Új privát üzeneted érkezett!

Szóval ezt még tegnap este írtam. Talán most.... :roll:

Az előbb írtam egy nagyon hosszút, erre nem küldte el! Mostanában nagyon sokat szarakszik a gép, vagy a net. De túljártam az eszén, elmentettem:

Sziasztok!

Pedig megfogadtam, hogy időben lefekszem.... de már írok, mert tényleg el vagyok tűnve.
Az egész ott kezdődött, hogy Norbi kedd óta nem ment dolgozni, mert most nem volt meló. Így itthon kitalálta, hogy folytatja a téglázást. Ez azt jelenti, hogy nálunk a konyhában a fal régi bontott téglákkal van kirakva. Még nincs kész, mert írtózatos meló.
Címeres téglák, szépen le kell őket pucolgatni egyesével, majd felrakni. Szóval ebbe kezdett Norbi, tegnapig csinálta, iszonyú nagy retek lett, mert persze mindenhová széthordtuk, hiába vigyáztunk. Amikor tudtam, segítettem is fugázni, de amúgy is volt egy csomó dolgom.
Szerdán meg ugye voltunk kontrollon Tomival. Negyed 12-re kellett menni, hivatalosan december elején kellett volna menni, akkor telefonáltam, mire közölték, hogy hoppá, csak januárra van időpont. Nahát ezzel szemben több mint egy órát kellett várni abeteg gyerekek között. A doki meg is dícsért, hogy Tomi még nem volt beteg, hát, mire hazaértünk az lett. (Amúgy minden rendben, egy év múlva még megnézi, azt moondta figyeljünk fokozottabban a fertőzésekre. :roll: )
folyt köv.

Rita & Tomi
Kép
ritike

Tiszta nátha lett estére, csomót szívtuk az orrát szegénykémnek. A tegnapi nap szar volt, de mára szépen elmúlt neki!!!!
Ezzel szemben én dögrováson vagyok, nekem is sikerült "megnyernem", nekem a mai nap volt a legszarabb, mostmár én is jobban érzem magam, beleheveredtem egy jó forró kád vízbe. Azért ma végigtakarítottam az egész házat, meg már tegnap is elkezdtem, amit lehetett. Tomi ma du egy órát sem aludt, de egész jól elvolt.
Holnap szülinapi zsúrra vagyunk hivatalosak a szomszédba, vasárnapra meg nagyon fontos vendégeket várunk!!! :D :D :D
Szóval holnapra meg kell gyógyulnom, meg ezért vagyok eltűnve, mert mindig van valami!
Igyekszem sűrűbben benézni.
folyt köv

Rita & Tomi
Kép
ritike

Tominak is izzad a talpa, sőt, a tenyere is :D , ha valami "stresszes szitu van", pl most tanulja, hogy huppanjon le állásból, és ha egyedül kapaszkodik, tisztára leizzad a tenyere a kismanómnak. :D
Eszter, mi nem járunk úszni, a múltkor, mikor bejött az a hideg (mikor még úgy nézett ki tél lesz) akkor nem mentünk, aztán azóta sem. Sajna hétköznap csak hat után lehet, hétvégén meg Norbi itthon van mindig van valami csinálnivalónk. De a gyerekdokink amúgysem nagyon örült neki, sőt a tüdőgyógyász is azt mondta, inkább csak max nyáron a strandra, de usziba ne, nehogy összeszedjen valamit.
Sudi, kíváncsi vagyok a kisbabára, rakj fel képeket. Biztos édi!
Mennyi Tomi!!! :D Emőke, nálatok is. :D
Én is emlékszem Szirtzsuzsira, majd add át üdvözletem, meg nagyon örülök, hogy sikerült végre a babóca! De olyan hihetetlen, hogy ez már olyan rég volt, emlékszem, mikor ajánlottad neki a dokidat....

Na megyek, gyógyulok!

(Reggelre jobb lett a helyzet)

Rita & Tomi
Kép
ritike

NA, három részletben sikerült elküldeni!!! Úgy látszik regényt írtam :D

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok!!!!

Olive! Örülök, ha segíthetek! Immár két lánynak is "bevált" a dokim!! Az egyik ugye Zsuzsi, a másik lány meg augusztusban szült, neki is volt elötte egy vetélése.
Dr. Joó József Gábor, tel.: 06203771013
Hát rendelési idő nem annyira érdekes, mert ha felhívja telón, akkor úgyis ad neki egy időpontot.
Ez a VIII. ker. Baross utcai I.számú Női Klinika. SOTE!

RITA!!! MERRE?????
Remélem nem a hó miatt nem tudsz jelentkezni????
Itt zgyanis esik!! És már van egy centi!!!!!! :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:

Voltunk tegnap látogatóban, nagyon kis mütyür Tomi!!! Olyan pici mindene, el se hittem, pedig tudom, hogy Gery is ilyen volt!!!! :lol: :lol: :lol:
Kép Kép Kép

RITA JELENTKEZZ A HOLNAPPAL KAPCS.!!!!!!!
Most mentem!
Puszi és jó hétvégét mindenkinek!!!!!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Na végre Rita!!
Pont egyszerre itt!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Nem is gondoltam volna, hogy ennyien emlékeztek Zsuzsira!!!! Mindenképpen átadom majd a jókívánságokat! Jó volt végre élőben is látni Őt is!!!! Ez már így a második fórumos kapcsolatom, ami személyes is!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok Lányok!

Bocsi, hogy eddig nem jelentkeztem, de 2 szörnyű napon vagyunk túl! Ugyanis belázasodtam a cicimtől , de nem is kicsit 39, 2 re felment! A férjem egész éjszaka cserélgette a hidegborogatást a bokámon, meg a csuklómon, a melegborogatást meg a mellemen!
Dávid se aludt egész éjszaka, ígyhát a tegnapi napot szinte végig aludtuk Dáviddal! Kb du-tán 4 re éreztem magam újra embernek!

Köszönöm a képátméretezéssel kapcsolatos tippet, de az a baj, hogy ezt csak azzal a képpel tudom megoldani, ami még a gépbe van! De ez is óriási segítség, mert legalább tudom, hogy mielőtt kitörlöm a gépből mit kell csinálnom! Úgyhogy most majd ki is próbálom!
Egyelőre ennyi, még kicsit vissza olvasgatok és később még jövök!

bogyo75

Gogyó jobbulást!!!!!!!

Nem is mondtam, tegnap kibujt Gery 9. foga, az első rágófoga! a bal felső. Jobban mondva látszanak a kis hegyei már a fognak, áttörte az ínyét. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sancsi! Hogy vagytok???
Nem tudom mi legyen, írtam Ritának, András félti Geryt, nem akarja, hogy beteg legyen. El kéne halasztani a dolgot??!!! :shock: :? :? Hmmmmmmmmmmmm??????????? :?: :?: :?: :?:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Bogyót akartam írni, sorry!!!!! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :roll:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!

Sudi, koszi szepen a gyors segitseget, mar tovabbitottam is a csajszinak. Ugy orulnek, ha nekik is osszejonne a baba!
Nagyon edes a kis mutyur unokaocsed! :D

Bogyo, gyogyuljal meg minel hamarabb! El tudom kepzelni, milyen vacakul lehettel, ugyanis az egyik baratnom is jart mar igy 2-szer is es vegigneztem a szenvedeset. :( Panadolt nem probaltal szedni? A baratnom azt kapott, allitolag azt szoptatos kismamak is szedhetik es hamar leviszi a lazat.

Rita, ti is gyogyuljatok meg minel hamarabb! A teglazas jo "moka" lehetett. En is utalom, ha a ferjem neki kezd valaminek itt a hazban, mert mindig akkora kosszal jar. Raadasul lusta elpakolni az utbol vagy letakargatni a kornyezo targyakat, ugyhogy utana takarithat az ember! A furdoszobank plafonjat meg mindig nem fejezte be. Glettelni kene meg festeni. Allitolag, amig otthon leszek meg fogja csinalni. Mar elore felek, mi var ram, amikor visszajovok.

Tovabbi kellemes hetveget mindenkinek!

Puszi:

Olive

KépKép
olive

Sziasztok!

Ma reggelre kikukucskált Jocikám 4. fogacskája is, méghozzá a bal felső metsző. Tegnap délután egy kicsit nyűgös volt, többször látszólag minden ok nélkül sírni kezdett, de szerencsére könnyen megvígasztalódott! :) Hab-tapit egyelőre nem vettünk, mert a férjem tegnap este későn ért haza, ma pedig egész nap polcot barkácsolt a garázs falára, ahová majd felpakoljuk az építkezés miatt a tetőtérből lehozott holmik egy részét, mert már annyi minden hever szanaszét odalent, hogy lassan már a kocsi sem fér be! :lol:

Gyorsan visszaolvasom, amiket írtatok! :)

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Emőke: Gratulálok a felkéréshez! Én még nem is vagyok senkinek sem a keresztanyja. Majd a húgom gyerekének leszek, de ő egyelőre nem tervez babát! :wink: :lol: Azóta a disznóvágás nagyján már túl is vagytok, remélem Krisztián is jól viselkedett a távollétedben! :)

Zsuzsi: A szép ruhák miatt ne legyen lelkiismeret-furdalásod! Neked is jár egy kis kényeztetés!!! :D Én Jocinak már néhány hete adok reszeltsajtot, bele a főzelékbe és már túrót is kaphatna a védőnő szerint, de azt még egyelőre nem kóstoltattam vele. Pedig annak is itt lenne már az ideje! :oops:

Rita: Szívből örülök, hogy Tominál mindent rendben találtak a kontrollon! :D Legközelebb mikor kell menni, ha kell még egyáltalán!? :roll: A konyhátok biztosan nagyon szép lesz, az én férjemék is gyakran dolgoznak régi címeres téglákkal és mindig gyönyörű a végeredmény! :D Látom, jó sűrű lesz a hétvégi programotok! Érezzétek nagyon jól magatokat! És még valami! Kérlek, add meg nekem azt a telefonszámot, amin a Pampers-t szoktad hívni, mert nem találtam sehol! :oops: :)

Sudi: Mégegyszer gratulálok a nővéredéknek, igazán szép kisfiúval büszkélkedhetnek! És egyébként nagyon hasonlítotok a tesóddal! :) Meddig kell még a kórházban maradniuk?

Bogyó: Nagyon sajnállak, hogy belázasodtál, tudom milyen kellemetlen és fájdalmas dolog, sajnos nekem is volt benne részem annak idején! Én akkor fel is kerestem a háziorvosomat, aki pár napos antibiotikum-kúrát rendelt el, ami helyre is hozott, csak az alatt a pár nap alatt nem szoptathattam. Remélem hamar rendbe jösz! :)

Most megyek, mert a férjem hív segíteni!
További kellemes hétvégét mindenkinek!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Bogyó!
Jobbulást!

Sudi!
Tesódnak gratula, nagyon édes a pici manó!
Írtam Ritának, hogy mi nem valószínű, hogy megyünk, ugyanis Enéh meg van fázva, :? és nem akarom hogy valami nyavaját ragasszon a fiúkra. Ennek örömére már én is köhögök, úgyhogy még nagyobb a valószínűsége hogy mi inkább nem mennénk. :?

Rita! Sudi!
100000000000000000000000 bocsi, de így tényleg nem merek elindulni, pedig már annyira vártam hogy találkozzunk!!!!!

A másik. Nálunk elég gáz az idő is. Ki érti ezt :?: :!: :?: Délelőtt esett a hó, délután 7ágra sütött a nap, most meg olyan szélvihar van, hogy attól félek mindjárt leviszi a tetőt.
Mondta Sanya, ha holnap is ilyen idő lesz, akkor inkább el sem indul.

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Sziasztok!

csak két szóra, mielôtt elnyelne a konyha! :lol:

Bogyó:
Remélem nem tart sokáig a láz! Tedd minél többet arra a cicire Dávidot, amelyik begyulladt! Tudom, hogy rettenetesen fáj, de muszáj! Ô tud a leghatékonyabban meggyógyítani. Nekem is volt ilyen, a nagyon magas láz sajnos vele jár, de nálam csak egy napig tartott. Cicit masszírozd, borogasd forróval, forró zuhany alá is állhatsz vele. Biztos van olyan lázcsillapító, amit szedhetsz szoptatás közben! Jobbulást!!

Sudi:
Nagyon édes a pici Tomi! Milyen volt a szülés?

most muszáj mennem, currys-mézes-joghurtos csirkét csinálok!

Ja, Kati, köszi a tanácsot, lassan mi is megpróbáljuk a reszeltsajtot, csak úgy el vagyunk maradva kaják terén!

Puszi!
zsuzsi 81

Bogyó:
Még valami: azt mindig ellenôrizni kell, hogy nem csomós-e a cici, mert ha ki tudod masszírozni, megelôzhetô a gyulladás! Nekem sajna kimasszírozni sosem sikerült, de Alidát minden etetés elején arra a cicire raktam.
zsuzsi 81

Fú, Kati, elfelejtettem, hogy kérted a telefonszámot :oops:
06-1-451-76-92.

Gatulálok Jocinak az új fogacskához! Nekünk egy év múlva kell visszamenni Tomival.

Biztosan kiokumláltátok a párbeszédekből, úgy volt, hogy holnap Enéh és Gery lesznek a kis vendékeink, persze Sudival, meg Sancsival, meg az apukákkal.
De sjanos a betegségek miatt le
kellett fújnunk. :(

Megyek, vacsi

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok!

Bogyó, Rita: Jobbulást kívánok Nektek! Sajnos Réka is rosszul aludt az éjjjel (így mi is), orrszívózni kellett.

Sudi: Nagyon édes a kis Tomi! Mégegyszer gratulálok! Könnyű szülése volt neki is?

Rita: Klassz lehet a konyha! Majd küldj képet, mert szívesen megnézném! Biztos nagyon egyedi!

Kati: Gratula a fogacskához!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Jó reggelt!

Ma kaptam ezt a levelet,gondolom érdemes elolvasni.

Jól vagyunk,de most igyekeznem kell,mert jön az "új" nővérem és a családja Xénit felköszönteni.

Nincs időm most olvasni,de holnap ígérem megteszem.

Itt szakad a hó!Ítélet idő van.Vigyázzatok magatokra és a babákra is!!!!

Testtartás és testméretek

A gerinc az emberi test tartóoszlopa, hozzá kapcsolódik a csontrendszer és közvetve vagy közvetlenül a vázizmok. Állapota meghatározza a testtartást, s a gerincvelőből indulnak ki a mozgást biztosító és szabályozó idegpárok. A gerincoszlop funkciójának eredményes ellátását az izomzat, elsősorban a hátizmok biztosítják. A serdülők nagyon nehezen dolgozzák fel, hogy szinte bele kell nőniük egy új testbe. Jellemző tartáshibájuk a hanyag testtartás – a fiúk azért járnak hajlott háttal, hogy nyurgaságukat leplezzék, a lányok pedig azért, hogy elrejtsék gömbölyödő mellüket. Különös gondot kell tehát fordítani gerincoszlopuk karbantartására.

Gerincdeformitások
A legismertebb alaphibák a gerincferdülés, a görbe hát és a deréknál behúzódó gerinc (a scoliosis, a cyphosis és a lordosis), de előfordulnak ezek kombinációi is. A szülőnek nem kell testnevelési szakembernek lennie ahhoz, hogy időnként figyelmeztesse csemetéjét: húzd ki magad, állj egyenesen, ne görnyedj az íróasztalod fölé! Ám ezt idejekorán el kell kezdenie, mert az állandó felszólítás a kamaszokból inkább ellenérzéseket vált ki. A testnevelési órán tanult hátizom-erősítő gyakorlatokat otthon is el lehet végeztetni néhányszor. Rá kell venni a gyereket, hogy a tanszereket vigye hátitáskában (szerencsére a hátizsák újra divatba jött), és fölösleges dolgokat ne cipeljen magával. Közben sportolásra kell őt biztatni, amit folytathat iskolában, egyesületben vagy családon belül, a szülőkkel. Ha mégis kialakul a gerincdeformitás, igénybe kell venni az ortopédorvos segítségét és az iskolai gyógytestnevelést. A gerincdeformitások ugyanis nemcsak esztétikai hibát jelentenek, hanem hatnak az egész mozgásrendszerre, nehezítik a járást, derékfájdalmakat okoznak, miközben a csigolyák közötti porckorongok deformálódnak, elvesztik ruganyosságukat, hátrányosan befolyásolják a belső szervek működését, sőt a közérzetet is. A tartásjavító gyakorlatokat otthon is el lehet végezni, sőt akkor is, ha a gyerek egészséges, éppen a deformitások kialakulásának megelőzésére.

Túlsúlyosság
Napjaink másik akut problémája a gyerekek helytelen táplálkozása, amire szintén a szülőknek kell odafigyelniük. A felmérések szerint minden ötödik gyerek túlsúlyos. A tapasztalatok szerint a gyerekek nem fogyasztják el az iskolában ingyen kapott tejet és kiflit, inkább a büfében vagy az automatából vesznek édességeket és kólát, akkor is, ha otthon már reggeliztek – legtöbbször tehát nem éhségüket csillapítják, hanem divatból vásárolnak az otthon kapott pénzen. A szülők pedig nem gondolnak arra, hogy ezzel nem használnak, hanem épp ellenkezőleg, ártanak a gyerekeknek, akik amúgy is túl sok cukrot, édességet és tésztafélét esznek.
Nem lehet eléggé hangsúlyozni az egészséges életmód fontosságát. Több zöldfőzeléket, gyümölcsöt kell az asztalra tenni, és több mozgást kell beiktatni a napirendbe, hogy a gyerekből ne legyen elhízott felnőtt, ne legyen cukorbetegsége, csontritkulása, magas vérnyomása, érrendszeri betegsége.

A gyerekek testméreteivel, a helyes arányok meghatározásával (a testsúly és a magasság összevetésével) foglalkozó tudományos felmérésekből kitűnik, hogy az ő esetükben nem lehet a felnőttekéhez hasonló általános sémát alkalmazni. Az életkor–magasság–testsúly összefüggését nem lehet azonos módon kezelni, ugyanis biológiai fejlődésük egyénenként lényegesen eltérő. Áthidaló megoldást adhat, ha a magyar gyerekek átlagos magasságával és testsúlyával vetjük össze saját gyerekünk testméreteit, és százalékosan kiszámítjuk az átlagtól való eltérést. Ebből kitűnik, hogy túlsúlyos-e vagy alultáplált, netán épp a korának és a magasságának megfelelő a testsúlya.

Forrás: http://www.abbcenter.com/ovoda

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Enéhnek boldog hfordit!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Sancsi sajnálom Én is, hogy ma nem jött össze, de ami késik nem múlik!!!! Amint egészséges mindenki, bepotóljuk!!! Ma reggelere nekem is fáj kicsit a torkom. A franc egye meg ezt!

Rita, kitartás, megyünk majd!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Köszönjük a gratulációkat a nővéremnek, könnyű szülése volt szerencsére, eléggé hasonló az enyémhez!
Reggel bement, mert egész éjjel nem bírt aludni, mire beért mér majdnem 3 ujjnyira nyitva volt. Aztán burokrepesztés, onnantól jól felerősödtek a fájások, és háromnegyed egyre meg is lett a pici. Egy pici vágásra volt csak szükség.
Most engedik őket haza, ha minden igaz!
És majd kedden megy vissza varratszedésre.
Nekem is kábé ez volt a felvonás, csak később lett meg Gery!!! :lol: :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Enéhnek boldog hófordit!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Sancsi sajnálom Én is, hogy ma nem jött össze, de ami késik nem múlik!!!! Amint egészséges mindenki, bepotóljuk!!! Ma reggelere nekem is fáj kicsit a torkom. A franc egye meg ezt!

Rita, kitartás, megyünk majd!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Köszönjük a gratulációkat a nővéremnek, könnyű szülése volt szerencsére, eléggé hasonló az enyémhez!
Reggel bement, mert egész éjjel nem bírt aludni, mire beért mér majdnem 3 ujjnyira nyitva volt. Aztán burokrepesztés, onnantól jól felerősödtek a fájások, és háromnegyed egyre meg is lett a pici. Egy pici vágásra volt csak szükség.
Most engedik őket haza, ha minden igaz!
És majd kedden megy vissza varratszedésre.
Nekem is kábé ez volt a felvonás, csak később lett meg Gery!!! :lol: :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!

Kriszta: Köszi az infót, nagyon tanulságos!

Ti szoktatok zenét hallgatni a gyerekekkel? Gyerekdalokra gondolok! Réka ha meghallja, akkor rögtön mozogni kezd! Nagyon szereti a gyerekdalokat! Persze az én előadásomban nem olyan élvezetes, inkább a zene tetszik neki és ha gyerekek énekelnek. Ismeritek www.egyszervolt.hu oldalt? Tudtok hasonlót ajánlani vagy milyen CD-t vegyek, ami nektek is megvan és kedvelik a gyerekek? Egy CD-nk van "Mesetár" amin mesék, versek és dalok vannak, de a mesék még nem érdeklik, még a tévében sem! egyébként jó ez a CD!

További kellemes hétvégét! És jobbulást mindenkinek!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok Lányok!

Mindenkinek nagyon köszönöm a megnyugtató szavakat!

Velem már minden rendben, most szoptatás előtt mindig be kell borogatni a cicimet, és úgy jobban kiürül!
De képzeljétek most meg a Dávidkám lett lázas! Tegnap estére 38,3 lett a láza (természetesen a 0,5 levonás után). Fél germicid kúpot adtam neki. Csak azt nem tudom, hogy a láztól volt vízszerű és sötétebb a széklete mint szokott, vagy pedig elkapta ezt a hasmenéssel járó vírust! Mindenesetre ma beviszem a korházba ahol született, mert az tőlünk 10 percre van, és az ügyeleti kórház pedig a Heim Pál, és hiába hívnám ki Őket lenne vagy du-tán 4 mire ide érnének! De addig nem leszek nyugodt amíg orvos nem látja a babámat! Egyébként most épp a lázat alussza ki, mert reggel 9 kor újra kapott kúpot!

Gratula Jocika új fogacskájához!

Ma ennyi voltam! Puszi mindenkinek! Kellemes vasárnapot Nektek!

bogyo75

Sok boldog szülinapot Xéniának!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok.

Köszi a szülinapi köszöntést!

Holnap jövök.

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

Kriszta:
Xéniának én is boldog szülinapot kívánok!! :D Tényleg nagyon jó az írás, amit idemásoltál, köszönjük. Hogy vagytok? Biztos nagyon sok a munka, azért jössz ilyen ritkán.

El is felejtettem jobbulást kívánni, Ritáék, Sancsiék, Sudiék! Remélem hamar összejön a találka! Enéhnek pedig nagyon boldog hófordulót!

Etterke:
Mi nem szoktunk gyerekdalokat hallgatni Alidával, nincs is ilyen lemezünk. Nekünk annak idején LP-ink voltak ilyesmik, nem tudom mostanában mik vannak. Én sokat éneklek neki (mikor mosogatok és ô kint van velem), illetve zongorázom és sok zenét hallgatunk. Alida is szokott "táncolni".

Na, reggel 5-kor elment Gyula, Alidához meg ezen kívül 3* keltem, így ma nem nagyon tervezek semmit.

Bogyó:
Nagyon jól teszed, hogy elviszed orvoshoz Dávidkát!! Remélem nincs semmi nagyobb baj!

Sudi:
Ezek szerint a nôvéred is jó gyors volt! Nekem napokig tartott az egész, mikor 2 nap vajúdás után bementünk a kórházba, ott is még estig tartott, mire meglett Alida. Na szerencsére a kitolás megvolt 45 perc alatt!

További szép vasárnapot!
zsuzsi 81

Sziasztok!

Sudi!
Én is remélem hogy minnél hamarabb öszejön a talink.

Etterke!
Javaslom a babazenét. Nekünk az első 2 van meg, Enéh imádja, meg szoktuk még hallgatni Micimackó lengyel változatát. :lol:
Ha gondolod, elküldöm mailbe, nagyon jó! :lol:

Köszönjük a köszöntést.

Xéniának boldog szülinapot.

Zsuzsi!
Nem lehetett egyszerű az a 2 nap vajúdás, de én akkor is szívesen cserélnék bárkivel, aki rendesen szült.
Én még most is szenvedem a császárt. :?

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

[color=green]Sziasztok!

Zsuzsi: Előnyben van Alida, mert tudsz zongorázni, Rékának nem tudom ezt megadni, de szoktunk komolyzenét is hallgatni, de inkább az én kedvemért. Szerintem olyan muzikális Réka (bár lehet minden baba így viselkedik), szeretném majd később (Magyarországon) zeneoviba vinni alkalmanként és táncházba. Aztán majd kiderül valóban kedveli-e!
Hosszú időre utazott el Gyula? Kitartás! Remélem Alida hagy pihenni és gyorsan elszaladnak a következő napok!

Sancsi: Ti jártok zeneoviba? Köszi az ötletet, majd megnézem. A lengyel Micimackót ismerem, lehet éppen tőled van, nagyon jó!
[/color]

Bogyó: Hogy vagy Dávidka? Mit mondtak a kórházban? Jobbulást Nektek!

Kép
Kép
etterke

Etterke:
Csak négy napra vagyunk magunk, szerda éjjel már jön is haza! :) Jól teszed, hogy sokéle zenével megismerteted Rékust.

Sancsi:
a hosszú vajúdást nem bántam egyáltalán, szerintem így kevésbé is volt fájdalmas. Mosndjuk azt a másfél órát megspórolnám legközelebb, mikor megállt a tágulás és a szülésznô próbált "segíteni". :evil:

Úgy eltünik mindenki a hétvégére!!!! Na nembaj, holnap már hétfô!
zsuzsi 81

Sziasztok!

Remelem a kis betegek mar jobban vannak.

Mi delutan vasarolgatni voltunk. Vettunk egy borondot, ugyanis mar csak 1 maradt. Majdnem minden repulesnel tonkresznek legalabb 1 borondunket. Meg is beszeltuk a ferjemmel, hogy ezentul a leheto legolcsobb borondot vesszuk, mivel a dragabb borondjeink se tartottak tovabb. Szerencsere most sikerult is egyet nagyon olcson kifogni, mivel itt januarban jo nagy leertekelesek vannak.

Aztan anyosomhoz mentunk vacsorara. Szerencsere nem o fozott, vettunk indiai kajat, azt vittuk hozza. Igy legalabb finomat es eleget tudtunk enni. :) Tegnap hivott minket telefonon, hogy jovo heten jonne valamelyik nap, mivel aztan honapokig nem fog engem latni. Pedig mar azt hittem ezt az utolso hetet meguszom. Gyorsan mondtuk neki, hogy inkabb megyunk mi ma (vasarnap) este. Igy legalabb csak nehany orat kellett vele tolteni. Ha o jott volna, itt lett volna egesz nap es akkor nem haladok semmivel, pedig meg ezer dolgom van a hazaindulasig. Igy is 50-szer osszevesztek a ferjemmel. En nem szolok semmit, pedig meg van a velemenyem, de jobbnak latom csondben maradni. Igy legalabb velem nem veszekszik. A fiaval meg a lanyaval viszont 5 percig se tud bekesen beszelgetni, allandoan veszekednek. Kepzeljetek, anyosom baratnoje horgolt a babocanknak egy rozsaszin-feher kocsitakarot meg egy egyszinu feher nagyobb takarot is! Azt hiszem takarokat egyaltalan nem kell vennunk, ugyanis mar baratnoktol is kaptunk nehanyat.

Ja, meg delutan voltam a szomszed csajszinal, aki csak 1 hettel fiatalabb nalam es febr. 4-re van kiirva. Ok nem tudjak, hogy fiuk lesz-e vagy lanyuk, mivel az itteni korhazban nem arultak el neki. Irigykedik is, hogy mi tudjuk. :lol: Mondta, hogy nekunk igy sokkal konnyebb a vasarolgatas, mivel vehetunk lanyos dolgokat. Ok mindenbol feheret meg kremszinut vettek, a babakocsijuk meg egyszinu fekete. Abban remenykedtem, hogy hatha megszul par nappal hamarabb, mivel mi meg febr. 3-an utazunk haza. Ha idoben vagy meg kesobb szul, akkor csak nyaron latom a babocat. :( Pedig szegeny mult heten meg a lepcson is leesett es megsem indult meg a szules, ugyhogy szerintem ez a bebi nagyon jol erzi benn magat es nem fog sietni kifele. Meselte a ferje, hogy bevitte azonnal a korhazba, mivel nagyon megijedtek, de ugy tunik minden ok. Bar csak a baba szivhangjat ellenoriztek, a mamat meg se vizsgaltak, pedig meg most is nagyon faj a valla meg tiszta kek-zold. En mar meg sem lepodom az ilyenen. Akkor lepodtem volna meg, ha alaposan megvizsgaljak oket.

El is koszonok, mert latom, hogy mar megint olyan hosszura sikerult a mondanivalom, hogy megunjatok, mire a vegere ertek.

Puszi:

Olive

KépKép
olive

Zsuzsi, mar pont kezdtelek sajnalni, hogy 4 napig tavol lesz a ferjed, aztan eszembe jutott, hogy en az enyemet 6-7 hetig nem fogom latni, csak max. webkameran keresztul. :( Nem azt mondom, hogy a 4 nap az semmi, de az legalabb viszonylag hamar eltelik. Bar ha jobban belegondolok, meg en se nyafoghatok igazan, mert tudunk majd minden nap beszelni. Amig nem volt internet, addig milyen szornyu lehetett egy ilyen alkalom, amikor egy kozeli hozzatartozoddal hetekig nem tudtal beszelni. :roll:

Az a masfel orad kegyetlen lehetett, amikor a szuleszno segitett tagulni! Azt en is inkabb kihagynam.

KépKép
olive

Jó reggelt!

Itt a hétfő, és hétvégén hozzánk is megérkezett a tél! Hurráááá, pedig abszolút nem így képzeltem el, hogy ezerrel fog majd fújni a szél! :evil: :evil: :evil: Különben gyönyörűen havazik. Már nagypn vártam!
tegnap azért voltunk kinn egy félórácskát, bár csak babakocsival és nem szánkóval (végül még nem vettünk, mert nem volt hó, és plusz bazár nem hiányzik a mi garázsunkba sem!), de szerintem én jobban élveztem a sétát, mint Kriszta. Alig tudott moccanni a sok gúnyában, a havat meg nem találta olyan érdekesnek! MAjd jövőben, gondolom, nagy sikere lesz! :)

Rita, Sudi, Sancsi, sajnálom, hogy elmaradt a tali, biztos bepótoljátok majd! :)

Zsuzsi, kitartás! Most szerintem használd ki az időt, hogy nem kell olyan sokat főznöd, és ha tudsz, pihenj többet. Tudom, most nagyon okosat mondtam :roll: :P , de tényleg próbáld meg.
Alida koránál fogva már kóstoltathanál vele valamilyen savanyított tejterméket (túró, esetleg joghurt) de azért ő még mindig jó szituban van, mert az anyatejből sok vitamint, ásványt megkap. Még nem maradt le semmiről, ne félj. Nem vagytok elmaradva! :) Akkor ti csak vagy általában biocuccokat szoktatok vásárolni? Végülis az jó, ha folyamatosan meg tudjátok engedni magatoknak.!

Olive, te is hamarosan utazol! De itthonról is tudsz rendszeresen jelentkezni, nem?
Írtad egyszer a babanetes órát. Nincs elcsúszva, hacsak nem állítottad be magadnál. Amikor nem vagy bejelentkezve, akkor a hivatalos magyarországi időt mutatja, ha meg be vagy, akkor a te idődet. Nálam pl. a GMT+2 az érvényes.

Julcsi, örülök, hogy már jobban vagy, de sajnálom, hogy Dávid belázasodott. Megnézte végül az orvos? Remélem, nem kapott el valamilyen vírusos fertőzést!
Ami a begyulladt cicit illeti (már lejárt, tudom) nekem is volt, többek között akkor, amikor fertőzéssel visszakerültem a kórházba. De én kaptam antibiotikumot azalatt, és szoptathattam! Direkt kérdeztem hogy szabad-e, és azt mondták, hogy másképp nem adnák, ha nem lenne szabad. Úgyhogy vannak olyana antibikák, amiket szoptatáskor is lehet szedni, a Panadol, ami tképpen paracetámol, azt a legnyugodtabban. Persze, jobb kerülni, de ha muszáj, akkor az megengedett.

Eszter, nekünk sincsenek gyerekdalos cd-ink, Kriszta is az én előadásomban hallgatja őket. :) De neki mindegy, hogy milyen zene, csak szóljon. Fogok én neki valót is venni (vagy letölteni) de majd ezután. Azért Kriszta is szerencsés helyzetben van, mert az élőzene szinte mindennapos nálunk is. :)

Kati, remélem, sikerült kievickélni a garázsból és meglett a polc! Még mindig nem derült ki meddig marad anyósod?
Egy anyósvicc: Megérkezik az anyós a lányáékhoz, a vő pedig meg is kérdezi: - Ugyanbizony meddig akar nálunk maradni,anyámasszony?
- Csak ameddig vejemuram akarja!
Mire a vő: - Hááát, csak olyan keveset? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Na, kellemes hetet mindenkinek, a betegeskedőknek meg nagyon gyors gyógyulást! :)

Kriszta, NAgyon boldog születésnapot a nagy lányodnak!!!!! :) :) :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Xéniának boldog szülinapot!

Tegnap hazamehettek nővéremék a kórházból, meglestük őket! Hát nagyon kis tündér a Tomi! Olyan mini, el sem hiszem!!!! :lol: :lol: :lol: Tejecske még szo-szo, hát majd beindul az is, remélem mindenbe hamar belerázódik a nővérkém. Mondtam hívjon bátran, ha kellek, erre este már hívott is, hogy füri elött elfelejtették beolajozni a babát, ez nagy baj e, bekenjék e utólag!? :lol: :lol: :lol: :lol: Hát igen, ilyen apró részletek is milyen nagy gondot tudnak okozni, Én ma már csak mosolygok rajta, de tudom, hogy nekem is milyen fárasztó és stresszes volt az első pár hét! Azt se tudtuk ki kivel van!!!!! :shock: :shock: :shock:

Gery imád zenét hallgatni, mindent!!!! Persze a gyerekdalok a legjobbak, meg azokat ismeri a leginkább, azokat szoktam Én is neki énekelni! 8) 8) :lol: Az Egyszervolt.hu oldalon nagyon sok jó kis dal, mondóka stb. van!! :lol: :lol: :lol:

Itt orkáni szél fúj, egész éjszaka már, idegesít! :? :(

Jocinak is gratula a fogacskához, nem is tudom, hogy írtam e, de Gerynek már a 9. foga bújt ki!!!! :lol: :lol: :lol: Rágófog!

Sancsi, Rita! Midenképp bepotóljuk a talit!!!!! Nem ússzák meg a gyerekeink egymás társaságát!!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

új külalakot csináltam Gery honalpjának, macis-egeres. Ha van kedvetek kukkantsátok meg! :-)))

No asszem ennyit akartam most, puszi mindenkinek!!
Ja megnéztem a kis Krisztián képeit is, angyon édi Ő is és milyen sokat nőtt már!!!!!!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!

Az volt a tervem, hogy beteszem Jocit a babakocsiba és együtt elsétálunk a bankba egy kis pénzért, de olyan őrülten fúj a szél, hogy lemondtam róla. Meglátjuk, hogy délutánra mérséklődik-e, ha nem, akkor rábízom Jocit a húgomra -most két hétig itthon van, mert véget ért a vizsgaidőszak a főiskolán- és elmegyek egyedül. :cry:
Hab-tapink továbbra sincs és ennek kapcsán jól fel is húztam magam! :evil: :evil: :evil: Az történt ugyanis, hogy miután szombaton késő délután írtam ide, rámentem a Brendon honlapjára, ami az előző napival szemben akkor azt írta, hogy jelenleg kapható hab-tapi a budaörsi árukházukban. Mondtam a férjemnek, hogy igaz, hogy abban maradtunk, hogy ez a hétvége a pakolásé, de menjünk már át, hiszen itt van a szomszéd városban! Bele is egyezett, erre mikor odaérünk, közlik, hogy igen volt nekik 2 (!) csomag, de azt rögtön el is vitte valaki! Kérdem én: ha akkora a kereslet rá, mint ahogyan azt egy héttel korábban mondták, akkor miért csak 2 csomaggal rendelnek!? Olyan mérges lettem! Mindegy! Azért nem adom fel! Egy ismerős csaj dolgozik a budaörsi Auchan üzletsorán lévő játékboltban, nála is voltam múltkor és mondta is, hogy szokott lenni nekik, csak éppen akkor nem volt ott sem. Majd felhívom és megkérem, hogy ha ismét lesz, tegyen nekem félre. :roll: :wink: Oda busszal is át tudok menni 10 perc alatt és nem kell a férjemre várnom, hogy fuvarozzon! :lol:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Bogyó: Örülök, hogy jobban vagy, Dávidkád miatt viszont aggódom! Mit mondtak a kórházban?! Remélem nincs komoly baj! :)

Rita, Sudi, Sancsi: Remélem nálatok is mindenki meggyógyult és hamarosan összejön a találkátok! :)

Sudi: Nem irígylem most a nővéredet olyan szempontból, hogy kezdetben minden újdonsült anyuci tele van aggódással és bizonytalansággal. Mostanában többször eszembe jutott, hogy a másodiknál már sokkal könnyebb lesz minden, figyelembe véve a tapasztalatokat. Aranyos az új macis-egeres háttér Gery honlapján! :D

Zsuzsi: Tudom, hogy milyen kegyetlen, amikor a szülésznő kézzel igyekszik tágítani! Sajnos nekem is volt benne egy kis részem! :x
Most New York-ba ment a férjed ugye? Biztosan rossz lesz nélküle, de hidd el, gyorsan elrepül az idő, főleg Alida mellett. :)

Kriszta: Boldog szülinapot Xéniának! :D

Edith: Még mindig nem tudom, hogy anyósom meddig szándékozik maradni, de most éppen nem panaszkodom, mert nem láttam napok óta, ugyanis a sógoroméknál lakik. Náluk több a hely. :lol: A viccen nagyon jót derültem! :lol: Megnéztem Kriszta honlapján a legfrissebb bejegyzéseket. Tényleg nagyon édes a két kislány együtt, többször kéne találkoznotok! :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Rita: Köszönöm a telefonszámot!!! :D Készen lett a konyha?

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Zsuzsi: Azt hiszem elfelejtettem reagálni a tejtermékekkel kapcsolatos kérdésedre. Rékának most fogok majd joghurtot adni először, bár tegnap a férjeméből kunyerált egy picit, szokatlan volt neki az íze, de nem köpte ki. Vettünk Danoninot (naturt mert abban nincs semmi adalék és sok "E" és a doki is ezt ajánlotta) és vettünk más natur joghurtot is, mivel mi is szeretjük. Szerintem gyümit pedig jobb frissen beletenni!

Kép
Kép
etterke

Sudi: Nagyon édes a kis unokaöcséd!!! És szerencsés a nővéred, hogy viszonylag gyors szülése volt.

Etetreke: Én is aggódom Ákos "soványsága" miatt, holott vannak husik rajta, combján, stb, inkább a többi baba volt még husisabb akikkel együtt mérték múltkor. Pl. egyik fiú ugyanilyen magas volt, mint Ákos és 2 kg-al nehezebb! De végül is Réka sem úgy néz ki mint aki éhezik, úgy látszik a gyerekek közt is vannak akik kevésbé hízékonyak.

Nem tudjátok véletlenül hol lehet olyan rácsos kiságyat kapni aminek alul van ágyneműtartója? És kábé milyen áron? Ugyanis az itteni ágyát Ákosnak valószínüleg levisszük anyósomékhoz (ott utazóágy van és abban nem jól alszik), és akkor ha veszek újat, akkor ágyneműtartósat szeretnék.

Kép
mölli

Sziasztok!

Szép új hetet Mindenkinek!!

Olive:
Akkor most vasárnap utaztok? Az nagyon izgi!!! Nekünk általában szerencsénk szokott lenni a bôröndökkel, nem nagyon viseli meg ôket az utazás. Aztán ne feledd, hogy mikor hazaérsze, sokat pihenj! Meg a végén az ember nem ugrál már olyan fürgén ide-oda, de azt hiszem, ezt Te is tapasztalod. :D Emlékszem, egy héttel a szülés elôtt mi állatkertben voltunk, ami jópár km gyaloglással jár, de nagyon jól esett. Egyáltalán nem untatsz a hosszabb írásokkal, a szülés után majd úgysem tudsz ilyen gyakran jönni!

Edith:
De jó, hogy havazik nálatok is! Én már épp arra gondoltam, hogy Alida nem is emlékszik azokra az idôkre, mikor nem volt hó, ugyanis október óta azt nézzük! A reszeltsajtot majd ki fogom próbálni, csak most megint az a legújabb, hogy nem eszik meg semmit a tejen kívül. Pedig annyit pepecseltem a fôzelékével és ki kellett dobnom az egészet! :( Ráadásul én sem tudtam megenni, mert felolvasztott anyatej volt benne, amit utálok... Jót derültem azon, hogy pihenjek! Kicsit azért fôzicskézek, aztán tudod, hegyvidéknek ott a szennyes... Üres óráimban pedig Gyula monumentális operáját (5 felvonás) táplálom a számítógépbe a kéziratból... (már évek óta csinálom). Dehogy mindig bio cuccokat veszünk! Elôször is embertelenül drágák, aztán szerintem azért nem kell túlzásokba esni sem. Egy bajom van viszont: nem merek Alidának májat adni, mert itt nem is lehet baromfit a belsôségekkel együtt kapni. Csirkemájat külön sosem árulnak, néha van lefagyasztva, de azt a kínaiaknak, (a magyaroknak) és a kutyáknak szánják. A diszkrimináció nem tôlem származik!!!!! Magunknak 1-2* vettem, de azért Alidának nem adnék. Libát lehet kapni májastul, de az nem lenne túl jó neki.

Kati:
Azért szerintem nem fog összedôlni a világ a habtapi miatt! Persze, tudom, nagyon idegesítô, hogy nem lehet kapni, de szerintem Jocit nyugodtan leteheted a földre anélkül is. Most, hogy otthon van a húgod, kihasználhatnád az idôt, hogy Te is kicsit "kirúgj a hámból"!

Sudi:
Emlékszem még én is az elsô napokra, hetekre!! Brrrrr!! Nekem még segítségem sem volt! Meg itt a kórházból 2 nap után kirúgtak ( a 2.-at is úgy kellett kikönyörögni), aztán boldogulj egyedül. Emlékszem, mennyit bôgtem az elsô napokban, de aztán szépen belejöttünk.

Mölli:
Alida tök duci volt, de mostanában, mióta ennyire mozgékony, leapadtak a combái. Még most sem sovány, de nem is bánom, legalább nem lesz olyan, mint az anyja. :lol:

Etterke:
Én is úgy gondoltam, hogy natúr joghurtba teszek majd gyümit. Itt borzalmasan feltupíroznak minden élelmiszert, ezért is igyekszünkinkább bio-termékeket vásárolni, mikor tehetjük. A tejtermékek itt hetekre elôre vannak dátumozva! :shock:

Na én is termeltem egy kisregényt! :D
zsuzsi 81

Sziasztok Lányok!

Végül nem mentünk be a kórházba, mert sikerült beszélnem a háziorvosunkkal, és ő azt tanácsolta, várjunk máig, mivel már többször nem volt szükség lázcsillapításra túl nagy baj nem lehet!
Ma ki jött, és nem is talált semmit a kis drágámon, de mivel a párom is belázasodott, ezért vírusra gyanakszik, és vizeletet kell gyüjteni a Dávidtól egy kis zacsiba és azt megvizsgáltatni!
Nem tudom hogy fog tudni a pici kukijával belepisilni! :lol: Köszönöm a nevében is mindenkinek hogy aggódtok értünk!

Ez helyett a nagy szél helyett eshetne inkább a hó is! Nagyon hiányzik a séta, nemcsak a babának, hanem Nekem is! Már olyan sápadt vagyok, mint egy halott!

Sajna mennem kell,mert apánál nincs cici!!! :lol:

Szép estét mindenkinek!

bogyo75

Kép A konyhánk, még messze van a késztől...

Időm, mint a tenger...
rakok fel pár képet a konyháról, meg a téglákról.
Norbi elment Szegedre, ketten maradtunk. Ilyenkor érzem, hogy hármasban alkotunk kerek egészet: :D

Rita & Tomi
Kép
ritike

Bogyó, örülök, hogy Dáviddal nincs nagyobb baj!

Rita & Tomi
Kép
ritike

Közben felébredt Tomi, és a gép is lelassult...
azért megpróbálom
Kép

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok!

Rita, ez nagyon szep lesz! Imadom az ilyen regies, rusztikus stilust. Jo maceras megcsinalni, de megeri.

A ferjem eppen hazaszaladt, de mar el is rohant, ugyanis a draga megsertette a kezet ma munka kozben es nagyon mely a seb, meg ki tudja milyen kosz kerult bele, ugyhogy elrohant a korhazba, hatha kell tetanuszt kapnia. Pakoltam neki kajat is, meg vizet is, mert itt a surgossegi ellatas nem a gyorsasagrol hires. :( Lehet, hogy ott lesz hajnalig. En meg itthon izgulok, hogy mi van. Nem engedte, hogy vele menjek, nehogy osszeszedjek a korhazban valamit. Mar ugy orulnek, ha hagyna ezeket a hazfelujitasokat es csak fenykepezne! Mindig csinal magaval valamit. A legdurvabb kb. 5 eve tortent, amikor szen-monoxid mergezest kapott. Eleg sulyos volt, ugyhogy mento vitte be, sot at is rohantak vele egy masik korhazba, mert specialis kezelesre volt szuksege es ehhez nincs mindenhol felszereles. Szoval, allandoan ram hozza a szivbajt.

Most elkoszonok, mert a babocam annyira hadonaszik odabenn, hogy nem tudok koncentralni sem. Egesz nap ezt csinalja. Talan, ha maszkalok egy fokkal jobb, de amint leulok vagy lefekszek, teljes gozzel beindul.

Puszi mindenkinek:

Olive

KépKép
olive

Szia Bogyó!

Remélem Dávidka már jobban érzi magát és lement a láza. Rékának is hasonló vírusa volt (hányás, hasmenés). A folyadékpótlás nagyon fontos! Szoptasd minnél többet és alkalmanként csak picit szopizzon! Bár Réka már mindent eszik szinte, de ilyenkor nem volt étványa, csak folyadékot kapott wegy napig, a gyerekorvos tanácsára teát és negyedóránként. Neked mit javasolt a háziorvos? Vissza kell majd vinni néhány nap múlva? Minden jót nektek! Remélem Ákos és Te nem kapod el! A melled javulgat?

Kép
Kép
etterke

Szia Riti!

Nagyon klassz a konyha! Nekem nagyon tetszik! Jó sok meló biztos, de megéri! Jó, hogy a te férjed ilyen ezermester típusú :lol:

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Képzeljétek! Még vagy 7 éve, majdnem beelcsöppent a szemembe a tömény kénsav. Szerencsére időben becsuktam, így csak a szemhéjamra sikeredett, de úgy, hogy pont oda, ahol a szempillák vannak. Ennek örömére nőtt oda egy ici-pici szemölcs. Alíg látszódott, nem is zavart, de egy pár napja megnőtt.
Sanya vette észre, így ma elmentem a körzetihez, hogy utaljon be valahova. Beutalt szemészetre, azt mondta, majd ott leszedik. Kicsit parázok, mert úúúúútálom ha a szemem piszkálják, de remélem holnap du.-án már túl leszek rajta.

Rita!
Nagyon klasz lesz a konyhátok!
Sanyát majd kifaggatom tali ügyben, egyelőre nem tud időpontot mondani, rajtatok kívül, még 2 helyre vagyunk hivatalosak. Igaz, ebből egyik barátnőm, hozzájuk akár hétköznap is mehetünk.

Sudi!
Most elkezdtem nosztalgiázni az első pár hétról! Huh! Háááááááát! Ha lehet, azt kihagytam volna az életemből. Vagy felváltva, vagy egyszerre bőgtem, Enéhvel. :?

Mölli!
RS bútorbolt, Brendon, Kenguru Gold. Én ezeket nézném meg.

Bogyó!
Remélem jobban vagytok már.
Vizeletgyüjtés: gyógyszertárban lehet kapni vizeletgyüjtő zacsit, azzal talán egyszerűbb összegyűjteni. Én olyat használtam, mikor Enéhnek kellett.

Jah! Azt el is felejtettem írni a többieknek!
Csómók miatt mi is vizeletvizsgálatra kaptunk beutalót. Teljesen negatív lett az eredmény. Kicsit megnyugodtam, de azért jobban örülnék, ha a csomók is eltünnének.

Nah!
Asszem húzok aludni!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!

Hát Rita, jók a képek, Én igaz már voltam nálatok, láttam élőben, de nekem nagyon bejön a lakásotok!! Most felelevenedtek bennem az emlékek, mikor ott voltunk!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kitratás, hamarosan visszajön a Norbi!!!! :D

Látom, sokakban felélénkülnek az első hetek emlékei, hát őszintén szólva Én sem élném át őket mégegyszer!!!! Ahogy Sancsi is írta, nekem sem volt épp könnyű és leányálom!!!! Sajnálom is kicsit most a nővéremet, de ezután csak jobb és jobb lesz!!! Ma is írt pár sort, hogy nagyon szar éjszakájuk volt, alig aludtak valamit!!!!! :shock: :cry: :cry:

Sancsi jobbulást a szemedre!!!! Ne gondolj rá, aztán holnap pikk-pakk túlleszel rajta!!!! :lol: :lol: :lol:
Amúgy náthás banda jobban vagytok már?????
Szerencsére nálunk semmi!!! Nekem inkább az allergiám akar kijönni, biztos a hülye szél, hoz minden féle pollent!!!!! :evil: :evil: :evil: Nincs is ennél szarabb, mikor viszket a szájpadlásom!!!! Fúúúú!!! :evil: :evil: :evil:

Na azért ma nekünk is kijutott a jóból!!! :evil: :evil: :evil: :x :x
Ez a qrva szél!!!!! :evil: :evil: Van két nagy kukás konténer a házunk elött, na most az egyik elszabadult a szélben, először egy másik új autó oldalát szántotta végig, majd a mi kocsink hátsó lámpáját is sikeresen beba..ta!!!!!! :evil: :evil: :evil: A lökháritóról is lemarkolt némi festéket, de az nem olyan vészes!(mihez képest...??)
Gondolhatjátok, milyen nagy öröm, amikor a 2 hetes kocsidat már "plasztikázni" kell!!!! :evil: :evil: :evil:
Délelőtt csöngetett a gondnok, hogy mi van, azt mondja csak egy icipici repedés, meg hogy hívjuk a biztositót..... Ááááá teljesen kész vagyok!!!
Sok telózás után, hát nem volt épp bíztató a biztosítós csajszi, 50%-ot mondott, de Én sokkal pesszimistább vagyok! Mivel ez természeti katasztrófa vagy kár vagy mi a ..sz, ezért ezt köztudottan nem szokta egyik bizti sem fizetni. Na majd jön a kárfelmérő, azt meglátjuk!
Amúgy a gyári lámpa !40ezer!, az utángyártott 10ezer, amit András nem nagyon díjazna, és van egy Lexus féle, ami egyedi, meg 'dizájnos', annak a párja kerül 30ezerbe. Most megy a dilemma, hogy hírtelen honnan akasszuk le a lét, (mondjuk ez a kisebb gond), de muszáj megcsinálni, mert ha beázik az elektronika, az a gyári lámpa árának pont a 10szerese lesz!!!!!! :shock: :shock: :evil: :evil:
Egész nap néztük a neten, mi hol mennyi, és ezeket a Lexus lámpákat basszus aliug lehet kapni, vagy messze Pécsett vagy Zalaegerszegben, vagy itt rendelésre 1-2 hét. :? :? :?
Tiszta ideg vagyok, hogy miért pont a mi kocsinkat találta be az a qrva kuka!!!!!! Annyi más autó áll itt, és ráadásul, nagyon messze álltunk tőle, nehogy azt higgyétek, hogy pár lépés vagy valami!!!! Na mindegy, ez volt a mai csemege, nehogy már jól kezdjük érezni magunkat az újévben!!!! :evil: :twisted: :evil:
Hát szurkoljatok, hogy majd kegyeskedjen fizetni a ház biztositója!!!!!

Na megyek is dühöngeni, vagy aludni...............

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Azt hiszem ez a 3000. hozzászólás!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!

Hát b...szus Sudi, nem csodálom, hogy sík ideg vagy. Én is az lennék! Sajnálom. De ez tuti Murpy törvénye!

Múltkor, nekünk itthon egyálltó helyébe tört be a szélvédő! Norbi gombaölőzte permetezővel a tetőgerendákat, és az ablak elé fóliát támasztott két deszkával, hogy ne fröcskölje össze. Szintén a szél, és pont az autóra döntötte a deszkát, úgy, hogy betört a szélvédő. 30 rugó, hoppá! Szerencsétlen volt olyan ideges, hogy én már nem is szóltam semmit. Vannak ilyenek.
Cascot fizettek? Az nem fizet ilyenekre? Vagy tényleg a házbiztosítás, az kiterjedhet ilyenre. A miénk mondjuk nem terjed ki.

Sancsi, épp olvastam valahol, hogy a kicsiknek gyakran előfordul, hogy meg vannak duzzadva a nyirokcsomóik, mert most alakulgat az immunrendszerük, ez okozza. Örülök, hogy semmi baja!

Nem irigyellek a holnapiért, de majdcsak túlleszel rajta.

Igen, az első napok! Azt sem tudtam, fiú vagyok -e vagy lány. Akkoriban kb egy órát tartott egy kajálás Tominak. És aztán ki tudta, vajon evett -e eleget. Emlékszem annyira fáradtak voltunk, az első két nap kihúztuk a telefont, bezárkóztunk, nehogy valaki fel merjen kelteni, mielőtt Tomi felkelt. Így jutott pár óra alvás.
Most úgy érzem, a következő "sima ügy" lesz.
De azért olyan klassz is volt.Pont most ment a műkorcsolya eb, eszembe is jutott, hogy tavaly ilyenkor a téli olimpia volt, sok éjszakai közvetítéssel, azt lestem éjjel, míg Tomi szütyörgött az evéssel.

jó éjt

Rita & Tomi
Kép
ritike

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?