Új privát üzeneted érkezett!

Adri: ment az e-mail.

Fioona: örülök, hogy jókat mondott az orvos.

Fanny: jó ismét hallani rólad. Jó lenne, ha többször jelentkeznél.
Mosódióhoz nem tudok hozzászólni.

Nikóska: nekünk is kis esküvőnk volt, kábé 50 fős. Ez szerintem nagyon családias, sokkal meghittebb, mint egy nagy lagzi, persze ez az én véleményem. Nekünk nagyon jól sikerült!!! Hasonlót kívánok nektek is! Nagyon jól hangzik, amit írtál, hogy kerti parti-szerűség lesz.
Meghívót mi vettünk, illetve csináltattunk, de utólag rájöttem, hogy tök könnyű lett volna sajátkezűleg készíteni, ráadásul jóval olcsóbban. Papír-írószerekben, kreatív boltokban lehet kapni hozzá nagyon sokféle színes papírt+borítékot, számítógépen meg lehet szerkeszteni és máris kész! Nézzél esküvős oldalakat, ott biztos van valami minta, vagy esetleg esküvős fórumon is tudnak neked segíteni, sokan csinálják sk. a meghívójukat.
szerika

Esztora: jó utat, érezzétek nagyon jól magatokat és csak óvatosan!
szerika

Nikó, a meghívót nálunk én terveztem és otthon nyomtattuk ki. Így teljesen a saját arcunkra tudtuk formálni és bár egyszerű volt, de nagyon szép.

Adrienna, most nézem a vonalzódat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hihetetlen, hogy már csak 90 nap és megszületik a bébi :) :) :)

Szeri, neked sincs sokkal több időd, hihetetlen, hogy rohan az idő!!!!!!!!!!!!

Kép
vickybabe

Vicky: most mi kismamák izgulunk értetek, hogy összejöjjön a baba nektek, aztán meg majd ti izgultok értünk, amikor szülünk. És tényleg hihetetlen, hogy már csak pár hónap és megszületik az első topicbébi :)
szerika

reggel ha lesz időm még benézek.
összepakoltam börönd becsukva remélem Zita elbirja majd a kocsiig.reggel 7 körül indulunk (Nóri baba a fönök)
kicsit szomorú vagyok mert tudom jó ha kicsit távol vagyunk egymástól(mégha nem is szeretem) de mondtam R.nek hogy ez volt az utolsó hogy nélküle megyünk.jó hogy van már telefon.
amúgy Annaberg még mindig zárva.ezért nem szoktunk ilyen alacsony helyre menni.976m a völgy.tavaly 1880m voltunk nem is volt gond.
ha reggel nem akkor kedden jövök,vigyázzatok magatokra!

Bridzsi

Kép
esztora

Szeri: köszönöm, megkaptam

Vicky: ne is mondd, 90 nap....Egyik percben határtalan boldogságot érzek, hogy végre meglátom és magamhoz ölelhetem a kisbabámat, a másik percben meg be vagyok tojva a szülés miatt, no meg attól ami utána jön. Jó anya leszek? Képes leszek szoptatni? Egyáltalán hogy kell tisztába tenni egy kisbabát? :roll:

Kép
Kép
adrienna

Nandorkaval mi van?Mi lett a vereredmeny?
Nagyon gondolok ra!!!

Porsi,vizsga??????Mi volt?

Fanny,de jo,hoyg jottel!!!!!!Remelm jol vagytok!

Fiona,orulok,hoyg a doki mindnet rendben talalt!Pihizz is,amennyit tudsz!!!!
A Praxisba azert kb 3 hettel elobb be kell jelentkezni,mert nagyon nepszeru hely!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ugyhoyg majd legy resen :lol: :lol: :lol: :lol:

Eskuvo:
nalunk az volt,hogy mi nagyot akartunk :lol: Mi alltuk az anyagi reszet,es megengedhettuk magunknak hal istennek.Akartak a szulok allni,d emi nem hagytuk.
Mondjuk kiprobaltuk a kis eksuvot is a polgari kereteben :lol: :lol:
Es nalunk ugy jott ossze a 100 ember,hoyg a kozeli rokonokon kivul csak alegjobb baratok voltak ott!Hat ez van,ha nagy a rokonsag!
De olyan jo volt az egezs,hoyg tenylegazota is mindenki emlegeti,hoyg ilyen jo lagziban meg nem volt,meg ilyen jokat nem evett(mondjuk elegge isteni etelek voltak,az teny,raadasul nalunk ebed,vacsora es ejfeli etkezes is volt,mert rengeteg messzirol jott es kulfoldi rokonunk,baratunk van, igy etetni kellett oket :lol: :lol: )
meghivo:lefotoztam,majd beteszem.nekunk bezs szinu papirra nyomtattam a szoveget,kinyitos volt,es kivulrol egy atlatszo pauszpapir fogta ossze,meg egy barackcsinu szalag,ami masniba volt kotve.
Es ugyanez volt a menuhengeren is,baracsszin masni,na meg minden egyeben ez a vonal huzodott vegig,amit irtam is mar.
De meg most is olyan szivet melengeto zamomra errol beszelni..most mar le is lovom magam :lol: :lol:
Mondjuk nekem elegge sok eskuvo tapasztalatom volt,mert Dragam egy igen jo ettermet vezet :wink: ,ahol minden hetvegen van eskuvo tavasztol oszig..szoval a mi eskink elott gyakran loptam oteleteket masok eskijerol :lol: :lol: :lol: :lol:

A meghivonk pont ilyen volt,innen volt az otlet,csak ugye az alap az bezs karton es a pausz rajta atlatszo volt, a szalag pedig szinten bezses-barack...
Kép

Niko,itt rengeteg meghivo otelet talalsz:
http://www.weddings.hu/modules.php?name ... le&sid=744

Vicky,persze,hogy besetal a kapun a baba,mar uton is van :lol: :lol: :lol:

Hu most tokre megkivantam a kolat...pedig nem szoktam,de most iszom is..... :lol: :lol:

Meri,aztan jelentkezz am a hetvegen,mert halalra izguljukitt magunkat!!!!!!!!!!!!

Puszi

Kép

Kép
arwen07

ESztóra: jó utat!

Kép
Kép
adrienna

Esztora,jo utat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!En azt hittem a parod is megy..... :oops:

Kép

Kép
arwen07

Fanny, jó hogy hallunk rólad

Hol vannak a többiek?

Nán-dorka mi volt ma?

Porsika?

Bodzi??

Vicky: szerintem te is mondd azt, hogy mostantól nem foglalkozol a babatémával és akkor tuti beköltözik hozzád is a baba ;)

Kép
Kép
adrienna

Nandorkat mar en is nagyon varom,hoyg mondjon vmit!!!!Rengeteget gondolok ra!!!!!

Porsi meg remelem azert ninsc mert unnepli/kipiheni a vizsgat :lol: :lol: :lol:
De ajanlom neki,hoyg mielobb jojjon :wink:

Kép

Kép
arwen07

Arwen, most megkívántam én is a colát, ahogy írtad. :( És nekem nincs is itthon. Direkt lebeszéltem magam róla a boltba. 8)
Ásványvizem van. :twisted:
Fanny addig jó a dió, amig mosás után kettétörve, olyan...., hogy is mondjam, nyálkás. Nem ez a legjobb szó. Ha kevés van benne, az még 60°-on jó. Nálam 2-3 mosás egy zsáknyi, igaz én csak 40°-on mosok ált.

Ígéretesen hangzik a meghívó Arwen. Nem merek benézni a linkelt oldalra. Csak fájna a szívem. :roll:

Praxisnál résen leszek. Gondoltam, hogy hetek kellenek. Azért még a páromnak is rá kell bólintania.

Esztora jó utat, és nagyon vigyázz magatokra!

KépKép
KépKép
fioona

R. eddig hó ellenes volt.most már hajlandó jönni de azt jegyezem meg nem fog sielni!csomó pénz.mondtam neki erre hogy sí kabátot,nadrágot kell venni ha csak jön akkor is.utána a többi már jön majd.nem baj ha nem gondolja meg magát jövöre két etetés között tudok csúszni 1 párat. :lol:
tényleg nem megyek nélküle többet és ezt már ő is belátja hogy nem jó igy.

Bridzsi

Kép
esztora

Fiona,sajna nalunk mindig van renegteg cola...mert a parom imadja :roll:
Igy altalaban be van raktarozva belole :? De mondjuk en gyakran nem kivanom meg,csak neha.
Gondoltam,hogy a Parod Amenje hianyzik a 3-4Ds rendelovalasztahoz :lol: :lol: :lol:
En meg azert is ajalom mind a Praxist,mind a masik helyet,mert itt szonografus szakorvosok vegzik a viszgalatot,viszont vannak olyan helyek,ahol nem!(Pl a Brendon BABAMOZI..na az szo szerint csak mozi)Azaz nem is adnak rola leletet.Amiket en irtam, ott adnak!
:wink: :wink:
Nekem ez is fontos szempont.
Egybekent szinte minden ismerosom a Praxisban volt.Mi csak azert nem oda megyunk,mert amsik helyen mar voltunk.Bar meg lehet kesobb oda is elmegyunk,ugy 10 het mulva,nem tudom
:wink: :wink: :wink:

na azt hiszem ledolok,mert olyan faradt vagyok :?
Jo hetveget!Remelem Jo hirekkel jon Mindenki a hetvegen!

Kép

Kép
arwen07

Esztora,ha megy majd Veletek,biztosan megjon a kedve a sieleshez is :wink:

Nezzetek ezeket a baby-allatokat,zabalnivalok:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
arwen07

Juj, Arwen, de édik!!!!!

A vérvétel: azt mondták, a jó intervallumban van, de nem messze a határtól. Már megint! :evil: Pedig itt azt mondta a férfi, h csak annyit fog mondani, h pozitív vagy negatív. 300 alatt ajánlják a krom-vizsgálatot, nekem meg 310 lett.
No, mindegy. Azt mondta, ha hozzávesszük a nyaki redő (jó) eredményét, akkor meg egy a kétezervalamennyihez az esélye annak, h Downos legyen a baba. Edwards kizárva.
Kicsit elszontyolodtam ettől a "határon" dologtól megint, de azért nem foglalkozom már vele lehetőleg.

Kép

Kép
nán-dorka

És nem kaptam délig eredményt, csak délután ,ezért késlekedtem a tudósítással. De jólesett, h érdeklődtetek.

Kép

Kép
nán-dorka

Még nincs egy óra. El van tolódva az óra itt? Akkor ezért akartam ma egy órával korábban elindulni itthonról!! :evil: :)

A vonalzókat a kisfiam tervezte. Kétszer is átalakította, az első vidámabb, színesebb volt, de mindig, mikor először a magáét, amjd a kistesóét megcsinálta, rájött, h ő is olyat akar, mint amilyet a kistesónak csinált. Így végül ezek jöttek ki. És ez a viselkedése előrevetíti, mik lesznek még itt... :D Mondjuk már mondta, h ő is akar majd szopizni... :)

Kép

Kép
nán-dorka

Fanny: jó hallani Rólad. A mosódiót én is úgy szoktam, ahogy Fioona. Ha ragacsos még teszek hozzá egy új diót és használom még.

Nán-dokra: :D a határközeli érték szerintem jó érték. Úgy örülök. Tündéri a fiatok is.

Arwen: nagyon tetszenek a képek. A meghívótok is szép volt.

Esztora: jó utat kellemes pihenést kívánok!

Porsika: mikor tudjuk már meg a szigorlat eredményét. Ha jól emlékszem azt írtad, hogy stréber vagy. Gondolni lehet, hogy legrosszabb esetben is 5/ lehet. Hajaj, most még több időd is volt... :lol:

Na, Lányok!

Lehet a többi leendő kismamira összpontosítani az energiákat!
Tegnap már egész nap rettenetes fejfájásom volt, aztán az éjszaka iszonyú görcsökre ébredtem, majd hasmenést kaptam és természetesen erősen vérezni kezdtem. :cry: A párom is felébredt, annyira rosszul voltam. Szegénykém nagyon megijedt, az arcán látni lehetett. Hát mit mondjak, jól kisírtuk magunkat.
De ezek a tünetek egy éven belül harmadjára jelentkeztek. Szóval még az éjjel megbeszéltük, hogy hétfőn felhívom a dokimat és elmondom mi történt, és hogy ez már nem az első. Ha nem csináltam volna meg két tesztet is, akkor azt mondom késett a mensim. De abban már nem hiszek, még ha időn túl is lett zebrás a teszt, hogy kétszer is tévedésből jött elő a második csík.
Most úgy érzem sem fizikailag, sem pszichikailag nem bírok végig csinálni újra egy ilyet.
Abban bízok, hogy nagyon figyeltem magam, nagyon részletesen el tudom mondani a dokimnak az esetet. Mi mi után jött, stb, stb. Hátha simán rájön, hol kell keresgélni a baj forrását.

Most egy kicsit össze kell szednem magam, mert darabokban van szívem. De ne szomorkodjatok, mert úgy sem adom fel. Előkaptam a Kaló féle könyvet. Szerinte meddő az a nő, akinek nincs méhe. Ehhez tartsa magát mindenki! Majd még jövök!
Mindenkitől ezt kérem :D , jó????????????????????????

Most megyek megy a fránya mensim nagyon gyötör.
Még annyit, beleolvastam az Intimtornába. Eddig nekem eszembe sem jutott, hogy jóban kell lenni a mensimmel is. Eddig úgy utáltam. De most, majd jobb alapokra helyezem a kapcsolatunkat és akkor talán nem gyötör tovább.
meriann

Meri nagyon sajnálom, ez jó gondolat tudod te is hogy semmi nincs véletlenül.melletted vagyunk.

1/2 8-kor indulunk jó hogy 6-kor kelltem :roll:
na mindegy
jók legyetek!

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!

Meri,
sajnalom pedig en ugy drukkoltam,es en azt hittem,hoyg nem jon meg :(
Az biztos,hoyg most sok erore van szukseged,de ott a Draga ferjed,aki mindenben melletted all,es ketten nagyon erosek vagytok!!!!!!
A dokidnak mondj el mindent,majdcsak kisut vmit!Remelem okosat mond,amivel hamar celhoz ertek......
nalunk esik a ho, nem is kicsit, es mar par centi meg is maradt meg az uton is :lol: Nalatok nem?
Ha van erod hozza,menjetek el setalni a ferjeddel mega kutyikkal ebben a hofeher idoben,az biztosan jobb kedvre derit!
Sajna en egyedul vagyok egesz hetvegen,mert az Uram dolgozik,es valahoyg olyan benan erzem magam,faj a fejem,meg ugy semmihez nincs kedvem,csak fekudni :(

Nandorka,
en amondo vagyok,hoyg a hatareteket azert hatarozzak meg,hoyg a valakinek alacsonyabb,akkor igy,h amagasabb akkor ugy...De az hiaba csak kicsit magasabb vagy alacsonyabb az ertek,az mar negativ/pozitiv....
Ez olyan,mint a vercukor pl....ha a kozeleben van a hatarterteknek,attol meg vki nem cukorbeteg,csak ha atlepi!!! :wink:
Ugyhogy sztem ne aggodjatok!Az Edwards meg kizarva,ugyhoyg plane ne!
Anno nekem is delutan mondtak csak eredmenyt,sot estefele,mindketszer.
Minden rendben lesz!!!Es akkor most mi a kovetkezo lepes?
Vagy most mar ennyi volt,ugye?Nem mentek tovabb semmifele vizsgalatra.

Esztora,
jo utat,a ho hozzak is elert :lol: :lol:

Kép

Kép
arwen07

Sziasztok Drága Lányok!

Ne haragudjatok, hogy tegnap nem jöttem a hírekkel, de rögtön vizsga után rohantunk Bogyó leendő keresztapjához, aki most lett tulaj egy motorszalonban, és tegnap este mutatták be az új modelljét a cégnek. Olyan aranyos volt, úgy izgult! Ő a férjem gyerekkori legjobb barátja, inkább a testvére, mint a barátja, ő volt Gabi tanúja az esküvőn, és teljesen egyértelmű volt, hogy ő lesz az első Babánk keresztapja is. Tegnap mutattam neki a 8 hetes képet, teljesen elérzékenyült, hogy már mekkora ez a gyerek. Mit nem mondjak, nagyon jól esett. Aztán elmentünk vacsizni, megünnepelendő a sikeres bemutatót....szóval volt program rendesen, el is fáradtam. Köszönöm mindenkinek a drukkokat, nagyon bejött, mert 5-öst kaptam!!És ezzel kész is a félévem, már "csak" a szakdolira kell koncentrálnom.

Merikém:D
Annyira sajnálom, hogy megint keresztül kell menned egy ilyen borzalmon. De teljesen egyetértek a Kaló-könyvben leírtakkal, és nagyon klassz, hogy megőrizted a bizakodást és a reményt!! Nem tudok semmi okosat írni, de mind nagyon szeretünk, és melletted állunk.

Fioona:D
Hú, 5 hét, az még jó hosszú idő...nem tudom, Te hogy vagy vele, de én már ezt az alig két hetet is úgy érzem, nehezen fogom kibírni. Szabályosan hiányzik Bogyó :D De a jövő hétre már elterveztem egy csomó mindent, meg aztán most nekiállok a hiányzó kutatási munkákhoz a szakdolimmal kapcsolatban, úgyhogy csak elmegy ez a fránya 10 nap.

Brigikém:D
Bár ezt már nem olvasod, jó utat, és vigyázz magadra!

Arwen:D
Nagyon szép volt a meghívótok, nem semmi, milyen kreatív vagy. Nálunk még az sem volt....:( Küldtünk egy MMS-t mindenkinek a képünkkel, és azzal, hogy mikor, hol várjuk. Egyébként tök érdekes, hogy bár nem bántam meg, hogy kis esküvőnk volt, a nyáron házasodtak a legjobb barátaink, nekik nagy lagzijuk volt (200 ember) és isteni volt az is! Teljesen összehasonlíthatatlan a kettő, és nagyon örülök, hogy voltam ilyenen is, olyanon is. Mi egyébként úgy terveztük, hogy majd az első évfordulónkon összekötjük a templomi esküvőt az elmaradt lagzi pótlásával, de aztán a ház elvitte az összes pénzünk...most meg már 3 év távlatából olyan furi lenne...majd a Baba születése után csapunk egy jó nagy bulit pótlásképp :D

Niko:D
Nekünk is azért volt kis esküvőnk, mert mindent mi fizettünk, én is varrattam a ruhám (egy Léber Barbara modell tökéletes mása lett, csak nyilván nem milánói csipkéből....:)) nekem pl. 40.000 volt a ruha, igaz nem volt benne túl sok anyag :D :oops: Nagyon egyszerű, spagettipántos, abroncs nélküli, A-vonalú szatén szoknyával, pici (10 centis) uszállyal (csak az esése miatt), a felsőrésze pedig csipke volt, elől testszínű selyemmel alábélelve, hátul átlátszóra hagyva. Ja, és oldalt fűző, le a csípőmig. Szerintem gyönyörű volt. Kicsit fáj a szívem érte, hogy ott szomorkodik a szekrényben. Az egyetlen extra nálunk az volt, hogy a helyi gyönyörűséges kastélyban tartottunk (egy barokk kastély, de az építtetője a protestáns puritanizmus híveként nem díszíttette túl, így nem barokkosan túlcsicsázott, hanem nagyon szép, ízléses, fekete-fehér freskókkal a falon), de ez mindössze 25.000 Ft plusszkiadás volt, annyit meg szerintem megért.
Szóval biztos nagyon klassz lesz a Tietek is!

Dorka:D
Ne aggódj, ha kicsivel van is a határérték fölött, de fölötte van! Nagyon klassz, hogy a doki is bíztat. Minden rendben lesz! És már tényleg nincs sok hátra addig, míg személyesen is megölelgetheted a gyönyörű, egészséges kicsi Dorkát:D

Adrienna:D
Tényleg, 3 hónap, és itt van Gabi baba!! Ne aggódj, biztos csodás anya leszel! Szerintem egyébként azok a kétségek, amiket felsoroltál, minden kismamánál megvannak, főleg az első babásoknál. Bár az unokatesóm már a másodikat várja. (két héttel idősebb az ő babája, mint a minek) és ő is ugyanúgy parázik!

Fanny:D
Jó hallani rólad, örülök, hogy néha bekukkantasz!

Millió puszi mindenkinek

porsika

Annyira jól esik, hogy mellettem vagytok.

Porsika de szép napod lehetett tegnap.

Nálunk is ezerrel szakad a hó. Már reggel agyon kutyáztam magam. A Nimrusból előjött a bernáthegyi vér rendesen. Fociztunk, bírkóztunk egy hatalmasat. Még délután megyek ki és fotózni is akarok. Gyönyörű szép az idő.

Sokkal jobban vagyok. Minden rossz dolog jó valamire. Lehet nem tanulok, és azért kell újra és újra hasonlókat elszenvednem. Remélem hamar rájövök az esemény üzenetére. Bár irtóra vérzek. Az éjszakai betétet nem győzöm cserélni. De ilyenkor az a jó, ha totál kiürülök.
Úgy döntöttem, hogy iszok egy pohár aszút és az irodában selejtezek. Rengeteg összegyűjtött dolgom van, hogy majd jó lesz valamire.

Ha elmúlik a mensim, nyugdíjasból visszaállunk tini hancúrra. Az azért hiányzott. :oops:

meriann

Porsi,
gratula a viszgahoz!!!Valahoyg ereztem,hoyg 5t kaptal :wink: :wink: :wink: :wink:
Az eskuvoi ruhada tudom melyik modell,lattam az egyik menyasszonyon pont azt az etteremben!Gyonyoru!!!!!! :wink:
Igazabol sztem mindegy,hogy kicsi vagy nagy az eskuvo,mert ugyis az ember eletenek egyik legszebb napja lesz!!!!!!!!!!!!A fontos, a boldogsag,amit a szivunkben erzunk!!!!!!!!

Meri,
de jo hogy jobban vagy!!!A szavaidbol is kierzodik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Itt bezzeg mar elallt a ho,es el is olvadt az egesz szinte ami esett...gondolom a gyerkocok nem is orulnek neki tulzottan :?
Az aszut tamogatom!!!!!! :wink: :wink: :wink:
Most tuti jol fgo esni,a pakolas meg elvonja a gondolataidat :wink:
En tegnap pakoltam ruhakat at egy masik szekrenybe,meg belul takaritottam a szekrenyeket...es most tok jo,hogy tagasabban vannak,na meg fini illatosak lettek a polcok is belul :lol: :lol: :lol:
Ugyhoyg ma nem nagyon eroltetem meg magam,csak pihi,nyugdijasan :lol:
Reggel koran keltem Dragammal,de aztan szinte egesz delelott hevertem :oops: ,ugyhogy aludtam is 1-2 orat,de most sokkal jobban erzem magam :lol: :lol:

Kitalaltam,hogy a heten elkezdem beszerezi a kreativ cuccokat,amibol a babanak csinalok ezt-azt. :lol: :lol: Keresztszemezes,jo kis szines falvedot,takarot szeretnek neki varrni...stb... :lol: :lol:

Kép

Kép
arwen07

Porsika, óóó de :oops: magam. Gratulálok.

Nekünk szintén kis esküvőnk volt. Kb. 30-an voltunk. A rokonság a keresztszülőkig és a barátok. Választhattunk vagy 30-an, vagy kb. 130-an. Az előző a szűk, az utóbbi a rendes rokonság. Az esküvő előtt egy hónappal még a soha nem akarok férjhez menni gondolkodású voltam, aztán mire felocsúdtam már feleség lettem. Elég durva volt mindent elintézni ilyen rövid idő alatt, de végül sikerült és jó kis buli volt. Volt templomi szertartás is. A meghívókat a párom készítette. Nálunk a mélykék/fehér volt az uralkodó szín. Kék volt az autó amivel mentünk, kék a csokrom alapja, a párom öltönye, a sminkem, a körmömön a díszkő, stb, stb.

Hétfőn tutira felhívom a dokit, mert irtóra görcsölök és bocsi, nagyon darabosan vérzek. Pedig már ittam bort is, gondoltam ellazít picit. De nem, pedig a fejemben meg érzem. Ha nem szégyellném hisztiznék. Komolyan.

Mindjárt végzek a pakolászással, gyorsan kiteregetek és futok ki kutyizni, fényképezni. Ha lesz jó kép, majd rakok fel.
Már nálunk is elállt a hó, de még nem olvad.

Fioona: küldtem megint privit.

Tudjátok a párom szerint nem tudom elfogadni és feldolgozni a halált. Nem bírom elviselni, hogy nem tudom uralni, hogy akkor jön amikor ő akar. Talán épp ezt kell megtanulnom. De mostanra sokat fejlődtem. Azt hiszem. És remélem eleget.

meriann

De jó lesz Arwen, ha Te készíted a babának a dolgait.
Az én anyukám is ilyen. Képes volt még falvédőt is horgolni nekem, amikor azt szerettem volna. Sőt. Sok felsőt horgolt már és táskát is. Legtöbbször kinézek valamit, gyorsan megveszem a hozzávalót és azzal noszogatom, hogy holnap már azt szeretném felvenni. Nagyon boldog szokott ettől lenni, de néha sikerül másnap fel is vennem. Régen varrt is, de mostanság max. felhajtja a nacikat. Sajnos nekem a kézimunkázáshoz nem sok érzékem van, és kedvem se. Viszont imádom az egyedi cuccokat.

meriann

Sziasztok:D
Köszönöm a gratulációkat, negyon kedves, de vastagon benne voltatok azzal a rengeteg drukkal! :D
Csajok, teljesen rá vagyok állva a savanyú gumicukorra. Tudom, hogy tele van E-vel, nem éppen egészséges, de nem bírom abbahagyni :oops: Azért próbálom limitálni, meg nem minden nap enni belőle, bár szívem szerint ezt enném reggelire-ebédre.vacsira:D:D:D

Te egy hős vagy, komolyan modom. Abban, amit a párod mondd, lehet valami, de az a helyzet, hogy én is nehezen tudom ezt feldolgozni. Talán pont Müller mondta, hogy azért, mert a halál Életellenes. A halhatatlan léleknek nehéz feldolgozni, hogy a fizikai létezésünk időkorlátok közé van szorítva. Szóval ez nem könnyű ez. Szerintem is hívd fel a dokit, sajnálom, hogy a bor nem segített. Talán most a kutyizás jót fog tenni, de azért vigyázz, ne erőltesd meg magad!Jaj, képzeld, nálunk kb. ugyanígy volt az esküvő. A párom május 24-én megkérte a kezem, és július 10-én házasok voltunk :D.

Igen, én is úgy voltam vele, hogy annyira boldog nap volt, hogy alig fogtam fel valamit a körülöttem történő dolgokból, csak Gabira emlékszem. Meg halványan dereng, hogy igent mondtam :D:D:D:D De pl. Nem tudnám megmondani, miről beszélt az anyakönyvvezető :D Szóval jó volt nagyon:D
Nálunk is odalett már a reggeli hó :( Pedig úgy örültem.

Többiekkel mizu?

porsika

Képzeljétek az uncsitesóm most szült meg. :) Második baba és 4,2 kg-val született a kissrác. Az anyukája kért érzéstelenítést, de mire be akarták adni, már szült is. Papás szülés volt és a semmi ájulás nem történt. Nem lehetett semmi megszülni. Választott dokija volt. És be is ment, kórháznak nem kellett fizetni. Ott szült, ahol majd én is szeretnék.

meriann

sziasztok lányok!!

Meri, most olvasom - annyira sajnálom!!! Jó látni, hogy erősek vagytok a pároddal, és legyőzhetetlenek!!!!!!!!!!!!!!!!! :) Két ilyen jó embernek biztosan nem sokára lesz babája, hiszen annyira kevés a jó ember manapság!!!!!!!!!!!!
Gratula az uncsitesódnak a hatalmas babához!!!!!!!!

Arwen, én is gyűjtöm a Praktika magazint évek óta, hogy majd kreatívkodhassak, ha egyszer itthon leszek babaváróban :D Már alig várom,hogy ott tartsak :)

Nán-dorka, a határértéket szerintem óvatosan határozzák meg a hozzáértők, úgyhogy ami a határon van, az tuti, hogy JÓ!!!!

Adrienna, teljesen érthetőek az érzéseid, bár én még nem tapasztaltam, de ahogy hallottam, ezen mindenki keresztül megy. Biztos szuper anyuka leszel!!!

Fio (és többiek), 4D képet kérünk majd!

Porsi, gratula a vizsgához!!!!!!!

V.

Kép
vickybabe

Jó reggelt!

Húúú nálunk iszonyatos hideg van, viszont mindenütt hó. Megyek is ki kutyizni, fotózni.

Képzeljétek tutira doki lesz most a végem. Nem, hogy csökkenne még nagyobb intenzitással vérzek. Remélem holnapra legalább alábbhagy, mert elég nehezen viselem. És hab a tortán, hogy leszakad a derekam, és a hasam is.

Átszervezés volt a munkahelyen is. Nagyon jól sikerült. :( Sokkal hosszabb és emiatt lassabb úton kerül hozzám a munka, viszont több lett jóval mennyiségre, a határidő meg nem módosul. Most az a legnagyobb feladatom magam számára, hogy igyekszem úgy venni, hogy majd lesz valahogy és kész. Ne érdekeljen.
Nem a melóval van baj, csak ha valamit meg lehet oldani 2 nap alatt, azt miért kell azért is dupla költséggel 4 napra húzni. Az meg nagyon fáj és nehezen emésztem, hogy ami járna azt nem kapom meg, ami a kötelességem azt meg jól megnehezítik, holott lenne rá megoldás. Na, nem puffogok tovább. Azért is megoldom, mert makacs vagyok és kész. Hadd egye őket a fene, hogy észre sem veszem.

meriann

Sziasztok!

Meri: ezt nem hiszem el!!!!!!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Kiváncsi vagyok, hogy mit mond majd az orvosod. Azért örülök, hogy nem vagy annyira elkeseredve...

Porsi: gratula a vizsgádhoz.

Nándorka: ez jó hír :) továbbra is drukkolok +++++++++++

Adri: sikerült vásárolnotok?
szerika

Merike: most olvasom csak :( nagyon nagyon sajnálom. Szerintem is menj el minél hamarabb orvoshoz, mert biztos megviseli a szervezetedet ez a nagy vérzés. Viszont leszögezhetjük, hogy a párod számításai tökéletesek voltak, csak valami hiba csúszott a gépezetbe. Kiváncsi vagyok mit mond majd erre a doki, hátha lesz valami jó ötlete. Szerintem csak így tovább, hidd el, most már hamarosan baba lesz.

Porsika: nagy gratula :lol: Hogy is gondolhattuk, hogy rosszabbat kapsz mint 5-ös, mikor ennyien drukkoltunk neked :lol:

Vicky szerintem te is hamarosan ezeken az anyasági dolgokon fogsz filózni, meglásd :lol: Remélem, hogy Meri alsó tábláját hamarosan megszüntetjük.

Tegnap Apával nagy bevásárláson voltunk. Vettünk kiságyat, matracot, bébiörzőt, pelenkázót, kádat, orrszívót stb. Egy kisebb vagyon ott maradt 3 üzletben :roll: Az a jó, hogy elég barátságos áron vettünk mindent. Ami a szörnyű, hogy minél több pénzt adtunk ki a Gabi babára én annál boldogabb voltam :oops: :oops: :oops:
Mostanában türelmetlenséget érzek. Nyugtalanság fog el, amikor arra gondolok, hogy még mennyi mindent kell vásárolni. Állandóan takarítanék és mindent ki akarok dobálni én, aki mindig mindent eltett, mondván jó lesz még valamire :oops: Apa nem ismer rám, de örül a változásnak :lol:

Kép
Kép
adrienna

Szeri: igen, nagyon is, pont most írtam le :lol: A Cora-ban febr.1-től le lesz értékelve 16990-re az Avent kezdő szett. MI már sajna megvettük 21590-ért :roll:

Nán-dorka: a határértékek úgy működnek, ahogy Arwen írta. Attól még mert közel az alsó vagy a felső határ attól még a két értéken belül vagy tehát nem áll fenn a betegség. Én ezeknek híreknek örülök. Meglásd, most össze vissza ijesztgetnek a végén meg lesz egy makkegészséges, gyönyörű kislányod. :)

Itt is hideg van, pedig mi panelban lakunk és a házak között mindig melegebb van. Remélem, hogy áprilisra melegebb idő lesz :oops:

Kép
Kép
adrienna

Adrienna: de jó lehetett vásárolgatni a babának már.

Teszek be pár fotót, ha nem haragszotok. Most jöttem be a kutyizásból.

Na, így néz ki az utcánk jelenleg:
Kép

A kutyik játék közben:
Kép
Kép
Kép

Nagyon friss a levegő, érdemes sétálni egy nagyot.

meriann

Meri: de nagy hó van nálatok irigy-irigy :P Nálunk még csak most kezdett el havazni,kiváncsi leszek mi lesz belőle.

Mi panelban lakunk, de amióta behőszigetelték a házat és ablakcsere is volt, azóta nem fűtünk (nálunk ugyanis szabályozható a fűtés). Nagyon meleg van, főleg éjszaka...

Adri: dettó magamat hallanám, ugyanezt érzem. Minél több pénzt költök a babára, annál boldogabb vagyok, én is már most mindent kihajigálnék, pedig én is gyűjtögető típus vagyok. :oops: Már most berendezném a szobát és akkor lennék nyugodt, ha mindenünk meglenne... :oops:
Köszi, hogy szóltál, hogy a Corában le lesz értékelve a szett. Majd megnézzük.
Én tegnap bébicuccokat turiztam ismét. Sok szinte vadiúj, szerintem nem is volt senkin sosem és jó minőségű, márkás cuccok pár száz forintért. Szerintem én rabja leszek a turiknak... Úgy néz ki, hogy ruha nélkül már biztos nem marad a gyerkőcünk.
szerika

Adri: milyen fajta orrszívót vettetek?
szerika

Sziasztok!!!!

Huuuu Meri,
de jo Nektek!!!Nalunk elolvadt :(
A kuytikat meg megzabalom!!!!En is meg tdunam oket dogonyozni :lol: :lol: :lol:
Sajnalom,hoyg nem szunik a verzes!Kivancsi vagyok mit mond a doki.Tegnap olvasgattam a neten a temaban,es az jutott eszembe,hogy lehet,hoyg megis vmi hormonpotlasra lehet szukseged.Mert siman lehet,hogy Nalad minden ok,es meg is fogannak a babak,csak alacsony a hormonszinted ahhoz,hogy megtapadjon!!!Az egyik baratnomnek ez volt.Tobbszor volt neki is ilyen,hogy kesett,halvany + teszt,aztan megnagy erovel megjott.
Emlkeszel,Hajninal is volt ilyen!!!!Es a dokija ezt mondta neki,hogy kuraba kezdenek.Azt hiszem 1 honapig szedte,kozben szigoruan UHval neztek a tuszoket stb....es a kovetkezo honapban osszejott a baby!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:
Persze tudod,en is gyogyi ellenes vagyok,de ha esetleg erre lenne szukseg a manohoz,akkor biztosan belemennek.
Nem tudom,Te hoyg vagy vele...Mondjuk nem vagyok orvos,to laikus vagyok ehhez,es nem is akartam okoskodni,csak inkabb hangosan gondolkodtam...vagy mi :lol:
Akarhogy is,Nalatok hamarosan baba lesz,az biztos!!!!!!!!!!!!!!!!
Sajnalom az atszervezest is a melohelyeden,engem is ugy megvisel minden melobeli dolog,nagyon fel tudom magam idegesiteni rajta :( De most mar nem kell :lol:
Uncsitesodnak gratula a nagy babahoz,nem semmi!!!!!!!!!

Szerika,
turik,azok jooook.En meg nem mertem beterni egybe sem,mert felek,hoyg brutal modon elcsabulnek.Nekem is ajanlottak egyet nem annyira messze tolunk,hogy ott marha jo amerikai/angol babaruhak vannak azt hiszem kb 3-4 eves korig.Amiben volt a kislanyuk,amikro talalkoztunk,az is onnan volt...hat wow!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol:

Adrienna,
koszi a tippet az Avent szetthez,azt en is akarok venni!!!! :wink: :wink:
Csajok ez a pakolos-rendrakos dolog tok normalis,ez amolyan feszekrako oszton,altalaban midenkinel elojon szules elott
:lol: :lol: :lol:
Nagyon ugyik vagytok,hoyg ennyi mindent vettetek!!!Mar en is ugy varom,hoyg megvegyuk a kisagyat :lol: Meg persez ezt-azt :lol:
Nalunk amugy szinte minden van....hordozotol az etetoszekig,gyerekules...babakocsi stb,csak a garazsban vagy Sogornomeknel pihiznek.Toluk rengeteg cuccot kapunk,3 gyerkocuk van, 8,4,2 evesek,szoval amit el tudtok kepzelni nekik minden van :lol: Es hat oltari sok cucc mar nalunk :lol: De hat meg nem hordtuk fel oket.Az lesz meg jo moka,meg valogatni :lol:

Vicky,
Praktika magazin :lol:
Azt en is imadom :lol:
En kb 1-2 eve kezdtem a kreativkodast a nullarol.
bementem egy kreativ boltba es nezelodtem.Eloszor vettem uvegfestekeket,meg hozza mindenfele konyveket.Abbol megtanultama technikat,es gyartottam mindent,kepeket,mecsestartokat,vazakat,az ablakra mintakat, a wcbe,furdobe a csempere, a tukor szelere stb....
Azta jott a gyongyfuzes nalam.Azt is konyvekbol.Mindenkit ellattam karkotokkel,nyakekekkel az egezs csaldban,barati korben,na meg magamat.Aztan jott a decoupage :lol: Ebbol is keszitettem kepeket,dobozokat (ekszer es egyeb tarto),talcakat,szalvetatartokat....
Meg elkezdtem sajat eszitesu kapeslapokat csinalni,mindenfele szariott novenyeket, leveleket ragasztgatok ra stb...
Es most majd elkezdem a keresztszemezest,meg foltvarrast, ilyesmit.Majd meglatjuk hogy sikerulnek.Sok turelem kell mindezekhez,de nekem regebben is tok jol esett,hoyg este melo utan ugy belemelyedtem es "lenyugtatott"...na meg a vegeredmenyert besoport dicseretek...na az nagyon jo erzes!Sok dolgok ugye ajandekba keszitettem,azok is mindig sikert arattak.
Ugyhogy mar alig varom,hoyg belekezdjek vmi ujba a babanak:lol: :lol:

Pusz

Kép

Kép
arwen07

Sziasztok!
Látom mindenkin kitőrt a fészekrakó ösztön. :mrgreen:
Arwen mit találtál ki? Én ezt a magasságmérőt alkototom.
Kép
Nem tudom tudod e, van egy kifejezetten keresztszemes újság.
http://www.kaliber.hu/main.php?ujsag=keresztszemes
Én megvettem, és nagyon jó. Rengeteg mindent akarok én is készíteni, csak kifejezetten nemre utalót. Azt meg nem tudjuk biztosan. Így aztán húzodik, és nem tudom készlesznek e. :roll:

Meri én kérni is akartam, hogy tegyél fel légyszi képeket. :D Úgy megnéztem volna, ahogy a nagy lakli kutyuk bolondoznak. :lol:
Nálunk sincs már hó, mire Lilla felkelt a déli alvás után, már nem volt szánkózásra alkalmas, pedig letakarítottuk de. :( Remélem még lesz alkalom idén rá.

Nán-Dorka, csak egyetérteni tudok a többiekkel, a határérték tekintetében. Ráadásul sztem jó bőre szabják ezeket a határokat, már csak a kórházi perek következményeként is.

Turizóknak, nézzétek mit találtam:

http://www.dorothy.hu/index.php

Nekünk a kiságy megvan még, matracot kell bele venni, fürdő dézsát, hordozókendőt, (csak nem tudok dönteni milyet), mellszívót, pelenkázó szekrényt, (Lillának nem volt) textilpelust, böfisnek is, pólyába új bélést, húúúúúúúúúúú csomó mindent még. :roll:
Na meg komplett szobaberendezést nekik, a szőnyegtől kezdve, mindent. :shock:
Szóval van alkalmam kiélni az ösztönöket. :wink:

Porsi, ha hiányzik Bogyóka, feküdj le, és tedd a kezed a pocidra. :wink:
Én valahogy máshogy állok az UH-hoz. Nem természetes dolog. Eddig 2× láttuk. Igaz mivel már mocorog, azért könnyebb. Remélem nemsokára neked is érezhetővé válik. Én próbálom valahogy kiélvezni a várandóságot. Mikor Lilla megszületett, hiányzott, hogy valaki legyen a pociba, és simogasson. Olyan üres, és értéktelen lettem kicsit. Talán ezért tudom most jobban kiélvezni, hogy még a pociba van. Ennek is megvannak a maga szépségei, amik nem térnek vissza, főleg, hogy talán nem lesz több babánk. :( Ezt már most sajnálom. :cry: Nagyon fog hiányozni.

Ha valakit/valamit kifeledtem bocsi. Az utazóink remélem nagyon jól érzik magukat!

Ja, Arwen nagyon édik voltak az állatbébik. :wink:

KépKép
KépKép
fioona

Arwen: mi is erre jutottunk. Szerintem a nyálkahártyámmal sincs baj, legalábbis mennyiségileg, mert ami kijön az nem semmi.

Azt meg valahogy nem bírom elhinni, hogy ennyiszer életképtelen babát hozunk össze. Végül is az azt jelentené, hogy ami 4-5 héten fejlődik ki a babának, mindig azzal van baj. Szerintem annak kicsi az esélye.

Viszont az alacsony hcg szint, bizti, a halovány tesztcsík miatt. Amúgy én is laikus vagyok, de mi van, ha a szervezetem felismeri, hogy "betolakodó", és egyszerűen kitaszítja. Holnap már okosabb leszek, igaz csak késő délután.

De természetesen ha a dokim azt mondja szedjem el, akkor elszedem a hormont. Főleg így, hogy nem egy gyógyszerpárti.

meriann

Meri küldtem privit.
Találtam még egy érdekes linket, főleg azoknak, akik értékelik a bio dolgokat.

http://www.biopiackft.hu/

Biopelus is van, meg biorugik!

KépKép
KépKép
fioona

Szeri: orrszívóból Pisze márkájú porszívós orrszívót vettünk. Műanyagot. A brendon honlapján is fennvan, mert ott vettük, de mindenhol láttam azóta. 1499,- Ft

Arwen: mi sajna nem nagyon kapunk semmit, így mindent meg kell venni. Persze anyagilag azért sokat segítenek a nagyszülők.Ennek is megvan a varázsa csak hát amikor arra a sok pénzre gondolok... :roll: Persze most próbáltunk úgy vásárolni, hogy több gyerkőcnek is jó legyen. Most komódot hajkurászunk, de valószinű azt az RS-ben fogjuk megvenni. Én mindig úgy gondolom, hogy áááá ráérünk még vásárolni, aztán reggel kinyitom a szemem, végiggondolom, hogy már csak kb 10 hét és bepánikolok :oops:

Meri: én is szeretnék ilyen havat. irigy irigy irigy :lol: Nálunk nincs semmi :roll: Szerintem a doki mindenképp kell. Lehet, hogy csak icipici valami kell és utána majd nem győzöd fogadni a babákat :lol:

Fioona: de ügyes vagy, hogy ilyeneket csinálsz... én erre képtelen vagyok. Nincs hozzá türelmem.

Kép
Kép
adrienna

Sziasztok Drágáim!

Nagyon sajnálom, hogy nem akar csillapodni az a fránya vérzés. :cry: Remélem a dokival sikerül mindent alaposan kibeszélni, és találtok rá valami megoldást! A kutyik tényleg tündériek! Az enyém is nagyon élvezi a havat, olyan édes, büdös pofit vág, hogy megzabálnám!

Adri:D
Isteni lehetett a vásárlás! A "fészekrakó-jelenségről" meg már én is sokat hallottam, állítólag ahogy közeledik a szülés ideje, egyre erősebb;):D A múltkor mi is láttunk egy tündéri kiságyat, a férjem meg is akarta venni, alig tudtam lebeszélni róla, hogy az akkor 10 hetes babánknak ez még kicsit korai, addig meg, míg nincs beköltözhető állapotban a ház, hadd nem tartsam a Bébi ágyát a padláson vagy a garázsban. :D Viszont szerintem lassan én is elcsábulok 1-2 rzhácska irányába....

Te aztán tényleg igazi kreatív vagy! Micsoda szerencséje van ennek a Nagyfiúnak, anya majd ellátja minden széppel, jóval! :DNálam az a baj, hogy mindenbe óriási lelkesedéssel fogok bele, aztán hamar elvesztem az érdeklődésem. :(Én is festettem üveget, decoupage-oltam, de elég hamar letröt a lelkesedés... a keresztszemeshez, kötéshez meg egyszerűen nincs türelmem, pedig olyan szépek tudnak lenni! Az egyetlen, amire nem untam rá, az agyagozás volt (még égető-kemencém is van), de ez nagyon hely-és odőigényes, és elég nehéz beszerezni jó minőségű alapanyagot.

Lányok, van egy nagyan ciki kérdésem: mi az az Avent-szett? :oops:

Szeri:D
Igen, a turkálók...nekem mondjuk sajnos sosincs szerencsém, valahogy mindíg akkor megyek, mikor nincs semmi jó, vagy csak nagyon kevés használható dolog van, de a nővérem nagyon profin nyomja...olyan cuccokat szed össze, hogy nem hiszem el! Úgyhogy szerintem majd őt fogom megbízni, hogy nézzen körül Bogyónak :D

Vicky:D
Remélem hamarosan Te is otthon kreatíkodhatsz a Babáddal!

Millió puszi mindenkinek

porsika

Még beszúrnék pár képet, ha nem vágtok agyon.
De ígérem ez az utolsó:

Ez nem friss kép, de Nimrus így ugrált örömében amikor hullani kezdett a hó (egy lába sincs a földön)
Kép
Itt Szaffika, akit ha ilyen inkább Fapumának hívunk.
Ennyire össze tudja magát porolni:
Kép
Aztán igaz nem téli fotók, de találtam a közelben lévő "bukó" gátról fotókat:
Kép
A Túr és Tisza találkozása:
Kép
Még két kép Nimrusról és rólam. Ennyire nagy kutya, én meg ennyire kicsi vagyok:
Kép
Néha ide szoktunk a kutyikkal menni rohangálni:
Kép
És befejeztem.

meriann

Fioona: nagyon szuper az a magasságmérő. De ügyik vagytok. Mindjárt kipattanit az isteni szikra a fejemből. Az nagyival megvarratom majd:

Egyébként a dokim mindig azt mondja, hogy meglátja nemsokára beindul a babagyár, csak majd győzzön leállni.
Egyébként amikor gond volt, akkor is úgy talpra állított, hogy egy pszichológus megirigyelhette volna. Nagyon optimista és akkor engedett el, amikor már mi is optimistán jöttünk el tőle. Annyira jól esett.

Kárpótlásul:

Kép
Kép

meriann

Meri: szerintem annyira jó, hogy ilyen a dokid. :lol:

POrsi: www.avent.hu oldalról copyztam :oops: Ajándék szettek alatt képet is találsz róla. Szerintem praktius, a barátnőmnek az 5 hónapos babája ellátásához még sok is. Most ez lesz leértékelve 17 ezerre a Coraba. Persze én nem ennyiért vettem, mert tudtam várni :evil:
Leírás:
Kényelmes, gazdaságos összeállítás, amely minden alapvető terméket tartalmaz a szoptatáshoz. Az ISIS mellszívót, hogy az anyatejet egyenesen az anyatej tárolóba fejhesse, hasfájást csökkentő cumisüveget a baba etetéséhez. Az összes terméket gyorsan és könnyedén sterilizálhatja az Express mikrohullámú gőzsterilizálóval.

Tartalma:
- 1db ISIS kézi mellszívófej
- 1db express mikrohullámú gőzsterilizáló
- 2db cumisüveg (260ml) extra puha lassú kifolyású etető cumival
- 40db ultra komfort eldobható betét melltartóba

Kép
Kép
adrienna

mert NEM tudtam várni :evil:

Kép
Kép
adrienna

POrsi: van még a szettben 2 db 125 ml cumisüveg, csak ők tejtárólónak hivják, cumival. Mindegyiket mindegyikkel össze lehet csatlakoztatni.

Mielőtt megköveztek, hangsúlyozom szoptatni szeretném ciciből Gabi babát,ameddig csak lehet és szeretném elkerülni a cumisüveget. Sajnos anyukámnak semmi teje sem volt, így tápszeres babák voltunk a tesómmal. Persze ez nem jelent semmit, de mivel sterilizálót, mellszívót, melltartó betétet amúgy is akartam, igy nekem nagyon megérte plussz adtak mellé 4 cumisüveget cumival.

Kép
Kép
adrienna

Ari:D
Köszi az infot! Hát, sajnos megnéztem ezt a honlapot...hogy itt mennyire jó dolgok vannak!!!
Szerintem semmi gáz nincs abban, hogy beszerzünk cumisüveget is . Elvégre sajnos sosem lehet tudni.

porsika

Adri nyugtával dícsérjük a napot. Nem biztos még, hogy ügyes vagyok. :twisted:

Egyépként a cumisüvegnek is van alternatívája: http://www.medela.hu/ Sajnos közvetlen link nincs, a speciális etetők alatt keressetek.

Meri miért az utolsó fotók? :shock: :cry:
És a cica miért fapumpa? :D
A dokidat irigylem. Nem ártana, ha minden orvos ilyen lenne.

A mikrohullám ártalamiról olvastatok már? Nem bizti, hogy a sterilizáló így működik, csak arról jutott eszembe.

KépKép
KépKép
fioona

Weixl-Várhegyi László:
A mikrohullámú sütõártalmai (1.)

A második világháború vége felé egy amerikai hadmérnök a mikrohullámokkal végzett kutatást úgy, hogy az árnyékolt terület mögött volt a szendvicse. Éppen végzett, és megfogta a szendvicsét, hogy falatozzon belõle. Meglepõdött, hogy forró, és nem értette, mitõl.

A dolgot azért tartotta érthetetlennek, mert a közelben nem volt fûtõtest vagy más hõforrás. Azután rájött, hogy az árnyékolás nem védte a szendvicsét, és azt a mikrohullám melegíthette fel. Elkérte kollégája szendvicsét, azt is mikrohullámmal„kezelte”, s az is felforrósodott.

Ekkor született meg bennük az ötlet, hogy ezzel a módszerrel más ételek is hõkezelhetõk, süthetõk, fõzhetõk. Megoldották, hogy az egészségre ártalmas sugárzás kifelé le legyen árnyékolva, s hogy az étel minden oldalról, egyenletesen kapjon a mikrohullámból. A sütõhöz speciális melegítõ-fõzõedényeket is terveztek, mivel fémedény nem használható.

Innen indult a mikrohullámú sütõkarrierje l946-ban. Egyes kutatók azt állítják, hogy az élelmiszerek és az italok a mikrosütõben rövid idõalatt elérik a kész állapotot, ezáltal kevésbé károsodnak az ételek beltartalmi anyagai, a vitaminok, szénhidrátok, fehérjék stb. Azt viszont nem kutatták, vagy ha kutatták is, nem hozták nyilvánosságra, hogy a mikróba tett fehérjék másképp denaturálódnak, mint a hagyományos tûzhelyen készített ételek esetében. A fehérjék és a sejtek azért melegednek fel rövid idõalatt, mert a mikrohullámok rezegtetni kezdik a táplálékban lévõsejteket és a molekulákat. Ez a rezgés hõt termel, ezáltal melegszik fel a mikrohullámú sütõben az étel. Az mellékes, hogy a fehérjék és az enzimek denaturálódnak, mert ez történik normál fõzéskor is, viszont minden elektromos sütõfõzõ-edényben készült étel esetében megváltozik a vízmolekulák szerkezete és struktúrája; élettani, biológiai szempontból káros hatásúvá válik. Ezt támasztja aládr. Masari Emoto japán kutató is, aki mindezt fényképekkel bizonyítva le is írta a Magyarországon is megjelentA víz üzenete ésA víz rejtett bölcsessége címûkönyveiben. Volt szerencsém két évvel ezelõtt személyesen is meghallgatni a budapesti elõadását.

Nem véletlen, hogy a vallásos zsidók nem használnak semmilyen elektromos fõzõalkalmatosságot, csak lángon, lánggal fõzik és sütik az ételeiket.

Nem lesz egészséges sejtépítés

A mikrohullámú sütõben a villámgyors rezgések következtében az ételek molekulái rövid idõn belül degenerálódnak. A degenerált ételtõl, degenerált molekuláktól nem lesz egészséges sejtépítés az ilyen ételeket fogyasztó ember szervezetében, hanem elõbb-utóbb egyre jobban elhatalmasodó degeneráció indul meg a szervezetében, éppen ott, ahol a szervezetén belül a leggyengébb az immunrendszer állapota. Ez már a rák elõkapuja, mert ha rendszeresen mikrohullámú sütõben fõzött, melegített ételeket fogyaszt valaki, akkor elõbb-utóbb daganatos beteggé„eszi” magát.

Elgondolkodtató, hogy gyermekeink, unokáink mikrohullámú sütõvel készített, melegített ételeken nõnek fel. Sok helyen az egészségügyi intézményekben, idõsek otthonában is mikrózott ételeket tálalnak fel a betegeknek és öregeknek, akiknek amúgy sem erõs az immunrendszerük. Régebben alig volt rákos beteg gyermek, ma pedig már a kórházakban sajnos vannak gyermekrák osztályok is. A daganatos betegek száma pedig napról napra növekszik.

Ez a gondolat a készülék megjelenése óta foglalkoztat. Mérnöki és egészségügyi felsõfokú végzettségem tartott vissza attól, hogy mikrohullámú sütõt vásároljak magamnak és családomnak. Tudom, hogy a technikai civilizáció sok új dolgot talált fel, amirõl azt hitték, hogy ártalmatlan, aztán késõbb kiderült, hogy ártalmas, mégsem hozták nyilvánosságra, mivel óriási üzlet a termékek eladása, s ha megbetegszik valaki, akkor az is óriási üzlet a gyógyszergyártóknak. Tehát mindenki jól jár, csak a„megvezetett” fogyasztó nem. Végül is a Föld nevûbolygó is jól jár, mert így elkerülhetõa túlnépesedés...

A természetben nincs ilyen intenzív mikrohullámú sugárzás, tehát az emberi szervezet szempontjából ez a hatás új. Tudjuk, hogy az élõvilágban az ember az, aki legrosszabbul alkalmazkodik azõt érõkülsõ-belsõhatásokhoz. Sok-sok generáció kell ahhoz is, hogy megszokjon valamit a genetikai rendszere.

255 ezer nemzedékváltás kellene

Egy mikroorganizmus, mint például a tbc kórokozója, naponta többször is generációt vált, s ha antibiotikummal el akarják pusztítani, akkor elõször sok kórokozó elpusztul, aztán a negyedik-ötödik generációjuk már táplálékként szintetizálja az ükapjukat elpusztító mérgeket. 1938 óta hány és hány új antibiotikum lett már bevetve a tbc kórokozója ellen? 2006-ra már úgy átalakult a kórokozók szervezete, hogy mostanában megjelent az antibiotikumokkal elpusztíthatatlan, új, a jelenlegi orvostudomány által gyógyíthatatlan tbc. Ha vesszük a 70 évet és azt átszámoljuk nappá, akkor az 25 550 nap. Ha mondjuk egy vírus vagy baktérium egy nap alatt csak tízszer szaporodik (általában ennél gyorsabban populálódik), akkor 70 év alatt 255 500 nemzedékváltás történt. Ha ezt emberre átszámítjuk, 50 év átlagéletkort véve, akkor ez 12 775 000 év! Ennyi évnek kellene eltelni a 255 000 nemzedékváltáshoz, és ahhoz, hogy az ember rezisztens legyen a mikrohullámú sütõártalmaival szemben, feltéve, ha az ember szervezete hasonlóan ellenálló, mint a tbc kórokozóié. Ám sokkal rosszabb a rezisztencia faktorunk, tehát lehet, hogy még százmillió év is kevés.

Nem tudom, hogy lesz-e Földünk ennyi idõmúlva, ha ilyen ütemben teszi magát tönkre az ember. Az emberre ugyanis az a jellemzõ, hogy ahelyett, hogy megtartaná a természet törvényeit, mindenáron meg akarja azokat változtatni. Sajnos az ember még mindig nem tanulta meg, hogy a természet ÖRÖK, mint ahogy a törvényei is örökérvényûtörvények. Úgy mûködött tíz, száz és egymillió évvel ezelõtt is, ahogy ma mûködik, és úgy fog mûködni tíz, száz és egymillió év múlva is. Aki nem tartja meg a természet rendjét és törvényeit, az elpusztul, a faj pedig kipusztul, még ha az ember is az a faj.

Svájcban 1992 januárjában a RAUM UND ZEIT (Tér és Idõ) címûlapban a svájci orvosok arról a kísérletsorozatról számoltak be, amely elsõalkalommal bizonyította be kétséget kizáróan, hogy a mikrohullámú sütõkben elkészített vagy melegített ételek fogyasztása után olyan változások játszódnak le a vérben, amelyek rákosodási folyamatot váltanak ki az arra érzékenyekben vagy a gyengébb immunrendszerûekben, betegekben, fejlõdõszervezetekben stb.

A környezetbiológiával foglalkozó szakemberek már azt a kérdést teszik fel: Meddig árusíthatók még büntetés nélkül a mikrohullámú sütõk? Svájcban, Franciaországban és több más országban is tilos reklámozni a mikrohullámú sütõket!

Kutatók döbbenetes megállapításai

Lássuk a Tér és Idõhasábjain megjelent tanulmány fõbb megállapításait:„A mikrohullámra vonatkozó legelsõvizsgálatok óta ismeretes a szakértõk elõtt, hogy ez a hullámfajta károsítja a biológiai rendszereket. Épp ezért szabtak meg bizonyos határértékeket, amelyek országonként eltérõek ugyan, ám mindenütt léteznek, a mûszaki szükségletekhez és lehetõségekhez igazítva. A fenti határértékek természetesen a mikrohullámú sütõkre is vonatkoznak. Ezek a berendezések évtizedek óta forgalomban vannak, és használatuk mindjobban terjed! Ugyanakkor mindeddig kevesebb szó esett arról, hogy milyen hatást gyakorolnak a készülékek az emberi táplálékokra, mindennapi élelmünkre. A svájci orvosok nyolc önként jelentkezõ, makrobiotikusan táplálkozó személyen végezték el a kísérleteket (a lausanne-i Biokémiai Intézetben és a wattenwili Környezetbiológiai Tanácsadó Intézetben). A kísérlet során a résztvevõk 2-5 naponként megváltoztatott táplálékot kaptak. Elsõként egy biotermelõnyers tejét, másodikként ugyanezt hagyományos módon felforralva, harmadikként a berni cégtõl származó pasztõrözött tejet, negyedikként ugyanezt mikrohullámú sütõben felforralva. Ötödikként nyers biozöldséget, hatodikként ezt a zöldséget hagyományos módon megfõzve, hetedikként ugyanezt lefagyasztva, majd mikróban megfõzve.

Meghatározott idõvel a táplálékfelvétel után minden esetben vért vettek, és a kapott vérmintát bizonyos kritériumok szerint elemezték. Az eredmény a következõlett:

A mikrohullámú sütõben melegített, felengedett vagy fõzött ennivaló (a tej és a zöldség) a kísérleti alanyok vérében szignifikáns (döntõen meghatározó) elváltozásokat okozott, csökkent valamennyi hemoglobin érték (vastartalmú fehérje, vérfesték, amely megköti az oxigént), valamint a HDL és az LDL (koleszterin) aránya. A limfociták (nyiroksejt, nyirokszövetekben termelõdõfehérvérsejt) esetében pedig rövid ideig tartó, erõteljes csökkenést állapítottak meg, ha a vizsgált személy elõzõleg mikrohullámban elõkészített zöldséget fogyasztott. A fényérzékeny baktériumokkal pedig azt is megállapították, hogy a mikrohullámú energia a táplálék útján továbbadódik az emberi szervezetnek. Ezt a fizikai folyamatot elõzõleg már több széleskörûtanulmány is megállapította. A mikrohullám hatásának kitett emberi táplálékok vizsgálata azt is igazolta, hogy fogyasztásuk az emberi szervezetben patogén (kórokozók, valamely betegség kifejlõdését elõsegítõ) folyamatok kezdetét váltja ki. S így rákos elváltozásokat is elõidézhetnek, okozhatnak.”

Pacemakere van? Maradjon távol a mikrótól!

A fentieket olvasva gondolkozzanak el az olvasók, hogy megéri-e a kényelmükért feláldozni az egészségüket vagy az életüket. Idõt lehet megtakarítani a mikrosütõhasználatával, viszont ami idõt nyernek, azt elveszítik akkor, amikor betegek lesznek miatta, orvostól orvoshoz járnak, azok gyógyszeres kezeléseket adnak, a gyógyszerek pedig a mellékhatásaikkal hozzásegítenek ahhoz, hogy ne népesedjen túl a Föld a mikrohullámú sütõvel készített, melegített ételek fogyasztóival. Tehát hosszú távon nagyon nagy árat kell fizetni a gyorsaságért és a kényelemért.

A második világháborúban kifejlesztett mikrohullám-technika káros sugárzásainak határértékeivel kapcsolatban még senki nem vonta kétségbe– sem hivatalosan, sem félhivatalosan– a mikrohullámú sütõbõl kikerült ételek minõségét. Általános vélemény: igaz ugyan, hogy van káros hatása a mikrohullámnak az élõszervezetekre, sejtekre, de ez a hatás a sütõn belül marad, s így a benne lévõétel nem jobb és nem rosszabb, mint a hagyományos módon sütött, fõzött étel. Nos, hogy nem maradnak a mikro bekapcsolásakor a káros sugarak a készüléken belül, azt igazolja, hogy a pacemakert (beépített szívritmus-szabályzót) viselõemberek a mikrosütõ10 m-es körzetében rosszul lesznek, majd összesnek, ha bekapcsolják a közelükben a mikrót. A pacemaker gyártókat nagy feladat elé állította ez a tény, mert olyan szívritmus-szabályzót nehéz elõállítani, amelyik érzéketlen a mikrohullámra.

Weixl-Várhegyi László
mérnök radiesztéta
életmód- és táplálkozási tanácsadó és terapeuta
a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesületének tagja
Életmód-tanácsadás

(Folytatjuk)

KépKép
KépKép
fioona

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X