Új privát üzeneted érkezett!

Ja, és nem bírtam tovább fánkügyileg, vettem egy csomót az Auchanban, nem hiszem, h olyan fincsi lesz, mint amit ti süttök, de azért pótléknak nem rossz :)

Ja, és Timi, ugye te írtad a vizesedést? Úgy rémlik, csak lusta vagyok visszakeresni olyan sokat. Az elmúlt héten nekem is elkezdődött, a kezemen, és a lábaimon is... :cry: Estére disznólábaim és kezeim lesznek... És ok, lábat lehet felpóckolni, de a kezem? Sebaj, terhes nők vizesek, csak olyan vicces látvány.

Kép
Kép
agiboldi

Jóreggelt! :)

Hogy vagytok? Remélem mindenkinél jól telik a hétvége!

Kami!
Eddig én is azt hittem, hogy nincs különbség EDA és spinális érzéstelenítés között. De sajna van. Tegnap kicsit belemerültem a témába és a csaszarmetszes.lap.hu oldalon egy csomó info van! Szerintem olvasgass bele te is!
Ja, te ki tudod tapogatni Zsebi fekvését? Nekem mióta Hábi megmutatta, hogy hol van Lilla csontos kobakja, azóta rendesen kivehetően érzem én is. És tényleg a köldököm fölött van! Bali mindig megpuszilja! :D :D

Ágiboldi!
Vizesedés ellen a háziorvos a sószegény diétát javasolta. Mondta, hogy mérsékeljem a sófogyasztást mindenképp, pihentessem sokat a lábam. De gondolom ez ugyanígy érvényes a kézdagadásra is!

A szobáról mindenképp teszek fel képet, de majd csak akkor, ha vissza is pakoltunk! Egyenlőre a lakásunk egy elhagyott lövészárokhoz hasonlít, holnap meg reggel 9-re jön a védőnő! :shock: Érdekes lesz hová ültetem! :D

Lányok! Egy fontos kérdés:
Ti milyen pelust vesztek? Nem a textilre gondolok, hanem az eldobhatóra! Annyi féle van, honnan tudjam melyik a jó?

Timi
Kép Kép
timocska

És itt egy aktuális tábla is! :)
Lassan sokmindenkiért lehet izgulni! :D :D

Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Hú, mennyit írtatok! :) Pénteken itt volt anyukám - kijött, mert elintéztünk 1-2 hivatalos dolgot, aztán itt is maradt velem egész nap :)

Bea, látom írod, hogy fáj amikor mocorognak a babák. Biztos nagyon kevés már a helyük! Nekem Emma még mindig faros... Tegnap időnként a könnyem is kicsordult olyanokat rúgott lefelé: rúgja a méhszájat, a hólyagomat meg valami ideget, amitől semmi perc alatt annyira bezsibbad a combom, hogy nem tudok lábra állni... Már várom, hogy kevesebb helye legyen és ne tudjon ekkorákat lendíteni :D

Kami, Sági! Eleinte hetente 1x mentek CTGre? Hogyan sűrűsödik a vizsgálat?
Nekem azt mondta a múltkor a doki, hogy még egyszer találkozunk nála (az lesz a 35. hét eleje) és utána már csak a kórházban.

Móni! Mostmár nincs sok hátra, "csak" 1 vizsga! Nagyon ügyes vagy! Jössz kedden? Én megyek (végülis egyedül - Gábornak külföldre kell mennie)!

Tündi! Szerintem nem vagy egyedi eset az aggódást illetően :D Minden szülés egyedi, ezért még akinek van már babája, az sem mehet tutira a következővel (hacsak pl. nem tuti csaszi a második is az első miatt) - szóval ez a bizonytalanság szerintem érthető hogy arra készteti az embert, hogy spekuláljon :) Na meg ugye "nőből" vagyunk, ami ezt még fokozza ;)

Pipere: popsikrémre és fürdetőre (eleinte az is krém) azt mondta a védőnő, hogy 6 hónapos koráig csak gyógyszertárit! Én is ezt tartani is fogom! Popsitörtlőből én a DM-es Babylove-ot vettem - ezt nagyon dícsérték az ismerősök :) (pelusból is ilyet vettem, de csak egy kis csomagot - ha nem jön be, akkor lehet váltani!)

Én sem számolom a mozgást... Még annyira aktív, hogy semmi értelme. Valószínűleg a végén lesz majd erre szükség, amikor már alig lesz helyük és lustulnak :D

Otthoni időtöltés: én is nagyon türelmetlen vagyok :D Annak ellenére, hogy elfoglalom magam: sokkal többet főzök, sütök, rendbe tettem az itthoni cuccokat (nem csak baba cuccokat - rend volt, de pl. átnéztem a ruháinkat meg az egész konyhát és összeszedtem, amit nem használunk, meg szépen visszarakosgattam :) ), sokat olvasok én is (végre van időm!!! bár már nem sokáig...), ha pedig TV előtt dögleni támad kedvem, akkor is inkább DVD-t nézek, TV műsort nem is tudom mikor néztem utoljára. DVD-n én most a Jóbarátokat nézem mióta itthon vagyok: megkaptuk mind a 10 évadot Karácsonyra - na ezzel elleszek egy darabig :D Egyébként én nagyon szeretem! Nem szoktam hangosan rötyögni filmeken, na de ezen aztán igen :D

Mazsi! A kamillára én is azt hallottam, mint Sági, hogy nagyon szárít! Ez most akkor nem igaz???

Pann! Nekem is volt anno ilyen kiütésem, és nálam valószínűleg a mosószer volt a hibás! Én azóta Sensitive-re váltottam (úgyis tervbe volt véve a pici miatt), és most semmi bajom! :) Esetleg a tusit meg a testápolót is nézd meg, próbálj ki másikat, hátha az a ludas (én ezeket is leváltottam)! Nekem bejött a csere, pedig régóta használt cuccokról volt szó ;)

A gátmetszésről én is azt hallottam, hogy első babánál nem nagyon lehet megúszni. Forgolódás: 33.hétig van igazán esély? Hát az nekünk már csak 1-1,5 hét. Na sebaj, majd a picúr eldönti, hogy hogy legyen ;)

Lin! Nagyon ari Gréta baba! És tök jól látszik a képen, hogy már kezdi felszedni a "kilókat" :) Édes kis kerek a pofija :)

Timi! Nagyon ügyesek vagytok, hogy kész lettetek a szobával! Mármint a nagyjával :) Majd tegyél fel képet!
Nekem is szokta Gábor puszilgatni a pocakom amikor Emma kidugja magát :D Ha meg csak én vagyok itthon, akkor mindig megsimizem :D

Ágiboldi! Érdekes ez a hőmérős dolog... Na ez a bajom nekem is a dii lázmérőkkel :( Kami, kipróbálnád Te is??

Megyek, reggelizni kéne, mert lassan hangosan korog a gyomrom :D
Vendég

Sziasztok!

Epidurális érzéstelenítésnél csak a fájdalom receptorok blokkolodnak,így az csak fájd.csillapításra alkalmas ami nem jelent totális blokkot,érezhető tompa nyomás vagy minimális kis fájdalom.Míg a spinál ugynevezett totális blokkot csinál.Nincs egyáltalán fájdalom,nem érzel semmi nyomást,tapintást és még a mozgást is teljesen blokkolja.A hatás hossza a gyógyszer fajtájától és nem a mennyiségétől függ.A fejfájás attól van,hogy több liquor folyik ki a gerinccsatornából a szúrás közben.Azt mondják,hogy 24 órán át vízszintesen kell feküdni,de sajna ez nem segít a fejfájáson.Sok sok folyadék fogyasztása és ha lehet akkor COFFEIN!!!Ja és még ugye EDA-nál tudsz mozogni addig a spinál hatása akár 6-10 óráig is eltarthat.Nem érzed,hogy kell-e pisilned,kakilnod....Mindenféleképpen jobb mnt egy narkózis!!!!

Kami!
Nálunk most dagasztódik a fánk! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Ági!
Köszi a választ! :)

Ja, amúgy az ilyen gerincközeli érzéstelenítésnél ha félre szúrnak nem lehet semmi gáz? Mármint nem lehet lebénulni? :shock: Lehet, hogy állati baromságot kérdezek, de mivel nem értek hozzá, laikusként minden felmerül bennem! :)

Barbi!
Nálad is még megfordulhat Emma!
Én folyton simizem a pocakom, jól el lesz kényeztetve Buksi! :P

Délután megyünk apósékhoz szülinapozni. És ma úriasszony vagyok, nem kell főznöm, Bali meghívott ebédelni! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Timi!

Nem kérdezel butaságot,de szerencsére nem fordulhat elő!"Könnyen" megtanulható a szúrás,érezni minden réteget ahogy miliről-milire halad előre a tű!Még én is tudtam spinált szúrni,szigorúan ügyeletbe! :oops: Nyugi,nem lehet baj ebből!!!!
Vendég

Ág!
Köszi, megnyugtattál! :)
Ja, mikor tanítod meg, hogy mit kell tenni, ha jelez a légzésfigyelő? :D

Timi
Kép Kép
timocska

Ezt most találtam az oedemáról és csökkentéséről!A minél több folyadékfogyasztást már olvastam valahol és nekem bejött!!!
http://72.14.221.104/search?q=cache:Hu4 ... =clnk&cd=8
Vendég

Timi!
Kom olyan bármikor!
Megtanítani nem tudom,de esetleg elmondhatom és nagyjából megmutatom valami babán.De ha gondolod el is mehetünk egyszer a Madarászba is,ott szerintem van baba amin ki lehet próbálni az újraélesztést.
Egy egyszerű leírást találtam neked:
http://www.gabimamiklub.hu/tudnivalok.php?id=4
Vendég

Hát remélem sosem lesz rá szükségem, olyan borzasztó még olvasni is! :(

Timi
Kép Kép
timocska

Sági, köszi az ödémás linket, megpróbálok több folyadékot inni, mert én tudom, h nagyon keveset szoktam. Megnyugtató, h csak az utal toxémiára, ha hirtelen és nagyon puffad, mert erről azért nincs szó, bár mivel erősen hipochonder vagyok :shock: már persze erre is gondoltam, de azért ez gondolom az ennél látványosabb lenne. Mindenesetre holnap úgyis pont megyek a dokihoz.
Na megyek lábat felpóckolni :)

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!
Aki már jó régóta itt van, talán még emlékszik rám, a terhesség elején aktívkodtam, aztán kicsit alábbhagyott a lelkesedésem. Most jön a poén szakasz, amikor a babák születnek, ezt már nem hagyhatom ki, szeretnék újra csatlakozni.
Minden rendben zajlott eddig, a kislányomból dec 29én kisfiú lett, úgyhogy most a Szabolcs név van a lista élén és a számításaim szerint márc 8 a nyerő dátum.

Timocska,
Azt elég jól tudom, mi van, ha mellészúrnak az edával. Semmi. Várod, hogy történjen valami, de nem fog. Vagy amolyan féloldalas valami. Nálam sztem túl sokáig várt a doki, és maradjon ő nyugton folyamatos fájások között összegömbölyödve. Nekem nem ment. A féloldalasságot azzal magyarázták, hogy nem fordultam kellő gyorsasággal a hátamra. Hogy miért nem éreztem lényegi fájdalomcsillapító hatását már nem is kérdeztem. Igy legalább a bordámtól végig éreztem a pocimban, ahogy kicsusszant Nati. Az egész szülésben ez volt a legérdekesebb érzés.

A vizesedéssel kapcsolatban annyit tudnék írni, hogy az első terhességet nagyon megszenvedtem. Másodiknál drasztikusan megváltoztattam az étrendemet, amolyan egészségdilisre. Só, ételízesítők, adalékanyagok, fűszerek ki az ablakon. Hogy ennek köszönhető-e, nem tudom, de az összes kellemetlen tünet, mint a vizesedés, brutál gyomorégés, fulldoklás az éjszaka közepén stb egész tűrhető szinten van.

Most megpróbálok egy kicsit visszaolvasni, hogy képben legyek.

Kép KépKép
lorca

Olvasgattam, gyerekkel játszadoztam egy kicsit, most meg megint itt vagyok. Nem is én lennék, ha nem válaszolnék kérdésekre és nem szólnék hozzá:), persze csak úgy össze-vissza.

Agiboldi,
Hőmérő: nalunk a fülhőmérő volt a megoldás. A higanyos nagyon lassú, azért méri ugyan azt. Egy látványosan szenvedő gyereket úgysem akarnék lefogni percekig, és olyan vagyok, aki negyedóránként akarja tudni a hőérsékletét. Én amúgy sem dugdosnék semmit a gyerkőc popsijába, vagy szájába, ha nem muszáj. A hőmérséklet totál egyén és helyfüggő. Nekem pl 35.6-36 a normál alaphőmérsékletem, de ha alszom és meleg van, a 37 sem ritka. Ha a gyerek lázas, akkor tudni fogod, szinte éget a homloka és ordít. Mindegy, mennyi a hőmérséklete, van baba, akinél a 38 a max, Natinál fél óra alatt felmegy 39ig vagy fölé és még ki sem heverem a szívrohamot, már megint normális. Attól is függ, hogy mit csinált mérés előtt, ha aludt, magasabb, amelyik oldalon aludt, ott akár egy egész fok különbség is lehet fülben mérve. Nem a mérővel van baj, más a hőmérséklet.

Császár - ha van idő, úgy tudom, a dokik az edára szavaznak. Legalábbis a SOTEn és a Péterfyben. A spinális sokkal bonyolultabb, az altatás meg káros is lehet a babára, úgyhogy rohamléptekkel nyiszatolnak fel, edánál meg szép lassan, óvatosan vigyázva az esztétikára. Az edánál meg nem kell mást tenni, ha már egyszer úgyis bent van, mint emelni az adagot.

Mazsi,
Mi budapestiek sem vagyunk elkényesztetve. Az első babó a SOTEn született, ami most kiemelt kórház, mondván, hogy milyen jó. A babacsomagban kaptunk egy kis Domestost, és végig azon viccelődtünk, hogy biztos azért, hogy kitakarítsuk a penészt a füriből, amit mellékesen nyolcan használtunk, és naponta egyszer takarítottak. Még egy felmosó sem volt arra az esetre, ha megszállt volna a takarítás. A legrosszabb az volt, amikor hajnalban a szülés után valaki tusolt, nekem meg lévén sürgős, a folyosó végén lévőbe kellett menni. Előző reggel volt takarítva utoljára, amellett koedukált és az egyetlen a szinten a napi több száz látogatóra. Kicsit volt jobb, mint egy útszéli csehóé.

Timocska,
Pelusban elég sokat kipróbáltam, leginkább a Pampers jött be. A legkisebb méretet nem is igazán éri meg megvenni. Nat 3720gmal született és majdnemhogy azonnal kicsi volt rá. Van benne egy hálós rész, ami jól felfogja az elején a csorgós trutymányt és azonos teljesítmény mellett kisebb, mint a többi, azaz jobban elfér a lábai között és egyszerőbb az öltöztetés. Persze mindenkinek megvan a maga kedvence, nekem ez volt a legjobb. Törlőben pedig a Nivea sensitive és hiperszuper antiallergén. Nem tudom pontosan a nevét, lényeg, hogy nincsenek rajta macik. Egyedül ennek nincs parfümös illata és jó vastag is. Sokan a sima melegvizes lemosásra esküsznek, amit én is támogatok. A kamilla nekem szárítja a bőröm, ezért nem alkalmaznám rendszeresen.
Mi jó egy évig csak gyógyszertári termékeket használtunk, kivéve a popsikrémet, ami Sudocream és sokkal jobban bejött. A boraxos (vagy milyen?!) engem leginkább a libazsírra emlékeztetett és a melegben nagyon folyékony lett. Annál már sokkal jobb volt a Neogranormonos, ami drágább ugyan, de 3 hónapig jó és még mindig sokkal olcsóbb, mint a Sudo.

Bébifordulás,
Nálam a bébik szépen beálltak fejjel lefelé, úgyhogy ebben nincs sok tapasztalatom. Kolléganőmnek viszont a szépen beállt babája fordult meg a 9. hónapban. Majd utána, rendes gyerek lévén, vissza. Ahogy mondta, minden volt, csak nem kellemes. Gyerekorvosom szerint azért nem vállalnak a fiatal dokik faros szülést, mivel egyszerűen nincs benne gyakorlatuk. Amikor kijön a gyerek, elég akrobatikus mozgásokat végez a felegyenesedésünk miatt még normál körülmények között is, és egy jól begyakorlott technikával kell befordítani a végén, a nem akarják, hogy baj legyen. Ezt sokszor nem vállalják, csak idősebb dokik.

Kovácsné,
Nekem csak egy babó volt egyszerre, de ő is nagyon fájdalmasan tudott rugdosni. Végig egy pontra koncentrált, a jobb bordámat rugdosta, hol fölötte, hol alatta éreztem a tappancsát. Én dög módon arrébbnyomtam, amikor már nagyon huncutkodott. Kinek hiányzik a lengőborda fölött egy extra láb? Ha finoman ütögetted a pocidnak egy másik részét, lehet, hogy akkor is eléred, hogy arrébbmenjen. Ez is sokszor bejött.

Védőnő - nagyon sok profi van a szakmában, de teljesen szerencse kérdése, hogy a körzetis milyen. Az enyém teljesen használhatatlan. Nem is láttam kb 3 hónapos terhes korom óta. De legalább nem mond hülyeségeket. Gyerekdokinál ülve hallgattam végig védőnőtől akkora b..ságokat, hogy csak döbbenten ültem. Szegény anyukának kb 5 perc alatt teljesen szétcincálta az önbizalmát, többször ledorongolta, majd közölte, hogy igázán bízhatna magában. Ránézésre nagyon profinak tűnt a nő, anyuka pedig bizonytalan volt. Legrosszabb párosítás.

Fürdés - el nem tudnám képzelni nélküle az életet. Utálok tusolni. Zárt méhszájjal doki szerint teljesen veszélytelen, mivel a hüvelybe nem jut víz. Burokrepedés után már nem szabad, mivel akkor nagyon megnő a fertőzésveszély. De szerintem akkor már mindenki a kórház felé evez. A szülés után sem volt szabad, amíg vérezgettem. Ez nálam olyan 3 hét volt. Ebből a szempontból az első pár nap a legrosszabb, ami totál brutál volt, még a fülemig felhúzott Tena is átázott.

Kép KépKép
lorca

Jóreggelt! :)

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de minket ez a viharos idő nagyon megvisel! :( Negyed 5 óta fenn vagyok, a pocakom keményedik azóta folyamatosan, fáj a fejem és Buksi kb. 120 km/h-s sebességgel közlekedik a hasamban! :shock: Meg nem áll egy percre se, biztos őt is zavarja ez az idő! :evil: :evil: :evil:
9-re jön a védőnő, pakolászok kicsit! :)

Lorca!
Üdv újra körünkben! Örülök, hogy minden rendben van veletek, gratulálok a kisfiadhoz! :) Visszateszlek a táblába! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Timi, nálunk ugyanez van :(
Ráadásul elromlott a kocsink (rendetlenkedett mostanában már többször), ami sosem jön jókor, de most aztán végképp nem :cry: Nem tudom, hogy mit fogunk csinálni... A szerelőig sem tudunk per pillanat elmenni vele, és nem akarunk meg is nem is nagyon tudunk most nagyobb összeget elkülöníteni arra hogy gatyába rázzák :cry: Azon túl, hogy Gábornak gyalog munkába járni Dunakesziről Kőbánya másik felére kb. másfél óra csak oda... :cry: Na meg egy vagyon... :cry: Nagyon el vagyok keseredve :cry: :cry: :cry:
Vendég

Barbi!
Nagyon sajnálom az autótokat! :( Nem tudtok esetleg anyudéktól vagy anyósodéktól kölcsön kérni? Mert most amúgy is fontos az autó a baba szempontjából!
Esetleg valami ismerős szerelő?

Timi
Kép Kép
timocska

Hát kölcsön kérni azt nem nagyon tudunk, meg erre a kocsira már nem is akarunk költeni, mert nem igen lenne kifizetődő... Ismerős szerelő valószínűleg lesz, Gábor is meg én is próbálunk kitalálni ma valamit...
Vendég

Jo reggelt. Hetvegen csak olvasgatni tudtam, az ember megszallta a gepet es nem nagyon akartam hosszabb idokre (mig irok) elzavarni... csak ilyenkor tud kedvere netezni, odabent nincs ido, estenkent is mar faradt...

Hat olvasom a ma reggelieket. Timo, jobbulast, Barbi, neked meg nyugalom... majd Gaborapu megoldja, ez egy igazan ferfias feladat, te nem tehetsz sokat... En ilyenkor mindig attol felek, a mi Bubukankra raesik egy fel fa reggelre ezekben a nagy viarokban. Aug 20-an 10 centire allt meg tole egy oriasi leveles gally, amit vegul a parom paterolt el az ut kozeperol, mert teljesen keresztbefekudt az uton... Mikor meglattam, majd' szivbajt kaptam es azota is utalom a viharokat... Nalunk most az erkelyajto mellett omlik be a hideg, mintha nem is lenne szigeteles... az ablakokat meg nem is neztem, itt is csak azt vettem eszre, hogy alltomban jott ram a hideg...

Agiboldi: lazmerot meg nem probaltam ki, de amint meglesz, szolok! Az en alaphomersekletem egyebkent mindig 37 fok... ritkan vagyok 37 alatt...

Lorca! Udv ismet itt. Bebiforditasrol asszem en irtam, hogy a dokim nem javasolja - pedig majd' 30 ev tapasztalat van mogotte :) Raadasul ahogy lattuk, pont Aron feje mellett van a koldokzsinor es a forditasnal tuti beletekeredne. Most egyaltalan nincs korulotte. Es ez igy van jol! Majd Aron eldonti, hogy kenyelmes neki odabent, en csak a bura vagyok, nekem teljesen mindegy, hogy szulok!!!!

Timo! En asszem amig pici Aron, Babylove pelust fogok hasznalni, a megfelelo meretet (ami persze majd csak a szuletese utan dol el). Annyira gyakran kell az elejen meg cserelni, hogy nem akarok hiperszuper pelusokra kiadni. A Babylove epp annyit tud es olcsobb. Arrol nem is beszelve, hogy egyre tobb helyrol hallani, hogy ezek a hiperszuper pelusok nem eppen motivaljak a gyereket a szobatisztasagra, mivel sosem erzik bennuk "elazva" magukat, hala az ilyen-olyan nedvszivo magoknak vagy miknek. Ma mar tok keson valnak szobatisztava a gyerkocok, szoval nem biztos, hogy ezeket az ultramodern tipusokat fogja Aron kapni kesobb se... de hat majd meglatjuk, addig sok viz lefolyik meg a Dunan...

Csaszar es spinalis vs EDA az Uzsokiban - na, csutortokon megint megyek CTG-re es ra fogok kerdezni. En EDA-ra emlekszem, spinalisrol nem is nagyon volt szo, de lehet, hogy csak nem figyeltem - elofordul velem az ilyesmi :)
kami

Kami, igazad van, csak szegény így is szétszakad napközben... Nyilván nem én fogom a szerelővel megbeszélni a részleteket :wink: mindenesetre azon gondolkozom, hogy ki tudna most segíteni... totál kivagyok... Ez most annyira de annyira nem hiányzot!!! :cry:
Vendég

Közben a gyerkőcmeg majd kiugrik a hasamból, alig tudok ülve maradni :shock:
Nem leszek ma valami jó társaság... Azt hiszem nem is fárasztok itt senkit tovább a bajaimmal :(
Vendég

Elment mar Gabor? Nincs kollega, aki be tudna vinni? Vagy nem tudna ceges ktg-en betaxizni? Most az egyszer?

Tudom egyebkent, en ugyanigy probalnam gyorsan megoldani a helyzetet, mint te... megertelek :(
kami

Elment... 8kor, és még mindig nem ért be... Abba bele sem merek gondolni, hogy ha ugyanaddig dolgozik ameddig egyébként szokott, akkor mikorra fog hazaérni :shock:
Sajna kollégák nem laknak a közelben :(
Vendég

Es valahogy J. Krisztiekkel nem tudtok egyeztetni? Hogy legyen itt meg itt, mikor Gezu jon haza? Legalabb ma idoben hazakerul!!! Kozben meg kitalaljatok, hogy mit kezdjetek a tragaccsal. Ho?
kami

Géza itt dolgozik vhol Újpesten, úgyhogy azzal nem nagyon lennénk kisegítve, meg ő nem is dolgozik olyan sokáig (már beszélgettünk erről Krisztivel :oops: )
Sebaj, majd megoldjuk! Úgy még sose volt hogy sehogy se lett volna :wink:
Vendég

Sziasztok,

Lorca, jó, hogy visszatértél :) jöhetnek a tapasztalatok!

Barbus, iszonyúan átérzem a helyzetet, én mindig úgy kiakadok az ilyen "fölösleges" problémákon, h minek kell épp most tönkremennie valaminek, épp a legrosszabbkor. Nálunk a múlt héten a gázzal működő kályha lángja aludt ki egymás után 10x, úgyhogy kénytelenek voltunk szerelőt hívni, persze ez pont azonap volt, mikor beállt a hideg... , és persze egy üveglap is most engedte el magát az ajtóban, úgyhogy üveges is kell.. (az én pillanatnyilag üresen álló kis 22 nm-es lakáskámban, pedig ereszteni kezdett a villanybojler, úgyhogy ki kellett az egészet cserélni, szuper kiadás, mégcsak ott se vagyunk!, ja, és az illetékhivatal is most kapott észbe másfél év után, h most akkor hirtelen jó lenne ha illetéket fizetnék.. , holott már csak a szülésre félretett pénzünk van). Szóval értem. Ráadásul ezt az összes szerelést este 6 után kell bonyolítani, mivel napközben dolgozunk, és nem egyszerű rávenni őket, h este jöjjenek oda..

Kami, nekem is az alaphőm mindig 37 körül van, ezért sem találtam reálisnak a 35 körüli fokokat, ami mind a négyszer más volt ugyan, de a 36. 3 volt a legmagasabb...

Kép
Kép
agiboldi

Na, most kiprobaltam, 36,3-at mert honaljban, akkor neztem meg, amikor sipolt... kb 2 perc utan... mos mingyan megint...
kami

Lorca, bocs én nem is üdvözöltelek :oops: Mi sem találkoztunk még!

Ágiboldi, megértem... Ez sajna mindig így van :(
Vendég

Most 36,4 lett, szinten sipolasig, szinten honalj. De most bentebb toltam a honaljamban :)
kami

A harmadik honalj teszt 36,5, a masik karom alatt. En ezt normalisnak tekintem. Mivel digi, es raadasul tizedest is enged, erzekenyebben mer, mint a higanyos, ahol - ha lehetne latni - lehet, hogy szinten lennenek tizedes elteresek a 3 egymas utani meresben ugyanazon a testen... nyugi, Agiboldi, jo lesz ez!! Nem a tizedesek fognak szamitani a babanal!!!
kami

Na jó, ez bíztatón hangzik, este megint megmérem! :) De azér lehet h. veszek egy ócsó biztonsági tartalék higanyos klasszikus példányt is..

Kép
Kép
agiboldi

Nekunk van egyebkent itthon 2 higanyos is, de ez villamgyors... es ez egy babanal / kisgyereknel igen fontos... De vegulis higanyos se baj, ha van otthon...
kami

Sziasztok!

Reggel 1/2 9 ig aludtam!!!! :D El sem hiszem és éjjel is csak 1x keltem, úgyhogy fitt vagyok és üde.

Nálun még csak a szél fúj ezerrel, szerintem melegebb van mint az előző napokban.Egyenlőre Le a még nem rakoncátlankodik, remélem nem is fog az elmúlt hét elég volt.
Félelmetes egyébként, mennyire jól érzékelik ezeket a frontokat.

timo
a februári kismamában épp egy nagy pelenkateszt van.A nagy márkák (Pampers, Libero stb.) mellett ők is kiemelték a Babylove termékeit
Ismerősöktől annyit hallottam, hogy az újszülötteknek való méretett felesleges megvenni mert hmar kinövi, szóval azt hiszem a mini (3-5kg talán de ezt kamiék tuti jobban tudják már) a köv. méret.

barbus
kamilla-szerintem, nem olyan mértékű a szárító hatás, hogy ez egy kamillás törlésnél problémát okozzon. És persze a popsikrémet (gyógyszertárit) utána úgyis felkened.
Barátnőm kislányának semmi baja sem volt a kamillától.De ha nagyon aggódsz emiatt még mindig jobb a melegvizes lemosás, mint ezek a 'hiperszuper ' csodaszerek, amit a reklámok nyomnak.
A tapasztalatok szerint a popsitörlők is legalább olyan allergének lehetnek mint a különböző fürdetők az arra érzékeny gyerkőcnél, ezért ajánlják, hogy az első min.6 hónapban semiiféle patikán kívüli készítményt nem használjunk.
Szóval döntse el mindenki maga.

ágiboldi
ne félj a digi hőmérőtől. a bébiknél ezért ajánlják a posiban történő mérését mert az a legpontosabb érték.
Higyjétek el a higanyossal sincs semmi probléma, pár gyerek hőjét megmértem már ezzel a jóöreg technikával és semmi baj nem történt (és ezt most nem arcoskodásként írom) egyébként vannak már 2 perces higanyosok is.
Persze miután a digihőmérők elérhetőek használjuk azt, mi is azt vettünk de mindenképpen popóban!!!!

illeték....ne is mond :oops: mi karácsonyi ajándéknak kaptuk meg z illetékfizetési határozatot:shock: azzal a különbséggel, hogy nekünk a ház vásárlását köv fél év múlva már küldték is .Most szép "szerelmetes" levelezgetésbe kezdtünk velük a mérséklés és részletfizetés igénylése miatt, próbáljátok meg.

lorca
persze pesten is vannak putri kórházak, de nektek ott a ehetőség, hogy választhattok.Itt vidéken két rossz közül a kevésbé rosszat választhatod. Pestre feljárni pedig kicsit költséges móka lenne :(
na de sebaj, úgyis minden rendben lesz és 4-5 napot féllábon is kibírok csak egészségesek legyünk :)

na megyek, a mai harci feladatom egy nagy hlom vasalni való eltüntetése.köszönhetően múltheti kötelező pihinek kicsit megnőtt a halom... :shock:

főznöm ma nem kell, mert a hétvégi szülinapi partiból kimenekítettünk egy kis ezt,azt :D

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Ja, igen, illetek. Mi asszem november ota fizetjuk. Reszletfizetest kertunk - havi 20-at fizet Gedeiapu, masik havi 20-at en... az a haztartasban -40e Ft havonta... fasza... de meg mindig jobb, mintha egy osszegben kellett volna kiperkalni. Mi szemelyesen inteztuk a reszletfizu-kerelmet, pontosabban Gedeiapu intezte peldaertekuen, es vegulis meg kb masfel evig fizetjuk es utana megszabadulunk. Bar addigra ugyis lesz ingatlanado meg kutyafasza ado is (mar bocs... levegoadora vagy kormanypalota-epitesi hozzajarulasra vagy valami ilyesmire gondolok...), szoval valszeg nem fogjuk erezni, hogy fellelegezhetunk...
kami

Sziasztok!

Most értem haza a vérvételből, kicsit pipásan.
A buszon sokan vaoltak, én persze álltam, ráadásúl a hatámmögé beállt egy hapsi, aki miatt kicsit előre kellett dölnöm. A huszon éves csajszi orra előtt volt már a pocakom teljesen, de fel nem állt volna. A labornál meg szépen sorban vunk, erre két nőci is szó nélkül bementek soron kívül, persze később is jöttek, egyáltalán nem foglalkozva a körülöttük lévővel
Utána a csajszi alig tudott vért venni, pedig eddig nem volt gond, ráadásul még Gréta is akkor kezdett rá a rugdosásra. Így tűvel a kezemben nem éppen kellemes volt.
Az időjárásról nem is beszélve.

Aludni mostanában én sem nagyon tudok. Olyan három óra körül szoktam kimenni pisilni, addig is fent vagyok egy párszor, de utána egyáltalán nem tudok visszaaludni, kb hatvanszor fordulok meg, ami ráadásul nehezen is megy. Szerintem valamikor olyan öt-hat órakor tudok elaludni, de már hét félnyolc körül kidob az ágy.

Na most jól kipanaszkottam magam, bocsi, hogy ennyit írtam.

Üdv. Lorca, mi se találkoztunk még.

Timo:
Pihenges sokat, vigyázz a picurra odabent. Szerintem az időjárástól keményedik a pocid, tegnap este nekem is volt egy pár meses szerű fájásom.

Barbuss:

Sajnálom a kocsit. Sajnos mi is ebben a helyzetben vagyunk, csak mi már tavaly óta szevedünk vele és sajnos a szerelőtől elhozzuk és egy pár nap múlva ugyanolyan baja van.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Na, itt vagyok, most ment el a védőnő! :)
Csomót beszélt, nem sok újdonságot mondott! :lol: Viszont itthagyta a recepteket, amiket majd a babának kell kiváltani. Popsikrém, fürdetőkrém, köldökápoláshoz alkohol és spec.hintőpor. Ja, azt is mondta, hogyha nagyon félek a köldökápolástól (egyik nagy parám), akkor ő kijön naponta és megcsinálja! :)

Hát hogy nekünk se legyen túl jó a napunk, a konyhában és a babaszobában is leállt a fűtés!!!! :evil: :evil: :evil: Ki kellett hívni a távhőtől valakit, hgoy nézze már meg mi a fene van! Most még oké, de tökre lehűlt a szoba! És akkor mi lesz, ha Buksi is ott fekszik??? Utálom a rohadt paneleket!!!! :twisted: :twisted: :twisted:
(bocs a kirohanásért)

Amúgy megnyugtatott a védőnő, hogy csaszi után a 24 órás fekvés valójában nem jelent teljes mozdulatlanságot. Forogni, felülni lehet, csak nagy mozgásokat nem, pl. felállni! Így már annyira nem tűnik brutálnak a dolog!

Boldiági!
Te ma mész dokihoz, nem?

Mazsi!
Pont ma hozta a postás a kismama újságot, láttam, hogy pelenkateszt van benne, majd tüzetesen áttanulmányozom! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Mazsi, Kami hát igen, kérelmezni én is kérelmeztem, legalábbis írtam egy levelet még karácsony előtt (mert én is karácsony előtt 3 nappal kaptam ám! :) ), de még nem reagáltak. Ez normális? És most rettegek, hogy megadják-e, mert állítólag mostmár ez is az apeh kezében van..

Kép
Kép
agiboldi

Ja amit elfelejtettem, apával ma megyünk fél háromra szülésfelkészítőre.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Igen, Timi, ma este, 6-ra, már olyan kíváncsi vagyok mekkorát nőtt Boldi, mert azt látom, h én nagyot :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Lin!
Bunkók az emberek! :evil: Én már túljutottam ezen, nem foglalkozom velük! :( Sajna én is általában állok a buszon, hiába nyilvánvaló az állapotom!

Ági!
Én is kiváncsi vagyok mekkora lehet most a fiacskád! :)
Én egy hét múlva megyek uh-ra! :)

Említettem a védőnőnek is a pocikeményedést, mondta, hogy ezek már lehetnek jóslófájások is! :shock: :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Timi, Lin, nekem mindig átadják a helyet (középkorú nők adják át). Viszont a megfigyelésem: más emberek utaznak a villamoson, mint a buszon és metrón. Nekem a 4-6-os villamoson 100%-ig átadják, és a földalattin is, viszont a metrón, buszon nem. Ezt a szociológiai megfigyelést tettem :)

Kép
Kép
agiboldi

ágiboldi

jaja ez normális, elvileg 30 napon belül kell válaszolniuk, de aztán küldenek egy kedves adatlapot amin minden jövedelmeteket, költségeiteket (ami a házhoz tartozik) elemezni és igazolni (számlákkal) kell.erre azt hiszem 8 napod van.aztán elküldöd ők újabb 30 nap mire válaszolnk...
mi 36 havi részletfizetési kedvezménnyel kezdtük, az ügyvéd azt mondta, hogy ha nem adják meg újabb kérelem 24 hónapra ,majd 12-re stb. Addig pedig hátha nyerünk a lottón, vagy előkerül vmi amerikai gazdag nagybácsi stb :D

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mi januárban fizettük be az utolsó havi illeték részletünket. 18 hónapig nyögtük! :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Itt vagyok, csak a net is cseszekedik :evil:
Ágiboldi! Illeték: Gábornak szinte azonnal kiküldték, kérelmeztük a részletfizut és szó nélkül megkaptuk (gyorsan reagáltak arra is). Az enyém jó fél év késéssel jött meg tavaly szeptemberben, arra már mérséklést, részletfizut stb. kértünk de még mindig nem reagáltak!!! Szeptember óta!! Nem aggódom, elfelejteni sajna nem fogják... Szóval még ráértek, ne aggódj :)
Helyátadás: mostmár a távolságin meg a metrón is átadják a helyet, úgy is ha nincs kigombolva a kabátom :D BKVs buszon (nagy ritkán utazom csak busszal!) viszont szinte sosem adják át :?
Vendég

Nya, Gedeiapu nem szarozott, bement es az egeszet egy het alatt (2x-i latogatas soran) elintezte. Mi egyszerre fizetun es talan 18 honapra kertuk... ebbol az elso 3 mar lement... de lehet, h az elso 4, ki emlekszik mar... de levelezni en nem mernek ilyen hivatalokkal... lassuak es benak...

Nekem MOST van szerintem joslofajdolagalsom, mensis gorcsocske, de a mehem NEM kemenyedik!!! Jaj, Timo, kerdezted a multkor, ki tudom-e Aron reszeit tapizni. Igen, mivel tudom, hol a feje, azt mindig erzem (eddig azt hittem ra, hogy a popsija :D) Most pl foltolta magat, fent kemeny, lent puha van... Kis maki :) De ilyen, hogy kezek-labak - ezeknek csak a rugasait-nyomasait erzem, ha egyaltalan azt erzem...

A szel meg csak fuj, csak fuj...
kami

na azt hiszem elkiabáltam magam reggel...
most már az én pocakom is keményedik rendesen, Lea meg mint egy kis őrült rugja a pocakom bal oldalát (szerintem keresztben fekszik)

a vasalni való halom némileg lecsökkentve, de abbahagytam mert a derekam "szétszakad". nem igazán tudok sokat állni egy helyben. épp egy pocaknövekedős napom van mert feszülnek hasamon a hegek is, de legfőképp most a köldököm körül+a keményedés :( isteni :)

gyors csinálok is egy fincsi hársfa teát magunknak

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!
Lorca!
Üdv újra köztünk.Jól eltűntél,de örülünk neki,hogy minden ok veletek.Na és hogy kisfiú!!!?Ez ismerős. :lol: Nagyon szép nevet választottatok,igaz elfogult vagyok vele,mert a férjem Szabolcs! :P

Barbi!
Sajnálom az autót,pontosabban titeket,hogy autó nélkül maradtatok.Biztos lesz valami jó megoldás!!!

Ági!
Mi két évvel ezelőtt fizettük be az illetéket,természetesen részletekben.Tök simán ment minden,beadtuk a kérelmet és egy-két hónap múlva már a csekkeket küldték!

Timo!
Nem emlékszem ,de Te írtad hogy mikor kezdődik a szülésfelkészítő?Én feledékeny elfelejtettem ma megnézni! :?

Most egy kicsit Petikéről.Ma voltunk uh-on,vérvételen és strepto tenyésztést is levette Hábi.
Petike 2315 gr!!! :P Minden rendben van,irányba van! :P
Bejelentkeztem ctg-re,febr.6 9 óra!Kami ha gondolod mehetünk együtt!
Vendég

Az kedd, igaz Sagi? Na, megprobalom most csutortokon oda tetetni a kovetkezot.... Gratula Peti babahoz! Nekem fogalmam sincs, mekkora... de biztos jo nagy, mert ugy erzem :D
kami

Húú én tiszta hülye vagyok.
Lerajzoltam Peti fejecskéjét,hogy mekkora .Hát ti ne tegyétek! :shock: Már most nagyon nagy és még egy hónapig a buksija is nő.Azt kinyomni!!! :shock: :shock: :shock:
Vendég

10 centinel csak nem lesz tobb :)
kami

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?