Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ma is rendesen elfáradtam!

Délelőtt főztem, utána elmentünk apával és bevásároltuk még az utolsó cuccokat, már csak egy két apróság hiányzik, amit főleg gyógyszertárból kell hozni, vagy amit apa tud hozni a kórházból.
Utána hazaértünk, már három óra volt, kicsit pihiztem és már zuhanyozhattam is, mert mentünk a doktorbácsihoz.

Előszőr is jó hí, mert megfordult az én kicsi drágám. Még nem teljesen fügőleges kicsit a jobb combom felé van a fejecskéje, de ez már a legkevesebb.
Sajnos én most kaptam egy kis gombás fertőzést, úgy hogy így arra kaptam gyógyszert, lehet hogy a vizi úszáskor. Illetve egy kicsit ilyeszkedett is a doki, azt mondta hogy diétáznom kell (sószegény és fűszerszegény ételeket kell ennem). Pedig nem is vizesedek, de ő lát valami lerakódást a méhlepényen, ami a terheségi mérgezésnek a jel. Ami azt jelenti, hogy ha ez folytatódik, akkor nem kap elég tápanyagot és a oxigént a pici illetve nálam feléphet például a magasvérnyomás stb. Úgy hogy vigyáznom kell.

Méretek: Hát vayg hatalmas baba lesz vagy hamarabb fog jönni. Ahogy néztem a méreteket kb. mind olyan két héttel idősebbnek mutatja, kivéve a combcsontja, az pont jó. A súlyról ne is beszéljünk, úgy tudom most olyan 1600 g körül kellene lenni Ő már most
1986 g.
BPD: 81
AC:286
FL:58
HC:299
OFD: 104
HL: 49

Most ennyi rólunk, aztán visszaolvaslak benneteket.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Sziasztok jó reggelt mindenkinek.Hát nem tudom mit mondjak.Ugy érzem ez megint nem az Én napom. Mégcsak délelőtt van de már olyan fáradtnak érzem magam mint aki egész éjjel dolgozott. Pedig gyönyörűen süt a nap gondoltam elkéne mennem a városba egy kicsit de semmihez sincs kedvem.
Ti ma hogy vagytok?
Mit csináltok ma?
kovacsné

B.lin
Örülök hogy befordult a babád és gratulálok ezekhez a nem mindennapi méretekhez.

Kérdés:
Miért van az hogy ahogy mozognak bennem a babák nagyon fáj minden mozdulatuk.Olyan érzés mintha belülről karmolnák a hasamat?Aki tud valami jó ötletet légyszi irja le.Köszi
kovacsné

Szia Kovacsne!

Szerintem azert, mert ketten vannak es nekik is kicsi mar a hely. Erted, egybabasoknal is a baba kezdi kinon a helyet, a tieid ketten vannak es a meretuk nem eppen a mieinknek a fele... szoval valszeg meg kevesebb helyuk van. Mivel ikreket meg nem vartam, igy okosabbat nemtokk hozzaszolni :)

En ma dogleni fogok. A tegnapi nap mozgalmasabbra sikerult, mint terveztem, igy ma csak a mosogatasra kell raszannom magam, egyebkent szabad program... Es nem hiszem, hogy maszkalasra fogok vagyni... Ha faradt vagy, dolj le! Senki nem kotelez semmire, hallgass a testedre, mit szeretne - ha nem akarja a setat, ne is bankodj miatta, fogj egy knyvet vagy egy par magazint es olvasgass!!!
kami

Hello Lin!
Aron a 30. heten volt kb 1,8 kilo, megnyugodhatsz :D De szerintem valahogy a tobbiek babainak a sulya is ugy alakult, ahogy a tied. Par oldallal elorebb van errol valami csevely. De, ahogy mar szazszor is monduk, az UH nem mervado, tevedni szokott...
kami

Sziasztok!

Lin!
Gratula a forduláshoz!Jó kis méretek!A súlyra nagyon nem lehet adni,mindig nagyobbnak mszámolja a gép,de ettől függetlenül jó nagy baba! :P

Bea!
Ha nincs kedved semmihez hát pihizz!!!A mocorgásos fájdalmakhoz nem tudok többet fűzni mint Kami.Nekem egyedül van Peti,de mégis néha fájdalmasan mocorog,hát akkor két babó!? :shock:
A mai napom jól indult.Most jöttem angolról,egy kicsit főzőcskézek és délután elsétálok a pedikűröshöz.Engem ez a napsütés feldob és én szeretem a hideget! :?

Kami!
Természetesen nem tuti a tapintásra megállapított testhelyzet.Ezért csinál hétfőn egy uh-t,de utána már nem lesz több.Szerintem már nem is nagyon fog tudni megfordulni!
Mikor lesz a következő ctg-d?
Vendég

Nekem az volt a fura, Sagi, hogy CTG-n meg maga a szuleszno mutatta, hogy ez itt a hata, itt a feje meg itt a laba - es aszondta, fejfekvesu. Na, erre az UH-n kiderult, hogy lof...t.... Vagy ugy forgolodik, hogy en nem erzem, vagy nagyon nehez kitapintani a frankot. Az UH a biztos!

Jovo csutortok reggel 9-re kell mennem. Neked kell mar jovo hetre idopontot kerned?
kami

Nem,majd február 5-tel kezdődő héttől kell mennem ctg-re,de azt rám bízza a Hábi,hogy mikor.
Vendég

Jaja, majd idopontot kell kerned es akkor nem kell (annyit) varnod. En csutortok reggelente jarok.

Sagi, te BKV-vel jarsz az Uzsokiba?
kami

Itt vagyok.Szóval én általában kocsival járok,akkor meg már bizti,hogy kocsival fogok menni.
Járhatunk együtt csak én inkább a hét elején szeretnék járni.Így is a 37-ben kezdem a ctg-t.Szigorúan 7 napnak kell eltelnie két vizsgálat között?
Vendég

Sziasztok!

Igyekszem most már aktívabb tagja lenni a topicnak. Már csak 1 vizsgám van hátra jövőhéten, de úgy döntöttem ha nem sikerül az sem érdekel. Az utóbbi időben a sok üléstől és stressztől egyre többször voltam rosszul, egyik nap annyira megijedtem mert 20 percenként szabályosan görcsölt a hasam, de szerncsére Gergővel minden rendben.

Lin,
Tényleg szép nagy baba, de szerintem sem lehet ezeket az adatokat így összehasonlítani, mindenkinek másképp fejlődik a babája.
Gratulálok, hogy végre befordult a csöppség :)

Kovácsné,
Hát én sem tudok okosabbat mondani, mint az előttem szólók. Néha nekem is fáj, ahogy Gergő mocorog odabent :)

Lányok,
Hányadik héttől kell ctg-re járni? Én eddig úgy tudtam, hogy csak a 36.-tól, de az egyik ismerősőm még csak a 34. héten van és neki már mennie kell.

Babaszoba: Végre elkészült a pelekázónk is, igaz még csak Keszthelyen van, de apukám már elhozta az asztalostól és jövőhéten felhozza nekünk. Úgyhogy már csak apróságok hiányoznak, de hétvégén azokat is beszerezzük. Még mindig nincs kórházi táskám, mert magamnak még nem nagyon vásároltam, így hétvégén ezeket is meg kell venni, mert talán már ideje lenne összepakolni (amikor voltak azok a 20 perces görcseim, meg is ijedtem, hogy még nincs is tatyóm). A babaruhákat majd csak a vizsga után kezdem el kimosni, kivasalni, de azt hiszem azzal sem leszek még elkésve.

Móni

Kép
móni23

Sagi, epp azert kerdeztem a BKV-t, mert mi is kocsival jarunk es most, hogy hetente menni kell majd (kulonosen az utolso heten, amikor is naponta), nem szivesen rangatom a parom (en mar ekkora pocakkal nem akarok vezetni, nem tartom biztonsagosnak - barki belem jon hatulrol, a pocakom nekiutodik a kormanynak es hello... marpedig meg csak most jon a tragya ido...) szoval jo lenne tudni, taxin kivul hogy lehet odajutni...

Moni, elvileg a 36. hettol kellene CTG, de ahogy minden mast, ezt is az orvos hatarozza meg - mindegyik maskepp :) nem erdemes azzal foglalkozni, kinek mit hogy kell, mert minden terhesseg mas. Lehet, hogy nala van ra ok, hogy hamarabbtol figyeljek - pl a mehlepeny oregebb a normalisnal...
kami

Én sem tartom már biztonságosnak a vezetést,de sajna a párom nem tud eljönni a melóból.Én is csak akkor megyek majd autóval ha nem lesz térdig érő hó vagy jég az utakon.
Vendég

Kami,
Hát ige, ez biztosan orvos függő. Én jövőhéten megyek dokihoz, kíváncsi vagyok, hogy lesz nálam a folytatás.

Sági,
Te még mindig vezetsz? Engem a párom már azóta nem enged vezetni, hogy tudjuk, hogy pocaklakóm van. Hiába mondtam neki, hogy ennyi erővel az utcára se engedjen ki, mert ott is történhet velem bármi.

Kép
móni23

Na, ez az - en mar nem szivesen rangatom el ot. Igy is mindig dogfaradt, es magyarazkodhat bent, hogy megint miert ert be kesobb... nem akarom szegenyt kitenni ennek, vegtere is semmi extra vizsgalat, csak egy 20 perces szivhang, o be se johet, szo szerint pocsekolom az idejet... mer az UH-ra meg aszondom, OK, jojjon persze, de mostantol ez... mondjuk ha reggel 8-ra kerek idopontot, akkor meg be is er... legkozelebb hatha ez is sikerul... mondjuk tegnap is 9:30-ra volt idopontom es fel 9-re mar vegeztem is... a CTG-vel...
kami

Igen még mindig vezetek,de már egyre ritkábban és elkerülöm a nagy forgalmat,osonkodom kis utakon. :P Már ahol lehet.
Vendég

En az elso ket trimeszterben meg vezettem, de a harmadikban mar nem. Nem is ferek el a pocakomtol - vagy a pocim nem er a kormanyhoz es a labam sem a pedalokhoz, vagy vezetek es preselodik a pocim :) Jobban szeretek full hatratolt ulesben pocolni a hosszulabu soforom mellett :)
kami

Sziasztok!

Mazsi:
Én is babás-mamás szobába szeretnék kerülni, remélem sikerül. Azt mondta a férjecském, hogy akár hogy is de elintézi.
Nálunk együtt leszünk a picivel egy szobába. Szeretném éjszak is a közelemben tudni, a franciaágy mellett van a kiságya így teljesen rálátok.

Ja egyépként sikerült a dvd is tegnap, egy pár percet tudtunk felvenni. Nem igazán volt aktív a kisasszony, így inkább az arcát vette. Viszont pofákat azt vágott néha.

Roki:
Örülök, hogy otthon vagytok. Most már nagyon vigyáz magadra, nincs már olyan sok hátra.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Hello lányok, már elég régen jelentkeztem, mivel csak anyáéknál tudok gépezni,nekünk még nincs net.
Én is voltam szülőszoba nézőben,és ua.-ok a tapasztalatok, mint amit kami is írt. Csak pont láttam egy vajúdó kismamát, és azóta kicsit mintha be lennék rezelve.Ti hogy vagytok vele?Eddig nem
is foglalkoztam vele, de most...Tulajdonképpen azon is izgulok, hogy bébimókussal minden rendben legyen,ne legyen semmi komplikáció.Ti is ilyen aggódóak vagytok, vagy csak én vagyok ilyen egyedi eset?
Magzatmozgás:
Ti számoljátok már?Nekem reggel 10-re már mindig megmozogja a 10-et.Remélem jól számolom, mert a véd. nő azt mondta, minden mozdulata számít:
Pipere:Ti milyen termékeket vesztek a bébinek?Nivea, Gabi, Johnsons?Ma a véd. néni azt mondta, a Gabira sokan allergiásak, a nivea a legjobb. Döntésképtelen vagyok, mivel sok kismama a gabira esküszik, és a johnsonsra panaszkodnak a legtöbben.

Kép
fnetunde81

Szia Tunde! Udv ujra itt! :)

Szerintem mindenki izgul - nem tudjuk, mi var rank, leginkabb ezert. Ne aggodj, nem csak te vagy aggodos :)

En gyogyszertari cuccokat szeretnek venni a babanak, azokban hiszek. Popsitorlobol mondjuk NIVEA-t vettem, mert valami hiperjo akcio volt a DM-ben kb egy honapja. De furdetobol tuti gyogyszertarit szeretnek, szagtalan, szintelen, legtermeszetesebb, legegyszerubb dolgot. Biztos FMCG-s betegseg ez nalam, hogy nem hiszek a trendi brand-ekben...

Na es a szamolas: ne felj, ha mar reggel 10-re megvan a 10, akkor tuti hogy minden OK. Annal csak tobbet mozoghat, mint amennyit te magad is ossze tudsz szamolni. En eppen ezert nem is szamolom - sokat mozog, napjaban tobszor es egyetlen alkalommal is tulszarnyalja a 10-et....
kami

Szóval a gyógyszertári cuccokkal kéne kezdeni? Igaz, tényleg azok a legtermészetesebbek. Na, kiváncsi vagyok, a többiek mit szólnak majd a témához.
Kami, úgy irigyellek, neked már nem sok van hátra..Én már alig győzöm kivárni.Amig dolgoztam hamar telt az idő, főleg, hogy gyerekekkel voltam egész nap, (4.-es osztályom volt),rájuk már figyelni kellett rendesen.Addig fel sem tünt, úgy eltelt az a 30 hét.De most...Számolom a napokat, állandóan kipakolom a babarucikat, aztán vissza.. Nézegetem a kiságyat, a babakocsit..Szóval iszonyú türelmetlen vagyok már..Miért nem lehet, add meg Uram,de rögtön??
A sorozatokat már kivülről tudom, elmehetnék információsnak is..
Lányok, ti hogy vagytok ezzel?

Kép
fnetunde81

Szia Tünde!

Csatlakozom Kamihoz.Én is gyógyszertári fürdetőt és krémet fogok használni!Én Johnson popsitörlőt vettem,akciós volt a DM-ben.Aztán később habfürdőt és sampont azt fogok használni,mondjuk Johnsont,de ki tudja azt még biztosan.
Én mostanában a fájdalom miatt egyre kevésbé aggódom inkább azon rágódom,hogy Petivel minden rendben legyen és egészségesen jöjjön a világra!!!
Én sem számolom a mozgást mert ha elkezdi egy sorozatban túllépi a tizet. :P
Vendég

Tünde, én még dolgozok, de ha otthon lennék olvasnék jó könyveket.

Én se számolom a mozgást: folyton mozog és kész, nyilván feltűnne, ha lenne vm változás.

Kép
Kép
agiboldi

Kami,
Látod, azt nem is próbáltam, hogy beférek-e a kormány mögé. nekem is elég rövidek a lábaim, így eléggé előre kell húznom az ülést, hogy elérjem a pedálokat.

Tünde,
Nekem is a gyógyszertári dolgokat mondta a védőnő, úgyhogy elsőre én is azt fogom használni.
Ne legyél türelmetlen, hisz már neked sincs olyan sok hátra és addig Daninak is jobb a pocidban.

Lin,
Nálatok nem minden szoba babás-mamás?

Móni

Kép
móni23

Szia Sági!
Örülök, hogy neked is ilyen mozgékony babád van!Pedig azt mondják, az utolsó hetekben már nem mocorognak olyan intenzíven.Ti mit tudtok erről?Én nagyon megijednék, ha kezdene inaktivvá válni.Bár szerintem ízlik neki az a sok édesség, amit mostanában magambatömök, ezért olyan virgonc.Egyszerüen csokifüggő lettem. Már volt ilyen időszakom, akkor allergiás lettem az étcsokira, szép piros kiütések lettek rajtam, azt hittem már elmúlt ez a korszakom. Hát tévedtem,
Bár már egyáltalán nem kéne híznom, de nincs mit tenni. Ha kivánom, hát enni kell. Javitsatok ki, ha tévednék.?
Már belefáradtam a kilók számolásába..Én ilyen alkat vagyok, és kész..

Kép
fnetunde81

En is imadom a csokit!!!!! Kulonosen mostanaban!!! Tegnap meg Tiba dokinak is vittem egy orias tabla Milka Noisette-et :D

Tunde, en megereztem, mikor kevesebbet - illetve MASHOGY - kezdett el Zsebi mozogni. Irtam is a tobbieknek, jopar oldallal ezelott ha visszanezed (ha megtalalod), akkor lathatod, hogy irogattunk errol. Ugyanannyit mozog, csak kevesbe hevesek a mozdulatok - illetve ha azok, akkor megremulsz, hogy ekkorat tud rugni :) Nekem halistennek ritkan faj (talan epp mert farfekveses), de szinte folyamatosan mozog: csalapal a kezevel, tekergeti a fejet, a potrohat dugdossa ide-oda... vagy epen csuklik. Negyedoran at. Mindig csinal valamit :)
kami

Sziasztok csajok!

Ma vagyunk 30 hetesek!!!
Milyen furi hogy ilyen kerek szám és már mindjárt vége... :D

Tegnap este itt aludt nálam barátosném.ajnli 1-ig tracsparti, aztán sikerült 4-ig aludni...4-6ig "malmoztam" az ágyban mert nem tudtam visszaaludni aztán vhogy mégis sikerült, de negyed8-kor már fent voltam újr.Ebéd után pedig nem tudtam aludni...Jól túlpörgettem magam...Így aztán egy gyors ebédfőzés volt és azóta tespedek :)

Viszont ma még csak 1x keményedett a pocim, úgyhogy vszinű tényleg a front volt a bűnös.

blin
méretekre nem lehet tényleg adni...Lea 27+4 UH-n 1350g volt és állítólg bban a korban 900-1000g körül kellene lenniük. Meg is lepődtem és már kezdtem kétségbe esni mekkora lesz ez a gyerkőc mire a doki azt mondta tök átlagos...
Szóval ne aggódj!

fnetunde
nem szeretnélek ijesztgetni de ha nem szeretnél ekcémás gyerkőcöt az első néhány hónapbn kizárólg gyógyszertári kenőcsökkel, fürdetőkkel ápold a bébit.
Még popsitörlőt sem!!!Sima kamillás lemosásá a popón és kész.
Sajna volt alkalmam nagyon sok atópiás dermatitises, ekcémás gyerekkel találkozni és kimutatható szerepük volt a bőrbetegség kiallkulásában a különböző gyerekfürdetőknek, samponoknak stb. A Johnson különösen, de a Gabi, Neogronormon készítmények is hasonló tulajdonságúak.A gyerekgyógyászok, bőrgyógyászok szidták is őket.... Ha még mindehhez ott áll egy allergiás v.asztmás szülő (esetleg mindkettő) akkor különösen nagy esélye van a gyerekenek is (60-70%)a különböző allergiás kórképek kialakulására...És ez megjelenhet bőrtünetek, allergia, aszthma formájában egyaránt. Persze nyilván nem minden gyereknél okoznak tüneteket és tényleg nem ijesztgetésnek szántam de gondold át.

moni23
sajna Kecskeméten ahol blin és én szülni szeretnénk csak néhány szoba rooming-in , azt még nem derítettem ki, hogy milyen alapon lehet bekerülni, de rajta vagyok az ügyön.

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

kicsit döcögős lett a szöveg de remélem értitek :D

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Hello Mazsi, értjük a szöveget, ne aggógj, te ebben a témáben nagyon ott vagy a toppon: :D :D Köszi a jó tanácsokat,én ezek után az infok után biztosan megfogadom.Szóval a neogranormon készítmények sem az igaziak? Ki hitte volna?
Gratula a 30 hetedhez!

Kép
fnetunde81

Sziasztok!

Lógok egy kicsit a tanulásból, így tudok írni.

Mazsi! Tök jó, hogy írtad ezt a dolgot a babaápolással kapcsolatban, mert nálunk pont ez a helyzet: ilyen olyan allergiák (nálam), úh. mindenképpen figyelnünk kell ezekre a dolgokra. :? Mindent értek, csak a kamillás popsi-mosást nem. Csináljak kamilla teát és abba mártogatott rongyot használjak popsi törlőként? :shock:
Mellesleg a hasamon megint ott vannak a kis piros pöttyök, amire a védőnő azt mondta, hogy Fenistil géllel kenjem be. Hát meg is vettem, de a tájékoztatóban benne van, hogy kismamák nagy felületen NE használják....szerintem a hasam már elég nagy felület, úh. maradtak a pöttyök. :( Csak azt nem értem, hogy hogy javasolhatott ilyen terméket a védőnő?!? :evil: :evil:

Kórház: voltunk papás-szülés előkészítésen, de túl sok újdonságot nem mondtak (legalábbis nekem). Az viszont érdekes, hogy ebben a kórházban van olyan lehetőség, hogy külön szobában lehet aludni a babával és a papával!!! Mondta is a doki, hogy kicsit még nekik is furcsa, mikor a reggeli vizit alkalmával egy alsógatyás férfit találnak a szobában... :lol: :lol: Azért mi gondolkozunk ezen a lehetőségen.
Ami még érdekes volt (nekem), hogy 25-30% a császármetszések aránya, mert a fiatal dokik nem vállalják már a faros szülést. Azt is elmondták, hogy ennek az az oka, hogy - ahogy utaltatok is rá - az uh. nem ad pontos adatokat a babák méretét illetően, és ha nagyobb, mint amire számítottak és faros, akkor beszorul a feje, amikor már kint van a teste....ebbe még belegondolni is szörnyű!
:shock:
Ami nem annyira jó, hogy közölték, hogy az első szülő nők gyakorlatilag esélytelenek a gátmetszés megúszására. :( Ami viszont jó, hogy a vajúdás során mindenkinek nagyon ajánlják a kádat, mert 2-3 ujjnyit lehet tágulni a kádban töltött 1-1.5 óra alatt! Szerintem ez tök jó, természetes, mellékhatások nélküli módszer a vajúdás lerövidítésére. :roll:

Ja: és azt is mondták, hogy a babák a 33. hét után már nem nagyon forognak, a 36. hét után meg már nincs is rá helyük. Azért szerintem vannak kivételek, úh. próbáljatok meg beszélni a babócákkal ez ügyben, hátha mégis!

Most csak ennyi, tanulnom kell! :(
Vendég

pann

kamillás lemosás
igen lefőzöd a kamillát, picit lehűtöd (langyosra) és vattapamacsal megtisztítod a gyerkőc sejhaját... :D Persze kicsit macerás de szerintem megéri vagy tiszta langyos víz ha nem akarsz küzdeni a kamillával.
Mindezt több rutinos gyerekorvostól is hallottam és így nem lesz kipirosodva,kipattogva a popó :D
Ha csak az egyik szülő allergiás, ekcémás v aszthmás akkor a gyereknek csupánn 30-40 % esélye van ue kórképekre

Fenistil
kérdezd meg a dokidat, de az antihisztaminok jelentős része terhességben nem alkalmazandó (biz.esetben az előny-kockázat mérlegelését követően azért mégis használják) szóval beszélj dokival az a tuti

tényleg érdekes látvány, amint elképzelem a páromat alsógatyában, miközben a dokik vizitelni jönnek :D :D :D

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Hat en epp erre mondom, hogy a vedonokkel vigyazni kell. Barmilyen kedvesek, tuljatsszak a szerepuket, igyekeznek fontosnak tunni - pedig sok hulyeseget mondanak, ami neha kifejezetten felhaborito (pl hogy kismamaknak nem javasolt keszitmenyt ajanlanak). Tisztelet a kivetelnek... Az enyem mondjuk epp egesz jo, meg nem ereztem nala, hogy gazos lkenne.. ja, de , amikor azt mondta, edesitsem a teat, ne cukrozzam... eljen az aspartam???? Ezen meglepodtem, emlekszem...

Pann, es ha nincs kad a korhazban a vajudasoz? (Szerintem a legtobb korhazban nincs, max zuhanyzo...) De nekunk is azt mondtak az Uzsokiban, hogy szinte biztos, hogy vagni fognak (jaj, Sagi, Timo, ezt nem is mondtam tegnap...)
kami

Mazsi! Az a 30-40%, az nem éppen "csak", de ez legyen a legnagyobb bajunk! :)

Kami! Szreintem a meleg zuhany is hasonló hatású...azt mondta a szülésznő, hogy a kádban sem csak fekvés van, hanem a zuhanyrózsával a has alját masszírozzák. Ezt meg lehet tenni a zuhany alatt is. Legrosszabb esetben zuhanyoztál egyet! :lol: A káddal kapcsolatban csak az aggaszt, hogy ki lesz-e rendesen fertőtlenítve. Én itthon is csak alapos átmosás (domestos) és öblítés után fekszem be a kádba. :oops: Már gondoltam rá, hogy viszünk Domestos-kendőket és a páromat megkérem, hogy legalább törölje át a kádat...hülyeség? Túlparázom?
Vendég

Szerintem a szuloszoba minden resze (az alapjan, amit tegnap az Uzsokiban lattam) olyan tiszta, hogy enni lehet a foldrol. En biztos nem domesztoszoznam ki kulon...

Na de erted, ha bemerulsz a kadba, a meleg viz az egesz testedet ellazitja ES amellett meg masszirozod a pocakod meleg vizsugarral. Az azert megsem ugyanaz, mint egy meleg zuhany, ahol mondjuk a falnak dolsz, hogy ne rogyj ossze es ha a hasadat zuhanyoztatod, kozben felul fazol... a semminel valoiban jobb, de a kadnal... nincs jobba kadnal!!! Lehet mindjart bele is ulok :)

Ja, egyebkent rolam tudni kell, hogy a terhesseget VEGIG furodtem es most a legutobbi cervix-mintam olyan patyolattiszta volt, hogy csak amultam. Minden negativ volt! Pedig elarulom, mostanaban szoktam huvelyt is obliteni, a) mikor ugy erzem, tul sok a trutyim, b) mikor nugy erzem, nem sikerult WC utan makulatlanra torolgetni magam (hiaba, csak a hasam no, a karom nem nyulik...) Szerintem ez a kadasdi is tul van parazva (mint nehany mas dolog a terhesseggel kapcsolatban), mert "fertozest okozhat", meg "beindithatja a szulest", meg "folmelegiti a magzatvizet" - OK, lehet meg, hogy Zsebibaba felforrt agyvizzel szuletik :), szoval varjuk ki a veget, de nekem az este fenypontja, mikor belemerulok egy nagy kad joooooomeleg vizbe es aztatom magam... Most, hogy a pocak nagy es nehez, kulonosen, mert a viz tehermentesit...
kami

Kami,
Nálunk sincs kád a kórházban, de zuhanyozni lehet. Azt mondták, hogy be szoktak rakni egy műanyag széket a zuhany alá és azon ülve annyi melegvizet engedsz magadra, amennyit csak akarsz.
Nekem is mondta a védőnő, hogy ne fürödjek, így én azt csinálom, hogy addig engedem a vizet, hogy a hasam már ne érjen bele. De én is imádok fürödni!

Mazsi,
Nálunk szerencsére sem én sem a párom nem allergiás, így ez az jelenti, hogy a gyerkőcnél is kisebb rá az esély?

Pann,
Ezt én is hallottam, hogy először szülő nőnél nagyon ritka, hogy nincs gátmetszés, de azért az sem mindegy, hogy mekkora az a vágás.

Kép
móni23

Kami!
Nem nyúlik a karod,hogy lehet az??? :lol: :lol: :lol:
Én is imádok fürcsizni!Terveim szerint itthon fogok fürcsizni amíg bírom és lehet,természetesen nem az utolsó percben indulok a kórházba.Én amúgy azt olvastam,hogy a burokrepedés után már nem ildomos fürdeni.Nemtom?
Gátmetszést mondta a Hábi,de legalább felszívódóval varrnak.

Kamillás lemosás?Azt én tuti kihagyom.Mostanában többször,több helyen hallottam,olvastam,hogy nem jó külsőleg mert iszonyatosan szárít.Ha belegondolok akkor jogos!

Pann!
Kérdezz rá a dokidtól,hogy mit lehet.De én még a patikusokban is bízom ilyen téren.Tőlük is lehet tanácsot kérni.
Vendég

pann
Nem vagy egyedül, én tuti nem feküdnék bele egy kórházi kádba...
Már a kh-i zuhanyzótól is kiráz a hideg. Sajna nem jártam még olyan kh-i osztályon ahol nem ez lenne az érzésem.Inkább akkor küzdök és tágulok a "szárazon" :shock:

móni
ha egyikőtök sem allergiás akkor igen,persze ez nem zárja ki azt sem hogy nem lesz az, vagyis hogy az lesz érted :D
mint ahogy az sem kizárt, hogy egyik v.mindkét szülő allergiás de a gyereknek semmi baja nem lesz

Egyébként pedig bmennyire szeretnénk nem tudjuk csemetéinket minden rossztól megvédeni,sajnos :(

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi! Megintcsak Uzsoki: amikor bent fekudtem 5 napot, irtoztam kimenni a furdobe, akkora egy putri volt. DE a szuleszet egeszen mas! Hipermodern, szuper! Cslivili, vaditiszta. Mondom, szinte megjott a kedvem a szuleshez!!!! Bar igaz ami igaz, felmertem anno a terepet a Nyiro Gyulaban is, na, ott volt kad - es emlekszem, at is villant az agyamon, hogy OK, ha itt szulok vegul, 1 flakon Domesztosz... Szoval vegulis korhaza valogatja. Az Uzsokiban nem torolnem at, ha lenne.

Na, en a kamillatearol legutobb azt hallottam, hogy kismamaknak meg inni se ildomos, mert - a valtozatossag kedveert - mehosszehuzodast okozhat... pedig en egy csomoszor ittam es mintha Timo is irta volna tobbszor is... Csajok, en most kitapazstaltam, mit lehet, mit nem. A kovetkezonel valszeg fele ennyit se parazok majd (ha lesz kovetkezo)... furcsizni fogok, sokat jonni-menni, sokat aludni, enni-inni, ami jolesik (es a bortol se lesz lelkiismeret-furdalasom), ha azt latom, hogy zsebi ep es egeszseges.
kami

Halihó!

Egész nap csavarogtam, kollégákkal ebédeltem, barátnosnémmal találkoztam, nemrég jöttem haza! Holnap tesszük le a laminált padlót Buksi szobájába, nem hiszem, hogy tudok majd jönni! :)

Piperék:
nekem mindenképp a gyógyszertári dolgokat javasolták, főleg az első időkban. Úgyhogy nekem eszembe sem jut másfajtát venni. Popsitörlőből pedig Niveát vettem.

Én is nagyon szeretek fürcsizni, a mai napig minden nap elmerülök egy kád jó meleg vízben. Nagyon jól ellazítja a pocakom és jól esik! Ne röhögjetek, de ma még hasra is "feküdtem" a kádban (persze a víz fenntartó ereje fenntartott) :D :D Marha jól esett! :) A fürdést addig tervezem, míg zárt a méhszáj, utána ráveszem magam a zuhira! :)

Kamillatea:
nekem a gyomorbántalmakra csak az használ. Nem hallottam róla, hogy méhösszehúzódásokat okoz. Vagy ha igen, gondolom csak nagy mennyiségben. 1 pohár tuti nem ártalmas.
A babák fürdetésénél pedig nővérem (egészségügyis) azt mondta, hogy a sima fürdetővízbe 2-3 dl kamillateát jó tenni, mert gyulladásgátló és jót tesz a babák érzékeny bőrének. De a fürdés 90%-a legyen sima víz, a maradék kamilla. Hát majd kipróbáljuk!

Lin!
Hát, szép méretei vannak a lánykádnak. Lilla a 31+1 napos uh-n 1547 gramm volt. De igaza van Móninak, minden baba másként fejlődik! :)

Lilla is mozgékony baba, jóval túl haladja a 10-et mozgásügyileg! :) Ha egyszer beindul! :P :P :P Még Hábi is megjegyezte vizsgálat közben, hogy nagyon mozog! :)

A drága uram már elindult Lengyelországból, szerintem éjfél körül itthon lesz! Már annyira várom!!! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Kami!
Tiba nem mondta, hogy a csaszit epidurális vagy spinális érzéstelenítéssel végzik?

Timi
Kép Kép
timocska

Nem o mondta, hanem a szuleszno mondta az EDA-t . De asszem az ugy megy, legalabbis annal a lanynal, akivel anno egy szobaban fekudtem ugy ment, hogy neki kellett atmenni a masik epuletbe az aneszteshez megbeszelni vele a reszleteket. Ezt akkor furcsalltam is...

Nya, rendben megerkezett az urad???
kami

Sziasztok!

Én is slőszőr gyógyszertári piperéket veszek, attól még elvileg senkit se hallottam volna, hogy alelgiás lett volna.
A kamillás fürdetést én is hallottam már, anyósom mondta, hogy az első hónapban azt jó használni.

Én is imádok fürdeni, kicsit nehéz már fölállni a kádból, de ameddig birok, addig fürdök.

Tisztaság:
Nekem elég rossz véleményem van sajnos a kecsekméti kórház tisztaságáról. Amikor meséli a párom, hogy vittek be a kórházba egy beteget tanyáról és utánuk szoltak, hogy a nőgyógyászatról el kéne hozni egy lányt akit most hoznak ki a műtőből. A hordágy ugye tiszta kosz a tanya után, a lány még mint kiderült a műtőben és a nővérke monja nekik, hogy nyugodtan jöjjenek be a műtőbe és vigyék el a beteget. Ők mondták, hogy nem , mert tiszta kosz a hordágy kereke, de a nővérke mondja, hogy nem számít. Akkor most mire számítson az ember a szülészeten!? Még a szülészeten én nem voltam fent, de hétfőn megyünk a férjurammal az apás
szülés miatt, majd akkor megnézem ott mennyire tiszták.

Teszek fel egy pár képet Gréta babáról. Csak a telefonnal fényképeztem a dvd-ről.

Kép

Egy kis morcoság:

Kép

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Sziasztok!

Majdnem sikerült kialudnom magam az éjjel... :wink:

b.lin
Kecskeméttel kapcsolatban egyetértünk. 15 hetesen feküdtem a terhespatológián tudnék mesélni ... Nem hiszem, hogy a szülészet különb lenne, hisz akkor ezek a kismamák akik itt fekszenek( sokan a szülés előtti napokban vannak egészségesen stb.), nem érdemlik meg a kultúrált körülményeket?
Na mindegy azt a 3 napot kínkeservesen végigszenvedtem, most pedig szorítok, hogy csak szülni kelljen bemennem és az újabb 4-5 nap, aztán gyorsan elfelejtem... :)

Ilyenkor irigylem a budapestieket.Kedvük szerint válogathatnak a jobbnál jobb szülészetek között.

Nagyon morci volt Gréta :D
Már alig várom, hogy én is láthassam Leát 3D-ben. Mi csak febr. 22-re kaptunk időpontot (akkor már 34 hetes lesz) remélem azért sikerül egy sztárfotót készíteni és jó kedve lesz:D

Na jó most megyek az öcsém tegnap volt 25 éves, úgyhogy ma este meglepi parti 8)

Jó pihenést és kellemes hétvégét mindenkinek.

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok.
Hat, az Uzsokiban a sima noosztaly ahova behoznak programozott csaszaros kismamakat is siman, vagy mas kismamakat - a mi szobankban 3 kismama volt - ha nincs a csecsemoosztalyon hely) nagyon putri. DE a szuloszoba es a fizetos szobak gyonyoruek. (Ellentetben pl a Nyiro Gyula fizetos szobaival, az egyagyast tudtam megnezni, na lanyok, az felhaborito, hogy ugyanannyiba kerul, mint az Uzsokis fizetos szoba!!! Eg es fold a ketto!) Remelem Kecskemeten is ez lesz a helyzet!!! Putri altalanos szobak, csilivili csecsemos szobak es szuleszet...

Hahh, Mazsi, mire te "fenykepeszhez" viszed a gyereket, az enyem mar lehet, hogy meg is lesz :D
kami

hát kami, te már tényleg jól elől jársz! 3 hét,6 nap, hűűha...

lin
tökjó a kép grétababáról!

mi is voltunk tegnap uhn (29+5), de nekünk csak ímmel-ámmal mutatta a pofiját. mondjuk abszolút farfekvéses, sőt a lábai is az arca előtt vannak, irtó kényelmetlen lehet neki. :lol: kicsit én is betojtam, h nem fog megfordulni, de van még idő, hátha. egyébként a bába válaszol könyvben azt írják, h a 33-34. héten elég elkezdeni "aggódni" emiatt, de ott is utalnak arra, amit kami is írt, h nem biztos, h muszáj tenni bármit, mert lehet oka is,nem biztos,h muszáj erőltetni a fordulást. persze le van írva egy pár technika, nem tudom, fogom-e alkalmazni, majd meglátom még.
viszont van egy érdekes felvetés a miértről: "gyakran arra a gondolatra jutunk, hogy a gyermeknek ülősztrájkjával elsősorban azt sikerül elérnie, hogy a szülők közösen elgondolkozzanak a közeli szülés és szülővé válás új helyzeteiről. A szülők sokszor ilyenkor jönnek rá, hogy mindeddig túlságosan magától értetődő dologként kezelték az egészet, vagy túl keveset gondolkodtak közösen a tényleges változásokról."

viszont jó volt látni, h már 1593 gr, sőőőt még a haja is látszott az uhn. a dokinő külön kiemelte, h mekkora. tökre ugrál a felvétel ennél a résznél, mert annyira kellett röhögnöm, h alig bírtam abbahagyni, h végre akkor már tutira tudom, h miért ég ilyen csillapíthatatlanul a gyomrom megállás nélkül :lol:

majus3

Sziasztok! :)

Végeztünk a laminált padló lerakásával, annyira jó kis kuckója lesz Buksinak! :)

Kami!
Igen, épségben hazaért az uram, éjjel 1-kor! :) Aztán még 2-ig beszélgettünk stb :oops: , aztán aludtunk tovább! :)
Most nézem a vonalzód: nagyon durva, hogy max. 27 napod van hátra! :) Izgi-izgi! :D :D

Lin!
Nagyon jók a képek, még akkor is, ha Gréta baba kicsit morcos volt! :)

Május!
Majd ha tudsz, tegyél fel képet az uh-ról! :) Az én gyomrom is sokat ég, lehet, hogy Lilla is hajas baba lesz? :) Ja, amikor mi voltunk uh-n, akkor Lilla is az arca elé tette a kezét és lábát is! Mondtam is a dokinak, hogy biztos a lába az, de mondta, hogy igen! :) (ő is faros)...

Most megyek pihizni, jól elfáradtam ma is! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Timo!
Gratula a szobához,ha teljesen kész akkor tehetnél fel fotót.
Most jöttem az Uzsokis anesztes barátnőmtől és megkérdeztem neked a csaszi érzéstelenítést.Szóval spinálban csinálják!

Lin!
Nagyon ari Gréta baba!!! :P

Május!
Gratula a szép mérethez.Tegyél fel fotót ha tudsz! :P
Vendég

Sagi, Timo! Mi a kulonbseg a spinalis es az EDA kozott? Az EDA rovidebb ideig hat, nem? Pedig mintha epp az EDA-t mondta volna a szuleszno a szuloszoba latogatasakor!!! Azt mondta a spinalist a komolyabb, hosszabb mutetekre hasznaljak... Nya, mindegy, majd kiderul... de lehet, hogy az EDA a normal szules kapcsan merult fol es az ahhoz kepesti komolyabb mutetekre gondolt a noci (p csaszar) nemtom, nem figyeltem mert akkor meg abban a hitben voltam, hogy fejfekvesu Aron a CTG-n hallottak utan...

Igen, Timo, tegyel fol kepet a babaszobarol!!!!

Sagi, holnap megint fankot fogok sutni... :D
kami

Hali Kami!

Ezt találtam:

Spinális érzéstelenítés:
Lényege: Az érzéstelenítõt egyszeri adagban a spinális térbe (a gerincvelői folyadékba) juttatják egy vékony tû segítségével, a csigolyák között.
Elõnye: A hatás gyorsan és megbízhatóan jelentkezik, ezért fõként császármetszéseknél alkalmazzák.
Hátránya: Szülési fájdalomcsillapításra ritkán alkalmazzák, mert a kismama aktív közremûködését gyakorlatilag lehetetlenné teszi az, hogy deréktól lefelé semmit sem érez. Így a szülést mûszeresen kell befejezni. Gyakori szövõdménye a súlyos, napokig tartó fejfájás.
Jó tudni: Spinális érzéstelenítés után hanyatt kell feküdni 24 órán keresztül, bár ennek fejfájást megelõzõ hatása nem bizonyított.

Epidurális érzéstelenítés / EDA
Lényege: Az epidurális érzéstelenítéskor a tût a spinális érzéstelenítéshez hasonlóan két csigolya között vezetik be az epidurális térbe (nem megy be a gerincvelői folyadékig). Ezután a tûn keresztül egy finom csövet juttatnak ugyanide, majd a tût kihúzzák. Az érzéstelenítõt ezután a katéteren keresztül adagolják szükség szerint kettõ-négy óránként.
Elõnye: nagyon hatékony, fájdalommentességet biztosít, kevés anyai és magzati kockázattal kell számolni.
Hátránya: Többnyire ágyhoz kötöttséggel jár. Szövõdménye lehet: a kitolási szak megnyúlása, a nyomási reflex csökkenése, vérnyomásesés, remegés, szédülés, hányinger, viszketés, vizeletvisszatartási probléma, hátfájás, szakszerûtlen beadásnál 36-48 óra múlva kínzó fejfájás.
Jó tudni: Egyik változata az úgynevezett „sétáló” EDA. A beadott gyógyszerkoktélnak köszönhetõen járkálni is lehet.

+ mégegyszer kb. ugyanez: www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/erzestelenites.html - 6k -
kiindulásnak elég, de ha szakszerűbbre vágysz: www.aitt.dote.hu/6regio.pdf , bár ez már lehet, hogy túl mély...

Na joccaka!
Vendég

Nagyon cuki Gréta!!

Timi, jó, h magatok raktátok le a padlót, nekünk egy mekkelek szerű parkettás teljesen el..szta, alig lehet az ajtókat bezárni.

Kérdés: lázmérő. Kiakadtam az imént: megvettem ma a digitális lázmérőt, pont ugyanolyat, mint Kami, nekem is az volt a legszimpatikusabb. Kami, próbáld már ki légyszi, neked mit mutat? Kétszer mértem hónaljban, kétszer szájban, és mind a 4 alkalommal teljesen mást mutatott, leginkább 35.5 és 36. 2 között, de pont a szájban volt az alacsonyabb, ahol magasabbnak kellett volna lenni, mert a hátlapon is az van, h szájban magasabb a normális tartomány. Hónaljban meg, h jó a 36. Dehát én 31 éve abban a tudatban élek, h az ember hőmérséklete 36.5 körül van, és szájban magasabb stb. Digitálisan viszont alacsonyabb? Mert azt elhiszem, h digitálisnál mások a tartományok, és még testrésztől is függenek. De az összevisszaság nem nyugtatott meg, minden mérés totál más. Ez régen a higanyossal nem így volt, az mindig kopp ugyanannyit mutatott ha 5 perc múlva megmértem.

Melyikőtök is volt tájékozott lázmérő témában? Talán Mazsi? Vagy Sági? És amúgy ha a baba popsijában mérem, akkor ugye 0,5 fokot vonjak is le, azt mondtátok? A végén venni fogok egy EU-ban betiltott ódivatú higanyos lázmérőt, mert különben honnan tudom, h lázas-e a gyerek?

Na, miután már mindent beszereztem ilyen luxusproblémáim vannak, hogy magamat hőmérőzgetem :lol:

Mi hétfőn megyünk dokihoz, uh is lesz :)

Kép
Kép
agiboldi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?