Nálunk ez az alaphelyzet, de amikor már nagyon lázas, csak piheg és rosszul néz ki. És ijesztő, főként elsőre. Én teljes pánikban kihívtam akkor az ügyeletet, mert már láttam gyermekem agyhártyagyulladással vagy valami hasonlóval egy sivár kórházi ágyon. Persze nem lett semmi belőle, másnapra már kutya baja nem volt. De legalább jól ledorongolt az ügyeletes hajnali 2kor, ami külön jól jött a lelkivilágomnak.

Huh, már megint egy kicsit hosszúra nyúltam, de ez vagyok én.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Látom még mindenki alszik. Én egyszerűen nem tudok. Olyan fél hat körül felébredtem és csak forgolódtam, apának hatkor csörgött az óra és vele fel is keltem. A kisasszony is azóta egyfolytában csak bukfencezik.

Tegnap voltunk a szülésfelkészítőn, nálunk három alkalom. Most főleg a kórházi csomagról, fájások észleléséről, a vajúdásról, szülésről beszélt, illetve hogy mennyire fontos a védőnők feladata. Hogy ott a szülészeten már csak a hozott dolgokból tudnak dolgozni. Ha a kismama nem tartja be a védőnő illeteve az orvos szavait (pl: a vitaminok szedését), akkor nem teljesen rajtuk múlik a szülés lemenetele.
Jövő héten a szülés utáni dolgokról, a kórházi napokról és az első hat hétről fog szólni.
Utána való héten pedig szülőszoba látogatás.

Mindenkinek garatula a méretekhez!

Deako: Neked tényleg nincs már sok hátra. Most már itt a vége. Pár nap és láthadod a te kis drágádat, amit már én is alig várok.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Sziasztok!
Ti tudjátok, hogy milyen papirokat / hol kell elintézni a párunknak, amíg mi kórházban leszünk? Illetve milyen papirokat kell vinni az adott hivatalokba?
Gondolok itt születési anyakönyvi kivonatra, amit ha jól tudom az adott kórház állít ki. vagy TAJ kártya.... ilyesmik????
Van valakinek ilyen infója?
Elmo 37 + 0
elmo

Jó reggelt mindenkinek!

Remélem ma kellemes napunk lesz, a szél legalábbbis itt nálunk, abbhagyta. Elég volt a keményedésekből.

Tegnap nagy nehezen és többszöri nekifutásra sikerült eltüntetnem a nagy halom vasalni valót!!! :D

Ma csak főzőcske...

lin.
gondolkoztam én is, hogy elmegyek szüléselőkészítőre de miután nem egyszerű a bejárkálás Kmétre lemondtam róla :( viszont a szülőszobalátogatás érdekelne.
megpróbálok szerdán a dokimmal beszélni, hogy beengednek-e csak úgy a szülőszobára körbenézni v csak a tanfolyamon résztvevő kismamikat.
ti választotok szülésznőt?

A szülést vszínű egyedül éljük át, apa ugyanis már a kh látványától rosszul van... :shock: azt pedig végképp nem bírja ha szenvedni lát, úgyhogy nem is erőltetem:-) Bár legutóbb megkérdeztem, hogy a vajúdás alatt esetleg, nem-e velem lenne-e :D és azt mondta, hogy megpróbálja. Egy hős a drágám. De majd meglátjuk, nem szeretném ha rosszul érezné magát, inkább akkor csinálom egyedül ill. Leával.

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi:
Nem, nem választottunk szülésznőt. Ti?

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

még mi sem, de gondolkozom rajta.
nem tudom van-e értelme a körülményekre való tekintettel?
(mármint úgyis az ügyeletesnél szülünk...)

de vszínű szerdán ez lesz a másik kérdés a dokihoz :)

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

elmo

nálunk az anyakönyvhöz, ha házasok vagytok:
-a szülők személyi igazolványa
-személyi számukról igazolás
-1 hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat (Polg.Mest Hiv ahol az esküvő volt)

ha nem vagytok házasok:
-szülők szem.ig
-szem.szám igazolás
-apasági nyilatkozat(gyámhatóság előtt együttes megjelenés)
-népességnyilvántartás igazolása, ha az anya hajadon családi állapotú
-az anya házaságát felbontó jogerős ítélet, ha aza anya elvált
- volt férj halotti kivonata, ha az anya özvegyv záradékolt házassági anyakönyvi kivonat amely az any előző házasságának megszűnését igazolja

TAJ kártya:
szerintem azt a MEP adja ki a születési anyakönyvi kivonat bemutatásával

adókártya:
APEH hasonlóan mint a TAJ

de a csajok lehet hogy többet is tudnak... :D

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztoooooook!

Tegnap megszabadultam az utolsó vizsgámtól is, iszonyú nagy megkönnyebbülés! Hirtelen nem is tudom, mihez kezdjek a sok szabadidőmmel! Két hetet reggeltől estig végitanultam (szó szerint reggeltől estig), így most kicsit fura a váltás! De: ahogy apukám fogalmazott tegnap: most már elöl-hátul diplomás vagyok!!! :D :D :D Az viszont biztos, hogy most egy darabig semmit sem akarok tanulni!

Gergő: szegénykém tegnap végig rúgta az államvizsgát (meg amíg a bejutásra vártunk) gondolom, jutott neki egy kis adrenalin... :? Úgy sajnáltam!!! Viszont péntek óta, ha jól érzem, szépen elfeküdt keresztbe, pedig eddig fejjel lefelé volt. :? Annyira nem nagy öröm, de igazából nekem mindegy, hogy fekszik. Csak a párom aggódik emiatt, hiába mondom neki, hogy még foroghat! Azt szeretné, hogy természetes szülés legyen. :lol: Vicces, hogy így elképzeli és bejelenti az igényeit....mintha rajtam múlna! :lol:

Sági! Esetleg tudsz vmit arról, hogy milyen folyamatok indulnak be a természetes szülés okazta stressz hatására a babában, ami a császárosoknál kimarad? Mert a páromnak olyan információi vannak, hogy akkor vmilyen immun folyamatok nem indulnak be és emiatt kisebb a védettségük. Már olyan ötletei vannak, hogy ha császáros lesz, húzzuk át vmin, hogy nem maradjon ki ez a fázis....hát azt sem tudom, hogy sírjak vagy nevessek, mikor ilyeneket mond!!! :oops: :shock: :?
Vendég

Sziasztok!

Nálunk is alább hagyott a szél, egész jó idő van odakint.

B.lin, én sem tudtam aludni. Kb. éjféltől hajnali 3-ig bírtam, aztán onnantól kezdve olvastam, amíg a párom fel nem kelt 6:30-kor.
Ráadásul nap közben sem megy a pótlása..... :twisted:
És ez majdnem minden nap így megy........ :cry:

Bea

KépKép
babzsak27

Szia Pann!
En errol annyit hallottam, hogy a baba mikor atjut a szulocsatornan, eleve osszeszed egy rakas jotekony bacit, amit ugye a csaszaros babak nem. Ebbol a tudomany szerint kovetkezik, hogy a csaszaros babak immunilag gyengebbek. Elmeleti sikon lehet benne valami, de en nem hiszem, hogy ez annyira befolyasolna a baba kesobbi eletet.
A masik, amit a csaszis babak nem "elvezhetnek", az a kuzdelem az eletert. Ami a tudomany szerint fontos lenne. Hat, nemtom... ezek szerintem csak arra valok, hogy azokat az anyakat elrettentsek a csaszitol, akik onszantukbol akarnak ezt. Nem fair dolog ugyanis ilyen dolgokat kijelenteni olyan anyaknal, akik szivuk szerint szulnenek, de a baba mashogy dont. En nem hiszem, hogy kulonbseg lenne csaszis es normalisan szuletett babak kozt: tesom mindket lanyat csaszarral szulte, az egyiknek kilogott a laba a mehszajon, a masik meg tul nagy volt - mindketten normalisak, egeszsegesek es rosszak, mintha fiuk lennenek... nekem ez epp eleg bizonyitek.

Ime egy cikk...
http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=97&cid=49266
Szivem szerint feneken billentenem Hamor Evat...
kami

pann

nagy nagy gratula!!!!egy hős vagy !!!! :P

Magamat ismerve (ill. a vizsgadrukkos időkre visszagondolva)nekem tuti egy idegbeteg gyerekem született volna, ha vizsgaidőszakokat terhesség alatt élem meg.Nekem sosem sikerült igazán legyőzni...6-8 kg-k repkedtek lefelé a vizsgaidőszakban, alig tudtam aludni stb.

Szóval tényleg egy hős vagy ill. minden kismami aki ebben az időszakban vág neki

Én még nem hallottam a párod feltevéséről...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

egyetértek kamival
ne izgulj a csaszi miatt

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Ez viszont erdekes azoknak, akiknel ez all fenn (pl nalam :))
http://www.hazipatika.com/articles/A_fa ... 0424162924
kami

Sziasztok!

Pann!
Én sem tudok többet annál amit Kami írt csak azt,hogy van reális alapja,de nem törvényszerű,hogy minden csaszis babánál jelentkezzen.

Ági!
Nem semmi súlya van Boldinak,gratula! :P :P :P

Daeko!
14 nap! :shock: :shock: :shock:

Lorca!
Te a Péterffyben fogsz szülni?
EDA ügyben a legjobb kezekben leszel.Ők csak EDA-t csinálnak és ők a legprofibbak ezen a téren.Nem külön anesztes szúr hanem a szülés és tudja mikor adja a gyógyszert,hogy az jó időben és ideig hasson!!!Nagyon rutinosak!Azt hiszem a Krasznai vezette be Mo-on úgy 30 éve! :P
Vendég

Pann!
Nagy-nagy gratula a vizsgához!!! :P
Vendég

Sagi, az a ketto, amit irtam, szerintem torvenyszeruen minden babanal jelentkezik :)

De en azt gondolom, igy meg kevesebb esely van oxigenyhianyra, ami a normal szulesnel konnyen elofordulhat. Peldaul. Mindkettonek megvannak az elonyei es a hatranyai. Es Pann es a tobbi esetleg csaszarosnak kinezo tarsaim! Minden rosszban van valami jo! Mivel a csaszisok tovabb maradnak a korhazban, sanszos, hogy mire hazaeruk a) beall a szopizas es otthon mar rutinosak leszunk, b) a koldokcsonk leesik, egy maceraval kevesebb. Mindket esetben jo kezekben leszunk a korhazban es ezekkel mar otthon nem kell gorcsolni. Nem teny, de valoszinu!
kami

Mazsi,
A szülésznő választás nálam az elsőnél nagyon jó volt. Amikor idétlenkedtem, hogy szülök-e, vagy sem, őt tudtam elérni, és nagyon jó volt, hogy valaki várt a kórházban, akit ismertem. A dokim ügyeletes volt, tehát ott volt szintén, de mivel pont egy szülés közepén volt, rögtön el is rohant, ahogy beköszönt. Most nincs szülésznő, kicsit bízok abban, hogy másodjára nem lesz gond. Meg tudom, hogy a párom sem fog elájulni :D Nagyon rosszul viseli a kórházi dolgokat, egy Vészhelyzetet nem nézne végig, de a vajúdást nagyon jól viselte. Még a kórházba menet sem voltunk benne biztosak, hogy apás szülés lesz-e. Egyedül akkor lécelt le, amikor a kitolás volt, de akkor tényleg nem hiányzott a kutyának se. Nem volt szünet, mint egy zombi csináltam vágig és alig emlékszem valamire.

Pann,
Erről a jóbacik özönéről én is sokat hallottam. Elég logikus, pl a hasfájóssággal hozzák összefüggésbe. Igazából még nem olvastam meggyőző eredményeket erről, ezért nekem ez csak egy amolyan felvetés, ami jól hangzik, de nem hiszem, hogy sokat kéne vele törődni.
A szülőcsatornán áthaladva a tüdőből kipréselődik a trutyi, ami a császárosoknál nem távozik. Ilyen áron én inkább köhögnék egy sort. Kinek kell az, hogy egy kis tüdőprésért összenyomják a fejét?
Nekem elég viccesek azok az elméletek, hogy milyen lelki folyamatok indulnak el a szülés során. Külön az tetszik, amikor elemezgetik, hogy a beindult szülés után, amikor mégis császár lesz, a gyerek majd könnyen feladja a dolgokat, mivel már itt megtapasztalta, hogy ha baj van, valami külső segítséggel megoldódik. Sztem kész agyrém, hogy valaki az értékes IQját ilyen elméletek kitalálására pazarolja. Ez az egész küzdelem azért van, mert felegyenesedtünk és túl nagy aggyal születik a baba, teljesen éretlenül. Babák olyan traumákat túlélnek, mindenféle lelki sérülés nélkül, hogy nem tudok hinni ilyenekben. Pl régen kisebb műtéteket is érzéstelenítő nélkül csináltak végig, mondván úgysem érzi. Ezt már tényleg elég barbárnak tartom, de azok a babák sem lettek egy életre roncsok.
Ami nekem a császár ellen szól, az teljesen az anyai oldal. Tény, hogy rutinműtét, de akkor is egy nagy hasi műtét, ahol szabdalnak és tuszkolnak. De pillanatig sem haboznék, ha a baba érdekében ezt kéne tenni.
A császárnak van még egy mellékhatása. A szoptatás kicsit nehezebben indul be, de van, akinél még ez sem igaz. A méhösszehúzódások elősegítéséhez pedig a szobatársam a SOTEn napi injekciókat kapott. Nincs összehasonlítási alapom, de amíg a görögdinnyéből ismét egy helyes kis körte lesz, az nem épp kellemes, nem tudom milyen, amikor még rá is segítenek.
Egy jó dolog, hogy nem vágnak izmot, ami a hasi műtéteknél a legrosszabb lehet (van tapasztalat). Szépen feltekerik :)

Kép KépKép
lorca

Kami!
Rosszul fejeztem ki magam.Az nem törvényszerű,hogy baj jelentkezzen minden csaszis babáknál! :P
Oxigénhiány:Elmarad a stressz amitől levegőt vegyen és esetleg csaszi után rá kell segíteni,természetesen ez sem törvényszerű.
Egy tuti mindkettő szülésben van jó is és rossz is. :lol:

Ma beszereztem a homeos bogyókat.
Vendég

Kami,
A köldökcsonk pár nap alatt leesik, ez a hivatalos verzió. Nálunk jó három hétig ragaszkodott hozzánk.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok! :)

Hogy vagytok?

Pann!
Te tényleg egy hős vagy! :) Nagy-nagy gratula! Milyen diplomát is szereztél?

Sági és Boldiági!
Mindkettőtöknek tökéletes babája lesz, függetlenül a súlyától vagy a buksiátmérőtől! :) De azért tök fura, hogy 500 gramm különbség is lehet... :wink:

Kami!
Van igazság, abban, amit mondasz: köldökcsonk leesés! :D :D

Lassan kezdek barátkozni a csaszi gondolatával.. most beszéltem egy barátnőmmel, aki tavaly így szült. Mondta, hogy a "szülés" után 2 órával már fel kellett ülnie, megszoptathatta a babáját is. Aztán mivel ő délben szült, másnap reggel kelhetett fel, zuhanyozhatott le. 2 nap után került csak babás szobába, addig csak szopi időre hozták ki a babát.

Ma már jobban vagyok, nem keményedik folyamatosan a pocakom! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Lorca! A csaszarnal nem vagna izmot??? Ezt hogy erted? Ha igy lenne, tok jo lenne - de lehet, hogy csak felreertettem valamit?

A mehosszehuzodast (marmint a normal meretre csokkenest) meg maga a szoptatas segiti elo nagyban, nem? A tej meg a placenta eltavolitasaval indul be, nem? Nem??? Valamit rosszul tudok? Segitseeeg!!!
kami

Kami!
Valaki már írta, hogy a tejcsi a méhlepény eltávolításával indul be, ugyanis megszűnik a tejtermelésért felelős prolaktin hormon gátlása. Ez az, ami beindítja a tejtermelést, nem a vajúdás, azaz nem az oxitocin.

Timi
Kép Kép
timocska

bocs, nem a méhösszehúzódásokat keltő oxitocin..

Timi
Kép Kép
timocska

Na, hat en is erre emlekszem (es szerintem lehet h pont en irtam ezt!!!) Akkor meg miert indul be a tej kesobb a csaszinal, mint a normalnal? Lorca! Mit tudsz errol???
kami

Kami!
Most olvasom a kismamában:
"A császár után gyakoribbak a szoptatási nehézségek. Ennek azonban nem hormonális oka van, hanem legtöbbször a kórházi eseményekben találjuk meg a magyarázatot. A császáros mamák legtöbb helyen nem szoptathatnak a műtét uán közvetlenül, amikor a baba a legélénkebb. Ezért a császáros babák kolosztrumhoz (előtej) is csak késve jutnak."
Na, ezt írja a Kismama.

Timi
Kép Kép
timocska

Hűű, de okos voltam! :D :shock: (bocs, ha sok a szöveg)

Timi
Kép Kép
timocska

Na, majd csutortokon erre is jol rakerdezek! Hogy Uzsoki-szinten mi a modi. Az tuti, hogy szules utan ugyanugy rad teszik, mint amikor termeszetesen szulsz - csak azt nemtom, meddig hagyjak veled... utana 24 ora baba nelkul (de addig lehet, h amugy se indul be a tej! Normal suleskor sem!) A 24 ora elteltevel pedig ugyanugy rooming-in (ha jut olyan agy). Most nem latom ezt olyan nagy fenyegetesnek. De majd csutortokon rakerdezek es megosztom veletek a hallottakat, Timo-Sagi!
kami

Most elszaladok "ovonohoz" (ahogy a parom mondana). nagyon okosan fogok visszaterni (es remelhetoleg a gyerekorvos nevevel es a gyogyszerlistaval a kezemben).
Csokozon.
kami

Ja, tegnap megmondta a védőnő a területileg illetékes gyerekorvos nevét is. Rákérdeztem, hogy hétvégén is kijön-e a doktornő vagy az ügyeletre kell vinni a babát. Sajna a mi doktornőnk nem jön ki hétvégén. Úgyhogy még most dilemma, hogy milyen dokit válasszunk...

Timi
Kép Kép
timocska

Nem találtam semmit a születési stressz + hatásáról, viszont sikerült lefagyasztani a gépet. :oops:

mazsi! Semmi garancia nincs arra, hogy Gergőt nem viselte meg a vizsgaidőszak, bár én nem vagyok az az "előtte már napokkal stresszelős" típus, de majd kiderül. Nemsokára! :D :D
Egyre jobban várom, hogy lássam! Ti elképzeltek egy konkrét babát, mikor rá gondoltok? Látjátok magatok előtt? Én nem. Ez baj? Mostanában próbálom elképzelni, hogy hogy néz ki, de nem nagyon megy....persze látom a4D-s uh. képet, de az nem ua.

Timo! A diploma bioszos, de ettől még nem érzem, hogy annyira képben lennék azokban a témákban, amik itt felmerülnek. :oops: :oops: Esetleg ha a földigiliszták testfelépítéséről, az immunológia elméleti kérdéseiről vagy a fotoszintézis biokémiai folyamatairól lenne szó, nagyobb hasznomat vennétek... :oops: :oops:

kami! Megnéztem a faros babák oldalát, de nem szeretném, hogy kívülről irányba nyomogassák a babát! Ez nekem túl drasztikusnak tűnik, főleg mert még emlékszem, milyen rossz volt, amikor a 4D-s uh-on nyomogattak minket! Pedig ott csak az volt a cél, hogy elvegye a kezét, nem az hogy egy teljes fordulatot tegyen! Ahhoz mennyire kell nyomni!?! :shock: :shock: :shock:
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?