Sziasztok!
Lógok egy kicsit a tanulásból, így tudok írni.
Mazsi! Tök jó, hogy írtad ezt a dolgot a babaápolással kapcsolatban, mert nálunk pont ez a helyzet: ilyen olyan allergiák (nálam), úh. mindenképpen figyelnünk kell ezekre a dolgokra.
Mindent értek, csak a kamillás popsi-mosást nem. Csináljak kamilla teát és abba mártogatott rongyot használjak popsi törlőként?
Mellesleg a hasamon megint ott vannak a kis piros pöttyök, amire a védőnő azt mondta, hogy Fenistil géllel kenjem be. Hát meg is vettem, de a tájékoztatóban benne van, hogy kismamák nagy felületen NE használják....szerintem a hasam már elég nagy felület, úh. maradtak a pöttyök.
Csak azt nem értem, hogy hogy javasolhatott ilyen terméket a védőnő?!?
Kórház: voltunk papás-szülés előkészítésen, de túl sok újdonságot nem mondtak (legalábbis nekem). Az viszont érdekes, hogy ebben a kórházban van olyan lehetőség, hogy külön szobában lehet aludni a babával és a papával!!! Mondta is a doki, hogy kicsit még nekik is furcsa, mikor a reggeli vizit alkalmával egy alsógatyás férfit találnak a szobában...
Azért mi gondolkozunk ezen a lehetőségen.
Ami még érdekes volt (nekem), hogy 25-30% a császármetszések aránya, mert a fiatal dokik nem vállalják már a faros szülést. Azt is elmondták, hogy ennek az az oka, hogy - ahogy utaltatok is rá - az uh. nem ad pontos adatokat a babák méretét illetően, és ha nagyobb, mint amire számítottak és faros, akkor beszorul a feje, amikor már kint van a teste....ebbe még belegondolni is szörnyű!
Ami nem annyira jó, hogy közölték, hogy az első szülő nők gyakorlatilag esélytelenek a gátmetszés megúszására.
Ami viszont jó, hogy a vajúdás során mindenkinek nagyon ajánlják a kádat, mert 2-3 ujjnyit lehet tágulni a kádban töltött 1-1.5 óra alatt! Szerintem ez tök jó, természetes, mellékhatások nélküli módszer a vajúdás lerövidítésére.
Ja: és azt is mondták, hogy a babák a 33. hét után már nem nagyon forognak, a 36. hét után meg már nincs is rá helyük. Azért szerintem vannak kivételek, úh. próbáljatok meg beszélni a babócákkal ez ügyben, hátha mégis!
Most csak ennyi, tanulnom kell!